Idel bjudningar!

Åkte ned på kontoret med lite äppelkakor för att se till att det var fler som fick en sockerkick när jag äntligen bakat något! Det blev uppskattat och kanske mest av Mats chef som kommer från Umeå varje vecka! Han gillar kakor och blev tydligen snabbt beroende!


Jag var inte där just då men Mats skickade en bild. Här är han inne på sin andra med vaniljsås! Bra jobbat Janne!

Hur som helst får jag fortfarande dåligt samvete över att jag inte kommer mig ned varje dag men jag får lika mycket gjort när jag sitter hemma så det spelar ju ingen roll var jag är! Detta säger jag till mig själv jätteofta eftersom jag tycker att jag verkar lat om jag inte kommer mig dit... Jag behöver bearbeta mig själv varje, varje dag eftersom jag är min hårdaste kritiker! Jag gör det jag ska och det räcker! Där hör du Monica!

En sak som är bra med att jobba hemma är att det är ett större avstånd till shoppingen... Idag gick jag nämligen en riktig sväng på favoriten MQ och kom ut med massor med fina saker! :)

     
Rak och väldigt användbar klänning i veckat tyg, tweedkjol med skinndetaljer, lååååång kofta som kommer att bli en riktig favorit och en top som var superfin! Dessutom en gråblå kofta med lite rysch som jag också gillade väldigt mycket! Dyrt blev det men jag gillar ju att "karlahannel" (handla som en man) ibland och det är kul att köpa flera saker samtidigt så att man kan matcha färgerna... (svart och grått, haha!) Dessutom hade jag 20% och det tar ju inte ont!

Köpte också ett par tröjor till maken som var väldigt fina och träffade flera glada och trevliga människor! Så nog är det roligt att vara social utemellan bara det inte var så kostsamt! :) Eftersom jag kände mig så peppad åkte jag hem och gjorde köttfärsbiffar för att ha maten klar när maken kom hem eftersom han inte hann äta lunch. Inte kul att jobba hela dagen och inte hinna få lunchrast... Det är faktiskt uselt tycker jag! Bjöd också hem bästa syrran eftersom jag ofta längtar efter att träffa henne och surra lite!


Och den här damen är ju ett charmtroll jag också ofta längtar efter! Hon har de goaste kramar när hon kommer! Man blir helt lycklig! Och hon åt som en häst! Biffar, potatis, vitkålsallad med lingon och sallad. Det blev riktigt gott!


Bästa syrran! Jag tycker om att skämma bort henne litegrann mellan varven! Efter maten tog vi en "liten promenad", som My upprepade hela tiden, till ICA Maxi för att köpa lite garn till mormor och andra saker som behövdes. Trevligt med besök tjejer!

Nu har jag promenerat en raskare runda och det gick ovanligt lätt både igår och idag! Det kanske håller på att vända nu! Jag har ju varit ihärdig och kommit mig iväg åtminstone fem gånger i veckan den senaste månaden och jag känner mig lite starkare och lättare även om det inte syns på vågen. Det viktigaste är ju faktiskt att man orkar mer och mår bra!

Slutligen vill jag tacka för alla uppmuntrande tillrop angående julshowen! Kul att ni verkar gilla konceptet! Och när jag skrev att vi riktar oss till företag så vill jag klargöra att det alltid finns plats för privatpersoner. En blandning är ju självklart den roligaste publiken! Jag lovar att säga till innan vi släpper biljetterna men det handlar om dagar nu... :)


Jul-bak?

När jag för knappt 20 år sedan opererade ett öga så kom mamma hit och bodde ett par dagar. Ja, jag hade som vanligt bokat in möten samma eftermiddag som operationen men fick faktiskt se mig besegrad när den var klar... Hur som helst blev det bra efter några dagars vila och mamma pysslade om mig och städade som en furie! :) Jag blev också väckt före skam med orden: "På morgonen bakar man! Vad ska jag göra?" Just då kom jag bara på några småkakor som jag längtat efter och naturligtvis fick jag det!

Nu log jag för mig själv idag när jag efter ett par timmar vid datorn kom på att maken kommit hem med en påse äpplen som måste tas om hand. "På morgonen bakar man!" tänkte jag och skrattade. Äpplet faller som sagt inte långt ifrån päronträdet... Nu har jag gjort ett gäng små äppelkakor efter ett pajrecept och ska testa dem på min sockersöta hälft om och när han kommer hem på lunch. Blev det bra så kan det bli fler!


Små äppelformar! Ja, jag spillde lite runt om men det har lust att gå lite fort när jag gör saker och ting...

Någon typ av recept kommer här: Smörj formen/formarna, lägg i äppelklyftor. Blanda 1, 5 dl vetemjöl, lika mycket socker och kanel. Strö detta över äpplena, hyvla över smör och strö över lite havregryn. 200 grader i knappt en kvart. Maken brukar göra detta som en paj och den är djävulskt god... Om det funkar med småformar får vi se!

Ja, jag skrev ju jul-bak och det beror på att jag just nu håller på att förbereda lite inför vår kommande julshow! Det känns hur kul som helst och ska bli en helkväll på Nordanå med både julmat och föreställning. Jag ska testa idén här på er för att kolla läget!


Så här galen och rolig blev affischen! Bra jobbat Wiking! Och bra jobbat Oskar som tog den fantastiska bilden!!!

Vi planerar att spela ett tiotal föreställningar men vet ju inte om det är för många. Förhoppningen är naturligtvis att det ska komma publik men man vet ju aldrig... Skulle ni vilja se den här?

Tänkta speldagar:
To 24 nov
Fr 25 nov
To 1 dec
Fr 2 dec
Lö 3 dec
To 8 dec
Fr 9 dec
Lö 10 dec

Baren/restaurangen på Nordanå öppnar ca 17.00 och i biljettpriset på 395:- ingår en tallrik med jultapas, kaffe och tryffel från utmärkta Food. Man äter alltså innan föreställningen och tar en öl eller ett glas vin om man vill det. 19.00 drar vi igång själva showen och det kommer att bli en julinspirerad humorshow med mig, Åsa och Kågis! Förhoppningsvis kommer ni att få skratta och även se julen ur lite andra perspektiv! Vad säger ni? Ska vi köra?

Tanken är också att torsdagarna kan vara bra för de företag som vill bjuda kunder eller personal och gå direkt från jobbet. Det skulle i alla fall jag vilja! Så bjud mig! Haha! Nåja, affischen är på tryckning och annonser och biljettsläpp kommer i dagarna! Se upp! Julen kommer tidigt i år!

Och kakorna då... De kunde ha fått lite mer smör men smakar faktiskt helt OK! Tjolahopp!

Kvällsrunda!

Jag tycker att det är så härligt att komma sig ut på en promenad på kvällen och har nog lyckats med det mer än fem gånger i veckan den senaste månaden. Det känns kanonbra! Man har ju bara en kropp och det är roligt om man fortfarande är på benen när man fyller femtio... haha!

Hur som helst traskar jag ju runt på Morö Backe och ser många unga människor ute med gräsklipparen så här på kvällen. Det slår mig att vi nog räknas till de "gamla" här i området. När hände det? Vi var ju nyss unga och nyinflyttade! Men tänker jag efter så är det faktiskt mer än 23 år sedan... Hörde dock på nyheterna att bostadspriserna förväntas gå ned och att bankerna nu inte vill låna ut mer än 75% av köpesumman. Det kommer att bli tuffa tider och jag hoppas att alla unga som köpt sitt livs hus nu klarar av sina boendekostnader. Jag hoppas också att priserna går ned snabbt i Göteborg att Emilia kan fynda en lägenhet billigt! Eller ännu hellre, få fortsätta att hyra den hon bor i.


Huset! Glad och tacksam för att vi bor där vi bor!

Priserna har ju stigit helt enormt mycket - särskilt i storstäderna - och det är tufft att låna en eller ett par miljoner om man är ensamstående. Jag tycker att det var högst gruvsamt att köpa ett hus för 675 000 och då var vi ändå två! Ja, det är nog tur att jag är så gammal som jag är... Själv skulle jag hellre köpa ett boende utomlands men travet har ju inte gått så bra som jag tänkt. Ännu... :)

Nej, nu får det vara slutsurrat! Ska slå mig ner i soffan och titta på "House"!

Lite stressad...

Känner mig lite stressad även om jag inte borde vara det. Tycker att det blir lite för lite som kommer ur händerna... Jag tror egentligen att jag är lugn och nöjd bara om jag har jobbat som ett svin men jag fortsätter att utsätta mig för dagar då det inte händer så där jättemycket bara för att träna. Det går sådär. Men kanske ändå framåt.

Jag bestämde mig i alla fall för att göra bort en del saker som man ju kan bli stressad över. Fixat annonser, haft kontakter med tryckeriet, betalat räkningar, betalat ut lön och sagt upp prenumerationen på Allt om mat som jag måste ha haft i 20 år! Det sista kanske låter konstigt men jag hinner inte med att läsa den nu så jag blir bara stressad när den kommer i lådan trots att jag ju älskar att laga mat! Men internet är ju fantastist och där hittar jag många recept om jag söker något speciellt. Alltså kan jag börja om igen om det skulle kännas nödvändigt.

Ett tag hade vi säkert sex olika prenumerationer vilket i slutänden blev både dyrt och en stor hög till pappersinsamlingen och det är ju inte bra. Jag tror att maken hinner läsa fler men så är han ju också en tidningsman! Haha! Nåja, nu har jag rensat kraftigt så får man se vilka det är man saknar.


Var tvungen att illustrera dagen med en avkopplande bild från sommaren...  Allt för att stressa av! :)

Har ett par idéer till sångtexter som jag ska försöka färdigställa innan dagen slut. Nej, kanske inte färdigställa men fortsätta med. Nu blev jag lite snäll med mig själv... haha! Det värsta är faktiskt att om jag bestämmer mig för att hinna ett visst antal saker så blir jag så besviken om jag inte lyckas! Därför tränar jag mig i att sänka kraven. Snart blir jag väl nöjd om jag lyckas stiga upp! Haha! Skämt åsido är det kreativa arbetet det som också är svåras att bedöma tidsmässigt. Praktiska frågor kan man pricka av och fixa men det kreativa har ju en viss process som ibland måste få ta sin tid.

Ja, det här inlägget blev verkligen ett samtal med mig själv om vad jag borde tänka på men det kan vara nog så nödvändigt ibland! Jag känner mig i alla fall mindre stressad så det måste i alla fall ha haft en viss effekt... :)


Tålamod...

...är inte min starka sida även om jag försöker träna mig! Nu står jag och väntar på tvättmaskinen och trummar stressigt på den trots att det bara återstår ett par minuter. Samma sak är det med micron... Tänker att två minuter har blivit längre och längre! Men förmodligen är det så att det är jag som ska tänka om! Det är egentligen den enda lösningen på många saker - att förändra sig själv! Så det återstår lite träning...

Alltså beslutar jag mig för att lämna maskinen och gå på teater istället! Klokt val måste jag säga! Saga Ezerstam har repeterat upp sin egen "Älskade Jävla Pappa" och den är bara hur bra som helst! En väldigt stark berättelse om en ung tjejs längtan efter att bli sedd och bekräftad av sin pappa, som alltid väljer alkoholen först. Att den sedan också är självupplevd gör den ännu mer gripande!


Saga är också en sjujävla skådis! Här ser ni henne som "Haparanda Beatbox" i en presentation under Berättarfestivalen.

Föreställningen får en också att fundera mycket över livet och hur man som förälder påverkar sina barn! Att drogerna tar överhanden och förstör många familjer är bara en del av verkligheten. Tyvärr! Idag har ca 10% av Sveriges befolkning alkohol eller drogproblem så Saga är inte ensam. Desto bättre är det då att Förebyggande rådet har köpt in hennes föreställning och ska spela för både personal och åttondeklasser i skolan! Det är skönt för alla att se och förstå att man inte är ensam och att det finns hjälp att få!

Annan hjälp är den jag nu ska testa för att gå ned i vikt! Haha! Ja, att jag skrattar beror på att jag verkligen försökt att röra på mig och äta rättare men inte gått ned ett skit på en månad... Nu kanske det är meningen att jag ska se ut så här eller så får jag testa något nytt. Nu blir det i alla fall ännu mera grönsaker och en soppdiet några dagar för att se om jag kommer igång. Annars så får jag ge upp och inse att jag nog ska vara lite rultig och matglad!

Dags i alla fall att äta lite soppa!

Middag!

Emma brukar ju säga att äktenskapet är som en trerätters middag som börjar med desserten... Det kanske man får testa idag! Nej, nu menar inte jag att mitt äktenskap har hunnit till hennes avslutning som är en känsla av "surströmming" utan att jag nu håller på att koka den svampsoppa vi skulle ha ätit till förrätt...

Det blev lite mycket annat så jag hann inte riktigt med och helt plötsligt var det middagsdags! Vi hade ju bestämt oss för att slänga en köttbit på grillen och nu hade jag köpt ryggbiff med fettkappa från Scan. Så otroligt bra! Rekommenderas verkligen!


Det blev mest kött faktiskt! Och lite sallad! Men det räcker.


Och grillningen kan man inte klaga på heller! Fin färg!

Ja, jag kanske skulle ha varnat känsliga, vegetariska läsare innan jag lade ut en så här "köttig" bild men jag gillar ju att chocka! :) Det blev bara salt, och lite olika pepparsorter idag men det smakade utmärkt! Och gasolgrillen ÄR fantastiskt bra! Klar på ett par minuter och sedan är det bara att slänga på maten! Den passar mig som handsken!


