Veckans Prinsessor!

Dags igen att utse Veckans Kvinna! Jag har ett par på lager men sparar dem lite för att istället utse ett helt gäng som jag tror behöver uppmuntras så att de fattar att de duger som de är: De duktiga flickorna! Ja, jag ser dem i olika sammanhang och på många arbetsplatser. De duktiga, pålitliga, smarta, effektiva, alltid-redo, ambitiösa, ansvarstagande och högpresterande kvinnorna som får många verksamheter att rulla. En fantastisk tillgång!
 
Men ändå är den duktiga flickan sällan nöjd. Känslan av att inte räcka till tar över och hon jobbar ännu hårdare för att duga i sina egna ögon! Tiden för egna behov prioriteras bort och det är svårt att uppnå balans i tillvaron.

 Låt oss höja alla dessa prestationsprinsessor och hjälpa dem att stanna upp innan de faller över kanten. Jag har själv varit där, och nosar väl på utsikten då och då men är betydligt latare idag. Livet är här och nu! Vi måste sluta kompensera dålig självkänsla genom prestationer och fatta att vi duger som vi är - även om vi ingenting gör! Det här är dock betyyyyyydligt lättare att säga till andra än till sig själv... Haha! Man vill ju klara allt...

Men med träning och hjälp från andra som sitter på läktaren kan man sluta irra fram och tillbaka på planen - utan gå direkt på mål. Och unna sig att nån gång missa! Höjer i alla fall alla dessa fantastiska kvinnor idag och ber er att tagga ned, ta ett steg tillbaka, slarva lite, lata er och försöka hinna med att njuta av livet! Duktiga flickor behövs - men det räcker om de presterar hälften...

Och vad ni än gör: "Ta ingen skit!" Grynet rules!

Annars har den här prinsessan jobbat idag, bråkat med duktigheten, haft diskussioner med sig själv och andra om hur man ska lösa saker och ting. Vad vågar jag släppa och vad måste jag göra själv? Mitt kontrollbehov är enormt och det är svårt när vi har kort om tid på oss och få resurser. Men jag kämpar - med att göra mindre! Haha! 
 

Och jag hann en sväng på stan i afton, inhandlade en kofta, mötte upp maken på bokrean och kom ut därifrån med en kasse ny läsning, åkte på Don Vito för pizzamiddag och nu sitter vi här; fett nöjda... och törstiga! Det var faktiskt lite väl salt. Men gott!

Avslutar med att också höja en man idag! Ingen mindre än barnens kusin Johan!
 
Han kör timmerbil till vardags och förra året mötte han en bil som kommit över på fel sida. En mardröm som tack och lov slutade lyckligt eftersom Johan valde att själv köra ned i diket för att slippa krocka! Föraren i bilen klarade sig utan en skråma men längst hela sidan på bilen var plåten bortskalad... Snyggt jobbat Johan! Du blir definitivt Veckans Man! 
 
 
 

Sååååå seeeeegt!

Ja, jag har jobbat idag också med det har varit som att trampa i sirap... Segt och långsamt. Men jag var glad att jag inte hade bokat in något möte och fick sitta hemma med håret på ända... ÄNDA tills jag fick ett mess från Jonas: "Har inte du ett möte nu?" Ååååhhhhh! Jag blir så arg på mig själv men det är ju tur att det händer oerhört sällan att jag missar en inbokad tid.

Det var i alla fall en student från Kulturvetarlinjen (heter det så nu?) som skriver en uppsats om Norrländsk Passion och som gör intervjuer med oss som är inblandade. Smart tjej med många frågor och jag surrade snabbt allt jag kunde (ville ju spara in den kvart jag blivit försenad... haha!). Under hela dagen har jag dock haft huvudvärken från hell... och tänkte när jag kom hem att jag skulle ta tag i nästa veckas möten och kanske boka bort något. Det gick åt skogen... Bara att sätta sig i bilen måndag morgon...

Men det känns bättre nu efter lite middag och några glada mess! Skrattade gott åt ett av dem. Vi har ju resonerat en hel del om golvet i scenografin. Det har länge varit meningen att det ska slutta några grader:
 

Ja, här ser ni scenografen Johanna Mårtensson med det första förslaget!


På närmare håll ser man att det sluttar rätt mycket och både skådisar och dansare har redan börjat protestera. Det är kanske ingen sak att spela föreställning - men man måste tänka sig i flera veckors repetitioner och slitage på fotleder och knän... Därför blev alla glada när Johanna gjort ett plant golv.

Skrattade därför gott åt messet från Henrik Ögren som är ledare för Teater Barda i Östersund. Han hade varit i Luxemburg i helgen tillsammans med Åsa Ekberg som är Konstnärlig ledare för Estrad Norr och ska starta ett framtida samarbete. Kul! De hittade också ett dansgolv de gärna ville ha till Norrländsk Passion:

Hahaha! Klockrent! Jag sade ja direkt!  När man ser det här tycker man att vår scenografi är ganska enkel...

Nu taggar jag ned lite! Skellefteå vann mot Gnaget med 6 mål mot 2 och det känns bra! Och jag ska ned till Ö-vik på måndag och se Modos fina Arena. Är det något särskilt ni vill att jag ska sabba? Haha! Ja, man kan ju förena nytta med nöje...
 
Nej, sov gott alla glada! Nu ska jag klippa katten!
 
 

Tillbaka igen?

Jag är trött. Gårdagen blev så fullspäckad att jag bara hann tänka "blogginlägg"... Jag hade för övrigt många roliga ingångar i tanken men ingen av dessa kommer till mig nu. Tror att min hjärna också är lite sliten - men jag har unnat mig sovmorgon och en långsam start och det brukar vara hälsan själv!
 
Så vad gjorde jag igår då? Jobbade... Projektet tog hela dagen och jag håller på att sammanställa listor på våra lokalbehov och utreda vilka resurser som finns på varje ort - och vilka vi måste komplettera med. Löser frågor om transporter från olika orter, av både människor och prylar, petar i frågor om medarrangörer och slutade med en rapport till min närmaste projektgrupp som består av nästan 50 personer... Mina närmaste! Ja, Norrländsk Passion är och kommer att bli storslaget på många sätt! Det största jag har producerat - hittills! 
 
Nu ska jag ta tag i frågan om bärhjälp, mörkläggning, förtäring och lite hyror och bokningar. Ibland tror jag att jag kommer att bli klar. Andra dagar är jag mer tveksam... Måndag åker jag ner till Örnsköldsvik på möte med Fjällräven Center och medarrangörer på orten. Torsdag borde jag vara i Sundsvall och fredag bär det av till Luleå igen. Kanhända att jag struntar i Sundsvall... Just nu känns det som om jag skulle behöva sova ett par dagar.
 
Men jag känner mig inte stressad - bara en aning överkörd. Ser fram emot mitten på mars då det blir en semestertripp ner till Göteborg för att hälsa på kärlekarna - fiiiiina Emilia och Abbe! Ska försöka vara helt ledig då - och börja vårens löprundor? Känns som en skön tanke! Och vips så kom det ny energi! :)
 
Hann med ett härligt träningspass igår afton och ett möte med hälsogruppen. Det är alltid uppfriskande men igår hade vi planering och det kanske mer liknar det jag helst vill undvika på fritiden. Men det är glad och skön stämning och jag hann med information om Norrländsk Passion vilket är bra. Ska dra allt här på bloggen också men det blir inte idag. Nu är det jobb som hägrar.
 
Hann dock ta paus och göra en god sallad till gårdagens middag och stekte upp lite surdegsbröd i olivolja... Gött!
 
Jag äter förmodligen alldeles för mycket för jag går inte ner ett gram trots all träning. Nu hade maken sett på TV att 20% av befolkningen inte kan tillgodogöra sig träning... Kanske är jag en av dem? Haha! Orka... Men nu har jag ju fått in ett begär efter att röra på mig så det blir till att fortsätta! Vet dock inte om jag ska iväg idag. Hade tänkt Indoor Walking i afton men vi får se. Tar inte en dag i taget nu utan en timme...
 
Återkommer!
 
 

Full fart och fishtank!

Bra jobbdag som startade med möten på teatern där jag gick igenom rep- och spelperiod med Mia som är regiassistent och tar hand om själva ordningen när det drar ihop sig till repstart i slutet av mars! Känns tryggt och bra eftersom hon har gedigen erfarenhet och en stor släng av sunt bondförnuft! Det behövs när man har så här många människor igång!
 

Hann också med en kaffe i det nyrenoverade fikarummet och skulle ta en bild på Beriths nygamla dekorationer på väggen! Fint! Att världens bästa Stina inte riktigt var med på fotograferingen var en miss från min sida men jag tyckte bilden blev kul så den får hänga med ändå! Jag kallar den: "Nej, inte koppar..." 

Hann också med ett pass Indoor Walking tillsammans med Anki på lunchen och sedan hem för mera tid vid datorn. Jag tillbringar en del timmar här och det är kanske inte så konstigt att jag behöver röra på mig... Haha! Men det är mycket på gång och jag inser att informationsbehovet är stort! Därför har jag planerat in presentationer lite här och där framöver. Imorrn ska jag berätta om Norrländsk Passion för hälsogruppen och jag tror att jag ska dra själva storyn här på bloggen också! Det kommer att bli storslagen Sommarteater från 10 juni!

Ikväll var det tänkt att jag skulle gå på yoga men jag ville så gärna se Teater Bartolinis föreställning. Dessutom kom lillebror på middag och det var så länge sedan vi sågs att man vill hinna surra lite med honom också! 


Men jag kom i alla fall i tid till Nordanå och fick en bra plats långt fram! Jag tror folk är rädda för platserna längst fram men de är ju bäääääst! Jag gillar deras sköna arrangemang av projektorn... Haha! Duktig tekniker, fotograf och filmare är Oscar Byström som vilar sig i form innan det ska dra igång!


Sedan kom stjärnorna: Ellenor Lindgren och Saga Eserstam!
 
Det här är två otroligt begåvade kvinnor som valt att gå sin egen väg, starta en fri grupp och göra föreställningar om viktiga ämnen. Om man läser om dem på hemsidan så står det: "Teater Bartolinis (frigrupp sedan 2010) är en feministisk teaterduo och vi (Saga Eserstam, Ellenor Lindgren) skriver och spelar allt själva. Förbannade som vi är, vill vi verka lokalt för att öka jämställdhet, främja demokrati och provocera fram livsstilsdebatt." Det gillar vi!

"Fishtank - till salu" handlar om konsumtion och är en väldigt rolig föreställning - men här finns också scener som får en att tänkta efter och fundera på sin egen roll. Mycket bra!
 

Jag älskade inledningsscenen om Påsken... "Inget märkvärdigt!"


"Det är ju ändå tanken som räknas..."

Eller...? Fyndigt och med stor igenkänning börjar man tänka på sitt eget konsumerande... I mitt fall kan det vara lite nyttigt! Haha!
    

Vi fick också träffa "Kirsti - inredningskonsult". Ja, jag vet inte om titeln är rätt - men figuren är det definitivt! Underbar karaktär om att det nya inne är inne ute... 

