Semester, jazz och glada kor!

Sommarsemestern är här och jag börjar sakta men säkert både koppla av och njuta av fina dagar! I skrivande stund äter vi glass och jordgubbar till dessert och det är ju sommar i koncentrat. Ett annat säkert tecken är att barnen kommer hem! Först ut var Emilia och hennes Ludde i torsdags. 


Vi åkte till Umeå för att hämta dem på flyget och där blir man alltid glad över Jögge Sundqvists fina bänkar och konst. Gladast blev vi givetvis över att få hem ungdomarna!


Välkommen hem finaste flickan! Vi överraskade dem med picknick i bilen på vägen hem - löjrom, ljusugnsbröd och prosecco!
 

Jodå, det blev uppskattat av dem båda!

Och vi fick rå om dem en första kväll med middag i uterummet och hann surra ikapp. Nu är de ute på turné innan de kommer tillbaka på tisdag. Det har ju varit Stadsfest i helgen och då vill man som hemvändare också hinna träffa massor med vänner.


Och jag fortsätter mina promenader... Noterade nu att jag under årets sex första månader faktiskt traskat 139 mil med ett snitt på 7,7 km/dag. Största vinsten är dock att jag mår så bra till både kropp och själ.

Emilia tipsade om överläkaren Anders Hansens sommarprat där han pratar om motionens betydelse för vårt mående. Han säger att "motion stärker hjärnan, gör dig stresstålig och intelligent." Så nu väntar jag bara på att också bli skitsmart! Haha!

Ja, det blev blandade upplevelser den här veckan. I fredags var vi på begravning för makens gladaste kusin Åsa som gick bort alldeles för tidigt. 


Det blev ett fint avsked men cancer är en så grym och orättvis sjukdom! #fuckcancer
 
Tagna av den fina stunden passade det bra att avrunda fredagkvällen i Svedjan dit vi åkte för att äta fantastiska bullar, ost och lyssna på magisk jazz i kohagen.
 

Det började lite svalt med regnet som hängde i luften... Peter var glad ändå - mest över att han hittade vinterjackan i bilen! Haha!


Och vi hade klätt oss ordentligt med både varma jackor och regnrockar. Det behövdes...

Arrangemanget genomfördes av fantastiska Svedjan Ost - familjen Hellström som driver lantbruk, gör magisk ost och också har begåvade barn som jobbar i företaget. 


Sonen Alfred är jazztrummis, energisk som få och öppnar i sommar bageri och café på gården. Nu hälsade han välkommen och som ni ser var korna lika intresserade som vi av den svängiga musiken!

Kor och jazz är en otroligt skön kombo!


Och vilket band! Lysande Pontus Fällman på gitarr, Thor Homström på piano, Anders "Lövis" Lövgren på bas, Alfred Hellström på trummor och bästa Peter Fjällström på sång. Dagens gäst var också utmärkte saxofonisten Hans Åkesson!
 

Svängigt och jazzigt med många sköna solon!
 

Kul också att Peter och Hans har ett förflutet tillsammans i grundskolan där hade musik som fritt valt arbete tillsammans.


Underbar sång! Peters röst är verkligen ett lysande instrument.


Kossorna galopperade fram och tillbaka!


Bandet körde ""On a clear day"...
 
...och solen bröt fram igen. En alldeles perfekt kväll!
 

Tack till Alfred och hela familjen Hellström för ett lysande arrangemang och supergott fika! Hans hembakta surdegsbröd med den egenproducerade osten var verkligen "to die for"...

Och kossorna då... De gladaste man kan tänka sig! Jag blir alltid lycklig av att se kor ute på bete även om jag fortfarande har lite koskräck. Det betyder ju en levande landsbygd och öppna landskap.
 
Att se korna som den största miljöboven vägrar jag förlika mig med. Klimatförändringarna måste till största delen bero på annat som industrier, bilar, utsläpp, miljöförstöring, plaster, flyg mm. Vi har verkligen förstört jorden i takt med att vi fått det bättre. Och antalet jordbruk har ju minskat drastiskt de senaste 50 åren...

