Sjukt bra!

Just hemkommen efter ännu en föreställningsdag på Västerbottensteatern där vi återigen haft morgonshow för högstadiet. Darling Dorotea funkar så över förväntan bra även med elever så själva föreställningen är en glädje att spela! Hela ensemblen jobbar tillsammans och vi har så kul!
 
Men så här efteråt är jag otroooligt trött... Jag ÄR ju en kvällsmänniska som har svårt att somna tidigt och därför blir väckning innan klockan 06 nästan overkligt tidigt. Men en timme i soffan och tre kvarglömda kola på soffbordet får göra grejen idag innan jag fortsätter med någon sorts verksamhet idag. 
 

Idag tog jag en bild av bästa filmaren Ghailan som ser till att allt vi gör på scenen också kommer upp på de stora skärmarna. Jag tror att det filmiska i föreställningen också tilltalar den yngre publiken. Darling Dorotea påminner inte om någonting annat då vi också flyttar runt publiken.


I den här scenen har jag med mig telefonen - och här blev jag visst upptäckt... Haha! 

När jag hade sminkat av och kände mig som en urvriden trasa så skulle dagens sopplunch just börja och jag hade turen att få den sista platsen till Teater Bartolinis "Fishtank Mama"! Yezzzzz!


Ellenor Lindgren och Saga Eserstam som utgör både föreställningen och den fria gruppen är bara såååååå sjukt bra! De har gjort två "Fishtank" tidigare med andra teman och nu var det mammarollen som skulle genomlysas.

Och de är så klockrena, så roliga, så träffsäkra och unika båda två! Publiken jublade åt dans med diskborstar åt stilla reflektioner och galna figurer och frågeprogram. I loved it! 


Sagas figur Kirsti är helt obetalbar när hon pratar om "Nesting". 

Jag måste låna ett stycke från den recension de fick i Umeå. Den säger precis allt:

“Till saken hör att de här två damerna håller minst lika hög klass som ikonerna Mia och Klara, så tji fick jag. Det är, ursäkta ordvalet, skit bra! Det är också totalt oförutsägbart, trots att stommen bygger på återkommande karaktärer. Brokiga och rabiat babblande sådana om jag får tillägga, ja snacka om att ha mycket på hjärtat. In och ut ur olika media, videoinspelade, animerade, stand up får vi möta de postpubertala bästisarna ”Maccan och Kimme”, de självupptagna småbarnsmammorna ”Carro och Cissi” och tyskbrytande inredningsarkitekten Kirsti mfl.”
/ANN ENSTRÖM, VK UMEÅ


Här ser vi dem i frågeprogrammet "Vad hände sen?" där publiken fick svara men aldrig fick rätt... Haha!
 
Ja, det var verkligen den mest upplyftande, uppriktiga, galna och roliga timme jag haft på mycket länge! Tack, tack, tack Saga och Ellenor för att ni bjuder på er själva och får oss att skratta åt svårigheter som nu känns ganska överkomliga. Vad är det för fel på en lite för stor och degig mage egentligen? Den ställer ju upp för bäraren så det är bara att behandla den med respekt! Något annat kan man inte ha mage att göra...
 
Ni äger brudar! Sjukt bra!
 
 
 
 
 

Lite lättare!

Alive and kicking igen! En mer normal dag där jag hunnit avverka rätt mycket jobb - som t ex ny text till min medverkan i Berättarfestivalen och förberedelser av Robertsfors Kommuns första Näringslivsgala. Den kräver nog några fler timmar men jag är på god väg.
 
Dessutom har vi varit ner till Polisstationen och fixat nya pass. Vi åker ju till Kroatien i maj för en behövlig paus.


Jag tyckte att jag såg stirrig ut på bilden i mitt gamla pass - men jag kan rapportera att den nya blev sju resor värre... Haha!
 

I afton har jag också varit på ett pass Yin Yoga som var precis det jag behövde för att få lite balans i tillvaron. Man sitter i samma position i fem minuter och jag tycker att det brukar vara lång tid. Idag hade jag kunnat sitta hur länge som helst.


Det kändes ungefär så här härligt! Tack Anki!

