Bara bra!

Känner mig verkligen så nöjd! Och det är ingen stor åtgärd som fått mig att inta detta behagliga tillstånd - nej, det är något som ni andra tar med en klackspark men som jag faktiskt ogillar "nannting"! Jag har idag tillsammans med bästa Peter äntligen (!!!) plockat bort våra skärmar och återstående prylar ur logen på Nordanå och lastat in allt i förrådet! Guuuud så skönt! Taaaaack Peter!

Jo, jag tycker att det går jättebra att köpa saker (Haha!) och ställa i ordning scenografier, kostym mm men jag tycker det är avskyvärt tråkigt och jättejobbigt att städa undan, lasta och köra bort när det är klart! Det har jag alltid tyckt men man gör det ju ändå. Bästa sättet är att köra allt på soptippen - då är jag med på noterna - men det som ska sparas... Nääääeee... Men ni ska veta att det inte tog särskilt lång tid och inte heller var särskilt jobbigt när vi väl gjorde det. Jag tror att det är "gruvandet" som är värst! Och det där med att be om hjälp...

Ska det vara så svårt? Man kanske borde ha en knapp...

På Nordanå var det förresten full rulle och förberedelser pågick för att rigga inför Maria Möllers föreställningar. Vi hade tänkt gå och kika men biljetterna var tyvärr slut. Hade annars varit kul att se en gammal arbetskamrat! Jo, Maria hette tidigare Andersson och jobbade som sufflös och turnéledare på Västerbottensteatern när jag började där som informatör. En pigg och alert tjej med mycket god ordning! Redan då var hon duktig på att sjunga och fick göra en mindre roll i en av musikalerna. Sedan flyttade hon (gifte sig?) och utvecklade sången och artisteriet! Kul! Men i TV säger hon aldrig att hon var sufflös... Det låter kanske inte fint nog men var ett jädrigt viktigt jobb det också!

Jag har också hunnit med ett jättebra möte med Film-David om vårt nästkommande filmprojekt till "Mens Night 2"! Så roligt! Han var lite rädd för att ta på sig detta då han tror att han kommer att skratta ihjäl sig... Haha! Du är ju för söt! Den förra filmen ("How we got fit") gjorde vi väldigt snabbt men den blev ändå så kul. Undrar hur det här ska bli när vi har mer gott om tid? Jättetråkigt eller asroligt? Vi får se! :)

Nu kokar en köttgryta på spisen och sedan blir det nog en TV-kväll! Men jag borde renskriva anteckningarna och åka och handla och tvätta en maskin och byta sängkläder... Hmm... Tur att det är "House" ikväll och det vill jag inte missa! Haha!

Olika...

En lite märklig dag! Har inte gjort så mycket men tänkt desto mer. Vi är olika vi människor och ser saker och ting på olika sätt. En del tänker mest på andra och en del mest på sig själva! De senare ska man undvika för att må riktigt bra! Livet är för kort för att låta dem ta energi. De har inte förstånd nog att förstå att de gör andra illa! Omge dig med människor som du tycker om och som älskar dig för den du är! Du är nämligen väldigt värdefull!

Ja, det var väl dagens klokord från någon som är långt ifrån ofelbar! Haha! Jag har bara tänkt lite och är rädd om människor i min närhet som jag älskar! Men kanske är det så att både goda och dåliga egenskaper finns inom oss alla? Den här historien tycker jag i alla fall säger ganska mycket:

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.

Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
Den du matar”, sa den gamle mannen.

---

Annars då? Jo, jag har planerat sommaren med maken och vi har också bokat camping i Göteborg under helgen i juli som Bruce Springsteen-konserten är. Det var inte helt enkelt eftersom mycket redan är fullbokat! Men nu har vi i alla fall en plats och det känns bra! Har också gjort undan lite pappersarbete och det är alltid tillfredsställande. Ser fram emot en kreativ jobbdag med Åsa imorrn! Kanhända blir det på telefon, kanhända blir det "in person"? Vi får se! Man måste vara lite flexibel här i livet!

Bjöd också spontant hem Malin och My på middag eftersom jag ringde henne när hon var på väg hem! Alltid roligt att surra lite så att man slipper vara helt allena när maken jobbar kväll!


Gästerna fixade salladen och My tog därefter hand om gurkan... Haha!

Jag skulle ju också ge syrran en mycket obetydlig present som jag köpte i Göteborg. Jag har ju sett henne som "uggla" tillsammans med både svägerskorna och kompisar och märkt att det tydligen är något som "går"... Haha!


Ja, ni ser ju själva! :)


Därför fick hon ett par ugglor att hänga i öronen också!

Nej, nu måste jag ge mig för idag. Det blev ett rörigt blogginlägg men det är väl så här det ser ut i min skalle! Haha! Jag vill dock bara väl och önskar er en fortsatt bra kväll!

Slapparsöndag!

Det är riktigt härligt att vakna utan väckare och stiga upp till en helt ledig dag! Jag hade på känn att det var något jag skulle göra idag men så länge jag inte kommer ihåg det så slipper jag väl? Maken har däremot jobbat hela helgen så jag har pysslat här hemma i min ensamhet och spelat musik på hög volym! Det är också ganska härligt!


För att glädja honom har jag också bytt glödlampa i köket och satt dit ett par nya ljusstakar på brickan. Vi eldar ju rätt mycket ljus så det är kul att byta. Kan man säga att jag har renoverat köket idag då? Haha!


Lagade också en hittepå-pastagratäng! Fräste upp lite fläskfilé, bacon och lök. Blandade med tomatsås och kryddor och lade detta i botten på formen. På toppen blev det pasta blandad med ostsås. Ja, det smakade inte alltför illa även om det är roligare att äta tillsammans!

Tog med en matlåda och stack iväg till syrran eftersom jag kände mig lite social efter maten. Det visade sig att vi båda irrat lite på Solbacken idag på jakt efter någon att surra med! Nästa gång får vi ringa varandra tidigare! :)


Så nu har jag hunnit mysa i soffan med My och tittat på Wall-E!


Medan mamman lekte "dammsugarrobot" så hann vi också busa en hel del! :)


Spännande film! Söt unge!


Och full i sjutton! Klart att hon också skulle ha glasögon!


Lämnade dem när My landat i badet med sin docka "Naima Evelina" som faktiskt både kan dricka och kissa! Sedan började plaskandet och då fick jag och kameran packa ihop! Alltid mysigt att träffa er tjejer och tack för kaffet!

Nu ska jag sätta mig i TV-soffan en stund. Har köpt nya matta i köket och städat lite idag så det blev en del gjort i alla fall! Så pass att jag kan säga att det räcker. Jag känner mig alltid seg när jag har jobbat kvällen innan och det är faktiskt helt OK att ta det lugnt "dagen efter"! Men på tal om dagen efter så tror jag nog att det är många från gårdagen som är betydligt segare än mig! Det bjöds inte på särskilt mycket alkohol men många hade grundat redan innan festen med varierande resultat...

Det enda jag kan irritera mig på - och det gäller många fester - är att när alkoholen går in (hos vissa!) så går vettet ut. Om man blir bjuden på dyra fester, god mat och hotell mm - visst kan man hålla klaffen den enda stund som företaget håller information eller hälsar välkommen? Det måste väl vara normal hyfs!

Jag minns t ex ett skräckexempel från en ort i inlandet där Kommunchefen höll ett jättebra inledningstal (inledning!!!) med en sång han hade skrivit som han också framförde med glans. Jag var riktigt imponerad men hälften av gästerna pratade jättehögt och var så fulla att de inte ens märkte att han var uppe och pratade! När festen började! Varför stannade de inte hemma om alkoholen var viktigare än själva festen? Nåja, lagom är bäst men den enda skyldighet man har när man blir bjuden på fest är väl att bjuda till och vara lite trevlig? Det tycker i alla fall jag! Och nu ska vi inte prata om hur det såg ut på den där inlandsfesten när vi underhöll ett par timmar senare... Det är tur att man har varit med om det mesta och att vi alla är olika! De flesta är ju faktiskt kanontrevliga! Annars skulle man väl ha gett upp för länge sedan...

Nog om detta! Nu börjar "Kampen om Sverige"! Tjolahopp!

Gruvsamt?

Det var inte det lättaste jobb vi har tagit på oss men vi kan nog inte kalla det gruvsamt heller. Bara att köra med andra ord! Att fånga uppmärksamheten hos 500 personer som sitter placerade i två olika rum är ganska tufft men vi klarade biffen tack vare den energi och styrka vi ger varandra! Skönt att vara två en sån här kväll så att man kan hjälpas åt att "dra"!


Här ser ni hur jag står och pekar i trappan eftersom alla skulle en våning upp för information och utdelning av klockor innan själva festen startade. Sådana här gånger är det bra att jag har röstresurser! Haha!


Och här tar vi emot alla när de kommit upp. Nästan alla kom i tid vilket är mycket ovanligt när det gäller så här stora fester!


Snyggaste frisyren 1! Den här pojken var dock redan bortgift så vi kunde inte ta med honom hem till flickorna... Haha!


Snyggaste frisyren 2! Välansad och tatuerad hårbotten! Jo, jag kände lite respekt och frågade innan jag fotograferade! Men de som ser tuffa ut är ofta väldigt snälla och så var det också med den här mannen!


Gladast hela tiden? VD:n Christer på plats för att träffa alla anställda!


Det är tur att Stadshotellet numera har stora lokaler. Inte många i den här stan som sväljer 500 pers för en information. Att göra sin röst hörd i sällskapet var heller inte så lätt...

Hur som helst så fortsatte festen sedan i restaurangen och vi tog emot, hälsade välkommen och körde ett första pass redan innan förrätten. Sedan var det bara att ge järnet! Precis som planerat! Korta och distinkta pass var melodin!


Här är Åsa inne för att göra en "prata" som övergick i ett lite fräckare nummer!


Hon strippade! Jag behöver väl inte säga att det blev jubel? :)


Full fart och alla glada! Vi avslutade med våra favoritfigurer "Emma" och "Belinda" och det kändes helt rätt! Tack alla för en trevlig kväll! Både Bergteamet och arrangören var nöjda så vi kan med gott samvete luta oss tillbaka i soffan! Bra jobbat Bästa Åsa (som otroligt nog åkte till Piteå för att dansa resten av kvällen!)!

Nu blir det några ord i Wordfeud, avsminkning och sängen! Känns inte heller särskilt gruvsamt! :)


Riktiga män?

Idag har vi tagit på oss en intressant utmaning! Jag och Åsa ska under kvällen underhålla nästan 500 gruvarbetare! Nja, det kommer respektive också men hälften av dem är väl vad vi kallar för "riktiga män"! Åtminstone hoppas vi det! Haha! Lite roligt får man ju ha...

Vi är väl i nuläget helgarderade om man ser till garderoben för kvällen som jag just nu vädrar:


Allt från kärring till paljett! Nåt' av dem ska väl passa? :)

Nu har jag också tittat igenom kvällens planering och skrivit färdigt det som ska göras på scenen. Man vill ju gärna ha lite personliga ingångar så att de som sitter i publiken känner igen sig. Det är väl något jag skämt bort dem med men det är också något som ger mig en personlig utmaning! Nu ska vi bara genomföra kalaset!

Bergteamet är ju ett oerhört expansivt företag och har sedan 2005 vuxit från 85 till 550 anställda! Otroligt roligt! Kanhända har VD:n en del i framgången? Sist jag såg honom ge järnet så var han VD på Kuusakoski och åkte skidor i Contractorstafetten i ett lag som kallade sig "Men in black"! Han gick in för allt till 100% även då så ni ska inte tro att han bromsade i sista backen trots att det kommande fallet innebar en åkning på skaren med ansiktet före...


Christer! Mannen, myten, legenden! Vi får se vad han tar sig för ikväll?

Nu ska jag duscha och ladda! Ha en bra kväll så ses vi! :)


My-yyyyyys!

