Umeå!

Nu är man lite överkörd av tåget! Sov ju som en stock i morse och höll på att försova mig till dagens första möte... Men som tur var är jag ju gift! :) "Ska inte du stiga upp?" är en bra fråga. Då förstår man att det är hög tid! Studsade med andra ord iväg på dagens företagsmöte som blev en väldigt positiv och inspirerande träff! Trevliga deltagare och många bra idéer! Tack för att jag fick vara med och för att mina synpunkter kändes värdefulla!

Sedan kom Åsa ned på stan för att käka lunch och hinna med lite shopping! Vi hann bara in på en skoaffär innan vi skulle åka vidare men det räckte...


Åsa fick med sig en påse som innehöll nya stövlar! Snygga!!! :) Jag ville gärna köpa ett par jag också men mina är tyvärr i alldeles för bra skick ännu...

Efter denna glada upplevelse åkte vi vidare söderut och landade på hotellet och sedermera Sagateatern. Väl framme drog vi genast igång med uppackning och soundcheck! Några timmar går snabbt och vi gillar båda att vara ute i god tid!


Vår lite röriga "loge" på scenen är ganska snabbt iordningställd! Åsa sjöng koncentrerat! Själv sprang jag omkring och fotade som en yr höna men var tvungen att sansa mig för att vi skulle bli klara! Haha!


Här sitter jag i alla fall stilla! På bordet ligger "Barbros" glasögon, "Maj-Ullas" hår och ett körschema. "Bra att ha"-saker!


Åsas fantastiska "mamma-sång" gick hur bra som helst ikväll och jag hoppas verkligen att dagens recensent gör något bra av detta! Vi får väl se vad VF skriver... Nåja, publiken var med på noterna och det är ju det som räknas! Tack för alla härliga skratt Umeå! Vi ser fram emot ännu en föreställning imorrn!

Efter föreställningen gick vi vidare till Allstar för lite mat. Man blir hungrig när man kört en show och det har varit en lång dag!


Men denna mastodonttallrik fick jag inte i mig... Men det var nära! :)


Åsas kompis Arne från Sundsvall kom upp för att hälsa på och det var trevligt att träffas igen! Skål på er och tack för idag!

Nu är jag tillbaka på rummet där ventilationen viner som om det vore storm... En aning irriterande. Fjärrkontrollen är också försvunnen men sängen är skön och internet funkar. Man kan inte få allt... Nu känner jag att axlarna har varit rejält uppdragna och att en massage inte skulle ha suttit helt fel, men det är nog en aning sent. Blir till att lägga sig och ta en rejäl sovmorgon imorrn! Frukosten serveras till 11.00 och det känns inte helt fel! Och massagen får man kanske ersätta med en:Sov gott alla och tack för idag!

Bedömning!

Det blev en lååååååång dag och en väldigt inspirerande och rolig kväll igår tillsammans med Åsa och Kågis! Nu har vi gått igenom manus, läst alla sketcher, tagit ut tonarter på alla låtar och bestämt vad det är vi saknar. Jo, vi tycker nog att det ska till något mer inslag men har också bestämt vad just det ska vara så det känns hur lugnt som helst! Jag och Åsa har ju knåpat med texter och det här var den första rejäla genomgången av materialet. Vi var lite nervösa över hur Kågis skulle ta det. Han är ju trots allt också regissör för den här produktionen...


Men ni ser ju hur glad han var efter några timmar tillsammans med oss! Och vad skinkosten gjorde på bordet när det var Sushi till middag vet man inte - men vi fick ihop det till slut! Haha!

Det är ju alltid spännande med bedömningar av alla de slag. Och det där med Feedback är intressant. Man kan ju tro att det enda man vill ha är beröm men så är det verkligen inte. Att få en återkoppling där någon annan verkligen tänkt till är jätteviktigt för ens egen utveckling! Det är att bli tagen på allvar och respekterad både för det man gjort och den man är!

Därför måste jag också tipsa om Marcus Birros artikel i Expressen igår angående riksdagsman Petzäll!

http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2574240/marcus-birro-ingen-domer-dig-hos-oss-petzall.-ingen-domer-nagon-av-nagon-anledning

Många har haft åsikter om honom och hans kvarblivande i riksdagen men inte pratat så mycket om att partiet vände honom ryggen när han började om med sitt missbruk. I det läget behöver man stöd och det är precis det Birro har gett honom i artikeln. Inte för att han har varit medlem i Sverigedemokraterna utan för att han nu är välkommen in i en annan gemenskap av nyktra beroende-människor där alla är lika mycket värda! Jätteviktigt och så vansinnigt bra skrivet av en som verkligen vet hur det är!

Nu ska jag iväg för att ge feedback till ett företag som ska presentera sin affärsplan för en panel där jag ska sitta med. Det gäller att vara förberedd så att man kan vara både rättvis och genomtänkt! Direkt efteråt drar vi till Umeå för att spela igen! Ska bli väldigt roligt eftersom det nästan är slutsålt! :) Ha en bra fredag alla!

Av och på!

Jag är ju en ganska aktiv människa och kan vara så oerhört energisk när jag sitter och jobbar eller i möten! Men. Och då menar jag MEN. När jag tar slut så tar jag slut! Jag tror egentligen att jag har en "av och på"-knapp! Det skulle i alla fall mina kollegor säga. Jag kan prata och skratta och komma med idéer och helt plötsligt tar jag bara slut. Pyspunka. Där är jag nu. Därför blir det heller inget långt inlägg.

Jag och Åsa har suttit och jobbat med praktisk frågor hela eftermiddagen och nu kände vi båda två att vi blev helt färdiga och gav oss själva en kort rast. Det behövs! Hon gick ut för att köpa Sushi till middag och jag valde att blogga eftersom jag tycker att det är lite "mysledigt"! Om en kort stund ansluter Kågis och vi ska börja manusgenomgången. Ska bli spännande att se vad han tycker om vårt material! :)


Och till käraste syster kommer här en bild på "Dagens outfit"! Fyndare en härlig kofta på H&M för 49,50 och den passade så perfekt till halsbandet jag fick! Tänkte att du skulle få se att jag åtminstone var lite färglad idag! och glad! För det är jag! Om ni undrar vem det är som bor ovanpå kaffeapparaten så kan jag avslöja att det är "Pavarotti"! Eller åtminstone hans hår... haha!

Nu ska jag samla ihop både mig, materialet och datorn för att flytta in i konferensrummet! Förmodligen måste jag också dricka lite mer kaffe även om det här inte smakar lika bra som det vi har hemma. Men man kanske piggnar till! :) 

Och när jag kommer hem ska jag packa upp min nya dator som jag hann köpa innan jag åkte ned. Längtar efter att testa den och hoppas att jag inte blir så frustrerad av allt nytt...


Det blev i alla fall en supertunn och jättelätt ASUS U36Sd, 13,3 tum med mycket prestanda så den borde funka bra för mig. Jag vill ju ha en som kan följa med överallt! Välkommen in i familjen! :)

Tidig shopping!

Jag hade ju bestämt mig för att stiga upp tidigt och tydligen tyckte kroppen också att det var en bra idé eftersom jag vaknade av mig själv före sju! Det är inte så vanligt... Haha! Nu har jag hunnit jobba lite, dricka mycket kaffe och även satt på en omgång till, ringt och beställt en telefon som tyvärr inte fanns hemma...


Valde en vit men ångrade mig och har nu bestämt mig för en svart (ja, ja, man är lite ambivalent). Men så kommer det tydligen någon uppdatering från Apple nästa vecka så det blir till att vänta och se vad som kommer. Jag sitter ju inte i sjön! Än! Ett par veckor till borde jag klara!

Jag har ju varit motståndare till en så här "hypad" telefon men inser att det nog också är kanonbra! Emilia kallar den ju för sin "bästa vän" och det vill inte säga lite! Alltså ger jag mig gott folk och köper en jag också! Vartannat år uppdaterar jag ju mitt företagsabonnemang och det är dags nu. And if you can't beat them - join them!

I övrigt så ska jag läsa affärsplan inför morgondagens möte och fortsätta med lite pappersjobb innan "dataaffären" öppnar. Kanske får man köpa en ny idag och kanske får man vänta. Till lunch dyker bästa Åsa upp och då ska vi inrikta oss helt på manuset till "JULGALET"! Kul! Och köp biljetter om ni inte redan har gjort det! Ring Turistbyrån 0910-45 25 15 och boka idag! Det kanske är lite "äckligt" att göra reklam så här men bloggen får ju också vara en informationsplats för allt jag gör! Ska hur som helst bli såååååå kul! Ha en fin dag alla!

Hälsa och mat!

Just hemkommer från min hälsogrupp där vi idag lärt oss stretcha muskler för att slippa skador! Jättebra! Det här betyder kanske inte att vi är elitidrottsmän (eller trodde ni det?) utan snarare att ju äldre man blir desto stelare blir man! Därför behöver man verkligen sträcka ut ben och rygg för att må riktigt bra. Känns som om jag lär mig nya saker hela tiden!

Vi har också surrat en hel del om vikt, mående, träning och annat som är bra för hälsan - och som faktiskt är ganska olika från person till person. Alla gillar inte allt och allting är heller inte bra för alla! Det vi kan vara helt överens om är att vi bör äta måltider jämnt fördelade över dagen med både frukost, lunch, middag och mellanmål. Gör man det samt ägnar sig åt en del träning borde man må hyfsat! Det där är väl egentligen inga konstigheter men man måste faktiskt börja tänka på lite nytt sätt för att förändra sin livsföring. Det är ju i skallen det mesta sitter!

Och inte vet jag hur jag tänkte idag när jag hoppade över lunchen och bara drack kaffe... Förmodligen inte alls men jag får väl bättra mig imorrn. När jag kommer igång med jobbet har jag svårt att ta paus. Idag åt jag ju faktiskt frukost men sen blev det mest kaffe innan jag avslutade med ännu en klassiker: Porterstek!


Jädrar så gott! Och så vansinnigt enkelt!

Jag gillar ju att utemellan laga mat som sköter sig själv och därför tog jag älgsteken som jag fick med mig hem från mamma och pappa (+ lingon och hjorton! Tack, tack!!!) och slängde den i en gryta när den nästan tinat. Några timmar i porter, svart vinbärsaft, lök, vitlök, timjan, köttbuljong, soja och enbär (jo, jag har recept om det är någon som vill ha) och sedan är det klart! Jag kokade köttet igår kväll så i afton var det bara att skiva upp och göra en sås på den fantastiska skyn! Klyftpotatis och mammas hemgjorda svartvinbärsgelé smakade gott till! En klassiker som ger mycket matlådor när jag nu ska vara borta några dagar!

Morgondagen kommer dock att bli ganska hektisk. Eftersom september nu tar slut så ska jag både köpa en ny telefon och en dator imorrn förmiddag. Jag vill komma i fas med momsen eftersom jag ändå behöver dessa saker. Till lunch kommer Åsa för att gå igenom manus och Kågis ska också ansluta efter jobbet. Det blir en jobbkväll och sedan tidig start på fredag med företagsgenomgång och resa till Umeå där vi ska spela Mens Night! Det finns biljetter kvar till lördagens föreställning 14.00 så ta chansen ni som kan! Söndag avslutar vi turnéhelgen i Robertsfors! Måndag ska jag prata på Rotary och onsdag för pensionärer och det känns som om det här dagarna bara kommer att flyga iväg... Tur att jag "bottnade" med rejäl middag! :)

Ha en bra kväll alla!


Siffror och Grekland...

Jädrar vad det blev mycket pappersarbete så här på eftermiddagen! Jaha, jag hade precis tänkt skriva "efter lunch" men då kom jag på att jag ju glömde äta... Bra Monica! Ordningen är helt under isen! Nu kan jag istället anse mig färdigjobbad och gå in för att göra middag! Lika bra, ditt "ordningssamma" stycke!

Har skrivit fakturor (angenämt), gått igenom manusändringar och gjort lite redovisningsuppställningar för fördelning av kostnader mellan mig och Åsa. Nu börjar det ju bli en del poster och lite "rackligt" är det ju med olika momssatser men vi kommer nog att komma överens! Vi brukar fakturera varandra och har vi tur går vi plus i slutänden... haha!


Några som inte alls går plus just nu är väl grekerna. De går ju en tuff (normal?) framtid till mötes och med anledning av detta är jag tvungen att publicera ett upprop som jag fick av Åsa: 

Stöd en grek - bli fadder idag!
Hjälp Kostas, Dimitrios och Georgiosodupulopululosos att få det fortsatt bra hemma i Grekland. De riskerar nämligen hemskheter i sitt hemland som t ex:

- betala skatt
- behöva gå till jobbet varje dag
- jobba längre om dagarna än 09-15
- inte få sina 14 månadslöner om året
- inte få gå i pension vid 50 år ålder med 96 % av lönen

Ge din gåva redan idag.
SMS Souvlaki till 72 500
Sms:et kostar 16 000 kr + ev operatörsavgifter.


Facebook...

Ja, inte blir jag klok på vad som skulle vara bättre med Facebook nu, men alla företag ska ju uppdatera för att "utvecklas" och alla användare ska därefter protestera mot förändring och så verkar det fungera även här! Jag vet inte om jag bryr mig jättemycket. Inser att man kommer att missa en del inlägg men att det också går snabbare att blädra sig igenom en del om man bara scrollar i raden till höger. Och missar man nåt' så är det väl som vanligt "Shit happens"!


Som kvinna är det ju mycket annat man ska tänka på förutom Facebook...


Tvätten till exempel... Haha!

Nåja, det övriga som jag har på agendan idag är: Räkningar och fakturor (betalda), ekonomiska förutsättningar och annat praktiskt angående våra föreställningar (det är ju bra att också få in lite pengar), gräsmattan (bara glädje eftersom den är klippt!), KASAM (hälsogrupp ikväll!) och genomgång av det material som är skrivet till Julgalet!

Mycket är klart men jag måste fortsätta att vara duktig ett par timmar till! Tur att jag gjorde en porterstek igår kväll så att dagens middag är klar! Vi syyyyynes!


Lunch?

Ja, jag gjorde klart det jag skulle och ilade iväg till mitt lunchmöte som inte blev så mycket till möte. Inte så mycket till lunch heller eftersom den jag skulle träffa hade glömt mötet... Så kan det gå! Istället hann jag en sväng på stan för att byta makens jacka och göra ett par fynd som jag redan har gett bort!

 Hittade denna söta kofta till mamma! Var tvungen att skicka ett mms till syrran för att kolla vad hon tyckte och vi var överens! Mamma blev också jättefin i den! Till pappa hittade jag en tröja i samma fina färger! :)

Tog en hamburgare på stan och åkte sedan för att hämta pappa på lasarettet. Han ville hem och jag förstår honom! Så det blev en snabbis till Önnesmark och där väntade nästa lunch! Haha! Ja, det kunde jag ju ha räknat ut i förväg... Inte kan man åka dit utan att få mat! Så istället för ingen lunch blev det dubbel sådan! Värmer gott i kistan, eller vad man nu ska säga...

Jag blev inte där så länge eftersom jag har jobb kvar att göra. Det första åtagandet hade blåst fram när jag kom hem. Gräsmattan! Bäst att passa på medan det är uppehållsväder! Skriva får jag göra ikväll!


En timme senare känner jag mig i alla fall ganska nöjd! Löven är nedmyllade och möjligen skulle jag ha tagit fram trimmern också men den som spar han har - arbete kvar! Jag gillar i alla fall den där saken som tittade fram mellan träden. Den kan man inte få nog av!