Sedan var det otroligt skönt att se dem göra killarna "Kimme" och "Mackan" - småstadskillar på jakt efter jobb, framtid och identitet! "Man är det man äger!" Eller?
 
Man ser ofta män klä ut sig till kvinnor på scenen men sällan motsatsen - och särskilt inte så här bra! Kroppsspråket är sagolikt bra och de är verkligen helt suveräna skådisar! Det var också sjukt roligt! Ja, det blev en härlig kväll på Nordanå och jag hoppas att duon också ska få göra föreställningarna (Jo, det finns en Fishtank om kroppsfixering också!") på Västerbottensteaterns soppscen! Den platsar bättre än bra och kan kanske locka en något yngre publik - vilket alltid är en av teatrarnas många målsättningar!
 
Kör hårt tjejer! Ni är tokbra! Tack för en fantastisk föreställning där det opretentiösa blev en enorm tillgång! Jag är kanonnöjd! Spelas även på söndag på Waynes. Ni som inte sett den - gör det!
 
 

Passionerat?

Stor dag! Egentligen... Och vi har firat "fett" - d v s ätit chokladcroissanter till eftermiddagskaffet. Det där med passionen efter 35 år tillsammans kan ju diskuteras men idag är det faktiskt precis så länge sedan vi träffades! 
 

Borde ju ha haft något mer romantiskt på agendan men vi kanske inte är mer romantiska än så här... Men vi gillar chokladcroissanter! Haha! Nåja, i maj har vi varit gifta i 20 år så vi får väl en ny chans då!


Annars har det varit fint ute trots att jag mest suttit inne... Men det ser skönt ut och det droppar från taken redan. Märkligt i februari! Enligt Bondepraktikan ska det bli en tidig vår om det är milt idag så det blir väl så?
 
Mest jobb efter lunch och avslutning med soptippen och träning med Ankis härliga gäng (Ja, skräpet till förbränning och jag till upphettning... Haha!). Skönt med Yoga idag! Nu är jag urtrött och har precis gjort klar planering för ett annat event i höst. Ska duscha och sova - because I need it!
 
 
 

Kalasdag!

Idag har vi haft födelsedagsfirande här hemma! Det betyder att vi nu har massor med rester i kylen och att huset också blivit en aning städat... Haha! Nej, det är väl saker vi fått "inpå" när vi nu firat Ulf! Jag vaknade för övrigt till ljudet av dammsugaren - och det var inte jag som körde... Han är för duktig! Själv tog jag hand om det "göttaste" - maten! :)
 

Och presenterna! Han fick givetvis många och stora paket! Reseryggsäck på hjul, portfölj med glättat magasin och Romerska bågar... Barnen vet vad pappa gillar! Jag hade också köpt jeans och en för dagen ganska passande tröja: 
 

Ja, ni kan ju gissa hur mycket han fyller? 28? Precis! Igen... Haha! 


Till lunchen kom farfars och hans syster Berith och hennes Krister. De hade givetvis också med sig presenter och blommor! Och jag hade lagat en gratäng på kyckling, bladspenat, soltorkade tomater, ädelost mm. Gick faktiskt hem! 


Under hockeyn blev det kaffe och chokladtårta med bär och vaniljkesella! Ja, den här tårtan bakas på Maxi och är bara så sjukt god! Vi hade tänkt den som ett guldfirande men fick nöja oss med silver. Stort det också! Svenska truppen har gjort ett fantastiskt OS - särskilt de norrländska idrottskvinnorna och männen!


Fin bild på Ulf och hans söta föräldrar Sture och Sonja! Kul att ni kom allihopa!

När de åkt satt jag och jäste i soffan en stund men kände att det var nödvändigt att resa sig och åka ner på 360 för ett träningspass - och herregud så nödvändigt och skönt. Träningsvärken och ryggontet gick mirakulöst nog också över! Bara plus idag. Men det var svårt att imponera på männen i huset när jag kom hem...:

Vissa rörde inte en min... Haha! 
 
Fortsatte därför mitt fixande och har nu suttit med märkliga geléfyllda sockar på fötterna som inom ett par veckor ska göra dem mjuka som babystjärtar! Spännande julklapp från Åsa! Av mig fick hon för övrigt plåster för halgus valgus... Vi är för söta! Haha! 
 
Nej, nu blir det till att ladda för ny jobbvecka med lite TV! 
 
 

Politik? Eller bara åsikter?

Man kanske skulle ge sig in i politiken? Skulle inte vara helt fel om man själv fick välja vilka områden man skulle inrikta sig på. För min del skulle det bli någon form av spridda skurar eftersom det inte finns något parti jag sympatiserar med fullt ut. Jag blev t ex så irriterad över de nya förslagen till ökade skatteintäkter att jag idag skrev detta på Facebook:
 
"Och om man nu vill ha in mer skattepengar - varför inte dra till med en ordentlig höjning av alkoholskatten? En krona mer för en flaska vin i 60-kronorsklassen... Nej, lägg på en tia eller två och låt studiebidragen vara!"
 
Statusen fick mer än 100 "Gilla" så jag kan inte vara helt ensam om att ha den åsikten. Jag förstår inte hur politikerna resonerar? Visst är det väl bättre att dra in skattepengar på något som faktiskt får ses som "lyxkonsumtion" och som de som vill dricka också "tar sig" råd till. Det är ju dessutom är hälsofarligt! Nej, nu ska man istället dra in på studiebidragen! Visst vill vi att alla unga ska ha möjlighet att studera? För några jobbalternativ utan utbildning finns ju inte!

Hmm... Måste nog skriva ett mail och ifrågasätta. Det är väl ändå en demokratisk rättighet! Och nu tänker ni att det är ju det vi har valen till... Visst! Men hur fanken ska jag hinna få ihop ett helt partiprogram innan dess? Haha! Nej, jag är nog lite skeptisk till politiker. Tycker att det är för mycket strategier och manipulation för att de ska kännas ärliga och pålitliga. Sedan skyller alla på varandra istället för att ta ansvar för sitt eget handlande...
 
Jag vet faktiskt inte heller om jag skulle vilja kalla mig politiker... Kanske åsiktsmaskin? Eller proffstyckare? Eller medmänniska?  Om jag har några andra frågor jag ska driva? Ja, det blir kanske lite väl smalt att bara koncentrera sig på alkoholskatten... Haha! Det här skulle jag också kunna ha åsikter om:
 
- Jämställdshetsfrågor där man ser och lyfter kvinnor och rättar till orättvisor och snedfördelning! Gå gärna in på FB och gilla "Skellefteå - en plats för kvinnor"! https://www.facebook.com/pages/Skellefte%C3%A5-en-plats-f%C3%B6r-kvinnor/1427334260812586  Det är en opolitisk sida där man hyllar kvinnor och de vågar också ifrågasätta det vi tar för givet! Redan nu 753 gillare och fler ska det bli! Jag får använda titeln till Liza Marklund och Lotta Snickares bok "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra!"
 
- Centrumbron... Jag är mot! Det här är kanske enkelt för mig att ha åsikter om eftersom jag inte drabbas av problemet dagligen, men jag tycker inte att det är värt att slänga ut så mycket pengar på en bro som egentligen mest syftar till att göra Skellefteå attraktivare? Jo, så marknadsförs den av vissa. Jag tycker lika förbaskat att det vore billigare och bättre att förstärka och bredda Parkbron där det redan finns anslutningar på var sida älven! Eller dra om E4:an och strunta i allt annat... Eller bygga andra broar...
 
Martinsons Träbroar bygger t ex vidare på Marbellas lyxiga strandpromenad. Det blir (eller har blivit?) två nya träbroar på 30 meter styck och 500 meter gångdäck. Ett av dessa passerar filmstjärnan Antonio Banderas fastighet... Där skulle jag kunna tänka mig att anlägga en Centrumbro... Och även bo! Haha!
 
Nej, nu kom vi från ämnet och jag skulle säkert kunna fortsätta hur länge som helst men nu är det Mello på TV:n och i mitt parti tycker vi att man ska vara lite lössläppt på lördagkvällarna... Haha! 
 
 

Tommy levererade!

Och det gör även jag - så här okristligt tidigt på morgonen... Vaknade redan 05.00 och snurrade på en dryg timme i sängen och försökte förtvivlat somna om... Berättade enträget för kroppen och hjärnan att det är lördag! Men inte fanken fattar de nåt den tiden på morgonen... Haha! Till slut blev dock längtan efter kaffe så stark att jag gav upp! 
 
Mycket på agendan idag så det är lika bra att starta! Sitter dock i sängen med datorn och stora termosmuggen så jag har det inte alltför illa! Men en semla hade inte suttit fel... Haha!
 
Igår kväll åkte jag ju ner på Folkparken och tittade till konserten med Tommy Körberg - som levererade! Både skönt sväng och egna visdomsord. Ja, de senare var färgade av en viss sexistisk gubbighet - men ibland får man överse med sådant och njuta av musiken! För han har en fantastisk röst - nästan bättre nu än när han var ung. Det finns en tyngd och en erfarenhet som han förvaltar väl - en otrolig dynamik! En av Sveriges absolut bästa sångare! 
 
Om utveckling säger han själv i en intervju i DN:
 
– Man är aldrig färdig som sångare. När man blir äldre sjunker tonarten, då får man inte bli panikslagen och tro att man är slut. Man får byta tonart, bara. Det är precis som i livet, man anpassar sig. Orkar man inte gå i trappor längre så får man åka hiss.

Det finns människor som kan fylla ett rum - en sådan är han definitivt! En del gör det lågmält som P-O Enquist och andra gör det bullrigt som Tommy Körberg!


Han greppade också gitarren själv några gånger vilket gör visorna lite mer personliga! För det var verkligen en skön mix av låtar - allt från "Fattig bonddräng" till "Anthem" ur Chess. Han behärskar det mesta!
 
Han är mellan varven också rätt självgod och har under åren inte dragit sig för att kritisera artistkolleger. Han har kallat Tomas Ledins texter ”intellektuell pedofili”. Och sagt om Christer Sjögren: ”Jag har sett en gammelgädda uppstoppad i en fiskaffär som har mer uttryck än vad han har.” Haha! Det sista tyckte jag var sjukt roligt!


Fina musiker på scenen - men man kunde se att de kanske var lite trötta på hans självgoda skämt. De skrattade inte ihjäl sig direkt...


Men spelade fantastiskt bra! Jag tänker bara att det är helheten som ger avtrycken. Hade Tommy varit mer generös och tagit in dem i showen mer så hade det också gett en annan dynamik. Men nu blev det kanske som han ville ha det: En kvartett musiker som backade upp och kompade honom själv! 


Han sågade alla uppkomlingar i Melodifestivalen, tyckte att låtarna var usla och att hela apparaten hade något sektliknande över sig. Och det var för att skoja med företeelsen som han och de andra "gamlingarna" i "Ravaillacz" gjorde "En riktig djävla schlager". Han är fortfarande förundrad över att de gick till final - men oss emellan, nog också rätt mallig! Haha!

    
    
Minspelet, inlevelsen och uttrycken blir hans scenshow och det funkar bra!

