Det blir nog bra...

Tittar tillbaka på ännu en trevlig kväll på biblioteket - den här gången hemma i Skellefteå. Utmärkta litteraturkritikern Therese Eriksson var min samtalspartner och hon är bara såååå bra! Smart och påläst med frågor som leder till vidare reflektioner. Det var ingen stor publik men ni som var där tillförde mycket! Tusen tack för igår alla!
 

Jag gillar miljön - även om mitt röstläge kanske inte riktigt är gjort för bibliotek... Haha! Ja, förutom då det är tänkt att jag ska prata. 


Och det är alltid fint att gå genom det här fantastiska konstverket! 

Det blev en fin kväll och idag har jag gjort undan en del pappersjobb och skrivit mer text till vår show 9 december. Fattar inte var dagen tog vägen och om jag hann tillräckligt mycket men jag vet ju att det är en ny dag imorrn och att det mesta ändå kommer att ordna sig. Jag är ju omgiven av vänner och det här kommer att bli en mysig, musikalisk, men julbefriad uppesittarkväll värd att vara med på!

Jag faller in i makens text på blomlådan som nu fått vinterljus: Det blir nog bra! 

Härligt musikrep!

Idag har jag gjort det igen; Bytt glasögon! Ja, det var säkert inte nödvändigt men det var halva priset på glasen och det hade kommit in så mycket roliga bågar från Theo hos Optiker Burman Jag kunde bara inte motstå...
 

Voilá! Jag passar förmodligen bra i dem eftersom varken maken eller någon av mina vänner noterade att jag hade bytt... Haha! Men jag är nöjd och det är huvudsaken.

Har använt dagen till att komma ikapp med musiken till "Tillsammans". Jag har ju haft fullt upp med mordgåtan och det gäller att fördela gracerna så att man inte överbelastar "muskelminnet". Började äntligen få ordning på den låt som vållat mig mest huvudbry så det var kul att komma till replokalen och träffa hela gänget!

Här gör Saga en fantastisk insats (som vanligt) och det kommer att bli så sjukt bra med härliga låtar. Peter och Mia sjunger också (och en hemlig gäst) och tillsammans med fantastiska musiker blir det verkligen världens drag. Tänk er en mysig uppesittarkväll med musik och humor - fast helt julbefriad. Känns kanonbra just nu och jag ska bara fila på de sista texterna så att vi kan repa lite humorinslagen till veckan. 
 
I övrigt njuter jag av att vara hemma igen och har gjort undan lite tvätt och hälsat på hos mamma. Har ju inte träffat henne på ett tag så hon blev glad över att få besök. Imorrn kväll ska jag göra min sista kväll på biblioteket hemma i stan och sedan rullar det på. Blir väl inte så mycket ledigt förrrän efter 9 december men så länge man bara gör roliga saker är det svårt att beklaga sig.

På tisdag ser ni mig i Go'kväll igen och 19 december gör jag höstens sista program - fyllt med julklappstips! Bäst att lägga sig så att man hinner läsa en stund... 

Premiär och hemlängtan...

I fredags var det äntligen dags för premiär av "Räkna med mord" - Profilteaterns senaste mordgåta som vi repeterat den senaste månaden. Och det var sååååå roligt att äntligen möta publiken! 
 

Laddad till tänderna och klar i alldeles för god tid... Haha! 


I festsalen på Hotel Mimer håller Janne på att ställa upp vår lilla scenografi.


Teknikerna Jakob och Martin trivdes med att peka ut hur allt skulle vara... Haha!


Så där ja! Bara att byta om och hälsa publiken välkommen.


Ulla fixar sminket och håret på Lina!


Och jag underhöll med glada upptåg...

Bästa ensemblen redo för start! Och det gick så otroligt bra. Publiken var sjukt peppad på mordgåta och gjorde sitt bästa för att lösa upplägget. God trerätters middag och många skratt varvades med teaterscener och improvisationer och alla var med på noterna.
 
