SATC...

Jag må vara korkad men jag har nyss förstått vad den här förkortningen betyder... Det är ingen felskrivning av ett namn på ett gym... Det är ingen förkortning för hin håle eller Skellefteås Allmänna Trä Centrum... Det är ju Sex And The City! Hur dum är jag? Kände bara att jag måste skriva detta om det (mot förmodan) finns fler som inte är upplysta.

Man kan dock fråga sig varför allt ska bestå av förkortningar? Det känns som om de ibland tillkommer för att alla som kan den ska ingå i någon sorts gemensam klubb dit korkade människor (jag) inte har tillträde. Nej, fram för hela ord och utskrivna titlar! FFHOOUT...

Gillar man kläder, väskor och skor är filmen tydligen ett måste även om den har floppvarnats. När jag ser den här bilden av Sarah Jessica Parker tänker jag inte så mycket på mode utan mer på flopp...


Hissar och dissar schlagern

Ja, då var det avgjort igen! Tyskland hade jobbat hårt för att få fram den ultimata eurovisionschlagerfestivalvinnaren (långt ord..) och det blev ett lyckat drag! Lena tog hem segern och det kändes faktiskt helt OK! 
 
Vägen till avgörandet kantades av diverse artister som jag gillade mer eller mindre. Ja, man dissar ju hellre eftersom det är roligare...;) Här kommer några intryck från kvällen. Är det nån ordning så är det bara tur. Klottrade lite under kvällen.

Alexander Rybak - Jag fullkomligt älskar honom och hans lite galna utstrålning! Skulle faktiskt kunna äta upp honom!!! Och låten från ifjol är fortfarande kanon!
 Galet bra!
Programledarna - Den mörkhyade kvinnan hade en helt underbar beige klänning som var urläckert skuren! Hon var för övrigt helt sublim! Men vem fan hade gjort den röda skapelsen som bars av kvinna nr 2? Tant Märtas avlagda... Bort! Tänkte att det skulle bli bättre när hon bytte till långklänning men nej!
Norge - Tråkig. Tog en kort paus... Josh Groban gör reklam för Axe...
Spanien - Usel Salem al Fakir-kopia som fick sjunga en gång till eftersom han blev störd av en inhoppare från publiken. Skitsnack! Nr 2 var lika uselt och min ettåriga systerdotter dansar bättre än de här clownerna!
  Uselt=Liten bild...
Saknade förresten Salem som var min favorit i den svenska uttagningen! Lite ägd den här snubben skulle ha varit då!
Moldavien - Välkommen till en riktigt billig nattklubb! Blåöga, juckande saxofonist, bad dance... nej tack!
Cypern - Gullig kille i vit kavaj! Fin ballad. Ny hit för dansbandet Scotts?
Boznien Herzegovina - En hårdrocksballad som påminde om någon man hört tidigare men som var helt OK. Skönt att se sångaren i knallröd kavaj istället för skinnjacka!
Belgien - Ballad igen. Sämre. Mammas gosse i för trånga byxor och för tjocka lår... Han hette Tom Dice men vi kallade honom Thick Thighs...
Azerbadjan - Konsekvent blå kostym till vatteninspirerad låt. Anders Bagge m fl stod bakom låten som var riktigt bra men som man faktiskt ledsnade lite på. Lampor i klänningen på den vackra sångerskan kändes nytt och det får vi nog se snart igen!
Serbien - Ja, här visade man verkligen sin särart musikmässigt men den där androgyna, platthåriga, sångaren var inget för mig! Viagracirkus! Och asdålig engelska från den kvinnliga programledaren i röda "Märta-klänningen"!
   Serbien. Bad hair day...
Vitryssland - Tycker fortfarande att ordet Belarus är kul eftersom det också är ett traktormärke... I övrigt hade man smugit in Robert Wells (varför?) i denna Fjäril vingad syns på Haga... men det hjälpte inte. Fint men nej. Här pratade också Malin och Stina så gud förbannat att jag inte heller riktigt hörde låten... Jodå, jag surrade också! :)Sverige hade för övrigt ett finger med i spelet lite här och där, men som sagt var, inte som deltagare. Fortfarande tycker jag synd om Anna men det hade inte slutat så här om vi skickat Salem... men inte fan är jag bitter!
Irland - Shirley Clamp som transa? En kvinna i en manskropp (Sarah Dawn Finer utan bröst) som fått tag i ett stolpskott till designer! Bra låt, snyggt ansikte men så asfuuuuul lila klänning!!!
Grekland - Strandraggarna hade årsmöte! Och vad säger vi när vi fattar beslut? Oppa! Härliga dansare och lite rolig låt men ordet "Oppa" blir bara för mycket för mig...
England - En massa lådor på scenen som på ovansidan pryddes (jo, det var prydnader) av tre tjejer vars klänningar på något sätt blev var sin gardin. Det här är inte girl power! Och vad är det för fel på gardinstänger? Ingen stake alls.
Georgien - Vackert! Vacker röd klänning, vacker ung tjej, vacker sång! Snygga uniformer på dansarna och läckert att allihopa var barfota! Lysande! Eller shine!
Turkiet - Rappande mangakillar... nej! Måste ha haft samma duktiga frisör som Serbien - NOT!
Albanien - Edward Scissorhands möter Pointer Sisters och en kvinnlig krigare! Snygga souliga körer och en trevlig melodi... men trevligt gör ju inte direkt något avtryck.
Island - Sara Dawn MED bröst! Jävlar i havet vilken hydda! Och vilken enorm klänning! Vacker men stoooor! Och håret hängde som en trasa. Hade hon glömt skölja ur oljeinpackningen? Bra låt men många störningsmoment.
 Stor.
Ukraina - In kommer en trasdocka med svart huva. Är det döden? Nej, det var en i allra högsta grad levande ung kvinna. En annorlunda låt och en underbar sångerska med en röst som påminde om Pink. Hon ägde scenen ensam och stack definitivt ut mest under hela kvällen! Fighting spirit! Min favorit!
Frankrike - Allez, allez, allez! Årets sommarplåga med en skitrolig, medryckande och lite afrikansk dans! Glada artister som verkligen smittade av sig! Hey Macarena kan slänga sig i väggen!
 Härligt!
Rumänien - Plexiflyglar. Ken och Modestyinspirerad Barbie. Körsångare med påfågelstjärtar. Sångerskan hade en pipa som inte gick av för hackor men låten... Nope!
Ryssland - Traaaaaagiskt! Niklas Strömstedt-kopia i secondhand-kläder. Allting var grått och traaaagiskt! "Ingen förstår mig"-känsla där sångaren desperat sjöng till en tecknad bild och utemellan fick lite stödord från sin kompis gitarristen, som också förmodligen var psykolog...  
 Tragisk schlager...
Armenien - Långt svart hår. Ja, det var min enda notering faktiskt. Har ett minne av upptryckta bröst i nåt vitt och aprikost men det var förmodligen inte min grej.
Tyskland - Hade ju klonat fram den perfekta schlagern och det blev en tjej som skötte sina kort rätt!! Låten vann sig och det gjorde även Lena som jag från början tyckte såg ut som en kobent emo-skolflicka. Men hon var genuint läcker, ägde scenen och hade verkligen glimten i ögat! En mognare Amy Diamond som pussade på Alexander Rybak ett antal gånger vid prisutdelningen! Love?
Portugal - Söt tjej (igen!) med en vacker röst. Och snygg, modern och lite skrynklig aftonklänning som var helt rätt! Men en disney-julsång... nääää.
Israel - Snygg ballad. Snyggt ljus! Kille i snygg kostym men jäääädrar vilken sned ton som smög sig in! Och tror ni inte att arrangörerna väljer just det partiet till snabbgenomgången! Vilka taskmörtar! Fick förmodligen klagomål eftersom det blev ett nytt parti i andra genomgången men nu var ju skadan redan skedd...
Danmark - Sist men inte minst, ännu ett svenskt bidrag. Men här var det knyckta låttakter så det sjöng om det! "Every breath you take", "Book of love" och andra inslag gjorde att det kändes lite väl second hand. Killen såg ut som en blandning av Sting och Magnus Bäcklund i Fame. Förmodligen ville han hellre likna Sting eftersom hans uniformsjacka också var en riktig kopia. Inget för mig men kanske för Scotts igen?

