Mera Rom!

Lotteriet verkar vara på vår sida än så länge... Wifi funkar som tur är just nu. Vi har däremot fått regn och lite åska och det är ju bättre att den kommer på natten! Och det kanske också är bra för nattsömnen eftersom Roma nu leder över Bologna med 5-0... Kan bli lite firande?


Skulle ju visa appen med offlinekartan som funkade mycket bra idag. Jag använder ju sällan kartor i telefonen och har inte haft någon igång utan uppkoppling. Gillar att GPS:en ändå funkar så bra utan 3G! Ja, det kanske alltid är så men jag är ju en flitig användare av papperskartor när vi är på semester så jag har lite erfarenhet...

Hur som helst gick vi från Fontana di Trevi - denna hyllning till vattenelementen - och gick ner mot shoppinggatan Via del Corso. Där stannade vi på en restaurang och tog en pizza med parmaskinka och svamp. Joodå! Men inte tror jag att det blir så mycket mer av det slaget. Pizza ääär mastigt! När vi ätit klart fick jag en hand på min axel och där stod helt plötsligt:


Bitte Stighäll som var i Rom tillsammans med sonen Jocke! Vilket osannolikt sammanträffande! Så kul att ses och så bra att ni stötte på oss så att ni kunde utnyttja restaurangens toalett... Haha! De var ännu värre än oss och betade av heeeela Rom redan första dagen. Vi tar det lite pö om pö!

När vi skiljts åt gick vi vidare och kikade på det otroligt storslagna Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II. Det uppfördes till kungens ära men kallas i folkmun av de som inte tycker om arkitekturen för Bröllopstårtan eller Skrivmaskinen... Haha!


Jag tyckte att det var riktigt coolt! Och, eftersom solen också visade sig, otroligt vitt! Nästan omöjligt att vara där utan solglasögon när den sken som starkast.


Viva Italia! Eller vad man nu säger... 


Efter en obligatorisk glass började vi promenera hemåt och passerade den här utgrävningen? Jag vet inte vad det var men det heter Area Sacre så jag antar att det är/var en helig plats av något slag. Det var också ett tillhåll för stans (vild?)katter... Det upptäckte vi när vi gick ner en trappa... Den lukten... Haha!

Här promenerar vi över Ponte Garibaldi för att komma över till vårt område och lägenheten som ligger strax till vänster om Ponte Sisto som är bron ni ser. Jag kan också rapportera att vattnet i floden Tibern nog är bland det smutsigaste jag har sett... Och nej, jag ska inte bada! Haha! 

Nu har vi ätit helt OK kyckling med brie och tryffel respektive tomat och parmesan. Och idag tog jag en sallad till, och ingen dessert, så det går åt rätt håll...  Om allt går planenligt så hörs vi imorrn då vi ska göra nya promenader i Roms fina arkitektur! 
 

Sightseeing!

En sån dag! Vi har traskat runt halva Rom och hittat både bort och hem igen! Men det var fanken inte det lättaste... Gatorna går lite kors och tvärs och en del är så små att de knappt finns på kartan... Sedan tar det ju alltid en stund innan man "kommer på" hur stan ser ut.
 

Igår kväll gick vi en sväng runt Trastevere, där vi bor, och tittade på folk och hus och restauranger.


Stnnade på ett säkert ställe! Hur jag vet det? Ja, men apoteket i bakgrunden... Haha!


Där tar de också tempen... 23 grader vid niotiden på kvällen är helt OK!

Sedan blev det en tuff natt. Inte så att vi var ute och rumlade. Det var det andra som gjorde bättre... Ute på vårt lilla torg blev det full rulle vid 01 i natt. Det var väl då partyt började. Två eller tre killgäng övade primalskrik på högsta volym! De kan ha hejat på Roma allihopa men man kunde inte urskilja ett ord. Mycket svårt att sova... Vi tror också att någon/några av dem har pissat på entrédörren eftersom lukten utanför numera inte är den bästa... 


Nåja, de gav sig till slut och vi somnade som stockar! Vaknade till kaffe och smarrig frukost med färska frukter, Lisas müsliblandning (god!) och lite lokala pålägg som parmaskinka och parmesan. Och brie. Och fikonmarmelad... Naturligtvis! Haha!


Efter en dusch var vi redo att "hit the town"! Och nu fanns det inga ungdomar ute... Haha! 


På Campo de Fiori var det marknad - precis som vi fått tips om! Nu var det här starten på dagen så vi handlade inget även om det fanns bra utbud.


Eller vad säger ni om ett helt stånd som bara sålde pasta? Det gör man bara i Italien!


Stort hus klockan 12... Vad kan det vara? 


Pantheon såklart! Ja, vi blev inte helt överraskade. Vi hade ju karta med oss! Nu kanske den inte hjälpte jättemycket eftersom vi inte riktigt orienterat oss i norr och söder ännu... Haha! Men vi kom ju lite hit och dit ändå!


Pantheon har ett alldeles magnifikt tak och är den byggnad från Antiken som varit i funktion hela tiden sedan den byggdes 126 eKr!


Man måste ju säga att de var ena rackare på att bygga förr i tiden... Påkostat och hållbart! Inte många av dagens nybyggen som står kvar efter 2000 år!


Och hålet i taket är verkligen ett hål. Läste senare tips om att man ska skynda sig dit när det hällregnar för att se vattnet strila ner och studs på marmorgolvet... Och ändå håller det!


Sedan gav vi oss ut på jakt med kartan i högsta hugg för att dricka Roms bästa kaffe som fanns på Piazza de Eustachio! Vi gick och gick - och upptäckte då att jag hade kartan upp och ner... Haha! Och jag kan säga att rättvänd är den något bättre! 


Men till slut så... Mmm... Maken njuter här av deras Gran Kaffe Speciale! Inte snorbilligt - men gott! 


Traskade vidare och gick förbi Pantheon igen. Nu tyckte jag att statyerna ändrat ögonriktning... Hmm... Men jag förstår honom. Inte kul med en duva på skallen!


I Rom finns mängder av gamla hus och hela stan är som en enda kulturskatt - men kanske i olika grader av förfall. En del hus borde verkligen renoveras men som helhet är det otroligt charmigt och personligt med all gammal bebyggelse. 


Det moderna livet tränger sig dock på... Gatorna är smala som fanken och alla kör så tätt att det ständigt råder risk att bli av med sidospeglarna... Eller som här, kofångaren... Det här är väl en ganska tight parkering?


Här trodde vi nästan att vi kommit till Spanska Trappan! Men den hade i så fall flyttat på sig... Haha! Och vid det här laget kom vi på att vi ju laddat ner en offlinekarta på telefonen innan vi åkte! Nuuuuu blev det oerhört enkelt! Även om inte alla gator syns så ser man ju riktningen och var man själv befinner sig... 


Fin utsikt var det i alla fall från toppen av trappan! Man ser ända bort till Peters-kyrkan! Oh då vi nu hade orienterat oss så gick det snabbt att ta sig till nästa sevärdhet:


Fontana di Trevi! Det här var nog det mest fascinerande idag! Kändes som om man var med i en film... Men maken tyckte inte att jag skulle bada...


Vi var ju inte direkt ensamma där...


Men här har ni oss i alla fall! Med fontänen! Nu är vi väl med i samma klubb som Anita Ekberg va?

Ja, bad hade nog varit trevligt eftersom vädret ändå har varit hyfsat. Det hade varnats för enormt mycket regn idag så hittills är vi mer än nöjda! Nu ska vi ut och äta lite så jag återkommer senare med mer rapporter! OM nu uppkopplingen sköter sig... Det är som ett lotteri det här wifi:et...

 

Bella Roma!

Framme i Rom och vår lägenhet i området Trastevere! Allt har gått som ett hejsan och om vi inte vore så trötta så skulle man inte kunnat tro att man färdats så här långt. Men det var tur att vi började vårt resande redan igår - vi har ju flugit från Luleå - det gjorde att vi slapp åka från Skellefteå i svinottan.

Och till Luleå åker vi så gärna! Vi får ju övernatta hos kärlekarna! Och när vi kom hade Lisa gjort en underbart god äppelpaj - medan Oskar var på konsert med Jack Vreeswijk. Skämmer hon månne bort sonen? ;)


Lockig och glad far och son! Den ene nyklippt och den andre långhårig. Gissa vem? Haha! Oskar är nog ganska lik mig över munnen men nog tror jag att man kan se vem som är pappan?


De har också så likadant kroppsspråk!


Eller vad säger ni? Haha!


Och här har ni finaste Lisa tillsammans med deras hyresgäst NB! Eller Julia Norén Brännström som hon ju heter! Så fina tjejer!


I morse var vi uppe med tuppen och fick skjuts till Kallax redan 06.15! Tur att de här ungdomarna är pigga som ett par pensionärer... Kanske berodde det också på att de nu har tillgång till bilen medan vi är borta? Haha! Tusen Tack i alla fall! Och vi var också pigga och vakna:
 

Haha! Nästan onödigt uppsträckta... Och om ni tycker att jag är lätt packad så stämmer det. Åsa och Mie, ni skulle ha jublat! Min väska vägde knappt 13 kilo!!! Nytt personbästa tror jag... Kan med andra ord shoppa lite... Haha!
 

På väg mot Arlanda i vackert morgonväder!


Och vem stöter vi på på utrikes? Jo, min kusin från Norrtälje som var på väg med ett tjejgäng på vinresa till Toscana! Vilket sammanträffande! Så vansinnigt roligt att ses! Önskar alltid att det hade blivit oftare! Ja, ni ser ju på skrattet att vi är släkt... :)


En timme senare var vi på väg igen! Efter att ha tagit bilden slocknade jag...


Blev med andra ord en snabb resa! Tog faktiskt inte ens tre timmar. Skönt!
 

Det som sedan tog en timme var att få bagaget... Här hade vi letat upp rätt band i källaren på flygplatsen och stod i allsköns ro när alla pensionärer som var med på planet äntligen hade hittat fram. Och då menar jag längst fram! Tror ni att ni är transparenta?? Och gubbarna går stolta fram för att ta hand om väskan. Ja, det är ju gentlemannamässigt, men då står fruarna 20 cm bakom dem. Och när de tar emot väskan står de kvar! Så nära bandet som möjligt... Ska det vara så förbaskat svårt att fatta att alla ser bättre om man backar ett par meter? Är det här typiskt svenskt eller mänskligt i största allmänhet? 


Nåja, vi fick tag i en taxishuttle som körde oss och några andra par in till Rom och fram till lägenheten vi hade hyrt. Och efter att ha åkt en mängd enkelriktade kringelikrokar är jag både glad över att vi inte körde bil hit och att vi har sköna skor med oss. Den här stan är stooooor och nästan omöjlig att hitta i... Än så länge i alla fall! Här är i alla fall bild från ena rummet i lägenheten. Väldigt fin!


Vi bytte om (efterom det är 25 grader varmt) och traskade iväg för att hitta en affär vi kunde handla lite förnödenheter (OCH mjölk till kaffet!). Gatorna i den här gamla delen av stan går åt alla håll och förr eller senare hittar vi säkert en bra väg ner till vattnet och den större vägen. Men idag tog det lite tid. Fast det är ju så vackert överallt att det inte gör något att det är lite snurrigt.


Ja, jag höll på att tappa kontrollen... Här är vi inne i en klädaffär och en trappa ner i källaren låg supermarketen... Väl kamouflerad... Haha! Vi kikade också efter ställen att gå ut och äta på och hittade ett intressant:


Haha! Det här ser bra ut! De är mot krig och turistmenyer - men ganska tydligt också för chili och vitlök... Mmm...


Efter shoppingpromenaden blev det lite eftermiddagsfika med parmesanost, parmaskinka och fikonmarmelad... Gott-gotti-gott-gott!


Och här bor vi! Nu är det wifi här men högst opålitligt så jag passar på att blogga när det går. Om det blir uppehåll så har vi inte kommit bort - då är det bara tekniken som inte är med mig...
 
Ciao! 
 
 

Regnigt Europa?

Seg start på dagen med rinniga ögon och tät skalle... Men jag låter mig inte nedslås! Bara att ladda kroppen med medikamenter och jobba färdigt innan det är dags att resa bort några dagar igen!
 

Så här regnigt är det hos oss idag... Hoppas att Europa bjuder på bättre väder!


Idag är det så blött att t o m "kungsörnen" vägrar vara med på bild... Haha!

Men när det är så här surt måste man ju hitta på något roligt! Jag fick se en bild på en underbar fredagstårta från "Mina Magiska Bakverk" på Facebook och beställde snabbt ett exemplar för att åka till teatern och bjuda mina nygamla kollegor på go'fika! Möttes av glada miner i fikarummet och det är kanske inte så konstigt när man öppnar kartongen och innehållet ser ut så här:


Voilá! En morotstårta med chokladhölje och handgjorda dekorationer i socker ovanpå! Linda är så sjukt begåvad och jag kan försäkra att innehållet var precis lika bra! Smarrig botten och ljuvlig citroncrème... Mmm...


