Over and out!

En lite sentimental men väldigt varm och kärleksfull dag igår då vi avslutade den långa säsongen med "Darling Dorotea" på Västerbottensteatern. Det har varit en fantastisk period med knappt tre veckors rep och 32 föreställningar under mars och april - för skolor och offentlig publik. Och detta tillsammans med kollegor som varit och är fantastiska! TACK!
 

En sista gruppbild av hela gänget. Uselt ljus men mycket kärlek!

Igår plågade jag alla med kameran men man vill ju gärna spara sådant som gjort en glad! Och jag har gått till jobbet med mycket glädje under den här tiden. Den har visserligen inneburit att jag jobbat sju dagar i veckan men nu kommer jag att unna mig vila framöver och en resa till Kroatien med maken. Det blir skönt!


Micke och David i korridoren.


EvaMaria i sminket.


Margareta på stolen bredvid. 


Och grabbarna ganska avslappnade i soffan.


I rättvisans namn får jag ta med en bild även från andra hållet! 


Unge herr Tomas håller färgen där den skavts av.


Nicke ser till att publiken också har sittplatser. Ja, han har gjort massor med saker i den här föreställningen och är en klippa!


Nästa klippa är ljudteknikern Arnaud som här fick den gloria han förtjänar!


Adrian och Margareta under vår vilda uppvärmning där inga bilder blev skarpa... 


...och Plucks byxor sprack! 


Gunnar. Har ju jobbat med honom många gånger men aldrig på samma scen och det var verkligen roligt!


Susanne - som var mest rörd av alla igår. Hon har verkligen trivts och vi med henne!


En sista selfie i den här sminkningen.


En sista gemensam raket där slagordet för dagen blev kärlek. Såklart!


Adrian - innan jag lockat hans hår.


Och efteråt. En fining som gjorde sin scenskolepraktik i föreställningen. Med den äran!
 

Han är tydligen fin i allt! Men jag fick läxa upp honom när han tryckte på sig en peruk efter att jag friserat honom klart... Haha!


Och fina Pluck som jag delat loge med. Hon är sååååå bra och har delat med sig av  både erfarenheter och glada tillrop. Tack!


Och snygg är hon också! Hoppas vi ses i Göteborg! Eller varför inte på en scen nära mig?
 

Paus efter första akt. Teaterns fasta skådespelare Micke och Margareta jobbar hårt och förtjänar verkligen att softa i soffan...


...tills det blev klart att Margaretas rollkaraktär Karin vunnit valet för första gången sedan premiären. Det blev jubel och lite akut textrep då en del scener förändras beroende på vem som vinner.

Men allt gick naturligtvis alldeles galant och vi fick stående ovationer och många inrop. En särskilt fin kväll då publiken kom från inlandet och flera av dem t o m själva suttit och ockuperat sjukstugan i Dorotea. Vi kom nära varandra. 


Sedan blev det festligheter med god vegetarisk buffé och fina tal. Ett härligt gäng som jag verkligen kommer att sakna! Miljoner kramar till er alla!


Jag åkte lite tidigare från festen för att hinna till Skelleftehamn och lyssna på begåvade Saga Esterstam och fina musiker. Hon är bara helt otroligt bra!


Sedan tog Linge och hans kompisar vid och det blev usla bilder men väldigt härlig musik - både irländskt med allsång och lite Rod Stewart. Bra jobbat alla!


Fångade dessa sötingar i pausen - Saga och hennes Tune. Puss! Satt sedan och njöt av musiken och det var ett perfekt sätt att varva ned efter en lång dag. Tack alla fina!


Och naturligtvis blev det en selfie till på den här bloggen. Vad trodde ni? Haha! Ja, jag säger hej då till "Jamentjena" och tackar för att jag fick vara din röst.

Nu ser jag fram emot nya utmaningar och redan på tisdag bär det av till Kiruna med "Lyckligare nu". Bara att sätta sig och plugga text alltså. Men först en god middag! Trevlig valborgs på er alla!
 
Over and out!
 
 
 
 

Upp å ner

Jag har ju begåvats med en stor portion självkritik och kan därför också må lite dåligt över småsaker som jag egentligen inte kan rå för. Jag kan tycka att jag presterar för dåligt, att jag gör fel eller att jag inte är tillräckligt bra - men så plötsligt kan jag bara njuta alldeles vansinnigt mycket. Mitt humör kan kanske signeras "dit he bär, dit bär e". Haha!

Den här våren har jag dock gjort något jag aldrig känt ånger över - och det är den stora rollen i Darling Dorotea! Jag älskar ju att stå på scenen men har de senaste åren varit ensam eller bara två. Nu fick jag chansen att ingå i den här stora och fantastiska ensemblen som tillsammans gjort snart 30 föreställningar.