Nåväl, alla får ju tycka vad de vill, men jag äter med ohämmad glädje och medfödd vana lokalproducerade mejeriprodukter, ostar och lokalt kött. Det är hög kvalitet och sund djurhållning. I sammanhanget måste jag lyfta Svedjan Ost's egen grillost "Löpeld" som är så vansinnigt krämig och god. Prova! Finns på Stadskällarens Saluhall i Skellefteå. Jag hamstrar och fryser in...
 
Och njut "Svedjan Löpeld" av fler skäl. Hörde precis på nyheterna att importen av Halloumiost har ökat från 21 till 4 000 ton sedan 2011. Enormt! Den tillverkas dock på Cypern, som är det land i Europa som använder mest antibiotika till sina djur. Antibiotikaresistens är ju vårt kanske störst växande folkhälsoproblem... Ännu en anledning att välja lokalt. 
 

I övrigt grattar vi de svenska damerna som gått till semi efter att ha slagit Tyskland! Sååå spännande match igår.
 

Och i eftermiddags besökte vi Örviken för att se revy i den vackra havsmiljön!


Mats, Bengt och Thomas presenterade klassiska figurer tillsammans med sitt utmärkta tjejband!

Och under sista låten kom också en del av ortens barn in för att vara med på sången. Den här bilden kanske blev lite missvisande med texten... Annars var roliga entréer från farkoster på havet och samspelet med filmade scener det som var bäst. Tack för föreställningen!
 
Sådär ja, nu ska jag tagga ned och sjunka ner i soffan till lite "Diamond Legue" - ännu ett sommartecken!
 
 
 
 

Solig midsommar!

Vilken solig och fin midsommarafton! Det blev firande hela dagen och jag började med att hämta upp mamma som dagen till ära tagit på sig Västerbottensdräkten.


Här har vi kommit fram till Bonnstan' i god tid innan allt drog igång.

Jag skulle väl också haft dräkt igår - men av någon anledning har livstycket på min Lövångersdräkt krympt sedan jag sydde den för snart 40 år sedan... haha! 


Mamma var desto finare där hon satt och spanade efter bekanta ansikten.


Och visst fick hon träffa fler uppklädda besökare! Här en bekant från Anderstorpskyrkan. Nu spelar det inte så stor roll för lilla mamma om hon känner folk eller inte. Hon pratar med alla ändå... :)


Och några minuter senare var midsommarstången på väg upp och från alla håll och kanter strömmade det in människor.


Folkligt, festligt...


...och fullsatt med sommarklädda firare!


Mamma njöt av att följa dansen på nära håll och sjöng med i alla visorna - och när det blev för varmt i solen funkade vårt medhavda paraply som solskydd.


En härlig start på dagen men efter ett par timmar var mamman trött och fick åka hem och vila.
 
Själv laddade jag om för nästa tillställning och trodde nog att jag skulle få åka ensam då maken varit sjuk hela veckan - men i sista minuten kastade han sig i duschen och bestämde sig för att hänga med. Kul!
 

Och här har vi kommit fram till Mjövattnet och Brettschneiders mysiga stuga!
 
Sommarfin Marika häller bubbel i glasen! Därefter bjöds vi på massor med god mat och dryck i trevligt sällskap.
 

Matjesilltårta, nubbar, färskpotatis och olika sillsorter inledde...


...och sedan följde grillat med goda tillbehör. Det blev tummen upp från alla - inklusive grillmästarn' själv. Supergott!


Och vädret var ju bara helt fantastiskt fint! Vi såg molnen komma men de hade inte kraft att täcka solen som verkligen var på vår sida.


Mörkt men ändå ljust!


Midsommarklappspelet var stort i år... haha!


Och kvällen avslutades med kaffe och dessert ute på flotten i Fäbodträsket!


Vit chokladpaj med jordgubbar... Sååååå smarrig! 

Vi kappsjöng lite med andra flottar och avslutade med att paddla oss i land. Ja, motorn gav upp strax innan oss... haha! 
 