Nu blir det inte så mycket mer. Tidig start imorrn då jag ska vara på teatern i svinottan - men det blir som vanligt kul att spela igen! Tjolahopp!
 
 
 
 
 

Lite tungt...

En hård vecka är över och den nya började lite väl motsträvigt. Kunde inte somna igår och låg och snurrade till framåt morgonen. Det resulterade i att jag idag inte vaknade förrän 13.00... Helt sjukt! Men förmodligen behövde jag sova och jag har ju hela kvällen på mig när det gäller jobb.
 
Känner mig dock lite sliten och borde väl vila ordentligt de två dagar vi nu är spellediga men jag har en hel del att förbereda så det får bli en blandning av vila och arbetsuppgifter som måste bli klara. Har ju många roliga uppdrag och är väl medveten om att den berömda utbrändheten också kallas "honungsfällan" - men jag har bra koll på mig själv och är verkligen inte i någon riskzon ännu. Jag har ju varit där och blivit bättre på att både känna igen signalerna och att vila.

Världens roligaste jobb kan ibland vara livsfarligt - men just nu njuter jag dubbelt!

Har dessutom kollat upp en del gamla skavanker som nu är på väg att åtgärdas. Fått medicin för min alldeles för låga ämnesomsättning och i eftermiddag besökte jag även bästa Per "Kroppen" Normark som ska laga till mina fötter.

Har ju trott att hälsenan varit inflammerad och ätit alldeles för mycket värktabletter för att det ska vara riktigt nyttigt. Efter en föreställning har varje steg smärtat och jag har inte kunnat vika upp fotbladet. Nu är det ett ben i foten som lagt sig fel och blivit snedbelastat så jag är delvis tilldragen och numera tejpad. Ska dit igen på fredag och göra klart. Skönt!


Solen har också fyllt mig med ny energi trots att jag egentligen inte hunnit sitta ute. Ljuset ger ändå en inre kraft!

Dessutom träffar jag massor med glada och inspirerande människor! I fredags var jag på rotarylunch tillsammans med Åsa som nu blivit invald. Vi fick glädjen att lyssna till racerföraren Robert Dahlgren som berättade om sin karriär och sitt målmedvetna arbete.
 

Robert är en glad och trevlig prick, tillika brorson till en av mina gamla gymnasiekompisar och sist vi sågs deltog han i ett av mina arrangemang. Nu berättade han öppet och humoristiskt om sin långa väg till framgång. Han är en stjärna på många sätt!
 

I lördags kom Britta Stenberg och hennes man Krister till föreställningen och det var ett kärt återseende! Britta är ju en gammal arbetskamrat till maken men också kreativ på många andra sätt. Hon målar otroligt fint och jag gillar ju att köpa konst av kvinnor jag känner. Nu hade hon med sig tavlan som jag köpt:


"Samtal pågår" är otroligt fin och för mig en symbol för mångfald, mellanmänsklighet och kraft kvinnor emellan. Den ska få en fin plats när jag kommer mig för att hänga om lite tavlor. Jag gillar den i alla fall skarpt!

Så lite trött, lite överviktig men väldigt glad fortsätter jag nu att jobba några timmar. Även om det ibland känns tungt gräver jag verkligen inte ner mig. Det löns ju inte....
 
Läste att man, när det är motigt, ska se på livet ur en hanhunds perspektiv; "Går det inte äta eller sätta på, är det bara att pissa på det och gå vidare..." Haha! Fullt så drastisk kommer jag dock kanske inte att vara...
 
 
 
 
 
 

Boka nu och gör revolution!

Det går bra nu. Förutom att jag fick börja jobba redan 07.00 idag så går det mesta som planerat. Skönt!

Med den här glada selfien, efter premiären på "Darling Dorotea" den 4 mars, så vill jag bara rapportera att allting flyter på precis som det ska och publiken verkar älska föreställningen. Så kul! Roligt var det också idag när vi spelade för elever från Åk 8 som var med på noterna. Känns som om vi håller på med en liten succé - och vi njuter.