Skämt om droger, alkohol och sex haglar... Kunde kanske nyanseras en aning men han är slagfärdig som få! Han pratade mycket om sex och en variant kallade han för "Hantverkaren": "Man är inne hela dagen och ingen kommer..." Jaa, lite fyndigt ändå!
 

Kul när han tar in publiken som här där han ska sjunga"Drömmen om Gun" och hittar en Gun i publiken! Men han sparkar också. Jag gillar inte det. Och ska man göra det så ska det vara med värme och kärlek och inte med elakhet. Som när han sålde in sin bok och CD-skiva fick frågan om det var REA?: "Döden inte är något problem för en själv - utan mest för de som finns runt om en. Detsamma gäller dumhet..." Ja, det kom några giftiga kommentarer och till slut också en fråga om jag tog kort? Jaaa, självklart! 
 
Då poseade han för mig! Haha! Men jag tror att han var lite irriterad. Nu fotade jag inte hela tiden - det var liksom bara två meter mellan oss... (Tack Sofia för platsen på första raden! ) Men han har ju ett par unser fåfänga och kanske är det inte lika kul att bli plåtad när man blir äldre? Fast han ville att jag sklle "lägga ut på Fejan" så det kan inte ha varit så farligt. Tog egentligen bara upp kameran en gång den sista timmen av den nästan två timmar långa konserten. Rektionen kom direkt:
 
Haha! Ja,där fick det räcka! 
 
Fantastisk sångare, som när han levererade "Stad i ljus" och "Anthem" fick stående ovationer av en fullsatt Folkparken, men kanske inte någon person jag längtar efter att bli bästa kompis med. Lite för ego. Men det kan å andra sidan vara därför han kommit så här långt?
 
Hur som helst: Magisk konsert och fantastiskt svängig sång och musik! Tycker att Folkparken bara ökar - med många fina arrangemang och stora artister - och det gillas skarpt! Inte bara av mig - det var fullsatt med Folk på Parken! Som det ska vara!
 
Nu funderar jag dock på att somna om... Känns som om jag gjort rätt för det. Jag har ju både kokat kaffe och bloggat... Haha!
 
 
 

Veckans kvinnor!

Jag har redan nu insett att det här med att utse VECKANS KVINNA kommer att bli komplicerat! Inte så att jag (som vissa män i ledande ställning...) har svårt att hitta kandidater! Neeeej, jag hittar så många att jag snarast borde övergå till att utse Dagens Kvinna! Men än så länge blir det varje helg och den här veckan utser jag faktiskt två!! Och det här är kvinnor som gör mig lycklig!
 

Här har ni två fantastiska energigivare på 360 Träningscenter: Kicki och Linda! Jag blir så glad när jag kommer dit och träffar just de här finingarna! De tar emot, pratar, skrattar, uppmuntrar, leder, förklarar, respekterar, hetsar, peppar och ser till att vi andra får ut så mycket som möjligt av träningen! Man känner sig sedd och duktig bara man tar sig dit - och dessutom har de också gedigen kunskap om hur man sköter sin kropp för att den ska må bäst. Jag gillar att gå på deras pass och känner stor respekt! De uppmuntrar våra egna val att träna och är också intresserade av att vi gör tekniskt rätt när vi utför övningarna. Ni är fantastiska! 

Ja, det blev en bra fredag på många sätt! Lite jobb, lite träning, lite shopping, lite vila - och allt med en skön känsla av begynnande träningsvärk! Det är ju bara för härligt! Lycklig? Joo... När jag såg klippet som jag fotat från förra dagens tidning så förstår jag att jag kanske gjort rätt saker?
 

Bara att sätta igång! Och en del saker har jag ju redan börjat med. 
 

Igår hann jag också leka lite! Hann ju förbi syrran innan träningen och jag kämpar på för att vinna unge herrns hjärta! Det är inte helt enkelt men jag ger mig inte! Man vill ju bara gosa med de här fina kinderna! 


Men nog ser han glad ut? Haha! Fem månader gammal har han just lärt sig krypa, tar sig runt hela lägenheten och vill helst bara stå! Han kommer förmodligen att gå långt... :)


Lika långt som storasyrran! Detta underbara, kloka, söta och glada charmtroll!


My är verkligen en fin storasyrra! Omhändertagande, ömsint och positiv! Här har Max börjat fundera på om jag ändå inte ska åka snart... Haha!
 
Och så åkte jag ju på träningspass! Både igår afton och idag till lunch! Inte undra på att jag är glad! Alla tycker kanske inte att det är normalt att köra walking inomhus men det är väl som i visan:

Jag är ute när gumman min är inne... Haha! 
 
Nöjda med dagen har vi nu avnjutit lite renfilé, rostad potatis och grönsaksfräs. Hade tänkt slänga mig i soffan men bestämde mig för att se vad Tommy Körberg har för sig på Folkparken! Let's go!
 
 

Mest jobb...

...å lite träning! Hög tid! Jag har inte tränat på tre dagar och jag märker mest att min mage stannar av. Den behöver röra på sig - den också... 
 
Annars mest bara jobb idag - även om jag inte har slitit ut mig. Har försökt samla ihop alla frågor, beställt och begärt offerter och annat som måste till. Det tar lite tid även om jag inte kan stryka några riktiga streck idag. Kanske fortsätter en stund till...
 
Åkte och körde ett pass Indor Walking i afton och det var rejält svettigt! Hon som leder på torsdagarna har en intressant syn på intervaller... I tabatan är det 20 sek max och 10 sek vila x 8. Hon kör 60 sek max och 15 sek vila... Då förstår ni. Inte riktigt mänskligt - men skönt efteråt och man bestämmer ju själv hur hårt man kör. Fast man dras ju med och vill ge järnet! Sedan hem för att fixa en sen middag!
 

Och efter träning ska man ju äta näringsrik mat... Haha!

Ja, maken var redan igång när jag kom hem. Vi testade nya tallrikarna från IKEA! Funkade fint och kan vara intressanta att lägga upp på också även om det här kanske inte var den roligaste maten att servera med finess. Kul ändå med nytt porslin! Man vill ju piffa upp vardagen också! 

Tjolahopp!
 
 
 

I'm back!

Jag tar det lite piano nu. Kom hem sent igår och kunde faktiskt hålla mig från att blogga vid midnatt! Kändes lite märkligt - men jag lyckades sova som en stock i alla fall! Bra att veta att världen inte går under... Haha! 
 
Igår var det ju ledig dag och jag och maken styrde norrut ganska tidigt! Vi har ju en "draaaaaaagar nolöver"! 
 

Framme! Guess where? IKEA såklart! Kaffe och en bulle för 5 kronor sitter fint innan man börjar. Och för oss startar alltid turen i Fynd-lagret... 


Maken hittar alltid massor med "bra-att-ha"-saker i fyndhörnan som gångjärn, skruvar och skåpluckor mm. Jag såg en "gör-det-själv"-bok som jag kanske borde ha köpt till honom? Men han är ju så satans händig så jag funderade starkt på att köpa den på finska för att öka svårighetsgraden... Haha! 

Nu tycker ni kanske att jag trakasserar honom men det var bara skryt! Han har verkligen inte tummen mitt i handen! Själv kände jag mig lite förföljd på varuhuset... Trodde att den där hiten var ute nu men jag hann bara till mattavdelningen:


"Hej, hej Monica..." Haha! 


Lugn tisdag på IKEA med så här mycket plats över i restaurangen! Skönt! Vi traskade ändå runt några timmar och shoppade mycket bra saker som vi inte visste att vi behövde! Men ibland vill man bara kolla in detaljer:


Som roliga stängningsmekanismer i gammal stil...


...eller fiffiga skärmlösningar som kan vara bra att ha på scenen eller nåt. 


Tog inte så många bilder men maken blev ändå lite trött... "Ge dig..." Sorry! Men jag fick anledning att ta några till när vi vände om och stannade till i Luleå!


Hämtade upp Oskar och Lisa för gemensam middag på Norrlands Bistro! Här tycker jag att de larvar sig en aning bara för att jag tog upp kameran... Får kanska tagga ned lite... Men de serverade surdegsbrödet i papperspåse och det var lite fint tycker jag!


Och sonen är MYCKET FIN tycker jag! Han har bara en lite larvig mamma...


Tur att jag kan låna fina Lisa till bilderna! Hon är proffs och har alltid ett leende redo! Vi åt förresten vegetariskt och fick friterad blomkål och lite annat gott! Så roligt att träffas sådär hastigt och lustigt mitt i veckan, prata, äta och också gå på teater! 


Jag vill ju gärna se allt och den här kvällen hade Norrbottensteatern ett publikgenomdrag på "Frankenstein" som vi blev inbjudna till! Eller bjudna och bjudna... Jag bjöd in oss! Haha! Den ska i alla fall ha premiär på lördag och i mina ögon hade de hunnit otroligt långt!


Starten... Suggestivt, starkt, gripande och storslaget med en ljussättning som var kanonfin! Maria Ros Palmklint sätter också ljus till Norrländsk Passion och det ser jag fram emot!


Fantastiska skådespelarinsatser också! Killen som spelar "monstret", eller den mänskliga varelse som Dr Frankenstein skapar, var heeeeeelt otroligt bra! Andra akten som var den längre delen gick som ett swisch! Bra mask och kostym också och underbara elever från Teaterhögskolan. Ja, vi var hur nöjda som helst!

Idag har jag jobbat och haft möten både kring ett kommande projekt och om Norrländsk Passion! Jag har ätit för många kakor och inte heller tränat så imorrn blir den en ny och hård dag! Jag längtar efter att träna! Men just nu längtar jag faktiskt mest efter att sova... 
 
 
 

Uppåttjack!

Man mår olika beroende på vem man omger sig med, den saken är klar! Vissa människor kan verkligen suga musten ur en och andra ger energikickar man inte trodde var möjliga! Idag har jag jobbat (men bara halva dagen!), stökat lite här hemma (men bara väldigt lite!) och sedan ätit middag med den gladaste och piggaste människa jag känner: Ann-Charlotte Pavval! Eller Ann-Cha som alla kallar henne!
 

Hämtade henne på Björnvägen och fick träffa hennes och Mickes underbara ungar! Söta Kharma som jag ju känt sedan hon var liten - men tyvärr inte träffat tillräckligt ofta på sista tiden - och Gabriel som är deras andra solstråle! Oj, vilka goa' kramar jag fick! Tror att jag måste dyka upp oftare... 

Men jag tog mamman med mig eftersom både hon och jag behövde lite "vuxentid"! Ja, jag kanske inte behövde den men jag gillar att gå ut och äta och praaaaaaata om riktiga saker - och om livet! Det är hon väldigt bra på! Hon fyller på och förstärker och förbättrar och vi både surrade, åt och skrattade gott!

Här var vi på väg in på Nygatan 57 och eftersom vi faktiskt kommit till den insikten att vi duger som vi är så tyckte vi att det var heeeeeeelt OK med ännu en selfie! Haha! Visst blir man glad bara man ser henne? Sedan är hon ju söt som ett sockertroll!
 

På plats och maten beställd! Hamburgare på lokal färs (direkt från gågatan...?). Haha! Hon blir lite galen när hon får ekologiskt eller närproducerat:


Haha! Inte så beskedlig som man kan tro... 


