Efterarbete

Höll på att skriva "efterbörd" men det är ju något helt annat... Haha! Men det väl ungefär likadant efter en sådan här tillställning. Massor med lösa trådar som nu ska samlas ihop för att bli fakturor innan jag går på semester. Jag jagar alltså leverantörer med blåslampa - men alla vill ju ha betalt så det reder sig. Har därför suttit med pappersjobb hela dagen och även betalat egna och föräldrarnas räkningar och fakturor.

Pappa piggar på sig och får också komma hem imorgon. Han läääääängtar och det förstår jag. Även om familjen nog har varit duktig på att hälsa på så blir det trist att vara på lasarettet när man börjar känna sig bättre. Ska hinna handla åt dem imorrn och försöka vara på plats om nu tiderna håller. Mamma längtar nog hon också och förbereder mat och bakar så att det ska finnas något gott. Känns bra! 
 
Efter flera dagar med mer spännande inlägg så blir det här ganska trist. Jag har ju bara suttit vid datorn med avbrott för matshopping på Maxi och en sväng med all återvinning. Det är märkligt hur rik man känner sig när man får kasta eller återvinna. Jag borde försöka gå igång på det lika mycket som på shopping... Haha! Men så långt kommer jag väl aldrig.
 

Köpte jättegoda körsbär så jag försöker snaska lite nyttigare! Och nu är också maken på väg hem från Berlin. Därför köpte jag lite blommor så att han ska känna sig välkommen hem!

Pioner! Inte så vackra ännu men vänta bara...
 
Ikväll har jag gjort ett långkok på gödkalvkind som, om det blir gott, kan bli morgondagens middag. Det blev i alla fall rätt hett - och även så varmt att det inte går att ställa i kylen...
 
Nåja, godnatt världen - imorgon väntar en ny och bra dag och till helgen kommer barna' hem! Underbart!
 
 
 

Blue party och red bull...

Dagarna går men jag har ju inte hunnit skriva något om fredagens stora event. Efter den blöta torsdagkvällen med dikesgrävning och vattensjuk mark var vi äntligen framme vid dagen D! Ja, kvällen innan avslutades också med att jag köpte in 100 par gummistövlar till alla inresta gäster... De kommer nog inte att glömma partyskorna i första taget! Haha!
 
Hur som helst började dagen med möten och föreläsningar. Jag hade lyckats få hit Niklas Myhr som är Social Media Professor född i Piteå men sedan 20 år boende i Californien med undervisning på Chapman University.

Han pratar självklart om sociala medier och ser stora möjligheter även i affärsvärlden. Lite humor och trams på jobbet skadar inte! Känns ju bra att höra för en komiker! Haha! Han är en så bra föreläsare. Smart, rolig, spirituell och effektiv! Läs gärna hans bok "Det goda tramset".
 

Han fick börja med att prata för personalen och det var extra roligt också att se att det yngre gardet, särskilt sommarjobbarna, lyssnade koncentrerat och även ställde frågor efteråt. Kändes som ett bra val av föreläsare.

Efter lunch fick han övergå till engelska för gästerna men jag drog iväg för att dekorera tältet och fortsätta mitt fixande. Där anslöt också Åsa och det är så skönt att ha henne med! Man hinner både surra och jobba. Men det drog ut på tiden och till slut blev det bara en snabbis hemma för att byta om och skriva lite text innan vi skulle vara på busstationen och pricka av alla. 
 

Plats för festen är alltid hemlig och här har bussarna bytts ut mot båt som tog oss norrut!


Äntligen var vi igång! Så härligt!


Glada och positiva gäster både inne och ute på däck.


Andreas och Stefan! Den förste är min värsta motståndare på Wordfeud...


Och Janne är min nästa... Haha! 


Lite land på vägen. Säkert bekant ö för någon men jag har ju noll koll... Bättre då att gå in och introducera artisterna!
 

Lisa och Carro Miskovsky möttes av jubel! Vilka sköna tjejer!


Deras framträdande blev verkligen lyckat! Det var nästan så att alla glömde äta snittar...


Och det var inte bara jag som fotograferade. Här är det Jineng som fångar dem på bild. Själv fångade jag något annat:


Åsa! Och snittarna... Haha! Ja, vi glömde inte bort att äta i alla fall!
 

Ett par timmar senare var vi framme. Alla hade tagit på sig stövlarna som ju behövdes för att promenera fram till vårt "tältläger". Där möttes vi av ljuva toner:
 

Grabbarna med guldstruparna: Solala! Herregud vad de är bra!


Pär och Jussi var i full gång i det temporära köket där det doftade ljuvligt!


Fisk- och skaldjursbuffé som var så sjukt god! Wokade musslor med heta grönsaker var bland det godaste jag ätit! Ja, inte bara jag... Asiaterna åt mängder. Pär Johansson har gjort det igen!


Och tältet var blått! En stor eloge till Peter Viklund och hans grabbar som varit både här och där! 


Middag och mera Solala - med helt fantastiskt ljud med Micke Norberg vid spakarna. Ja, de är så bra och roliga och låter som en hel orkester trots att det bara är deras röster. Otroligt bra sångare!


Och ingen fest utan bästa Reema! Hade ju köpt in lite marina outfits även till personalen och de blev så snygga.


Tre stjärnor fick mängder av applåder och stående ovationer! Vi var fler som ville ta dem med oss hem. Jag erbjöd mig att laga mat om de skulle sjunga för mig...


Gulliga killar i logen! Men visst saknas det något?


Haha! Queen of selfies... 

Dessert och nytt showpaket med fler grabbar:


Fantastic Four! Motown och mer stämsång snyggt paketerat!


Blue party...


...och allsång till Delilah och andra klassiker! Selfies?


Självklart! Haha! Det här är rutinerade grabbar som (precis som jag) gärna ville bli plåtade uppifrån. Trodde att det bara var jag som hade dubbelhakor...


Vi avslutade med fullt ös till Östersundsbandet Ständut Blakk! Sköna killar i ett bra partyband med en fiolspelare som imponerar!


Tobias Norrfors tog hand om skivorna den sista stunden och han är en så bra DJ! Alla dansade och det var hög stämning ända tills bussarna gick hem. 

Det som började med många motgångar fick i alla fall ett lyckligt slut och jag är så nöjd och glad och tacksam för att ha fått uppdraget - och särskilt för att jag fått jobba tillsammans med riktiga proffs! Ni äger allihopa!

Under kvällen fick jag också årets roligaste komplimang. En av de utländska gästerna kom och tackade för arrangemanget och berättade att alla var så nöjda med mina insatser. Några hade kallat mig för "Red Bull"... Ja, tydligen utstrålar jag så mycket energi att det spiller över även på andra!. Kul! 