Och där släcker vi ljuset för årets Eurovision Song Contest! En mycket trevlig kväll med god mat i trevligt sällskap! Tack ska ni ha!Cheezus vilka konsekvenser!

Hemkommen efter ett roligt jobb på Ostens Dag i Burträsk! Mitt uppdrag var både konferencierskap och underhållning och det passar mig som hand i handsken. Jag gillar ju att förbereda innehåll och att läsa in mig på nya saker och det här var både kul och lärorikt!

Roliga och glada människor överallt! Jag träffade t ex Meta Andreasson, som fick spontanläsa en dikt till Västerbottensosten som ju firar 100 år i år, och jag intervjuade härliga Annika Martinsson som skapat västerbottens nya landskapsrätt "paltmuffins". Behöver jag berätta att den tidigare nämnda osten också ingår? Gott så förgjortat! Jag måste också nämna den skönsjungande Olivia Schönfeldt samt mötet med länets matambassadör Ella Nilsson, som är en ytterst trevlig bekantskap! Vi har stött på varandra i olika sammanhang tidigare och glädjen är helt klart ömsesidig! I intervjun pratade vi bl a om konsekvenserna av vårt handlande och det är något jag gärna vill förmedla här.

Eftersom jag är född på landet och hela mitt liv månat om det öppna landskapet, lokalproducerad mat och böndernas fortlevnad så drar jag det i korthet: Har ni tänkt på vad som egentligen händer när man köper t ex dansk fläskfilé? Vem är det man gynnar? Och vad får det för konsekvenser? Tror ni att vi fortsättningsvis kommer att ha ett öppet landskap vårdat av västerbottniska bönder och lokalproducerad mat om vi slutar handla den? Den kanske är lite dyrare för stunden men genom att köpa den tar vi också vårt ansvar för länets fortlevnad! Det handlar inte om att köpa MER kött av lokala eller åtminstone svenska producenter. Det handlar om att välja det NÄR man köper kött. För min del är det ett enkelt val med väldigt tydliga konsekvenser!

Vi pratade också om Västerbottensveckorna på Grand som har firat 20-årsjubileum. Ett västerbottnisk buffé med 42 olika rätter dukas upp under ett antal dagar och företagare från olika håll tar chansen att både träffas och äta underbart gott. Vi är det enda län som priviligierats med detta och det beror på att vi också är det enda län som kan erbjuda en sådan bredd på fantastiska råvaror. Här finns allt!!! Det gör mig otroligt stolt och glad och det är en konsekvens jag verkligen inte vill vara utan!

 Ella Nilsson

Dagens Emma:
Å Wästerbottensostn' han jer ju precis som jeg:
Grynpipig, stark och pikant!

Eller varför inte Emmas bantningstips:
Köp utländskt kött! Ha du tur kan du få salmonella...


Tjörmgokk?

Ni kanske tycker att jag är lite tjörmig när jag har sorg över det vikande intresset för bloggen men va fanken, nu har det i alla fall fyrdubblats och det tackar jag för! Tror att jag måste bli lite intressantare att besöka helt enkelt. Ska försöka avslöja lite hemligheter och skandaler framöver - det verka ju funka på andra håll. Så passa er, snart omskrivs ni här... :) Nja, jag är ju rätt snäll så det blir nog inte så allvarligt. 

Nu sitter jag och laddar för en avtackning av Metsos 25-åringar senare ikväll. Har förberett rätt mycket pikanta detaljer om deltagarna så det kan bli en riktigt rolig överraskning! Jag ska bl a träffa en som är "på löpen", en storälskare och Kågedalens största börsmäklare! Hoppas på glada skratt och inga tjörmgokkar. Såna har jag nog av här! Ha en bra fredagkväll!Dagens Emma:
"Vyrern rädd om varader! Älska mer! Men int' i trägårn'...
Kärleken jer blind men inte grannarn'!"

En sorgens dag...

Ja, nu tror ni alla att jag åsyftar Sveriges situation i Eurovision Song Contest men hur konstigt det än låter så finns det faktiskt saker som är viktigare än så. Och nu åsyftar jag inte läget på börsen eller situationen i Korea eller andra, mer banala händelser. Nej, jag talar om gårdagens besöksantal på bloggen... Endast 6 besökare hittade till min storartade sida i cyberrymden. Ska det verkligen vara så? Och vad gör vi åt det? Ett upprop? En namninsamling? En demonstration? Eller kanske ett avslut? Frågorna är många, svaren likaså. Idag så är det fredag, himlen den är blå...