Sedan surrade vi, löste livsproblem, diskuterade likheter och svagheter och egenheter - och hade oerhört trevligt! Vi brukar inte träffas så här utan stöter på varandra då och då och brukar bli glada! Därför var ingen av oss förvånad över att det här också blev en så bra kväll! Jag är i alla fall suuuupernöjd och känner mig glad, lätt om hjärtat, positiv och fylld av energi! Tack för att du är ett sådant uppåttjack Ann-Cha - och för att du hörde av dig och föreslog att vi skulle ses! Massor med kramar och tack för ikväll!

Hängde med henne hem och fick (tyvärr?) se hur fint de bor! Jag ville ha köket men rymde det som tur var inte i bilen... Tog en bild och ska hem och fundera vidare! Nytt kök kanske ska bli en verklighet någon gång? Nu har vi ju bara funderat i 26 år... Haha!
 
Bra jobbdag och en härlig kväll som nu ska avslutas med en liten rapport! Ja, inte den här utan en som jag måste göra till deltagarna i projektet. Har ju förhandlat färdigt, bokat alla rum, fått en budget som tippat över ordentligt på plus och ska därför ta en ledig dag imorrn! Because I'm woooooorth it! 
 
PS. Det stora vemodet som rullade in igår är numera puts väck! Glada människor är bästa drogen! Kärlek till er alla!
 
 

Stora vemodet rullar in...

Känner mig som en strof i Monica Törnells "Vintersaga"... Det blåser inga gråkalla vindar men men jag saknar solen och den energi jag får när det är ljust ute. Idag har jag också någon typ av genomklappning efter flera veckors hektiskt arbete. Sååååå trött och slut! Och det är väl helt OK men jag funderar massor på vad jag egentligen borde göra istället för att ligga i soffan...
 
Soffliggningen blev dock lite magisk när Herrarnas stafett slutade i guldglädje! Så fantastiskt roligt för alla! Och jag hoppas att övriga Sverige som ibland ser Norrland som en tärande region nu förstår att utan norrlänningar hade vi knappast haft några medaljer...
 
Kanske blev jag också inspirerad för jag åkte iväg på ett par träningspass i afton och så här efteråt känns det otroligt skönt! Jag får alltid en kick av något slag och känner mig åtminstone lite nöjdare med mig själv! Jaa, liiiite... Det här är annars en grå och tjock dag... Haha!
 
Jag hade ju tänkt vara ledig även imorrn men jag tror att det skiter sig. När man har mycket på listan är det lika bra att ta tag i den! Maken är ledig i veckan så vi ska försöka ta en dag och åka upp till IKEA i Haparanda och stanna till i Luleå på kvällen, träffa Oskar och Lisa och gå på teater! Det känns kul!
 
Nu blir det inte mer idag. Inga bilder och inget entusiastiskt jubel. Fortsätter med vemodet en stund och vilar från allt!
 
 

Damernas!

Idag vill jag hylla kvinnorna - och det finns det all anledning att göra! För varje dag som går upptäcker jag bara fler och fler fantastiska kvinnor, både offentligt och i min närhet, som är värda att höjas till skyarna! Vilken enorm kraft! Känner mig rik på något sätt! Och kanske också lite arg... men det tar vi senare.

Börjar med en lokal hyllning av oerhört kompetenta Lillemor Skogheden som jag träffade på teatern häromdagen! Hon har ju regisserat "Mens Night 2" åt oss, är till vardags Amatörteaterkonsulent på Västerbottensteatern och som utmärkt regissör har hon nu också gjort "Välviljans Pris" som ni inte får missa under Berättarfestivalen!


Lillemor i teaterns nyrenoverade fikarum blir "Veckans Kvinna" - en ny kategori som jag får anledning att återkomma till!

Om jag ska övergå till dagen så var det en trött producent som satte sig i bilen och körde ner till Umeå i morse... Himmel vad jag längtar efter att sova - och jag hoppas att min kropp och hjärna nu hör detta och låter mig ha en riktig sovmorgon imorrn! Men jag var inte helt ensam idag. Fick sällskap nånstans i Robertsfors:
 

Upptagen och orädd! Eller bara våghalsig? Den rörde sig i alla fall inte ur fläcken...

Framme i Umeå på Scenkonstdagarna träffade jag sååååå många bekanta från min gamla teaterkarriär! Det var ju utbudsdag för arrangörer och producenter och många har nog varit med i gemet sedan mitten på 80-talet då jag började på Västerbottensteatern! Kul!


Här snubblade jag över Åsa Ekberg som numera är Konstnärlig ledare på Estrad Norr i Jämtland. Då var hon fantastisk skådespelare på teatern i flera omgångar. Hon har sedan dess börjat regissera med den äran och den senaste sommarteatern "Tre Kärlekar" var hennes verk! Henne vill jag också höja till skyarna! Till höger om henne ser ni spjuvern och utmärkte skådisen Ingmar Virta från Teater Västernorrland som gör gammgossen Leif i deras föreställning "Rykten på bygden" som ska ingå i Norrländsk Passion! Duktig även han - men inte kvinna...


Och tror ni inte att jag snubblade en gång till och träffade underbara Gunnel Sjöberg som var Länsteaterkonsulent i Västerbotten och en så gooooood samarbetspartner! Vi har gjort många roliga arrangemang tillsammans och hon är klok, kunnig, varm och bara en så go' människa! Kramar på dig!

Ja, jag träffade många fler men hann inte ta bilder. Jag var ju tvungen att äta också... Haha!


En trappa upp träffade jag Teater Bartolinis - denna feministiska duo som gör sjukt roliga och viktiga föreställningar med en humor som ibland är på gränsen, men vass! Ska se dem framöver eftersom jag missat deras "Fishtank".

Sedan var det dags för mig och Med att äntra scenen och berätta om den Norrländska Passionen! Den här gången var tidsschemat ännu tightare och jag ställde timern innan jag gick upp på scenen. Klarade mig på sekunden tror jag! Det gick otroligt bra och blev ett kul och avslappnat möte! Välkomna allihopa på vårt teateräventyr! Ja, jag skröt ju om att vårt projekt är det enskilt största under hela Umeå2014 men efter mig kom Norrlandsoperan...

På min tid, nån gång före kriget, så var Norrlandsoperan alltid "världsmästare" och de enda som inte behövde följa turnékraven som annars finns på alla regionteatrar (jo, Västerbotten har två! Norrlandsoperan i Umeå från 1974 och Västerbottensteatern i Skellefteå sedan 1980). Jag minns en slagdänga som gick om förre informatören när norrlandskollegorna hade presskonferens i Stockholm och han blev recenserad i DN: "Som en goddagspilt bland sina i övrigt missförstådda kamrater, satt..." Ja, inga namn, men de fick alltid press och alltid publik och allt var toppen... och ja, ni förstår. Jag är inte bitter på något sätt men skrattade igenkännande för mig själv när Operan presenterade sitt projekt:


Naturligtvis var det ett ännu mer speciellt projekt! En världsunik utomhusoperauppsättning av "Elektra" på I20:s kaserngård! Flera hundra statister och 280 000 liter blod(!) som ska rinna varje föreställning med byggkranar och otroligt coola ingredienser. Ska bli kul att se - men jag är glad att vår presentation låg innan! 

Fast mest tänkte jag på hur de fått pengar till allt detta. Vi har naturligtvis sökt bidrag både här och där men det har minsann inte varit enkelt. Och ännu värre är det ju för alla fria grupper som garanterat skulle ha kunnat göra massor med uppsättningar för den summa som operans projekt kostar! Men nu ska jag ju inte gnälla utan bara hylla! Därför övergår vi till nästa kvinna - som är två!


Teater Bartolinis på scenen där de presenterade både Fishtank och den kommande pärlan om Siw Malmqvist! Saga är ju en fantastisk sångerska så när hon gick fram till micken för att göra Siwans bidrag till den talangtävling hon vann och som startade hennes karriär så blåste hon alla av stolen! Ja, även Norrlandsoperan... Ibland kan det lilla var så mycket större! 

Märks det vilka jag gillar bäst idag? Haha! 

Måste också notera till handlingen att jag lyssnade på radiosporten på vägen ner och hörde Damkronorna slå Finland och därmed ta sig till semifinal! Bra jobbat! Och vad tror ni kommentatorerna säger? Jo: "Det här kommer att bli en dag för dem att minnas. Något de kommer att kunna berätta för sina familjer, sina barn, sina mormödrar och farmödrar..."

Vad var det där för barnslig och marginaliserande kommentar? Har ni nånsin hört herrlag få den typen av kommentar? Ja, om damerna var heta idag så var herrarna kalla... Men inte lika coola som vår egen Kalla som jag inte hann höra gå i mål men som jag senare har förstått gjorde något övermänskligt i slutet av stafetten! Faaaaaaantastiskt! Och Curlingdamerna slog USA och är också vidare! Vilka insatser och framför allt: Vilka kvinnor!!!


När jag kom hem måste jag också hylla maken! Fick god middag med lime- och honungsmarinerad lax och stuvad potatis med dijonsenap! Supergott! Och såååå skönt att komma till dukat bord!

Gick in på Facebook och gratulerade fina och sååååå duktiga NV-reportern Elisabeth Eriksson på födelsedan'! Hon frågade om jag sett kröninkan i bilagan där hon hyllade en brudbukett som faktiskt var min!


I år är det ju 20 år sedan vi gifte oss och faktiskt 35 år sedan vi träffades! Stort! Tog med den här bilden där man ser två barn till vänster och det tror jag faktiskt är Emelie och Linus Fjällström! Vilka sötingar! Och så unga vi var! Det är myyyyycket vatten som har runnit under broarna sedan dess... Våra egna barn var ju helt magiskt fina den där dagen men de hade bråttom ut ur kyrkan... Haha!


Och här är den: Buketten! Det var de gröna fluffiga bladen som Elisabeth gillade men själv var jag mest förtjust i de långa och smala Kallorna! Och vilken blomma passar bättre idag om inte Kalla! Guld-Kalla! 
 
Därmed är cirkeln sluten och dagens hyllning till fantastiska kvinnor klar! Men det kommer mera! Fast det blir en annan dag...
 
 
 

Hjärtebra fredag!

"He ska kännes"... Ja, nu åsyftar jag inte gårdagens träningspass utan dagens mötesdag. Jag är med andra ord helt urblåst i hjärnan - men ändå väldigt nöjd eftersom allt har flutit på så bra. Ser bara fram emot morgondagens presentation av projektet i Umeå och sedan blir det helg! 
 
Nu kanske ni tror att jag klagar men det är inte synd om mig nånstans! Jag har fått mer än lovligt mycket cred de senaste dagarna och tackar alla fina människor för att ni är så generösa! Känner mig i ett flow och börjar på allvar tro att livet nog börjar vid 50! Haha! Ja, det känns i alla fall lite lattjo!
 

Dagen började väldigt bra med hjärtefina mess på Alla hjärtans Dag! Tack! <3 Skrållan kom också och ville mysa! Hon är ju bara för hjärtesöt!


Det är väl mer än vad man kan säga om mig då jag greppade barnvagnen när syrran skulle klippa sig i morse! Som en rysk gumma... Haha! Men det snöade lite och jag hade fixat håret inför dagen...

