Årskrönika 2011!

Så här på årets sista dag är det dags att göra en liten sammanfattning - en återblick på sådant som varit bra respektive mindre bra. För riktigt dåligt är det väl ingenting som är? Eller? Men eftersom jag säkert lider av "Attitydinkontinens" (ett av flera nya ord enligt Språkrådet) så har jag nog, om jag tänker efter, både positiva och negativa punkter i mitt årsprotokoll!

Årets familj: Min egen! Bäst, bäst, bäst! Alla kategorier! De vinner också kategorin "Årets stöd", "Årets skratt", "Årets kärlek" mm. Alltså mycket bra! Ni fattar?

Årets pryl: iPhonen! Tack och förlåt att jag inte skaffade dig tidigare men jag tror inte att jag var mogen förrän nu...

Årets vän:
Åsa Persson! Tack för fantastisk kamratskap och en suveränt roligt och galet samarbete! Ligger också mycket bra till i kampen mot familjen i "Årets skratt"!


Årets mötesplats: FB... Så här ser tydligen mitt kontaktnät ut! Ja, vad ska man säga? Så passa lågupplöst bild att man inte ens kan läsa namnen även om man vill! Men det ser ut att vara grötigt i mitten. Det betyder att det är fler som har kontakter...

Årets familjeresa: Barcelona! Vilken underbar vecka vi hade tillsammans! Att åka på gemensamma resor verkar bli det ultimata umgänget när man inte bor på samma ort! Suveränt!

Årets revy: "Henrys Monarki" blev vår allra sista Lövångersrevy och fick avsluta den 32 år långa eran i februari! En fantastisk del av mitt liv där jag både fått utvecklas som komiker och projektledare samt leva ut min sceniska exhibitionism!

Årets show 1: "Mens Night"! Min och Åsas första gemensamma produktion gjorde några bejublade föreställningar runt norra Sverige under året och det var ren och skär glädje rakt igenom!

Årets show 2: "Julgalet"! Ja, man kan kalla det en chansning som gick hem! Vår primära önskan var att göra ett mat-och-show-koncept som blev väldigt lyckat! Folk kom och åt, minglade, skrattade och trivdes! Kul!

Årets uppåttjack: Anki Lundberg! Denna energiska och outtröttliga SPYC-ledare som både plågat och peppat oss på måndagarna! Du är bäst!

Årets mående: Jodå, man kan inte klaga! Jag har mått riktigt bra förutom en stress-svacka under hösten men den verkar jag ha kommit mig ur. Åtminstone verkar jag ha slutat skada omgivningen och det är ett bra tecken! Här ska vi vara på vår vakt under det kommande året. Vi? Ja, både jag, min mun och min hjärna...

Årets klipp: Att jag fick behålla körkortet trots en fin bild i en av kamerorna på E4:an. Hur gick det egentligen till?

Årets arrangemang: Nordicveckan i slutet av juni! Lyckade tillställningar, fantastisk underhållning och härliga människor!

Årets ljushuvud: Måste väl vara undertecknad när jag klagar på det bristande gatlyset... Haha!

Årets kastvind: En partiledare vars namn jag inte anser värdigt denna blogg... Det skulle t o m kunna vara OK att stryka den här punkten men så har jag ju attitydinkontines, så vad gör man?

Årets spel: Här låg "Angry Birds" länge väldigt bra till men har nu fått stryka på foten till förmån för "Wordfeud"! När man väl lärde sig uttala ordet var det bara att köra! Haha!

Årets gärning: Måste väl vara kolapåsen till traktorchaffisen! Ska fortsätta i samma positiva stil! Detta är inget nyårslöfte men borde inte vara något problem. Kan dock störas av punkten "Årets mående"...

Årets grupp: Här har jag egentligen flera att välja på men väljer att lyfta fram Hälsogruppen KASAM som varit en stor källa till glädje under hösten! Ett hälsosamt gäng helt enkelt!

Årets bloggare: I det här sammanhanget vill jag gärna nämna flera! Älsklingsdotterns:  http://emilialindgren.blogg.se/ Journalisten och samhällsdebattörens: http://olatheander.wordpress.com/ och min senaste favorit, den självironiske Fredrik Backmans: http://fredrik.cafe.se/

Men nu blev det här ganska jobbigt... Jag orkar inte tänka ut mer saker trots att en årskrönika borde ha betydligt bättre täckning av året än det här inlägget! Nåja, må gott alla vänner, fira ordentligt, var snälla med varandra och Gott Nytt År! Nu dusch och fest!

God Kväll!

Ja, det blev en väldigt bra dag! Att starta med små goda gärningar få nog bli melodin för nästkommande år! Jag har varit glad hela dagen och det ser ut som om det smittar! Att vara genuint glad är också mycket mer hälsosamt än att sura. Den som far mest illa av detta är ju en själv och då måste det väl räknas som ganska bortkastat... :) Det här blogginlägget kan jag dessutom återgå till för att påminna mig om detta någon mindre glad dag!

Nu har jag också njutit av ledigheten! Det är ju första gången på 30 år (jag måste säga det till mig själv ibland) som jag är ledig dessa mellandagar så när grabbarna åkte en sväng till Önnesmark så spelade jag hög musik och städade! T o m det kändes väldigt avkopplande - men det är väl för att man valde det själv! Fick också besök av barnens kusin som behövde en "extramamma"  d v s någon som kunde lägga upp hans nyinköpta byxor! :) Det måste väl räknas som dagens andra goda gärning?

Lagade sedan lax till middag och bjöd Oskar och hans kompis Mattias som kommit för att stanna över helgen. Han bor annars i Edsbyn men pluggar tillsammans med sonen i Luleå. Maken jobbar ikväll så han får väl äta goda rester imorrn!


Fina grabbar! Kul att du kom Mattias! :) Jag fick egentligen bara lägga ut bilden om det skulle vara några snygga tjejer som läste bloggen... Jag försökte garantera detta men sonen varnade för att det mest är "donosaurier" som läser... Hur är det med den saken egentligen? Visst är ni snygga?

Efter middagen åkte jag iväg en sväng till syrran som möblerat om i vardagsrummet. Måste ses!


Blev jättebra och hon hade t o m börjat med nyårsdukningen! Supersnyggt! Ni ser att det är full fart på henne eftersom hon inte ens blir skarp...


Jag hann även leka en stund med det söta barnet! Här hade My bestämt att vi skulle hämta lite handväskor för att gå och handla! Men vi fick problem när vi skulle betala... Inga pengar! Vad gör man då?


Rånar kassaapparaten! Haha!


Längst in fanns det några slantar! Sedan tvingade hon även den glada mamman att komma med i handväskleken!


Visst är vi fina? Tre M med handväskor! Jag fick en grön... Väldigt passande! Haha! Jag fick också testa deras nya "karatespel"! Jag kom inte ihåg vad det heter men man fick hugga som attan för att smasha frukter och undvika bomber. Kul och inte alls helt "ojobbigt"!


Här ser ni Malin som värsta Ninjan!

Efter kaffe och kramar hann jag hem för att bänka mig till "På spåret" som jag tycker är ett så suveränt program. Jag älskar frågesport och spel av alla slag! Hörde att gänget som ska vara hemma hos oss imorrn ska spela "Med andra ord" så jag erbjöd mig att stanna hemma för att vara med men det blev inte lika uppskattat som jag trodde... Sonen tycker att jag ska starta en alternativ sällskapsspelklubb tillsammans med andra kvinnor! Ja, varför inte? Vilka är med?

Nu blir det soffan en stund och sedan inte mycket mer. Imorrn är det årets sista dag och vi åker till kompisar för en trevlig kväll! Spel? Ja, man kan ju alltid hoppas! :)

Gör Gott!

Det är inte bara julen som är God eller det nya året som ska bli Gott - Goda gärningar kan man göra hela tiden och det gör en själv så God och Glad! Gick omkring här hemma och plockade när jag fick se min favorittraktor köra runt på gatan. Igen! Och jag som trodde att det redan var skottat. Då förstår ni hur noggrann han är!

Därför sprang jag in i förrådet och grävde lite för att se om jag hade några lämpliga presenter att ge bort. Ibland lägger jag på lager men det fanns bara lite "tjejgrejer" och inget man ger till en traktorchaffis. Fick bli en påse Rollokola som jag gick ut med. Överlämnade och tackade för fantastisk skottning! Han blev jätteglad och sa att det vanligaste nog var att han fick skäll... Roligt att kunna tala om för någon att man verkligen uppskattar deras arbete även om man inte känner varandra.


Här hjälper han grannfrun som har en sjuklig man att skrapa uppfarten också! En alldeles ovanligt snäll människa!

Så nu går jag mest omkring och är glad! Glad över att ha kunnat göra en annan människa glad! Det var verkligen ingen storslagen gärning men det är ändå saker man mår riktigt bra av! En liten handling för en själv kan faktiskt betyda mycket för någon annan! Så min nyårsönskan till både mig själv och andra blir att under 2012 se till att bjuda på sig själv och glädja andra! Gott Nytt!

Sockersöt...

Känner mig som gjord av socker efter en dag med diverse tårtätande... Tur att det inte regnar! Annars är det bara bra! Har inte gjort mycket idag. Legat i soffan, tvättat lite, myst med familjen och lagat lite mat. Jo, en tur med snöskyffeln har det ju blivit och det var väl en jädra tur mellan tårtbitarna! Maken är ju för rolig och valde att lägga ut mig på twitter...


Haha! Men jag tycker faktiskt att det är härligt att gå ut en stund och röra på sig. Han var dessutom inte långt efter! Dessutom blev det lite mindre halt nu när det fastnade lite snö på isen och det tackar vi för!

Annars mest TV och diverse spel på telefonen. En helt onödig syssla som passar bra när man vill "göra ingenting"! Har också varit Taxi till grabbarna som gjort ett besök på Bishops Arms för middag. Lät som ett trevligt ställe med god mat. Måste nog dit någon kväll!

Nu återstår att betala räkningar och kanske dricka lite mer kaffe. Fast å andra sidan kanske inte. Har blivit ett antal koppar idag så jag får övergå till vatten! Godkväll alla glada!

Tjugotre!

Vaknade i natt och kom så väl ihåg hur det var den här natten för 23 år sedan. Mycket oro men till slut så mycket glädje över att ha blivit föräldrar till världens finaste lille son!


Fotade av makens prisbelönta bild som han tog när Oskar bara var en vecka gammal och jag för första gången fick ha honom i famnen! Redan då en segrare trots att han föddes tre månader för tidigt och inte vägde mer än 1034 gram!


Sedan gick allt som på räls och han har alltid varit en solstråle!


Och idag blir han alltså 23! Det är inte ofta jag har varit ledig den här dagen som i normala fall inneburit genrep och jobb från morgon till kväll, men idag är både jag och maken hemma så det blev en kalasfrukost för födelsedagsbarnet!


Och kunglig tårta till världens bästa Oskar! Grattis och tusen kramar på din dag!

Jag kom på det!

Jag har fortsatt min lyssning av Amy Winehouse låtar och hade hela dagen igår på känn att jag hört några av tonerna tidigare - fast i en annan låt! Den sång jag tänker på är "Our day will come" och andra raden på refrängen påminner så oerhört mycket om en annan låt som jag också gillar. Men vilken?

När jag borstade tänderna i morse kom jag på det! Eric Clapton!!! Men vilken låt? Öppnade Spotify och redan när jag såg titeln visste jag: "Say what you will"! Andra raden i refrängen har precis samma toner fast i en lite annan takt. Så skööööööönt! Ja, man kan få dille på saker man inte kommer ihåg och det lär väl bara bli värre och värre i takt med att man blir äldre och glömmer ännu mera... Men nu vet även ni. Om det nu är någon som bryr sig! Haha!

 
Winehouse å Clapton!

Annars har dagen rullat på! Åkte ned en sväng på stan för att returnera ett par saker från rean. Ja, det mesta passade bra men det var ju inte allt jag hade orkat prova. Tur då att man kan byta! Sedan fick vi fikafrämmande av familjen Bohman från Kåge! Så trevligt! Och tur att det kommer någon när vi har fikabröd i frysen! Stort Tack till svägerskan Berith som också gav bort hembakta kakor och bullar i julklapp! Hur bra som helst!

Hur som helst  blev det full rulle i eftermiddag! Roligt att det blir lite liv och rörelse! Alla söta barnen var ju med!