Det får duga

Att vara kreativ på beställning är lite knepigt men jag stängde in mig idag eftersom jag är tvungen att skriva ett antal texter och förbereda jobb jag ska göra. Och jag blev faktiskt nästan klar. Det får duga för idag. Nu fattas det bara en halv sångtext och den får nog ligga och mogna över natten. Har jag tur kommer den imorrn. Eller så får jag börja på en ny idé. Jag har blivit lite snällare mot mig själv. Förr kunde jag sitta halva natten. Jag blev inte nöjd då heller eftersom tidsplanen sprack. Nu har jag sänkt kraven, eller kanske blivit latare. Fast man får passa sig. Nu sitter jag och tycker att det här blev ett skitblogginlägg och skulle just börja om, men va fan...

Blev bortbjuden på middag hos min syster och fick sköta lilla My medan de gick på bio. Hon är verkligen supersnäll och somnade även den här gången på fem minuter. Vi hann leka en stund och jag skulle ta lite kort på henne men hon ville helst bara pussa linsen så det var lite besvärligt. Blev mest oskarpa närbilder...:)

 Söta, söta unge!

Men vi läste en stund, kollade alla leksaker, testade fjärrkontrollen och hon hittade slutligen mosters mage som blev en utmärkt trumma... Svårt att ta bilder eftersom jag skrattade! Det är nog inte så dumt med lite "kagge"...

    

Så jag är nöjd! Det blev en bra dag med många kramar! Ja, kanske inte lika många när jag kom hem... Middagen hos Malin innehöll tydligen en aaaaaning vitlök... :S  Men det är smällar man får ta. Maten var i alla fall jättegod, inlägget är skrivet och det får faktiskt duga det med!


Skellefteås bästa!

Nu har jag äntligen hittat rätt grupp på Facebook: Trästockfestivalen! Det är det absolut bästa arrangemanget i stan - alla kategorier! En festival för alla, oavsett ålder, där man kan avnjuta de mest varierade konserter - helt gratis! I Skellefteå!

Förra året var vi där varje kväll och jag tyckte att det var helt fantastiskt att kunna gå på samma konsert som barnen och att det är helt OK (för dem alltså). Barnfamiljer, äldre, ungdomar i en salig blandning. Inga röriga öltält. Positiva människor. Ja, jag kan lista superlativerna hur länge som helst men jag ger mig nu. Har ni inte varit där så ta chansen i år!:) Själv ska jag se Dag Vag och Melissa Horn men också lära mig nya band som jag hittills inte visste att jag tyckte om!
  http://www.trastockfestivalen.se/

Urban, Vilhelmina, Blenda...

...skola sommaren lända... NOT! Just nu bestämmer jag mig för att skita högaktningsfullt i den gamla beprövade Bondepraktikan! Enligt den ska ju dessa tre namnsdagar representera vädret i juni, juli och augusti och så här ska vi baske mig inte ha det!

Så där ja. Nu har jag avreagerat mig ordentligt och kan gå en promenad i det underbara "juli"-vädret. Jag tyckte ju att solen sken i morse och det får räcka som "tecken" för min del. Ser fram emot en härlig dag imorrn! Det gäller ju att se positivt på livet! Och vad gäller trädgårdslandet så kan jag rapportera att ingenting har kommit upp än... Inte ens en liten torkvinda...

Kommentera gärna om det är något särskilt som ni vill att jag ska skriva om och tack för att ni läser! :)


Gröna fingrar...

...har jag väl aldrig haft men nu har jag ändå gjort ett nytt försök med trädgårdsland! Vi hade ett när barnen var små men det enda som egentligen vax riktigt bra var "exing"... eller hur det nu stavas. Haha! Nu har jag googlat och det fanns på Wikipedia! "Dialektalt namn för olika sorters gräs el kvickrot". Ja, det enda som vax var alltså kvickrot och jorden var hård som sten hur mycket jag än grävde om och hur mycket sand och annan jord jag än tillsatte. Jag gav upp och landet blev gräsmatta och en utmärkt plats för torkvindan!

Det var väl 15 år sedan och nu är jag alltså igång igen. Maken har byggt upphöjda odlingslådor där jag planterat hybridblåbär, rabarber, gräslök, morötter, sockerärtor, rädisor och sallad. Ja, det är säkert alldeles för tidigt att sätta frö men jag är ju en impulsiv själ så allt ska helst göras nyss! Det enda jag var klog nog att inte sätta ut än var kryddväxterna - förståndigt va?

Så nu är det bara att vänta. Och vattna. Och vänta. Nåt måste ju komma upp eller överleva? Jag kan ju inte gärna ha två torkvindor?

   
Still waiting...

Grön vinter...

Kallt och hurvigt! 10 grader, helmulet, småregnigt och jag fryyyyyyser. Kan också bero på att jag sovit i soffan en stund efter jobbet och sedan varit utomhus. Jag skulle ju fortsätta att plantera men jag gav upp. Varken jag eller växterna kommer att överleva denna kyla. Läste nånstans att det i Sverige bara finns två årstider: En vit och en grön vinter!

Nu laddar jag för sista yogan för i vår. Måste anstränga mig ordentligt så att det räcker hela sommaren! Haha! Maken skulle fixa middag och därför har jag just ätit något han var sugen på: Palt! Jättebra före träning... Med tanke på vädret kanske vi också får publik idag? För det är väl när det är så här kallt som det kallas isträning?

Snart pensionär?

Jag får mail från minpension.se och går in för att kika lite på deras hemsida. Saknar personlig kod men är ju lite nyfiken så jag beställer en från Premiepensionsmyndigheten som ska komma om ett par dagar. Först nu bläddrar jag ner på förstasidan och läser: "Mycket att tänka på för blivande pensionärer..." Hallå! Jag har ju inte ens fyllt femtio! Jag skulle ju bara kolla vad som händer i framtiden och se om jag överraskande nog blir rik när jag nån' gång blir pensionär! Fast jag VET ju att det inte kommer att sluta så. Jag VET att beskedet i det orangea kuvertet inte gjorde mig särskilt munter. Jag VET ju att jag borde se över mina placeringar och vara den som den ser till att jag får en bättre ekonomisk framtid. Jag VET att vi förutspås bli "fattustackare" när vi går i pension. Jag VET, men ändå hoppas jag. Att det helt plötsligt ska visa sig att alla fonder jag valt har gått upp miljoner procent och att jag kan bli ledig när jag vill och ha massor med pengar över till resor och konsumtion... För det är väl med pensionen som med Triss? Att plötsligt händer det!? Eller?