Perfekt sätt att vara barnvakt var det i alla fall och jag traskade iväg till Anki och vi gick en "catch up"-promenad i Bonnstan. Härligt att få surra lite om allt som hänt när hon har varit bortrest! Nu ska vi ses ofta och träna desto mer - Bitch 2014 är snart här... Haha!


Att gå med barnvagn är dock en utmaning när det har kommit blötsnö och ingen har plogat... Kolla bredaste däcken! 


Och en timme senare var syrran klar - och kortklippt!


Såååååå fiiiiin! Men det var hon ju när hon var långhårig också! Puss!

Därifrån åkte jag sedan till teatern för att ha möte med ett par politiker om en projektansökan och sedan med styrgruppen efter lunch då vi hade en positiv budgetrevidering och faktiskt också fick preliminärt besked om stöd från LKAB! Yezz! Bra jobbat Med och Karin! Vi behöver verkligen varenda krona! 
 

När man sedan kommer hem helt utpumpad efter att också ha handlat mat så är det för fiiint att hitta ett så här hjärtefint kort från My och Max i brevlådan! Tusen Tack! <3


Möttes också av blommor från maken (vita tulpaner som jag älskar! Tack!) och hade som tur var också köpt blomma och lite godsaker till honom. Han älskar Gerbera även om jag inte vet om han vet vad de heter... Haha! Solros? Jag frågar honom nu och han har faktiskt ingen aning... 


Stekte en bit oxfilé och serverade med vb-paj, stekta champinjoner och sallad. Nu ligger vi i soffan och har bara orkat se På spåret och Skavlan. Ska snart trappa ner och ladda för morgondagen!
 
Avslutar denna Alla Hjärtans Dag med att skicka all tänkbar kärlek till de käraste hjärtan jag har: Oskar och Emilia! Ni gör livet värt att leva och världen så mycket vackrare! Älskar er gränslöst!!!
 
 
 

Back in business...

Tillbaka i selen igen efter en lång och härlig sovmorgon! Jag kan verkligen ladda ur och sedan sova tillbaka energi och det tackar jag för. Därför har det blivit mycket gjort även om jag inte började förrän vid lunch. Mycket bokningar och lite ekonomijobb och planering inför Norrländsk Passion och den Budgetrevidering vi ska ha imorrn. 
 
Välbehövlig paus i afton: (Ja, jag vet att det blir lite repriser för en del men det struntar jag i. Har verkligen inte haft tid att ta några roliga bilder idag och budgeten vill ni säkert inte ha heller... Haha!)
 

Äntligen är Anki tillbaka från sin långa och härlig resa! Såååå roligt att få träffas och träna tillsammans igen!

Det blev ett välbehövligt pass med Indoor Walking och jag tog ut mig fullständigt! Måste notera att den som skojar och tror att det här är "A walk in the park" får gärna hänga med nästa gång. Man använder ju Crosstrainer så både armar och ben får jobba ordentligt! Det bästa med träningsformen är också att man trampar ur mjölksyran mellan varven och därför får mindre träningsvärk än man förtjänar. Så nu vet ni! Haha!


Kände mig rätt urlakad när jag gick tillbaka till bilen - men här kunde man ju inte bli liggande... Haha! 

Har fått flera mail från alla gårdagens föreläsare och arrangörer som är så nöjda! Väldigt roligt att de också har haft kul själva och att de gillat att lyssna på varandra! Har funderat en del på SPP som verkligen tänker hållbart när de placerar pensionspengar. Kanske borde man ha bytt förvaltare? Men så öppnade jag posten...


...och det var ju det jag gjorde sist! Kändes extra bra att notera autogirot!

Nu har jag jobbat färdigt och ska lägga mig och läsa en stund. Det blir hyfsat tidig revelj eftersom jag ska få sköta Max (läs: Ta en morgonpromenad i vagnen medan han sover och syrran klipper sig) innan allting börjar! Haha! Det ska nog gå bra och jag ska ta en lättare prat-tur med Anki!


Och den här bilden bläddrade jag förbi i mappen och måste bara publicera den igen. Jag blir sååååååå glad när jag ser My:s glada och förväntansfulla ansikte! Så här såg Emilia också ut när hon klädde ut sig i Emmaklänningen för att vara på bild i vår almanacka. Hon frågade hur hon skulle se ut och maken svarade: Som mamma... Haha!
 
 
Kolla leendet! Ja, vilka sötingar!!! Grabbarna är i rakt nedstigande led från Bengt och Mats. Äpplena faller inte långt ifrån...
 
Och nu ska jag soooooova! Tack för idag alla glada! 
 
 

#storastyrelsedagen

Vilken dag jag har haft! Ja, inte bara jag - vi var ett hundratal anmälda till Stora Styrelsedagen som fick påfyllning av nya idéer, kreativ kraft och massor med inspiration! Den här föreläsningsdagen om "Ledarskap i förändring" arrangerades av StyrelseAkademien och de hade laddat med ett så otroligt namnkunnigt startfält! Imponerande!
 

Alla deltagare börjar droppa in på Folkparken och snart var läktaren ganska fullsatt inne i Kärnan. Jag tog en del bilder men ljuset var verkligen inte tillräckligt bra och eftersom jag vägrar använda blixt så är kvaliteten inte den bästa. Men ni förstår intentionerna - och de är goda!

Jag var moderator idag och det är uppdrag som jag verkligen gillar! Man får stå på scenen, ha koll på läget, vara på alerten, ta emot folk och lära sig massor med nya saker! Jag är ju av naturen ganska nyfiken på det mesta! En annan som också drivs av nyfikenhet och som låtit den ta henne så långt att vi nu kan kalla henne "Sveriges mäktigaste kvinna" är Meg Tiveus!


Vilken helt fantastisk människa! Nu är hon över 70 år (obegripligt!) och besitter en enorm kunskap och erfarenhet. Hon är kanske mest känd som f d VD i Svenska Spel men har haft ledande positioner även inom Posten, Holmen och Åhléns och suttit i massor med olika styrelser.

Idag är hon styrelseproffs och finns i Swedish Match, Cloetta Fazer, Nordea Fonder, samt är ordförande i Arkitektkopia AB, Björn Axen AB, Folktandvården i Stockholm AB, Svenskt Kulturarv och Marknadsförbundet. Hon är också engagerad i kulturfrågor och är sedan länge styrelseledamot i Svenskt Kulturarv och Romateatern. Puh!

Ja, förutom att hon är civilekonom från Handels har hon naturligtvis också studier i psykologi, sociologi och medicin (vad trodde ni?), är grundtrygg, har skinn på näsan och en skarp hjärna... Jag har en ny idol! 


Hon pratade om utmaningar och möjligheter i styrelsearbetet, styrelsens ansvar, manligt/kvinnligt ledarskap och gav många exempel från sin långa yrkeskarriär! Helt enkelt lysande! Som kvinna behöver man kvinnliga förebilder och det här var verkligen en strålande sådan! 
 

Hon är också mentor åt Gabriella Rydmark, Skellefteå (den ljusa kvinnan som sitter bredvid henne), och vi var många som gärna skulle ha tagit hennes plats - men vi får väl istället hitta egna, starka och erfarna kvinnor att både lyfta och ha som förebilder! För de finns!


Ett jämlikt startfält idag och nästa talare ut var Skellefteå Krafts nye VD Hans Kreisel! Han har flyttat upp med sin familj från Skåne efter många år åt energibolag i Europa. Nu är han på plats i Skellefteå och har tydliga visioner med vad han vill och hur han tänker sig arbetet med målbilder, organisation och styrelsearbete. En klok man som vi kommer att få se mer av!


Här samtalar han efteråt med Anna Ricknell och Anders Nilsson från StyrelseAkademien och charmar också Meg och Gabriella!


De skrattade i alla fall gott! 


Dagens tema var ju framtidstro, tillväxt och förändring när det gäller ledarskap, styrelsearbete, sociala perspektiv - och hållbarhet! Vi måste ju tänka på att mitt i allt detta framgångsrika företagande också ta hand om vårt klimat!


En som intresserar sig mer för klimat än väder är meterologen Pär Holmgren som skrivit massor med böcker och som visade på de förändringar som skett och de åtstramningar vi är tvungna att göra för att behålla vår goda miljö.

Vi har egentligen redan nu släppt ut för mycket men var och en kan dra sitt strå till stacken och leva mindre resurskrävande. Vi bad honom lobba för Norrbottniabanan söderut eftersom vi både behöver och vill åka/transportera mer miljömedvetet. Handla lokalt gör vi ju redan, eller hur?

Pär är enormt kunnig och hans föreläsning gjorde att man (jag) fick en släng av klimatångest... Det var tydligen inte så ovanligt - men visst blir man rädd när man ser att vi redan nu är på väg käpprätt åt skogen? 


Han pratade också om vikten att låta de ekologiska frågorna styra och kanske inte alltid bara de ekonomiska... Men många företag har anammat ett mer hållbart sätt att arbeta och det pratade också dagens sista talare om.


Men innan det var dags för henne hade vi kvar det här energiknippet! Niklas Myhr är Global Social Media Professor at Chapman University, USA, och han introducerade oss i Digitalt Ledarskap 2020! Jojo, now we’re talking!


Det handlade om framtidens affärsmodeller och digitalt ledarskap ur fem olika perspektiv. Han pratade om vilken roll sociala medier spelar i marknadskommunikationen mellan företag och slog också ett slag för tramset! Ja, det är väl det en del kallar sociala media för? Men det är också marknadskommunikation med återkoppling - en unik tillgång!

Framtidens vinnare?
 

Han har rötter i Piteå, är god vän till f d (?) Chefredaktören på VK och visade också sin mailkonversation med honom från 2009 där han tipsade om att de måste börja ta betalt fö en del av innehållet i nättidningen... Lite före sin tid? Ja, det verkar han vara hela tiden!


Och Piteå fick naturligtvis vara med på ett hörn...


Samt något så unikt som "Great Brittish Food"! Bara att skylta med detta tyckte han var motsägelsefullt och unikt... Haha!

Han tyckte i alla fall att alla deltagare skulle starta morgondagen med att skaffa sig en mentor när det gäller sociala medier och dess möjligheter. En mentor i 20-årsåldern... Själv hade han tillgång till sina studenter och tyckte att de lärde honom lika mycket som han lärde dem! En fantastisk människa det här också!

 

Sist men inte minst fick vi lyssna till Årets Chef  2013: Sarah McPhee på SPP. Hon pratade om långsiktigt ledarskap, hållbart sparande och berättade om deras sätt att arbeta miljö- och hållbarhetsmedvetet. Hon pratade också om vikten av att lära känna sina medarbetare för att få veta vad det är som driver var och en av dem - för vi ääär olika! 


Stark, modig och inspirerande har hon utmanat en ganska trög bransch och genomfört danstävlingar för ledningsgruppen med Tony Irving. Den som vägrade erbjöds avsked - men hon fick alla med sig till slut och hela den resan förändrade mångas liv. Egensinnig och övertygande på alla sätt! Imponerande!