Gladast var nog Annika Isaksson som kom rusande från repetitionerna när hon fick se bilden på Instagram... Haha! Och Fransesca tycker att det här ska bli en vana - åtminstone på chefsnivå! Haha! Ja, ni är för goa!


Ja, hon övervakade tårtan en längre stund - så att alla inte skulle ta så stora bitar...?


Här sitter alla och mumsar och medan jag tar bilder är det någon som tar en extra bit... Haha! Den här tårtan var beräknad till 10-12 personer men rack idag till säkert 25! Jättegod! Och jätteglad stämning och det unnar jag alla en fredageftermiddag!

Nu blir det full rulle här! Har nästan packat klart och ska nu stoppa ned det sista, köra upp till Luleå där vi ska sova över hos Oskar och Lisa. Imorrn bitti bär det iväg till Rom för några dagars semester!!! Återkommer därifrån imorgon! Ciao Bella, Forca Roma eller vad man nu säger! Vi ses!

 

Tillbaka i selen!

Heldag på teatern! Ja, en del skulle kanske inte kalla det heldag när man kommer kl 9 och går hem strax innan 15.30... Haha! Men jag kanske är ovan? Eller bara lat? Näääe, men sitter man på kontoret vill man ju beta av så mycket som möjligt när man är på plats - och konsulttimmar blir också intensivare. Sedan har jag, i ärlighetens namn, med åren blivit både latare och mer varsam med mig själv. 

Men det är roligt att vara tillbaka! Alla är glada och jag har ju saknat alla fina arbetskamrater! Det var verkligen inte på grund av dem som jag slutade. Därför går tiden fort och man hinner både träffas över en kaffe och sitta ner för att resonera om projektet. Och trots att jag inte har jobbat där på 13 år så känns det som om jag bara varit borta en vecka... Kul!

Och det har varit full rulle i korridoren utanför. Alla får just nu nya skrivbord och också förbättrad arbetsmiljö!
 

Här har ni Stina - världens bästa teatersekreterare - med nytt skrivbord! Nice!


Och vips! Ståbord! Fantastiskt bra sätt att variera när man sitter mycket vid datorn! Det är inte utan att man blir lite avis. Kanske något att satsa på i framtiden? Men då borde jag först börja med att hyra ett kontor... Haha!

Nåja, bra dag och mycket gjort! Hade en middag inplanerad ikväll men det blev sjukdom i lägret och det var kanske lika bra eftersom jag behöver jobba lite mer och även börja packa! Vi åker ju till Rom på lördag morgon och flyger från Luleå. Därför blir det övernattning hos Oskar och Lisa imorrn så att vi inte behöver köra iväg så där okristligt tidigt. Och så hinner man kraaaaaaaaaaaaaaaaamas med kärlekarna! <3


Måste också ta med ett par andra glädjeämnen idag. Den här lådan med penséer som står på bron fick jag av maken när jag kom hem från Barcelona - i april... Den står fortfarande kvar och är nästan lika fin trots att blommorna bara fått lite vatten då och då! Välsignade på något sätt? Eller bara glada?
 

Och de här livstipsen läste jag och kände att jag ville dela med mig av. Anledningen till att jag fastnade var kanske att jag kände mig lite hemma på punkt 7... 
 
Glad kväll på er! :)
 

Feeeeling good!

Bra dag! För kort, men bra! Vaknade förkyld och med svullet öga där jag fått något konstigt utslag som tar ont - men det kunde inte stoppa mig! Borde ha visat en trött och förkyld bild med en yrvaken uppsyn men jag känner mig inte så. Idag har jag varit så här:

Solvarm, fartfylld och happy! Och detta trots dagens hagelskur som förstörde min nytvättade bil... Haha! Nej, jag har varit svårstoppad!
 

Andra dagar kan det hända att man vill gå och gömma sig... Men inte idag!


Slår t o m på stora trumman igen för vinterns julshow! Så här snyggt paketerade var det länge sedan vi var... Och Folkparken och Food är verkligen på tårna. Kan det bli bättre?

Blev bjuden på lunch av Anna som ska sätta ljuset och det känns som om hon har en bra idé om vad vi ska göra. Nu behöver vi bara sno ihop en liten show så är allt klart! Haha! Jodå, vi har mycket idéer... Vänta bara!
 
Vad har jag gjort mer då? Jag har jobbat med teaterprojektet, handlat, varit till doktorn och fått antibiotikasalva för mitt utslag, jobbat lite mer och sedan avslutat kvällen med det härliga KASAM-gänget!
 
I Ankis urfina och personligt inredda lokal har vi numera våra träffar och det känns som värsta lyxen! Ett mysigt, hemtrevligt kulturkafé med extremt gott kaffe skulle också kunna ta plats i den här miljön! Jag gillar det verkligen!

Ikväll var det min tur att hålla låda och jag vet inte om jag var ovanligt allvarlig men det blev alldeles tyst... Haha! Nej, det är bra lyssning i det här gänget och jag fick positiv feedback när jag dragit min story. Känns bra att göra det i en så tillåtande miljö! Stora Kramar till er alla som var med! 

Jag hoppade dock över träningen eftersom jag känner att min kropp inte riktigt är med på noterna ännu. Men det kommer. Ett par långa nätter till så är jag där! Nu hade jag tänkt jobba en stund... eller gå och lägga mig... Vi får se. Sov gott alla glada och tack till alla fina som förgyllt min dag! <3
 
 

Äntligen Produktion!

Fortsatt jobb idag med diverse planering och utskick. Har också kommit mig för att (äntligen!) byta namn på mitt företag till Monica Lindgren Produktion AB! Den extremt enkla textloggan gjorde jag ju redan när jag gjorde hemsidan:
 
 

Funkar bra mot både svart och vit bakgrund. Inget märkvärdigt, jag vet, men det enkla känns bra nu. 

Mitt tidigare företagsnamn har ju varit väldigt likt det gamla moderbolaget i revyn (Bröderna Henrys Monica Lindgren AB) och jag kände att det var dags att gå vidare, lämna Bröderna Henrys och ännu mer stå på egna ben. Det är viktigt för mig - både som människa och som kvinna! Jag tror faktiskt att jag klarar mig nu! Men varför har jag inte åstadkommit det tidigare? Det kostade 1000:- och tog 10 minuter... Haha!

Jag har också träffat försäkringsmäklaren idag och gått igenom min pension - och höjt inbetalningen till min tjänstepension. Och gått igenom försäkringarna... Det är mycket man måste fixa själv som egen företagare och mitt skydd var bra - men kan bli bättre. Eller åtminstone billigare!

Under eftermiddagen satte jag också något sorts personligt rekord. Insåg att jag hade besiktningstid 13.30 och otroligt skitig bil... Åkte iväg och chansade på att biltvätten var ledig trots att jag nog egentligen inte skulle hinna. Men jag tycker att det är trevligt att även besiktningsmännen/kvinnorna får en trevlig arbetsmiljö! 
 

13.20. Kör in i biltvätten.


13.31. Checkar in på Bilprovningen en minut efter utsatt tid.
13.43. Checkar ut med streck i protokollet! Allt detta på drygt 20 minuter! Hade sjukt bra flyt!

Sedan en sväng förbi teatern för att resonera om ett par saker, hem för att jobba vidare och slutligen besök av finaste Anna som jag inte träffat på ett par veckor! Så roligt att du kom förbi så att vi hann surra ikapp lite!


Ikväll åkte vi till syrran och hennes familj. Igen. Jag vet... Men nu har gossen också fått ett namn och jag måste ju se om Max har blivit större på två dagar! Haha! Han är en riktig sockertopp!


Och nu följde maken också med! Här berättar nog My lite insideuppgifter om lillbrorsan och livet som storasyster! Hon vet ju allt! :)


Hon tycker också att han är fin - och här också ovanligt tyst... Haha! 


Ja, jag fick också hålla honom och man ser direkt vad han tänker: "Oh my God! Nu är hon här igen!" Haha!


Finast och nöjdast är han dock med sina föräldrar och här verkar han tycka att det är ganska "gött" att luta sig tillbaka i famnen på sin söta mamma... Fina Malin!

Jag var ju 11 år när hon föddes och tog hand om henne mycket som bebis. Hon var också supersöt! Måste se om vi hittar några bilder framöver. Idag är jag oerhört glad över vår fina kontakt! 

Och på tal om bilder så är ju kameran framme jämnt och ständigt. Man kan fråga sig om barnen någonsin blir trötta på att bli fotograferade? Vad säger du My? Får jag ta en bild till?
 

Jaaaaa... men sen får du ge dig... Haha! Gullunge!
 
En bra dag - fått mycket gjort och även svarat på lite mail så här på kvällkvisten. Det går framåt på alla sätt och jag känner hur jag trivs med teaterarbetet! Inte så konstigt egentligen - att jobba som informatör/producent på teatern var ju egentligen det jag ville mest av allt. OCH att stå på scenen själv. Och nu får jag möjlighet att göra båda delarna igen - fast kanske lite mindre omfattande än förr. Jag har jag ju tänkt hålla igång produktionen länge... :)
 
 
 

Jobb och träning!

Racerdag vid datorn! Har både hunnit fixa en massa pappersarbete till företaget och jobbat flera timmar med "Norrländsk Passion". Så här i inledningsskedet gäller det ju att få med sig alla på tåget och då får man tänka lite extra eftersom det geografiska området är ganska stort... Vi ska ju samarbeta med människor från Östersund till Kiruna!

Framöver ska jag ju ut och hälsa på alla och då lär det bli lite körning. Och kanske tåg... Men jag vet fanken inte om jag vågar lita på tåget när man läser skrämmande (men underbart roliga) skrönor som dem som Janne Holmstedt återger på Facebook. Har man otur kan man hamna var som helst. Och när som helst... Han råkar för övrigt ut för det mesta och borde verkligen ge ut en bok! SJ skulle säkert köpa den - om inte annat för att slippa se den publicerad! Haha!

Ja, det gick bra att sitta inomhus idag. Vädret har inte varit på vår sida... Maken har stökat och varit på soptippen på sin lediga dag och så fort han gått ut för att göra något så har regnet vräkt ned!
 

Idag har det inte varit roligt att vara Kungsörn på Morö Backe...


Desto roligare har det varit att jobba hemma och komma in i köket efter full dag i kontoret och få se maken i färd med att färdigställa middagen! Lovely! Gryta med starka korvar satt helt perfekt! Tack!

Sedan var det träning för min del. Kände mig lite tveksam eftersom jag inte känner mig riktigt 100 ännu och har lite ont i kroppen. Men jag tänkte att jag gör det jag kan. GSG! Det är ju så härligt efteråt och man känner sig så nöjd med sig själv!


Här är vi nu i Ankis nya träningslokal och jag och Karin beundrar den vackra yogamattan som hänger på väggen! Kul idé och otroligt snygg!

Men sedan var det bara att "get down to business"! Vår underbara PT hade gjort en "hinderbana" som kan knäcka den bästa häst... Haha! Här visar hon lite övningar innan vi skulle sätta igång. Och vi blev många ikväll som tog ut oss å det grövsta... Orkade inte riktigt som jag brukar men känner mig otroligt nöjd i alla fall! 

Nu blir det nog tidigt i säng med förhoppningar om en lång natt. Känns som om jag behöver det. Imorrn är det full rulle igen! Möten, bilbesiktning och mera skrivbordsjobb. Men just nu ska jag göra absolut ingenting! Sov gott alla glada! 
 
 

Skön söndag - och lite bebis igen...

Härligt att vakna upp och inse att man bara kan vända sig om och sova en liten stund till! Vi städade ju igår och hade inget inplanerat idag. Så ska alla söndagar vara! Maken åkte till farfars och jag har bara druckit gott kaffe och tvättat lite. 


Kul också att DN hade ett helt uppslag om kaffe och caféer i Rom! Känns ju helt rätt att åka nu och här fick vi mycket tips om klassiska ställen som man måste besöka! Men helst dricker de ju espresso... Hur går det då för mig som gillar cappuchino? Läser vidare:


Jag får väl räkna mig till det yngre gardet... Och häda lite på eftermiddagarna... Haha!


Vi bor i alla fall ungefär där jag ritat pilen och hoppas på att långa härliga promenader både för att dricka kaffe och titta på sevärdheter! Colosseum ligger strax ovanför Caffé Propaganda och Fontana di Trevi (ska man bada lite?) längst upp på kartan. 

Lite mysdag har jag alltså haft och åkte sedan ner på stan för att göra ett par ärenden. Det slutade med att jag köpte en jacka till mig själv och en ny outfit som present till syrran! Det är ju lite orättvist att bara bebisen får kläder... 


Sedan kunde jag inte låta bli att åka dit... Här är det söta gossebarnet i famnen hos faster. Vi är lika svaga för honom båda två!


Mycket svag är jag också för storasyrran och My är så stolt över "Lillbrorsan"! 


Här fick hon låna min kamera för att ta bilder nar jag höll lillebror. Jo, hon tyckte att faster Hanna också skulle komma med på bild!