Vi kommer att spela på Mimer i Umeå februari och mars - samt lite turné som jag hoppas även ska landa i Skellefteå. Återkommer. Biljetter till februari hittar ni här: Räkna med mord
 
Nu har vi spelat ännu en föreställning (igår) och nu sitter jag på ett hotellrum i Umeå och jobbar med annat och längtar hem. Det blir ytterligare en dag här men måndagkväll kommer jag att landa hemma och det ska bli såååå skönt!

Tisdag ska vi repetera "Tillsammans" med alla fina musiker och snart är vi framme vid 9 december. Bara att jobba vidare med den här roliga myskvällen på Nordanåteatern! Biljetter till vår musikaliska talkshow hittar ni här: Tillsammans
 
Tack alla för support och Profilteatern för en fantastiskt rolig repperiod och fin present! 
 
 
 
 

Genrep och snöööööö...

Himmel vilket väder det är! Det verkar som om jag kommer att bli kvar i Umeå forever - men det går ingen nöd på mig och jag är glad över att slippa ligga efter vägen! Har inte blivit så mycket bloggande heller men efter repdagens slut är jag rätt krossad så det räcker med lite TV och läsning för att jag ska bli trött. Igår kväll hade vi dessutom genrep av "Räkna med mord"!
 

Började gårdagen med repetitioner och här ser ni Janne som rollkaraktären Egil - en lärare av den gamla sorten. 


Lina gör skolans rektor och Tobias idrottsläraren. Här ser han lite bekymrad ut men jag lovar att han är taggad som tusan!


Ja, ni ser ju själva!

Profilteatern har gjort ett antal mordgåtor tidigare och det här är min första så jag lär mig massor och har väldigt roligt i det här duktiga gänget! Genrepet gick också helt OK. Jag var väl inte heeelt nöjd med min insats men det är nog precis som det ska vara. Idag har vi utvärderat och justerat lite för att vara på topp till morgondagens utsålda premiär på Hotel Mimer!

Vi hade möte med hotellpersonalen igår och de är så taggade. Känns ju väldigt roligt. Hoppas att Stadshotellet eller kanske Stiftstgården i Skellefteå hakar på så att vi får göra en trerätters mordgåta även hemma i staaaaaaaan! Nu blir det två utsålda i Umeå och sedan tar vi upp föreställningen igen i februari. Blir bra då jag ju behöver repa "Tillsammans" inför vår föreställning 9 december. Det ska också bli så roligt!

Nu sitter jag på rummet och pluggar text. Utsikten i Björkarnas stad är ganska grå och traktorer åker fram och tillbaka här ute då snön öser ner.
 
Kör försiktigt på vägarna idag om ni måste ut. Ingen resa är värd livet och jag hoppas vi hörs igen efter premiären! <3
 
 
 
 

En afton i Holmsund!

Så var man på plats i ett hotellrum i Umeå igen! Premiärvecka väntar och det kommer att bli full rulle t o m lördag. Idag hade jag inte haft något emot att vara ledig men har man lovat bort sig så har man. Därför styrde jag kosan söderut redan till lunch för att göra ett läsbesök på Holmsunds Bibliotek.
 

Efter en långsam biltur (igen!) kom jag fram som jag skulle och här inväntar jag besökarna. Det blev inte så många men de som kom desto mer värdefulla.


Bibliotekarien Frida tog hand om mig, kokade kaffe och såg till att det blev fint i rummet. Roligt är det ju att biblioteket faktiskt har ett programrum för läsning, teater och sagostunder.

I eftermiddag fick jag till min glädje träffa Christina Widmark vars man kommer från samma by som jag. De har sommarställe i Önnesmark och hon berättade att hennes man faktiskt är döpt efter pojkarna i P O Enquists berättelse, Bo och Valter, som blev förväxlade på sjukstugan i Bureå på 30-talet. Valters mamma Signe var otroligt fascinerad av historien som ju inte kan ha lämnat någon i bygden oberörd.

Dessutom kom en av besökarna från Falmark och hade gått i samma klass som en av dem. Det blev läsning, prat om böcker och roliga samtal! Stort Tack för att jag fick komma! Mitt sista uppdrag i projektet "Västerbotten läser" blir i Skellefteå 29 november. 