Sedan var jag ju tvungen att anamma Niklas sätt att arbeta och fortsätta jobba för min titel "Queen of selfies"! Haha! Här med Niklas (vars grindkod jag också fått om jag skulle befinna mig en bit nedanför Los Angeles... Haha!). 


Med min nya idol Meg!


Med den f d TV-meterologen Pär som jag egentligen alltid velat klippa men som är så bra som han är - och faktiskt också ganska lik min fina lillebror...

Och så Sarah då... Måste kanske ta kontakt med SPP angående min pension? De gav ett oerhört seriöst och genomtänkt intryck!
 

Och så med min gamle vapendragare när det gäller selfies: Pär Dunder! Reslig på Alvargalan och mer på min nivå idag! Kul att ses är det alltid!


Folkparken gjorde givetvis ett utmärkt jobb och fixar de bara ljussättningen så att man ser alla bättre så kan jag inte tänka mig ett bättre eller mer trevligt ställe att ha en konferens på! Anders Wistemar som sitter i arrangörsstyrelsen verkade precis lika nöjd... Ja, inte bara med Sofia... Haha! 

Middag fick avsluta arrangemanget och Food hade gjort en sagolikt god buffé med mycket vegetariskt! 

Oj, oj, oj! Jag är hur trött som helst men också så nöjd med dagen! Allt klaffade och det betyder också att jag måste ha skött mina åtaganden. Har fått träffa många fantastiska företagare och styrelsemedlemmar och poängterar ännu en gång att jag verkligen har världens roligaste och härligt varierande jobb! Tack alla!
 
 

Världens roligaste jobb!

Idag har jag jobbat som en iller! Först sex timmar med rapporter och fix i projektet, sedan med ett ideellt arrangemang som jag ska hjälpa till med i höst och slutligen med förarbetet till mitt konferencierskap på Stora Styrelsedagen 2014 som arrangeras av StyrelseAkademien under temat "Ledarskap i förändring"!
 
Kände mig otroligt trött men när jag googlade alla föreläsare och kollade in artiklar och filmsnuttar så började jag längta till morgondagen! Och jag kan verkligen gå från 0 till 100 på ett par sekunder! Det är verkligen ett namnkunnigt startfält på föreläsarsidan! Ni som inte anmält er missar verkligen en kanondag!
 
Eller vad säger ni om: Niklas Myhr, global social media professor vid Chapman university? Styrelseproffset och f d VD:n på Svenska Spel, Meg Tiveus? TV-meterologen och hållbarhetsdebattören Per Holmgren? Årets VD och tillika Årets Chef 2013 Sara McPhee, SPP? Samt vår "egen" Hans Kreisel, ny VD på Skellefteå Kraft!
 

Sara McPhee - Årets chef som gillar att leda i kris och bl a tvingat sina anställda på SPP att genomföra en Let's Dance-tävling och bli bedömda av sina arbetskamrater... Haha! Intressant!
 
Niklas Myhr är professor i USA och pratar om framtidens ledarskap och bl a nyttan av sociala medier! Eller som han säger själv: Han slår ett slag för tramset!  
 
Ja, jag är imponerad och redan nu väldigt inspirerad! Kommer att bli en härlig dag med mycket påfyllning och spännande input! Det gör också att jag nu kommer att lägga mig nöjd och glad efter en hård dag - men mest av allt sugen på en ny imorrn! Jag har ju världens roligaste jobb! Eller åtminstone det mest varierade!
 
 
 
 

Listigt...

Jobb som vanligt men en ganska lugn förmiddag. Jag vill ju gärna ha det så... Roligt lunchmöte med Jonas, Evelina och Patrick i juryn för Instagramtävlingen #norrländskpassion. Fiiiiina bilder har kommit in så det var inte lätt men vi kom ganska snabbt överens och nu är det klart!
 
Sedan iväg på teatern för att sätta mig med nästa Jonas som är scenmästare för att gå igenom turnén, prata lokaler och ringa in problem och naturligtvis också lösningar! Och precis som vanligt betyder det att jag går från ett möte med en lång lista på saker som jag måste göra listor på... Haha! Jag tror aldrig att jag har gjort så här många listor på folk, tider, platser och åtgärder i någon produktion. Men man måste ju vara tydlig när det är så många inblandade! Listigaste projektet hittills!


Passerade också teaterchefens rum och hon har gjort en smart installation av Skellefteå-loggan med ljuslist på baksidan! Snyggt! 
 
Fortsatte sedan jobba hemma och tog paus för att fixa mat och hämta syrran som jag lockat med mig på Indoor Walking! Jättekul! Hon var lite stressad över att lämna bebben som brukar ladda med mycket mat på kvällen men det gick alldeles utmärkt. Jag minns själv hur kul det var att lämna hemmet en stund och bara vara vuxen.
 

Såg också den här roliga bilden på Facebook och skrattade gott åt både mina och andras statusuppdateringar och selfies! Jag blev förresten utsedd till Queen of selfies idag! Måste vara min första sporttitel? Hahaha!

Och när vi då gick på gymmet var jag ju tvungen att Instagramma... Allt som är förbjudet, fel eller opassande blir naturligtvis extra roligt! Så är det bara...


Syrrorna på träning! Extra glada över att få vara på Facebook och i bloggen?

Efteråt var vi dock så galet svettiga och högröda att jag tror att den här snurriga oskärpan blev heeeeelt perfekt! Eller hur Malin?
 
Nu ska jag fortsätta med mina listor ett tag till. Håller på med lokalspecifikationer och måste vara koncentrerad så ni kan inte hänga med... Haha! Ja, jag är då för rolig... 

Ses imorrn! Ny dag, nya listigheter!
 
 

Vad hände?

Vaknade lika många gånger i natt och inser att jag nu får passa mig. Det är aldrig något bra tecken... Jag tänker att jag bara ska beta av jobblistan så lugnar det sig - men samtidigt fylls den med helt nya saker som måste åtgärdas och jag blir lite frustrerad...
 
Men jag har suttit några timmar på min lediga söndag och jobbat både med projektet och med bokföringen. Det är ju moms nu och fakturor ska både betalas och skickas om allt ska gå runt. Åkte sedan och yogade och jag vet inte vad som hände. När vi hade yoga med Felicia efter jul så sa hon att vissa känslor kan förstärkas när man slappnar av på slutet - och jag blev... arg!!
 
Det är första gången jag går från ett pass och känner mig missnöjd och på dåligt humör. Åkte och handlade och trots att jag inte skulle ha så mycket slutade det naturligtvis med en överfull vagn - och avstämning... Vad annars? Nåja, jag är i alla fall inte så arg att jag missar att scanna! Alltid något. Haha!
 
Men nu blir det nog dusch och mer jobb för att det ska kännas OK inför veckan. Har ett moderatoruppdrag hela onsdagen som jag också ska förbereda klart. Namnkunniga föreläsare kräver alert konferencierskap!
 
Inte särskilt nöjd med mig själv just nu men är glad att jag hade en så fin eftermiddag igår! Den ligger som en varm bomullstuss i magen!
 
Goa' kramar med någon som säger: "Jag tycker mycket om dig Monica!" gör att man blir både varm och glad ända in i själen!
 
Ska tänka lite mer på kramarna och lite mindre på det som gör mig missnöjd så går nog det här lite lättare! En dusch nu för att väcka hjärnan! Iskall? Nääääeee... Så pigg vill jag inte bli! Jag ska ju sova också...
 
 

Lördagsmys!

Låååååång sovmorgon efter en lite orolig natt. Behöver nog ett par lediga dagar nu och idag har det verkligen varit en mysdag! Startade upp med frukost och skottning. Det har inte varit nåt stort bekymmer den här vintern och därför riktigt skönt att gå ut och svetta upp sig!

Sedan åkte jag och hämtade My eftersom vi bokat in en eftermiddag tillsammans på stan med fika och utebio!
 

Hon hade väntat länge och var redo för en fika på Waynes!


Det blev kladdkaka för henne - och morotskaka för mig! Vad annars? 


Vi fick sällskap av Eivor som kom tvåa i vintersimmet! Snyggt jobbat tjejen! Imponerande! Hade ju tänkt hinna ner och heja men jag sov för länge idag...


My noterade snabbt att Eivors kompis Gunilla hade en likadan jacka och det måste givetvis dokumenteras!


Sedan gick vi ut och dokumenterade Kulturårshjärtat och då började det blötsnöa... 


Men vi gick en sväng på torget eftersom My ville se tältet och eldarna. Vi hann t o m surra lite med Torbjörn Holmlund som nog först såg lite skrämmande ut men när han väl berättat att han hade åtta barnbarn som han älskade att leka, bada och göra bus med så bestämde My att han var snäll! 


Och hon är ju en sådan söting så på väg till godisaffären fick jag köpa en liten kärleksnalle som fick namnet Teddy!


Ännu ett besök i tältet för att smaka dagens godis innan det var dags för bio!


Förväntansfulla och glada på en parkbänk på torget! Inser nu att jag glömde mitt sittunderlag men det må vara hänt.


Regissören var givetvis på plats! Lika glad och energisk som vanligt!


Till slut kom det igång och My var klart nöjd med att få återse Skrotarna på en snövägg på torget!


Ja, jag fick också se mig själv på vita duken! Men min längsta scen blev dock något kapad p g a trubbel med tekniken - men det var å andra sidan kanske lika bra. Haha! 


Här sitter min lördagskompis i blötvädret! Hon ville inte hem men efter två avsnitt var vi ordentligt blöta och fick packa ihop. En härlig eftermiddag med finaste systerdottern! Tack för att jag fick låna dig!
 
Nu har det blivit mat och melodifestival. Känns precis lagom ansträngande. Jag är dock inte så imponerad... Varken av artisterna eller programledarna. Och jag gillar ju Anders Jansson! Bäst hittills var Sigrid som pratade genusanalys! Haha!
 
Men nu kom Sean Banan också... Oh no... Maken säger att han är bäst hittills... Då förstår ni! Och Herreys har blivit gamla och feta - precis som oss vanliga dödliga. Nej, jag ger nog upp nu. Tjolahopp!
 
 

Trött...

Vaknade tidigt men har gått som i en dvala idag. Så outgrundligt trött... Inte konstigt eftersom jag knappt haft några lediga dagar... Åsa har berättat för mig att man ska vara ledig ett par dagar i veckan och jag måste verkligen försöka. Problemet med att ha mycket att göra och kontoret hemma är ju att man försöker jobba så fort man får chansen. Och det är mycket som händer hela februari så "it ain't over yet"!
 
Har dock en plan på ledig eftermiddag imorrn med finaste My! Vi ska gå och fika och sedan titta på Skrotarna på snöbion på torget. Det ska bli väldigt trevligt och avkopplande! Hon älskade serien! Och jag älskar henne! :)

Kom mig i alla fall för att städa toan idag och det var väl ett lämpligt skitgöra... Haha! Sedan blev det jobb och som tur var hade jag bokat in två träningspass i afton. Det är faktiskt en så härlig stund där jag bara får ta hand om mig själv och inte behöver prestera eller planera för andra! Tror att det är därför jag gillar det så mycket.