Nej, nu måste jag väl fixa till lite mat till maken trots att jag själv fortfarande är mätt! Det får bli en snabb köttfärssås eftersom det alltid finns basvaror i frysen! Och sedan MÅSTE jag jobba färdigt! Jag har ju faktiskt ett jobb även om mamma tyckte att det var bra att jag kunde skjutsa idag eftersom jag var ledig... Att förklara att jag jobbar men ändå kan skjutsa går sådär... Och på kontoret tror de inte heller att jag jobbar eftersom jag sitter hemma men det gör jag! Annars skulle det inte bli några föreställningar! Det är inte alltid enkelt att vara egen företagare... Men samtidigt är det världens bästa jobb! Åtminstone passar det mig!

Avslutar med dagens bästa energikick!


Solen! I love it!

Sursataväder!

Inge' kul ute! Okul väder. Eller kul oväder. Eller nåt'. Sursataväder tror jag är den rätta benämningen! Hade hoppats på uppehåll eftersom jag måste klippa gräset ännu en gång. Men det kanske är lika bra att löven fått falla färdigt så att man får mylla ned hela skiten i gräsmattan! Haha!


Skitbild! Men det är ju en sån dag...

Nåja, jag är inte på dåligt humör om någon trodde det. Hade bara hoppats på att få göra lite saker utomhus! Nu blir det jobb här inne en stund och sedan iväg på lunchmöte och kanske hemskjutsning av pappan! Han mår bättre och börjar vara lite less på att vänta på en tid på öron. Vill hellre hem och jag kan förstå honom! När man börjar känna sig piggare är lasarettet inget kul ställe att vara på. Alla är ju sjuka...

Har fått ett roligt uppdrag som jag också hoppas få förbereda idag. Jag ska sitta med i en panel och ge feedback till en företagare tillsammans med andra åt Connect Norr och det känns väldigt inspirerande! De gör "språngbrädor" till företagare där man får presentera sin affärsplan och sedan få feedback från andra för att utveckla sitt företag och det har jag själv funderat på att göra. Nu får jag chansen att se hur det går till och ska försöka göra mitt bästa för att ge respons utifrån mina erfarenheter. Kul!

Jag kanske inte är den mest erfarna företagaren men när jag tänker efter så har jag jobbat åt mig själv i över tio år och det är ju ändå ganska bra! De tre senaste åren i mitt alldeles egna företag och så länge jag överlever kan det ju inte gå så illa! Jag väntar dock fortfarande på det berömda klippet där jag ska bli rik! Haha! Men det lär nog dröja... Hittills har jag i alla fall väldigt roligt och det är ju kanske det viktigaste här i livet!

Nu måste jag dock sluta att blogga och fortsätta att vara företagare!

DSFH!

Det blev en riktigt bra shoppingsväng! Kom hem med både jacka och mössa till maken som blev väldigt nöjd även om vi måste byta storlek. Ja, någon liten miss får man väl göra... Själv köpte jag två linnen och hittade också en kavaj på rea till Oskar så jag känner mig nöjd med dagen!


Ett nytt rosa band kändes också helt rätt!

När jag kom hem hämtade maken in posten och där fanns ett brev från "Fjellinjen" som tidigare skickat faktura där jag skulle betala vägtull i Oslo! Nä nu, tänkte jag... Visst är det märkvärdigt att jag skickat in klagomål och inte fått några svar. Istället kommer en påminnelse! Jag eldade som vanligt upp mig men i brevet fanns detta:


Min "henvendelse" har tydligen lett till att jag blivit befriad från betalning! Man tackar! Det var ju bara några tior men jag hade bestämt mig för att principen måste gälla. Och det gjorde den!

Nu över till något helt annat! Maken är ju händige herrn här hemma och jag har faktiskt glömt att publicera hans senaste märkning av huset! Det blev väldigt fint tycker jag!


Jag skrev ut bokstäver och han såg (haha) till att såga ut dem i trä och montera på väggen! Precis lagom synliga!


Och nere vid postlådan står denna skapelse i betong! Även den en "gjutning" för ögat! Jag är då för rolig idag!

Nåja, sedan jag kom hem har jag jobbat lite, uppdaterat en hemsida och ringt lite samtal. Nu ska jag åka och träna men innan dess serverade maken middag. Och på frågan vad det blev för mat svarade han: DSFH! Jaha... Jag trodde att han börjat med en ny diet åt mig men han serverade "Det Som Fanns Hemma"!

Men nu lämnar jag DSFH och drar vidare på SPYC!

Ledig måndag!

Lika bra att skriva det här direkt på bloggen så att jag fattar att jag ska vara ledig idag! Haha! Det är lite knepigt det här med att jobba på helgerna. När måndagen kommer så tycker jag att jag borde vara igång med jobb igen precis som alla andra men så kan man ju inte göra. Därför ska jag göra som jag vill även idag och inte känna några som helst krav! Så det så Monica! Ja, jag säger det till mig själv eftersom jag råkar vara det största problemet... :)

Hur som helst hittade jag på ett par bra åtaganden. Maken behöver en vinterjacka så jag "måste" åka ned på stan för att ägna mig åt lite shopping! Oj, så jobbigt...

Det spelar egentligen inte så stor roll vem jag shoppar åt - huvudsaken är väl att man får komma hem med lite påsar! :)

Och maken är glad att slippa gå i affärer trots att jag vet att han egentligen gillar att handla! Det enda kruxet är väl att han bara vill komma hem med påsar från Jula, Biltema och Clas Olsson! Nåja, man kan väl säga att vi kompletterar varandra! Och just nu befinner han sig på den första av de nämnda affärerna. Igen...

I övrigt kollar jag in Facebook och inser att det har varit en massa "rabalder" om att man ska gå in och prenumerera på inlägg så att de inte visas för fel personer och sedan att det är falskt alarm och annat tjoller. Där har jag bara en sak att säga: Om man vill vara på Facebook och om man lägger upp bilder på Internet så får man väl finna sig i att folk kan se det man publicerar! Det är ju det som är vitsen! Och om man är rädd för att synas så får man gå ur eller dra sig tillbaka. Så enkelt är det! Och det där "vill du behålla mig som vän"-snacket är nästa fjanteri! Jag vägrar svara på frågor om vad jag gillar och vem jag vill vara vän med. Så länge jag inte tar bort någon vän från min lista så är vi vänner! Det får räcka!

Naturligtvis ska man vara restriktiv med vad man lägger upp och hela tiden tänka att bilderna faktiskt kan komma att användas till annat men så länge man kan stå för det som publiceras så är det OK. Istället får man väl glädjas åt att man är "odödlig"! Det som syns på nätet försvinner ju heller aldrig! Så den här bloggen kommer nu för alltid att sväva runt i cyberrymden och om 50 år skrattar folk gott åt att jag bär hem påsar istället för att klicka hem saker direkt till dörren... Men det bjuder jag på!

Söndagmiddag!

Inte blev det så mycket gjort och det var helt i sin ordning! Vissa dagar ska ju bara ägnas åt vila! :) Gjorde dock en supergod middag som jag blev riktigt nöjd med!

 
Oxfilé, rödvinssås, smörfrästa kantareller och hasselbackspotatis! Mums! Och nej, inga magra alternativ någonstans... Det var väl därför det blev så bra! Haha!

Nu har jag varit iväg en sväng på ICA och där träffade jag ett par gamla bekanta som jag blev ståendes med en lång stund. Att åka och handla kan ta sin tid men det är roligt att stöta på människor man inte träffat på länge! Köpte också Glenn Strömbergs jordgubbsdesserter "Panna Fragola" som vi förälskat oss i!


Väldigt gräddiga och smarriga!

Sedan får det nog vara nog med godsaker. Imorrn drar träningen igång och även ett mer nyttigt leverne! Det värsta jag gör är att hoppa över frukosten och det måste jag sluta med. Det är ju viktigt att fördela måltiderna och inte klämma i sig allt på kvällen...

Nu TV! Det är så skönt att bara slänga sig i soffan! Och i reklampauserna har jag Camilla Läckbergs senaste... Väldigt bra hittills! Ha en skön söndagkväll alla!

På bättringsvägen!

Skönt att vakna hemma! En riktigt härlig höstdag även om jag mest varit inomhus - än så länge! Men en liten utflykt till lasarettet har det blivit för att hälsa på pappa som ser ut att vara på bättringsvägen! Det känns väldigt skönt! Huvudet är röntgat, hjärtat är kollat och inga fel har de hittat vilket ju är bra! Nu återstår alltså öronen och det verkar som om de kommer att kolla upp honom ordentligt innan han får åka hem vilket vore utmärkt! Det borde vara där yrseln sitter och det är länge sedan han begärde en remiss dit. Men i "världens bästa landsting" är väntetiderna fortfarande långa...


Mamma var också på plats och hade t o m kört bil själv till stan idag. Det händer inte så ofta och hon har därför lite svårt att hitta. Nu ordnar sig det mesta när man har barn som kan ställa upp. Hon fick därför köra till Volvo där brorsan hämtade för att skjutsa vidare till lasarettet och där hämtade syrran för att skjutsa vidare till födelsedagskalas hos brorsdottern! Efteråt vankas skjuts tillbaka till bilen och då är det raka spåret hem! Jag vet inte hur mycket hon oroat sig men hon hade i alla fall drömt om rondeller...

Nu borde jag ta mig i kragen och gå ut en sväng men jag är hur trött som helst! Kan bero på att man jobbat... Idag är det verkligen en vilodag och det verkar behövas! Maken är dock igång och har visat sig från sin allra bästa sida - baksidan! Haha! Nej, han ligger här:


Nähä? Sist jag kollade stack benen ut men han måste ha hittat på något nytt! En arbetsam rackare trots, eller tack vare, att det är söndag! På min egen lista idag står bara tillagning av en en god middag med oxfilé och rödvinsås! Jag är redan hungrig så det kan inte vara långt borta... 

Home sweet home!

Ja, det blev en kanonbra föreställning även idag! Eftermiddagar är lite svårare men publiken var med på noterna direkt! Recensionerna måste ha sålt iväg en hel del biljetter eftersom det var nästan fullt! Väldigt roligt! Det är ju inte helt enkelt att ladda om efter en höjdarkväll och är det också halvbesatt i salongen blir skillnaden ännu större. Nu var vi "hemma" direkt! Kanske lite lägre tempo idag men det kanske vi får kosta på oss. Vi blir ju inte yngre... 


Och blommor fick vi av Åsas f d chef på Svt! Det kändes skönt att pusta ut i logen och än en gång konstatera att vi har världens roligaste jobb! När allt funkar ÄR det magiskt! :) Stort Tack till alla som såg oss i helgen! Så positiv, glad och "kramig" publik! Vi kommer garanterat tillbaka till Luleå! Och en av besökarna ville också se oss i Gävle så nästa produktion får kanske åka på längre turné!

Nu har jag landat hemma, fått raggmunkar och fläsk till middag och ämnar slänga mig i soffan framför TV:n! En fantastisk helg och imorrn är det sovmorgon! Igen! I love it!

God morgon!

Oj, så härligt att sova länge! Men ändå inte för länge. Man vill ju inte missa frukosten när man bor på hotell! Och den var precis så bra som den ska vara! Äggen var t o m lagom lösa! Har också bläddrat igenom tidningarna och vi fick jättefina recensioner även om inte riktigt förstår vissa saker... Men så är det väl. Vi kan ju inte ta ansvar för vad som händer i journalistens eget huvud...


Läs recensionerna här:

http://www.kuriren.nu/noje/Default.aspx?articleid=6081265

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6408742

Det gladde mig att vi fick en bättre rubrik i tidningen NSD än på nätet. "Vass tajming" rimmar bättre än "Damer grövre än smärgelduk"! Han måste ha blivit lycklig över sin egen formulering men så grova är vi ju inte. Och när han skriver: "Det finns många ord för det manliga och kvinnliga könsorganet. Sådana kan man inte skriva i tidningar hur som helst. Gå på Mens night så får du höra dem alla." så undrar jag vilken föreställning han egentligen sett. Det enda vi säger en gång är "kuk" och det kanske man måste tåla. Resten har den här gången funnits i betraktarens huvud... Men jag ska inte vara petig. Han kallar ju också "Emma" för ett komiskt fynd... Haha!

Nej, det var väldigt många positiva lovord och det tackar vi för! Nu måste jag göra en travrad och ge mig ut en sväng på stan. Om ett par timmar är vi på plats igen och 15.00 smäller det för andra och sista gången i Luleå! Det finns lite platser kvar idag men man vet ju inte om de har tagit slut nu. Det kanske finns många som vill höra grova skämt i Luleå... Eller inte! :)

Magisk kväll!

Så sjukt roligt vi har haft på scenen ikväll! Fullsatt och festligt är bara förnamnet! Redan när vi som vanligt tog emot publiken var stämningen så där underbart varm och go'! Fantastiskt publik! Jo, det här skriver jag nog lite då och då men ikväll var det verkligen speciellt för mig eftersom jag fick möta många som aldrig sett mig tidigare. Ingen vet vad som förväntas och man har verkligen möjlighet att gå på "knock"! På ett mycket positivt sätt!

Jodå, överenskommelsen med publiken höll hela vägen - från NSD:s vimmelfotografering innan start tills att vi följde publiken ut och alla ville kramas! Otroligt härligt! Både NSD och NK var på plats och med det stöd som vi fick kan inte recensionerna bli alldeles urkassa. Nu spelar det inte så stor roll eftersom publikreaktionerna är viktigast men vi vill nog komma tillbaka till Luleå och då är det också viktigt vad tidningarna skriver. Men det tar vi imorrn!


Höga av endorfiner slängde vi in väskorna på hotellet och åkte till "musikomat" för att bl a träffa Åsas trevliga pianist Anders Granberg med fru. Det blev lite libanesisk mat med otroligt vitlökstark sås! Det blir intressant att se om vi blåser publiken av stolarna imorrn... Men gott var det!


God stämning och många skratt även om jag nog var rätt osynlig... Alla fick beställa redan när vi kom in och jag fick kämpa för att få uppmärksamhet. "Ska du också äta?" Nåja, till slut så! Men det var någon annan som också ville ha fokus:


Musikomat är, precis som det låter, mat med tillhörande musikunderhållning och den här trubaduren hade både för högt ljud och siktet inställt på att hålla konsert vilket gör det lite svårt att prata. Man känner också att man stör när man har för roligt... Men jag var heller inte på något egentligt partyhumör. För mig räckte det gott med den helt fantastiska föreställningen! När det funkar med publiken blir man faktiskt "hög" och det är en obetalbar kick!


Kul var det i alla fall att träffa Anders och Tina! Underbart generösa och glada människor!

Nu har jag dragit mig tillbaka på rummet! Känner att det behövs lite sömn efter en lång dag. Åsa och Robert tog hand om nattfösaren och jag tog hand om bloggandet! Haha! Det är ju min bästa avrundning på dagen! Ska bli kul att ladda om imorrn efter den här succén men nu blir det mest skönt att sova! Tack alla fantastiskt glada människor som vi har haft förmånen att få träffa ikväll!

Luuuuule!

Började med besök på lasarettet och pappa mår väl sådär. Han har jätteproblem med yrsel och det blir på något konstigt sätt aldrig riktigt utrett trots att han varit inne flera gånger. Nu hade de tänkt skicka hem honom men efter att vi åkt hade han tydligen blivit yrslig igen så jag hoppas han får vara kvar tills någonting är konstaterat. Man kan ju inte bara åka in akut flera gånger utan åtgärd... Nåja, jag får rapporter av syrran och det är skönt!

Oron över familjen sprider sig dock eftersom dottern just nu också budar på en lägenhet i Göteborg och banken avråder till en så hög skuldsättning... Men vad ska man göra om man blir utan bostad? Det är hur som helst inte lätt att vara mellangeneration idag! Önskar att jag vore miljonär så att jag kunde köpa ett lämpligt boende till alla!