1 december är projektet över för vår del och det är förhoppningsvis dags för nya profiler att ta sig an och promota våra fantastiska författare och deras böcker. Det har varit otroligt givande och jag har träffat så många fina bokälskare!

Och nu sitter jag på hotellrummet efter att ha slängt i mig en sallad, en croissant och ett par flaskor Ramlösa. Ska plugga text till föreställningen och läsa mer i en av de böcker som jag ska ha med i nästa Go'kväll 5 december. Det är tur att jag älskar böcker. 

Har gått fantastiskt bra att vara i Umeå hela månaden även om jag börjar längta efter vardagsrutiner som träning i Kasamgaraget och den egna sängen. Hotellet, rummen (med kaffekokare) och frukosten är jättebra men man börjar irritera sig på småsaker som att läslampan är trasig på den sida man helst sover på... Haha!
 
Lite fascinerande är det dock att jag sitter här alldeles ensam utan att tycka att det är det minsta jobbigt. För 10 år skulle det av olika anledningar ha varit en omöjlighet och jag gillar att jag på ett bättre sätt tagit makten över mitt liv och mitt mående. Nu blir det lite läsning!
 
 
 
 

Håll i hatten!

Idag har jag haft den stora glädjen att äntligen få se dansföreställningen "Håll i Hatten" med Skellefteåbaserade danskompaniet CeliDance, d v s Sanna Lundström och Linn Lundmark. Eftersom den är från fem år så kunde jag bjuda med mig syrran och hennes godingar:


My och Max! Förväntansfulla innan insläpp på teatern...

Och ingen av oss blev besviken. Min gamla kollega Chrissie Lundström hade gjort scenografi och då vet man att det alltid finns massor med kluriga och fantasifulla lösningar. Dessutom är tjejerna superfina!


Här håller de på att avsluta föreställningen där hatten var i fokus och innehöll massor med roliga överraskningar. Jag skrattade högt flera gånger åt uppfinningsrikedomen. Bra jobbat alla!


Tack Sanna och Linn! Ni är lysande bra!


Och när föreställningen var slut fick alla barn komma upp på scenen och både prata och prova på att gestalta.


Lite nervöst?


Nejdå, det blev lekfullt och roligt! En underbar stund på teatern med efterföljande fika. 
 
Nu har jag jobbat ett par timmar och ska laga middag och plugga text. Måste ju trycka in allt i skallen den här helgen men det borde gå. Nu har jag ju fått så mycket ny energi!
 
 
 
 
 

Lugnare vatten...

Idag hade jag lite flyt då vi efter ett par intensiva repdagar bestämde att vi skulle ägna eftermiddagen åt eget textrep hemma och jag kunde åka mot Skellefteå redan efter lunch. Första tanken var att jag lika gärna kunde ha åkt igår kväll men efter morgonens rapporter om halkan kändes dagens beslut helt rätt. 

Det regnade när jag åkte och kändes rätt bra men det var väldigt lite trafik och ganska lågt tempo. 
 

När jag passerade Rickleå fick jag också en påminnelse om gårdagens olycka. Där pågick bärgningsarbetet fortfarande och jag hörde på nyheterna att de som skadade sig ändå hade änglavakt och klarade sig med lättare skador. Hade ju kunnat gå riktigt illa.

Sedan blev vädret bara sämre och snön började tillta. Jag kör ju gärna fort - men idag blev det en oerhört stillsam hemfärd. Man blir med åren mer och mer rädd om livet.


Ingen mening att stressa när det sedan blev både halkigt och moddigt (och kameran låg på sätet så jag bara lyfte och knäppte av utan att kika). 

Stor glädje över att landa hemma för ett par halvlediga dagar. Nu har vi ätit både middag och makens hemgjorda äppelpaj så jag ligger i soffan och pluggar lite text och mår gott!

Imorrn ska jag äntligen få se dansföreställningen "Håll i hatten" som Chrissie gjort tillsammans med dottern Sanna och ett par kollegor. Den är från fem år så jag lånar med mig både syrran och hennes söta barn. Söndag ska jag vara på biblioteket i Holmsund och nästa fredag har vi premiär så det är bara att ladda om för en intensiv vecka. Det är tur att jag känner mig lugn trots att jag har mycket på gång. 
 
