Det går bra för mig!

En alldeles utmärkt dag! För er som undrat (Haha!) så kan jag rapportera om oerhört god sömn de senaste nätterna vilket gör att jag också vaknar alldeles av mig själv vid sjutiden! Det går bra för mig nu! Och inte bara på ett sätt...

Jag var för det första vaken - och klädd - när Skellefteå Kommun kom för att byta vattenmätare och det var ju väldigt bra! Man vill ju inte att någon tekniker ska bli blind... Eller skadad för livet...Haha!

För det andra så fick jag en förfrågan om att vara med på Berättarfestivalen och för första gången få vara en del av den "riktiga" kulturen i Skellefteå! Wow! Jag har ju jobbat med kultur i hela mitt liv men mina egna scenframträdanden har kanske inte räknats dit. De har nog varit för buskisbetonade. Numera har ju allt jag gör på scenen mer substans och en tydligare koppling till verkligheten så det kändes väldigt bra att tacka ja! Kul! Jag finns snart på riktigt... Haha!

Mitt tredje positiva inslag för dagen var att Jessica hörde av sig och ville att jag skulle hänga med på en föreläsning på Campus och lyssna på Ann-Charlott Pavval! Den ingick i en utbildningsmässa som hölls utanför Forumsalen.

Finaste Jessica var på plats när jag kom och efter en kopp kaffe var det dags att gå in och lyssna när "Anncha" pratade om motivation.

En väldigt bra föreläsning där grundtanken var att "Förändring sker automatiskt, men utveckling däremot sker av de medvetna val du gör!" Ja, det är helt sant! Det är ju bara två saker vi måste här i livet: Att välja och att dö. Och när man lyssnar på det här energiknippet får man verkligen massor med positiv inspiration att göra goda val!

Ja, ni ser ju själva! Hon fullkomligen lyyyyyser och spraaaakar av en alldeles fantastisk positiv drivkraft! Ja, nu ska ni inte tro att hennes väg har varit mer guldkantad än någon annans. Skillnaden är bara att hon lärt av erfarenheterna och gått vidare - stärkt av dem!

   
"Let your past make you better! Not bitter..."  Minska din komfortzon, våga haka på saker utan att tänka för mycket och lev i nuet! Låter lite som tanken i min monolog i föreställningen där jag uppmanar alla att leva här och nu. Vi har ju bara ett liv. Ja, det här var verkligen en föreläsning i min smak och jag fick med mig mycket!

Kan man annat än bli motiverad av en person med den här lyskraften?

Och här är vi glada tillsammans! Fick en komplimang av Tore Bergström, f d lärare på Kaplanskolan, som sa att det var unikt att de två gladaste kvinnorna i Skellefteå var samlade på samma bild! Haha! Ja, man tackar! Vi får båda ibland frågan om varför vi är så glada? Jag brukar svara: Varför inte? Nu är man ju inte glad jämt men som Ann-Charlott sa så kan man lura kroppen genom att le och därigenom faktiskt känna sig gladare.


Sedan avslutade vi med lunch där vi också fick sällskap av trevliga Karin Lundström Rawden som jag träffat tidigare när jag höll föredrag för kvinnliga företagare. Det är en smart, driven och stark kvinna med stor nyfikenhet på livet. Jessicas mamma, med det vackra namnet Monica, var också med och det blev intressanta och roliga samtal. Kul! Kallar det här för mitt fjärde positiva inslag idag!


Utsikten från Skeriarestaurangen skulle egentligen ha fått en egen utläggning men den passade jag bara på att njuta av!

För det femte så fick jag en förfrågan från Kulturen i Skellefteå om att komma med synpunkter på det kommande Kulturhuset. Ni som läst bloggen vet ju att jag har en massa åsikter och faktiskt också en del kloka (hoppas jag) insikter som bygger på min erfarenhet i branschen. Nu får jag chansen att dela med mig av dem och det känns både hedrande och kul. Vad som sedan tas tillvara är ju inte upp till mig att besluta. Det är bara roligt att respekteras och få vara en del av ett sammanhang!

Ja, sedan fick jag ju ännu mer positiva vibbar av att träffa Anki - som ju är nästa positiva energiknippe - och köra ett stenhårt pass Indoor Walking där mjölksyran stod som spön i backen... Man har någon sorts hatkärlek till den men vet ju att allt känns fantastiskt efteråt.


Kom hem och fick se maken vid spisen. Wow! Jodå, han kan bara jag låter honom få ta plats. Idag blev det falukorv med pasta, spenat, lök, ingefära och haloumi. Gott och fräscht! Tack! Det uppskattade jag väldigt mycket!

Och nu har jag duschat, bäddat rent i sängen, tvättat, vattnat och rensat blommorna och ämnar sätta mig i soffan med borstade tänder för att se lite serier med maken och bara njuta av att jag haft en riktigt bra dag. Ja, jag måste väl få säga att det går bra för mig nu - det har ju lust att göra det om man kommer ihåg allt positivt som händer!

Sörja och sushi!

Lite grått idag - men blött! Det tinar friskt och hela uppfarten är bara sörja...


Ägnade en stund på förmiddagen åt skottning av detta blöta. Nu tinar det ju ändå men det blir inte roligt om det här fryser på...


Och här ser ni också vad som tinat fram... En påse kattsand hade tydligen spruckit när jag bar in den från bilen i vintras och man kan tydligt se spåret ända fram till ytterdörren...

Nu är det bara en äcklig gegga som följer med alla skor in! Fick bort en del idag och får väl ta resten imorrn. Jaha, ni undrar varför jag inte märkte något? Njaaa, jag bar ganska många påsar och tyckte mig höra ett svagt susande ljud men upptäckte inte vad det var förrän jag kom fram till bron... Ibland går det lite för fort! Haha!

I afton blev det invägning (inte kul) och träning igen! Jobbigt pass där jag också kände av gårdagen i framför allt axlarna - men det är bara att ta nya tag och imorrn är det Indoor igen! Efter träningen åkte hela gänget till Entreprenören för en ny träff med Hälsogruppen. Idag skulle vi göra sushi tillsammans!
 
Och det var Li som höll i kvällen den här gången! Hon har gjort det här förut...


Här är Misosoppan under tillredning och i den läggs svamp, tofu och vårlök.

Servering!

Ja, det ser ut som om Mona säger det vi alla tänkte: Det här var den godaste Misosoppa jag har ätit! Tycker annars att den mest smakar och ser ut som diskvatten... Förlåt!

Sedan startade sushitillverkningen! Här blandas det nykokta riset med risvinäger, socker och lite salt.

Li är en god pedagog och berättade om alla olika delar som hon förberett. Vi hade ju en fiskallergiker med i gruppen så hon hade även skurit upp kyckling. Jo, man kan faktiskt ha i lite av varje! Och NEJ, den var inte rå!

Det är mycket skratt i den här gruppen och så här roligt kan man tydligen ha med en gurka... Haha!

Rismatta i botten, noriblad och sedan ris.

Lax, omelett och gurka!

Rulla ihop!

Använd rismattan för att rulla en hård rulle!

Öppna upp och det är klart! Enkelt som sjutton! Ja, för henne i alla fall!

Fler än jag som var imponerade över hennes raska handlag!

Sedan fick alla hjälpa till med att rulla, fylla och skära upp! Som ni ser kan man även fylla urkärnad gurka!

Massproduktion och provsmakning!


Till slut var vi klara (jo, det går fort när man är många!) och hade fyllt bordet med olika sushisorter! Bara att börja mumsa! Oj, såååååå gott! Jag hade gjort en lite stark dipsås som jag tog med och vi doppade också i japansk soja och wasabi. Oerhört smarrigt och vi gav oss inte förrän vi hade tömt alla fat! Ett bra betyg Li!

Ännu en härlig kväll med det här gänget där vi hela tiden lär oss eller upplever nya saker! Tack för lysande värdskap Li och alla andra för trevligt sällskap!

Tillbakablick!

Eftersom alla inte har Instagram, Twitter eller Facebook så ska jag ge mina läsare en snabb tillbakablick och även presentera de bilder som jag lade ut där under vår weekend i Stockholm. För en del blir det repriser och för andra något nytt. Kan också bero på att jag har lite nyhetstorka ikväll... Haha!


Torsdag - Incheckad på detta utmärkta hotell vars stora fördel är det centrala läget! Rummen är väldigt små men närheten till både teatern, centralen och shoppingen avgjorde!


Torsdag kväll - Besökte Scalateatern och såg Benny Haags utmärkta föreställning "Ingenting är möjligt". Starkt, personligt, roligt, underhållande, klokt och tankeväckande! Ni som inte sett den - gör det!

Fredag morgon - Maken anländer och vi promenerar till teatern där deras personal häftat upp vår fina rollup... Ja, man får väl säga att man är glad över att få synas! Haha!


Fredag - Bygge och fix hela dagen! En stunds kontemplation verkade vara på sin plats...

Fredag kväll - Här närmar vi oss show och jag lägger sista handen vid sminket! Hunken i bakgrunden är världens bästa Fjällström - den enda som får vara i damlogen! :)

Showtime! Fasen så roligt!!! Här skulle jag kunna spela hur många gånger som helst! Man kände sig hemma på en gång i lokalen, med personalen OCH med den helt underbara publiken! Sååååå kul!

Fredag natt - Eftersittning tillsammans med finaste Emilia på Scandic Grand Central! Supernice lobby där vi hade samlat många av gästerna! I bakgrunden på den här bilden ser ni Emelie Fjällström (fingrarna) och hennes kille Joakim Hemming (hunken med skägget). Ett litet tips till alla er som har tänkt göra samma sak och råkar ut för en mobil utan ström. Medtag laddare eftersom det sitter vägguttag ovanpå borden! Hur smart som helst! Särskilt om man som Emilia alltid har en död iPhone... Kanontrevlig kväll efter en riktigt bra föreställning!

Lördag morgon - Firar frihetsgudinnan! Nej, förlåt, Ulf, som fyller år! Typ 24!


Lördag förmiddag - Får mysigt frukostfrämmande på hotellet och här bekräftar också flickan att bordsbokningen till kvällens middag är helt OK! Tror hon... Haha! Jooo, det stämde.


Lördag - Shoppingdag på stan där man i vissa affärer kunde få ett handtag med väskan! Nice! Firade också med gott kaffe och gräddbakelser... :)


Lördag kväll - Underbar Thaimiddag och firande av maken på Koh Phangan! Vilket ställe! Alla ungdomarna hängde med och det var den roligaste kväll jag har haft på länge! Svårläst typsnitt i menyn gjorde bl a att vi höll på att beställa "Tre serber garnerade med färsk frukt" till dessert... Haha! Sorbet skulle det naturligtvis vara.

Söndag - Maken klär sig rätt för en promenad till Fotografiska! Ett bätterställe som vi alltid besöker. Den här gången var utställningarna kanske inte mina favoriter men kul ändå att ha sett David Lachapelle!


Söndag kväll - Kalasmiddag på Grill där de på söndagarna har liveband och grillbuffé! Mycket familjer brukar det vara och det kan bero på att barn upp till 10 år också äter gratis just på söndagarna. Intressant inredning med varierande teman på de olika rummen!


Måndag - Sista dagen spenderar vi på stan igen och får rapporter om IKEAs indragna köttbullar. Hittar kanske ursprunget till dem på Kungsgatan?


Tisdag - Idag har det mest varit träning, möten, mathandling och annat fix. Vill lägga in en ny bild och förbereda sonen på att det nu finns Biscotti här hemma - både med och utan gluten! Visst är jag snäll Dante?


Avslutar med min favoritbild av Skrållan som gärna hjälper till här hemma! Men diskmaskinen ville hon dock mest sitta på...

Tack för idag och för positiv hockeyrapport Katarina! Det brukar bli vinst när du kommenterar! Nu blir det sängen!

Beautiful day!

Ja, idag är vädret som en bra låt av U2! Underbart! Det droppar lite från taken och solen lyser! T o m Skrållan vill vara ute mer än två minuter!
 
Ja, ni ser ju själva! Nice!

Man skulle ha kunnat testa första löpturen för våren men jag hade ju bokat dubbla pass på 360 idag till lunch så det var bara att ta sig i kragen och åka iväg! Det är tur att jag har vänner som drar iväg mig när det känns tungt... Jag hade nämligen också kunnat ligga kvar i sängen! Haha!

Började med ett pass Function som var riktigt jobbigt! Särskilt när man legat lågt några dagar och mest ätit gott och promenerat korta sträckor mellan affärer... Fotograf Paulina var där för att ta lite bilder till 360:s hemsida och jag hoppas vid Gud att jag inte fastnade. Kände mig inte på topp men gav det jag hade - bara för att springa vidare och fortsätta med ett pass Indoor Walking... Jeeeezus, vad svettig och slut jag blev! Och det var kanske också meningen.

Ja, ni ser ju själva! Not Nice! Haha! Inte ens tummen upp Åsa även om jag kände mig otroligt nöjd med mig själv. Jag orkade väl helt enkelt inte... Det var knappt att jag kunde hålla telefonen stilla för att ta en bild...
 
Just nu är jag dock pigg som en mört och ämnar fixa tacomiddag och hinna på ett möte innan klockan slår sex! Måste också handla mat och hinna se lite TV. Det är körigt ikväll! Både hockey, fotboll, Bygglov, House - och naturligtvis "skämskuddeprogrammet" om Piteås riviera... Vi får se vad man hinner med. Känns i alla fall skönt att vara hemma igen och tillbaka till ordningen! Hoppas på sol imorrn också - kanske blir en runda!

Home sweet home!