Och Stockrosen har äntligen börjat blomma! Ser ut att behöva lite vatten men det ska vi åtgärda!

Nu har jag också provsmakat soppan! Jag förvällde ju svampen även om det kanske inte är rätt för Karljohan (den ska väl helst torkas?) men det var det alternativ som fanns eftersom jag ville frysa in en del. Resten har jag nu fräst upp med lök, saltat, pepprat och sedan låtit den puttra med hönsbuljong och grädde... Den smakar fantastiskt! Inte mager, men god!

Och till er som frågar hur vi bor så kan jag säga att vår tomt vätter mot skogen på två sidor och att vi inte har det sådär överdjävligt prydligt utan ganska ruffigt på baksidan. Därför får det också komma in lite andra inslag i gräsmattan! Och när det dyker upp så här fina svampar blir man verkligen glad! Ja, jag har ju inte plockat giftsorterna... De får vara! Maken är nog skeptisk ändå. Han tycker jag ska smaka soppan själv ikväll så ska han äta den imorrn ifall jag fortfarande lever...

Glädje och sorg...

Gråter en skvätt för Usain Bolt som missade VM-finalen p g a tjuvstart... Blä! När man är så bra som han är, så gullig, charmig och en så fantastisk idrottsman och entertainer tycker jag nog att man kan ändra reglerna och låta honom vara med! Men nu är det ju inte jag som bestämmer...

Nåja, det var ju tur att jag inte satt bänkad i soffan hela dagen och väntade utan istället ägnade min söndag åt en svampexkursion på den egna tomten! Hade planerat att klippa gräsmattan, och det har jag också gjort, men innan dess var jag tvungen att ta lite bilder på alla svampar som "poppat up"! Är det någon ni känner igen?

   
Olika typer av gräsmatteskivlingar?

   
Fler gräsliga svampar och en altanvärmare!

   
Brunskivlingar? Helbrunt brukar väl betyda helgiftigt? I mitten är det risk att det är en riska? Och till höger typiska "ko-soppar" haha!?

   
Stolt och vacker men ack så giftig! Och sedan har vi nog en kremla och kanske ännu en riska? Ja, risken att jag bara chansar är mycket stor!

   
Björksopp? Kompostskivling? Och några sociala stubbskivlingar?

   
Röksvamp? Maskäten men glad svamp? Och... men hallå! Är inte det där en...


Ja, jag menar, den här känner jag igen men är ju (som ni märkt) ingen expert. Men med den där knubbiga foten och vita ådernätet... Karljohan?
 

Karljohans vänner?


Tar det säkra före det osäkra och mms:ar en bild till min goda kamrat, svampexperten Åsa! Och får svar: 100% Karljohan! Jippie!


Det hela slutade med att jag nu har ett gäng att koka soppa av! Oj, så gott det här ska bli! Och om jag misslyckats med arbestämningen och vi inte ses igen så har det varit fantastiskt att ha just dig som läsare! Mot kastrullerna!

Söndagmorgon!

Ja, det känns härligt att sitta här i nattskjortan och inse att man kan fortsätta att dricka kaffe och göra ingenting ett par timmar till utan att det gör något! Jag hade tänkt mig en lång sovmorgon men har man vaknat så har man och det här är inte fel det heller!

Nöjd över att vara ledig men med den kommande hektiska veckan i bakhuvudet kommer jag nog att måsta titta över en del saker som ska produceras i alla fall... That's life, men jag gör det i den takt jag vill. Vi har fått affischförslag som ska justeras en aning och jag har också ett stort filmprojekt som ska genomföras de kommande dagarna - utan att ha fått varken klartecken eller grundtext så det blir lite mailbombning...

Imorrn ska jag dock ha lite roligt också! Efter lunch ska jag gå och se Saga Ezerstam i hennes egen fantastiska föreställning "Älskade jävla pappa" som hon har en liten förhandsvisning på inför att hon ska spela den igen i höst. Den var så suveränt bra att jag gärna vill se den igen! Och om det är någon som känner sig manad får jag nog ta med mig ett par kamrater! Så hör av er idag om ni är intresserade!

Nåväl, idag kanske jag också ska klippa gräset. Det har ju varit fullt upp i vår tall den här veckan så man har inte riktigt velat störa... Nu har jag också fått se makens bilder! De har lite högre klass än mina! Och besökarna är både många och fina! Det måste vara goda kottar det här!


Ekorren!


Sibiriska Nötkråkan!


Nötkråka nr 2!


Ekorren igen (eller är det en ny?)!


Och en hackspett!

Ja, vi har värsta djurparken utanför köksfönstret! Nu ska jag läsa tidningen och softa lite! Vi ses!

Lärorikt...

Long time no see... Har haft ett par stressiga dagar och knappt hunnit landa framför datorn. Sorry! Men nu är jag här med en uppdatering! Och jag som var så nöjd med min besöksstatistik upptäcker också att om man inte bloggar så sjunker även antalet läsare! Vilken insikt! Haha!

Hur som helst. Jag lär mig nya saker hela tiden - vare sig jag vill eller inte... Idag har det varit en rolig men också jobbig dag där jag bl a lärt mig att det finns fantastiska eldsjälar men också att jag inte riktigt passar ihop med alla människor (som om jag skulle ha trott det då...).

Allt gick bra till slut men det har varit lite frustrerande och det tar på krafterna. Alltså är jag helt slut! Men jag har ändå försökt se dagen som ett bra tillfälle för mig att träna mitt tålamod! Det måste kunna komma något gott även ur frustration! Jag har t ex bestämt mig för att aldrig göra om det! Haha! Det är också en bra insikt!

Nåja, jag ska inte orda mer om detta eftersom jag nu kommit hem och fått nymalet kaffe och glass med bananer och chokladsås! Det kan göra även den tröttaste på gott humör! Stort tack till maken som fattar när jag behöver en sockerkick!

Som avslutning på kvällen får ni en underbar vy över Skellefteälven! Den såg verkligen ut som ett vykort den här aftonen!


Spegelblankt och bedövande vackert!

Och med denna bild avslutar vi dagen med lite TV och häng i soffan! Precis vad jag behöver! Längtar efter morgondagens ledighet och sovmorgon! Ha en bra lördagkväll alla!

Kockduell...

Vi kom taggade till tänderna, både jag och Åsa!


Ni ser ju hur glittrande glada vi var i våra paljettkavajer!


Men under ytan rådde det fullt krig... haha!


Folk började samlas och det blev till slut proppfullt i tältet! Kul!

Vi fick tillaga lammytterfilé som blev något så djuriskt goooood! Vilket kött! Vi grillade dem som spett och serverade med couscous och grönsaker, getost, rödbetor och nötter. Det blev faktiskt jättegott! Vill rikta ett stort Tack till alla er som hejade på mig i Kockduellen men tyvärr var jag och Malin tvungna att se oss besegrade av Åsa och Michael Brinkmann som hade gjort en meny vi inte kunde rå på... Tråkigt, men sant! Hur som helst hade vi jätteroligt och det var ju huvudsaken. Det är faktiskt inte alltid viktigast att vinna! Däremot blev det hur varmt som helst och det hade man gärna varit utan...


Roligast var det nästan att träffa alla bekanta! Här kom Malins fina kompis Agnes som jag inte träffat sedan bröllopet!


Och sedan dess har hon också fått det här underverket! Adin heter han! Fint namn!


Jag fick också träffa min "Mat-idol" Ella Nilsson som alltid är med när det handlar om så viktiga saker som lokalproducerad mat! Hon fick min vinflaskevinst eftersom hon är en pärla som jag verkligen gillar!

Sedan provsmakade vi lite mat innan det var dags att besöka Food-tältet och inhandla en tallrik av deras norrländska gourmet-tallrik!


Fiiiiina Mie och Markus lägger upp maten som smakade helt ljuvligt!!! Det här måste ni verkligen testa under Matfesten!


Vi åt tillsammans med Leif, Åsa och Åsa och här är det Kaisu som kommer för att kika lite på kantarellsoppan!

Tack för ikväll alla glada vänner men jag var tvungen att ge upp tidigt eftersom jag är helt slut och har en lång dag även imorrn! Det var som om all energi bara tog slut och nu MÅSTE jag läsa på texten och titta över lite andra saker inför morgondagen och soooooova! Godnatt!

Eldkvarn!

Trevlig lunch med bra föredrag, skrivande hela eftermiddagen som nu äntligen börjar bli klart! Jag måste helst bli klar en dag före mitt egentliga arrangemang för att texten också ska hinna landa i huvudet. Nu får vi hoppas att den också gör det tills imorrn!

Jag glömde ju rapportera en sak från gårdagen och det är att jag fick tag i biljetter till Eldkvarn som kommer till Luleå i slutet av oktober!


Både jag och maken är fötjusta i Plura och hans gäng och sonen är lika intresserad så han hakar t o m på! Det ska bli skitroligt! Känns bra att ha bokat in två aktiviteter med familjen i oktober! Först resan till Göteborg och sedan en kväll i Luleå! Med tanke på hur mycket helger jag jobbar så var det otroligt att det gick få ihop!

Nej, nu har jag ett par småsaker kvar att förbereda och sedan beger jag mig ner till Matfesten där det också blir middag efteråt! Vi ska sammanstråla med goda vänner och det ska också bli hur trevligt som helst! Jag har faktiskt roligt nästan hela tiden! :)


Racerdag

Satt uppe och skrev länge igår och börjar komma på rätt köl med texten. Det ska nog gå det här också! Men himmel vad trött jag var imorse... Nu ska jag iväg på ett förlängt lunchmöte och sedan hem för att fortsätta skriva. Ser fram emot kvällen då jag och Åsa ska mötas i Kockduell på Matfesten!


Persson vs Lindgren! Kan sluta hur som helst...

Ni som vill heja eller provsmaka våra rätter kommer till Krafttältet på Matfesten 18.00! Jag undrar vad vi får för råvaror? Förra gången var det griskött som bas och nu hoppas jag nästan att vi får fisk! Ja, man vet inte. Det enda jag hoppas är att vi inte får samma mat som sist...

Jag ska ännu en gång kampera ihop med Malin Falkman och det kommer att gå som ett hejsan! Åsa får Tyske Kocken vid sin sida och kommer att bli livsfarliga men börjar det gå åt skogen får man väl börja sabotera! Haha! Är det tävling så är det. Spännande ska det i alla fall bli!

Kulturens Hus!

Ja, inte hann jag titta särskilt mycket på utställningarna... Från att jag vek ihop datorn så var det full rulle! Och vansinnigt roligt! Presentationerna av alla gästspel gjordes i mässform i entrén och det gällde ju att försöka locka alla att komma just till vår lilla hörna.


Därför hade vi gjort både "rollup" och informationsmaterial som vi tog med och snabbt arrade upp eftersom folk började strömma in betydligt tidigare än det var tänkt. Vi var också först på plats så vi fick välja den bästa platsen. Som pricken över i:et bjöd vi också på godis! Det var något som jag och kollegan Jonas införde på Västerbottensteatern och det funkar fortfarande! Godis är gott! Och gratis! :) Det är också trevligt att bjuda på eftersom man får några minuter med alla som ska välja sort!


En trappa upp i Lilla salen presenterad Skelleftesonen Patrik Örnklo och hans kollega deras eget musikaliska program! Därefter kom publiken ner till oss igen!


Jodå, vi hade full huggning hela tiden och jag hoppas verkligen att vi också sålde lite biljetter eftersom kassorna också var öppna. Det var hur som helst skitroligt! Jag och Åsa är ett fantastiskt team! Kram på dig bästa kamrat!

Men roligast var det nästan att träffa min gamla kollega på Norrbottensteatern, Barbro Alatalo, som jag inte sett på kanske 15 år! Vi bubblade länge om både gamla och nya tider och har mycket gemensamt eftersom vi höll på att arbeta ihjäl oss! Gud, så roligt (inte att arbeta ihjäl sig men att träffas)! Fina Barbro! Så glad jag blev! Och så här efteråt är alla hemska stressperioder också rätt kul att skratta åt!

Ja, det är med värme och glädje i hjärtat som jag nu landat hemma för att försöka ägna mig åt en stunds skrivande. Det kommer att bli fullt upp nu ett par dagar och jag måste ha en ny text lördag kväll. Lika bra att göra det medan man har ångan oppe!


Lule-lunch!

Det går otroligt snabbt att ta sig till Luleå! Även om man håller hastighets- begränsningarna! Fast jag har ju fortfarande lust att justera dem en aning... Nåja, lite vägarbeten i starten tar ju ned farten lite, och särskilt i Frostkåge där jag nästan trodde att det brann!


Svartröken!

Men sedan gick det som ett hejsan och helt plötsligt var jag framme och fick jag träffa favoriten! Man kan väl kalla honom min energikick!


Luleå energi... Ja, lite långsökt kanske men vad gör man? Om ni undrar vad han säger så är det "Sluta nu!". Och det gjorde jag! Man får ju inte vara för påflugen när han är på "hemmaplan"!


Hur som helst fläskade vi på idag och åt lunch på Roasters. En "steaksandwich" med chilibearnaisesås... Jag har fortfarande lite ångest över denna bastanta måltid men det var för jädrigt gott! Och så himla trevligt att få träffa sonen ett par timmar!


