Tidigt firande!

Rotarylunch igår med besök av Per Bergman som är Verksamhetschef på Solkraft - en fantastisk verksamhet i Skellefteå som fungerar som en mellanstation eller arbetsplats för de som har fysiska, psykiska eller andra problem att komma in på arbetsmarknaden. De driver massor med verksamheter och tar på sig legouppdrag till olika företag.
 

Här berättar Per om hur de jobbar och påpekar också att den första och viktigaste regeln är att alla ska bemöta varandra på ett bra sätt. Att bli sedd, respekterat och känna sig hemma är oerhört viktigt för självkänslan. Och, som en av deras nysvenskar sa, det är också gratis! 
 
Idag är det ledig lördag och Valborgsmässoafton. Har sovit länge och kanske inte så bra men hörde att maken dammsög och stökade på så jag kände mig helt lugn. Magiskt väder idag men vi struntar i brasan ikväll och valde att istället bjuda hem "gamlern" på grillad lunch. Blev väldigt lyckat!


Fläskfilén på grillen sedan maken hämtat sina föräldrar och jag min mamma. 


De gillade anrättningen och här har vi hunnit till desserten och chokladtårtan!


Lilla svärmor!


Och lilla mamma!


Maken med sin pappa!


Det blev en hel del surrande och mamma tyckte att det var väldigt trevligt att få höra lite nyheter från Lövånger.
 

Och här fick jag också vara med!

Mamma vill gärna röra på sig så vi gick ett varv och kollade in vad som tinat fram på tomten.

Varmt i solen och massor med fågelkvitter. Kändes verkligen som en vårdag!

Nu har färdjänstbilen hämtat svärfars och mamma ska skjutsas till Anderstorpskyrkan där hon ville vara med på firandet. Jätteroligt att ha alla hemma hos oss och ett bra sätt att fira in våren. Sedan måste jag åka till Lövånger och fika med damerna på seniorboendet. Där händer det grejor och ska man få uppslag till nya föreställningar är det ett bätterställe. Det gäller att passa på medan det fortfarande finns järnladys i livet!
 
 
 
 
 

Röjning - och Selma!

Känns som om det varit en lång dag! Jag har hunnit så mycket av både jobb och nöjen. Men vi började med röjning, fyllde släpen med skrot och åkte på soptippen. Otroligt nog var vi också ensamma där! Ja, personalen såklart - men inga bilköer eller stressade återvinnare.
 
Sedan blev det paus och uppfräschning för att åka ner på teatern för säsongens sista sopplunch där jag skulle se "Selma"! 


På plats i selfieträsket igen! Haha!


Åt god soppa, träffade Stina, Mona, Eivor, Pär och massor med bekanta medan vi väntade på att Margareta Niss skulle göra entré.
 
Och som hon gjorde det! Margareta ÄR Selma och leker fram en superfin text där vi verkligen kommer den här fantastiska kvinnan in på livet. Dessutom sjunger hon så vackert Barbro Hörbergs "Med ögon känsliga för grönt", "Gamla älskade barn" och andra finstämda melodier. Såååå bra!
 
Jag blev helt tagen! Det var så intressant att komma närmare den person Selma var och få veta mer om hennes val i livet - och varför och hur hon kom att bli så stark och otroligt älskad. Hon kämpade för kvinnors rättigheter och tog upp kampen med männen på deras egen arena. "En halt djävul" som både fick Nobelpriset i Litteratur och tog plats bland "de aderton". Hennes offentliga svar på en insändare i Svenska Dagbladet går inte av för hackor. Smart, humoristisk och med ett fantastiskt språk.
 
Tack Anna Söderling för fantastiskt manus och regi! Tack Margareta Niss för en alldeles lysande tolkning! Och tack till Helena Weegar för fin scenografi och kostym och Cay Nyqvist för musiken! Jag blev lycklig av alltihopa!
 
 När jag kom hem hade jag så mycket energi att vi fortsatte röja och blev av med ännu ett skräplass. I afton och kväll har jag hunnit jobba undan massor - och jag känner mig fortfarande lycklig. Jag älskar teater! Också... :)
 
 
 
 

Jobb å mys!

Äntligen sovmorgon! Ja, jag vaknade hyfsat tidigt men att bara kunna ligga kvar i sängen och veta att man inte behöver skynda sig upp är så härligt.

Jobbade lite och åkte sedan till min kompis Anna för att hinna ta en kopp kaffe och surra ikapp. Hon skulle hämta sina småhjärtan på förskolan så jag hängde på.
 

Hemma på gården igen skulle de gemensamt försöka få igång trehjulingen - men fötter i stövlar är så klumpiga... Inte bara jag som längtar efter sommar och sol!


Men vart tog syrran vägen? Kanske gjorde något ännu roligare? Måste kollas...


Jaaa, studsmattan! Tur att det finns nät...


De fick t o m upp fina mamman! Härliga ungar, fulla av bus!


Söta Leo!


Och söta Alma!

