Magisk dag i Luleå!

Julklapparna räcker länge i år. Vi fick ju biljetter av Oskar och Lisa till konserten med Bo Kaspers Orkester på Kulturens Hus och igår var det äntligen dags! Det bästa med just den presenten var också att vi skulle följas allihopa - även Lisas föräldrar. 
 

Sonen tog emot och skar upp surdegsbröd till fikasugna föräldrar!


Galet glada allihopa och Ulf och Eva verkade ha pratat ihop sig om klädseln... Haha!


Sedan kom Lisa hem från jobbet och nog är det mysigt att få besök av lilla mamman! Fina båda två!


Oskar och Lisa hade köpt matkasse från "Hemmagastronomi" i Luleå. Där kan man beställa en påse med en sammansatt meny med lokala produkter som man sedan tillagar själv. Igår blev det Suovasrökt renstek, Lingon/vodka sky, Mandelpotatispuré med Skabramost från Jokkmokk och Sotad minilök med brysselkål. Oskar testar timjandoften - eller gör sig en slutspelsmustasch?

Det blev lite hackande och putsande när vi hjälptes åt allihopa! Kul!
 

Far och son redo att ta för sig!


Och far och dotter likaså! Maten blev alldeles fantastiskt god och vi kunde inte ha ätit bättre på restaurang! Det här är en kul idé! 
 

Sedan fick vi dessert också! Gino... Mmm...


Måste dokumenteras! Haha!


Hallon, jordgubbar, banan, kiwi, mango... Och vit choklad! Sjukt gott!

När vi druckit kaffe och "jäst" klart var det dags att åka ner på Kulturens Hus! 


I väntan på ungdomarna!
 

Och i garderoben träffade vi Åsa och Caritha! Så kul! Vi visste inte om varandra! Såg sedan att de var ute på lokal efteråt med självaste Bo! Lovely!


Fin utsikt!


Glad insikt!


Och på plats! Oskar jobbar ju på Kulturens Hus och var på hugget när biljetterna släpptes. Därför satt vi också i mitten på rad 10 där ljudet är bäst... Det tackar vi för!


Snygg fond med gamla skivomslag! Men bäst ändå när alla kom in på scenen.Vilket jubel! De når verkligen en bred publik med sin jazziga pop och många var t o m äldre än oss! Oskar och Lisa definitivt yngst men lika stora fans!


Det började lite "O-Norrbottniskt" med lite skryt om deras egen förträfflighet!

Du och jag
Är vi ett annat slag
Är vi ett undantag
Du och jag?
 

Sedan radade de gamla hits och nya låtar med samma genuina säkerhet! Enormt duktiga musiker och så härligt med mycket blåååååååås! Jag älskar Bo Kaspers!
 
Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil
Tusen år och tusen mil, vi sitter i samma bil.


Texterna är så bra att jag låter dem ta över bloggen idag!

Det är som att synas
ändå slippa se
Att stå i mitten
och ändå stå brevid
Det är en stund på jorden
man önskar vore fler
Det är så jag vill
förklara det för dig
När allt ljus är på migDom vill att vi går hem
Men det vill inte jag
För jag tänkte ge dig
Ett kanske välbekant förslag
Om du vill att dagen din ska sluta speciellt
Tar vi in på hotell i kväll


Hon är så söt när hon sover
Själv har jag inte fått mig en blund
Det är den bästa av gåvor
Att kunna sova lugnt


Vi åt ett fyrarättersmål
Ett sånt man gör en enda gång
I början utav romantiken
Man alltid hoppas att bli lång
Vi stod och hånglade med varann
I varje hörn vi hamnade i
Och vi var glada som ett barnkalas
Bättre lär det aldrig bli

Vi kommer aldrig nånsin veta
Vad som händer med oss sen
Den här dagen kan vi aldrig
Aldrig göra om igen
 

Så otroligt bra blås och många solon! Vi bara njöt!


Vissa har det, andra inte
Vissa har det, inte jag
Vissa har det, andra inte
Men jag hoppas jag kan
Stanna kvar ett tag


Han blåser rätt bra själv också, Bo Sundström!

Vi kommer alltid att leva,
vi kommer aldrig att dö

Så är det! Tack för en magisk kväll allihopa! Fick höra alla favoriter utom "Semester" men den får jag väl spela här hemma idag! Eller till semestern!
 
För vi har stängt fabriken, åkt så långt som det kan gå
Långt, långt upp till bottenviken,och jag kan svära på
Att det här är nog så nära, himlen som vi kommer nå


 

Muskelminne?

Det heter ju att kroppen kommer ihåg vissa saker utan att man påminner den. Det kan vara saker som händer, människor man möter eller texter man läser som ger en flashbacks av något tidigare upplevt. När man försöker lära sig stämmor så sätter de sig också där och återkommer (om man har tur!) varje gång man hör samma komp. Haha!
 
Kroppen kan också komma ihåg om man mått bra eller dåligt vid någon tidpunkt på året och kanske är det därför människor lider av höst- eller vårdepressioner? Vad vet jag? Jag vet i alla fall att min kropp brukar tagga ned i nån sorts "depp-mode" i början på novemer och det tror jag var en återkoppling till min utbrändhet som började med en sjukskrivning 7 november 2000. Numera är det kanske inte ett så aktivt minne - men det händer fortfarande att jag känner av det.
 
Just nu jobbar jag med en text som kanske ska leda till en mer allvarlig monolog i höst. Jag säger "kanske" eftersom jag efter ett par sidor drabbades av en lättare panikångest... Och det bara av de minnen som kom över mig medan jag skrev... Kroppen kommer definitivt ihåg! För jag hade då fan inte bett den! Haha! 
 

Nu blev det där inget bestående minne så jag har fortsatt dagen med utesittning! Med det här vädret kan man inte sitta inomhus eller ägna sig åt städning! Jag ser ju att många av våra vänner verkligen prickat rätt vecka i fjällen och det är bara att gratulera! Hur skönt som helst!


Jag tog t o m en "så kallad" löptur i afton! Ja, det betyder att jag springer en kilometer innan kroppen kommer på att det var just här den började bli trött... Haha! Då går jag en bit och sen springer jag igen. Blev 50/50 i 4,5 km och det får faktiskt duga! 
 
Jag har ju också ägnat mig åt lite matlagning. Tog upp lägg av spädgris som jag fått av Pär och Mie och tänkte att nu är det dags!

Perfekt mat som lagar sig själv medan jag gör annat! Kokade dem i rödvin, fond, kryddor, lök, vitlök mm tills de var alldeles möra.
 
Penslade med lite marinad och grillade (i ugnen idag...) för att få lite yta och mer smak. Helt OK och sjukt mört! Hade kunnat salta lite häftigare men ibland har jag ju också överdoserat och det är ju svårare att fixa till. Lite smörfrästa primörer till passade alldeles utmärkt!
 
Och nu hoppas jag att den här middagen sätter sig i muskelminnet eftersom jag just nu mår väldigt gott! Ska passa på att se lite TV innan det är dags att bryta strömmen... Earth Hour ikväll och sommartid i natt! Ska bli intressant att se om man kommer ihåg att ställa fram klockan - eller komma för sent hela morgondagen! Haha! Jag får prata med muskelminnet...
 
 

Ljuvligt!

Helt underbar dag! Jag ÄLSKAR verkligen den här tiden på året! Sommaren är naturligtvis bäst - men just nu har man hela den ljusa och ljuvliga perioden framför sig och det är bara så sjukt härligt!

Så här ska det se ut! Ofta!
 
Jag började lite lugnt med diverse småjobb och sedan åkte jag ner på teatern men fick vända eftersom Stig Östmans sopplunch var mer än slutsåld! Ja, det har den varit i flera månader men ibland kan det komma återbud om man är på plats. Jag hann i alla fall krama om honom och hoppas att vi får ses snart igen! Jag ska bjuda hit honom till något arrangemang så att jag kan visa mina vänner hur otroligt rolig han är!


Och när det är sol får man jobba utomhus! Inte med att skotta snö direkt - men jag brukar ta med datorn ut och få mycket gjort medan jag också tankar
D-Vitamin och annat livsenergigivande! Underbart förenande av nytta och nöje!
 

Skrållan njuter också och håller mig sällskap! Fick besök av Anki och Tindra men vi vågade inte tussa ihop dem... Tindra är ju van katter men Skrållan är definitivt inte van hundar... Man är ju rädd att hon ska bli rädd och försvara sig. 

Hur som helst hade jag hämtat paket åt Anki och hon hade därför med sig tulpaner! Inte var det nödvändigt men så otroligt fina!!!

Jag ÄLSKAR tulpaner också! Tusen Tack!
 
Renskav till middag, kvällsprommis till ICA Maxi och nu kaffe och glass! Det går inte någon nöd på oss och ljuset gör ju att humöret är mer än på topp! Ha en fortsatt fin helg alla!
 
 

Storytelling ftw!

Idag har det varit Berättarfest för hela slanten då jag hade anmält mig till konferensen "Tell me a story" som ingår i Berättarfestivalen. Kul med seminarium om det mest grundläggande i alla kommunikation - historieberättande! Idag fick vi också lära oss massor om hur man kan använda konsten för att lösa konflikter, påverka och förändra! Det finns en enorm kraft!


Jonas och Marie från arrangörsgruppen hälsade välkommen tillsammans med Jenny Ekdahl som var utmärkt moderator.


Först ut var de här fantastiska tjejerna, Elfrida Bergman och Sara Lindquist, som jobbat i ett flerårigt projekt som heter "Queering Sápmi" - om att vara homosexuell och normavvikande i den samiska världen. De har åkt runt och intervjuat och fotograferat massor med människor, samlat historier, gjort en utställning och även gett ut en bok! Starkt! 

Jag insåg ganska snabbt att jag träffat dem förut och att de tidigare gjort "Projekt Identitet" åt Almi där de ringade in, undersökte och hjälpte kvinnliga företagare - däribland jag själv. Smarta och pålästa gav de också ut en bok om varje företag så jag har nu min egen identitetsbok! Det roliga idag var också att jag fick berätta att jag faktiskt genomfört de stora förändringar som de tyckte att jag skulle ha som mål! 


Sedan blev det Roi Gal Or som är ledare för International School of storytelling UK. Han använder sig av det muntliga berättandet i sin undervisning samt inom freds- och försoningsarbete. Efter lunchen följde en workshop där vi fick jobba med konflikthantering och storytelling! Otroligt bra! Han lärde oss också att det vid varje konflikt finns tre sidor av saken. Din, Motpartens - och Sanningen... Haha!


Karismatisk avslutning av Abbi Patrix - fransman med rötter också i Norge. Han har jobbat med berättande sedan den första vågen 1980 och tycker att det nu har fått en ny renässans!

Sedan blev det kort paus och återsamling på Maskinhuset i Sävenäs för kvällens festligheter!