Kolla vilka fina bilder hon tog! Här ser han ju oerhört nöjd ut! 


Men sekunden senare hade han nog förstått att hos den här tanten finns det inte mycket att hämta... Haha! "Ta bort henne och ta hit min mamma!"


Fin och vaken och lite spretig med fingrarna. Precis som storasyster när hon var liten:


Hon var ju bara för söt! Hon också! 

Det är tur att vi alla får de vackraste barnen i världen! Nu har jag just pratat med min fina flicka i Göteborg som jag längtar så mycket efter! Det är härligt att kunna surra lite som vuxna också! Varje tid i livet har sina glädjeämnen och det är bara att njuta!

Go' kväll på er och krama varandra i trafiken! Nu ska jag hänga tvätt! 
 

Städning och vänskap!

Idag hade jag bestämt mig för att städa och vädret gjorde det åtminstone lätt att börja. Vi har ju varit välsignade med en så magiskt fin höst att en regnig dag nog måste till för att jag ska börja ta fram dammsugaren. Att det sedan var urtråkigt kan jag bara stilla konstatera...
 

Onekligen höst! Men vildvinet som fått minsta möjliga vård lyser rött bland allt det andra riset. En växt med stark livsglädje!

Maken gjorde en insats i lådor med papper och annat sparat gods som rivits ut ur skåpar men sedan inte blivit sorterat. Mycket skräp - men också några guldkorn! Det här vykortet ritade han våren-94 då han var på en tre veckors resa i Australien medan jag var hemma med kikhostande barn:


En av hans bättre teckningar faktiskt! Tycker att Olle är riktigt lik sig!

Ja, det var en tuff period och ännu värre blev det när han kom hem och saknade det naturliga immunförsvaret mot kikhosta som man får när man som förälder är med hela tiden... Han hostade sönder muskelfästen och höll knappt på att tillfriskna till vårt bröllop som var i maj samma år. Men resan var en storslagen upplevelse och bilderna så sjukt bra! Han och Olle gjorde flera reportageresor som verkligen resulterade i bra material! Men så är de ju proffs också!


När det gäller mina bilder så är nog viljan större än kunskapen! Här försökte jag mig på att dokumentera kvällens middag som blev bra men ganska grönsakslös... Orken tog liksom slut och hungern krävde snabba ryck! Oxfilé, rostad potatis och gräddstuvade kantareller smakade ändå bra när det var klart!

Idag har jag också börjat fundera lite över packningen till Rom eftersom jag äntligen har packat upp väskan från Antibes... Haha! Ja, det blev mest tvätt men bättre att börja en vecka innan. Har tänkt mycket på Antibes idag och vi hade en helt ljuvlig vecka!


Grämer mig lite över att vi inte fick ta några kvällsbilder här bland bokstäverna eftersom polisen låste grindarna när de hade lust till det här coola konstverket.

Men jag gläder mig desto mer åt dagarna med Mie och Åsa. Idag är det Åsas födelsedag och jag skickar extra varma kramar till dig här på bloggen! Du har blivit en väldigt speciell vän och kollega som jag tycker mycket om och trivs så bra med!


Det finns nog ingen jag skrattat så mycket tillsammans med! Som t ex den gången när båda haft en skitdag och vi skulle iväg på jobb. Kändes omöjligt att ladda om men under färden genom stan beklagade vi oss så mycket för varandra att vi när vi åkte över Viktoriabron skrattade så vi grät! Sånt gör man bara med dig Åsa!


Du har också hjälpt mig till bättre självkänsla och fått mig att stundom faktiskt tycka att jag duger som jag är! Det är stort och det tackar jag för! Hoppas att jag också lyckats stärka dig - för du är magiskt bra! På alla sätt! Precis som du är!

Nu ser jag fram emot ett roligt gemensamt projekt där vi ska krossa julen (haha!) och göra den till vår egen grej under slutet av november och december! Avslutar med ett stort Grattis på 47-årsdagen (ja, jag skriver det här så att du inte tror att det är 45 igen... Haha!) och skickar varma kramar ner till Franska Rivieran! Du är en så värdefull vän Åsa och jag önskar dig allt gott när du nu firar med nära och kära! 


 

Sjukt trött...

Började dagen med ett besök hos min fina frissa som såg till att håret numera är som livet självt: Kort och färgglatt! Ni får bilder en annan dag eftersom jag upptäckte att min trötthet var en förkylning som bara tilltog och också ledde till att jag sov två timmar på eftermiddagen! Skallen är som bomull och jag har ont i kroppen... Så det blev inte mycket jobb idag. Tur att man får ta nya tag efter helgen!
 

Och jag vill ju gärna åka och träffa den här lille krabaten! Då får man ju inte gå och vara förkyld... Och till syrran hälsar jag att alla bilderna nu ligger i Dropboxen i vår mapp! Men du har ju som sagt "the real thing" hela dagarna så du får väl kika när du kan.

Har också bokat en lägenhet i Rom sista dagarna i september. Ja, jag fick ju en resa av min kära familj när jag fyllde år förra året och nu är det dags att håva in presenten. Blev kanske lite tätt på min förra resa - men vem bryr sig. Jag har verkligen ingenting emot sol, värme och nya upplevelser! September månad kommer jag att kunna titta tillbaka på med glädje hela långa vintern!


För den vita julen närmar sig med stormsteg... Det var lätt att säga när man stod där i vita klänningen i Antibes men snart är vi där och till premiären 29 november får vi nog klä oss lite mer! Eller mindre... Det brukar bli svettigt på scenen! Och efter den här showen blir det ju partyband eller dans så man kanske får fortsätta att röra på sig en stund efteråt? Kan bli en bra månad!

Torskrygg till middag på en bädd av gräddstuvad purjo som fått gå i ugnen toppad med lite riven ost. Till detta hemgjort mos. Jooodå! Riktigt gott! Vi älskar ju fisk...

Och vad gör man sen en fredagkväll? Man åker på Maxi och storhandlar när alla andra sitter i soffan och myser! Behagligt tomt och många glada och trevliga människor! Här träffade vi Stefan Ekström med familj och han hade också varit till frisören - men till en tysk "Haar Schnitte" i Berlin! Hon kunde sitt jobb - men jag hade aldrig vågat "snitta mig" utomlands... Jag tar det säkra för det osäkra och fortsätter hos Sara!

Och här säger jag också förlåt till Stefan och Elisabeths dotter Lisa. Hon tyckte att det var lite pinsamt att jag hade kameran med mig på affären... "Nej, jag dör!" Ja, ni förstår hur mina barn har haft det... Jag är bara för mycket ibland! Haha!

Nu blir det kaffe, soffan och en tidig kväll för att vårda skallen som fortfarande är som en gummiboll... När jag blir stor kanske jag också får en hjärna? Haha! Nej, jag måste sluta, det här blir bara värre och värre...
 
Tack å förlåt! :)
 
 
 

Teaterdag! Å mera bebis...

Tillbaka i selen! Igår var jag lite förvirrad - eller kanske ganska upphetsad - över allt som hänt och den nya bebisen som anlänt! Jag glömde t o m bort att åka och träna... Åhhh! Men jag kom ihåg att äta upp en halv påse Rollo-kola... Haha!

Nåja, idag var det jobb igen och jag kommer att sitta på teatern i mitt gamla kontor då och då eftersom den som nu sitter där jobbar halvtid och jag på det viset kan befinna mig mitt i smeten för att ställa snbba frågor och kolla av saker och ting med de som jobbar där. Nu är det ju hur roligt som helst att komma tillbaka och jag känner mig mer än välkommen! 
 

Tillbaka i gamla rummet! Och bry er inte om godispåsen... Den hade jag bara ställt upp för att bjuda alla som kom in... Jag tror att jag är i någon sorts sockerperiod? Brukar annars inte vara något problem - OCH jag har nekat en enorm gokaka! Jag är då för duktig! Haha!

Det blev i alla fall mycket gjort och jag ska fortsätta någon timme till nu eftersom jag måste jobba i ett program som jag bara har här hemma. 


Utsikten var också densamma! Här är min gamla kollega Tage som var teknisk chef då och är något liknande - fast lite mer - nu! Skönt att samarbeta med duktiga människor som man gillar! Det är en ynnest! Eller kanske ett val?


Avslutade dagen med ett pass Indoor Walking som jag också kom ihåg att åka till! Här har jag just kommit ut och noterar att mascaran inte alls är på samma plats som innan... Men det var ett bra pass och känner mig i hyfsad form trots att jag väl borde ha träningsvärk sedan i förrgår. Det tar sig!

Nu har jag just pratat med syrran igen... Jag är lite ihärdig men jag bryr mig så mycket om henne och hennes söta familj! Och nu när den blivit större så längtar jag ännu mer! 


Jag skrev också fel på bloggen igår. Här är det inte ett dygn sedan hon fick barn - det är bara 12 timmar! Sjukt fräsch! Och favoritsvågern ligger också bra till nu eftersom de har höjt min pannkaka till skyarna... Haha! Vägen till en svägerska går tydligen genom matberömmet!


Ja, det måste bli ett par bilder på sötnosarna idag också! Finare storasyster kan man inte få och My kommer att lära honom allt! Hon är så ovanligt klok!


Och han verkar faktiskt lyssna redan.


Fina My!

Å fina bebben! Livet är väl för härligt!

Nu längtar jag massor efter mina stora barn! Måste träffas och kramas snart! Jo, kramarna är fortfarande det finaste som finns och kärleken så stor att hjärtat nästan svämmar över... Älskar er!

Nu ska jag samla ihop mig och försöka jobba lika kärleksfullt en timme innan sista avsnittet på Broadchurh. Tror att det också blir en kopp ristretto! Jag har många kärlekar... :)
 
 

Mirakel!

Det var mycket som satte igång igår! Jag hade precis bloggat och kände mig glad över att biljettförsäljningen till vårt arrangemang hade startat! Nu kan vi äntligen börja jobba på allvar med vår "White Christmas"! Idag kan jag säga att biljetterna går åt som smör och att en tredjedel nog redan är sålda! Fantastiskt!

Men nu till miraklet! I samma ögonblick som jag skickade bloggen och hade tänkt börja jobba så ringde telefonen. Vattnet hade gått! Wow! Jag packade ihop och åkte över till käraste syster som var lugnet själv! Och medan jag tog hand om nattningen av My så gjorde de sig klara att åka in! 

Och det gick fort! Knappt tre timmar senare när jag jobbat klart och lagt mig i sängen med en varm och gosig fyraårings arm runt halsen ringde Martin och miraklet hade kommit! En pojke! En alldeles perfekt liten människa! Så underbart! Jag blev så lycklig och rörd för deras skull och sov gott hela natten!


Och så här glad är man när man vaknar och inser att man blivit storasyster! Klok, ansvarstagande och kärleksfull! Och fortfarande naturligtvis det sötaste barn man kan tänka sig!

Vi gick iväg på förskolan och jag gjorde en fläskpannkaka. Bra att ha lite lunch till den unga damen. Men det blev inte bara hon och jag som åt. Redan vid 11-tiden, bara ett dygn efter förlossningen - kom miraklet hem! Ja, föräldrarna också!


Nedbäddad i barnstolen, vilken pigg och ljuvlig unge!


Naturligtvis fick jag hålla och snusa lite på den alldeles underbara lilla bebisen! Så liten och så underbart fin och färdig! Man har glömt bort hur små de var men får flashbacks direkt!


Och My kunde knappt slita sig! Som hon längtat! Här hade hon öppnat paketen med klädpresenterna jag hade med mig - jo, man måste ju ge presenter till syrran också. Hon kommer minsann att få det lite slitigt framöver! 


Här hade hon fått pappas och mammas paket som var bilar från filmen från samma namn och som också hör till spelet "Infinity". Blir en bra aktivitet med spelglada pappan framöver!


Och här är lillebror! Så lik My och så vansinnigt fin! Ja, det blir mest bara mirakel på den här bloggen och det är också meningen. Här hade han just visat pappan att han kunde bajsa fulla blöjan och även kissa rakt upp när man tar av kläderna... Haha! Det kommer att bli ett och annat klädbyte innan de lär sig parera attackerna...


Eftersom han är lite lågtempad så fick han på sig en ny kofta och han är så pigg!


Och jag tror att han vinkar lite åt syrran som här sjöng "Blinka lilla stjärna där"...


Så mycket kärlek! Nu har ni två mirakel - det mest fantastiska man får vara med om! 


Stort grattis till hela familjen som nu blivit lite större! Ni är så fina och vi önskar er allt gott framöver!


Och vem kan tro att den här kvinnan födde barn för ett dygn sedan? Min syster är fantastisk! Stora kramar till Malin, Martin, My och... Bror? Nej, han ska inte heta det. Han bara är det. 
 
Nu ska jag fortsätta mitt arbete och gör det med Krister Gidlunds sommarprat i lurarna. Blir rörd igen - fast av helt andra anledningar... Han har gått bort nu men lämnat ett stort avtryck här på jorden! Det gäller att njuta av det mirakel som är livet så mycket man bara kan! 