Hej då! Härligt att få krama om er finingar! De växer så det knakar så jag få se till att det inte blir så långt mellan gångerna.
 
Hem för jobb och sedan insåg jag plötsligt att jag missat kvällens träning... Skit! Jag fattar inte var tiden tog vägen? Gjorde ett YinYogapass för att sträcka ut min korta baksida och det fick duga idag. Middag blev det också - kycklingbiffar och grönsakspytt. Helt OK.
 
Nu ska jag jobba lite till så att morgondagen kan ägnas åt röjning, besök på soptippen - och lite Selma Lagerlöf! 
 
 
 
 
 
 

Shoppingtur...

Vi har inlett någon form av röjning sedan vi blev klara med köket. Ja, hittills är det mest maken som farit runt medan jag jobbat - men fortsättning följer. Går det riktigt bra är det snart helt kalt här hemma... Haha!
 
Igår gjorde vi dock en utflykt till Luleå och pratade på vägen upp om att vi ska ha köpstopp hemma tills vi rensat klart och vid det laget förmodligen också konstaterat att vi redan har allt vi behöver. Ja, jag tyckte att det kändes OK att sluta shoppa småprylar. Men nu sa maken ingenting om stora saker... som husbilar... Men vi skulle bara titta "för skojs skull"...
 
Vi började med att åka till Boden för att kika på en vi sett i en annons men den såg ut som om någon bott i den i flera år och glömt städa. Sedan tillbaka till Luleå där vi bara skulle gå ett varv...
 

Men här hade maken lagt sig till ro och såg ut att trivas - så jag köpte den! Ja, vad ska man göra?


Jag gillade det lilla köket och den grå klädseln - och automatlådan... 


Ljublått är ingen favoritfärg men nu ligger maken där och jag funderar på att hämta hem dem båda två i mitten av maj... Haha!

Firade impulsköpet med att plocka upp både Oskar och Sushi för en middag hemma hos honom. Vi hade också biljetter till kvällens föreställning av "Dödsdansen" så ett par timmar senare var vi på plats:


Crazy mama trivs där sonen jobbar!

Och en sådan här produktion på turné vill jag bara inte missa!


Hur det var? Ja, vad tror ni man får när Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon tar sig an denna fantastiska text av Strindberg? En sjuhelvetes uppvisning i skådespeleri! Absolut helt lysande framfört och den bittra humorn har aldrig varit mer slagfärdig!

Artillerikaptenen Edgar och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice, lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra konstant, som en del i den dagliga rutinen - isolerade på en befästningsö långt ut i skärgården. När Kurt, en släkting från Amerika, kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen. Striden blossar upp - men när de erbjuds räddning väljer de ändå att bli kvar vid det gamla. Fjättrade forever...


Det låter kanske surt men det levererades giftiga repliker med en finess som var suverän! Just den här bittra "twitterhumorn" (som sonen kallade den) blir så sjukt rolig om den framförs korrekt och igår lekte de fram föreställningen som det anstår mästare!


En paus med "djupingen" i Loungen! Posen inte helt olik Persbrandts på förra bilden... Humorn klockren även här! 


Bästa grabbarna kollar in utsikten (ja, maken fick tillfälligt lämna husbilen...) och planerar nytt barhäng.

Konsten på våningen (av Britta Weglin) är också fantastisk!
 
Andra akten kunde kanske varit 10 minuter kortare men föreställningen som helhet var bara såååååå bra! En fantastisk dag i Norrbotten där vi missade ovädret både på vägen upp och hem. Men det gööööör ingenting. 
 
Och shoppingen kunde väl inte ha gått bättre? Inga småsaker alls. Haha! Ja, lite ångest får man ju men livet är nu!
 
Idag har jag lugnat mig och bara handlat nödvändig mat. Däremot har jag hunnit med tre möten med en kontakt som behövde hjälp att ta steget in i AA igen. Känns som om det funkade fint och jag har också fått mig ett par timmars sinnesro till livs. Och det känns bra ända in i själen att kunna hjälpa någon annan! 
 
 
 
 
 

Duell...

Nu tror jag att jag jobbat två veckor i sträck men tack vare gårdagens effektiva jobb och dagens avklarade arrangemang så skriver jag nu: HELG! Såååå skönt! 
 
Idag har det ju varit avslutning på Berättarfestivalen och det genom en Dialektduell med representanter från Piteå, Åsele - och Skellefteå som jag representerade. Tråkigt nog fanns det ingen manlig representant som ville stå vid min sida men jag tog med pappas diktbok och lät honom bistå mig med sin underfundiga dikt "Jan'Annersa". Funkade fint.

Jag hade ju bjudit med mig mamma och vi är nog duktiga båda två på att ladda om. Igår lite irriterade men idag bara glada miner! Det är ju roligt att hon får komma sig ut och träffa lite folk. Dessutom är det här historieberättandet väldigt kul! 
 