Längst gågatan är det numera byggarbetsplats med stängsel sedan de rev det gamla huset som låg där. Och det är tydligen gott om publik hela tiden! Den här farbrorn var så söt där han stod och hängde för att se hur arbetet fortskred!


Men sedan var det bara att skjutsa sonen till Porsön, åka tillbaka till stan och parkera. Jag är fortfarande lite noggrann med lacken så jag tog en bild för att se om det är någon som slänger upp dörren! Haha! Troligen är det ju helt andra bilar som kommer om två minuter. Då har jag inte mycket för det här...


Och nu sitter jag i fiket på Kulturens Hus! Denna magnifika byggnad precis mitt i stan! Så fantastiskt trevligt! Här vimlar det av folk som bara fikar, träffas, går på biblioteket, ser föreställningar eller tittar på utställningar! Ett gytter av kultur - allt under ett tak och tillgängligt för alla! I love it! Det är så här jag skulle vilja att vi hade det hemma i Skellefteå!


Den här intressanta utställningen hänger precis när man kommer in och den ska jag kika mer på senare. Nu inväntar jag Åsa för att dra upp riktlinjer inför kvällen då Kulturens Hus presenterar hela hösten och alla evenemang! Jag ser verkligen fram emot att träffa publiken! Hoppas naturligtvis att en del av dem också vill se oss i september!

I'll be back!

Bokat!

Oj, så sköööönt! Började med att vakna för tidigt och funderar starkt på att lägga mig en stund igen... Det blir ju en lång dag eftersom vi ska vara i Luleå ikväll, men jag använde istället denna arla morgonstund till att boka resa till Gööööttttlabööööörg! Så himla kuuuuuul!

Vi har inte så många gemensamma lediga helger i höst eftersom vi ofta spelar på helgerna men i oktober lyckades vi få ihop en långhelg som vi nu ska spendera hos Emilia! Vi har också väntat på hennes schema och nu ser det ut som om det passar oss alla! Maken får äntligen se hennes lägenhet, vi får rå om gullegumman och det är en så fin stad att besöka!


Längtar!

Ja, helgerna verkar gå åt så det får väl bli roliga aktiviteter på söndagarna i höst. Men det går ju också bra! Det gäller att vara lite flexibel när man har oregelbundna arbetstider. Dessutom är maken ofta ledig måndagar så vi kan förskjuta helgen en aning!

Och idag hinner jag också träffa sonen i Luleå!!! Det går ganska bra för mig nu som ni kanske förstår! :) Måste dock arbeta lite nu så jag får återkomma hit senare idag. Ha en bra torsdag alla glada!

Ayurveda!

Vilken intressant och supertrevlig kväll! Den här hälsogruppen är verkligen jättebra! Många nya bekantskaper men alla med ett gemensamt intresse i kropp och själ - hälsa helt enkelt! Vi har bestämt oss för att både lära oss mer och göra nya saker som vi kanske inte vågat oss på tidigare. Ikväll blev det en mycket bra föresläsning om Ayurveda (jo, det stavas med y) yoga!


Ingalill Hultdin pratade om den gamla indiska läkekonsten på ett pedagogiskt och avslappnat sätt som fångade oss alla. Bra jobbat! Jätteroligt att höra på!

Sedan är jag nog inte kvinna att redogöra för allt här i bloggen men i stora drag är vi indelade i olika kroppstyper som heter Vata, Pitta och Kapha. Ingen typ är bättre än den andra utan det gäller att få balans i sin egen typ för att må bra. Och det är när man inte är i balans som man faktiskt också kan bli sjuk.

Nu tycker kanske en del att det här är lite flummigt men det var så mycket smarta saker som verkligen föll mig på läppen! Beroende på typ reagerar vi olika på stress och vi har också olika inlärningsmetoder. Vi mår bättre av viss mat och sämre av annan - alltid med utgångspunkt från ens egen kropp. Det låter väl inte så konstigt!

Vi fick också göra ett snabbtest för att se vilken typ vi var och jag fick dominerande drag av Pitta vilket kanske inte var helt oväntat. Jag är alltså intensiv, snabb, "eldig", organiserad och minns bäst det jag "ser". Inte underligt att jag alltid har haft bra bildminne! Jag fattar snabba beslut och reagerar på stress med ilska och irritation. Inte helt fel det heller...

Och när vi är i balans fungerar vi men kroppen kan också ge oss signaler när det inte är som det ska. Sjukdomar är med andra ord obalanser i kroppen och inom Ayurvedan behandlar man inte symtomen utan orsakerna till symtomen och det tyckte jag var jätteintressant och sunt! Jag kan alltså påverka min hälsa genom att både leva och äta rätt.


Hon hade också med sig böcker och olika the-sorter som vi fick smaka. Alla anpassade till den kroppstyp man var. Jag måste nog gå och göra en konsultation tror jag, även om jag inte är sjuk. Man kan ju bara må bättre och det är ju inte fel!

Att man med kost också kan påverka kroppens organ och slemhinnor att öka och minska produktionen av olika ämnen är ju också fantastiskt! Ja, jag ska lära mig mer och återkomma. Kul!

En jättetrevlig kväll och nu ska jag bara försöka landa och förbereda mig lite inför morgondagen! Ha en god natt alla glada!

Jobba, jobba, jobba...

Direktrapport från en hektisk arbetsdag! Har suttit med affischer, flyers, planering och bokning halva dagen och försöker nu förbereda mig mentalt för att åka till Luleå och promota Mens Night imorrn! Vi ska spela på Kulturens hus 23-24 september och det gäller ju att få publik! De har en presentationskväll imorrn så jag och Åsa ska medverka och göra vårt allra bästa!

Nu ska jag iväg och hämta en rollup jag beställt, rusa på ett möte för att hinna tillbaka till nästa, titta över ljudanläggningen och sedan hinna äta och åka på min hälsogrupp Kasam! Passar verkligen bra att ägna kvällen åt Ajurveda yoga eller vad det nu heter. Jag ska i alla fall få lära mig mer! Och det ju inte ont!

Läste Churchills citat i NV igår som löd ungefär: "Jag tycker om att lära mig saker men jag tycker inte alltid om att bli undervisad!" Passar nog mig som handsken! D v s Nya saker = mer än OK! Oönskad undervisning av besserwissers = Fetbort! Haha!

Och senare ikväll blir det mer text till lördagens jobb. Och köttgrytan blev förresten kanongod! Om det nu är någon som undrat... Tjolahopp!

Nu är det klippt!

Jobbade undan en hel del här hemma idag och började också på en sångtext vars tema jag fortfarande tycker är lite för svårt. Njaaaa, vi får se hur det slutar. Jag kanske låter den handla om något helt annat imorrn... Praktiska saker har det också blivit så jag kände mig nöjd när jag äntligen lämnade huset för att åka och klippa till mig! Det var verkligen hög tid. Eller hur?


Före. Lång-djävla-hårig och allvarlig! De enda som är glada är det glättiga omslagsparet på Svensk Damtidning!


Efter! Lycklig, nyfriserad, en kvinna på väg ut i livet (eller åtminstone till bilen)! Haha!

Dessutom hittade jag en massa recept i en annan tidning. Jo, jag missade att läsa om Kronprinsessan men det står säkert samma saker där nästa gång... I bakgrunden ser ni min lika glada, duktiga och trevliga frisör Sara! Tack för idag! Vi har nästan samma frisyr nu men har som tur var benan åt olika håll så att våra män inte ska ta fel...


En god kesoröra till en grillad köttbit måste man ju spara receptet på! Tur att jag alltid har med mig kameran. Därför kan jag också dela med mig!

Och efteråt blev det en sväng till älsklingssyrran som även hon var gräsänka ikväll. Blev bjuden på god mat och mycket trevligt prat! Jag har den bästa syster man kan ha!


Och hon har den skitigaste ungen... "My med ketchup" kallar vi den här bilden. En sockersöt skitunge med andra ord!

Malin fick besök av en arbetskompis som jag också känner lite, eller åtminstone tycker att jag känner eftersom hon är så himla trevlig! Det blev kaffe och en massa surrande innan det var dags för läggning och hemgång. Och nu tycker jag också att jag känner henne lite på riktigt! Trevligt att träffas!

Väl hemma blev det en rask promenad i den härliga luften. Jag tror att rötmånaden har dragit förbi. Det känns lite mer höstigt med högre luft nu. Har också satt igång en köttgryta som står och puttrar så det kommer att finnas mat på bordet även imorrn! En härlig dag på alla sätt och vis!

Det där med semester...

Läser bloggar och inlägg om folk som börjar om på jobbet efter semestern och öppnar den fullproppade mailboxen. Det har aldrig hänt mig. Eller åtminstone inte de senaste femton åren. Och det är väl kanske så länge som jag har haft e-post... haha! Nej, jag har aldrig lyckats koppla bort jobbet på semestern - åtminstone inte på det viset.

Nu är jag ju egen företagare sedan ett tiotal år tillbaka och som sådan vill man ju gärna kontinuerligt ta itu med alla frågor som uppstår. Det är ju viktigt att ta hand om sina kunder, annars har man snart inga. Det är säkert ett helt felaktigt sätt att göra så när man är ledig men jag inbillar mig att jag skulle bli mer stressad av att lämna dem utan åtgärd till ett visst datum.

Nu beror det här säkert på vilken typ av jobb man har och att helt stänga av är säkert det mest hälsosamma! Men jag kan inte. Jag är alldeles för nyfiken och blir alldeles för arg på mig själv om det är något jag missar att åtgärda. Därför blir det så även i fortsättningen. Naturligtvis sitter jag inte vid datorn hela semestern för den skull men några gånger varje dag måste jag in och kolla. Och helt plötsligt kommer det ju också roliga mail och roliga uppdrag! Thank God! Och sedan kan jag ju också prioritera vad jag ska ta itu med nu och vad jag kan lämna till litet senare. Tror jag i alla fall...

Hur som helst är det slut på semestern men jag sitter fortfarande hemma och jobbar. Vädret inbjuder inte direkt till någon långpromenad så den får jag spara till senare idag. Men det är ju inte alla som tycker illa om regnet...


Ett härligt paraplyväder - enligt My! :)

I övrigt förundras jag över människor som bara måste ha rätt i allting. Jodå, de finns! Är det så viktigt att tala om att man har mest erfarenhet av alla? Är det så viktigt att ha rätt att man inte kan acceptera att andra har en avvikande åsikt? Jag tycker att det tyder på dålig självkänsla! Lite ödmjukhet inför andra har aldrig skadat någon och enligt min mening blir det mest jobbigt för dem själva att hålla på på det där viset. Det jag istället imponeras av är superkunniga människor som "ligger lågt" eftersom de är så trygga i sin kunskap. Man behöver ju inte bli aggressiv bara för att man vet att man har rätt. Lev och låt leva!

Pucko?

Ibland känner jag mig verkligen som ett pucko. Nej, jag tror inte att jag är dum i huvudet men det verkar som om min hjärna inte riktigt kan ta in allt som händer i världen - hur gärna jag än skulle vilja vara påläst om allt! Man kanske inte kan fylla skallen hur mycket som helst? Då kanske jag i så fall måste ge avkall på en del av den information som redan finns där och det vill jag verkligen inte. Möjligen en del ångestrelaterade saker men man får ju sällan välja vad som försvinner... Haha!

Anledningen till mina funderinga är den politiska situationen i världen. Inte lätt att hålla rätt på Hamas, Al-Kaida, Al-Shabab, fredsavtal, krig, terrorister, religiösa avknoppningar och framför allt puckade diktatorer! Ja, jämfört med dem är jag ju faktiskt hur smart som helst! Nja, kanske inte smart men i alla fall inte lika galen!

Nåja, mina tankar är hos alla behövande och jag gör verkligen mitt bästa när det gäller att skänka pengar eller annat till olika organisationer. Om det kommer fram vet man ju inte men skänker man ingenting så är det ju heller ingenting som har chansen att komma fram.

Jag byter ämne. Kan ju inte skriva blogginlägg om det jag inte behärskar. Önskar bara att alla människor kunde behandla varandra väl och leva i demokratiska samhällen! Den åsikten kan jag i alla fall stå för! Nästa sak jag inte behärskar är den ekonomiska situationen och börsfall som också väcker en hel del frustrationer. Jag önskar att någon tog hand om mig...

Men jag har i alla fall tagit hand om mig själv och min kropp en stund. Gick en rask promenad och fick - förutom en massa puckade tankar - också rensa skallen lite. Det är skönt! Väl hemma igen gjorde jag en riktigt god och hälsosam middag av det som fanns i kylen.


Ugnsbakade lite lax och gjorde en ratatouille med paprika, lök, vitlök, krossade tomater och annat gott! Slutligen en klick yoghurt på toppen!

Nu ser jag fram emot morgondagen då jag äntligen ska klippa mig!!! Har varit långhårig ett tag och sköt även fram min klippning p g a jobbmöten men nu är det äntligen dags! Jag är ju van att håret är kort och lättskött så jag längtar!

Höstmys!

Det blev en härlig kväll i uterummet igår! Hösten är visserligen här så vi saknar barnens sällskap enormt men det är också mysigt att sitta med tända ljus och en sprakande brasa! Höstmys och livskvalitet!


Kantarellsoppan smakade underbart och avnjöts med grovt bröd och brieost. Enkelt och gott!

Maken hade dessutom gjort den klassiska blåbärspajen till dessert så jag var både fet och mätt när jag gick isäng! Haha! Svårt att stå emot vissa saker... Idag är det mera späkning som gäller och jag håller mig till lättfil, mager müsli och sallad! Man kan inte festa varje dag!