Fanny!


Tilly!


Charly! Jodå, alla namnen slutar på y! :)

Jag är ju ingen mästerfotograf så det blev lite röda ögon men ni ser ju i alla fall hur fina de är! Har lite svårt att komma överens med min blixt. Jag vill ha blixt på lång tid så att man får med det befintliga ljuset i rummet och som det är nu blir det bara så ibland och jag har ingen aning om hur man ställer om detta. Måste läsa instruktionsboken!


Vi har ju inte heller särskilt mycket leksaker men med ett paket russin, ett gäng klossar och några bunkar kan man ändå roa sig när man är barn!


Det blev pannkaka och sallad! Tack för maten Tilly! Jag blev ganska mätt eftersom man inte fick lämna... Men vad gör man inte? Och blir man trött på karotterna så finns ju alltid pappan!


Ja, det är han som är upp och ned... Nej, jag menar rätt väg! Tilly påpekade att han faktiskt är vuxen nu! Men jag vet inte... Barnasinnet har han i alla fall kvar! :)

Trevlig eftermiddag var det! Man borde åka till varandra och dricka kaffe oftare! Ett ganska opretentiöst sätt att umgås! Nu ska jag försöka skapa lite middag och är inte så sugen på alla gamla rester. Blir nog en tur till affären!

Synes!

Vardag igen!

Nu återgår allt till gamla ordningar igen! På något sätt är det väl skönt samtidigt som jag ju saknar att ha hela familjen omkring mig! Maken har börjat jobba, dottern har åkt hem men sonen är som tur var hemma en dryg vecka till så jag passar på att njuta av det!

Annars så har jag åkt lite ärenden, skottat (med livet som insats), tvättat, diskat och lagat mat. En helt vanlig vardag med andra ord! Skillnaden är väl att jag inte har behövt jobba men faktiskt har jag fått en idé som jag ska jobba lite med framöver. Alltid bra när det kommer något nytt och hälsar på i hjärnan. Det betyder att den fortfarande fungerar! Jabba!


Något annat som funkade igår var faktiskt körningen! Polisen hade bilar uppställda på flera ställen längst E4:an och jag tror att det hjälpte. Åtminstone bestämde jag mig för att köra lagligt och slippa onödiga böter. Och när man kör lagligt så drar faktiskt min bil också mindre bensin! Man behöver väl kanske inte vara Einstein för att förstå det men jag tankade i Ånäset och under milen hem så drog den inte mer än 0,74/mil! Har aldrig hänt!

Annars gläder jag mig åt min trådlösa högtalare till iPhonen. Köpte denna där signalerna överförs via Bluetooth och det är helt fantatiskt. Vilket ljud! Och jag kan vandra omkring hur som helst i huset och ändå ha signal. Det gillar jag!


Jambox! Ypperligt redskap! Idag har jag spelat Amy Winehouse vilket gör mig både glad och ledsen. Glad över att hon gjort en del fantastiska låtar men ledsen över att drogerna tog hennes liv. What a waste!

"Waste" var i alla fall (kan man göra så där snabba kast i en text?) inget jag ägnade mig åt till kvällens middag. Nu har jag förbrukat mer rester och gjorde en pastasås på kött från lammfiolen, svamp, lök, överbliven ädelost, philadelphia och crème fraiche.


Jojo! Blev riktigt bra och nu håller det på att vara slut julmat! Tack för det!

Har också hunnit iväg för att träffa lite goda vänner samt läst lite i en av mina nya böcker så det blev en riktigt bra dag! Vi fortsätter väl i den här stilen veckan ut tror jag. Möjligen kan jag lägga till lite bättre sömn i natt! Och en kaka till kvällsfikat... :)

En annan natt...

...ska jag inte sova på det här viset! Skit också! Trött igår och la mig tidigt. Ja, det är ju bra när man vill stiga upp dagen efter! Men vid 01.30 hade jag inte somnat. 03.00 vaknade jag dock igen och kunde inte somna om. Läste till minst 04.00. Vaknade igen 06.30. Vad liknar det? Uppe och drack kaffe med maken innan han skulle till jobbet och nu har jag lyckats sova ett par timmar igen men känner mig ju helt bakis!

Men jag har drömt i omgångar och i den senaste drömmen satte jag både upp en pjäs samt var på skivsläpp tillsammans med sonen. Handmålade omslag som var väldigt snygga men vad bandet hette vet jag inte. Kö var det i alla fall så jag måste väl ha fått med mig något från rean... Haha!

Nej, nu ska vi inte sura idag! Lös och ledig ska jag nu leta fram mina broddar och skotta av isgatan här ute samt åka iväg med allt pappersskräp från julaftonen. Tunnorna är också utställda och överfyllda men någon räddning från sopbilen verkar inte vara nära... Så vi får väl byta namn till Sopstigen!

Nej, det är i alla fall tur att det är ljust ute!

En annan dag...

Den allra sista dagen på julhelgen började alldeles utmärkt med att sonen väckte mig och vi gjorde sällskap ner på stan för att fynda på rean!


Inte många själar på stan när man är på plats 10.00! Och det blev riktigt många och bra saker som följde med hem! Flera påsar var = lyckad tripp! :)

Efter en mastodontkö på MQ (värt!) åkte vi hem för att äta lunch och därefter blev det väl lite ledsamt... I eftermiddag har jag alltså skjutsat Emilia till Umeå och flyget hem. Lillhjärtat! Fem dagar går alldeles för fort och det är alldeles för långt till Göteborg!


"I left my heart at Umeå Airport!" Ja, jag fick inte ta några bilder eftersom hon kände sig lite mosig så jag kastade bara upp kameran när hon checkade in. Jag saknar dig så jättemycket redan! Tack för några fina dagar tillsammans och stooooora kramar från oss alla! Jag kommer snart och hälsar på! Älskar dig!

På vägen hem passade jag på att åka förbi pappa och mamma. Vägen genom byn var värsta isgatan men jag lyckades hålla mig kvar! Dubbfria vinterdäck är inget att ha på "isglägga"!


Och hemma hos "Grankungen" var julgranen som vanligt fantastiskt snygg!!! Som tur var fanns också mat på bordet så jag blev bjuden på middag vilket alltid är gott och trevligt - men inte helt okomplicerat... Ja, min familj kräver en helt egen bok. En blogg skulle aldrig räcka.

Dagen blev hur som helst lite förstörd på slutet. För Emilia har åkt hem. Och jag saknar dig jättemycket!


Skön avslutning!

Ja, det blev en riktigt härlig juldag! Mycket mys och läsning i soffan. Av någon anledning är man också hungring hela tiden och när middagen närmade sig började det kurra ordentligt i magen - men dock inte av längtan efter mer julmat!

Därför drog sonen igång ännu ett soppkok! Han har lite dille på det just nu och det tackar vi för. Skönt att någon annan har idéer när man själv känner sig så där lagom mosig. Vi rensade lite i grönsaksförråden och komponerade gemensamt ihop en het asiatisk grönsakssoppa med risnudlar!


Jojo! Smakade mycket bra och vi åt t o m med pinnar! Lite bröd stekt i olivolja kompletterade måltiden. Vi var ett kort tag inne på att hämta pizza men det här var nog mycket bättre ur alla aspekter! Man vill ju inte vakna ännu en natt med ont i magen...

Har skjutsat och hämtat brudarna ett par vändor och nu tänker jag gå och lägga mig! Nöjd med dagen och blir det en bra sovnatt så kanske man åker ned på Mellandagsrea på stan imorrn? Men vi tar en sak i taget. Det kan hända det blir hämtning i natt... Först sömn!

Dagen efter...

Oj, idag är man verkligen seg och så härligt nöjd och avslappnad! Vaknade dock i natt av illamående och tänkte att "julmat ska jag aldrig äta igen" men när jag fått gå på toan och sovit några timmar till så drog jag lika förbaskat igång en juldagslunch med rester... Ja, nu vill man tömma alla förråd och det kommer nog att ta några dagar.

Vi har annars inte gjort särskilt mycket - precis som sig bör en sån här dag. Jag minns (med någon sorts fasa) att förr om åren när barnen var små och jag endast var ledig dessa tre juldagar så hade vi all tid inbokad... Hur dum får man bli? Nåja, det är lugnare nu och jag tycker personligen att det är bättre med ett stycke fullmatad dag och sedan två dagars vila! Jag ska nog vila mer än så också!

Har tittat över mina fina julklappar och är såååååå nöjd! Trodde aldrig att jag varit så snäll men det måste ha varit ett ovanligt positivt år!


All ny läsning är höjdare! Både glättade magasin och nya böcker! I love it! Betyder också att det kräver att jag sitter lite stilla! Haha!

Ett paket som dock kräver engagemang var min systers som gett mig en Hälsokontroll på Eddahallen med en uppstart för mitt nya liv! Härligt! Känns som en bra början och jag som alltid älskat att simma kanske kan komma igång med det också! Nu kan livet bara bli bättre!

Dessutom fick jag handskar, supercrème, knivslip, brickbord, halsband, läppglans... Ja, jag kunde hålla på ett tag till om jag ville. Alla andra verkar också nöjda över paketen så det är en avslappnad och mysig juldag här på Morö Backe! Tjejerna ska ut på lokal ikväll så det blir väl lite körning men det är också det enda!

Vi hörs när jag rörs igen... Nu läsning!


Julafton 2!

Det blev en stunds vila innan nästa familj kom på besök. Vi bänkade oss vid TV:n och Kalle Anka men efter en halvtimme sov tre fjärdedelar av familjen... Haha! Maken tog några bilder men de tappade hakorna sparar vi för privat bruk!


Här har dock dottern piggnat till igen! Hon gillar fortfarande presenten!


Och här har nästan alla i makens fina familj anlänt! Vi började med lite glögg!


Vi som inte skulle ha så många julklappar i år... Men vi var inte ensamma om det.


Med fler gäster kom det fler klappar!


Och några till! Ja, vi sa alla att det måste ha blivit något fel det här året men alla tycker ju så mycket om att ge! Att göra någon annan glad är det bästa som finns!


Efter en stund var det dags att äta igen! Farmor kokar alltid risgrynsgröt till kvällen och till detta mera pålägg! Man behöver inte gå hungrig sådana här dagar...  Här är det barnens kusiner som hugger in på fiolen!


Och här är det familjen!


Supertrevligt och mycket skratt! Jag och Ulfs syster fick ett sånt härligt anfall som nästan inte gick över... En riktigt härlig familjedag på alla sätt! Och mest roligt är det ju att alla ungdomar är med! Barnen ÄR julen! :)


Här har vi börjat hugga in på klapparna! Själv fick jag mer än man kan begära och är mer än nöjd! Allt var bättre än bra och jag har verkligen en så omtänksam familj! Guld! Tack alla!


Sonen fick också lite kläder och gillade de röda byxorna!

Nu sitter vi nedsjunkna i soffan, alla har åkt hem och vi njuter av att ha haft en alldeles fantastisk julafton! Och känner man efter ordentligt så kanske man också skulle kunna trycka i sig ännu en skinkmacka innan sängen... Är det verkligen möjligt? God fortsättning på er alla och stort Tack till våra familjer som gjorde det här till en så bra dag!

Julafton!

Halva dagen har gått och det har varit riktigt mysigt och fridfullt! Jag har bara blivit vresig två gånger... haha! Nej, vi har haft min familj på en härlig jullunch och jag har bara ryat till när det gäller hämtning av olika saker. Vi har ju en extra kyl och drickor i förrådet och sånt... Högst mänskligt att be om hjälp och en positiv familj - då går det bra!


My blev så blyg när hon kom... Inte för katten utan för Oskar... Hon är hemskt förtjust i honom men som sagt var blyg... :) Tur at det går över snabbt!


Sedan hjälpte hon mig med äggskalningen! Det är skönt att få en piga i köket!


Lite kallskuret och Malins goda sillar!


Lite småvarmt och dopp i grytan! Smakade riktigt bra faktiskt! Bra att man inte smakat så mycket julmat innan!


Jultallrik á la My! :)


En del av familjen hugger in!


Kusinerna tog kort på sig själva! Sööööta flickor!


Lite soffmys efter maten där pappa också läste sin Julevangeliedikt! Lite högtidlig stämning ska det också vara en sån här dag!