Skönt att landa i det egna hemmet! Det är kul att leva lite storstadsliv några dagar men jag tror inte att jag skulle fixa att bo där. Det är lite för hektiskt och sedan skulle jag bli kollossalt fattig... Haha!

Fråga på det: Kan man stava kollossalt med både ett och två l? Har även sett stavningen kolossalt... Ja, jag vill bara veta.


Skönt också att komma hem till flygplatsen och det nya bagagebandet som ingen verkar ha kommit på ännu... Väskorna kommer numera från andra hållet och alla samlas lika förbaskat längst bort! Näääääära bandet! Vad trodde ni?

Vi har haft en fantastiskt trevlig och händelserik helg! Goda vänner, bra show, kul publik, god mat, bra shopping, barmark, sol - och fina Emilia på plats i Stockholm! Kunde inte ha blivit så mycket bättre! Ja, jag ska inte glömma firandet av makens födelsedag heller. Hann inte ställa skärpan när hans dessert kom in men Åsa hann ta en bild så här kommer partyt:


Woohoooo!!! Grattis igen! Inte skarp men hon slog i alla fall mig!


Samtidigt från andra sidan... Haha! Ja, det är inte lätt att ta bilder av en fotograf...

Och vi har ju ätit massor med god mat i helgen! Men hästkött? Vi vet inte - men mår i alla fall bra ändå! Nu utvecklas skandalen och har nått något så svenskt som IKEAs köttbullar. Det måste vara det värsta som kunde hända... Haha! Hörde upprörda människor på nyheterna beklaga sig över att man inte kan lita på någon numera! Neeej, inte ens IKEA - och då är det kris!
 
Mitt förespråkande av lokalproducerat förstärks dock! Det är ju de stora färdigmatskedjorna som köper in råvaror billigt från andra länder och deras produkter kan vi faktiskt undvika. Tror inte att någon blir sjuk av hästkött - men varför köpa mat som transporterats runt halva jorden? Tror ju inte att hästarna har sprungit till Sverige själva...

Nu måste jag slänga mig i säng eftersom det blir träning imorrn med dubbla pass redan till lunch... Känns bra!

Going home!

Sista dan' i storstan och vi har tagit det ganska soft. Det är också skönt!


Underbart väder att bara traska omkring och försöka bli av med en och annan köttbit sedan igår. Var vi gick just här?


Ja, men på Norrlandsgatan såklart! Hmm... Kvarteret Bocken... Tror att det är min "bordsgranne" från igår som förföljer mig...


Lite shopping blev det i alla fall - så pass att min väska blev märkt med en orange heavy-lapp! En gammal fin tradition! Letade också en ny väska men hittade tyvärr ingen. Var inte helt sugen på dessa färger ännu även om skyltningen var fin!


Näääe, nu lämnar vi oredan och allt oväsen för lite lugn och ro i Skellefteå! Sitter just nu på Arlanda och har ätit lite middag. Ska bli skönt att lägga igen mina ljusblå på planet! Snart hemma!!!

Matnyttig dag!

Full fart även idag och nu börjar det kännas i kroppen! Därför är vi hemma ganska tidigt ikväll. Man orkar inte hålla igång hela dagarna OCH kvällarna. Vet inte om vi börjar bli gamla eller om vi bara äter för mycket... Haha!


Vackert väder var det i alla fall till en början - om än lite kallt. Tror att det har varit ännu finare hemma så det är bara att gratulera till en skön söndag. Här i södern har det ju lust att dra kallt från vattnet...

Vi hade bestämt möte med Emilia och Åsa på Fotografiska som ju är ett favoritställe i Stockholm! Maken hade för ovanlighetens skull klätt sig ordentligt...


Med Nikonmössan neddragen ser det dock ut som om Emilia är lite skeptisk till hans klädsel...

Familjen! Ja, maken ser ut att ha tagit illa vid sig över mösskommentarerna men så var inte fallet. Han är vid det här laget ganska tålig!

Idag var det David Lachapelles bilder som dominerade hela huset. Och vad ska jag säga? Inte min favorit riktigt. Hans bilder är mer konst och installationer än foton. En del är jättebra och andra mer som ett konstnärligt experiment. Men det är nog just frågor han också vill väcka!

Michael Jackson! En ängel bland andra djävlar?

Naken skönhet i väldigt vackert ljus!

Intressant blomsterarrangemang... Påminner mig om att jag också tog en Lachapelle- bild igår:

Blomsterarrangemang goes Thai!

Emilia kollar in porträttet av Lady Gaga.


Rolig utställningsidé! Bilder som är ihoptejpade till girlanger!


Och här har han tagit en "kvinnlig" bild av en melon... Nej, förlåt, av modellen Amanda Lepore som med tiden förvanskat sitt utseende å det grövsta. Det här var nog en tidig bild eftersom de senare verkligen har något groteskt över sig:

Huga! Ja, hon har nog varit snygg men alla operationer och läppförstoringar har gjort henne till ett freak... Det är när jag ser såna här bilder som jag själv känner mig naturligt vacker! Och ganska smart!

För hur kan någon med det här utseendet operera sönder sig för att till slut se ut så här:

???? Helt sjukt! Man känner att det "hettar lite" trots att man inte har något med det att göra...

Kanske är det jag som är "Burning beauty" - åtminstone när jag är arg... Haha! Eller så var jag bara hungrig...

Lunchpaus på Fotografiska med fantastiska räckmackor och räksallad! Ljuvligt gott!

Lite mobilpyssel hinner man ju också med!

På väg tillbaka till stan! Plåtade de som inte hade svindel...

Och träff med finaste tjejerna som hade köpt en så fiiin present på NK till mig! Ni är ju bara för söta! Fick en ursnygg nyckel/kortbörs från Marc Jacobs! Alldeles för mycket men jag blev självklart jätteglad! Så roligt att hinna träffa er och umgås i helgen! Det var det bästa av allt! Här sa vi hejdå eftersom vi skulle vidare till hotellet och de skulle ta tåget hem! Ja, alla utom Stina som ju bor i Stockholm.

Efter en kort vila bar det av till Melker Anderssons restaurang "Grill" där det är grillbuffé på söndagarna med levande musik. Urtrevligt ställe med fantastisk mat! Hela restaurangen är inredd i olika rum med väldigt varierande miljöer.

Vi satt i en avdelning som hämtat sin inspiration från något amerikanskt "log house". Mycket uppstoppade djur, skinn och timmer.

En annan avdelning (ny sådan) hade inspirerats av Cirkus och var verkligen en orgie i färger.

Baren har en del glitter och glamour!

Och mitt i restaurangen står kockarna och grillar hela tiden! Röken ligger lite tät och smakerna på köttet är fantastiskt! Idag fanns det ryggbiff, lamm, pigghamfläskkött och kyckling. Otroligt bra!

Man hämtar själv alla tillbehör som finns uppradade på bardisken och går sedan för att plocka det kött man vill ha. Och man får äta huuuuuuur mycket man vill!

Första laddningen!

Åsa verkade äta rådjur...

Och jag måste ha fått i mig en bock... Haha! Efter maten började jag som vanligt leka med kameran och det är tur att jag har tålmodiga "offer"...

Fjällströmsgrabbarna! Bara lite galna...

Åsa! Tänk att hon står ut med mig?


Eller gör hon verkligen det? Haha! Nåja, jag gav mig. Och här vill jag tacka för en alldeles utomordentligt trevlig kväll - igen! En helt suverän helg i Stockholm håller på att ta slut och imorrn bär det av hemåt igen.
 
Vad som var bäst? Ja, men föreställningen på Scalateatern såklart! "Mens Night 2" är fortfarande det roligaste jag har gjort! Kram och sov gott alla!

Flaggdag!

Idag har det firats för hela slanten! Flaggan är hissad och vi har både sjungit och hurrat! Vem som fyller år? Ja, men Prinsessan Estelle såklart! Nej, henne har vi kanske inte firat - men väl maken! Det är ju betydligt viktigare - åtminstone för oss! Hur mycket han fyller?


Enligt egen utsago inte mer än fyra... Men hallå...

Till frukost fick vi i alla fall sällskap av Emilia som kom för att gratulera, kramas och...


...dela ut presenter! Hon hade med sig lite tillbehör för gott soffmys och tillsammans med Oskar hade vi även köpt någon han verkligen behöver:

Nya joggingskor av senaste snitt! Han fick ett enormt studs i steget! Haha!

Sedan har vi mest strosat på stan och småshoppat lite kläder och annat. Känner mig dock inte stressad eftersom vi har flera dagar här och inte heller är i något akut behov av något. Ganska skönt att få slappa lite nu när man jobbat klart. Jag har varit enormt trött idag så det blev nog en ordentlig urladdning igår! Ja, det var ju mycket som skulle funka och det har säkert varit lite anspänning. Sov med andra ord som en stock i natt!


Vi avslutade också rundan på stan på ett café med kaffe och bakelse! Det måste man få när man fyller år! Sedan lyxade vi oss, gick tillbaka till hotellet och sov en timme innan det var dags att fixa sig i ordning för kvällspasset.


Vi började med att åka hem till Emelie och Jocke för att ta en drink och se deras fantastiska lägenhet på söder! Hur coolt inredd som helst! Här ser ni delar av köket.


Alla tjejerna var med även ikväll och det är så vansinnigt roligt att få umgås med alla barnen och deras fina vänner!


Här ser ni vardagsrummet!


Och här har Linus och Ulf också börjat närma sig snacksen och soffmyset!


Det helt underbara badrummet! Badkaret har förra ägarna köpt från något nedlagt badhus. Coolt!


En ny mellanvägg har satts upp för att få ett kontor bredvid sovrummet och där har man satt in fönster och lampor i väggen. Superfint!

Emilia hade bokat bord sedan länge på den cultförklarade Thairestaurangen "Koh Phangan" på söder. Ja, det som inte fanns upphängt här - det finns inte! Maaaaassssssor med ljusslingor öööööverallt, skön stämning, mycket folk och vi fick ett eget rum för hela sällskapet. Visste de att vi var högljudda? Haha!


Älskar att få rå om finaste dottern! <3


Svårt att bestämma sig för vad man ska välja? Halva sällskapet satsade på flera olika rätter för att få smaka så många som möjligt och resten tog grillspett och annat gott.


Här är det syskonen Fjällström som väljer och vrakar i menyn.


Emelie och Stina! Dessa båda har ju gått i Emilias klass sedan starten och det är så roligt att alla tjejerna (ja, det finns fler i gänget) håller ihop och ses fortfarande!


Och maken blev förstås firad ordentligt! Mat, dryck, sång och t o m tomtebloss i desserten!

Inte bara vi som gillar att krama om dottern!


Det blev en kanontrevlig kväll med mycket surr och många goda skratt! Verkligen roligt!

Och inredningen var riktigt kitchig och lite smaklös men ändå kul! VI hade t o m ett vattenfall i rummet där vi satt...


Servitören var nästa pärla! Vi kallade honom "Messi" på grund av likheten med fotbollspelaren! Haha! Han hade mycket humor och inledde middagen med att berätta om det värsta sällskap han hade haft... Han tyckte att vi var det bästa... Haha!


Kan bero på fintjejerna... :)

Thailändska pannkakor avslutade denna kalasmiddag!


Och naturligtvis ett besök på toan som var den mest plottriga jag har sett! De hade murat in kakelbitar och kapsyler... Haha!

En helt fantastiskt trevlig kväll där vi skrattat och ätit gott! Tack alla för supertrevligt sällskap! Nu sitter jag i sängen och bloggar och ser fram emot en lååååång natt med skön söndagssovmorgon! Imorr blir det Fotografiska tillsammans med Emilia!

Oh, what a night!

Ja, herregud vilken dag! Och vilken kväll! Vi gjorde det verkligen! Och det gick helt fantastiskt bra!!! Så sjuuuukt roligt!

Började med att ta emot maken imorse och efter frukost traskade vi bort till Scalateatern där vi skulle börja rigga upp allt inför kvällen. Fick se att de hade häftat(!) upp vår rollup på väggen! Haha! Ja, den syntes i alla fall och det var ju också syftet.

Här har vi börjat få upp dekoren så att allt skulle vara klart innan ljussättaren kom. Kändes bara så där kanonbra hela tiden! Underbar gammal teater, suverän personal, trevlig stämning, bra akustik - allt var bara så rätt från början till slut!

Fina grabbar som fixade åt oss! Ja, de ser kanske inte så intresserade ut när vi fikade men det är smällar man får ta... Igge (husets scenmästare), Peter och Åsas kompis Anders.

Åsa passade tydligen på att ta fina bilder på mig medans jag fixade på scenen...

Haha! Ja, vad ska man göra? Man måste skratta åt hennes upptåg...

Här är våra tekniska stjärnor igång med att sätta upp projduken. Åsa hjälper till längst bort...

Och i Stockholm går teknikerna på knäna... Haha!

Peter gick å andra sidan i taket...

Men till slut var allt klart och vi kunde ta en fika innan det var dags att börja ta emot publiken.

Först ut var Peter och Saras söta dotter Emelie! :)

Vi skulle försöka samla ihop oss för en seriös bild innan det var dags att mingla i foajen. Gick ju jättebra...

Och sen ännu bättre... Är det hamstrarnas årsmöte eller? Nä, bara att sätta igång!

Mötte först min fina wordfeudkompis Domna som kom med sin man! Så roligt! Vi har ju hittat varandra av en slump och har sedan dess chattat och faktiskt också träffats en gång tidigare. Jättekul att ses igen och stort Tack för att ni kom!

Lillebrors dotter Linnéa kom med mamma, syster och pojkvänner. Underbart! Och tack för fina presenter! Kram på er alla!