Ibland går det bara så lätt...

Startade dagen med att ta tag i ett projekt jag inte kommit igång med. Vi gör en jubileumsfilm till Contractors 100-årsfirande och jag borde ha skrivit all text klar men det har inte kommit några riktigt briljanta ingångar. Nu blev jag ensam hemma sedan maken åkt till farfars för lite utejobb. Jag bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och helt plötsligt rasslade det bara till och jag gjorde en grovskiss på några timmar. Avbröt inte ens för annat än mer kaffe. Härligt!

Varför har jag lämnat det så länge? Och varför går det ibland så tungt att starta upp vissa saker? Har man väl börjat gruva sig för att komma igång blir man så stressad över att det borde ha varit gjort att det blir ännu mer motbjudande att börja. Och det spelar ingen roll vad det är. Allt som inte blir gjort på en gång blir snabbt en kvarnsten runt halsen - åtminstone för mig.

Samma sak är det väl med promenaderna. Jag har länge tänkt att imorrn måste jag komma igång och promenera en sväng varje dag. Och nästa dag tänker jag att det blev inte idag men imorrn... Nu är jag plötsligt där! Otroligt! Jag vet inte vad som motiverade mig men nu känns det konstigt om jag inte hinner en sväng på kvällen. När jag skriver detta har jag just kommit tillbaka från en promenad som i och för sig gick jättetungt men som ändå är avverkad! Kanske är det så att vädret också har gjort sitt. Ju varmare det blir, desto närmare kommer man bikinisäsongen och desto mer avskräckande blir den nuvarande spegelbilden... Jag är ingen bantartyp men att röra på sig kan i alla fall inte göra saken värre. Fick denna seriestrip på mailen idag och den är väl en skräckinjagande påminnelse för vem som helst... :)

"Får jag rabatt om jag inte köper behån?"


Vardagsdramatik

Idag blev det en utflykt till Luleå för att hälsa på sonen - trevligt! Jag fick också se att det inte bara är till IKEA som folk hänger på låset... Makens favoritaffär Biltema öppnade 10.00, vi var på plats redan 10 minuter innan och inte alls ensamma. Människor, företrädesvis män, stod och hängde runt sina bilar och försökte se avslappnade ut men hade ögonen på dörrarna till entrén hela tiden. Minuterna tickade och när en av dem började gå några steg närmare så gjorde flera andra det också, och fler fyllde på. Vardagsdramatik i långsamt tempo. När dörrarna öppnades ville alla in först och det var inte ens REA?!

   Maken...

Sedan bar det av in till stan och vi skulle parkera på det vanliga stället (som är parkeringen mitt emot Kulturens hus). Populär plats insåg vi snabbt eftersom det var kö in. Här kan man köra runt på många sätt och det var flera bilar som snurrade och sökte plats. DÅ hände det! Två bilar ville in på samma plats! En Volvo körde fram för att backa in och en PT Cruiser körde fram för att köra in. När båda två stod framför rutan blev det tvärstopp! Ingen gjorde någon ansats att ge sig. Det här händer väl då och då och är i normala fall inte särskilt problematiskt men här var det rena "kalla kriget".Vi snurrade runt i närmare 10 minuter och ingen hade flyttat sig... Otroligt! Ingen av dem hade heller stigit ur bilen för att göra sin röst hörd. Det var bara stilla. Jag föreslog att jag skulle göra en Mr Bean och gena över trottoaren och knycka platsen från baksidan - bara för att se deras reaktioner - men jag fick inte. Synd! Hade varit riktigt roligt! Jag knäppte i alla fall en bild och efter en kvart hade PT Cruisern gett upp och stod precis bakom mig i kön när jag fick en parkering...  Vardagsdramatik - den finns runt om oss hela tiden bara vi väljer att se den!

Fredag och 13 besökare...

Kollar statistiken på min blogg och jag har just nu 13 besökare... och så är det fredag... Är det bra eller är det bra? Or is it a bad sign? Det är snart midnatt så chansen finns att jag klarar även det här dygnet.

Hur som helst är det väldigt roligt att se att det finns några människor som faktiskt läser bloggen! Tack ska ni ha! Jag tror inte att det var därför jag började skriva men det känns kul att vara läst! Mitt rekord är faktiskt 37 besökare och över 60 sidvisningar. Otroligt va? Emilia säger att jag håller på att hinna ikapp deras blogg som har över 500 besökare... jag säger: Hah! Det tror jag inte! :)

Såg just filmen "State of play" om maktmissbruk i USA där tidningar och bloggar fanns som exempel på medier som kan påverka. Får nog höja bloggandet ett snäpp i min "åsiktslåda"! Jag är dock inte ute efter att hänga ut några politiker här. Inte än i alla fall! Men vi får se om det här blir min eller någon annans otursdag...

Det regnade, men bilderna blev bra?

Det var ett egendomligt ljus den dan...

Ja, efter en dag med nästan 30-gradig värme slog vi igång grillen och åt lammspett! Efter ett par timmar i uterummet började det dock mulna igen och jag bestämde mig för ännu en långpromenad Morö Backe runt. Medan jag tog på mig skorna (och jag är snabb) hann det t o m komma en kort regnskur och ljuset blev helt annorlunda - lite Hörbergskt egendomligt. Tog med kameran för att titta lite närmare på detaljerna under min runda. 

     
Sommarens första regnbåge! Smakfull liten friggebod! Raska steg!

     
Kvarglömd tidning...  Stenar och petflaska... Hus till salu!

    
Tuggummi någon?  Kanske efter ölen...?   Bortglömd pulversläckare?!

    
Fult fuck!   Men inga höga vattenflöden...   Ett helt vårkvarter! :)

    
Flagnad garagevägg...  Fin trädgård på G!   Solig frostgränd.   En sista snöpött!