Marie Mandahl skötte värdskapet! Det delades ut budkavle och presenterades olika personer och aktiviter som rörde Berättarfestivalen. Sedan blev det en fantastisk buffé och mycket surr med många gamla bekanta! Jag som var så trött innan trodde att jag skulle avvika tidigt... men nej.


Hängde med Cay, Mia och andra härliga kollegor från teatern och träffade massor med glada människor! Sedan var det ju också fantastisk musik!


Frida Selander... Hon är som en skör och exotisk blomma! 


Det blev ett bluesigt pass med Greger på munspel och Cay på Cajun (trumma i låda). Klockrent!

Kvällen avslutades med kanonbandet Mästerskapet och Mats Bergqvist! Såååååå mycket sköna låtar! Inte konstigt att jag också glömde tiden och började dansa... Tack Johanna för att du drog igång mig! 
 
Nu är jag i alla fall hemma och imorrn tror jag att det blir en heldag vid datorn. Det har lust att samlas jobb när man inte sitter där... Men en bra och inspirerande dag ger ny kraft - även åt mig!
 
 
 

Seeeeeeegt...

Idag har jag inte gjort ett endaste dugg. Helt seriöst! Hade planerat att åka ner på teatern, åka ut och se bygget, göra undan lite planeringsarbete, se två föreställningar ikväll... Men nej. Jag vaknade tät i skallen och helt slut! Valde att njuta av det vackra vädret och bara vila idag och det var nog faktiskt precis det jag behövde.
 

Vilken ljuvlig dag! Inte fjällen - men samma sol. Jag älskar den här tiden på året! Och solen!

Släppte ut katten i det vackra vädret och gick tillbaka till sängen igen - i ungefär två minuter... Kattslagsmål... Bara att kasta sig ut och schasa iväg grannens katt som gärna vill ha sitt revir även på vår tomt. Det brukar gå bra om vi är ute med Skrållan men idag blev det värre än vanligt...


Hon rusade in som en blixt och gjorde blodspår i hela huset... Men jag fick ta upp henne och känna efter och det blev nog rätt ytligt ändå. Beslutade mig för att stiga upp och gå ut istället. Hon gillar när vi är med!

    
Då kan hon t o m tagga ned och göra sina behov ute. Tack!
 

Nöjd "tiger" på väg från en grop hon aldrig lyckas sprätta över... Haha!
 
Sen då? Sol, köttgryta, tvättvikning, läsning och inte så väldigt mycket mer. Jag kommer garanterat att ligga vaken halva natten men det var bara så vansinnigt skönt att stanna av en dag och bara vaaaaaaaaara! Imorrn är det dags för Berättarkonferens!
 
 

Repstart, fest och glädje!

Jag är ju ganska självkritisk så det är inte ofta jag är nöjd med saker jag uträttar trots att andra kanske är det. Idag har jag dock haft en "bätterdag" och varit riktigt snäll med mig själv! Vi har haft Kollationering (första läsning) på Norrländsk Passion och allt har flutit på precis så bra som det skulle - det är bästa betyget!
 

På plats på Medlefors imorse! Vi var tvungna att hyra upp en annan lokal p g a att vi blev 60 personer - nytt rekord för min del när det gäller Koll och repstart! 


Medlefors är femdjävliga på det mesta och så här ser fikabordet ut när de också portionerat ut specialkost... Hur perfekt som helst! Det har varit helt igenom kanonbra - från konferensservice till lunch och festmiddag! Jag har dessutom inkvarterat alla där ute och de trivs redan som fisken!


Regissören Olle Törnqvist var också på G och här påstod han att han hjälpte teknikerna - men jag tror att han försökte göra plankan...


Här flankeras han av brudarna! Mia som är regiassistent och Fransesca som är teaterchef!

Sedan anlände alla! Och att se folk komma på rätt tid till rätt plats betyder också att all information gått fram. Redan starten var min första seger. Att jag sedan kunde rabbla namn, teater och titel på alla tillresta gjorde folk imponerade - men själv tror jag att det beror på att jag faktiskt är genuint intresserad av andra människor och vill att de ska känna sig sedda! Det blir alltid en bra start!


Varenda plats fylldes...


...av glada och förväntansfulla människor som nu ska jobba tillsammans för första gången! Det här projektet är verkligen unikt då fem teatrar med längsta avstånd på 86 mil ska samarbeta!


Tekniker från Norrbotten. En Lindgren! Säger väl allt. Vi är typ glada!

En regissör... Anropar högre makter? Haha!
 

En teaterchef! Modell snygg!


Jättejätteglada skådisar och tekniker... Haha! Nej, de är bara koncentrerade!


Avbrott för en fantastisk lunch!!! 


En del tyckte att andra tog för sig för mycket... 


Efter lunchen fortsatt läsning, genomgång av scenografin och projektionerna. Här är det bara testbilder i liten skala. Ska kika på det riktiga bygget imorrn!

Avslutade dagen och åkte hem för att förbereda en tävling till kvällens festligheter och hann både checka tekniken och vara tillbaka i god tid! Maten hade Medlefors förberett och vi serverades en Norrländsk Meny som var bland det godaste jag ätit! Wow! 


Vi började med en soppa på rostade rotsaker som var helt ljuvlig! Jag hade kunna nöja mig med bara den, det hembakta surdegsbrödet och den varma brieosten... Så sjuuuukt gott!


Det blev ett långt gående bord med många stationer som avslutades i köket där kocken stod och stekte hemgjorda korvar och älgbiffar...


Lindgren igen! Typ glad! Haha! Ja, den här heter Anders, är scenmästare i Norrbotten och vi är inte släkt!


Skådisar från norr och söder möttes ovanför en bit Västerbottensost!


Här hade jag plockat en del norrländska tapas där det även fanns "små jävla kroppkakor" med skirat smör. Gott. Gott. Gott...


Ja, det var inte bara jag som gillade soppan... Den var magisk!


Vilken dag och vilken kväll! Jag är mer än nöjd med logistik, service, deltagare och hela den där positiva känslan som präglade dagen! Underbar jobbstart! 

Nu ska jag med ett otroligt gott samvete lägga mig, ta sovmorgon och sedan fortsätta med jobbet inför den kommande turnén, lokaler, servering, hump och annat som fortfarande ligger på mig men det är helt OK. Känns så skönt att alla är samlade och att vi nu har inlett repetititonerna på Norrländsk Passion! Det kommer att bli grymt bra!
 
 

Möten, invigning och en höjdare!!!

Startade upp dagen med möte tillsammans med regissören som nu anlänt! Känns så roligt att vi närmar oss start... Och ännu skönare känns det att Mia kommer att vara regiassistent vilket betyder att jag nu börjar lämna ifrån mig och vet att den som tar hand om det kommer att ha koll! Bra möte och sedan anslöt Jonas för lite marknadsföringspunkter. Därefter god lunch på Nordanågården! 
 

På vägen tillbaka stötte vi på den här söta familjen från Jokkmokk! Nina är musiker i "Välviljans pris" (missa inte på tisdag och onsdag!) och ingår också i den samiska ensemblen i Norrländsk Passion. En fantastisk musiker och scenpersonlighet!


Dottern Linn visade glatt upp sina nya skor! Hon kommer förmodligen att bli fotomodell för när jag tog fram kameran...


...dök hon fram med värsta smilet!!! Vilket sockertroll!


Vi fortsatte med att filma regissören i ett informativt och mer djuplodande inslag till morgondagens Ombudsträff i Umeå. Ja, det får bli så när ingen av oss kan vara där...


Hängde i foajén på teatern en stund medan vi väntade på Tage och där träffar man alltid glada människor! Som Helena! Hon erbjöd sig att ta en bild på mig och Olle och det säger man inte nej till!


Men vars fanken kom Bertil ifrån? Så här snabb har han aldrig varit... Haha!


Jag kämpade in i det sista men hade ytterst svårt att få med mig herrarna på bild idag... Gjorde flera försök med Jonas också men det gick sådär.


När Tage dök upp blev det ett spontant möte i hallen med genomgång av en del arbetstider för perioden. Men allt verkar helt OK så imorrn är det äntligen dags för Kollationering och Repstart!!! Yezz!!

Hem för matshopping, middag och lite vila innan jag åkte ner på Nordanå för att vara med på Invigningen av Berättarfestivalen!


Mikke Johansson, Olaf Schneider och Peter Melender var skönt husband för kvällen!


Och Fransesca var kvällens konferencier! Det fixade hon galant trots en heldag med möten som uppvärmning...


Kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg invigde festivalen och pratade om berättandets kraft och Skellefteå som "Berättarnas stad". Hon tyckte att det var ett mycket bättre epitet än Stockholms oerhört intetsägande "The Capital of Sweden"...


Efter ett par lokala berättare från Burträsk var det dags för sångerskan Frida Sehlander som istället för att prata säger allt med toner!


Hon är smått fantastisk och har ett alldeles eget uttryck som får en att tänka på både Billie Holliday och Caroline af Ugglas. Superfint! 


Teater Bartolinis intog sedan scenen och deras karaktärer Kimme och Mackan är ju bara för sköna! Och Saga och Ellenor är otroligt bra! Skrattade mig harmynt åt deras besök på biblioteket där de skulle läsa ur P-O Enquists kärleksroman "Liknelseboken"... Haha!


Sedan kom Billie Holliday herself! Fransesca körde ett knippe av hennes låtar och berättade starkt om hennes alltför korta och tragiska liv. Bandet var som vanligt klockrent!
 

Och Fransesca sjunger otroligt bra! Så roligt att få höra henne! Tack för ikväll! Du är fantastisk hela du!

Sedan var det dags för avslutningen. Jag tänkte att vad kan komma efter den här maffiga sånginsatsen? Den personen får kanske svårt att få publiken med sig... Men neeeeeeej....
 

Ni kanske tycker att den här mannen ser oansenlig och försiktig ut? Icket! Han är Sveriges bästa berättare och en av de lågmält roligaste jag vet! 

Han körde en del av sin föreställning med text av Martin Lindberg om grannarna Roland och Bengt och hur historier alltid börjar med att ett antal griskultingar korsar vägen... Helvetet så bra! Jag skrattade så jag skämdes! Hahaha! Oj, så roligt!

Fick skjutsa hem Stig efteråt så jag hann tacka honom ordentligt! En höjdaravslutning på en bra dag! Nu kan jag lägga mig och småskratta lite för mig själv - peppad inför morgondagen!
 
 

Solala... Olala!

När vi kom hem efter kalaset igår var jag så trött... (Steg ju upp tidigt, typ 9... haha!). Hade god lust att åka ner på Nordanå och se Johan Rheborg 17.00 men hade bara 20 minuter på mig och insåg att jag nog hellre behövde blunda en stund i soffan. 
 
Nån timme senare var jag istället redo att åka på nästa arrangemang på Folkparken! Jag hade ju köpt biljett till Solala som skulle ha konsert där och innan den började så hade bästa Sofia Andersson Lundberg mottagning i puben med familjen och alla vänner!
 