Sötaste flickorna Lundberg anlände och var lika positiva som vanligt! Jag blev så glad över alla utflugna skelleftebor som dök upp på föreställningen! Det värmde något så oerhört!

Här har Fjällströms också fått besök av mågen Joakim!

Här har vi syrrans fina kompis Walle som kom med en arbetskompis!

Och Åsa fick besök av en barndomskompis med sällskap!

Jag fick skriva autograf redan innan föreställningen till en kvinna som var född i Flarken!

Walla hade också med sig sin tvillingsyster och här hälsar de båda till dig Malin!

Maken träffade sin kusin som hela sitt vuxna liv bott i Täby!

Min f d gymnasiekompis Christina är numera stockholmare och kom med sin Robert!

Finaste Lisa Renberg kom med sina polare!

Och häääääär har äntligen Emilia anlänt från Göteborg!!! Hon kom en kvart innan föreställningen tillsammans med fina kompisarna Stina, Elina och Maggan! Härligt att ha er på plats tjejer - och särskilt roligt naturligtvis att få visa föreställningen för dottern! Kärlek!

Hur gick det då? Jo, men något så vansinnigt bra! Publiken var med från första stund och i salongen satt inte bara utflugna norrlänningar utan även en hel del stockholmare som också skrattade gott! Det här var så vansinnigt kul och en sådan seger! Vi chansade, gjorde det vi drömt om och gick hem med segern! Bara lycka!

Ja, ni ser ju! Massor med blommor och äntligen en kall öl efter föreställningen!

Härligt att få ha större delen av familjen med en sån här kväll!

Sedan gick vi ut på stan för eftersittning och fortsatt firande! Underbart att få sitta och surra med finaste flickan! Jag saknar dig jämt!

Snygga grabbar mitt emot!

Svärmorsdrömmen Linus kramade om mamman! (Och han är för övrigt singel! Slå till!)


Emelie och Jocke var också med samt en massa kompisar och släktingar till Åsa. Ja, vi fyllde ett antal bord på det här haket! Supertrevlig dag blev till slut en supertrevlig natt och nu är jag så trött att ögonen går i kors... Ska lägga mig och njuta av vår första succékväll i Stockholm! Det här gör vi om!

Ingenting är möjligt!

Började kvällen på samma sätt som vi ska avsluta den imorrn - på Scalateatern! Vi hade fått biljetter till Benny Haags föreställning "Ingenting är möjligt!". En föreställning om livet, kärleken och döden och allt däremellan serverat med mycket humor, men även stråk av allvar. Men, skriver de i beskrivningen: "Låt er inte luras av titeln, den kan vara av ironisk karaktär. Det kan faktiskt t o m vara så att ni efter avslutad föreställning lämnar teatern med en känsla av att ha blivit berikade."

Och ja, det blev man verkligen! Han koncentrerade sin mer än två timmar långa monolog kring tre stora misslyckanden i livet och utifrån detta också vägen till lycka! Träffsäkert, roligt, tragiskt, interaktivt och djävligt bra!!! Lysande skådespeleri med stor värme! Har ni möjlighet så se den! Man får mycket med sig.

Och jag behövde inte ens oroa mig för Skellefteå AIK ikväll. De vann tydligen stort mot Brynäs! 9-1 måste väl också betecknas som en ganska stor förlust för f d svenska mästarna... Ja, jag var i och för sig aldrig rädd!

Efter föreställningen fick vi sammanstråla med de här goa' grabbarna! Peter och Saras son Linus, Bengt och Britts son Joakim och deras kompis Markus! Alla tre har de varit flitiga programförsäljare under revyperioderna och nu är de vuxna. Man blir riktigt varm i hjärtat när man får umgås med "storbarna'". Och imorrn kväll kommer också Emilia!!!

Far och son Fjällström!


Och den vitlöksburgare som blev mitt första riktiga mål mat idag! Jag var sååå hungrig och nu är jag såååå mätt... Haha! Måste ändå slänga mig i sängen så att jag är utvilad imorrn då det är dags för oss att möta publiken!
 
Sov gott alla glada! Det här blir hur kul som helst! Kärlek!

Stockholm!

Kom mig upp och iväg enligt planerna och några minuter försenade lättade vi från Skellefteå Flygplats strax efter tio i morse!

50 minuter senare slog jag upp ögonen igen! Haha! Ja, jag har nog aldrig somnat så snabbt. Kan bero på att jag hade en vakenperiod vid fyratiden. Det är aldrig bra när man ska upp tidigt - fast lite senare... Min kropp måste ha fattat fel...

Installerade mig på hotellet, drog en repa på stan och hann inte långt förrän jag hade ett par påsar med mig... Jag ääääääär oförbätterlig! Fast själv brukar jag säga att jag har särskilt bra anlag för shopping och därför borde få lite extra bidrag nånstans ifrån... Tycker ni inte det? Fast idag har jag också köpt födelsedagspresent till maken som blir ett år äldre på lördag!

Bestämde sedan träff med Peter och Sara när det var dags att ta lite kaffe och en varm toast. Den här var fylld med chèvreost, valnötter, rödlök mm. Sååå gott! Och ekologiskt!

Alltid trevligt att träffa Fjällströms! Här vilar inga ledsamheter!

Och när vi kom ut stötte vi ihop med söta Lo Bohman från Skellefteå! Hon bor och jobbar här nere och det var länge sedan vi träffades - kul!
 
Sedan tog jag och Peter en promend bort till teatern som ligger till höger om LO-borgen på Wallingatan.


Äntligen får jag säga Välkommen till Scalateatern! Kändes spännande att äntligen få se platsen där vi ska spela. Att planera utan att veta exakt hur det ser ut är inte ovanligt men att få göra ett studiebesök dagen innan show kändes helt perfekt!

Joo, i skylten har vi gott sällskap!

Och teatern var superfin! Intim, trevlig med en härlig akustik! Och den är också utformad så att det kommer att kännas nästan fullt! Såååå skönt! Läktaren och en sektion till höger som just nu är intäkt av ett draperi kommer vi inte att använda oss av men det gör verkligen ingenting!

Här kommer det alltså att vara fullsatt imorrn! Känns oerhört bra!

Vi fick en guidad tur av deras trevliga tekniska personal och man kände bara hur man trivdes! Om det här flyter någorlunda kommer i garanterat tillbaka!

I foajén hängde också lite "skrotkonst" av en man som också gör scenografi till Peter Carlsson och Blå Grodorna. Den här ugglan som nog är en "Scalavän" är tillverkad av en gammal ljuddämpare! Kul!

Nu har jag vilat lite på rummet och ska snart ge mig iväg till Scala igen eftersom vi ska se Benny Haags föreställning "Ingenting är möjligt" som spelas ikväll. Kul att se hur lokalen funkar. Ja, det mesta rullar på och jag kan också avslöja att jag hittat en affär som säljer julienneskärare! Nu har jag äntligen hittat en variant som nästan ser ut som min gamla utslitna! Happy! Ja, jag vet att jag blir glad över konstiga saker men om man gillar att laga mat så är det här en otroligt bra grej!

Synes!

Stjärnglans!

Ännu en underbar dag! Som gjord för inomhusarbete! Haha! Ja, det kommer lediga dagar framöver då jag verkligen ska utnyttja den här stjärnan och sola mig i glansen. Idag har jag mest jobbat med ekonomi och annat pappersarbete. Imorrn bär det ju iväg till Stockholm och det är nog tur att man kan ta jobbet med sig...

Men jag hann i alla fall ut en stund med Skrållan:

En lååååååång stund. Haha! Skuggorna är bara för härliga!

Ja, jag var också iväg en sväng på stan för att köpa jeans, strumpor och annat som behövs till föreställningen på fredag. Lika bra att få det gjort innan man åker. I Skellefteå finns ju allting så nääääära...

Shoppade lite med fina Mariana på H&M. Hon är alltid så glad och trevlig! Har det någon betydelse undrar ni kanske? Jooo, det ska vara roligt att förstöra pengar! Annars kan man lika gärna strunta i att handla.

Därför gick jag också vidare till MQ som ju är min favoritaffär. Och här ser ni lika glada Elin och Åsa! Och nog ser det ut som om den här affären fick lite stjärnglans när jag kom in? Hahaha! Idag har jag verkligen lekt med mitt stjärnfilter... De här tjejerna är så fina stjärnor själva och hjälpte mig på ett strålande sätt idag!

Sedan blev det träning för min del - och invägning... Jag hade tappat åtta hekto sedan förra veckan! Yezz!!! Där ser ni att det ju hjälper att träna fem gånger i veckan... Haha! Nej, det blir inga slående resultat men det är ju bara att fortsätta. Det går ju åt rätt håll!


Firade detta med en goooood fiskmiddag! Det blev torskrygg under västerbottenstäcke - en av mina verkliga favoriter! Fisken och receptet kommer från Brobergs även den här gången: http://brobergsfisk.se/2012/04/07/havskatt-med-rakor-och-vasterbottenstacke/
Den ska väl egentligen göras med havskatt men jag tycker inte att det spelar någon roll och torskryggen är fortfarande min favorit! Nu har jag ju beställt igen och har fem nya kilo i frysen. Jag försöker hoppa över kolhydraterna så idag blev det bara sallad och lite crème fraîche med fetaost och soltorkade tomater till. Smakade helt perfekt. Mätt och glad har jag nu bokat flygtaxi, kattvakt och ska äntligen packa väskan... Det här kommer att bli hur roligt som helst! Jag återkommer!

Och till er som missat att vi ska spela "Mens Night 2" i Stockholm säger jag bara: Gå in på Scalateaterns hemsida och boka biljetter! Fredag 22/2 kl 19.00 smäller det! http://www.scalateatern.se/index.php?id=208

Skratta mera!

Jag är ju en ganska glad person och tänker då och då att mitt höga skratt nog stör andra - men jag slutar ju inte skratta för det. Jag kanske tar det lite lugnare ibland. Men bara ibland. Jag tycker däremot att alla människor borde skratta oftare - det är så förlösande och hälsosamt! Blev faktiskt uppringd en gång av en f d arbetskamrat som tyckte att det blev tråkigt där sedan jag slutade. "Det är ingen som skrattar längre..." Så ska det väl ändå inte vara? Vi har ju bara ett liv!

Idag har jag pratat med ett par olika personer i telefon och skrattat så vansinnigt gott både åt mina egna fel och brister och åt andra mer konventionella roligheter. Man mår så bra efteråt! Tror på det hela taget att man ska skratta mer åt sig själv också och inte ta sig på alltför stort allvar. Nu har jag precis lagt på luren igen och känner mig fortfarande glad! Tror att det kommer att räcka hela natten! Frågan är bara om jag kommer att kunna sova... Haha!

I eftermiddag har jag mest bara jobbat och det är ju också bra. Det är rätt mycket på agendan och jag får nog ägna hela morgondagen åt satadatorn också. Torsdag bär det ju av till Stockholm och fredag är det dags för föreställning i storstan. Vi har väl fyllt halva salongen och det får faktiskt räcka. Att åka dit är ju en utmaning som vi verkligen längtat efter!
 
Hade tänkt tillbringa kvällen framför TV:n och titta på hockey och House men av det blev det intet. Jag fick ännu en fiskleverans från www.brobergsfisk.se och hade en kompis som jag lovat leverera till så jag åkte iväg till henne, passade på att gå på ett möte på vägen och landade till slut hos mina favorittjejer här i stan! (Ja, jag säger här eftersom min absoluta favorittjej ju finns i Göteborg!)
 
Fiiiiina My och fiiiina Malin! Den äldre av dem hade just kommit ut ur duschen och fick lov att bestämma att hon inte skulle vara med på bild. Ibland har jag faktiskt respekt för andras önskemål... Haha! (Fast jag tycker ju att hon alltid är jättesöt!)


Den yngre damen var ordentligt trött och man kan nästan se ögonen lägga igen sig när jag läser godnattsaga. Det var i alla fall en helt underbar bok om en gris som var så ensam och därför grävde sig ut och gick på besök på ett dagis... Hur gullig historia som helst och med ett väldigt poetiskt språk. Skriven av Charlotte Ramel och en till som jag inte kom ihåg namnet på. Rekommenderas i alla fall varmt!

Nu ska jag kanske se House och sedan ta mig i säng. Eller så blir det sängen direkt! Eller så ska jag förmodligen hänga tvätt... Ses imorrn alla glada! Skratta er till sömns!

Bättre och bättre!

Syndernas tid är över och jag vaknar upp till nya fräscha spenatdrinkar och heeeeeeelt underbart väder! Man blir bara lycklig! Nu väntar en alldeles underbar tid av ljuuuuus! Det behöver vi alla!


Lovely!

Hann också med att läsa tidningen och fastnade vid dagens "Elvis" som jag kunde känna igen mig i... Visst är det ibland så att man klagar på att man aldrig får hjälp här hemma - men är man verkligen mottaglig alla gånger? Är det inte så att man ofta tycker att man fixar det bäst själv? Och då får man ju också skylla sig själv... Denna tanke slår mig när jag hör dammsugaren surra - utan att det är jag som håller i den... Haha!

Men även om man har sig själv att skylla så kommer ju ilskan ibland som ett brev på posten:

Har dock inte gått så långt att jag slängt ut någon...

Men trots det vackra vädret så tränade jag ändå inomhus på lunchen. Det blev ett pass Indoor Walking som ju är en av mina favoriter eftersom man med crosstrainern rör på hela kroppen - under ivrig och stenhård ledning! Passar mig som handsken! Idag gav jag allt!


Syns det? Hahaha! Men nej, jag behövde inte använda Hjärtstartaren... Den är dock bra att luta sig mot när det känns tungt!


