Nu är det Matfest! Oj, så gott!

Idag har vi sparkat igång festligheterna och en del kanske tycker att det är lite trist att Stadsparken än så länge står tom - men det är många andra ställen som bubblar av matlust i Skellefteå. Parken kommer att fyllas av råvaror, människor och SM-tävling när vi närmar oss helgen och det ska också bli väldigt roligt!
 

Dagens avstämningsmöte skedde i en ganska stillsam park - men vi gjorde vad vi kunde för att hålla ånga uppe! Här med Pär, Nina och Anna-Karin som alla drar sitt strå till stacken. Utan den engagerade och kunniga styrelsen hade det här aldrig fungerat.


Ja, jag larvade mig som vanligt - men Johanna i Parken klagade inte... Haha!

Och efter möte och jobb kurrade det i magen. Jag valde att stanna till på Alhems Trädgård och kände den välbekanta röklukten på långt håll.


Här hade Torbjörn Holmlund från Svansele flyttat in eldar, muurika, bord och välbekanta västerbottniska läckerheter!


Han lagar mat, pratar och är en riktig entertainer! 


Öring, renskav, älgskav, lök, potatis och grönsaker serverades på takspån och smakade underbart! Och lunchen avslutades med riktigt kokkaffe från pannan på elden. Rustikt som det anstår ett Vildmarkscenter. 


Sedan har ju Alhems Trädgård en underbar Gelato som avslutning! Hans-Jörgen driver anläggningen med sambon Eva och här missade jag tyvärr namnet på killen som jobbar hos dem.


Han slevade så bra att jag också köpte med mig ett par lådor hem. Det blev smaker av lokala bär. En riktig Matfest-lunch!

Hem för mer jobb och en del inköp som fattades inför SM-tävlingen. Där har vi också stött på oväntade svårigheter som t ex dåliga skördar... Ja, alla lokala leverantörer är ju beroende av vädret och den här sommaren har inte varit den bästa. Nu blir det magert på äppelfronten men vi jagar vidare.

När man tror att man har ordnat allt så dyker det alltid upp något nytt... Det här projektet är fullt av inressanta utmaningar. Och mat. Ja, man ska ju äta middag också, och ikväll blev det Stadskällaren:


Fick med mig maken och hans systerson Johan. Goa gubbar som gillar mat och tillsammans ville vi prova deras "Farmers Dinner". 


Bästa Ludde tog hand om oss och det är otroligt trivsamt och mysigt i restaurangen! Dessutom var det ganska fullt med gäster som kommit för att testa Matfestens erbjudanden. Så roligt!


En trerättersmeny gjord på lokala råvaror lockar självklart!


Abborre med ärtpuré och pepparrot. Klockrent!


Nattbakad lammlägg med stuvad spetskål, honungsgratinerade betor och rödvinssås. Otroligt gott!

Och som avslutning en chokladmousse med hjortonsorbet, hjortron och vit choklad... Ja, jag behöver kanske inte säga mer? Mums!

Nu är vi mätta och lite trötta. Måste slänga mig isäng eftersom jag ska träffa ett gäng imorrn bitti för frukost med eftersnack om arbetsglädje på Stiftsgården. Vad gör man inte för att få matfesta hela dagen? Hoppas att ni också hinner provsmaka lite på Skellefteå den här veckan - vi har ju så braaaaaaaaa mat!
 
 
 
 

Nu börjar det!

Matfest, matfest hela dan! Ja, det blev jobb även igår där jag försökte sprida så mycket information som möjligt om det kommande arrangemanget. Det är inte lätt utan pengar men Facebook är effektivt. Nu känns det jättekul med alla restaurangerbjudanden som drar igång imorrn - hoppas hinna testa en massa saker.
 
Igår kväll bestämde vi oss dock för att göra en lite upptakt och gjorde en smarrig middag!


Grillad renrostbiff med potatisstomp från egen odling, smörfrästa kantareller från Önnesmark och lite lingonsirap. Om ni tittar ordentligt så ser ni också en enorm morot (den smaaaaaaaaaaala orange saken) från sommarens skörd... Haha! Det är tur att vi snart får gå till Skördemarknaden för att ladda upp med fräscha produkter!