Här sitter hon i publiken och pratar med sin bänkgranne, som hon inför mig kallade för en väldigt trevlig "gammal tant"... Jag tror att det är för mamma som för oss alla ibland - att alla andra ser ut att ha blivit så gamla. Haha! Framför henne sitter Jack och Laila som hon också känner.


Pratfördelare idag var utmärkta Lis-Marie Bengtsson som inte bara kommer från Lövångersbyn "Näset" utan även visade sig vara min tremening. Det fick vi utrett idag och jag tror att det är bra att kolla upp sina släktförhållanden medan man fortfarande har föräldrarna att fråga. Vore ju synd att missa några!


Från Berättarkommunen Åsele kom Gunvår och Egon. Trevligt att ses och tack för historier och dikter!


Kollegorna från Piteå var Siw och Sigurd. Siw är revystjärna och en kollega till Åsa i sommarteatern i Karlberg. Sigurd hade med sig massor med sånger där texterna var på Pitemål. Roligt att ses och lyssna på er!

Jag tror att jag skötte mig hyfsat med lite olika historier - både sanna från min hemby och en del fiktiva. Folk skrattade i alla fall gott och det räcker!

Avslutade med att skjutsa hem mamma och ta en sefie innan vi åkte. Jag tycker att hon såg så pigg ut - och sedan noterade jag att vi ju faktiskt har röda glasögon båda två. Kul att du följde med!
 
Nu sitter jag hemma framför TV:n och ser på en en betydligt tuffare duell - i hockey... Håller tummarna för att Skellefteå ska kunna vända underläget! 
 
 
 
 
 
 
 

Mot...

Lite "rassan" idag, vilket betyder att jag fick rätt mycket gjort... Haha! Ja, jag skulle ju ha en ledig dag men det gick väl sådär. Hade mycket som låg efter.
 
Har därför städat, torkat några fönster och även några golv, tvättat en maskin och även min bil, handlat till mamma och försökt vara till lags. Det är inte alltid det lättaste. "Born to be a disappointment", ni vet. Blev lite irriterad och sa att hon kunde ringa sina söner som säkert är trevligare. Svaret kom direkt: "Ja, de är jättetrevliga!"
 
Nåja, jag och käraste syster drar tillsammans det tunga lasset (och får inte alltid uppskattning) men vi har ju bara mamma kvar så man får göra det bästa av läget. Därför ska hon få följa med på Nordanå imorgon och titta på Dialektduellen där jag ska vara med. Kan bli småtrevligt och ett bra sätt för henne att få komma ut. 
 
Fortsatte att vara lite motvalls och betade av en massa papper och betalade räkningar. Avslutade med att förbereda det jag ska berätta imorgon och vips så var det "kwälla"... Nu har vi sett en fin dokumentär om pilgrimsleden Camino de Santiago som Oskar ska vandra en vecka i sommar. Hela leden tar en månad och är inget latmansgöra - men vackert och garanterat en stor upplevelse!
 
Kändes lite bättre efter det mer meditativa TV-programmet så nu har jag bestämt mig för att morgondagen ska bli bättre. Jag kanske t o m ska vara lite FÖR? ;)
 
 
 
 
 Mera berättelser!

Idag var det dags för mig att spela föreställning under Berättarfestivalen och jag är gärna en del av den här späckade veckan!
 

Trött som ett tok har jag varit hela dagen men jag har ändå mått bättre än fina Kågis som legat i feber och hosta hela veckan. Men han spelade ändå och var dagens hjälte!


Bästa Tage var tekniker och ler jag mer så spricker jag väl... Haha!

Min gamla kollega har ju varit med på selfiesar tidigare. Den bästa från Falmark då han överraskande dök in i min selfie när vi skulle åka med morgonflyget för ett par år sedan:


Bästa Tage! Och jag vet ungefär hur länge sedan det är när jag tittar på glasögonen. Jag gillar ju att byta...
 
Det blev en fullsatt lunchföreställning med massor av fin publik där jag kände många! Det är helt otroligt så mycket härliga människor jag mött under de här 66 föreställningarna! Och jag tror att det kommer att bli fler. "Lyckligare nu" kan nog vara en del av mitt liv lång tid framöver.

Efter att ha spelat och ätit gick jag ner på Nordanå för att lyssna till Maria Bohlin som berättade under temat "Att hitta hem". Hon arbetar med ensamkommande flyktingbarn, berättade starka minnen och gjorde även paralleller till sitt eget liv. Väldigt fint!

Tack Maria! Du skriver fantastiskt och har värsta radiorösten. Hoppas att du får göra ett sommarprogram med den här starka texten! Här flankeras hon av Anna Hällgren från Berättarföreningen.
 
En kort sväng på stan och sedan hem för att laga middag och nästan somna i soffan. Jag är bara så trött och ska krypa i säng tidigt. Imorrn blir det tvätt, städning och förberedelser för på söndag finns jag på Nordanåscenen under Dialektduellen kl 13.00. Komsi, komsi!