När jag kom hem kunde man höra hur det porlade och droppade från taket i solskenet! Så underbart! Jag fullkomligt älskar att sitta ute den här tiden och bara lyssna på vårens ankomst! Idag blir det dock ingen utesittning eftersom jag faktiskt måste jobba lite också...


Avslutar bara med en stor sooooool till alla som måste sitta inomhus! Här får man verkligen energi! Tänk er en solstol, en bra bok, en ledig dag där största problemet som uppkommer är att man måste flytta sig lite eftersom det är någon gren i träden som tillfälligt skuggar... Eller en skidbacke, en grotta, liggunderlag, eld, uppstekt pannkaka eller goda mackor och kaffe... Mmm...

Vårvintern är den absolut bästa årstiden. Nu blir det bara bättre och bättre!

Jag har syndat...

Det blev för det första väldigt lite gjort idag men det var en helt okej synd - jag skulle ju vara ledig! Sedan avslutade jag dagen med ett svettigt träningspass med det härliga måndagsgänget!

Inte syndigt alls! Bara sköööönt! Åtminstone efteråt... Vi körde cirkelträning och avslutade med mördande burpees... Det blev tummen upp för överlevnad! Haha! Nej, jag känner mig faktiskt starkare och orkar mer så imorrn blir det lunchträning.

Men till er som tror att jag är så där satans präktig och skötsam hela tiden ska jag nu villigt erkänna att jag är inne på den tredje godisdagen... Lördagens giveaways på ladan bäddade för ett rejält sug så när jag kom hem slank det ner mer choklad. Igår skötte jag mig hyfsat men kan ha ätit en och annan biscotti till alla koppar kaffe. Ikväll däremot var jag nåt så djuuuuuriskt hungrig när jag kom hem från träningen. Åt kycklingsallad och kände mig så stolt över mig själv men sen...


Jag skulle bara torka av bordet och då såg jag den! Mmm... Den här fantastiska chokladasken innehöll goooda chokladkulor. Ja, jag betonar "innehöll" - för tar man en så händer det nåt i kroppen. Man har skapat ett behov. Man vill ha mer! Resultatet: The chocolate balls have now ceased to exist...

Skit också! Men det är kanske lika bra att de är borta? Då blir det ju bara lättare att avstå! Det borde betyda att mitt syndande egentligen bara var en god gärning inför kommande dagars frestelser? Så bra! Då kan jag ju synda fler gånger! Haha!

Herregud så meningslöst inlägg... Nu måste jag gå och sova innan jag hittar på nåt annat elände... :)

Dagens drömmar...

När andra (unga och smala) bloggare lägger ut dagens outfit så lägger jag själv ut "Dagens Mat"! Symtomatiskt? Haha! Nåja, här får ni dagens lunch som blev en jädrigt god sallad!
 

Blandad sallad med rotsaker, gurka, sockerärtor, purjo, sweetchilikryddad kyckling och haloumiost! Satt som ett fläsklägg faktiskt! Dagens outfit får ni med andra ord vänta på... Haha!

Annars så har jag mest bara segat mig idag och njutit av att ha en lugn måndagmorgon! Det har blivit en favorit när det gäller vilodagar. Och jo, man får ta vilodag mitt i veckan när man jobbat helgkvällar. Det står i mitt avtal med arbetsgivaren... Jag har mycket synpunkter på henne men ibland är hon riktigt bra!

Nu över till den mer diffusa avdelningen...

Nu är ju också Melodifestivalen avgjord och jag kom att tänka på den Dröm som jag hade på fredagnatt. Om det var ett resultat av att vi hade spelat i Robertsfors eller om det var någon sorts stödnervositet åt alla deltagare vet jag inte men jag och Åsa skulle naturligtvis vara med i Melodifestivalen! Vilken låt vi skulle sjunga vet jag inte men själva tävlingen ägde rum i ett jättelikt varuhus (likt Harrods) som på samma gång också var en del av Gröna Lund... Hur rörigt som helst!

Scenen var liten och som trappa upp på den hade man ställt en stol och på den en massa små elektronikprylar som man skulle kliva upp på... Det var viktigt, annars skulle man inte komma sig upp. Märkligt då höjden på scenen var ungefär 40 cm. I drömmen är verkligheten ofta en aning skruvad... Men vi kom till varuhuset och skulle sätta oss i sminket vilket för oss båda var på helt olika platser. Åsa hade ett helt team med sig som tog hand om henne och jag hade naturligtvis ingen alls... Varuhuset bestod också av massor med likadana små rum med likadana vita dörrar. När jag skulle gå ner till scenen så började jag först titta på kläder på olika avdelningar(oväntat?!) och när jag var klar med detta visste jag naturligtvis inte var jag var. I högtalarna hörde jag att vi skulle ta plats på scenen men jag irrade fortfarande runt i de små rummen...


Plötsligt var jag utomhus men kunde fortfarande inte hitta scenen. Fick massor med tips men ute på Gröna Lund var det samma typ av labyrinter. Då dök maken upp till min räddning och hade en idé om att vi skulle ta bussen dit. Det kändes osannolikt men jag sa ja. Han ville också åka lite karusell men jag kände mig en aning stressad eftersom vi skulle upp på scenen. På uppmaning från honom hoppade vi av på en hållplats som skulle ta oss direkt fram till scenen - men när vi klivit av bussen var vi låååångt ifrån Gröna Lund. Vi träffade en kvinna som undrade vad vi gjorde där och uppmanade oss att ta oss några kilometer till fots över ett högt berg för att komma rätt. Joo, det gick bra och vandringen kan inte ha tagit mer än ett par minuter. Märkligt igen...
 
Glad som en lärka hittade jag rätt och närmade mig scenen där jag möttes av arga människor som minsann aldrig skulle kalla upp mig igen! Åsa hade redan sjungit vårt bidrag och jag hade inte ens fått på mig rätt långklänning...


Där slutar drömmen och jag inser nu att den där tävlingen förmodligen inte är något för mig. Jag gruvar mig med andra ord inte för att sjunga - utan mest för att hitta till scenen... Vad säger då drömmen till mig?

Sluta stressa? Lita aldrig på din man? Sluta shoppa - du blir bara förvirrad? Skaffa dig ett vanligt jobb? Haha! Ja, jag har ingen aning men väljer att softa idag tillsammans med maken och att absolut inte åka buss! Man vet aldrig vid vilket berg man blir avsläppt...

Ladykillers!

Titeln låter egentligen lite livsfarlig för kvinnor i mogen ålder men vi klarade även den här uppsättningen med livet i behåll! Värre var det kanske med föret...

Inte så mycket sikt på vägen upp till Piteå... Den här långtradaren fick jag lov att släppa eftersom det inte gick att köra om sista milen!

Men jag kom fram helskinnad - och gjorde en "Monica", som Åsa brukar säga. Ja, en tummen upp alltså! Andra gjorde fingret... Nej, förlåt pekade! Haha!

På plats i Christinasalen! Jaaaa, vi satt på första bänk! Här ser ni den sneda och vinda, väldigt realistiska och ganska "engelska" scenografin. Inte så kul men väldigt spelbar. Funkade! Och här har vi...

...fått med nå' skit i hörnet... Haha! Neeeej, jag sa att jag skulle skriva så. Jag har naturligtvis tagit med Åsa som gjorde en "Åsa" - alltså ett segertecken!

Vi hade ganska bra koll på läget idag!

Joo, det var faktiskt rätt kul även om komedier av farstyp till viss del är lite förutsägbara. Ulla Skoog gjorde en underbar och ganska jobbig äldre dam som får en rätt märklig hyresgäst i Claes Malmbergs karaktär. Han presenterar sig som professor men är egentligen en simpel rånare som omger sig av ett gäng ganska tveksamma och komiska typer. Roligast är Ola Forssmed, som har ett kroppsspråk och en plastik som går till världshistorien, samt Bengt C W Carlsson som spelar en feminin major som bara längtar efter att komma ut ur garderoben.

Roligt är det ju också att träffa Åsa och hinna surra lite i pausen... Men hallå! Ja, där fick jag igen för "nå' skit i hörnet"! Haha!

Både Ulla Skoog och Claes Malmberg är väldigt bra och det blir precis så där lagom puttrigt hela vägen! Det är bra känsla för timing överlag! Själva pjäsen bygger på en film från 50-talet och har bearbetats för att hamna i mer modern tid - åtminstone replikmässigt. Scenografi och kostym har dock inte moderniserats - annat än att Malmberg själv var den ende som bar modern konfektion vilket kändes lite märkligt bland alla andras gamla kostymer. Men jag såg senare att han gjort bearbetningen och kanske är han lite fåfäng?

Måste dock inflika att jag ju är väldigt glad att Ulla hade en av huvudrollerna eftersom de två andra kvinnliga rollerna var småpotatis. Det skrivs mest bra roller för män... Jag tänker särskilt på den unga tjejen som är utbildad musikalartist och som hittills medverkat i både "Ugglas revy", "West side story" och andra namnkunniga uppsättningar. Här kom hon in i slutet och hade väl typ två hörbara repliker... Den stateringen hade en tekniker kunnat göra. Men hon behöver väl jobb hon också... Tycker att det är lite bortkastad kraft.


Ensemblen i applådtacket! Bra jobbat samtliga som trots individuella styrkor och olikheter lyckades väva ihop det hela till en riktigt kul föreställning! Tusen Tack!

Tycker ni att jag låter självgod och snål med berömmet så är det inte min mening. Jag tar mig dock friheten att ha lite personliga åsikter också!

Söndagspiggelin!

Den stora fördelen med att inte gå på efterfest uppdagades direkt jag slog upp ögonen: Pigg! Dessvärre var jag ensam hemma och började på allvar tro att maken jobbat hela natten... Men han kom tydligen hem halv två och åkte redan före åtta! Vilka hemska skift!

Därför steg jag snabbt upp och gjorde spagetti och köttfärssås så att han kunde äta en väldigt tidig lunch när han kom tillbaka. För min del blev det väl en förstärkt frukost... Men jag vet ju att han ibland inte får några matpauser heller och inte kommer hem förrän sent ikväll. Tur att deras helgskift inte återkommer varje vecka...


Bra kväll ändå igår. Kul att ha varit där även om det nog var själva arrangemanget som jag tyckte var bäst! Jag ger mig inte in i att kommentera låtarna igen. Det gör många andra så bra!


Kan dock säga att Janet Leons kjol och Japonsiden påminde väldigt mycket om den blå start vi har i Mens Night! Haha!


Skillnaden är bara att vi inte har smaklösa kroppsstrumpor! Vi har baddräkter... Haha!

Nåja, fint väder ute! Som gjort för en promenad! Jag började ladda och upptäckte redan i tvättstugan var jag hade hamnat:

Schälläfftä!!! Ja, jag fick med mig en skylt igår som jag hade fått för att vifta med. Vi får se om den åker med till Stockholm... Haha!

Jag har tur idag och fick gå en lång broarna med finaste Lisbeth! Så kul!

Här stötte vi på Åke som var ute och rastade hunden! Vilken ras? Typ Chorizo...


Vackert längst älven hela vägen!

Men några vinterbadare såg vi inte till - vi blev inte heller särskilt sugna...

Bonnstan'!

Det är mycket som är vackert!

Landskyrkan! Ja, det gick ganska snabbt att ta sig runt från Älvsbacka till Lejonström och runt tillbaka igen! Dessutom märker man knappt att man är ute och rör på sig eftersom vi har så mycket att prata om! Det här är guldpromenader som jag verkligen uppskattar! Stor Kram Lisbeth!!!

Ja, jag såg ganska pigg ut när vi var klara!


Och Lisbeth också! Hon var för övrigt en bättre fotograf!

Nu har jag handlat mat och duschat och ska kasta mig iväg till Piteå för att se en teaterföreställning tillsammans med Åsa! Återkommer!

Mello!

Ja, så var det över för den här gången - Melodifestivalen! Nu återstår att få stan att leva upp på samma sätt de övriga 364 dagarna! Eftersom maken jobbade så bokade jag biljett för att gå dit! Alltid trevligt att träffa lite folk och se ett väl genomfört arrangemang! För det var det verkligen!

Men jag tror aldrig att jag har träffat så lite bekanta - jo, massor med bekanta, men inga direkta kompisar. Så jag såg föreställningen och kände mig sedan inte i någon riktig partyform så jag åkte hem. Det är faktiskt inte lika kul att gå ensam och inte ha någon att sitta  och "bubbla" med under föreställningen. Tänkte att efterfesten kanske blir likadan så jag skippade den. Men det var en trevlig kväll i alla fall!

Full fart redan i entrén (kombihallen) med försäljning, give aways mm. Kom hem med ett par påsar chips och ett par chokladkakor. Nåt för maken när han ramlar in om ett par timmar!

Bra plats fick jag också! Rad 15 på parketten var helt perfekt!

Och hela kvällen inleddes med lite "förspel" i form av schlagermedleyn med strålande bra musiker och sångare! Och när killen i trion tillslut stämde upp i "Stad i ljus" så dök det upp en man på min vänstra sida:

Tommy Körberg! Jo, han lyssnade väldigt koncentrerat och gav honom också tummen upp! Kul! I mitten ser ni inspelningsledaren eller producenten eller vad han nu hade för titel. Längst till vänster Christer Björkman. För kvällen uppklädd i huvtröja och slitna jeans... Jaha...

Presentation av programledarna, mera sång...

Nej, vi snabbspolar lite eftersom jag är ganska trött...

I publiken ikväll satt också Alexander Rybak! Han är för gullig! Ja, ni ser att jag hade ganska bra överblick där jag satt.

Kunde t o m se maken som stod med övriga pressfotografer till höger om mig.