Vill bara påminna alla mina vänner att fler föreställningar nu är släppta och att ni måste boka biljett och komma! Här har ni speldagarna:

Torsdag 23/3 19.30
Fredag 24/3 19.00
Lördag 25/3 15.00 Utsålt
Söndag 26/3 15.00 Utsålt

Tisdag 4/4 19.00
Onsdag 5/4 19.00
Lördag 8/4 15.00
Söndag 9/4 15.00

Onsdag 12/4 19.00
Torsdag 13/4 19.30

Onsdag 19/4 19.00
Torsdag 20/4 19.30
Fredag 21/4 19.00
Lördag 22/4 15.00
Söndag 23/4 15.00

Onsdag 26/4 19.00
Torsdag 27/4 19.30
Fredag 28/4 19.00
Lördag 29/4 15.00 Utsålt

Boka här: Tickster    Så där ja. Nu kan ni i alla fall inte säga att ni inte hade fått information. Hahaha! Ja, jag är ju för rolig...

Fast roligast var faktiskt en kompis mamma som såg föreställningen. Jag pratade lite med dem i pausen och hon böjde sig fram och sa; "Du ser ju... för djävlig ut..." Haha! 

---

Vill ni göra en annan revolution så går ni inte på länken nedanför nästa bild och bokar en fiktiv biljett till Norrbottniabanan! Vi måste trycka på för att visa behovet. Själv reser jag visst till Luleå.
 
 
Gå in och boka din egen fiktiva biljett. Visa ditt stöd på: Norrbotniabanan
 
---
 
Och vill ni se ännu fler glada människor så kommer här en selfie från gårdagen. Jag hade ett mycket bra möte med bästa Jörgen Lindmark och nu planerar vi event så det står härliga till. Vi har ett par överraskningar i bagaget och en och annan räv bakom örat inför den kommande sommaren och hösten. Känns fint!
 

Bästa Jögga. Nu åker vi!
 
Ja, nu har jag väl förhävt mig mer än lovligt mycket. Vet att jag kommer att straffas redan nästa vecka då vi spelar skolföreställningar tre dagar i rad... Morgnar blir aldrig riktigt min grej. Får nog göra en egen revolution... Haha!
 
 
 
 
 

Snart ikapp...

Svårt att somna igår och det är kanske inte så konstigt efter en hektisk vecka och spelhelg. Det är vansinnigt roligt men tar ju också på krafterna. Tur då att det blev sovmorgon idag och ingenting planerat. Jag har plockat, tvättat, handlat och gjort bort lite pappersjobb som legat efter. Känns skönt att så smått komma ikapp här hemma.


Extra roligt var det också att Malin tog med sig mamma på föreställningen igår. Fin groupie men en kanske inte helt normal människa i mitten... Haha! Men jag blev så glad att ni kom! 

Jag skulle ha gått på Lisa Nilssons konsert igår, och på Motown i fredags, men jag orkade helt enkelt inte. Hade jobb som skulle göras igår kväll och ibland får man stryka det roliga när det är fullt upp. Synd, men det kommer fler chanser!
 

Bläddrade igenom DN från igår och noterade en kort text av Åsa Beckman där hon citerar Amanda Kernell (som gjort filmen "Sameblod") och det är precis det här jag tycker att min egen monolog om alkoholism tillfört både familj och publik. Det är fiktionens kraft!
 
Att lyfta ett problem och göra teater eller film som talar direkt till känslorna i magen gör att man kommer mycket längre. Och att plocka fram ett problem i ljuset där man tydligt kan se det gör det mycket mindre hemskt eller tabubelagt. Här har teatern sådana möjligheter.

I afton blev det lite matlagning och diverse pyssel och jag sitter nu och njuter av ranunklar och videkissar i vasen på bordet. Fick lite vårkänslor när jag handlade...
 
Imorrn har jag bokat möten och dagen lär rulla på. Synes!
 
 
 
 
 

Sååååå roligt!

En alldeles underbar arbetsdag är över och idag gjorde vi verkligen en kanonföreställning! Det tar ofta några föreställningar innan man spelat in sig och idag var det bara sååååååå roligt! 
 

Fullsatt, festligt och full fart på oss alla! Och vansinnigt kul! 