 

Igång!

Startade upp redan i sängen med telefon och mail... Jag som hade tänkt ha sovmorgon och allt. Nåja, trött har jag varit hela dagen men nu när kvällen är här så börjar jag också bli pigg! Haha! Därför ska jag också passa på att jobba lite till.


Återkopplar till gårdagen och hemkomsten strax före 23.00. Möttes av belysning på Höjdgatan på Morö Backe och kände mig glad! Antar att allt släcktes precis när jag angjorde hemmet men önskar att det alltid såg ut så här. Då skulle man ju kunna tro att man bor i stan?

Och jag fick ju som sagt mitt uppdrag igår. Sen hemkomst och redan i morse haglade frågorna som måste lösas... Haha! Jag kan väl inte säga att jag satt mig in i allt ännu - men det kommer! Blir ett par tuffa veckor nu!
 

Gjorde avbrott för lunchträning och mitt första pass Indoor Walking för hösten! Såååååå bra! Ni måste testa den här träningsformen. Eftersom man använder både armar och ben blir det en genomkörare för hela kroppen! Och man bestämmer själva vilken svårighetsgrad eller hur tuffa växlar man tar. I oktober ska de ha fria pass och jag rekommenderar er att prova! 

Efter passet åkte jag direkt förbi syrran och kollade bebisläget samt pratade med svågern om ett moderatoruppdrag som han vill anslita mig/oss till. Väldigt intressant!
 

Jag hann ju också kramar My som här berättar om en utställning hon varit på. Idag hade hon också besökt biblioteket för första gången! 


Och det här är kanske sista gravida bilden på finaste syrran som varit på koll och nog kommer att slå till med en förlossning snart efter att ha gått över tiden en dryg vecka. Vi längtar!!


Martins söta syster Hanna var på besök sedan igår för att vara stand by om det skulle bli något när jag var borta igår. Här har hon köpt ett rosa Nintendo DS... Ja, det var Martin som sålde in idén... Tror jag det! Han är ju en spelfantast!


Lämnade dem efter att ha fått en god lunch och kaffe och då var det dags att läsa en av de lånade böckerna! Och äta frukt tror jag - det tuggas i alla fall friskt!

Och det är mycket som drar igång idag! Nu släpper vi biljetterna till vår show "White Christmas" som ska spela på Folkparken några helger! Såååååå kul!!!

 

Mötesdag i storstan!

Det var väl för himla tur att jag inte skulle åka med första flyget idag... Rätt så trött efter en ledig helg! Haha! Men den var bara för vansinnigt rolig! Det bästa med att flyga på morgonen är ju dock att man kan somna om igen - och det gör jag oerhört fort! 


Så här är jag nyvaken igen på Arlanda Express på väg in till stan och möte med teatercheferna kring "Norrländsk Passion"!


Träffade först Ylva som är administrativ chef på Västerbottensteatern och vi tog en lunch på "Pontus and the Greenhouse"! Gooood sallad med bönor, kronärtskockor och lite annat smått å gott! 

Jaaaa... jag erkänner! Det slank ner en hemlagad äppelkaka av det bättre slaget till kaffet! Tur att vi delade eftersom jag nog fortfande är mätt efter helgens ätande! 


Därefter sammanstrålade vi med teatercheferna på "Svensk Scenkonst" som är arbetsgivarorganisationens hus i Stockholm. På bilden ser ni Iso som är chef i Västernorrland, Fransesca i Västerbotten, Lena på Samiska Teatern, Karin Norrbottensteatern och Yngve från Jämtland.

Det blev en bra kraftsamling och vi gick igenom organisation, arbetsfördelning, budget och annat för att de skulle kunna fatta beslut om att gå vidare med projektet - och beslut blev det! Punkt fem gällde min och Jonas anställning och vid det laget hade vi redan gjort oss oumbärliga... Haha! Vi kommer att behövas och jag kände att jag fick förtroendet att gå vidare. Känns skönt! Så nu blir det nio månader i teatrarnas tjänst - på halvtid i alla fall. Blir en bra kombination till mitt eget föreställningsarbete!


Och så kom Olle Thörnqvist som är regissör för hela projektet. Det blir han som ska sätta ihop alla ingredienser - pjäser, körer, dansare och musiker - till en helt unik produktion 2014! Han är ju en gammal favoritregissör så det blir otroligt roligt att få samarbeta igen!


Mötet tog hela dagen och på väg tillbaka genom stan råkade jag slinka in på Nespresso... Ja, vi gjorde ju ett besök där i Nice och redan då var jag nästa på väg ut med en kaffemaskin och en mjölkskummare! Det fanns en på Rue Sade och kaffet var såååå gott! 

Ja, hur tror ni att det gick? Haha! Jag kom naturligtvis ut med en... Så nu blir det kaffe hela hösten! Men först ska jag ta mig hem med mycket handbagage... Sitter på Arlanda nu och ser fram emot att komma hem. Tror att jag ska starta morgondagen lite hårt - kanske med en sovmorgon... Tjolahopp! Mera helg!

Ännu en underbar dag vid havet! Vilket ljuvligt väder! Men jag måste ju börja med att fortsätta där jag tog slut igår. Jag blev sååååå trött... Det kostar på att ha roligt!
 

Usel bild men efter träningspasset igår så hade Li köpt in frukter och bär till underbara smoothiesar! Hon hade också torkat lingon och blåbär och mixade helt fantastiska mellanmål!


Sedan delade vi ut presenter till våra värdinnor som har stugorna alldeles bredvid varandra (och därför fördelade övernattningsplatserna)! Får man stora paket från "Ingmar" så blir man glad - och det blev de också! "Gerbera" är en fantastisk serie!


Full fart i köket hela eftermiddagen - men vi turades om och nu är gänget som stod för salladen igång. Jag stod för fiskreceptet och Anki köttet och så hjälptes vi åt. Det går fort och blir enkelt om man är 15 glada kvinnor i samma stuga!


Vi hann också mysa lite och här får Anki nödvändig massage för sina ömma punkter!


Karin och Maggan tog plats i soffan och hann surra lite och skriva frågor till den runda vi skulle ha senare på kvällen.


Förrättsdags med rökta räkor från Bjuröklubb, hembakt bröd och limeaioli! Så smarrigt! 


Allt gick bra förutom att jag stötte till benet på bordet så att jag spillde ut andras dryck... Tre gånger... Var tvungen att lugna ned mig med lite rökning:


Nej, ingen fara på taket! Rökte bara räkor... Haha!


Dags för varmrättsbuffé! Så mycket goooood mat!

Och sedan fortsatte ju kvällen med mys och skratt och bastu innan vi kom oss i säng. Vi gjorde också lappar med frågor som vi la i en burk där vi ville veta mer om andras barndomsminnen, högtidsstunder, drömmar e t c. Man gick runt, turades om att dra en lapp och svara på frågan. Kul!


Och efter en kort men god natt så vaknade vi till detta ljuuuuvliga väder! Anki inledde med att hålla ett stretchpass med oss...


...och Anita fortsatte med härlig Qigong! Underbart sätt att väcka kroppen!


Anita valde att väcka den ordentligt med ett dopp i havet efteråt men jag passade...


Det var nämligen hög tid för frukost! Och vilken frukost sen! Wow!


Här har ni våra värdinnor igen bakom glas med frukter och annat gott!


Karin fixade och stod i och hon och Lisbeth hade förberett det här på allra bästa sätt! Tack!


Grekisk yoghurt, frön, honung, lingonsylt med vanilj, brieost, skinka, ägg, hembakt bröd, grönsaker, frukter och kaffe... Kan det bli så mycket bättre? Ja, jag har ju de senaste veckorna verkligen fått frossa i underbara frukostar - både i Antibes och här!


Den här frukostmiljön är dock svårslagen! Varmt, soligt och utesittning i kortärmat 15 september! Helt magiskt!

Nu är jag hemma igen och ska jobba en stund men var tvungen att lägga mig och sova en timme innan jag kunde fortsätta. Det tar på krafterna att sköta om sin hälsa... Haha! Men det var det verkligen värt! Tack hela KASAM-gänget för en helt fantastisk helg! Jag har bara njutit!
 
 

Kasamhelg!

Och knappt hade jag hunnit hem innan det var dags för en ny utflykt med härliga tjejer! Den här gången var det en helsohelg vid havet med Kasam-gruppen som stod på programmet. Vi brukar träffas en gång i månaden och det är ett underbart gäng som bjuder på sig själva. Målet är att fylla på de mentala och fysiska förråden och må bra!


Vi började med att åka ut till fyren på Bjuröklubb för en härlig lunch! Här sa jag åt alla att se lite trötta och bedagade ut för att skillnaden skulle bli så stor som möjligt emot den bild jag ska ta på söndag! Men inte gick det... Haha!
 

Samling i serveringen i väntan på mat. Glada miner redan här!


Och Maggan fick mat först trots att hon beställde den enda rätt som avvek från listan vi fått... Hygglo!


Och sedan skrattade vi... Ja, det behövs inte mycket i det här gänget och det är bara för härligt! Här tror jag att vi har börjat en runda där vi alla skulle berätta vad vi hade för förväntningar på helgen!


Ja, ni skulle bara veta... Haha!


En promenad upp till fyren är ju given!


Det är så vackert här ute och längst upp på berget var det bara så mycket luft! Ljuvligt!


Eivor och Lisbeth fann varandra... Nja, men de närmade sig i alla fall med värme!


Efter god lunch åkte vi vidare till Jungfrugraven och silhällorna! Det här är en av mina verkliga favoritplatser!  Älskar hällorna och stenarna som slipats av havet. Vackert!


Här kan man, precis som Anki, bara sitta och njuta!


Och ja, här fikar vi... Direkt efter lunch och kaka... Hälsohelg... Haha!


Sedan upptäckte jag vattenspegeln och stenarna. Det blev en given plats för fotografier av hela jungfrugruppen! Här började Lisbeth posera och det blev så fint!


Sedan var det min tur! Och jag åkte i träningskläderna för att vara beredd... :)


Karin studsade fram över stenarna som den värsta bergsget trots att hon egentligen var rädd att trilla i... Snyggt jobbat! Det gäller ju att utmana sina rädslor!


Ja, till slut satte hon sig också. Hon blir alltid så bra på bild!


Och fina Li lyser som solen!


Anki fick vi tvinga ut eftersom hon tycker att hon aldrig blir bra på bild men här ser ni motsatsen. Snygg-Anki! Älskar gummistövlarna!


Och Eivor busade loss!


Hon har så mycket energi att man blir glad bara man ser henne!


Och Ylva var nog den av oss som blev mest "skir" och jungfrulik. Och så vackert med det blonda håret!
 

Annika var helt vild och passade på att gå på vattnet... Haha!


Men nog är det lite sjöjungfru över henne också?


Men hon hade hård konkurrens av Maggan som t o m var barfota! Det är en fempoängare!


Och här fångade jag henne i steget på väg tillbaka. Vilket lyft!


Sonja såg ut som värsta fotomodellen i sina coola glasögon! 


Och Mona blev så busig och glad! Ja, ni tycker kanske att det blev lite tjatigt med samma fotoplats? Men det tycker inte vi... Haha! Vi tror att det kanske måste bli en almanacka framöver?
 

Och nästa Karin hittade en ny plats! Snygg!
 

Och Anita som kanske är äldst är värsta pulverpuman! Så sjukt snygg och max 24! Det säger en del om åldern på oss övriga... Haha!


Därefter blev det en glad tur till Krukmakaren Björn Larsson! Han gör mycket fina saker men hade sålt så mycket under sommaren att det fanns minimalt med saker kvar. Men vi shoppade i alla fall!


Och den här stenplattan som han hade gjort utanför entrén tyckte jag var så fin!


Klädstäcket i keramik var också kul!

Och roligt hade vi hela tiden! Mycket skratt och skoj och härliga samtal med goa' människor! Man bara trivs och jag känner mig priviligierad som får vara med i den här gruppen!


På eftermiddagen nådde vi slutmålet som var Lisbeths stuga där vi skulle spendera kvällen och övernatta! Men först ett träningspass ute i det fria!


Nästan samtidigt... Det tar sig!
 

Och den här bilden tog jag egentligen när jag stod upp och ner men då hade ni ju knappt fattat hur vi såg ut... Bra pass igen! Tack Anki för att du orkar driva på oss! 

Och här hade vi tänkt hoppa... Ja, ni ser ju själva hur bra det gick... Haha! Alla säger dessutom "och"! Inget snyggt ord direkt...

Sedan blev det smoothies till mellanmål, en fantastiskt middag, mera prat och skratt, underbar dessert, mera prat och skratt, bastu och nu strax sängen! Vilken dag vi har haft! Fortsätter att berätta mer imorrn men nu är klockan halv tre och nu måste jag sova! Tack alla fina!
 
 

En resa - via tänderna...