Tusen tack Marika och Per-Erik och hela gänget för en supertrevlig och väldigt god kväll! Maken är friskare idag så vi har t o m kommit oss ut på en blåsig promenad. Allt löser sig och nu tror jag att jag så smått ska börja semestra!

Nytt och roligt!

Har suttit hemma ett par dagar och gjort bort en del pappersarbete för att så småningom kunna gå på semester. Känns skönt - och extra roligt då vi också ska få samla familjen! Idag har jag dessutom skrivit under kontraktet för ännu ett roligt uppdrag...
 

...på Västerbottensteatern! 

Jag ska få hoppa in och spela med hela den underbara ensemblen på Västerbottensteatern i "HasseåTages Julafton"! Sååååå kul!
 
Underbar föreställning som nu bearbetas något och där mina revykunskaper kommer att passa perfekt. Nypremiär 21 november. Längtar! 
 
Jag har också skickat ut turnéinfo om "Café på turné". Glädjande nog verkar intresset vara stort så ni får nog se mig och fantastiska Saga Eserstam på fler bibliotek i höst. Kul!
 
På biblioteksturné i höst! Datum kommer.
 
Det händer mycket roliga saker under hösten. Jag har fått förnyat förtroende när det gäller medverkan i SVT och i höst får ni också se mig prata om lite nya saker. Spännande!
 
Hur ska det gå? Här lite crazy med fantastiska Elaine Eksvärd i programmet som sändes i april. Den stora bonusen med Go'kväll är ju alla fantastiska människor jag har förmånen att få träffa och lära känna.

Det här gänget var också outstanding: Bea Szenfeld, Linda Olofsson, Johanna Kullman och Christina Stielli!

Men jag ska inte bara jobba. Fortsätter mitt idoga motionerande och njuter av livet tillsammans med fantastiska människor, goda böcker och lika god mat. Försöker också uppleva så mycket som möjligt då ny och fräsch input är nödvändig när man jobbar med kreativa uppdrag.

Nästa fredag åker vi till Södra Svedjan för att lyssna på Peter Fjällström m fl när de gästar "Jazz i Kohagen"! Har vi tur får vi med oss familjen och har vi ännu mer tur är de goda bullarna inte slut... haha! Det finns mycket godsaker hos familjen Hellström i Svedjan...
 
Nu ser vi fram emot en härlig midsommarhelg och hoppas på fint väder. Om mamma är piggelin ska jag åka med henne till Bonnstan' en stund för att få lite stämning. Ha det bäst alla fina! 
 
 

Foderladan FTW!

Nu har jag och bästa Mattias Kågström har haft förmånen att få spela "Lyckligare nu" 85 gånger! Det trodde jag aldrig när vi hade premiär för några år sedan. Otroligt tacksam! Gårdagens föreställning var inget undantag - fin publik, magiskt fika och en superfin foderlada som spelplats!
 
Att komma ut på landet och få ta plats på scenen i en lada som fått nytt användningsområde är en ynnest för en lantis som jag. Man känner sig hemma direkt och blir så glad över alla engagerade människors drivkraft. Både i Svedjan (Götes Hölada) och i Nolbyn (Lasses Lada) var stämningen varm och inbjudande - och servicen klockren!
 

Här är vi på plats innan föreställning och hade precis byggt upp vår lilla scenografi. Efter så här många shower är vi samspelta men jag repar ändå texten varje gång om vi haft uppehåll. Vid längre pauser kör vi också igenom allt. Man vill ju att kvaliteten håller.


Fint i Lasses Lada! Och lite senare fick vi också ljussättning. Not bad! 

Och i publiken fanns många bekanta. Nolbyn ligger ju inte långt från min hemby Önnesmark och det var så roligt att träffa alla. Jag blev också så glatt överraskad när Luddes mamma dök upp tillsammans med sin Åke och dottern Emma. 


Så roligt att just ni kom! Nu har svärmödrarna fått fin kontakt så jag hoppas att vi kan träffas allihopa i sommar när Emilia och Ludde är hemma.