Ja, ni behöver inte fundera - sådana här dagar med fin publik har jag ju återigen världens roligaste jobb! Nästa prövning får jag till veckan då det är dags för skolföreställning 9.00 igen... Haha!
 
Och så roligt att Malin och Dick också var på plats i publiken. Jag och Malin är queen of selfies på våra rotarymöten och vi var ju tvungna att slå till även ikväll! 

Stort tack till vår fina publik och till mina kollegor som gör den här föreställningen såååå bra! Om ni tycker att jag är äckligt positiv idag - så är det helt korrekt. Vissa dagar är jag bara så glad... :)
 
 
 
 

Littfest!

Vilken rolig dag! Jag har för första gången (lite skämmigt att erkänna) besökt Littfest i Umeå och det genom att medverka i programmet som en av de profiler i länet som läser Västerbottensförfattare.
 

"Umeå-folk"? Näääe, men ett besök i Skellefteå södra är aldrig fel. Försov mig bara liiite (dessa morgnar...) och kom därför i tid till samlingen på Folkets Hus i Umeå. 


Här är vi på väg upp på Iduns scen och först upp var vår samtalsledare, litteraturkritikern Therese Eriksson. Hon var suverän på att hålla ihop samtalet - och hålla oss i skinnet... Haha!

Värst ut var undertecknad och Sverker Olofsson. Vi har båda fått talets gåva och när det kom fram att vi skulle marknadsföra våra valda böcker gick vi igång ordentligt. Väldigt roligt!

Övriga profiler var förra Årets Västerbottning Malin Ackerman från Lycksele och "pensionerade" MMA-fightern Tor Troeng från Umeå. Ett härligt gäng med mycket kärlek till litteraturen. I bakgrunden utmärkta konferencieren Elfrida Bergman som är en klippa!

Jag pratade mig varm för P O Enquists "Kapten Nemos Bibiotek" som jag alltså läste om igår. Jag blev lika tagen den här gången. Jag är väldigt förtjust i PO:s poetiska språk och hur han varvar svenska och en försvenskad bondska som bidrar med en sådan färg.
 
Jag är själv uppvuxen i en by och kan också känna igen hans beskrivningar av det lite karga och kärlekslösa klimatet. Det är nog inte detsamma överallt men hos oss kom kärleken oft i form av en kalvstek eller en burk hjortronsylt.

Att förväxlingen på BB i Bureå också har ägt rum i verkligheten gjorde att handlingen kom nära - både engagemangsmässigt och rent geografiskt. Bokens handling pendlar mellan olika personer och tidsperioder som bitvis kan uppfattas som lite förvirrande - men det ger sig till slut och allt behöver man heller inte förstå.

Det är kanske som han skriver i boken: ”Förr hade jag hemliga drömmar att det vore möjligt att lägga ihop allting, så att allting blev färdigt, tillslutet. Att till sist kunna säga: så var det, det var så det gick till, detta är hela historien. Men det vore ju mot bättre vetande.”

När verkligheten blir för svår flyr också bokens huvudperson, en av pojkarna, till fantasin och Kapten Nemos bibliotek. Det skulle kunna symbolisera vilken flykt som helst – och också stärka tesen om att vi behöver fly verkligheten ibland. Inte med droger men kanske med en bra bok.Under nästa pass hade jag möjligheten att få lyssna till en intressant kulturdebatt mellan Stina Oscarson och Johan Lundberg (se text nedan)

 

Kunniga Ulrika Knutsson ledde samtalet på ett lysande sätt.


Men bäst var ändå käraste Stina! Fan, vad bra du är!! Jag jublade i salongen åt flera av hennes inlägg som var så klockrena. Folk vände sig om och undrade nog vad katten släpat in för omogen människa på en så seriös tillställning - men det skiter jag i. Jag jublar när något är bra! Och Stina blev glad.

Hon är otroligt kunnig när det gäller kulturpolitik och har ju tidigare skrivit en alternativ kulturutredning. Hon vet precis vad hon vill att kulturen ska ha för roll i samhället och vad den ska vara för människorna. Hon slår slag på slag för det smala, det ifrågasättande, det människovärdiga och vikten av att kulturen inte ska vara en slasktratt som får ta hand om den politik som ingen orkar ta tag i. Kulturen ska ständigt vara i rörelse, påverka vår samtid och stärka människorna! 