Idag var jag både förberedd och på tårna! Hade bestämt att jag skulle bjuda maken på en fransk frukost eftersom jag verkligen saknar de underbara morgonstunderna på Rue Sade! Köpte ostfrallor (fick ersätta croissanterna), tryffelbrie och parmaskinka igår - och jordgubbar och nektariner. Bara att stiga upp och sätta igång! Ja, vi hjälptes åt. Han kokade kaffe och jag fixade resten... Haha! 
 

Fikonmarmelad hamstrade jag ju i Kroatien förra året så nu var det bara att öppna en ny burk. Måste gå på Sonjas Deli och ser om hon säljer detta utmärkta tillbehör till ost! Getost hade jag också hemma och på frukten öste vi yoghurt när det var dags. Gudomligt gott!

Sedan har jag mest varit ute och flängt idag. Började med att åka och handla tillsammans med Anki eftersom vår hälsogrupp Kasam ska åka till en stuga vid havet över helgen. Och hälsa är väl god mat va? Haha!

Sedan blev det mest bara möten. Har träffat Folkparken som är så grymt taggade över att ha oss där tre helger i november/december. Biljetterna ska släppas på måndag och då presenterar vi också "White Christmas" lite mer ordentligt. Nu fick jag se annonskorrektur och det blir så fint Åsa! Ska bara ändra lite småsaker innan allt är klart! Nu kör vi!

Därefter blev det ett ekonomimöte kring min tjänstepension som jag måste se över. Och det här är intressant. Jag betalar ju varje månad en summa som jag trodde gick direkt till min pension. Nääädå... Mer än två tredjedelar går alltså till en sjukförsäkring som ju ger mig ersättning om jag skulle vara sjukskriven mer än tre månader men som inte behövs då jag också har en renodlad sjukförsäkring!

Detta satans försäkrande gör mig galen! Nåja, nu har vi gjort en bättre lösning där jag satsar det mesta på själva pensionsbeloppet. Och jag får ändå, trots minimal premie, sjukförsäkring och premiebefrielse... En djungel om ni frågar mig...

Eftermiddagen ägnades sedan åt möten kring "Norrländsk Passion" som ju mer och mer börjar närma sig en färdig produkt. På måndag blir det besök i Stockholm där jag ska vara med på chefsmöte och presentera organisationen för att de ska kunna fatta beslut. Ska bli intressant att komma igång ordentligt! Om de nu inte fattar beslutet att sparka mig... Haha! Eller, Gud förbjude, lägga ner... Nåja, bra möte idag med bl a förra kollegan Jonas som nu återgår till att bli min samarbetspartner! Känns riktigt bra!


Kom hem igen och har nu förlåtit maken för att han glömde köpa hem mjölk (ifall ni undrat)! Idag kom han hem med ryggbiff till middagen och det var väl ett bra byte? 


Blev en grillad norrländsk ryggbiff som smakade ljuvligt! Gjorde bara en sallad till detta med lite ost och även en dressing där jag blandade ned en del av den goda tomattapenaden som jag köpte på marknaden i Antibes! Mums! 

Och där var vi tillbaka i Frankrike! Jag trodde när jag kom hem att jag hade glömt tandborsten och tog fram en ny men jag var förmodligen för trött för att leta ordentligt. Nu har jag hittat den i väskan men inser att det var annat jag "glömde"... Fick mail från Åsa:


Hon hittade dessa kvarlevor i mitt rum... Beroende? Haha! Jo, det är jag nog!

Nej, nu ska jag packa inför helgen och fylla bilen med diverse "bra-att-ha-saker!" som sovsäck, yogamatta, träningskläder, badkläder mm. Och tandpetare! Ser fram emot en härlig tjej-helg med mat och motion! Så kul!


 

Back to work!

Tillbaka till vardagen igen. Känns sådär... Har väl inte varit på mitt allra bästa humör idag och det är kanske inte så konstigt. Veckan som gått har ju varit så där solig och rolig och avkopplande trots jobb - eller så har vi bara sysslat med sådant som varit lekfullt och roligt i Antibes? Dessutom startade dagen med kaffe utan mjölk och det är aldrig bra... Haha!

Nåja, jag tog ihop mig och har både stökat hemma, handlat, tvättat och jobbat med planeringsarbete eftersom morgondagen är inbokad med möten - och helgen med Hälsoresa och måndagen med chefsmöte i Stockholm. Jag går ut hårt efter ledigheten. Fast hälsohelgen ska bli både avkopplande och fylld med nödvändig träning! 


Gjorde en snabb gryta med fläskfilé och starka korvar till middag - smakade starkt och helt ok med en klick färskost på toppen! Handlade också tryffelbrie och parmaskinka idag eftersom jag tänkt göra en Rue Sade-frukost imorrn!

Och dagens väder har ju fått mig att blunda flera gånger och tänka mig tillbaka till en ännu soligare miljö och vita klänningar och glada skratt och goda vänner! Tittar igenom bilderna och plockar några av dem vi inte valt att använda. Ännu! 


I en trappa i gamla stan! Här stod vi först på var sin sida men det blev bara för mycket vigsel över det hela... Vitt är ju speciellt på många sätt! På en annan bild såg vi ut som två konfirmander... (kanske för att den var lite oskarp och att vi därför blev helt släta i ansikte! Haha!).


Grämer mig fortfarande över att vi inte fick till det med statyn men mycket blev bra i alla fall!

Eller vad säger ni om våra enbenta svanar? Vi är ju för roliga... 

Så här är det nog varje gång jag varit ute och rest. Jag njuter oerhört mycket av att se nya miljöer, träffa glada människor och lagrar hårddisken full med njutbara upplevelser! Är så glad över att jag bloggar och därför kan titta tillbaka när jag vill på resor vi gjort och saker jag varit med om. Människor och miljöer är så värdefulla för mig! (Ja, börja nu inte tjata om min shoppinghysteri - den är bara grädde på moset... Haha!).

Hoppas på sol imorrn också även om jag ska sitta inomhus. Ljuset är fantastiskt i alla fall!
 
 

Going home...

Vaknade av brandlarmet! Ja, jag trodde i alla fall det - men det var sopbilen som backade... Kroppen var förmodligen inställd på uppstigning eftersom jag inte har hört ett ljud på en vecka trots att varje morgon börjat precis likadant. Här sorterar man inte utan hämtar hela tiden!
 

Sista frukosten med "Christine Travels"! Undrar var vi ska åka nästa gång? Det här blev en superfin resa och jag bara älskar Antibes! Förra året var vi ju till Spanien och den var också bra - fast på ett annat sätt. Roligt har vi alltid! 


Hej då Åsa! Nu åker vi! Lite ompackning eftersom jag var rädd för övervikt... Ja, inte min egen. Den får jag stå ut med utan rädsla... Haha!
 

I den utmärkta taxin som Åsa beställt med sin vän Philippe! Hon har många bra kontakter här nere och det har varit otroligt bekvämt för oss!


Hej då Antibes! Lite sorgligt att åka härifrån... Vi har verkligen kopplat av! Trots att vi jobbat!


Framme vid incheckningen inser jag att jag utsattes för en komplott på Falmark. Där skulle min väska väga 22 och Mies bara 6 kilo... Nu hade jag packat ner shoppingfynd och t o m en hög vackra stenar... Dj-a Kurt... Haha!


Hittade en väska som skulle passa systerdottern! Kanske har hon blivit storasyster nu? 

Det som var ytterligt tråkigt var att vi redan vid incheckningen fick veta att planet var 2 timmar försenat och att vi skulle missa anslutningen till Skellefteå... Shit! De kunde inte heller boka om oss... Åhhhh! Sedan satt jag i telefonkö med SAS i 15 minuter... Från Nice! Och när jag kom fram fick vi veta att resan inte gick att boka om eftersom vi redan hade checkat in... Men på flygplatsen kunde de ingenting göra... Ja, alla skyller på alla och nästa plan till Skellefteå var fullt. Gott om platser till Luleå dock så vi var inställda på en lång hemresa...


Medan jag pratade i telefon noterade Mie att en del väljer att resa i otroligt bekväma skor... Måste ju vara jättesköna! Haha!


Det blev strosande i alla butiker, macklunch och ett evigt väntande... Inte kul när man bestämt sig för att åka hem!


Men till slut! 2, 5 timmar försenade satt vi på planet som flög rekordsnabbt till Arlanda! Och under tiden jag sov så ropades våra namn upp i högtalaren och vi hade blivit ombokade till sista flyget hem! Skööööönt!

Men man ska väl inte ropa hej ännu... Det är ju 11 september och då ska det väl vara lite oroligt... Nej, vi är inte rädda på något sätt. Nu vill vi bara hem! 
 
 
 

Ingen ordning...

Igår gick vi in på den lokala polisstationen här bredvid för att kolla när grindarna egentligen stängs till den staty vi skulle fotografera. Jo, söndagar stänger den 19.00, måndagar är allt stängt här och resten av veckan ska grindarna vara öppna till ca 22.00. Perfekt!
 
Därför klädde vi om oss i vitt igen och gav oss ut mot hamnen! Var den öppen? Nej. Åhhhh! Vi som hade så mycket planer... Men det var bara att ta nya tag! Vi var omklädda, sminkade och hade Mie som fotograf. Bara att börja!
 

Voilá! Min tur att börja som primadonna! Och Mie är beredd... :)


Men vi var tydligen inte helt överens om klädvalet... "Varför måste du ha likadan som mig?"

Nej, värst var det nog när vi gick genom stan eftersom många kanske trodde att vi skulle gifta oss... Haha! Men vi hittade andra platser att plåta på och det var kanske inte platsens fel att det ibland inte blev bra...


Här har modellerna tydligen somnat... Haha!


Men här piggnade vi till igen! Många bilder blev riktigt bra och vi riktar ett stort Tack till Mie som uppvisat styrka, tålamod, glädje och säkerhet när det gäller att hoppa in som fotograf! Bra jobbat!


På väg till nästa plats!


Lite tokiga igen utanför Picassomuséet! Klänningarna gör sig bra på bild!


Och här hittade vi en underjordisk håla som tidigare (Romartiden) varit någon form av vattencistern. Numera var det glaslock ovanpå och flera meter till botten. Kändes lite kusligt att ställa sig ovanpå - men det höll!

En tonårsbild får avsluta "Christine Travels" andra resa som varit helt perfekt! Undrar var vi ska åka nästa gång? Tack Mie och Åsa för underbart sällskap, jobbsnack, skratt, matglädje och avslappnad samvaro i en så härlig miljö! Åker hem stärkt på många sätt!

Sedan gick vi och åt middag men nu är klockan mycket och vi ska resa hem imorrn så jag gör det bästa av situationen och stänger bloggen för idag och går och lägger mig! Sov gott alla! 
 
 

Sista dagen...

Sista hela dagen i Antibes! Imorrn åker vi hem... Känns faktiskt trist. Vi har haft en så superhärlig och vilsam vecka med bra samtal och härliga aktiviteter i ett landskap vid havet som är magiskt fint! Åker gärna hit igen!

I morse fick jag och Mie besöka marknaden för att köpa lite parmaskinka och frukt till frukosten. Vilka dignande bord av färska råvaror! Och vilket jobb att både ta fram och stöka bort allt! Klockan ett är nämligen hela hallen tom och det övergår till att bli restaurang.


Det fanns allt! Grönsaker, frukt, inläggningar, charkuterier - och kryddor! Det här bordet doftade ljuvligt!


Eller vad sägs om lite fisk? Mie kollar in det vi tror kan vara någon typ av makrill?

Och efter frukosten drog vi ner till stranden igen! Underbart väder och en sista dag i solen kändes bra! Det blåste ganska friskt så jag hade ställt in mig på att ta lite vattenbilder.


Här får ni lite... Men vågorna slog mot olika ställen hela tiden så det var inte alldeles enkelt. Och precis när jag såg en perfekt våg...


...så kom det någon i vägen!


Duvorna var på sitt allra bästa humör och den här gamla damen fick mycket användning för käppen när hon åt lunch! Haha!


Och Åsa kom med mat igen! Hon är för söt! Ja, vi lämnade henne i huset eftersom hon hade lite jobb att göra. Så gott att äta ute på stranden!


Och då gick det också bättre att plåta! Här fick jag även med en duva!


Sedan blev det läsning och en omgång Yatzy! Äntligen... Haha! Åsa slog bra som ni ser - men jag vann med några få poäng...


Lite vatten igen?


En en korkad människa som matade duvorna ur handen... Inte konstigt att de dyker upp så fort man äter. Det är lite äckligt tycker jag! Men man är väl olika! Och här finns det verkligen också lite udda människor.


En del har stundom telefonen klistrad mot örat... även om ingen svarar...

Andra passar på att hänga tvätt och sola under tiden...

Och den här kvinnan som vi såg på hemvägen var bara för mycket av allt! Lång klänning med rysch och stor rosett bak, en lockig peruk på huvudet som hon hade tryckt fast med en halsduk och knallrött läppstift... Oh my God!