Nåja, allt går inte att lösa idag. Nu måste jag jobba! Är framme i Luleå efter att ha kört i ett ihärdigt regnande och tycker att det faktiskt får ge sig nu. Man kan väl säga att vi är mer än nöjda med mängden nederbörd. Skulle man vara garanterad att det inte kommer någon snö skulle man kanske stå ut, men jag vet inte...


Inflyttade i vår loge i Kulturens Hus! Känns bara bra!


Lunch i restaurangen i samma hus och bilarna i parkeringsgaraget! Vill man så slipper man ta ett enda steg på gatan här ute men så kan vi ju inte ha det. Nån' liten tripp på stan måste det ändå bli! :)

Nu är det soundcheck om någon timme och sedan går jag kanske ut och hämtar lite luft. Hoppas allt går bra för alla omkring mig som inte är med mig. Mitt eget jobb kommer jag nog att fixa idag!


Fredag!

Äntligen fredag brukar man säga och det gör jag också fast att jag ska jobba! Det är faktiskt helt OK och t o m väldigt roligt! Ja, det är ju inte alla fredagar jag säger så här men att spela föreställningar som man vet är bra sålda är inte tråkigt! Ikväll debuterar vi i Kulturens Hus och det ska bli jättekul! Imorrn finns det fortfarande lite biljetter kvar men kvällen ska vara utsåld och det gläder ett par medelålders komiker! Haha!

Började morgonen med att läsa mail från Amerika där jag får informationen att en av svärmors kusiner har dött, 84 år gammal.

Tråkigt, men hon fick ändå ett långt, och som jag förstår, bra liv! Vi hade förmånen att få träffa alla fyra syskonen Moren när de besökte Sverige för några år sedan och det var hur roligt som helst! Sedan dess har vi hållit mailkontakt och har många inbjudningar att komma över. Hoppas att det blir av innan fler hinner gå bort. Mest lockande är det nog att besöka den kusin som bor i Florida...

Nu ska jag göra mig i ordning och kolla igenom packningen en sista gång. Det är ju bra om man har med sig alla scenkläder... Lite långt att åka och hämta det som eventuellt skulle saknas och vissa saker går ju bara inte att köpa! Ska också hinna besöka pappa på lasarettet och hoppas att allt har gått bra! Ryggen är i avsevärt bättre form och det gläder mig oerhört! Tackar "Kroppen" och kroppen för det!

Ja, ja, ja...

Jo, jag vet! Jag behöver träna för att må bra! Och det var min brist på träning och stretching som gjorde att jag fick ont i ryggen! Kära fru Anki Lundberg; Jag älskar din kommentar! :) Du har alldeles rätt och jag lovar att bättra mig å det grövsta!

Hur som helst fick jag ju tid hos "Kroppen" och det gjorde verkligen susen! Han masserade och bröt till upphakningen och gav mig några bra övningar som jag nu ska köra för att slippa detta i fortsättningen. Anledning till att det blev som det blev är ju att jag helt plötsligt (och varför vet jag inte) slutade röra på mig och sedan började om som om ingenting hade hänt... Men det hade det ju. Man måste hålla igång "gammkroppen" hela tiden för att må bra! Så någon prinsessa var jag således inte...

Hur som helst blev det en bra dag när jag började kunna djupandas igen! Hann till Home för att köpa ett nytt munstycke till dammsugaren och när jag kör över den delvis avstängda Viktoriabron frågar jag mig följande:


Var är vägarbetet? Avstängningen ser jag ju tydligt men inga vägarbetare... Det här kommer nog att ta sin rundliga tid!

Sedan ringde Malin och ville att vi skulle göra en sen myseftermiddag och det tackar man inte nej till! När man nu kan! Det blev hämtning av My tidigare på dagis och sedan åkte vi på Nordanå för att kika på bildutställningen för stora och små som är så fin!


Det blev mycket andäktigt skådande! Här kollar vi in en som är jättearg!


Och kikar mera närgånget på min favoritbild av barnet i skogen.


Det är en rolig utställning med kojor, böcker och små moln där man kan kliva upp och det testade naturligtvis My!


Stina Wirséns bilder känner hon igen från sina egna böcker!


En liten paus kan man behöva ibland! Konst kan ju vara så krävande...


Mitt i det hela!


Och bilderna på Mumintrollen tittade hon på tillsammans med mamman! Men efter en tur på utställning blir man hungrig och ska man ha en myseftermiddag så får man också tillåta sig att äta något som är både gott och onyttigt... Alltså blev det en tur till:


Max! Redo med flaggan i högsta hugg valde hon pommes, burgare och smältost!


Gott som attan! Det tyckte även jag och Malin!  En superbra eftermiddag tjejer! Kram och tack ska ni ha!

Nu fick jag dock höra att pappa är på akuten och inte mår så bra. Ingen större fara säger min bror som följt honom dit och han blir kvar för natten för att de ska kunna ta mer prover. Man blir ändå orolig eftersom ens föräldrar ju inte blir yngre men det känns i alla fall bra att han är i trygga händer i natt så jag avvaktar och åker dit imorgon bitti!

Nu måste jag packa lite för morgondagen!

Prinsessa?

Jag undrar om det är någon som har lagt en ärta i min säng? Har inte hittat den men vaknade igen halv fyra och ryggen var i skräckform... Aj! Ipren och Voltaren fick det bli och sedan lyckades jag somna om! Och jag som trodde att ryggen blivit bättre igår. Men förmodligen lyckades jag bara hålla smärtan borta med tabletter och alla goda skratt! Antingen är det något som har hakat upp sig eller så har jag bara blivit prinsessa?


Hur som helst lyckades jag få en tid hos "Kroppen" efter lunch så nu ska vi se om vi kan skilja agnarna från vetet. Antingen är jag kunglig eller så hittar han något han kan bryta ihop! Så hårdhänt som han brukar vara så kan det också bli jag som bryter ihop... haha!

Måste ju försöka återfå formen innan jag åker till Luleå imorrn! Vi ska spela på Kulturens Hus och har utsålt fredag kväll men lite platser kvar lördag 15.00! Så passa på ni som inte köpt biljett! Det ska bli otroligt roligt att möta en ny stad! Åsa har ju varit där tidigare så hon känner väl en del men för mig är det ganska nytt. Jag har gjort några företagsjobb där uppe på senare tid men inte något gästspel. Ska bli så kul!

Nu sjunger ju "Mens Night" på sista versen och de offentliga föreställningar som återstår är bara den kommande helgen och nästa med föreställningar i Umeå och Robertfors! Soppan på Västerbottensteatern är ju helt utsåld så nu får hugade åskådare boka plats på vår Julshow istället! Det känns som om den kommer att bli lika rolig!

Nu lunch och lite fix innan "genombrottet"! :)
 

Hot stuf på Nordanå!

Jodå, det gick lite hett till idag! På mer än ett sätt! Först fick jag ju lägga på en rem för att hinna göra mig i ordning och ha lunchen klar till Åsa och det lyckades jag faktiskt med! Laxen blev godkänd och hon fick även ett mycket obetydligt paket! Man ska få presenter när man fyller år! Även om det bara är 24! :)

Sedan drog vi iväg på Nordanå och det kändes skönt att få komma till "hemmascenen" igen! Jag trivs verkligen där! När ljudet och musiken var klar gick vi ner till logerna och tog samma platser som vi alltid brukar ha... Man är ju ett "vanedjur"!

        
Åsa försökte anlägga en ny frisyr men jag vet inte... Hon återgick sedan till den gamla och det tror jag var klokt! :)


Vi hann även en sväng till caféet och anledningen till att hon ser så äckligt glad ut är inte att jag har bjudit på tårta utan att Babben Larsson har skickat en grattishälsning på födelsedan'! Som om det skulle vara så mycket att skryta med... Och nej, jag har inte fått någon sådan!!! Men inte fan är jag bitter... haha!

Uppe i foajén pågick förberedelserna inför kvällens "Höstmys" med Swedbank! Flera företag fanns representerade där uppe för att ställa ut och sälja prylar under kvällen!


Söta Monica Hedlund från Guldsmeden hjälpte till att hälla upp vin!


Hennes kollega Madeleine Pettersson var inte sämre! Och kolla snittarna! De var verkligen supergoda!


Glada kvinnor fixade överallt! Här har vi Spets & Tings monter!


Och här har vi ärtiga Britt-Inger Eriksson från Swedbank som hade anlitat oss för kvällen! Hon lade upp snittar med van hand och pekade med hela handen! Helt i min stil Bingan!


Guldsmeden hade mycket snyggt! Vilken tur att jag inte hade några pengar...


Och i kategorin "Värdelös information" kommer här en bild på min telefon som talar om att jag i logen klarade en av de två banor som återstår i "Angry Birds"! Yesssss!!! Ja, ja, det var bara ett tidsfördriv medan jag memorerade text men idag hade jag också lite tur! :)


Och när arrangemanget började blev det tjockt med glada och trevliga kvinnor i foajén! Ett superlyckat arrangemang och kvinnor ÄR fantastiskt roliga att underhålla! Because we're worth it!


Eva och Eva hängde lite med oss och pratade om att de missat Mens Night som nu bara spelas i Luleå, Umeå och Robertsfors (sista chansen 2 oktober!). De ville genom bloggen hälsa till sina män Lennart och Anders att de gärna ville bli bjudna på den kommande Julshowen! So what's stopping you gentlemen? Hoppas vi ses! Så här glada fruar ska man vara rädd om!


Man kunde också få sin juveler rengjorda med ultraljud! Här är det nygifta Sanna (från min gata) som piffar upp vigselringen!


Sedan drog kvällen igång på scenen! Först lite ekonomisk information som var både bra och lätt att förstå. Jag önskar att jag hade suttit i salongen men nu var det min tur att göra entré strax efteråt så det blev lite sporadiskt lyssnande. "Emma" högg i där Britt-Marie Mattsson slutade och det gick faktiskt skitbra! Så kul! Och så himla glad pch fin publik! Jag bara älskar mitt jobb!!! Efter en kort paus var det så dags för modevisning från Intersport och Ateljé Elisabeth Victoria.

Fina modeller och full fart tills... brandlarmet gick! Och alla som väntade på sin entré, inklusive the lovely "Belinda" fick vackert lämna lokalen tills det blev klart att faran var över! Själv är jag dock lite uppstudsig så jag gick och kollade läget där ute!


Jo, "Djävuln' å!" Brandmän tillika rökdykare kom springande och det var nog tur att de inte behövde stanna! Med så mycket ensamma kvinnor i salongen vet man aldrig hur det hade slutat... Och Belinda är ju värst! En singel i kategorin "Desperat"! Haha!


Nåja, larmet gick över och modevisningen fortsatte. Ingrid Bäcklund skötte snacket med den äran och var konferencier tillsammans med Catarina Lidman!


Söta Stina från Emilias f d fotbollslag var en av de fina modellerna! Men sen då?


Jo, då svepte hon in! Som en frisk fläkt i leopardmönstrat! Belinda Bengtsson! "Har ni väntat länge?" Killen i publiken tror jag tog till flykten! Lika bra!

  
  
I sitt esse! Du är verkligen "Top of the line!" och jag skrattade gott!


Tillsammans med alla andra i publiken! Ja, vi tog en bild från scenen innan vi körde slutlåten för att vi skulle ha bildbevis på att folk faktiskt stannade! Haha!

Det blev en superkväll! Hur roligt som helst! Kul att få fira dig Åsa även om vi jobbade! Men så kul som vi har på jobbet spelar det ju ingen roll vad vi gör... Grattis ännu en gång och en bamsekram! Lysande bra jobbat!

Och med tanke på hur många bilder jag (alltid) tar så hittade jag en utställning som jag måste se:


Haha! Ja, jag har ju hunnit ta över 8000 bilder med min kamera sedan jag köpte den! Visserligen mer kvantitet än kvalitet men kul har jag haft - hela tiden!

Nu; nedvarvning med TV!


Sovmorgon!

Vaknade till vid fyratiden med ryggsmärtor men med ett kort avbrott för Voltaren och Ipren lyckades jag somna om - tills maken väckte mig halv elva!!! Nu känner jag mig helt mosig och har t o m rufsiga ögonbryn men ryggen känns bättre! Och det är huvudsaken!

Nu ska jag duscha och laga lunch till Världens Bästa Åsa som fyller år idag!!! Grattis och tusen kramar får du även här på bloggen!


Det blev en gammal bild men så har du ju också blivit ett år äldre... Fin är du i alla fall på det här promenadfotot!

Idag blir det lax till folket och jag måste nog sätta igång mig själv om det ska bli klart. Klockan 15.00 ska vi vara på Nordanå för soundcheck och arrangemanget drar igång två timmar senare. Vi ska showa för ett helt gäng kvinnor som både fått bankinformation och modevisning. Det ska bli skitkul!

Så upp och hoppa Monica! Det här duger inte...

Tjejkväll!

Har haft en superkväll hos bästa syrran! Åkte dit redan vid femtiden för att vara med My-san medan mamman lagade middag!


Snorig och lite smutsig efter dagens utelek är hon ändå den sötaste ungen! :)


Fortfarande glad efter en hel dags jobb är syrran inte långt efter! Den här är till dig Martin som ju säkert saknar din söta fru! :) Hon har varit en strålande värdinna ikväll!


Här står hon i gårdagens fyndiga tröja och lagar kryddig korvgryta med rotsaker som blev supergod! Nu var det hennes tur att skicka matlåda så du kan förbereda dig på smarriga rester Ulf! Lite tråkigt är det ju att när han går av sitt kvällsskift så åker jag till Luleå... Man jag kommer ju hem igen!

   
Jag och My lekte i rummet och jag blev både serverad låtsaskaffe och låtsasmajs. Till slut blev dock barnet hungrigt på riktigt och hämtade korv i köket. Den åt hon dock upp själv! Haha! Hon visade också upp lite bolltrick i den högre skolan! Det här benlyftet är ingenting för mig:


Lite oskarp men jag var tvungen att ta med den i alla fall! Vad månde bliva?

Sedan fick jag lägga My och det tog inte ens en kvart innan hon somnade - sagoläsning inräknad! Otroligt! Jag blir imponerad varje gång över hur snäll och lättsövd hon är! Eller så har jag bara tur...


Tjejkvällen (visst kan man säga det fast att man bara är två syrror?) fortsatte med film och vi kikade på "The Messenger" på storbild. Mycket bra film! Lite lågmäld och väldigt medmänsklig! Rekommenderas! Min rygg är dock i riktigt skitig form så nu har jag både fått liniment samt knaparat i mig Voltaren och Ipren. Måtte det ge sig. Imorrn är det ju showdag igen!

Tack för en härlig kväll tjejer och stora kramar! Nu blir det sängen!

Overall!

Jädrar i havet vad jag har hunnit mycket! Eller vad jag har legat efter... haha! Allt är ju relativt men jag hade mycket anteckningar att skriva rent och även lite texter som behövde bearbetas. Man är ju inte klar förrän man är klar... Nu har jag gått igenom så mycket som jag orkar idag och skickat vidare till Åsa som tar vid! Det är bra att ha varandra på många sätt!

Fick ett fint mms imorse från en tjej som blev glad över nya overallen igår!


Hon rörde sig tydligen väldigt snabbt eftersom mamman inte hann med att få in skärpan... haha!

Nåja, hur som helst är det en vindoverall som ska tåla väta och passar bra på förskolan! Det är skönt att man inte behöver köpa rosa bara för att det är till en tjej! Hon är så fin i turkos och limegrönt! En cool tjej ska ha kläder som tål lite tuffa tag!

Och när det gäller grönt så får jag väl krypa i "bätterklänningen" imorrn afton då jag och Åsa ska underhålla Swedbanks gäster när de har Tjejkväll på Nordanå! Jag tror personligen att vi kommer att göra succé i modevisningen! :) Nu ska jag titta över text och ikväll ska jag och syrran se tjejfilm! Det gäller att passa på medan "gubbarna" är på jobbet!