Det har varit ett rent och skärt nöje! Jodå, mycket jobb och ibland långa dagar då jag även haft andra uppdrag - men så otroooooligt roligt när jag väl varit på plats på Västerbottensteatern! Mitt "hemställe"! Och jag känner mig hedrad som fick en så stor uppgift - och glad att jag fixade det. 

Alla i ensemblen är sådana muntergökar:


Micke Lindgren...


David Andersson...

Gunnar Eklund...

Och Ghailan Al-Khalaf... 

Nej, nu skojar jag! De är verkligen inga surkartar!


Igår vid uppvärmningen var det bara glada miner!


Och Lindgren och Lindgren skickar pussar till alla! Haha! Vi tänkte söka jobb på Wallmans men är osäkra på om vi är för gamla... 

Nu ska jag åka och spela näst sista föreställningen! Lääääääängtar! Kom och se, det finns platser kvar idag! 

Matfest och jobb

Det som skulle bli två lediga dagar har nu snabbt gått åt till diverse jobb och åtaganden som legat efter. Igår förberedde jag och hade möte med Styrelsen för Matfestens Vänner i Skellefteå och det är ett kanonbra gäng som nu samlar kraft! Alla medlemmar är riktiga klippor och så bra på sina enskilda områden att jag kommer att få mycket hjälp med olika delar av mitt uppdrag. Det kommer att behövas...
 
Jag laddade nämligen upp arkivet från förra året och det började knyta sig i magen... Hur mycket som helst! Tur då att det blir ett lite annorlunda arrangemang då matmarknaden utgår. Känns desto roligare att planera för gemensamma aktiviteter tillsammans med alla fantastiska krögare och caféer i stan. Vi har ett starkt utbud!
 

Det blir en gooooood vecka 29 aug-3 september! Foto: Pär Johansson, Matstudion

Men vad vill ni göra/lära er under Matfesten 2017? Vi spånar kring aktiviteter och jag lägger ut frågan här också: Vill du lära dig göra korv, syra grönsaker, sylta, safta, koka palt, prova vin eller kanske bli en bra barista? Kom med frågor/idéer till monica@matfesten.se
 
Hemlagad korv på grillen!               Foto: Pär Johansson, Matstudion
 
I övrigt har jag rasat runt med dammsugaren och det var inte särskilt upphetsande. Har också röjt lite i garderoben och fick kort ångest över att man borde torkat fönstren... Tur att det hunnit bli mörkt nu! Haha! Sämst idag var väl att tiden sprang ifrån mig och jag missade kvällens yoga. Inte bra! Får göra lite övningar själv för att varva ner efter ännu en späckad dag. 

Imorrn inleder vi sista veckan av Darling Dorotea och ni som inte sett den ännu; Ta chansen! Onsdag-lördag denna vecka och sedan får jag tacka för en fantastisk vår och en rolig roll på Västerbottensteatern. Kamraterna i ensemblen kommer att bli saknade... <3

Äntligen helg!

Tre föreställningskvällar senare är jag tillbaka hemma i soffan för ett par dagars helgledigt - åtminstone från Darling Dorotea. Jag har ju lite annat pyssel att ta hand om också. Men det har varit fantastiska dagar med härlig publik. Tack alla fina!


Toodelidoo! Som mediakonsult kan man t o m ta selfies på scenen - mest för att se att baskern sitter som den ska. 


Jag hinner också ta lite bilder av mina fina kollegor som här håller på att mäta ut bästa platsen för den nya huvudstaden.

Igår avslutade en del av oss (som orkade) med en middag ute på stan. Jag har längtat efter att besöka Stadskällaren igen och igår fick vi också bord!


Så glad, och framför allt väldigt hungrig!


Fina kollegor vid det runda bordet; Gunnar och EvaMaria!


"Pluck" och Gunnars fru Eva!


Adrian och David!

Ja, alla såg väldigt avslappnade ut men i de lugnaste vatten:

Crazy people! Haha! 

Det blev en supertrevlig kväll med mycket prat och massor med underbar mat!
 

Ljuvlig röding!


Smarrig variation på sötpotatis!


Magisk råbiff på lamm med timjanmajonnäs!

Och en bakad choklad med cavasorbet till dessert! Mums!  Tack hela gänget för härligt sällskap! 
 
Jag blev inte ute så länge då arbetsdagarna tar ut sin rätt. Jag har ju som tur är god sömn och det är en stor tillgång när det är mycket jobb. Nu väntar Mästarnas mästare och sängen! 
 
 
 

Darlings...

Nedräkningen har börjat och det känns lite ledsamt. Det har verkligen varit fullt upp de tre senaste månaderna men tiden med Darling Dorotea är något jag varit så glad över! Hela den fina ensemblen är riktiga darlings så det blir säkert konstigt att börja maj månad utan dem. Ni är fantastiska!
 