Ett antal hembakta bullar och kramar senare tackade vi för oss och skickar en extra hälsning till Kicki Krane som bokade oss! Vi är så glada över att vi fick komma!
 
Den här helgen har med andra ord inneburit jobb från morgon till natt och det känns i kroppen att jag varit igång. Fortsätter dock i samma fart idag och har gjort turnéplanering för "Café på turné" där intresset för föreställningen är stort från biblioteken - både i kommunen och länet. Så roligt! Har också rensat lite ogräs och planterat blommor så här innan regnet. Om det nu kommer... Annars fortsätter jag med pappersarbete. Snart är det i alla fall semester!

Jobb och gala!

En sån där jobbvecka... Långa dagar och mycket fix. Fick påminna mig om att jag precis haft semester och då gick det bättre... Haha! Men man blir ju trött i alla fall.

Det roligaste med veckans jobb har självklart varit att Oskar kom hem och jobbade som galafotograf. Att få ha sina barn med på jobb är en ynnest. Maken har dessutom varit mitt alltiallo och jag har fått ovärderlig hjälp!. Stort tack familjen! <3

Tack vare sonen är dagens bloggbilder också ovanligt bra!
 

Förberedelser in i det sista och här väntar vi bara in gästerna!


Många hade styrt upp sig rejält och jag ville inte vara sämre. Lite paljetter är aldrig fel.


Nordic Lights egen filmkung var sammanbiten i kön - men han laddade nog bara för galan - och priserna!

Bubbel for everyone!


Mingel och canapéer utomhus i det underbara sommarvädret!


Väldigt roligt var det också att jag lyckades engagera Unghästen som både improviserade och bidrog med klassiska filmscener i ny tappning. Sjukt bra jobbat Niklas Larsson Lirell, Matilda Kjellmor och Mattias Kågström!


Och bästa maten stod naturligtvis Pär Johansson för! Här är han lite avslappnad innan middagen ska börja.
 
Väl inne väntade galafotografering och här lyckades Matilda fånga både mig och Oskar i fotohörnan!
 

Alla var supersnygga!


Och maten var inte bara snygg utan också otroligt god! Det grillades och wokades ute för att sedan levereras direkt till buffébordet... Mums!

Middag, filmfrågesport där Kim Karlsson såg till att hans lag kammade hem storslam! Inte helt oväntat... Han rättade t o m årtal på en av mina frågor... haha!


Och Niklas och Matilda gjorde obetalbara filmtolkningar. Här en scen ur Pulp Fiction som ni aldrig sett den...


Sedan väntade gala med nomineringar och premiering av fantastiska insatser. Otroligt kul att få lyfta personalen!


Ja, ni ser ju att jag trivs med uppdraget!


Som Galapetter hade jag bästa kollegan Gala-Peter som bistod med priser och domarinsatser. Ja, när han inte sjöng alltså!


Glada vinnare fick hålla tal!
 

Peter och Mia stod för pausunderhållning med Shallow ur en av förra årets stora filmer. Inte ett öga torrt...


Mr Movie himself tog hem Årets Replik och var strålande glad!


Fantastiskt trevliga och glada människor gjorde festen till en härlig tillställning.
 
Bästa bandet med Andreas Grenholm, Tobias Kågström, Peter Löwgren och Mattias Kågström skapade otroligt svängig avslutning tillsammans med sångarna Mats Bergqvist, Peter Fjällström och Mia Sommar! Ni är fantastiska hela bunten och det är så roligt att ha er med!
 
Stort och varmt tack för förtroendet och till alla som bidrog till en lyckad kväll! Idag har vi röjt och städat (jojo, det är glamoröst nästan hela tiden...) och avrundat med middag i uterummet. Så skönt att allt klaffade även om jag saknade min bundsförvant Lisa som tyvärr inte kunde vara med då nyfödda bebisen helst ville ha mamma hemma. Men vi tar igen det nästa år!