Bästa läsare!

Jag uppskattar verkligen att ni läser bloggen och att mina små tankar och upplevelser kan glädja fler! Och kanske ibland reta en del men det är smällar man får ta. Lite reaktioner är det säkert bra att väcka även om jag inte så ofta är direkt kontroversiell!

Igår kväll hade jag dock igång värsta åsiktsmaskinen och det går kanske lite fort när jag skriver. Därför vill jag bara förklara lite vad jag menar. Att jag inte gillar nyfikenhet betyder naturligtvis inte att jag vill att ni ska sluta läsa bloggen!!! Här har jag ju valt att "vika ut mig" och jag gillar verkligen kommunikationen med mina läsare både på bloggen och Facebook! Så fortsätt att läsa och kommentera - det gör mig så glad! Tack Maria!

Men ni förstår säkert att det som stör mig är missunsamma människor som med sin nyfikenhet gör livet surt för andra. Det är inget livgivande sätt att vara och det vill jag gärna hålla mig undan!

Sedan finns det bloggar som jag verkligen uppskattar även om de inte alltid har bilder! Så http://olatheander.wordpress.com/ fortsätt som du gör! Jag läser din blogg varje dag och tycker att du tar bra bilder (kul!) men att du skriver ännu bättre! :) Du är min länk till den politiska världen och min idol när det gäller att stå för sina åsikter!

Ja, nu kanske jag är tillbaka igen! Jag vet inte varför men jag får ibland lite "ågren" om jag har haft för starka känslor och åsikter. Sa jag för mycket? Var jag oförskämd eller orättvis? Någon ledarskribent blir jag aldrig eftersom jag vill vara för många "till lags" men jag fortsätter att bubbla här på bloggen i alla fall!

No hard feelings och inga bilder den här gången heller! Haha! Men jag är snart tillbaka! Nu kaffe och Ipren eftersom ryggen fortfarande är i sämsta formen... Ha en bra dag i regnet!

Jag gillar:

Oj då, det låter som om jag är fjortis igen och ska lista vad som är ute och inne men så är det inte. Jo, jag är säkert lika larvig men alldeles för gammal... Åsikter har jag däremot om det mesta och mycket av detta kommer aldrig in i bloggen eftersom de "poppar upp" när jag närmar mig slutet och själv inser att inläggen då skulle bli alldeles för långa...

Nåja, här kommer några saker som jag verkligen gillar:

- Uppriktiga människor! De kanske inte alltid är "behagliga" att umgås med men ack så underbart ärliga! Fram för mer rakt på sak och mindre skitsnack! Det skulle vi alla må bra av!

- Familjen! Igen och igen och igen! Nu har jag bokat resa även till sonen så att han kan komma ned från Luleå till Göteborg när vi är där!!! Jodå, vi bjuder och det är säkert farligt att skämma bort sina barn på det här viset men det skiter jag i! Att få vara tillsammans och att alla fortfarande vill det är faktiskt skitviktigt för mig!

- Goda medarbetare och kollegor! Att få arbeta tillsammans med människor som ger så mycket av sig själva är fantastiskt! Det gör vardagen till en fest!

- Alla fantastiska vänner!!! I den här genren kommer också min älskade syster och hennes familj!!! Jag har turen att få omge mig med många vänner som jag verkligen uppskattar! Stor kram till er alla!!!

- Goooood och vällagad mat!!!

- Goda samtal om livet och saker som är värdefulla och viktiga att prata om! Hur mår vi? Och varför? Och kan vi ge av oss själva till en medmänniska? Tar vi hand om oss själva? Vågar vi gråta, stötta, älska? Den enda vi kan förändra är ju oss själva "so let's do it"!

- Mina nya Esprit jeans (ja, det är högt och lågt)! Känns som om de vore gamla favoriter när man tar på sig dem! Dessutom var de stora i storlek så att jag "tvingades" testa flera mindre par eftersom de var för stora! Lovely!

- Teater! Jo, det finns otroooooligt mycket bra teater och genom olika föreställningar lär man sig så mycket om både andra och sig själv! Man vidgar sina vyer helt enkelt!

- Barnteater! Eftersom man också förstår allt! Haha! Det är också ofta väldigt, väldigt bra och genomarbetade föreställningar!

- Soooooool! Älskar varmt och soligt väder!

Ja, nu skulle det "poppa upp" en massa saker men av någon anledning verkar jag inte ha så mycket åsikter den här tiden på dagen...  "He ha väl fjune a!"

Det här är jag däremot lite trött på:

- Självgoda uppenbarelser som bara ser till sina egna fördelar!

- Två stackars banor i "Angry Birds" som jag har harvat på i oändlighet med men ändå inte verkar klara att få tre stjärnor i! Ja, där kom fjortisvarningen igen...

- Teater - igen! Den här gången dålig sådan med uselt manus och osäkra skådisar som tar fokus från andra fast att de inte ska synas. Just då i alla fall! Det här brukar jag dock undvika att titta på! Haha!

- Gatlyset. Ja, jag borde ta tag i den här frågan då jag fortfarande tycker att det är uselt att de släcker var tredje lampa 22.00 och att de efter 23.00 bara låter var tredje lampa lysa... Det är för lite ljus!!! Men just nu orkar jag inte riktigt med detta ämne.

- Bilister som bara tänker på sig själva! Hur har de fått körkort? De genar i kurvorna, saknar blinkers, ligger och blockerar i vänsterfilen och kör 20 km under tillåten hastighet men ökar då det inte längre går att köra om!

- Människor som inte kan vara "sig själva"! Förmodligen beror det väl på osäkerhet men det finns många som lägger på sig en mask som ser väldigt snobbig ut och därigenom gör andra osäkra. Om man träffar på en sådan så får man tänka att de faktiskt inte vågar vara sig själva! Nåja, de kommer hur som helst aldrig att bli några nära vänner...

- Nyfikenhet. Inte ovanligt varken bland grannar eller vänner på t ex Facebook! Jodå, det finns många som bara läser andras inlägg för att få veta lite nyheter... Skaffa er ett liv! Men det där är hårfint. En del vill väl och kanske bara är blyga. De som däremot är nyfikna bara för att "få vetta" eller för att kunna sprida elakt skvaller göre sig icke besvär. Egentligen är jag inte så känslig eftersom jag bloggar men jag kan ofta reta mig på detta småaktiga sätt att vara!

- Långa blogginlägg utan bilder... Haha! Därför slutar jag nu! Det kommer nog mer imorrn men nu blev jag lite trött! Både på mig själv och bloggen! Sov gott alla glada!


Måndag igen!

Full dag men ont i ryggen! Jag vet inte om det beror på att jag inte stretchade efter promenaden igår eller om det är något annat jag gjort som gör att ryggslutet känns något "avbrutet". Jag har ju lust att bli lite "kort" i muskulaturen ibland så jag gissar väl att det är något sådant. Får försöka mjuka upp mig lite! Skippade träningen trots att jag längtat eftersom det tar så ont att böja ihop sig...

Började med att jobba ett par timmar här hemma. Jag har gjort "flyers" med lite information till julshowen så att alla som köper biljett också kan se när maten serveras och hur det går till. Jo, jag hade ju kunnat göra det här på kontoret också men i regel så hämtar jag kaffe och går direkt till datorn och där blir jag sittande! Men jag hann med en sväng på kontoret och stan också!

Behövde betala lite fakturor och göra annat pappersarbete och hade samtidigt turen att få vara med och fira "Sjuans" (f d TV4+) budget som nu nått det planerade måttet! Deras ekonomiska situation har jag aldrig varit särskilt orolig över men när 4:an firar så är det med tårta! Och då är man ju genast på bettet! Haha!


Idag hade Mats köpt Äppelpaj med vaniljsås! Så smarrigt! Tack ska du ha! Jag behövde det säkert inte men njöt i alla fall! Ibland är det ju bra att åka ner på kontoret!

Hann också en sväng på Västerbottensteatern för att prata lite om våra gemensamma dagar och annat som poppat upp. Eftersom jag jobbat där så länge så blir det gärna en runda bland alla gamla kamrater. Trevligt! Och gulle-Tage hade t o m klippt sig på lunchen vilket naturligtvis måste vara för min skull! Haha! Nåja, fin blev han i alla fall!

Sedan strosade jag iväg en stund på stan innan jag åkte hem. Ärende på banken och Turistbyrån samt en liten avstickare på Lindex där jag hittade en så fin vindoverall till systerdotra! Lockade ut syrran att sluta jobbet och hon godkände förslaget! Det kommer att bli så bra!


Vi hann också en sväng på HM och det resulterade i ett par nödvändiga fynd! Allt som är fynd ÄR nödvändigt! :) Och vad som sedan är fynd bestämmer bara vi som shoppar!

Det gäller ju att "leka" medan man kan! Tids nog blir livet tråkigt! Med anledning av detta bara måste jag publicera en bild jag såg på Facebook:


När man slutar leka är man inte vuxen, då är man död! Haha!

Hela helgen...

Jag tänkte att jag skulle hinna jättemycket saker i helgen! Att en helt ledig lördag och söndag skulle vara som en evighet! "Du har ju hela helgen på dig" är dock ett påstående som är en aning överdrivet... Jag har inte hunnit särskilt mycket men jag har njutit som fanken av både väder och ledighet! Det får faktiskt räcka!

Började med att pyssla lite här hemma, äta en slags frukost/lunch och ta en promenad i det ljuvliga vädret! Att jag inte rört på mig på någon vecka märktes direkt och jag tyckte att det gick så otroligt tungt! Men det är väl bara att fortsätta att vara ihärdig! Sedan har jag kört ett par maskiner tvätt, handlat mat och varit barnvakt!


My frågar efter hela familjen när hon kommer och jag fick som vanligt förklara att Oskar var i Luleå, Emilia i Göteborg och att Ulf idag jobbade! Då var det katternas tur! Hon är så himla go och fin med dem!


Jag är inte alltid hundra säker på vår kattgubbe. Det händer att han blir lite reserverad om man är närgången alltför länge men Oliver gillar My och är högst tillmötesgående! Ligger bara stilla och tar emot allt kel! Här ser det också ut som om hon pratar med honom... Om vad vet jag inte. Det måste vara något dem emellan!


Jodå! De verkar förstå varandra på ett mycket bra sätt! Kul att också katterna gillar när vi får My-sfrämmande! För det är roligt att ha henne! Mamman fick åka hem för att packa upp och handla efter deras Arvidsjaurhelg och jag och My lekte och hade väldigt trevligt!


Vi hann rita, leka med kossan "Doris" som också fick vara med och teckna, åka grannarnas "Bobby car", bolla med bollar, kasta frisbee, kissa själv på toaletten, se barnprogram på TV och städa en låda i köket! Sedan kom mamman tillbaka för att äta middag! En riktigt mysig eftermiddag som vi säkert ska göra om snarast!

Men jag har fler glädjande nyheter idag! Oskar ska följa med oss ner till Göteborg och hälsa på Emilia! Såååååå kuuuuul att få en helg tillsammans med heeeeeeela familjen! Det är det bästa om finns och Emilia blev också så glad att även brorsan skulle hänga med! Den helgen ser jag verkligen fram emot! Nu är det ju några jobbhelger kvar innan vi åker men det gööööör ingenting!

Nej, nu blir det lite TV och i pauserna ska jag nog kolla flygresor åt sonen!


Klassiker

Jag tror att jag har börjat gå igenom gamla favoriter. Idag blev det Moussaka till middag och det har jag väl heller inte lagat på 20 år... Anledningen till detta var all potatis som blev över när vi åt surströmming! Jag hade en hel panna kvar som jag inte ens hade tagit med till uterummet så den var helt "giftfri"! :)


Läste ett recept på nätet där det var ströbröd på toppen och så fick det bli! Riktigt gott måste jag säga! Och eftersom jag alltid lagar så mycket mat så räcker det till syrran när hon kommer hit imorrn eftermiddag! Jag ska få sköta My en stund medan hon packar upp och kommer i ordning efter att ha spenderat helgen hos mannen i Arvidsjaur! Welcome girls!

Såg lite TV och gladde mig åt att se "Gäster med gester" men då dyker självgodhetens ansikte, Rickard Ohlsson, upp i rutan! Måste han vara programledare överallt? Det är urlänge sedan jag blev trött första gången... Så det får bli något annat istället! Cecilia Frohdes enmansföreställning har jag bandat eftersom jag tänkte kika på den tillsammans med Åsa. Alltid inspirerande att se andras produktioner och se hur de har löst olika saker! Och hon är så himla rolig tycker jag!

Jag kanske fortsätter på klassikertemat och tittar på Kommisarie Morse...

Ledig lördag!

Vilken underbar dag! Tanken var att vi skulle spela även ikväll men den föreställningen blev flyttat till i oktober så jag njuter nu av en härlig mysdag hemma! Synd bara att maken jobbar hela helgen! I ärlighetens namn måste jag dock säga att jag ibland gillar att vara ensam hemma och pyssla på med olika saker som faller mig in. Inget bestämt och inga måsten. Det som blir, det blir!


Har gått runt här ute och städat bort en hel del blommor som nu fått ge ny näring åt komposten! Det som känns bra på våren känns nu lika skönt att städa bort! Och det enda som nu börjat blomma är den anspråkslösa "Klockrankan" som får mörklila/blå blommor.


De är vackra men syns inte mycket på långt håll.... En njutning för "gårsfalke"!


Benvita knoppar som blir mindre och mindre synliga ju mer de slår ut! Men eftersom vi har "egen spaljé-produktion" här hemma (Tack Ulf!) så har vi klätterväxter lite överallt!


Vildvinet har börjat få en vacker höstfärg men kommer nog inte att överleva då jag har planterat dem i lådor istället för direkt i backen. Men det må vara hänt!

Efter lunchen har det dock inte blivit mycket gjort eftersom jag bestämde mig för att njuta i solen med kaffe och en bok!


Den här termosmuggen från "Starbucks" köpte maken åt mig på en resa till USA i början på 80-talet. Den funkar fortfarande bäst av alla de vi har och är utmärkt eftersom jag alltid glömmer att dricka upp medans det är varmt...

Just nu läser jag Anna Janssons senaste men tycker nog att hon har blivit mindre intressant. Jag gillade hennes tidiga böcker om Maria Wern där både exmaken och den förhatliga svärmoderna fanns med i bilden. Böckerna har tappat lite och intrigen är inte tillräckligt stark. Åtminstone tycker jag det. Men jag läser ändå!

Och särskilt mycket bloggande har det heller inte blivit. Man vill ju inte sitta inne! Därför står nu datorn på trädgårdsbordet och det känns bra att kunna förena nytta med nöje! Jag märker också på antalet läsare att folk är utomhus i "vackervädret" och det glädjer mig! Njut av dagen!

Showtime!

Idag har vi gjort ett litet maratonlopp och åkte hemifrån redan före 07.00! Pigga och fräscha som två (väderspända...) nyponrosor packade vi in våra väskor och drog till Umeå! Ja, vi hade lite känningar av gårdagens surströmming men klarade faktiskt av att hålla det för oss själva! Haha!


Vi skulle spela på Idunteatern och det är väl inte den ultimata scenen för oss då den är jättestor men teknikerna hade gjort ett kanonjobb och lyft orkesterdiket som blev ett mycket bättre spelutrymme för oss! De hade också spärrat av halva salongen vilket var jätteskönt! Nästan 600 pers är en alltför stor publik att ta in.

Vi började med soundcheck och packade upp våra saker. Allt funkade hur bra som helst så efter sångrep bar vi in allt det övriga i logen och fortsatte med lite textrep innan konferensen vi skulle underhålla drog igång!