Här sitter Micke och Nicke och surrar innan det är dags att gå ner i spelsalen. Andra har en mer fysisk uppvärmning:


Anna "Pluck" Söderling är äldst i ensemblen men klart vigast! Hon går ner i spagat varje föreställning och vi imponeras!

Nu har vi spelat två kvällar och igår var det dags för filmdokumentation. Lite spännande men det gick bra det också. Publiken var verkligen med på noterna och det var nästan fullsatt. Sju föreställningar återstår innan vi lägger hela det här tankeexperimentet på is.


Gunnar gör flera figurer i föreställningen och hans militär, Jan-Erik, kämpar för att få sin vilja igenom. Inte lätt alla gånger med starka viljor i vårt tankeexperiment. Att frigöra sig från övriga Sverige har helt klart sina svårigheter.

Men vi har kul och jag är glad varje kväll när jag går till jobbet! Det är ett privilegium!
 
Nej, nu blir det middag och sedan iväg igen för kvällens show. Har hunnit få undan lite pappersarbete i eftermiddag efter en trevlig Rotarylunch, så jag är laddad. Nu kör vi!
 
 
 
 

Påskmys och jobbvecka!

En härlig helg är över och det roligaste av allt har ju varit att få ha finaste barnen hemma! Vi blir så lyckliga jag och maken. Gullungar! All kärlek till er!
 
Sedan får man ju också träffa deras kompisar och det är väldigt roligt! Fredagkväll var barnens kusin Johan här på middag och lördag hade Oskar och hans kompisar spelkväll här hemma. Söndag laddade vi för ännu en härlig vårtradition; våfflor!
 

Den stora skillnaden var bara att jag inte behövde göra ett smack. Vi satt bara ute och fick allt levererat! Ljuvligt!


Här har Emilia laddat upp sin första!


Bästa våfflorna är de med crème fraiche, rödlök och löjrom... Mmm... Fast sedan hade vi ju även sylt och grädde. Man måste ju få en dessert också.

Söndag afton åkte Oskar hem och det gick naturligtvis bra även om det alltid blir tomt när de åker hem. Emilia åkte iväg på middag och vi softade i soffan med en TV-kväll. Jo, jag har vilat mellan varven. Behövs ju ett par dagar när det är mycket jobb.

Igår morse hade jag sovmorgon men fick fin väckning av massor med glada tjejer och deras barn!


Här sitter Saras flicka, charmtrollet Ella, i Maggans knä efter att ha chockats av min yrvakna uppsyn... Haha!


Ellas söta lillebror Max siktade direkt in sig på makens godispapper... 


Linn kom också och hade med sig sin John. 


En söting även han!


Och så kom Amanda med sin Alice! Jo, jag fick låna henne en stund tills mat- och sovklockan ringde. Så roligt att få träffa och krama om er alla! 

Vi fick träffa fler barn igår då vi också var bjudna på My:s 8-årskalas! Hon har verkligen blivit stora tjejen och har nog firat en hel vecka snart. Vi hade med oss flera paket och även ett till lillebror. Hade köpt lite olika vantar och tänkte att han nog skulle tycka att det var rätt ointressant...
 

Men han blev sååååå glad! Haha! Det här var favoriterna...


My fick också vantar - och två par gympadojor som gillades skarpt. Hon verkar tycka att lillebror Max överdriver glädjen över vantarna - men hon tog på sig ett par hon också och gick ut och cyklade med farfars som också var på besök.


Mina fina småsyskon Malin och Roland! Jo, storebror Lars var också på plats men jag hann aldrig med att fota. Vi satt ute och surrade en stund i solen tills det var dags att åka hem och jobba.


Tog med mig datorn ut och det är bästa arbetsplatsen när solen skiner! Igår kväll åkte även Emilia hem och nu är det tomt i huset igen... Känns lite sorgligt men vi ska ses snart igen!

Idag har vädret också varit helt OK och jag har avverkat massor! Skönt att få beta av lite jobb inför Matfesten och även samla ihop frågor och annat som jag måste ta upp med styrelsen för att gå vidare. Känns ändå som om jag kommer närmare ett grepp om läget för var dag som går.

I afton har jag äntligen kommit mig iväg på ett Yin Yoga-pass som var helt underbart! Det är ett kanonbra sätt att både stretcha kroppen och komma ner i varv. Efteråt brukar alla sucka lite njutningsfullt och bara gå omkring och må gott. Tyvärr hade någon tagit fel skor så jag har ägnat en timme åt att söka rätt på vem som greppat fel storlek men nu är ordningen återställd och skorna hemma igen!