Annars sitter jag här hemma och jobbar idag. Kanske blir det också en tur ner till kontoret men det är som attan när man börjar någonstans. Där blir man i regel sittande. Åtmistone är det så för mig. Men det spelar ju ingen roll var jag sitter. Huvudsaken är väl att jag får jobbet gjort! Jo, jag får lite dåligt samvete över att jag inte åker ner eftersom jag tänker att alla andra tänker att jag inte gör något men det är ju faktiskt jag som bestämmer över mitt eget liv och arbete! Vilken insikt! Haha!

Jobbar med praktiska frågor den här dagen. Det ska göras affisch till julshowen, ändras på hemsidan, pratas med lite olika människor och planeras vidare. Jag ska dessutom börja skriva på ett jobb jag ska göra på lördag. Det blir lite intressant eftersom jag ska underhålla en grupp som jag själv är medlem i och därför nog så viktigt vad man säger. Nej, jag är väl inte rädd för kritik men man vill ju att det ska bli extra bra!

Nog om detta. Nu mer jobb!

Den som söker...

Ja, letar man bara tillräckligt ordentligt kan man göra riktiga fynd! Maken började städa i Emilias rum för att bära upp lite saker på vinden. Hög tid var det kanske att städa bort studentskylten... Det är ju trots allt mer än två år sedan!


Men vilken kvalitet på ballongerna! Eller så är det min fantastiska andedräkt... Fast då borde de väl ha gått sönder för länge sedan... haha!


Han hittade också detta gulliga födelsedagskort! Ja, ni kan nästan gissa vem som köper grattiskort med handväskor på... Har du saknat det här Emilia?


Jaså inte? Haha! Pengar ligger ihopvikta och sparade (sedan 1, 5 år tillbaka)! Och jag som trodde att barnen behövde en slant då och då... Nu ska jag kolla om du läser bloggen gumman! :)

I övrigt har det inte hänt mycket idag. Trött och seg har jag varit utan särskilt mycket energi. Ser fram emot kvällens sittning i uterummet och den påbörjade kantarellsoppan till middag! Jo, nu gäller det att utnyttja svampförrådet! Det har man ju faktiskt råd med när man har hittat så mycket. Annars är jag lite snål med dem. Ja, inte så att jag inte bjuder utan mer så att de ska räcka hela vintern! Det är ju snarare roligt att kunna bjuda på det man plockat eller odlat själv! Det tycker åtminstone jag. Hemlagat har faktiskt fått en högre status!

Och det var väl hemlagat de här gynnarna tänkte på när de äntligen tog sig fram till vår tall det här året. Strax efter Ekorren...


Här sitter de i pilen och funderar säkert var kottarna har tagit vägen... Men ni är ju för fanken i fel träd!

Hur som helst kommer den Sibiriska Nötkråkan varje år för att plocka jättekottarna i Brödtallen/Cembratallen. Jag var tvungen att kolla lite info om dem på Sverigens Ornitologiska Förening:

"Nötkråkan i södra Sverige har hasselnötter som stapelföda och är en ganska skygg fågel. I norra Sverige förekommer en annan ras som har sin huvudsakliga förekomst i den ryska och sibiriska taigan. Den viktigaste födan för denna s k smalnäbbade nötkråka är frön av cembratall. På grund av födobrist vissa år har dessa nötkråkor alltid rört sig västerut med ojämna mellanrum. Efter en sådan s k invasion 1977 slog sig ett antal sibiriska nötkråkepar ner i Umeå och Skellefteå och började häcka där."

Jaha, då vet man det!


Till topps!

Nej, nu måste jag nog ta mig en promenad så att jag är riktigt hungrig när vi ska äta middag! 

Högvinst!

Upptäcker just att travsystemet jag gjorde inte verkar gå sådär jättebra men jag har redan fått dagens högvinst: Kantareller!!! I massor!!! Åkte hem till pappa och mamma och började med att få kalaslunch: Kantarellsoppa, Tjälknöl, potatis, löksås och grönsaker... Både jättegod och jättemycket mat! Tur att jag startade dagen med motion och att jag och pappa sedan tillbringade några timmar i skogen!

Mamma följde inte med ut eftersom det blir alldeles för långt att gå men pappa, som kan vara så slut ibland, trivs i skogen och verkar få massor med energi av att vara där ute! Roligt att följas åt och att få lära sig lite mer om var han har sina ställen. Till ett annat år får jag väl snitsla bana för att komma ihåg... haha!


Ljuvligt i skogen idag och helt plötsligt: Svamp!


Inte lätta att upptäcka under riset men det är tur att de har så vacker färg!


Pappa tog en paus och lät mig plocka. Han är för övrigt femdjävlig på att hitta svamp! Nu har han ju gått i skog och mark i hela sitt liv och plockat en och annan kantarell men jag blir ändå imponerad över att han kan peka och säga att jag ska gå fem meter längre upp, för där brukar det finnas en fläck. Och att det också gör det!


Jag blir helt lycklig av att hitta dessa guldklimpar!


Och särskilt glad blir man när de har fler kompisar!

En riktigt bra dag där vi traskade runt en hel del men också hann prata, se var "linjern' giing" + att jag fick ihop en hel hink svamp!


Ja, så här glad blir man när man fått högvinsten! Fast det är nog jag som är gladast! Jag fick också det pappa hade i sin korg eftersom han redan plockat det som behövs därhemma. Jag är i alla fall glad att några timmars njutning också resulterat i en massa godsaker!

Här ska rensas och lagas mat! Jag måste nog lyxa mig och smörfräsa ett gäng till middagen! Tack för en riktig kalasdag!


På jakt!

Startade dagen med en inte alltför nyttig frukost men det måste ju kännas att det är helg också... Därefter en rask promenad! Jag tänkte ett tag ta långärmat men tack och lov verkade det klarna upp och under vägen blev det också jättevarmt! Kändes i alla fall skönt att ha kommit sig ut!

Nu ser jag fram emot en fortsatt dag utomhus. Jag är nämligen på jakt! Inte bara efter att bli av med kilon utan också efter kantareller!!!


Så här proppad var min sjuliterspanna förra året! Hoppas på en liknande upplevelse ikväll men det är också helt OK att komma sig ut i skogen en stund med pappa!

Men nu är jag bjuden på lunch där hemma så det är bäst att komma sig iväg medans det är uppehåll!


Ensamma igen...

Nu är det tomt och tyst igen... Det är väl för tur att vi har TV:n som surrar och ett hyfsat aktivt liv, annars skulle det nog bli lite tråkigt utan barn! Ja, vi har ju också varandra! Haha! Det kunde jag väl ha skrivit först... Vi skjutsade hur som helst Oskar till Luleå, packade bilen full och drog iväg imorse. Kul att han både packat köttfärs och plockat både lingon, blåbär och kantareller. Det är ju roligt att ta med sig lite egenproducerad mat!


Tack för i sommar Oskar! Jag vet att du vill att jag ska sluta med mina präktiga "kärnfamiljsinlägg" men det här är det sista på länge... Promise!

Efter att ha lastat in allt tog vi en lunch och åkte på affären för bunkring av mat! Han är bra på att storhandla och lär klara sig ett bra tag nu. Nej, han behöver verkligen ingen hjälp men det känns i alla fall bra att kunna serva med skjutsning av alla väskor och påsar! Väl hemma tog han tag i badrummet och började skura tvättstället. Och lite rolig är han ju...


Haha! Kommer att sakna dig! :)

Efter kaffe i lägenheten åkte vi hem i hällregnet! Det har verkligen vräkt ned idag och blev stundtals lite dålig sikt. Det är tur att min bil går så fort och bra ändå... Lämnade av maken hemma och hämtade nästa på busstationen. Inte min, utan min systers! Han kom med bussen från Arvidsjaur och jag hade lovat äta middag (Tack!) att sköta My ikväll så att de skulle få gå på bio.


Jättegod korvgryta och ganska lättsam skötning... Här har hon hittat barnprogram på Svt play på datorn. Det finns många roliga program...

Vi hann också spela lite barnspel på iPaden, läsa och sjunga innan det var dags att göra sig i ordning för natten. Efter att ha läst med henne en stund var det bara att ta plats på soffan i hennes rum tills hon surrat klart. Jodå, visst testade hon lite saker som "kissnödig" och "vatten" men hon är ju helt fantastiskt snäll som somnar av sig själv på det där viset! Sjunger sånger och pratar om olika ljud som hundar och "motorpeder" som hon hör från gatan utanför... Mysunge! Och helt plötsligt:


Gollack, gollack, som min farmor alltid sa till mig när jag var liten!

Och godnatt är det snart här också. Imorrn ska jag (om vädret tillåter) åka till mamma och pappa för att gå ännu en kantarellsväng i skogen så det gäller att vara utvilad! Man vill ju gärna samla ihop lite mat inför vintern och det är man inte ensam om:


Den här ekorren har tagit över Nötskrikans jobb och länsar vår stora brödtall på jättekottar! Det blev några vändor igår! Och jag slängde upp kameran och lyckades tydligen få med både ekorren och "Kungsörnen"... haha!

Nu blir det inte mer för idag. Ha en bra fredagkväll alla!


Hösten är här...

Nu kan man verkligen säga att hösten har kommit och då tänker jag inte bara på vädret. Om någon timme går färden norrut och det är dags att skjutsa tillbaka Oskar till Luleå....


Vi kan se tillbaka på en fantastiskt sommar där vi fått ha båda våra älsklingsbarn hemma! Emilia i tre veckor och Oskar hela sommaren. Det har varit så otroligt roligt!

Nu gäller det att ladda om. Skönt att de båda trivs så bra där de nu bor och att vi alla har det bra. Måste börja planera någon gemensam resa igen så att vi kanske får ett avbrott någonstans och får träffas igen!

All min kärlek till er!!!

Vilken kreativitet!

Oj! Man blir helt slut! Vilken dag vi har haft! Och jag är mer än nöjd över hur långt vi har kommit! Började med ett praktiskt möte med Mie från Food som ska ta hand om matserveringen när vi drar igång julshowen i november. Det kommer att bli Show & Mat på samma biljett med servering och bar på Nordanå. Känns helt perfekt i nuläget faktiskt! Resultatet hoppas vi ska bli både roligt och njutbart!

Därefter har jag och Åsa suttit och planerat samt haft möten med både Kågis och Robert om våra kommande produktioner. Robert är ju vår tekniker i Mens Night och det blir lite turné i höst innan julen drar igång på allvar. Och Kågis ska både regissera och medverka i vårt kommande upptåg! Kul! Paus för lunch efter ett par timmars jobb:


Kågis, Åsa och Robert skimrade i grönt i regnet sedan jag utrustat dem med några kvarvarande paraplyer från sommarens arrangemang.


Ja, jaa... Åsa hade t o m matchande glasögon! :)

Hur som helst ägnade vi eftermiddagen åt fotografering till press och affisch och ett sjudjävla spånande och genomgång av skrivet material. Man skulle kunna tro att vi skiver oktober med tanke på hur mycket vi avverkat och inte 18 augusti... Det känns otroligt skönt och innebär att det nu blir en lång och härlig helg istället! Och kanske blir det surströmming?


Fick nämligen i present av Åsa denna handlagda delikatess från Kallax!


Kommer bara i numrerade expemplar! Den ska nog sparas till en kväll framöver och jag ser fram emot att testa denna unika sort! En Grand Kallax sitter väl aldrig fel?

Väljer att avsluta med en av de mer galna bilder som vi tog idag. Behöver jag säga att vi skrattade väldigt mycket?


Och det är sonen som fotograferat idag! Tack Oskar! Du är fantastisk både på att plåta och att stå ut med din mamma! Nu återstår bara att välja en av dem till vår kommande affisch och det kommer att bli nog så svårt...

En fantastisk dag! Tack för att jag får spendera mitt liv med så underbara människor!

Vaken!

Uppe med tuppen och känner mig enormt taggad inför dagens arbete! Det ska bli så roligt att fortsätta det lustfyllda jobbet som en ny föreställning innebär! Kul att Kågis ska vara med idag så att vi också får träffas hela ensemblen!


Nu har jag avnjutit en rejäl frukost och läst både Norran och DN som vi också prenumererar på en tid. Jag måste säga att det är en tidning jag verkligen gillar! I sommar har jag varit så usel på att läsa dagstidningar men det skyller jag både på värmen och den lättja som semester och ledighet för med sig. Skönt ibland att bara vara! Och nyheterna får man ju när man vill på nätet. Men nog är det roligt att bläddra! 

Senaste nytt är väl att Oskars surströmming vann Norrans test och att vi ska få en kunglig arvinge! Inga helt oväntade nyheter om ni frågar mig. Roligaste nyheterna idag hittade jag på Emilias blogg http://emilias.spotlife.se/ där hon lagt upp nyheter för skohösten! Snygga dojor! Vill ha! Men nu, dusch och iväg!


Texter, lax och match!

Det blev mycket gjort idag! Tog igen den sega morgonen med mycket skrivande! Fler texter producerade gör att jag kan känna mig riktigt nöjd! Imorrn ska vi ju jobba vidare med vårt manus och därför känns det extra bra att ha något att visa upp. Bra jobbat Monica! Jag måste ju berömma mig själv när jag tycker att jag är värd det. Om texterna går att använda är en annan sak men det är ju så det funkar. Vissa saker blir bra och andra får man kasta eller spara till en annan föreställning.

