Happy Friday!

Fredagar är alltid roliga - det är ju starten på helgen! Och att det för oss innebär jobb är mer än okej - det är hur kul som helst! Man längtar hela veckan!

Men först måste jag berätta att gårdagens glädje över sonens nya jobb gjorde att jag kom av mig helt när det gäller mat så klockan var 21.30 innan jag kom på att jag inte ätit middag... Det fick bli ugnsstekt falukorv - bra att hitta lite rester idag. Och ni som tror att maken aldrig är i köket ska få hans recept:
 
Snitta upp korven, tryck in lite stark senap mellan skivorna + skivade äpplen! Det är just det här som gör den så vansinnigt god!

På med ordentligt med riven ost (ja, jag tämde påsen, men den är faktiskt mager).

In i ugnen i drygt 20 minuter! Gött!

Nej, över till dagens roliga jobb! Men jag måste erkänna att även om vi har kul så kanske det inte alltid syns...

Man måste också ta på sig "fejset"... d v s lite smink och glada miner! Så vi kan kalla den här bilden "Före!". Men innan sminket så fick vi fixa färdigt på scenen. Vi bygger ju och river varje helg så det tar några timmar att fixa all dekor och teknik. Peter och Anna gör det mesta men vi har också våra uppgifter.

Här ska fonden upp och jag och Peter ser lite frågande ut men vi försöker välja i vilket "rå" vi ska hänga den.

Sedan är det bara att köra! Vevade rån är ingen höjdare... Man får veva som sjutton! Det syns nästan... Men det är ett bra sätt att komma igång!

Ja, ni ser ju själva! Här har Åsa fått helt ny energi!

Ja, även jag! Vad vi gör här på golvet kommer att framgå när ni kommer på föreställningen! Men vi kan väl säga att vi sjunger upp...

Sedan fick vi besök av fina Sara som skulle ta hand om Åsas hund Alma ikväll. Och att hundar har bra minne fick vi verkligen uppleva. Alma har inte varit hemma hos Peter och Sara på ett helt år men när Sara dök upp blev hon överlycklig och valde direkt att hänga på! Fantastiskt

Om man väljer mellan att sitta instängd i logen med matte eller att få mysa med Sara i soffan så är valet kanske inte så svårt... Den där hunden har en oerhört skön personlighet!

Nu återstod bara att byta om och börja ta emot publiken! Härligt!

I vimlet syntes Johan Lindgren tillsammans med ett gäng från Pulverline!

Söta Åsa kom med sin lika söta mamma!

Här har Åsa träffat hela makens familj och håller hov!

Otroligt roligt att barnens fina kusiner också hängde med! Superfina och duktiga grabbar! Här ser ni Johan till vänster och Victor till höger!

Längre in på bordet har vi ännu en fin kusin: Emil. Han sitter bredvid farmor och farfar och till höger har vi makens syster Bertih och hennes Krister!

Träffade också min f d arbetskompis Gunnel och hennes man Börje! De hade kommit ända från Arjeplog och det var jätteroligt!

Nu återstod bara att ta en ny bild av oss innan vi gick in på scenen. Ni kommer säkert ihåg min "Före"-bild och nu skulle vi ta "Efter". Tyvärr fanns ingen i närheten som kunde ta själva bilden så vi beslöt oss för att göra det själva framför spegeln...

Resultatet blev oerhört lyckat... Haha!


Men till slut så! Ja, lite gladare i alla fall! Sedan fick vi äntligen gå in på scenen! Och vilken magisk kväll!!! Sååååå roligt! Fullsatt och festligt med helt underbar publik! Stående ovationer och massor med sköna skratt! Tusen Tack alla som kom! Nu sitter vi och eftermyser och njuter av en lyckad kväll! Imorrn laddar vi om igen! Välkomna!

Världsmästare!

Idag är jag nog bäst i världen! Eller åtminstone gladast och nästan två meter lång av stolthet!!! Oskar har nämligen sökt och även fått sitt drömjobb som Marknadsassistent på Kulturens Hus i Luleå!!! Vi har hållit tummarna så att de har kroknat och varit lite nervösa - säkert mer än han själv har varit - men det hade vi inte behövt! Han grejade biffen! Han också! Nu har båda barnen fått jobb som de verkligen vill ha och som föräldrar kan vi bara säga att vi är oerhört stolta! Eller som Emilia sa när jag ringde och berättade: "Ni måste ha gjort nånting rätt när ni uppfostrade oss..."! Haha!

Ja, jag har haft en så bra dag men nu känns det som om allt annat förbleknade... Men jag får kanske börja om från början. Idag var jag inbjuden att vara med på en rad intressanta föreläsningar om företagande och entreprenörskap! En rad organisationer stod som värdar men företrädesvis Idéforum och Connect Norr.


Ulla Edler som finns med i båda organisationerna hälsade välkommen och berättade mer om hur de jobbar för att uppmuntra innovationer och entreprenörskap. Hon jämförde sitt jobb med koppleriverksamhet eftersom det också handlar mycket om att sammaföra både företagare och kapital för att skapa tillväxt. Connect finns i snart hela världen och arrangerar bl a "Språngbrädor" för företagare som (likt TV:s Draknästet) behöver bolla sina idéer mot en panel av andra erfarna. Ett utmärkt sätt att utvecklas eller testa sina idéer!

Hon lämnade sedan över till ett par grabbar som varit studenter på Campus men som numera är delägare i företaget "Wood of Sweden" där de inriktat sig på att göra produkter av värmebehandlat trä.

Thomas Jakobsson som är en av delägarna berättade mer om processen. När trä upphettas till nästan 200 grader får det andra egenskaper. Det börjar likna tropiska träslag i färgen och blir formstabilare, mer fukttåligt men också sprödare. Med detta som utgångspunkt slog han och kollegan Jonas Lindgren sin kloka huvuden ihop och den första produkten som lanserades var en datorväska i trä!

Jonas berättade vidare om fler snygga och exklusiva produkter som nu finns ute på marknaden. En par olika skärbrädor och ett knivblock har också tillverkats på samma sätt. Själva randningen får de av att limma ihop lameller av ek och björk. Och det är björken som blir mörkast! Coolt! Killarna har varit över till USA och blivit inbjudna att presentera sina idéer på Wall Street samt vunnit Googles entreprenörstävling! Kommer att gå långt!

Jag träffade många bekanta idag (eller gamla godingar som Bengt Forsfjäll föredrog att jag kallade dem). Här framför mig satt Gruvan som egentligen inte ville vara med på bild eftersom han blivit så gammal... Nu tycker inte jag att 37 år är någon ålder så här har ni honom! :) Och anledningen till att han ser så glad ut var kanske att nästa talare var tjejer!

Bloggdrottningen "Underbara Clara" http://www.underbaraclaras.com/ och Internetforskaren Anna-Karin Nyberg pratade om digitalt entreprenörskap och det tyckte jag var väldigt intressant! Clara har 250 000 unika läsare varje månad och är en av Sveriges största. Anna-Karin är doktor i Informatik och har också skrivit en bok om detta fenomen. Det var också där de kom i kontakt med varandra.

Bloggandet anses av många som ytligt trams där människor (företrädesvis kvinnor) söker bekräftelse och vill svamla om mode och mat. Nu visar det sig att många också kan leva av sin blogg - både genom att sälja annonser och att föreläsa. "Kvinnors kackel" kan alltså också vara en väg till entreprenörskap (deras ord)!

De pratade också om att man bör hitta sin särart, sitt tilltal och sin egen balansgång mellan det privata och personliga. Som bloggare och företagare tyckte jag att det var intressant! Jag vet inte om jag någon gång ska leva på min blogg men tanken på att leva på saker som man tycker är roligt att hålla på med attraherar mig! Det är ju också det jag gör... Men bloggandet är inget jag vill ge upp efter 2, 5 år. Det förhöjer min vardag och jag tycker att det är kul om jag kan sprida glädje eller väcka frågor till andra - samtidigt som det är ett sätt för mig att avsluta dagen!

Norran var också på plats och idag var det min tur att föreviga Lasse Eriksson när han jobbade! Nu blev även du publicerad!

Men att skriva blogg innebär också att man får kommentarer och både positiv och negativ kritik. Den värsta kommentaren som Clara fick var den som kom efter att hon lagt upp sin blogg under några sökbara kategorier, varav en av dem var politik. Hon skriver gärna om samhällsfrågor så den platsar även där. Det tyckte inte en man som läst den utan letade upp hennes Facebooksida och avslutade en diskussion med en av hennes försvarande läsare så här:

Ja, vad ska man säga? Moget...

Sedan blev det mingel och fika. Jag fortsatte att hänga med finaste Karin och Gruvan! Nej, de är inget par! Men försvann i och för sig samtidigt på toaletten... Haha! Nej, jag skojar!

Anders Hettinger hade svårt att släppa tjejerna när de var på väg. Vi undrar om han är på väg att börja blogga? Såg i alla fall ut som om han hade halva inne... Nej! Jag skojar igen... Var får jag allt ifrån?


Sist ut var Mikael Ahlerup som är VD på Astrid Lindgrens Värld och som också utsågs till Årets Chef 2011. Han pratade om sitt enormt genomtänkta ledarskap, sin människosyn och om deras arbete att göra Astrid Lindgrens Värld mer "riktig"!

Han pratade också om glädjen och passionen i sitt jobb - något som verkligen påverkar resultatet! Man väljer ju själv att jobba med något där man faktiskt kan känna detta. Och gör man inte det bör man kanske fundera på att byta. Det blev mycket information om hur de tänkt för att följa de riktlinjer som Astrid satt upp och hur de också utvecklat dessa. Det har inneburit satsningar på hemlagad mat, lokala råvaror, nedtonad försäljning, många ombyggnationer och en stor stolthet över det genuint Småländska! Och att detta har genererat en enorm ökning av omsättningen förstår ni säkert!

Detta för mig osökt in på böndernas situation! När jag lyssnade på alla dagens talare så fanns det en genomgående trend och det var att satsa på lokalproducerat! Träet värmeförädlas i Arvidsjaur, Clara skriver om ekologiskt och närodlat och i Småland regerar det småländska! De har t o m ett eget lokalt mejeri!

Men vad händer här uppe hos oss? Jo, Coop har köpt ett mejeri i Dalarna och börjat producera egen mjölk som säljs billigare än den från Norrmejerier! De har t o m tagit bort produkter och ersatt med egna! Ica kommer snart med en egen och fortsätter vi att "gå på" alla tricks att köpa billiga varor med långa transportsträckor så har vi snart inget lantbruk kvar här uppe! Jag säger bara en sak: Ge fan i att köpa deras massproducerade mejeriprodukter!
 
Visst är vi alla tillräckligt smarta för att förstå att det är värt att t o m betala en krona mer än idag för mjölken från Norrmejerier eftersom vi samtidigt som miljövänliga varor utan långa transporter också får en levande landsbygd och ett öppet landskap??? Det är ju böndernas brukande av jorden för att få föda till sina djur som gör att det ser ut som det gör! Skulle ingen slå hö eller skörda säd så skulle allt växa igen och det enda som skulle kanta norrlandsvägarna skulle vara sly och "gammfönna" (årsgammalt gräs)! Vill vi verkligen ha det så??? Nej, jag förordar lokalproducerat! Om det nu inte redan har framgått... Låt oss ha arbetstillfällen och landskapet kvar!
 