Imorrn blir det jobbmöten och sedan spelar vi Darling Dorotea igen! Nu återstår bara den här veckan och nästa så gå in på Tickster och boka biljetter om ni missat! Vi ses!
 
 
 
 
 

Påskshopping!

Jag har verkligen inte shoppat på länge men idag tog jag igen det med råge och handlade lite kläder till fina familjen. Bra priser på herrkostymer måste utnyttjas och allt passade mina snygga grabbar!

Gick en sväng med Emilia också och även hon fick med sig en påse. Själv var jag väl inte lika lyckosam - men jag får ta igen det framöver när jag jag börjar trivas bättre med kroppen. Nu får jag verkligen kämpa för att vara snäll med mig själv.


Jag är så glad över att ha finbarnen hemma och det är gott som räcker länge! 
 

Idag fixade jag till lite långbakad entrecôte och en getostsallad med basilikadressing. Riktigt gott och inte så mäktigt. Variation krävs dessa dagar.
 
Ulf och barnen har varit till Lövånger och hälsat på farfars som blev så glada! De tycker att Emilia är för söt för att bo i Göteborg och att Oskar ser ut som en filmstjärna... Vilka lovord!
 
Njuter allt jag kan av familjen innan det är dags att dra igång jobbet igen. Tiden går tyvärr alldeles för fort när man har roligt! God fortsättning på påskhelgen alla! 
 
 
 
 
 

Familjen!

Påsken börjar fint med mycket familjekärlek! Ja, även ett par föreställningar av "Darling Dorotea" som nu går in i slutfasen. Nu återstår bara två veckor så ta chansen: 19, 20, 21, 22, 23, 26, 27, 28 eller 29/4. Igår fick jag dessutom besök av en av finkusinerna:


Här sitter jag tillsammans med Marlene som kom från Umeå för att hinna träffa mig och Malin under ett par dagar. Sååååå roligt! Vi hade mycket att ta igen och är rätt snacksaliga båda två så det var väl tur att jag kom ihåg att spela föreställning... Haha!

Dessutom hade jag igår besök av ett par kompisar, fina lillebror på lunch och strax innan showdags fick jag göra bästa hämtningen på Falmark: 
 
Älskade Emilia! Välkommen hem! 

Hon kom också på föreställningen tillsammans med fina kompisen Maggan och barnens kusin Johan. Underbart att ha er i publiken! Dessutom blev jag extra glad när jag kom hem och möttes av nästa överraskning:


Älskade Oskar! Välkommen hem! Nu får påskhelgen bli hur som helst för jag kommer ändå att vara nöjd och glad! Att samla familjen är verkligen den stora höjdpunkten. 
 

Och idag kom Marlene på lunch efter att ha övernattat hos Malin och vi fick fortsätta att surra ikapp. Så roligt! 
 

Sneglade på almanackan och inser att den var helt korrekt!


Efter fisksoppa till lunch fick vi också avnjuta den här underbara morotstårtan från Mina magiska bakverk. Sååååååå magiskt god!

Och vacker! Nu är fatet inte det bästa men själva tårta utsökt vacker!
 
Vi fortsätter i matens glada tecken och ser fram emot en grillmiddag i afton. Life is even better now!
 
 
 
 
 

Fina utflykter!

En riktigt härlig dag med sovmorgon och sedan utflykt med resten av ensemblen till världsmetropolen Drängsmark och det här fina huset:


Högt beläget och välskött till tusen. Vem som bor där?


Bästa skådisen Micke Lindgren såklart! Och givetvis också hans söta fru Carina som tyvärr inte var hemma idag.


Vi hade turen att få sitta i deras fina uterum där det dukats upp till middag. 


Ghailan och Adrian var lite lagom crazy!


Susanne och Pluck så fina!


Och Micke hade förberett och lagade till en jättegod lax! Laxury... Haha!


Och medan vi väntade på maten blev det gemensam sång av gamla Beatles och Simon & Garfunkellåtar. Så kul!


Arnaud var en hejare på gitarr så vi hade fint komp! Och alla texter finns ju numera i telefonen.


En selfie med laxen som verkligen var utsökt! 


Sommarmiddag i ett soligt och varmt uterum med finaste sällskapet! Så vansinnigt trevligt! Stort Tack till Micke som var den perfekta värden och hade fixat så fint! Synd att jag inte kunde stanna och bada i utebadet men jag hade ju ett uppdrag ikväll som jag inte ville missa.


Efter lite körning hamnade jag till slut i Sjön, Hjoggböle - författarbyn!


Ja, det finns en utställning i det gamla bönhuset och man vårdar verkligen sitt kulturarv:


Kurt och Anita Salomonsson, Per Olov Enquist och Hjalmar Westerlund!