Lite sömn på det där och så var jag tillbaka igår för att plocka igen lite prylar innan tältet skulle rivas. Sov en stund när jag kom hem och lämnade WO till Stadsfesten. Jag var medbjuden på middag men helt slut efter en vecka med extremt långa dagar och många bollar i luften.

Idag var jag piggare och satte igång tidigt med gräsklippning och tvätt. Ett par maskiner senare fick jag en stund i solstolen och sedan besök av de finaste gullungarna!
 

Älskade My och Max hjälpte mig att göra biffar och livade upp aftonen. När Max säger "Älskar Monica" lite för sig själv så smälter man ju bara... <3


Ett parti UNO är inte fel och My är en tuff motståndare... Inte visar hon korten heller...


Vi vann inte så mycket men vi kämpade väl!

Otroligt sugen på ledighet nu och mina egna grabbar har redan börjat med en tripp till Berlin! Passade bra när tjejerna (nu blev jag ung också?! Haha!) jobbade.


De sköter sig med glans och har också lyckats shoppa var sin påse... Bra där! Visste väl att de skulle lära sig.

Idag har de njutit i solen på Alexanderplatz och jag blir lite avis. Resa och uppleva nya saker och städer är såååå roligt! Imorrn kväll är de hemma igen och då hoppas jag att de har lite bilder att visa.

Nu ska jag dock ge mig och krypa ner i sängen. Jag skriver för långt men det här ääääär ju min dagbok också så man får sluta läsa när man vill. Nöjd i alla fall med en riktigt fin söndag! Tack för att ni kom Malin! <3 Godnatt! 
 
 
 

Brandman?

Hej bloggen! Jag minns knappt vad som hänt de senaste dagarna. Nej, jag har inte varit drogad, men så uppslukad av veckans hektiska arrangemang att jag fortfarande befinner mig i någon sorts dimma. Det har varit jobbigt, roligt, regnigt, hett, spännande och glädjande nog också väldigt lyckat! Ska försöka reda ut allt... Börjar med torsdag tror jag! Mest logistikfrågor för min del men icke desto mindre viktiga för att allt skulle funka.

På morgontimmarna var alla deltagare uppe på Nordic för rundvandring och demo av nya produkter. Sedan skulle vi fortsätta på Scandic dit jag kom nästan två timmar innan start för att kolla tekniken. Fick ett smärre utbrott när lampan i projektorn varnade för sista förbrukningstimmarna... men med Guds hjälp, en stege och lite tekniker så var vi igång.
 

Här hade de olika leverantörerna betat av information och vi var inne på punkten där Nordic Light presenterade sin nya och mer informativa hemsida, samt de nya filmer som gjorts om verksamheten - både historiskt och tekniskt. Otroligt snygga!


Givetvis blev det Oscarsutdelning till alla fantastiska "skådespelare" som deltog som sig själva. En bra dokumentär med Sören Baggesen, Nils Arvidson, Daniel Björk och Niklas Sköld! Längst till höger VD:n Erik Wikström.

Efter fortsatta möten gick färden ut till Boviken och Anki och B-O:s fantastiska stuga! De startade ju och drev NL under ett 30-tal år och efter försäljningen öppnar de fortfarande upp sitt underbara ställe för alla inresta gäster. Stort! Och oerhört uppskattat!


Vädrets makter var inte med oss den här veckan men mat och trevligt sällskap gör vem som helst glad! Här samsas Magnus från Gnosjö med Eisaku från Japan och Benny Shu från Hongkong. 


Frankrike, Ryssland och Finland hittade gemensamt tak över huvudet.


Och deltagarna från Chile och Peru var helt orädda regnet!


En selfie är ju alltid ett måste och här frontar jag med rumänskan Liviana som jobbar i Tyskland.


Liviana med glada prickarna Mantas och Rolandas från Litauen! Härliga människor allihopa - men vi fick ju också storfrämmande:


Lillasyster Li...


...och storebror Björn! De har nog kanske kvar några år innan de kan börja göra affärer men de åt hamburgare och hängde med i alla fall!

När allt var igång och jag hade ätit den godaste hamburgaren i mannaminne (ute, hungrig, regn... ni fattar) så åkte jag till Furuögrund som var gårdagens hemliga utflyktsmål.


Arbetet var i full gång och jag instruerade världens bästa Peter Viklund och hans grabbar i hur jag ville ha dekorationerna. Den bästa "Alltjänst" man kan hitta!

Men det var inte allt som var positivt under torsdagkvällen. Där ute hade det regnat heeeeeeeela dagen!
 

Utomhus hade hela infarten och planen blivit lervälling och lastbilarna körde fast... Allt fick alltså bäras in för hand. Camping var inte tillåten men det var bara vi som kommit på tanken att sätta upp ett tält...

Inne då? Inte mycket bättre.


Här står jag, med min slitstarka och duktiga favoritkollega Jörgen Lindmark, på det nylagda golvet... Det hade nu omvandlats till en jättestor vattenpöl där vattnet sprutade upp vid varenda steg man tog... OMG!

Dags för krismöte där vi bollade allt från flyttning av tältet till byte av lokal och extra golv. Ingenting kändes dock riktigt tillfredsställande och vi ville ju behålla programmet och tänket! 


Då fick jag den ovanligt goda idén att gräva ett dike ovanför tältet och leda ut vattnet på sidorna ner mot diket - som man gjorde på sandstranden som barn!

Vi lånade spadar och grävde i sinnet. Mina nya skor i skinn är inte helt fräscha längre... Haha! Men det sluttade också nedåt mot mitten... Fan, fan, fan! Vi ringde en traktor som grävde djupare spår och han satte också ned skopan på mitten av planen. Ja, vi hann inte riktigt vara med och bromsa honom...:
 

Oj! Snabbt blev detta en meter djup sjö... Här hade jag fått kontakt med Hyresbutiken som befann sig på Mallis men ändå kunde skicka en handlingskraftig man med en länspump för att börja tömma gropen innan den skulle svämma över och rinna ner under tältgolvet.

Jag tror aldrig vi har haft så här dåligt väder och tuffa motgångar. Jörgen som lett arbetet vid tältet har fått massor med nya bränder att släcka som elverk som tappats ur traktor, läckande diesel som höll på att ställa till en riktig eldsvåda - för att inte tala om alla dessa fordon som suttit fast i leran...

Träffade en ortsbo idag som berättade att fotbollsplanen är Furuögrunds sista havsmark och byns suraste område. Tack du! Det har vi noterat. Han sa också att det kommit 61 mm regn på två dagar! Inte undra på att vi fick extrajobb. Och Pär Johansson som lagade all fantastisk mat har fått bära mat och dryck för hand...

Sådana här gånger är det tur att vi alla både har lång erfarenhet och stort nätverk - och därför kunde kalla in extra personal. Tur är det ju också att alla inblandade är positiva, humoristiska, flexibla och lösningsinriktade! Ni är guld värda och jag kan inte tacka er nog! Att kunna skratta mitt i eländet är uppfriskande.