Och nej, jag är inte arg. Jag pratar bara tydligt... Kan ha en del att göra med att jag faktiskt är världsmästare idag!

Terapi!

En riktigt bra kväll på Västerbottensteatern! Kul när teater handlar om något viktigt och sådant man kan diskutera efteråt. Bra text och framför allt bra skådespeleri! Lillemor och Niklas får ursäkta - ni var båda fantastiska och trovärdiga i era roller - men David var lysande!!! Tusen Tack till er alla för en fantastisk föreställning!
 
Jag hade bjudit med mig min kompis Anna (som inte ville vara med på bild). Nu är hon ju så söt att jag inte kan undvika att sätta in henne i alla fall! Fick därför lov att snurra till det igen! Tack för sällskapet fina du! Eftersom vi gick tillsammans ikväll så föreslog hon skämtsamt att vi gick på parterapi! Haha!

Jag ville tydligen inte heller vara med på bild... Haha! Här är jag i alla fall med finaste Lillemor som ju med bravur också regisserat vår föreställning. Ikväll var det hennes tur att stå på scenen och det gjorde hon med glans!


Och så här såg det ut! Jag är imponerad av Helena Weegar som ständigt hittar nya former för teaterns lilla caféscen! Här hade hon gjort ett väldigt bra rum som funkade utmärkt i sin enkelhet men ändå skapade miljö!
 
Och det handlade om Rikard som drabbats av panikångest och sökt till akuten eftersom han trodde att det var hjärtat som börjat ge upp. Han kommer till teraputen med "jag vet inte vad jag ska göra här men de sa att jag skulle komma hit"-inställningen och nystar så sakta upp jobbiga delar av sitt liv. Terapeuten får en svår sits och söker även han konsultation hos sin handledare. Om det funkar så i verkligheten vet jag inte men det är ju ett bra sätt att få ännu en syn på sin klient.
 
David var som sagt lysande som patienten Rikard och eftersom jag under min utbrända period för mer än tio år sedan både hade panikångest och gick i terapi så kunde jag väldigt väl känna igen mig! Jag var precis lika stressad och förstod inte riktigt var problemet satt. Att gå till en psykolog för att prata om allt var det bästa jag har gjort! Att släta över och förtränga är ingen bra lösning på några problem (och det gör man ju knappast med t ex ett benbrott!) - så jag rekommenderar alla som har ont i själen att testa! Man blir friskare. Ja, till er som tycker att jag fortfarande är lite knäpp så kan jag säga att den delen inte gick att bota... Haha!

Bofink?

Har extraknäckat som fågelskådare idag! Kanske ska bli ornitolog? Haha! Nej, men jag har noterat, genom mina smutsiga fönster, att gårdagens nötpåse, som blev upphängd till fåglarna, nu börjar bli populär! 


Inga bra bilder men ni ser i alla fall tydligt att det är en talgoxe som är på besök! Vi har haft lite dåligt med fågelbesök men det kan nog bero på katterna...
 
Men idag fick vi också besök av en domherre! Det är inte ofta! Så sällan faktiskt att jag och maken kallat den för bofink hela dagen... Haha!

Och nej, jag har inte stått klistrad vid fönstret heeeela dagen. Tog mig faktiskt i kragen och gav mig ut på en löptur. Lääänge sedan sist och fläckvis rätt halt så efter någon kilometer valde jag att gå raskt istället. Man vill ju inte bli skadad mitt i spelperioden. Hade tänkt ta itu med skafferiet men det kanske får vara någon dag till. Den städningen har funnits som en plan hela hösten - så en dag hit eller dit gör nog ingen skillnad. Kylskåpet är ju rent och det känns bra!


Njuter också av de vackra rosorna som svärfars kom hit med förra torsdagen. De hade hoppats att blommorna åtminstone skulle överleva helgen men jag tror att de här är lite speciella som slår ut på det här vackra sättet allihopa! De lär nog överleva ännu en helg och jag njuter!
 
Ikväll blir det teater igen! Jag ska äntligen få se Västerbottensteaterns Unghästen i föreställningen "Terapi" - om det man kanske inte pratar så ofta om - den terapeutiska processen och hur det känns när man har ont i själen.


Foto: Västerbottensteatern

I rollerna David Åkerlund, Niklas Larsson och Lillemor Skogheden! Jag är väldigt nyfiken och tror att det är jättebra! Jag gillar när teatern tar upp saker som varje människa kanske inte känner till eller också känner osäkerhet inför. Men jag kan garantera, att gå i terapi är inte värre än att gå till doktorn... Haha!

Tisdag?

Visst är det tisdag? Eller var? Men vart tog den vägen? Och ändå steg jag upp tidigt. Nåja, det blev en bra dag. Lite vitt på marken utanför gör ju också att: 1. Det ser lite ljusare ut! 2. Maken morrar... Haha! Nej, han är inget snöfan...Det är väl kanske inte jag heller men om man inte vill flytta söderut är det bara att gilla läget! Man väljer ju själv var man bor!
 

För att vara "anti-vinter" så är han väldigt snäll med fåglarna! Det gillar vi!
 
Annars har det blivit lite jobb och beställningar. Fortsätter mina tankar om föreställningar i Stockholm och det kan faktiskt bli av i februari om allt går vägen! Hoppas dock först och främst på publik i Skellefteå! Har också stökat lite här hemma och inser att jag blir mer och mer lik min mamma... Hon ringde och berättade att hon tvättat en maskin, gjort en stek till lunch, bakat bondkakor, torkat av golven - och då var klockan inte mer än 13.00... Haha! Ja, så där låter jag också vissa dagar och det måste jag sluta med. Jag duger ju ändå även om det inte alltid blir så mycket gjort.
 
Ikväll blir det dock soffmys med minsta möjliga ansträngning. Tycker att min begynnande förkylning verkar vända tillbaka och det är då för väl. Kanske åkte den ut med soporna sedan jag städat kylskåpet? Hoppas det! Nu håller vi väl tummarna för Skellefteå AIK och hoppas på glada supportrar (och fotografer) på ladan! Har faktiskt tid att se matchen på TV men då har vi inte rätt kanal... Typiskt! Får bli Äntligen Hemma och House i vanlig ordning! Inte fy skam det heller!

Seg men glad!

Tät i näsan, ont i skallen och lite öm i kroppen också. Vet inte om jag har någon förkylning på gång men väljer att avstå träning så att jag inte drar igång något inför kommande helg. När man är mitt i en spelperiod så får man vara lite försiktig.
 
 
Annars så har jag läst recension idag och det var en väldigt positiv sådan det här också! Läs Norran här: http://norran.se/2012/11/nojekultur/bade-charmigt-och-valdigt-frackt/ Inte lika välskriven som den i Sundsvalls Tidning: http://st.nu/kultur/teater/1.5299180-de-hacklar-moderna-nojor
men positiv!

 
Att det ångar i salongen och att skrattmusklerna får sig ett rejält träningspass får nog betecknas som väldigt lyckat! Eller hur? Och det har verkligen varit en heeeeelt fantastisk stämning! Den bästa jag har upplevt! Och då har jag ändå hållit på i mer än 30 år...

Nu får alla som vill se oss skynda på. Fredagens föreställning är nästan utsåld så man får istället sikta in sig på kommande lördag 1 dec, lördag 8 dec samt sista helgen 14-15 dec. Tel Turistbyrån 0910-45 25 15 eller Ticnet.se.
 
I skrivande stund håller jag också på att boka ett gästspel i Stockholm i februari så det kan hända att även utflyttade länsbor får chansen att se oss! Vore ju hur kul som helst! Ha en bra kväll alla glada och tusen tack för att ni kommer! Det är ändå alltid det bästa betyget!

Mysig söndag!

En riktigt skön ledig dag där jag både hunnit pyssla hemma och umgås! Ställde faktiskt väckningen imorse för att inte sova bort hela dagen och kanske komma in i en normal dygnsrytm igen. Jag är ju som bekant vääääldigt förtjust i sovmorgnar...

Lite morgonmys med sen frukost och hinkvis med kaffe, lite plock här hemma och sedan ner på stan där jag skulle träffa Lisbeth för en fika! Och jag träffade inte bara henne. En av de första jag stötte på var den här söta damen:


En glad liten Elsa som var ute och fikade på Waynes! Ni kanske ser vem som rår om henne? Inte?


Kolla munnen! Densamma som pappa John Bakke - TV4:as reporter i Skellefteå! Kul att träffas!
 
Och Lisbeth ville inte vara med på bild så jag gjorde henne till ett litet konstverk! Hon är ju bara världens sötaste! Jag blir glad bara jag tänker på henne!

Ja, jag gjorde ett på mig själv också! Ibland är det kul att sitta och larva sig med Photoshop! Jag kan faktiskt inte mycket mer än kurvor och lasso men idag gav jag mig in på oskärpa. Passar kanonbra när man har några år på nacken... Inte en rynka! Haha!

Vi satt och surrade länge! Jättemysigt och gott eftersom jag blev bjuden på både surdegstoast och en liten kaka! Nu säger ni säkert att det inte finns några små kakor på Waynes men vi delade faktiskt... Tusen tack för en trevlig och avslappnad pratstund! Det här måste vi göra om ofta!

När jag kom hem började jag med att ta hand om mina stackars blommor. Rensade bort gamla blad och bytte lite krukor. När jag hade gjort det tog jag fram adventsstakarna i fönstret och tyckte plötsligt att det var lika bra att byta gardiner också! Så nu har jag helt plötsligt gjort advent här hemma!


Inga tomtar ännu men det kommer väl under veckan! Förr tyckte jag alltid att det var så roligt att julpynta men nu tycker jag bara att det blir för mörkt - och då har jag ändå tänt ljus överallt! Tror att det beror på att det är så svart ute när vi inte har någon snö... Men nog ska den komma!

Det positiva med att sätta upp julgardinerna är dock att vi närmar oss julen då hela familjen återigen blir samlad! Jag började längta så mycket efter barnen att jag fick lov att skicka lite glada och kärleksfulla mess till dem båda! Det ska bli sååååå oerhört roligt att vara tillsammans allihopa! Det är väl egentligen också det enda jag önskar mig till jul - och just nu ser det ut som om jag ska få det jag vill! Nice!

Another day in paradise!

Sov lite underligt i natt och vaknade redan kl 05.00... Onödigt när man bara sovit tre timmar... Gick ut för att hämta tidningen och kolla recensionen men den hade inte kommit med... Åhhh! Nu får vi vänta ända till på måndag för att läsa kritiken. Nåja, vi hoppas att vi väntar på något gott! Det kanske blir som med Carlsberg: "Worth waiting for!". Haha!

Som tur var somnade jag om läääänge och hann kanske inte göra så mycket idag men det gör ju ingenting! Halv fyra var jag på plats på Nordanå igen och kände bara längtan och lite lätt upphetsning! Att spela den här föreställningen är verkligen så nära ett arbete i paradiset som man kan komma! Kärlek, glädje och lycka från första till sista stund!
 