Hon må se ut som en fågelunge men jädrar i min låda vad Johan Lundberg blev överkörd... Heja dig Stina! Önskar så att det var du som var Kulturminister! Roligt var det också att få krama om dig och jag håller fortfarande alla tummar för dig i allt du gör - och vill ju lite mammigt att du också ska vara rädd om dig. Vi behöver dig - läääänge! <3

En fantastiskt rolig och intressant förmiddag på Littfest som jag ju givetvis måste besöka fler gånger! Hade gärna stannat men behöver varva ned ikväll då vi ju spelar föreställning både lördag och söndag. Tack alla fina för härliga möten idag - och för att jag fick vara med!
 
 
 
 
 

Jobb och Littfest

Ännu ett par tuffa dagar har gått där jag även funderat på vad det är jag egentligen håller på med? Jag är inte tveksam när det gäller valet av sysselsättning - utan mer tiden när den har utförts...
 
Helaftonsföreställningar är ju väldigt roliga att spela - men förlorar en del av sin charm när man måste inställa sig 07.00 för att hinna sminka och förbereda innan föreställning för gymnasieelever 09.00... Det blir än en gång tydligt att jag inte är någon morgonmänniska.

Idag vaknade jag också lite för sent, 06.30, och sprang genom duschen med en filtallrik innan jag drog iväg. Satt i egna tankar när jag knöt föreställningsskorna; "Jag älskar mitt jobb, jag älskar mitt jobb, jag älskar mitt jobb...". Haha!


Darling Dorotea - I maktens centrum. Foto: Patrick Degerman/Västerbottensteatern

Nej, det är inte så farligt som det låter - måste bara tjörma lite. Att spela "Darling Dorotea" är väldigt, väldigt roligt och den känns verkligen som en fyndig spegling av vår samtid. Gymnasieeleverna har också varit med på tåget och det har varit jättekul! Idag gjorde vi dessutom en rapp och bra föreställning med hög energi och nu laddar vi för lördag och söndag 15.00.
 
Att jag är lite trött beror nog också på att resten av dagarna har ägnats åt planeringsarbete för andra kommande arrangemang. Jag ska göra ett par stora event, näringslivsgala och även vara med på Berättarfestivalen så det gäller att jobba på. Imorrn har vi en ledig dag men den ska jag tillbringa på Littfest i Umeå:
 
Jag ingår i en grupp av profiler som läser Västerbottensförfattare och imorrn fredag 10.00 ska vi samtala om våra böcker på Idunteatern. Det är dessutom ett tag sedan jag läste den bok jag valt så jag fick läsa om den i eftermiddag för att vara lite mer up to date.

Glädjande var dock upptäckten av att Stina Oscarson är med på nästa programpunkt som jag naturligtvis ska gå på. Ska bli kul att ses!

Jag hade länge tänkt välja en bok av Torgny Lindgren men valet föll till slut på P O Enquist. Båda är ju jättebra men ikväll nås jag också av nyheten att Torgny avlidit, 78 år gammal... Vilken sorg! Jag skulle ha valt honom...
 
Vi har setts några gånger på Västerbottensteatern i samband med att vi spelat hans texter och det var roliga möten där han hade glimten i ögat. När jag frågade honom vad han tyckte om vår uppsättning av Nåden så funderade han lite och sa sedan att han blev glatt överraskad över att upptäcka hur väl författaren skrivit texten... Haha! Världen har förlorat en stor man!
 
Att läsa om hans böcker får bli nästa projekt och jag gissar att hans skugga kommer att vila över Littfest den här helgen. Älskad och saknad! 

Nu blir det tidig kväll igen och imorrn den sista av veckans dagar med tidig revelj! Thank God!
 
 
 
 

Hoppla!

Oj, vad de här lediga dagarna blev fullmatade... Massor med jobb och annat kul gjorde att de försvann i ett nafs och imorrn bitti ska vi spela skolföreställning redan 09.00 så jag måste väl snart gå och lägga mig. Huga!
 