Det här är väl numera det närmaste en blöt kväll jag kan komma... Haha! Mascaran rann, skorna tjippade fint och det var bara att åka hem och slänga sig i sängen för att ladda vidare för fredag! Nästa år kanske vi hinner njuta också och slippa vara brandmän...
 
 
 
 

Igång!

Efter veckor av planering så är vi äntligen igång! Härligt! Jag har ju haft förmånen att få göra det här stora kund- leverantörs- och personaleventet i åtta år nu och borde väl vara lugn - men varje år är det nya idéer och påhitt så det är bara att spänna bågen på nytt igen. En skön utmaning även för mig själv! 

En annan sak som också drog igång idag var regnet... Jag som har beställt sol hela veckan blev lite (mycket!) besviken men nu får vädergudarna på sig till imorrn att rätta till läget. Sol sa jag... Hur svårt kan det va?
 

Genom ett bussfönster blir hela utsikten lite overklig... 

Lite varierande fix på förmiddagen och hämtning av hotellnycklar, pricklistor, material mm. Därefter hämtning av gästerna på flyget! Äntligen! Det kommer folk från hela världen och de flesta har jag nästan lärt känna. Oerhört trevliga och positiva människor!


Busschaffören Fredrik är också en pärla! Same procedure as every year...


Det betyder också att det är jag och Håkan som hämtar gästerna. Han är för övrigt nygift så vi passar på att säga Grattis! :)

Att köra ut till Falmark brukar ju vara gjort på en pisskvart men idag var det hällregn, rusningstrafik och vägarbete med en långsammaste genomfart man kan tänka sig. Hemresan tog en timme!! Nåja, alla kom med och efter lite telefonsamtal på vägen hade också alla frågetecken rätats ut. Skönt!


Ikväll var det välkomstmiddag och här är ett par trevliga gäster från Colombia som också hade med sig ekologiskt kaffe i present! Även till mig! Det doftar hur gott som helst och skulle, enligt dem, jämföras med ett mycket fint vin. Kommer att bli underbart att få smaka imorrn!


Och Wayne från Sydafrika var naturligtvis med. Här hälsar han även till Åsa! Han gillar att vi är lite galna och betecknar oss som "rubbish" - på ett positivt sätt... Haha! 

Slutligen en selfie med Sören från Danmark. Den som tycker att han ser bekant ut kanske såg honom slå både mig och Åsa i allsångstävling på Julgalan. Han tror fortfarande att vi lät honom vinna - men han var sjukt bra och berättade att han kom från en spexig familj som också gärna står på scenen. En glad prick!
 
Nu har jag ätit för mycket dessert (igen?!) och ska ta en samarin och slänga mig i sängen. Lång dag även imorrn så det gäller att försöka sova. Nöjd med allt idag förutom vädret men det kan ju bara bli bättre!
 
 
 
 

Full fräs...

Nu tror ni att det kommer något riktigt osedligt va? Ni känner att det pirrar till och undrar om jag ska komma med riktigt intima uppgifter och bilder... 
 
Näääeee... Det blir bättre än så! Efter en späckad dag med allehanda fix och inköp inför helgens festligheter är bilen fullproppad med bra-att-ha-saker och jag helt slut. Lite piggare blev jag dock i eftermiddag då jag svängde förbi hemma och möttes av två män. Min egen - och en kille med fräs... Stubbfräs...
 

Äntligen dags att bli av med monstren på skogstomten! Man kan inte tro att den här lilla maskinen ska kunna arbeta bort jättestubbarna efter granarna - men himmel vad den jobbade på!

Ja, ni ser ju hur den äter sig in i stubben! 
 

Det som tidigare var ett ett oformligt hinder är numera bara...
 
...lite flis! Helt otroligt bra!
 
Fortsatte sedan med mer jobb och planering. Har varit ute en sväng nu och hann också titta förbi ett par kompisar på vägen! Trevligt avbrott! Nu ska jag bara titta igenom listan, göra ett par skyltar och gå och lägga mig. Gäller ju att vara utvilad när det drar ihop sig! Kan också berätta att myggen har kommit. Det smattrade på rutan när jag körde bil och jag trodde ett tag att det regnade... Nix. Bilfronten är helt prickig!
 
Roligast idag var i alla fall när jag kom ut från en affär där jag jagat runt med telefonen i högsta hugg. När jag närmade mig bilen pratade jag också i den och hörde plötsligt hur någon ropade: "Hallå, du tappade något!". Oj! Jag titta bakom mig och hörde ett nytt utop: "Farten..." Hahaha! Det finns vitsiga människor överallt!
 
Sov gott alla glada och hoppas att vi får fortsatt vackert väder! 
 
 
 
 

Gott att leva!

Idag har det varit en stressig dag fylld av möten. Jobbmöte inför veckans event, praktiskt möte, hämtning av mamma för vårdplaneringsmöte på lasarettet för pappa, matshopping till henne och sedan iväg till ännu ett planeringsmöte och slutligen shopping av saker som fattas till arrangemanget. Stressad i magen men det är väl som det brukar vara när det drar ihop sig.

Blev därför så glad i eftermiddag när det kom ett mess från maken som idag börjat semestern: "Grillad lax och sallad till middag. När vill du äta?" Det var dessutom otroligt gott och med rätt mycket sting! Tack! Jag behövde det verkligen. 

Igår var det också jobb men även en hel del roligheter. Jag satt i uterummet med datorn (gillar ljuset!) och jobbade medan Oskar och Lisa var hemma de sista timmarna. Blev bortskämd med att få kaffet serverat och roliga avbrott för en match i Yatzy! 
 

Fina Oskar! Så roligt att bara få ha er i huset! De beställde också grillmiddag men gjorde alla förberedelser så det blev en enkel match för mig - men en väldigt god sådan med helgrillad fläskfilé. Massor med kramar senare så åkte de norrut och jag till Skråmträsk för en dejt med svärfars och teater i kvarnen.


Makens syster kom med den goda idén att vi skulle boka biljetter till "I en sal på lasarettet" men Thomas Andersson och Ellenor Lindgren (bilden) och eftersom jag missat just den här föreställningen så var jag inte svårövertalad. Vi fick tag i de sista biljetterna för ett bra tag sedan och nu var det så roligt att träffa både skådespelare och familjen!


Svärmor Sonja som har sina rötter i Burträsk gladdes åt att få höra Thomas Andersson som är född i Bygdsiljum och därför ofta väver in byarna i sina berättelser. Tror att det var många bekanta "bilder" som flimrade förbi.


Glada gänget på plats! 


Svärfar var givetvis också med samt barnens kusin Johan och hans farmor.