Här ska TV-sändningen snart börja och visst ser det ut som om Danny kysser Gina? Han har ju just blivit ihop med Molly? Ja, det var väl dagens enda skvaller i så fall...

Men de gör ett kanonbra jobb som programledare! Gina är helt lysande! Varför kunde de inte ha fått ta hand om den stora Eurovisionschlagerfestivalen? Petra Mede... Näääeeee...

Här är vi igång! Eddie hade en riktigt bra låt tyckte jag men åkte ju ut ikväll. Oerhört snyggt ljus hela tiden! Vilka tekniker! Och vilkar dansare! Fantastiskt bra!

Elin Petersen. Ja, hennes låt gjorde inget större avtryck.

Ravajacks! Konfettin sprutade! Och de gick också vidare med sin parodi. Ganska väntat.

Amanda Fondell hade ett mysko nummer och lite mysko sång tyckte jag. Favorittippad men hon kom inte heller vidare.

Martin Rolinskis (har inte kollat några stavningar) började i en kub som jag egentligen inte riktigt förstod vitsen med. De hade inte behövts - fast å andra sidan så dansar han inte särskilt mycket och då kan man kanske behöva kompensera.

Men varför man slängde färgad yoghurt därinne fattar jag inte riktigt heller...

Caroline af Ugglas. Hon är bara för skööööön och cool! Lite knepig ballad men det är inget ovanligt. Hon har ändå en egen stil som berör.

State of Drama hade stor fanclub på arenan och en ganska bra låt. Gick ju vidare först av alla.

Janet Leons bidrag blev en symfoni i färg och tyvärr också i kroppsstrumpor... Det är faktiskt sällan snyggt. Inte ens på en ung, snygg tjej som hon.

Mellanakten var ännu ett underbart sång- och dansnummer! Carl Dyall m fl. Så fantastiskt duktiga!

Och Gina sjöng inte helt oävet heller!

Snyggt avslut!

Här har Ravajacks också gått vidare och jag ser maken i arbete bakom kameran innan jag åker hem!

Ja, jag hade i alla fall piffat upp mig med paljettklänning, rosa örhängen och halsduk! Men vad hjälper det när man känner sig lite gammal och tråkig... Haha! Nej, jag är nöjd över att vara hemma och ska lägga mig och läsa en stund! Det är också skönt!
 
Ha en fortsatt trevlig kväll alla glada och Tack för ett lysande genomfört arrangemang på Skellefteå Kraft Arena! Det var kul att vara där!

12 timmar senare...

Hemma igen efter en lång arbetsdag! Den stora skillnaden mot ett "vanligt" jobb är väl att man får gå hem med applåder, kramar och glada miner i bagaget! Det är få förunnat och jag njuter av varje minut! Det blev en väldigt lyckad och fullsatt kväll där jag träffade flera gamla bekanta och Lövångersbor som åkt för att se föreställningen när vi nu spelade på så nära håll. Kul!

Tur också att det är såpass nära till Robertsfors. Inte kul att ligga efter vägen när det är så här surt. Barmark är ju bra men halvljuset är rätt "pissigt" när lyktglasen blir skitiga. Det är väl inget man märker av i dagsljus - så den här stående långtradaren var inte svår att upptäcka - men på vägen hem passerade vi en älg (eller en ovanligt hög ren?) på Hökmarksberget. Den traskade längst vägen på höger sida och jag hann precis väja innan vi skulle ha klippt den... Puh! Nån borde lära dem att gå på vänster sida...

När vi kom fram idag var det dags för gemensam lunch. Våra fina tekniker hade ju då redan varit igång ett tag. Måste passa på att göra reklam för "Ceylon Café" i Robertsfors! Vilken fräsch och supergod Thaimat! Allt var tillagat direkt efter beställningen, hade lite krispigt tuggmotstånd och smakade helt ljuvligt! En glad överraskning!

Ja, ni ser ju att Åsa, Peter, och vår hjälp på plats Per-Johan, inte ens tar sig tid att sluta tugga när jag plåtade...

Idag fick vi också ha med oss fina Anna på ljuset vilket alltid är kul!

Scenföreställningar är det roligaste man kan spela! Full scenografi och teknik, nykter publik som själva valt att komma och köpt sin biljett, glada och förväntansfulla människor som bara vill ha roligt! Det blev med andra ord en jättelyckad föreställning där alla texter satt och allt funkade precis som det ska. En perfekt uppvärmning inför Stockholm!

Efteråt! "Av blommor och blader så blir man så glader!" (Åsas textbidrag till dagens blogg, haha!) Men när vi spelat klart var det bara att börja packa ihop igen!

Illern Fjällström jobbade som vanligt oerhört snabbt!

Och Anna fick god hjälp av Per-Johan som nog tyckte att det var rätt kul att vara med på ett hörn!


Packade och klara, alla lådor och prylar uppmärkta för vidare transport till Stockholm! Detta går med lastbil på måndag och vi hoppas få ses igen nästa fredag! Vore ju väldigt bra eftersom vi även skickat all kostym... Tänk om "Emma" kommer bort... Huga! Hon kan ju ställa till med vad som helst... Haha!
 
Nej, nu har maken kommit hem efter ett lika långt skift och det är bara att slänga sig isäng. Imorrn har han en lika dryg arbetsdag och vi kommer kanske att ses eftersom vi båda befinner oss på Melodifestivalen. Själv ämnar jag vara ledig men kameran ska ju med så ni lär väl få rapport på bloggen! Avslutar med lite hjärtliga bilder för er som inte blivit trötta på Alla Hjärtans Dag:


Hjärtesöt lampa på Ceylon Café!


Och finaste Hjärtekortet som vi fick med posten från My! Tusen Tack! Nu sitter det på kylen och gör oss så glada!

Hjärtligt Tack för idag och bra jobbat alla kamrater! Nu sover vi!

Mot Robertsfors!

Härlig dag! Dags att väcka liv i "Mens Night 2" igen! Det ska blir hur roligt som helst att åka till Robertsfors! Och det säger jag inte bara för att det är utsålt... Haha! Nej, skämt åsido är det här det roligaste jag har spelat och den känslan vill man ju gärna återuppliva igen!

Nästa gång vi spelar den är kommande fredag och då på Scalateatern i Stockholm! Ska bli hur kul som helst även om vi i skrivande stund har gott om biljetter kvar. Jag är dock inte så orolig som jag kanske borde vara. För det är ju så att "varje icke tagen chans är en förlorad möjlighet"! Ska man bara sitta på kammaren och oroa sig så kommer man ju inte heller nån vart!


Ni som ännu inte tvingat era bekanta i Stockholm att gå och se oss - gör det! Vi garanterar att det här kommer att bli en kväll att minnas! Mycket humor, mycket personlighet, lite party och lite naket.... Haha! Biljetter bokar ni enklast på Scalateatern 08-14 35 75 eller deras hemsida www.scalateatern.se
 
Nu ska jag ladda vidare för Robertsfors! Ses lite senare!

Rädda hjärtat!

Idag är det ju alla hjärtans dag och för min del så började den väldigt bra med kaffe på sängen, blommor och choklad. Men om man får en god present så måste man väl smaka på den också? Joo, jag tänkte väl nästan det!

Mmm... Tur som attan att jag tränade hårt eftersom det slank ner ett par efter middagen! Väldigt goooda! Ja, jag har faktiskt karaktär - men jag tycker också om att njuta av livet! Svår balansgång...


Fick också en bukett vita ranunkler! Älskar vita blommor!

Något som är mindre bra på Alla Hjärtans Dag är väl resultatet i hockeyn... Skellefteå möter HV71 borta och jag är rädd för att det finns engagerade supporters vars hjärtan bankar hårt när vi fortfarande ligger under med 0-3... Till er säger jag bara: Andas djupt! Meningen med den här dagen är att känna kärlek och inte att få infarkt! Ett hjärta kan vara bra att ha även imorrn! Nu blir det ett serieavsnitt när matchen är slut och sedan ska jag lägga mig och läsa text. Man vill ju gärna kunna den imorrn...
 
Sov gott alla hjärtan!

Kärlek!

Idag är det ju en alldeles speciell dag då vi kommer ihåg våra nära och kära! Jag kommer inte att skriva något på FB om att alla ska ha en fin Alla Hjärtans Dag - jag väljer att göra det här i stället. Stora Kramar till er alla! De absolut viktigaste personerna har vi naturligtvis kommit ihåg:
 
Ja, det blir åtminstone alltid ett brev med chokladhjärtan till barnen så att de ska veta att vi tänker på dem! Massor med Kärlek till er våra finaste!!! <3

(Hoppas Jonas också läser detta så han ser att jag använt både hjärtan och "finaste" idag! Haha!)

Maken var ute tidigt imorse för att handlade blommor och choklad så jag har också blivit ihågkommen! Det brukar vara jag som är på tårna såna här dagar men just nu är jag mest bara trött... Därför har jag försökt finna vägen till makens hjärta genom magen...


Gjorde en snabb gryta med starka korvar, bacon, paprika, lök, selleri, sockerärtor, purjo, svamp, krossade tomater, fond, mango chutney och lite grädde. Han blev i alla fall nöjd och det är ju huvudsaken. Själv tyckte jag mest att det var gott! :)

Jag och Peter har också packat släp inför avresa till Robersfors imorrn då vi återigen ska spela "Mens Night 2". Känns riktigt roligt att väcka liv i denna vår favoritproduktion igen! Ska ägna resten av dagen åt att plugga text och packa kostym.

 
Har också bokat plats på efterfesten. Man vill ju gärna mingla och surra lite med folk efteråt och då verkar det här vara bästa chansen! Ska bli en kul kväll!

Nu ska jag ta tag i mig själv och stick ner på ett pass Indoor Walking! En perfekt uppladdning inför helgen!

Borgmästare för en dag!

Ja, det blev en flygande fortsättning på eftermiddagen där jag också under någon timme fick vara "Borgmästare för en dag"! "Skrotarna" har ju blivit en favoritserie för många och idag fick jag åka hem till Ebbe och Anna-Lisa som följt serien med spänning! När de fick höra att deras mamma kände borgmästaren så ville de ju träffas! Kul!
 
Och vad tar man med sig i gåbortspresent om man är Borgmästare? Sheriffstjärnor såklart! Så nu har Skrotarna fått ännu ett par brottsbekämpare i sitt team. Ebbe var väldigt förtjust i tanken att hjälpa Lotta, Kim och Cornelia!

Lillasyster var dock mer intresserad av mina halsband. Jo, jag hade ju tagit på mig ett med stjärna idag!

Sedan blev det lite bus och lek med de här två gullungarna! Så roligt att äntligen få träffa er!

Det blev också produktion av teckningar till Borgmästaren! Ja, jag har verkligen fått förhöjd status idag. Bara att njuta av berömmelsen! :)

Ebbe är koncentrerad och jag förstår honom. Det är inte lätt att rita en sheriffstjärna!


Men inte nog med det. Jag har också fått hemgjorda semlor till mig och maken! Nu har vi precis druckit kaffe och det här var de absolut godaste semlor jag har ätit! Risken finns nu att jag kommer att hälsa på måååååånga gånger! Haha!


Och teckningarna täcktes till slut av Cornelias nät som fångar alla tjuvar! Ebbe valde att klippa sönder sin teckning så att jag skulle få måååååånga! Enligt honom kan jag också använda delarna som pengar! Kanonbra! Tusen Tack till er alla!

Sedan hann jag iväg på ett jobbmöte och landade till slut hemma en kort stund tillsammans med maken som också blev sen från jobbet. Vi skulle ju äta något innan bion och hade ungefär fyra minuter på oss innan vi skulle åka igen. Vad lagar man då till?


Ja, lagar och lagar... Man kokar en burk Bullens pilsnerkorv och slänger i sig dem ståendes framför diskbänken... Haha! Men det var jädrigt gott! Och vi kom i tid till bion där vi på tio minuter både hann hämta biljetter, köpa godis och besöka toaletterna... Puh!

Landade i en salong som inte direkt var överfull... Besöksantalet var lågt men vi har i alla fall förstått varför Bruce Willis dör så hårt varje gång:

Hans kolestrolvärde är lite högt... Haha!


Filmen då? Jo, vi såg "Flight" med Denzel Washington och det enda jag hade hört om den rullen var att den handlade om en flygkrasch och att den nominerats till en Oscar. Jag var alltså ohyggligt dåligt påläst. Nu var flygkraschen egentligen en bisak. Den var givetvis obehaglig (men inte lika hemsk som den i "Cast Away") men själva handlingen koncentrerades kring piloten som gjorde en mirakulös landning men samtidigt flög planet påverkad av både alkohol och droger.

Denzel Washington gör ett väldigt bra och trovärdigt alkoholistporträtt och ljuger och manipulerar sig igenom hela filmen. Vi får se honom strunta i allt och alla för att kunna fortsätta att vara tillsammans med sin bästa vän - spriten! En oväntad handling och en lika oväntad upplösning. Mer om den ska jag inte orda. Se filmen!

Nu ska jag sätta mig i TV-soffan och låta semlan sjunka ner ordentligt! Det blir ett avsnitt till i serien "House of Cards" och sedan sängen. Imorrn ska vi packa och plugga text för på fredag är vi igång igen med "Mens Night 2" i Robertfors!

Mello!


Insåg att jag är ledig på lördag och att maken jobbar sent. Vad göra? Jo, man bokar sig en biljett till Melodifestivalen! Inte för att jag har någon att gå med men det lär ju vara en och annan som jag känner när jag kommer dit... Blir kul! Och blir jag för ensam får jag väl smyga iväg till pressläktaren... Haha!


Om inte annat så lär jag väl kunna ta en och annan bild till bloggen och det är aldrig fel. Jag gillar ju att vara där det händer saker och ting!


