Beautiful day!


Vilken dag - äntligen sol och lite värme! Som jag längtat. Jag förstår nu också varför vi hunnit göra så mycket jobb i trädgården. Det har ju varit alldeles för kallt för att sitta i solen och läsa ut en hel bok. Men idag hände det och vi har njutit. 

Det har på det hela tagit varit fina dagar den här veckan. Oskar och Emma kom hem i tisdags och vi har umgåtts, ätit och mått gott. Vi skulle ju ha varit i Kroatien hela familjen och nu fick vi i alla fall lite av vår längtan efter barnen stillad. Emilia och Ludde ringde också facetime så att vi fick ses en stund allihopa!

I torsdags firade vi också 26-årig bröllopsdag och passade på att träffa våra kompisar för en "gökotta" på Vitberget. Vi har alltid varit i Burträsk med Ulf släktingar och gått promenad i skogen med tipsrunda och medhavt fika. När hans fina mostrar inte längre orkar gå i skogen är det kanske dags att skapa nya traditioner? 
 

Mannen i mitt liv på toppen av berget! Vi promenerade dit och insåg att det är mycket vi ännu inte upptäckt i våra hemtrakter. Vitberget är stort och ska utforskas mer.


Fina kompisar samlade för fika och utsikt! Att träffäs ute var underbart. Så länge sedan vi sågs och vad vi har saknat allihopa! 


Det har varit gott om promenader...


...mer trädgårdsfix med flyttning av portal...
 

...och överraskande snöfall! När vi gifte oss 1994 snöade det 19 maj och sedan blev sommaren magisk. Nu hoppas vi på en likadan vändning!

Hoppas kan man alltid och efter regn och snö kommer solen tillbaka.
 
Ha det fint alla!
 
 
 
 

Trädgårdstomtar?

Nej, fullt så illa är det inte. De enda tomtar som finns i vår trädgård är vi själva och de senaste veckorna har det varit fullt upp med stök och fix. Det är bra att varva datorjobbet med praktiska sysslor och skönt att få ta ut sig ordentligt. 
 

Krattar bäst som krattar sist... 

Vi har ju tagit ut en del stora träd och nu gör vi äntligen något vettigt av platsen där några av dem stått. Istället för tre jättegranar och ett par björkar har det nu blivit en odlingshörna:


Vi har plockat fram en del byggen som maken tillverkat och placerat ännu ett litet fint hus på tomten. Det här ska få innehålla tomatplantor så fort vi får lite varmare väder. Känns fint att odlingslådorna nu är klara att fyllas.
 

Ett bihotell blev det också mitt i en vedstapel. Här kan de få ligga och dröna...

Idag har vi grävt ytterligare för att flytta en portal och vart man än sätter spaden hos oss är det rötter - och steeeeeen... Det känns i hela kroppen att man tillbringat helgen i trädgårdens tjänst och nu fattas bara solen och värmen! 


Mycket motion blir det också. Vi startar dagarna med en runda i motionsspåret som nu tinat fram - och igår hade vi t o m sällskap av:


Sooooolen! Då går allt lätt.

Och när man varit ute hela dagen smakar maten desto bättre:
 
Fiskpaket på grillen med grönsaker och Lyr. Smarrigt och smörigt... haha!

I dag tittade jag också till mamma som ville ha sällskap. Vi får ju inte ses på nära håll men bestämde träff på hennes uteplats och det funkade fint när jag kunde ta plats några meter ut på gräsmattan.
 
Lilla mamma. Glad och väldigt pratsam! Hon längtade efter värmen och mindes varma majdagar som barn med klänning och knästrumpor. Så ska det ju vara!

Nej, nu måste det nog bli lite dessert efter en hård arbetsdag... Inget ont som inte har något gott med sig! :)


 
 

I väntans tider...

Jag har full förståelse för att alla flygbolag och resebyråer har fullt upp men det är verkligen tråkigt att sitta i telefonkö... Just nu försöker jag få besked om återbetalning av flygbiljetter som skulle ha gällt på söndag. Flighten är inställd så det känns realistiskt att få igen pengarna. Nu kanske ni tycker att jag är ute i sista minuten men jag började maila om detta redan i början på april när reseförbudet förlängdes. Vi får se hur länge jag orkar köa...
 
Oj, nu kom jag fram hos bokningsbolaget! Efter bara 30 minuter... MEN naturligtvis kom jag till ett callcenter i Indien och hänvisades (på märklig engelska) genast vidare till flygbolaget för att de först ska ge sitt okej till en återbetalning... Aaaahhhggg! Nåja, nu har jag köat där också och fått besked (på ännu mer märklig engelska) så nu sitter jag återigen i samma kö som jag började i för en timme sedan... Tålamod är kanske inte min starka sida men det är bara att sitta kvar. 
 
Annars är det ganska bra! Jag jobbar halvtid och försöker utnyttja den ofrivilliga ledigheten till att hänga med maken och göra lite projekt här hemma. Vi är ett bra team när det gäller fix så efter att ha gjort om i Oskars rum har vi börjat med trädgårdsjobb. Det har blivit en odlingshörna där vi ska sätta diverse (lättskötta!) grönsaker, blommor och potatis. 


Mellan varven promenerar vi och stötte på det här rådjuret tidigare i veckan.
 
Vi har också krattat, klippt buskar och sågat ned stubbar efter de träd som togs ned i vintras. Maken har motorsåg och är den bästa handy man man kan tänka sig! Snart ska vi ta hit någon som kan stubbfräsa (eller vad det nu heter?) så att det också blir en användbar yta där träden stått. Och vi har mycket träd kvar så det här är något som skulle kunna göras varje år. Om man nu orkar... Haha!
 