Idag har jag fortsatt och försökt färdigställa allt. Har problem med vissa mail som hamnat i skräpposten då jag skickat info till flera... men jag jobbar allt jag hinner och gjorde även ett besök hos Aktiva Seniorer på eftermiddagen där jag berättade om Matfestens nya koncept. 


De höll till i St Olovsgården så jag får ta kyrkan till hjälp på den här selfien. Ber om bra väder och glada människor under den kommande veckan!

Fick också fint besök av Mia och Karin imorse. Inte många man vill släppa in på morgonen när man gått direkt från sängen till datorn med håret på ända... Haha! Men de stod ut och jag fick lite hjälp med leveranser - dessutom goa kramar och energi att ha med mig idag! Fina ni! <3

Ikväll tog jag mig i kragen och åkte på träning när Anki drog igång Kasamgaraget för ett SPYC-pass. Skööööönt men smärtsamt. Kommer att kännas i kroppen imorrn och det tackar vi för. Nu ska jag sova gott och ladda för Matfestens första dag. Välkomna! :)
 
 
 

Sinnesro...

Jag måste prata om det där med alkoholen... Den kan ju vara en festlig tillgång om man klarar av att hantera den - men är också ett satans gissel som ödelägger liv och splittrar familjer. Steget mellan glädje och tragedi är ibland inte så långt och man ska ha full respekt för människor som väljer att inte dricka. Alla gör val i livet och för min del innebar det faktiskt att välja just livet.
 
Anledningen till att jag lyfter ämnet idag är att det pågår ett höstmöte i Skellefteå där alla deltagare är mina väldigt speciella vänner. Utan den gemenskapen hade jag aldrig tillfrisknat! Det spelar ingen roll om man känner människor väl eller om man ses för första gången - när man kommer in på ett möte känner man tydligt att alla i rummet vill en väl! Det är väldigt speciellt. 
 
Vi uppmuntrar varandra, vi duger som vi är och jag känner stor tacksamhet över att ingå i den här familjen. Vi avslutar också varje möte med en speciell bön som jag använder lite då och då:
 
Kloka ord.
 
Under mitt arbete med Matfesten har jag fått använda den fler gånger. Särskilt när olika nättroll fortsätter att förakta den förändring som görs. Enligt dem är festen borta och ingenting i den nya upplagan duger. Folk tycker sig ha rätt till det gamla arrangemanget - och rätt till langos och öltält. Kanske särskilt öltält?
 
Det är ibland lite beklämmande läsning och tar otroligt mycket energi - även om det inte är personlig kritik. Men man får ju acceptera att man inte förändra andra människor så istället har jag valt att bjuda in dem för att vara med och jobba med Matfesten nästa år. Har man stort engagemang kan det ju användas till något positivt! Några svar har jag inte fått - men de kanske kommer?

Ikväll väljer jag dock att berätta min historia i en gemenskap där jag får vara mig själv - och där alla vill mig väl. Jag önskar att alla fick vara i ett sådant sammanhang då och då. Man samlar kraft och får mer energi att hantera vardagen. Och så sinnesro på det. En höjdare. Trevlig helg!
 
 
 
 
 

Promenad, invigning och jubileum!

Härliga dagar där jag varvar jobb med alla möjliga utflykter och aktiviteter. Efter några timmar vid datorn igår var det dags att göra en promenadinsats med våra kompisars fina Golden Retriever.
 

Här är maken och Rex på väg runt broarna! 


Och här hade han gjort en långtidsparkering... Haha! Ja, det finns mycket att nosa på.


Och här är vi på väg över Älvsbackabron. Rex är värsta modellen och så snäll och lydig. Tack för lånet av er fina kille!

Åkte sedan iväg och hämtade mamma, följde henne på lasarettet för provtagning och information inför dagens pacemakeroperation.


Efter hemskjutsning och pepp inför dagen så åkte jag för att hämta program och affischer inför Matfesten, lämnade av på Turistbyrån, köpte två par skor på fem minuter (tur att det är öppet köp :P) och mötte flera vänner som varit på invigning av nya kommunala lokaler på Brinken.  

Eftersom finaste syrran jobbat med projektet och även höll föredrag om förändringen så parkerade jag och studsade in med kameran i högsta hugg. Har hon showtime är det min tur att sitta i publiken och vara stolt!
 