Nej, nu blir det dusch och fix eftersom vi ska försöka ta oss till statyn och ta lite fler bilder! Ses senare! 
 
 

Stenkul!

En superhärlig dag! Började med sovmorgon men väcktes av de som sopade gatan långt innan min planerade väckning. Nu gjorde det ingenting eftersom vi var ensamma i huset för första gången och jag därför kunde traska upp i köket i nattskjortan och göra en cappuchino! Mmm... God start på dagen!

Vi lät Åsa sova lääänge, fixade egen frukost och drog till stranden. Hennes sovmorgnar är lätträknade den här sommaren så hon fick njuta av en mjukstart hemma. Fast jag vet inte om det blev så mycket till slappande... Precis när vi började prata om lunch så dök hon upp...
 

...med lunchlåda! Vilken underbar överraskning!


Famtastisk sallad med melon, grönsaker, ostar, mango, parmaskinka och korvar. Såååå gott! Men vi var inte ensamma om att vara hungriga...


När vi öppnade lunchlådan fick vi många nya kompisar... Ganska närgånga om man inte schasade! Hur fanken kunde de känna att vi började äta? De kom från ingenstans inom en minut! Men jag hade en plan. Om de skulle flyga över oss och skita så skulle vi ge igen med samma mynt... Haha!


Men det blev inget krig mot duvorna. Det blev bara en magiskt fin dag vid havet! Vi låg på stenstranden idag och njöt av härligt, klart vatten och lite folk. Perfekt!


Åsa såg ut som en filmstjärna även idag!


Och jag passade på att leta vackra stenar! Det fanns gott om dem! Här såg det också ut som om Roger Pontare hade glömt nåt kadaver... Men det var bara en sten!
 

Sedan badade vi ju såklart! Inte särskilt långgrunt och därför perfekt för oss som gärna vill simma lite!


Ja, lite vattenlek måste man ju få pyssla med även om man är vuxen...


Annars kan man ju bara ligga och flyta i det ganska salta vattnet! Det var så här jag förlorade mina glasögon så nu kom jag ihåg att ta av dem - före! Haha!


Passade också på att gå en sväng för att ta lite bilder. Till vänster i bild ligger den lilla avskilda stranden vi låg på. Den får skugga på en del ställen ganska tidigt på eftermiddagen och passar därför bra när vi har olika önskemål om direkt sol. Jag ääääälskar ju solen!


Liten situation längre bort. En äldre man stod och skrek upprört uppe på kanten till en kvinna som jag trodde var i knipa - men hon simmade hur bra som helst! Måste ha varit nåt annat. Han kanske inte fick följa med och bada eller nåt...


Sedan var det dags att gå hem och jobba lite! Hej då stranden! Ses imorrn!

Jag och Åsa satte oss med projektet och nu har vi skickat bilder, annonsförslag, logga och annat som behövs inför biljettsläppet som jag tror blir på fredag om allt går i lås.


Och medan jag duschade fick Mie syn på den här optimistiska inlastningen! En hel soffa i en liten Fiat (eller vad det nu var)...Så dags för sen middag igen! Vi valde Lena Endres favoritställe (ja, hon har också lägenhet eller hus här). Hon har för övrigt hälsat på i huset eftersom hon känner ägarna som också jobbar inom teatern. Rolf och Sanna Sohlman tror jag de heter.


Här trodde jag att Åsa hade fått syn på ett span i köket... Och det hade hon!

En hund som knappast hade fått sitta kvar om det varit i Sverige! Men söööt!

Nu har jag skickat iväg det sista materialet och ska knoppa in! Imorrn har vi vår sista dag här och ska tillbringa den på stranden igen. Såååå skönt att också slappa och bara vara! Att få göra det tillsammans med Mie och Åsa är också stenkul! Sov gott alla!
 
 

Glöm allt...

...jag sa om charmiga franska sånger på dragspel! När musikhelvetet hade pågått i mer än åtta timmar så började man bli smått galen!
 

Ja, så här såg det ut vid sjutiden på kvällen... Och det hördes desto värre...

Nåja, det var bara att försöka tänka bort, stänga fönster och ignorera allt. Vi har nämligen jobbat hela eftermiddagen med struktur och förberedelser inför vår kommande krogshow! Och när hjärnorna började bli utslitna tog vi en dusch och piffade till oss för att gå ut och ta lite bilder.


Voilá! Åsa som den värsta Hollywoodprimadonnan och Mie som vår hårt arbetande fotograf!

Det gick både bättre och sämre... Den där statyn vi skulle fotografera oss i hade polisen stängt in... Måste vara folkloristernas fel att grindarna ut mot havet var låsta... Men vi ska dit igen en annan dag och ska då först prata med polisen som har kontor i våningen under. 


Men vi hittade en annan plats och tog lite knasiga bilder. Här är en oskarp men glad!


Och resten är lite hemliga... Som ni ser var vi ute tills det blev mörkt! Och i bakgrunden ser ni statyn som inte ville vara med på bild...


På vägen tillbaka hyllade vi vår tålmodiga fotograf som både piffade oss och plåtade! Bra jobbat Mie! Du är helt oumbärlig!
 
Avslutar med ett porträtt som blev ganska OK. Det knepiga när man ska ta bilder av två personer är ju att när den ena är nöjd så är den andra det inte... Vi turades om ganska friskt!
 
Lång dag som nu ser ut att vara över efter middag och efterföljande crèpes med nutella... Otroligt bra innan man ska sova... Haha! Imorrn är det sovmorgon och sedan får vi se vad vi hittar på. Hade tänkt oss till stenstranden som inte ligger långt härifrån. För den närbelägna och lite ofräscha sandstranden vi passerade på vägen tillbaka från hamnen vill vi inte besöka. Anledningen? Jo, när vi närmade oss utgången i muren ikväll så började marken runt papperskorgarna röra på sig...
 
Råttor! Stooooora! Och säkert ett tjugotal som sprang alldeles bredvid oss! Ja, ni ser ju storleken på dem eftersom det här är stora soptunnor. En råtta står alltså på bakbenen... Fyyyyyyyy så äckligt! Jag försökte gå fram och fotografera men det börjar ju krypa i kroppen direkt! 
 
Nej, nu måste jag knoppa in efter en lång och bra dag där vi fått mycket ur händerna! Känns fantastiskt bra! Imorrn vill vi ha soooool igen! 
 
 

Mulen söndag!

Idag vaknade jag med värsta ont i halsen... Men jag tror att det har att göra med att jag råkat rikta fläkten i mitt rum för mycket direkt mot sängen. Man vill ju gärna ha svalt när man sover... 
 
Hur som helst frukost och ännu en timmes sömn var bra medicin! Dessutom fick jag somna till regnet utanför och vakna till ett medeltida sällskap som spelade gamla franska sånger på dragspel. Kan det bli bättre?


Här passerar de nedanför mitt fönster. Ja, det kan säkert tyckas irriterande med musik och stoj när man ska sova men jag njuter och känner mig mitt i världen på något sätt! Dessutom har jag ju ganska god sömn. Det underlättar!

Hann ju inte med kvällens middag på bloggen (det blev bara för sent för fler bilder och text) så det blir ett extra inlägg idag. Vi promenerade från tågstationen och hade tänkt göra en sallad hemma men på vägen kände vi att en hel dag tar på krafterna och att det var skönt att gå ut och äta!
 

Passerade ännu en lampa och den här "byggsatsen" kostade 35 000 kronor. Kanske kan vara något för maken att börja tillverka för att finansiera alla resor? Haha!

Igår fick vi i alla fall testa en favoriträtt på en asiatisk restaurang där Åsa äter ungefär en gång i veckan. Hennes specialitet är "Crispy pork" och jag såg framför mig en ganska fet anrättning men hade hur fel som helst.


Här kom våra tallrikar in! Knaperstekt fläsk med en knaprig svål som var helt sagolikt god! Till detta nudlar, sallad och mynta.


Och här började kursen! Man skulle ta rispapper och blöta i en skål med varmt vatten. Ja, vi fick först gå och tvätta händerna nå djävulskt! Haha!


Här doppar jag mitt första papper.


Sedan var det bara att fylla med kött, nudlar och grönsaker. 


Och voilá! Min första färska vårrulle som man sedan skulle dippa i en skål med risvinäger, chili mm. Så otroligt fräscht och gott! Här kan jag gärna äta en gång till och den här rätten ska jag abslolut göra hemma! Min syster kommer att älska den!


Och nu då? Ja, Mie ligger och läser...


...Åsa gör bort lite pappersarbete och jag jobbar en stund med annat. Vi ska sätta oss med höstens show i eftermiddag medan vädret inte är det bästa och försöka komma närmare en struktur och innehåll. Känns jättebra!
 
Livet går med andra ord vidare i Antibes och jag återkommer med nya rapporter! Ha en fin dag alla!
 
 
 

Städning, Nice och Poliser...

Det blir värsta bildbomben idag men jag och internet kommer bra överens och varför inte ta chansen? Här kommer en rapport från en fullmatad dag med både jobb och semester! För att få loss Åsa idag så anmälde vi oss frivilligt till städpatrullen efter frukost!


Uppställda och glada som ett par samarbetsvilliga japaner var vi redo att hugga i! Åsa var en hård överste redan från början!


Vi dammsög, torkade golv, bäddade och gjorde allt vi blev tillsagda! OCH sprang upp och ner i spiraltrapporna... 


Kort paus i städandet! Jag och Åsa umgås... Och Mie är utan telefon... Nåja, det gick som ett hejsan och när vi var klara var det ett par svettiga adepter som tackade Gud att allt var över... Haha!


Eller vad säger ni? Snygga? Hahaha! 


Efter dusch och fix var vi dock redo att åka iväg till Nice över dagen. Ute på vårt torg var det idag antikmässa och Mie hittade en fin vattenkokare eller vad det nu var. Men den var svår att få med sig i packningen...


Här promenerade vi till tågstationen och passerade "Place de Gaulle". Den här hunden hade en ljuvlig stund i fontänerna!


Gare d'Antibes! Åsa spanar efter tåg...


Och det kom till slut! Happy! Vi satte oss bredvid en man som hade brett ut sig på fyra säten - men som lämnade plats åt oss eftersom det var fullt på tåget. Efter en stund frågade Åsa om han stötte på mig? Näääee... Men kolla benet, sa hon!


Här har jag satt mig med benen i kors men han satt alltså så bredbent att hans lår var halvvägs in på mitt säte... Och jag hade inte ens märkt det! Jag måste vara svårflirtad... Eller så tänder han på fet hud... Haha!
 

Framme i ett vaaaarmt Nice! Eftersom vi kände oss lite hungriga stannade vi ganska snabbt för att återuppleva en skön måltid i Spanien:


McDonalds Almuñécar 2012! 


McDonalds Nice 2013! Lika sjukt glad! Haha!
 

Sedan följde ett par timmars strosande i den vackra staden! Kul att se på hus och kul att titta på människor!


Den här kvinnan hade cykelbyxor med en tryckt rumpa bak... Inte snyggt!


Och mannen i bakgrunden hade igen skjorta men väl kalsonger, tofflor, yllemössa och halsduk... 


Vackert hus igen! Med fri wifi! Ooooooo....


Som en karamell! Här var vi på väg till gamla stan!


Och på vägen dit gick vi genom en del avspärrade gator med poliser överallt! Vi frågade någon vad som var på gång eftersom man också byggt upp en stor scen och läktare mitt i stan?


Ja, det var någon tävling som arrangerades och de tyckte nog att vi skulle ha känt till Francophonie... Men nääääee... Gör ni?


Vi brydde oss inte så mycket och tänkte att de avspärrade gatorna kunde betyda nåt maraton eller så... Vi tog istället en fika på det här lilla kondotoriet (jaaa, vi äter hela tiden - men vi går också sjukt mycket!). De här marängerna var säkert 15 cm! Vad säger du Emilia? Såg ut som skolans chokladmaränger fast fyra gånger så stora!

Jag fick inte ta någon bild men sa att min dotter älskade maränger. Detta gav upphov till en lång konversation med ett par killar i kön som gärna skulle ha gift sig med en tjej som älskade maränger...


Och den här ägaren var en riktig lustigkurre som skojade med och sa att killarna var dumma i huvudet och ganska oförskämda... Det hela var väldigt roligt och fick sin kulmen när de sa nåt på franska som jag inte hängde med på. Då vände jag mig om och sa: "Bla, bla, bla..." Haha! Ja, de gick till slut skrattande därifrån. 


Och det var här i den lilla gränden som vi satt. Jag umgås ju med två som gillar skugga på den här resan... OCH med poliser... De kom även hit!


Mera strosande! Här hade vi kommit in i en kul inredningsbutik där de bl a gjort tavelramar av gamla plåtar. Kul!


Och här passerade vi Justitiepalatset! Mera poliser...
 

Äntligen sol och den underbara strandpromenaden! Superfint!
 

När vi gick tillbaka hamnade vi mitt i ett bröllop!