Till kvällens middag var det dags att plocka fram den inkoka laxen som blev riktigt, riktigt god!


Ser kanske inte så aptitlig ut men den smakade desto bättre!

Jag skar upp en laxsida i stora tärningar, kokade en lag på vatten, vinäger, citron, lagerblad, morot, lök, salt, socker och vitpepparkorn, hällde hälften i en plastlåda, i med laxtärningarna och resten av lagen. Sedan var det bara att låta det kallna och stå i kylen över natten. Gott! Och framför allt väldigt enkelt!

Sedan fick vi också främmande idag. Först av farmor och farfar och sedan av Ulfs syster och man. Trevligt! Hängde också med och kikade på fotbollsmatch där barnens kusin Victor mötte Sunnanå med sitt Bastuträsk. Jättekul att gå på fotboll även om matchen stundom var lite ojämn...


Berith och Krister ser ändå taggade ut och det gör också Victors bröder Philip och Emil som satt bredvid och ömsom hejade och ömsom dömde ut. Motståndarna alltså!


Men det var så här det såg ut mesta delen av tiden. Mycket blått...


Det var tur att Bastuträsks målvakt Jimmy gjorde en del sensationella räddningar! Han var hur bra som helst även om ett par bollar ju slank in på grund av övertaget...


Skada på en spelare i Sunnanå gjorde att de fick några minuters vila...


Men efter en stund var matchen igång och Sunnanå satte sin tredje...


Ett par situationer mot det motsatta målet gav matchen lite spänning!


Men mestadels hade deras målvakt inte särskilt mycket att göra...

Kul var det i alla fall att både träffa Berith och Krister och att gå på fotboll! Sedan Emilia slutade spela blir det mer sällan och man saknar det faktiskt! Nu är det tydligen fotboll även på TV:n så det här verkar vara ett nöje som fortsätter - fast kanske inte som åskådarna vill. Maken ropar just till sonen att vi ska ge tillbaka Malmö till Danmark... Nej, nu är det slut för idag. Laddar för en god natt och en bra arbetsdag imorrn!

Krossad...

Vaknar utan att känna mig ett dugg utsövd... Men så blir det när man är vaken mellan halv tre och halv sex och sedan sover till halv tolv! Otroligt! Det är så jag skäms men vad fanken ska man göra? Nåja, det blir en förskjuten arbetsdag här hemma idag. Ska försöka fortsätta mitt skrivande och se vad det blir. Har jag tur kan det bli genialiskt även om jag känner mig överkörd av tåget. Har jag otur - inte... 

När det gäller sömnen har jag gjort en åtgärd och köpt Femal Balans. Fick tips om att det kanske är en åldersrelaterad åkomma och fast jag inte har några andra känningar så kanske det här kan vara en bra grej att testa. Tog första tabletten igår så det kanske inte har någon effekt direkt men man får väl se.

Tät i skallen och ont i hela kroppen kanske också tyder på något skit i systemet men vi får se var det tar vägen. Har man tur kommer det ut! Haha! Nu blir det några koppar kaffe och en frukost-lunch. Jag gjorde kycklingsallad tilll middag igår och det finns (som vanligt) massor med rester så jag behöver inte ens laga mat. Åtminstone inte just nu. Och faktiskt inte till middag heller kom jag just på. Köpte en laxsida igår och gjorde ju inkokt lax som vi ska äta med potatis och pepparrotssås så det blir väldigt enkelt hela dagen. Skööööönt!

Ibland (eller väldigt ofta) blir man ju ställd och kommer inte på något gott att laga eller handla så nu har jag faktiskt börjat skriva upp vad det är vi äter. Jag fixar gärna till det jag är sugen på i stunden men det kan vara bra att ha lite tips att tillgå så det har blivit en notering i almanackan så att man enklare kan hitta på maträtter senare! Glömde förresten publicera bilden på min bulgursallad och kycklingspett så den kommer här:


Riktigt gott faktiskt!

Nu måste jag kasta mig in i duschen så att jag vaknar till ordentligt! Så här kan man ju inte fortsätta! Vuxna människan...

Nyhetens behag!

Jag kunde inte hålla mig! Var tvungen att ge mig ut igen efter middagen! Det börjar kännas konstigt om jag inte får komma mig iväg på den dagliga promenaden. Jag kanske har blivit beroende i alla fall och det vore ju för bra! Men idag kanske det också hade lite att göra med att jag ville testa mina nya...


...skor!

Adidas den här gången med lite smalare läst som ju mer passar min fot! Och dessa fantastiska saker med extra svikt och gore-tex heter "Supernova" och kommer väl att göra att jag blir en megastjärna bland gångarna... (haha!) Hur som helst var de väldigt sköna och promenaden gick som ett hejsan (även om jag inte tycker att min kondition förbättrats sådär avsevärt de senaste veckorna).

Idag har jag skrivit lite och försökt få ihop tankarna på vårt manus. Jag har ju ett behov av att se helheten och det hindrar mig ibland från att tänka fritt men ger mig också ofta ett stöd i mitt sätt att tänka. Det kommer nog att bli kul det här och på torsdag ska vi fortsätta vårt roliga arbete!

I övrigt har det väl inte hänt så mycket. SAS släpper billiga biljetter imorrn och jag har tänkt att vi ska komma oss iväg till Göteborg för att hälsa på Emilia ett par dagar. Om hon nu har tid att ta emot oss... Ska genast ringa och kolla! Vore ju för himla roligt! Eller så kanske vi åker någon annanstans! Huvudsaken är ju att man får en tripp att se fram emot!

Höstrapport!

Jodå, jag har promenerat som en idiot 11 dagar av 14, ätit max 1600 kcal, undvikit sötsaker (utom vid tre tillfällen), tagit hand om mig själv på bästa sätt! Igår kunde man se resultatet på vågen: Minus fyra hekto... haha! Jo, jag vet att fett nog omvandlas till muskler och att jag inte ska ha så bråttom... Jag känner mig inte stressad heller men tycker nog att jag kunde ha fått lite mer cred för mina ansträngningar. Men det kommer nog!

Hur som helst har jag nu sovit som en stock och ämnar ägna mig åt skrivande idag! Åsa har redan börjat på den första texten efter gårdagens underbart kreativa möte så jag känner att det pockar på - av ren lust att skriva! Det är den bästa drivkraften!

Idag har jag dock lite ont i benhinnorna (jodå, det finns de som varnat mig) och känner att det blir lite hemmaträning - eller kanske rent av vila! Kan också bero på att jag inte är så sugen på att gå ut i regnet... Jag är hur som helst väldigt peppad inför hösten. Både när det gäller kroppen och jobbet och det känns jädrigt roligt!


Tjohoooo! Let's go!

För er som vill veta hur vi spelar i höst så kommer lite offentliga tips:
23-24 september Mens Night Luleå (Kulturens Hus)
30 sept-1 okt Mens Night Umeå (Sagateatern)
3-4 november Mens Night Skellefteå (Soppa, Västerbottensteatern)
11-12 november Julshow Piteå (Christinasalen)
18-19 november Julshow Luleå (Prel)
24 november (och tre helger framåt) Julshow Skellefteå (Nordanå)

Övriga gig är interna men jag tycker att det finns många tillfällen för er som vill se mig och Åsa "in action"! Längtar redan efter att träffa vår underbara publik! See you!

Är det redan jul?

Ja, det kan man ju fråga sig... Försökte ändå tänka mig detta när det var dags att åka upp till Piteå för att tillsammans med Åsa jobba fram vår nya föreställning som ju är en Julshow. Det varma vädret gjorde väl att idéerna kanske inte blev så julbetonade men fy fanken så roligt vi har haft idag!!!

Jag är fortfarande så lyrisk över att få jobba ihop med en kvinna och en arbetskamrat som passar mig som handen i handsken! Vi pratar om allt, peppar varandra, spånar idéer, äter, pratar, dricker kaffe, skrattar, har kul - och får samtidigt arbete utfört! Otroligt att man kan ha så kul på jobbet! Förutom att skriva och planera hann vi också med en långpromenad med hennes hund Alma!


Fina Åsa! Så här vackert är det vid promenadvägen in mot stan!


Och är man hund stannar man och nosar på allt!  Fin grillplats!


Mera vatten och båtar längs med "Kärleksstigen" som det här stråket heter.


Åsa bor i närheten av det gamla sinnessjukhuset "Pite 55" som numera är konferensanläggning och hotell. På baksidan finns också utmärkta restaurangen "Furuborg" dit vi gick för att äta lunch.


Snygg tavla i entrén! Och lunchen var kanongod! Wokad kyckling med grönsaker!


Men jag och Åsa är ju också rivaler! Fredag 26 augusti kl 18.00 kan ni se oss mötas i Kockduell på Matfesten så vi är inte bara goda vänner... Men vi har olika taktik. Jag lagar mig i form och Åsar vilar... Nog gafflat om detta. Vi får se hur det går! Även om jag ju tror att jag vinner! Haha! (Det är min blogg Åsa!)

Hur som helst har vi både skapat och ägnat en del tid åt planering. Julshowen ska igång i Piteå redan 11 november och i Skellefteå fr o m 24 november. Vi har bokat en del tider och lokaler och känner att vi har en väldigt rolig, gemensam höst att se fram emot! Först ska vi spela Mens Night på turné i bl a Umeå och Luleå och sedan är det dags för julen och den showen ska vi göra tillsammans med bästa Kågis! Nästa möte blir på torsdag så det gäller att renskriva en del idéer innan dess men det är kul att vara igång igen! Tack för en kanondag Åsa!

Sommardag och middagstips!

Superhärligt ute! Roligt också att mitt förra blogginlägg har fått så många läsare som också uttryckt oro över de svarta vägarna. Nu ska tydligen kommunens vinterljushållning inledas imorrn så vi får se hur det slutar. Jag ämnar fortsätta att bevaka saken!

En riktigt skön dag blev det. Har mest varit utomhus och inte gjort särskilt mycket nytta. Om nu inte blomvattning, tvätthängning, handling och matlagning räknas till ledighet... haha! Jag är då för rolig! Just nu förbereds middagen eftersom det ska ätas tidigt p g a någon fotbollsmatch som sänds på TV... Jodå, jag känner till den men själv planerar jag promenad och uppläggning av byxor. Det gäller att passa på medan ägaren är hemma så att man kan mäta. Lite hjälp måste man väl ändå få av sin mamma!

Så till middagen! Har marinerat kycklingfiléer som jag delat på längden och ska trä på spett. De ska grillas och då är ju halva måltiden klar. Till detta en enkel sås på gräddfil och sweet chili och bulgur som jag ska blanda med grillad paprika, avocado, citron, purjolök och lite soltorkade tomater (det sista kom jag just på att jag också hade hemma).


En bra blandning! Med så mycket grönsaker behöver man ju heller ingen sallad!

Men det är inte bara jag som förberett middagen. Maken har ju också dragit sitt strå till stacken och den sockergrisen har ju naturligtvis satsat på desserten:


Den goda, knäckiga blåbärspajen som han gör så bra!

Synd bara att jag ska väga mig imorrn bitti igen och ju ser fram emot att kanske ha tappat ett halvkilo. Nu måste jag innan dess väga för- och nackdelar med att äta en portion... Tungt beslut! Nåja, först blir det mat!
Kolsvart!

Uppe med tuppen och känner att jag fortfarande är irriterad så det är lika bra att skriva av sig lite. Jag kände att jag blev arg redan innan jag gick i säng! Vi bor på Morö Backe men när det blir kväll kan man tro att man befinner sig i en bortglömd håla i inlandet! Det är kolsvart ute! Inte en gatlampa tänd så lång ögat når! Det enda som lyser upp tillvaron är månen och det räcker faktiskt inte!

Hur kul är det att gå eller cykla hem efter en utekväll när man inte ser något? Alla har inte möjlighet att bli hämtade eller råd att åka taxi och jag tänker bara tillbaka på hur orolig jag var som förälder innan mina ungdomar hade blivit hämtade eller kommit sig hem. Nu har de ju flyttat hemifrån och bor som tur är i mer belysta städer... Hur många människor ska vi offra innan lamporna tänds? Har Skellefteå Kommun räknat bort alla som bor här?


Tillräckligt ljust? Nej, jag tror inte det!!!

Överfallen av unga tjejer har ju inte direkt minskat med åren och det här verkar vara ett bra sätt av Skellefteå Kommun att se till att de också ökar - åtminstone i vårt (rätt stora) område! Skämmes!!! Mörkret är en välkänd fiende och jag tycker även att Polisen borde protestera över att gatlyset är släckt!

Jag kommer att skriva till Tekniska Kontoret och jag hoppas att fler gör det! Jag ska också ta bilen och åka runt för att se vilka områden som får tillgång till denna lyx som gatlyset tydligen innebär. Kanske lamporna bara lyser i de områden där de själva bor? Eller är det lika illa över hela stan? Det vore bra om Norran kunde ta upp detta och påpeka riskerna! Kommentera gärna och säg hur det ser ut i ert område.

Och det här handlar inte om mig eller mina egna problem. Jag kan ta bilen om jag ska ut på kvällen. Min oro är framför allt alla ungdomar! Jag kräver att en del av mina skattepengar ska gå till något som vi borde ha rätt till! Nog förstår även jag att det ska sparas men jag ser ofta lampor tända när det är dagsljus ute och det är en lyx vi inte behöver! Och det räcker inte med att tillfälligt tända lamporna 02.00 som jag tror har varit kommunens idé tidigare. Alla går inte hem samma tid och vi har alla rätt att överleva! Lights please!!!