Tråkigt att ingen man kunde vara med i mitt Skellefteå-lag (jag är nog skräckinjagande...) men jag tar med pappas diktbok och låter honom vara min bisittare postumt. Han skulle i alla fall ha trivts som fisken!
 
 
 
 
 

Starkt!

Oj, vilken föreställning jag såg till lunch! Danijin Malinovic spelade sin monolog "Var är mitt hem" som bygger på hans egna upplevelser av flykten från Bosnien, resan till Sverige och åren som illegal flykting. Så otroligt starkt!

En barpall och och ljus var den enda scenografin. Publiken bestod av högstadieelever från Lövånger och en del gymnasieelever från Skellefteå. Och det var alldeles tyst i salongen... 


Man fick ställa frågor efteråt men först när Danjin följde med ut i foajåen för att dela ut program så kom alla undringar om kriget och varför allt hände. Han svarade tålmodigt och jag tror att publiken fick med sig många saker att fundera lite extra på. 

Såååå fin föreställning och starkt att gå ut med sin historia så här! 

Sedan åkte jag för att klippa mig och medan jag satt där kände jag bara hur enormt trött jag var. Det har varit långa dagar och mycket anspänning de senaste veckorna så jag fattade beslutet att inte åka ner på kvällens Berättarfestivalmingel och istället vara hemma och vila. Har ju ändå föreställning imorrn.

Men jag hann gå in en sväng på Optiker Burman där Theo från Belgien hade visning av glasögonbågar. Det är mina favoriter så det missar jag sällan.
 

Deras säljare Filippe var en trevlig prick som tyckte att jag skulle gå på ett par runda. Helst ett par likadana som han själv hade. Ja, jag provade väl 30 par...
 
...men har nu beställt ett par runda kornblå varianter! Han blev nöjd och jag gillar ju färg! 
 
Jag gillar också svartgult men det verkar vara tufft för Skellefteå ikväll. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa! Sedan ska jag soooooooova och ladda för morgondagen!
 
 
 
 
 
 

Berättarfestival

Den här veckan pågår ju Berättarfestivalen för fullt men jag har inte hunnit med några besök hittills - förrän ikväll. Jag skulle ha varit med på invigningen i måndags men då var vi ju på turné och igår var jag bara så trött att jag förutom jobb och mysigt kalas inte orkade något mer.
 
Idag har det varit en bättre dag och den avslutades med föreställningen "Grobianen" med Göran Forsmark. Jag hade också fått i uppdrag att leda ett samtal med publiken efteråt om kulturens betydelse. 

Monologen handlar om en man som nog närmast är kulturfientlig men som hittar egna vägar till insikt och känslomässig påfyllning. Mot slutet blir han också inspirerad att börja skriva ned sina upplevelser i en bok.

Min första reflektion efteråt var ju att teater ÄR ett fantastiskt sätt att på kort tid få en inblick i en annan människas liv och tankar – även om den handlar om en närmast kulturfientlig person. 

Sedan pratade vi om kulturens makt och möjlighet att påverka, hur man ska närma sig de som normalt inte kommer till teatern, om svårigheter och möjligheter. Vi kunde väl inte plöja så djupt i frågorna men jag hoppas att alla tyckte att det blev en fin stund.


Fin publik var det också så jag kände mig rätt positiv när jag åkte hem.

Träffade även en annan festivalskådis som gör en stark föreställning som heter "Var är mitt hem?". Alla som sett den idag var helt tagna så den ska jag se på Nordanå till lunch imorrn och på kvällen är det mingel - men också hockey...

Fredag spelar jag själv till lunch och sedan blir det ett besök på Nordanå för att lyssna på Maria Bohlin. Söndag ska jag vara med på Dialektduellen så det blir ändå några insatser under festivalen. Hade dock velat se fler föreställningar men veckan är ju inte slut ännu...

Synes!
 
 
 

Känslorna styr...

Jag är ju en känslomänniska av stora mått. Från toppläge i morse till ett möte som fick mig att må lite dåligt till ett annat som bara rymmer kärlek - och till det tredje med en hockeymatch som väcker enorm frustration trots att det ju egentligen bara är en tävling...

Har annars haft ett möte idag där jag träffade på en sjuk variant av mig själv i en väldigt förnekande fas av en sjukdom som intellektuellt aldrig kan försvaras. Men den tar över ens person och gör människor till ganska sorgliga kopior. Jag behöver inte ha den här personen i mitt liv men det väcker ändå obehag när man konfronterar ett tydligt beteende och möts av ilska.
 
Nåja, jag åkte hem, skakade av mig och hämtade maken eftersom vi var bjudna på ett viktigt 7-årskalas hos My och hennes familj!
 

Underbara ungarna! My får hjälp med paketen av lillebror Max.


Han lade sedan beslag på Ulf och visade honom en del av sina filmer. Vad de såg?


Skogsavverkning... Haha! Ja, han har också filmer med dumpers, sopbilar och andra stora maskiner. En riktig pojk-pojke.