Och hon blev klart överraskad! Här står hon med sina fina kollegor och samlar kraft inför nästa föredrag. Jag fick snittar och bubbel och blev så imponerad av deras makalöst fina arbetsmiljö, signerad Collage Arkitekter! Wow Irene! Vilket nytänk! Nu vill jag börja på kommunen... Åtminstone om jag får sitta i den här miljön!


Öppna landskap med olika miljöer man kan välja att jobba i - beroende på om man ska ha ett kreativt möte eller om man vill ha lugn och ro. När det gäller lugn och ro så troooor jag att systrarna Lindgren inte ska vara i en öppen kontorsmiljö - samtidigt... Haha! Ja, ja, folk hörde att vi var där...


Men vi kan ju också vara samlade och resultatinriktade så jag lyssnade med glädje när Malin berättade om den tre år långa resan av enormt förändringsarbete - från klassiska kontor med dörrar och bokhyllor, till denna öppna, annorlunda och relativt papperslösa arbetsplats. 


Jag är så imponerad av hur de jobbat med projektet för att få med alla på båten och ta vara på allas funderingar och synpunkter. Smart och otroligt effektivt!


Och när man rensar papper har de haft stor röjarskiva och även hittat en del fina saker - som den här stämpeln... Man undrar ju vem som haft den? 


Fint och härligt med det här gemensamma ordmolnet där alla fått bidra till gemensamma regler.


Jag fick en liten rundvandring i det Skellefteåinspirerade landskapet. Här SAIK?


Och i Laxtrappan kan man sitta och lyssna på föredrag eller kanske titta upp i himlen och få inspiration?


I Skogen (som var en helt tyst avdelning) mötte jag Måltidsenhetens chef Peter Lundmark. Vi var tvungna att gå vidare innan jag hade sabbat för mycket av tystnaden... Haha!


Här i en liten skrubb satt en del av hans personal. Kul att träffa barnlediga Jeanette! :)


Peter tipsade också om dessa små kurer där en skarp röst som min nästan inte lät nånting... 


Roligt, fantastifullt, kreativt, hemtrevligt! Jag ger miljön högsta betyg!


Den här kopparhallen kan man väl inte undgå att gilla?


Eller den här ladan?


Själv tog jag plats i Gläntan som väl också var namnet på ett gammalt alkoholisthem? Tusen tack för visningen och grattis till ett jättebra jobb alla! Som ni ser hann jag aldrig byta om från träningstightsen och de fick hänga med hem på mer jobb och sedan iväg på informationsmöte inför den kommande hälsoresan. En låååång och intensiv dag!

Idag har det varit likadant... Jobbat, åkt runt som en skållad råtta för möten med olika inblandade sponsorer och medarbetare, shoppat nya kläder till mamma på lunchen (med syrran), jobbat vidare, hämtat mamma och så följde vi henne hem så att hon fick mat och lägga sig och vila. Operationen har gått fantastiskt bra och jag tror att hon kommer att få så mycket mer ork och bättre cirkulation med en pacemaker. Låt oss hoppas att det fortsätter så här positivt!
 
Ikväll blev det jubileumsmiddag och After Work med Rotary på Nygatan57 där vi ätit buffé och trivts tillsammans! Kul sällskap och bra arrangerat av vår president Philip som underhöll med tal och historier. Kul också att vi hade besök från Canada!
 
Nu är jag ohyggligt trött men blev så glad när jag läste ett par härliga kommentarer på Matfestens Facebooksida. Tack till Sanna och Maja som stöttar vårt jobb med nya Matfesten! U made my day! :) 
 
 
 
 

Jobbar på!

Full fart på alla sätt. Jobbar som vanligt men har varit duktigare på att röra på mig och det märks. Man orkar mer och känner sig piggare!
 

Igår var jag och maken ute till lunch och vandrade broarna runt. Vackert!


Ja, även åt andra hållet. Det här är min favoritrunda och nu hade vi även ett uppdrag. Killen som följde med oss var dock inte lika intresserad av utsikten...


Goldenkillen Rex är jättefin och skulle nog kunna gå den här rundan själv. Imorrn ska vi göra en ny tur.