Så började föreställningen! En sådan fantastisk och rörande berättelse om pojken som fick hjärtfel när han var fem år och därför blev inlagd på lasarettet i flera månader. Alldeles ensam. Jo, det var så på den tiden. Hemskt för både barn och föräldrar. Pojken var Thomas själv och både hans och mammans upplevelser berättades på ett sådant lysande sätt av dem båda. Imponerande!


Jo, Thomas var både pojken...


...och mannen som han sedan blev. Det blev också intressanta avstickare om hur hans föräldrar träffades, hur pappan stöttade Finland under vinterkriget och hur Thomas sedan i vuxen ålder drabbades av hjärtproblem och fick bromsa upp för att överleva. Idag värderas livet högt och avnjuts mer delikat. Tur det! För han är genial på scenen - både som berättare och fiolspelare!
 

Fint var det också när han bara kom in och sjöng Evert Taube a capella. Han kan konsten att fylla ett rum!

Och Ellenor blev den mest perfekta partnern! Hon drog lasset, utvecklade orden, bjöd in, kommenterade och fyllde i och såg till att berättelsen blev så otroligt levande. En vansinnigt bra föreställning helt enkelt! Vi var alla både nöjda och kanske mer ödmjuka över livet när vi åkte hem. Dessutom fick vi skratta gott däremellan. Kärlek till er alla!

Värmen och glädjen i kroppen blev inte mindre stor när jag åkte hem och fick njuta av det här fantastiska ljuset! Det äääääääär gott att leva!
 
 
 
 

Äntligen sommar!

Midsommarafton visade sig från sin allra bästa sida och vi fick vakna upp till sol och värme, klänning och sandaler! Vilken glädje!


Vi inledde med att åka till Bonnstan för att ha picknicklunch med Lisas familj. Kändes som om vädret gjorde att allt blev rätt igår!


Stången restes och dansen lockade både unga och gamla!


Sommarflicka...


Och min midsommarman! Tycker att blomstervalet var mycket personligt...


Lisa och hennes bror Nils. I bakgrunden mormor Yvonne som fick samla stora delar av familjen.

Här har Lisas mamma Eva börjat duka fram godsakerna! Rostbiff, sallad, kronärtskocksröra, paj, bröd och... oj, så gott!
 
Fina sommarparet Eva och Joa!
 

Sedan avslutade vi med jordgubbar och kaffe och njöt av musiken från scenen innan det var dags att åka hem och packa om för nästa tillställning. En härlig stund i Bonnstan och tack för både god mat och sällskap!


Vi hade turen att få rå om kärlekarna hela kvällen och de följde med till firandet ute på Björkskär! 


På väg ut! Jag älskar att åka till havet på midsommar och när det också är så här fint väder njuter man ännu mer!


Anders och Carinas paradis! 


Oskar och Lisa som aldrig varit dit tidigare blev lika förtjusta! 


Solen värmde och bubblorna bubblade!


Goda snittar att snaska på! De här med getost och jordgubbar var försvinnande goda... 


Sådana här dagar är man extra glad för det norrländska ljuset - kvällen blir lång!


Samlade i "Vigurds huset" för förrätt! En supergod matjesillröra med citron!


Sedan var det paus för roliga tävlingar som värdarna förberett. Här var Helena först ut att försöka rulla bollen hela vägen till hinken där jag stod. Inte lätt. Och virket kom tydligen från Bygg Max... Haha!
 

Koncentrerad Lisa! 


Urban var glad - men det hjälpte inte heller. Alla tog poäng men ingen fixade hela vägen...


Den här repövningen var heller inte den lättaste. Hur frigöra sig från varandra utan att ta loss repet från händerna? Ja, det kan ni klura på! Haha!
 

Efter tre grenar var det glada miner i vårt lag! 


Dags att ta paus för kalasgod mat! Grillat med goda såser, paj och sallad. Otroligt gott!


Mera tävlingar med finurlig bollkastning. Maken har bollsinne. Det har inte jag... Haha!


Fina Lisa och Oskar! Jag blir ju så glad när de är med!


Att plocka och samla så många klädnypor som möjligt i en hand är verkligen inte lätt och jag ser sammanbiten ut! Sista tävlingsgrenen var dock den galnaste och roligaste:
 

Plastmuggen stod längst fram på plankan och man skulle stampa ned för att få muggen att lyfta, fånga den med så mycket vatten kvar som möjligt och fylla en petflaska som stod längre fram. Himmel vad det flög vatten! Själv stampade jag i vanlig ordning också ganska hårt...


Var tror ni att mitt vatten landade? Haha! 


Lisa såg rädd ut men klarade sig betydligt bättre än mig!


Förskräckt var ordet! Nåja, vi vann grenen och hela tävlingen slutade oavgjort. Rättvist och riktigt roligt! 

Avslutade med att missa solnedgången men hann se den underbart vackra himlen! Tusen Tack alla för en fantastiskt trevlig, rolig och varm midsommarafton på alla sätt!
 
Idag har jag sovit länge, hunnit på möte, träffat en kompis, suttit i solen, varit ute och sprungit/gått fem kilometer och sitter nu för att se Sverige vinna mot Tyskland. Ännu en superfin dag för mig - men kanske inte för Sverige... Nu ligger de under med 2-0 och det ser inte jättebra ut. Bäst att heja lite extra!
 
 
 
 

Helg! :)

Jag vet inte var tiden tar vägen men imorrn är det tydligen Midsommarafton?! Vad hände? Nyss började ju juni månad och sedan dess är det bara solen som inte haft bråttom... Men den här helgen ser ut att bli bättre än väntat - både väder- och umgängesmässigt! Jag skulle egentligen ha varit gräsänka men nu blir maken ledig och dessutom kommer Oskar och Lisa hem! Ska bli så roligt!

Annars hugger jag väl i sten när det gäller vissa saker - och i stubbar när det gäller andra... Vi tog ju ut några granar i vintras och jag har beställt stubbfräsning för att få igen marken. Jag fick svar på mailen ganska omgående och det skulle inte vara några problem. Företaget tar betalt per diameter så jag tänkte att det skulle vara bra med en prisuppgift. Tog och skickade några bilder på "monstren" - och sedan dess har jag inte hört ett ljud... Haha! 
 

Skrämmande? Ja, ni ser ju på min telefon att den är gigantiskt och med väldigt ytliga rötter... Nåja, annars får man väl börja karva själv.

Igår var det full rulle med jobb, besök från TV 4 och flera möten. Det känns inte som om jag är i fas ännu men det kommer väl. Nu är det dock bara en vecka kvar innan jag har tänkt börja semestern... Kan bli knepigt.


Mattias och Christina kom för att göra intervju och det är ju inte många som vill avslöja sina sämsta sidor. Jag verkar vara den enda som vågar men jag hoppas ju alltid att jag kan hjälpa någon annan! Det blev ingen livshistoria utan uttalanden i ämnet rattfylleri.