Jag var den tredje personen som bjudits in för att läsa högt ur någon av deras böcker - och jag har ju valt att promota "Kapten Nemos Bibliotek" det här året. En fascinerande bok om historien om de två pojkarna som blev utbytta på sjukstugan i Bureå 1934.


Mamma Carin och hennes vännina Evy hade kommit från Bureå och till slut fick de också sällskap av fler besökare. Det blev en jättetrevlig stund och jag hade valt ut delar ur boken för att hinna igenom hela historien.  Gott fika, varmt välkomnande och trevligt sällskap! Tack alla!


I foajen står också en skalenlig kopia av det gröna huset i Sjön 3. P O har bekostat bygget där man också kan lyfta på taket för att se våningarna under. Superfint!


Och mitt emot bönhuset ligger det riktiga huset som nu ska rivas. Kanske blir det här ett sista hej då!
 
Avslutade kvällen med att passera genom biltvätten på Forslunds och det var verkligen hög tid.

Nu väntar ett par föreställningsdagar och till helgen kommer barnen hem! Life is good!
 
 
 

Gråvädersmåndag

Lånade titeln från en av pappas dikter som måste ha skrivits just en sådan här sur dag. Allting är verkligen grått ute. Men efter regn kommer ju som bekant sol så jag passar på att vila inomhus idag efter en hektisk vecka och helg.

Lite matshopping, tvätt, och middagsfix - sedan ska jag bara förbereda mitt besök i Hjoggböle imorgon där jag ska läsa ur PO Enquists "Kapten Nemos Bibliotek" i Sjöns Bönhus 18.30. Ska bli trevligt!


Och innan dess kommer hela ensemblen att åka ut till Micke Lindgren i Drängsmark för att se hur han bor och äta middag. Det blir med andra ord en kalastisdag!
 
Har ju rätt mycket jobb som väntar men tar en sak i taget och det funkar bra. Det är Matfesten som pockar på mest uppmärksamhet och jag ska strukturera upp jobbet så att det känns mera greppbart. Får en del synpunkter på upplägget och det är verkligen delade meningar. Många tycker det blir toppen med en mer lokal Matfest medan andra är besvikna över att det inte blir några mat- och öltält. Tror dock att det här blir ett riktigt bra event för alla matintresserade Skelleftebor!
 
---


2017                                                 2012

Åkte ner och hämtade mitt nya pass idag och jag ser kanske äldre ut på det nya - men lite mindre rund om kinderna. Alltid något. Fotograferingsutrustningen på polisstationen är dock lite märklig och man blir helt stirrig.

En som alltid skiner som solen - och särskilt när hon får åka till stallet - är My! Syrran skickade en bild i afton av deras fina stortjej som fyller 8 år i övermorgon. Presenter är inköpta så det blir kalas till helgen.
 
Längtar efter påsken då våra egna finbarn också kommer hem. Det är det bästa som finns! <3
 
 
 
 

Glad och "jobbig"...

Alla dessa selfies kan säkert irritera men igår hade jag en toppendag och kände mig så nöjd och glad. Att få sitta ett par timmar i solen och plugga text är inte den sämsta sysslan en fredag eftermiddag.


Sedan var det bara att försöka piffa upp sig och åka till Robertsfors där jag skulle leda deras första samhällsgala.

På vägen ner lyssnade jag dock på radion och fick höra om det hemska terrordådet i Stockholm. Så fruktansvärt! Känns fortfarande nästan overkligt och tankarna hos alla svenskar går nog till de som mist sina kära. Vilken tragedi...  

När jag kom fram förde vi också en diskussion om evenemanget skulle ställas in - men alla var ändå överens om att terrorn inte får segra. Vi måste fortsätta våra liv och istället vara extra rädda om de vi älskar. Och det blev till slut en fin kväll. 


Till min hjälp på scenen hade jag den lokala orkestern "Blåsljud" som gjorde ett fantastiskt jobb med låtar, fanfarer och härlig spelglädje! 

Jag hade gjort ett väldigt strikt körschema och allting flöt faktiskt precis som det skulle. Många priser, mellansnack, nomineringar, utdelare och alla gjorde ett kalasjobb! Kul!


När alla priser delats ut fick orkestern avsluta med Earth Wind & Fires "September" som fick alla att ställa sig upp i bänkarna. Det svängde ordentligt!

Här drogs ridån och jag fick hålla låda en stund medan det riggades om på scenen för den hemliga gästartisten. Försökte länge få publiken att tro att det var Owe Thörnqvist som skulle komma men jag är tveksam om jag lyckades... 


Till min stora glädje var det istället bygdens egen Frida Hyvönen som gjorde en överraskningskonsert för Robertsforsborna. Jo, jag visste ju vem som skulle komma och eftersom jag missade hennes konsert i Skellefteå i torsdags var jag naturligtvis lyrisk!