Det gäller ju att kolla igenom att allt är med när man inte spelat föreställningen på ett halvår...


Åsa funderade på att vara "Lilla My" idag! Men vår show är väl inget man bara svansar runt i?


Just det! Därför blev jag extra glad när hon återfick sin fluffiga frisyr! Den passar definitivt bättre!


Ute i foajén vimlade alla dagens deltagare. Vi skulle showa för fackförbundet "Vision" som är det nya namnet på SKTF. Smarta som vi är minglade vi oss in i deras förmiddagsfika som är supergott på Umeå Folkets Hus! Grovt hembakt bröd med hemgjord färskost, pålägg och grönsaker! Smarrigt med en extra frukost!


Själva hade de en hel del aktiviteter på gång! Här fick man gå in i en bur och försöka fånga så många papperssedlar som möjligt för att vinna biobiljetter. Det såg kanske inte helt coolt ut men den här mannen var ytterst ihärdig!


Konferensen inleddes med ett gäng afrikanska trumslagare som försökte få publiken att sjunga med. Det var tur för dem att vi var därinne just då för att hjälpa till då deltagarna var ganska försiktiga... Hur som helst höll de på alldeles för länge! Trummor är bra men ganska tröttsamt i 40 minuter...

Under deras lunchpaus gjorde vi ett tekniskt genomdrag för att kolla att alla bilder och quer kom på rätt ställe. Först därefter var det dags för oss att ta en matbit och det gjorde vi tillsammans med Åsas söta son Simon och hans tjej Jenny!


Kul att hinna träffa er också! Båda pluggar i Umeå så det gäller för Åsa att ta chansen att få träffa favoritsonen! Ja, hon har ju ett barn till också. Men det är ju som ni förstår en favoritdotter! Precis samma läge som i vår familj! :)

Föreställningen gick i alla fall hur bra som helst! Jättekul att få spela igen men skönt också att vi hade förberett oss då det är så länge sedan. Konferenser är kul då deltagarna ofta förväntar sig ännu en föreläsare men istället får ett skrattpass! Där har vi verkligen valt rätt jobb! Nu har vi ytterligare sju föreställningar kvar av "Mens Night" och det känns hur lugnt som helst! Nästa helg blir det Luleå!

Nu händer det inte mycket mer idag. Känner mig lite överkörd av tåget och otroligt nöjd med dagen! Åsa skulle köra vidare till Ammarnäs och jag hoppas att resan går hur bra som helst! Vi har en överenskommelse om sms när man kommer fram och det är alltid skönt att veta att allt gått bra! Kram och tack för idag alla medarbetare och vänner!

Suring!

Supertrevlig kväll! Sensationellt god surströmming! Strålande sällskap! Underbart! :)


Mie och Pär hugger in på första mackan! Vi åt både Mannerströms suring och Grand Kallax handlagda strömming! Båda fick med beröm godkänt även om Kallax vann med en noslängd! :)


Ulf och Åsa stressar också på för att få första klämman klar! Åsa tyckte att jag skulle sluta fotografera och ägna mig åt ätande istället...


Och när hon får den här stirriga blicken måste man lyda! Haha!


Min första macka! Sååååååååå gooooood!!! Jag vill gärna ha allt på!


Det blir mysigare och mysigare när det mörknar ute! Strömmingen smakade mer och jag klämde faktiskt i mig fem stycken! Nytt rekord, tror jag!


Åsa ledde allsången! "Lappluva med tofs på!"


"Fy fan vad det snöar!"


Fina Mie var redo med nubben! Man kan inte vara annat med en sådan sång!

Tack för en härlig kväll! Mätt som attan är jag fortfarande och nu bär det av i säng! Tidig start imorrn! Sov gott alla!

Go'-dag!

Jojo, det blir en riktig heldag idag också! Fixade på här hemma på förmiddagen och handlade det sista till kvällens begivenheter! Passar också på att tacka för alla lovord som vi fått efter artikeln! Ni är för go'a!

Sedan väntade arbetslunch med Kågis och Åsa på Nordanågården! Vi stannade till på Västerbottensteatern och där finns vi också i kalendariet:


Nu är ju soppföreställningarna av Mens Night slutsålda och till er som inte har lyckats se oss i Skellefteå måste jag hänvisa till Umeå, Luleå eller Robertsfors! I övrigt är det slutspelat för den produktionen. Nu producerar vi istället Julgalet (Premiär 111111 i Piteå och 111124 i Skellefteå!) och Mens Night 2 som får premiär först till våren. Välkomna!

I teaterns foajé hittade jag dock en gammal bekant. Den här gynnaren har jag inte sett sedan vi spelade "En uppstoppad hund" för ett rejält antal år sedan!


Lite skrämselhicka tror jag det blir hos vissa besökare. Andra kanske känner igen Göran Hansson som ju spelade hunden!


Annars blev det go'-lunch med go'-Kågis där vi gått igenom lite datum och annat inför vårt kommande samarbete! Han jobbar ju som Amatörteaterkonsulent det här året så vi får passa på att låna honom på luncher och kvällar! Ska bli hur kul som helst att spela tillsammans!


Jodå! Åsa var också med! Här sitter hon i den fina ny-tunikan! Vi hade en riktigt bra shoppingsväng i Luleå och hann även med en i Skellefteå efter lunchen! Vi skulle bara köpa strumpor inför morgondagen men jag tror att vi förirrade oss... haha!

Nu har vi repat hela eftermiddagen och det är dags att förbereda kvällens surströmmingsmiddag! Gött, gött, gött!

Nu finns vi på riktigt!

Det blev en jättebra artikel i Norrbottens-Kuriren! Johanna Hövenmark har verkligen fångat oss på ett kanonbra sätt! Och lite självplågeri är det ju att ställa sig på scenen och skoja om sig själv men det är också hur kul som helst!


Tokglada! Kolla in artikeln:

http://www.kuriren.nu/noje/default.aspx?articleid=6068115

Där kan ni också se TV-inslaget som sänds i 24 Norrbotten hela dagen! Tack Olov för ett bra jobb! Inte lätt att intervjua två "surrkusar"... Märker dock att jag inte gillar att se mig själv på TV när jag är privatperson. Om jag står på scenen har jag en annan utstrålning! Det betyder kanske att det är där jag ska vara? Haha!

Nåja, nu väntar lunch med Åsa och Kågis, rep hela eftermiddagen och sedan surströmming med hela "julfamiljen" då också Pär och Mie från Food ansluter! Ska bli såååååå gott och garanterat supertrevligt! Imorrn är det dock dags att vara i Umeå redan före nio på morgonen så det blir inget nattsuddande. Tror jag... :)

Tjejmiddag!

Ja, jag kom igång till slut och hann med att både jobba, göra en chokladpannacotta med lime och broccoligratänger! Jag hade turen att få hemodlad Broccoli av Åsa igår som hade beställt 10 kilo med en bekant. Att få laga till färska grönsaker är ju underbart och jag gjorde gratäng av alltihop och frös ned i portioner. Det kändes som om det var väldigt länge sedan man gjorde just den här rätten. Var det typiskt 80-tal? Hur som helst blir det bra lunchlådor för maken som både älskar broccoli och alltid äter hemma!


Och eftersom jag skulle ut och äta blev det också makens middag! Klart godkänt!

Sedan bar det av ner till stan och Nygatan 57 för att träffa Gunnel och Chrissie över en bit mat och mycket surr! Alltid lika roligt att träffa mina gamla arbetskamrater!


Ja, vi skrattar mycket och det är härligt! Vi beklagar oss också och pratar om livet och det är både nödvändigt och befriande! För sedan skrattar vi gott igen... Man är inte alldeles olika! ;)


Caesarsallad med kräftstjärtar och västerbottensost smakade fantastiskt gott!


Och till dessert tog jag en chokladfudge med lakrits och havssalt som också var god! På toppen stod lite kristalliserat socker i form av en... liten häst? Gunnels chokladtryffel med lime och basilika vann dock dagens dessert-tävling! Den var helt ljuvlig!

Trevlig restaurang med god service! Det tycker jag är jätteviktigt! Att sedan servera bär, lime och citronskivor trots att man bara dricker mineralvatten tyder på omtanke och det uppskattas också! En riktigt trevlig avslutning på dagen! Stor kram till er tjejer! Nu måste jag plugga text och packa ihop lite underhållningsutrustning!


Nä nu...

...måste jag ta ihop mig! Har faktiskt en hel del att avverka idag och jag har inte alls kommit lika lång som jag tänkt! Städar undan och byter sängkläder eftersom vi både får främmande imorrn och övernattningsgäst i form av bästa Åsa! Nej, jag städar inte ihjäl mig men nog är det trevligt att få rent i sängen och lite mindre katthår i rummet? Måste också handla och göra en dessert till morgondagen! Däremellan ska jag försöka hinna läsa på text till "Mens Night" som ska igång på fredag efter ett halvårs uppehåll!

Jag tror nog att den finns där i bakhuvudet men det svåraste är att komma ihåg dialogerna där man ju är beroende av varandras "stick" och därför inte kan improvisera hur som helst. Lite ordning är det faktiskt i vår föreställning! Hela showen blir en utmaning eftersom vi ska spela på Idunteatern i Umeå som tar in typ 560 personer... Scenen är nästan 20 meter stor åt alla håll (även uppåt) så det kanske blir till att sprida ut grejorna för att det ska se någorlunda ut! Haha!

Hörde dock av vår tekniker att det kommer att vara en orkesterrigg i bakgrunden så det kanske inte känns lika tomt. Det blir nog bra! Vi älskar ju utmaningar och att få med sig en så stor publik är verkligen en kick! Let's do it!


Det är tur att vi har med oss två figurer som ju inte är rädda för någonting! :)

Jag ska också hinna handla och det kan jag inte göra förrän i eftermiddag då min kvartersbutik har superpris på små TV-apparater efter 17.00 och jag ska köpa en till mamma och pappa i köket. Nej, de har inte beställt men deras gamla och tjocka trotjänare börjar sjunga på sista versen så jag tror att det här blir en bra överraskning! Måste också köpa ett nytt munstycke till sata-dammsugaren som inte vill vara med längre...

Annars blir det surströmming imorrn så själva maten ska jag och Åsa fixa efter repet imorrn afton! Det är ju en enkel meny men ack så god! Vi ska testa Grand Kallax handlagda suring och det ska bli spännande! Pär och Mie från Food kommer också att vara med och kanske Kågis så vi får väl prata om den kommande julshowen och äta tills vi storknar! Det blir lite mys i uterummet med eld i brasan, fleecetröjor och levande ljus! Ska bli kul! Nä, nu måste jag fortsätta!

Myyyyyyyyskväll!

Åkte iväg till bästa syrran och älsklingssysterdottern efter middagen och passade på att passa upp litegrann! Hade köpt present till My som jag planerade att vi skulle testa! En dammsugare! Nej, det är inte så att jag vill ge henne städgrejor bara för att hon är tjej! Jag minns bara hur kul mina barn tyckte att det var att hjälpa till och så bra det är att kunna göra saker tillsammans för att också få saker gjorda!


Hon tog sig an det nya verktyget med fart och fläkt! Nästan så att hon inte fastnade på bild...


Men då lossnade slangen och hon var tvungen att stanna upp för att reparera! Jodå, bra kvinna reder sig själv! :)


En kort paus för att leka lite med mammas iPhone... Men sedan fick mamman åka och handla och jag och My dammsög lite här och där. Det blir kanske inte lika systematiskt som när man får vara ifred men det funkade! Och hon tyckte att det var riktigt kul!


Men sedan hade vi ju servisen... Mycket mat har jag fått idag!


Och dryck! Även om "kocken" föredrog att dricka direkt ur flaskan...


Men besticken användes flitigt! Söööööööötunge!

Sedan fick jag lägga i säng henne, läsa, mysa och kramas också! Och det är ju det allra bästa! Mamman fick ge sig ut i regnet för att springa (nej, jag tvingade henne inte!) och jag är övertygad om att jag valde den bästa arbetsuppgiften! Nu blir det upphängning av tvätt och sedan sängen! Lång dag idag och det känns i kroppen även om jag är riktigt nöjd med allt som hänt! Sov gott alla! 


Pressdag!

Det känns som om jag har åkt vägen till Luleå rätt ofta nu! Och när jag tänker efter har jag nog varit där fyra gånger på ett par veckor! Det är i alla fall superbra väg och idag gick det extra lätt! Jag hade nämligen förmånen att få stanna till i Piteå och avnjuta kaffe och goda svampsmörgåsar hemma hos Åsa innan vi drog vidare - och då slapp jag också köra sista biten!


Lite suddig bild men en "skarping" vid ratten i nybilen! Jodå, Åsa har också bytt. Vi gillar att köra tryggt och säkert!


Till det här Mediahuset skulle vi! Först en TV-inspelning för 24 Norrbotten som sänds på torsdag och sedan en intervju i NK!


Här sitter Åsa tillsammans med journalisten Johanna Höfvenmark som skulle prata med oss. Det var lite svårt att få med Åsa på bild eftersom hon spanade hela tiden...


Inte ens när programledaren Olov Stenlund dök upp reagerade hon! Men det är klart. Han är ju redan gift... Men till slut fick hon hugg!


Nej, kanske inte hugg... Här traskar vi dock iväg med fotografen Roland S som skulle ta lite bilder till artikeln. Den kommer också att publiceras på torsdag! Vi larvade oss lite på parkeringen och får väl hoppas att det blir bra!

Vi har i alla fall bara träffat jättetrevliga människor och det fortsatte vi med även när vi drog vidare på stan!  Första stoppet gjorde vi hos Åsas kompisar, frisörerna Sebastian och Miò, där hon skulle boka tid!


Varma och roliga killar i sin egen salong där inredningen är högst personlig! Kolla in "Babsan-hunden" ovanpå skåpet! Lattjo!


Rosentapeterna var verkligen rosiga och kompletterades med fjädrar och plymer! Det fanns mycket att vila ögonen på i väntrummet!


Vi hann också med lite shopping och ett långt besök på "Mosaik" resulterade i ett par påsar! Åsa var värst... haha!

Vi har haft en kanonbra dag och alla vi träffat har också skrattat gott vilket gör att vi får känna oss nöjda! Vi får nog fortsätta som komiker! :)

Mot Luleå!

Vaknar och känner mig i gammal god form vilket ju är glädjande! Hade gärna legat kvar men är faktiskt utvilad då jag klokt nog gick och lade mig halv elva! Bra Monica! Nu blir det till att fixa till anletsdragen och håret för att åka till Luleå där vi ska vara i studion på 24 Norrbotten som är en lokal TV-kanal klockan 9.00! För tidigt enligt min mening men vad gör man inte för publiciteten? Det finns fortfarande lite biljetter kvar på lördagen i Luleå och det vore kul om också de tog slut!

Två timmar senare ska vi ge en intervju om manligt, kvinnligt, oss själva och föreställningen "Mens Night" i NorrbottensKuriren! Tur ändå att det gick att få ihop samma dag! Ja, det kommer garanterat att bli en händelserik och rolig dag! Hinner nog knappast träffa Oskar idag men kanske kan vi ses till lunch? Ja, vi får se hur dagen fortlöper. Nu ska jag hälla i mig lite kaffe, med betoningen på lite mindre än vanligt, äta lite fil och musli och dra iväg!

Ha en bra dag alla glada så hörs vi senare!

Sjuk träning!

Ja, vad ska man säga. Inte blev det något vettigt gjort förutom mötet. Jag kom aldrig igång och när jag väl gjorde det så tog jag slut direkt... Ett tips till er alla är att inte slänga i er mat strax före träningen! Men så kloka är ni väl alltid? Det är inte jag... Med arton koppar kaffe i botten blev det inte särskilt lyckat.