De hade klätt upp henne till någon form av tyroler-glädje-flicka... Haha!


Och här är kompisarna! Många... Jag frågade om hon hade köpt dem? Eller bjudit på gratis dricka eller nåt... ;) Jag är ju för rolig... 

De hade problem med att få igång ljudet så jag fick hoppa in och hålla ett tal. Jag hann bara till min tid som snabbköpskassörska innan det abrubt tog slut och man kunde höra tonerna av "Euphoria"! Hon hade tydligen fått i uppdrag att dansa hela låten...


Det gick stundom rätt vilt till! Sofia är skön och hon bjuder verkligen på sig själv!


Men i övrigt såg det mest ut så här. Gick med andra ord undan!
 

Sedan fick jag inte fota mer... Hahaha!


Joo, lite till! Puss å kram fina Sofia! Nu väntar 25 nya magiska år innan du är lika gammal och klok som jag! Haha!


Det var en bra fest! På bardisken fanns även en snusbuffé för alla gäster! Mmm...


Och sedan anslöt Åsa och hennes fina kompis Carita från Piteå! Så kul att ses igen! Det blir lite sällan den här våren men vi ska nog hinna ta igen det framöver. Jag kan ju inte bara jobba...


Och eftersom vi kom i god tid fick vi jättebra platser i ett rum där folk satt i soffor, saccosäckar, vid barbord, stod eller låg på golvet. En riktig "hemma-hos-konsert"!


Glada och förväntansfulla hann vi surra ett tag - och diskutera om Åsa var snyggast med eller utan glasögon?


Jag tycker båda!!! Kram vännen!


Sedan kom grabbarna in i "köket" och drog igång! Solala och är en latin vocal group från Göteborg som består av Jens Lindvall, Olle Bergel och Anders Gabrielson. Eller "Bulten", "Lunsen" och "Fimpen" som de också kallar varandra!


Vilken otrolig sångglädje och dynamik, vilka stämmor och roliga arrangemang! Vi hade kunnat sitta och lyssna hur länge som helst! Så sjukt bra!!!

Enda smolket i bägaren var ljudet - som var så under all kritik! Att inte Folkparken tagit in en ljudtekniker utifrån till ett så här arrangemang förstår jag inte. När man bara sjunger a capella och inte ens har instrument (annat är spagetti, ris och burkar i köket) så blir ju balansen mellan stämmorna och ljudbilden så otroooooligt viktig!

Att sedan flera gäng satt och surrade under konserten tycker jag också är oförskämt - både mot artisterna och alla som köpt biljett. När det blir lågmält och finstämt vill man ju höra varje ord och ton.

Nåja, det blev en helt maaaaaaaaaaaaaagisk konsert! Jag ville ta med allihopa hem, laga mat till dem och låta dem sjunga under tiden! Goooa killar! Han längst till höger såg också ut som en blandning mellan Brad Pitt och Danne Burlin = Urgullig! Vilka begåvade svärmorsdrömmar!
 
En lång men väldigt lyckad dag! Den här söndagen har det inte blivit särskilt mycket. Lite plock och tvätt och nu blir det hockey!!!!
 
 
 

Finfin kalasdag!!

När jag och Ulf träffades för 35 år sedan så fyllde svärfar 50. Igår blev han 85! Tiden har gått så otroligt fort och jag tycker att han ser oförskämt pigg ut även idag! 
 

Får man vara så här fräsch när man kommer upp i den åldern ska man vara oerhört tacksam! Här poserar han i nya jackan han fick i present! Snyggt Sture!


Sedan åkte vi iväg till grannbyn Uttersjöbäcken där Marina driver restaurang! "Marinas" såklart! Hennes kille Robert, tillika vår förra ljudtekniker, hjälpte till! Det var otroligt nostalgiskt eftersom det här också var matsal i skolan där vi gått i sex år! Jag minns första skoldansen där min partner var mer intresserad av popcornskålen än av dansen... Haha!


Och här sitter Sture och Sonja uppklädda och väntar på gästerna! Sonja fyllde 83 i tisdags så det var egentligen ett 168-årskalas! Inte illa! Jag har faktiskt världens finaste svärföräldrar som jag är stort Tack skyldig för mycket fint i livet!


Och här sitter resten av familjen! Barnbarn, sällskap och makens fina syster Berith!


Det här är också en pärla! Hon bor inte så långt från sina föräldrar och hjälper dem med så otroligt mycket! En skatt!


Fina Lisa var givetvis med!


Och Beriths son Victor!


Här sitter han till höger om lillebror Emil och extrabrorsan Filip!


Oskar hann sitta och surra en stund med farfars innan resten av gästerna kom. De gillar ju verkligen att rå om sina barnbarn och kärleken är besvarad!


Till bords! Längst till vänster sitter Ulfs systerson Johan! Hans mamma Ulla-Mai finns inte med oss längre men det är så skönt att han valt att ändå ingå i familjen fullt ut. En underbar kille!


Och när Sonjas systrar är med på kalaset vilar inga ledsamheter! Det blir mycket prat och skratt, sång och härlig stämning! Längst till vänster Görre och yngsta systern Bia!


Norma och Curt! Hos dem har vi alltid firat midsommar och startat upp vår Gökotta som varit en stående tradition på Flygardagen!


Bibbi och Totte! 


Och jubilarna själva som var på ett strålande humör! Fina!


Ja, det blev mycket sång och här har ni "Vi har kastat alla sorgerna..." med rörelser och allt!


Lite galet och väldigt roligt!


Sedan drog jag igång svärfars favoritvisa från "the early days": Kalle Svensson! Minns att han sjöng "paraply, paraply..." hur många gånger som helst på den tiden!


Och alla hade givetvis handskar, hatt och sjal och paraply!


No words needed!


Inte här heller!


Sonja älskar när vi sjunger tillsammans så jag får en uppskattad uppgift på dessa träffar! Tur att man kan googla fram texter man inte kommer ihåg!


Sedan var det dags att blåsa ut ljusen! Tur att det inte var 85...


Nöjd! Ett kvar!
 

Sture hann också med att dra lite historier från sin fotbollskarriär... Den här handlar om ett hårt skott på mål! Tyvärr i det egna... Haha!


Det blev värsta nostalgitrippen då Curt hade tagit med sig diabilder! Här ser ni makens kusin Annica som bebis!


Och den här bilden av Görre som nybliven och ganska cool pappa drog ned skratt! Bia håller i Gustav som länge var ensam lillgosse på våra träffar! En söting som nu har en egen son!


En bild från en av våra traditionella tipspromenader där ingen nånsin har alla rätt och frågorna är desamma varje år... Hahaha! Kolla in mitt och makens fluffiga hår i mitten!


Galet glada på midsommar!


Och finaste bilden av Ulla-Mai och Johan när han var liten! Han var så söt så att man kunde äta upp honom!


Och det är han fortfarande! Numera också klok och driftig! Han hade också med sig bilder bl a från Sri Lanka när Ulla-Mai och Greger hämtade honom. Fint!


Sedan var det bara kramarna kvar! 


Sonja och syrran Bibbi! 
 

Tusen Tack Sture och Sonja för en fantastiskt fin kalasdag med jättegod mat, tårta och trevligt sällskap! Grattis än en gång!!!
 
Sedan åkte vi hem och jag på konsert men det får jag skriva om i nästa inlägg!
 
 
 

Snö, jobb och kärlekarna...

Vaknade av ett surrande och insåg att det inte var "blian" som räddade mig från snöskottning - utan maken!
 

Ja, jag kunde ju ha gått ut och hjälpt till men jag var ju tvungen att förbereda mig för en jobbdag - d v s ligga i sängen och svara på lite mail... Haha! Nä, det var taskigt sagt. Men tyvärr alltför sant... Jag hade dock inte haft något emot att ta hand om snöresterna men han är för noggrann...

Åkte i alla fall på teatern för att träffa lite tillresta tekniker från Norrbottensteatern för att prata om upplägget inför repstart. Nu är det ju snart dags och det ska bli så sjukt roligt att komma igång på tisdag! Äntligen blir projektet något mer än bara planering! Kul också att samla alla medverkande!

Lite matshopping och sedan hem för att börja med middagen och för att ta emot kärlekarna från Luleå!!!


Oskar och Lisa!!! Så härligt att få träffa er igen! Som jag har längtat! Ni förstår ju att mars har varit en ovanligt bra månad när vi lyckats få till mysdagar med båda barnen och deras fina respektive! Vi har tur!


Lite galen snökastning...


Och mycket skratt! Det vilar inga ledsamheter kring de här finingarna!


Och när sonen beställt grillat - så grillar mamman...


Det blev oxfilé, sallad, rotsaker, blomkål och coleslaw! Gott... Jag var faktiskt tvungen att äta långsamt och njuta... Grillat är godast!


Resten av kvällen har spenderats i soffan till hockeyn - och det verkar ta sin rundliga tid. Nu är period 4 över och fortfarande är det 1-1 mot HV71... Kom igen nu grabbar!


Och ge dig mamma!!! Haha! Ja, jag plågar kärlekarna men det är så roligt att bläddra i bloggen och hitta andra bilder än selfisar... Haha!
 
Nu hejar vi fram AIK i femte! Måste gå!
 
 
 

Jobba, jobba, jobba...

Ibland önskar jag att man kunde stoppa tiden, bara stänga av och se verkligheten stå stilla medan man själv åker bort och förlustar sig! Haha! Men nu funkar det ju inte så... Tar man ledigt en vecka så samlas jobbet på hög. Inget undantag den här gången heller. Jag är dock mer laddad att ta hand om uppgifterna och det är ju bra!
 

Ni ser ju hur pigg jag försöker se ut trots vädret... Haha! Ja, man skulle ju kunna strunta i att åka bort och bara vara hemma och jobba - men det funkar ju inte heller. Man måste ta chanserna här i livet:
 
Precis! Inget för mig! Här ska tas!
 
Glada över att komma oss hem igår även om vi blev försenade 1, 5 timme.
Bättre sent än aldrig! Herregud vad jag slänger klyschor omkring mig...
 

Vädret har väl inte varit det allra bästa så det har gått alldeles utomordentligt att sitta inomhus. Nu har jag gått igenom alla inkomna mail, åtgärdat allt jag hunnit och skickat rapporter, upplysningar, frågor, mail, mail, mail... 

Under tiden har det inte hänt så mycket här ute... Jo, mer snö. Men maken är ju ledig resten av veckan så jag hoppas på tur när det gäller snön. Han eller "blia"! Haha!
 
Nu orkar jag dock inget mer! Blir en lång dag imorrn också så det är bara att ladda med lite sömn! Sov gott alla!
 
 
 

Shopping och skitväder...