Och det är jag tydligen inte ensam om... Bilden har jag för övrigt lånat från Skellefteå Kommuns sida.

Nu återstår bara förfest! Kanske kan man mingla sig in någonstans? Att bjuda in mig har stora fördelar: Jag pratar mycket, skrattar högt, pratar mycket, skrattar högt, pratar mycket... Ja, åsså kör jag ju bil! Haha!

Nu ska jag bara ut å fixa nåt rosa! Vi ses!

Fettisdag!

Pigg som en mört efter en heeeeeel natts sömn! Jag måste ha lyckats slappna av ordentligt efter gårdagens träningspass - eller så var jag så trött att jag bara domnade bort... Haha! Det var i alla fall ett bra pass och härlig gemenskap. Det är uppfriskande! Och idag var jag inte sämre:

Efter ett par jobbtimmar vid datorn var det dags att svida om igen och åka ner på stan för ett lunchpass med Indoor Walking! Ni ser ju hur pigg och förväntansfull jag ser ut!

Min blogg är kanske lite ensidig just nu men va fanken... Man måste ju få skriva om det man gör och jag har faktiskt sällan haft så många läsare!? Dagens mest motiverande t-shirt hade jag snett framför mig under passet. Ett gäng arbetskompisar från kommunen hade samlats för lunchträning och den här hade gjort vilken chef som helst lycklig:


Hahaha! Underbar slogan! Mannen bakom det här verket är tydligen Lennart Lindström. Riktigt fyndigt! Jag tror att jag ska trycka upp en sån här åt syrran också. Hon är ju väldigt "kommunal"... Haha! Det blev i alla fall lika svettigt som vanligt och på vägen hem var jag inte ens skarp på bild:


Och jättejättesnygg i håret också! Haha!

Gott att hitta rester av Chicken Korma i kylen och massor av sallad! Det gällde ju att vara nyttig idag eftersom maken serverade dagens middag: Bruna bönor, stekt fläsk och...


...semla!!! Lyx såklart! Han väljer hetvägg och jag nöjer mig med själva bullen! Oj, så gott! Nu måste jag träna extra imorrn...

Annars har det mest varit möten under eftermiddagen och just nu blir Anders Forsberg intervjuad av Leif Boork på TV och man bara skäms. Vilket korkat pucko han är... Boork alltså! När Forsberg erkänt att hans handlande inte var det klokaste fortsatte Boorken i alla fall att nöta på samma fråga... Nej, orkar inte orda mer om detta. Det går i alla fall bra för Skellefteå idag och det är alltid kul! Om någon nu kunnat ta bort den självgoda tjocksmocken från rutan hade jag varit riktigt nöjd... Tjocksmock? Han har ju förstås en given plats - det är ju ändå fet-tisdag!

Tabata!

Ja, det låter nästan som ett stridsrop men är alltså intervallträning -  korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger för varje övning. Jobbigt men smärtsamt skönt! Ja, det är i alla fall vad jag ägnat mig åt ikväll. Och så har jag skrattat också! Vi är en så härlig grupp som gillar att träna men också att beklaga oss... Haha!

Idag fick vi värma upp med att trampa runt på spikmatta... Det tar ont! Ja, man blir väl tåligare med tiden men nog känns det! Idag gick det förvånansvärt lätt både för mig och en annan av tjejerna. Hon gick så långt att hon ville märka sin matta för att kunna välja samma nästa gång! Och ett sånt uttalande måste givetvis kollas upp:


Ganska snart stegade ytterligare ett par fötter fram för att testa om just den här mattan hade fått taggarna nedslipade eller nåt...


Men nej. Samma smärta! Bara att kliva tillbaka till sin egen!


Den enda som skuttar på som om hon stod på golvet är vår "träningsfröken" Anki! Ja, vi kallar henne fröken ibland och turas också om att fjäska och visa oss duktiga! Haha! Roliga samlingar där man nästan glömmer att man jobbar hårt eftersom det är så härlig stämning! Men vi får slita och det tackar vi för! Det behövs - åtminstone för min del!

Annars har det mest varit pappersjobb och annat tekniskt fix inför Stockholmsturnén. Kan man kalla det turné när man bara spelar en föreställning? Åjo, det får vi allt göra! Vi har fortfarande platser kvar och nu återstår knappt två veckor innan det är dags. Så skynda på alla som ännu inte köpt biljett! Vi vill ju att så många som möjligt ska komma och se! Gå in på Scalateaterns hemsida: http://www.scalateatern.se/index.php?id=208 
 
Håller också på att lista kostnader och just nu är vi väl uppe i så pass mycket pengar att jag inte riktigt vill tänka på det. Ser istället fram emot att vi kanske kan kränga lite fler biljetter så att skratten får eka över hela huvudstan'! Det är ju det som är det viktigaste! Imorrn blir det lite presskontakter och andra utskick varvat med möten och planering inför kommande event. På fredag spelar vi också i Robertsfors och där är det i alla fall utsålt (lite drygt) just nu. Kontentan av detta är alltså att vi ännu (ja, jag säger ännu!) har svårt att slå igenom helt i Stockholm men att vi är djävligt stora i Robertsfors! Haha!

Köttskandal!

Läser tidningen och undrar om folk verkligen har koll på vad de sätter i sig. Färdigmat har ju aldrig varit någon storsäljare i vår familj och efter att ha läst den här artikeln så är den ännu mindre intressant!


Findus har gjort sig skyldiga till fusk och bedrägeri säger Landsbygdsministern då deras lasagne innehållit hästkött. Jodå, det känns ju helt sjukt att de inte redogjort för detta men jag tycker nog att den övriga texten är nog så intressant:

- Den här lasagnen tillverkas av en fransk leverantör - i Luxemburg.
- Leverantören köper kött av en fransk leverantör.
- Det franska köttet kommer från en cypriotisk handlare.
- Den cypriotiska handlaren har fått sina leveranser från Rumänien...

Hästkött eller inte - vill man verkligen äta en produkt vars innehåll färdats runt halva Europa? Det finns många som är rädda för att datumet på den lokala köttfärsen ska ha gått ut men är det samma människor som sätter i sig den här lasagnen? Långa leveranser, oklar hantering, oklart ursprung, oklara tillsatser... Tror att det är betydligt värre! Och näringsinnehållet är förmodligen också konstgjort... Att det innehåller häst känns just nu som ett marginellt problem...

Med andra ord vill jag än en gång rekommendera alla att köpa lokalproducerat! Man vet vad man får och varifrån det kommer. Obetydlig miljöpåverkan med korta leveranser. Dessutom får vi ju som grädde på moset bönder som tar hand om det Västerbottniska landskapet! Win-win med andra ord!
 
Nog om detta. Nu måste jag jobba lite! Hoppas att företagen här omkring även gillar lokalproducerad underhållning - som ju ofta håller högre kvalitet än den vi köper in utifrån! Så det så!

Snålblåst...

Skön promenad! Åtminstone de få metrar som vi gick på gatan mellan husen där det var lä.... Fy vilken hurvig snålblåst ute! Inte skönt! Jag tror att vi är fler som längtar efter våren och solen!

Jag menar, hur kul ser det ut? När solen inte är framme heller så blir det lite tragiskt tycker jag.

Övergivet... Mjölkbordet behöver definitivt omges av lite grönska!

Men vi promenerade i alla fall - trots att det var svårt att klä sig mot kylan. Enda sättet att få upp värmen var att gå fortare! Och gå in på ett par affärer på Solbacken! Haha!

Den här Melodifestivalskyltningen såg också lite ledsam ut idag... Kändes inte som nåt större party!

Men det är kul när man hittar nåt bra! Det här badrumsskåpet var både billigt och snyggt! Passar perfekt på er lilltoa Oskar och Lisa! Vad tror ni? Har ni tur kan ni också få mannen i spegeln på köpet... Han är bra med en borrfluga!

Det här bordet och stolarna skulle också bli fint i ert kök om ni vill ha lite nytt. Det mesta var på halva priset så nu är det tid för lite fynd! Ja, vi harvade på en stund innan vi gick hem. Mest nöjd var jag dock över en ram till Mys teckning och tulpaner:


Viiiita! Jättefin och lite mer ovanlig sort! Ja, det blev lite vårkänslor i alla fall innan dagen var slut.

Annars har det mest varit tvätt, matshopping och annat nödvändigt. Ja, förutom TV:n då! Ikväll började ju den danska serien "Brottet" om igen. De är otroligt bra på serier och vi följer också "Dicte" på måndagar. Eller gillar man dem bara för att det är nya människor och lite annorlunda intriger? Jag vet inte.


Klart annorlunda är också serien "House of Cards" som vi börjat se på Netflix. Väldigt bra om politik och maktspel med Kevin Spacey och Robin Wright! Se den!

Slutligen vill jag bara säga att det inte löns skicka förfrågningar till mig om spel och andra applikationer på Facebook. Jag vill inte ha dem och raderar alltid. Tycker heller inte att min födelsedag behöver påminnas om på annat sätt än Facebook - det räcker gott. Skulle någon missa att gratulera så gör det inget heller! Jag verkar ju fylla år i alla fall och har aldrig gjort särskilt stor affär av det!

Nu tror jag att det blir sängen! Har en lista på mail och fix som måste göras imorrn och det känns bra att kanske vara utvilad en måndag morgon! Syyynes!

Hej söndag!

Du ser rätt bra ut än så länge! Sovmorgon (självklart!), soffmys och träning med en mil på cykeln (nytt pers!) och lite efterföljande övningar! Nu är duschen avklarad och jag känner mig piggare än nånsin! Nice!


Inspirerad av andra Facebookare gjorde jag en brunchlunch med bacon och äggröra - gott! På TV:n åks det skidor för fullt och jag ser fram emot en prommis till handelsområdet. Kanske blir det ytterligare en kaffe på Waynes?


I övrigt så började vi prata om sommaren och tittade tillbaka på bloggen för att återuppleva fina dagar tillsammans med barnen! Här ser ni min glada familj på bild från sista dagen i juli förra året.

Vi tittade också tillbaka på den fantastiska brunchen på Casinot som vi gärna vill uppleva igen! Nu ska vi ju ner till Emilia i mars så det kanske får bli en gemensam måltid där? Vad säger du gumman? Kanske kan vi också få träffa din nya kärlek? Jo, det har officiellt erkänts ett förhållande på Facebook (detta fantastiska nyhetsorgan! Haha!) så vi ser fram emot att få träffa honom!

Hos Oskar och Lisa har det gått hårt i natt och någon har anlagt en brand i grannhusets trappuppgång! Fy fanken! Någon har också eldat lite papper nere i deras uppgång och det känns verkligen inte kul! Dags att de sätter in dörrkoder nu och låser på nätterna. Nu var det bara trappuppgången som blev rökskadad och svartbränd men ändå! Det blev också en påminnelse för dem att byta batterier i brandvarnaren... Ofta ska det ju hända något innan man kollar ordentligt. Nu påminner jag alla om denna viktiga åtgärd!

Nej, nu  blir det prommis! Ut i det grå vädret! Hoppas hitta lite nya vita tulpaner så att man får tillbaka vårkänslorna igen!

Kulturlördag!

Idag var det dags för mig att byta sida på kulturtanten - stiga ned från scenen och sätta sig på läktaren! Inte dumt det heller! Hade bestämt med My och hennes söta föräldrar att vi skulle gå på Barnlördag på Västerbottensteatern och se "Stackars lilla clown"!

Jag var lite sen i starten så när jag kom dit så hade de redan anlänt och stod klara! Jag hade tänkt passera vinterbadarna och ta någon bild på vägen men förmodligen var arrangemanget slut eftersom jag fick stå flera minuter i bilkö och lämna företräde när all publik skulle korsa övergångsstället... Alltså blev det intet. Jag ville ju hinna i tid till teatern: Det vill man ju gärna när man bestämt möte med så här söta människor!

Söta My! Idag i flätor och ny klänning som hon fått av farmor!

Kramarna var dock lika goa' som vanligt! Idag var jag bästa Monica igen! Och även lite fjantig som hittade på att jag jobbat på teatern... Haha! Nej, hon går inte på allt - även om det råkar vara sant!

Så började den fina föreställningen om en clown som inte har det så lätt och till slut ger sig iväg med en cirkus för att finna sitt hjärta - och även lyckan! Vägen dit är lite snårig men det går ju bra till slut - det är väl det bästa med teater för små barn! Men allt var inte rosenrött. Tänk att bli bortglömd på sin födelsedag eftersom man också har fyra syskon som fyller år samma dag...

Ibland var det dock lite spännande och då fick man ställa sig! Kan också bero på den stora nackdelen med barnteater - de usla sittplatserna... Haha! Oftast kuddar på golvet och det är åtminstone inte särskilt skönt om man är vuxen. Idag fick jag dock en stol - men det kan ha berott på att alla tror att jag är mormor...

Efter föreställningen fick också alla barn komma fram och titta på clownens saker och prata lite. Väldigt uppskattat! Vi trodde att My skulle vara för blyg men hon stegade fram och mitt i mängden barn kunde man höra hennes röst när hon berättade för clownen: "Jag har randiga byxor!"

Sedan ingick det också fika så My valde plats i caféet först av alla!

Ja, Malin och Martin har verkligen en stor tjej nu! Hoppas få mysa tillsammans fler gånger på teater!

Och fiiiiika!

Sedan gick vi ned på Nordanå som ju är en härlig mötesplats! My älskar Nordanå så hon har framtiden för sig som kulturtant även hon!

Där träffade vi på Peter och Sara som tagit en promenad och stannat till för fika! Jag hejade glatt (och högt) men fick dämpa mig lite då det också vara konsert på caféscenen... Jag har ju väldigt hög volym!