Idag mingelfotograferade jag lite medan vi tog emot publiken. Här ser ni Oskar och Emilias fiiiina dagisfröknar Elly och Catrin längst ut till vänster respektive höger. I mitten mer personal från Morö Backe. Alla hade kommit för att få skratta och enligt egen utsago efteråt så hade de också fått göra det! Kul!

Min f d arbetskamrat från teatern, tekniska chefen Tage Markusson, kom med sin Helen och fick bli mingeldokumenterad även han! Vi frotterar oss gärna med publiken - både före och efter! Det är bara så vansinnigt roligt att träffa alla!

Själv tog jag plats mitt i Turistbyråns fantastiska personal som säljer våra biljetter! Vi hade bjudit in dem för att de skulle få se vad de egentligen sålde. Haha! Man kan tycka att det är så dags nu men de var också glada och uppspelta när de gick hem och det var ju meningen!

I logen hade Åsa fått besök av Belindas syrra! Eller brorsa? Eller dubbelgångare? Hon/han läste Sundsvalls Tidning och verkade i alla fall nöjd över helsidesbilden! Haha!

Och föreställningen gick som ett hejsan! Fantastisk publik även ikväll och underbart jubel! Lyckokänslan är enorm och man får endorfinkickar man önskar att alla fått uppleva! Vi fick också så mycket beröm för sången av en del f d revymusiker och det värmer extra mycket! Kul att man fortfarande kan utvecklas! Själv vet jag ju att det är fina, kunniga och pedagogiska Mia Sommar som "rår för" att åtminstone min sång blivit så mycket säkrare. Utbildning ger självförtroende!

Efter föreställningen var det dock dags att riva allt! Imorgon intas scenen av Carl-Einar Häckner! Men om man är många går det snabbt även om allt ljus också skulle plockas ned. Vi gjorde också ett fynd:


Mitt i havet hittade vi denne man! Han är väldigt lik Belindas syrra eller brorsa... Undrar om han legat under tyget hela showen? Det visade sig vara ett riktigt fynd eftersom han också hjälpte oss att plocka ihop! Han verkade väldigt erfaren och var väldigt lik Anders som är tekniskt ansvarig på Nolia... Ännu en bror? Haha!

Nåja, nu är jag hemma igen och vansinnigt nöjd med vår första spelhelg i Skellefteå! Galet kul och nästan helt utsålt båda kvällarna! Några enstaka platser i hörnen kvar så nu gäller det för alla hugade spekulanter att hänga på låset! Vi är tillbaka på scenen på fredag!!! See you in paradise!

Fantastiskt magisk kväll!!!

Jag är helt tagen... Vilken underbar kväll! Vilket mottagande! Vilken publik! Vilken helt ljuvlig känsla att få komma hem och spela i Skellefteå igen!!! Älskar er alla som var med oss på något sätt ikväll! Sådana här dagar har jag verkligen världens bästa jobb! Jag och Åsa är verkligen så lyckliga!
 

Syrran skickade över några bilder som hon tog ikväll och vi ser ju ganska glada ut redan innan vi började... Haha! Här tog vi emot publiken och delade ut biljetter till alla våra gäster! Vi tog också hand om TV4:as kunder som jag tror fick en härlig kundkväll! Åtminstone om man ska tolka reaktionerna!


Här har ni fina syrran och lilla mamma! Ganska lika varandra va?


Och jag och lilla pappa! Det finns tydliga släktdrag här också! :)

Sedan drog det igång och redan när vi kom in i den nedsänkta belysningen från start så kändes det på stämningen att det skulle bli en magisk kväll! Och det här är inget skryt. Vi hann bara hälsa alla välkomna innan det började jublas och sedan fortsatte det av bara farten. Det var som om alla var där för att ha roligt! De ville verkligen skratta och vi var väl heller inte sena att haka på... Haha!


Och fort gick det! Vi hann inte mer än börja förrän det var slut! Och då hade vi ändå hållit på i en timme och fyrtio minuter. Tusen Tack till alla för skratt, applåder, underbara blommor (ni ser ju) och jättefina presenter! Vi blev jätteglada och har numera gott om tryffel (livsfarligt...), kaffe och väldigt fina glöggmuggar! Ni är för söta!


Efteråt samlade vi ett femtiotal(?) glada vänner och gäster i foajén, skålade och tackade! Underbart att få dela den här kvällen med er! Jag ser lite sammanbiten ut men jag var nog nästan rörd. Eller så tvingar jag mig själv att hålla tyst så att Åsa skulle få en syl i vädret... Haha!


Avslutade sedan kvällen med det här glada tjejgänget hemma hos Anki! Det är inte alla som har ett runt bord för nästan 20 pers... Hög stämning, glada skratt och fantastiskt god plockmat! Tack! Ni är underbara!


Men det har varit ett par långa dagar och en rejäl urladdning ikväll så jag blev inte så sen. Dags att släcka ljuset för ikväll och sova länge för att vara pigg till morgondagens show!
 
Ja, om jag kommer att somna så fort vet jag inte. Jag var nämligen så kaffesugen när jag kom hem att jag nu hällt i mig två stora muggar... Smart? Nääääeee, men gott så förtvivlat! Tack alla som bör tackas men en särskilt varm hälsning till Åsa, Peter och Anna som jag fick förmånen att jobba med ikväll! Magiskt mina vänner!

Bygge och träning!

Den här dagen började riktigt bra! Hann starta upp med lite jobbfix, duscha och få besök av svärfars som gjorde en stadssväng! De bjöd på medhavda munkar och hade med sig blommor till mig som tack för föreställningen - i förskott! De ska inte se den förrän nästa helg men har en väldig tilltro och det tackar vi för!


Fina rosor från makens familj! Ser fram emot att ha er alla i salongen! Tack!

Sedan bar det av ner till Nordanå där vi idag har byggt scenografi och teknik. Ja, vi hade god hjälp! Peter var naturligtvis på plats och på ljuset hade vi både Anna och ljussättaren Thomas. Då måste det väl bli bra?! :) Ja, vi hade ju mer hjälp:
 

Det här är Freja - Annas söta dotter som är fyra år! Vilken sockersöt tjej och ett socialt geni! Hon pratade glatt och hjälpte till både här och där!


För dagen hade hon också fixat naglarna! Lila med glitter! Snyggt! Jag blev lite avis men skulle få komma hem till henne och måla jag också. Schysst!


Här hjälpte hon mamma med lite sladdar och annat som inte är så tungt. På frågan om vad hon ska bli när hon blir stor svarade hon: "Lamperska - som mamma". Underbart yrkesnamn! Ja, hon skulle bli lite frisör också!


Jodå! Tjejerna lyckades bra!


Och i foajén stökade världens bästa Mie! Det kommer att bli ett vitt party där ute! Snyggt och stämningsfullt!


När jag var klar med min del drog jag iväg på "Indoor Walking" tillsammans med Sonia och hennes kompis Susanne. Ett hyfsat arbetsamt pass och jag blev (som sig bör) helt genomsvettig! Lisa Renberg kör hårt med oss och det behöver åtminstone jag!


Då var det skönt att komma hem till dukat bord! Jag blev inspirerad av sonen och gjorde en porterstek på förmiddagen så när jag kom hem var det bara att göra klart såsen. Resten hade maken fixat! Egen lingonsylt smakade bra till. Grönsaker? Näääeee, det fanns ingen tid idag. Vi var för hungriga! Jag kan glädja er med att det inte blev någon dessert heller... Ännu... Haha!

Nu har jag varit en sväng på solariet för att försöka få någon färg på mina bleka armar. En dusch på det här och sedan är det väl bara att samla ihop sig, gå igenom texten i huvudet och börja längta till morgondagen! Jag har världens roligaste jobb!

På't igen!

Gårdagens misstag med Facebookevenemangets borttagande har jag verkligen fått äta upp... Herregud så många som hört av sig och som jag fått lugna med att vi kör precis som vanligt! Man måste erkänna att Facebook är ett bra sätt att sprida information - vare sig man vill eller inte. Det finns ju också de som säger att även dålig reklam är bra reklam - återstår dock att se om det verkligen stämmer...
 

Annars har det rullat på idag. Jobbat med ekonomi och åkte ner på Nordanå för att träffa den här trevlige unge mannen! Hjalmar Lindberg heter han och går radioproduktionsutbildning i Piteå. Just nu gör han praktik på Radio Skellefteå och det var i den egenskapen han intervjuade mig inför våra kommande föreställningar! Ambitiös, självständig, påläst, snabb och alert! Kommer att klara sig alldeles utmärkt vart han än hamnar i framtiden! Han berättade att han haft min revykollega Thomas Löfgren som lärare i Kåge och jag tycker faktiskt att han verkar ha klarat sig bra ändå! Haha!
 

Han tog också lite bilder ifall de skulle behöva. Jag satt som en diva här på en av mina favoritytterplatser... Är man ytterplatsmänniska så är man! Notera gärna mina gamla glasögon.


Efter fortsatt pappersjobb så blev det en delikat middag igen! Njut nu av den vackra uppläggningen av risgrynsgröt, mjölk, hårdbröd och hamburgerkött... Haha! Tog med ljusen på bild för att få lite stämning. Men det var gott!


Efter maten testade jag ett par av mina nya glasögon, bad maken ta bild men när jag nu kikar på dem förstår jag att han slamsade en aning... Är han verkligen fotograf?Ja, jag skrattade mest...


Till slut verkade jag dock ha fastnat så att ni också ser själva glasögonen. Ser lite uppgiven ut men annars är det bra.  Väldigt sköna - än så länge - och en större "tittyta" eller vad man nu ska kalla det. Jag ser bra ut helt enkelt! Ja, ni fattar. Typ...

Kvällen avslutades på Blomsterlandet där de hade kundkväll men lite olika lokala utställare - mest med sötsaker som tema. Ja, hur tror ni att det slutade?


Precis!!! Jag kom hem med en underbar tårta, biscotti och dessa ljuvliga cupcakes! Vi har just ätit två av dem och den där toppingen gick inte av för hackor! Mmm... Synd att jag slutat äta efterrätter... Och tur att Cupcakes måste räknas som något annat... Haha!
 
Ni förstår ju att det var "Mina magiska bakverk" som var på plats. Hon är fantastisk! Och hennes tårtor kan man också slänga i frysen! Smart! Därför har jag nu löst en kommande dessert som bara ska tinas när det är dags. Den här gången blev det med smak av kola och lingon... Kommer att bli hur gott som helst! Om jag nu kan hålla mig...
 
Imorrn börjar vi inflytten på Nordanå, fredag tekniskt genomdrag och på kvällen är det äntligen dags! Såååå roligt! Nu ska jag slappa en stund - och inte äta något mer!
 

Frustreeeeeerad!

Jag är ingen teknisk idiot! Lovar! Jag brukar fixa ganska mycket saker (inte allt!) och har haft ansvaret för datorer och internet här hemma sedan de flyttade in 1991. Jag har stått ut med sunkiga modem och barnens "Mamma, vi har inget internet! Gör nåt!". Jag har kopplat sladdar, uppdaterat hemsidor, laddat upp och ned sånt som behövts, installerat om drivrutiner och operativsystem - kanske inte alltid med världens bästa tålamod, men ändå! Varit hyfsat teknisk. Tills idag...
 