Idag hade jag egentligen behövt blogga flera gånger eftersom jag känner att det är tusen tankar som rör sig i huvudet... Men, jag börjar väl så får vi se hur och var det slutar.

Börjar med det viktigaste: Sötaste systerdottern My! Eftersom förskolan var stängd idag så hoppade jag in som dagmamma på förmiddagen. Det är aldrig något större bekymmer eftersom hon är världens finaste unge men hennes mamma har lust att börja jobba väldigt tidigt; 07.30... Inte bra tid för en sjusovare som jag men jag ställde väckaren och kom mig upp i alla fall. Sedan har dagen gått som ett hejsan!


My hade packat ryggsäcken med lite olika prylar som kan vara bra att ha: Bollen, råttan, delfinen, Pingu... Det glada humöret har hon ju jämt med sig!


Efter att ha bollat lite så byggde vi med klossarna och noterade att av de medföljande pusselpapperen hade gått sönder...


Det blev till att tejpa och det gjorde vi länge! Och mycket! Bilden är fläckvis ganska tjock nu men väldigt hel! :)


Men man blir hungrig av att tejpa så vi tog paus för frukost! My bredde mackorna och det blev ganska mycket smör... Men smör ÄR ju gott! Jodå, vi hade skinka och gurka också!


Sean åkte vi till Maxi för att handla! Det kan inte vara så många kunder som blir så här glada över att hitta pärlhyacinter! Haha!

Det är hur som helst väldigt roligt att åka till affären eftersom man stolt får visa upp sin glada och charmiga systerdotter! Vi träffade många bekanta och min barndomskompis som också var där kände igen min lillasyster i My på en gång! Hon är väldigt lik sin mamma när hon var liten! Och hon var ju min "docka" när jag var 11 år så nu har jag fått en repris! :) Det som kanske är mindre roligt är att alla tror att jag är mormor... Haha! Men det bjuder jag på! Jag kan gärna vara extramormor! Också! När min kompis frågade vem My var hos idag så trodde jag att hon skulle säga "Moster Monica" men då svarade hon "Hos Ulf!" Haha!


Det var mycket som lockade den unga damen och hon fick flera saker i vagnen! Den här "Hello Kitty-Laptopen" köpte vi dock inte! Jag tror att hon skulle ha blivit besviken eftersom hon hanterar både iPad och iPhone hemma... Jag sa i alla fall att hon nog var för liten eftersom den var från fem år. Om hon trodde mig?


Nja... Måste i alla fall kolla lite närmare! Tur att det i närheten fanns "Hello Kitty"-drickor för fem kronor! Betydligt billigare! Hon skötte sig för övrigt med glans och vi kom hem med både kattmat, mjölk och grönsaker!


Sedan skulle jag laga lite lunch och My passade på att kika på tecknat samt förstärka lite bilder i den här Kalle Anka-boken! Det blev biffar och mer hemgjort mos även idag med tillägg av lite smörfrästa grönsaker!


Till dessert hade vi köpt frysta bär och glass! Fast hon gillade otroligt nog bären mer än glassen! Och till lunch hade vi också bjudit in den söta mamman:


Lilla söta syster Malin! Nu är de på väg till Umeå för att hälsa på kompisar och My hade t o m köpt små yoghurtförpackningar som hon skulle ta med till kompisen Elmer! Ja, det blev en go' och gla' förmiddag!


Fick också det här söta blomsterarrangemanget! Jättefint! Jag blir så glad eftersom jag älskar blommor men det var verkligen inte nödvändigt! Jag ställer gärna upp ändå! :)

Nu har jag vilat (sovit) en timme eftersom jag har en del jobb kvar att göra innan morgondagens underhållningsuppdrag. Det behövdes och jag känner mig pigg men kanske lite tidsoptimistisk eftersom jag trodde att klockan nyss bara var tre... Den är nu nästan halv sex! Vart tog dagen vägen? Men tiden går ju fort när man har roligt!

Och roligt har jag nästan jämt! En annan kul sak som händer är ju detta spelande i Wordfeud! Ni tycker nog att jag överdriver men spelet har verkligen också en social funktion. Jag blev helt manisk när jag började och lade till "random players" hej vilt för att ha minst 20 matcher igång! Nu har jag väl lugnat mig lite och nöjer mig med hälften men en del av dessa första spelare har jag kvar och med chatfunktionen har jag lärt känna en kvinna som bor utanför Stockholm. Supertrevlig människa som nu förmodligen vet det mesta om mig fast att vi aldrig har träffats! Jag vet också en del om henne och det är jätteroligt att ha den kontakten! Vi får kanske möjlighet att ta en fika någon gång när jag åker söderut? Vi kan ju sitta mitt emot varandra, dricka kaffe och spela? Haha! Man vet aldrig? Jag ska ju ner i februari!

Jag har ju också favoriter på hemmaplan och särskilt en som är min bästa motståndare! Det betyder att hon är väldigt svårslagen och det motiverar mig att tänka lite extra! Det kan aldrig vara fel att använda hjärncellerna? Åtminstone känns det här spelet betydligt mer konstruktivt än "Angry Birds"!

---

Men det finns ju också saker som är mindre roliga. Jag gillar t ex inte att bli tillagd i grupper på Facebook som jag inte har valt själv. Det spelar ingen roll att omtanken hos den som lagt till mig är stor eller att gruppen är ganska oskyldig. Jag hävdar med bestämdhet, men utan att vara arg, att jag själv vill välja vilka grupper jag ingår i! Man kan tycka att jag inte ska bry mig eftersom jag viker ut mig i bloggen men det är ju något jag väljer själv.

Det är också tråkigt med folk som separerar och när barnen får sitta emellan. Fick just ett upprop om någon jag borde stötta men det är så svårt. Svårt att veta vem som har rätt när man inte hört bådas synpunkter. Det är ju ytterst sällan en persons fel att två träter. Det är väl, som jag skrev i ett tidigare inlägg, oftast den andres... Haha! Skämt åsido är det väl så man själv ser det när man är mitt uppe i problemet.

Men hur det egentligen är vet inte vi som inte finns inom den närmaste familjen. Därför väljer jag att inte ta ställning. Förr kunde jag "gå igång" på sådana här saker men nu är jag mer restriktiv och väljer att ha "bevis" innan jag bestämmer mig. Det kan ju också vara så att den som duperar bäst får mest stöd? Så länge inte någon är våldsam eller på så sätt beter sig illa så måste två vuxna människor kunna prata igenom saker och kan man inte det så finns det professionell hjälp. Den hoppas jag att folk tar! Jag har själv gått till en psykolog när jag behövde det. Precis som jag vänder mig till en kirurg när jag ska opereras. Olika "skador" har olika "läkare"!

Nu mår jag dock som en prinsessa och ämnar fortsätta kvällen med både jobb och en titt på favoritprogrammet "På spåret"! Tänk att det gått en hel vecka sedan jag kom till min älsklingsdotter i Göteborg! Herregud vad tiden går fort! Nyss var hon en charmig treåring och nu ska hon snart fylla 22! Otroligt! Jag älskar min familj och hoppas att alla ska ha en fantastisk fredagkväll!

Hårdkörning!

Har idag avverkat massor med nödvändigt pappersarbete, skickat fakturor, betalat fakturor, sammanställt kostnader och känner mig väldigt nöjd med mig själv! Varför man känner sig mer nöjd över att ha fått lämna ifrån sig pärmen till revisorn än att klura på nya idéer vet jag nog själv men det borde väl egentligen vara lika mycket värt? Eller tvärtom? Det är ju idéerna som genererar inkomster! Haha!

Hur som helst känns det lugnare och jag ska bara göra klart lite reseräkningar och kvitton så är jag klar - för den här gången i alla fall! Jag ska också skriva ihop några rader inför lördagens uppdrag men det sparar jag till imorrn. Man kan ju inte bara jobba och det mesta är ju faktiskt klart!

Har också gjort en hel den nödvändiga ärenden! Hämtat telefon, kläder, prylar på kontoret, skickat paket och annat smått och gott! Tog en dryg timme med bilen som jag är väldigt tacksam över att ha sådana här gånger. Den saknade jag verkligen i Göteborg!

Hann också iväg på ett mycket bra möte så det blev en utmärkt torsdag! På vägen dit så åkte jag E4:an söderut mot rondellen vid Statoil och där var det någon som inte bara kört hårt utan t o m kört fast! Jag hann ju slita upp kameran i farten:


Lastbil som kört rakt fram i rondellen! Polisen skulle säkert anmärka på att jag tog bilder medans jag körde men det blev bara ett knäpp!


På vägen hem upptäckte jag att den stod kvar och blockerade vägen! Jobbigt!


Och här har ni sista knäppet när jag är på väg norrut ut ur rondellen! Jag är ju värsta fotografen i farten! Haha! Inte bra men snabbt är väl mitt motto!

Och vad har vi ätit de senaste dagarna då? Jo, Emilia inspirerade mig i förrgår till att laga stekt lax med ett nytt tillbehör: Blomkål och fetaost!


Det ser kanske inte jättesnyggt ut men det var urgott! Kokt blomkål som jag mosade och blandade med grädde, lite smör, vitlök, salt och fetaost. Mums!


Igår blev det en tjock skiva entrecôte! Till detta en blandad sallad med balsamico och getost! Också riktigt bra! Det har nog varit en turvecka för maken när det gäller maten. Hoppas åtminstone att han tycker att det är skönt med middagsservice igen! Idag gjorde jag biffar och hemgjort mos vilket också är en god klassiker! Med mammas goda svart vinbärsgelé som tillbehör blev det inte fel!

Vad jag ska göra imorrn vet jag inte men biffarna blir en bra lunch till oss och My som kommer hit redan 07.15 eftersom förskolan har stängt. Hur i hela friden ska jag komma mig upp? Nåja, det löser sig! Ska bli riktigt roligt att få rå om henne fram till lunch. Ska nog försöka skämma bort henne lite medans mamman jobbar! Glass till lunch kanske? Haha! Ha en bra kväll alla glada!

Måndag!

Eftersom jag inte ägnat mig åt något kostruktivt arbete förrän idag så har jag nog måndag hela dagen! Det blir med andra ord en kort vecka! Fast vi jobbar ju i helgen så den blir kanske bara förskjuten! Hur som helst har jag ändå en del att göra innan dess så det är bara att sätta igång!

Började dagen med att åka norrut till Åsa i Piteå för en kreativ och rolig jobbdag! Det vet jag att det alltid blir och den här dagen avvek inte från normen! Vi hann gå igenom våra kommande uppdag och lägga upp lite riktlinjer för hur de ska se ut. Alltid skönt att sätta sig ned tillsammans istället för att sitta i telefonen...


Efter en god lunch på Furuborg fortsatte vi spånandet inför "Mens Night 2" och vi har flera idéer som känns kul att jobba med! Nu har vi både bollat lite olika förslag och fördelat uppgifter! Känns jätteroligt att jobba med en fortsättning på vårt favoritprojekt!


Vi hann också med en prommis med söta hunden Alma! Hon är verkligen ett riktigt fotoobjekt! När man säger att hon ska sitta för att man ska ta en bild så gör hon det! Otroligt!

Nu har jag kommit hem och ska börja med lite mat men först en stunds vila eftersom jag fortfarande är astrött! Sedan borde man ta tag i det där med räkningarna... Men det är ju en dag imorrn också!

Helgen efter...

Ja, man brukar ju säga att man är dagen efter, men eftersom jag hållit igång (med jobb och shopping) hela helgen så måste jag väl vara "helgen efter" när jag känner mig så här? Hur trött som helst är jag i alla fall! Undrar om min kära dotter känner av detta över huvud taget? Det yngre gardet har ju lust att hämta sig lite snabbare!

Men jag kom mig upp och i duschen - vilke nödvändig väckare! - för att ta mig till ett inplanerat lunchmöte! Väldigt trevligt att börja ta tag i ett nytt och roligt uppdrag! Och väldigt gott att äta en sån husmansrätt som isterband och stuvad potatis! Det var minsann inte igår! Men trevligast var det förståss att träffa bästa Anki! Tack för lunchen och sällskapet!