Snart hemma igen! Sitter på Arlanda och skriver några rader innan det är dags att gå ombord. Har varit en alldeles utomordentlig sista dag i Stockholm men nu vill vi hem! Och när jag säger att det varit bra idag så förstår att det också har varit lite shopping... Haha!
 

Emilia tipsade om "& Other Stories" på Biblioteksgatan! Mmm... Gick jättebra! Haha!


På väg tillbaka från Stureplan (som jag tycker är väldigt snobbigt) så började skitvädret... Men shopping kan man ju ägna sig åt inomhus och där är vädret alldeles utmärkt! 


Här ser ni också tydliga bevis på att jag faktiskt också väntat utanför ett provrum medan maken var inne och testade en tröja! Otroligt! Men skämt åsido är det han som stått för ett fantastiskt tålamod under den här resan! Tusen Tack för alla timmar i affärerna! Jag är helnöjd!


Och jag blev också, otroligt nog, lite trött på klädaffärer så vi ägnade sista timmarna åt heminredning och andra typer av affärer. Här är vi inne i PUB-huset och ska upp för att kika på prylar från House Doctor som Emilia gillar. Du skulle ha älskat utbudet gumman!


Mycket mässing och koppar... Vi saknade dig!


Jag kollade också in lite konst och det här måste väl vara en tavla för mig? Haha!
 

Tillbaka på hotellet fick jag fånga maken på bild - med ännu en häst... Det här hotellet verkar krylla av dem - eller så är hästhuvuden väldigt inne? 


En burgare på Belgobaren och så bar det iväg!


Mera busväder - men vi hade gott om tid. Och mössa (Ulf) och handskar (jag).


Tog flygbussen och jag fick tydligen mycket tid över... 


Jättemycket tid... Haha! Jag måste ha något att göra hela tiden och nu blev det till att leka med kameran.


Ja, ni ser själva. Det har snöat i Stockholm! Flera flingor!


Maken sliter i ovädret...

Och tog med sig halva trottoaren in... Haha!
 
Nej, nu ska jag packa ihop och gå ombord snart! Ha det gott alla glada! Ser att AIK leder med 3-0 så jag känner att de klarar sig fast att vi inte följer matchen. Stort Tack till Ulf, Emilia och Abbe för fantastiska semesterdagar! Det här gör vi om! 
 
 

Mera maaaaaaaaaaaaaaaat!

Vi bara äter! Men det är väl det man ska leva av? Ja, åtminstone till hälften... Sture Karlsson, bonde från Övre Bäck, sa alltid: "Mat'n jer halve fö'a! Rest'n jer Kultur!" Haha!
 
Men det blev en bra kväll! Vi fick ju upplevelser av våra barn till jul. En smartbox med trerättersmiddag av Emilia och Abbe och konsertbiljetter till Bo Kaspers Orkester av Oskar och Lisa! Jättebra presenter och konserten ska vi åka upp och se i Luleå sista helgen i mars! Ska bli otroligt roligt! Julen räcker väldigt länge på det här viset.

När man får en Smartbox finns det ju några givna restauranger att välja mellan. Vi hade inte varit på någon av dem och valde på chans "Grossmanns" eller "GQ" på Östermalm. Tog en taxi dit med en kvinna som jobbade på övertid trots att hon fyllt 70! Men hon körde bra, höll jag på att säga, tills hon svängde mot körriktningen, körde mot rött och höll på att krocka... Haha! Men hon jobbade bara tre dagar i veckan. De andra dagarna hade hon bilen utlånad till en kompis. Som var 74... Haha!
 

Här är vi i alla fall på plats och vi blev serverade minilammkorvar som aptitretare, anklever till förrätt, bouillabaise till varmrätt, citronsorbet till smakbrytare och créme brulé till dessert...


Den smakade ljuvligt och vi blev så otroligt mätta eftersom serveringen gick nästan för snabbt! Bestämde oss för en promenad hem för att må lite bättre och det var skönt!


Passerade Dramaten och morsade på min favoritskådis Margaretha Krook! Hon kunde verkligen "fylla ett rum"! Jag tror att det var jag och Jonas som för många år sedan såg henne där i "Gertrud Stein, Gertrud Stein, Gertrud Stein". Ensam på scenen i tre timmar men inte en långtråkig sekund! Musiken av Eric Satie är fortfarande en favorit!


Passerade NK och såg deras roliga skyltning! Kul att det är samma barnvagnar som i sommarteatern "Tre kärlekar". Såg ett äkta exemplar i en antikaffär ett par kvarter innan!


Och utanför entrén till NK höll trädgårdsmästaren i "'Äntligen hemma" på att lasta av fullstora träd tillsammans med några andra gubbar. Måste ju bli en bild...


Sedan larvade vi oss ett tag till. Mycket statyer blir det!


Avslutar med Sergels Torg och "Kristallvertikalaccent" - som glasobelisken av Edvin Öhrström heter. Den kallas även "Pinnen" så det är inte bara Skellefteå som har en egen... stolpe! Haha!
 
Back home! Nu blir det bara att landa i sängen och se fram emot morgondagen och sista semesterdagen innan vi är tillbaka till vardagen igen! Det börjar hagla mail så det är bara att börja ladda om!
 
Sov gott alla glada! 
 
 

Stockholm å Fotografiska!

En nättare försening på en timme men framme i Stockholm och lägenheten i tid för att följa Skellefteå AIK:s slutsekunder som Fredrik Lindgren så förnämligt tog hand om! Vinst igen!
 
Och lägenheten är renoverad sedan förra året med nytt kök och nya golv mm! 
 

Och här ser du Sofi att även sofforna är utbytta! Det var faktiskt på tiden! Slapp avslutning på kvällen där vi mest låg och slötittade på TV och läste. Man blir ju trött av att resa också. Ja, man bli trött av allt i storstäder så vi måste väl ta ledigt en vecka när vi kommer hem... Haha!


Espressohouse har också öppnat i huset mitt emot så det blev en skön frukost ute! Maken ser ut att vara på lyset redan till frukost... Haha! 

Sedan tog vi vårt pick och pack och checkade in på hotellet. Ja, vi hade gärna bott två nätter i lägenheten men idag var det nya gäster i antågande. Framme på Freys ser vi att vi har sällskap:


Ett hästhuvud på väggen! Är det maffian som varit framme? Neeeej...


...då skulle det väl ha legat i sängen! Haha!

Men vi hade ju inte tänkt stanna på rummet hela dagen. Bara att ge sig iväg ut och ta sig till favoritstället:


Fotografiska! Känns stabilt!


Och här får ni en bild av snökaoset utanför...


Började med att säga hej till Robert Frank - världskänd fotograf som i år blir 90! Mycket vardag och intuitiva bilder utan någon annan plan än att skildra verkligheten. Intressant!


1954 fick han stipendium från Guggenheimstiftelsen för att dokumentera vardagen i USA genom en resa tvärs över landet. Det ledde till boken The Americans med förord av Jack Kerouac. Bilderna togs helt intuitivt och folk kunde vända sig bort från kameran, landskapen var övergivna och karga eller "Mer likt Ryssland" som Frank sa. 


Här har han också poträtterat Kerouac (som ju är en av sonens favoritförfattare!)


Här är en känd ögonblicksbild från Montana. 

Kritikerna var hårda och tyckte att han speglat Amerika felaktigt - att han angripit USA . Själv såg han nog mer än vad de vanligtvis ville visa upp och hade fångat patriotism, rasism och korruption - och det var knappast populärt. 


Men bilderna är bra och här en från 1962 där man läser om Marilyn Monroes bortgång. 


Nästa utställning handlade om jakten på lycka där man oftast slutar besviken och sökande efter nya kickar.


Mannen som hade allt fick bli en bildserie där en man ges olika attribut som tillför korta lyckorus och sedan måste bytas ut. Är det så? Måste fundera på det här när jag shoppar nästa gång... Haha! Nu tror jag inte att det blir så mycket mer eftersom väskan är proppfull... Gummistövlarna tog priset!

Men så här såg bilderna ut och de spelades upp filmiskt:
 

Ja, det var massor med varianter och jag tyckte att utställningen väckte en del intressanta frågeställningar! 


En trappa upp kunde man se Roger Ballen's Theatre of the Absurd som var foton från märkliga installationer och scenografier. Kanske inte helt i min smak.


Det fanns t o m installationer på plats - som den här med en man och insnärjda fåglar... Det var väldigt mycket fåglar! Han kopplar dem till både himmel och jord och såg dem som någon sorts övergång. 


Det här rummet hade han inrett med skräp han hittat i Stockholm...


Och det här skräpet kommer från Skellefteå... Haha!


En annan utställning med arrangerade bilder som jag tyckte var sådär. Jag har sett så mycket bättre på Fotografiska! Tur då att de har en magisk restaurang signerad Paul Svensson!


Vi tog en matjesillmacka till lunch! Mmm...


Och utsikten från Bistron är fantastisk!

Sedan trampade vi vidare upp mot Söder direkt från Fotografiska. En nätt trappa på 140 trappsteg! Nu fick man göra en jämförelse med vår trappa i Dubrovnik på nästan 400 steg som vi traskade upp och ner flera gånger varje dag!


Maken hamnade i en svacka? Haha!


Och jag fick en ny vy över bätterstället! 
 
Härlig dag som nu ska avslutas med middag på stan! Återkommer!!
 
 
 

Lite historia...

I skrivande stund sitter vi på ett försenat tåg till Stockholm där vi ska stanna ett par dagar (ja, inte på tåget hoppas jag!). Tidigare idag var det alltså dags att checka ut från hotellet och först då började vi prata om huset och vad som varit där tidigare. Maken hade kollat lite och upptäckt att det tidigare varit sockerbruk och senare blev Fürstenbergska palatset där paret Göthilda och Pontus Fürstenberg lät konstnärer komma och bo gratis (i deras enfamiljsvilla på 6000 kvadrat...) och i gengäld smycka huset med konst! 

Och det var inga okända namn utan Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors
m fl som kom och huserade. Efter en tid rack inte utrymmet(!) så de fick bygga på en våning som blev konstgalleri. Härifrån ringdes första rikssamtalet i Göteborg och här lyste också första glödlampan. 1907 övergick det till att bli hotell och all konst testamenterades till Göteborgs kommun. 1968 var en rivning planerad men nu är det renoverat igen i en lite annorlunda och ganska mysig stil.
 
Placeringen på Brunnstorget gör det oerhört centralt och vi har trivts som fisken!
 

Här bodde jag också tillsammans med Anna förra året och nu förstår jag ju varför någon har gjort denna lampa av penslar i olika storlek... Kul!


En och annan kristallkrona i taket ner till frukosten!


Och den här långa salen passerar man när man ska gå till frukosten. Här har det nog varit ett och annat party! Och gubbarna på bilden längst bort är ju givetvis Zorn och gänget!


På väggarna sitter ett collage av diverse brev och teckningar som sänts till Fürstenbergs. Det här var ett julkort från familjen Larsson!