Imorrn åker jag och Kågis till Nolbyn, Lövånger för att spela "Lyckligare nu" i Lasses Lada. Ombyte förnöjer och nu är det dags för föreställning nr 85... Så tacksam!
 
 
 

Toppen!

Nu börjar bilderna vara slut och jag kan konstatera att vi hade en superfin vecka i Makarska med hela vårt glada gäng! Nu ska vi bara fundera på var nästa tur går... Ett ganska angenämt bekymmer! :)

Avslutar med lite blickar i backspegeln och börjar med att tacka maken för gott sällskap. Det här var ett utmärkt sätt att fira vår 25-åriga bröllopsdag!
 

Solen har faktiskt lyst på oss mellan varven även om stunderna på stranden är lätträknade.


Finaste solnedgången såg vi i Baska Voda när vi hälsade på Lasse och Berit!


Godaste desserten åt jag på en ganska enkel pub där vi såg Champions Legue-finalen mellan Liverpool och Tottenham.


Bästa avkopplingen är en bok på stranden och det är klart att vi hade kunnat få mer av den varan - men nu är det högsommarvärme här hemma så ordningen är återställd!


Bästa ansiktsstenen såg jag på vandringen hem från stranden Nugal.

Och bästa fiskmåsen blev den som såg ut att vilja attackera Marikas telefon...
 

Uppfräschade för ännu ett restaurangbesök!


Hrpina hade utmärkt mat - men än en gång monsterportioner... 

Så nära nudist jag någonsin kommer... haha! Ja, Nugal var en nudistplaza men vi klädde aldrig av oss...


Sista morgonen gick vi en höjdarpromenad upp mot bergen. Min man, bergsgeten, tog täten!
 

Fula dekorationer? Eller hur tänkte de med blommorna?

Smartaste automaten där man kunde köpa mjölk!
 

Och jobbigaste vägen uppåt, uppåt, uppåt...


Men väl däruppe kunde man tydligen ta pension... haha!


Utsikten var i alla fall fantastisk!

 

Makarska "von oben"!


Och glada men svettiga selfies... 
 

Ginst...


...och vallmo!
 
Det började naturligtvis regna så smått varför vi snabbt tog oss ned igen.
 

Och firade "nedkomsten" med nutellacrepes... Inte nyttigt men gott!
 
Magisk vecka har ersatts av hektiska jobbdagar, både med nästa veckas event och med föreställning av "Räkna med mord" i Umeå. Nu har vi haft den stora glädjen att få ha Oskar och Emma på besök ett par dagar och det har varit så mysigt! Idag blir det mer jobb och förmooooodligen ett par timmar i solen. Njut allt ni kan!
Båtdag i solen!

Nu har det gått en hel vecka sedan vår fina båtutflykt till Hvar och Brač i Kroatien och det är lätt resans bästa dag - inte bara med tanke på vädret. Sällskapet, vyerna, havet, glassen... allt stämde!


Här är vi på väg ut ur Makarskas hamn och en skeppare hälsar gärna på en annan.


Carina och Marika njöt i solen...


...och pekade ut målet!


Första stoppet skedde i Jelsa på ön Hvar och dit har vi aldrig varit. Fint, lugnt, genuint och rätt tidigt på säsongen.


Kyrkan mitt i byn!


Och smala gränder som vi traskade igenom innan det blev paus för glass i hamnen.


Fint! Under tiden hade besättningen fixat mat på båten. Det var inget höjdarkäk men vi tog hälften vegetariskt och hälften kyckling och kunde därför få en bra blandning på tallriken. Men när man äter i hamnen och åker ut från ön så får man gärna sällskap...


Många hungriga...


...och stundtals ganska närgångna.


Fiskmåsar är vackrast på håll... haha!


Nästa stopp skedde på ön Brač och orten Bol där vi bodde en vecka med barnen 2009. Fortfarande så pittoreskt och fint!


Det här klocktornet hade jag nog med på bild även då. 


Fina minnen från Bol och nu saknade vi bara Oskar och Emilia som verkligen gjorde den resan till en höjdare!