Vi har ett "Mens Night 2"- evenemang på Facebook men egentligen ville vi ha en grupp där man kan klicka "Gilla" för att kunna lotta ut 2 biljetter varje vecka. Det kan väl inte vara så komplicerat? Jooo! Började förra veckan när jag var som mest stressad över fixet inför Sundsvall och gjorde då en grupp men någon Gillamarkering dök aldrig upp. Och jaaaa, jag hade bråttom när jag gjorde den och jag hade nog kanske lite bråttom även idag. Jag har ofta lite bråttom även om jag kanske inte alltid behöver... Sitter i benmärgen eller nåt. Kanske i reptilhjärnan... Grrr...
 
Hur som helst hittade jag idag (av en slump) möjligheten att göra en Gilla-sida! Jaha... Och eftersom jag är lite rask så gjorde jag en ny sida, laddade upp ett par bilder och började bjuda in vänner att gilla och dela! Bra! Meeeeen, det här var inte rumba...
 
Det blir ju rörigt när vi har två andra sidor som också handlar om Mens Night 2! Dåligt! Därför skulle jag ta bort dem men den enda möjligheten att ta bort ett evenemang är att göra det till "Inställt". Ja, man va fanken. Jag skriver bara att det nu finns en ny grupp. Sagt och gjort, eller snabbt och gjort, så hade jag fixat allt och åkte iväg ett par ärenden. Redan på väg ner till stan så började det komma meddelanden om det inställda evenemanget och frågor om vad som hänt... Fanken också!


Därför vill jag nu be alla drabbade om ursäkt och villigt erkänna att det inte bara är snålheten som bedrar visheten. Snabbheten kommer på en delad förstaplats! Haha! Vi kommer alltså att spela precis som vanligt och börjar nu på fredag! Fredagar och lördagar under fyra helger finns vi alltså på Nordanå och biljetter kan man köpa på Turistbyrån, Nordanås reception eller Ticnet.
 
OCH - om ni gillar och delar den här sidan på Facebook så kan ni alltså vara med i utlottningen av 2 fribiljetter med mat! Jag hoppas verkligen att mystiken klarnat - för nu vill vi verkligen bara spela och ha kul!!! Haha!
 

Därför fick det bli en lugnande Sparrissoppa till middag! Ja, det är inte så märkvärdigt som det ser ut. Jag köpte Keldas soppa och piffade upp dem med lite mer salt och cayennepeppar. Fräste upp färsk sparris och purjo och la ner i tallriken tillsammans med lite räkor. Gott bröd och en bit brieost var inte fel som tillbehör. Nu är jag både lugnare och mättare! Lovar att inte ställa till med några tekniska påhitt ikväll!
 
Jag tror att det var något mer jag skulle skriva med man kan säga att frustrationen tog över. Nu ska jag övergå till stickningen! Eller räknas den också som en teknisk historia? Nääeeeee...Jag ska försöka att sticka lååååångsssaaaaaaaaaammmt...

Segt...

Vet inte vad som händer men vi har seeeegt internet idag. Tur att jag å andra sidan går fort! Haha! Det har blivit massor med saker gjorda idag och det känns väldigt bra! Nu närmar sig Skellefteåpremiären med stormsteg och idag har jag bokat in lite press, lite gäster och avverkat det mesta på Att göra-listan - vilket i och för sig inte betyder så mycket eftersom den samtidigt fylls på...


Har också varit ned på Nordanå för att känna på miljön... Nej, för att hämta nycklar och tömma bilen på all rekvisita och scenografi som vi haft med oss till Sundsvall. Då blev ju också bilen lite städad och det är alltid bra!

Nu är jag på väg till sista SPYC-passet för hösten. Måste planera upp mina veckor så att de inte försvinner utan att jag kommer ihåg att träna... Vi har ju bara en kropp och min blir annars väldigt "sladdrig".... Haha! Ha en bra kväll alla! Jag kanske återkommer!

Ljus i mörkret!

Riktigt surt och uselt väder! Desto bättre humör! :) Ja, det är då en jädra tur det! Annars skulle man ju få ge upp helt... Jag har pysslat omkring här hemma och plockat fram (lite mer julsaker) och bort (lite mer skräp)! Det senare var nödvändigt för att det första över huvud taget ska vara möjligt... Haha!
 

Arrade också upp en ny adventsstake! Det blev ljusfat från IKEA, ljus med lite glitter från ICA och metallsiffror från Lagerhaus. I botten borde det kanske ha varit mossa men det fick bli kaffebönor. Går bra det också!  Ingen bra bild men ni får i alla fall se vårt extremt hotta och väldigt bruna kök! Haha! Ja, ni förstår säkert att jag vill ha ett nytt...

Och syrran skrev idag att hon syndat genom att sätta upp ljusslingan idag och då måste jag väl ansluta till denna syndiga förening... Jag är dock en som gärna tar bort allt redan till nyår. Kan det inte ta ut varandra? Jag tycker att vi behöver allt ljus vi kan få nu!
 

Köpte också en ny lampa på IKEA som hade någon sorts julkänsla. Den passade väldigt bra i rummet där vi ju också eldar ljus och är lite oroliga över den stigande värmen. Nu har den här ljuskronan ett "hål" som den kan stiga i! Fint tycker jag! Åtminstone nu. Maken har mekat och flyttat sladdar och haft sig idag så jag vågar väl inte säga att den gamla lampan kanske får komma tillbaka senare... Haha!

Nåja, kanske lika bra att erkänna redan nu. Han är nämligen på gott humör efter dagens fiskmiddag:


Torskrygg, potatis, sallad och stuvad purjo. Igen. Det här är bara för vansinnigt gott! Ser inte märkvärdigt ut men ibland är ju det enkla godast. Nästan bättre än gårdagens renfilé. Då förstår ni hur mycket vi gillar god fisk! Fast bara nästan... Ren och lamm är ju mina favoritkött! Ja, jag tycker väl ganska mycket om god mat helt enkelt! Har däremot lagt ned godisätandet som kommer att bli ett måste om jag inte ska växa ur alla kostymer...

Har skickat lite mail idag och gått igenom jobb- och inbjudningslistan till premiären. Ska försöka få iväg pressinbjudan också och sedan får det vara bra för idag! Kanske en biltvätt... Ja, vi får se! Hoppas att ni alla har en bra söndag! Med mycket ljus!

Upp å ned!

Ja, säger det i föreställningen och jag säger det här: Jag pendlar verkligen när det gäller humöret! Ena dagen världsmästare och nästa dag djupt självkritisk... Om jag var på topp igår så har det varit en låg dag idag. Varför vet jag egentligen inte men jag tror att det började imorse när jag låg kvar i sängen och började fundera på allt möjligt.
 
Mest var det självrannsakan över saker som jag gjort eller inte gjort men även funderingar på när man själv ska säga ifrån. Det är inte heller lätt. Och om man nu råkar har rätt - hur viktigt är det? Jag brukar ju säga att man får välja: "Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?". Då brukar valet inte bli så svårt. Nu har dagen gått, det mesta har flutit på och det som imorse verkade tungt känns inte så förfärligt. Det som är bra med mitt humör är också att det ganska snabbt pendlar tillbaka!
 
Så där ja! Nu kan vi fortsätta helgen! Lite jobb ska det bli men det tar jag nog imorrn. Kanske var det det som stressade mig imorse men man måste bestämma sig för att vara ledig också! Har handlat mat och pysslat lite här hemma, börjat ta fram lite ljus och annat för att förbereda inför första advent.

Ljusslingan och granriset på bron sitter uppe! Lyckades för ovanlighetens skull hitta ljusslingan och den funkade! Det måste ha varit första humörvändningen!


Maken monterade upp en ljusslinga i vår gamla ljuslykta. Det blev fint tycker jag!


Och nu har vi ätit renfilé som jag hittade i frysen! Lite rotsaker och svamp fick hänga med på tallriken! Nu är vi så mätta att vi kanske bara orkar ligga i soffan... Kan också vara ett bra sätt att komma tillbaka - både ork- och humörmässigt!

Återkommer imorrn! Med tanke på växlingarna så borde jag väl vara världsmästare då? Haha!

Happy day!

En alldeles utomordentligt glad och skön dag där jag har varit lycklig både över bra föreställningar, säker hemresa, härliga publikreaktioner och fantastisk recension! Ja, man kanske inte ska bry sig så mycket men det är ju på det sättet man blir bedömd när man är i den här branschen. Det och naturligtvis publiken!!! I vilket fall är jag glad, nöjd och lite kär i hela världen! ;)

I övrigt har jag inte gjort många knop. Skönt att unna sig en dag när man inte ens stuckit näsan utanför dörren! Jag har däremot suttit och pillat med Facebook-gruppen som jag skapade. Inte vet jag om jag har svårt för att fatta men förr kunde jag starta grupper och ändra administratör och folk kunde gilla och gå med... Nu funkar det verkligen sådär... Förmodligen har jag gjort något fel... Men vad? Nåja, det kommer en ny dag imorrn! Och biljettförsäljningen går framåt! Kul!
 

I afton har jag mest bara myst! Tänt lite ljus...


Och gjort upp eld!


Dukat och inväntat makens hemkomst och hans tur att fixa middagen!


Det blev hämtmat från Pairats Thaimat som öppnat i Morö Backe Centrum. Vi har förlorat gatlyset här uppe men i alla fall fått en bra restaurang! Riktigt gott var det här!!! Vi tog "Sommarlåda" med lite heta räkor, kycklingspett i jordnötssås, vårrullar mm.

Nu är man mätt och belåten och jag ser fram emot en kväll i TV-soffan där jag kanske ska sticka några varv på min tröja eller inte göra nåt. Ledig helg måste man ta vara på när man har fyra kommande jobbarhelger framför sig! Men de är ju så roliga att det knappt känns som att jobba... Ha en bra kväll alla!

Recension!

Nu är vi så lyckliga att vi nästan går av! Vi har blivit recenserade av en journalist som verkligen har förstått allt vi vill säga - och fortfarande tycker att det är hur roligt som helst! Tack Susanne Holmlund! Idag svävar jag på små moln! Läs själva här nedan eller på http://st.nu/kultur/teater/1.5299180-de-hacklar-moderna-nojor
 
 
De häcklar moderna nojor 
Sveateatern Mens night Av och med: Monica Lindgren och Åsa Persson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det spelar ingen roll vilka vi är, hur vi är uppfostrade eller vilken smak vi har i övrigt: en människa som oförhappandes ramlar på ett bananskal får oss garanterat att skratta.

 

Sista lunchteatern för säsongen tillhörde Monica Lindgren och Åsa Persson, som verkar i världens äldsta komeditradition, narrens rätt att säga sanningar. I svensk tappning: människor med norrlandsdialekt talar inte bara skojigt - de har också privilegiet att gå rakt på sak och skrapa bort all falskhet och förljugenhet. Det var inte alls lyxigt att åka till Spanien på konferens - det råkade bara vara billigare än hotellet i Skellefteå. Och det glamorösa med att hyra en bil vägdes upp av en veckas påtvingad nykterhet för att kunna köra den.