Hann jobba på förmiddagen och på kvällen men igår eftermiddag åkte jag på ett möte i Umeå. Jag ska ju ha något att göra även i höst och det blev ett roligt möte där jag också kikade in på ett nytt hotell:


Elite Hotel Mimer håller till i den här magnifika skolbyggnaden där det också ska spelas teater i höst. Kanske blir det med mig i en av rollerna? Ska bestämma mig för ett av ett par olika uppdrag nästa vecka så vi får se var jag hamnar.

På vägen hem mörknade himlen ordentligt och här har jag just passerat Daglösten när allt blev svart och regnet började forsa ned... Det är inte ofta jag kör UNDER hastighetsbegränsningen men det var omöjligt att hålla 110 norr om Bureå.
 
Nåja, jag kom hem och åkte till mamma en sväng för gott fika. Imorrn ska jag följa henne till doktorn för undersökning och torsdag morgon ska hon få sin Pacemaker. Tror att det blir jättebra!

Men idag har jag hunnit med jobb och flera möten. Direktsände i radion efter lunch tillsammans med Åza Meijer och hann berätta mycket om Matfesten. Jodå, jag fick också bemöta kritiken över att arrangemanget förändras, då många också ringt radion, men i år blir det så här och nästa år kan Matfesten kanske utvecklas ytterligare? Kul är det ju att många engagerar sig och jag hoppas att en del går med i föreningen och är med och jobbar nästa år.
 
Nu blir det lite mer jobb och sedan sängen. Jag är rätt stressad och lite trött men jobbet känns ändå kul och bra. Styrelsen visar stort engagemang och vi gör det vi kan tillsammans! Ha det fint alla!
 
 
 
 
 

Glad och lite irriterad...

Upp- och nergångar i humöret - som vanligt. Tänkte börja med det positiva - men det har gått över... Haha!

Igår skulle jag sy om en klänning (som av någon anledning kändes trång). Jag andades djupt och kämpade på men tunt tyg och fel tråd resulterade i att jag gav upp. Jo, den blev ihopsydd igen men jag tänker att den får vila i garderoben tills jag behagar återuppta projektet. Jag har ju massor med andra klänningar! 
 

Övergick till matlagning istället och serverade lokalproducerad middag i uterummet: Ugnsrostad färskpotatis med biffar på lokal nötfärs med egenplockade kantareller och lingonsirap från Glommersbär - sjukt gott!


Maken gick all in och valde en öl med smak av hjortron. Dessutom ett rätt kul namn!


Vädret var inte det bästa och när regnet smattrade som värst på taket kunde man inte ens höra TV:n... Men det är ändå mysigt att sitta där ute när det börjar mörkna.


Särskilt när man får elda... :)

Idag har vi gjort en snabb utflykt till Önnesmark och hämtat ännu ett gammalt skåp som nu ska målas och ställas i Oskars gamla rum. Vi gjorde i ordning ett till Emilias gamla rum och det blev så fint. Ut med IKEA och in med det gamla!

De befintliga hyllorna har vi gett bort till några som behöver förvaring till leksakerna:


Leo och Alma! Så kul att hinna hälsa på er idag och äntligen överräcka födelsedagspresenterna. Roligt också att träffa Anna som jag snart ska få rå om ordentligt under en vecka på Kreta. Blir underbart! <3 Här har ungarna tagit plats i mammas nya växthus som verkligen blev superfint!

---

Annars är det ju mest jobb för min del då Matfesten snart drar igång. Det där med matfest och lokalproducerad mat betyder dock olika för olika personer. Nu gör arrangemanget en omstart där matmarknaden/öltältet försvinner och ersätts av matiga erbjudanden från restauranger och caféer. Dessutom får Skördemarknaden större fokus då den också delar plats med SM i Utomhusmatlagning. För mig blir den en höjdare - men förändringen gillas verkligen inte av alla.
 
De finns många som tycker att de har "rätt till" matmarknaden och inte förstår att Matfesten arrangeras av en förening där det jobbas många timmar helt ideellt. Matfestens Vänner har ju mandat att förändra som de vill - och att fokusera på kvalitet, plocka in lokala restauratörer i arrangemanget känns helt rätt om den ska få en bestående fortsättning.
 