Utedag!

Vilken härlig dag! Blev väckt av maken som gjort frukost i uterummet och det är alltid ett underbart sätt att börja dagen! Soligt, varmt, gott och njutningsfullt!


Härligt! Och eftersom vädret också var på sitt bästa humör beslöt vi oss för att åka till farfars och gå en sväng i skogen! Det vore inte fel att hitta både lingon och kantareller!


Började med att spela "Tre i rad" med Oskar när vi kom fram och jag måste ha varit trött eftersom jag förlorade... Ja, ni ser väl hur äckligt glad han är! Haha! Sedan tog vi stövlar, hinkar och drog iväg!


Det blev en superhärlig utflykt och vi lyckades t o m hitta bär!


Bildbevis! Det blev några liter i alla fall och det får duga!


Fint var det också att promenera genom skogen i soldiset mellan träden!


Vi passerade också en gammal boplats där Soldat Buller ska ha levt på 1800-talet! Numera är det farfars marker.


Se där! Det blev också några liter kantareller och det känns nästan ännu bättre! De börjar väl komma nu så det blir kanske fler utflykter till veckan! Nu ska vi rensa och förvälla!


Tillbaka hos farfars blev det först lite relaxing utomhus i det vackra vädret. I förgrunden ser ni en kompis till vår vindflöjel och den här fågeln har maken också gjort. Vilken art? Fiskmås såklart! Det syns ju tydligt! :) Därefter samling vid bordet för våfflor med grädde, sylt och glass! Oj, så barnsligt gott!


Fina farfar och farmor! Kul att göra ett spontant besök!

En riktigt skön dag! Nu är man lite trött efter att ha varit utomhus men jag ska ta mig i kragen och gå en promenad innan det är dags att äta igen... Våfflorna kräver motion!  Ha en god kväll alla! Här blir det senare lite grillade lammracks, kantareller och färskpotatis! Lokalproducerat hela vägen!


Höstens första!

Oj, det blev en låååååång dag! Började med att vakna halv tre för att inte kunna somna om... Men som tur var fick jag chansen att lägga mig igen på förmiddagen eftersom jag inte skulle åka förrän efter lunch. Betydligt piggare satte jag kosan mot Umeå men gjorde ett stopp hos pappa och mamma på vägen.

Har inte ägnat mig åt någon fysisk aktivitet denna fredag och dessutom fikat bullar, kex och rabarbermarmelad där hemma... Inte bra för viktnedgången men omöjligt att stå emot! :) Hann också med att kika på framstegen i bagarstugan och sitta ute och prata. När det gäller möbleringen i bagarstugan har vi inte riktigt samma åsikter men jag tror pappa bestämde sig för hur det skulle se ut där för 20 år sedan så det löns inte lägga sig i...


Mamma med den sista kissen? De har haft katter med den här teckningen (eller heter det täckning?) i många år men blir det inga ungar så blir det nog inga fler... Nåja, den här är ingen favorit utan lite lömsk så jag känner ingen sorg. Kallsinnigt? Ja, kanske det, men är man född på landet är man van vid liv och död när det gäller djur (sade hon uppkäftigt tills något händer hennes egna katter...).


Stannade till vid bäcken för att se om det fanns något vatten kvar men där är det lika torrt som i markerna. Pappa hade dock lyckats hitta årets första kantareller som jag just har förvällt. Fick också med mig färsk rosenpotatis som är min favorit! Tack, tack!

Kom fram till Umeå i rätt tid för att träffa kvällens kund som också är en barndomskamrat från byn. Kul!


Försäljaren P-O (som försöker dra in magen... haha! ) och VD:n tillika Önnesmarkaren Göran! Nu är han ju betydligt äldre än mig men det ser ni väl... haha! Han har i alla fall gjort det bra som kommit så långt och fått företaget att blomstra! Bara att gratulera!


Antagligen för att hans trevliga fru Britt ständigt backar upp och även ikväll (tillsamman med Peter) skötte grillningen och matförberedelserna med den äran!


120 anmälda men det dök upp nästan 200... Det är tur att de var förberedda!


Min bil fick fint sällskap av den här Chevan! Jag råkade kalla den för Ford vilket gjorde ägaren lite upprörd men blev förlåten när jag gissade rätt årsmodell... 1939!


Vi höll till i deras maskinhall där det var dukat och klart. Lite jobbig akustik men annars funkade det hur bra som helst! Mannen, Myten, Miraklet Åke Swahn höll i musik till maten! Han är väldigt bra på det!


Elvis? Nej, Åke! Eldsflammor och nitar är dock hans signum!


Han lyckades t o m göra två allsångslag där han tvingade upp makens kusin Roger (till vänster i kostym)! Mycket oväntat men väldigt kul!


Vilken fart! Inte kan man tro att han till vardags är leverantör av JCB?

Sedan var det dags för Emma och jag tycker nog att det gick väldigt bra! Akustiken var som sagt lite märklig men var nog mest jobbigt för mig själv. Bra gensvar och alla mina förberedda skämt gick hem. Bra för att vara höstens första! Avslutade med att göra "Johnny B Goode" tillsammans med Åke vilket blev en orepeterad höjdare! Eller "Extra-nummer" som Åke sa att jag skulle få av honom. Han gillar att dra skämten en bit under bältet och det är OK med Emma. Hon är ju helt oemottaglig. Eller o-emot-stånd-lig! Haha!

Nej, nu ska kantarellerna i frysen och jag i säng!

Bättring!

Redan efter den goda middagen kände jag att mina livsandar började återvända! Jag tackar också Ola för de exemplariskt usla vitsarna! De var så dåliga att jag var tvungen att skratta!

Annars beror nog mitt bättre humör på att jag pratat igenom det som irriterat mig (viktigast!) och att jag sedan bara träffat positiva människor! Jag fick t o m ett samtal från en kvinna jag hjälpt som både mådde mycket bättre och även ville tacka för hjälpen! Det värmer!

Och eftersom jag nu inte längre är arg eller sur så har jag inte så mycket att blogga om...haha! Jodå, nog ska jag få ihop ett par rader. Jag är ju en riktig ordbajsare! Dottern ringde förresten och var eld och lågor eftersom hon hittat en lägenhet i Göteborg som hon ville köpa! Den såg verkligen kanonfin ut så jag håller alla tummar! De som vill donera en summa till hennes kontantinsats får gärna ta kontakt... haha!

Nej, nu ska jag bara försöka få tag i morgondagens uppdragsgivare (som skulle svara i telefonen ikväll men ännu inte har gjort det) och sedan ska jag gå och lägga mig tidigt. Det blir en lång dag imorrn med både lunchmöte, besök hos pappa och mamma och sedan jobbkväll i Umeå!

Hade tänkt skriva lite om Marcus Birros artikel i Expressen om matematiska uträkningar och hade också tänkt orda om vad någon psykologiprofessor sagt om Facebook och andra medier men jag känner att det får vara. För det första hittar jag inte artikeln och för de andra ids jag helt enkelt inte!


Avslutar istället med en bild på älsklingsbarnen för då blir jag alltid glad!

Terapi...

Om man inte känner sig riktigt på hugget så kan man ju alltid försöka ägna sig åt saker som gör att det går över. Ibland funkar det och ibland inte. Idag inte.

Nu har jag klippt gräset - vilket för övrigt tog minst 45 minuter och förbrände lika mycket kalorier som min promenad! Det där med gräsklippningen håller nästan på att vara ett bortglömt kapitel den här sommaren så det kändes inte alltför betungande.


Måste vara en månad sedan vi klippte baksidan!

Borde vara nöjd eftersom jag hann både detta, ta en dusch och åka till affären (där det fanns lokalproducerade lammracks för bara 99:-/kilot) innan det började regna! Men det kändes inte hundra så jag tvättade en maskin och dammsög huset. Inte bättre. Nu har jag gjort biffar på nästan ett kilo köttfärs. Det är heller inte särskilt jobbigt eftersom jag alltid låter dem steka sig själva i ugnen...


Kan rekommenderas! Inget os och ingen flottig spis!

Nu har jag rört ihop frästa kantareller och champinjoner med Crème Fraiche Kantarell och Cognac (supergod!) som ska bli sås på pastan som jag ska koka. Alltså är middagen också klar. Nu återstår bara att ringa ett par jobbsamtal och sedan ge upp för idag. Det blev mycket gjort men jag väntar fortfarande på att humöret ska bli bättre. Återstår bara att prata av sig för att det ska gå över! Möjligen kan jag också tänka mig att äta lite. Det brukar alltid funka!

Otrevlig?

Ja, jag kanske inte är på mitt allra bästa humör alla dagar även om jag tror att jag oftast är glad. Idag har jag en "sämmerdag" så därför har jag bestämt mig för att hålla mig hemma och göra annat där jag inte behöver träffa så mycket folk... Jag är ju på något sätt "av eller på" när det gäller både energi, humör e t c

Men ibland kan jag tydligen uppfattas som otrevlig även om jag är på gott humör. Jag hade ju ett stort företagsevenemang i slutet av juni som ju gick som en dans och därför också var otroligt roligt! Nu fick jag höra att jag tydligen träffade en person (som jag inte känner) som hade tyckt att jag var väldigt otrevlig... Inte bra! Jag försökte dra mig till minnes vad som kunde ha hänt och kom på att enda gången jag var kort i tonen under kvällen var när jag skulle mota bort ett gäng som kom in i lokalen där vi var för att låna toan... Jag tyckte inte att det var OK eftersom jag hyrt hela stället för ett internt arrangemang och det står jag nog för fortfarande.


Här var jag i alla fall inte arg även om jag ser allvarlig ut... Möjligen lite fult klädd men det hörde ju likom dit...

Om man börjar släppa in folk till höger och vänster så vet man ju till slut inte vilka som ingår... Det var dessutom fri bar och det gör också att man inte vill ha in folk som snyltar. Nu vet jag ju inte om det var den typen av människor men hur ska man kunna veta när man aldrig har träffats? Mitt uppdrag var ju att ta hand om min kund och inte alla skelleftebor som vill använda toaletter på Nordanåområdet... Jag minns att jag sa att det inte var OK och att det var en privat fest, men om det uppfattas som otrevligt så står jag nog för det fortfarande! Min kund och mitt uppdrag är viktigast för mig - det är ju så jag ska överleva!

Nåja, detta är glömt och är inte heller anledningen till mitt dåliga humör. Jag ville bara klargöra hur jag som företagare måste agera. Alltså blir jag hemma idag och ska bara ringa lite om morgondagens jobb så att jag får lite mer detaljer om vad som förväntas av mig. Jag ämnar nu gå ut och klippa gräset för att bli av med lite negativ energi! Har jag tur går det över...

Bra jobbdag!

Det blev en bra start på dagen! Min bättre hälft hade plockat in blåbär så det blev kalasgott fil till frukosten!

 
Smarrigt! Och nyttigt!

På kontoret tycker jag också att jag fick mycket ur världen - samtidigt som jag hade väldigt trevligt! Not bad! Började med ett bra jobbmöte tillsammans med Mats och det utmärkta filmföretaget PS Media! Vi ska göra ett par filmer åt Bilfrakt.se och hade en del goda idéer! Vi har dessutom lagt fast filmdagar mm så att fortsättningen ska bli enklare att genomföra. Jag gillar verkligen planering! Sedan åt vi också god lunch på Wok & Roll!


Mats och David! Ja, jag är lite jobbig som ska ta fram kameran hela tiden. Därför fick jag också finna mig i att hamna framför den:


Jag och Adam! Vi är väl för söta?

Sedan fortsatte eftermiddagen med skrivjobb inför mitt uppdrag på fredag och det gick så bra att jag nu faktiskt är klar! Skönt! Jag hann också med lite planering inför Julshowen så jag känner mig ganska nöjd! När jag kom hem var det handlat inför middagen så det var bara att sätta igång. Därför bjöd jag också hem käraste syster ännu en gång! Det är trevligt att träffas ofta! :) My åt väl sådär men satsade istället all energi åt att försöka gå på toan själv...


Hon skulle inte bara sitta själv. Det skulle läsas Kalle Anka också! Advanced... :)

Ikväll är det ju fotboll för hela slanten så maken tog plats i soffan efter maten. My ville ju inte vara sämre...


Helt uppslukad!


Fortfarande intresserad!


Men där tog det slut... Nåja, det blev i alla fall några minuter så det finns hopp!

Nu har jag varit ute på en promenadrunda igen och sedan blir det nog inte så mycket mer. Måste iväg en sväng för att bunkra mineralvatten och kanske tvätta en maskin men sedan blir det nog bara lite läsning innan det är dags att knoppa in för idag. Måste också planera in en middag med farfars men det kanske får bli till helgen! Det är många vi skulle ha bjudit hem men sommaren har varit så fin att det bara inte har blivit av. Låter kanske konstigt men jag tror att man blir lite lat när det är fint väder så det får vi ta igen i höst!

Prommis avklarad!

Nu är jag tillbaka igen efter kvällens runda! Igår mätte jag upp den och det är ju inte mer än 4,5 km men det är ändå bra att komma sig ut! Jag säger som Paolo Roberto: "En kvart om dagen"! Nu tar det här knappt 40 minuter så det blir faktiskt mer än så!


Nöjd! Och vikterna är med!