 

Deras föreställning, mer scenshow än teater, driver oförblommerat, befriande och hänsynslöst med åldrande, utseende, sociala medier och andra nutida besattheter. De gympar på scenen, drar en Slapp-rap, läser dikter från toapapper och låter Magnus&Brasses hit "Bäst att ta sig ett glas" blir "Bäst att ha internet".

 

De driver med män - som han på nätdejtingen som med "romantisk" menade att släcka lysröret i köket. De bjuder på sig själva och räds inte sina bilringar och valkar, inte ens att visa upp dem i pinup-parodier eller gunga med dem i leopardtrikåer.

 

Eftersom de är två kan de inta motsatta positioner och gå hårt åt varandra som nära vänner, vars band är lika oupplösligt som det mellan ett par ingångna skor. Och de visar hur vi tvingar trenderna på varandra: den som inte lyckas vara smal och snygg får inte ens deppa för det utan att någon hurtbulle börjar surra om "självömkansträsket" - in i ledet igen.

 

En hel del poänger är oväntade och därmed verkligt roliga. Men komiker som Åsa Persson och Monica Lindgren är inte så harmlösa som de verkar. För det är oss de pekar på. Sanningen är ju att bonnig dialekt bara är rolig i ett storstadsfjäskande sammanhang, liksom bantningsparodier inte vore ett dugg kul om inte hela vår kultur vore kroppsfixerad.

 

Utan att vi tänker på det, eller vill erkänna det, pekar de ut för oss vilka gudar vi tillber. Konsten är pålitligt profetisk, och det stora antalet bantnings- och träningsparodier i dag visar, bakom all humor, hur illa det är ställt med oss; i hur hög grad vårt själsliv faktiskt är ockuperat av mat- och utseendefixering.

 

Samtidigt är skrattet ett verktyg för att fjärma sig lite från sina normer. Komiker ger oss en livlina genom att överdriva sig själva, så att vi ska se att det som går till överdrift hos oss verkligen är överdrifter.


Sundsvall - Umeå - å hem!

Lång dag även idag! Startade dock upp med hotellfrukost och det är ju alltid både gott och trevligt! Vid tio var vi tillbaka på teatern igen för att ställa i ordning, soundchecka, sminka och byta om! En timme senare var publiken på plats och vi började så småningom vårt sedvanliga mingel!
 

Fullsatt även idag men en lite äldre publik. Vi funderade om de skulle tycka att vi var för fräcka men det hade vi inte behövt oroa oss över! De skrattade lika gott och var med på noterna!


Våra fina tekniker Håkan och Claes skötte det praktiska och allt funkade lysande även idag! Kul att få jobba med er grabbar!

Och föreställningen var nog ännu bättre idag. Både Scenkonstbolagets VD och en recensent från Sundsvalls tidning var där så vi får kanske läsa några rader i morgondagens tidning - eller på webben. Nu spelar det väl inte så stor roll vad det står eftersom publikens reaktioner är de som väger tyngst men det är ju alltid kul att få bli bedömd när man tycker att det funkar bra och man har lagt ned mycket jobb.

Roligast var ändå den äldre damen som kom fram till mig efter föreställningen. Hon måste ha varit över 80 år gammal, gick med käpp och tog god tid på sig innan hon bad att få komma fram och tacka för föreställningen. Ja, vi tog i hand och hon tittade på mig och sa att "det här var det roligaste jag har varit med om! Tack ska ni ha!" Så fint! Hon fick stora kramen och det känns bra att ha gjort en annan människa så lycklig!
 
Men alla gillar ju inte allt. En av servitriserna hyllade föreställningen, ville ge Belinda nobelpriset men sa också att det enda hon inte gillade var "folklustspelet"... Jaha? Alltså tanten, (d v s Emma)! Jojo! Där fick man på skallen! Men å andra sidan var hennes enda exempel på en rolig historia i föreställningen en del av Emmas monolog... Haha!


Sedan var det bara att packa in allt i bilen, styra kosan norrut och efter ett kort stopp på IKEA (ljus och servetter) och bensinpåfyllning i Ö-vik så kom vi fram till Umeå några minuter före sju då föreställningen på Sagateatern skulle börja! Vi hade bokat biljetter till 1 2 3 Schtunks improviserade uppsättning om Mozart!

Såååå bra! Lasse Beischer var den drivande skådisen och han är bara så bra på det här! De tar också in publiken på ett underbart sätt och t o m upp dem på scenen!


Här har de lyckats få med sig ett par killar som fick spela Haydn och Bach under en tripp till en musikfestival... Kul! Killen längs till höger hade dock ingen större motorik...


Ja, ni ser ju här! Alla hoppar... utom en... Hur som helst var det en kanonföreställning, Åsa fick också komma upp på scenen och en karl på första bänk var så överdrivet intresserad av att få komma upp att det nästan blev pinsamt... Men i övrigt var det välspelat och väldigt roligt!


Vi träffade också Lillemor och Helena som var där! Kul! Åsa drabbades av blodsockerfall och fick lov att köpa en macka... Ja, ni ser ju att hon är lite grym i ögonen. Kan lova att det gick över direkt hon hade svalt den!

Det har varit ett par fantastiskt roliga och lite ansträngande dagar men klart värt jobbet! Det ska väl kanske vara lite ansträngande att jobba? Nu väntar sängen och det ska bli såååååå skönt att få sova!

Sundsvall!

Inte kul när väckningen ringer 05.45... Men det gick det också! Vi kom oss iväg enligt planen före 07.00 och fick sällskap av underkylt regn ned till Ö-vik. Nu körs det ju en del på E4:an så det var mest blött - förutom på en vändplats där vi skulle byta chaufför... Glashalt! Förstår att det har varit en olycksdrabbad dag på småvägarna. Har i alla fall hållit hastigheten och det är lite ovanligt - men nyttigt för bensinförbrukningen! Inte ofta min bil går på 0,8!
 

Resa till Sundsvall kräver alltid ett stopp i Övik och idag blev det varm macka, smoothie och kaffe! Gott!


Snabbt iväg igen och här kör vi över Vedabron! Nej, det är inte jag som kööööör...


Framme på teatern i Sundsvall och där möttes vi av superfina tekniker som hjälpte oss med bygge, ljus och ljud! Kanonkillar! Här ser ni ljudteknikern Håkan som riggar medhörning. Vi undrar om han trodde att vi skulle ragga upp honom direkt eftersom han presenterade sig och sedan berättade att vi kände hans svärmor... Hmm... Hur som helst Barbro så har du lyckats utmärkt i valet av svärson! Haha!

Och här har ni scenchefen Nisse! Ja, han är lite kort... Men duktig på att slå klackarna i taket! Eller... En bra människa det här också! Gänget kompletterades med Claes på ljuset och så hade vi allt vi behövde! Tusen Tack!


Själv såg jag till att bildspelet fungerade och att rollupen kom på plats!


Vi spelar på Sveateatern som är en f d biograf. En av de äldsta i Sverige! Det välvda taket var fortfarande superfint!


När vi riggat klart blev det paus för mat och vi gick till ett fint, ekologiskt café som levererade idag! Åsa hade dock vissa anmärkningar på att delar av ljuskronan hängde... Men det finns ju en mening med allt:


Man kan ta lite indiska porträtt! Haha!


Och leveransen idag var en kanongod renfilé med rostade rotsaker couscous, grönsaker, svamp och gott bröd. Superfräscht och billigt!


Sedan tillbaka igen för ett teknisk genomdrag med grabbarna, smink, ombyte och sedan kom publiken! Vi minglar alltid lite innan och det är kul att träffa alla!


Hade också turen att få krama om Ola Theanders söta och trevliga dotter Moa! Så roligt att äntligen få träffa dig!


Håkan var redo på mixerplats, klockan slagen och det blev dags att köra igång!


Fullsatt och festligt! Glad och trevlig publik och föreställningen gick fortare än vanligt då vi varit tvungna att korta den till en timme för att passa teaterns After Work och Lunchteaterform. Men det funkade bra det också! Kul att träffa regissören Martin Lindberg som jobbar med Scenbolagets Julshow. Han var supernöjd med oss och det känns riktigt roligt! Någon recensent såg vi inte till men kommer visst imorrn. Bara att skärpa sig igen då! :)


Avslutade kvällen med att gå och äta igen (jo, det verkar nog ofta men man behöver både lunch och middag). Vi fick sällskap av Åsas kompis Arne som bor här nere!

Nu ska jag lägga mig tidigt, läsa lite och sova som en stock! Tack för idag Sundsvall! Kul att få komma hit!

Japansk Afton!

Oj, vilken kväll det blev! Jobb idag med det där förbaskade bildmanuset som till slut blev klart - bara för att direkt ändras eftersom vi måste korta föreställningen till Sundsvall... Åhhh! Det innebar lite omstuvningar i både bilder och manus. Onödigt extrajobb som jag blev rätt stressad över och som precis också är klart! Jag och Åsa var nämligen bortbjudna ikväll - på ett kombinerat jobb och mat-möte till finaste Mie och Pär! Mmm...


De bor numera i ett underbart gammalt hus som är byggt 1860 men som har allt! Gamla kakelugnar blandat med smakfull och modern inredning! Så suuuuperfint! Vi började med möte om vårt kommande samarbete med Mens Night 2 som startar nästa fredag på Nordanå! Så kul!


Dukat och klart i matrummet! Jo, Pär har byggt skänken mitt fram och Mie har naturligtvis ritat! Snyggt!


Lite husesyn kunde vi damer kosta på oss eftersom Mie har en PK i köket! Pusskompis? Säääääkert! Men också Privat Kock! Som just besökt Japan!


På vinden finns fortfarande "Kopp-Brittas" kammare med den gamla järnspisen. Det var alltså lasarettet som byggde huset för de som hade smittkoppor. Britta var föreståndare - därav namnet.


Och i köket stod Pär och lade sista handen vid det som skulle bli en alldeles underbar middag!!! Sååååå otroligt mycket gooood mat! Jag är överväldigad! Glömde t o m att fotografera i upphetsningen... Tog ett par knäpp med telefonen som också får komma med här:


Första dukningen! Rå lax med avokado, salladslök och sockerärtor med en dressing på japansk soja och smör... Gudomlig! Lägg därtill god sallad med fräsch vinaigrette och pilgrimsmusslor... Behöver jag säga mer?


Nästa dukning innehöll grönsaker! Smörstekt och japanskt kryddad rättika, svamp, broccoli, pac choi mm. Ljuvligt!


Sedan kom köttet! Spett med olika kött och fläsk, kycklinglårfilé och stekta paprikor. Hur gott som helst!


Ja, ni ser ju själva! Nööööööööjda! Tror inte att jag ätit så här gott och vällagat på länge! Tusen miljoners Tack!!! Pär hade också tagit med sig olika såser från Japan och den här sojan och ingefäran som vi dippade i var makalöst god! Måste beställas!


Han förevisade också sina japanska knivar och det blev hur roligt som helst! Vad vi skrattade åt kan jag tyvärr inte skriva... Haha!


En sista titt i hans nybyggda studio fick avsluta kvällen för min del eftersom jag hade jobba kvar. Nu är detta klart och jag ska slänga mig i sängen. Avfärd före 07.00 imorrn till Sundsvall där vi spelar 18.00. Hoppas på bra körväder! Att publiken är lika glad som vanligt räknar jag nästan med! Att spela den här föreställningen är bara så roligt!