Blev lite ledsen i ögat i dag när jag såg att fantastiske Rickard Wolff gått bort. Alldeles för tidigt! Nu har vi förlorat både honom och Micke Nyqvist det här året... Sorgligt. Det gäller med andra ord att njuta av livet och göra roliga saker medan man kan.
 
Han hade en alldeles särskild lyskraft. Tack för allt!
 
 
 

TV, teater och kalas!

Ett par fina och arbetsamma dagar igen. Efter en ledig helg blev det hemmajobb i måndags, textrep, möte med min revisor och lite annat som måste göras. Igår var jag ju med som boktipsare i Go'kväll igen.
 

Sminkad och klar för start efter en underbar hemlagad lunch som vår värdinna Anneli fixar. Igår fick vi Italienska kåldolmar som var så sjukt goda. Sedan blir man ompysslad i sminket och alla är otroligt trevliga. Nu har jag två program kvar i höst, 5 och 19 december. Bara att fortsätta läsa...


Igår fick jag träffa Göran Everdahl som är en erfaren boktipsare.


Vi hade också glädjen att få möta Birgitta Lindqvist som en gång i tiden var gift med Herman Lindqvist och även bodde i Kina under kuturrevolutionen.

Hon hade massor att berätta och var aktuell för att hon översatt en kinesisk flickas dikter till svenska. Flickan har en cp-skada och i hemlandet är deras värde mycket lågt. När hon sedan började publicera dikter på internet slog de stort och Birgitta som själv hade en livskris fick energi av att träffa henne och översätta hennes fantastiska poesi. Det blev ett fint möte och vi fick t o m ett par signerade exemplar. Stort Tack!

Här är programmet om ni vill se - och framför allt höra mig surra sju stugor fulla... Haha! Jaaa, jag pratar mycket men redaktionen verkar vara nöjd med det. Go'kväll 14 nov

Lite rep på Profilteatern och sedan hem igen till musikrep med fina vänner inför föreställningen "Tillsammans". Jag vill gärna presentera några:


Saga, Tobbe och Andreas! Här hade de just tagit för sig av bullarna jag köpt. Nästa gång får jag kanske dela ut tandpetare också?


Eller vad säger ni?


Haha! Ja, ni är ju för fina! 


Och här sitter jag med bästa Peter! Han ska göra flera duetter tillsammans med:


Fantastiska Mia Sommar! Ja, himmel vilka stjärnor jag har förmånen att få jobba med!


Sist men inte minst svängigaste grabbarna Löwe och Kågis! Jag är lite nervös över mina egna insatser men jag vet att jag kommer att njuta lika mycket som publiken av all härlig musik!

Liiite jobbigt var det att stiga upp i morse och styra mot Umeå igen - men jag vet ju att jag när jag kommer fram får jobba med roliga uppgifter på Profilteatern. Vi har faktiskt premiär nästa fredag(!) på Hotell Mimer i Umeå så det gäller att ligga i! 

Till lunch blev jag också bjuden på tårta hos min morbror Kurt som fyller 85 idag. Det var riktigt roligt att besöka honom och Maj-Britt i deras trevliga lägenhet på Mariehem. Dessutom anslöt ju mamma och ytterligare två bröder så det blev värsta släktträffen!


Här har mamma gjort entré och jag skickar ett stort tack till morbror Haralds väninna Gun som skjutsade syskonen. Till höger skymtar brorsan Erik som tog hand om skjutsen från Sävar till Umeå.


Glada och förväntansfulla miner. Alla mammas syskon har lätt till skratt!


Vi hann givetvis sjunga och hurra för födelsedagsbarnet!


Harald var på gott humör!


Och det var fint att få krama om morbror Erik som nyss blivit änkling. 


Stort Grattis än en gång till morbror Kurt och tusen tack för både smörgåstårta och tårta!

När jag i eftermiddag saknade mitt armband ringde jag dem och fick veta att jag tappat det i hallen. Det tog Kurt som ett tecken på att jag skulle komma och äta tårta än en gång - så jag har verkligen fikat och haft en fin dag i Umeå!