Vi skulle köra cirkelträning idag och det är bara hur jobbigt som helst! Varje övning görs tills man nästan kräks i normala fall...

Ja, ni fattar ju hur det slutade. Efter 45 minuter var jag tvungen att ge upp, åka hem och göra något åt det som åkte upp i halsen hela träningspasset... Nu mår jag bättre men tror att jag måste minska kaffedrickandet framöver och lägga in ett och annat glas hälsofil! Nej, jag tror inte att jag har fått magsjuka. Jag tror bara att min mage är sur - på mig!

Imorrn bitti bär det av tidigt eftersom jag och Åsa ska vara i TV i Luleå redan 9.00! Det betyder friskskrivning, dusch och sängen!

It's raining again...

Och det har regnat hela natten! Det vet jag eftersom jag fortfarande låg vaken och lyssnade på strilandet fast klockan hade hunnit bli 03.00... Alltså är jag hur trött som helst och har ingen energi att komma igång med någonting överhuvudtaget... Märkligt ord det där. Känns som om det ska särskrivas men då ser det ju inte klokt ut... Jag låter det stå och tänker att jag ska försöka undvika det! Om det nu överhuvudtaget går! :)

Har ett möte inbokat i eftermiddag och i övrigt ska jag väl plugga text och renskriva idéer men det går liksom inte starta! Tror att jag skulle behöva en "choke-knapp"! Gläder mig dock åt att gräset blev klippt igår! Jodå, man får ta det bästa ur det lilla!


Annars har det blivit lite "Angry Birds" i soffan (lätt beroende!), lite ätning, rätt mycket kaffedrickning och bra samtal med bästa syrran som jag älskar och ofta tänker på!

Ska försöka rycka in lite oftare då jag vet hur stressigt det är att vara ensamförälder på veckorna. På den tiden barnen var små så jobbade maken kväll varannan vecka och det tog på krafterna! Ständigt dåligt samvete och alltid var man på fel ställe var man än höll hus... För lite tid att vara på jobbet och för lite tid att vara hemma! Och som kvinna tror jag man tar på sig ett alldeles för stort ansvar för hem och barn utan att någon bett en om det! Men det är svårt att ändra både på sig själv och på invanda mönster! Men tar man bara en dag i taget så går det mesta!

Nu ska jag försöka komma igång med något vettigt så får vi se hur den här dagen slutar... Jag kanske slår nytt rekord! Haha!

Klipp, Kalas och Klungan!

Det blev en späckad dag även den här helgdagen! Började med att sova länge och vaknade kl 10 helt utsövd vilket är en härlig känsla! Solen har ju varit på sitt bästa humör och då passar det väl alldeles utmärkt att klippa gräset! Herregud vad det växer för att vara så här sent på hösten! Men det har väl väntat på regnet och när det väl kom så skjuter det iväg!


Klart och betalt! Sköööönt! Men svettigt blev det i solen!

Sedan blev det lite stressigt med lunch, dusch och iväg på kalas! Bästa svågern fyllde år igår så det var dags att överlämna present! Fick ett snabbt besök av Ulfs syster och man vilket var väldigt trevligt men jag hann inte prata så länge. Man vill ju inte missa tårtan...

   
Käraste Martin hade dock bara ögon för sin nyklippta och snygga hustru! Mamma hade bara ögon för Martin så det var tur att jag hade pappa... haha! Snyggt ljus!

Sedan drog jag och Malin iväg på Nordanå för att kika på Klungan! Jag har ju sett den i våras men man kan aldrig få för mycket humorshow!


Vi tog "tantbilder" på varandra under vägen! Snygg uppställning! "Tant Monica på besök i den stora staden"!


Och "Tant Malin" var inte långt efter! Snygg klippning - även om vår okänsliga mamma kallade den för "en konstig frisyr"... Men vår smak har ju aldrig varit särskilt lika!


Innan föreställningen kilade vi in för att kika på utställningen "En bildvärld för stora och små"! En riktigt glad utställning med flera kojor och plats för alla små besökare!


Jag tyckte mycket om Emma Adbåges illustrationer! Särskilt den med skogen!


Och Malin kollade in Stina Wirsén som ju är fantastiskt bra! Den här utställningen måste vi gå och kolla in med My!


Sedan var det dags för "Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter" som ju är fantastiskt bra! Inte helt enkel och stundtals också lite sorglig men händelserik som livet självt! Ibland undrar man vad som rör sig i deras huvuden men det är kanske just det som gör den intressant. Från ett steg ner i det undermedvetna till skruvade händelser som är alldeles lysande!

Jag tycker dock fortfarande att några scener är för långa och hela föreställningen skulle ha vunnit på att de kortats. De jag tänker på i första hand är Katla, Morbror Sixten och Släkt'nforskningen. Inledningen och scenen med den alkoholiserade pappan är fortfarande bäst! Jag gillar Klungan jättemycket men kostade nog på mig att vara lite mer kritisk den här gången. Vad det ska tjäna till vet jag inte eftersom jag har haft en kanoneftermiddag men ibland måste man ju analysera sina egna åsikter...


Därefter blev jag bjuden på kaffe hos min sötaste systerdotter My! Hon hade fått ny servis och serverade glatt både fika och middag. Spagetti och köttfärssås med en efterföljande dessert bestående av päron och tomat... Jo, i leken funkar allt! Och det är verkligen kul att hon nu börjat med lite mer "föreställande lekar"!

Och lekar är väl det man fortfarande ägnar sig åt själv! Nu ska vi iväg och leka både i Luleå och Umeå och igår kikade jag i Aftonbladet där vi köpt en billig halvsida som fick en utmärkt placering!


Det var tur att vi hamnade bredvid "Jägarna 2" och inte så nära "Apflickorna"... Någon kunde ju ha tagit fel... haha!

Och jag vet att jag ska skriva ännu ett blogginlägg om det där satans gatlyset men jag känner mig ännu inte tillräckligt arg så jag får spara det en stund! Jag återkommer! Som vanligt... :)

Heldag i Luleå!

Just hemkomna från en väldigt lyckad Luleå-tripp! Här kommer en riktig "bildbomb" eftersom bloggen också är en typ av dagbok och idag också till för att farfars ska kunna titta tillbaka på en härlig dag hos ett av barnbarnen! Det här har vi längtat efter att få göra och det blev också otroligt trevligt!


Vi började naturligtvis med att åka hem till Oskar där han förevisade sitt boende som de tyckte var jättefint! Jodå, han trivs! :)


Han bjöd naturligtvis på kaffe! Det blev ett riktigt go-fika med farmors hembakta äppelkaka och Oskars krämbullar!


Man ser att det är far och son som sitter närmast! Samma obekväma sittställning! Haha!


Sedan tog vi bilen och åkte upp till Mjölkuddsberget för att titta på usikten och se platsen dit Oskar och hans kompisar brukar gå upp och grilla!


Offentligt vedförråd att ta för sig av! Fantastiskt!


Men en del gör nog också annat än grillar...


Fin utsikt även om man skulle behöva avverka lite för att se bättre!


Farfar tyckte att det var roligt att de vänt stolparna upp och ned... Men vi antog att det var gjort för att vattnet skulle rinna av bättre!


Sedan åkte vi vidare till Södra Hamnen! Fina lägenheter mot vattnet!


Och många fiiiina båtar!


Längst ut kunde man se de tre isbrytarna Ymer, Oden och Atle! Snart är det dags för dem att gå ut igen...

Efter en biltur genom stan och en sväng förbi både Norra Hamnen och Gülzaudden så åkte vi till Kulturens Hus för att kika på detta fantastiska bygge!


Sture på väg in! Och på anslagstavlan kunde man se vår affisch för Mens Night! Om två veckor är vi där!


Vi passade på att titta lite i Konsthallen där just nu utställningen LAB (Luleå Art Biennal) pågår!


Det fanns gott om installationer. Den här heter "Sugar Moods".


Och här ett konstverk i skördetid som berättar att vi gärna tar emot råvaror från andra länder men att vi i för stor grad undviker att ta emot människorna från samma land (därav dödskallarna på golvet).


Vad den här hette vet jag inte men nog är det Jesus som hänger i detta "knivskarpa" träd!


Sedan var det äntligen dags för en sen lunch! Vi valde att åka till Gammelstad och gå på "Margarethas Värdshus"! Väldigt fin och lugn miljö med jättegod mat! Vi fick ett eget rum!


Och jag var också med på resan! Jag hamnar ju av naturliga skäl oftast bakom kameran på den här bloggen! Men ibland så...


Farfar Sture! 


Farmor Sonja!

Ja, jag envisas med att kalla dem farfar och farmor men det blev bara så när barnen föddes och på den vägen är det... Svåra vanor att ändra och varför ska man? De är hur som helst ett par riktiga pärlor! Efter supergod mat med köttgratäng, souvas och laxlåda tackade vi för maten och gick en trappa upp för att kika på ställets "kaffehörna"! Uppstoppade djur, konstverk, keramik och väldigt mycket prylar!Vattenfall som trärelief!


Flytvirke!


Och keramik... Mycket 70-tal och just dessa var kanske mer roliga än snygga!


Tack Sonja och Sture för att ni bjöd oss på den goda maten! :)


Sedan åkte vi runt och tittade på Kyrkbyn som är enormt stor och faktiskt också en del av Världsarvet! Ett besök i en antikaffär resulterade också i inköp av några gamla LP-skivor och stenkakor!


Gammelstads Kyrka ligger naturligtvis i Kyrkbyns Centrum!


Bönesten? Eller bara en signal till någon där uppe att lyssna?
 

Tre generationer! Den gamle mannen med käppen ser lite sliten ut men jag försäkrar att han inte är äldst!


Det vackra kyrktornet! Och Volvon... haha!


Oskar med sin farfar och farmor! Tack ska ni ha allihopa för en underbart trevlig dag! Det här gör vi gärna om! Kanske en tur till våren när det är dags för examen?

Kram på er alla! 
Godmorgon Världen!

Det är väl kanske ingen jättegod morgon eftersom jag somnade först vid halv tre men jag är ändå uppe och inte gråter! Inväntar farfars som ska komma hit för att åka med oss till Luleå! Vi lovade att ta dem med oss till Oskar för att de skulle få se hur han har det när han började läsa där uppe och nu är han inne på fjärde året så det är hög tid!

Farmor har inte varit riktigt frisk men vill ändå åka så jag hoppas att det blir av! Vi ska bara åka runt lite, gå och äta tillsammans och ha en riktig mysdag! De vill också besöka Biltema och det är väl klart att vi ska göra det! Nu ska jag bara göra en travrad till "garagegänget" och sedan blir det lite frukost och iväg!


Hoppas att ni kommer snart! Det kommer att bli en fin dag!

Lax och högvilt!

Det blev verkligen en hektisk dag! Så mycket städning (som avslutades med golvtorkning) att jag höll på att missa middagstiden. Klockan gick bara så fort! Därför blev det en hastig historia och det passade bra eftersom jag tittade på Jamie Oliver i förrgår när han lagade middag på 30 minuter. Alltså gjorde jag en efterapning på hans middag och jag måste säga att det blev otroligt gott!

Jag gjorde ungefär som jag minns det så något exakt recept har jag inte. Men det behövs nog inte heller!


Jag hackade två paprikor i bitar + två knippen salladslök och ett par chilis. Saltade pepprade, hällde på olivolja och mojsade runt. Saltade och pepprade laxen och lade den med skinnsidan upp ovanpå grönsakerna. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Hur gott som helst! Laxen blev supersaftig! Och fort gick det! Sedan var det bara att dra av skinnet och servera! Gott med några klickar rysk yoghurt! Och:


Rissallad! Kokade basmatiris, blandade med rostad paprika och zuccini, olivolja, salt, peppar och balsamvinäger. Klart! Inte dumt alls och väldigt gott ihop!

Att jag var så stressad berodde på att vi bokat biljetter till "Jägarna 2" kl 18.00! Snabb mat var därför en förutsättning! Men vi hann i tid!


På torget var det något på gång. Ett gäng killar, bil, släp och snö! Jag gissar att det var något ikväll eftersom snön knappast ligger kvar tills imorrn... Nåja, vi hann inte stanna och titta eftersom vi ju hade annat på gång!


Biostaden! Med några minuter till godo!

Fy fanken så spännande film! Den höll hela vägen tycker jag och Peter Stormare har aldrig varit bättre! Det kanske inte är den bästa reklam ordningsmakten i Norrbotten kan få men jag hoppas de har lite distans till sig själva för som film var den super! Och det är klart att Lassgård och Stormare är stjärnorna men den senare av dem tog hem alla poäng! Han var lysande!!! Ni måste se den så jag säger ingenting mer! Unna er en biokväll gott folk! Because you're worth it! :)

Nu blir det fruktsallad och glass!


Förrrrrrrrrådsrrrrröj!

Började dagen med att prata med Emilia som varit på ännu en lägenhetsvisning. Lät bra men dyyyyyyyrt! Lite orolig men har ändå förhoppningar om att det kommer att lösa sig för henne!

Sedan började jobbet för min del! Herregud vad jag har röjt i förrådet! Jag fattar inte varför man sparar på väskor och ryggsäckar som har trasiga dragkedjor och på skålar och krukor som jag inte ens tycker är snygga! Man tänker att man vet ju aldrig... men nu vet jag! Bort, bort, bort! Packade in sju sopsäckar med skroooooot i bilen! Tur att inte maken var hemma, då kanske jag inte hade fått slänga allt... haha! Åkte sedan till favoritstället:


Inte ensam idag heller! Hade mycket brännbart i mina säckar men jag hade naturligtvis sorterat plåt, krukor, elsaker mm. Nu ska jag också ge beröm till Skellefteå Kommun! Det här är bara för jädrigt bra! Jag må vara irriterad över gatlyset (och det ska jag tyvärr också återkomma till) men jag tycker att det är en stor förmån att få åka hit med sina sorterade sopor! Tack! Men det fanns ju också sortering som jag inte riktigt förstod:


Trosor... Haha! Är inte det brännbart? Åtminstone om det har gått lite hett till?

Men jag blev inte riktigt klar ändå. Vissa hyllor är i toppskick och andra måste rensas vidare men det tänkte jag att maken skulle få vara med och göra. Jag är ju för snäll... :) En sak är dock säker: Det kommer inte att fattas värmeljus i vinter!


Tror ni att vi klarar oss? Haha! Hittade paket lite här och där...

Annars är det bra! Både vi och Västerbottensteatern släppte ju biljetterna idag och våra soppföreställnignar med Mens Night 3 och 4 november blev slutsålda direkt! Kul! Tur att jag bokade av till min hälsogrupp som ville komma! Blir det någon över så lägger jag ut här!

Och när det gäller julshowen "JULGALET" så är det enklast att boka via Turistbyrån tel 0910-45 25 15 eller biljett@destinationskelleftea.se eftersom det blir minst avgifter. Det kostar alltså 395:- + serviceavgift 30:- = 425:-/biljett och då ingår mat, kaffe och tryffel. Bar finns och vi öppnar 17.30. Showtime 19.00! Speldagar: 24, 25 nov & 1, 2, 3, 8, 9, 10 dec!

Fick mail av en kompis som försökt boka via Ticnet och då kostade det tydligen 460:-... Måste kolla. Inte kan både Turistbyrån och Ticnet ta ut avgifter på samma biljett? Då kostar ju snart serviceavgiften mer än maten... Jag återkommer i frågan men gläder mig åt att det är full rulle!


Bättre än bra!

Vi har så roligt tillsammans när vi jobbar att jag nästan skäms! Nej, det gör jag ju inte eftersom vi är synnerligen effektiva - men jag njuter samtidigt av att jobba så prestigelöst med någon jag både kan prata allvar och skratta med! Tack för en superdag Åsa!