Porträtt av maken på väg till den fantastiska stranden Zlatni Rat där vi stannade på för att sola ett par timmar. Nu gick solen i moln efter 11 minuter men det fanns kaffe och glass så det gick ingen nöd på oss.


Going back! Härlig dag med fina besök på öarna!


Nöjd make! Kanske mest för att han hoppade över de plastmuggar med rävgift som personalen bjöd på ett antal gånger... haha!

Gott om sten överallt men de använder den verkligen till både murar och odlingar.

Superfin dag! Tack alla! 
 
 
 


Walkabout

Äntligen är jag igång igen med lite bildbombande från Kroatien. Nu tror jag inte att det är så många som väntar på att få se mina foton på mat, berg och sol men det här är mitt fotoalbum och mina minnen. Jag gillar ju att gå tillbaka och uppleva saker ännu en gång och den här resan är inget undantag.


Vi har ätit (MYCKET!) god mat i enorma portioner... Två kilo fisk (med ben...) på två personer är något utöver det vanliga även för en fiskälskare som jag. Tack till Leif och Åsa för tipset om "Jez".


Risotton var tydligen också en mastig portion.


Urban ser nöjd ut med musslorna och det var han även efteråt!


Coolaste drycken fick ju jag! Haha!

På torsdagen inledde vi med en lite bergig promenad då vi skulle söka upp en av Europas vackraste stränder, Nugal.


Sol och fint! 


Vackra vyer!


Utsikt!


Insikt!


Och fin vandring längs havet.


Pinjeträden söker vatten...


Och den primitiva skyltningen kunde ju ha gett en hint om var vi var på väg.


En ensam fiskebåt.


Och plötsligt så bredde den ut sig! Avskild och omgiven av bergen är den en riktig pärla. Här skulle man kunna hänga resten av dagen. Om inte...


Ja, vissa hann ända fram innan de såg texten; Nudist Plaza...

Det fanns en naken man på stranden när vi kom men han tog på sig en t-shirt när vi stegade ned på stranden. Jag trodde att det första man tog på sig var byxor? Haha! Men här han han gått i idé bakom barrträden och vi valde att inte störa.


Vackert var det i alla fall!


Och den bäste var påklädd!
 

Fin promenad tillbaka med blommor...


...och berg!


Sista biten blev en mer ordnad väg.


Och en selfie är ju given!

Kvällen tillbringades på en utmärkt pastarestaurang vid hamnen och med de här utsikterna är det svårt att vara missnöjd även om vädret under veckan inte varit det bästa.

Fredag laddade vi för båtutflykt och höll tummarna för soooool! 

Kroatien!

Jag älskar Kroatien - fantastiskt hav, underbara människor och vacker natur! Nu gick resan dit för sjätte gången och det enda som gjorde mig lite besviken var vädret. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av dagarna ändå!


Det var inte kallt så promenaderna gjordes i alla fall - men delvis med paraply. 


Urban hittade ännu en Helena - men hans egen är ju bäst!


Vackert i Makarska med bergen i bakgrunden!


Kyrktorget!


Och första boken som lästes ut i raketfart! Sååå bra! 
 

Ännu en promenad runt udden.


Utsikt därifrån mot hamnen.


Dag 2 började på ett liknande sätt... haha!

Det blev lite halkigt på gatorna i regnet. Ja, inte bara utomhus - även inne på hotellet var det tydligen några som blev sliriga:


Fin skylt! Haha!


Dag 3 var det i alla fall uppehåll när jag stegade iväg på morgonpromenad! 
 

Det är ju för underbart att få promenera längs med havet... 
 

Tog med kameran och då tittar man extra noga på omgivningen. Man vill liksom spara på upplevelser!


Bergen är magiska!


Och den här lilla tanten gick och plockade blommor. Så fint! Här var det också alldeles tyst och väldigt vilsamt.


Tillbaka till havet som ju är fascinerande! 


Jag kan stå och titta länge...
 

Naturen är en given del överallt - även i inredningen.