Men nu ska vi väl inte bara vara historiska. Vi lever ju i modern tid och det betyder att maken googlat fram en butik för specialbeslag som skulle finnas in närheten av Backaplan!


Jajamen! Vi hittade dit och här ser ni honom med något lystet i blicken... Haha!


Stärkt av denna shoppingrunda tog han till nya grepp på väg tillbaka... Haha! Åter i stan passade vi på att träffa kärlekarna för lunch och massor med hej-då-kramar!


Vilka sötingar! Massor med kärlek till er båda fina och tack för en magisk helg!


Ulf fick också visa upp en del fiffiga saker som han köpt - både till sig själv och Emilia! Jo, de delar beslagsintresset!


Själv lade jag mest beslag på andra saker som numera ligger i både påsar och väska... Och en otroligt god citronmarängpaj fick avrunda mathelgen!


Som en fornlämning sitter jag här en sista gång i hotellfönstret... Så mätt att jag inte kunde röra mig. Haha! 

Och nu är det full fart framåt! Mot Stockholm! Känns lite sorgligt men jag är glad att vi kom oss iväg och fick så fina dagar! Hej då Göteborg! Ses snart igen!
 
 

Söndagshäng!

En skön söndag tillsammans med finflickan! Vi gick ut hårt efter frukost och åkte till nästa bätterställe:
 

IKEA! Här trivs vi allihopa!


Det är heller inte på många ställen man får två kaffe och bulle samt en varmkorv för sammanlagt 15:-! Haha! 

Bra runda med minimalt med inköp. Vi servade istället Emilia med lite bärande och smakråd. Det är ju roligt att bara få hänga, umgås, prata, skratta - vara! Det här vardagsumgänget saknar jag så ofta! Bara att passa på att njuta!


Men kanske inte så här mycket... Haha! Ja, en upmaning där "inte" ingår vill man ju bara bryta mot! I'm loving it!


Buss tillbaka och sedan skildes vi... en timme eller så... Vi hade nåt ärende kvar på stan och sedan åkte vi hem till Emilia och Abbe för lite mys och fix i lägenheten. Vi måste ju få göra lite nytta också när vi ändå är här.


Emelie Marklund kom också över en stund (Ja, jag kör lite namedropping nu Maggan)! Här ger vi henne cred för att hon löste problemet med bristen på strykjärn när vi skulle fålla gardinen som skulle hänga i sovalkoven. Vi hade ju köpt snabbfållband...


Smart Maggan! Funkade hur bra som helst! Ett husmoderstips! Haha!


Här har maken satt upp klockan som Emilia fick till jul och dottern fixat vietnamesisk sallad, kyckling, nudlar och het dressing med lime och chili! Såååå gott!


Frågan är ändå om inte det här var godaste maten hittills! Sällskapet är i alla fall svårt att överträffa! Ja, i brist på båda barnen alltså!
 
Nu har vi myst i soffan, sett TV och till slut kommit tillbaka på hotellet. Imorrn afton tar vi tåget till Stockholm men hoppas hinna ses för en sista lunch med kärlekarna! Tack för ännu en fin dag!
 
 
 

Maaaaaaat...

Vilken kväll det blev! Inte vilt party i högljudd miljö utan snarare sofistikerat, elegant och en aning "stiff". Ja, det är inte alltid man känner sig riktigt hemma på så här eleganta restauranger och risken för att göra bort sig är groteskt stor (särskilt när man är så högljudd som jag! Haha!) - men vill man testa nya saker och äta landslagskockars mat så får man finna sig i en viss civilisering. 
 

Så på med partyblåsan och syrrans halsband som jag glömt lämna tillbaka... Sorry, men det fick vara med en gång till!


Och iväg till Thörnströms Kök för att fira Emilias födelsedag så här en vecka senare! Vi inledde naturligtvis med skumpa! Jo, riktigt. På såna här ställen finns inte ens Cava...
 

Abbe - bakom en miljon glas... 


En aptitretare med långkokt lamm och färskpotatis med hollandaise. Mmm... Tänk att rätter som rimmad lammbringa nu kommit in i finrummet igen!


Kungskrabba med rotselleri - och lite krisp! Vi instagrammade mat med #crizp hela kvällen för att hålla kontakt med barnens kusin Johan som både älskar elegant mat och Göteborg! Du skulle ha varit med!


Intressant brödservering! Bad maken göra ett "fat" till mig!


Grillad ryggbiff... Mmm...


Smakbrytare med svartvinbärssorbet och citronskum... För att rensa smakerna innan desserten!


Och den äppliga desserten flamberades vid bordet! Elegant!


Det här var också nåt så sjukt gott! Äppelvariationen flamberades i lokalproducerat äppelbrännvin och äpplena var förstås också lokala. En karamellglass, en mazarinkaka, nötter och annat krispigt.... Bäst på hela kvällen!

Om alla blev nöjda?


Självklart!


Snuset tog priset... Haha!


Och bordsgrannarnas avec-vagn gick inte av för hackor. Tre våningar fyllda! 


Trött och nöjd! 
 
Nu laddar vi för lite IKEA och det borde funka efter ännu en mastodontfrukost! Synes!
 
 
 

Göteborg levererar!

Skönt att ha semester några dagar! Jag njuter verkligen! Göteborg är precis som vanligt en alldeles underbar stad att besöka! Den har lite småstadskänsla och folk är vänliga och tillmötesgående. Inga snorkiga, stressade människor som jagar omkring och det känns helt rätt för oss nu! När papperet var slut på en offentlig toalett så tog t o m damen före mig upp ett paket näsdukar ur väskan och frågade om jag ville ha ett par... Det händer INTE i Stockholm! Det händer ju knappt i Skellefteå... Haha!
 

Hemma är det nog också heta diskussioner om "HOCKY-bilagan" som vi bara sett på nätet. Jag kanske är korkad men jag reagerade inte så mycket. Tycker att maken som vanligt tagit bra bilder och gjort en fin plankning av ROCKY-filmen! Att man sedan presenterar spelarna som slagskämpar får man väl ta med en nypa salt och lite humor. 

Ja, jag retar säkert någon men för mig är det ett större problem att alkohol serveras på arenan än att man ser fejkade bilder på sminkade spelare. Verkligheten i hockeyn är ju fan så mycket värre! Vill man undanhålla sina barn från våld så ska man nog inte välja att ta med dem på hockey överhuvudtaget. Titta gärna på den här filmen från Kanadensiska ligan. Den har visats på Youtube mer än en miljon gånger redan och det är garanterat många barn som kikat:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/article18540753.ab
 
Jag försvarar verkligen inte våldet men jag tycker att det är ett större problem med våld på själva matcherna än att se bilder på spelare som inte ens är på riktigt. Och jag hävdar att det inte heller är bra för barn att sitta bredvid personer som blir så fulla att de knappt kommer ihåg att gå tillbaka när nästa period börjar... På ett idrottsevenemang! 

Men som tur är slipper vi diskussionerna idag och jag ska snabbt övergå till Göteborg igen! Efter en härlig frukost med Emilia på hotellet så gick jag uppför röda mattan och gjorde en "Rocky" - eller heter det en "Oskar Möller" nu? Haha!
 

Håller i alla fall tummarna för Skellefteå och ser fram emot en vinst trots att det verkar ha börjat med underläge... Men det vänder! Jepp, redan i skrivande stund faktiskt! 1-1 nu.


Och maken träffade också nya vänner. Han lever som vanligt på hoppet! Haha! Sedan packade vi ihop oss och tog bussen ut till Frölunda för att hälsa på Abbe och käka lunch!


Passerade Götaverken - så nu har ni fått se det också!


Shoppingen fanns även där ute och maken var värst! Ja, till en början i alla fall... Haha!


Kalasgod sallad på ett bra ställe där portionerna kunde ha räckt till två... Vi går inte hungriga här!


Sedan vände vi Frölunda ryggen - och det gör vi väl i hockeyn också hoppas jag! Får lite reaktioner på min "Skellefteå-knapp" på jackan...


In till Nordstan för att se Emilias butiker! Här är Håkanssons som ju är en kedja som Scorett har köpt.


Mitt emot ligger Västsveriges största och nyaste butik och butikschefjobbet där är också hennes! Fin personal och härlig stämning i butikerna! Som chef får hon kramar när hon kommer in och det händer väl inte på alla arbetsplatser... 

Och jag fyndade naturligtvis:


Coola va? Det är gummistövlar! Hur fina och sköna som helst med lägre skaft! OCh när jag blir trött på dem kan jag ju alltid ge dem till "Emma"... Haha!
 
Nu laddar vi om för en gourmetmiddag på Thörnströms Kök! Lovely! 
 
 

Äntligen!

Det var inte helt enkel att komma sig iväg... Bokade ju extra biljetter med Norwegian men när vi kom på Falmark hade vi kommit med ett SAS-plan så jag kunde boka av biljetterna bara ett par timmar innan avresa! Ja, jag körde lite hängslen och livrem - men jag avskyr att få mina planer grusade och sitta en hel dag på Arlanda!


Firade direkt! Haha! Lite shopping är, som någon sa, lugnande för nerverna... Jodå, maken handlade också. En tidning... ;)


Framme i Göteborg checkade vi in på nyrenoverade Palace och togs emot av den här magiske mannen! Han serverade även drinkar och charkuterier...


Jag hade bokat billigt rum så vi fick inte ett av de nyrenoverade - men vad gör det när det ser ut så här? Stort och luftigt med sittgrupp och kakelugn!


Man kunde slå sig ner och läsa Di Weekend om humorgruppen "Klungan"! Fast bilden är en aning arrangerad... Vi ville ju komma oss ut snabbt för att möta upp:


Emiiiiiiiilia!!! Vilken gläääädje! Oj, vad vi har längtat efter vår fina flicka!


Jag säger som skyltarna: Mmm.... Goa, fina Emilia som jag saknar varje dag!


Hon är bara så magiskt fin - och blir snyggare för varje dag! Hur gör hon? 


Serious shopping! Men vilket fint sällskap!


Först lite lunch på Kungstorget! Bra ställe där ägaren också laddade min mobil...


Mer shopping! Jag fick inte allt...


Men vi såg massor! Och Bolia hade en rolig kaffehörna!


Vi var tvungna att ta en paus och stärka oss med kaffe! Ja, ja... och kakor!
 

Tillbaka på rummet och nu började det regna. Och blåsa! Förstår att vädret är detsamma hemma.


Efter vila åkte vi till Emilia och Abbe med presenter eftersom Emilia ju fyllde år förra helgen!


Avslutade kvällen med kärlekarna och otroligt goda tapas på Leonardo!


Ljuvligt gott! 

Blev en lite blöt promenad till hotellet från spårvagnen eftersom vårt paraply blåste sönder. Jag tror inte att vi var ensamma om det:

Haha! Nån måste ha blivit lite arg...
 