Och mitt i folksamlingen kom Kameruns lag (inte avbytarbänken) i tävlingen gående! Vi trodde att det var någon typ av triathlon men vi frågade och de tävlade i någon dans... 


Några meter bort så kom vi till nästa bröllop. Strax efter det glada gänget från Kamerun! 
 

De hyllade brudparet och tjoade och sjöng!


Och hela trottoaren var täckt av stora konfetti!


På väg därifrån gick vi tillsammans med den här killen från Kamerun som tyckte att det var bra att en man tog sig en kvinna (hans ord).

Han tyckte däremot inte om att människor av samma kön gifte sig. Det kunde man inte acceptera i Kamerun... Åååååhhh här gick vi igång och började prata om fri kärlek och dåliga exempel som Uganda där människor som är homosexuella fängslas och dödas. Vi frågade om det inte var så att man inte FICK tycka att det var OK med samkönade äktenskap och det svarade han inte riktigt på. Innan han gick sa vi: "Free your mind! Let people love whoever they want!" Ja, om vi lyckades vända på hans åsikter vet jag inte men vi markerade i alla fall vår ståndpunkt! Och han var inte arg eller så även om det ser ut så på bilden. Han försöker bara få en syl i vädret... Haha!


Och mera poliser... Vad var det för kända idrottsmän som skulle tävla då vi vid det här laget säkert hade sett hundratals poliser?


På den här inhägnade platsen samlades de olika landslagen. De afrikanska lagen var absolut vackrast!


Och ännu mer poliser... Skulle det aldrig ta slut? Kommunala gardet, nationella och även någon grupp med förkortning likt CIA (kom inte ihåg vad det var). Vilket pådrag!


Och nästa gata... Herregud! Det här gänget var vi tvungna att spana in ett tag eftersom de var ohyggligt vältränade! Eller? Ser det inte ut som om mannen längst fram till höger har lite mage? Eller har han bara dragit upp långkalsongerna för mycket? Ja, här fick vi ett enormt skrattanfall och kunde nästan inte sluta...


Och medan vi var glada passade jag på att stoppa ett par poliser och fråga vad som var på gång? Den här styrkan kom från Marseille och det var säkert tusentals poliser i stan eftersom de inväntade fyra presidenter som skulle komma på besök! Wow! Den franska, den libanesiska och ytterligare två som han inte kom ihåg. Vi har med andra ord befunnit oss mitt i världen idag! Coolt! 


Kändes därför helt naturligt att stöta på en ryss som spelade "Humlans flykt" på vattenfyllda flaskor! Han var enormt bra!
 

Mysig stad, skön puls men det kändes ändå skönt att vända tillbaka till Antibes! Det är lite mindre, lite mysigare och mer personligt. Vackert är det ju överallt här nere! 
 
Flickorna på tåget hem! Ja, vi delade på två säten. En för alla...

Utemiddag som var fantastisk och mera prat och skratt och möten och shopping - men nu är energin slut för idag! Sov gott alla glada!
 
 

Cap d'Antibes!

Ännu en magisk dag i Antibes! Vackert väder, soligt och varmt och dessutom fick vi låna Åsa idag för gemensamma utflykter! Kul!


Vi började med att strosa runt i gamla stan och hamnade till slut nere i hamnen!


Intressanta grindar upp till gången runt själva hamnen... Man bör kanske inte hoppa över...
 

Fina gluggar för kanonerna... eller för att numera kika ut på turisterna på stranden!


Och här kom vi ner till småbåtsavdelningen... Det finns en del anmärkningvärda farkoster här! 


Fåglarna hade full koll på det mesta - både framåt och bakåt!


Jättevackert överallt! Man bara går och njuter hela tiden!

Och här kom vi fram till statyn vi tänker använda till den bild vi ska ta inför vår julföreställning "White Christmas"! En väldigt cool historia! Och Mie började regissera på en gång även om vi inte skulle ta någon bild just idag...
 

Men vi lattjade lite i dekoren och träffade en tjej från Falun som tog den här på oss!


Och här tog Mie bild av mig och Åsa i full aktion!


Sedan vidare till de stoooora båtarna... Den här höll just på att lastas och all personal gick som myror fram och tillbaka för att lasta champagne och annat nödvändigt!

Ja, det var hur roligt som helst att se men efter att ha suktat ett tag och sett Mie gå runt bland båtarna och frossa så gick vi tillbaka till stan igen!


Här hade vi förirrat oss in i en chokladbutik av den högre skolan... Oj, oj, oj! Men chokladen som Åsa kikar på här var en aning ekivok... Vi tittade på bilderna i choklad, såg på varandra och sa... Orka! Haha!


Och här promenerade vi Lena Endres hem! Tror vi... Det är i alla fall hennes namn på skylten... Eller?

Paus hemma igen, lite lunch och sedan iväg till Cap d'Antibes som är området med några av de mest lyxiga villorna i hela världen... Åsa och Mie tog skootern och jag valde att promenera dit för att också hinna få lite luft. Varmt som sjutton med nästan 50 minuter senare kom jag fram till samlingsplatsen där Åsa hämtade upp mig.


Passerade en del fantastiska hus och här hade t o m träden respekt för ägarna och cirklade sig runt fönstren!


Här hade vi kommit längst ut och till den första lilla stenstrand där vi skulle bada. Magiskt fint med kalkstenen! Men det var lika stenigt på botten så vi traskade vidare för att se om det fanns fler!


Helt sjukt fint överallt och en helt annan kustlinje!


Och vi stegade vidare. Nedför trappor och uppför! Det var mycket små stigar och kringelikrokar.


Och voilá! Så öppnade sig växtligheten och där låg den! Vilket otroligt fint ställe! Och bara några få som hittat dit. Vi kastade oss i från bryggan! Njaa, vi tog stegen ner och simmade runt! Så härligt och så efterlängtat i värmen! Mie frågade om jag verkligen skulle bada i mina glasögon och jag sa att det gör jag ju jämt... 

Men nu låg vi i rätt länge och jag satte brillorna på skallen för att få lite sol... Och plötsligt låg jag där på rygg och flöt och kände hur glasögonen ramlade bakåt... Faaaaaaan! Jag snodde runt och dök i men hann inte greppa bågen... Och det var djuuuuuupt! 

Här blev jag en aning stressad... Men längre bort fanns några som snorklade och jag ropade och frågade om de kunde leta glasögon? Jajamen! Inga problem!


Så efter någon minut hade den här fransmannen, Bernard, dykt ner för att plocka upp dem! Åhhh, min hjälte!!! Jag tackade och sa att jag trodde att jag nog älskade honom just då... Han tackade och presenterade mig för sin fru... Haha! Ja, det var en en liten solskenshistoria!


Och Mie hon fortsatte att bada. Jag tror att hon hade tänkt stjäla Bernards segelbåt...


Och vi som var kvar på land fick vara publik åt de som dök från klipporna. Den här killen var modig! Eller kanske dumdristig? Nej, det var ordentligt djupt.


Nån timme senare traskade vi vidare runt området och kom fram till ännu en magisk plats! Vilken utsikt!


Hyfsat högt! Här började vi vända tillbaka och jag har massor med bilder som får vänta till en annan gång. Så mycket vackra platser det finns här!

Och här har ni Cap d'Antibes! Vi traskade runt och vid den röda pricken låg superstranden! Och mina glasögon... Haha!

Imorrn blir det nog utfärd till Nice! Man måste ju röra på sig lite! Tack Åsa för att du tog med oss på den här underbara utflykten! Vi var, så att säga, en del av vår egen idyll! 
 
 
 

Nya bekantskaper!

Kul att träffa övriga gäster! Igår kväll ett par kvinnor från Piteå, idag på morgonen en vacker och trevlig italienska!

Cristiana jobbar för Expo och alltså i förlängningen åt regeringen med att planera världsutställningen i Milano 2015! Nu är vi alla ditbjudna att besöka och träffas! Man vet aldrig...

Christine Travels kanske får göra det årets resa till Italien? För mer resor blir det - och för varje gång får jag träna mig på nya saker. Nu försöker jag bli en bättre lyssnare... Ja, jag tränar hela tiden! Haha!

Och nu blir inläggen korta och fler. Något segt att sitta på kvällen i 1,5 timme och ladda upp. Det här gör jag på telefonen medan vi väntar på att Åsa ska bli klar med sina åtaganden. Hon är en lyyysande värdinna och befinner sig verkligen i ett harmoniskt lugn. Vem vet, jag kanske borde stanna längre? Haha! Men nu tränar jag ju lyssning! Och turistande!


Lovely morning!

Här är det faktiskt helt underbart att vakna! Sov över sopgubbarna idag också...

Men utanför det öppna fönstret börja stan (samhället?) vakna. Barn som skrattar eller gråter, hundar som borde fått klorna klippta, människor på väg till sina jobb.

En vanlig fredag för dem men en ny semesterdag för mig! Bara att njuta!

Och den här frukosten är bara för ljuvlig! Croissant med parmaskinka, tryffelbrie och fikonmarmelad är gudomligt!

 


Juan Les Pins!

Helt ljuvlig dag - från början till slut! Och när man slår upp sin blå innan väckningen så har man i regel också sovit alldeles utmärkt! Hann inte ens ragga upp soppgubbarna!

Och här är det otroligt mysigt att också stiga upp! Åsa hade varit ute på marknaden och till den mycket erkända brödbutiken vilket betydde att vi fick kalasfrukost!

Vid bänken står en japan som också bor här. Han är bagare och hade gjort studiebesök i butiken. Han var något svår att kommunicera med. Kunde några ord engelska och några fler franska glosor. Jag testade med franska och vi kom en liten bit tills han frågade hur lång tid det tog att flyga från Sverige till Nice. Jag svarade världsvant: "Trois ans!" Nej!! Tre år... Haha! Man glömmer snabbt men Åsa räddade mig! 
 
Här står hon, vår supervärdinna! Färska frukter, goda ostar, parmaskinka, yoghurt, äggröra och goda bröd och croissanter! Mums!
 
Jag och Mie hann sedan ner på marknaden som öppnat på torget nedanför. Mycket fina kläder! Hon köpte inte det här linnet - men två klänningar! 
 
Och ja... Jag köpte två toppar/tunikor... Haha!
 
Sedan drog vi iväg till Juan les Pins som var dagens utflyktsmål! Det ligger i Antibes men längre bort och tvärs över samhället (eller vad man nu ska säga). Vi tog det här leksakståget och som kör fram och tillbaka - funkade finfint! Om man inte har bråttom... 
 

Åkte genom stan och i en park såg vi de här fantastiska statyerna! Något för trädgården?
 
Mmm... Äntligen! Här har vi fått plats på betalstranden och fått punga ut för 22 Euro för en solstol! Men madrassen var mjuk...
 
Och vattnet alldeles underbart! Vi badade fleeeeera gånger! Det var också en nödvändighet eftersom det var väldigt varmt!


Men jag njöt i värmen! Gillar ju verkligen solen!


Pizza till beachen kunde man få från restaurangen! Nice!
 
Och bakom oss satt den här övervakaren och kollade efter smulor...
 
Helt ljuvlig dag och vi åkte inte tillbaka förrän det blev afton. Det märks iofs på mitt rödaktiga ansikte... Men "he ska ju kännes"!
 
Vi åkte cab tillbaka! Supernice!
 
Ja, här är vår chaufför... Haha!
 
Hemma igen köpte vi glass och det här är nog den vackraste kulglass jag ätit! Han gjorde rosor... OCh jag jobbade på min franska! Skulle fråga vad det kostade och sa: "Comment ca va?" Hur mår du...? Haha! Han svarade att han mådde bra... Tror väl jag det när glassarna kostar 25 spänn!

Sedan bytte jag om och sprang en vända! Det låter otroligt spänstigt men gick tungt som satan! Varmt, varmt, varmt och ingen ork... GPS:en säger dock att jag sprang två mil och hade en kilometertid på 2 minuter... Den fick spader!
 
Kvällssittning på terassen i solnedgången! Nice igen!
 
Middag på Le Comptoir som är en av Antibes bättre ställen! Vi gick tillsammans med två andra kvinnor från Piteå som också bor i huset.
 
Ännu en fin lampa!!! 
 
Krabba till förrätt! Smarrigt men svårätet!
 
Åsa tog anka till varmrätt som tydligen var jättegod! Vackert var det också!
 
Och jag åt den bästa tonfisk jag ätit! Tunn smördeg runt om och bara sallad och en dressing på sesamolja till. Fräscht!!!
 
Ja, det blev en trerätters! Billigast så... Haha! Den här chokladdesserten med glass, maränger, kokos och chokladsås var så sjukt gooood! 
 
Och nu är jag hur trött som helst! Skärpan är helt borta och det tar över en timme att blogga p g a lite segt nät. Man kan fortfarande bara ladda en bild i taget och det tar tid när man vill ha så många bilder som jag vill...
 
Härlig dag! Ser fram emot en lika bra imorrn! Mår som en prinsessa och svettas som en... Ja, välj själv. Det är med andra ord varmt som fanken! Sooov gott alla glada!
 