En selfie var given när allt var klart och äntligen lyckades jag hålla mig i bakgrunden så att jag inte fick störst skalle... Haha! Väldigt trevliga var de i alla fall så jag borde väl ha varit mer artig än så här...

Men jag var glad hela tiden och Skrållan på sitt bästa humör. Hon kommer att bli en TV-stjärna när hon blir stor... Det där med att vara glad är knepigt. Jag fick frågan från en annan kontakt om jag kunde skicka en bild där jag inte skrattade... Hmm... Hon trodde mig inte när jag sa att jag inte hade någon!
 
Fick lov att ta en ny och det är knappt jag känner igen mig... Haha!
 
Nu ska jag dock dra på smilbanden igen! Maten är klar och kärlekarna på ingång och då måste det väl betyda att det blir heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelg! Ha en Trevlig Midsommar alla glada! Hoppas på sooooool! :)
 
 
 
 

Längtar ut...

Hyfsat effektiv och bra dag! Ägnade hela förmiddagen åt mamma som skulle på röntgen, hälsa på pappa och handla mat. Hon ska ju få ett nytt knä och just till röntgen är det onödigt långt att gå så jag tycker att det funkar bra att låna rullstol och skjutsa henne. Blev tillräckligt jobbigt för henne att ta bilder och hela tiden stå på det onda benet... Men hon var tapper! Hoppas det här blir av snart för hon behöver verkligen en ny reservdel!
 
Sedan en sväng till soptippen med maken. Nja, inte med honom men med släplasset som vi gjort i ordning... Alltid så otroligt skönt att göra sig av med skräääääääp! Känner mig aldrig så rik som då.
 
Några jobbtimmar på eftermiddagen där jag äntligen lyckades lösa "a major problem". Nu ser allt ut att gå i lås och får jag bara några timmar imorrn så kan det här bli riktigt bra! Men när kommer värmen? 
 
Nu börjar man känna att det är hög tid att sitta i solen och ladda batterierna. Vi tömde en av makens kameror och hittade lite gamla resebilder som ju gjorde mig ännu mer sugen på att åka iväg - både för upplevelser och värme!
 

På en bänk i en park i Rom där vi satt och läste en kväll - en täckmantel för att leta nunnor... Haha!


I klänning i ett soligt Colosseum... Lite platt hår men det är den här känslan jag vill åt. Gillar ju att uppleva, fotografera och bara vaaaaara - i värmen!


Det var inte sol hela tiden men fan så mycket mer än här!


Roligaste bilden var den av de här två kvinnorna som poseade framför en byggnad. Nästan i min klass? Haha!
 
Nej, det blir till att boka något till hösten. Den saken är klar! Tills dess ska jag jobba färdigt, fortsätta rensningen och göra klart en del av trädgården där vi tog ut ett par stora granar i vinter. Vi väntar på stubbfräsning och sedan är det bara att åka. Ikväll har jag grävt bort halva rabatten och det känns befriande att ha så lite skötsel som möjligt. När sommaren kommer (om den kommer) så är det inte jobb jag längtar efter... 
 
Nu längtar jag mest efter sängen och en ny och bra dag imorrn! Ska luncha med syrran och det kan aldrig bli fel! <3
 
 
 
 

Premiär och mera stök!

Igår hade febern gett sig (igen!). Gissar att det kommer att vara upp och ner tills vi får lite sommar... Och som jag längtar efter ljuset och värmen!
 
Någonstans ifrån har jag i alla fall fått lite energi till stök här hemma och igår rensade jag ännu ett par garderober, fyllde en säck som ska norrut och packade ihop ett par lådor som bars upp på vinden. Nu är det ju inte alltid någon fördel att ha stort vindsutrymme... Maken rapporterade att det var packat upp till brädden! Vem kan ha gjort det? :P Och måste det bli nästa röjning? Nåja, vi har redan fyllt släpen så vinden får bli runda två. Och tre... Haha!
 
Det är i alla fall skönt att göra sig av med saker, hitta gamla skatter och gå igenom prylar som ofta blir undanstoppade i hastigheten och därför snabbt bortglömda. En del grejor undrar man ju varför man över huvud taget har köpt? 

Sedan bytte vi om och åkte ner på Nordanå för sommarteaterpremiär! Jag var med och startade företeelsen redan 1987 då jag jobbade på Västerbottensteatern och sedan dess har det varit otroligt fina uppsättningar! Fjolårets "Tre Kärlekar" finns fortarande som ett fint minne. Ja, två somrar var jag faktiskt med som skådespelare i en fars och det var bland det roligaste jag har gjort. Härligt med publikmötet utomhus. I år det dags för stor musikal och "Ringaren i Notre Dame".

Vi pratade om att ta på täckbyxorna (vanlig premiärklädsel) men ratade dem för mer tröjor och regnkläder. Nu visade det sig att vi nog hade behövt allt...
 

På plats möter vi svägerskan Berith som fyllt 50 och fått massor med roliga upplevelser i present. Premiären var en av dem och det var glada miner och tjocka jackor på hela tjejgänget!


Notre Dame på teaterns vis. En del kanske inte gillar byggnadsställningar i scenografin men jag tycker att det är superfint och lite "rått". Det var inte tillåtet att fotografera annat än i början och slutet så det blir ingen bildbomb. Ni måste gå och se den själva!


Glada miner i pausen när syskonen träffades och Beriths kompis Annika klädde sig lite extra i filt...

Roligt att se och roligt att ses! Att Berith blivit 50 känns dock helt osannolikt... 

Efter pausen var vi tillbaka igen till historien om Quasimodo, som skuffats undan som ringare på grund av sitt avvikande yttre, och Esmeralda, den romska flickan som blir hans vän. Storyn är vi bekanta med och i sommar får ni se den i musikaltappning. Måste säga att jag blev väldigt imponerad av den nyskrivna musiken och alla lysande sångare! Både proffs och amatörer var otroligt duktiga!

Att sedan få ihop regi, scengrafi, koreografi, amatörer och proffs i en sådan jätteensemble är sannerligen ingen enkel match! Det funkar fint och kommer garanterat att bara bli bättre ju mer de får spela ihop sig.

Hem till grillat och filmkväll - i värmen! Vi var ju välklädda men det blir A L L T I D kallt när man sitter stilla. Ta med en sittdyna och/eller en filt när ni ska gå. Om nu inte den där berömda sommaren kommer... Haha!