Väntan på jultomten? Nu hade han lite körigt idag men hade som tur var lämnat lite paket hos oss!


My river upp det första! Hon har ju lärt sig hur namnet ser ut och jag hade skrivit MY med stora bokstäver på hennes paket. Tror ni inte att hon hittade dem!!! Och tog inga andra än sina egna! Smart unge! Hon måste släkta på sin moster! Haha!


Fler paket och alla gick hem!


Ja, det var fler som blev glatt överraskade idag!


Paket från fruktfabriken gick hem!


Och mamma blev supernöjd över sina skor! Så kul!


Martin är ju en "äppelkille" och det är bra att resonera lite om sina nya produkter!


Söta Martin och Malin!


Och söta barnen och mamma!


Och så här fin blev My i sin nya kofta som mormor stickat! Hon är fin när hon säger hej då - "Trevlig helg!" Idag lade hon också till "God Jul!" Sööötunge! Tack för att ni kom idag och hoppas att färden till farfars i Boden gick bra!

Nu inväntar vi nästa kalasgäng! Det är härligt att träffas!

Uppesittarkväll!

Julaftonen närmar sig och nu har vi suttit i soffan och spelat både V75 och Bingolotto. Hoppas dock att utdelningen av klapparna imorrn ger mer i vinst! På kvällens spel kammade vi som vanligt noll... Men det gör ingenting. Hoppas att det gick bättre för barnen som är hos kompisar! Det var tydligen någon som spelade på travet för 4 kr och vann 34 miljoner! Inte illa med de skrällar som gick in idag!

Nu är allt klart förutom all uppläggning men den kan jag inte gärna göra idag! Skinkan är griljerad och provsmakad och det brukar vara den godaste mackan på hela julen. Sedan blir jag ganska snabbt less på all julmat. Själv skulle jag gärna fira jul men äta vanlig mat. Det passade vi på att göra ikväll! Vad passar bättre dan före dan än grillat?


Fläskfilé, rostade rotsaker och haloumiost! Såååå gott! Det är bra att varva lite olika mattyper och efter den här feta veckan får det kanske bli asiatiskt en längre tid för min del... Haha!

Och klapparna är som sagt inslagna. Det blev betydligt mer paket under granen än vi tänkt men det beror nog på att barnen har köpt massor med saker till oss! Jodå, de har lagt dit flera paket och jag vågar inte ens gå och provskaka... Hemligheter ska bevaras tills det är dags! Priset för årets roligaste paket går dock till Oskar som ska ge bort det här till Emilia:


Vad det innehåller? Ingen aning... Man kan inte ens gissa! :)

Nu måste vi sova lite så att vi orkar med morgondagen! God Jul och God Natt på er alla!


Till Er som inte såg...

Det var tydligen något problem med bilden i förra inlägget. Ja, kanske inte för mig men maken och sonen kunde inte se den så något konstigt är det. Här kommer därför årets Julkort igen som foton! Tiden går så fort...


Söta då!


Och söta nu!


Till Er Alla!

Nu är det äntligen dags! En del har kanske fått det här i brevlådan men eftersom det (delvis) producerades igår så kanske det inte har hunnit  fram ännu! Vi har bara skickat några få med den vanliga posten så här kommer också en hälsning till alla övriga och en önskan om en riktigt God och Fridfull Jul!

Eftersom älsklingsbarnen är den bästa gåva vi någonsin fått så blir det naturligtvis också de som får figurera på årets julkort! Vi tackar för deras tålamod!


Söta då! Söta nu!

God Jul på er! Nu blir det grillmiddag och uppesittarkväll! :)

Dan före dan!

Jojo, nu har man varit på ICA en gång till! Haha! Jag blev väl inte direkt förvånad. Skrev upp några saker som vi glömt igår och vaknade sedan i natt och myntade ordet "Gravlax"! Nu är också den inköpt! Och eftersom maken tvingade ut mig tidigt (d v s direkt från sängen) så var det ingen större skönhet som shoppade loss men det blir nog bara mer och mer folk ju längre dagen går och de flesta verkade ändå ganska matfixerade!

Nu bör det mesta vara klart eftersom jag också knåpat ihop matjesillsallad, Janssons Frestelse och dessert! Maken pratar om städning men jag tror att jag kan komma undan om jag bara står vid köksbänken och ser lite upptagen ut... Eller?

Jag har ett par klappar kvar att slå in till mannen i mitt liv men han ränner ju runt hela tiden så det är svårt att få vara ifred... Dessutom verkar han vara lite "övervänt'"!


Han har t o m slagit in sig själv i väntan på tomten... haha!

Återkommer med årets finaste julhälsning men den måste jag hålla på ett par timmar till! Nu ska det spelas Wordfeud en stund! Man måste lägga in pauser också... :) Måste dock avsluta med en bild från Skellefteå Kommuns Facebooksida som jag lånat av Carina Wallin. Den var bara för bra! Titeln är "Skellefteå i Vinterskrud". Varsågoda!


Torggrillen...

Ledig dag!?

Hur hann jag allting förut? Idag har det blivit en massa fix där vi både tagit och producerat julkort, kokat fläskben till dopparspadet, gjort köttbullar och handlat all julmat! All och all - en del saker glömde vi ju naturligvis...

Förr om åren har jag ju jobbat som en idiot den här tiden och just den här repdagen brukade vara heroiskt lång. Fattar inte hur jag hann då och ännu mindre när man hade småbarn! Men skillnaden är ju också att man inte blir yngre. Man orkar inte lika mycket som förr. Men tillräckligt! :)

Härligt har det i alla fall varit att stiga upp och tillbringa förmiddagen med familjen! Det är skönt att ha alla omkring sig!


Väldigt mysigt och lite galet... haha!


Men ganska snabbt börjar huset se ut som förr... Och vi har fortfarande inga automatiska dörrstängare...

Men det är så få dagar att man ju klarar det. Dessutom ÄR jag faktiskt inte lika stressad som förr! Det känns i hela kroppen! Förr hade jag kunnat få spader men nu skrattar jag mest. De har faktiskt börjat plocka bort efter sig om jag inte gör något åt det och lite skit i hörnen betyder inte mycket när allting annat funkar!


Skönt också när det dyker upp kompisar man inte sett på länge!

På eftermiddagen blev det en längre tur till ICA där vi inte var helt ensamma... Nej, det var inte värst heller men den lokalproducerade skinkan var slut liksom fläskläggen. Det har tydligen varit svårt att få fram tillräckligt med griskött och det är lite synd. Fast det kanske vore bättre om folk köpte lokalproducerat hela året - då skulle man mer riskfritt kunna öka produktionen! 


Väl hemma satte jag igång kokningen av benen och började göra köttbullar! I år blev det lite senapskryddning och jag hoppas att de ska smaka! Smeten blev dock i lösaste laget så det var lite svårrullat. Dessutom börjde det glunkas om vad vi skulle äta till middag...? När jag är i full gång glömmer jag bort att både äta och laga mat!


Då är det ju underbart att ha en son som är lite "tagut" i köket! Han längtade efter soppa och gjorde därför en sådan med squash och lök som blev jättegod! Och maken tog hand om både dukning och disk så jag har fått hålla på med mitt! Det gillar jag skarpt!


Och söta dottern har dragit iväg på en årlig glöggfest med trerätters middag! Kul att hon lyckas pricka in lite kompisar när hon ändå är hemma! Henne ska vi kanske utnyttja i köket imorrn? Det blir nog en bra jul det här! Haha!

Själv hade jag tänkt att vi skulle gå på lokal och lyssna på mina favoritmusiker som ikväll spelar Gram Parson på Coasters. Just nu vet jag inte om jag orkar men kvällen är inte slut ännu. Men jag skulle också vilja hinna göra Janssons Frestelse och lite annat matnyttigt - samt ligga i soffan och vila mig i lämplig julform! :) Livet är hur som helst ganska "gött" just nu!

Nr 2 - Check!

Tjohoooooooo! Nu har jag hämtat nästa barn!!! Happy igen!!! Nu börjar friden lägga sig över hela min värld! Låt julen komma!


Välkommen hem Emilia! Nu är lyckan fullkomlig och hon sitter redan stationerad i "monstersoffan" och myser!

Hämtningen på Falmark blev den ultimata avslutningen på en fantastiskt trevlig kväll! Jag började ju med att äta lite middag med grabbarna och åkte sedan för årets avslutning med Hälsogruppen. Väldigt roligt att träffas varje gång. Det är verkligen ett jättehärligt gäng!


Värdinnan Anki stod på bordet för att få fyr på ljusen! Vad gör man inte? Hon var så vansinnigt snygg i sin klänning och då berättade hon om att hon använt den när hon skulle vara jury för de utvecklingsstördas melodifestival. En av grabbarna hade tittat på hennes outfit och sagt: "Vilken Cirkus är du på då?" Haha! Sedan dess heter den som ni förstår "Cirkusklänningen"!


Vi började med att duka upp vårt knytkalas av snittar! Här är det Li som förbereder!


Sonja dukade!


Och Anna-Lena öppnade skumpan! Men vem är det som stjäl en flaska höger i bild?


Kicki håller koll på godsakerna! Och allt var så supersmarrigt!

  
  
  
  
Behöver jag säga mer? Nej, ni fattar!


Alla presenterade sin anrättning - ja, det man nu kom ihåg! Haha!


Skagenröror, korvar, ostar, krustader... Mmmm!


Och här berättar Anki hur hon fick in fyllningen i en tub innan hon bredde den på tunnbrödet med vörtsmak! Gött!


Den enda som inte vräkte i sig var Karin men hon hade just ätit middag! Det hade ju i och för sig jag också men man kan väl alltid trycka i sig lite till! :) En supertrevlig kväll med mycket skratt och goda, härliga samtal samt en avslutning med ångbastu, bubbelbad och diverse skönhetsbefrämjande åtgärder! Riktigt mysigt!!! Tusen Tack allihopa! Det här måste vi göra om!

Och nu blev det plötsligt ett jädra liv här ute! Någon bankar på fönstret med en krycka... Haha! Det är Emilias kompisar som är här för att krama om henne!


Vilken underbar glädje! Inte skarpt men mycket kärleksfullt!

Tack för en fantastiskt fin dag! Nu kan jag sova gott! Kram till er alla!
Nr 1 - Check!

Tjohoooooooo! Först'n har kommit hem!!! Happy!!! Det här är det absolut bästa med julen - att pricka av barnens hemkomst! I love it!


Välkommen hem Oskar! Nu är både mamman, pappan och katterna glada!

Det var tur att jag tog en lite tupplur efter bakningen. Nu kunde jag bjuda på nybakat och vara riktigt pigg också! Jaha, då fattas bara några timmar innan jag kan räkna in nästa. Då är lyckan fullkomlig! Glöggen ska koka, julmusiken spela och myset ska pågå ända till på måndag!


Nu har jag också fått assistans i köket! Oskar gillar att laga mat så nu har vi komponerat kvällens lax på grönsaksbädd! Ja, det blir bara bättre och bättre det här! Känns kanske fel att åka på Spa-party men jag längtar efter bastu och skratt med tjejerna också! Och sedan tror jag ju inte att barnen vill vara tillsammans med mig riktigt hela tiden... haha!

Återkommer när jag kan pricka av Nr 2! :)

Fortsatt pyssel!

Nästan alla mina rubriker i bloggen har utropstecken. Jag har också alldeles för mycket utropstecken i den text skriver. Varför? Jag vet faktiskt inte men jag tror att det beror på att jag tycker att det mer liknar mitt sätt att prata! Högljutt och energiskt! Haha!

Nåja, det har varit en bra förmiddag som startade med Julkalendern 07.15, övergick till dusch, frukost och ett besök hos frissan för färg och klippning! Så skönt! Nu är man förberedd för en praktisk frisyr igen! Håret far ganska illa när man spelar eftersom har både fönar hårt och sprayar mycket. Det märks att det blir slitet trots att det är så kort.

Hos min frissa Sara blev jag påmind om mina favoritlångpannebullar som jag också publicerade här på bloggen förra året då jag gjorde dem med saffran.


Sagt och gjort. Hem till köket och nu har jag just tagit ut plåten ur ugnen! De blev som synes inte lika vackra idag men det spelar ingen roll när man skär dem i rutor senare. De ska ju ändå bara ätas upp och är supersnabba att göra!