Och inte blev det sämre av att hon, denna svampfantast, bjöd på varma mackor med karljohansvampstuvning till "frunch"!


Så ohyggligt gott!!! Och jag fick t o m med mig svamp hem!!! Thanks a lot!!!

Sedan har vi spånat, skrattat och skapat så mycket kul att det nu börjar kännas helt rätt att släppa biljetterna imorrn! Somliga dagar är man skeptisk men när vi nu har gått igenom materialet och skapat en hel del nytt så känns det lugnt och förhoppningsfullt! Jag är bara glad!

Jo, jag vet att jag är en positiv person men jag är också ganska självkritisk så det här är ingenting jag bara hasplar ur mig för att skryta eller sälja biljetter. Jag tror verkligen på projektet och det kommer att bli så kul! Samarbetet med Åsa är också som att "komma hem"! Jag är snart 50 och det är inte ofta jag har samarbetat med en annan kvinna där vi jobbar så prestigelöst och ärligt tillsammans. Det är ett givande och ett tagande fyllt av skratt och uppmuntrande tillrop! Jag önskar att alla fick ha det så här!

Nu ska vi bara färdigställa idéerna var och en för sig så bör vi vara i hamn - åtminstone textmässigt! Sedan återstår ju en massa annat jobb men man får ta en sak i taget! Och för att sansa mig angående lovorden brukar jag påminna mig om när hon släppte in publiken alldeles för tidigt och jag fortfarande satt och tog på mig strumpbyxorna mitt på scenen... hahahaha! Så irriterad jag blev men så mycket vi har skrattat åt denna "incident"! Lovely!

Vi hann också gå iväg en sväng och passade på att köpa sallad till lunch. Alma var redo och ställde upp sig fint när jag skulle ta en bild:


Snygg tjej väntar på att få springa en runda! Och det gjorde hon!


Med den här hämtade pinnen höll hon också på att fälla oss båda två!


Men här poserar hon glatt tillsammans med mig längst den fiiina promenadvägen! :)

Ja, jag har haft en kanondag som ni säkert förstår men väl hemma blir jag också orolig för Emilia och hennes boende i Göteborg. Nu har hon nytt, stressigt chefsjobb och boende i andra hand bara fram till nyår. Det ekonomiska läget är inte det bästa, räntorna stiger, bankerna minskar utlåningen till 75% och bostadspriserna väntas falla så det är egentligen inget köpläge men hon måste ju få ett eget och mer varaktigt boende! Så ni som känner till en hyreslägenhet i centrala Göteborg - hör av er!!!

Nu jagar hon lägenheter och är så stressad att hon inte ens har bloggat på en vecka och jag blir orolig och vill helst bara åka ner och se om jag kan hjälpa till! Så länge jag inte kan slänga upp en miljon (och det kan jag verkligen inte) så kan jag ju inte köpa en lägenhet åt henne men hänger det på att hjälpa till ekonomiskt så gör vi naturligtvis det vi kan om det kniper! Man vill ju att det ska gå bra för barnen! Och du har varit så duktig och fixat allt själv gumman så vi hoppas verkligen att det här löser sig! Håller tummarna för att någon ser mitt upprop och hör av sig! Storkramarna från Mamman och Pappan! Älskar dig!

Klara?

Framme i Piteå hos bästaste (underbart ord) Åsa Persson som inte ens är hemma! Haha! Nej, hon är ute med Alma så jag har flyttat in alldeles själv här vid köksbordet! Det går det med! Imorgon blir det en spännande dag då biljetterna till årets Julshow ska släppas! Hoppas, hoppas, hoppas att det är någon som vill ha kul före jul! :)

Idag ska vi fortsätta skrivandet vilket direkt avslöjar att själva innehållet inte är riktigt klart... Vågar ni köpa biljett i alla fall? Nåja, det här är ingen ovanlig sits och jag minns ju hur man sålde föreställningar även på teatern minst ett år i förväg. Ibland fanns det manus, ibland bara en idé. Men det gick det med! Såg en underbar seriestrip som inte var helt fel i sammanhanget:


Nej, vi är inte heller där ännu... Men det kommer!

Det är märkligt (på ett positivt sätt) hur man kan starta upp hjärnan och inrikta den på olika saker. Ibland måste man tänka strategiskt och vara mer praktisk och ibland ska man jobba kreativt och det är ju lite olika sätt att både tänka och arbeta. Idag är vi helt inställda på att släppa loss alla galna idéer så hjärnan var igång redan i duschen! Kom på flera roliga saker och hoppas att dagen fortsätter lika bra!

Nu ska jag sätta på kaffe! Lika bra att flytta in ordentligt! Ha en bra dag!


Olycksdag...

Har knappt suttit vid datorn idag så jag har varit lite borta från nyhetsflödet och det var kanske lika bra eftersom jag hann en hel del utan att fundera särskilt mycket. Känns obegripligt att höra att en stor svensk idrottsman omkommit i en flygolycka i Ryssland - men så är det! Jag är ingen hockeyfantast men det behöver man inte vara för att sörja en människa som gjort stort avtryck! Tack för allt och vila i frid!

Själv har jag mest stökat på i min ensamhet. Det har blivit lite bra rensningar men fortfarande är det ju inte klart och det kommer det heller aldrig att bli eftersom jag köper mer än jag kastar... En sak in, en sak ut måste bli en ny regel! Imorrn ska vi fortsätta med förrådet där det verkligen har samlats allsköns skrot! Huga!


Nu är det bara för gästerna att komma och duscha! Allt skrot är borta!


Och kontoret börjar återfå sin normala form! Det tar sig, sa mordbrännaren!

Ja, den här sommaren har ju inte inbjudit till inomhusarbete och då får man finna sig i att ta tag i det när hösten kommer. That's life! Imorrn blir det i alla fall skrivdag med Åsa i Piteå och det ska bli så roligt! Skönt att känna att det är lite bortstädat när man kommer hem igen! Och även om inte någon annan bryr sig så är just det avkopplande för mig! :)

Röjardag!

Tillät mig att sova lite längre och valde också att stanna hemma för att röja idag! Det behöver rensas lite överallt och jag blir aldrig klok på varför det samlas så mycket gammalt skräp! Jag gillar ju att ha ordning och reda men orkar liksom inte fullfölja mina intentioner hela tiden. Helt plötsligt har jag vid någon snabbstädning börjat lägga saker ute i kontoret och sedan fortsätter det av bara farten tills att det är fullt med olika prylar som man inte vet var man ska ha... Detsamma gäller förrådet, bastun och vissa garderober och nu måste det bara tömmas och redas upp!

Jag hinner nog inte allt idag men det har blivit lite bortplockning i köket, rensning av Emilias alla gamla träningskläder och fotbollskor, utfärd till soptippen och till förrådet nere på stan! Känner mig lite "rikare" när jag blivit av med en del men det är bara början...


Fullt på soptippen som vanligt! Och till det Brännbara var det svårt att komma fram... Men jag gladde mig åt att det fortfarande fanns en "gata" i mitten där man kunde köra. Not bad! :)

På vägen dit fick jag se en bil som just krockat med en lastbil och jag hoppas verkligen att det gått bra för alla inblandade! Såg ut som om lastbilen träffat bakdelen på bilen och det kan förhoppningsvis ge mindre personskador. Att krocka är ju ändå väldigt obehagligt och jag minns fortfarande ljudet när jag själv smällde ihop. Det vill man inte vara med om igen!

Har också bokat biobiljetter till fredag! Man kommer sig iväg alldeles för sällan men nu vill jag verkligen se:


Jägarna 2! Och inte bara för Stormare och Lassgård! Nej, nu har man ju en massa vänner och gamla kollegor med i filmen: Ellenor Lindgren, Olov Häggmark, Niklas Larsson, Gunnar Eklund mfl. Det ska blir superkul att se er på duken!

Nej, nu duger det inte att sitta här. Bara fortsätta med partyt! Röjet alltså!


Effektiv jobbdag!

Åsa kom till mitt kontor idag och där har vi suttit med allsköns praktiska göromål inför både "Julgalet" och "Mens Night"! Vi har hunnit hur mycket som helst och känner oss väldigt nöjda med allt som producerats!


Företagsutskick har både producerats och färdigställts! Nu kommer de snart till ett företag nära dig!

Har också gjort klart inför alla biljettsläpp med Turistbyråerna och fixat annonser och säljmaterial! På fredag smäller det i både Skellefteå och Piteå! Om man jämför med revyn kommer vi bara att spela en bråkdel så många föreställningar så vi hoppas naturligtvis att det ska bli fullsatt och fesligt även här! Roligt kommer det i alla fall att bli! :)

Till lunch valde vi att besöka nya "Sushi Bar"! Jo, det var en angenäm upplevelse!


Men Miso-soppan kunde man varit utan. Ingen av oss är egentligen särskilt förtjust i detta så jag kan inte avgöra om den här var bättre eller sämre. Blaskig och ganska smaklös buljong... Ingen favorit.


Men Sushin! Supergod! En kanonbralunch som väl också räknas som ganska nyttig! Wasabin och ingefäran får också igång förbränningen och ger härlig styrka! Gott! Men själva restaurangen har oerhört låg mysfaktor så man kan lika gärna köpa hämtmat... Och det kommer jag att göra fler gånger!

Nu har jag klistrat frimärken (vilken glädje att slippa slick-varianten) och gjort klart utskicket som får gå med posten imorrn. Funderar på en promenad men vet inte om jag vågar eftersom det kommer att mörkna och jag ännu inte har sett ljuset...

Rättelse

I ett krig måste man ge och ta! Därför kommer här en rättelse om gårdagens svarta upplevelser på Morö Backe! Det var tydligen något fel igår som gjorde att det såg ut så här! De gör nu en felsökning och har vi tur blir det bättre. Man kan ju inte måsta vara på lyset själv för att det ska bli ljust under veckorna. I så fall blir hela området snart ett fall för Beroendeenheten! Fast det kanske kommunen tycker är bra eftersom kostnaderna då faller under landstingets budget...haha!

Nej, skämt åsido så har jag bett att få ett schema över hur tändningen/släckningen ser ut och det kommer jag att publicera här på bloggen. Det måste väl i rimlighetens namn vara en offentlig handling så ni som önskar kan säkert begära ut hur det ser ut på ert område. Hos oss är vi inte bortskämda och det ska bli spännande att se hur det egentligen är tänkt... Man kan ju inte både skita och hålla igen! Med det menar jag att man kan inte både rädda miljön och begära att folk ska cykla mer och samtidigt släcka ljuset...


Att cykla är ju bra på många sätt! Både för miljön och fysiken!


Även om "Emma" också gärna åker i cykelkärran!

Ärendet fortsätter så fort jag får mer material!

Nu börjar kriget!

Vi skriver måndag 5 september och det är en halv månad sedan gatlyset tändes på Morö Backe. Förmodligen ville någon bara vilseleda oss att tro att det är så här det ska vara framöver. Jag blev förvånad över att det lyste men ikväll började jag känna igen de gamla takterna...


Klockan är nu 21.00 och jag tittar ut över gatan... Ser jag något? Nej! Inte en lampdjävel är tänd! Och jag som hade tänkt promenera hem från träningen. Vilken tur att jag tog bilen! Jag blir så gud förbannat arg på detta och tycker att det är förkastligt att släcka gatlyset så här tidigt! Jag vill ha ljuset tänt! Jag vill ha ljuset tänt! Jag tycker att vi betalat för att ha ljuset tänt! Vi bor i ett stort bostadsområden i en hyfsat stor stad! Jag vill ha ljuset tänt!!!

Jag kommer förmodligen att bli galen den här vintern men jag släpper inte detta! Ljuset ska på innan något allvarligt händer! Man måste väl kunna gå en kvällspromenad i ett så här pass stort område? Skitkommun! Är det "give or take" eller? Ni får tillbaka vattnet men då släcker vi lamporna...  Grrrrrr..... Fortsättning följer...

Rent vatten!

Snart är det dags! Vet inte om jag ens kan gå och lägga mig innan jag fått spola i kranarna och tappa upp glas efter glas med renaste, drickbaraste vatten!

Nja... Jag har faktiskt druckit vatten, borstat tänderna, sköljt grönsaker och varit allmänt slarvig hela tiden utan att bli sjuk. Jag tror personligen att vi hade skit i vattnet rätt länge innan det upptäcktes och jag räknar med att jag redan utsatt mig för så mycket att jag är immun... Eller så har jag bara haft tur! Däremot tycker jag att det är för djävligt att det var kunde hända! Det måste finnas bättre rening redan från början så att detta inte kan inträffa! 


Rent eller inte? Just det här vattnet finns i alla fall i Bjuröklubb!

Hur som helst har jag under lång tid varit beroende av mineralvatten som dryck och det kommer garanterat att fortsätta! Även om det kommer fram undersökningar som säger att det är farligt! Har precis hällt i mig en redig mängd efter träningspasset! Ska försöka kravla mig iväg till duschen nu och inte suga på handdukarna förrän imorrn. Haha! Det var i alla fall det roligaste under hela denna Cryptosporidiumperiod. Frågor och svar om vattnet: "Är det farligt med blöta handdukar?" "Nej, så länge du inte suger på dem!" Brilliant! :)

Jobbdag!

Jag såg mig omkring, noterade allt som skulle behöva göras här hemma - och åkte ned på kontoret! Haha! Lite fegt kanske men det var betydligt enklare att sitta med praktiska saker där och slippa se eländet...

I vanliga fall så jobbar jag gärna, eller helst, hemifrån men då måste det vara lite bortröjt för att jag ska få arbetsro. Jag tror faktiskt att karlar är bättre på att "inte se" städning och disk! Nu får jag säkert kritik för detta men jag ser ju på min egen man att han kan gå genom huset och ut i garaget om det är där han har tänkt vara under dagen. Jag måste röja min väg fram till datorn för att kunna komma igång och jobba lite koncentrerat.Nu blev det en bra dag på kontoret. Vi släpper biljetterna på fredag men jag är fortfarande lite kluven över priset. Vi ville att det skulle ligga under 400:- och tyckte att 395:- kändes bra. Nu ska ju Turistbyrån också lägga på serviceavgift och då kostar biljetten 425... Det känns på gränsen - även om det ingår både mat, kaffe och biljett. Eller? Jag och Åsa ska sitta och jobba med praktiska frågot imorrn och det här är väl en sak vi måste avhandla och räkna på. Jag har i alla fall gjort klart allt material som ska skickas vidare så vi är på G!

NU ska jag iväg på träning! S.P.Y.C-passet startar idag och det kommer säkert att bli hemskt! Eller som min kropp brukar säga: Hemskt bra! För det är ju det! Om man kunde vila sig i form hade jag varit vältränad nu men jag ämnar hålla igång den här gamla kroppen ett tag till! Därför sticker jag nu! Tjolahopp!

Sopa?

Idag är det som en "sämmerdag"! Känner mig stressad över allt som inte är gjort och samtidigt vet jag ju att jag ligger rätt bra till med allt jobb! Varför ska jag envisas med att vara så hård med mig själv? Känner mig ungefär lika alert och framåt som jag var på den här bilden!


Vacker vy från Kukkola 1980... haha!


Lika snygg idag! :)

Nej, jag måste faktiskt börja med att röja lite här hemma. Jag blir faktiskt stressad när det är prylar överallt och påsar som inte är uppackade ännu. Shopping för också med sig en hel del stök och det måste jag göra bort innan jag kan koppla av eller börja på något nytt. Kanske borde jag också tvätta bilen? Åka ned på kontoret som en normal företagare? Skriva? Dammsuga? Planera middag? Alla dessa frågor...