Idag har det väl inte hänt så mycket. Packade ihop alla tomburkar och åkte för att panta. Blev lite irriterad även om jag kanske inte har rätt att bli det. Eller har man det? Det kom in en tiggarkvinna i pantrummet och ställde sig väldigt nära mig. Hon höll fram en kasse, pekade på magen där hon tydligen bar ett barn och ville ha pengar till mat. Jag gav henne några stora flaskor att panta. Kanske fånigt men det var vad jag trodde hon ville ha. När jag sedan var klar (med henne stående tätt intill hela tiden) så ville hon ha pantkvittot... Näääeee... Jag hade ju redan gett henne nästan 20 kronor i pant... Och hur mycket jag än hade gett henne hade det ju ändå inte räckt till att mätta alla hungriga munnar som finns. Jag köper tidningar och skänker slantar väldigt ofta - men man blir lite kluven i den här frågan ibland. Och idag kände jag mig lite trängd.

Åkte sedan och hämtade mamma och sedan upp på lasarettet för att hälsa på pappa. Han var i bästa formen hittills! Hade t o m sagt till flera att han längtade efter att vi (eller åtminstone mamma) skulle komma! Så kul!


Här har han fått komma upp i rullstolen och vi följdes till matsalen för att äta lunch. Han har ju knappt petat i maten sedan han blev inlagd så idag gapade vi bara när han åt upp hela portionen, hela desserten - och kaffe och kaka! Känns som en väldigt positiv utveckling! Förstår ju att han inte har någon aptit när han är riktigt dålig men han behöver ju alla tillskott. Nu får vi hoppas att det fortsätter så här!

Träffade också finaste Lisa som jobbar på Kirurgen. Hon har varit ute och rest och var brun och fräsch! Synd att hon inte var på pappas avdelning men kul att träffa henne! Personalen är också helt fantastisk!
 
Nu har jag tvättat ett par maskiner, dammsugit och ska inte städa en millimeter till. Kanske går ut och hackar upp en rabatt eller nåt... Haha!
 
 
 
 

Jobb, hav och feber...

Igår åkte jag kors och tvärs och hann jobba lite däremellan. Helt OK dag och bra kväll - men idag vaknade jag med lite feber igen... Om jag inte får sol snart så blir jag väl aldrig av med den här skiten...

Snabbreferat: Bilen på service, hem för att jobba, hämta bilen, besök av lillebror,  jobba mera, fixa till sig, åka på lasarettet en sväng till pappa som var ovanligt alert trots att operationen misslyckats ännu en gång. Idag har de dock gjort nytt försök och nu sitter äntligen slangen där mellan njuren och urinblåsan. Allt verkar funka så vi håller tummarna! Han myntade också: "Jag har inte tänkt dö än...!" Känns som ett bra beslut! 

Sedan var det avslutning på vårens träning och hälsogrupp på det mest hälsosamma och energigivande ställe man kan åka till:
 
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavet! Jag fylls av lyckokänslor när jag får vara vid havet! Det är så mycket luft och man känner sig placerad någonstans mitt i evigheten!


Inte bara jag som älskar vindar och saltvatten: Mie njöt i fulla drag!


Kan man annat än bli förtjust?
 

Can't help it! We just love it!


Happy! Att frisyrerna blir ovanligt eleganta gööööööör faktiskt ingenting!

Ja, vi kämpade också med lite roliga selfies men de blev mest... roliga.
 

Mycket skratt!


Och ännu mera skratt! Det är för härligt!

Men det var ju verkligen inte bara jag och Mie. Vi var många som blev bjudna till Ankis stuga på grillfest och alla andra tyckte nog att det var varmare uppe på altanen. Bara att gå tillbaka för att lägga på det medhavda köttet.


På en riktig grillfest finns det minst tio grilltänger att låna... 


Mie tog tag i påläggningen tillsammans med Ingalill.


Många glada miner - eller hungriga hundar...


Det vilar inga ledsamheter i den här gruppen. Anki tror att vi bara är så här glada allihopa men hon har ju inte förstått att det är tack vare henne som vi mår så oförskämt bra! Du är bäst Anki! <3


Kö och prat på väg till buffén!


Och gooooooooood mat!


Solen var på sitt allra bästa humör igår och jag måste bara titta till den igen och igen!


Lotta hängde med mig och Mie en sväng. Vilken njutning!


Glitter...


Glada miner!


Och Gunilla tackade från oss alla för gästfrihet, värme, mat och härlig stämning efter ett bra träningsår!


Själv tackade jag också havet...

Underbart! Tusen Tack för en fantastisk afton där jag blev kvar mycket längre än jag hade tänkt. Jag har varit så trött hela veckan men det var bara sååååå trevligt!
 
Idag vaknade jag alltså med feber igen men är nog bara tillfälligt. Blir lite stök här hemma imorrn, sommarteaterpremiär (i täckbyxor igen?) och kanske lite jobb. Vad som helst känns bra bara vi får lite mer sol och värme! Ha en fin helg alla!
 
 
 

Dagarna bara går...

Det snurrar på nu och jag vet inte om jag gjorde något vettigt igår - men förmodligen både det ena och det andra. Klippte ju gräset. Sedär! Känner mig fortfarande inte helt alert efter halsflussen men jag får väl ta det som livet självt - en dag i taget. Vet bara att jag plötsligt hörde Ulf öppna dörren och insåg att det var middagstid! Ooooops!


Öppnade kylen och upptäckte att jag köpt hem färsk broccoli - resulterade i en snabb men god paj! Sedan var jag så trött att jag somnade tidigt och behövde också varenda timme. 

I morse fick jag besked från lasarettet att pappas operation hade gått bra igår men att han stökat på i sängen i natt och råkat slita bort det nya dränaget till njuren... Åååhhh... Nu återstår ett nytt försök att åtgärda detta invärtes och det är vad som pågår just nu. Bara att hålla tummarna!
 

Jag hämtade mamma och syrran kom från jobbet så att vi kunde få lite tid med honom idag. Han var faktiskt, glädjande nog, så mycket piggare och "med i matchen" på ett helt annat sätt! Kan ju vara antibiotikan som hjälper. Hoppas nu att de också får till njurfunktionen - då kan det bli en bättre sommar. Annars vet jag inte vad vi ska tro...


Åkte hem för att jobba ett par timmar och sedan ner på stan för ett möte och eventgenomgång tillsammans med bästa Jögga som är min medspelare när det drar ihop sig! Det är skönt att göra projekt tillsammans med människor som både är pålitliga och självgående!


Vi satt ute på Lilla Mari och hade det så skönt i solen. En kort stund. Sedan mörknade himlen och det måste ha varit en stor kran som drog ner rullgardinen... Vi gick in och satt där väldigt länge - eller t o m mer än en timme efter stängning... Haha! Nåja, de hann diska undan och göra klart innan de skickade hem oss.

Dagen började egentligen redan halv åtta då maken ropade och frågade om Marianne hade vaknat? Marianne? Sedan kom han med dagens Norran!