Och jag fick mysa med älsklingarna i soffan en stund... Jag gillar det! <3


Fina My och Max som blivit så stora. Söta har de ju alltid varit! 


Uppsträckt lillebror! 


Han var annars mest intresserad av skorna han lånat av syrran. Hon fick två par och tog genast på de vita som var precis i hennes smak.

Tack för fantastiskt god middag och tårta hela familjen! Vi åkte hem men jag fick rätt snabbt vända då jag glömt kameran. Tog med lite trälim och skruvtvingar till syrran som skulle laga trappan.
 
Här är hon i full gång! Martin Timell släng dig i väggen...
 
Nu har Skellefteå förlorat, frustrationen botats med en chokladkaka och jag känner att resten av jobbet får vänta till imorrn. Nu vill jag bara sova!
 
 
 
 

På topp igen!

Det går upp och ner i livets villervalla och igår blev det en lång, tuff men väldigt lyckad dag i Skaulo! Vaknade tidigt och åt frukost med fina ensemblen från Unghästens föreställning Xenofoben som också spelade i Gällivare!

Vi var inte många i den jättelika frukostmatsalen men väldigt trevligt att få hinna surra lite! Sedan gick jag upp på rummet och somnade om i två timmar till... Vi hade ju en lång dag framför oss och Kågis har haft hosta och feber så vi behövde vila.
 

Sedan hann jag traska runt lite i samhället och känna på solen och omgivningarna. Hittade "mitt" ställe direkt... Haha! 


Annars bodde vi mitt emot resecentrum så Dundret ramades in av diverse elnät.


En jättegod husmanslunch på "Alla tiders café" där vi också hann sitta ute i solen en stund och dricka kaffe. Sedan fortsatte vi ännu längre norrut till Skaulo. Nu hade vi inte många mil kvar till Kiruna och jag hade på något sätt inte räknat med att vi skulle hamna så långt norrut. Men det gick fint!


Anslagstavlan visade på fler besök från Skellefteå. Ellenor Lindgren från Teater Bartolinis hade varit på besök med "Stigen" veckan innan och det hade blivit stor succé! Själv var jag inte så hoppfull efter gårdagens magra publiktillströmning... 


Men vi togs väl om hand av Siv som både är ordförande och allmän fixare. Hon hade gjort fantastiska mackor och satte ut stolar och sålde lotter och var en härlig energikick! 


Fina affischer från flydda tider på väggen.
 
Och publiken kom! 22 hängivna och glada människor som tyckte så mycket om föreställningen! Fick massor med kramar och även mail idag om att det vi hade spelat var så kanonbra! Sköööööönt! Sedan var det bara att packa ihop och vända hemåt - med Sivs goda mackor med oss på vägen. Hon är en pärla! Tack också till Gällivare Teaterförening som gjorde det här möjligt. Kul att vi fick komma!
 
20.30 såg det ut så här i Skaulo och några timmar senare var vi hemma! Ja, det gick nog lite väl fort men så skönt att få landa hemma i den egna sängen!
 
Nu har jag jobbat ett par timmar så jag borde väl komma mig ur nattskjortan och gå in i duschen... Haha! Känner mig glad men väldigt trött. Ska förbereda morgondagens uppdrag, hinna på 7-årskalas och sedan väntar hockey! Håller alla tummar att vi kan vara på topp samma dag!
 
 
 
 

Less success...

Om allt gick som ett hejsan igår så hade vi väl fler motgångar idag. Tur att Skellefteå AIK jobbar lite åt motsatt håll och istället vann överlägset! Skönt!

Vi åt i alla fall sen frukost och åkte sedan norrut mot Gunnarsbyn där vi skulle spela idag. 


Fint Folkets Hus i en livaktig by där det arrangeras massor med aktiviteter.


Vi bar in och riggade allt för att sedan få mackor och kaffe av arrangörerna.


Här var jag ute för att flytta bilen och sedan var det bara att byta om! Och vänta på publiken... Nu spelade vi 15.00 och alla Skelleftebor vet ju vad som sändes på TV då... Hockeyfinal nr 2.

Strax innan klockan var slagen kom första besökaren. Gunvor. En otroligt söt dam på 80 år som hade jobbat som bibliotekarie i byn. Hon älskar kultur och skulle även gå på kvällens biofilm. 

- Men vad gör ni om det inte kommer någon fler? frågade hon.
- Tja... vi spelar väl eller fikar?
 
Det slutade med en gemensam fika och sedan satte arrangörerna igång storbilden. Haha!
 

Och det var tur att Skellefteå satte första målet direkt! Annars hade ju känslan efter en inställd föreställning kanske varit så här:


Tappad haka... Haha! Men vi bryter ihop och kommer igen. Kågis har feber så han behövde nog vilan mer. Vi kom oss iväg efter första perioden och skulle gena över till E10:an mot Gällivare. Gick ju bra en bit, men sen...