  
Glad pingstlilja! Fint men flagnat litet hus på hemmatomten... Måste bli målning framöver! Bilderna blev inte så bra men det var lite kul att se promenadvägen på ett nytt sätt. Nytt men kanske lite egendomligt...


Kul film om Åsa!

Några studenter i Luleå har gjort en kul dokumentär om Åsa Persson! Kika får ni se: http://www.youtube.com/watch?v=l1IbAaVoqbw En av killarna är ganska bekant men eftersom jag inte ska ägna mig åt nepotism (otïllbörligt gynnande av släkting eller nära vän) så säger jag inte vem. Rolig var den i alla fall! :)


Effektiv dag i solen

Åh, så härligt! Planerade en skrivdag idag och vädret var än en gång på sitt allra bästa humör! :) Tog ut datorn på trädgårdsbordet och satt ute några timmar i stekande sol! Väldigt ljust på skärmen men när jag pallat upp lite solskydd funkade det riktigt bra och jag fick bara springa ett par gånger för att hämta papper som blåste iväg. Sedan rack ju inte batteriet hela tiden så det blev att leta skarvsladd och koppla in. Och så hade jag ju glömt hårddisken i portföljen... Men sen var det bara att fortsätta. Tills jag saknade snusdosan... Nåja, särskilt effektivt vet jag inte om det var - men varmt!

Åt en sen lunch utomhus och tänkte att jag skulle sätta mig tillbakalutad i solstolen en stund eftersom jag hade "lunchrast". Då kom huvudvärken! Det kändes som om jag var på väg att bli sjuk. Då insåg jag att jag ju inte hade druckit annat än kaffe på hela dagen och i solväggen var det närmast utlandsvärme. Och utomlands, där hinkar man minsann vatten hela tiden av rädsla för att bli uttorkad, men här? Neeej... Och behöver jag säga att jag också gärna har solhatt när jag åker söderut? Joooooodå! Inte för att jag är superkänslig men jag passar väl ovanligt bra i hatt... haha!

Ja, det blev till att bära in hela arrangemanget igen och försöka sortera upp alla papper. Drack vatten, kände mig jättetrött och insåg att arbetet utomhus nog inte var riktigt bra, vare sig för skallen eller effektiviteten... Nu har jag dock gett upp för dagen och planterat lite blommor - i skuggan... (Jo, man lär sig) - och ska sätta mig vid TV:n. Inomhus!

Jag blir så glad!

Det är väl för härligt när dagarna blir längre och man får en massa extratid mellan jobbet och TV:n. Det är inte bara middagsfix utan man ska ut - bara för att man kan! Jag har just kommit tillbaka från en långpromenad där jag bara gått omkring och känt mig glad! Glad över årstiden och vädret, över alla människor som är ute och stökar, gör fint på sina tomter och pysslar med sina hus, glad över alla små friggebodar som poppar upp och som får alltmer originellt och smakfullt utseende, men mest glad blir jag av alla dessa barn!

Vi har fått nya grannar på två sidor och en hel massa nya barn som spinger omkring och leker, hoppar studsmatta, cyklar och drar dockvagnar. Just när jag skulle promenera iväg fick jag besök av två flickor som ville följa med eftersom nallarna skulle sova i vagnen. "Vet du?" Nej... "Att nallen är trött för att han har hoppat hela dagen." Oj, då, sa jag, då måste han vara jättetrött. "Nej, inte min" säger nästa. "Min har bara hoppat lite, men kan vi följa?" Nej, det går nog inte eftersom jag ska gå jättelångt. Tystnad. "Men vi kan cykla!"

Ja, vi kom överens om att gå med nallarna runt kvarteret när jag kom tillbaka. Båda två blev tvärnöjda och ropade: "Okej, hej då!" Inte särskilt ledsna över att ha blivit nekade heller. De hade redan bytt spår och var på väg mot nya äventyr! Jag log för mig själv en lång stund när jag gick. Man blir glad, helt enkelt!

  
Till lucia blev vi också glada! Maja, Miriam och Alva plingade på, bjöd på pepparkakor och sjöng både traditionella visor och egenkomponerade sånger! Det kan pigga upp den mest vintertrötta!!!


Tränad?

Vilken dag det har varit! Så mycket sommarvärme att jag var tvungen att ta fram "bleikesbena" och lägga mig i solstolen. Det märkliga är dock att när man legat en stund så kommer man alltid på en massa saker som man borde ha hunnit när man ändå är ledig. Visst är det förbaskat att man trots föresatsen "kommer det sol så ska jag bara ligga pall", ändå får dåligt samvete och blir rastlös... Man sabbar ju för sig själv! För när kvällen kommer och inga ränder visar sig på kroppen så ångrar man att man inte låg kvar längre... Nåja, man är väl bara sån. Eller så måste man träna sig att ligga still...

Bra var det i alla fall att jag hann tvätta och hänga ut och göra fetaostfyllda biffar och hälsa på syster yster och posta paket och ta in tvätten igen. Jag har också hunnit med ett kvällspass med bra träning! Det känns å andra sidan väldigt tillfredställande! Vi är en rolig och glad grupp som "plågas" under ledning av träningsgurun Anki Lundberg. Hon är suuuuuperbraaaa och håller oss i herrans tukt och förmaning. Och det behövs! "Dra in naveln! Räta på ryggen! Visst vill ni ha träningsvärk?!" Och det vill man ju, även om det känns som om man ska dö just då... Sedan snabbt hem för att hinna duscha innan vattnet eventuellt tar slut. Det har ju varit lite varningar om vattenbrist p g a översvämningar så jag har bunkrat ett par flaskor i kylen till morgonkaffet. Sol eller inte - kaffe vill man absolut inte missa! I det fallet är jag faktiskt riktigt vältränad!

Mässhelgen över!

Hemma igen! Åh, så skönt! Nu känner jag bara för att somna i soffan till nåt halvbra på TV... Har varit på mässan och jobbat i helgen vilket naturligtvis också innebar att torsdag-fredag fick ägnas åt förberedelser. En inte alls ledig långhelg med andra ord. Hur som helst gick tävlingarna bra och Mässtarnas mästare blev AIK-junioren Adam Pettersson som kammade hem 7000:- + en weekendhyra på bil hos Burlin motor! Inte illa! Han har också skrivit elitseriekontrakt med Skellefteå AIK så honom kommer vi garanterat att få se mer av. Vad som avgjorde? Ja, ni tror mig kanske inte men han var en "djävel" på att ta på sig damstrumpbyxor! Jojo, nu ångrar ni allt att ni inte var där... :)

Det riktigt positiva med att jobba en helg när andra är lediga är att det nu börjar vara färdigkrattat på gården, utan att jag rört räfsan....! :) Magiskt heter det väl? Eller kanske Ulf? Han är också en Mästare!