Underbar dag, härligt sällskap, bara kärlek! Tack Emilia och Abbe för ikväll! Nu blir det sömn för föräldrarna som steg upp redan halv fem... Sov gott alla!!!
 
 
 

Vi är olika...

Helt seriööööööööööst! Jag önskade igår att jag var man - men det har gått över nu! Maken har packat... Och hittar plötsligt nya tröjor som aldrig är använda! Hur det går till? Jo, han tar förmodligen alltid den översta som är nytvättad och bläddrar aldrig i högen där han sparat de snyggaste... Sedan viker han dem med framsidan in så att man inte ser eventuella märken eller tryck... Behöver jag säga att många är svarta? Haha!
 
Nä, annars är han ju bra! Och i garaget tror jag han använder ALLA verktyg! Ja, vi har skojat om packningen idag eftersom han alltid tar med sig för lite kläder - och jag för mycket... Men det är bara att gilla läget! Vi är olika!
 

Och jag ska inte klaga! Jag har ju haft assistent... 
 
Annars har jag jobbat tills nu. Det blåser som sjutton här ute, Smhi varnar för storm och vi ska åka 06.30 från Skellefteå imorrn bitti. Har just fått mess från SAS att vår anslutning till Göteborg är inställd och att vi är ombokade till 07.00... (Då är vi väl i höjd med Sundsvall... haha!). Alla andra flyg är fullbokade och jag har just köpt extra flygbiljetter med Norwegian... Det är ju själva fanken - men vi SKA till Göteborg... 
 
Skrållan har lovat stanna hemma och ta hand om huset och grannarna! Känns tryggt!
 
 
 

Bästa rådet!

Ja, jag har jobbat igen... Heeela dagen - med projektet, ett ideellt uppdrag och ett annat event som kommer framöver! Har dock haft besök av finaste Anna på kaffe och hon fick stå ut med mitt sittande vid datorn... Väldigt oförskämt av mig men hon godkände premisserna och jag blev glad över få hinna surra med nån fin männisch under tiden! Kram!!!
 
Fortsatt jobb, ätit tjocka grillkorvar till nån sorts lunchmiddag. Vet ni förresten att varje korv innehöll 250 kcal! Jag åt två... Inte 5:2 - utan 2... Verkar vara min grej! Tror jag ska äta de andra 5 imorrn... Haha!

Har också tvättat ett par maskiner och erbjöd mig att ta hand om makens bästa skjortor. Ibland vill jag verkligen vara man... Snygga skräddade skjortor och kavaj - klart! Jag har ju miljoner saker i garderoben och ändå inget att ha på mig... Men nu var det tvättrådet jag skulle komma till. Det var det bästa jag läst. Trodde ett tag att det var en mansgrisproduktion och förberedde mig på att bli arg. Men nääeee...
 
Så fiiiint! Skjortan kommer från Savvy Citizen och de verkar vara nån med humor som jobbar där! Eller nån som driver en kemtvätt... Haha!
 
Ja, jag blev då på gott humör! Ännu bättre blev det eftersom jag tittade in i datorskärmen och kände att... näääeee, det här duger inte. Bättre att åka ner på 360 och köra skiten ur sig ett tag och sedan fortsätta med rensad skalle. Funkade! Blev både glad och förbrände 2 korvar... Haha!
 
Träningen är väldigt bra för mig. Jag blir som sagt ingen sylfid men jag mår så otroligt mycket bättre! Body and soul! Nu ska jag ge mig för idag. Det får bli mitt bästa råd idag!
 
 

Mod!

Sitter och jobbar! Ja, det blir ju så här när man inte kommer igång så tidigt på morgonen... Haha! Men jag borde faktiskt strunta i att jobba på kvällarna och börja städa huset eller sy nya gardiner eller nåt annat som skulle göra att det kändes lite fräschare här hemma. Men det blir väl när vi kommer tillbaka med ny inspiration från Göteborg och Stockholm! Just nu längtar jag mest iväg!

Gjorde ett avbrott för Mammografi där jag faktiskt träffade en namne som brukar bli uppringd av människor som frågar om hon är "den glada Monica"? Wow! Om jag går under epitetet "glad" så blir jag faktiskt nästan rörd... Nu har ju inte dessa människor sett mig när jag är sur, stressad och arg - men det är kanske lika bra... Haha! Ja, det var en trevlig kvinna jag träffade så jag tyckte att hon i så fall också skulle kalla sig "den glada"!

Kul med folk som pratar i väntrummet - för det vi väntade på var kanske inte lika roligt...
 

Men nu läste jag information på dörren och inser att det är för min skull som de klämmer hårt! Ja, jag var väl inte särskilt upprörd - men det tar faktiskt ont... Kontroller vartannat år är dock en billig livförsäkring! Tack!

Åkte på teatern för lite möten och kom sedan hem och tog emot en ny leverans från Brobergs fisk! Nu har vi både fisk, lammfärs, kryddor, fikonmarmelad och lagrad parmesan hemma... Jo, de utökar!


Det blev därför en kalasdessert... Såååå god ost! Och marmelad! Skickade en bild till maken för att fresta honom innan han slutar jobbet men jag tror inte den gick iväg. Nu får han ju snart smaka så det är väl ingen fara. 

Lät TV:n stå och surra i bakgrunden och fick glädjen att se teaterchefen Fransesca Quartey vara spanare i Gokväll tillsammans med "klokskapet" Stefan Einhorn! 


En perfekt duo! Stefan Einhorn har den mest behagliga röst man kan tänka sig - den är nästan lite meditativ! Han spanade om situationen i Uganda och Fransesca om de senaste nazistupproren och vårt värnande om demokratin! Mycket bra båda två!
 
Men bäst och modigast idag var ändå en god vän som vågade trotsa sina rädslor! Bra jobbat du underbara kvinna! Hon lade också upp den här fantastiska dikten på FB och jag bara måste ta med den som en ljuvlig avslutning på den här dagen! Jag tillägnar den alla som behöver lite extra mod - och en gynnsam vind!
 
För att man skall kunna flyga 
måste skalet klyvas
och den ömtåliga kroppen blottas

För att man skall kunna flyga
måste man gå högst upp på strået
också om det böjer sig
och svindeln kommer

För att kunna flyga
måste modet vara 
större än rädslan
och en gynnsam vind råda

ur ”Instruktion för skalbaggar” av Margareta Ekström
 
Och efter en sån avslutning kan man ju inte sitta kvar och jobba... Nu är jag så modig att jag ger upp för idag! Sov gott och var rädd om er alla underbara!
 
 

Vägren...

Kändes kanske lite surt att ta ut bilen när den nu var nytvättad och allt. Men det gick bra tills jag hunnit ungefär halva vägen...  


Hmm...

Jag kan rapportera att bilen numera inte är ren... Inte ens väg-ren... Men det är bara att gilla läget. Skönt ändå att kunna åka på bara vägar nästan hela vintern. Det är minsann inget man är bortskämd med!


Därför kom jag också snabbt fram till Norsjö där jag bokat möte med Kommunens Ledningsgrupp. Att hitta själva förvaltningen var inga problem. Raka spåret och sedan en snabb inbromsning strax innan man når väggen... Haha!


Gladde mig åt att de annonserar Kulturevenemang på den digitala tavlan! Välviljans pris får ni inte missa! Varken i Norsjö eller Skellefteå!

Sedan blev det några timmars möte där vi pratade igenom deras tredagarsarrangemang kring Värdegrundsarbetet som jag ska vara moderator för i slutet av maj. Härliga människor som bjöd på sig själva och en bra diskussion kring vad som ska ingå. Nu blir det att jobba lite på kammaren innan vi ses igen i april. Kul uppdrag!
 
Ikväll har det blivit träning med Anki och alla tjejerna i träningsgruppen! Jag blev så slutkörd att jag inte ens orkade prata... Haha! Och när jag kom hem såg jag "Husdrömmar" om ett par som köpt ett enormt projekt och under det år som TV-teamet följde familjen både hann separera och få cancer (mamman)... Man inser att man inte har det värst och tackar en extra gång för det egna livet! 

På tal om bröstcancer så ska jag på Mammografi imorrn. Det är ju bara en rutinkontroll som alla kvinnor blir kallade till och jag har inga känningar alls - men det tar ju bara så helvetiskt ont när de klämmer ihop brösten! Men jag ska inte klaga - det är ju bra med kontroller som gör att bröstcancer upptäcks i tid. Men ponera att tillvägagångssättet hade varit detsamma för "pappografi"... Ja, då hade det varit nedlagt eller förbättrat för länge sedan... 
 
 

Söndagspromenad!

Skön dag även om jag skulle velat ha lite mer sol! Tänkte ändå att det var dags att börja återuppta promenad- och löpturerna. Maken springer ju och han aviserar gemensamma motionsrundor när vi åker till Göteborg... Hmm.. Bara att bita ihop alltså!  
 
Nu tror ni säkert att all min träning har gjort att jag kan slänga mig ut i löpspåret och orka hur mycket som helst... Moooahhahahahaha!  Nääääeeee... Jag tror att jag tillhör den där lilla klicken av befolkningen som inte kan tillgodogöra mig träning över huvud taget. Inte balans heller... Det är ju inte direkt något kalasföre och när jag skulle gena mellan ett par isfläckar gled jag i ultrarapid tills jag satt på rumpan! Men det gick bra och jag gav inte upp. 
 

Kände mig i alla fall nöjd efter att ha fått en knapp timme utomhus! Särskilt nöjd med fysiken är jag dock inte. Tycker faktisk att min kropp kunde bjuda tillbaka när det gäller konditionen - men jag får väl fjäska lite för den... Ge den ett äpple eller nåt! Haha! 
 
Annars lite pyssel här hemma och god fisk till middag! Tyckte att jag hade så mycket tid över men efter ett par timmars planeringsjobb så är dagen slut. Lite deckare på TV och sängen. Imorn ska jag till Norsjö på möte om ett kommande uppdrag som moderator. Det gillar jag!
 
Högst ointressant blogginlägg men det blir kanske bättre imorrn. Håll ut! See you!
 
 

Kvinnor och kärlek!

Jag har inga poblem med att utse Veckans Kvinna idag! Det vimlar ju av er där ute och jag hoppas ju att ni bli firade och höjda till skyarna, rättvist behandlade och respekterade alla dagar! Inte bara på Internationella Kvinnodagen. Hos oss firar vi en kvinna extra mycket. Nämligen hon som tog oss med storm 8 mars 1990 och sedan dess bara gått från klarhet till klarhet! Eller från kärlek till kärlek!
 
Söt som ett sockertroll redan som bebis och med ganska bestämda åsikter! Hon har alltid vetat vad hon velat och vred av sig mössan tre gånger innan jag fick ner henne i babyliften - redan på BB! En vinnare!