När jag kom hem så kom dock tröttheten över mig igen. Jag gjorde kaffe men det hjälpte inte så nu har jag och katten sovit en timme! Guuud så skönt! Det blir till att jobba lite ikväll istället men det är faktiskt helt OK! Det tar på krafterna att leva fullt ut! :)

Någon större bildbomb blir det inte här idag eftersom jag inte ens har lyft upp kameran. Därför avslutar jag detta inlägg med ännu ett citat:


Jodå! Nog är det så!

Nu ska jag ta kontrollen över lax och lite stuvad blomkål som Emilia inspirerat mig att laga! Dessutom börjar "House" om på TV:n ikväll så det blir nog bra det här också! Syyyynes!

Home sweet home!

Roligt att åka bort men skönt att komma hem! Det är med andra ord kul hela tiden! :) Snabba resor med korta väntetider gör att avståndet till Göteborg inte blir så långt! Åkte därifrån 16.15 och landade i Skellefteå 19.05! Perfa! Men det blir ju så där när man bokat själv... Haha!

Träffade en trevlig kvinna på väg till Skellefteå som nu börjat jobba på Argentums kontor i Malmö! Bra jobbat där Pär som anställt så trevlig biolog! Och kul med huvudkontor som ligger i vår "hometown"! Maken hämtade på flyget och skjutsade direkt till mitt möte som också var oerhört positivt! Vi ska underhålla Dibetesföreningens 60-årsjubileum och det var ett härligt gäng! Kommer nog att bli hur bra som helst!

Och nu har jag äntligen landat hemma! Ja, vad ska man säga? Om det varnades för oväder i Göteborg så undrar jag vad de skulle ha sagt om detta?


Man ser inte ens över till grannarna...


Och huset ligger inbäddat i snö!

Maken hade både skottat och städat så det var väldigt härligt att få göra entré! Katterna verkar också ha saknat mig eftersom de stod uppradade i hallen! Eller så var de bara hungriga... haha! Otroligt nöjd är jag i alla fall med min helg och nu ska jag ta en macka och sjunka ned i den egna soffan en stund! Skickar fler kramar till bästa dottern och tackar ännu en gång för att jag fick förmånen att få rå om dig några dagar! Älskar dig!

Hemresa!

Det blev lite myskväll igår efter föreställningen och det behövde vi verkligen! Ja, vi kom hem efter 22.00 så den blev väl inte så lång men tillräckligt! Vi hann surra, blogga och testa lite nya kläder vilket alltid är kul när man hittat saker man är nöjd med!


Emilia köpte snyggaste skinnjackan! Riktigt fin! Själv köpte jag visst ett antal koftor... haha!

Imorse så var det uppstigning eftersom vissa av oss skulle jobba. Jag erbjöd mig att gå ner till Svenska Hem och hämta mattan så att den också kom på plats. När man jobbar inom handeln har man ju själva långa dagar så det som är gjort är gjort! Och jag vill ju gärna ge lite service när jag ändå är här!


Mattan blev jättefn och nu ska flickan bara fundera på om det här är den rätta eller om hon ska byta till någon annan... Inte lätt att veta innan man har lagt den på plats! Jag tycker i alla fall att den var snygg! När hon åkt till jobbet så plockade jag undan lite och dammsög det sista. Det blir ju trevligare för henne att komma hem!


En sista vinkning från mamman innan jag åkte ner på stan. Jo, jag tog spårvagnen alldeles själv! :)


En sista macka på Espresso House som har så gott kaffe och en sista...


...titt på flickan i arbete! Det blev lite fuktigt i ögat när jag sa hej då och nu måste jag åka hit snart igen! Det har varit superkul och riktigt mysigt med en tjejhelg! Tack Emilia och stora kramar tills vi ses igen!

Nu sitter jag på Landvetter och väntar på att få gå ombord. Det blir ingen lång väntetid på Arlanda och desto kortare ledighet när jag kommer hem... Har bokat in ett möte direkt efter landningen så maken hämtar och skjutsar mig dit på en gång. Imorrn tror jag att det blir sovmorgon! :)

Ljushuvuden!

Vi sover som stockar! Inte konstigt med tanke på den fart vi har på dagarna! Och den här morgonen var inte helt olik gårdagen. Vi hade ju kvar lite borrning och elarbete så vi satte igång direkt!


Jaaa, inte såg det vackert ut och det dammade också rätt kraftigt! Min idé med att hålla en plastkasse under borrhålet höll inte riktigt... När vi plockade bort den gamla lampan hittade vi också lite omålat tak så det var tur att vi hade färg över!


Vi var också tvungna att korta sladden och sätta dit en ny kontakt för att få in den genom lampkåpan, men vi är ju tydligen kommande stjärnor inom hantverksindustrin så det var bara att ge sig på det hela! Om det gick bra? Ja, ni ser ju själva:


Vilka ljushuvuden! Så nöjda vi blev när det även lyste! Så var då jobbet i köket klart!


Emilia gjorde också sin pappa glad (här släktar hon på dig!) genom att spika fast alla lister med hållarna som maken skickat med i verktygslådan! Det har verkligen blivit mycket gjort!


Sedan hungrade vi nästan ihjäl men efter att vi duschat och fräschat upp oss gick vi in på Svenska Hem och hittade en matta som vi ska hämta imorrn. Först därefter åkte vi ned på stan och åt! Italienska sallader på Slimfood! Och eftersom Emilia får vara med på varenda matbild så var vi lite rättvisa idag:


Jag äter faktiskt också varje gång! Och vitlöksdressingen flödade! Tur att jag inte ska åka hem förrän imorrn... haha!


Efter en mycket bra shoppingrunda på stan så tog vi våra kassar och mötte upp Maggan! Nu var det äntligen dags för lite kulturell input!


Göteborgs Operan och "West Side Story" var vårt mål! Kul!


Fint ställe och en lite lugnare miljö än det hektiska stadstempot. Men Göteborg är ändå så otroligt mycket lugare än Stockholm! Folk är inte lika stressade!


Och här är vi inte heller särskilt stressade utan sitter lugnt och ser fram emot tre timmars gedigen underhållning!


Så börjar det! Maria kommer till Amerika! Och sen blev det mest gåshud och tappad haka! Herregud vilken bra föreställning! Otroligt hög kvalitet på dans, sång och musik! Vi var helt lyriska! Nästan 40 personer på scenen och lika många i orkestern känns som en oerhörd lyx för 600:-! Alla sångerna är ju riktiga rysare och framförandet gjorde ingen besviken! Så otroligt nöjda vi nu är när vi sitter och myser hemma i soffan igen! Magiskt!

Innan vi väl kom hem gjorde vi också ett stopp på ICA för att handla mat så att flickan klarar sig den kommande jobbveckan. Inte så att hon inte fixar att handla själv men detta bärande... Mina armar är något förlängda efter den här helgen så jag ser väl ut som en orangutang... Saknar min bil men känner mig nöjd med att ha kunna hjälpa till lite!


Men jag ska väl inte klaga! Ni ser ju att de finns de som borde vara ännu tröttare i fötterna! Haha!

Fantastisk helg och så fint att ha fått vara tillsammans med Emilia! Jag har njutit varenda minut även om vi har jobbat och varit duktiga - men det är ju också en tillfredsställelse att ha åstadkommit någo när man ändå är här. Vila får jag göra senare! Nu TV och goooooda mackor! Tjolahopp!

Full dag!

Herregud vilken dag vi har haft! Den har verkligen varit maxad! Först steg vi ju upp (bra förutsättning för en bra dag!) och drog igång jobbet i lägenheten. Vi gjorde en typisk Monica-morgon där vi hinkade kaffe och jobbade som attan för att sedan gå ut och äta!

Maken ringde för att kolla läget och frågade om vi hade snöstorm eftersom det gått ut varningar. Ja, vad ska man säga...


Ni ser ju själva! De första snöflingorna lade sig på gården utanför (Glenn Hysen bor tydligen också här. Kanske har vi samma utsikt?) men mer var det inte! Sedan har det slaskat och kanske ligger det kvar men här skottas inte. Här saltas det och traktorerna sopar gatorna! Det är alltså inte många centimeter...

Nåja, "ovädret" fick vara och vi satte igång med jobbet! Det blev först slipning av all spackling, målartvätt och målning:


Köksluckor och lådor målade!


Sittpuffar på G! Sedan blev det dusch och jag upptäckte att det var stopp i alla avlopp... Fler saker på dagens lista! Sedan drog vi iväg och åt en helt fantastisk lunch på franska restaurangen "Le Pain"!


Chèvreostsallad för min del! Sjukt gott!


En Croque Madame för Emilias del! Vilken bamsemacka! Surdegsbrödet var helt fantastiskt men att orka äta upp allt detta bröd var inte lätt...


Vi tog ändå kaffe och delade på ett russinwienerbröd bara för att jag skulle få lite Paris-känningar! Dessa var helt underbara där och nästan lika goda här! Vi satt länge och surrade vilket är så härligt! Det är ju så sällan vi får ha den här tiden tillsammans! När klockan blivit halv tre fick vi nästan panik eftersom det var mycket vi skulle shoppa!


Jag försökte intressera Emilia för det här linnet men det gick inte... Vi fick dock ihop en massa andra saker! Matta till köket, tidningsställ, dörrmatta, lampa, krokar, kläder (självklart!) och till slut en "sugpropp" (vad heter det?) till avloppsrensningen! Vi shoppade så mycket, och tungt, att jag tvingade Emilia att åka taxi hem. Armarna var helt slut!

Jag måste medge att man blir ganska trött men snabbt kommer det ny energi! Efter lite kaffe och ett par chokladbitar var vi igång igen i lägenheten!


Alla handtag monterade, köket skurat och nya mattan utlagd! Och alla hål som vi borrat passade till handtagen! Otroligt!

Vi höll på att köpa med oss en ny micro också men insåg att vi inte skulle få med oss den ut från affären... haha! Det får bli en annan dag! Det blev kanske ingen stor renovering men nu är det rent och fräscht eftersom hon också fått ny kyl och frys. Och hyresvärden har aviserat att köken ska renoveras men först står badrummet på tur så det kommer väl framöver! Men frågan är väl ändå om inte min avsloppsrensning var dagens bästa åtgärd? Nu rinner det snabbt och lätt igen!


Bordet blev också ommålat! Tur att färgen torkar snabbt eftersom vi är ganska otåliga renoverare! Vi vill ju att det ska bli klart!


Nya tidningsstället i fönstret! I plexi precis som bordet!


Och puffarna hade också torkat! Någon ny matta hittade vi inte idag men nu börjar det bli så fint att man faktiskt bara kan bo! Vår gamla kohud får duga ett tag till!


Nya lilla söta skrivbordet med "Paddan"!


Och söta, söta flickan i dagens outfit som hon köpte på vår runda! Vi blev inte klara med allt men man måste ju ta paus för att äta också!


Som av en händelse ligger Göteborgs bästa Indiska restaurang, "Masala", i närheten och vi hade turen att få ett bord! Lovely! Alla tog olika maträtter så att vi skulle få provsmaka.

   
Kyckling i olika former, lammfärsspett, såser, naanbröd... Så otroligt gott! Restaurangen har fått högsta betyg i GP och det förstår man. Litet och intimt, supergod mat och så jättetrevlig personal! Det blev en höjdarmiddag!


Maggan berättade roliga historier från "Humorhimlen" så vi både åt och skrattade!


En hemgjord glass med kardemumma och nötter fick avsluta kalaset! Vi var dock för mätta för att orka mer än en halv portion så det passade bra att dela!

Ja, vilken dag vi har haft! Jobbat, shoppat, ätit, umgåtts - superhärligt! Imorrn väntar lite mer jobb i lägenheten eftersom vi ska borra upp krokar till ny lampa och sätta upp hängare i hallen. Nu ska borren få visa lite slagläge! Tills dess TV och lite chill i soffan! Tack för en superdag Emilia!