Kikade runt lite på mässan och hittade Gargnäs Möbler som gjort fiffiga möbler för Compact Living. Fina och smarta lösningar! Det gillar vi skarpt!

   Skåpsäng för små utrymmen

   Snygg garderobslösning med skjutdörrar och ledlampor.
Notera även glashyllorna med inbyggd belysning i själva glaset! Det ni!

Intresset avatar inte...

Nu har jag äntligen sett Avatar! Har haft någon form av motstånd till filmen eftersom jag inte gillar science fiction och lite spaceade historier men jag måste ge mig nu. Den var faktiskt riktigt bra och naturligtvis helt storslagen! Alla har pratat om hur vacker den är och jag har bara tänkt: Jo, hejsan... När den började var jag fortfarande inne på den banan. Odlade avatarkopior och Pandora... nää, jag är skeptisk! Men efter en knapp timme var jag rätt såld på Na'vi, Eywa, "ett med naturen", flygande fåglar och heliga träd. Så min idé om att somna i soffan om den skulle vara dålig sprack totalt. Filmen är slut och jag är vaken! Intresset Avatog med andra ord inte! Om ni inte har sett den - gör det!

 Försökte göra en Avatar av mig själv men lyckades inte spara den. Synd eftersom jag som vanligt skrattade på bilden och därför fick jäääääättttestora tänder! Haha!


IQ

Fick ett glädjande mail från Kurt med rapport från gårdagens tävlingar:

"Vid Mora IQ-Challenge 2010 i Bodbysund, segrade efter hård strid, med minsta möjliga marginal, signaturen "Monica" på 10 p. Delade 2:or blev signaturerna "Belan", "Bibbi" och "Ulf" alla med 9 p."

Jabba! Jag vann! Vilket erkännande! Min största idrottsliga merit hittills! För visst kan man kalla frågesport för idrott?

Gökotta

Började dagen med den traditionella gökotta som Ulfs mammas släkt alltid haft den här dagen. Det är ingen gökotta i sakral bemärkelse utan mer en morgonutflykt där vi förr gick en skogspromenad upp till sjön Örvattnet, svarade på frågesport,  grillade korv och fikade. Numera håller vi av praktiska skäl till vid bygdegården i Bodbysund men det är absolut lika god stämning! Norma och Kurt hade gjort upp eld och satt upp samma frågesport som vanligt (ja, ingen brukar någonsin ha alla rätt...) men nu med tre nya frågor! Trixigt! Och aldrig smakar fika och korv så gott som utomhus! Tack för trevligt sällskap och glada skratt!

  

Ketchup smakar bra!    Samling vid grillen.     Glada systrarna Morén!

Och nu ska jag göra som katten. Sova! Han ligger på en köksstol...
Vissa gör det bara bättre än andra! :)
 

Saker jag INTE vill ha...

Fick ett nyhetsmail från Nelly som vill visa en massa fräscha, fantastisk nyheter. Jag kollar in och inser att det finns väldigt mycket som jag inte KAN ha men också otroligt många plagg som jag verkligen inte VILL ha! Och när jag ser på modellerna så undrar om de inte känner likadant. Eller vad tycker ni om den här toppen?
    NEJ! Inte ens i svart...
     Korsett eller visa kaggen? Och vem vill ha en t-shirt med Miss MUS...? Det måste vara något jag har missat. Jag har inte tänkt starta någon anti-mode-blogg. Tycker bara att det ibland blir för mycket och inte heller särskilt snyggt...

   Kedjor? Lack? Volanger? Någon?

   Blommig "bobbe" eller babydoll?

  Rosa romantik eller polkarutigt svart?

 Rosett?      Korsett?    ?!

 Guldlock?  Belinda?   Oj!

Nej, jag tror inte det... Istället för att känna ångest över att jag inte längre är lika ung eller smal, lutar jag mig bekvämt tillbaka och tänker: NEJ TACK! Min garderob och jag duger bra som vi är!
Trött...

Hur kan man bli så trött att man bara somnar när man sitter ned? Jag måste ha blivit allergisk mot arbete? Eller mot vakenhet? Mycket folk i omlopp på kontoret idag, blir kanske lite rörigt även inne i huvudet kan jag tänka. Nåväl, har tuppat av i soffan en stund efter maten och är nu redo för nya äventyr! Tänkte se film men Ulf hotar med fotboll. Fulham? Vilka är det? Släktingar till Piggham? Och i så fall - är dom hängmörade? Ja, nu får jag väl entusiasterna på mig men det må vara hänt. Skriv en kommentar och läxa upp mig så kanske jag vaknar!


Stuart Baxter träffade vi i Helsingborg. Han var klart hängmörad!

Lunchdate!

Bra jobbdag med kreativa möten. Arbetsmöte inför nästa års revy och planeringsmöten inför kommande uppdrag. Avbrott dock för en mycket trevlig lunch på Johanna i Parken med familjen Löwgren-Sommar som sedan december är utökad med ett stycke underbar Alma! Vilket charmtroll! Mammas ögon, pappas näsa och en helt egen vilja! Jag blev såld direkt men fick inte ta hem henne...
Här kommer några bilder:

   
"Va? Isterband? Nej, jag hade beställt filé mignon! Vore bra om ni kunde skynda er så att jag slipper sitta i knäet hos varenda tant vi träffar...  Nähä, nu trillade jag dit igen... Och hon pratar oavbrutet!

Åh, vankas det presenter? Rädda mig från tinitustanten! Jag tar det pappa!"

    
"Snyggt papper! Matchar min hårklämma. Mmmmmm.... fint tuggmotstånd!"

 
Och eftersom jag numera tar hand om familjens vett och etikett ber jag att få tacka för en god lunch och trevligt sällskap!

Tack själva! Kramar! :) Nu ska jag göra köttfärssås till morgondagens lasagne!
 


Längtar efter resor och Emilia!