Sju mil grusväg med lera, hål, halka, spår, snö... Fy f-n... Jag hatar det här. Köra långt och göra det i 50 kilometer/timmen - på smala vägar och utan att veta vad som väntar runt nästa krök. En varningsskylt i Tallberg där det tydligen varit översvämning, men nu visade sig vara sträckans torraste del Haha!

Men ett par timmar senare hade vi fått avsluta med tio mil asfalt och möttes av solen i Gällivare! Nice!
 
Nu har vi också ätit lokalproducerad entrecôte i stekhuset på hotellets bottenvåning. Rummen är nybyggda, TV:n jätttestor, jag är mätt och belåten och behöver inte göra annat än att glo på burken en stund och sedan sova. Märklig dag då vi inte fick spela men det är bara att gilla läget och se fram emot imorrn då vi ska spela i Skaulo som ligger fem mil närmare Kiruna. Vi är långt hemifrån nu men mår fint.
 
Lite mindre succé idag men det är väl av prövningarna vi utvecklas? Tjolahopp!
 
 
 

Great success!

Ser i TV-tablån att Borat visas ikväll så jag lånar hans favorituttryck för att beskriva dagen. Den har bara varit bäst! Började med att hämta upp ljudanläggning och bästa musikern Mattias Kågström för att åka upp till Boden. 
 

Vi kom fram i god tid och här har vi riggat och gjort klart på Hotell Bodensia där Riksteatern Norrbotten samlat alla teaterföreningarna för en helgkonferens. 

Satte mig och slappade lite innan det var dags och plötsligt kommer det tre unga skönheter gående i restaurangen. Jag känner inte många i Boden men vi har ju haft en gitarrist med i revyn i många år som helgpendlade härifrån och visst var det L-G och Kristina Pekkaris döttrar!


Siri, Maja och Frida! Såååå roligt att träffa er finingar! 


Ja, jag var ju tvungen att be Kågis ta en bild av oss tillsammans... ;) Jag blev så otroligt glad över att de ringt Åsa på Riksteatern för att kolla om de fick komma och se föreställningen! Massor med kramar till er och tack för att ni kom!

Och föreställningen gick bra. Nöjd publik som andäktigt lyssnade. Nu ska vi nog åka till fler orter i höst eller senare i vår. Ämnet tappar aldrig i aktualitet och jag är glad över att vi får möta så många människor. Efter att ha riggat av så åkte vi till Luleå för att äta middag och se teater. 


Här sitter jag på Norrlands Bistro med bästa Kågis och har just fått in en anka som var supergod!


Med oss var också Tomas Engström som till vardags är skådis på Västerbottensteatern i "Istid". Han drog också med sig lektorn från scenskolan i Luleå, Johan Forslund. Tillsammans spelade de bröderna Nilsson i den fantastiska sommarteaterföreställningen "Tre Kärlekar".


Och bäst av allt: Oskar kom och käkade med oss! Varje gång jag åker till Luleå och får chansen att umgås lite så blir jag så glad! Massor med kärlek till dig! 


Och han tog också med sig kompisen Adam, vars mamma Susanne blir så glad när jag tar med något fint på bloggen... Här har du honom! Sonen tyckte att han varit med på bild alldeles tillräckligt... Haha!


Ankan med vårrulle och sötpotatispuré var ljuvlig och vi hann precis njuta klart innan dörrarna öppnades till Norrbottensteaterns föreställning "Barn och deras barn". Jag är så glad att Tomas och Kågis hade noterat att den gick och även fixat biljetter - för det här är nog bland det bästa jag har sett!


                         Pressbild Norrbottensteatern. Foto: Tomas Bergman

”Barn och deras barn” utspelar sig på en släktgård i tre olika tidsåldrar - samtidigt. Historien handlar om hur en olyckshändelse 1913 skapar följdverkningar genom en släkt i över 100 år. Vi får följa familjen och dess ättlingar 1913, 1968 och 2015 parallellt, i samma rum. 


Det kanske låter komplicerat men dramatikern och regissören Rasmus Lindberg punkterar otroligt skickligt tidsväven och flätar samman hundra år av skuld och livslögner med slutgiltig förlåtelse och försoning. 

Jag blev helt knockad från första sekunden! Det här är en tågkrasch, ett känslomässigt men oemotståndligt kaos som berör ända in i märgen. Det är lysande genomfört och aldrig någonsin känns det konstigt att de olika generationerna kommer så nära eller påverkas så mycket av varandra.

Stående ovationer av en publik som aldrig ville att det skulle ta slut. Jag är så imponerad av både författarskapet, den komplicerade regin, tekniken och skådespelarnas prestationer. Tillsammans är allt helt enkelt lysande! Nu återstår bara fyra föreställningar och jag hoppas verkligen att Luleåborna tar chansen och går. Det här kan vara det bästa som spelats här på många, många år! Stort TACK till er alla! 