Vilken liveartist hon är! Så magiskt bra!


Personligt mellansnack och otroligt fina texter! 


Vi fick njuta under 30 minuter och jag vill rikta ett extra tack till Pär Strömbro som en gång fick mig att börja lyssna på hennes musik när hennes "To the soul" hade kommit. Och den senaste "Kvinnor och barn" med svenska texter är strålande bra. Ibland är världens roligaste jobb extra roligt!


Clarence hjälpte till med priserna och hade också kvällens snyggaste naglar. Det visade sig att han förlorat en vadslagning och måste ha lösnaglarna kvar tills någon av dem gick av... Haha!


Kvällen fortsatte sedan med middag och jag höll i kvällen tillsammans med...


...bandet "Custom Covers" från Bygdeå. All underhållning (utom min) var alltså lokaproducerad och det var extra roligt för alla stolta ortsbor.

Efter att "Emma" tagit pulsen på Robertsfors i allmänhet och kommunalråd och kommunchef i synnerhet så fick jag tacka för mig och åka hem. En lång jobbdag men trots att jag nu har rätt mycket på gång så känner jag mig ovanligt lugn. Jag var t o m nöjd med min egen insats och det är inte ofta jag kan ge mig själv så bra cred. Tror faktiskt att tiden med "Darling Dorotea" gör mig gott. Det är fint att få ingå i en ensemble och befinna sig i ett sammanhang!


Idag var det föreställning igen och det blev en kanonkväll med härlig publik! Sedan kammade jag till mig och åkte ner till Nordanågården där jag lovat vara med på Berättarfestivalens arrangemang "Berättelser från när och fjärran".


Och det var fullsatt och varmt när finländske Markus Lukkonen inledde med att lära oss finska. Kul kille med rolig berättelse. Jag hade turen att få byta med en belgisk berättare för att slippa vänta hela kvällen på min tur. Därför är jag hemma nu och njuter lite lugn och ro.

Frida Selander körde lite låtar mellan berättarna och hon är också en strålande artist.

Jag berättade historien om när jag och maken tillsammans med en gymnasiekompis till mig hittade en död tant i skogarna kring Storforsen. Men den storyn får jag dra för er en annan dag. Gick i alla fall fint och jag njuter nu av ett par timmar i TV-soffan!

Matfest och Berättarfest!

Har ljuvliga dagar nu! Det är mycket jobb men också väldigt mycket roliga saker som händer. För mig som är lokalpatriot går saker också min väg.
 
Öppnade DN och såg den här helsidesannonsen:


Jodå, det finns något större än Stockholm och än en gång känner jag hur rätt "Darling Dorotea" är i tiden.

Norrland är trött på att behandlas som den skräpyta det inte är - den saken är klar! Här en scen ur föreställningen med Anna "Pluck" Söderling, Micke Lindgren och Ghailan Al- Khalaf. Fina kollegor! Nu spelar vi april ut och biljetter finns redan på söndag 15.00. Välkomna!
 
---
 
Vi spelar hela den här veckan då det också är Berättarfestival i stan - och den ska ni inte heller missa. Här har ni programmet: Berättarfestivalen
 

Igår såg jag helt underbara Anna Åsdell från Giron Sami Teahter som gjorde sin föreställning "Annorlunda" - en samling berättelser om ett antal personer som avviker från det normala.

Fast, vad är egentligen normalt? Och vem bestämmer det? Hon frågade också om det gick att mäta och gjorde på det temat roliga utflykter i publiken där hon mätte både armar och huvuden. Anna är en skådespelare som lyser på scenen! Hon medverkade också i Norrländsk Passion och jag kallar henne för "solen". Då fattar ni! Och den här föreställningen var precis så fin som jag hade hoppats. Tusen Tack för att du förgyllde min dag!


Jag hade också turen att få hänga lite med bästa Kågis som här lapar lite sol utanför teatern. 
 

Sedan in igen för att träffa fler personer ur "kultureliten". Nej, de ville inte ha det epitetet men jag skämtade friskt och tyckte att platsen under trappan var reserverad för de bästa. I det här fallet Ellenor Lindgren och Susanne Sundqvist Bergkvist!


Vi hade alla blivit inbjudna till att få vara med på Västerbottensteaterns vidareutbildning som bestod i en av de mest fascinerande föreställningar jag har sett; SCORCH!

Det är en originaluppsättning skriven av Belfastbaserade manusförfattaren Stacey Gregg. Texten bygger på faktiska rättsfall och diskuterar de normer som länge har skapat vår inställning kring sexualitet och genus. Och den var helt lysande! Omskakande, provocerande och enormt gripande. En känslomässig tågkrasch där vi som tur var fick sitta kvar och ställa frågor till hela produktionsgruppen efteråt. 