Sov gott alla glada! Jag förstår att det är många som är nöjda eftersom "Sverige" också slog Luleå ikväll! Ja, jag skojar, jag veeeeeeeeeeeeeeet att det var Skellefteå! Jag är ju inte galen på det viset... Bara nästan!

Kalaaaaaaas!

Det där med att börja ett nytt liv är svårt... Jag menar, det är ju oförskämt att inte vara med och fira fars dag... och ännu mer iförskämt att inte fira sin syster... Eller? Fast så mycket tårta som jag har ätit på två dagar kanske man ändå inte hade behövt stoppa i sig... Haha!

Nåja, gårdagen avslutades i alla fall med en god middag! Det är väl det minsta man kan göra för pappan i familjen? Han gillar ju fisk så det fick bli:


Havskatt med räkor och västerbottensosttäcke! Kanske inte helt nyttigt men otroligt gott! Receptet och fisken hittar ni här: http://brobergsfisk.se/2012/04/07/havskatt-med-rakor-och-vasterbottenstacke/

Idag har det varit ekonomijobb och fortsatt fix inför Sundsvall dit vi åker på onsdag morgon. Eftersom vi ska använda oss av teaterns tekniker (som också ska ha en hel del passningar i föreställningen), och har ganska ont om tid när vi kommer fram, så gäller det att skicka så mycket information som möjligt. Just nu sitter jag och lägger sista handen vid ett bildmanus till ljudteknikern. Kommer nog att funka!

I afton blev det ett avbrott för att hälsa på My på förskolan där det var anhörigdag. Och eftersom att syrran fyller år imorrn så blev det ett sammanslaget firande!


Mormor och morfar var redan på plats när jag kom! Kul för My att få många besökare!


Sedan kom ju älsklingsmamman och det är ju ändå den bästa famnen!


My skötte värdskapet med glans och visade morfars runt. Det här var deras första besök på förskolan och morfar/pappa hade för ovanlighetens skull satt på sig hörapparaterna... Det var kanske lite onödigt då ljudnivån med alla barn inomhus var ganska hög...


Ja, hon fnissade också när vi inte fattade eller gjorde fel... Söta unge!


Sedan blev det visning av pärmen med alla bilder och uppgifter på hur My utvecklats sedan hon började på förskolan!
 

Mycket pedagogisk lärare...


Men ibland var hon tvungen att ta paus och busa runt! Här är hon ett plastlådemonster!


Efter all denna aktivitet var det skönt att sänka ljudnivån och åka hem till Malin för lite mat, eller som pappa sa: "Tack Gode Gud!" Haha! De hade med sig rödingröra som var jättegod!


My högg in friskt på anrättningen! Ja, det gjorde vi också!


Och efter maten hann vi kramas, pussas och gosa en stund! Hon har de allra goaste kramarna! Jag hann inte med någon tårta eftersom jag var tvungen att jobba vidare och sticka iväg på träning!


Håll i er! Här tog Anki en bild av oss alla när vi stretchade efter ett sjukt jobbigt cirkelträningspass! Vi kan väl köra en tävling: Gissa rumpan? Den som vet vilken som är min kan vinna en biljett till Mens Night 2! Haha!


Efter träning ska man ju äta så jag hann förbi syrran en sväng till för en kopp kaffe och denna makalöst goda tårta!!! Anledningen till att hon är så glad är inte att hon fyller 39 imorrn. Det är att hon firar sin sista dag som 38-åring! Haha!

Och svåger-Martin som fyllde år för två månader sedan fick också present! Det händer att jag är sen ibland... Men nu är det gjort! Bra att ha klarat av innan det blir jul... Malin fick en duk med Skellefteåmönstret och Martin en stektermometer! Jag är ju rätt praktisk!

Här sitter han dock med läsplattan som INTE är en äppelprodukt! Otroligt vilken visdom som kommer med åren... Haha!

Nu måste jag ta en dusch och jobba vidare med bildmanuset! Sov gott alla glada och håll tummarna för bra körväder på onsdag morgon! Måste förmodligen ge oss iväg före skam... Ännu en motstridig morgon för undertecknad! Tur att jag får sova ut imorrn!

Arvidsjaur och tillbaka!

Det blev en låååång arbetsdag igår! Uppe med tuppen och hemma när klockan blivit nästan midnatt! Hemresan var inte särskilt kul med regn, slask och "isglägga"... Tur att Peter körde lugnt och fint! Tack för det! Inte roligt när man bara kan ligga på 60 km/h... Men bättre det och att få komma hem!


Vi var alltså i Arvidsjaur igår! Fin konferenslokal på hotellet men kanske inte bästa förutsättningen för ljushängning. Nu har vi dock lite markbundna alternativ så det blev fint i alla fall!


Efter att ha varit igång sedan frukost smakade middagen med den här ryggbiffen alldeles utmärkt!


Då hade också Åsa anslutit! Hon hade haft ett uppdrag i Luleå innan hon kom på den då redan ishalkiga vägen. Tur att hon igår hade med sig vännen Anders! Ja, det är han som har lite gula tänder till höger...


Nej, nu var jag orättvis! Det var ju en friterad potatis! Och så här glad var han mest hela tiden!


Eftersom han normalt är tekniker på Christinasalen i Piteå så var det också en extra hand vi fick under både fix och rivning! Här hjälper han Åsa med mickstativet. Jag tyckte att han kunde fria när han ändå stod på knä... :)


Sedan blev det smink och fix innan föreställningen! Här hade jag tejpat lite knasigt så att jag fick ännu en rynka på kinden... Onödigt...


Och swisch! Så var föreställningen slutspelad!

Jag ska inte orda så mycket om publiken. Det gjorde de så bra själva... Haha! Skämt åsido var det mycket folk - men ett stort gäng hade firmafest och var ganska på trycket... En del pratade högt och andra gick ut för att hämta mer dricka i baren mitt under föreställningen. Man får stålsätta sig och koncentrera sig på att göra ett bra jobb! Och det gjorde vi - kan nog kalla kvällens show för arbetsseger! Alla jublade på slutet! Jag har inget emot att folk tar ett glas vin innan de går på show men alkohol i stoooora mängder är ingen bra förutsättning. För nån!


Idag sov jag länge och uppvaktade sedan en man som heter Ulf med en bok av Fredrik Backman. Nej, han fyller inte år men det är ju fars dag så jag jobbar lite extra åt barnen!


Och här har ni den fina tårtan! Den kommer garanterat att gå åt! Maken är ju sockersööööt!

Nu ska jag laga lite god middag och kanske hinna förbereda lite inför vår kommande turnésväng till Sundsvall den här veckan! Ska bli väldigt roligt det också! Ny publik är alltid kul och där ska vi spela på teatern där det redan är utsålt!!! Utan bar... Haha!

Hörs när det rörs!

Få besökare...

Enligt statistiken var det inte många besökare på min blogg igår... Det kan jag ju i och för sig förstå. Jag var ju inte ens här själv... Haha!!! Uselt vitsande, men gårdagen rullade på och blev sen kväll, dagens jobbstart tidig så nu har jag äntligen tid att sätta mig ner! Hej! Hoppas att ni alla har en magiskt bra lördag! :)
 
 
För mig blev det lite av varje igår. Pappersjobb, besök hos revisorn, lite telefon, lite mail och hämtning av morgondagens tårta! Ja, den är ju fortfarande en överraskning så jag visar bara en detalj... Men ni förstår nog var jag har varit? Jepp! Mina Magiska Bakverk igen!


På arbetsbänken stod ett fat med dekorerade pepparkakor. Inte ens de såg särskilt vanliga ut... Men det var tydligen dottern som gjort en del... Äpplet faller inte långt ifrån päronträdet här heller!

Sedan blev det kväll och dags att träffa vårt härliga "garagegäng" (Ja, gubbarna har en gång hyrt garage ihop. Därav namnet.). Vi ska åka till London i januari och började vår planeringskväll med att gå på Bishops där det var knökfullt med folk! Jag har bara besökt Umeå och Luleå så det här var faktiskt första gången hemma. Hur som helst var det bara ett kort besök för vår del eftersom vi bokat bord på Bryggargarans Bistro för middag!


Skål och välkomna! Kul att träffa er alla igen!


Urban, som gått i min klass hela grundskolan, fick en bra plats precis under bröstvårtan... Ja, det blev mycket prat och skratt och det är alltid trevligt! Gott också med det här rosa alkoholfria bubblet! "Festillant, Sparkling Rosé"!


Men jag fick nåt skit i glaset... Haha! Ja, Urban är en man som tål mina påhopp! Eller? :)


Här pratade vi om menyn och Marika visar snabbt hur man styckar lammracken! Om Carina förstod vet jag inte, men det slutade i alla fall med att de tog vinkokt kyckling! Haha!


Själv var jag både glad och hungrig! Ville gärna ha nåt mer än snus att äta...


Och det fick jag! Först lite "Chèvre Chaud" till förrätt! Jag älskar getost och blev inte besviken!


Maken tog anklever med en äppelchutney som också var makalöst god. Om man nu gillar lever. Tror att det är en förutsättning!


Tror också att man måste gilla rött kött för att uppskatta råbiffen och det gör ju jag! Den här var sanslöst god och dragoncrèmen hur bra som helst till! Lök, kapris, pocherat ägg... Mmm... Goda smaker! Och till detta krispiga pommes som passade perfekt! Jag var helnöjd och det var också övriga som åt lite andra rätter på menyn! Bra mat på det här stället - det gillar vi!


Desserten intogs hemma hos Anders och Carina där vi planerade vidare och avnjöt denna underbara Ananaspaj med vaniljglass! Sååååååå goooood! Ganska snabbt blev vi tyvärr proppmätta... Just nu ångrar jag att vi inte smög med en "doggy bag"... Haha! Men jag skickar en hälsning till maken att receptet finns i den genomskinliga receptmappen... Om du nu känner för att baka...


Idag vaknade jag till mig själv på baksidan av Norrans helgbilaga där det mest genomgående nog är att jag inte gillar att stiga upp tidigt... Det gör jag inte heller, så dagens 07.00 var inte direkt uppskattat när man kommer i säng 01.00... Men jag gjorde det i alla fall eftersom vi ska spela i Arvidsjaur ikväll och precis håller på att rigga! Full hus även här och vi ser fram emot ännu en härlig kväll med "Mens Night 2". Ska bli så kul!

Ja, en del kanske tror att jag tycker att det är jobbigt att jobba på helgerna - men det gör jag inte! Vi har ju valt det här själva och det är inte alla förunnat att få leva sin dröm! Måste dock hugga i nu en stund så jag ger mig mig bloggandet innan jag blir impopulär... Haha!


Vi har ju dock våra fina tekniker Anna och Peter med oss! Anna som blev trött på att bara få höra hur ung hon ser ut fick idag håret uppsatt och ett par glasögon! Det gäller att se till att alla kvinnor är starka! Inte bara vi gamlingar! Hon är för övrigt superduktig på ljuset och har en dotter som är fyra! Så det är ingen barnrumpa vi har med oss!

Och nu spelar Peter musik i bakgrunden... En version av "Euphoria" med dansbandet "Bengt-Hennings"... Herregud! Jag måste gå och strypa honom! Nej, förlåt, ljudet... Vi ses!