Under tiden de stod i ugnen hann jag också göra lite små desserter till kvällens Spa-party med Hälsogruppen! Vit chokladpanacotta med lime! Inte nyttigt alls! Men gott! Ska bara marinera lite jordgubbar och slänga på toppen! Alla skulle ta med sig snittar och jag tyckte nog att skulle vara bra med dessert också! Hällde upp dem i glöggmuggar i papper, tar med plastskedar och struntar i disken! Nice!

Jaha, vad ska jag hitta på nu då? Klockan är ett och jag har t o m kommit ihåg att äta lunch... :) Nej, jag ska faktiskt sätta mig i soffan och läsa en stund. Maken hämtar just nu sonen i Luleå och senare ikväll kommer dottern med flyget. Längtar kollossalt mycket! I'll be back!

Granen står så grann!

Joå, det gick som ett hejsan! Ljusslingan fungerade (för tredje året i rad!) vilket gör att jag funderar på om det är något fel på den... Haha! Glittret var dock inte intakt så jag klädde den med ljus (det tar sin tid!) och tog sedan paus för middag och mathandling. Man vill ju gärna göra klart när man påbörjat. Att klä granen är ett ganska högtidligt kapitel för min del!

Jag vill ha gott om tid på mig. Ljusen ska sättas upp med omsorg så att granen ser ut som en tringel när man kisar lite. Ni förstår säkert att jag alltid har fått göra just den delen helt allena... Sedan är det väl bara Emilia som visat samma intresse som jag gjorde när pappa klädde granen då jag var liten. Hon har t o m stora talanger när det gäller resten av dekorationerna! 

Bollarna ska ju hängas så att de fyller upp eventuella "hål" i granen så att den till slut ser så där tjock och vältrimmad ut! Ja, jag vet att jag är en tjurskallig pedant men jag gör det bara en gång och då ska det vara ordentligt. Dottern är kanske den enda som har stått ut med mig... Tack för det! Nu saknar jag dig ikväll men vi hade planerat att fixa både paketinslagning och granen idag för att få tid att bara umgås när barnen väl kommer hem imorrn! Det ska bli helt underbart roligt!!!

Ja, det här var inte tänkt att bli någon kurs i granklädning. Ni vet säkert bäst själva hur ni vill ha det men jag vill bara berätta att det är ett projekt som jag tar på ett lite fjantigt allvar!


Grön och grann! Tack pappa för det fina trädet! Det blev kanonbra! Som vanligt! Nu är ni så otroligt välkomna hem Oskar och Emilia! Ses imorrn!

Julledigt!

Ja, det är väl för härligt! Nu har äntligen julledighetens inletts vilket betyder att jag inte har hunnit blogga på hela dagen! Haha! Nej, jag har softat hela förmiddagen och tog t o m en power nap i soffan före lunch. Sedan har det varit full huggning! Paketinslagning, strykning av dukar och inbärning av det berömda julträdet som också ska kläs!

Men jag är nog lite i min egen värld... Jag gick ut på bron och fick se att maken hade gjort ett "torn" att ställa snölyktan på. "Så fint!" sa jag varpå han frågade om det inte var något annat jag såg... Nej... men joo! Mitt emot hade han t o m gjort en snögubbe! Och den såg jag inte ens. Tala om att ha skygglapparna på sig!


Torn.


Snögubbe. Modell osynlig... :)


Snö. Modell synlig. Det är fint i träden nu!


Julgran. Inburen och snöfri! Jag lovade att ta med den så att ni ser hur bra ögonmått maken har! Han kapade den utomhus och chansade att den skulle gå in precis under balken i taket. Joooodå! Perfekt! Nu ska jag börja plocka fram alla saker som ska hänga i den och se om jag slängde bort allt glitter ifjol... I så fall måste jag åka och handla nytt. Ja, det är nog bäst att kolla ljusslingan också INNAN jag åker på affären!


Och paket blev det i år också! Inte klar ännu men dessa tog ändå ett par timmar att fixa till! Ja, det är otroligt men det tar tid att krulla snören, leta kartonger, skriva lappar och sno ihop allt!

Men nu - mot granen! Jag återkommer!

Avtackning!

Så kan man äntligen börja sammanfatta den här dagen! Slut med funderingar över livet och annat och rakt in i händelsernas centrum! Efter den omtalade skottningen åkte jag ned på stan för att äta lunch med Mats och gå igenom kvällens uppdrag.


Han bjöd storstilat på Johanna i Parken (heter det så fortfarande? Eller är det Henning i Parken nu?) där det idag serverades julbord.


Här började vi med lite kallskuret och en stor klick smör som vi fotograferade för våra norska läsare... Haha!


Lite småvarmt avslutade lunchen! Inte världens bästa men helt OK Janssons! Fortsatte sedan med genomgång av manus och lite ändringar innan vi var helt klara med vad vi skulle ha med. Och, jag medger nu Mats, att vi kunde ha strukit mjölktanken. Den är inte tillräckligt bra. Jag ger mig och skriver det här så att jag också kommer ihåg det till nästa gång... Ibland är vi ju inte helt överens om vad som är roligt. Men oftast har jag ju rätt... Haha!


Sedan drog jag en sista repa på stan och gick också in på den här affären som sålde... Just det, LEGO! En byggplatta till My:s Duplo köptes in och har någon annan också köpt en så får hon förmodligen två! Hittade också mia sista klappar så nu återstår bara att slå in alla inköp! Yess!

Efter middag hos oss och ombyte så åkte vi ut till Rönnskär. Fick höra av maken att det brann på Rönnskär så vi var ett tag oroliga för att det inte skulle bli av men det verkar ha gått bra. Vi hade ju redan skämt om bränder inlagda eftersom Åke ju alltid har brunnit för sitt arbete... Dålig vits som ändå passade bra ikväll!


Och visst blev han glad! Åke Hjalmar som för många blivit "Mr Rönnskär" blev nästan rörd över vårt besök och vår text om honom och hans arbete! Så kul! Här har han just fått presenter "från oss i byn" där vi överlämnade en egen grep, lantmannamössa och en DVD-film för kommande revykvällar! Nu har han allt! Vi har också flyttat hela Rönnskär till Svarttjärn, byggt Travbana och annat knasigt! Våra idéer gick verkligen hem!


Här sitter han som den värsta bonden tillsammans med chefen och ett par av arbetskamraterna! Alla var med på noterna!


Efter att vi surrat nästan en timme var det dags att både besikta deltagarna samt sätta igång med lite Friskvård! Personalfrågor och hälsa var ju ett par av ingångarna till kvällens underhållning.


Åke och de övriga gästerna fick naturligtvis vara med! Sedan avslutade vi självklart med lite rock n'roll! Ja, det blev ett väldigt lyckat uppdrag och Åke som sett till att alla medarbetare har blivit sedda och omhändertagna blev nog också rörd över att hans arbetskamrater den här gången hade tänkt på honom och därför bett oss komma. Slutligen vill vi tacka för alla underbart roliga uppdrag vi fått och alla gemensamma skratt! Bra jobbat Åke och njut av tiden som pensionär! Och får du för lite att göra så ta fram grepen! Du kan kanske träffa Lorentz Andersson och prata lite skit. Han fick nämligen också en när han slutade!


Väl hemma bar jag in alla påsar och började slå in lite klappar. Det blev paus för att se den utmärkta danska serien "Den som dräper" och då tog Skrållan chansen och kröp in i en tom påse! Hon älskar "kojor" så jag får väl spara den till henne! Hon måste ju också få en julklapp!

Nu ska jag betala ett par fakturor och sedan är det ledigheeeeeeeeeeet året ut som gäller för första gången på 30 år! Hur ska jag klara det? Det kommer nog att bli mycket bloggande... Haha!


Anledningen!

Fick ett julkort från svärmors kusin i Amerika. De är ofta webbaserade och ganska glittriga med massor av rörliga stjärnor och klokheter staplade på varandra. Inte sällan med någon sorts religiös prägel (även om jag inte tror att de är särskilt gudfruktiga).  Nåja, jag hittade i alla fall en tänkvärd formulering på slutet, om Jesus, Guds son, som "The reason for the season!" Och visst är det så! Många glömmer kanske bort varför vi firar jul men en del saker måste väl vara elementära?

Jag läste en artikel i norran om textil där det fanns ett tyg med julprägel som skribenten beskrev ganska målande. Men hur rätt? På tyget var det, enligt henne, tryckta bilder av "Jesus, Maria och de sju vise männen!" Va? För det första var det väl Josef och Maria som red på åsnan (på bilden på tyget) på sin väg till stallet och sedan var det väl tre vise män? De som är sju är väl dvärgarna i Snövit? Det var skrivet av någon yngre människa men man tycker ju att vissa baskunskaper borde finnas...

Ja, det är mycket meningsfulla inlägg idag! Jag har nog för mycket tid över... Haha! Nej, jag ska ju iväg på mitt sista uppdrag för året där jag och Mats fått äran att avtacka Rönnskärs ansikte utåt, mannen som gett personalvården ett ansikte, myten, legenden, ledaren, Åke Hjalmar! Ska bli väldigt roligt och jag har skrivit ihop ett antal sidor som vi ska göra tillsammans. Hoppas att det faller i god jord! Eller ska jag kanske säga granulering?

Meningen!

Nu förstår jag! Äntligen! Vad? Jo, varför det är meningen att man ska leva tillsammans! Det är inga futtiga tankar som rör sig i huvudet så här på morgonen... Många har säkert teorier om varför man som kvinna ("man som kvinna".... vilken formulering!) ska leva med en man. En del tänker på fortplantningen, och den är ju naturligtvis viktig, men sen... Varför ska man fortsätta? Nu har jag förstått det!

Kära vänner, jag vill nu dela med mig av mina erfarenheter. Självklart vill man fortsätta att leva tillsammans för att göra roliga saker ihop, för att dela glädje, sorg, säng, semestrar och gräl och fan och hans moster. Det är nog bra! (Välj själva vilket ni helst vill ägna er åt!) Men den riktiga sammansvetsningen kommer en sån här dag, när man får gå ut tillsammans i den arla morgonstunden, greppa var sin snöskyffel och kasta sig igenom ett par decimeter sunkig blötsnö!


Kärlek! Haha! Nej, det kanske inte är den viktigaste anledning men medge att det är jädrigt skönt att slippa vara ensam om detta! För under det till synes magra snötäcket är det vatten. Tungt och slaskigt jävla vatten! Den 19 december! Fucking unbelievable!

Ja, nu märkte ni säkert att jag halkade in på lite främmande språk. Typ engelska. Bra sak man lärde sig i skolan och nu bör göra allt för att underhålla! En kul grej är att jag tillsammans med en kvinna söderut börjat spela matcher i Wordfeud på engelska! Det är inte helt enkelt! Om man tyckte att man hade ett rikt ordförråd tidigare så får man nu gräva djupt för att komma på ord som passar mellan "Equal" och "Joy" och helst också går att få in där det är dubbel ordpoäng... Jag kan avslöja att man får inrikta sig på att hitta orden! Haha! Nej, nu har hon lagt något igen... "Pokey"... Hur fanken ska jag få ihop det här? Och ingen hjälp får jag av maken heller. Vad ska man egentligen ha honom till? Jo, just ja...


Klappat och klart?

Ja, en runda på stan med klappinköp blev det men inte vet jag om jag är riktigt klar... Det blir man väl aldrig! Hur som helst så skrev jag ju i mitt förra inlägg om det vita, ulliga och gulliga som lagt sig i träden. Jodå, det ser fint ut på bild men sen gick jag ut och skottade... Haha! Blött och tungt och mycket... Jag får skicka lite gratulationer till Lasse som får testa slungan! Du är väl den enda som varit riktigt glad idag! Om den nu funkade...

Nej, det var väl inte så farligt men man måste ju klaga lite eftersom det liksom hör till! Svettig som efter ett bättre träningspass fick jag så ta en dusch och sedan sticka på stan. Riktigt bra inköp men jag har ett par småsaker kvar. De spar vi tills imorrn! Jag fick också sällskap av "The Bergvall Babes" - Syrran och My!