Jag undrar i mitt stilla sinne om de som skriver negativa kommentarer om årets Matfest verkligen är intresserade av lokalproducerad mat? För mig betyder det att man måste spela filmen klart och se konsekvenserna. Äter jag lokala produkter så gynnar jag lokala bönder/företag som i sin tur kan utveckla sina verksamheter och hålla landskapen öppna. Enkelt: Win-win!
 
Nåja, vi lämnar det negativa och fokuserar på två veckor med stenhårt jobb. Tillsammans ska vi fixa det här! 


I gårdagens Norran och på Webben kan man läsa mer om årets koncept. 

Annars har det varit en bra dag! Lite stök här hemma, tripp till Önnesmark, tripp till Anna och barnen och en långpromenad med maken innan vindarna vände...
 
Ja, man kan inte ens bli sur. Det är fascinerande att se på när det spöregnar ute!

Nu kryper jag ned i soffan med datorn, kikar lite på TV, skickar några mail och ser fram emot en ny och bra dag imorrn. Ska bl a till Umeå för ett möte om ett nytt uppdrag i höst. Spännande! Ja, nu blev jag glad igen. Tydligen inte så svårt ändå... Haha!
 

Och så bytte Oskar profilbild på Facebook... Han ser ut som en modell för H&M men är bara vår helt fantastiska, snygga och roliga son! Nu blev jag rent av lycklig!
 
 
 
 

Sköööön sommarkväll på Nordanå!

En hård jobbdag igår avslutades på allra bästa sätt med skön musik på Nordanå. Jazzklubben Boston arrangerar tre torsdagkvällar nere på teaterns spelplats som är en utmärkt utomhuskonsertarena. Vi köpte med oss sallad och njöt i solen medan läktaren fylldes till sista plats.
 

Här står hela fina gänget längst bak på scenen och ser lika förväntansfulla ut som vi kände oss. Det är härligt att sitta och vänta när man veeeeeet att det blir bra!


Förutom stor publik häckade gräsänderna vid scenkanten och hade första parkett.


Jag fick låna Löwe och Mias Alma, tills det kom fler barn som självklart blev intressantare. 


Och så drog det igång. Svängigt som tusan med två vackra röster som jazzade till många sköna låtar. Sååå bra!


Mia strålade som den Sommar-flicka hon är! 


Och Peter lekte fram toner som man inte trodde fanns... Ni är så fantastiskt bra båda två!


Det blev enskilda låtar där de körade åt varandra och duetter som tillät dem båda att improvisera. Det är ett stort nöje att lyssna på musiker som behärskar sina instrument så bra.


Löwe är också den svängigaste basist jag vet och vi blev så glada över att se honom spela med hela kroppen!


Käraste Kågis spelade som den spjuver han är - lekfullt och brilliant! 


Gitarristen Andreas Grenholm gjorde en strålande insats och nästa gång får han gärna kliva fram och köra något av sina solon längst fram!
 

Och för det taktfasta svänget stod också utmärkta trummisen Tobias Kågström! Den här konstellationen av musiker kallar sig Bröderna Kågströms Ackompanjemangsorkester eller bara KB:s. När Mikke Johansson spelar bas är de Mästerskapet. Man kan säga att det är basisterna som gör det! Haha!


Och med ett potpurri av Earth Wind and Fire på slutet blev det läckert, lekfullt och roligt. Standing ovations kom liksom av sig själv när man inte kunde sitta stilla.


Fina tjejer hängde vid scenen...

...och till slut kunde varken Alma eller Ture slita sig från sin söta mamma. <3
 
Det här var magiskt bra och vi studsade hem med ett leende på läpparna. Ni är så underbara allihopa och vi njöt som tusan! I afton kände jag mig så inspirerad att jag tog en långpromenad med Al Jarreau i lurarna. Han är inte dum han heller.
 
Känner mig stolt och glad över att vi har så fantastiska människor och musiker i Skellefteå - och på Nordanå. Först Saga och Mattias som gjorde lysande Allsångskvällar, och nu detta. Kan man bli annat än glad?
 
 
 
 
 
 

Glädje och häng med syskonbarnen!