My kollade in lite handgjorda frukter, tårtor och kakor! Fina!


Malin hittade en bok med citat från Tove Janssons böcker!

Och sedan gick vi för att se Walderstens utställning i konsthallen!

Vilken kreativ konstnär! Han har också enormt mycket humor så det blev ett väldigt roligt besök!

Den uttråkade riddaren... Underbar kroppshållning!

Gå och se utställningen om ni inte gjort det! Hänger fram till 17 februari!

Hängde med familjen Bergvall hem för att ge och få presenter! My fick en ficklampa som vi hade köpt på IKEA. Den går att ladda själv genom att veva upp den. Smart eftersom batterierna oftas brukar ta slut rätt snabbt!

Jag fick ett par underbara teckningar som My ritat till mig. Det här är ett porträtt av mig och det var verkligen likt! Samma glada och breda mun och längst till höger även en liten blomma!

Det här är också jag. Det gula är kroppen och mitt hår har flyttat lite till höger. Vad som var utmärkt förutom benen på den gula kroppen fick jag lov att fråga om och fick det självklara svaret: "Det är ju din snoppa!" Jaha..., men jag har ju ingen snopp! "Nej, men där har du det!" Haha! Ja, hon är för rolig!

Soffmys med lördagsgodis och det senaste avsnittet av "Skrotarna" fick avsluta den här eftermiddagen!

Ja, och lite lek i hennes rum också! Sedan satte hon sig i sitt lektält med iPoden och svt.play... Dagens barn har moderna leksaker!


Sedan har vi fixat lite middag här hemma! Parmalindad marulkskind som nog var godare än den såg ut! Det gröna på toppen är en klick av peston jag gjorde häromdagen och den verkade inte vilja flyta ut... Lite sallad med melon, selleri och haloumiost blev dagens tillbehör!

Nu sitter vi nogi soffan resten av kvällen eftersom det blir ännu en deltävling i Melodifestivalen. Ja, om nu hockeyn har tagit slut innan dess... Ha en fin kväll alla!

Jobbdag i Luleå!

Hemma igen efter en låååång dag i Luleå! Joo, det tar 12 timmar att åka iväg, rigga, jobba, packa ihop och åka hem! Men vi gillar ju det vi håller på med! Ikväll var vår utmaning inte själva publiken - utan lokalen!
 
Stort företagsparty i Stadshotellets festivitetssal som ju är ett otroligt vackert och klassiskt rum! Det lämpar sig dock bättre till omickad stråkmusik än till fest med förstärkt ljud. Akustiken är helt sjukt jobbig! Allt hörs utom det man vill förmedla... Tur att vi hade bästa Peter med oss på tekniken!

Jag lämnade honom att rigga färdigt eftersom jag naturligtvis vill gå en sväng till Kulturens Hus!

Och vem kommer nedför trapporna på jobbet om inte finaste sonen!

Vi hann med en eftermiddagsfika och lite surr innan det var dags för mig att gå tillbaka. Alltid så kul att träffa och kramar dig Oskar! Det här är verkligen den sora fördelen med att åka till Luleå och jobba! :)

Hann ju in på ett par affärer på vägen tillbaka... Vete fan, men jag måste vara bra på det här? Nu kunde jag dock inte bestämma mig vilken färg jag skulle köpa på ljuskuberna i glas så jag funderar nån dag till. De finns ju också i Skellefteå. Fina var de i alla fall!

När jag kom tillbaka hade Peter riggat klart och vi inväntade Åsa för att göra soundcheck.

Snabb middag på Tallkotten innan start!

Piffade och klara gick vi för att möta och ta hand om gästerna!

Mingel en trappa ned! Den enda som plåtade mer än mig var VD:n... Jo, det är han bakom blixten! Mycket folk, hög stämning och hög ljudnivå redan här. Huset kan inte vara gjort för att ha folk i... Haha! Om de var stökiga?

Nej, rena helgonen...

Så körde vi igång! Åsa började med att länsa baren på ramlösa...

...och avsluta vårt första pass!

Det var verkligen knepigt att nå fram till de som satt längst bak och eftersom de inte riktigt hörde bra så började de prata och när några börjat prata så kunde inte de som satt bredvid höra alls... Att höja ljudet var heller inget alternativ så vi traskade runt i lokalen för att få kontakt och det blev figurerna som till slut fick publiken med sig. Kan bero på att de är så hårdhudade och fräcka att ingen vågar säga nåt... Haha! Hur som helst blev det en arbetsseger och extranummer! Sköööööönt! Tack Luleå för den här gången!


Hade turen att få åka med Peter idag och det är otroligt skönt att slippa köra när man ska åka hem. Bara att luta sig tillbaka, notera molnen när vi passerade Piteå, surra lite och slutligen bli avsläppt hemma!

Nu har jag smällt i mig ett par underbara mackor med parmaskinka och fetaost! Dags att slänga sig i säng! Tack kamrater och otroligt bra jobbat! Imorrn är det sovmorgon och barnteater som gäller! Natti!

På pricken!

Jaha, så rök den här dagen. Känner mig ändå nöjd även om jag nog har lite jobb kvar innan jag är klar. Det blev mycket ekonomi och planering idag och då går tiden fort... Ja, jag började ju med min text inför morgondagens besök i Luleå men hamnade av nån anledning i ett sidospår där det dök upp andra uppgifter. Såg dagens horoskop i Norran senare och inser att det nog stämde rätt bra idag:


Impulsiv och lätt störd! Det är nog jag i ett nötskal det! Tror ni mig inte så fråga maken... Haha! Honom har jag förresten varit väldigt nöjd med idag! Han har tillverkat ett nytt skåp som blev precis som vi ville ha det!

Jag har ju en datorplats i hallen när jag vill blogga eller sitta och jobba lite mer socialt (Kontoret ligger lite "bakerom"!) och där har han tagit bort de gamla hyllorna och gjort ett nytt glasskåp för alla gamla och uttjänta kameror! Så fiiint! Till vänster i bild ser ni också min "Emma-docka" som jag fått i present av Helena Weegar. Den har en hedersplats!

Det blev både snyggt, ger bra arbetsbelysning och minimerar också dammtorkningen! Jag blev väldigt nöjd! Men nu kanske han får beställning på fler när jag har lagt in bilden på bloggen... Vi har ju ett par ungdomar som gillar hantverket!

Ikväll blev det också träning igen och ett svettigt pass Indoor Walking! Jag vet inte om det är bra men ju mer jag tränar desto mer svettas jag... Fräscht! Haha! När jag kom hem hade vi också besök av en gammal kompis som nu sågat matlagningen på min blogg... Han dök nämligen upp när maken värmde pizzarester från gårdagen... Därför tror han inte längre på mina matbilder och jag känner mig därför tvungen att visa upp min sallad som jag gjorde när han hade åkt:


Den här bilden är till dig Urban! Blandad sallad, päron, fetaost och parmaskinka! Till det en snabbgjord "pesto" på bladspenat, mandel, olivolja, citron och vitlök. Väldigt gott! Och väldigt mycket vitlök känner jag nu... Haha! Hoppas att mina kamrater är tåliga imorrn. Vi jobbar ju tyvärr rätt tätt ihop...

Nu blir det inget mer bloggande idag. Ska ta tag i textjobbet en stund! Har också surrat med fina dottern i telefon ikväll så då känner man sig extra glad!

Soool!


Lite trött och slut igår kväll men av det känns inget idag - kan bero på att humöret alltid når toppnoteringar när det lyyyyyser utomhus! Ja, jag får väl medge att jag har liiite träningsvärk men det är ju bara positivt!

Träningsvärken kanske sitter i käkarna efter att ha jobbat hårt i gårdagens avsnitt av "Skrotarna"? Haha! Borgmästaren hade en tuff motgång... Inte alltid man sätter sin politiska karriär på spel en vanlig onsdagkväll i januari...

Tufft var det också för svenskarna att möta Messi och hans Argentina. Inte kul heller med ett "lustigt" självmål i tredje minuten... Men 2-3 får sägas vara godkänt ändå!

Men nu är det en ny dag med nysnö och alldeles ny snö! Den som kommit nu är så fjunig och full av kristaller att man måste glädjas åt det vackra i det vita!

Eller hur?


Avslutar med en vacker boll och återgår till arbetet! Måste förbereda morgondagens insats då vi åker till Luleå för att ta hand om "Nordiska Bil" och deras firmafest! Och i afton är det ju träning igen! Vad trodde ni? Haha!

Har också startat dagen med spenatdrink och det kanske är därför som jag känner mig så pigg och rask! Mer klorofyll åt folket!

Skrot?

Om jag hann mycket igår så blev det väl desto mindre idag... Fattar inte var den här dagen tog vägen? Jag har påbörjat massor med saker men inte gjort klart nåt... Joo, det har jag ju - men det känns inte så. Kan bero på att jag varvat jobb med andra saker här hemma. Åkt iväg med skrot (mig själv?) till återvinningen, handlat lite och lagat mat å sånt.
 
Åsså har jag ju tränat igen... Förvånade? Och vägt mig! Eftersom jag tränar 4-5 gånger varje vecka så förväntar man sig i alla fall att något lite ska ha förändrats... Nääääeeee... Där sket jag en lök! Haha! Exakt samma resultat som förra veckan. Jag får nog snart skrota hela projektet. Nej, skämt åsido mår jag och sover bättre och det får kanske räcka. Kan också vara någon där uppe som tycker att jag inte ska förhäva mig...

Roligaste kommentaren efter träningen fick jag i alla fall igår när jag passerade receptionsdisken på 360 efter Indoor walking-passet. Jag sätter ju gärna glasögonen på skallen då och då och när håret är blött så blir ju glasen av förklarliga skäl lite immiga:
 
"Vad har du gjort?" sa killen i receptionen. "Har du tagit dyk-cert?" Hahaha! Ja, det kan man kanske tro men jag förklarade att jag hade svettats och att det inte borde vara så sensationellt på ett gym... Får kanske skrota glasögonen under passen men jag tycker ju att det är kul att se ända fram till den som leder också!


Nåja, det som ska skrotas är väl kanske själva maten men det är något jag har väldigt svårt att vara utan. Gjorde en pizza med bacon, lök och tomater innan jag åkte iväg så nu har jag äntligen ätit middag! Gött! Nej, det kanske inte var den ultimata maten men ibland får man äta något mindre nyttigt också!

Hur som helst så ska jag skrota ner mig i soffan nu och se kvällens avsnitt av "Skrotarna" där det idag händer grejer! Jag håller också tal till folket tror jag - om det nu inte är bortklippt och skrotat! Haha! Barnkanalen 19.20 eller svt play!

I'm back!

Den här dagen har bara rusat iväg men jag har också hunnit massor! Kan i och för sig bero på att jag hade bokat in första mötet redan efter 8.00... Det har sin fördelar att stiga upp tidigt också! Men jag tycker inte om det... Haha!

Började med att kika på lite lokaler inför kommande event och blev jätteglad över all ny input och smarta lösningar! Det är roligt när saker och ting går ens väg!


Hade som vanligt världens bästa Jörgen med mig och som ni ser är allt inte riktigt klart ännu! Men det blir - cementsäckarna ska bort så småningom!

Därefter blev det mer träning! Igår kväll var det ju SPYC för min del och det var ett pass om hette duga! Jag svettades floder och låg bara och flämtade på mattan när vi var klara... Men det är ju så man vill ha det! Eller hur?


Ja, ni ska få en bild från passet - innan det började. Det är därför alla är torra i håret... Och det är en och annan barnmorska med i min grupp - många utmärkta!


Idag blev det ett lunchpass med Indoor Walking och jag såg precis ut att vara så blöt i håret och rosa i ansiktet som jag trodde... Hårdkörning även idag!

Det är ett under att jag har sådan kontinuitet - men så har jag ju träningsvärk lite här och där också! Den mildras dock om man håller igång så det är bara att fortsätta! Lunchträning ska jag försöka hinna med fler gånger - riktigt bra att vara färdig med allt när kvällen kommer! Fortsatte eftermiddagen med planeringsmöten (jo, jag duschade innan!) och när jag väl kom hem så var jag jättehungrig. Vi blev sugna på husmanskost...


Stekt falukorv, kokt potatis och lättstuvad broccoli. Jättegott! Precis vad jag behövde. Nu ska jag bara dö bort i soffan framför TV:n. Det behövs känner jag! Jag vill ju komma tillbaka fler gånger!

Fors...

Svensk FORSkning visar nu att man kan hålla andan längre efter fasta än när man nyss har ätit frukost... Ja, för en dykare är det säkert viktig information men personligen skulle jag hellre önska att forskarna lade tid på att bekämpa sjukdomar. Men vi är och tycker ju olika!

Nästa FORS är den med berg i efternamnet och är ju något på allas läppar idag! Personligen (igen - eftersom detta är min personliga blogg) så förstår jag att Anders Forsberg måste söka andra jobb. Om nu inte Skellefteå AIK har erbjudit förnyat kontrakt så är väl det inte så konstigt? Skillanden är väl att han väljer att vara ärlig om det.


Jag tror dock att skadan som AIK gör genom att säga upp honom med omedelbar verkan är av betydligt större avgörande betydelse än FORSbergs byte av klubb nästa säsong! Har hockeystyrelsen fått storhetsvansinne och börjat med maffiametoder? "Ingen bråkar med stooooora och mäktiga Skellefteå AIK!" "Gör du inte som vi säger så får du gå!" Ja, jag kan ha fel men det är i alla fall min åsikt.


