Landsfader

Nog är det väl en himla tur att vi har en man som står för den ultimata tryggheten mitt i denna coronastorm. Vi missar aldrig en nyhetssändning med senaste nytt från Folkhälsomyndigheten (och det är inte bara för att vi börjar vara äldre och därför förväntas älska nyheter, utan också) för att Anders Tegnell så tryggt och säkert lotsar oss igenom allt som händer.


Närmare en landsfader i kristid än så här kommer man inte! 

Jag blir så trött på alla amatörläkare och tvärsäkra amatörexperter som poppar upp till höger och vänster när livet ställs på ända. Skönt då att Anders Tegnell behåller lugnet och visar vilken klok, ödmjuk och begåvad människa han är.

Roligt också när en journalist kritiserade eftersläpningen av dödstalsrapporteringen och ifrågasatte varför Sverige var så sena med de senaste siffrorna. Mycket rappt (och ödmjukt) kontrade Tegnell med att Sverige ju är bland de effektivaste länderna i världen när det gäller detta - men om journalisten visste något land som hade en snabbare rapportering så ville han gärna veta det för att kunna lära sig mer och i så fall utveckla den svenska modellen. Jag behöver knappast säga att journalisten blev tyst...

I kristid plockar människor ofta fram ytterligheterna i sina egenskaper. Om Anders Tegnell står för den ultimata tryggheten så finns det gott om ledare som gör precis tvärtom. Ryssland påstår sig bota corona med bastu och vodka, Turkmenistan har helt enkelt förbjudit ordet Corona och i USA föreslår Trump nu att man ska spruta in desinfektionsmedel i lungorna för att rensa upp kroppen inifrån...

När en reporter från Washington Post frågade vad Trump menade svarade han att han enbart var där för att presentera idéerna. "- Jag är president och du är fake news." Herregud! Finns det någon mer korkad?Annars rullar livet på. Solen skiner alltsom oftast och jag jobbar halvtid åt Nordiskt Berättarcentrum. Den andra halvan av min tid som skulle ägnas åt projekt i egna företaget är helt tom. Det skulle väl betyda att jag får massor med tid över till annat - men har man mindre att göra blir det också mindre gjort... Det är som om någon lagt ett lock på energinivån och jag slappar mer än lovligt mycket. 

Förra veckan tog vi dock en tur till Önnesmark för att hämta lite prylar. Att vara delägare i ett hemman gör ju att man sparar alldeles för mycket. Det finns alldeles för gott om förvaringsmöjligheter...


Vi tog med oss fika och här sitter min egen landsfader och den bro han byggde förra året till "farmors huset" som står på samma gård som hans föräldrahem. Enkla utflykter kan också bli njutbara!


Skiner solen kan man också ta med sig den enkla middagen ut! 
 

Och vill man förgylla tillvaron ytterligare kan man steka upp rester av grillkött, potatis och grönsaker som pytt - men lägga upp lite roligare. Det smakade faktiskt bättre än dagen innan! Haha!
 
Nu är videomöte med kollegorna är avklarat och jag måste ge mig ut på min försenade morgonpromenad! Synes!
 
 
 
 

Gooood fortsättning!

Hela påsken firades i avskildhet men blev väldigt god och glad ändå! Smarrig mat, bastubad, garderobsröjning, promenader och läsning i solen. Sköna dagar!


Årets pynt får betecknas som ynkligt... haha! Jag tappade stinget på något sätt.


Men årets påskkäringar som hälsade på i torsdags var alldeles fatasiskt fina! Malin, My och Max kom och påskade utomhus och vi höll distans men längtade efter att kraaaaaaaaaaamas ordentligt! Snart... Ni är så fina! <3


Fint väder under helgen med mycket sol! Den försökte tränga sig fram även om molnen och snön tyvärr tog över de sista dagarna.


Kurar man inne kan man dock njuta av blommorna! Unnade oss flera buketter. Åsså mat då... mycket mat...
 

Pasta med svamp och parmaskinka.

Lammracks med rotsaker och gräddstuvad purjo.


Grillat på nya monstergrillen - ja, vad gör man när utlandsresan i maj blev inställd. Sparar? Neeej, man handlar lokalt! Haha!
 

Och promenader! Här har skidspåren tinat bort men kraftloppets dragning passar perfekt för morgonpromenader. Har man tur kan man också få se stora och vilda djur...