Jag jobbar... Blir inte mycket annat då - men i måndags fick jag glädjen att hämta Max på förskolan och hänga på aftonen med hela familjen. Max hade bestämt att vi skulle göra en teater men det blev nästan för pirrigt när vi skulle spela upp vår (mkt korta) superhjältestory för pappa och mamma. Nu är det ju leken det roligaste så vi kan beteckna det som väldigt lyckat, eftersom vi hade så kul! 

Så hade My fotbollsträning och vi gav oss iväg för att kika. Och jag fick se hur duktig Max blivit på att cykla:
 

Han for fram i en rasande fart! Tur att mamman har bra kondis och orkar springa bredvid.


Och vid sportfältet kom en kort regnskur - och två fina regnbågar.


På träningen var det full fart med lekar som uppvärmning. Jag tycker att det känns som igår Emilia började spela fotboll...


...och vips har det gått 20 år!

Och det är precis lika roligt att se henne spela idag! Bilderna av henne kommer från en match som vi såg förra året och jag hoppas vi hinner ner för att se henne en gång i höst också. Barnen är en sådan glädje!
 

Och syskonbarnen också! Nu blev det drickapaus och lite kramar...


...jodå, lillebror var också på hugget!


Sedan drog de igång igen och när solen gick i moln kom också knotten...


Men den hann aldrig ifatt de här fartiga tjejerna!


Max lånade kameran och tog bild av mig...


...och sin mamma!


Och My satte en strut - snygg lobb!


Härligt att se dem spela och jag hoppas att jag hinner se en match framöver! 

Jag och Max cyklade hem och lekte en stund till innan det var dags för mig att åka hem. En härlig kväll med middag, lek och många kramar! Det gör vi om!

Annars är det mest Matfest för min del och en massa funderingar om varför förändringar är så svåra att genomföra. Alla vill ju ha förändringar - men ingen vill förändras... Nåja, det får jag prata om en annan dag! Ha det bäst alla! 

Havet, vänner och friidrott!

Igår hade vi en supertrevlig afton vid havet när vi var bjudna till Urban och Helenas stuga! Goda vänner, fantastisk mat och roliga tävlingar gjorde att kvällen gick fort!


Stugan har blivit flyttad och utbyggd så läget är perfekt!


Här är Helena på väg ut med förrätten och Carina och Marika försöker bestämma vilken snaps som är godast... Vi fick sikrom med goda tillbehör, smarriga fiskpaket på grillen och key lime pie till dessert. Mums!


Och jag gick ner till havet och fick se Malins båthus från andra hållet! Nu måste jag ta mig i kragen och åka dit också. Men jag börjar med att hälsa på hemma hos dem på måndag. Jag och Max ska spela teater! :)


Efter middagen blev det tävlingar och Urban gjorde det inte lätt för oss... En vanlig stillastående piltavla var tydligen för simpel. Den här svängde fram och tillbaka och gjorde att damerna vann med 4-0!! Kanske vår melodi?


Luftpistol var andra grenen men patronerna var inte på vår sida så när all kolsyra läckt ut testade vi andra saker.


Slagskott... Ja, vad ska man säga? Hockey har ju aldrig varit min grej men jag satte en av puckarna i den röda tratten! Det var fasen inte illa... Tyvärr lyckades herrarna betydligt bättre så det vara bara att ge upp.


Istället för att skjuta på burkar kastade vi puckar. Ja, här ser man tydligt hur jag träffar mitt emellan... Haha!


Stövelkastning i korg. Typisk herrgren...


Ja, det var inte bara en träff i korgen... 

Som tur var hade Helena förberett musiktävlingar med gemensamma nämnare så damerna kunde kamma hem en storseger i alla fall! Kanontrevlig kväll och många skratt! Tusen tack - det gör vi om!

Vi pratade också friidrott. Det är ju inte så konstigt när VM pågår - men visst funderar man på hur snabbt (eller långsamt) man själv skulle springa 100 meter? Nähä? Är det bara jag som undrar? Haha! Vi pratade i alla fall om att göra en helkväll på Norrvalla, men det låter lite riskabelt... 
 
Jag gjorde ett magert försök idag. Gav mig ut på en kombinerad gå och springrunda och tänkte att jag skulle testa 100 meter. Jodå, jag kollade sträckan på Runkeeper, men när jag hunnit springa järnet upptäckte jag att jag glömt notera tiden. Kanske lika bra? Jag flåsade i alla fall helt galet under den kommande kilometern... Haha! 
 