Nu är jag trött och ligger redan på sängen här på hotellet. Ska se lite TV, läsa och sedan knoppa in tidigt. Halva veckan har gått i en rasande fart och jag känner att jag behöver en lång natt. Ha det fint alla! 

 
 
 
 
 

Ledig helg och fars dag!

Det blev en effektiv och jättefin lördag för min del. Började dagen med sånglektion hos bästa Mia Sommar som ger mig sådan trygghet och viktigt självförtroende när det gäller sång. Du är baaaaaaara bäst! <3

När jag kom hem kände jag energin flöda och gick en lång promenad, handlade mat och satte igång med lite adventsförberedelser. Jag veeeet att det är tidigt men nästa helg är jag bara ledig en dag och helgen därefter har vi premiär. Nu har jag i alla fall satt upp ljusen runt bron och hängt upp röda längder i rummet.
 

Bytte också duk och gardiner i köket och tog fram röda ljus. Maken får fixa staken i fönstret... Haha!

Ja, sedan jobbade jag och gjorde undan lite pappersarbete. När man betalat fakturor måste man av förklarliga orsaker också skicka egna. Jag har sedan länge förstått att man inte blir någon miljonär på att skådespela - men jag vill fylla livet med roliga saker som jag tycker om att göra! Livet är ju inte de dagar som gått, utan de dagar man upplevt och kärleksfullt minns. Där känner jag mig oändligt rik!


Fick också inbjudan till den kommande Alvargalan och jag vill gärna gå! Nu återstår bara att ragga upp någon som vill gå med mig. Intresserad?
 

Det blev favoritfisk till middag; Torskrygg med lime, selleri och tranbär. Det här är så sjukt gott!

Avslutade dagen med att se Russel Crowe som "Robin Hood". Kul när det kommer en film på TV som man inte har sett. Han och Cate Blanchett är så bra skådisar. Sedan är han ju snygg också... Haha!


Idag är det Fars dag och barnen har kommit ihåg sin pappa. Han har i sint tur besökt sin egen och jag åkte till graven och tände ljus för min. Det är en fin dag att tänka på pappa och allt som man upplevt tillsammans. 

Han skulle också tyckt om att jag tog mig tid att kolla in fåglarna som flyger runt på gården. Det är fint med besök av talgoxar och domherrar. 

Nu ska jag åka på ett möte med en av eleverna på No Plan B som vill träffa mig och resonera lite. Sedan ska jag göra Italienska kåldolmar till middag. Ha en fin dag alla! 
 
 
 
 
 

Vindeln och hem!

Det blev en lång dag igår. Började med att repetera hela dagen och nu får vi äntligen komma upp på golvet och känna på texten. Det kommer att bli spännande och riktigt roligt! Kände mig dock inte hågad att fortsätta kvällen med ännu ett uppdrag då vädret var uselt. Regn och blåst och alldeles svart.... Många varningar för plötslig halka men som tur var hann det aldrig frysa på. Bara att köra lugnt!
 

Framme i Vindeln och deras fina bibliotek. Såg så nytt ut men har nog 15 år på nacken. Kul är det ändå att man satsar på ett så bra bibliotek i direkt anslutning till skolan.


Rolig arkitektur och knappt en rät vinkel.


I mitten fanns också ett torg där de har lite arrangemang och där skulle vi sitta för att prata böcker.


De pushade hårt för "Västerbotten Läser" och hade dukat upp ett bord med smakprover. Malin Ackerman har varit här för att prata om Torgny Lindgren och nu var det alltså min tur och P O Enquists "Kapten Nemos Bibliotek".


Min samtalspartner var bibliotekarien Tommy Bildström som verkligen älskar sitt jobb! De jobbar hårt för att sprida läslusten och har fint samarbete även med ungdomarna på skolan.
 
Och här är jag, laddad och klar!

Det blev en supertrevlig kväll med både prat och högläsning. Tommy hade valt att reflektera över Anita Salomonssons "Ängeln i Posthuset" och vi hittade flera skärningspunkter som var intressanta. Tusen tack för hembakt fika och trevligt sällskap allihopa!