Min kompanjon Åsa Persson är i Nice och förlustar sig. Min kollega på kontoret beställde idag en resa till Kreta i slutet av maj och så fick jag höra att mina kompistjejer åker med sina döttrar till Tunisien i slutet på maj. Puh! Jag vill också resa med Emilia! Tror att jag bokar en resa till Göteborg 4 juni för att hälsa på henne. Hon ska bara kolla lite scheman eftersom hon fått ett jobb till... På en månad i Götet har hon fått alla jobb hon sökt, sagt upp sig från ett och tackat ja till två så vi får se hur det blir. Annars får jag åka någon annanstans! Det känns bra att ha något att se fram emot och det är väl nu man lever so let's enjoy! Eller som min "dotter" i farsen Frysta tillgångar sa: "Världen ligg' öppen!"

Lång dag

Oj, lång arbetsdag med många möten resulterar i kvällsarbete för att hinna med resten. Klockan är 22.30 och jag tror att jag måste ge mig nu. Har bl a suttit med uppdateringar av hemsida, STIM-rapporter till revyn + fix till en annorlunda tävling som jag arrangerar på Vårmässan i helgen - MÄSSTARNAS MÄSTARE med storslagna idrottsmän från Skellefteåområdet. Vill ni se Krobbe Lundberg, Dan Burlin, Frida Lindberg, Robert Dahlgren m fl tävla i omöjliga grenar är det bara att komma till Hall 2 lördag och söndag 13.00! Jag har också förhoppningar om att få med Jimmie Eriksson men han envisas ju med att spela i Tre Kronor i hockey-VM så vi får se om det blir han eller någon annan av spelarna som kommer att delta. Ja, det är ju kul att han får spela i landslaget också! :)

  Robert Dahlgren leder STCC och kommer på mässan!
  Det gör även vår framgångsrike fotbollspelare Dan Burlin!
  Och Frida Lindberg kanske tar med sig VM-medaljen?

Spännande ska det bli i alla fall. Kom och heja! 
Nu blir det glass - because I'm worth it! :)

En glad överraskning!

Köpte en av CD-skivorna med svenska visor som man kunde köpa tillsammans med kvällstidningen och blev glatt överraskad! Jag har lyssnat några gånger och var rätt övertygad om att "Lise och Love" var ett alster av Wiehe eller Afzelius men icke. Kollade idag och han heter Esbjörn Hazelius! Helt obekant namn för mig men har nu lyssnat på Spotify och hans soloalbum "Blunda Och Du Ska FÅ Se" är väldigt, väldigt bra!! Eftersom jag är så vetgirig kollade jag in honom på MySpace. Han är inte helt obegåvad... Sång, gitarr, Cittern, Oktavmandolin, Mandolin, Fiol, Altfiol, Tramporgel, Low whistle... Lyssna och njut! :)

   Esbjörn Hazelius – Blunda Och Du Ska Få Se
Och denna bild har jag "knykt" men jag ville bara att ni skulle få se att han minsann också ser trevlig ut! :)

Lite bilder från veckan!

Jag har hunnit med en hel del den här veckan ser jag när jag tömmer kameran. Klippning var helt nödvändigt samt en obligatorisk färgning av de små grå... (nej, inte cellerna, stråna!)

 
Ooooooohhhhh så snygg man är färgklägg i håret!

En snabbtur till Stockholm resulterade inte i särskilt många bilder men jag såg vårens första tussilago när jag väntade på flygbussen! Nice!Tog bara en bild i huvudstan och det var till min kära syster! När vi känner oss lite dassiga och ska vara publika eller offentliga på jobbet så tar vi på oss "Kairos Future", d v s kavaj, och försöker känna oss lika svala och effektiva som dessa managementkonsulter! Jag säger bara: Future, strategy, action!


Jojo, de finns på Vasagatan men de visade sig inte. Kanske hade en dålig dag...

En dålig dag har jag INTE haft idag trots att det kanske ser ut så... lite nyvaken kanske. Hälsade på min favoritsysterdotter på förmiddagen och fick mata henne och få många pussar!Sedan bar det iväg till invigning av GT-Centers nya lokaler. Oj, så fina! Makens kusin är VD och gör ett strålande jobb! Där träffade jag också tjocka släkten. Ja, inte min utan makens! Väldigt trevligt och god smörgåstårta! Tack ska ni ha!


Behöver ni köpa en maskin är det hit ni ska gå!


Se så glad man kan bli av en invigning! Här ser ni delar av makens härliga släkt!

Sedan bar det av hem för att städa upp uterummet! Torkade fönster och skurade upp allt inför säsongens första uteätning! Klar precis när Ulf kom hem från jobbet! Vad vi åt? Grillat såklart!I'll be back!
Äntligen!

skulle väl Fylking ha sagt efter att ha väntat i fyra dagar på att min blogg skulle uppdateras... Men ibland är det lite körigt på firman! Har haft några fullmatade dagar igen. Åsa Persson och jag gör en ny show tillsammans som ju ska heta Mens Night och får premiär i Lycksele 4 september. Man kan tycka att det är långt borta men det är en hel del som ska produceras. Just nu skriver vi och hade en jättebra mötesdag i onsdags då vi gick igenom våra texter, planerade in reptid, musik, teknik mm. Vi tror båda att det kommer att bli riktigt roligt och själva har vi hur kul som helst! Vill ni kan ni kika in på vår nya hemsida www.mensnight.se

Våra favoritfigurer Emma och Belinda kommer självklart att vara med men vi har också hittat några nya som känns bra. Eller vad säger ni om hälsocoachen Göta Wästgöta från Töre eller den torra recensenten Maj-Ulla Sundlöv som går under förkortningen MUS... Dessutom blir det också lite nyskriven musik! Bara för oss! :) Känns lyxigt och ovanligt! Men mest ovanligt blir det väl att försöka vara rolig som privata Monica och Åsa! Vi är i alla fall helt överens om att det är väldigt lustfyllt att jobba tillsammans! 


Emma har också lust...


Och Belinda är som vanligt lite vild...
I telefonkö...

Telefonköer är väl underbara! Hade laddat för att skriva något elakt men det "fjune som av". Har just suttit i SAS-kön - "du är nummer 65 och vi ser fram emot att hjälpa dig..." - men det gick rätt snabbt i alla fall och en mkt trevlig kvinna bokade en ersättningsbiljett till Stockholm istället för den mycket billigare som blev inställd p g a askmolnet. Inget tjafs. Alla nöjda. Tråkigt inlägg men bra ändå.