Det är väl hur som helst inte nyttigt med den här typen av bråk innan slutspel... Det borde även FORSkningen visa på. Nu vet vi ju att alla överlever även om inte Skellefteå AIK skulle vinna! Joooo.... Mina bilder är från förra året och jag tror vi fixade det också!

Den kommande FORSen i dagens inlägg är väl den jag nu blir kastad utför när jag kritiserat Skellefteås enda stolthet... Det är ju tur att jag kan simma!


Och tur att jag fortsätter med mina drinkar och min träning! Jag genomFORS i alla fall av mycket energi i morse! För mycket?

Men på tal om trätor och getingbon så hittade jag denna bit från ett getingbo ute på uppfarten idag. Någon som fattar hur det kan ha blåst dit? En FORS? Nej, det var nog en usel nödkoppling... Jag lägger ned.

Nu ska jag FORSa mig igenom de sista arbetsuppgifterna innan det är dags att åka iväg och röra på kroppen! Ikväll blir det SPYC!

Vårsooooool!

Underbart väder! Det är ju bara för härligt att titta ut och se solen stråla och snön gnistra! Men ni ska inte tro att jag kastade mig ut. Nej, jag valde att gå till motionscykeln för att värma upp min smärtande vad och tänkte att en mil borde göra den gott! Det blev en svettig men bra kamp (jag vann!) och när jag sedan stretchat klart fick jag mess av en kompis som ville ut i solen! Lika bra att gå en sväng också när man ändå var svettig... :)

Så kul att det äntligen blev av att ses Jessica! Vi har pratat om detta så många gånger men det behövs ju att någon tar tag i det - kul att vi också fick promenera i så vackert vinterväder!


Ja, ni ser ju själva! Helt underbart! Nu kommer det en härlig tid som jag verkligen ser fram emot! Man tar gärna några graders kyla bara solen lyser!

Ja, jag gjorde också allt för att skina ikapp! Inte lika ung och cool som Jessica men man gör vad man kan - och jag hängde i alla fall med i tempot!


Ljuvligt! Mer sånt! Men efter nån timme så började det dock suga i kaffetarmen! Bara att gå hem till oss och sätta på en kopp!

Och det var inte bara jag som blev glad över att få besök! Jessica är en kattmänniska och plockade direkt upp Skrållan som bara låg kvar i famnen och myyyyyyste! Själv var jag väldigt nöjd med ljussättningen - jobbar i komp med solen! På alla sätt ser det ut som...

Men vi var också lite hungriga så det blev en snabb kycklingsallad, mera kaffe och surrande hela eftermiddagen! Väldigt trevligt! Känns skönt att ha såna här dagar med tid för fina möten! Kul att du kom Jessica och Stor Kram!

Utanför fönstret hände det också saker. Här har vi fått nytt besök vid fågelbordet! Men vad är det här för pippi då? Ett rött fält på huvudet och en sort som jag inte sett tidigare. Nu är jag ju en relativt nybliven "fågelskådare" så jag har inte så mycket att referera till...

Framifrån!

Och från sidan! Vad är det för art?

Det här mina vänner är i alla fall en heeeelt vanlig talgoxe!

Ha en bra kväll alla! Känner mig stärkt efter en dag med mycket motionerande och trevliga samtal! Nu fattas bara lite matshopping och TV!

Härligt David!

Måste ha haft för mycket tid över idag! Tredje gången jag bloggar... Å sen har jag ju facebookat å instagrammat å twittrat... Social kris? Klarar inte av att vara hemma och ta det lugnt en dag? Haha! Jag blir ju fort rastlös men en slö dag i hemmet borde jag väl ändå klara av! Det är ju faktiskt ganska skönt!

Avslutar dock dagens "sändningar" med att hylla den här unge mannen! Jag tycker nog att fjolårets låt stack ut mer än den här men himmel vad han är rutinerad på scenen! Han trivs verkligen och lyser genom rutan!


Eller vad säger ni? Prydlig och ordentlig men med en fantastisk röst och otrolig utstrålning! Dessutom dansar han som en Gud. Hur långt han kommer vet man aldrig men jag hoppas ju självklart att han vinner! Och med tanke på vilken reklam han gör för Skellefteå så tycker jag nog att han hade varit ett bra och "Skenialt" val som marknadsförare för den här stan!

Det är länge sedan nu som han gjorde koreografi till "Tonight's the night ikväll" med Bröderna Henrys och nästan lika länge sedan som vi bekostade hans flygresa ner till Stockholm för att söka till "Fame factory" (tror jag) - iförd en revytröja med texten "Scen kväll ve henrys"! Ja, han hade den på sig i TV som tack för hjälpen! Nu tror jag att han hade klarat sig bra även utan oss. Han har definitivt "det"! Önskar honom Lycka till i finalen och hoppas att vi är fler Skelleftebor som ser till att en av våra egna går vidare! Nu ska jag verkligen ge mig för idag! Tjolahopp!

Väntar på seger...

Efter en lysande helgfrukost kom jag väl i nån sorts slapp och slö stämning som nu präglat resten av dagen. Ganska skönt och ganska ovanligt! Har alltså inte gjort mer än att vika lite tvätt och läsa. I afton tog vi också en ovanligt lugn promenad till kvartersbutiken!

Och till er som vill hyra maken som frukostvärd kan jag spä på avundsjukan genom att säga att han också skottar... Ganska bra dessutom! Förvånade? Nääääeeee....

Fint längst cykelvägen idag! Och är det inte solen som skymtar därframme? Vi blev lite glada:

Ja, särskilt maken! Han har ju fin studs i steget men jag måste erkänna att ljuset i tunneln inte var någon sol utan skylten på OK Solbacken... Haha!

Men det är vackert med all snö i träden! Det gäller ju att se saker och ting från den positiva sidan!

Därför softade vi också lite idag och stannade till på Waynes för att dricka kaffe! Trevligt!

Och gott! Oj då... På bild med skägget i brevlådan! Det blev visst en kaka också... Sedan gick vi en runda och slank även in på ICA.

Hittade en passande bok! Haha! En ny bibel för oss som har aptit, ambition och "ultimata kurvor"?

Och en annan som jag verkligen inte trodde fanns! Allt om vedeldningens själ... Definitivt inget för mig i alla fall. Kommer garanterat att finnas på rean.

Det mörknar ju snabbt och när vi gick hem så såg vi elljusspåret som går ända till Skelleftehamn. Det ser onekligen inbjudande ut även om man bara minns skidutflykter med bakhal utrustning... Kanske måste prova ändå?

Till middag blev det sedan rotsakspytt som jag gjorde i ugnen!

Renrostbiff som jag gjorde i pannan!


Och en uppläggning som blev allt annat än snygg med ful svampsås och spridd persilja... Men vid det här laget var vi så hungriga och då orkade jag inte fixa mera. Det är ju en slö dag idag!

Och det verkar vara fler som slöade till denna lördag - AIK förlorade tydligen mot Timrå! Jag var ju så säker på att det skulle bli två hemmasegrar idag: Hockeylaget och David Lindgren i Melodifestivalen! Nu står allt hopp till David och han har hittills aldrig gjort mig besviken. Kör hårt nu! Vi behöver en seger!

Helgfrukost!

Hittills en alldeles utmärkt lördag! Sovmorgon och ett härligt uppvaknande till nybryggt kaffe och kalasfrukost!

Maken hade också kokat ägg, plockat fram goda pålägg OCH stekt amerikanska pancakes! Vad han håller på med nu? Ja, han är ju man och ganska exakt i sina upplägg så han berättade att plättarna skulle hålla ett visst mått...


10 cm! Ganska exakt? Jaaaaaa! Jag börjar undra om inte han tillverkade också dessa med hjälp av tumstocken? Haha!

Nåja, jag klagar absolut inte! Jättegott och mammas hemgjorda äppelchutney passade också bra till! Sedan har jag mest suttit i soffan och softat. Tittat på andra som åkt skidor och ser fram emot en promenad på en stund. Sedan blir det renrostbiff till middag och melodifestival på TV. En alldeles lagom skööööön lördag! Städa garderoberna? Men hallå! Det är ju en dag imorrn också...   

Django Unchained!


Still happy! Och just nu känner jag mig faktiskt extra glad! Maken bjöd mig nämligen på bio! Jag gillar ju att göra och uppleva saker så jag får väl säga att dagen är godkänd med både teater och film!

Tack vare mina Facebookvänners goda inrådan så blev det "Django" ikväll! Jag var lite sugen på att se "Flight" också men det kommer ju fler kvällar! Jag skriver mer om filmen nedan men avslöjar såklart inget avgörande.

Började dock med att bjuda maken på en toast på Waynes - smakade bra och förenklade kvällens matlagning med ungefär 100%!


Sedan får man ju gott kaffe också och det är aldrig fel! Vi var nämligen lite oroliga över att slumra till under den nästan tre timmar långa filmen... Ja, det är ju en låååååång rulle av:

Judith? Näääeee...


Quentin Tarantino ska det vara! Och med tanke på andra filmer han gjort - "Inglorious Bastards", "Pulp Fiction" m fl - så var förväntningarna höga men ändå lite skruvade. Han gör ju lite exceptionella filmer... Och den här var inget undantag!


Det här var den "blodsplattrigaste" film jag någonsin sett, samtidigt som den hade så otroligt mycket humor! Inte ofta man skrattar (för) högt när någon blir ihjälskjuten... Och det var nog meningen om man får läsa citat av Tarantino själv:
 
– Det är något sexigt med galghumor. Man vet att det är roligt, men inte om det är tillåtet att skratta åt det, ­säger han i en intervju med New York Times.

Nåja, 1858, två år före inbördeskriget, slavhandeln i full gång och Dr King Schultz (Christoph Waltz - så bra!) jobbar som prisjägare. Han köper loss Django (Jamie Foxx) eftersom han kan identifiera ett par av hans utvalda offer och på den vägen är det. Det blir ett rasande jagande, skjutande och strävan efter rättvisa. Jag har alltid tyckt att filmer om segregation och andra orättvisor är viktiga och det är även den här! Django blir den första "nigger" (som det sägs i filmen) som rider bredvid en vit man och han gör det med sån djävla pondus! Man blir lycklig! Jamie Foxx är också lysande! Själv tycker jag att Di Caprio bleknar i jämförelse med de här två men det är väl en smaksak. Hans karaktär är ju inte heller någon man sympatiserar med... Samuel L Jackson är väldigt olik sig men också så otroligt bra!

Det är spännande, roligt, välspelat, smart och gjort med humor, stort rättspatos och jävlar anamma! En fruktansvärt bra film som kommer att hålla mig vaken många timmar till! Se den! Ni måste! Ett par av scenerna är i blodigaste laget och jag tvingades att blunda lite men ni kommer lätt att upptäcka dem själv. Ja, i jämförelse med dem så var skjutscenerna en komedi... Då fattar ni!

Favoritcitatet: "Say goodbye to Lara" och efterföljande aktion... Favoritscen: Den med huvorna...

Bra kväll! Bra film! Bra dag! Ses imorrn!

Glaaaaaad igen!

Vilken tur att jag har växlande humör! Därför blir inte heller de sura dagarna särskilt långa!  Fast jag kan ju istället inte svara för hur ofta de dyker upp... Haha! Idag är det i alla fall en mycket bättre dag och det känns skönt. Jag vet egentligen inte varför man (jag tror inte att jag är ensam) blir så där låg då och då? Kände mig väldigt melankolisk igår men har efter nattens något bättre sömn tagit mig upp till ytan igen. Nice!

Kan också bero på att det är fredag och jag ska ha ledig helg. Har också roliga saker inplanerade och det känns ju ännu bättre! Garderobsröjning är en av dem och det kanske inte är så kul förrän det är klart... Till lunch hade jag i alla fall bokat soppteaterbiljetter för att se Dickens "En Julsaga" med Claes Åström och David Carmel.


Foto: Pressbild/Västerbottensteatern

Som ni ser på bilden så var det två clowner som framförde Dickens historia - på fullaste allvar! Eller? Nej, clowner är ju inte särskilt allvarliga och det blev också väldigt roligt! Dessutom var båda väldigt bra på scenen - trygga och rutinerade! Claes jobbade ju på Västerbottensteatern när jag också var anställd där och började med clownspråket redan då. Han är en lysande improvisatör och en väldigt uttrycksfull skådis så det här passar honom som handsken! Det blev galet, interaktivt och oförutsägbart! Tusen Tack grabbar! 

Här blev de tackade efter föreställningen av teaterchefen!

De tackade också själva de som medverkat i föreställningen! Ja, den här typen av teater bygger väldigt mycket på publikens reaktioner och kräver sin man på scenen. Man måste vara lyhörd och orädd!

Med är också en utmärkt soppvärd som fortsatte med information efter föreställningen. Hon har en skön och lite torr humor som jag verkligen gillar! Nu är det ju hennes sista vår i den här stan så man får passa på att gå lite oftare. Har bokat ett antal föreställningar framöver så vi lär ses igen!


Jag fick ju också glädjen att träffa några av mina f d arbetskamrater! Jag och Stina gillar tydligen prickigt! Och mitt röda hår smälter in i dekoren! Haha! Stina ville inte vara med på bloggen men hon är bara så fin att jag ville dela det med er! En kvinna som har koll på det mesta! Kram!

Ja, det blev en fin dag ute också! Har inte hunnit promenera men får ta igen det i helgen. Vaden känns något bättre idag. Var tvungen att ta en bild av den fina himlen och ni ser ju att jag har stor känsla för komposition eftersom jag också fick med lyktstolpen... Haha!

Nej, nu blir det mat och bio! Fullt upp idag med roliga saker alltså! Inte undra på att jag är gladare? Ha en bra kväll alla!

RSS 2.0