Nu får man tydligen finna sig i att komma med i spalten "50 år sedan"... Jeeeeezzuuuus... Ja, det var en felskrivning redan i originalartikeln 1965 och jag vet att jag har den här någonstans. Jag fick klippet av en f d hemhjälp som nog skötte oss när vi var små. Ett par förstoringar finns också kvar och det kanske är något jag hoppas ramla över under alla mina rensningar som aldrig verkar vilja ta slut...
 
Nu blir det dock lite mer jobb och fortsättning imorrn! Ska också kolla om pappa är färdigopererad. Hej då alla! Marianne hälsar! :)
 
 
 
 
 

Norrlands guld...

Nu har det gått ett par dagar igen. Närmare bestämt tre... Håller på att tappa stinget. Blogg ska skrivas varje dag för att man ska komma ihåg vad man gjort och tycka att den ska funka som en dagbok. Men allt är ju relativt. Om jag tittar tillbaka på vad som hänt om tio år så tycker jag nog att det är för många inlägg att läsa... Haha!

Det har i alla fall varit några gulddagar med mycket bättre mående och därför också mer aktiviter. Lördag hade jag tänkt ägna åt arbete men efter att ha legat sjuk några dagar så är det ju inte bara sängkläder man vill byta i sovrummet... Man hinner se skitiga fönster och damm och kläder och prylar som inte alls ska stå där inne... Maken åkte till Önnesmark och jag blev ensam hemma så det var bara att sätta på musik och hugga i.
 

Några timmar senare; Typ kliniskt. Eller i alla fall rent - och med fönster man kan se ut genom.


Gillar badrumsspegeln vi köpte på IKEA. Den lyser upp fint!

Söndag fortsatte jobbet - men framför datorn. Jag har en massa catching up to do... Hann en del på dagen men fick fortsätta på kvällen efter att äntligen ha kunnat hälsa på pappa på lasarettet.

Det blev en lite orolig och ledsam eftermiddag då han är ganska dålig. Han åkte ju in akut för vad som skulle visa sig vara en infarkt men blev kvar då cancern sprider sig vidare och njurarna därför inte fungerar som de ska. Hans  allmäntillstånd är inte det bästa och han är rätt förvirrad - något som är högst ovanligt när det gäller vår starka och rediga pappa.

Men det var skönt att vara där tillsammans med mamma några timmar, hinna fika tillsammans och hjälpa honom med de småsaker han behöver. Mamma hade ju bakat Jitterbuggare till mig i födelsedagspresent - mina absoluta favoritkakor! Mördeg rullad med marängsmet emellan... Sedan blev pappa trött och vi åkte hem.

Söndagskvällens jobb blev rätt effektivt så jag vaknade imorse laddad till tänderna (efter 5 timmars sömn där jag vaknade av mig själv! Otroligt!). Hade fått svar på en del mail jag skickat där ett av dem tyvärr innebar mer jobb... Jag fick backning på en Moodboard jag hade gjort inför ett event och det var under en mycket kort stund lite jobbigt - men sedan insåg jag vilken tillgång det är att kvittera överenskommelser visuellt.

Vi var inte långt ifrån varandra men om två personer uttrycker samma idé är inte bilderna i bådas huvuden likadana. Om jag drar mina tankar åt ett håll och min motpart åt ett annat så kommer vi plötsligt långt ifrån varandra. Det är väl på samma sätt när vi inte kommunicerar som vi ska. Men på ett par minuter hade jag vänt motgången till en fördel där kunden kände större engagemang och jag fick något att bita i! Slutresultatet blir dessutom bättre nu och vi hade ett mycket bra möte idag. Att göra fel är inte alltid fel och jag är glad att jag numera är mer förändringsbenägen. Det är aldrig för sent att utvecklas eller ändra sig.

Men jag hann också ut och assistera maken vid trädfällning på gården. Alltid bra att gardera sig och ha ett spännband att dra i knutet runt så att trädet inte faller på fel ställe - som på huset, eller grannens... Haha! Maken tyckte att jag skulle ta med kameran eftersom han sett något märkligt ute på uppfarten:


Märkliga små kulor... Jag fattade direkt! Till jul fick jag en jättefin orkidé av Anna som var placerad i en snygg glasvas med sådana här kulor som dekoration i botten runt jordklumpen.

Växten har tyvärr hälsat hem och kulorna krympte till smågrus. Jag diskade ur vasen (som är rejält hög) ute på bron och tömde ut vattnet. I kontakt med vatten återgick de tydligen till originalutseendet men det tog nog ett par dagar innan vi upptäckte dem. Som att ha helt ofarliga glaskulor liggande. Märkligt men fint.


Men det var ju en björk som skulle fällas. Den har sett död ut i flera år och nu var det dags. Här är det "falling timber"... Bara för mig och Skrållan att backa. Det var aldrig någon fara!
 

Jag är ju gift med en väldigt händig man som hanterar både kamera och motorsåg! Snyggt jobbat igen Ulf!

Sedan skulle jag iväg på möte och på lasarettet. Mamma var redan på plats och vi gick igenom hälsodeklarationen och servade honom med lunchen då storebror och hans flicka också hade kommit. Känns fint att vara där och försöka peppa både mamma och pappa. Operationen imorgon ska ju ske under narkos och är ett måste för att han ska få kroppen att fungera. Men han är 83 och inte helt frisk. Håller tummarna och hoppas att den gamla "kraftkarlen" tar över åt honom imorrn. Mamma ringde ikväll och var nog orolig men hon skulle knäppa händerna och lägga sig. Nu måste vi överlåta till andra att hjälpa honom.

Lite matshopping och hemskjutsning av mamma och sedan iväg på "krogrunda" på stan med gamla bästisarna Karin och Tina! Ja, man kanske inte kan kalla det en krogrunda när man äter middag på bishops med vatten i glaset och dricker kaffe på Espresso House... Haha! Men vi gjorde det ändå och hade en supertrevlig kväll! Som vanligt!


Vi skrattar mycket! Jag har så många fina vänner (som jag träffar för sällan) och det här är ett par fina pärlor! <3 Det är som att backa bandet och börja om där man slutade. Jag skulle vilja kalla dem för Norrlands Guld - människor som gör att man kan vara sig själv för en stund...


Fina Tina plågade jag med många bilder bara för att få till blänket i glasögonen. Den här har också lite blänk men du blev så snygg att jag tog med den ändå. Hon är ju nybliven singel... ;) Och vi åt nyttigt. En Caesarsallad...


Nej, men göm pommes fritesen! Haha!


Sedan skrattade vi oss vidare. Gammbyssa firade också någon körmedlem på Bishops och det är trevligt att de stundom brister ut i sång - men när någon hämtade gitarren och de började på låt nr 10 så började man undra. Visst har alla på puben betalat mat och dryck och har samma rätt att sitta och prata? 


Vi (läs: jag...) tog också ett antal gruoupies men det var alltid någon som såg helt galen ut eller skrattade för mycket... Ett angenämnt bekymmer! 