Handledsvikterna är jag väldigt nöjd med! Det känns i alla fall som om armarna och axlarna också får chansen till lite träning när man ändå är ute. Om ni är intresserade av ett par så ser de ut så här:


Väger 0,5 kg och svingar man igång armarna när man går så blir man ordentligt varm! Eller så beror det på att jag är så otränad...haha!

Det brukar vara så med mig att "dit det bär, dit bär det" och det vore väl inte helt fel om detta blev ett beroende. En annan sak som jag definitivt inte kan vara utan är ju böckerna... Jag gick in på Bokia idag för att köpa en almanacka och kom ut med tre nya. Igen! Nu blir det till att bygga ut bokhyllorna. Jag vågar snart inte gå in dit... Men värre saker har man varit med om!

Nu ska jag faktiskt sätta mig i soffan och börja med en av dem. Väljer Ingrid Hedströms fjärde bok, den nyutkomna "Blodröd måne över Vilette". Let's go!

Back in business!

Det kan verka som om jag har slut på svenska ord när det tredje blogginlägget i rad har rubrik på engelska men så är det ju inte. Man måste väl bara variera sig lite! :) Jag försöker vara spirituell och glad idag trots att jag fryser utomhus och har tillbringat den första dagen på kontoret... Nåja, det var inte så farligt! Kul att träffa alla andra som börjat om och bra att få lite saker ur världen! Sedan är det ju inte riktigt vinter än...Det är ett tag kvar innan det ser ut som det gjorde i mars... Fy attan så mycket snö vi hade! Man får "hurven" bara man tänker på det!

Annars är det bra! Har planerat lite inför hösten och gjort research inför fredagens jobb då jag ska underhålla på Boströms Traktor i Umeå när de har öppet hus. Det blir lite "rejäla" inslag under middagen som de hoppas ska vara utomhus men man vet ju aldrig. Just nu känns det lite väl höstigt ute. Emma får kanske ta med sig "tjockstrompböxern"...

När jag kom hem blev jag dock på gott humör! Här hade grabbarna planerat middagen och förberett det som ska grillas! Det gillas! Jag måste nog skaffa mig ett par "hemmamän" permanent! Nu är ju maken inte hemma bara för att göra middag utan har problem med sina ögon igen. Inte kul med inflammerade ögon när man jobbar som fotograf! Man vill ju se bra ut...


Glad blev jag också åt att se dessa superfina Gladiolus som jag fick av bästa syrran! Färgen är också min favorit den här sommaren!

Nu ser jag fram emot mat och ännu en promenad! Jag har verkligen kommit igång nu och det känns kanonbra! Låt oss hoppas att det håller i sig! Ha en bra tisdagkväll alla glada människor! Tids nog är det helg igen!

Walking!

Lever nyttigt idag! Har egentligen gjort det en hel vecka men helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Eller så blev den det! Haha!

Nu gjorde jag i alla fall en hälsosam middag med egen remouladsås till fisken. Jättegod! 1 pkt gräddfil, 1-2 msk lättmajonnäs, salt, peppar och ca 1 dl hackad smörgåsgurka. Bättre än de feta, köpta såserna! Men det är ju inte alltid att det nyttiga smakar bättre. Ibland måste man bara ha lite grädde och smör. Men kanske inte varje dag. Åtminstone inte jag...

Nåja, nu har jag också fortsatt min promenerande och det blev en rask runda med handledsvikterna! Känns i alla fall tillfredsställande!


Men det jag egentligen längtar efter är ju en kladdig chokladbakelse... Haha!

Har pratat med bästa Åsa idag och ser verkligen fram emot att sätt igång på måndag då vi startar upp med en jobbdag i Piteå! Har försökt skriva idag men det har inte velat sig riktigt. Väntar fortfarande på inspiration och nu är det kwälla! Har tänkt titta på den underbara danska programmet "Det söta livet" men då måste jag nog ta mig en söt frukt för att stå ut! Hon gör helt underbara desserter... Det blir någon typ av självplågeri! Haha!

Rainy day!

Nu kan man inte klaga på att det är torrt i alla fall... Enda fördelen med regnandet torde vara att kantarellerna kommer att poppa upp som svampar ur jorden! Haha! Och det längtar jag verkligen efter! Kanske ska jag ringa Åsa och göra en arbetsdag i skogen tillsammans med henne? Låter som en bra idé då vi båda gillar svamp!

När det vräkte ned som värst gjorde vi i alla fall en tripp till soptippen... Vi var ganska ensamma! Och faktiskt helt genomblöta när vi kom hem. Nyduschade och fräscha med andra ord! En sak som vi hittade på vindan och som vi inte slängde bort var denna superfina Kungsörn:


En vindflöjel som maken täljt/snickrat och målat. Att det är en Kungsörn ser man ju på kronan... Jag tycker att den är kanonfin! Nu har det ju t o m blåst lite så att den har fått jobba!

Jobba hade jag ju också tänkt göra själv idag men av detta blev intet. Än så länge. Somnade väl först vid femtiden och då måste man tillåta sig att slå av väckaren. Alltså har jag bara varit uppe ett par timmar. Undrar hur det här ska sluta...

Men jag ska sitta hemma och planera lite på eftermiddagen så det blir inte alldeles arbetsfritt. Och i bakgrunden har jag nu "Den flygande Holländaren" - så fantastiskt bra skiva! Sonen fick ju ärva både skivspelare och plattor till sitt rum så nu får man njuta av gamla favoriter hela tiden! Det är tur att han har god smak! Cornelis is the shit! Nu jobb! För en promenad blir det inte förrän lite senare. I'll save it for a rainy day...

Här får ni också som avslutning dagens bästa ekonomiskämt som jag fick av Maria: "Satsa på Sj´s aktier de har bäst avkastning." Haha! Tack ska du ha!

Mättnad och oro

Jojo, nu har det hänt igen! Jag har blivit proppmätt! Det verkar som om jag aldrig lär mig eller så är det bara så att mat är väldigt gott och jag verkar gilla goda saker! Först fyllde jag grillen med alla spetten!


Bra med stor grillyta när man vill göra mycket mat! Nu var jag tvungen att be Oskars kompis att äta hos oss eftersom det blev mer mat än jag från början hade tänkt... Tack Adam!


Det blev naturligtvis en sittning i uterummet där vi också har flyttat om sedan vi köpte en ny TV. Vi är väl inte fixerade vid tittandet men det är mysigt att sitta där ute istället för att gå in på kvällarna! Tids nog får vi vara inomhus!


Här är vi i full gång! Riktigt gott blev det och maken som önskade sig just grillspett till middag blev nöjd!

Och om vi nu är nöjda med maten så är vi mindre nöjda, ja rent av oroliga, för den ekonomiska utvecklingen. Det känns som om det lilla man sparat nu kommer att decimeras ytterligare och naturligtvis skulle man ha gjort något åt placeringarna redan. Ska bli intressant att se vad som händer men man undrar ju om det inte hade varit bättre att leva upp allt på en gång? Man kanske skulle ha ätit upp pengarna? Då skulle de ju i alla fall ha gjort gott...

Ny diet?

Det här är kanske lite osmakligt att skriva om, men eftersom jag har varit mätt i två dagar så har jag ägnat den här dagen åt att tömma "förråden" och då behöver jag inte gå in på det närmare än så... Ni fattar. Eller så kanske det är så att jag har skapat en ny diet som snarare går under namnet "Ät som en höna, skit som en elefant...". Jojo, nu blev det lite äckligt i alla fall! Haha!

Nåja, nu mår jag som en prinsessa igen. Det är väl som en kompis säger att "ondschka ska ut!"! Har gått en racerpromenad och det känns alltid bra, och efter de föregående dagarna högst nödvändigt! Åt också en god och ganska mager lunch. Såg ju att systers familj åt dumplings igår så jag passade på att köpa det när jag ändå var på Maxi.


Det blev alltså lite japanskt med dumplings, sallad och en dipsås med soya, vinäger, teryjakisås, chili och annat smått och gott!

Jo, jag tyckte att det var jättegott trots att det ju var en färdig, fryst rätt. Sedan måste man ju äta med pinnar och då känns det ändå lite pyssligt och hemgjort! Tror ändå att asiatisk mat är ganska nyttig. Man har ju inte sett särskilt många tjocka japaner, eller hur?

Till dagens middag har jag förberett lite grillspett. På dessa kommer jag att sätta svamp, paprika, entrecôte, baconlindad ädelost (joho, där kom det feta...) och kanske lite korvar. Till detta ska jag bara servera sallad till mig själv och lite onyttig friterad potatis till grabbarna som ju tål mer än vad jag gör! De har en ämnesomsättning som gör vem som helst avundsjuk! Åtminstone mig!

Lite avundsjuk är jag också på de som var på Pär och Mies gardenparty igår! Vi var ju redan upptagna med en fest så vi missade detta men jag förstår att det var kanonkul! Hoppas det stämmer bättre nästa gång! Onödigt att det händer många roliga saker samma kväll... Men det kanske trots allt är ett ganska angenämnt bekymmer! Nej, nu måste jag fixa färdigt middagen! Ha en bra söndagkväll alla! Imorrn blir det nog återgång till jobb igen!


Kräftkalas!

Ja, det blev - inte helt överraskande - ett supertrevligt surpriseparty för Per-Erik! Vi hade lite kort planeringstid vilket säkert var bra eftersom ingen hann göra bort sig och avslöja att vi skulle komma. Därför var han också i full färd med jobb i garaget när vi dök upp! Helt perfekt!


Glad stämning på en gång! Med vänner man känt länge behöver man ingen längre "startsträcka" för att komma igång!


Och present fick han naturligtvis! En gasolvärmare med fläkt för det kommande uterumsbygget! Han har nära till skratt och verkade inte heller särksilt ledsen över paketet!


Vi hade med oss kräftor, ostar, kex, vb-paj, såser, bröd, sallad och dukade snabbt upp till kalas! Perfekt när alla tar med sig några saker var!


Och ölet var tappat av Kallholmens bryggeri!


Trevlig stämning, god mat och många glada skratt blev det när satte vi igång med själva "ätningen"! Skål!


Årets kräftor hade inte hunnit komma men dessa smakade ändå underbart ! Jag kokar alltid ny lag på kräftorna och det gör att det faktiskt inte blir så stor skillnad. Lite små klor på en del men vi hade ju gott om mat... Visst är det snyggt med en bild av kräftorna och min snusdosa... haha!


Efter maten var det dags för lite teknikdiskussioner. Anders hade lite problem med väckningsinställningen som stannat på 06.00 och dessutom försvunnit från displayen och därför inte gick att ställa om... Han har med andra ord varit morgonpigg hela semestern! Marika försökte hjälpa till men det verkade inte funka jättebra det heller...


Till dessert blev det blåbärskakor och vaniljsås. Till detta en liten virre för de som ville! Nu ska ni också får receptet på dessa enkla kakor som blev riktigt goda nu när jag gjorde en ny sats!

Blåbärsformar
3 dl mjöl
1, 5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Rör ihop alla torra ingredienser

150 gr smält smör
Rör ihop detta med resten

Rulla stora köttbullar (knappt 20 st) och fördela i aluminiumformar. Tryck ut i formen och tillsätt sedan 1 msk blåbär i varje. Om du har färska bär behövs inget mer men om ni tar frysta kan ni också strö över en blandning av potatismjöl och socker för att de inte ska bli för "blöta".

In i mitten av ugnen på ca 200 grader i ca 12 minuter. Det är ju lite olika på olika ugnar men när de börjar bli lite gyllebruna på kanterna så är de klara! Bra att ha i frysen både till kaffe och dessert!

Kvällen fortsatte lika trevligt som den hade börjat och vi hann också med en husesyn för att se deras nyrenoverade sovrum!


Väldigt snyggt! Ja, ni kanske inte ser helheten här men vi var alla lite intresserade av det vackra golvet så det får vara i förgrunden den här gången. Fint blev det hur som helst och fondväggen blev kanon!

Nåja, mätta som attan åkte vi sedan hem och jag kan säga att mättnadskänslan sitter i! Idag får det bli promenader och ett ytterst spartanskt leverne för min del. Man kan ju inte ha fest varje dag och min "kwe" (mage) skulle vilja att jag inte hade det särskilt ofta heller... Men trevligt hade vi så tack alla för en kanonkväll! Det här gör vi om! Kanske redan nästa år då vi har tre 50-åringar i gänget... Nu: Promenad!

Surprise-party!

Fortfarande mätt efter gårdagens alla kakor och goda mat har jag mest legat lågt idag. Nyss kom jag äntligen igång och gjorde en racerröjning här hemma med dammsugning och bortplockning. Jag blir förundrad hela tiden över hur mycket vi kan dra fram när vi bara är tre vuxna personer hemma just nu. Märkligt... Men sant!

Har också varit iväg med maken och köpt present till kvällens födelsedagsbarn. Ja, han fyllde redan i våras men det tar lite tid innan man får ihop alla som ska vara med och fira... Vi brukar nämligen knytkalasa ihop mat och dryck och göra en överraskningsfest för den som fyller år och nu blir det äntligen ikväll! Ska bli så kul! Och eftersom han inte läser min blogg så vågar jag skriva att det ska ske just idag. :)

Ska bara komplettera med lite nybakt bröd - nej, jag ska inte baka utan köpa - så är allting klart. Hoppas jag hinner med en promenad vilket skulle kännas bra för mitt nyttigare liv. Annars blir det mest bara påfyllning den här helgen och det tror jag att jag har ägnat mig åt hela sommaren... Det känns i alla fall så när man tar på sig jeansen igen!