Kanske inte så stora, och kanske inte så synliga - men det var en helt vild ekorre...


Avslutade helgen med räkfrossa!
 

Gjorde brödpinnar av pizzadeg som jag skar i strimlor, penslade med pesto, vek dubbelt och sedan klippte. 
 

Jodå, riktigt smarriga!


I bakgrunden kan ni nästan se mig i köket...

Hemmajobb och lediga dagar innebär kanske inte att man går omkring och är piffad hela tiden så i lördags bestämde vi oss för att börja byta om till middagen så att det skulle bli lite skillnad. Vi har börjat skapa lite nya karantänrutiner; morgonpromenad, träningspass innan middagen - och sedan sjukt mycket mat! Haha! 


Påsken tog slut och snön kom tillbaka. Bara att återgå till arbetet som mestadels sker digitalt. 


Men digitala möten blir aldrig detsamma som live...

Njut av solen och eventuella ledigheter. Snart är vi förhoppningsvis tillbaka i ett (nytt och annorlunda?) normalläge! 

April kom med sol och boktips!

Mer än lovligt ledig men inte blir det särskilt mycket gjort... Jag bloggar inte ens mer än en gång i veckan men är givetvis glad att det ändå är så många som läser! :)

April började på bästa sätt! Solen har varit en sådan stämningshöjare och i onsdags fick jag sällskap av bästa maken till Umeå för att banda TV igen. Det är så roligt och stimulerande! Med givna teman får man lov att kliva lite ur sin comfort zone och läsa böcker man kanske annars hade missat. Nu hade jag iofs önskat andra världskriget då jag tycker att det är en så intressant historisk period. Det är också grymma händelser vi aldrig får glömma.


Glad och pigg i studion innan direktsändning! Jo, programmet sänds direkt under Coronakrisen då man måste vara beredd på att det eventuellt händer akuta saker. Men vi bandar ju alltid som om det vore direkt så för oss medverkande märks ingen större skillnad.


Underbare kocken Anders Samuelsson i köket för att fixa vegetariska vårrätter!


Och här är vi med bästa Beppe och Linda från Plus-redaktionen! Fast ska man ta en sådan här gruppbild nu?


Den borde väl för säkerhets skull sett ut så här? Men alla är väldigt noggranna, det städas frenetiskt och handspriten flödar.

Mina boktips 1 april:
  • Jägarinnan av Kate Quinn​
  • Hitlers död av Luke Daly-Groves​
  • En dag i Ivan Denisovitjs liv av Aleksandr Solsjenitsyn​

Och Anders serverade bl a den här varma kålsalladen med nobisdressing som var helt ljuvlig! Här har ni receptet: Ljummen kålsallad
 
Mätt och belåten åkte jag och maken hem för att se programmet. Man vill ju veta om man gjorde bort sig... haha! Gick in på SVT Play, använde mikrofonen för att söka fram "Go'kväll" och fick detta till svar:


"En god kväll önskar jag dig också..." Hahaha! Det tog en stund men till slut kom faktiskt programmet.

Resten av veckan har ägnats åt producentjobb och förberedelser inför den kommande "Berättarfestivalen 2020" 12-18 oktober. Idag är det dock söndag och ledig dag! Vi startade upp med en härlig långpromenad längs det som tidigare varit skidspår här på Morö Backe. De har smält bort och blivit perfekt skare att gå på.


Hemma igen och sen frukost i uterummet till den här fina solen!


Ja, jag ser lika nöjd ut som jag känner mig! Älskar att läsa i solen och man får ju försöka kompensera att vår resa till Kroatien hela familjen i maj nu är inställd... Tråkigt, men vi hade det på känn och får planera nya utfärder tillsammans med barnen.


Utelunch blev idag parisare på lilla grillen! Det ser ut som om de brinner upp...


...men blev perfekta! Glad man! :)

Avslutar med ett par nostalgibilder:

Här som hårmodell på Design 2000 - fixad av Aina Meijer! Johnaz Bäckman tog bilden och året kan ha varit 1982?
 
1986 började jag dock på Västerbottensteatern och här hittade Mia en gammal bild på oss från en Kickoff i Storforsen. Kan ha varit 1994. Väldigt unga var vi och väldigt roligt hade vi!

Nu håller solen på att vika av från min utsiktspunkt så jag får nog gå in och fortsätta städa garderober. Började igår och det behövs... Snart är det vår överallt! 

RSS 2.0