My skulle köpa en ny tomteluva och var väl inte så sugen på att prova men den här valde hon i alla fall! Hon har redan nu ganska bestämd smak! Det ligger nog i släkten... Vi tittade på andra mössor också och hon ratade hårt! Precis så där var också min fina flicka! När hon fyllt sex år fick jag lämna av henne på JC:s barnavdelning eftersom hon inte ens ville att jag skulle vara med. Jag meddelade personalen att hon skulle ha tröja och byxor. Sedan fick jag gå över till vuxenavdelningen och komma tillbaka för att betala...haha! Kanske inte så kul just då men nu kan man skratta gott! :) Du har en fin tid kvar Malin!


Vi "dolade på" och gjorde lite fina inköp. Såg det här supersöta sminkbordet i ett skyltfönster och jag blev så sugen på att köpa till Emilia! Visst var det fint? Malin hittade också ett par supersnygga kornblå byxor! Det är väl vitsen med att följas på stan - man får möjlighet att prova medan någon annan passar det söta barnet! My var i alla fall så himla duktig hela tiden och vi gav henne en "eloge" för detta! Hon verkade inte så jätteimponerad och tog hellre emot en Festis!


Man blir törstig när man går inomhus i vinterjackan!

Kul att träffa er tjejer och tack för sällskapet och smakråden! Jag fick så bra synpunkter att jag skippade att köpa (ännu) en svart kofta! Haha! Jag har ju ganska många när jag tänker efter... Även om jag nog tyckte att det stod "Monica" på den! Den som spar han har - pengarna kvar! Nej, det har jag då inte heller eftersom jag direkt hittade en annan som jag ska ge bort! Jag älskar att shoppa så julen är en favorittid på det sättet! Många påsar att bära hem...


Sedan blev det middagsfix oh vi gjorde en glasnudelsallad med marinerade räkor! Tack för tipset Malin! Den var kanongod! Blir en bra rätt nästa gång vi har främmande!

Nu har jag skrivit ihop några sidor text inför morgondagen, sett TV och druckit glögg med maken. Dax att närma sig sängen eftersom jag steg upp så tidigt i morse! En bra helg är över och en ännu bättre vecka står för dörren! Fick också flera tack för gårdagens jobb så jag känner mig oerhört nöjd! Kanske inte klappat och klart - men nog är det nära... :)

Fjärde advent!


Fort har det gått och nu har vi tänt det fjärde ljuset! Snart jul med andra ord! Det betyder också att barnen kommer hem! Dubbel glädje! Redan på onsdag ska vi hämta Oskar i Luleå och på kvällen Emilia på Falmark. Jag längtar nåt "kuseligt" efter att ha hela familjen omkring mig!

Det betyder också att det inte återstår särskilt många dagar att ordna det som återstår. Lite klappinköp och matfix innan vi skriver Julafton! Det blir ju främmande här hela dagen och kvällen så det gäller att bunkra mat - men kanske lite lagom. Man vet ju hur sugen man är på julmat efter jul... NOT! Resterna brukar bli kvar tills de kan promenera till soporna själva... Nåja, jag ska göra listor och tömma kylen så att allt får plats. Och till kvällens begivenheter brukar alltid farmor stå för grötkokningen - det känns tryggt! :)

Klappinköpen ska jag ta hand om idag eftersom affärerna ändå envisas med att hålla öppet på söndagar! Nu gissar jag ju att jag inte kommer att vara ensam om den idén men om man har klart för sig vad man ska köpa så behöver det inte bli så stora problem. Jag var ju ändå uppe före skam idag! Kanske kände jag på mig att det var mycket på agendan eftersom jag också ska skriva en text till morgondagens uppdrag. Därför är det väl bäst att sätta igång nu!


Och glädjande nog kom första advent också med lite vitt på marken! Nog är det fint med lite snö i alla fall? Ja, jag sa lite...

Fest och avsked!

Så blev det äntligen dags att åka iväg för att fira och underhålla kvällens födelsedagsbarn! Kan man kallas för det även om man fyller 60? Jo, jag tror det! Hur som helst så är sådana här dagar mest väntan på att få åka och jobba. Man kan inte börja med så mycket eftersom man behöver plugga text och fundera. Ja, jag har ju ganska lång erfarenhet men varje uppdrag kräver sin koncentration. Åtmistone är det så för mig!


Johnny blev i alla fall glatt överraskad och det är nog det roligaste! Jag gillar att vara hemlig gäst med mycket inside information! Det både roar och oroar!


Nästa bild togs med blixt och där ser man faktiskt att han börjat närma sig oroandet! Det ser ut som om han håller fast sig i bordet! Livrädd att "Emma" ska dra iväg med honom... Eller så betyder det bara att det är dags att tvätta klänningen! Haha!

Nej, han var mest bara glad hela tiden och jag skojade friskt med både honom och gästerna. En del kände jag ju sedan tidigare och en del var nya bekantskaper. Alla var väldigt glada och trevliga! Jag och hans bror i Piteå hade faktiskt en gemensamma bekant: Belinda Bengtsson! Vilket härligt sammanträffande! Det var också roligt att träffa förre Kommunfullmäkigeordföranden som alltså slutat att ha på sig "halsband" vid stora tillställningar. Jag beömde honom för det eftersom jag tyckte att det såg lite "gayigt" ut på en polis. Ja, jag är lite oförskämd... men bara med dem som tål det!

Kändes som om det blev väldigt lyckat och när jag kom hem serverade maken kaffe och glassefterrätt! Smarrigt! Sedan såg vi en japansk film som heter "Avsked". "Bästa utländska film 2009" gav vissa garantier även om japanska filmer vanligtvis inte tillhör mina favoriter. Det var hur som helst ett väldigt lyckat val och jag tycker att det var en jättefin och kärleksfull film om livet och döden! Klart sevärd och ett bra avslut på dagen!


Roligheter...

Sitter och försöker komma på roligheter till kvällens underhållning. Blev väl egentligen klar med texten igår kväll men det kan ju alltid bli bättre! En rolighet som jag hittade och som ska sparas till nästa show är en bild med mispronouncing, d v s felaktigt uttal. Den tycker jag är jätterolig och kan bli en grund till en kommande sketch:


Haha! Blir bra att ha i dessa besserwissertider med ständigt nya uttryck! Nåja, vi får se vad det blir av den. Ska absolut inte använda den som den är men det är en bra idé! Och det är precis såna här småsaker som kan generera roliga sketcher. Det gäller bara att komma ihåg att spara dem!

Annars klurar jag också på julklapp till pappan. Hmmm.... Inte lätt. Jag har lyckats bra tidigare men jag kan ju inte ge samma sak igen! Mammas klapp hittade jag igår och blev så nöjd! Det bästa tycker jag är när man går på stan och ramlar över något som man inser bara blir helt perfekt till den personen! Därför brukar jag inte heller rikta in mig på mer än 2-3 personer åt gången. Blir det för många tappar man fokus! Kan bli en söndagsrunda med fokus på pappa!

Maken har jag redan klarat av och till barnen fattas någon liten sak men annars är jag nog klar. Förutom My då. Men det är inte något stort problem utan mest bara glädje! Det svåra är dock att begränsa sig till denna underbara unge! Det är också det svåra när det gäller mina egna barn... Man vill gärna ge dem hela världen!

Nej, nu får jag plugga på lite roligheter så att jag kan göra ett lika lysande jobb som jag vill!

Shopping och mat!

Min sömn börjar gå till världshistorien nu... Halv tolv... Ja, jag vet inte vad som tar åt mig men trött är jag! Nåja, sedan har det blivit desto mer aktiviteter! Efter dusch och kaffe åkte jag ner på stan för att inhandla ytterligare några klappar och nu är jag nästan klar! Har gott om tid nästa vecka så det känns bara kul att få gå en runda till. Jag har ju gjort bort de viktigaste!


Och det var fint på stan även idag! Jag gillar träden!

Sedan blev det matshopping och middagsfrämmande av syrran som var gräsänka ikväll. Kul att få rå om tjejerna!


My hade varit duktig på affären och därför fått köpa en Smurftidning med medföljande figur! Tidningen kanske inte var lika intressant som själva smurfen men det blev i alla fall en stunds läsning i soffan!


Sedan fick jag hjälp i köket med salladstillverkningen! Sådan mor, sådan dotter! Jodå, hon har fint handlag med kniven och Avocado är lagom svårt att ta hand om! Gott dessutom! Förutom den goda salladen åt vi baconlindad fläskfilé och potatisrullar. Blev helt OK!


Dumlekaka till efterrätt! Gott, gott, gott och väldigt "chokladigt"! Haha!


Lite mys med bästa mamman så fick man också öppna påsen med skumtomtar! Den smaskade vi i oss till årets Julkalender som är riktigt fin och väldigt spännade! En trevlig kväll har vi haft och nu väntar "På spåret" och lite textjobb! Om jag är trött på morgonen så är jag i alla fall pigg på kvällen!


Tack för idag Gullunge!


Klappar!

Det blev en ganska seg dag där jag inte verkar vilja vakna alls. Tur att det snart är dags att gå till sängs... haha! Kan det vara vädret som gör att man inte har någon energi? Nåja, jag har faktiskt hunnit det jag tänkt i alla fall. Trevligt med morgonfrämmade var det och eftersom man kommit sig upp var det bara att dra igång! Har fortsatt med lite pappersjobb och påbörjat ett par texter. Tänker mig en fortsättning imorrn så jag behöver inte bli klar idag. Det är skönt att slippa panikkänslan...

Hann också ut en sväng för att köpa några julklappar! Jo, nu älsklingsbarnen - det blir paket även i år! Har några kvar på listan men de viktigaste är faktiskt fixade - och de roligaste är kvar eftersom jag ännu inte handlat till My! :) Det är alltid kul och känns också ganska prestigelöst. Hon blir glad för allt!


Såg i ett reklamblad att de sålde barndatorer för 200:-. Skulle säkert ha varit kul att köpa men hon vill nog hellre ha en riktig! Hon är ju lite bortskämd med Äppelprodukter hemma... Haha! Men på den här står det ju nästan "Apple"?

Nej, jag måste göra en plan för morgondagen så att stunden på stan blir effektiv! Sedan är det ledig fredagkväll och då gäller det att inte ha så mycket inplanerat - annat än riktigt god middag! Nu hade jag tänkt se TV men jag hör ljudet av (ännu en) fotbollsmatch i bakrunden så jag gissar att det blir till att läsa Karin Wahlbergs senaste deckare istället. :)

Ha en bra torsdagkväll alla!

Julgraaaaaaaan!

Fick trevligt besök på morgonkvisten! Visserligen fick de plinga på dörren en stund eftersom jag fortfarande sov men de verkade inte särskilt sura för det! Istället hade de med sig snyggaste julgranen!!!


Pappa är värsta julgransexperten och nu fick vi den inte bara huggen utan även hemkörd! Det tackar vi särskilt mycket för! Den här kommer att bli så perfekt!


En close up!

Jo, maken är också bra på granar men vi har inte riktigt haft tid att ge oss ut ännu så den här leveransen tackar vi extra mycket för! Jag är lite petig med den här detaljen och ifjol köpte vi på vinst och förlust en gran eftersom tiden inte riktigt räckte till. Den blev också jättefin men det är något speciellt med ett träd från skogarna där hemma! Särskilt som vi ska ha båda familjerna här på julafton!


Pappa och mamma var också så söta idag! Pigga och glada! Jag var kanske inte lika pigg men stannade istället uppe längre igår kväll och bakade lite goda kakor som jag kunde bjuda på! De skulle sedan vidare för att hälsa på min moster som brutit lårbenshalsen... Tråkigt, men vi får hoppas att det snart är läkt!

Nu ska jag dra igång resterande jobb, skriva lite text inför ett par kommande uppdrag och sedan ge mig ut för att köpa ett par julklappar! Gläder mig mycket åt att granfrågan är löst! Nu gäller det bara att leta fram ljusslingan och kolla om den fungerar... Haha!

Papper, papper, papper...

Nu har jag varit duktig! Ställde väckaren (bra!), steg upp när den ringde (ännu bättre!) och drog igång det administrativa jobbet (lysande!)! Mycket papper hinner samlas och många mail hinner komma på några dagar varför det också tar lite tid att leta igenom dem som innehåller fakturor och annat som är bra att ha i bokföringen!

Men nu ska jag ha hunnit ikapp lite! Och till er som väntar på pengar säger jag bara: Lugn och fin! Imorrn ska det mesta ha kommit in! Även löner! Jojo, man har varit på sitt allra generösaste humör! Haha!