Söndag jobbade jag (jo, jag har ju kommande projekt som måste göras trots att jag spelar i Darling Dorotea) för att hinna i fatt och planera klart allt jag tagit på mig. På kvällen firade vi med att gå på bio och se "Sameblod". Vilken stark film! 
 
Det handlar om förtryck, kolonisering, drömmar och svek. Starka skådespelarprestationer gör att filmen lämnar en klump i magen - och det är ju där man känner om något verkligen har berört en. Jag blev så tagen! Ja, det tror jag alla i salongen blev eftersom ingen steg upp förrän hela slutlåten klingat av. Det händer sällan...
 
Måndag blev det mer jobb och sedan fick jag hämta gullungarna på skola och förskola för att rå om dem över natten då pappan och mamman är bortresta på jobb. 


Lite gruvsamt var det allt då första anhalten var Ridhuset där My går på måndagar. Jag är ju rädd för hästar (och kor) så jag höll mig lite vid sidan om. 
 

Men My och Max är inte särskilt lättskrämda...
 

Här är My inne i boxen hos Troja tillsammans med ridkompisen Dana.


Och här morsar vi på en annan gangster - som hette just så! 

Precis när jag började fundera hur jag ska ställa mig när det gäller att hjälpa till med sadlingen så kommer det glada beskedet att det skulle bli teorilektion! Lucky me! Haha!


Och My kom hem med inplastat Ridspö-körkort! Stolt och glad!
 

Sedan åt vi stuvade makaroner och korv, busade i soffan och såg lite barnprogram.


Andäktigt...


...och lite busigt!

Sötaste syskonbarnen! Så glad att ni kom och att ni också tycker att det är så roligt! Mysigast är det ju att vakna tillsammans och ligga och kramas i sängen innan det är dags att stiga upp. <3
 
Efter att ha skjutsat dem till skola och förskola har jag jobbat och gjort ett läkarbesök och handlat mat och jobbat igen. Måste dock ge mig nu - det är ju showtime imorrn! Blir otroligt spännande att se om jag är vaken när det börjar... Håll tummarna!
 
 
 
 
 

Njuter av ledighet!

Skön ledig dag! Långsam morgon med gott om tid att vakna och för frukost. Sedan gick vi ut på en prommis i det hyfsade vädret. 
 

Man skulle kunna tro att vi är i fjällen - men jag måste avslöja att detta är en plogkant på Solbackens industriområde... Haha! 

Vi passade på att handla mat på vägen tillbaka - och maken köpte också lite trädgårdsmöbler...


Men hallå! Och jag som trodde att det var jag som var shoppinggalen... Haha!


Jag köpte tulpaner och med färska blommor på bordet blir det verkligen helg på riktigt!

Kvällens middag blev en glasnudelsallad med fröjalax som jag marinerat och sedan bara brynt på ytan så att den hade rå kärna inuti. Lite teriyaki, lime, japansk soja - fräscha och goda smaker!
 
Sedan smaskade vi på goooood ost från Stadskällaren som jag tror heter "Montagnolo Affine" - heeeelt magisk! Det värsta med den är att den tar slut... Haha!
 
Nu blir det Mello och en skön och ledig kväll. Har sparat lite jobb till imorrn men också bokat biobiljetter till "Sameblod" som ska bli väldigt spännande att se. Life goes on!
 
 
 
 

Starka kvinnor!

Tagit helgledigt efter tre fina föreställningar som kört skiten ur mig... Haha! Ja, det är full fart när vi spelar och ännu har jag inte riktigt fått upp föreställningskonditionen - men det kommer! Nu börjar dessutom texten landa och det vilar en större lätthet över föreställningen. Publiken gillar det vi gör och det är otroligt fina kvällar. Så tacksam för att jag fick göra det här!


Glad i hågen åkte jag iväg för rotarymöte till lunch där jag också bjudit in min kompis Åsa (Andersson) som gäst. Hon kommer att gå med i vår klubb och det blir kul att träffas oftare! Hon är nybliven VD på Skebo och en smart och stark kvinna! Jag gillar ju att lyfta sådana!
 