PS. Det måste ha varit Skellefteås J20-lag som var med på planet eftersom varken matchschemat eller åldern stämde... Jag har alltså inte särskilt mycket koll! Men jag är en djävel på avlopp! Haha!

Göteborg!

Det blev en oerhört kort natt! Jag undrade om den ens hade varit när jag vaknade 06.00 efter att ha sovit fyra timmar... Men, men, jag skulle ju iväg på något kul! Packade ihop det sista och gjorde mig i ordning för resan söderut!


Fint flygväder och ulliga, gulliga moln gjorde att jag slocknade på första etappen ned till Arlanda! Där blev det ett snabbt byte där jag i farten hann växla några ord med
f d landshövdingen Lorentz Andersson och hans fru Anita. De var på väg ned till Köpenhamn för att hälsa på sin dotter! De såg för övrigt oförskämt pigga och fräscha ut!

Åkte också hela vägen tillsammans med Skellefteå AIK men kände inte igen många... Herregud vilka unga killar det är som spelar! Imponerande bra jobbat att leda serien! Flygvärdinnan önskade dem också lycka till innan de steg av vilket ju var lite gulligt. Själv var jag dock på väg till en av mina egna stjärnor:


Emilia!!! Här har jag haffat henne på butiken i Nordstan för en snabb lunch på stan! Fina, fina du! Så roligt att få rå om dig i helgen! Stod och kikade på henne en stund när hon jobbade och man ser att hon trivs vilket också gör mig väldigt glad! Man vill ju att barnen ska ha det bäst!


Vi åt en varm macka med surdegsbröd, kyckling, mozarella och pesto. Mums!


Och en liten dessert... Kaffet smakade perfekt på Espresso House och kladdkakan gjorde oss proppmätta! Den gjorde också att vi inte åt middag förrän 21.00...


Efter att ha jagat runt på stan för att köpa in material som vi behövde för att fixa lite i lägenheten plockade jag upp Emilia efter jobbet och vi åkte hem till henne. Här har hon just monterat det lilla brickbordet som maken gett henne i julklapp! Blev helt perfekt! Jag var rätt slut så vi hänger bara hemma ikväll och börjar så smått med det vi ska göra.


Handtagen ska bytas i köket och eftersom det var brickor under de gamla måste vi också måla om lådor och luckor! Det ena brukar ju normalt leda till det andra...

Jag hade också, tack vare makens suveräna inköpslista, lyckats inhandla en borrmaskin/slagborr för våra fortsatta projekt. Vi skulle ha längre handtag på luckorna och då blev det till att borra nya hål! Herregud vad vi skrattade! Det är inte lätt att helt plötsligt bli händiga frun när man normalt är ganska bortskämd med att någon gör praktiska saker åt en där hemma - men skam den som ger sig! När vi väl hade lyckats få fast själva borren så satte vi igång!


Men vad i ... Vi kämpade och trodde nog att luckan var stenhård tills vi upptäckte att vi (jag) borrade åt fel håll! Och med borren på slagborrsläge! Inte en siffra rätt men nu är i alla fall hålen på plats och luckorna spacklade! Imorrn blir det slipning, tvätt och målning!


Hög tid att varva ned när det nu blivit kväll! Jag hade köpt lite tulpaner så att det skulle bli lite vår på bordet! Mat orkade vi inte laga men här i Göteborg kan man få hemkörning med taxi från vilket matställe som helst! Mycket praktiskt!


Maggan anslöt också så här sitter båda söta flickorna med dagens Thaimiddag! Nu blir det inte så mycket mer. Imorrn ska vi både fixa och gå på stan, kanske träffa min kusin och gå ut och äta på kvällen. På söndag har vi beställt biljetter till Göteborgsoperans uppsättning av "West Side Story" och sedan har vi inte planerat så mycket mer.

Till maken kan jag bolla frågan: Hur i hela friden ska man kunna sätta upp hennes älghorn på väggen i hallen när det enda fäste som finns är en utstickande gängstång på kanske 8-10 mm i diameter...


Hon har alltså skruvat loss hornen från själva "skallen" och vill bara ha de två hornen direkt i väggen... Nu känner jag att du måste ta ett flyg ner och hjälpa oss... Haha! Händiga är vi men vi har våra begränsningar...

Nåja, nu blir det film och förr eller senare lite sömn! Mår som en drottning hos min prinsessa! :)

Hemma igen!

Sååååååå skönt att komma hem! Ville bara börja med att säga detta! Resan till Lycksele gick ju som en dans med nya däcken. Snörök men dagsljus och då blir allt så mycket enklare! Väl framme träffade jag Eva som var min kontakt för jobbet och fick också kolla lite ljud (som nog lät bättre när vi testade än i den proppfulla restaurangen senare...). Och köket fixade också lite mat:


Plankstek var det enklaste att trolla fram så här före den ordinarie middagsserveringen och det tackade vi för! Fett mätt var bara förnamnet!

Sedan blev det väntan och lite förberedelser med textläsning tills det var dags att köra igång strax efter åtta. Gick hur bra som helst och alla blev supernöjda även om det surrades i restaurangen längre bort av vanliga middagsgäster... Men det funkade! Skönt! Så jag kastade mig iväg eftersom jag förstod att det nog skulle ta sin rundliga tid att köra hem... Och det gjorde det!


Så här såg det ut heeeela hemresan! När man mötte långtradare fick man stanna helt. Man såg inget! Så det tog mer än två timmar att köra de femton milen med en maxfart på 80... Fattar ni hur glad jag var när jag äntligen såg detta:


The bright lights of Skellefteå! Vilken lättnad! Ett par gäng med renar hade jag hunnit passera och ett antal långtradare. Det där gjorde jag bra! Blev inte ens orolig. Det var bara att borra ned huvudet och köra sakta. Nu har jag packat allt inför morgondagens resa så det blir några timmars sömn. Jag är så här trött:


Sov gott alla och Tack för trevligt sällskap Eva! Ni var ett härligt gäng! Jag gillar ju bönder och har en kraftig förkärlek till det lokalproducerade men det kan vi prata om en annan gång... :)


Mot Lycksele!

Känner mig kanske inte som en världsmästare men gör mig ändå klar för att åka till Lycksele och underhållning på LRF:s ordförandekonferens. Skitigt väder men jag har gott om tid på mig så det blir nog bra. Och nya däck! Ännu bättre!

Har försökt unna mig själv lite omtanke på förmiddagen vilket betyder att jag hunnit göra fotvård vilket garenterat behövs inför en kommande helg i Göteborg! Det har lust att bli mycket promenerande på stan när man åker till Emilia!

Lite ångest har jag alltid innan jag ska åka iväg till inlandet ensam men det är nog ingenting mot den ångest som vissa partiledare åtminstone borde ha idag när Verkställande utskottet har möte. Man jag tror personligen att han är "hal som en vättu" - att han har förmågan att låta allt rinna av honom. Annars skulle han inte stå kvar där han är idag. Åtminstone inte ge sken av att göra det! Jag läste ett roligt twitterinlägg i dagens tidning som man kanske ska fundera mer på:


Ja, man vet aldrig...

Nej, nu ska vi inte vara på det humöret! Jag har ju lovat mig att mata den gladare "vargen" inom mig så jag avslutar med något som gjorde mig glad idag:


Ha en fin och glad eftermiddag alla människor!

PS. Tack för berömmet för bilden Oskar men jag har tyvärr lånat den av en man du känner... Han ääär ju bra!

Det rätar upp sig!

Efter att ha gått omkring halva dagen i en bubbla av snor lyckades jag faktiskt sova en stund och det har alltid en fantastisk inverkan på sjukdomar! Jag kom in i en andra andning som gjorde att jag lyckades få en läkartid och att skriva färdigt det material som jag faktiskt ska göra på scenen imorrn. Även om det verkar påhittat i stunden så ligger det faktiskt en hel del arbete bakom. Särskilt när det ska handla om kundens verksamhet!


Och läkarbesöket var kanonbra eftersom jag fick både slemlösande hostmedicin och penicillin. Nu ska det väl ändå bli bra! En extra kärleksfull tanke går härmed till den läkare som med kort varsel tog emot mig, undersökte och fixade recept! Du är en enastående pärla och jag är djupt tacksam!

Tacksam är jag också för att jag i samma veva åkte till min favoritdoktor när det gäller däck till bilen:


Per-Erik på Moréns Däck i Sjöbotten fixar allt till bästa pris! Du är också en pärla! Nu har jag sprillans nya däck med dubbar som ska ta mig tryggt och säkert till Lycksele och tillbaka imorrn. Det känns väldigt bra!

Dottern har också ringt och sagt att jag inte kan vara sjuk eftersom jag ska på semester till henne och det har hon ju alldeles rätt i! Hon är just nu på IKEA och köper nya handtag till köket så att vi ska ha något att göra... Haha! Ja, det ska bli väldigt roligt att åka dit så jag ska också ta och se över lite packning. Humöret känns med ens lite bättre. Det blir nog bra det här också! Och mindre bitter känner jag mig idag eftersom jag ska välja att "göda" känslor som gör mig glad!


Mycket citat blir det... Man får ta till reservbilder när man inte är ute och rör sig så mycket med kameran! Hej hopp!


Sjuk...

Inte ett dugg bättre. Snarare sämre. Eller väldigt mycket sämre eftersom jag inte heller har sovit och det är ju en förutsättning för att bli frisk! Gårdagens utskällning hade också det onda med sig att jag var upprörd hela natten... Det enda goda den förde med sig var väl en toppnotering av läsare på bloggen! Haha!

Nåja, efter fyra timmars sovande har jag nu varit uppe sedan före skam och ska kanske testa att lägga mig igen. Går det så går det. Måste åka och montera vinterdäcken idag men det får bli efter lunch. Just nu känner jag mig bara krossad!

Ni är väldigt söta som bryr er men jag skriver egentligen inte här för att få bekräftelse eller för att ni ska tycka synd om mig. Jag sätter bara ord på det som händer just nu. Det vill säga väldigt lite...

Det enda aktiva inlägg i den politiska debatten jag ska göra idag är några ord till en ledare som pratar före han tänker:


Så sant!

Utskälld?

Vi är ju alla olika men kan bara förändra oss själva och ingen annan! Även om man ibland kanske har lust! En regissör sa en gång: "Man kan inte förändra en annan människa. Man kan på sin höjd få dem att äta snyggt!" Klockren beskrivning! Haha!

Att jag kom in på detta har ingenting med förkylningen att göra. Det är inte snoret som tagit över... haha! Nej, anledningen är att jag idag blev utskälld för att jag inte nog respekterade och uppmärksammade en person jag tidigare träffat på ett möte. Och jag kan förstå reaktionen eftersom vi nog inte riktigt "pratar samma språk".

Nåja, jag medgav att jag "tog över" och att jag kanske inte hade nog med respekt. Det var det enda jag kunde göra. Ibland är det lugnast att "ge fienden vad den vill ha". Jag har heller inte lust att lägga energi på något fortsatt bråk. Bättre att glömma och gå vidare! Men så här i efterhand skulle jag nog vilja bolla tillbaka frågan till den här personen. Varför uppfattade jag den personen som lite arrogant och märkvärdig? Är det något som den personen utstrålar och kanske ska tänka på till en annan gång?

Hur som helst så passar man inte ihop med alla människor men blir man missuppfattad så måste man också själv ta på sig en del av ansvaret. Vad har jag gjort för att någon annan människa ska reagera på det viset? Jag var ganska medveten om att jag inte var på mitt mest samarbetsvilliga humör och det har jag erkänt. Men är det ens fel att två träter? Nja...