Sedan var det bara hemresan kvar. Hade vädret varit bättre hade jag säkert sneddat över Botsmark men nu var det både vägarbete där och hällande regn så jag tog vägen om Umeå igen och hade avverkat 25 mil när jag väl landade hemma. En lång arbetsdag men väldigt skönt att både somna och vakna i den egna sängen! 

Idag har jag gjort lite ärenden, hämtat böcker och provat ut nya glasögon. Återkommer när jag hämtat ut dem så ska ni få se! Det blir lite jobb och rep i helgen men jag ska också ta det ganska soft. Behöver tagga ned lite.
 
Ha en fin helg alla! :)
 
 
 
 

Dagar i Umeå!

Hur har jag det? Jo tack, mycket bra! Befinner mig ju på Profilteatern i Umeå och repeterar. Det är trevligt med härliga arbetskamrater och vi jobbar hårt med att spåna fram det sista i vår mordgåta. Det är mycket som ska räknas ut innan man är redo att gå på golvet - och det här kreativa spånandet är nästan det mest ansträngande. Igår var jag inte ensam om att ha ont i huvudet innan dagen var klar.
 
Tur då att jag blev bortbjuden på middag till fina Ulla och Janne som jobbar på teatern. De befinner sig ju gärna i bergsbyn Capilleira uppe i Sierra Nevada och vi besökte dem för en vandring när vi jobbade med Mens Night 2. Hoppas kunna göra en vandringstur där med maken i framtiden. Nu bjöd de naturligtvis på en smak av Spanien...
 

Här har Ulla börjat plocka fram godsaker hemma i deras trevliga lägenhet!


Och Janne står vid spisen för att lägga sista handen vid tortillan! Det blev en supertrevlig kväll med prat och massor med godsaker. Tusen Tack! Det var precis vad jag behövde. 
 
Idag har vi fortsatt vårt arbete på teatern och det går framåt! Lite ledsen är jag bara över att jag inte hann vara med på Västerbottensteaterns avtackning av Tage - världens bästa tekniska chef som nu ska gå i pension. Men jag har sparat massor med kramar du ska få senare. 

Nu ska jag fokusera lite på PO Enquist som jag ska prata om i Vindeln imorrn kväll. Vore bra med fint väder då jag ska köra hem till Skellefteå efteråt. Fredag hoppas jag på sovmorgon och en kväll med Uje Brandelius och Pär Strömbro. Sedan blir det kanske lite gardinbyte i helgen? Om jag nu får energi över... 
 
 
 

Jobbsöndag!

Det blev inte mycket ledigt den här helgen men jag har en fullspäckad vecka så det är bara att gilla läget. Har gjort undan bokföring, handlat mat, tvättat och skrivit material. Börjar känna mig klar för idag så nu blir det till att slänga ihop lite middag och packa väskan för en ny repvecka. 
 
 
På torsdag ska jag till Biblioteket i Vindeln för att prata P-O Enquist och nästa vecka är det TV-sändning igen (Go'kväll 14 november 18.45). Har läst och funderat på vad jag ska ta med så jag är förberedd. Jag gillar faktiskt att vara förberedd. Det är inte för att jag inte kan improvisera men det är länge sedan jag gillade att "skjuta från höften" och göra saker på chans. Frågan är väl om jag någonsin gillat det? Jag kanske bara tvingats in i det? Nåja, idag bestämmer jag ju själv och trivs med det. 
 
Ser ut att vara ett riktigt fint Bibliotek och det var länge sedan jag besökte Vindeln så det ser jag fram emot. Dessutom ska jag vara ledig på fredag så det blir långhelg! Nice!
 
Ha en fin vecka alla! Vi hörs när det rörs... :)
 
 
 
 
 

Alla helgons dag

Efter en bra vecka var det ändå skönt att landa hemma igår. Maken hade fixat middag och vi bara slappade i TV-soffan efteråt. Skavlan var väldigt bra med roliga gäster. Intressant att höra Putinexperten Masha Gessen som är ryska men bott både där och i USA. Hon jämförde Putin och Trump och den största likheten mellan dem är att de ljuger på samma ohämmade sätt... Ja, det var iofs inte helt överraskande.

