Det går uppåt... Eller?

Man skulle kunna tro att det är humöret, orken, inställningen varför inte aktiemarknaden? Men det är snarare smittspridningskurvan och vikten... Möjligen kan andelen rättshaverister och pandemiförnekare också räknas in i samma höjning men idag väljer jag själviskt att fokusera på det som irriterar mig mest; mig själv. 
 
Vissa dagar tappar jag bara sugen och blir trött - på mig själv, min brist på energi, mina prestationskrav och min oförmåga att fokusera på det som verkligen är bra. En gammal chef sa en gång att han kunde berömma mig 10 gånger men om han kritiserade den 11:e så var det det enda jag kom ihåg. Det stämmer ganska bra. 
 
Istället för att ta tag i det som känns jobbigt har jag också en benägenhet att fly - och göda min beroendepersonlighet. Jag matar den med kakor, godis, läckra middagar och hemklickade varor som ibland inte kommer sig längre än in i garderoben. Mitt sätt att ständigt gå "all in" gör stooor skillnad - både på vågen och i plånboken. Haha! Ja, det är tur att jag kan skratta åt mig själv. 
 
Mitt senaste "fynd" är ett par skinnbyxor (behöver jag det?!) som jag dock ska tvinga mig att använda på en gång. Senast jag (och även maken!) köpte skinnbyxor var många, många år sedan när vi på en tripp till Stockholm hade druckit starköl till lunch och efteråt tyckte att vi var huuuur coola som helst. Det är tur att jag gav upp öldrickandet. Jag shoppar så bra ändå. 
 
Nej, nu får det vara nog med klagomål - jag ska ägna resten av dagen åt pepp! Jag är bra, jag kan, jag vill och jag förmår se det positiva i livet. Jag har allt jag behöver och mer därtill. Bara för att jag blev chockad när jag vägde min i morse behöver jag inte halka ned i den djupaste svackan. Jag kan välja att äta nyttigt, vara nöjd med min långa morgonpromenad och glädjas åt att vi nu efter vårdagjämningen får ännu mer lljuuuuus! 
 

Solens uppgång är den enda uppgång jag behöver bry mig om och den firar jag varje dag!

Inte är det så tokigt ändå? Ikväll har vi tänkt premiärgrilla och äta melonsallad, husbilen har fått komma hem på uppfarten, på onsdag ska jag göra TV igen och våren är på ingång. Nej, man kan ju inte klaga när allt går uppåt!
 
Tjolahopp!
 
 
 
 

Grönt är skönt!

Snöflingorna singlar så sakta ned men jag gick snabbt ur och skottade bort allt. Lääääängtar efter solen, gröna gräsmattor och löv på träden! Nästa vecka firar Irland nationaldag på St. Patrick's day och jag fick en längtan även efter att åka dit. Dagen firas av irländare runt om i världen och i USA färgades t o m Chicagofloden grön 2005.
 
Lite kitschigt kanske...
 
En annan som fått vårkänslor är Snurre. Han kom in på förmiddagen efter att ha varit ute sedan torsdag kväll. Väldigt stressad och inte så matfrisk. Har för säkerhets skull avmaskat honom men det verkar inte vara det som är felet. Gissar att hans förändrade beteende beror på att vi befinner oss i mars månad... Det är tur att vi människor inte börjar springa runt och pinka in revir i kvarteret! Haha!
 

Har annars haft en riktigt hård jobbvecka så det har inte blivit så mycket tid över. Därför började gårdagens lediga fredag med städning och mycket motion. Skönt att röja upp.
 
Idag är det mycket skidor på TV och vi njuter av sista dagarna med Vinterstudion. Det är ett mysigt sällskap på helgerna och jag gillar verkligen att följa både längdåkning och skidskytte. Ska senare försöka läsa ut en bok till kommande Go'kväll och laga lammracks till middag. Känns som en lagom ansträngning denna lördag.
 
Hoppas vi får se den här gamle vännen imorrn! Fortsatt trevlig helg till er alla! :)
 
 
 
 

Ny vecka - nya möjligheter!

Under veckan som gått har mamma fått sin första spruta och jag var utrustad med både munskydd och visir innan jag följde henne till vårdcentralen. Nu är det så kort tid kvar till vaccin att det vore förbaskat onödigt om man trillade dit. Mamma var glad men två timmar senare arg som ett bi, så dagen var med andra ord heeeeelt normal... haha!
 
För ganska precis ett år sedan skämtade jag med denna bild på bloggen och idag är makens ansiktsskydd från garaget nästan en "normalitet". Så långt som till hinken har vi dock inte kommit. Den är dessutom svår att ha när man kör bil... Man ser bättre ut än ut.
 
Blir upprörd över att det demonstreras i Stockholm där man protesterar mot nedtstängningen. Jag skulle vilja att alla (1000 pers?) som deltog och som tycker att Covid-19 bara är en förkylning tvingas skriva under ett papper där de avsäger sig vård ifall de själva blir sjuka! De kan också få vänta till sist på att få vaccin. Men jag skulle inte bli förvånad om de istället trängde sig före i kön... Aaaaaahhhhghh!
 
På det hela taget är det många som (fortfarande!) beter sig nonchalant och inte använder munskydd. En grupp utländska arbetare (från Northvolt?) gick idag på förmiddagen in på Jula - i grupp på fem och utan munskydd! I fredags promenerade jag förbi Solbackens handelsområde och där var det många som gick in på systemet utan munskydd (och naturligtvis i grupp!). Bara för att man själv inte är i riskgrupp eller kanske inte bryr sig om man blir sjuk så är det ju respektlöst mot andra människor!
 
Nej, nu måste jag lugna ned mig lite. Idag är det ju en stor dag. 8 mars, Internationella kvinnodagen och firandet av vår älskade Emilia som fyller år. Grattiskramar till dig hjärtat!
 
Hur kan det redan ha gått 31 år sedan ditt söta nylle uppenbarade sig? Söt är du fortfarande och vi älskar dig så oändligt mycket! <3
 
Söt var också ekorren som kom och besökte vårt slitna fågelhus. Det är tydligen inte bara katten som håller koll på det här stället...
 

Fin och fluffig! 
 
Och förmodligen sugen på talgboll ? Eller så noterar den bara att vi borde måla om och laga staketet... haha!
 
Nej, nu måste jag återgå till jobbet men gläds åt att mammas läkare nu meddelat att hennes Covidtest var negativt. Vi känner oss själva lite snörvliga men avvaktar några dagar i hemmet innan vi träffar någon. Det senaste året har man ju känt efter mer än normalt och det är ju precis som det ska.
 
Ha det bäst alla och sköt om er! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0