Utsikten från vårt rum! Fint hotell och vi saknade bara en sak: Solen! 
 

Men det kom bättre kvällar också...

...som den i onsdags! Då passade det bra med ett roligt besök i Baska Voda där vi hade bestämt träff med Lasse och Berith Isaksson som också var på solsemester... :P 


Ibland har man extra tur och det blev en supertrevlig kväll med de här två finingarna!

Hela gänget samlat för en drink innan middagen som var både smarrig och väl tilltagen. Portionerna  är enorma och därför blev det få desserter. Ja, åtminstone efter maten... haha!


Tusen tack för en härlig, god och väldigt glad kväll! Hoppas ni har en fortsatt bra semester med mycket sol på er andra vecka!

Bloggen fortsätter imorgon då dagen gått åt till både födelsedagsfirande och jobb. Reser man bort har man en hel del att ta igen när man kommer hem men jag har blivit uppvaktad och gratulerad av alla nära och kära och känner mig som en ung och glad 57-åring! Kram och tack!
 Kalasresa!

Vilka dagar, vilka vänner, vilken familj, vilka platser och vilket väder! Kontentan blir att livet bjuder på lite av varje men att även regniga dagar blir alldeles magiskt bra om sällskapet och inställningen är den rätta!

Förra lördagen åkte vi till Luleå för att fira vår fina vän Carina som fyllde 30 år (igen?). Hon är söt som en nyponros och en fantastisk människa!


Grattis än en gång fina du! <3

När vi firar våra närmaste vänner bjuder vi också på oss själva (vare sig man vill ha oss eller inte... haha!) och därför hade vi bokat resa till Kroatien med en början i Luleå för att få vara tillsammans på själva födelsedagen. Och allt blev synnerligen lyckat. Förutom vädret då - men det har vi redan glömt.
 

I Luleå började vi med en smarrig lunch på Hemmagastronomi och sedan en tur till Kulturens Hus tillsammans med Oskar för att vara med på vernissagen av Staffan Westerbergs utställning. Allt var inte bara på skoj - men himmel så mycket att se!


Och mitt i lokalen satt Staffan själv och myste. Han gillade inte att ha blivit så gammal men ställde gärna upp på bild.


Tillbakaflyttad till Luleå efter 66 år träffade han självklart många gamla bekanta. Utställningen består av alla hans personliga prylar, teaterrekvisita och annat som normalt pryder hans hem. Därför pågår den bara över sommaren - för längre än så kan han inte klara sig utan dem...


Massor med bilder...


Och ännu fler prylar, dockor och detaljer! Att montera upp och ned den här utställningen tar många dagar...

 

Scenografi för Norrbottensteatern.


Och en talkör för Brunnsgatan 4.


Vi kikade också på andra utställningar och här hade grafiska elever ställt ut. De här bilderna om män var klockren ironi!

Här flankerade jag en av bilderna målade på plexiglas av en konstnär från Tornedalen. Coola! Ja, bilderna alltså...
 

Vi avrundade dagen med att sammanstråla med övriga gänget, ta en öl i baren och sedan dressa om för middag!


Ooooooooohhh... skumpan glömde vi naturligtvis inte! 


God röding på Kitchen and Table och en trevlig kväll!

Och att få starta upp söndag och Mors dag med att äta frukost och få kramar av finaste sonen var en given höjdare! Barnen är ju det bästa jag vet! <3
 

Emilia skickade självklart också hälsningar och jag känner mig som den rikaste mamman i världen! Tack båda två! <3


Vårt flyg söderut skulle inte gå förrän på aftonen så vi hann också med en skön promenad runt Gültzaudden.


En bra start på ännu en fin dag!

En glass och promenad i Gammelstan' tog vid innan det var dags att åka ut till Kallax med hela fina gänget! Flygningen till Kroatien är så lagom lång att man bara hinner läsa en halv bok och sedan är man framme!
 
 Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans och nu ska jag bara lägga in lite mer bilder så kommer fler inlägg. Tack alla fina! <3
RSS 2.0