Dagens föredragshållare var också en kvinna; Anna-Mia Johansson som vann förra årets stipendie Berättarkraft. Hon berättade om sin resa och gav oss också sin fina vinnarberättelse som hon presenterade med den äran. Kul!

Vi kommer faktiskt att samsas på Berättarfestivalen lördag kväll 8 april då vi tillsammans med andra berättare från när och fjärran ska göra en helkväll på Nordanågården. Måste börja fundera på vad jag själv ska berätta...


Vill också presentera mina fina kollegor i "Darling Dorotea" som tillsammans gör ett kanonjobb! Vi har dessutom väldigt roligt ihop. 


Jag delar loge med fantastiska skådisen Anna "Pluck" Söderling som jag testade min nya kamera på. Hur snygg som helst!

Ja, jag gillar ju att hålla upp oss kvinnor. Vi ska inte ta någon skit utan vara stolta över alla våra kvaliteter. Det är inte alltid så enkelt men man måste kämpa lite. Jag terrade dessutom herrarna i ensemblen med denna slogan: 


Haha! Ja, är man stark måste man också vara snäll!


Igår hann jag även med en fika tillsammans med världens finaste sångfröken Mia Sommar! Det blev ingen sång men kaffe och mycket prat. Kul att se nya lägenheten som var kanonfin!


Och den här bilden är till dottern Alma där Mia visar upp det lilla rosa som återstår efter att hon färgat håret på dotterns uppmaning. Det vill vi gärna se igen! :)


I afton har vi tagit det rätt soft och jag hade tagit upp Entrecôte ur frysen. Den hamnade på grillen och serverades med en het grillsås och rostad potatis och grönsaker som jag toppade med en galet god buffelmozarella som jag köpte på Stadskällaren. Gött!

Maken tog en öl vars namn verkligen stack ut. "Arrogant Bastard Ale...". Och läs första raden i texten; This is an aggressive beer. You probably won't like it... Haha! 
 

Nu tackar jag alla fina för den här veckan och ser fram emot en ledig helg med mat och sooooool! Ja, jag måste jobba lite också men det är helt ok. Ha en fin helg alla!
 
 
 
 

Igång igen!

Efter ett par ljuvliga dagar har jag varvat upp igen. Så glad över att vi fick så härligt väder - även om jag inte hade tid att vara utomhus hela tiden. När man jobbat mycket en period så ligger också hemarbetet efter så igår tvättade jag och stökade på tills det var dags att åka till teatern.
 

Men jag har sett den och känt värmen... 


Lyssnat på snö som smälter...


Och njutit i solen! Den här bilden blev helt puckad då vidvinkeln ändrade lutning på det mesta. Men det var härligt och det framgår säkert.

Idag skriver vi 8 mars, Internationella Kvinnodagen - och Emilias 27:e födelsedag!


Grattis älskade du på din dag! Hoppas den blir lika magisk som du! <3 Önskar att vi kunde ha varit hos dig men du får ett par knasiga familjeselfies som tröst. Älskar dig! 
 

Familjen 1.
 

Familjen 2. Men roligt hade vi! Haha!
 

Idag har jag varit nere på Rivhuset för att vara med när Årets Kvinna skulle koras. Det blev inte undertecknad men det gör verkligen ingenting. Vinnaren är Linnea Wiklund som jobbar hårt för HBTQ-personers rättigheter i Skellefteå. Utmärkt val!! 
 

Det blev intervju av finaste Pär Strömbro och även en del frågor från publiken. Vi säger Grattis än en gång!

Nu ska jag samla ihop mig för att åka ner på teatern igen. Gårdagens föreställning gick riktigt bra - trots att nr 2 brukar vara lite lägre i energi. Vi fick stående ovationer så det måste ha gått hyfsat. Kul är det fortfarande! :)

Och här får jag presentera Nicke som både är tekniker och militärpolis i föreställningen. En kanonmänniska! Ja, det finns bara sådana på Västerbottensteaten... :)
 
Tack å hej leverpastej! 
 
 
 
 

Premiärvecka!

Oj, oj, oj - vilken vecka! Har jobbat så galet mycket, koncentrerat mig, pluggat, repat, laddat och tillsammans med övriga ensemblen i "Darling Dorotea" genomfört tekniskt drag, tre genrep och igår äntligen PREMIÄÄÄÄÄÄR!!
 