Nåja, jag är nöjd över att ha fått lite motion och nu får vi titta på de riktiga stjärnorna ikväll! Ett par timmars jobb i eftermiddag och nu blir det till att slappa i soffan. Ha en fin fortsättning på helgen alla!


Allsång på Nordanå!

Ett par dagar har gått och jag har mest jobbat men också hunnit lite annat. I måndags åkte jag med mamma till läkaren och det är nu klart att hon ska få en pacemaker då hjärtat inte orkar som förr. Det kommer att bli bra och hon springer väl snart förbi mig... Haha!
 
Har också ätit lunch med syrran, haft möte med Matfestens styrelse, repat, promenerat, jobbat och varit på möte med mina vänner i gemenskapen där jag bjöd på tårta och fick en fint laddad medalj för mina sju första nyktra år. Känns fint!
 
Mycket att göra fram till månadsskiftet, känner av stressen, så idag började min mage protestera... Jag hade dock lovat att vara med på Allsången på Nordanå och därefter skulle jag vidare för att träffa mina Kasam-tjejer. Det är alltid roligt men när det blir för mycket så orkar jag inte ens med roliga saker. Därför fick det bli Allsång och sedan hem för att vila lite. Jag är riktigt tråkig - men ibland blir det bara så.
 

Fick fin lugg hos Sara i eftermiddag och därefter var det bara att byta om till den i särklass mest smaklösa outfit jag haft... Men är det 70-tal så är det!


Saga var strålande i en vit byxdress i jersey! Du är så bra Saga och Allsången på Nordanå får gärna bli en återkommande tradition!


Och syrran och mamma var (i hatten?) på första bänk!


Själv tog jag plats på scenen efter en stund som kvällens gästartist. Jag och Saga larvade oss lite och sedan sjöng jag Lasse Berghagens "Breda leenden" som ju passade bra en glad kväll som den här.


Jag ser lite arg ut men det var jag verkligen inte. Bara lite tjock...


Fina fans hade vi också i Max och kompisen Allan!


Massor med folk och härlig stämning. Det är roligt med allsång!


Och med bästa Kågis bakom pianot blir det så roligt, lättsamt och musikaliskt!
 
Men Kågis får se upp när den här killen gör entré... Sagas son Tune tog plats när publiken hade gått och han är bara för söööööt! 
 
Tack för ikväll alla! Det var kul och nu ska jag tagga ner en stund med friidrott - på TV:n alltså...
 
 
 
 

Jubileumsfest!

Ganska slutkörd idag och har ont i hela kroppen (har någon form av sträckning i ryggen) - men känner mig ändå så nöjd efter gårdagens jubileumsjobb åt IVAB i Piteå! Jag höll ju i arrangemanget och gjorde både kavalkad över deras första 70 år samt lite underhållning. Kul! 


Laddad till tänderna - och så glad över att också kunna fira 7 års nykterhet igår. Känner stor tacksamhet! 


Här började jag med att hälsa välkommen och dra upp riktlinjerna för kvällen. 
 

Det var ca 450 gäster så det gäller att ta fokus för att alla ska vara med.


Här tackar två av syskonen Westerberg av brorsan Sune som avgår som VD. Fint!

Och jag fick rejält med kramar! Haha!
 

Vid min sida hade jag fantastiska röstpedagogen Mirjana Petrova Johansson och coverbandet "It's On". Sååå bra!


Mirjana är otrolig på att få igång alla och här är alla med på både sång och rörelser.


Havsbadets kök visade sig också från den bästa sidan och maten var fantastisk! Här har vi hunnit till desserterna.


Härlig stämning till kaffet då vi också drog igång kvällens kavalkad där jag satt ihop bildspel, text och musik för att spegla deras första 70 år.

Här hyllar vi deras första kvinnliga svetsare och jag hade fått låna både keps och overall. Under den hade jag Emma-klänningen för ett snabbt byte och det blev sjukt varmt... Haha! 

Emma tog hand om slutet av kavalkaden och var naturligtvis bäst (enligt henne själv...).


Snyggingar - ja, åtminstone en!