Men, men, nu glömmer vi det här och går vidare! Jag har med hjälp av min bästa vän Åsa lyckats komma över detta! Tack för att jag fick lätta mitt hjärta! Som ni vet är jag ju i grund och botten en positiv person - men van att ha kontroll vilket också kan reta andra. Min avsikt är dock alltid att slutresultatet ska bli så bra som möjligt! Det borde vi i alla fall kunna vara överens om? Och ska man se det hela med lite humor så är det väl så här de flesta uppfattar bråk?


Haha! Ja, lite roligt är det ju!


Snorbra?

Man undrar ju var uttrycket "snorbra" kommer ifrån? Inte tycker jag att det är särskilt bra idag trots att det rinner floder ur min allt tjockare näsa... Vaknar och känner mig mer förkyld än sist men tror att det beror på att "ondskan" är på väg ut ur kroppen! Jag är ju en obotlig optimist så jag kan inte tänka mig att det här ska fortsätta någon längre tid! Jag åkte t o m på träningen igår och det var faktiskt skönt att anstränga musklerna lite! Man kan ju inte ligga sig i form...

Att vara sjuk har jag förresten inte heller tid med. Ska ju jobba i Lycksele på torsdag kväll och åker sedan till Göteborg på fredag. Vill absolut inte vara sjuk i helgen då vi har så mycket att göra, jag och dottern! Och jag vill verkligen inte vara sjuk när jag ska jobba eftersom ett bokat jobb ändå måste genomföras! Enda anledingen att utebli är eget dödsfall och dit har jag verkligen inte kommit ännu! Ställde dock in mitt trevliga lunchmöte eftersom det knappast räknas som bra att det rinner snor i maten! (Usch, vad äckligt det där lät!) Ska ägna dagen åt att skriva i min ensamhet. Det tror jag blir bra eftersom hushållsrullen är min ständiga följeslagare...

Jag återkommer garanterat under dagen men ska nu dricka lite hemmagjorda droger med ingefära, honung och gurkmeja! Ja, varmt vatten också... :) Tror att det blir snorbra!


Reseåret 2012!

Året börjar kanske inte så bra när det gäller förkylningar men desto bättre när det gäller resor! Detta står på agendan (hittills)!


Fredag - Göööttlabörg! Ska göra en tjejhelg hos Emilia och både hjälpa henne med lite fix och myyyysa med god mat och härligt umgänge! Ska bli fantastiskt roligt! (Och jag inser att den här bilden togs när jag var där 2010! Herregud vad tiden går fort!)

Februari - Stockholmsweekend där vi ska se ett par föreställningar och även konsert med Sting! Stort gäng befinner sig i storstan samtidigt så det blir en helg med mycket input!

April - Jobbresa till Malaga! Brudarna drar söderut för att skapa nya knasiga skämt och dekor till vår kommande "Mens Night 2"! Herregud vad vi ska skratta!

Maj/juni
- Undertecknad fyller onödigt många år och ska fira detta med att åka söderut! Blir förmodligen Kroatien igen eftersom det är ett av mina absoluta favoritställen! Har bokat resa idag och måste nu börja skriva ut alla mina bokningar på både flygbiljetter och konserter för att ha lite ordning! Tänk om gmail rasar? Haha!


Kroatien 2009! Vill helst ha med mig dessa godingar nu också men vi får se om det funkar. Inte lätt att synka allas agendor!

Höst 2012 - Hälsoresa? God tanke men vi får se hur mycket man hinner och har råd med... :S Nu har jag ju gjort en ordentlig utgrävning i reskassan men en del saker är ju faktiskt jobb! Det bästa med att vara egen företagare är ju att man kan styra sin egen tid och inte behöver fundera på om man får ledigt eller inte. Å andra sidan så finns det inga möjligheter att söka ledigt när man väl bokat in jobb...

När det gäller kassor så funderar man också starkt om man inte skulle ha rest mer? De pengar jag sparat de senaste åren verkar på något sätt ha försvunnit i och med att börsen har gått ned... Nog kan man ha roligare för pengarna! Man kan ju se världen! :)

Nej, nu måste jag sätta igång eller gå och lägga mig igen! Fortfarande är skallen full med snor men jag har möten på eftermiddagen och träning ikväll. Däremellan ska det också jobbas! Så nu friskskriver jag mig!

Söndag!

En rapport från dagen förtäljer följande: Förkylningen har nu gått från ont i bröstet, heshet och hosta till slem, snuva och nysningar på tre dagar! Vilken utveckling! Fortsätter den att hålla takten så är jag frisk till morgondagens träning som jag verkligen ser fram emot! Känner mig mycket bättre och har ägnat dagen åt ätning av det bättre slaget!

Vi blev nämligen bjudna till mina föräldrar på en kalas-eftermiddags-lunch med mycket godsaker! Förrättspaj med skaldjur, älgkalvstek, köttbullar, kantarellsås, potatis, grönsaker mm. Riktigt smarrigt! Efterrätt med hjortron, glass och grädde fyllde det sista hålet i magen. Men det fick man snbbt ångra... För då kom de hembakta kakorna och kaffet... Ni fattar. Alltså ganska mätt!


Mamma står för matlagningen!


Pappa står för ätningen! Haha! Nej, det var väl att överdriva det hela. Han både jagar och plockar bär och kantareller så de bildar ett bra team när det gäller maten!


Roligt var det också att träffa lillebror Roland! Mycket skratt och prat hela eftermiddagen! Kul att du också kom!


Och på väggen i rummet sitter det obligatoriska flygfotot från hemstället! Jag och maken har faktiskt var sitt från våra respektive barndomshem men nu står de och vilar lite tills vi hittar något bra ställe att hänga dem på. Förr hade vi lite gammaldags inredning och då var de rätt men nu passar de inte riktigt. Nåja, allt mode kommer tillbaka bara man väntar tillräckligt länge så de ska nog komma upp på väggen igen!

Väl hemma åkte jag och mathandlade eftersom det både var rabatt idag och kylen gapade tom. Det passade bra! Fick också med mig lite getost och annat gott vilket ledde till denna kvällsmacka:


Bröd stekt i olivolja toppat med getost, resterna av den gravade renen, kantareller och resten av hjortronsåsen! Restmackor av det bättre slaget! Mums!

Nu ska jag fortsätta att softa och snuva lite! Synes!


Pigg!


Det blev baconlindad torskfilé med mycket vitlök. MYCKET vitlök! Nu tycker jag att hela huset luktar och att det enda jag känner i munnen är eftersmaken. Men, men man blir väl frisk på kuppen! Och slipper attacker från vampyrer i natt! Fast de har inte varit några stora problem. Inte hittills i varje fall!

Nej, nu sitter jag här efter att ha sett "Morden i Midsomer" och funderar på hur natten kommer att te sig. Om man sover länge på morgonen och även tar en power nap efter lunch så är man inte trött när det blir kväll... Det kunde jag kanske ha räknat ut själv men jag ska ändå försöka lägga mig som vanligt och hoppas att förkylningen håller mig i ett luddigt grepp hela natten!

Hörde att Skellefteå toppar serietabellen efter kvällens vinst, att Juholt fortsätter att handskas ovarsamt med sanningen (budgeten den här gången) och att det var svenskar med på det "tippade" fartyget i Italien. Hoppas att de har klarat sig! Vidare har jag både vunnit och förlorat matcher i Wordfeud, ätit glass med lemon curd och ska avsluta kvällen med Stephen Booths senaste deckare... Ja, det var väl allt för idag!

Sov gott alla vitlökens vänner! Jag återkommer väl om jag blir fööööör pigg!


Vilodag!

Vaknade och kände mig i usel form. Öppnade munnen och där kom det knappt ut ett ljud! Heees och förkyld! Nåja, jag har inte gjort mycket idag och t o m sovit en stund extra efter lunch så nu börjar det räta upp sig. Men rösten är man ju rädd om så det gäller att vila.

Nu har maken varit och köpt mer ingefära så jag ska koka lite varmt vatten och kurera mig! Han handlade också lite fisk och annat smått och gott så det blir nog middag även idag. Får se vad jag får för idéer! Jag ska vila i soffan med en bok och fundera lite. Tog i alla fall en dusch efter min tupplur och då känner man sig genast piggare!

Rolig läsningen idag var annars artikeln i Sydsvenskan. http://www.sydsvenskan.se/sverige/article620178/Viktvaktarnas-golv-rasade.html om golvet som rasade när Viktväktarna hade sin traditionella vägning... Lite psykad man skulle ha blivit om man hade varit med där! Därför väger jag mig helst hemma. Vi har ju en enplanare byggd på hel platta och det vore väl fanken om man skulle rasa igenom då!

Väldigt rolig läsning är också familjens twittrande! Jo, t o m maken gör inlägg då och då! Vi har som en hel familjeanslutning! Här skrattade jag gott åt Oskar:


Haha!

Och här tyckte jag synd om Emilia igår:


Gumman! Men vi pratades vid på kvällen och det blev mindre skada än hon först hade trott. Tur!

Nej, nu ska jag vila mera och tänka ut lite mat!

Reeeeeen!

Dagen har rullat på och jag har förutom att skotta lite också bokat in ett par jobb samt flera möten nästa vecka som ska förbereda kommande uppdrag! Känns som om man kan ta helg med gott samvete! Jag ska dessutom göra ett gratisjobb till förmån för forskning om Hjärt- och Kärlsjukdomar för kvinnor på självaste kvinnodagen så jag känner mig ganska nöjd med mig själv! Jag brukar ställa upp på något stödjobb varje år och ifjol var det Världens barn.

Känner mig dock lite slut idag men jag trotsade ändå den eventuella förkylningen och gick en promenad i det "o-vackra" vädret. Det gick lite tungt men blev i alla fall inte sämre! Åtminstone inte än! Ska försöka öka på antalet gånger/vecka som jag rör på mig! Jo, jag sa försöka! Man kan bara göra sitt bästa!
 
Sedan blev det middagsfix och en magisk ren till förrätt!


Underbart god rökt och gravad renytterfilé från Arvidsjaur! Smakade himmelskt!

Receptet för den hågade kommer från syrran som hittade det på Allt om mat: http://www.alltommat.se/recept/Rencarpaccio-med-syltade-kantareller-hjortronsas-och-tunnbrodsticks-8898

Jag smörfräste däremot bara kantarellerna och struntade i Västerbottensosten eftersom jag inte orkade åka och handla. Smakade alldeles utmärkt i alla fall! Och tunnbrödsticksen byttes ut mot färdiga rågkex och det funkade också. Hjortronsåsen med lite citron blev en underbar smakbrytare till köttet! Gött som attan!

Till varmrätt hade jag bara gjort köttfärspaj med grönsaker eftersom jag ville passa på att göra en stor laddning av en rätt för att fylla kommande matlådor. Så nu har vi både ätit gott och fyllt frysen! Ämnar luta mig tillbaka och kika på "På Spåret" som ju är ett riktigt favoritprogram! :)

Önskar alla en glad och trevlig fredagkväll!


How we got fit!

Det är många som frågat... Många som önskat... Många som längtat! Och nu har det äntligen hänt!!!

Den beryktade och bejublade hälsofilmen "How we got fit" från "Mens Night" finns nu äntligen ute på Youtube! Kolla in den här: http://www.youtube.com/watch?v=-Q2CA6QHRIU

Jag kan säga att vi skrattade gott när vi gjorde den... Och att vi inte är färdigtränade ännu. Men det kommer! "Mens Night 2" ska ju ha premiär i höst så vi har några månader på oss!

Annars är det inte mer att orda om den här dagen. Jag känner att jag är på väg att bli förkyld och att jag nu ska iväg för att köpa lite ingefära för att kurera mig! Skönt i alla fall att det är ledig helg! :)

Och den "fulaste" kommentaren till min blogg kom igår från en "person" som tyckte att min blogg såg nice ut! Ja, det var ju trevligt. Personen ville gärna att jag skulle kolla in även dennes blogg om jag hade tid. Gissa var jag hamnade när jag klickade på länken? Sms:a låna... Nej, det tror jag verkligen inte! Kommentaren blev med andra ord ganska snabbt raderad! Blä!

My-skväll!