Jag lånar lite text från arrangören: "Det här är en berättelse om den första kärleken sedd genom en könsdysforisk tonårings ögon. Det är också en berättelse om en ung människa som döms till sex års fängelse efter att ha levt ut sin kärlek med en flicka för det som rätten kallar ”könsbedrägeri”. Amy McAllister gör en gripande gestaltning av energiska, klipska och oskuldsfulla Kes. Manuset är rappt och spraket närmast synkoperat."


Roligt var det också att ringa Oskar som hade arrangerat föreställningen två dagar tidigare. Han var lika fascinerad! Här lånade jag bild från Kulturens Hus. 
 
---
 

I övrigt så är det nu klart att jag utsetts till ny Projektledare för Matfesten 2017! Kul!
 
Arrangemanget genomgår i år en förändring där en ännu större tyngdpunkt kommer att ligga på den lokala matkulturen. Lokalproducerat växer och vi har otroligt många duktiga små entreprenader i vår närhet likväl som spännande restauranger som är viktiga för ett levande Skellefteå!

Här kan ni läsa mer i Norrans artikel: Matfesten
 
I ryggen har jag en driven styrelse så jag kommer verkligen inte att behöva göra det här på egen hand. Den största publika förändringen är att matstånden och restaurang/öltältet försvinner. Istället kommer evenemangen att flytta ut till restaurangerna och vi toppar evenemanget med ett SM i Utomhusmatlagning där allmänheten också kan delta. Känns som om Matfesten kan få ett mer långsiktigt värde.

---


Idag jobbar jag dock med något helt annat. Jag sitter och förbereder Robertsfors första Samhällsgala där jag både ska hålla i prisutdelning och efterföljande galamiddag. Det blir lite mellansnack och en del underhållning. Texterna är klara och nu "plågar" jag mig bara med påläsning ute i solen... Haha!

Har också fått oväntat besök av en bil som glänste värre än de gör på fabriken... Bästa Peter har bytt upp sig och den är inte alls så ny som den ser ut. Han har bara vaxat lite... Otroligt fräsch!
 
---

Startade dock dagen med ultraljud... Jojo, nu tror ni kanske att jag är gravid och blivit en medicinsk sensation? Men nej, jag är bara lite fet... Haha!
 

Tog dock en cool bild! Inget foster i halsen men kanske någon typ av månkrater?

Jag har diagnostiserats med underfunktion på Sköldkörteln och min läkare hade beställt ultraljud bara för att se att den såg ut som den ska. Känns skönt att de inte lämnar något åt slumpen. Det här med hypotyreos är något jag delar med 400 000 andra så det är ganska vanligt - mest bland kvinnor. 
 
Sköldkörtelns viktigaste funktion är att styra ämnesomsättningen i kroppen. Det finns flera slags hypotyreos och vanligast är att bristen på sköldkörtelhormon beror på kronisk sköldkörtelinflammation. Då påverkar immunförsvaret sköldkörteln och gör att funktionen långsamt försämras. Men man kan också ha ärftliga defekter. Nåja, jag får nu en utredning och det tycker jag är bra. 

Nu ska jag njuta mer av solen (D-vitamin är tydligen jättebra!) och se över mitt snack för kvällen. Vi ses!
 
 
 
 
 

Happy challenge!

Läser på blogg.se om en ny tävling (Happy challenge) där man ska skriva peppiga blogginlägg under tre veckor för att vinna en kamera. Det låter ju inte som någon svårighet för en positiv person som jag. Tyvärr var kameran av samma märke som jag redan har - men betydligt enklare och billigare. He lönsch int'! Jag kan vara positiv ändå!
 
Livet går ju som sig bör upp och ner, och ibland känner jag mig trött och sliten, andra dagar pigg och uppåt. Så är det nog för alla - men skillnaden är kanske att jag också berättar för den som har lust att läsa. Jag förstår ju att vissa ibland blir oroliga för mig, och jag tackar för omtanken, men skulle jag må riktigt dåligt skulle jag knappast orka blogga om det - så ni behöver inte vara oroliga. Jag går omkring och smålever mest varje dag! Haha!
 
Men jag gillar ju när det rör på sig och händer saker. En del kanske tycker att jag hinner göra förfärligt mycket - men prova själva att skriva ned vad ni tar er för under en dag så ser ni att vi förmodligen inte är så olika. Jag skriver inte för att skryta utan mest som en dagboksanteckning.
 
Nu är jag mest happy och det kan jag väl tacka foten för. Igår blev det också en promenad men då kände jag den gamla smärtan göra sig påmind så idag har det bara blivit rehabövningar. Jag ska ju iväg och spela föreställning och den tar sina 5000 steg den också.
 