Min dag!

Det är lite svårt att komma igång efter en långledig helg. Jag känner mig faktiskt ohyggligt lat! Tur då att jag bokat in mest roliga saker idag! Började med att åka ner till Optikern, testa synen och beställa mina glasögon! Det ska bli kul att få piffa upp fejset med något nytt i fronten! Roligt var det också att boka tid till maken som nu ska få komma dit och mäta sin tårvätska med en expert 6 december! Hoppas att de kan hitta en lösning på hans kroniska ögonproblem. När jag skulle hem stötte jag ihop med Lillemor som var på väg till lunch - alltså hakade jag på!


Trevligt att gå till Lilla Marie och sitta uppe i salongen! Det är lite gammaldags hemtrevligt på något sätt!


Tack också för lunchen Lillemor! Hon hade en "bad hair day" och valde att beskära sig redan från början! Men du är så fin att det hade du inte behövt! Själv kom jag ur sängen, osminkad, ofixad och långhårig... Platsade inte ens i bloggen...


Men ett par timmar senare så var jag glad igen! Färgad och klippt hos Sara! Oj, så oerhört skönt och välbehövligt! Jaha? Ni tycker inte att det syns någon skillnad? Men jooo.....


Nästan tre centimeter har försvunnit sedan igår! Nu kommer håret att bli enormt lättskött igen! Bra när man står på scenen och byter huvudbonader ofta! Bara att rufsa till så är det ok igen!


Till middag blev det färsk pasta med karljohansvamp, tomatsås med svamp och lök. Var tvungen att ta en bild eftersom jag också måste dokumentera mina misslyckade dekorationer... Hade tänkt fixa till vardagsmaten med lite ringlad chiliaioli men det "spruttade" mest ur flaskan och blev inte särskilt snyggt...

Har också svarat på en enkät angående deltagandet i "Sober October". Jag tycker inte längre att det är ett problem att inte dricka och har därför kvar min knapp på jackan. Fattar ni hur många kommentarer jag fått av folk som vill att jag ska ta bort den eftersom det nu är över!?! Idag verkar det vara mer provocerande att inte dricka... Märkligt! Jag behåller den därför på ett tag till! Haha!

I sammanhanget måste jag nämna artikeln i Metro om skoldiscot för barn som skulle arrangeras där festkommittén ville servera vin(!) till alla föräldrar som var där... Sjukt! Skolan måste vara en trygg och alkoholfri zon för alla barn! Det finns ju faktiskt väldigt många föräldrar som inte kan hantera alkohol! Läs gärna artikeln: http://www.metro.se/kolumner/foraldrar-kan-noja-sig-med-kaffe/EVHlkf!GnX1ASWjd9nBI/

Bäst är dock kommentaren på slutet (av en åttaåring): ”De vuxna dricker för att de liksom ska bevisa att de har roligt tillsammans”. 

Men folk måste ju till syvende och sist få bestämma själva hur de vill ha det. Jag dömer ingen men tycker att det är bra att man lyfter problematiken. Den finns överallt! Och när det gäller "Sober October" så förstår jag inte varför det finns ett alternativ där man kan "köpa sig fri" om man vill dricka en kväll... Då har man ju liksom inte fattat grejen. Och kan man inte vara utan alkohol en månad så kanske man också har problem...? Nåja, färdigordat om detta idag.
 
Nu har jag sparat en del jobb till ikväll men jag känner mig fortfarande lite lat... Ska vila mig i form en stund innan jag börjar. Sober? Självklart! Haha!

Life goes on...

Ja, nu rullar vardagen på igen! Lite jobb, lite tvätt, lite funderingar på Kulturhuset och en eventuell artikel i frågan, lite mat och snart lite TV! Man vill ju kolla Halv åtta hos mig nu när det sänds från Skellefteå! Annars är jag ingen större TV-tittare. Sitter hellre med en bok, telefonen eller stickningen. Mest med telefonen om ni frågar andra... Haha!


Men jag har i alla fall monterat ihop nya ljusstaken! Köpte ju sista exemplaret av den mindre modellen på Chili i Göteborg! Den fick plats på soffbordet!


Den större har vi ju redan i köket! Lite ensidigt kan man tycka men de är kanonbra och jag gillar att tända ljus!!! Den är dessutom helt i metall och därför också väldigt säker! Ja, där försvarade jag inköpet ännu en gång... Haha!


Mera inköp kommer det också att bli! Här har ni nr 4 av de glasögonbågar jag valt mellan. Var ända till i afton övertygad om att det blir dessa, men...


...det kommer att blir de här! De fanns inte med på min första visning och är faktiskt mörkt blå i visst ljus. Ja, jag kände efter en sista gång och har nu bestämt mig! Skööönt! Imorrn blir det optikern! OCH frissan!!! Sååååå skönt! Jag är hur långhårig som helst!


Ja, jag tar också dessa som solglasögon och det känns helt OK! Det är också bra att fundera ett tag, Bågarna jag valt kostar tillsammans lika mycket som en av de jag lånade först! En lycklig tillfällighet!


Och ikväll med blev stekt torskrygg! Sååååå gott! Nu ska jag beställa 5 kilo nästa gång! Det är en kanonfin fisk och så perfekt att ha styckfryst i frysen! Det som förhöjde den idag var också den gräddstuvade purjolöken! Fick tipset av syrran när jag var där på middag och det är verkligen smarrigt till fisk!

Nu måste jag iväg för att hämta en dator, köpa mjölk och annat. Men då var det ju TV:n... Ja, vi får se hur kvällen slutar!

Alla hemma!

Igår kom jag hem från Göteborg och idag var det makens tur att landa i Skellefteå! Han hade ju åkt ända från Uganda så min resa räknas väl nästan inte... Ställde väckaren och gav mig iväg för att hämta på flygplatsen och träffade genast fler bekanta! Välkommen åter säger jag även till Anki & B-O och Thomas & Eva! Skönt att ni kom hem välbehållna! Jag har särskilt saknat Anki eftersom jag känner att jag verkligen behöver komma igång med träningen! Maken hade tappat ett par kilo i Afrika men man kan inte säga detsamma om mig efter matresan till Götet...Haha! Nåja, bara att bita i det sura äpplet! Imorrn ska jag ge mig ut!
 

Skönt att ha maken hemma välbehållen efter resan! Välkommen hem igen! Även om de klarat sig från större åkommor var det skönt med lite Pro Viva blåbär i kistan! Tycker ändå att han är ganska lik sig! Behövdes inte direkt någon ros i knapphålet på Falmark...


Och en rustik middag med raggmunkar och fläsk! Då måste väl också magen känna sig hemma?


Sista hälsningen från Afrika blev en iPhonebild som han skickade för ett par dagar sedan! Not bad! Och nej, det är inget självporträtt! Det där är en giraff!

Själv har jag mest varit trött idag och suttit med ekonomijobb som inte heller är särskilt uppiggande... Mycket fakturor... Men också glädjande att se att mer än hälften av biljetterna har gått åt och att det rullar på med försäljningen! Kul! Passa på att boka ni som inte hunnit! På lördag åker vi till Arvidsjaur och nästa vecka bär det av till Sundsvall för ett par föreställningar. Ska bli spännande eftersom vi aldrig spelat där! Men det är redan utsålt så vi behöver inte vara så oroliga. Sköööönt!

Nu ska jag kika på "Halv åtta hos mig" från Skellefteå och hoppas på ett kul program! Ha det bra alla glada!

Hemma igen!

Tiden går fort när man har roligt! Tänkte att 5 dagar i Göteborg skulle vara lång tid och att vi kanske skulle bli trötta på varandra... men nej! Det har varit så kul att få rå om finaste Emilia och vi har bara nästan fräst lite åt varandra en mycket kort stund när det saknades en del till skoskåpet... Men det var faktiskt helt OK. Montering av IKEA-möbler kan vara enerverande. Eftersom det varit så kul i helgen föreslog jag att jag kanske skulle flytta hem till henne - men där tror jag gränsen gick... Hon är med andra ord helt normal! Haha!
 
Hemresa gjorde att det bara blev en kortis på stan (jag skulle ju ha en ljusstake som jag inte hunnit köpa - fanns en kvar... :) och sedan iväg till flygbussen... Många bussanslutningar är det på Nils Ericsson Terminalen...

Och bredvid 22:an står min 22-åring och det kändes så sorgligt att skiljas åt... Älskade barn, det är lite för långt till Göteborg! Tur att vi ses en vecka till jul! Bamsekramar och tack för en fin helg!

En sista vinkning och sedan iväg!


Lite förseningar på Landvetter men jag hann ändå (hade bara en kort stund innan bytet på Arlanda). Och tur att jag checkat in till plats i den främre delen... De andra fick vänta en lång stund innan dörren öppnades...
 
Nu har jag varit iväg och lagt en speakertext som saknades till TV-serien "Skrotarna" och även fått kika lite på en del av materialet. Det kommer att bli kanonbra! Snyggt jobbat Ted! Väl hemma har jag tänt ljus, gjort upp eld och ämnar mysa i värmen! Skrållan var dock lite besviken när jag öppnade dörren. Tror att hon haft alldeles för bra kattvakt! Haha! De hade t o m fredagsmys och bjöd henne på baconost! Nu kommer hon väl att vilja att vi reser bort fler gånger. Nåja, så blir det säkert! Men imorrn lär hon bli glad igen, för då kommer husse hem!

Ha en bra kväll alla!

Härlig söndag!

Ännu en fullspäckad dag i Göteborg! Ja, det har lust att bli så. Man vill ju göra så mycket som möjligt på några få dagar - umgås, uppleva och vara tillsammans! Alltså blev det mysig söndagmorgon, överhoppad frukost och iväg till brunch!


Hittade lite passande reklam som en hälsning till maken... Jag kan väl inte säga att jag är helt perfekt men jag är en djävel på att slösa ström! Haha! Hur blev det där nu...


Idag hade vi boat bord på Incontro! Ligger vid Gothia Towers.

Dags att hugga in! Det fanns hur mycket godsaker som helst! Man fick lite rekommendationer från personalen innan man började. Första tipset var att äta tills man storknade... Jojo, vi jobbade på!

Första matportionen! Ja, den andra blev av förklarliga skäl ganska mager...

Man vill ju rymma lite desserter också! Varm hallonpaj, våfflor, blåbärspanacotta...

Mätta och glada gav vi oss iväg, först på stan en timme innan det var dags att gå till GöteborgsOperan för dagens föreställning!


Vad vi skulle se? Ja, ni kan ju gissa... Chess såklart!

Mycket bokat men vi fick två platser på första balkong längst fram så vi såg bra. Det finns ju flera balkonger på Operan och den översta kanske inte är något för höjdrädda...


Så började det! Läcker, föränderlig scenografi som både flyttades runt, åkte upp ur golvet och kom ned från taket. Gissar på 20 meter i takhöjd för att möjliggöra detta. Alltid läckert när även scenografin är storslagen. Projicerade bilder skapade också miljöer och jag gillade verkligen bilden.