Just hemkommen från en riktigt skön kväll tillsammans med My! Hon blir så glad när man hämtar på Förskolan att man är peppad och på gott humör från första stund! Det är härligt! Vi åkte hem till dem eftersom det är enklast då hon kan få lägga sig i sin egen säng. Hon är ju snart tre år så tiden är också fylld med olika "tester" när man är tillsammans. Det är faktiskt kul! (Ja, jag behöver ju inte utsättas mer än enstaka gånger)

- Jag tycker att du ska bära mig! (När vi går från bilen på parkeringen)
- Nej, det tror jag inte. Jag tycker att du ska gå själv.
- Tystnad...
- Men jag kan bära dig uppför trappan.
- Mmm... Hålla handen.

Sedan var det dags att sätta på datorn och titta lite på Findus och Pettson medan jag lagade mat. När vi väl skulle äta var hon inte hungrig men då pausade jag bara filmen och då kom hon till bords direkt. Och åt jättemycket! :)

- Vi ska tända ljus. Och mysa!
- Självklart!


Och vi mös!


Och skickade bild till mamman där hon vinkar (med tutten i näven)! Vid en snabb blick kan det se ut som om hon har clownnäsa! :) Sötunge!

Sedan blev det mera film och vi låg i storsängen och hade bullat upp oss med kuddar när My kom på att hon skulle hoppa på min mage... Ja, det finns ju gott om plats så varför inte? Och sedan ville hon aldrig sluta...


Galet glad unge sedd underifrån! Haha!


Efter tandborstning och pyjamaspåtagning fick hon ny energi (var får hon den ifrån?) och vi lekte länge med duplot och byggde höga torn. Just det här är skorstenen till en glassfabrik! Men det ser ni säkert... Därefter skulle vi gå och handla! Och då måste man ha skor!


Inte nödvändigtvis likadana... Haha! Hon är verkligen störtskön!

Och man måste ha glasögon! Annars ser man ju inget...


Solglasögon! Nu ser du väldigt bra ut lilla fröken!

Ja, sedan blev det sagoläsning och lite sång innan jag stoppade om henne och lämnade henne att somna själv. Inga protester längre annat än:
- Ska du fara hem?
- Nej, är du tokig? Jag ska ju vara här utanför!
- Sov gott!

Mycket lättskött och väldigt go' tjej! Tack för att jag fick vara med dig ikväll älskade unge! Ses en annan dag igen! :) Kramar från "Motte Mohka"


Nödigt?

Om man köper något som inte är onödigt så måste det väl vara nödigt? Eller? Hur som helst så har jag några kronor över sedan skatteåterbäringen i december och beslutade idag att de skulle gå till något jag verkligen behöver: Nya vinterdäck! Det kanske inte är världens roligaste att köpa men det är å andra sidan inte särskilt roligt att köra omkring sent på kvällarna i mörkret i däck som man inte litar på...

Nu är de beställda och sedan drog jag iväg på jobblunch med LRF som jag ska göra ett uppdrag åt. Väldigt trevligt att träffa Eva Carlsson och roliga samtal om både jobb och privatliv! Det kommer att bli ett kul uppdrag och jag känner mig redan "hemma"! Men jag är ju å andra sidan en lantis... :) Efter lunchen blev det en tur till kontoret och sedan gjorde jag en annan "nödig" gärning:


Åkte till biltvätten!!! Nu blir maken extremt avundsjuk på mig men det får jag ta. Hoppas bara att den inte fryser ihop men att det samtidigt fortsätter att vara kallgrader så att det räcker några dagar. Och jag vet att man helst ska handtvätta men det orkade jag inte idag! Jag hade dessutom kappa! Hur skulle det se ut? Haha!

Nu ska jag jobba en stund och sedan iväg till förskolan för att hämta sötaste systerdottern som jag ska få barnvakta ikväll! Så kul! Vi ska laga mat, mysa och leka lite innan det blir sängdags. Ser fram emot full rulle med lilla fröken! :)

Du vinner Berith!

Min svägerska är femdjävlig på bakning! Hos henne får man de allra godaste kakor och tårtor! Alltid! Och ändå ser hon helt normal ut... Hur gör du för att inte äta ihjäl dig? Till jul fick vi ett stort paket med både hembakta kakor och bullar och de har varit alldeles oemotståndliga! Tack igen!

En sort, som heter "Falska Kongresser" var sjukt goda och hela den lådan har vi smaskat i oss! Nej, nu ljög jag... Jag har smaskat i mig och maken har smakat... Förlåt! Därför tänkte jag råda bot på kakbristen och baka en sats själv. Jag hade inga höga förväntningar eftersom det som är lätt för henne kan gå sisådär för mig. Matlagning är liksom mer min grej!


Men jag malde mandel! Det gick som en dans!


Gjorde en stadig mördeg som jag tryckte ut i långpannan!


Sparade 3 dl deg som skulle smulas ovanpå!


Kokade ihop en härlig smet av mandeln, smör, socker mm Ja, här har den inte börjat koka ännu men den blev bra! Ägnade dock en längre tid åt att få den att svalna lite innan jag skulle bre den på kakan... Tålamod har ju aldrig varit min grej... Och sedan smulade jag (väldigt fult och snabbt) ut resten av degen ovanpå kakan! Jag kan säga att det fula och snabba också syntes...


Sedan gräddade jag den! I en aning för varm ugn...

Den blev klar 5 minuter tidigare och ser lite mörk ut på kanterna trots att jag hade blivit varnad för detta. Ganska typiskt! Nu tycker jag heller inte att de smakar lika bra som svägerskans! Inte alls lika bra! T o m hennes smulor var snygga! Att jag också känner mig lite äcklad kan bero på att jag i vanlig ordning också provsmakade. Ganska många gånger... Man vill ju veta att det är gott...

Och nu väntar jag på att kakeländet ska kallna... Det blir en lång natt! Haha! Nej, det är tur att det är vinter och att man ställa ut saker på bron! Hur som helst så blev du vinnare även den här gången Berith! Inte helt otippat! Jag bugar mig för ditt kunnande! Och är det någon som vill proväta kakor så vet ni var vi bor!

En del av er kanske ändå känner sig hågade att baka? Jo, jag förstår att det finns många där ute som kan göra den här kaksorten mycket bätte än mig så varsågoda! Om ni lyckas är de sjukt goda! Men helst knyckta direkt ur frysen... :)

Falska kongresser
300 gr smör
3½ dl socker
10 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 st ägg

Tryck ut degen i långpanna, spara 3 dl av degen som ska smulas ovanpå kakan det sista man gör

Fyllning
200 gr mald sötmandel
200 gr smör
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk

Detta kokas en stund = några minuter
Grädda i 175 grader ca 25 minuter (Lägre temp i varmluftsugn!)

Lycka till!


Snart våååååår!

Idag åkte julen ut med buller och bång! Jag tror faktiskt att det var länge sedan vi har haft granen och ljusstakarna kvar till efter trettonhelgen och ännu längre sedan vi hade en gran som barrade så lite! Måste ha berott på att den stått på fantastisk mark i min hemby nära min älskade farmors stuga! Haha! Hur som helst så blev det minimalt med skräp när jag tog ut den så det kan bli ett rekordår när man slipper dammsuga barr fram till midsommar... :)

Och när jag gick ut med soporna efter lunch så möttes jag av den här synen:


Vilken fantastisk himmel! Snart är det vååååååår! Jag blev riktigt lycklig av den här känslan så jag samlade ihop mig och åkte på soptippen med lite skrot samt svängde förbi affären och köpte nya tulpaner!


Nu är det julfritt och vitt! Vi har så mycket bruna detaljer här hemma så man får se till att göra det så ljust som möjligt! Nu vill jag ha vårsol och härliga dagar!

Jag kände mig riktigt duktig som hann med det här idag trots sällskapet - träningsvärken (jodå!) och huvudvärken från h-vetet... Nu har jag dock varit på apoteket och inlandat mer Ipren så det ska väl gå över. Jag gör också en enkel middag där jag fräst upp fläskfilé, svamp, lök, paprika och sockerärtor. Hällde över två förpackningar "Thai Green Curry" och ämna koka nudlar. Jag har aldrig testat det här halvfabrikatet så vi få se hur det smakar. Jag gillar ju Thaimat men man vet aldrig... Därför köpte jag också lite dessert för att pigga upp mig:


Semlor!!! Jag blev tydligen så till mig att jag inte ens kunde hålla kameran stilla... Men först mat Monica! Och sedan blir det inte så mycket mer idag. Har jobbat ytterst lite men kostar på mig en hemmafrudag eftersom jag var så duktig igår! Jag passar på att ge mig själv lite stjärnor! För vem ska annars göra det?

Ha en bra kväll gott folk! Här ska ätas!

Full fart mot hösten!

Jäääääsingen så bra det går för oss!!! Nu har jag och Åsa haft en fantastisk jobbdag där vi planerat verksamheten fram t o m december! Så sköööönt! Och så härligt det är att kunna bestämma själva hur man vill jobba - och även när man inte vill göra det! Haha!


Så här glada är vi också när vi beslutat oss för att göra MENS NIGHT 2!!!
(Ja, fotot är säkert en månad gammalt men det var väl då vi hade bestämt oss - eller så envisas vi med att ständigt vara positiva?)


Fast kanske är vi mest glada över att vi idag även bokat en jobbresa till Malaga!!!
Ja, det låter kanske lite knasigt men vår scenograf ska befinna sig i området under våren så vi åker helt enkelt ner till henne för att jobba några dagar! Med oss på resan följer också världens bästa Mie! Hur mycket skratt kommer det inte att bli? Jodå, vi skaaaaaa arbeta också!

Vi skrattar egentligen redan nu eftersom vi när vi bokade upptäckte att vi alla tre heter Kristina/Christina/Christine i mellannamn! Tillfällighet? Näääääeee... Och Åsa och Mie heter också Marie båda två! Det måste vara meningen att vi ska jobba tillsammans! :)

Nu är ju inte föreställningen producerad bara för att vi bestämt oss... Men vi är en bit på väg! Turnén och lokaler på de olika orterna är bokade så vi vet i alla fall vad vi ska ha för mål med det kommande jobbet och det är alltid bra! Vi har också hunnit avverka en del praktiska frågor samt diskuterat idéer och samarbetsfrågor. En mastig men väldigt rolig, kreativ och konstruktiv dag! Det tackar vi för! Att det sedan också ramlade in ett annat stort uppdrag gjorde ju inte saken sämre... Det blir ett bra år det här! :)

Ny teknik och gammal kropp...

I eftermiddag fick vi besök av farfars som beställt en digitalkamera från rean. Nu har maken och jag försökt lära dem hur den fungerar och hur man lägger över bilder till datorn - och framför allt vart de då tar vägen! Inte lätt med all ny teknik men jag tycker att svärmor gör det kanonbra och hon kommer att klara detta! Vi finns ju som support när det inte funkar!


Fina Sonja! Hon är, som ni ser, nyfiken och det är en bra början när man vill lära sig något nytt! :) Det där fixar du! Sedan gjorde jag också en mailadress till henne så nu ska vi se om vi kan ha kontakt även på det sättet. Kul att kunna skriva lite, skicka bilder e t c. Uppdrar nu till barnen att slänga iväg ett par rader!

Ja, sedan blev det lite kontorsjobb och slutligen årets första träning med det härliga S.P.Y.C-gänget! Det känns i "gammkroppen"! Jag hade verkligen längtat och pratade sju stugor fulla medan jag också försökte göra övningar - och andas... Haha! Anki pratar ofta om det nödvändiga rotlåset och maglåset. Själv skulle jag ibland behöva munlås... Nu är det inget nytt men som ett par av oss sa så behöver man surra när man inte träffar så mycket arbetskamrater på dagarna. Man får helt enkelt prat-abstinens! :)

Det är tur att jag har bloggen är jag kan bubbla fritt! Idag blev det en del reaktioner på mina synpunkter på majspåsarnas placering och det får det gärna bli. Jag tycker som jag tycker i alla fall! Syrran, som ju är en del av kommunen (haha! jag var tvungen), har erbjudit sig att hämta påsar åt mig och det ska du nog få göra men nu har jag ju ett tag framöver!