Men jag är ju inte deppad eller nere på något sätt. Möjligen bara fetare efter helgens alla godsaker... Nej, jag måste bara börja ta tag i saker för att komma vidare och jag tänkte att om jag skriver ned det på bloggen så kommer jag närmare själva starten! Så, here we go!

Home!

Roligt att åka bort, roligt att komma hem! Så är det alltid för mig! :) Och det är ju tur! Annars måste jag väl flytta... haha! Ja, vi pratade om pensionen under vägen och att behålla huset kommer väl att bli ett problem nu när de stackars pensionspengar man har nästan försvinner... Blä! Men det är ju några år kvar så vi hoppas på bättre tider!

Hur som helst var vi igång tidigt för att dra iväg till IKEA. Vi hade inget speciellt på önskelistan men man måste ju göra ett besök när man är så nära.


Ganska öööödsligt på parkeringen! Sköööönt! Vi hann gå en vända, äta deras frukost för tio riksdaler och shoppa saker som vi inte visste att vi behövde...


Det blev några påsar i alla fall och lite prylar från Fyndhörnan! På vägen hem beställde vi kaffe hos sonen i Luleå!


Adam hade just kommit tillbaka från sin resa till Japan och hade mycket roligt att berätta! Nu har vi verkligen skämt bort oss med att träffa Oskar ofta och det är jätteroligt! Jag vet inte om han tycker detsamma... haha! Men nästa helg ska vi ta med oss farfars och göra ytterligare ett besök så det är bara att stå ut! Vi har pratat om att åka dit med dem för att de ska få se hur han har det och nu är det fjärde året han pluggar däruppe... Vissa saker tar lite tid men nu ska det bli av!

Skönt att vara hemma igen och ikväll blir det nog mest TV och lite läsning! Måndag imorrn och då blir det jobb och så börjar träningen om... Ser fram emot den och träningsvärken med skräckblandad förtjusning... Tjolahopp!


Om natten...


Vi var ju ute och fotograferade lite när det blivit mörkare igår. Ja, maken fotograferade och jag tog lite kort... haha! Men jag lär mig nya saker hela tiden och tycker att det är väldigt roligt!


Snurrigt Fiskemuseum! Ja, den här fjantiga idén kom jag på helt själv...


Vattnet blir "långsammare" på kvällen!


Med lite längre slutartid får man andra effekter! Här är det meningen att det som är runt om vattnet ska vara skarpt men jag vet inte om jag lyckades med det...

Men min sista är ändå min bästa:


Hittade ett räcke att luta kameran mot och det behöver man! Den här blev jag riktigt nöjd med!

Jag blir väldigt glad över småsaker och det är nog tur eftersom jag ibland också blir irriterad... men det försöker jag träna bort! Idag ska jag nog bli glad över en stor sak också! Vi ska svänga in i Luleå och hälsa på Oskar innan vi åker vidare hem! Men nu långt ifrån naturen: IKEA!

Godmorgon!

Sömnen har väl varit lite upp och ned men nu är vi uppe och inte gråter! Vi måste nog förbereda lite trav innan vi åker vidare så vi kan inkassera nya friska pengar eftersom det är V75 idag! Plötsligt händer det ju tydligen! Och sedan ska vi väl gå en runda på IKEA också så det kan vara bra att gardera sig... haha!

Nej, annars är det bara fint! Lägger upp några fler bilder från igår. Det är gott om vatten här!


Och här dukade ett par personer upp mat för fotografering. Kanske för någon kokbok? Det är ju lite häftigt att stå mitt i forsen på det där viset och jag skulle gärna gått ut på bryggan men det får man inte...


Längre bort kommer man ändå ganska nära! Och vattnet forsar!


Ploppar upp!


Skrynklar sig!


Rinner mjukt!


Och väldigt snyggt!


Jag tycker att det är lite fascinerande att stå och titta på!


Roligt är det ju alltid att titta lite närmare på naturen! Vacker sten!


Och vackert stilleben! Ja, det kanske inte var jättevackert men när man går runt med kameran så ser man småsaker som man tycker om!

Nej, nu ska jag kika igenom bilderna från kvällen! Kanske kommer det ett inlägg till! Eller troligen... :)

Loppis i Happis!

Och då trodde vi att det kanske skulle vara en "Happy Loppis" eftersom IKEA skickade ut mail om att man skulle plocka fram sina gamla IKEA-prylar och komma eller kika på andras gamla avlagda. Jo, det lät ju lite roligt eftersom en del saker faktiskt är lite "kult". Vi stannade alltså först i Haparanda för att käka de obligatoriska köttbullarna till lunch och gå en sväng på loppmarknaden!


Nja... Det enda som kändes fyndigt var nog placeringen... Men jag gjorde ett kap!


Hittade min f d kurskamrat från en mediautbildning jag gick 1985! Anita Klockare från Luleå! Så kul att träffa dig igen! Nu ska vi dejta igen när vi kommer till Luleå om ett par veckor och det ska bli supertrevligt! Hoppas du blev av med lite prylar!

Sedan bar det av till Kukkola och ni har redan fått min första rapport som nog också var min roligaste! Vi fick idén med alla gamla bilder när jag bläddrade igenom album för att se hur det såg ut här uppe och man blev lite nostalgisk... :)


Mycket är moderniserat och campingen utbyggd men en del saker ser ut precis som de alltid har gjort! Bryggorna ställs ut med en viss teknik som tydligen håller på att försvinna eftersom alla gamla kunniga byggare faktiskt med tiden går bort. Det ser "rangligt" ut men är tydligen stabilt! Fisket sker med långa håvar där de fångar upp sikar som står stilla för att samla kraft. Som mest kan man i slutet av juli få 1000 st/dag! Inte undra på att de kallar Kukkola för Sikens Rike!


Och på andra sidan älven har vi Finland och där håvar de också in firrar! Nu undrar ni säkert var de förvarar håvarna? Nähä? Men ni får veta det i alla fall!


I små bodar med hål i väggen... haha!


Och här har vi den nybyggda receptionen! Nu har vi gått omkring och tagit så mycket bilder idag att jag som inte tog med mig kameraladdaren snart har slut på batteri... Men det ska nog räcka till ett par knäpp imorrn också. Jag har fortfarande massor med bilder som jag inte bloggat med! Kanske ointressanta för andra än mig men jag lägger upp dem i alla fall!

En fiskecamping har naturligtvis ett museum men nu var det stängt och lika glad var jag för det! Vi har ju sett Jävre och det får räcka... Här fanns dock en konstig, nej förlåt konst-utställning i den gamla kvarnen.


Själva kvarnen! Tror jag... En maskin var det i alla fall!

   
Utställningen bestod av återanvänt papper och en del installationer var lite märkliga. Mer papper än konst... På mittersta bilden har någon arrangerat ståltrådsgalgar på golvet. Fåglar? Nja... Min favorittavla var dock denna:


Haha! Känns bekant...

Och fulaste konsten på området var denna tavla på väggen där Svenska Bastuakademien håller till:


Rätt smaklöst faktiskt även om jag inte är pryd. Den var bara ful!


Annars finns det gott om fina gamla hus! Kolla trädgrenen på räcket!


Och utsågningen för grunden!


Oj, här var det visst upptaget! Men hallå! Det där är väl inte tillåtet?


Just det! Ingen camping!

Det finns en del att se men ganska lite att göra vilket jag tror är nyttigt utemellan! Nu har vi både hunnit fotografera, äta, spela Yatzy, läsa, blogga och slappa! Skönt! Nej, inte kastar vi in handduken för att det inte råder full aktivitet hela tiden!


Men någon har i alla fall kastat in stövlarna! Märkligt... Kanske någon som blev sur?


Kan inte vara mjölken i alla fall! Här blir den naturligt ventilerad!

Nej, nu får det räcka. Det kommer mera imorrn! Vi har det jättebra och nu ska vi äta äppelpaj och mysa med lite TV!


1980-2011

Efter 31 år var det dags att göra ett återbesök i Kukkola och se platsen för vår första semester 1980! Vi träffades året innan och det här måste ha betytt att det var lite på allvar! Bilsemester både hit och till Storforsen det året. Och inte kan det väl ha hänt så mycket på 31 år?


Maken satt vid ratten då i den beigefärgade Amazonen,  BLY 870!


Han körde även idag! Ganska lik sig! :)

Väl framme så letade vi länge för att hitta platserna för en del av de bilder som vi tog då men det var inte lätt att hitta samma miljö. De måste ha flyttat stenarna...


Med lånad kamera i näven!


Nu lånade maken min istället! Ja, han orkade inte ta fram sin... Inte samma miljö men det var verkligen inte lätt att hitta!


På räcket framför den gamla kvarnen!


Nu tog jag plats framför räcket! Det märks att jag har blivit äldre! Hur kunde jag hoppa upp och sätta mig på räcket? Hade jag inget förstånd?


Det var ju flera meter ned till vattnet! Men både räcket och brovirket var nytt! Och fönsterglaset reparerat!


Ung och oförstörd! :) Rent av lite barnslig!


Gammal och härjad... haha! Ja, jag är i alla fall lik mig även om åren har gått!

Det var riktigt roligt att gå omkring och kika på området och forsen! Lite larvigt och fnissigt att leta gamla ställen men man har ju inte roligare än man gör sig! Återkommer med fler bilder och rapport från Haparanda!

Fisk!

Dagen har rullat på och jag blir piggare och piggare ju längre den går! Det kanske betyder att jag kommer att vara lika otrött som igår när det är dags att sova men det må vara hänt. Ikväll kan man ju sitta uppe lite längre och mysa innan man kryper i säng! Och imorrn bitti åker vi iväg en sväng och det ska bli härligt!

Därför har jag också inhandlat Hjort Rosenfeldts senaste kriminalroman! Det gäller att utrusta sig nu när man får lite tid att läsa. Fast jag vet inte om vi får så mycket tid till det. Jag tycker faktiskt att det är jättekul att gå omkring med kameran också och sedan jag började blogga kan jag ju använda bilderna till något! Alla blir inte bra men en del räcker det faktiskt med att jag har en tanke bakom! Åtminstone för mig! Och det är det som är härligt med bloggen - jag väljer själv vad den ska innehålla!

Därför blir det också mera mat! Idag blev det fisk som vi ju tycker är så himla gott! Jag gjorde en favorit som jag verkligen tycker att ni ska testa!


Torskrygg som jag saltar, vitpepprar och citronpepprar! Jo, jag tycker ju att maten ska smaka lite! Och osalt fisk är det värsta som finns! Lägg på en kvist citrontimjan eller krydda med lite timjan och linda om parmaskinka eller "Coppa" som jag hade hemma idag (lufttorkad karré).

Smält smör och riv ned en stor klyfta vitlök. Lägg fisken i en form och häll över vitlöksmöret! In i ugnen på 200 grader en kvart! Klart! Idag gjorde jag hemgjort mos till men man kan också ha pasta med bladspenat och lite av vitlöksmöret. Superenkelt och supergott!

Idag blir det ingen diet så till kaffet har maken gjort äppelpaj! Förmodligen lika smarrig som vanligt! Ha en härlig fredagkväll alla glada!

Upp å ner

Känner mig verkligen lite mysko idag. Somnade inte förrän halv tre och steg upp tidigt för att hämta maken som lämnat in bilen. Kände att det blev för lite sömn så nu har jag sovit en stund till på förmiddagen men jag är fortfarande lite yrslig. Tror bestämt att jag bestämmer mig för att ta helg!!! Det måste vara det jag behöver!

Lite ledighet kan i alla fall inte vara fel och jag har bara en sak på agendan. Nja, egentligen tre saker men jag ska se om jag klarar av att negligera två av dem... En sak är dock denna märkliga faktura från Fjellinjen AS! Jag har precis varit inne på deras hemsida och jag antar att de får många fakturaprotester eftersom det fanns en färdig blankett där man kunde fylla i med hela ärendet. Vore konstigt om det inte gick att lösa. Hur det kan hända fattar jag inte men folk har ju fått böter förr i helt fel städer...

Imorrn drar vi i alla fall iväg på en kort tur igen. Skönt att komma iväg och se något annat! Vår första semester för över 30 år sedan gick till Kokkolaforsen och nu är det dags igen! Jag minns alla roliga bilder vi tog och jag ska se om vi får chansen att ta om vissa av dem igen! Hur det ser ut där nu har jag ingen aning om men det var en mäktig fors och fin natur så det blir bra!


Maken och sonen var där ett par dagar förra året och fotograferade!


Och "bulbade"! Vad det är vet jag inte men det har något att göra med fri hand och långa slutartider! Jag skulle nog säga att det var lite suddigt men jag är ju inget proffs! Haha!

Ser i alla fram emot lite fotografering och avkoppling! Bäst att ta med vinterjackan ifall det blir kyligt...

Dragonkyckling med svamp!

Ja, nu kommer det nya friska recept! Snodde ihop en kycklingrätt som inte var alltför illa! Därför får ni också en typ av recept på denna "creation á la mitt cuisine"! Alltså typ en grej jag har gjort i köket!

1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
1 stor klyfta vitlök
3 hg svamp (typ)
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
Dagon (massor)
Salt, vitpeppar
Soja
2 dl mellangrädde
Majsenaredning
Persilja

Köpte färdigskivad färsk kycklingfilé eftersom det råkade vara på extrapris. Saltade och pepprade delarna, brynte i omgångar i smör/rapsolja och lade över dem i en gryta.

Sedan stekte jag hackad lök, vitlök och mina förvällda karljohansvampar, saltade, pepprade och lade över även dem. Jodå, i samma gryta! :)

I med lite vitt vin (tog matlagnings), hönsbuljongtärning och dragon. Lät det puttra några minuter, hällde i mellangrädde och lite soja och puttrade vidare. Redde av med lite majsenaredning och kokade pasta till (eftersom riset av någon anledning var slut...)! Klippte över persilja och voilá! Färdigt!


Jodå! Det funkade!

Annars är det bra och jag har tydligen också varit ute och rest - utan att veta om det! Är det fler som fått brev från "Fjellinjen AS"? Jag ska tydligen ha varit vid en vägbom i Oslo 4 januari... Nja... Knappast har jag hunnit dit den enda revylediga dagen den veckan...


26 norska kronor! Och det går bra att betala i svenska pengar! Det är bara att räkna om till dagens kurs! Fantastiskt!

Ja, det kommer säkert att ta sin tid att bestrida detta och frågan är om det är värt det men jag ska då fanken inte betala! Men det blir då inte gjort idag. Nu måste jag rusa iväg på ett möte! Det är tur att jag är mätt och belåten efter kycklingen! :)

Mest jobb...

Jobbardag vid datorn! Har suttit med olika original och annonser idag. Har bl a gjort biljetter till vår premiär i Piteå och annons som ska gå i Aftonbladet 10/9!


Syns man på en halvsida i en av kvällstidningarna måste det ju betyda att man finns på riktigt! Haha! Eller så betyder det bara att man sålt sin själ till "skvallerpressen"... Nåja, Emma och Belinda är då inte så noga! De gillar ju skvaller!

Det gäller hur som helst att synas på flera ställen! Samtidigt som "Mens Night" ska turnera så ska ju Julshowen komma igång. Jag och Åsa funderar starkt på att släppa biljetterna samtidigt som teatern släpper sina den 9 september men tänker samtidigt att det är bra att vänta en vecka... hmm... Alla dessa angenäma beslut!

Och medan jag funderar vidare på dessa och försöker skriva ihop en "programförklaring" för julföreställningen tar jag en promenad runt tomten och hittar fyra nya Karljohansvampar! Så nu får maken finna sig i att bli "förgiftad" även idag! Det blir någon typ av svampanrättning till middag. Det har jag i alla fall bestämt! Och kyckling... eller? Måste nog klura ett par minuter även på detta! :)

I'll be back!


RSS 2.0