Å ena sidan känner jag att jag nu likagärna kan sluta stå på scenen nu för så här nära en "great success" kommer jag aldrig. Å andra sidan känner jag att det här verkligen är ett fantastiskt bevis på att teaterns kraft är enorm! Den berör känslomässigt, rakt i magen, som ingenting annat.

Oj, vilken dag! Så mycket intryck, så mycket kraft och så mycket kärlek! Ska krypa ner i sängen på hotellet där jag både har stor säng, kall ramlösa och en bra bok. Tar nog en stund att tagga ned - men det blir väl så efter en sån här dag. Tack alla som delat den med mig!
 
 
 
 
 

Foglig?

Somnade om i morse ända till klockan elva... Oj! Jag som har vaknat så tidigt en längre tid blev förvånad - men kände utvilad. Det är tur att jag allt som oftast brukar förbereda möten och annat kvällen innan (jag känner kanske mig själv?) så jag blev inte särskilt stressad. Skulle träffa en kund efter lunch men det fick blir "efter frukost"... Haha!
 
Har ett projekt på gång som jag jobbat med en tid och igår afton ledde det till ett möte med de här fina grabbarna:
 

Pär och Jögga! En projektledare är ingenting utan fina samarbetspartners - och jag har turen att få omge mig med de bästa!


De är inte bara otroligt kompetenta - utan även så roliga att umgås med! Det SKA vara roligt att jobba! Allt blir ju så mycket enklare då.

Sedan raskt hem till den väntande hockeymatchen. Åh, herregud så spännande det blev... En riktig nagelbitare där jag förstår att hjärtstartarna gått varma hos de mest hängivna fansen. Jag hade en bra känsla men blev sååååå glad när Erik Forssell äntligen petade in avgörande målet!

Nr 20. Han har lust att vara bäst när det gäller! Snyggt jobbat men oliiiiidligt spännande.

Idag åkte jag alltså iväg på möte och sedan passade jag på att handla mat - och även shoppa till mamma som fick ett kort besök. Hon väntade ett par syskon på kaffe så jag antar att hon haft en toppenkväll! Själv har jag varit mer foglig än vanligt...
 

Ja, vi har fogat mosaiken och det var faktiskt inte särskilt kul... Kladdigt och slabbigt - men numera avklarat! Tog ett par timmar - och städningen nästan lika länge... Haha! Maken hade gruvat sig och suckade tungt när han skulle börja tvätta av med svamp. Själv hade jag nog inte haft förstånd att oroa mig. Nånstans på vägen möttes vi och resultatet är helt OK!

Jag köpte dessutom en färdigkryddad Porchetta från ICA som fick vara i ugnen tre timmar medan vi jobbade. 
 

Så sjukt gott och supersaftigt! Måste genast iväg och handla mer. Bra husmanskost och svenskt kött för 79:-/kilot. 
 
Nu är jag mätt, inte så trött men ändå rätt "färdig". Men det kan väl bli så när man varit foglig en hel eftermiddag... 
 
 
 
 
 

Framgångar!

Hemma igår för att ladda batterierna - eller säkerställa att jag inte skulle smitta någon. Tänkte mig en stund i solen, men den gick i moln... Tänkte mig sedan en promenad, men började med pappersarbete... och det tar ju aldrig slut.
 
Nöjd idag över att jag mår bra igen - men lite ledsen i ögat över att båda barnen nu åkt hem. Men vi ska ses snart igen och jag längtar redan! 
 
Hockey igår kväll och det blev så förnedrande för Luleå att jag lämnade soffan i tredje för att förbereda dagens jobb; mosaiksättning. Kände mig faktiskt riktigt peppad när jag vaknade!
 

Jag hade lagt ut plattorna för att kolla att det skulle stämma i slutet. Inte kul att dela de här små rackarna!
 
Maken tycker att det är självklart att det är jag som kaklar. Han tycker ju att jag är den som kacklar mest. Jag förstår då rent inte vad han menar med det...


Men efter ett par timmar var det bara att trycka till och inse att det var klart!

Fint tycker vi och inte så "smutsgrannt" som min mamma skulle ha sagt.

Nu fattas bara fogen men det måste vänta ett dygn. Ska jobba lite och gruva mig för kvällens hockey. Tror dock att Skellefteå grejar det här. Hoppas bara att de kan göra det snabbt så att man slipper få en hjärtinfarkt...
 
Jag må vara så lagom intresserad under året men jag håller mig ajour och missar aldrig ett slutspel. Det är så galet spännande! Kanske kallas jag framgångssupporter men det gör ingenting. Jag gillar ju framgångar! Haha!
 
 
 
 
 

Sjuuuk...

Trött igår men det var nog också något annat som inte stämde. Vaknade sedan i natt av att magen gjorde uppror så antingen har jag fått i mig något olämpligt eller så är det helt enkelt magsjukan som slagit till. Därför har jag varit lite "vek" idag och hållit mig i sängen. 
 
Ställde in alla möten och har mest druckit fram till ikväll då familjen fixade middag och jag har ätit lite mat. Kan bli en bättre dag imorrn - och det kan också bli lite hockey på TV. Om jag får som jag vill...
 