Idag blir hon 24 år, är galet snygg, bor i Göteborg sedan fyra år tillbaka, jobbar som butikschef och har träffat världens finaste Abbe! Hon är driftig, smart, kärleksfull, rolig, omtänksam och den dotter jag saknar varje dag här hemma! Miljoner Grattiskramar och massor med kärlek till dig finaste Emilia! Vi älskar dig!

Känns konstigt att inte få kramas på rikt' men vi ska åka ner på fredag och rå om henne några dagar - blir otroligt roligt! Dessutom är hon bääääääääästa shoppingkompisen! Det kommer med andra ord att bli en dyr sväng... Haha! 

Idag har jag annars tagit det väldigt lugnt och njutit av ledighet ensam hemma. Det är också så skönt ibland att bara vara... Men jag blev lite sugen på sällskap och kramar och då passar det bra att åka en sväng förbi syrran!


Den här solstrålen blir man ju också helt lycklig av! 


Och lillebror börjar närma sig så snart är vi bästa vänner! Han är en rätt stadig bit... Och vill helst bara stå!


Tror att han kommer att gå rekordtidigt - bara han får till balansen! 

Och idag fick jag både hålla i och gosa! Men precis som sin storasyster så tror jag att han tycker att jag pratar för mycket...


Eller vad säger ni? Haha!


En så goooo unge det här också! Tack för idag familjen Bergvall! Man blir glad av er! :)


Och fint blev det i köket med nya stolar och ny hylla! Mammas gamla "Berså" trivs!

Ja, och vad skulle jag mer hitta på för att glädja mig själv denna kvinnodag - om inte en biltvätt? Upptäckte på radion att hockeyn hade börjat och drog slutsatsen att tvättkön förmodligen skulle vara obefintlig... Jajamen!

Så nu tittar jag ut och tänker: Vems svarta bil är här på besök? Min var grå och helt täckt av salt... Det räcker väl inte så länge men det gjorde mig (och bilen) glad idag och det räcker bra!
 
Nu Mello där jag håller på Ace Wilder! See you!
 
PS. Vem är det som stylar, eller kanske inte stylar, programledarna? Tråkigt att klä ner en så snygg tjej som Nour! Och varför har man titelmelodin till "House of Cards" i bakgrunden? Fanns det inget nyskrivet svenskt? Nej, nu ska jag inte gnälla. Jag ser ju programmet av egen fri vilja! Mest passion...

Att jobba med passion är inte det sämsta! Det är i alla fall ett roligt begrepp att använda om något som skulle kunna vara en vanlig jobbdag! Ikväll hade jag planerat att avsluta den med en resa till Luleå för att se en föreställning, träffa regissören och naturligtvis krama om Oskar och Lisa. Men jag är sliten efter en tuff vecka och kände att jag faktiskt måste kunna ändra mig! Och jag gjorde det! Jag är inte bra på det där men det kändes oerhört skönt att komma hem och bara slänga sig i soffan istället för att sitta i bilen igen.

Nu är min plan att efter yoghurt och nötter i soffan bara se lite onödig TV och sedan slänga mig i säng! Jag kan längta så mycket efter att soooova... Men jag kanske piggnar till eftersom jag hade en bra och ganska sen morgon - borde alltså klara några timmar till!
 

Dagen började bra och när jag väl steg upp var Ulf och Johan redan igång med att prata skog och annat som hör till när man blivit hemmansägare. Johan hade med sig chokladwienerbröd och hämtade även Thaimat till lunch! Vilken service! 


Såå gott! Efter lunchen åkte jag ned på teatern för vara med på produktionsmöte tillsammans med ateljépersonalen och scenografen som var på plats idag!


Bra och effektivt möte! Allt flyter på och med all fantastisk personal är jag inte förvånad! Tage är teknisk chef och lugnet själv - det är väldigt bra! Även för såna som mig... Haha!


Leffe är världens bästa teatersnickare och den som tagit han om bygget! Svetsjobbet har varit ute på entreprenad och sedan hyrde vi en industrilokal för att sätta upp allt. Jag visade ju bilder redan igår men ni får ett par till idag. Jag och Fransesca åkte dit för att se allt på "rikt"!
 

Fascinerande och väldigt väl genomtänkt - från konstruktionsritningar till färdig produkt! Dekormålarna var redan igång med att grunda första omgången skivor!


Catharina och Jimmy i full gång! Här kan det se ut som om de målar var sin färg och möts på mitten men jag kan garantera att det målas i teaterns favoritfärg: Svart! 


Teaterchefen på plats! Om det här hade varit Lulu Carter så skulle det mycket väl kunna vara en ovanligt ärtig målare i arbete - men i verkligheten finns arbetskläder! Tur! Hon var i alla fall kanonnöjd! Och jättesnygg!

Avslutar med en bild av Jimmy med ett tillbehör jag måste visa maken: En burk med lock anpassad till roller så att man kan stänga till och ta fram samma nästa dag utan att den torkat ihop! Definitivt köpläge! Fanns även små!
 
Nu sitter jag själv här hemma eftersom maken jobbar i regnet på Skoter-VM. Jag skulle ha kunnat åka ner och titta men njuter av att bara glutta lite på "Let's dance" och kanske ett avsnitt "House of Cards", Känns som en lagom passionerad syssla den här kvällen!
 
 
 

Kultur VS Hockey...

Jag vet inte om det var något jag gjorde i arenan... Kanske tog jag med mig lite vinnarskalle från Skellefteå för just nu leder Modo mot Skellefteå AIK med 4-2 i Fjällräven Arena... Inte bra! Matchen är snart slut så det är bara att ta nya tag. Tror knappast att de känner sig lika nöjda med en dag i Ö-vik som jag gjorde i måndags... Nåja, det är snart slutspel och det är ju då det gäller! Idag kan man väl nästan säga att Kulturen vann över hockeyn? 
 
Annars då? Ja, jag hade en riktig skitdag igår. Började med jobbiga telefonsamtal redan från start med människor som hellre ser svårigheter än möjligheter och det gör mig sällan på gott humör. Jag använde dock mina aggressioner till en 7 sidor lång rapport så en del av dem lämnade i alla fall kroppen. Men jag blir inte direkt stolt över mig själv när jag förlorar mitt goda humör... Jag blir inte rättvis eller trevlig heller! Innerst inne är jag kanske en bitch? Haha!
 
Åkte sedan och körde ett träningspass med Anki och det var bara hur bra som helst att "rigöra se nalta" som vi skulle ha sagt på bondska. "Rasa av sig lite" kanske låter mer begripligt? Men när jag kom hem började jag också fundera på min del i allt som händer. Jag har ju gett barnen tipset att fråga sig själva: "Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?" när de funderar på om de ska ta en konflikt eller inte. Och när jag gick och la mig kände jag mig inte riktigt säker på att jag tänkt rätt. Därför har jag rannsakat mig själv och både bett om ursäkt för min korta ton, förklarat anledningen till min irritation och samtidigt fått den där klumpen i magen att börja lösa upp sig. Det är aldrig roligt att vara irriterad på någon - det blir alltid värst för en själv! 
 
Överreagera? Jag? Haha!
 
Idag har jag också hunnit klippa mig (såååå skönt!) och sitta i möte med Jonas ett par timmar kring information och tips på kontakter som jag fick i Ö-vik. Ett kanonbra möte som jag nog måste fundera lite mer på. Jag avslutade nämligen med att komma på vad Jonas på skämt skrev till mig (jo, mig!) i ett bröllopstelegram när jag och Ulf gifte oss. "Jag gör det själv så blir det bäst! Grattis till mig själv från mig själv! /Monica" Haha! Ja, det är fortfarande roligt - och tyvärr också lite sant... Jag är lite för omtänksam för att vara en riktig egoist men jag har ett kontrollbehov jag verkligen måste brottas med! Och jag tränar... Varje dag!

Ikväll har jag varit på ett annat planeringsmöte där jag försökt träna vidare. Jag har avbrutit folk ett antal gånger eftersom jag är så uppe i varv - men tagit tillbaka, bett om ursäkt och också hållit klaffen! Jag behöver ju inte ha en åsikt om allting... Nu är jag väldigt självkritisk - men jag behöver det! 

Avslutar med lite kärleksfulla tankar om teater! Det är ju bara så häftigt! Jag har ju visat modellen till föreställningen "Norrländsk Passion" som blir sommarteater i ett stort cirkustält på Nordanå (och nu fick jag det sagt igen... Åhhh!), Den är väldigt stiliserad, enfärgad och ska få liv med hjälp av coola projektioner - och mer än 50 färgstarka personer på scenen med musik och buller och bång! Ett spektakel!

Så här ser modellen ut. Jag tar med den igen och tanken är att den är ett tvärsnitt av norra Sverige - från kust till fjäll! Och den krokiga gången i mitten är en stiliserad älv! Superfint! Nu byggs den nämligen i full skala och det tycker jag alltid är så häftigt! Att allt är skalenligt och plötsligt blir verklighet!
 

Nu är hela ramverket ihopsvetsat (jo, det ska hålla att gå på - för många!) och teaterns snickare Leffe håller på att klä det hela med skivor! Vi har hyrt en lokal för att få plats att ställa upp!

Det blir mycket järnskrot i år! Men också väldigt snyggt och spelbart! Längtar till repstart då vi ska igång med allt! Sååå roligt! Imorrn ska jag åka förbi och kika!
 
Ja, nu känner jag mig gladare och imorrn får jag fortsätta med både tydligheten - och träningen! Livet är en enda lång skola...
 
 
 

Låååång dag...

Suttit klistrad vid datorn med rapporter och planering... Inte en bild, trött som stryk och inte på något vidare humör... Väljer därför att inte överösa er med negativa och självömkande rader utan går och lägger mig! Ser fram emot en bra och mer positiv dag imorrn!

Orka...

Ibland blir jag extra trött... Det är ÄR ett vansinnigt roligt projekt men nästan allt jag gör rapporterar jag också till mina närmaste kontakter - som är nästan 50 personer... Ja, jag har själv valt att ha det så eftersom jag tror att tydlighet och bra intern information är nödvändigt för att genomföra ett projekt av den här storleken! Men ibland skulle jag bara vilja göra som Kungen: Vända blad... Haha!
 
Idag har jag bl a påbörjat sammanställning och uppdaterat Att-göra-listan. Varför blir den aldrig kortare? Och kan man verkligen stryka saker man har lämnat ifrån sig? Hmm... Där får jag jobba med kontrollbehovet! 

Idag blev det träning till lunch med ett kanonbra Tabata-Indoor-Walking-Pass! Underbar genomkörare! Sedan åkte jag förbi teatern för att prata med lite olika personer - och tror ni inte att jag råkade stanna tills de skulle fika?

Oj då! Det fanns en till mig också! En goooooooood! Tusen Tack!

Hem för lite jobb och sedan iväg ikväll för att träffa Skellefteå Kammarkör som också ska vara med i projektet. Ja, ni ska ju inte tro att det räcker med 25 personer på scenen? Nej, vi ska också ha lokala körer med så det blir minst det dubbla! Coolt!
 