Och det var jag även i afton när jag åkte till Förskolan för att hämta My och hennes söta kusin Rebecka som skulle vara barnvakt ikväll! Jag tyckte att det var så blött och halkigt ute och att de därför skulle slippa gå. Jag fick dessutom en massa kramar och det säger man inte nej till!


Fina kusinerna! Rebecka är en erfaren barnflicka efter tre månader i Italien hos olika familjer! Nu ska hon åka tillbaka igen för att stanna ett halvår. Kul att hon gör saker medan hon är ung och inte har så mycket som binder henne! Men självklart kände hon sig lite kluven och kommer garanterat att sakna familjen men jag tror att alla roliga upplevelser överväger!

Jag var lite långsam i min fotografering och det tyckte My var jätteroligt...


Busunge! Men sedan vinkade hon glatt och stack iväg uppför trappan! Ha nu en skön och busig kväll tjejer!

Nej, nu blir det rotsaker och lax i ugnen! Huuuuunnnnngggrig!!!

Dagavill...

Man blir helt puckad när man jobbar helger och helt plötsligt blivit ledig... Idag har jag haft både söndag och helt fel datum - men det gör ju å andra sidan ingenting! :) Lite oordning är nog på sin plats nu! Jag har i alla fall lyckats ta mig i kragen och ordna några julklappar utan att åka någonstans! Nätet är en ständig källa till effektiv shopping!

Julklappsinköpen är faktiskt en inte alltför gruvsam uppgift. Det går ganska snabbt att handla - när man väl bestämt sig för vad man ska köpa... Det är väl det som är det svåra. Och det är tur att barnen blivit stora. Vi har fortfarande ångest över önskelistor där det bara stått "Det enda jag vill ha är en kanin". Vad gör man då? Jo, man köper en kanin även om man vet att intresset avtar i samma hastighet som det tar att göra inköpet... Nåja, flickan blev glad och kaninen fick senare ett bättre liv på landet!

Dagens datum borde jag väl egentligen ha kunnat hålla reda på. Maken påminde redan igår kväll om att vi inte har bakat några saffransbullar till dagens lussefika. Då är det tur att det finns sockerkaksmix - med saffranskaka!


Vi högg in på den redan igår (eftersom jag ville ha sovmorgon idag) och den smakade helt OK! Man behöver inte alltid göra det så märkvärdigt. Det enda jag saknar nu är lite lucior. Men jag har inte gett upp hoppet ännu. Grannarnas barn brukar ibland överraska. Och själv har jag ju redan fått vara lucia, och detta innan jag ens har fyllt 50! Läste idag om en kvinna i Umeå som nu debuterade - 96 år gammal! Underbart!

Idag har det också varit riktigt härligt ute! Lite tråkigt är det ju att allt det vita tinat bort från träden men det kommer nog mer av den varan. Jag tog tag i skottningen och jobbade mig genomsvettig. Det var faktiskt riktigt roligt men det kanske bara kändes så eftersom det var min första insats den här säsongen. Det brukar gå över... haha!


Renskrapat! Och favorittraktorn hade också varit igång! Det måste vara samma förare som ifjol eftersom han inte lämnar några snövallar vid infarten. Bara den brukar ibland ta en timme att få bort! Jag måste komma ihåg att ge honom en blomma eller nåt'! Den stackars skitiga bilen måste jag nog göra något åt en annan dag. Man ser inte ens att det är lättmetallfälgar! Huga!


Nu har jag bara tänt ljus och plockat lite här hemma! Njuter av de vackra blommorna och börjar få lite julstämning! Måste dra igång pappersarbetet men det är ju en dag imorrn också!


Lite sorg...

Så här är det alltid när en föreställning är färdigspelad... Jag blir lite tom inombords, humöret är inte på topp och jag känner mig lätt irriterad eftersom det är något jag saknar... Det kanske inte är så konstigt när man levt med en produktion ett halvår... Jag kommer att rycka upp mig men känner faktiskt lite sorg!

Det bästa man kan göra är väl att börja skriva på en ny! Eller kanske omfokusera och ta hand om julförberedelserna! Jag har inte köpt en klapp ännu men har ju gott om tid den här veckan så det gäller att skriva lista och ge sig ut i vimlet! Sedan måste jag också förbereda lite mat och annat pyssel men jag har ju så gott om tid att det säkert kommer att ske i sista minuten - som vanligt! Haha!

Nåja, idag har det blivit en del nödvändiga ärenden och lite mailande om kommande uppdrag nästa år. Man måste ju se till att man får jobba även då. Men ändå skönt att vara hemmavid den här veckan och hinna njuta av lite ledighet och vinterstämning!


Talgoxarna leker utanför fönstret och har också hittat till fågelhuset! Det är fint!

Snöig söndag!

Och nu när jag skulle få sova så länge jag ville vaknade jag naturligtvis klockan nio... Men jag ska absolut inte klaga. Igår sov jag ända till 12.30! Fast att jag inte hade lov... Haha! Det blir mycket sömn här på bloggen men det är viktigt för mig. God sömn gör att jag funkar så mycket bättre!

Det har känts lite segt idag. Har fått små kickar av energi som tyvärr inte har räckt så länge men lite pyssel har det ändå blivit. Viktigast var dock att återigen fylla kylen med lite mat! Det har lust att bli bara det allra nödvändigaste när jag inte är hemma. Men idag åt vi ju för ovanlighetens skull gemensam middag och det måste man fira! Med maaaat! Rundan på "kvartersbutiken" blev extra trevlig när jag träffade härliga människor!


Här har ni begåvade bloggaren Ola Theander och hans supersöta fru Maha! Hon ville egentligen inte vara med på bild men jag tycker att hon ska sträcka på sig och ställa sig längst fram! Hon är så himla gullig! Nästa gång min sköna? Hur som helst pratade vi bort en stund och det är alltid trevligt! De åker till Egypten för att stanna en månad och jag blir lite avis. Vore hur skönt som helst att åka till värmen nu när vintern tydligen ska bli lite bistrare efter helgen...

Maha jobbar som ytterst lojal husfru på Aurum och om du läser den här bloggen Pettersson så tycker jag att du ska höja hennes lön rejält och ge henne ledigt åtminstone en dag i veckan! Ingen människa orkar jobba jämt och hon är alldeles för snäll! Jag erbjöd mig att vara hjälpragata någon dag och det kanske kan vara en framtida arbetsuppgift för mig? Haha! Önskar er hur som helst en alldeles underbar resa söderut och en God Jul!

Och snön gör ju att det blir lite extra vackert ute! Tittade mig omkring när jag kom hem och nog är det här bättre än slask och regn?


En snöig spaljé och lite torkade klängväxter kan plötsligt se riktigt fint ut!


För att inte tala om "lillhuset" som jag tycker är fint sommar som vinter!


Men finast ikväll var nog grannarnas glada snögubbe! Han verkar vara hockeyfantast och har klubban i högsta hugg! Platsen bredvid granen kanske är själva båset? Blir det "klabbsnö" någon mer dag kanske man måste ut och göra en egen?

Nu blir det TV och inte så mycket mer. Har börjat en match i Wodfeud på engelska och det är minsann inte det lättaste. Men den är bra att ha i reklampauserna... Ha en skön kväll!

Tack och God Jul!

Ja, nu är man uppstigen, dricker kaffe och tänker tillbaka - både på en fantastisk spelperiod och en sista magisk kväll med "Julgalet - eller vi som aldrig fick bli lucia!" Så vansinnigt roligt vi har haft och vilken härlig publik som besökte oss den allra sista kvällen! Applåderna ville aldrig tystna och vi ville nog heller aldrig att de skulle ta slut... Ett underbart ögonblick att spara till en mörk dag mitt i vintern!


Sista gången man riggade lite ombyten på andra sidan scenen. Jo, så här glamouröst kan det se ut! Haha!


Sista gången Kågis fixade till stickningen! Han är den enda som fått beröm för att han stickar så fint men han är faktiskt den enda som bara har vevat med stickorna! Inte löns det alltid att man är ordentlig! :)


Sista gången Åsa sätter på Tomten! Nej, tomtemasken ska det väl vara?! Den här bilden blev något av "Herr och fru Jul"!


Sista gången man skrattar åt Nordanås teknikers roliga skylt på en del av den nya ljudanläggningen! Haha! Här har man inte råd att ställa ifrån sig läsken...


Sista gången man noterar att Åsas roliga rekvisita är på plats!


Sedan var det dags för uppsjungning och en massa larvande... Det bästa med bloggen och bilderna är ju att man själv kan titta tillbaka och notera att man har haft otroligt roligt! Vi har skrattat så mycket och njutit av varje arbetsminut på scenen! Här följer en serie glada hälsningar:


God Jul-hälsning från Kågis!


God Jul-hälsning från Åsa!


Ja, hon poserade så bra att det fick bli flera stycken!


Och en pratglad God Jul-hälsning även från mig! Ni ser ju tydligt att jag aldrig kan hålla munnen stängd... haha!


Mera sång!


Och mera oooooooo!


Vad Åsa och Kågis gör här vet jag inte men medge att de ser engagerade ut?


Och här då? Jesus?


Ni ser ju i alla fall var jag trivs bäst! I rampljuset!


Vi hann också mingla en sväng och Åsa fann till sin glädje en gammal kompis från Piteå: Biggan! Glad som alltid!


Och hennes man Christer! Det här är väl vad man kallar en bamsekram?


Föreställningen gick i alla fall hur bra som helst och jag vill rikta ett särskilt tack till damerna på första bänk! Jessica, Mariana m fl: Ni är fantastiska att ha i publiken!!! Ja, applåderna räckte länge idag och inte blev det mycket bus heller. Det enda som hände var lite ofrivilligt... Jag började prata med en kvinna i publiken där jag egentligen ska avbryta Åsas spagettiätning... Gissa om hon fick äta länge? Haha! Nåja, hon blev i alla fall både mätt och glad! Och de här vackra blommorna fick vi av världens bästa Mie! Tack söta du! Vi blev så glada!


Nu ska jag spara det här magiska ögonblicket i minnet länge, länge! Till alla er som besökt oss vill vi rikta ett stort Tack och en ännu större varning: Vi kommer tillbaka nästa år! Med vad vet vi inte, men det kommer! Det här är alldeles för roligt för att man ska vilja sluta!

Men först en riktigt välförtjänt vila! Ett par uppdrag har jag kvar men sedan kommer det att bli en god och ledig jul! Önskar er alla detsamma!

Sista!

Tiden går så rasande fort och jag tänkte mig en tidslinje där december var oerhört avlägsen men nu är den här och halva har snart gått! Det betyder att vi ikväll gör sista Julgalet och att det sedan bara återstår ett par andra uppdrag innan det är Jul och ledighet! Första riktigt lediga julen och nyåret på 30 år! Otroligt!

Och drömmen om en vit jul har också infriats! Jag kunde i och för sig ha varit utan snö eftersom det betyder en make som inte är på bästa humöret... Skottning är inte hans favoritsysselsättning och jag förstår honom! Jag har dock fått ledigt från detta p g a förkylningen men till veckan är det min tur att också hugga i! Och en dag är det väl helt OK att ta tag i snöskyffeln men inte varje... Hör du det? Inte varje dag! Hoppas det gick fram!


Min önskan om att vi får ha samma traktorförare som ifjol verkar dock ha infriats! Han är igång och det ser ut som om han är lika noggrann som tidigare! Vi har aldrig haft någon större snöröjning fram tills han kom och tog över! Välkommen, välkommen! Tänk att man kan bli så glad över att se en traktor?

Nej, nu måste jag fixa mig i ordning och åka ner på Nordanå för sista gången! Vi ses!

Flytt?

Förkylningen börjar så småtta flytta ut från kroppen samtidigt som separationsångesten flyttar in... haha! Imorrn är det sista föreställningen och det börjar kännas rent mentalt. Alltid trist att skiljas från något som berett en själv så mycket glädje! Ja, inte bara glädje. Även irritation, stress, dålig mage, oro, trötthet... men det glömmer man snabbt och då återstår bara härlig kamratskap, underbara publikkontakter, kärlek och en massa glädje!

Alla projekt har ju lite av en jobbig del också. Annars skulle de förmodligen inte bli så lyckade. Man måste liksom "värka fram" ett bra resultat där man gett allt! Och det har vi! Resten har publiken bidragit med! Tack alla fantastiska människor! Ni är bäst!