Idag fick jag sällskap av Paulina som hade med sig en fotografkollega från Piteå - Maria Fäldt! Det är en kompis till Åsa som jag träffat tidigare och vi bad Paulina fota oss så att vi kunde lägga upp en bild till Åsa och be henne komma! Tyvärr hade hon tvättstugan... Får kanske åka till Piteå istället! Här ser jag något så överdjävligt pigg ut men det är högst tillfälligt... Jag är ju skådis... Haha!
 

Väl hemma hamnade jag framför TV:n en stund och här är det svenska truppen som traskar in!


Min kommentar är väl: Fula mössor och alldeles för ljusblåa flaggor! Har de hittat dem i Ukraina? Roligt ändå att se lite av det spektakulära och dansen var bäst! Jag älskar för övrigt också Svansjön!

Annars är jag väl lite trött och irriterad i humöret. Nej, inte farligt, men när det börjar dra ihop sig och man ska samla in uppgifter som också lagts ut på andra i ett projekt och upptäcker att de inte är gjorda som de ska så blir man frustrerad... Vi har kort om tid och allt måste klaffa så jag mailar och planerar i våldet. Jag begär bara att alla ska vara tyyyydliga vilket är en förutsättning med så många inblandade. Men man märker väl kanske inte själv när man gör korkade saker?
 
Det är det mest andra som ser... Haha!
 
Nu ger jag mig för idag! Ska lägga mig och läsa en stund och hoppas få sova länge och ta emot en del positiva besked under helgen! Längtar efter att bara ligga och mysa en heeeeeeeel dag! Eller två...
 
 

Morotsmuffins...

Trött och sliten men kunde inte sova så länge som jag ville. Vaknade också med en hel lista i huvudet på saker som helst måste vara gjorda igår... Dessutom hörde jag propellerplan... Haha! Men det var faktiskt ingen skräckupplevelse så jag har inte ångest nånstans!

Jobbade efter lunch, åkte iväg för att posta lite saker, träffa folk på teatern, hem igen för att maila lite och sedan blev jag bortbjuden till syrran på middag! Vi var lite gräsänkor båda två.
 

Möttes av Max som nu börjat krypa! Nu utökar han sin värld ganska snabbt! Säger också Grattis till Malin och Martin som nu kommer att slippa dammsuga... Haha!


Han smilade upp sig också! Idag har han t o m tagit sig ända till My's rum! Och bytt kläder tre gånger...


Men vem dök upp nu då?


Jo, My som tyckte att Nallis skulle få vara med på bild!


Två nallebjörnar på samma bild! En brun och en snabb! Haha! 


Men han blev av förklarliga själ ganska trött av allt krypande så efter en kort stund framför barnprogrammen så tog han en power nap.

OCh jag och My hann spela både Fyra i rad och Äppelspelet. Hon är duktig på spel men gillar självklart inte att förlora... Vem gör det? Men vi vann var sitt så det blev ganska rättvist!
 
Massor med kramar och sedan iväg på ett annat möte där vi planerade upp ett arrangemang i höst. Hem igen och nu har jag suttit klistrad vid datorn med jobb igen. Klarade allt detta idag tack vare två fantastiska morotsmuffins som jag hittade i frysen... Ibland behöööööööver man bara något näringsrikt! Haha!
 
 

Kiruna och Jukkasjärvi!

Äntligen kom vi oss iväg! Revelj 04.30 kanske inte är min melodi men det gick det också! Hämtade upp Cay och körde upp till Kallax. När vi väl kom dit så fanns ingen bokning... What! Jag stod ju på mig men fick inse att jag nog gjort en "Janne Holmstedt" och faktiskt i hastigheten igår bokade resan till 5 mars - en månad fel! Hahaha! Det här har aldrig hänt mig men gick självklart att lösa. Det är ingen rusning på morgonflyget till Kiruna...
 

Vissa hade väldigt roligt åt att jag alltid är så välplanerad... Haha!


Propeller igen men fint flygväder!


50 minuter senare var vi framme i Kiruna! -4 grader kan jag rapportera till alla väderspåmän... Vi anlände tidigare än beräknat och fick vänta ett tag. Både jag och Cay fick en kort släng av lappsjuka men den går ju över snabbt!


Flygplatser är ju trygga! Same, same, but different... 


Sandra som är producent på Giron Sámi Teáhter hämtade upp och och körde oss även snällt ut till Jukkasjärvi så att vi skulle få se ishotellet! Jag ville verkligen göra det när man en gång tar sig dit upp.


Och det var ju hur coolt som helst! Vi gick bara en runda utomhus och in i den öppna samlingssalen. En guidad visning kostar 300:-/pers och det hade vi inte heller tid med. Vi hade ju bokat in massor med möten!


Svårt att dra till bilderna - så Paulina som alltid plåtar där uppe kommer väl att gråta - men jag har ju bara gjort en kort dokumentation till bloggen! 


Fin dörr klädd med renskinn!


Men stängd... Hmm...


Med kameran i glipan kunde man dock se att det rymdes en bardisk och lite andra saker där inne! På kvällarna är det upplyst och förståss ännu häftigare! Men jag är faktiskt inte sugen på en övernattning...


Ja, Sandra och Cay tjuvkikade också och ställde snällt upp för fotografen!


Vackra detaljer men jag är inte tillräckligt bra på photoshop för att få till bilderna. Det finns liksom inget svart... Autoläget går inte att använda. Då blir det så här:


Effektfullt men fel... Haha!


Samlingssalen eller kyrkan var bara hur läcker som helst! Vilket enormt arbete!


Här fanns t o m fönster i is...


Och pelare man hade kunnat fästa tungan på... Haha! Enda sättet att komma loss skulle väl ha varit om Cay gjorde precis som i Mikael Niemis bok - men jag var inte så sugen på det...


Så otroligt fint!


På väg ut igen!

Vacker dörr ingjuten i is och små skulpturer. Känns lite som en medelhavsmiljö - fast i is då!


Sedan hittade vi en tron med årtal som de hade byggt till nåt spex på nyårsafton! Måste testas! Isdrottning? Näääeee, jag är väl för varmlivad för det...
 

Cay provsatte sig också - med det blev kallt i rumpan...


Lycka då när nån kastar en handske...


Eller två... Haha! Det gäller att vara beredd!
 

Det var Janne, en före detta teatertekniker, som tyckte att vi inte skulle frysa. Han har bl a jobbat på Turteatern i Värmland men numera hela året i Jukkasjärvi!


Sandra ser ut som hon befinner sig på Grönland. Eller möjligen i Kiruna... Haha!


Framme på teatern som inte har stora lokaler men där stämningen och människorna är varma och gästvänliga!


Skönt fikahäng med alla som jobbade!


Och en hälsning från ensemblen i "Jag är tusen år" till skådisarna på Västerbottensteatern! Henrik, i mitten, har ju jobbat där tidigare! Kommer till Skellefteå 26 mars!

Möten, information och diskussioner under dagen med alla inblandade vilket var väldigt bra! Teaterföreningen och Körledaren var också på plats och det är ovärderligt att få träffa så många som möjligt då det här är ett stort och ganska omfattande projekt!

Men vi hann till flyget och här böjar resan tillbaka till Luleå! Ryska piloter även här och idag fick vi festis och dajm. Det tar sig!
 
Nu har nätverket krånglat här hemma så det tog lite tid att lägga upp bilder och jag är sååååå trött! Imorrn blir det välförtjänt sovmorgon! Godnatt!
 
 
 

Bidde en tumme?

Det där med att resa till Kiruna är lättare sagt än gjort... Förra gången blev tågen inställda p g a kylan och i morse fick jag besked om att det inte fanns ett enda hotellrum att uppbringa i hela stan... Det var dessutom störningar i tågtrafiken och risk för buss vissa sträckor av de 8 timmarna... Aaaaahhahhhhhhggggghh!! 
 
Nåja, jag genomförde möte med hotellet och bokade både rum för rep och spelperiod samt festlokal för premiären. Sedan bokade jag helt resolut flyg till Kiruna! Men ni ska ju inte tro att man kan åka Skellefteå-Kiruna t o r samma dag... Och från Umeå fanns inga platser så just nu är jag hemma för att jobba, övernatta och köra 05.30 till Luleå där det går ett direktflyg till Kiruna 8.05... Håller tummarna för att allt går som det ska för vi (jag och kompositören) behöver verkligen besöka Giron Sámi Teáhter! Man vill ju inte att det ska sluta som i sagan "att det bidde ingenting...".
 

Fina och nya mingellokaler i nedre plan på hotellet!


Här huserade en gång i tiden "Blå Aveny" men där tror jag nog aldrig att jag satte foten. Nu blir det perfekta lokaler för vårt mingelparty!


Ja, jag hann ju också på stan i 30 minuter. Kan ju inte komma hem från Umeå utan påse... Men det var nära! Haha! Tror att syrran kommer att bli avundsjuk på den här ursnygga krukan/vasen som jag hittade! Inte billig men helt perfekt! Lite nya tulpaner och så kändes det som om man fått fräscha upp matbordet en aning.

När jag nu missar middag i Kiruna så valde jag att laga till lite av den utmärkta renskaven jag köpte! Den kommer visserligen från Jokkmokk men smakade ljuvligt!
 
Dags att gå och lägga sig nu och se fram emot ännu en dag med öronproppar och propellerflyg! Ses om jag kommer mig tillbaka igen... Haha!
 
 

Östersund!

Härlig dag även om jag var tvungen att masa mig upp rätt tidigt - men det är bara att gilla läget när det inte går att hitta vettiga flygpriser från Skellefteå... Tur och retur Östersund skulle ha kostat 8 600:-! För en tripp över dan! Huga! Nu kunde jag åka direktflyg från Umeå för en fjärdedel.

Nåja, resan till Umeå gick bra och jag hann både checka in och ut på plattan i tid. Men var var planet?
 

Jag såg bara nån portabel trappa... (eller vad det nu var?) Men bakom kanske?


Joo, ett liiiiiiitet propellerplan... Oj! Jag som har slutat vara flygrädd och allting...


19 platser och jag hamnade längst fram. Satt i princip i cockpiten... Nej, jag sa inte på! Haha! 


Intressant flygupplevelse! De delade ut öronproppar och det behövdes! Men i övrigt så var det otroligt vilsamt - men en förunderlig utsikt! Piloten såg att jag plåtade och vinkade fram mig så att jag skulle se bättre.


Ja, det var väldigt fin utsikt där framme! Andreas hette han... Haha! Nej, skämt åsido så pratade jag en stund med honom och kollegan Robert och diskuterade ev charter av det här planet till ett par tuffa resor till projektet. Måste kolla uppdetta redan imorrn! 


Och Östersund bjöd på helt magiskt väder! Där åker folk skidor för fullt och jag fick en sån där "fjällen-känsla"... Vårvintern kan ju vara helt underbar!


Hade möten med glada människor också! Henrik till vänster är konstnärlig ledare för Teater Barda som ska vara med i föreställningen och Yngve är chef för Estrad Norr/Jämtlands musik och teater. Otroligt trevliga och tillmötesgående båda två! 


Camilla är Produktionsassistent och hänger faktiskt ihop med teknikern som ska vara med på turnén! 