En tur på Espresso House med kaffe och sötsaker (som vi egentligen inte behövde) blev ett helt perfekt avslut.


Finaste Karin och Tina - Tack för ännu en kanonkväll! Stora kramar! 

Nu har Damernas första VM-match tagit slut och resultatet blev väl tyvärr rättvist. Bara att bita ihop och komma igen! Inget Norrlands Guld att fira ikväll men det kommer fler matcher! Godnatt!
 
 
 

Sakta men säkert...

Börjar känna mig en aning bättre även om jag inte är någon stjärna ännu (vore ju kul om man blev det!). Sov uruselt men det måste ju tolkas som att kroppen talar om för mig att den sovit nog? Hoppas det.

Har inte gjort många knop idag. Bestämde mig dock för att börja tillfriskna så jag duschade, slängde sängkläderna i maskinen men blev genomsvettig bara av att hänga ut dem på tork... Haha! Man ska nog inte gå ut för hårt. Halsen svider ännu men idag har jag i alla fall fått i mig lite mat (adjö dieten!) och känner en gnutta energi.
 

Hittade lite Kågegris i frysen så det blev en snabb grillmiddag. Ja, nu ser det ut som om jag röker köttet... Men det enda som hände var att all rök dogs in i huset då dörren var öppen... Not fresh!


Blev helt OK med det som fanns i kylen. Vi hade ju dessert också... När jag var sjuk på min födelsedag blev det ingen tårta och det har vi tagit igen nu:
 
Lida Marklunds magiska bakverk dit it again! Ljuvligt gott med vaniljmousse, sylt och halloncreamcheese... Tack! Bjöd faktiskt bort halva tårtan till syrran och hennes familj. Tror en halv räcker gott!

Hoppas på en ännu bättre dag imorrn. Då ska jag nog orka jobba också. Söndag blir besök hos pappa. Han är kvar på lasarettet och behöver stöd men jag vågar inte gå dit förrän penicillinet verkat i två dygn och jag känner mig helt frisk. I'll be back! 
 
 
 
 

Det finns hopp!

Jag är inte dödssjuk och vet ju att det går över men sedan måndag kväll har min hals varit så svullen och sårig att det enda jag lyckats tvinga i mig har varit Ipren - och en dl yoghurt... Idag kastade jag in handduken. Provtagning på vårdcentralen visade på streptokocker så det är en präktig halsfluss som härjar. 
 
Hoppas att ni inte har sett mig idag - i nattskjorta, jacka, byxor och mössa... Jag borstade bara tänderna och åkte iväg. Men nu är det klart och pencillinet uthämtat så det finns hopp om liv lite senare i helgen! Det hade säkert gått över förr eller senare men nu är jag helt slutkörd och måste försöka ta igen lite jobb i helgen.

Jag har i princip sovit i tre dagar - även gårdagen som var min födelsedag. Som ni förstår blev det inget större kalas men fina paket av min underbara familj! Böcker, klänning och en familjedag tillsammans där jag ska få Spa och fantastisk middag! Sååå fint!
 
Min fina vän Anna kom förbi med en underbart bukett, syrran med en fin blomma på bron (och kramar, en kanin och kort från gullungarna! <3) och svägerskan Berith med ett olivträd som kommer att bli kalasfint på uteplatsen. TACK snälla ni!! Nu ska jag bara plantera om i medelhavsjord och allt det där som man måste för att det ska överleva. Maken frågade direkt när vi skulle kunna skörda oliver... Han är en sann optimist! Kanske jag också?
 

Om man flinar upp sig ser man i alla fall friskare ut... Haha! Och i all glädjeyra har jag fått i mig lite kvarg och ett par mandlar. Not bad! Annars kanske det här blir en omvänd 5:2 kur... 
 
Jag fick också fantastiska grattishälsningar på Facebook och Messenger. TACK, TACK, TACK för all omtanke och fina kramar! Man känner sig rik när så många kommer i håg en. Eller att så många orkar skriva när Facebook påminner... Haha!


Det här hade kanske varit en större utmaning?

Fast jag tycker att det är bra med gratulationer på Facebook. Man får chansen att skriva till vänner man inte träffar så ofta eller människor som lagt till en som vän för att de blir glada över att få många gratulationer? Det spelar ingen roll. Att en människa blir sedd och ihågkommen kan i alla fall aldrig någonsin bli fel!

Roligaste hälsningen kom dock från Saga Eserstam som, trots sin ungdom, fattar precis hur det är att fylla 53...
 

Haha!

Nej, nu får jag nog lägga mig igen - och smälta den lilla maten... Imorrn ska jag nog duscha och tllfriskna!
 
 
 
 

Förkylt...

Eftersom jag jobbade några extra timmar i helgen så kunde jag softa lite igår. Tur! Först kom svärfars och hälsade på. Jag fick låna Sonja en stund medan Ulf följde Sture på ett inplanerat läkarbesök. 
 
Sedan kom Anna med fin-tvillingarna! Nu går det undan. Om ett par dagar blir de åtta månader och det händer nya saker hela tiden. Snart får man springa för att hinna ikapp dem...
 

Vi har inte så mycket leksaker men en bok, lite klotsar och kossan Doris blev godkända av Alma.


Och här är Leo på väg mot... mina glasögon?


Neeeeej.... tänderna! Haha! Han funderade nog på hur det kunde komma ut så mycket ljud mitt fram...


Alma tar lite mer tid på sig innan hon tar kontakt men hon kom närmare hon också. Det är märkligt det där med mammiga barn. Vi pratade om det och man vill ju att barnen ska vara öppna och sociala med alla människor. Samtidigt äääääär det ju skönt att man som mamma betyder mest!


Lite kaffe och häng i rummet. 


Och mer nyfikna närmanden... Ja, hon grät också när jag tog upp henne. Ni ska inte tro att jag är en mirakelmänniska! Haha!

Men vi skiljdes som vänner och gjorde en high five innan de skulle åka hem. Så mysigt att få krama om er allihopa! Jag saknar ju Anna men det blir liksom ingen tid över nånstans.

Jag hade ju också en träningstid inbokad och det gick så bra igår! Cirkelträning och skön stretch - hur bra som helst. Konstigt att jag då satt med ond hals i soffan efter duschen. Det blev bara värre och idag har jag faktiskt legat en del - tät i skallen och halsen som ett öppet sår. Nåja, det är bara ett virus och det går ju över. Tar det lugnt och var därför hemma när lillebror som kom för en kaffe. Han hade med sig blomma och jag blev så glad! På fredag tar hans yngsta studenten och jag vill gärna vara på plats!
 
Nu händer det inte så mycket mer... Har ätit och tar plats i soffan med en bok. Tills jag somnar igen... 
 
 
 
 

RSS 2.0