Idag var det förberedelser i vanlig ordning! Åsa fixade håret och hade även varit på Apoteket och köpt fler medikamenter till mig! Tack söta du! Hon får figurera bloggen jämt och ständigt och trivs...


...verkligen? Även om hon ibland blir trött på mig! Haha!


Nej, vi är aldrig ovänner på riktigt! Det ser ni väl!


Och fina Kågis laddade med att leka med telefonen! Vi gör det då och då...


Men egentligen så kände han sig så här ledsen över att spelperioden snart är slut... Eller så är han bara en bra skådis! Haha!


Jag gick också en runda i foajén där publiken trivdes! Här ser ni underbara Bibbi Jonsson som man alltid skulle vilja ha i salongen eftersom hon alltid är så glad!


Och här trivdes f d Önnesmarkaren Leif Granlund med hustru Ewa-Lena samt Conny och Elisabeth Sundqvist! Kul att träffa er!


I baren var det full rulle och allt funkade som vanligt med glans! Det brukar göra det när Food är inblandade!

Showen gick kanonbra idag och rösten börjar så småningom kännas mer stabil. En lång natt på det här så är man i form för en sista kväll med gänget!

Näst sista!

Fortfarande tät i skallen men har sovit som en stock fram till 12.00! Jo, jag kan verkligen sova och det är så djuriskt härligt! Men, jag är fortfarande helt torr i munnen och tät i skallen... Det börjar dock lossna lite och jag snyter och spottar härligt slemmiga saker som vi kanske inte ska beskriva här på bloggen! Nu vill ju kanske behålla maten...

Hur som helst har maken lagat lunch och skämt bort mig med hemlagad palt! Jodå, den är hemlagad när man har stekt den själv... Haha! Gott var det i alla fall och bra att någon serverar mat eftersom jag inte ens blir hungrig när jag känner mig så här. Måste dock fokusera på föreställningen och inte på förkylningen! Idag spelar vi den näst sista och det har varit en magisk spelperiod! Vi trodde väl aldrig att det skulle bli en så här stor succé när vi planerade vår första julshow men publiken är helt otrolig - både här och i Piteå! Tack för att ni kommer och gläder ett par gamla komiker!

Ni ser ju hur glada vi är!!!

Nu har vi fått blodad tand så under våren planerar vi att skriva och producera nästa föreställning! Det känns som om världen är redo för ”Mens Night 2”! Det gäller bara att få ihop materialet och det börjar redan så smått ”poppa upp” idéer! Ser fram emot en lång friskperiod efter detta och då kan vad som helst hända!

Fick också en inbjudna till Alvar-Galan igår. Dit har man aldrig kunnat gå eftersom vi alltid spelat revy och nu är det kanske dags att frottera sig med näringslivseliten – och faktiskt också inse att man själv ingår i den! Kanske inte eliten, men väl näringslivet. När man livnär sig på sitt eget företag måste man ju i alla fall ingå i näringslivet!


Värsta bästa!

Sov som en kratta och det hade också Åsa gjort. Inte lätt att koppla av när man hela tiden är rädd för att försova sig... Men jag vaknade 06.10 och då var det bara att stiga upp! En dryg timme senare var vi på plats i "Äpplet" för att prata med VD:n som skulle presentera oss. Han visste inte vad han gav sig in på eftersom han själv aldrig hade sett oss men var positiv och glad när han introducerade oss och kallade oss hela tiden för "tjejerna"! Det tackar vi för! Man kände sig ung på nytt! Haha!

Hur som helst var det proppfullt med glada frukostgäster och VD:n var minst lika glad efteråt. FÖr att inte säga imponerad! Och supernöjd! Det var vi också! Vi gjorde ett bra jobb denna okristliga timma och rösten höll hela vägen! Torr som en öken har jag varit i munnen hea tiden men huvudsaken är att det låter!


Så här nöjd var jag efter uträttat arbete och intagen hotellfrukost vid 9-tiden. Måste vara någon form av rekord för mig! Sedan gick vi och la oss igen och jag vaknade inte till förrän 12.30! Behövligt! Det var kanske inte jättelätt att sova eftersom de byggde om någonstans på hotellet och det lät som om de kastade betongfundament i golvet ovanför... Men jag var tillräckligt trött och slut för att "domna bort" ett tag!


Innan vi vände om till Skellefteå hann vi också med en indisk lunch tillsammans med Åsas son Simon och hans flickvän Jenny! Kul att träffa er igen ungdomar!

Åsa har fått dra ett hästlass idag och körde också hem i snöyran! Det tog längre tid än vanligt och det var svårt att ladda om för ännu en föreställning men när publiken garvade första gången så var vi i hamn! Vilka fantastiska människor vi hade i salongen idag! Skratt från första till sista stund och ett kanonhärligt stöd! Lövånger och Bureå rektorsområde hade bjudit all personal på föreställningen som årets julklapp! Och det måste ha varit uppskattat. 188 av 190 personer kom och såg ut att ha jättekul! En bra idé att ge bort en upplevelse!

Nu är jag hemma igen. Trött och sliten men så nöjd med att dessa "värsta bästa" dagar är avklarade! Hoppas på en bra natt och en friskare kropp och hals imorrn!

Fyra kvar...

Sitter på hotellrummet med en hals som känns som ett öppet sår... Inte skönt! Det tar så ont när jag sväljer att jag måste hålla för öronen för att klara det... Men, men, en show gjord och fyra kvar innan jag får lägga mig ned för gott den här veckan! Att ge upp finns inte i tankevärlden så vi kör så länge det går. Utemellan får jag spara på rösten och hålla klaffen. Bara utmaningar! Haha!


Vi började med ett jobb i Studion, Folkets Hus. Här har vi anlänt och som vanligt spritt ut oss! Åsa verkar inte särskilt störd över att jag fotar medan hon är i telefon...


Eller? Lite störd kanske...


Vi skulle i alla fall underhålla fackförbundet Vision och det är tredje gången de anlitar oss (Tack!) så vi kunde inte göra annat än att plocka ihop material från vår senaste föreställning. Det fick bli Julgalet på två personer och det är inte det lättaste. Men vi fixade även detta! Sjuka eller inte - vi ger allt i alla fall!


Till vår hjälp hade vi underbara teknikern Marita som trots kort förberedelsetid fixade allt även hon!

Underbar publik! Det är verkligen härliga människor som är medlemmar här! Träffade Anna som är gift med en kille från Önnesmark och fick också världens överraskning när den här kvinnan kom fram och presenterade sig!


Hon berättade att hon hette Liselotte och att hon jobbat hemma hos oss. Jag visste då med en gång att hon hette Ringlöf i efternamn och att hon kom från Dikanäs! Otroligt vilket minne man har! Hon jobbade inom hemvården när min lillasyster föddes och på den tiden kunde man få lite hjälp hemma. Jag var 11 år och tyckte nog att det var jättehäftigt att någon yngre människa kom hem till oss. Hon gjorde stort intryck! Så kul att träffa henne igen! Nu ska jag visa bilden för pappa och mamma och vidarebefordra alla hälsningar!


Sedan packade vi ihop allt och gick vidare till nästa lokal: Äpplet! Här ska vi showa imorrn bitti klockan 08.00... Skrämmande tidigt men det är frukost för Folkets Hus nästan 300 kunder och jätteviktiga kontakter för oss så det gäller att vara utvilad och pigg!

Därför ska jag nu landa i sängen och se om mina mediciner börjar verka. Har intagit lite av varje och det kanske hjälper. Sov gott alla och tack för ikväll Åsa! Skönt att vara två när man känner sig lite blek...


Uppe...

Att ha kommit mig ur sängen får väl betecknas som tillräckligt idag... Känner mig i allra högsta grad mosig men ska nu fixa mig klar för att åka till Umeå om någon timme. Vi brukar skoja om att den enda anledningen till att ställa in en show är egen död och dit har jag ju inte kommit ännu! Möjligen kan bristen på röst vara en orsak också men jag låter fortfarande även om jag känner mig överkörd av tåget...

Nej, ingen tid till bloggande idag. Måste be att få återkomma ikväll! Tack för allt stöd och alla "hållna" tummar! Vi ska greja det här!

Sjuksänga...

Det blev bara värre i halsen igår kväll och skallen tätnade så jag åkte till syrran och lånade lite "droger". Jag gissar att jag fått förkylningen av henne så då passar det ju bra att överta även medicinerna... haha! Jo, jag har haft samma sorter själv tidigare så jag vet vad jag gav mig in på.

Det blev en jättekonstig natt med mycket drömmar och vakentid. Däremot sov jag till halv tolv men kände mig inte ett dugg bättre! Nu har jag sovit ett par timmar till och kanske, kanske känns det som om det går åt rätt håll... Jag har absolut inget tålamod och vräker i mig allt från hälsokost till Cocillana Etyfin. Det måste gå! Men att jag är så trött betyder ju att det är något skit i kroppen!


Nu ska jag jobba en stund med det allra nödvändigaste. Jag och Åsa ska ju göra en variant på Julgalet på två personer imorrn kväll så vi måste modifiera lite. Torsdag morgon ska vi göra en variant på Mens Night så det blir lite snabba kast i hjärnan. Och torsdag kväll är det Julgalet i Skellefteå igen! Det finns bara ett fåtal platser kvar den här helgen så det ska bli en kul avslutning på spelperioden!

Håller tummarna för att jag ska snart ska bli bättre. Ni kan väl hjälpa till! :)

Halsont...

Fortsätter att känna mig lite risig i kroppen och halsen. Inte sjuk ännu men det är något på gång och jag vill verkligen inte ha det! Har varken tid eller lust att bli sjuk nu! 

Ni förstår säkert att det inte är förkylningen som sådan jag fasar för utan det är rösten jag är rädd om. Jag behöver ha den i fullgott skick hela veckan! Håller tummarna för att det lugnar ned sig och äter C-vitaminer och annat nyttigt under tiden! Ja, jag hoppade t o m över träningen ikväll även om den är något jag behöver. Jag vågar inte göra något som kanske förvärrar läget. Man vet ju aldrig...

Möten idag och en kortis på stan där jag inte kände någon som helst inspiration... Vad ska jag köpa för julklappar? Så istället för att gå där och dra åkte jag hem efter att ha köpt en röd tröja till julafton. Till mig själv! Herregud så ego! Nej, jag är inte ego men trött och sliten och då blir det inte ens bra med shopping!


Men det var fint på stan med pynt över gågatan!

Nu ska jag mysa ned mig i soffan och dricka lite varmt! Håller tummarna för att det känns bättre imorrn!Vit morgon!

Vaknar efter en riktigt bra sovnatt och tittar ut. Och vad ser jag? Snööööö!


Det ser nog värre ut än det är på bild men ett tunt snötäcke ligger i alla fall på marken och världen ser lite ljusare ut! Vi får se hur länge snön ligger kvar. Än så länge ser det bara vackert ut men snart kommer väl skottningen igång och då börjar man svära igen... Människan är sällan riktigt nöjd!

Idag blir det inte så mycket. Ska träffa revisorn, har ett möte om ett kommande jobb och ikväll blir det träning igen! Känner mig inte riktigt hundra i halsen men jag får väl dricka varmt och hoppas att det går över. Den här veckan är ju annars oerhört hektisk! Onsdagkväll jobb i Umeå, övernattning och nytt jobb torsdag morgon 08.00! Okristligt tidigt men det är ett frukostmöte för viktiga kunder så det känns som en sak man vill prioritera! Och sedan är det ju show här hemma torsdag-lördag! Man kommer nog att känna att man lever på söndag!

Därför fortsätter jag dagen i ett ganska lugnt tempo! Borde kanske börja fundera lite på julklappar men har inte fått några indikationer från barnen... Vad ska man köpa? Vi ska dra ned på julklapparna men jag gillar ju att ge bort saker så några paket måste det i alla fall bli! Nej, nu dusch och iväg!

Söndagsjobb och Mys!

Mycket trött start på dagen men jag peppade ändå upp mig själv så pass att jag redan 13.00 var på plats i Brännanskolans matsal där HRF (Hörselskadade) hade Julfest! Eftersom de ställt upp för oss under revyperioden så har vi bjudit tillbaka på underhållning ett par gånger. Idag var det min tur och jag fick ett hjärtligt mottagande! Jag förstod att jag hörde hemma där eftersom förkortningen i "Emmas" värld betydde Högljudda Rekorderliga Fruntimmer! En stor applåd vill jag också ge till Hörseltolken Karin som skrivtolkade hela monologen på storbild! Fantastiskt bra jobbat! Det fina med tolkning är också att man får tänka sig för och inte prata för fort vilket kan vara nyttigt för mig! :)


Jättefina blommor fick jag också!