Christina är producent och visade här upp affischen till den produktion som Åsa Ekberg, numera konstnärlig ledare där, sätter upp. Åsa var inte på plats idag - men vi ska ses i Umeå om ett par veckor. Åsa är en fantastisk skådis och regissör! Hon gjorde bl a Västerbottensteaterns "Tre kärlekar" som var en så fin uppsättning! Och trots att affischen sa att vi nog skulle äta fiskbullar till lunch så blev det:


Oxbringa och rotmos! Såååå gott! På toppen ligger också ett par jämtländska tunnbrödschips som var hur goda som helst!


Efter lunch hade vi samling där jag skulle informera om projektet. Det blev gott om åhörare eftersom stora delar av kören också var på plats. Kul! Härliga människor och bra stämning! I kören finns 60 personer och när nu alla de går ut och promotar föreställningen så behöver vi väl knappt annonsera... Haha! 

Teater Barda var naturligtvis på plats och det är en härlig ensemble - faktiskt teaterns enda fasta! I gruppen ingår människor med en utvecklingsstörning men målet med verksamheten är inte att de bara ska ha kul - utan att deras produktioner ska hålla hög konstnärlig kvalitet! Henrik är en man med mycket driv!


Här hälsar Jämtland till alla övriga i projektet! Överst från vänster: Camilio (som ska förlova sig med Sandra nästa fredag), Christine (som har tävlingssimmat på elitnivå), Camilla (koreograf), Björn (som är nyast i ensemblen) och Anders (tekniker). Främre raden: Camilla (produktionsassistent), Barbro (assistent till Barda), Johanna, Henrik (konstnärlig ledare) och Ronny! Sköna människor allihopa!


Kunde också läsa om Norrländsk Passion i Östersundsposten och såg att vi fått hyresfritt på Arenan - det tackar vi för! Med har gjort ett hästjobb med alla ansökningar!


Sedan var det bara att bege sig hemåt! Nya piloter i fören som bara pratade engelska - och den ene med rysk brytning - diskuterade vem av dem som skulle vara pilot... "No, you were pilot last time..." "No, You were..." Ja, vad ska man säga... Kändes lite märkligt men vi kom oss i alla fall både iväg och fram och jag såg hur den som fick vara pilot lämnade över till den andra så att han åtminstone fick taxa in planet... 

Tillbaka i händelsernas centrum har jag nu jobbat ett par timmar och även bokat in möte med hotelledningen här imorrn bitti för att slutförhandla priserna! Man måste ju ro med alla åror när man är ute! Och efter lunch bär det av till Kiruna med tåg.
 
Tack alla fina för idag! Så roligt att träffa jämtlänningarna som ska vara med! Nu ska jag bara ta hand om alla de frågor och önskemål som fanns... Men först ska jag sova! Gott och länge! Tjolahopp!
 
 
 

Part two!

Ja, nu har jag ätit en chokladbit och funderat lite över morgondagen då jag ska till Östersund. Fortsätter således min påbörjade blogg från gårdagens jobb i Boden. Som andranamn har vi ju kallat den "Näringslivsgala utan näring" eller "Undernäring"! Det senare har vi dock fått kritiska påpekanden för... Haha!

Nej, vi blir ju knappast undernärda efter en kväll men man behöver energi för att orka på scenen också och igår förlorade jag för första gången tålamodet...
 
Men först lite bilder. Medan vi väntade på att få göra bort nästa pass (läs: Maten!) så hittade vi lite rolig rekvisita som vi senare förstod tillhörde dansarna som skulle uppträda tillsammans med Roger Pontare. Coola caper blev kul bilder: 
 


 Coolt va? Nu måste vi genast be Barbro sy ett par leksaker åt oss! Haha! 


Sedan anlände danstjejerna och det visade sig vara Malin Morin från Skellefteå med kompisar. Hon brukar jobba på Western Farm under julbordsarrangemangen och nu var de på plats igen! Jag passade på att tacka dem för senast då de gjorde ett kanonjobb på Alvargalan tillsammans med Mia Sommar!

Här var Åsa i nån form av upplösningstillstånd och försvann - för att komma tillbaka med två matportioner som hon stulit ut personalkylen och sedan värmt... Det är inte ofta hon blir arg - men då har det ofta med mat att göra. Hon är lite blodsockerkänslig.


Ja, ni fattar! Haha! Det märkliga var att hon i köket fick veta att all mat var slut och att ingen (inte ens vår kontakt som besökt oss i logen) hade sagt till att vi också skulle äta... Uuuuuuuuuuuuuselt! 


Efter maten blev hon som förbytt... Haha! Och igår var det inte bara Belinda som gillade leopardmönster...


Roger Pontares supertrevliga och glada fru Elisabeth blev så avis! Notera hennes glasögon, blus och scarves som hänger på stolen. En inbiten fantast! Haha! Hon ligger dessutom sjukt bra till hos oss eftersom hon var ute och kikade på oss och tyckte att vi var så fantastiskt roliga och bra. Med smicker kan man komma huuuuur långt som helst! Försök får ni se! ;)


Prisutdelningar och tal... Igen och igen...

Men det värsta var matserveringen som gick så långsamt att programmet blev förskjutet nästan en timme. Och det är STOR skillnad att gå på med monologer 21.15 istället för min som fick avsluta efter 22.30... Många drinkar senare!


Belinda var den sista som fick kontakt och hon är en så lysande stjärna! Själv försökte jag men Emma fick jobba i motvind och jag kapade för första gången halva... Beskyllde mig själv för ett dåligt jobb men fick tips av Åsa att ta det som en man och istället säga: "Fyllskallar och skitljud!" Haha!

Ja, vi peppar varandra otroligt mycket och skrattar lika ofta. Man måste kanske det när man har så här mentalt och fysiskt ansträngande uppdrag...


Men vi avslutade i alla fall med att pilla lite på Roger innan vi skulle åka hem! Här hade han hängt på sig tibetanskt får och björntänder! En riktig man! Vi hade gärna velat stanna och lyssna men klockan blev så mycket och vi ville ju hem.


Hej då farmen! Bra lokaler, annorlunda ställe - men långsam jävla matservering och för mycket alkohol... Vi åkte iväg och gladde oss åt att ingen bokat in oss på hotellet:


Huuuuuuga... 


Man fick en känsla av "Psycho" och kunde höra "My name is Norman Bates..." när man passerade... Haha! En sak är säker - de borde höja sin standard!

7Eleven i Boden räddade oss! Godis, dricka, kaffe, minisemlor och sedan orkade jag köra ända hem! Idag har jag, som ni förstått, mest sovit...
 
Nu ska jag dock ladda om, fundera på om jag ska hinna på yoga, förbereda morgondagen och lägga mig tidigt! Tack för att ni orkar hänga med på mina små "äventyr"! :)
 
 
 

One night i Bang... nej, förlåt, Boden!

Herregud sååååå trött jag är! Det blev en låååååång jobbdag igår! Åkte hemifrån vid 10 på förmiddagen och landade hemma efter 01... Tur och retur Boden för Näringslivsgala utan mat och med förseningar vilket innebar att folk hann gå i baren ett par gånger för mycket... = tungjobbat på slutet. Men annars är det bra! Haha!
 

Snöade ju på fredagnatten så omkörningsfilen var inte mycket att hänga i julgranen upp till Piteå. Det är såna här gånger man önskar att man hade fyrhjulsdrift... 

Ett par timmars jobb hos Åsa där vi gick igenom, skrev om och repade det vi skulle göra på scenen. 


Fick kort besök av Åsas syster Anita som är en riktig friskus! Här hade hon just varit ute med dotterns hund.


Vilken söting! Men han är gammal och har tappat en del tänder så tungan har inte längre något att stoppa mot...


Det gör att han ser ut som Toker hela tiden! Haha! Men söööööt!

Så bar det iväg och vi stannade på vägen för at äta en varm korv och det ska vi så här i efterhand vara glada och tacksamma över. Annars vet jag inte hur den här näringsfria galan hade slutat...


Framme på Western Farm i Boden där festen skulle hålla till. Kändes lite kylslaget när vi kom dit men de har full rulle hela året. Inte många ställen i landsorten som serverar 10 000 julbord!


Åsa tittade in till fotografen - men jag stod ju där ute... Haha!


Sedan följde soundcheck och en hel del slamsande... Haha! Ja, det underlättar faktiskt eftersom man annars skulle ha blivit lite arg då och då.

Vi har ju hållit på rätt länge i branschen ( mer än 30 år var?) men är glada och öppna när vi kommer till nya ställen. Det ska man kanske inte vara eftersom vi då ofta stöter på världsmästare som ska "lära oss" lite elementära saker. Det gör mig alltid lite frustrerad... Och man vill ju inte börja med att trycka till någon! Haha! Nåja, vi har ju roligt tillsammans och jag såååååå glaaaaaad att vi har varandra! Allt blir så mycket roligare och enklare när man får dela det med någon! Särskilt Åsa!


Tuffa uppgifter i logen! Strumbyxor är inte kul...


Väntan är inte så rolig heller... Men jag hinner få snyggt mellan tänderna! Haha! Kolla ljussättningen Acke!


Och de här systemen skulle vara de allra senaste men av ljudkvaliteten att döma så måste vi kolla upp detta med Peter. Är det verkligen så? Jag blev i alla all inte särskilt imponerad men det var mycket tjat om att allt var digitaaaaaaaalt... Teknikern vann sig dock och visade sig vara en riktig klippa!


Redo att ta emot och dra igång!


Fint i lokalen och bra sikt för alla! Åsa lyser i kapp med ljusen!


Lite mingel med gästerna och Åsa hade turen att stöta på ett par hon kände! Annars var det inte många bekanta ansikten.


Eller så skrämde Åsa iväg dem... Det lustiga var att den fotograf som plåtade alla gäster framför den här fonden försvann när vi dök upp... Haha! Men han kanske såg att vi redan då var rätt hungriga... 

Vi var lovade mat innan allt skulle dra igång och var ju på plats redan 16.00 för soundcheck. Här var klockan nästa 19.00 och vi hade inte sett till en endaste macka... 


I minglet spanade vi dock in sjukt goda snittar! Men man kan ju inte ta hur måga som helst. Våra vita klänningar mitt i allt detta svarta gjorde oss ju rätt synliga... Haha!


Men det var som sagt snyggt i lokalen och vi kände oss ändå rätt peppade och glada!


Lite hög scen kanske...


En del kom sig aldrig upp... Haha!


Och andra satt alldeles för nära baren... Två barer på 300 pers är ju bra service - men ibland lite för bra. Den här sidan av lokalen blev ordentligt surrig!


Första passet gick dock alldeles lysande, vi höll tiden, folk var med på noterna, skrattade, vi kände oss fantastiska - och gick sedan upp i logen för att få oss lite mat... Trodde vi... Kvinnan som hade ansvaret för artisterna och skulle fixa allt kom upp flera gånger för att fråga om vi hade fått något och begav sig sedan iväg för att fixa... Det måste ha kommit helvetes många saker i vägen! Eller så var hon dement redan vid 40 års ålder...
 
Nåja, nu blir det här så långrandigt så jag måste ta en paus. Jag är ju som sagt var trött och återkommer därför om en stund! 
 
 

RSS 2.0