Vi hade hur som helst en trevlig kväll igår med en lång sittning i uterummet. Nu är det äntligen dags att börja elda i kaminen när vi sitter där ute. Det har man inte behövt den här sommaren... Men det är ganska mysigt med lite höstigare aktiviteter också!


Fina blommor fick jag även av familjen! :)

      
Bubbel och god mat kompletterade firandet!

Nej, nu duger det inte att sitta stilla! En racerpromenad på det här så är jag fit fot fight igen! Ja, möjligen en dusch på det för allas trevnad...:)

Återkommer med en partyrapport!


En alldeles speciell dag!

Det finns vissa dagar som jag firar mer än andra. Det har ingenting med födelsedagar att göra utan mer med bedrifter jag genomfört som jag faktiskt är särskilt stolt över! Det är inte ens viktigt att berätta om dem för fler än min familj. Låter kanske konstigt att inte skryta offentligt men en del saker är ju mest viktiga för en själv och det här är en sådan dag! Jag kan t o m (vilket jag inte gör så ofta) säga att jag har gjort det här förbaskat bra! :)

Men bara för att man firar behöver man ju inte ligga på latsidan. Började dagen med att fika med farfars som var på genomresa innan de skulle vidare till Storforsen med husvagnen. Det var tur att jag hade bakat! Hoppas de får trevligt trots att vädret är lite mera höstigt idag.

Sedan fortsatte vi med att städa lite på vindan. Känns bra att ha sonen hemma eftersom maken ju behöver lite hjälp. När det gäller tak och stegar är jag nämligen inte mycket att hänga i julgranen. Det har blivit bättre men när vi flyttade till huset så tog det minst fem år innan jag ens gick upp för stegen p g a min svindel! Ja, ja, jag vet att vi har en enplanare... Efter några år byggde faktiskt maken en mer rejäl trappa för att det skulle gå lättare:


Nu kan jag nästan gå upp och ner utan stöd! Haha!


Vinden är annars inte mycket att skryta med... Herregud vad man sparar på saker och ting! Nu har vi rensat bort en del men det är massor kvar. Mycket skräp men en del kul saker hittar man ju också:


Förr var det inte tal om Photoshop för min del... När vi planerade att bygga uterum målade jag akvareller med olika förslag... Haha! Så här blev det i alla fall inte när det var klart!


På vinden är hängde också en av bröllopspresenterna. En jättekeramik som inte riktigt är så lättplacerad... Men efter några år kan man faktiskt lägga bort en del saker.


Jag hittade också min första skrivmaskin! Fick den till jul för ca 40 år sedan och jag minns hur oerhört glad jag blev! Det var det enda jag hade önskat mig och under en period skrev jag allt på maskin!

Men på eftermiddagen närmade vi oss kaffedags och fick främmande av bästa syrran och My! Dags igen att fika kakor och äta blåbär och glass!


Go-unge!!!

Jag var faktiskt ute i skogen en sväng för att plocka mer bär och bakade även mer kakor! Den här gången blev de lagom hårda! Träning ger färdighet!


Go-syrra!

Jag har bara omgett mig med glada människor idag även om jag själv hamnade i ett depp-il på eftermiddagen. Mitt humör kan gå lite upp och ned ibland utan anledning men nu är jag glad igen! Jag är dock oerhört tacksam över hela min omtänksamma familj! Ni är suuuper!


Jag fick så fina blommor och Malin fick stoooooora kramen! My är också med på ett hörn i mitten...haha!


Hon hittade också min nagelfil och tog tånaglarna en sväng... Ja, faktiskt även mina men jag tror att det räcker med att publicera My's fötter på bloggen. Man vill ju att ni ska få behålla maten... :)

Nu har jag varit på ett kanonbra möte och därefter var det dags att sätta sig i uterummet och bli överraskad av grabbarna som hade lagat middag! Så otroooooligt gott! Canneloni som var fyllda med svamp, gorgonzola, spenat och valnötter. Ovanpå detta en jättegod tomatsås och till detta både serranoskinka, melon och vitlöksbröd! Tack ska ni ha! Det gjorde ni förbaskat bra! Och nu när jag vet att ni kan så blir det säkert fler gånger! :) Ibland är det verkligen skönt att bli bortskämd! Och nu kommer det in dessert också... Wow! Inte läge att banta idag i alla fall!

Lyckat?

Mycket bättre dag idag! Bättre sömn och bättre humör vilket gör att jag också kan unna mig att slappa utemellan men också har energi att göra lite saker vilket gör att jag mår bättre när jag slappar! Det är någon sorts Moment 22...

Ja, efter en stund i solen så blev det tvätt och hängning ute! Jag kommer att bli deppad när kläderna ska börja hängas inomhus igen... Det torkar så snabbt och doftar så gott utomhus! Fick ett ryck och tvättade lite till:


Älsklingsbilen! Ser ni hur glad den är? Och medan jag höll på med detta så hade sonen också varit duktig igen:


Mera blåbär plockade! :)

Nu tänkte jag att jag skulle baka lite så jag satte igång med blåbärskakor som brukar vara jättegoda. Nu vet jag inte om det gick lite väl snabbt (det brukar göra det ibland...) för jag tycker att de blev för hårda... Det där med att mäta upp mjöl ska man nog inte göra i hastigheten... Och jag som gjorde två satser... Båda blev likadana...


Inte släta och fina kanter... Hårda... Men om jag känner maken rätt så slinker de nog ner i alla fall! Annars har man väl inte mycket att klaga på. Temperaturen har varit i topp idag och det är sällan jag ser att det är så här varmt:


I solväggen visserligen men ändå! Hot, hot, hot!

Lite annat pyssel har det också blivit. Läsning, omflyttning i uterummet och en tanke på dammsugning - som nog får stanna vid tanken. Det räcker för idag. Nu har jag också gjort köttfärspizza med grönsaker till middag och sedan blir det en promenad igen! Ha en bra kväll alla!

Svettig onsdag!

Det blev en supervarm dag! Sov uselt igen och blev så trött idag men det gick ju inte att somna om i den här värmen. Men jag ska inte klaga. Det är ju ett helt fantastiskt väder! Och tack vare att grabbarna som jag skulle ha möte med idag hade förträngt datumet så blev jag ledig och det är skönt när man sovit som en kratta. Det innebär också att man blir rätt energilös så jag har inte gjort många knop.

Lite läsning, blomvattning (där jag konstaterade att vissa har fått mycket vatten och andra inget...), och minimalt med plockning... Oj, vilket menlöst blogginlägg det här blev... I'm sorry!

I afton fick jag dock ny energi så jag började med att göra fläskpannkaka och ringa syster yster och bjuda henne och My på middag. Jag vet ju hur trött man kan bli när man har småbarn och jobbar hela dagen. Det är inte alltid så mycket energi över till middagsfix och de blev också glada att få komma och äta!


My tycker att pannkaka är "jättegott" och åt hur mycket som helst!

Och vi testade den nykokta blåbärsylten som var väldigt smarrig! Nu skulle vi bara ha kommit oss iväg för att hitta kantareller men det verkar vara lite för torrt i markerna så vi får väl se hur det blir. Hjortron har jag som tur är kvar i frysen och det är ju bra eftersom det nog är för sent att plocka. Sommaren har gått fort och bärsäsongen kom så plötsligt!


My hann också med lite frisbeekastning men var mest bekymrad över att Skrållan gömde sig i buskarna för att komma undan... Katterna är lite reserverade även om hon är jätteförsiktig när hon klappar dem. Men det är inte lätt att locka fram dem. De ju inte så förtjusta i frisbee heller...

Efter kaffe, pussar och kramar åkte de hem och jag stack iväg för att handla. Nu är detta gjort och jag har även jagat runt på en promenad så det börjar kännas rätt bra! Ser fram emot en dusch och en lång natt så ska jag nog orka mer imorrn! Det blir mycket firande i helgen så det gäller att sova sig i form!  

Nöjdare!

På en mätt mage sitter ett glatt huvud! Ja, åtminstone mindre surt. Det blev inte helt fel med middag. Känner mig åtminstone lite mer energisk och tog datorn ut till uterummet för att fortsätta med lite jobbfrågor. Nu har en del saker klarnat så det är nog bra att lägga det åt sidan ett tag för att det ska mogna. Känner mig också lite mindre negativ så jag passade på att ta en kvällspromenad för att klara hjärnan ytterligare. Pratade också en stund med bästa syrran och det är bra att få ösa ur sig lite när man har en dålig dag.

Inte fel att röra på sig heller och istället för handledsvikterna så tog jag med mig kameran. Det brukar muntra upp mig men idag tänkte jag mest på att semestern och sommaren är över så bilderna blev därefter...


Slutsemestrat...


Slutblommat...


Definitivt börjat om att jobba...


Men en fin kvällshimmel var det i alla fall och nu väntar provsmakning av dagens glassproduktion. Det ska bli gott! Ser fram emot morgondagen!


Missnöjd och trött...

Jag är för det mesta på gott humör och hyfsat nöjd med det jag gör men idag har det inte varit sådär jättebra på humörfronten. Trött som attan och väckt för tidigt av telefonen där mamma skulle ha adressen till Norran för att berätta om ett möte på Bönhuset... Kändes inte jätteakut och adressen står ju också i den tidning som de faktiskt prenumererar på...

Jag gillar inte att bli väckt för tidigt men blir väl mest arg på mig själv för att jag inte slog av signalen på telefonen.

Sedan har jag stökat på men känner bara att det där eviga plockandet aldrig tar slut! Jag rantar runt och ändå är det aldrig riktigt bortstädat hemma! Vattnar blommor, gör lunch, plockar bort, gör kaffe, tvättar, torkar spegeln i badrummet, plockar - men blir aldrig nöjd, och framför allt aldrig klar! Satte mig ute en stund med boken jag nu läser (som inte heller är bra) men blev bara stressad över att jag satt stilla och inte pysslade med något... Åhhhhh...

Det är väl egentligen inte så illa och jag borde inte klaga men ibland måste jag bara avreagera mig och inte vara så satans klämkäck hela tiden! Man har bättre och sämre dagar och den här har inga direkta toppnoteringar. Men allt är väl inte åt skogen. Har jobbat ett par timmar och skulle väl känna mig nöjd över det men får ingen ordning på projektet som är lite ogreppbart. Låter det vila och fortsätter imorrn.

Jag har också hjälpt en annan kvinna som behövde stöd i lite frågor samt skjutsat henne och följt med till ett möte som hon gruvat sig för att gå på. Det kändes i alla fall bra att kunna vara där för någon annan! Har också hjälpt sonen att koka blåbärsylt av bären som han plockat idag. Kul är det ju att han vill göra egna insatser! Och finare är det att se honom än "Plura" i bar överkropp i köket!


Han tycker att jag är lite jobbig som ska plåta allting och jag förstår honom! Det blir lite väl "kärnfamiljsputtenuttigt" ibland!

Nåja, nu har jag legat och vilat en stund efter att jag hade marinerat kött till middagen och gjort ännu en laddning glass av de nya bär som kommit in. Dags att äta, ladda om och fundera över om det blir en bättre dag imorrn!

Blåbär!

Nu är det dags! När jag körde hem igår kväll såg jag skylten "Bär köpes" längst upp på Solbacken och då visste jag: Nu är det hög tid att plocka igen blåbären! Vi har nämligen bär runt hela tomten och skogen därikring och om man inte är på hugget så har vi ofta bärplockare ända in på husknuten som åker skytteltrafik till OKQ8 där uppköparen står. Förra året så köpte jag ju t o m en hink bär av en plockare för att vi inte skulle bli utan...


Nu var maken igång tidigt idag så dessa underbart goda bär är numera i frysen tillsammans med ett gäng andra!

Efter rensning så har det mest varit lite hemmastök, handling och läsning tills det var dags för en långpromenad igen. Jag ska försöka att fortsätta att vara duktig och komma mig ut åtminstone varannan dag. Det känns som ett genomförbart mål. Köpte faktiskt också en TV på ICA så att vi får en större bild till kvällarna i uterummet. Vi tillbringar ju en hel del tid där och det ÄR skönt med en skärm där vi ser vad bilderna föreställer! Haha!

Sedan var det dags för middag och nu satsade vi på en ledig kväll för undertecknad ännu en gång. Det tackar vi för! Alltså hämtade vi Sushi, Thai Curry och ett par andra rätter till middag och gjorde en icke alltför elegant buffé:


Inte är det snyggt med alla kartonger men det var djävelusiskt gott!

Och eftersom jag inte behövde laga mat så bestämde jag mig för att göra blåbärsglass i den glassmaskin som jag fick i julas. Jag har aldrig använt den ännu och det är mest för att jag glömt bort den... Men nu, med färska blåbär i kylen var det dags! Men bara för att man har maskin ska man inte inbilla sig att det går i racerfart...


Och tålamod har väl aldrig varit min starka sida...

Efter en halvtimmes snurrande så fick jag ändå ställa den i frysen en stund men... vilken fantastisk smak!!! Nu blir det hemgjord glass forever! Den smakade verkligen helt underbart! Dessutom vet man ju vad den innehåller!

Nu blir det TV-tittande och läsande innan det är dags att hoppa i säng. Imorrn ska jag småjobba lite här hemma men inte åka på kontoret förrän på onsdag. Det är nog bra med lite mjukstart. Sedan kanske jag måste ut i skogen och plocka mer bär - nu när vi kan göra så god glass också!
RSS 2.0