Nej, nu får det räcka för idag! Jag hamnade vid TV:n efter träningen så nu blir det sen dusch och sängen! Imorrn kommer bästa Åsa hit för att jobba och det ska bli superkul! Vi ska utvärdera, planera och vara kreativa! Ser fram emot en positiv och härlig dag!

Majs eller bajs?

Nej, jag ska inte skriva om avföring men jag blev skit-irriterad när jag skulle hämta nya majspåsar på Tekniska Kontoret på Hjortronstigen! Ska det vara så svårt att göra några skyltar? Det är ju faktiskt inte så att det bara är enstaka personer som återvinner och därför få som behöver fylla förråden av påsar... Vi är ju många! Förhoppningsvis alla!


Här kommer man glad i hågen till Tekniska kontoret! Ser ni några majsskyltar?

Nej, därför kör man som vanligt längre in till höger och Centralförrådet. Väl framme, ute ur bilen (i vägen för ett flertal traktorer och bilar från kontoret som vill passera) så går man vidare uppför trappan till förrådet och där står en liten skylt om att majspåsarna nu finns i en låda på trappan till stora entrén till höger om grindarna. Visst ligger entrén till vänster? Fast naturligtvis till höger sett från det ställe där jag nu står... Nåja, när jag läst detta kommer en man körande som berättar att han redan varit till entrén men inte sett någon låda...

Ja, jag åker dit i alla fall men inte kan man se någon låda på bron. Där står bara en papperskorg och en sandlåda. Ingen skylt här heller... Till slut kommer det lite folk som man kan fråga!


Då viiiiiiiisar det sig att de har flyttat majspåsarna till en plats mitt emot entrén fast längst in på parkeringen bakom en skärmvägg...


Alltså här! Skyltar? Neeeej... varför ska man ha det? Det står ju miljöstation så det måste väl vara här vi Skelleftebor ska slänga skräpet! Eller?

Nej, nu är jag nog lite cynisk idag men jag tycker att man ska göra det enkelt för sig. Det ska inte vara komplicerat att vare sig återvinna eller hämta utrusning för att kunna göra det! Vi ska ju ändå slösa bensin och miljö för att komma åt dem så varför inte göra det så tydligt som möjligt??? Det där förstår jag inte... Hälsade till personalen (som naturligtvis inte bestämt att lådan skulle flyttas - det har ju ingen!) att det ju ska vara enkelt att återvinna och att det första de måste åtgärda är skyltarna!

Kanske vill de hellre att jag ska snurra omkring nere på stan för att leta en parkering för att kunna ta mig till Brinken där de också har påsar (tror jag)? Visst vill vi ha bort onödig miljöförstöring och trafik i centrum? Nej,nu ska jag ge mig och slänga bort lite matrester! Jag är nog kärringen mot strömmen idag men det verkar jag inte vara ensam om heller:


Mot strömmen! Framför förbjuden parkering framför garageinfart och fel väg...

Nu ska jag jobba undan lite. Vi får se hur bra det går... Åt fel håll? Haha!

Trådlöst...

Ännu en slappardag! Kan räkna många sådana de här två veckorna och det är väl bara för härligt! Har dock börjat med lite räkenskaper för att prova på hur det känns att sitta vid jobbdatorn. Jodå. Det gick bra. Men jag blev snabbt trött... Haha! Ska fortsätta imorrn men var tvungen att göra en insats då jag bl a glömt betala ut lön till mig själv...

Annars är det lugnt! Nästan för lugnt! De trådlösa nätverket ligger nere och jag fattar inte riktigt vad som är fel. Har ju även ett mobilt bredband så det blir inget akut problem - och märkligt nog funkar också den fasta linan in som vi har i kontoret! Men jag kanske ska göra som mamma brukar göra när hon har datorproblem: Slå av allt så brukar det gå över...

Har finskottat lite idag och putsat av bilarna som dock borde fått stå i varmgarage någon dag för att återgå till någon sorts isfri tillvaro. Har också tittat på maken som skottat lite tak:


Den hemmagjorda takskottaren funkar alldeles utmärkt! Jo, han har en snöräv också men då måste man ju stå på taket. Den här kan man som synes använda nedifrån. Han har varit allert idag den käre maken. Bjöd också på hemlagad lunch!


Intressant skapelse... Hamburgare på rostat bröd med sallad, kethup och senap. Ja, jag gick inte i taket av glädje men själv tycker han att han borde utses till Årets kock 2012! Ja, det smakade inte alldeles oävet (som min mamma skulle ha sagt).

Nu ska vi göra en ceasarsallad med kyckling till middag och så blir det TV-kväll med Riktiga män och Frågesport! Börjar vara lite trött på alla sportsändningar även om Hellners insats idag var helt otrolig! Just då var jag tyvärr och handlade mat men det är ju också förenat med lite tunga insatser - både betalning och bärning!

Sätter in en bild till för er som fått abstinens efter takskottaren:


Fungerar fortfarande! :)))

Nytt rekord!

Kom mig inte i säng förrän efter 02.30 men sov ändå längre än vad jag hade tänkt. 12.45! Herregud vilken kort dag det blir idag! Därför gäller det ju att ta ut sig lite så att man jobbar upp någon slags trötthet till kvällen. Låter korkat men måndag ska man ju återgå till lite arbete igen och det duger inte att fortsätta med min tonårs-dygnsrytm!

Jag trodde att jag skulle kunna ta ut mig med skottning men det hade ju maken avverkat för länge sedan! Det finns ju folk som stiger upp på morgonen... Därför har jag nu varit ute på en långpromenad! Skönt om än ganska "tung-gått" i modden!


Men gatlyset var ju tänt! Det är nog därför jag vinkar så glatt! :) Uselt skottat var det överallt så jag gissar att min vän traktorn är ledig idag. Det behöver han nog!


Men det är fler som är lediga... Här skriker det "Bortresta"! Inte bra signal till inbrottstjuvarna... (Ber om ursäkt för den gula bilden men ni fattar!)


Och här har ni Morö Backes i särklass mest välskottade tomt! Så här ser det ALLTID ut när man passerar! Ja, som ni förstår tog jag kameran med mig som sällskap idag. Det gör att man inte tänker så mycket på att man rör sig utan istället kollar på saker man kan ta bilder av. Funkar bra för mig! Behöver inte ens bli bra bilder utan får mig att tänka på andra saker.


Lite sällskap hade jag i alla fall idag! Månen tittade fram om än lite kort. Kommer nog mer snö om man tittar på molnen... Jag ska nog få skotta den här veckan också! :) Nej, nu ska vi värma lite rester från gårdagen och äta en slapp och slö middag!


Hej då!

Supertrevlig kväll!

Vi har haft en liten svacka när det gäller middagsbjudningar så det var länge sedan vi hade Leif & Åsa hemma hos oss! Nu hade vi desto mer att prata om och det var verkligen kul att träffas igen! Tack för att ni kom! Och själva maten blev också helt OK! Jag tror att jag blivit lite lugnare med åren. Kände absolut inte samma stress som jag brukade ha förr över att allt skulle bli perfekt. Nu blev det så bra som det blev! Och alla var nöjda även om desserten fortfarande inte var någon riktig höjdare - i min smak.


Dukning modell "Black is black"! Mycket ljus och mycket mat fick fylla bristen på krusiduller. Det funkar också bra!


Till förrätt gjorde jag färska vårrullar med en ganska hot dipsås. Ganska fräscht som start om än lite svårätet eftersom vi åt med pinnar. Ja, så länge det nu gick... Haha!

Jag hade blandat ett par olika recept och hamnade någonstans mitt emellan. Rispappersrullar med en fyllning av paprika, glasnudlar, gurka, morötter, selleri, vårlök och sallad. Dipsås med schalottenlök, massor med lime, sambal oelek, fisksås, teriyakisås, sukiyakisås, socker... Ja, det blev en "Kajsa Warg-variant" med lite styrka.

Efter en tur till Asien flyttade vi oss närmare hemtrakterna så till varmrätt hade jag gjort potatisbakelser med smördeg som jag fyllde med potatismos och strimlade morötter och palsternacka som smörfrästs innan. Lite VB och sedan var det bara att slänga in i ugnen. Underbart god reninnerfilé, gräddstuvade kantareller och rödlöksmarmelad hade vi också på tallriken. Inte alls dumt! Får man säga så trots att man själv lagat maten? Ja, jag gör det i alla fall eftersom jag vill passa på att tacka Malin och Martin som köpte det fantastiskt fina köttet åt oss i Arvidsjaur. Det var superbra!

Och vinet då?
Jodå, det passade faktiskt. "Castel Forte Amarone della Valpolicella" var namnet och någon kanel eller sangria kunde ingen återfinna i smaken! Skönt... Men vi skrattade gott åt inköpet som gjordes på Systembolaget i Luleå när vi var där. Vi ville ha ett vin till ren och då tittade expediten lite frågande på oss och sa "Ren... få se... Är det vilt eller?" Haha!


Guldbakelser till dessert med hjortron, mandelmassa, vaniljkesella mm avslutade måltiden. Jag tyckte att de var för lite söta och lite för mastiga men jag var ju inte sämre än att jag åt upp den i alla fall! En dessert kan man alltid trycka i sig... (Men bilden har jag lånat på ICA...)

Kul att ha främmande och en härligt surrig kväll! Fick också en jättefin ljusstake i present! Den här kommer att bli en favorit på middagsbordet!


Skuggljusstake signerad "Ernst... Hörrni... Vet ni... Kirsteiger". Tycker inte om honom riktigt men gillar verkligen ljusstaken!

Och nu undrar ni förstås vad min käre make har gjort hela dagen? Latat sig? Näääääeeeee! Han har städat, skurat badrum, dammsugit och skottat för att jag skulle få vara i köket i lugn och ro! Helt perfekt kombo! Sedan hämtade han också gästerna (vilket är ett bra sätt att se till att de inte kommer för tidigt...) och körde precis lagom fort för att jag skulle hinna lägga ihop förrätten och föna håret! Tack för det! Nu säger vi Godnatt och lägger oss nöjda, glada och mätta!

Specialist...

Jag somnade inte förrän efter midnatt och redan innan insåg jag att det inte skulle löna sig att ställa någon väckning för att se småkronornas final. När jag precis har somnat är det just precis det jag ska göra. Och nog gick det bra för dem i alla fall! Guld! Så kul!

Jag är ju ingen hockeyspecialist men eftersom de vann med 1-0 hade jag nog kunnat göra samma uttalande som jag hörde Boork gjorde imorse: "Essensen i svenskarnas spel låg i det enda målet. Det var det som avgjorde matchen." Grattis Knallkork! Det förstod ju nästan vem som helst! Men så ingår ju inte heller den mannen i skaran av människor jag beundrar...

Idag blir det matlagning och pyssel eftersom vi får middagsfrämmande ikväll! Det ska bli supertrevligt även om jag redan nu inte är helt tillfreds med desserten jag gjorde igår kväll. Måste testa den idag och se om jag var för kritisk eller...

Vi är väl inte helt nöjda med vininköpet heller. Läste en recension på nätet när vi kom hem från systemet och där har nåt snille skrivit "påminde om kryddig sangria och julgrötens kanel"... Haha! Hur som helst ska vi servera allt vi tänkt i alla fall! Mer om guldmenyn ska jag inte skriva eftersom gästerna kanske läser bloggen. Man vet ju aldrig! Ni är i alla fall otroligt välkomna! :)

Upp som en sol!

Nja, inte var jag väl alldeles överlycklig men jag steg ändå upp tidigt även idag. Vaknade vid sju och kände suget efter kaffe så då var det bara att kliva upp! Mmmm... :) Sedan tittade jag ut... Men va f-n!