Idag hämtade jag mamma och mötte upp syrran med familj vid pappas grav för att tända ljus. Det är en fin tradition och jag hade gärna följt maken till Lövånger också men ibland får man dela på sig. 
 

Fina Malin!


Och här hade vi tänt ljus och samlats för en bild. När Max och My är med blir det mer glädje än sorg även om man träffas på kyrkogården. Det känns helt rätt och barnen är ju livet och framtiden.


Sedan avslutade vi med gott och hembakt fika på Stiftsgården. Miljön och smakerna är lika ljuvliga och mamma var glad och nöjd. Mysigt att vara tillsammans och härligt att få kramas med syskonbarnen! 


Fint att minnas pappa idag. Det gör jag ju ofta men den här dagen är jag här och nu och det känns bra. Tack för allt! 
 
Under eftermiddagen har jag jobbat med material till föreställningen på Profilteatern och imorrn ska jag skriva vidare på Tillsammans. Roliga projekt båda två! December kommer att bli ganska lugn och då kan man göra en intensiv månad. Ha en fin fortsättning på helgen alla! 
 
 
 
 

Jobb och eftersittning

Bra dag på jobbet och den här gången tog jag som tur var på mig mössan innan jag morgonpromenerade. Det har regnat halva dagen och jag får nog ta med mig ett paraply nästa vecka. Satt uppe lite länge igår och började jobba med en trycksak som ska vara med i föreställningen. Jag behöver verkligen inte göra det men jag har ju lust att gå "all in" när jag börjar med något och det här är så kul.
 
Den fjärde skådespelaren i gänget är Lina Hognert som gör rektorn på den skola där mordgåtan utspelas. Vad som händer och vem som är skyldig kommer vi dock inte att avslöja. Premiärdagarna på nya Hotel Mimer i Umeå 24-25 november är redan utsålda så ni som inte bokat får vänta till våren.

Ser också att det börjar rulla på med biljettförsäljningen till "Tillsammans" så ni som inte bokat bör ta chansen! Biljetter
 

I afton avslutade vi dagen med att gå på Bishops för lite After Work. Det är kul att få tid att bara surra om annat också med det här trevliga gänget!
 
Nu har jag redan landat i sängen med datorn och ska fortsätta jobba en stund innan det är dags att knyta sig. Jag tycker ju att det är skönt att bara vara i min egen bubbla ett tag men nu längtar jag också efter att åka hem imorrn!
 
 
 

Bra repdag!

Härlig repdag med roligt spånande kring rollfigurer och intriger. Själva föreställningen ska ju spelas och improviseras i restaurangmiljö där gästerna också blir lite delaktiga. Man får också gissa på vem som kan ha begått det brott vi lyfter upp. Vad det gäller får ni veta mer om när det är dags... Spänningen ska vara lite oliiiidlig! 


Började dagen med att promenera till teatern och det var skönt med frisk luft även om det råkade regna. Nu har jag ju fått rapport hemifrån om snö så jag ska inte klaga.
 

Det blev en intensiv dag med många idéer och Tobias Morin är den av skådespelarna som också skriver manus. Det blir jättebra och den här mordgåtan är förlagd till skolmiljö där alla kan känna igen sig.


Janne Karlsson gör en av rollerna och Lina Hognert en annan. Nu råkade hon vara borta på eftermiddagen men jag får ta bilder av henne imorrn. Det är i alla fall ett roligt gäng och jag trivs på teatern!

Dessutom är Ulla Karlsson scenograf och henne har jag ju arbetat med tidigare. Om hon bestämmer att jag ska vara klädd i kroppsstrumpa eller något alltför missklädsamt måste jag kanske justera vår relation men än så länge är det lugnt... Haha! Hon fyller dessutom år idag och vi har fått tårta - två gånger... Gött!
 
På hemvägen gick jag genom tunneln vid järnvägen och fick äntligen se Sara Lidmans uttryck irl. Jag älskar det!

Nu väntar en ny rolig dag imorrn. Känns bra! 


RSS 2.0