Antibes!

Imorse bar det iväg! Uppstigning 04.30 och iväg med fakiren! Gick ändå hyfsat trots att den den tiden på dygnet verkligen är min bästa sovstund. Men vi skulle ju iväg på resa!

VIP-service på Falmark av Kurt bakom disken! Ja, ni ska ju inte tro att det var för min skull... Mie är en gammal kollega och blir extra omhändertagen!

Men det blev något konstigt med väskan. Åsa hade sagt att vi skulle packa lätt och jag tyckte ju att jag gjorde det... men den vägde ändå 22 kilo... och Mies vägde 6... Haha! 
 

Vy över Sverige någonstans. Ville bara ha med den som jämförelse.
 
Arlanda utrikes! Barack Obama skulle ju anlända en kort stund efter vår avfärd så vi förväntade oss rigoröst säkerhetspådrag! Men icket. Vi såg tre vakter...
 

Och vi försökte klämma oss fram till SVT men de visade inget större intresse... Konstigt. Vi som skulle åka till Nice och allt!
 
På väg - med fina presenten till Åsa från M-onica och M-ie! Vi är väl för fyndiga? Kan säga att den låg lite risigt till ett tag men vi lyckades hålla oss!
 
Och här har vi ny vy! Denna från Alperna eller något annat berg... Haha! Vi var dock helt överens om att vi skulle ta höger efter typ Alperna... 
 
Och till slut! Efter taxiresa från Nice till Antibes och en kort promenad genom icke körbara gränder så kom vi rätt! Rue Sade och Åsa!!! Sååå roligt att ses! Det här flera våningar höga huset är alltså det Bed and Breakfast som hon stått för tillsammans med kompisen Cia (de delar tiden) sedan i maj!
 

Och det var verkligen superfint och gemytligt och trivsamt och välkomnande! Här fick vi lite svala drycker och jordgubbar som smakade smultron... Mmm...
 

Små men jättefina rum! Jag blev väldigt nöjd med mitt som ligger mot torget - så imorrn bitti kan jag kanske ragga sopbilschaufförer? Spännande!
 
Lite lunch på torget och även ett besök i chokladaffären som liger här nere.Vi köpte helt underbart god fransk nougat med pistache och nötter... Himmelsk! Måste köpa hem.
 
Och medan Åsa tog lite siesta (hon startar ju dagen vid 06.30) så gick vi en vända för att kika på området i gamla stan. Antibes ligger ju mellan Nice och Cannes och vi ska nog ta oss runt där också. Bra kommunikationer här med tåg!
 

Vackra miljöer, fina hus, 30 grader varmt och oerhört fuktigt. Och sååååå fint!
 

Det här huset var så smalt att det kändes som om man hade kunnat krama om det!
 
Mie pekar ut lite båtar som hon kanske köper med sig hem... Haha! De är enorma och något vi får återkomma till!
 
Vacker mur går runt hela gamla stan mot havet och vi traskade vidare. Superfint och så underbart med haaaaaavet!
 
No words needed!
 
Jag hittade ett par lejon som nog blev mer förskräckta än mig... (eller heter det "än jag"?)
 
Här har Mie hittat båten! Lagom stor!
 
Och Picassomuséet ligger bredvid vattnet. Måste bli ett besök!
 
Mie på en bänk vid vattnet! Ja, hon såg inte bara på mig... Haha!
 
Vackert vattenarrangemang!
 
Och vi hittade också tillbaka alldeles själva! Fina smala gränder!
 
Lite relax och sedan samling på takterassen! Superfint att sitta där och kika ut över stan!
 
Bubbel med färska frukter och bär!
 
Sedan gick vi ut och åt på en kanonmysig och personlig restaurang! Deras anka är berömd och smakade fantastiskt!
 
Stora portioner gjorde att vi delade på den här desserten! Tur... Ganska mätta!
 
Stolta kocken framför den vedeldade ugn där han lagar ALL mat! Coolt!

En fantastiskt fin första dag och nu har jag ägnat 90 minuter åt den här bloggen eftersom jag och husets Wifi in te helt kommer överens... Det har bättre och sämre stunder och vill bara ladda upp en bild i taget... Inte 27... Haha! Nåja, vi ska väl träna oss i att inte vara så nåbara.
 
Nu blir det sängen och imorrn åker vi nog till stranden! It's nice to be in Nice! Ja, i Antibes också! 
 

Hjälp!

Klockan är mycket och jag är inte färdigpackad... Har hunnit massor idag men tydligen inte allt... Som vanligt då! Haha!

Har jobbat med material till vår krogshow "White Christmas" som ska spelas på Folkparken, helger från slutet av november! Snart släpper vi biljetterna och ni kommer väl? :P

Sedan åkte jag lite ärenden som måste göras innan resan. Ja, jag och Mie sticker ju till Nice imorrn bitti för att hälsa på Åsa! Det ska blir så kul men senaste veckorna har varit hektiska så jag är mentalt inte riktigt där... Fortsatt teaterjobb också och jag avslutade dagen med att åka dit på ett möte med övriga inblandade.
 

Mitt emot teatern fick jag se unge herr Lindberg längst upp på byggställningen! Kul att ses men jag tycker att ni ska ha säkerhetslinor på taket... Jag kommer i alla fall inte att byta jobb med dem - alldeles för högflygande planer!


Och när jag vände mig om kom fina Anna (jo, det finns flera!) med sin pappa och barnen Björn och Li! De skulle till lekparken och Björn tyckte att jag skulle följa med! Han är så vansinigt söt! Får väl göra en dejt i lekparken när jag ska ha My nån dag framöver! 
 

Och eftersom jag kom i tid hann jag med lite surrande med Cay som ju är teaterns kompositör och en alldeles lysande musiker! Nu har han skrivit ny musik igen till höstens pjäs och han är så sjukt begåvad!


Tomtarna var också på plats! Ja, en var en nisse... Eller en Niklas... Populärt med skägg nu för tiden!

Nåja, det blev ett bra möte och nu är det också bestämt att jag ska med till Stockholm för att presentera förslaget till organisation och ställa frågor. Jag är bra på det! Haha! Det ska bli kul! Och nu måste jag sova och nästa blogg kommer från Nice! Men först ska jag ju komma mig upp för att åka taxi 05.30... Hjälp!
 
 
 

Teatermåndag!

I augusti 1986 stegade jag, på lite skakiga ben, för första gången in på Västerbottensteatern för att börja mitt nya jobb som informatör - och sögs direkt in i en verksamhet som jag älskade! Arbetsuppgifterna förändrades med tiden, ansvaret ökade och jag hade blivit producent när jag hösten 2000 insåg att kärleken nog hade blivit för stark... Den åt upp mig inifrån och jag sade till slut upp mig från min tjänst efter två års sjukskrivning. Sorgligt just då men när en dörr stängs så öppnas ofta en annan och så var det också för mig!

Då kunde jag inte ens gå in i huset utan att få panikångest (utbrändhet är ingen lek) men idag är det med glädje jag kliver upp för trapporna för att träffa alla gamla arbetskamrater! Några är ju nya - men eftersom jag envisas med att gå på teater hela tiden så har jag träffat de flesta.
 

Den nya loggan kom till vid ombggnationerna 1997 och blev riktigt fin!

Men nu var det inte mitt livs historia jag skulle dra. Jag har ju sakta men säkert dragits in i ett samarbetsprojekt mellan alla de norrländska regionteatrarna inför Kulturhuvudstadsåret 2014. Jämtland, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Samiska teatern ska göra en stor gemensam produktion (Norrländsk Passion) som ska turnera i alla länen. Tanken är att jag ska projektleda och marknadsföra!

Känns som en kul utmaning och just nu sitter jag mest med planering och organisation inför ett kommande chefsmöte i september där ett formellt beslut ska fattas att de ska köra projektet. Då börjar i så fall mitt jobb på allvar! 


Idag var det Kollationering (en första gemensam läsning) av höstens pjäs "Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan".

Tanken är att delar av den också kommer att ingå i den stora produktionen och därför ville jag gärna vara med för att bilda mig en uppfattning. Att det blir storslaget nästa vår kan jag garantera - med stor ensemble, körer, dansare och fullt ös! Och att hösten kommer att bli kul för dem som ser den här föreställningen känns inte som någon högoddsare. På ett CallCenter i Bastuträsk kan nästan vad som helst hända och där ryms många tankar om livet. Och mycket humor!


Lunchade på Nordanågården med Tage och där träffade vi på de här herrarna som samlats för att umgås... via sina mobiltelefoner? Haha! Nääe, de pratade också men den här bilden är väl inte alldeles ovanlig?

Fortsatt läsning och möten kring praktiskt tekniska frågor och slutligen telefonmöte med Med som ju slutat som chef men som har huvudansvaret för Norrländsk Passion på chefsnivå. Sedan var jag ganska urblåst och passade på att åka på Willys för att köpa lite billigt snus med mig på resan. Och vem träffade jag där då?

Jo, Brolle och sonen Lee! Vilken söting! Ja, sonen alltså! Jodå, Brolle är också söt men när man skaffar barn får man finna sig i att komma i andra hand...

Hur som helst var det kul att ses och de firade Brolles första semesterdag efter sommarens rock n'rollturné! Han kom direkt från Helsingborg och var nöjd över att nu få softa lite och vara med sonen. Träffade också Lee's mamma men hon sprang mest runt. Någon måste ju handla också när grabbarna måste prata med tanter... Haha! Och Brolle hälsade till alla han känner - som jag känner! 

Nu sitter jag vid datorn igen. Har pausat för att hänga tvätt och kommer mig kanske för att börja packa lite senare ikväll men först har jag tänkt jobba ett par timmar till. Märkligt att det alltid ska dra ihop sig med jobb innan man ska åka bort... Men det är väl meningen att man ska känna att man lever! Haha!
 
 

Trött och lite tjock...

Käre värld vad den här helgen gick fort... Känner inte att jag varit riktigt ledig och knappt att jag hunnit vara med fysiskt på allt som hänt... En aning trött kanske!

Imorse var det tidig revelj igen och iväg till konferens som avslutades till lunch. Och eftersom regnet hade gett sig så gick jag och Anna än en gång iväg till Matfesten för att äta lunch. Det blev en grekisk Gyros som jag bara måste testa efter att sonen skrytt upp den när han var på Greklandsresa. Joodå! Kebab med pommes frites... Måste vara här som Carlskrove har hittat idén med pommes i pizzan... 
 

Men innan maten gick vi förbi Skellefteå Krafts tält och där "tvingades" jag (joo!)  spela bordshockey mot Linus Lindström! Ja, jag är inte helt oerfaren men det var väl bara en sisådär 40 år sedan sist... Haha!


Något koncentrerad...

Men jag förstod ju ungefär hur det skulle sluta när jag i mitt AIK fick ha Jimmie Eriksson som back... Helt sjukt! Och Jocke Lindström vek aldrig från kanten... Det var jämnt ända in i kaklet men i sista sekunden lyckades han peta in en puck... Jag tror att jag ska hävda att han hade en spelare för mycket på planen eller nåt!


Men jag fick kramar av Anki och även delta i utlottningen av plats i logen! Man kan ju hoppas att man vinner där i alla fall? Tack på förhand! Haha!
 
Hem en sväng för lite tvätt och fix. Jag ska ju faktiskt resa bort på onsdag morgon och det kanske vore bra om jag började tänka lite... Hade också handlat rödbetor, squash, sallad och pak choi på skördemarknaden som jag måste ta hand om. Och när jag kom hem stod det en kasse kantareller på bron... Snälla föräldrarna hade varit förbi! De är nu förvällda och klara! Smarrigt!

Jag fick hur som helst göra ett avbrott eftersom jag bokat in bio med My och syrran!
 

Första nya svenska långfilmen idag: Alfons Åberg! My har pratat länge om att den kommer i höst och att vi ska gå och se den tillsammans. Nu är det med andra ord höst!


Med sittkudde och popcorn var succén given!


Och filmen var riktigt bra! En ny story och nya röster. Gustav Hammarsten har tagit över pappans röst efter Björn Gustafsson och det funkade bra! Spännande och roligt med inslag av rätt mycket "klokhet"! 

Anledningen till att jag skriver "ny film" är att de svenska filmer som gått hittills har varit kortare repriser. Det är ju inte så kul när man ofta har tillgång till samma filmer hemma tack vare internet... Barn idag är ju i regel mer upplysta än oss vuxna... Men det här var kul och jag kände att det blev en rensning av hjärnan att få umgås med My en stund! Ja, även syrran såklart!

En bra helg som helhet - massor med roliga möten med underbara människor! Har också fått ny kontakt med mina kusiner och det var verkligen roligt! Men så mycket jobb blev det inte gjort (och det hade behövts!) och nu känner jag mer för att springa en sväng (kan bero på att jag såg min rumpa på bild...). Kanske får bli en löptur - och sen jobb! Om jag inte somnar förståss... 
 

RSS 2.0