Härliga höst!

Hösten är här och då väntar naturligtvis mycket jobb men också många roliga uppdrag där sändningarna i Go'kväll är riktiga höjdare! Det värsta när man har mycket att göra är väl att hinna läsa så många böcker som man skulle vilja... 

Men allt går ju bra om man mår bra. I slutet av augusti var det lite stökigt på jobbet och det är inte mängden arbete som stressar mig, det är när jag känner att jag tappar kontroll som jag blir så där stressad och vild i blicken. Då orkar jag heller inte träffa folk och ställde t o m in roliga saker som konsert och träff med min hälsogrupp. Men det mesta har ordnat upp sig och nu är det tydligare och därför också lugnare. 


Augusti avslutades med en rolig sändning i studion och som ni ser har jag inte tappat vikt i sommar - men väl färg. Håret har numera återfått sin originalfärg och det känns såååå skönt, trots att originalet numera är ganska grått. 


Fint att få göra program med bästa Inger och vi matchade både kläder och mat. Grönt är skönt! Och tack till alla er som hörde av sig efter programmet och kommenterade håret. Jag tror det är många som längtar efter att sluta färga och bara vara sig själva.
 

Anders Samuelsson lagade gröna och väldigt smarriga tillbehör...


...och mer koncentrerad matfotograf får man leta efter! Johan är både studioman och filmtipsare - en klippa!

Vi fortsatte sedan till Sundsvall med husbilen och det var så härligt att byta miljö några dagar. 


Först en natt i Ö-vik där ställplatsen ligger bredvid den gamla järnvägsstationen. Vackert hus!

Nedanför kan man också köra hela vägen till Finland om man har lust... haha!
 

Men vi drog till Sundsvall och fick en plats vid havet där vi njöt hela helgen - av promenader, cykelturer och god mat. Glad att maken fått tillbaka en del av kraften i höften och benet. Han åkte på en överansträngning och kotkompression så under augusti var han ingen kung - men nu! :)

Sedan rullade september på. Sara Kulturhus firade ett år och vi hade öppen kollationering av föreställning samt på slutet av dagen en maratonläsning av Sara Lidman-text. Det tackar jag gärna ja till direkt!
 

Ellenor Lindgren var först ut och hon hade också valt ut våra texter. Jag fick "Laxnosen" och den är ju bara för fin och rolig.


Ett par dagar senare var det paltfest i Önnesmark och vi överraskade oss själva med att dyka upp. Man säger väl inte nej till varken palt eller älgkött? Jägarna styckade och vi fick med oss kött att lägga i frysen. Tack fina lillebror för att du är så generös med dina systrar! 


Under september fyllde också Max 9 år! Vi var på plats när det vankades tårta som storasyster My hade gjort. Gott!


Grattis fina Max!


Vädret har väl varit lite si sådär den senaste månaden men jag har ändå kämpat på med mina motionsrundor. En förmiddag blev jag verkligen genomblöt och dessutom råkade jag trampa ner i en stor vattenpöl så nu vet jag hur det är att hamna i vattengraven... haha!


Desto piggare såg jag ut när jag 21 september hade passerat sminket på Go'kväll. Tjejerna där är fantastiska och gör underverk med en trött 60-åring!


Den kvällen fick jag dela studio med bästa vilda kocken och nya programledaren Rihaneh Rouhani som är en riktig pärla! Med i programmet var också begåvade Axel Shylström som fick se livet förändras för tio år sedan och nu är ambassadör för projektet Aldrig ensam. 
 

Och här har ni mig med mirakelkvinnan Carolina Carlbom som vet hur man lyfter ett slitet face!


Bästa Axel! Tillsammans med gundaren Charlie Eriksson ger han sig nu ut på turné med "Aldrig ensam show" för att på ett helt nytt sätt lyfta psykisk ohälsa. Snyggt!


När jag kom hem åkte jag direkt till Sara för att vara med på premiären av musikteaterpärlan "Mira - flickan från långt borta" med Sonja Lindblom och Nina Irendotter. Såååå otroligt fint!

Mellan varven har jag ju jobbat som vanligt men jag har haft turen att får göra en del höjdargig - som det i Ersboda när jag boktipsade en måndagkväll i slutet av september.


Laddad före start! Ber om ursäkt för alla selfiesar men ibland blir det så här och ni får bläddra vidare. Jag fick sällskap av min kompis Lisbeth som hängde med och vi hann prata ikapp ordentligt! Pandemin har ju gjort att en del vänskaper legat i träda så det gäller att ta alla chanser att få vara tillsammans en kväll. Skönt också att slippa köra hem själv i mörkret.

Tidigare i veckan hade jag också den stora glädjen att få ställa upp för Zonta och bidra till deras välgörenhetsarbete för kvinnor i världen genom att leda den välbesökta Modevisningen på Nordanåteatern. Vilka tjejer! Alla medlemmarna modellade och bjöd på sig själva! Inte undra på att affärerna ställde upp med kläder, frisyrer, smink och glasögon. Själv höll jag låda i två timmar... haha!

Nu blir det dock berättarfestival för hela slanten och jag ser fram emot att få träffa er alla under veckan! 

På lördag 22 oktober 14.00 ska jag få presentera och prata med den här genialiska killen; Nils van der Poel! Kom och lyssna på hans berättelse om motivation och vägen till framgång. Det blir en härlig eftermiddag på Scen 1 i Sara Kulturhus.
 
Men innan dess ska vi väl avverka en 170 olika program under veckan - i hela kommunen. Många är gratis och det finns biljetter kvar så kolla in det digra programmet här: Berättarfestivalen 2022 
 
Jag ska presentera fler program senare i veckan men kolla in webben och varmt välkomna till en härlig berättarvecka!