De repeterade ikväll så jag åkte ner till gamla Myran!


Uppsjungningen var igång och jag hade fått en informationspunkt direkt efter. Det är ju bra om alla medverkande också vet vad det är de ska vara med i! 
 

Christina Svensson ställde upp och tog bilder under passet och det tackar jag för! Vad jag försöker säga här är dock lite oklart... Vinkar jag som figuren på bilden? Eller slår jag bara ifrån mig? Eller gör jag en "Emma" utan handväska? Eller försöker jag hålla dem vakna? 


Ja, det här låg på notstället så man vet ju inte... Jag tar det med mig!


Kammarkören är en samling härliga människor och kanonduktiga sångare! Känns oerhört tryggt att ha dem med oss - och även körledaren som är något av en institution i Skellefteå:


Leif Åkesson! Stans bäste och meste när det gäller körer!

Nu är jag klar för idag och ooooooorkar inte göra någonting mer. Sova och upp för en ny jobbdag imorrn! Kommer att förgylla den med att träffa finaste Anna! Så kul! Tack för ikväll alla och särskilt Christina! Nu har jag bloggat så nu hoppas jag du kan sova gott! Kram!
 
 
 

Ö-vik T&R!

Full fart på jobbet idag! Uppe med alla tuppar i världen och iväg redan 07.00 mot Örnsköldsvik! Vete fanken hur det där gick till - men det gick... Haha!


Ja, här ser man i alla fall tydligt att det var jag som körde! Men vem fotade? Haha!

Skitföre med mycket tung trafik och slasksträng i omkörningsfilen...
 

Ännu tyngre trafik...


Men det har också sina fördelar. 0,78/mil! Nytt rekord! Men det blir kanske så där när man tvingas hålla hastigheten...


Tre timmar och tre minuter senare stegade jag in på Fjällräven Center! Skönt! Kändes märkligt att allt gick i rött och lite grönt - istället för gult och svart. Besök i fiendeland?


Men Modoiter kan också vara glada! Bra möte med Fritidskontoret och Evenemangsansvariga på arenan! Jag hade också fått sällskap av Teater Västernorrlands scenmästare Jens Nyman och det kändes bra med tekniskt stöd. När alla överenskommelser var klara blev det rundvandring i lokalerna som jag bara hade sett och valt ut på ritningen.


Fritidskontoret avvecklade sig och Ulf Ödmark visade goda sidor! Kolla mössan... Ett gammalt AIK-fan sedan Hardys dagar! Hans chef Sune Westberg hejade för övrigt på Leksand... Modo har det tufft på flera sätt!

Men de har en fin arena!
 
          
Fina utskter idag! Inlast, truck i huset, loger...


Och restaurang på kortsidan. Kan bli enda risken för ljusinsläpp... Men det fanns gardiner. Teater vill ju gärna ha kolsvart! Ljuset, vet ni...
 
      
Entré från loger direkt in på planen! Inlast till höger där ismaskinen brukar gå in.
        
Bord och stolar finns det gott om och vi estimerade logeplatser. Ja, det kommer ju att vara ca 60 personer på scenen så man måste planera!      


Fanns dock bara en helspegel i varje loge (den hittade jag!) så det måste vi se över. 

      
Fikarum/Artistfoajé samt pub för servering!

      
Och gott om toaletter! Plats för kapprum i foajén. De kunde fixa det mesta!
 

Sedan gick vi en trappa upp eftersom jag hade bokat möte med Umeå2014-kontoret i Ö-vik! Bra idéer till kontaktpersoner för oss kring marknadsföring och annan hjälp!


Hann också visa bildspel. Totalt fyra gånger idag på lika många timmar...


Jens åkte hem och jag besökte Teaterföreningen som håller till i Folkan Teater. Det är ett hus med betydligt ledsammare look - men trevliga och engagerade människor!


Mitt emot låg solariet - som nu fått nya rör! Jo, jag tackar jag! Hur det hör hit? Inte alls faktiskt... Haha!


Avslutade med besök på Turistbyrån som ligger i samma hus som Biblioteket!


Man blev lite glad när man steg in... Och Kicki och Ann-Sofie var alerta och glada över att få veta mer. De kommer också att ta emot allt material kring föreställningen.


Riktigt snyggt på bibblan! Ja, här vände jag hemåt - lite trött men väldigt nöjd med dagen! Och jag skulle ju orka hem också...
 

Kort stopp i världens bästa by och hann med både besök hos makens föräldrar...


...och mina egna! Mammas nybakade semlor kan man ju bara inte säga nej till! Insåg att jag skulle missa min träning men idag värdesatte jag något "högre"... Haha!
 
Imorrn blir det rapportskrivning och avtalsgenomgång. Kommer att bli väldigt bra det här! OCH det största problemet är fortfarande att få alla att förstå vad det här projektet innebär... Det ÄR ett teateräventyr av stora mått men hur ska man kort beskriva det?
 
Fem länsteatrar, som tillsammans täcker upp halva Sverige, bidrar med nyskrivna pjäser, musik, jojk, humor, sång, dans, ljud, ljus, personal och en massa jävlar anamma. Lägg därtill också lokala körer på varje ort som sjunger en del av den fantastiska musiken. Det kommer att bli storslaget, roligt och en sjukt häftig upplevelse! I Skellefteå blir Norrländsk Passion Sommarteater i ett stort cirkustält på Nordanå - och på övriga orter tar vi plats i ishallarna! Det här är en unik upplevelse man inte får missa! Biljetter på Turitbyrån och Ticnet! 
 
Ja, nu blev jag lite "säljig" också... Sorry, men det är ett projekt som inte gör några som helst vinster utan produceras för att ge er alla det mäktigaste vi har i teaterväg under Umeå2014! Nu måste jag tagga ned och vila lite. Har försökt se hockey under tiden men det var faktiskt inte så kul idag... Idag tror jag tyvärr att Modo vann...
 
 

Rekord...

Nu har jag haft någon typ av besöksrekord på bloggen det senaste dygnet. Jag hoppas att det är något bra som dragit läsare hit men jag kan också gissa att det är plastikoperationerna... Men nu glömmer vi dem, vänder blad och går vidare... Hmm... Det där känner jag igen!
 
Eller så tyckte bloggen att jag behövde lite uppmuntran? Jag har fortfarande ont i kroppen och skallen och känner mig inte i någon vidare form. Har sovit i soffan nu en stund och det jag åstadkommit idag är väl att handla mat och städa lite på toan... Om vi nu bortser från Vasaloppet! Det var ju väldigt ansträngande...
 

Svettigt t o m från soffhörnet! Haha! Och det behövdes. Jag har ju inte tränat sedan onsdag kväll...

Men jag längtar!


Kanske längtar jag mest efter löprundorna! Härligt att ge sig ut på kvällen efter en skön sommardag. Ja, ska det ändå inte vara någon vinter så kan jag lika gärna ta sommar direkt!

Nåja, jag har försökt pigga upp mig på lite olika sätt. Valde att lägga upp dagens middagsrester på ett positivt sätt:


Hahaha!


Och sedan tog vi semla och kaffe! Nu börjar jag känna livsandarna återvända! Och när tänker på semlor så tänker jag givetvis på världens bästa PT - vår underbara energigivare, pådrivare, glädjespridare och fina vän:


Anki!!! Idag fyller hon år och här kommer extra stora kramar på 28-årsdan'! Hoppas du fått både träning och semlor! Kanske ses vi imorrn kväll?
 
Men först ska jag förbereda lite inför morgondagens besök i Örnsköldsvik! Kändes inte jätteinspirerande men det gäller att bestämma sig. Jag behöver ju åka ner för att se lokalerna. Alltså bara att gilla läget!
 
Avslutar med ännu en eloge till Kalle Mora(!)eus som var en så förträfflig rapportör från Mångsbodarna! Han är en varm och go' människa som bara sprider glädje omkring sig! All heder till dig! 
 
 

På riktigt!!!

Ja, jag blir tvungen att göra ännu ett inlägg! Kan inte låta förra inlägget förfölja mig... Huga! Nu över till något som definitivt är på riktigt! Äkta skönhet! Äkta kärlek! Äkta människor! Åkte en sväng på stan och svängde förbi syrran på hemvägen. Fick både kaffe och massor med glada miner, pussar, kramar och skratt!


Jo, idag taggade jag ned något och lät Max vänja sig en stund innan jag närmade mig. Tror att det funkade fint eftersom vi blev riktigt goda vänner! Han är ju en sån söt plutt!


Här berättar han t o m om sina kommande tänder och varför han gillar majskrokar och vad han tycker om den här sköna och prassliga bitleksaken... Jo, han pratade visst! Han pratar med mig... Haha!


Och när han själv fick närma sig så kom han till slut för att ställa sig upp!


Sedan blev jag nedbrottad på golvet och klappad på magen av de här goa', fina barnen! Massor med kärlek till er finingar!


Och My hade varit på kalas och hade mycket att berätta. Här med kompisen "Izzy"! Ja, nu kände jag mig så där lycklig igen att jag kunde åka hem och laga lite Thaicurrygryta!

God och stark med glasnudlar och sallad. Bara att ta fram pinnarna och hugga in!
 
Skön och ledig dag med väldigt få måsten. Känns bra i hela kroppen! Kärlek till er alla!
 
 

På rikt?

Vart är vi på väg? Såg Skavlan igår och blev så uppröd och ledsen över att se Jackie Ferms uppblåsta läppar. När kom det där sjuka idealet? Plastikoperationernas möjligheter ökar i samma takt som människors självkänsla och trygghet minskar... Det är förfärligt och beklämmande!
 
    
 Hur kan en så här söt tjej tycka att hon inte duger som hon är?


Och hur kan hon tycka att hon ser bättre ut så här? Nu har hon kanske inte haft den tryggaste uppväxten och har kanske inte fått veta att hon duger som hon är. Jag hoppas dock att vi alla kan ge våra barn så mycket förutsättningslös kärlek att vi ska slippa se dem utsätta sig själva för det här. Det är förfärligt!


Men det finns ju de som gått ännu längre...
 

Förstörd...


Fruktansvärd...


Förebild???


Fantastiskt tragiska tvillingar...


Och den här kvinnan har ni säkert sett? Jocelyn Wildenstein... Hon var ju faktiskt snygg från början! Jag vet inte hur många av dem som är nöjda med sitt utseende nu? Och när ska Silvia sluta? När hon börjar se lika barnslig ut som barnbarnet Estelle? Haha!

Nej, jag skulle inte skriva om det här idag men när jag letade bilder på Jackie Ferm så kom allt möjligt. Ber om ursäkt att jag tvingat på er detta hemska. Skulle lägga upp bilder på mina söta syskonbarn men de måste få ett eget inlägg! Ingen vill väl bli ihopblandad med människor som inte är på rikt?
 
Be yourself!
 

RSS 2.0