När andra akt började var allt förändrat igen. Snyggt. Men det häftigaste var ändå sångarna!!! Herregud vilka röster! Och vilken musik! Fantastiskt! Snygga koreografier löste också mycket och jag gillade också att de använde slow motion för att förstärka maktspråket från den ryska sidan. Ja, det var verkligen hur bra som helst! Kul också att bröderna Rongedahl gjorde de två identiska domarna i schackturneringen!


Tack underbara Emilia för ännu en magisk dag! Du är så fiiin och jag älskar dig!
Att umgås med sina vuxna barn är väldigt, väldigt roligt! :)


Till middagen hade vi bokat bord på roligaste och väldigt populära Thairestaurangen Moon Thai! Vilket ställe! Ja, ni ser ju redan på utsidan att det är lite överdekorerat...


Lika mycket dekor inne! Det såg ut som om de hade haft förrådsrensning och tagit fram aaaaalllt!


Vad säger man? Mycket... Men väldigt mysigt, trevligt och kanonfin personal! För att inte tala om maten! Har nog ätit bästa Thaimiddagen!


När vi kom hem promenerade vi genom Östra Kyrkogården och det var så fint ikväll med alla ljus som brann!


Väl hemma var det dags att dra igång sista monteringen och uppsättningen! Tur att man hade med sig träningskläder... Man blir svettig av att vara IKEA-montör...


Men till slut så hade vi både fått ihop skoskåpet och borrat fast på det och spegeln på väggen! Nu har det blivit så bra ordning i hallen och det återstår bara att gå ner till soprummet med allt skräp...

Dags att säga godnatt för idag! Imorrn bär det av hemåt igen!

Allt!

Ja, jag tänkte först skriva att den här dagen ägnats åt heminredningsbutiker - men det blev så mycket mer! Allt! Vi har promenerat som galningar, tittat, shoppat, ätit, pratat, skrattat och upplevt! En kanondag helt enkelt! Det är så roligt att få umgås med sina barn som vuxna!

Vi började i alla fall med att sova lite väl länge, äta frukost och ge oss iväg i träningskläder för att göra några snabba ärenden som naturligtvis tog lite längre tid än beräknat - men som ändå utfördes relativt bekvämt! Gympadojor är faktiskt kanonbra!
 
Ett första stopp på Svenska Hem där vi kikade runt. Det här bordsunderredet var väl rätt intressant? Påminner om Emilias hängare i hallen.

Kul form på soffbordet med löstagbar bricka!

Smart skrivbordslösning för den som har lite utrymme!
 
Och äppellådor! Ja, maken har gjort några som är betydligt snyggare och jag tror att han får börja sälja nu! Den här kostade nämligen 730:-!!!

Sedan drog vi iväg till favoritaffären: IKEA! Ja, ni ser ju hur förtjusta vi är!

Maken skulle ha varit stolt! Vi började i fyndhörnan! Och på bilden kan man tro att det faktiskt är jag som är rena fyndet! Haha! Kanske det?

Nåja, vi jagade runt ett tag, stannade för en köttbullslunch och hämtade sedan de prylar som Emilia skulle ha. Skoskåp, hylla i badrummet, spegel - allt fanns! Men tyvärr vägde allt mer än vad vi hade trott... Vi tog oss till bussen och tillbaka till stan men man promenerar inte omkring med otympliga prylar särskilt långt... Alltså fick det bli Taxi sista biten!


Emilia hade också börjat frysa... Här tog hon (vind)skydd bakom spegeln... Hon brukar alltid protestera när jag säger Taxi men idag gick det faktiskt bra och vi var nöjda eftersom hon också bor på tredje våningen...
 
Där blev det avlastning och uppfräschning för en eftermiddag och kväll på stan! Emilia bor nära Östra Kyrkogården och det var många som tände ljus idag! Vi har ägnat många tankar åt de som inte längre finns med oss trots att vi inte själva kan tända ljus på de gravar vi vill. Får göra ett besök när jag kommer hem!

En kort sväng på stan resulterade i ett par små påsar men det är tur att man inte vill ha allt man ser... Och de här var ändå på rea! Sköna? Jag vet inte...

Mycket halloweenutstyrslar på stan både idag och ikväll. Helt fel dag och helt fel tradition (tycker jag)...

Till middag hade Emilia bokat bord på en skön restaurang - "Familjen"! Mysigt ställe med mycket folk, bar och restaurang med lite rustik mat.

På plats! Ni ser heltäckningsmattan i bakgrunden som har mönster av gamla trasmattor. Kul! Alla servitörer hade också skägg (utom kvinnorna) och rutiga skjortor modell skogshuggare! Mysig stämning och suverän service!

Jag åt lammrostbiff i en pytt i panna-variant med pocherat ägg, rödbetor, persiljerot och annat gott! Smakade mycket bra och det enda vi saknade ikväll var de övriga i Familjen! Hit måste vi gå fler gånger!

Emilia åt kolja med stuvade skaldjur och en variation på svartrot! Superbt det också!

Till dessert blev det vahlronachokladbakelse med kardemummaglass och plommonkompott... Ja, det var ljuvligt!

Sedan blev det promenad igen - här längst avenyn! Ett par spårvagnsturer senare var vi framme till kvällens sista hållpunkt:


Filmstaden Bergakungen och filmen "En oväntad vänskap"! Vilken fantastisk film! Det är många, många år sedan jag såg en film som verkligen hade allt! Massor med värme, humor, glädje och sköna överraskningsmoment. När den tog slut hade det gått två timmar och jag ville bara att den skulle fortsätta! Så vi gick ut i natten med en så skön känsla i kroppen! Humorn och värmen påminner om den i "Forest Gump" och den här kommer garanterat att bli lika odödlig! Se den!

Nu har Emilia monterat hylla medans jag har bloggat och nu hotar hon med fler montage... Själv är jag nog redo för sängen! Haha! Sov gott världen! Vi har det bäst!

Shopping...

Ja, det blev en heldag på stan - precis vad vi behövde och ville ha! Jag och Emilia gillar verkligen att shoppa och idag tror jag att det var tur att maken inte följde med till Göteborg. Du hade blivit spyless... Haha! Idag har det också varit uppehållsväder och det är skönt! Åtminstone för håret!
 
Jag är ju lite långhårig nu men efter vår joggintur i regnet till ICA igår kväll så hade jag också en ny, risigare frisyr...

Men idag var det en ny dag! Vi sov som stockar och startade dagen med kanonfrukost! Ägg, gott bröd, yoghurt, egen müsli, kaffe... Mmm...

Och "dagens outfit-bild" blev av någon anledning snyggare på den yngre av oss! Jag sa att hon fick vara den snygga idag så kunde jag försöka vara den rika... Åtminstone tills vi shoppat klart! Haha!

Imorrn har vi tänkt gå på bio om vi kan få plats på "En oväntad vänskap". När vi var på pressbyrån så såg jag den här tidningen och sa att nya Bond-filmen också kunde vara ett alternativ. Men hur töntig är jag? Jag kallade den skyfall (på svenska) och Emilia rättade mig snabbt till den engelska varianten av samma ord... Ja, det tyckte hon att jag kunde räknat ut själv eftersom tidningen var på engelska... Haha!

Annars har vi sett ett antal provrum idag... Både från insidan...

...och utsidan! Vi har provat där det fanns plats! När man är shoppingsugen har man inga skrupler...

Paus på café för en caesarsallad. Gött! Jag försökte fotografera också eftersom det flög in två fåglar som jagade varandra men folk bara jagade iväg dem... Det är inte lätt att vara vimmelfotograf!

Och bästa shoppingen var den på "Cos"! Snygg butik och fantastiska kläder! Ja, vi har handlat en hel del och allt i svart! Nu skulle du ha varit här Ulf! För min del blev det flera toppar, kofta, blus, tröja... Så fiiiina! Jag är med andra ord väldigt nöjd!


På Åhléns hittade vi också den här söta soffan! Snygg i både färg och form!


Vi hann också en sväng på second hand för att leta "Emma-klänningar" - det försöker jag alltid göra men det blev ingen idag heller... Svårt att få tag i crimplene-terylene...

Väl hemma igen så drog Emilia igång skohylleuppsättning! Ja, hon är lika svårstoppad som jag när hon har bestämt sig för något... Bara att sätta sig och skruva!

Men hon har blivit en "djävel" på att borra! Man blir stolt!

Och så här snyggt blev det! Det värsta är bara att hon har mååååååånga skooooor... Imorrn får vi kanske åka på IKEA för att köpa fler hyllor! Resten står i klädkammaren...


Och här ser ni påsarna! En riktigt bra dag!

Nu kikar vi på TV och äter lite indiska rester. Ingen orkar göra nåt... Och vi kommer förmodligen att sova lika gott inatt! Det kostar att ligga på topp! Både kroppen och börsen far lite illa... Haha! Men vi har det hur bra som helst!

Göteborg!!!

Bra dag! Vaknade i tid och hann både fixa mig i ordning, köra diskmaskinen, gå ut med soporna och annat som är bra innan man ska åka bort! Hade turen att få skjuts till flyget så det mesta flöt på ganska bra! Åkte från Skellefteå 9.50 och landade i Göteborg 12.30! Hade bara en kort väntan på Arlanda men 25 minuter får man väl säga är ganska acceptabelt! Hade också trevligt sällskap av många som skulle ner till Stockholm för att se hockey! 0910-kväll bådar väl för AIK-vinst? Ja, nån av dem borde väl vinna... Haha!


Läste kul serie på vägen där jag blev inspirerad när det gäller chokladätning...


Sagt och gjort! Det fick bli en bit på vägen!

Och tre timmar senare så var jag framme i Götet! Skönt när flygbussen börjar glida in mot stan! Men skönast var det ändå att komma in i Nordstan, gå upp i Femmanhuset och träffa:

Emilia!!! Söta, fina, duktiga, underbara Emilia! Så roligt att få några dagar tillsammans! Men hon hade ett par timmar kvar på sin arbetsdag så jag gick en vända på stan. Kan redan nu erkänna att jag började med att köpa en stor resväska... Man vill ju vara förberedd! Sedan blev det nya stövlar och lite annat så den behövs nog!

Lite julpynt på ett par affärer men det har inte kommit igång riktigt ännu. Skönt!

På den här affären fanns en text på väggen som jag var tvungen att fotografera till sonen som har väldigt svårt för den här typen av inredning. Och jag kan väl hålla med. Om de vackraste sakerna i livet finns i hjärtat så är det väl onödigt att skriva dem på väggen...


Det här arrangemanget gjorde han själv på en inredningsbutik i Göteborg i somras... Haha!


Men efter shopping och jobb så kunde vi äntligen åka hem till Emilia! Vi beställde indisk mat som vi hämtade på vägen och nu har vi avnjutit kryddiga lammfärsspett med sallad, ris, sås, nanbröd och raita! Guuuud så gott!

Om vi orkar ska vi byta om till träningskläder och gå en kvällspromenad förbi ICA. Kan vara bra att bunkra lite frukost när man nu ska ha en mysig helg!

Senaste nytt från maken och Uganda är en bild på ett exemplar ur den lokala bilparken. Den håller inte särskilt hög klass men de verkar ha andra knep för att få allt att fungera:
 

Hemligt knep? Kan behövas!

Ha en underbar kväll! Nu ska vi tydligen på med gympadojorna och ge oss ut i regnet!

RSS 2.0