Puh! Trött idag men oerhört glad!
 

Första genrepet i onsdags då himlen bjöd på vackra vyer! Gick riktigt bra för min del men det brukar också betyda att man får lite bakslag senare. Premiärveckan är alltid, och för de flesta, en berg- och dalbana.


Fint förhandsreportage i Norran i torsdags!


Kul var det också att träffa en del av journalistkåren som jag känner!


Torsdag repade vi också - och gjorde strykningar... Här ser ni bästa scenografen Helena Weegar!


Koncentration tillsammans med dramaturgen.


Och naturligtvis lite huvudbry. Det är alltid knepigt att ändra i slutet när man lärt sig replikerna. Men det blir oftast tightare och bättre om kan "killar" sina darlings!

David och Ove.
 

Mannen, myten, miraklet - tillika regissören Bobo Lundén!


Kompositören höjer taktpinnen och längst fram sitter den amerikanske fotografen Chris, som är en kompis till Bobo och som följt oss den sista veckan. Hans bilder kommer framöver! Kul! 


Vackervädret är på gång och det kan behövas som kick när man är helt slut. I torsdags både repade vi, ändrade och hade publikgenomdrag. Jag var enormt trött... 


Men fredag lunch var jag på Rotarymöte där jag skulle hålla i medlemskommitténs aktivitet. Måste också lägga ut en bild på Philip Cohen som klarade av årsmötet på... fyra minuter! Haha!


Innan genrep i fredags plågade jag kollegorna med lite selfiesar... Här är fina Anna Söderling!


Och här kom jag mig med i Mickes och Gunnars textrep!


Fast jag fick vara med på riktigt också! 


Ingen ska säga att det inte jobbas in i det sista... Ambitiösa och väldigt duktiga medarbetare!
 

Och igår var det alltså premiär! Lite snabbt då jag bara repat 2,5 vecka - men bara att kasta sig ut och använda erfarenhet och lite charm. Det gick vägen och vi kände oss märkligt nog väldigt lugna allihopa. En bra premiär!
 
Har läst en av recensionern och Norrans Maria Wallin var nöjd med den politiska käftsmällen. Läs hela texten här: Recension 
 

Ja, jag var nöjd, glad och lite utmattad när föreställningen var över. Tack alla kamrater och fin publik! Känner mig priviligierad som fått möjligheten att hoppa in!


Avnjuter just nu kaffe och teaterchefens present till ensemblen. Tack!


Gårdagens premiärfest inleddes med lite rustik middag!


Många höll tal och Fransesca verkade se sig om efter människor att hylla...


...och hon hittade självklart teaterns fantastiska kompositör Caj Nyqvist! Han är magiskt bra!


Skickar en kram även från soffan!

Och Bobo tackade ALLA med personliga tal. Kul! 

Hade gärna stannat längre men jag var rätt sliten och åkte hem för att hinna ta adjö av min viktigaste publik:
 

Finaste Oskar som körde ner från Luleå för att vara med! Jag blev både rörd och glad!

Tacksam för att ha två av mina favoritmänniskor i publiken. Tack för att ni kom och för all support!
 
Idag känns det som om jag har ett Vasalopp i kroppen... Har sovit länge, suttit ute en timme, sett målgången med fantastiska Marcus Ottosson, druckit kaffe och funderar starkt på att åka och handla. Orkar egentligen inte men snuset är slut... Haha! Ja, vad gör man inte?

Vill också ödmjukt tacka för nomineringen till Årets Kvinna! Allt avgörs på internationella kvinnodagen kl 12.15 på Rivhuset och jag kommer att vara där för att fira den som vinner. Känner mig själv som en vinnare bara över att ha fått nominering för min föreställning: ”Vill nominera Monica Lindgren för hennes föreställning Lyckligare nu. En stark fängslande föreställning, om ett viktigt ämne, av en stark kvinna.”
 
Nästa föreställning av Darling Dorotea spelas på tisdag och det är skönt med ett par lediga dagar innan dess! Kram på er alla!
 
 
 
 

RSS 2.0