Ny header!

Jag har fått en ny header av Emilia! :) Tack! Vilken tur att man har duktiga och kunniga barn! Jag minns med någon sorts stressad fasa de första datorerna hemma, internetuppkopplingen och hur jag skulle vara den tekniska gurun... "Mamma, vi har inget internet! Gör nåt!" Och sedan trådlöst och konfigureringar och allt elände. Ja, det kändes verkligen som om man helt plötsligt fått ett jobb man verkligen inte var utbildad för. Men måste kunna! Nu har vi ju turen att ha Fjällström i närheten som har svar på det mesta men tekniken är en stress för dagens föräldrar! Åtminstone för mig. Men åren gick och numera har jag två superbarn som kan det mesta. Skönt att kunna börja tagga ned på den fronten!

Tempgivare och lambdasond...

Ja, bilen gick ju som en kratta idag. Jag kom mig ned på jobbet men mitt i min fickparkering fick jag ett motorstopp och då startade inte fanskapet igen. Det var tur att det bara fattades en liten bit för jag fick nämligen fickparkera klart genom att skjuta bilen fram och tillbaka... snyggt!

Efter lunch testade jag start igen och med lite blårök brummade den igång! Och om tempmätaren inte gick upp alls igår så gick den i topp direkt idag! Märkligt liv den har börjat leva. Jag känner igen symtomen eftersom jag bytte tempgivare både 2007 och 2009 och jag frågade på Forslunds om de hade satt in engångs... Nåväl, nu står den där och det var tydligen också något fel på den bakre lambdasonden, ni vet, den bakre alltså... Reservdelar kommer inte förrän på onsdag så nu är jag billös. Blä! Och jag som hade den på service för tre veckor sedan.

Sur som ättika har jag varit i eftermiddag så den här veckan började inte alls så bra som den förra. Jag tycker inte om att bli störd i mina planer och jag tycker inte om när bilen inte går. Så det så! Och jag blir tjurig! Alltså promenerad jag till och från kvällens träning, med hälspricka och allt. Nu är jag helt slut, men på bättre humör i alla fall. Kanske gjorde av med lite aggressioner ändå.


Nästa anhalt för min bil?


Påsatt skrotbil?

Bilproblem

Ja, vad ska man säga... Jag vet vad en del av pengarna ska gå till i alla fall. Nu hackar bilen och startar knappt trots att den nyss varit på service. Tempätaren går inte upp trots att den är varm och det verkar som om tempgivaren gett upp - igen! Jag har bytt den 2007 och 2009... Fick tid på Forslunds imorrn bitti. Hade tänkt åka till Sjöbotten och byta till sommardäck men det får vara ett par dagar till. Det kan ju helt plötsligt börja snöa igen? Nej, det ska vi väl inte hoppas. Nu blir det i alla fall jobb!

Vilken vecka!

Ja, jag vet inte om jag blir någon större bloggare. Nu är nästan en vecka sedan jag skrev sist... Men vilken vecka det har varit! Jag är mitt i någon sorts uppgång just nu. Allting är bara så himla bra! Eller så behöver jag väldigt lite för att känna mig uppåt? Fast jag har också haft lite tur... :)

I onsdags fick jag en inbjudan till teparty på Gula Villan och Haidic Interiör. Gick dit med min syster och hade väldigt trevligt! Fiiiiina saker! Handlade lite presenter som jag ännu inte har gett bort så de får fortsätta att vara lite hemliga. Eftersom det var kvällsöppet på stan och vi båda var lösa och lediga så blev det också lite väskshopping! En skrattig, trivsam och bra kväll helt enkelt! Läs mer om Haidic på gulavillan.wordpress.com


Jag och min käraste syster Malin!

Torsdag fick jag vara barnvakt till min favoritsysterdotter My som är så himla go, snäll och just My-sig! Malin fick en överraskningsdejt av sambon Martin. Gulligt! Och jag har aldrig varit med om att ett barn kan somna så snabbt! Välling, nappen i munnen och en liten hand på min ena "bobbe" och sen var det "golack, golack" som min farmor skulle ha sagt! Hade gärna legat och myst en stund till men man kan ju inte gärna väcka upp barnet igen när man lovat att söva kl 18.30...

 
Söta systerdottern och charmtrollet My!

När jag kom hem kollade jag travraden jag i hastigheten hade lämnat in och hade vunnit 811:-! Perfa! Shoppade upp en del av pengarna på ett linne dagen efter... Man måste ju hålla upp konsumtionen! Det bästa som hände den dagen vara ändå att Oskar på msn meddelade att den låt han gjort tillsammans med sin kompis Mattias nu låg ute på Spotify! Den tillkom sedan Mattias gjort en film om Traste Lindéns Kvintett och skrivit en sångtext som han bad Oskar tonsätta. En jättebra låt där Oskar spelar och sjunger. Kan ni lyssna så gör det! "Sång till Traste" med Oskar Lindgren. Lite stolta föräldrar! Och Emilia blev också helt lyrisk!  Oskar Lindgren – Sång Till Traste


Oskar i Kroatien på förra årets semester!

Fredag var väl igår och det var inget uppmuntrande valborgsväder... Istället för att stå och frysa vid en brasa bjöd vi hem farfars på grillmiddag vilket blev väldigt lyckat. Lite lamm och fläskfilé, ceasarpotatissallad mm. Jag snabbsydde också nya gardiner till deras renoverade kök innan de anlände. Hade tänkt göra det länge men man ska ju ha lite kniven på strupen innan det blir av...

Idag är det lördag och jag såg fram emot en långpromenad men det här sursataregnet som har skvättat hela dagen har inte direkt väckt promenadlusten. Vi hyrde film och åkte en sväng på Jula och Maxi (härligt med en helgutflykt! Haha!). Det bästa var dock (ja, ni tror väl att jag spelar jämt men så är det inte) att jag lämnade in en travrad igen och vann nästan 5 000:-! Jag fattar ingenting men imorrn tror jag att jag måste köpa en trisslott! Nu ska jag kika på resor till Göteborg och hälsa på Emilia för pengarna!!! :)

 
Emilia på valborgsmässoafton!

Hej då!


RSS 2.0