Vädret fortsätter att överraska och i lördags vaknade vi upp till snö... Maken åkte till Önnesmark och jag gjorde säsongens sista snögubbe!

Saknar ju all social kontakt i dessa tider men kommer mig inte för att träffa så mycket folk heller. MEN man kan ju ses utomhus och det var så skönt att ta en promenad med Anna förra veckan och prata ikapp. Har också passat på att hänga med finaste syrran på en runda från Sjungande och runt Stämningsgården.
 

Härligt, friskt, skrattigt - och distanserat! Tack för en ljuvlig runda!

Full fart i Klintforsån och roligt också att Tage och Helen kom ut och morsade på oss. Mer sånt!

På slutet av rundan såg vi också detta märkliga fordon. Kul idé men den hade kanske behövt lördagens snöfall...
 

Det är också lite speciellt att bara jobba hemma. Så här piffig som jag var i mitt sista Go'kväll för säsongen vill jag gärna vara - men jag går i träningskläder från morgon till kväll och är mer än lovligt rufsig även när jag åker på affären...

Så här har vi snarare sett ut de senaste veckorna - krattan inräknad... haha! En eloge (nu skrattar syrran) till min käre man som jobbat som tusan ute på gården! En "eloge" var något pappa delade ut när man gjort något alldeles särskilt och jag och Malin har sedan deras bröllop (då det delades ut flera) både skrattat och delat ut ganska många själva...
 
Nej, nu är det dags för Trädgårdstider - och har vi tur får vi inga nya idéer... haha! Nu tror ni kanske att vår trädgård är väldigt välordnad men vi har en förkärlek för det lättskötta... Take care everyone!
 
 
 
 
 

Boktips, husbil och inredning!

Motstridigheter i tillvaron. Allting står stilla men rör nog ändå på sig. Gör det jag ska men känner mig lat och onyttig. Är ju van att hålla högt tempo och verkar också behöva det för att hinna mycket. Nu är tempot definitivt lägre men jag försöker utnyttja den tid som nu är "över" till att vila, hinna ikapp hemma och umgås med bästa maken. Inget ont som inte har något gott med sig. 
 
I onsdags var det dock sista jobbkvällen på SVT för den här våren. Alltid så roligt att komma dit och träffa alla! Men det var annorlunda den här gången. Vi fick sminka oss själva under distanserat överinseende, ingen matservering, inga kramar - men som alltid en go' och varm stämning! 


Redo för direktsändning! 


Delade studio med bästa Inger Ljung och älgexperten tillika professorn Göran Eriksson. Sympatiskt, intressant och väldigt roligt! Den stora älgvandringen har verkligen blivit en succé och i onsdags kunde SVT notera över 2 miljoner tittartimmar!

Man kunde känna närvaron även i studion:


Tillräckligt skrämmande närkontakt...haha!
 
Och mina boktips, som även finns som ljudböcker, var:
 
Happy fat - Sofie Hagen (med förord av Stina Wollter som också läst in ljudboken)
Toalettpapperskungen - Maria Ernestam (kul kortroman finns som e-bok och ljudbok inläst av Morgan Alling)
Ödesmark - Stina Jackson (ljudbok inläst av Marie Richardson) Läs!! :)

Nu hängde maken och husbilen med till Umeå så vi tog lite tidig helg och åkte iväg till Övik! Man behöver inte åka långt för att komma bort och se lite nya vyer. Husbilen är helt perfekt och gör att man kan hålla distans till andra. 


Härlig utsikt från gästhamnen på kvällen!


Och vackert väder när vi vaknade! 


Det blev en långpromenad i stan och det är alltid roligt att kika på både gammal och ny bebyggelse! De här nybyggnationerna hade underbara topplägenheter med terass mot vattnet. 


Men gamla hus och fönster är också fina och berättar sin historia.


Lite skrapning och målning på det här så...


Oenigheter under byggnationerna? Vi ska ha en hög dörr... eller en låg... eller en av varje...


På kullens allra högsta topp stack kyrktornet opp!


Och betongsuggan hade fått svenska färger.

Sedan bar det av ned till Sundsvall där vi gick en tur på Bauhaus och IKEA. Folk håller kanske inte avståndet som de ska men man får stryka längs väggarna själv - och i kassorna går det bättre. Vi behövde lite saker till hemmet och det är alltid bra att få se det man ska ha. Sedan bokade vi "click and collect" till Umeå och plockade upp lite möbler på hemvägen. Det var på håret att det rymdes men vi fick med oss både bäddsoffa och bokhyllor... haha!


I lördags mekade vi på hela dagen och nu har Oskars rum fått en översyn med nättare bäddsoffa och bokhyllor som snabbt blev fulla. 


Emilias rum har vi redan fixat till och det var hög tid att rensa upp och förnya även Oskars. Jag hade ju kunnat göra en walk-in-closet men det är bara så underbart att barnen har plats när de kommer hem. Vi vill ju att de ska känna sig välkomna whenever! Och den gamla bäddsoffan, som tog lite för mycket plats, fick en ny plats hos grannarna. Underbart!

Har även rensat garderober men har en del kvar som ska göras - men det blir när andan faller på. I söndags fick jag besök av bästa Anna och vi gick en härlig långpromenad tillsammans. Såååå roligt att ses och umgås trots distansen. Vi har saknat varandra men vet ju att det kommer bättre tider framöver. Vissa kompisar är desamma trots att man inte ses så ofta och det är fint!
 
Nu har jag och maken promenerat och jobbet väntar. Sköt om er alla! 
 
 
 
 

RSS 2.0