Men det är skönt att komma sig ut dagtid och få en glimt av både sol och natur. Där har jag ett priviligierat arbete! 

Efter gårdagens ganska tempofattiga arbetsdag tog jag också chansen att träffa min fina kompis Anna! Vi skulle åka och fika men jag ville självklart säga hej till sötingarna som skulle stanna hemma hos pappan.


Här är Alma på väg i rutschkanan i flygande fläng!


Och brorsan Leo var inte långt efter - eller före... Haha! De växer så fort och man vill gärna ta chansen att se dem när man kan.


Jag och Anna drog på Stigs för en fika och där slank det ner en semla och utbyttes en hel del prat. Så mysigt att ses och viktigt för henne att också få lite vuxentid. Kram fina! Hann också förbi lilla mamma som blev lugnare av att ses en stund. Hon blir dock mest orolig över att jag inte ska betala räkningarna i tid...


Idag har jag haft möten på förmiddagen och sedan suttit ute i solen för att plugga text inför helgens övningar. Kändes helt OK som jobb betraktat.

"Men du tog igen selfie?" kanske ni tänker. Ja, det beror på att jag via messenger fick en samling bilder som en kompis kallat "The Monica tilt". Det får verkligen räcka för idag:


Hahaha! Ja, jag har ju tagit en och annan - och förmodligen tycker jag att jag bli snyggast med den här lutningen... Men ingen kan i alla fall kalla mig sur. Kanske skickar dessa till "Happy challenge"... 

Men nu ska jag iväg och iklä mig denna skrämmande outfit. Här är jag i rollen som "JamenMediakonsult" i föreställningen "Darling Dorotea". Vi spelar april ut för den som missat. 
 
Tjolahopp och ha det så bra alla fina!
 
 
 
 
 

Glädjeskutt!

Man blir glad när kroppen fungerar! Även idag blev det en promenad i snömodden - lite jobbigt men ändå såååå roligt att känna att foten funkar. Nu blir det fler!
 

Ja, ni ser ju. Rufsig och lite svettig men glad!

Det behövs kanske inte så mycket för att jag ska känna mig glad. Har just lagat middag och hittade Oskars kvarglömda Srirachasås i kylen - så gooood hetta. Måste nog köpa en ny till honom för den här kommer definitivt att bli uppäten... Tacksam över att barnen för in nya matvaror.

Annars har jag jobbat på och det har också gått bra. Har avverkat lite planering av ett par kommande projekt och nu tänkte jag kanske börja med ett tredje - eller möjligen slänga mig i soffan. Det är inte dumt det heller. Jag är ju spelledig även imorrn så jag hinner. Känns lite lyxigt med tre lediga dagar men jag behövde verkligen tiden till att komma ifatt med annat. 

Tittade på gårdagens almanacka och inser att jag nog motionerar ganska ofta... Haha!
 
Nu ska ni inte tro att jag drabbats av hybris. Jag har nog mina sämmerdagar jag också men när jag är glad är det inte svårt att gå "all in"! Önskar er alla en fin söndagkväll!
 
 
 
 

Äntligen på gång

Igår spelade vi vår sista skolföreställning och det gick kanonbra! Jag hade bra energi och det kan väl till viss del också bero på min glädje över att det var den allra sista tidiga uppstigningen... Haha! Men så här i backspegeln är jag ändå glad att de blev av. Härliga möten med fina ungdomar är väldigt positivt! 

Sedan hade jag tid hos Per "Kroppen" Normark igen och det var dags att dra till min fotled där en benbit tydligen legat fel. Varje steg har varit smärtsamt och jag har verkligen längtat efter, och behövt(!), motionera. Och han gjorde det! Rörligheten är väl inte den bästa ännu men idag har jag firat med att ta en långpromenad. 
 
Kände mig rätt krossad när jag vaknade idag och behövde komma mig ut för att få ny energi. Började dagen med att rensa avloppen i badrummet och det var väl inte precis någon höjdare... Haha!

I eftermiddag blev det några timmars jobb med förberedelser av den kommande näringslivsgalan i Robertsfors. Den här veckan kommer att bli späckad med föreställningar och Berättarfestival så det är bara att beta av jobblistan. Firade med att hitta på lite middag:
 

Smördegsinbakad lax med grönsaker och Västerbottensost. Blev faktiskt helt OK!

Köpte lite påskliljor igår och längtar efter den kommande påsken då båda barnen kommer hem! Det ska bli skönt att få rå om dem ett par dagar.

Nu blir det lite TV och inte så mycket mer idag. Jobb väntar imorrn och kanske ännu en promenad!
 
 
 
 

RSS 2.0