Och till sist tog bandet över och höjde stämningen ytterligare!

Fantastiskt bra jobbat alla - det har varit ett stort nöje! Tack också till Åsa som rekommenderade oss till uppdraget - jag tror vi klarade biffen med hedern i behåll.

Idag har jag sovit länge och inte gjort många knop. Jag hade tänkt träna - men hamnade i soffan och njuter av andra som idrottar på TV. Precis lagom ansträngande...  
 

Vilket vääääääder!

Ett par härliga men märkliga dagar rent vädermässigt. Från den allra varmaste och hetaste sol till det värsta regn- och åskvädret! Men jag klagar inte. Det är bara att njuta av de bästa bitarna och fascineras av de övriga.


Jag jobbar ju för fullt och sitter utomhus när jag kan men igår åkte jag till Piteå för repetitioner inför lördagens jubileumsjobb. Ska samarbeta med röstpedagogen Mirjana Petrova Johansson och hennes band och det är ju hur roligt som helst att göra en galakväll med orkester på scenen. Värsta lyxen! 


Jag passade också på att hälsa på Åsa och se hur det går för dem med bygget på Renön! Så länge sedan vi sågs och det var härligt att surra ikapp och ta en promenad i skogen. De har verkligen fullt upp. Här på bilden är halva stugan borta och den som står kvar ska flyttas för att ge plats åt nya huset. Kommer att bli kalasfint!


Det röjs nere vid vattnet och utsikten kommer att bli ljuvlig från köket! Glömde ta med mig kameran så det blev inga bilder på Åsa men vi sågs ju och det får räcka.

Repetitionerna gick bra och jag hann också med att shoppa en klänning till lördagens festligheter. Väl hemma tog jag en prommis innan det var dags för middag. Vi unnade oss också dessert då vädret var somrigt:


Jordgubbar, smultron och glass! Gott!

Idag började det bra - sovmorgon, kaffe med lillebror som tittade förbi och sedan jobb hela dagen med förberedelser inför Matfesten!


Maken bidrog med lunch från den egna skörden... Haha! Ja, det är nog tur att vi inte bara äter egenproducerad mat... Fast potatisen blev fin!

Som ni ser var himlen klart blå, men se det gick över...


Jag fick fly in i uterummet då regnet började falla.

Och som det föll! 


Störtskur med hagel...


Det blev nästan mörkt ute.


Mer skrattretande än tragiskt.

Det blev alltså ingen grillmiddag idag utan en höstig köttfärssås med pasta. Gott det också.

Imorrn ska jag presentera Matfesten på Rotary och redan på onsdag ska jag vara med på Allsången på Nordanå. Det blev tidigarelagt en vecka så jag får stöka om i schemat och komma lite försenad till grillmiddag med Kasamgänget men det får gå det också. Jag hoppas bara att min 70-talsoutfit hinner komma - och att den passar. Haha! Annars kan jag ju alltid ha regnkappa... 

Äntligen utgång!

Ett par fina dagar där vädret inneburit att jag kunnat arbeta utomhus vid trädgårdsbordet - och även att slappa ett par timmar på eftermiddagen med en bok i solen. Man får ju anpassa arbetstiderna efter vädret när man kan.
 
Känner mig nöjd men det bästa är nog ändå att jag kommit mig ut på en rask promenad två dagar i rad! Ja, jag tycker att det är anmärkningsvärt eftersom min fot inte har varit med på noterna på länge. Jag testade t o m att springa lite... med betoning på lite då... haha! Håller tummarna för att det håller i sig.
 

Men i eftermiddag närmade sig en del mörka moln...


När jag tog mig ut hade det mörknat betydligt - men det var bara att öka farten! Tyvärr hann regnet hann ikapp mig...


Men jag var glad ändå!

Sedan kom åskan och jag hängde ute på bron för att ta en bild av blixtarna:

Ser ni den? Nej, inte jag heller... haha! Man hinner liksom inte med.

Lite matfest, förberedelser inför lördagens jobb, påbörjat mina bokrecensioner och betat av en del saker. Imorrn blir det rep, fredag ska jag prata på Rotary och lördag blir det Piteå för hela slanten. Resten av veckan lär gå fortare än jag själv lyckas göra... haha!
 
 
 
 

RSS 2.0