Sedan åkte jag hem, åt lunch och andades ut lite innan jag upptäckte att kattmaten var slut... Det går liksom inte! Därför stack jag iväg på matshopping samt en vända för att returnera lite skor jag har köpt till maken. Jodå, ett par har godkänts så han ska inte behöva frysa i vinter!

Men på vägen hem blev jag lite längten efter syrran och favoritsysterdottern så jag åkte och hälsade på! Där bakades det saffransbullar och hela köket såg så hemtrevligt och pyssligt ut! Kanske var det dock bra att jag kom eftersom det ju tar en stund att röja...


My visade glatt upp alstren! Här klappar hon om sin egen "Lusse-Katt"!


Ja, ni ser den i förgrunden. En riktigt fin kisse! För säkerhets skull klappade hon också på en del andra bullar... haha!


Men det var lite mjöligt och degigt överallt. Jag frågade My om hon degat ned stolen men hon var helt oskyldig... Måste vara mamman som geggat... :)

Nåja, vi lekte, läste och sjöng lite tillsammans medans Malin återställde köket i brukbart skick! Sedan fick vi fiiiika!


Goda, goda saffransbullar! Tack ska ni ha för smarrigt aventsfika!


My tog ett stadigt grepp om sin "katt" som snabbt blev huvudlös... Lussekatter håller inte så bra. Det är tur att de är goda! :)

För att bjuda tillbaka så skjutsade jag damerna på ICA och hängde med runt och handlade! Det ÄR skönt att få springa runt ifred medans någon annan tar hand om vagnen och barnet . Nu var barnet på sitt allra soligaste humör så handlingen gick som en dans och även jag kom hem med lite varor! Bl a ett glögg-kit med olika smaker som vi ska testa framöver. Vad säger ni om Lime, Choklad & Mocka eller Mandarin & Chili? Kan också vara goda kalla med en isbit i!

Nu ska jag laga lite mat och sätta mig i soffan! Hade tänkt tvätta och vara lite duktig idag men nu tycker jag att jag har gjort nog även om jag mest haft roligt! Jag har ju faktiskt jobbat också!

För övrigt får man säga vad man vill om kedjan Media Markt men deras senaste reklamfilm är fortfarande jätterolig. Anställningsintervjun med ett CV där det står att "Mark är bra på att jobba på lager" och chefen som säger: "Fantastiskt fina re-ki-mi-tationerna!" skrattar jag fortfarande åt! Annars blir jag alltsom oftast ganska trött på reklamavbrotten jag också! Ha en bra kväll!

Släkten!

Ännu en kanonkväll på Nordanå och nu var det inte många stolar tomma! Superkul! Ja, nedräkningen måste väl börja nu när det bara är tre föreställningar kvar nästa helg. Torsdag, fredag och lördag - sedan får man vara julgalen på hemmaplan! Inte helt fel det heller! :)


Till middag valde jag och Åsa detta "hälsomål" från en känd hamburgerkedja! Så gott! Och så smällfet och proppmätt man känner sig efteråt... Haha! Somliga straffar Gud genast och en del väntar han med tills de har ätit klart... :) Nåja, det händer inte ofta och ibland får man bara ett sånt suuug!

Lite piffning och sedan var det dags att ta emot publiken! Många glada människor i vimlet idag också!


Här ser ni (längst bort) min gamla gymnasiekompis Christina och hennes man Robert! Kul att träffa er alla! Robert och Christina vill egentligen inte vara revisor respektive rektor... De vill stå på scenen! Vi får väl se om vi kan få ihop det någon gång! :)


Och här hittade jag också vårt kompisgäng! Urban och Anders ser ut att trivas och det förstår jag när de fick lägga beslag på söta Lisa!


Per-Erik tog hand om Urbans sambo Helena så det var ingen ordning här heller! Marika och Carina såg inte ut att protestera! Kul att ni kom allihopa!

Och ännu roligare var det nog efter föreställningen då jag fick kramar av Malin och Martin som verkligen gillade föreställningen! Det gör mig extra glad eftersom Malin ju sett allt jag gjort och är en bra och klok kritiker! Man behöver det också! I en av monologerna finns dessutom både min syster, man och släkten med. Kanske inte i helt positiva ordalydelser... Och vad tror ni jag får se i salongen efteråt? Min morbror, moster och kusin med man! Haha! Nu är det ju tur att de har humor eftersom jag i monologen också säger "Fy fan för släkten!" Haha!

Ja, som ni förstår är inte allt som sägs på scenen sant. Man måste skruva till det för att det ska bli roligt också! Föreställningen heter ju som bekant "Julgalet"... Kul var det i alla fall att ni och alla andra kom och kikade på oss! Det tackar vi för! Önskar alla en bra fortsättning på helgen!
Ur led...

Det är ingen ordning på någonting idag! Uppstigen tidigt, återlagd i sängen efter ett antal koppar kaffe, uppstigen igen men utan klocka vilket gör att jag har glidit omkring i nattskjortan till klockan två... Herregud vilken oordning det är på mig idag! Men jag mår väldigt bra och har just kommit ur duschen så det ska nog bli föreställning idag med! :) Ska bli kul eftersom både vårt kompisgäng och bästa syrran med man kommer för att kika!


Snart är vi igång igen!

Men det verkar inte bara var tiden som är ur led. Läser och hör om varningar för dörrförsäljare som utger sig för att vara både döva och stumma. Om det inte vore så att varningarna är allvarliga och säger att de rekar för eventuella framtida inbrott så skulle det vara ganska kul att sätta dem på plats... :) Skrämmas lite eller tvärskrika eller kanske fråga om något? Jag vet ju precis hur svårt det är att hålla tyst! Haha! Det är nog tur att jag inte behöver spela stum... Hoppas dock inte att de dyker upp!

Nej, nu kanske man skulle ha ätit lite lunchmiddag eller gjort sig i ordning eller något annat mer ordningssamt. Om en dryg timme är man på plats igen på Nordanå! Just nu ångrar jag också att jag tog på mig ett annat underhållningsuppdrag imorrn... Hade varit skönt att vara ledig ett par dagar eftersom nästa vecka blir riktigt ruskig ur arbetssynpunkt... Men det är då det! Nu är nu och nu kör vi!

Fredagsmingel!

En riktigt bra eftermiddag där vi planerat nästa års aktiviteter! Känns bra att vi både bokat in jobb och har nya föreställningsidéer! När dessa tar slut får man väl ge upp - men så länge det "poppar upp" nytt så kööööör vi!


Jag och Åsa siktar på fortsatt samarbete och det känns kanonkul! Och (till min svågers glädje?:) så har hon blivit med ännu en fruktprodukt...

Sedan åkte vi ned på Nordanå för att göra oss klara för kvällen! Det tar längre och längre tid... haha! Efter uppsjungning och fix på scenen hann vi också en runda i minglet! Trevlig stämning som vanligt!


Delar ur klanen Löfgren! Jodå, det är Thomas och Sörens syrror!


Glada brudar med röda partydetaljer! Kul att så många tar på sig något rött när de kommer på vår föreställning! Snyggast hittills är dock Anders Thylin i röda byxor! Tyvärr hade jag inte kameran med mig då...


En del ville hålla in magen men det behövdes faktiskt inte! Hos oss får man se ut som man vill! Se bara på oss... :)


Glada "Metallare" med "Sulle" i spetsen! Roligt att ni kom!


Och Åsa haffade bästa "Kecka" i vimlet! Snygg skjorta som attan hade han på sig men den dolde ju Åsa... Typiskt!


I baren stod Mie och sonen Felix! Värsta ruschen var över så de hade tid att posera lite för mig! Bra jobbat även ikväll!


Åsa och Anna-Lena hade tagit plats i trappan där det tyvärr inte var så pyntat... (kolla stegarna...). Tur att de är så snygga själva!


Och två av Åsas fantastiska systrar kom från Piteå för att se föreställningen igen! Mona och Barbro är riktigt pärlor med helt fantastiska skratt! Jodå, de är värre än mig! :) Och naturligtvis helt underbara att ha i publiken!

Det var som sagt många bekanta i publikhavet ikväll och det är extra kul! Tack allihopa för att ni kom och gjorde även den här kvällen minnesvärd! Vi njuter! Nu ska jag sminka av och varva ned men känner mig lite sorgsen... Läste ut Keplers "Eldvittnet" igår och den var så fantastiskt bra! Nu saknar jag gemenskapen och måste ta mig an något nytt innan jag somnar. Det är alltid lite jobbigt att lära känna någon ny... Men jag ska vara öppen, flexibel och lösningsinriktad! Det måste gå!

Ha en bra fredagkväll! :)

Brunch!

Skulle få sova så länge jag ville men vaknade ändå halv tio! Det kan tyckas länge för vissa men bara OK för mig... Vi är olika! :) Nu har jag degat på en stund och mest druckit kaffe men ser fram emot en heldag med Åsa! Vi börjar med Brunch till lunch och fortsätter med planeringsjobb hela eftermiddagen. Fix, smink och soundcheck 17.30 - sedan är vi igång med Julgalet igen 19.00! :) Jag behöver kanske inte säga att det är superkul att spela! Haha! Jag älskar ju mitt jobb!

---

Och eftersom jag är lite seg idag så blev det paus för dusch och matlagning! Här kommer brunchen mina vänner!


Fil, yoghurt, flingor, müsli, skinka, ost, leverpastej, gurka, paprika, bacon, äggröra, bröd och naturligtvis amerikanska plättar med lönnsirap! Himmel vad vi har ätit! Så gött!

Nu blir det planeringsarbete för hela slanten! Vi hörs när det rörs!

Showtime!

Det blev inget bloggande på hela dagen beroende på att jag har haft häcken full! Lite sovmorgon och lite kontorsfix men redan klockan tolv var det samling på Nordanå för bygge och tekniskt genomdrag av vår julgalna föreställning! Man behöver gå igenom allt igen när man plockat ned och återigen satt upp både dekor, ljus och ljud. Vi vill ju att varje föreställning ska vara som originalet! Och eftersom hyran är så hög har vi inte råd att låta allt stå kvar under veckorna. Men det här funkar faktiskt bra!

Gullevaktmästarna på Nordanå hade kört upp bygget med hissen när vi kom och Robert hade ställt upp skärmarna så vi fick faktiskt ägna oss åt justeringar. Lovely!


Här riktar Åsa en lampa! Eller så flyttade hon den 2 cm... Allt är relativt! Haha!


Själv hängde jag glitter! Viktiga, viktiga uppgifter! :) Nu tror ni säkert att vi inte bryr oss men jag är faktiskt på centimetern ganska noga med var allting står! Vi har däremot rätt mycket humor... :)


Åsa! På väg att bli snygg! Ja, vi bestämde att hon skulle kamma ut lockarna lite...

Kanontrevlig publik även ikväll! Alla uppskattar verkligen lösningen med mat och dryck före showen! Matplatserna är slutsålda och det är så gemytligt och trevligt när vi går runt och hälsar alla välkomna! Norran hade bjudit sina annonsörer och ett par företag passade på att gå hela avdelningar - vi har lyckats med konceptet och det känns superkul! Det kommer mera mat och show på Nordanå!


Efter föreställningen fick vi också äta kvällens jul-tapas-tallrik! Så gooood mat! Bra jobbat Mie! Men vi var egentligen aldrig oroliga! Så lite oroliga att vi inte ens har provätit den förrän nu... Det kanske låter naivt men vi litar på Food och de har lyckats även den här gången! Bara "sovle"! 


Kågis och ljudteknikern Micke var också hungriga! Det blir man väl efter att man jobbat? Fast det känns inte som om jag jobbar när jag väl står på scenen. Det är bara så vansinnigt kul och jag känner mig så hemma!


Tack för ikväll bästa Åsa! Se inte så allvarlig ut! Vi är ju komiker... Haha!

Nej, nu ska jag varva ned och sova länge. Imorrn ska vi jobba med planering under dagen och sedan blir det show igen! Syyyyynes!

RSS 2.0