Så här fint hade jag skottat vid 23-tiden igår...


Men redan när jag var på väg in kom det några flingor...


Skönt ändå att se att min kompis traktorn redan var igång för att ta bort en del av eländet! Det känns bra att vi stiger upp tillsammans...

Nåja, idag var maken ledig så han tog huvudansvaret vilket vi tackar för! Själv blev jag uppringd av syrran som drog med mig på badhuset! Kul! Inte ofta jag både hinner dit och tillbaka hem igen innan klockan ett!


Det blev tjejförmiddag med My, Malin, Sara och Ester! De yngre gardet ville dock inte vara med på bild men skam den som ger sig...


Söta My! Glass smakar bra när man badat en stund!


Och söta Ester! Sedan var det bara att kasta sig i badet igen! 


Full fart i ruschkanan!

   
   
En riktig badtjej!


Efter simning, dusch och bastu var det lite trötta brudar...


Men glada!


Vi avslutar med "Dagens outfit" där My visar upp sig i den silvriga hoddien med pälskant som hon fick av Emilia till jul! Fiiiin!

Ja, sedan åkte jag hem och tittade lite på skidorna men när Hellner gick i mål kände jag samma tröthet som honom så nu har jag tagit en skön eftermiddagslur! Vi behövde tydligen det! Och nu har dagen nästan tagit slut! Ska åka iväg och proviantera för en god middag! Tack för idag tjejer! Det var superhärligt! :)


Lite mer sorg...

Idag blev det tidig uppstigning för färd till Luleå eftersom vi skulle skjutsa hem sonen... Lite sorgligt är det allt men jag har försökt bearbeta mig ända sedan Emilia åkte och det gick faktiskt bättre idag - men det beror nog också på att vi har fått ha Oskar hemma så mycket längre. Det har hur som helst varit fantastiskt roligt och man inser ju att barnen bara är till låns. Det gäller alltså att njuta varje minut!

Vi packade fulla bilen med kläder, julklappar, gitarr mm och drog iväg. Tur med vädret må jag säga eftersom det började snöa först under hemfärden på eftermiddagen men dåligt före och svårt att köra om i sörjan. Jag tror aldrig att jag kört så sakta. Blev t o m omkörd av polisen på vägen hem! Men vi resonerade så att det nog var bättre att komma både dit och hem helskinnade!


Efter en längre runda på Willys där Oskar med van hand fyllde vagnen åkte vi till lägenheten och hann både äta, dricka kaffe och kika lite på Tour de Ski!


Gulle...

Många kramar (och lite blomvattning) senare åkte vi iväg... Tråkigt att lämna honom men så roligt att han trivs och så tydligt också längtat hem till sig! Tack för att vi har fått rå om dig under de här veckorna!


Väl hemma somnade jag i soffan en stund och sedan var det dags att ge sig i kast med den vita varan igen! Jag tyckte att det såg lite vackert ut när jag skulle börja. Snön liksom böljade fram så där mjukt och fint! Jag har dock ändrat mig nu... Blöt snö igen! Det är hyfsat tungjobbat men jag höll på en timme och blev sedan bjuden på middag hos syrran som gjort en fantastiskt god älggryta! Tack! Det var precis vad jag behövde!


Lilla fröken har haft "febran" men var ganska uppåt och på bättringsvägen! Här berättade hon om Bamse som hon såg på datorn. Sötunge! Jag höll mig lite undan kramarna eftersom vi både ska ha främmande på fredag och sedan ska igång med jobb igen. Det gäller ju att hålla sig frisk! :)

När jag kom hem hade det snöat nästan en decimeter till... Hygglo! Det blev ännu en runda och jag tror att det kan bli en tredje innan det är dags för duschen. Det är lite tomt här hemma eftersom maken också jobbar så det är lika bra att jag har något att göra. Men jag är inte helt nedbruten. Igår kväll skickade dottern en fråga om jag inte skulle komma och hälsa på i Göteborg snart och det vill jag ju gärna göra! Lätteggad som jag är hade jag några minuter senare också bokat biljett under några dagar då vi båda är lediga! Yessss! 20 januari åker jag alltså söderut och det ska bli jätteroligt med en "tjejhelg"!

Tills dess får jag stå ut med att skotta lite! Det är ju bra träning!

P.S. Recept ska ni också få på Kräftsoppan men den återkommer jag till imorrn!


Long time...

Ni märker att jag är ledig va? Inte många inlägg och inte särskilt genomtänkta heller! Allt är med andra ord som vanligt! Haha!

Det sista jag gjorde igår och det första jag började med idag var skottning! Man får se det som ett gym-pass så känns det lite roligare! Saknade min vän traktorn i morse - han hade ju fått en kolapåse och allt! Jag beklagade mig lite för maken som konstaterade att traktorchaffisen förmodligen blivit sjukskriven efter att ha tuggat bort några plomber...

Nåja, till slut dök han upp i alla fall och därefter har dagen gått sin gilla gång. Åkte ned på stan en sväng (man måste åka iväg någonstans för att tvinga sig själva ur mjukiskläderna!) och bytte storlek på ett par handskar (det fanns Emilia!) samt handlade en klänning som jag säkert inte behöver men som gjorde mig riktigt glad! Hann också med en träff med goda vänner innan det var dags att käka en sen middag!


Baconlindad och chèvreostfylld kycklingfilé! Ser mer ut som koldolmar men de blir lite snyggare om man skär dem i skivor innan servering. Men, nej Susanne, det blev ingen hemgjord Guacamole så du vinner den här veckan! :)

Sedan har vi väl ägnat oss åt persedelvård - d v s säga tvättning och strykning. Sonen har ett antal skjortor och har idag fått en kurs i strykning. Han tyckte att jag var lite knäpp när jag sa att han skulle "ta makten över plagget" men det är ju så det funkar! Om man inte bestämt slätar till tyget så blir inte slutresultatet särskilt slätt heller! Men jodå, han visade fina talanger (när han väl slutade "dutta" med strykjärnet)!

Hur som helst åker han tillbaka till Luleå imorrn och det känns lite ledsamt! Därför ryckte snälla mamman in och strök de två sista persedlarna! Jag tog in lilla stykbrädan i köket för att också hinna umgås!


Han är ju gullig som tar bilder - men huvet' då? Men han tyckte att klockan var viktigare eftersom tiden går så fort när man har roligt...

Nu blir det inte mycket mer idag. Räknar med att kompisarna kommer hit och ser hockeyn så det finns nog inte en suck att man får sitta och krama sonen i soffan... Bäst att sätta på kaffe och ta fram Stefan Tegenfalks senaste bok! Go'kväll!

Prommis!

Det blev till slut lite matlagning och det är alltid roligt att göra det tillsammans! Vi gjorde en gammal (receptet alltså!) favoritsoppa med kräftstjärtar och tomater som blev väldigt god!


Voilá! Ett gott grekiskt bröd till och måltiden var komplett! Vi har sparat en portion till maken som jobbar kväll så nu vet du att det finns lite god kvällsmat.

Åkte iväg för att panta flaskor och hämta paket på Moröhallen och fick tydligen lite ny energi (även om det inte var ett paket till mig!). Skottade undan ännu en gång och tog faktiskt min första promenad på länge! Sköööönt! Inte det bästa vädret men det jag ogillar mest är faktiskt halkan så det här var helt OK! Dessutom var gatlyset tänt! Haha!

Nu har det blivit lite Årskrönika med Filip och Fredrik och nu börjar "Medium". En TV-kväll helt i min smak! Sparar duschen till senare eftersom jag nog måste skotta en gång till... Tjolahopp!

Orka...

Den här dagen har bara försvunnit... Kan inte räkna upp mer än ett par saker jag gjort och så är det snart middag! Otroligt! Sovmorgon och power nap kanske inte räknas som utfört arbete heller så då återstår bara skottningen... Haha! Nej, nu måste jag rycka upp mig innan det är dags att gå och lägga sig igen! :)


FLer som har ledigt? Tomten glömde sparken...

Sonen är och handlar och sedan ska vi laga kräftsoppa! Gött! Jag ska också sätta mig i kontoret för att se över bilder, fakturor och annat som jag kanske måste ta hand om. Sedan ska jag återgå till det jag höll på med från början. D v s ingenting...

Härlig nyårskväll!

Äntligen har jag både stigit upp, ätit frukost och satt mig vid datorn! Gjorde ett försök att kliva upp vid halv tio men insåg att jag så ledig man kan bli och därför mer än värd att somna om! Det är ju superhärligt! Nu ska jag njuta av dagen på samma sätt som jag gjorde av gårkvällen! En riktigt trevlig afton i Sjöbotten hos
Per-Erik och Marika!

Men innan vi åkte hann jag kolla läget i vårt eget kök som var upptaget av en trio som förberedde nyårsmiddag för sina vänner! Så här snygg är jag aldrig i köket!


"The Kitchen Boys"! Kan bli ett omslag till en kommande platta? Mats pappa hade ett spelmansgäng som också klädde sig på det här viset och de hette passande nog "Trio Invest"!


Baksidan? De ser fundersamma ut men resutatet blev tydligen jättebra!


Förättsröra! Nu med kavaj... Haha! "For the man in you!"


En nyårshälsning till er alla från mig och maken också! Här var i piffade och klara innan avfärd till festen! Svart verkar vara en bra basfärg... :)


Glada miner på festen och Kallholmens levande öl! Urban ser ut att trivas! Vi började med att spela ett gemensamt trav som gav vinst. Eller... gick plus minus noll! Men det är ju också en vinst i travsammanhang...


Jättegod förrätt med chèvreostbakelse! Mmm... God mat hela kvällen!


Och en potatisbakelse till varmrättens kött! Måste göras här hemma!


Ugnsgratinerat kött med grönsaker och lime! Goda smaker!


En pannacotta toppad med gårdens hallon avslutade middagen! I bakgrunden Helena! Kul att ni också var med oss igår! Kvällens snyggaste outfit stod dock Carina för när hon skulle ut för att rasta hunden:


Hon tryckte snabbt ned sina 36:or i Anders 45:or... Något för dagens backhoppning?


Sedan började till min glädje också spelandets glada tid! Vi startade med lagspel i Maxi-Yatzy!


Inte helt enkelt att få tärningarna på sin sida...


Jag älskar Yatzy så dagens utmaning var väl att spela i samma lag som maken... Haha! Vi har lite olika tempo när det gäller att bestämma sig men det funkade faktiskt hur bra som helst! Eller så anpassade han sig... :) Men vi kom tvåa!


Lite risk för fusk fanns det på vänsterflanken och Anders bevakar hustrun...


Och jag började larva mig med kameran. Inte underligt att jag här glömde att notera resultatet...


Nåja, det var hur jämt som helst och under sista slaget kom Daniel in och klämde till med 5 lika vilket gav Yatzy och vinst för mamma och Anders! Bra jobbat! En rättvis och odiskutabel seger! Jag tycker att det är kul med "snurrbilder" men maken påstår att de ska vara skarpa i mitten för att vara tillräckligt bra...


Själv tycker jag att de är rätt så kul även om inget är skarpt! Haha! Men så är ju inte jag något proffs heller...


Sedan blev det samling vid TV:n och här ser ni Jimmy som tog hand om en av katterna hela kvällen. Riktiga djurvänner båda grabbarna! Labradoren Wilma som inte haft så mycket erfarenhet av katter var rätt nyfiken men de är ju hundvana och brydde sig väldigt lite om en ny hund i huset!


Skumpan redo och nu väntade vi bara på...


...Jan Malmsjö som jag tror hade tagit ett och annat glas redan innan... Lite oredigt och inte ens i takt med tolvslaget... "Vår bästa tid" fick också ett nytt tempo... Haha! Dags för byte av diktläsare?


Mera spel avslutade kvällen och med denna bild önskar jag än en gång ett Gott Nytt År! Tack för en supertrevlig kväll hela gänget! Nu väntar en mycket tillbakalutad första dag på året! :)

RSS 2.0