Grattar dagens grillmästare på namnsdagen och tackar för maten!

Ulf hade också Emilia som assistent i köket där hon gjorde jättegod sallad med lime och koriander. 
 
Den här middagen blev så bra att jag kanske slår till och är sjuk fler dagar... Nääääeee... Roligast är ju att känna sig pigg så jag håller tummarna för det! Tack för fin service familjen! I'll be back soon!
 
 
 
 

Borta?

Jobbdag med nästan 50 mil i bilen och en timmes pratande. Låter kanske inte mycket men jag är rejält trött ändå. Dessutom har jag så ont i min hälsena att det nästan känns värre än innan jag besökte sjukgymnasten.

Försökte ta en promenad ikväll men det gick väl sådär. Först var mina träningsbyxor borta - och sedan gympadojorna. Men va fanken? Det visade sig efter en halvtimmes letande att jag hängt brallorna på ett helt nytt ställe - och att Emilia lånat skorna... Jag blir otroligt irriterad när saker är borta men det är ju tur att det snabbt går över. Särskilt efter en haltande promenad där hälen och baksidan fick ta emot det mesta av min ilska. Sedan kan man ju inte gå omkring och vara på dåligt humör när livet är så bra som det är! 

Idag har jag alltså varit i Valvträsk norr om Boden och besökt Bygdegårdarnas Årsmöte för att prata om min föreställning. Plockade upp Åsa från Riksteatern Norrbotten i Luleå och sedan gick 10 mil som ett hejsan. Man kan väl säga att vi har talets gåva båda två... Haha!
 

Väl framme möttes vi dock av lunch som serverades av ordförande och hans vice.


Hans berättade om byn och alla älgkronorna som hängde runt om i lokalen. 


Årets Bygdegårdsförening blev den i Harads. Den här mannen har jag träffat tidigare då deras revysällskap en gång gjorde studiebesök hos oss. 


Åsa pratade sedan om att arrangera genom samverkan och de föreställningar som bjuds i projektet. "Lyckligare nu" ingår ju och jag gjorde sedan smakprov ur föreställningen, pratade och svarade på frågor. Kändes jättefint och det var massor med gulliga människor - och väldigt goda kakor till kaffet... Tack!


Alla föreningar är också väldigt livaktiga och i Valvträsk har man haft stor festival ett par somrar med Timbuktu som det stora dragplåstret. Han kom med hela bandet och gjorde stor succé. Att det var möjligt att få honom till en byafestival berodde nog på att hans exfru är född på orten. För vinsten bekostade de bergvärme till en av byagårdarna. Fantastiskt engagemang!


Sedan vände vi tillbaka och här passerade vi en fors vi skulle fotografera - men ingen av oss orkade stiga ur bilen... Haha!


Otroligt trött när jag kom hem men ändå nöjd med dagen. Och ilskan är som bortblåst. Det har varit underbart att ha barnen hemma och de har också träffat sina kusiner idag för lite grillning utomhus. Tråkigt att inte kunna vara med men glad att de hämtat mamma så att hon fick träffa alla barnbarn!
 
Borta bra - men hemma bäst!
 
 
 
 

Fina vänner och gullungar!

Fredagen flöt snabbt iväg med trevlig Rotarylunch, besök hos sjukgymnasten för min onda häl (tur att jag inte slitit ut armbågarna), lite jobb och sedan iväg till finaste Sara och Peter för middag! Perfekt inledning på helgen!
 

Här kan man tro att Fjällströms är på topp för att de fått så fint främmande - men sanningen är nog snarast att de precis fyndat ett par klassiska skinnfåtöljer på Blocket... Haha! 


Vi startade med goda snittar och tilltugg och fick sedan en helt underbar fiskgryta som jag måste testa att göra. Saffran, fond, cayenne och goda fiskar och räkor - sagolik! Och så ett hembakt bröd att doppa i såsen... Jag behöver inte säga mer.


Fåtöljerna blev hemlevererade och här står de nu och passar alldeles perfekt i rummet! Supersköna och fällbara danska modeller som man kan mysa i länge. Tills man somnar?

Tiden gick fort som den gör när man har trevligt och jag är nog mätt fortfarande. Den där chokladtårtan med nötter som avslutning var bara för god för att inte ta av. Två gånger... Haha! Tusen Tack för en trevlig kväll Fjällströms!

---

Idag är jag mest bara trött men har fått umgås med finaste gullungarna! Både mina egna (jodå, både Oskar och Emilia är hemma!) och Sara Bergvists underbara lilla Ella som har hälsat på tillsammans med sin fina mamma! 


Ett charmtroll i centrum!


Spexar...


Charmar...


Och tar sin första snoriga och lite matiga selfie! Hon fick blodad tand och fortsatte:


Så otroligt söt!


Och lite busig...
 
Bästa bilden tar man ju själv, eller hur? Tror att jag kommer att få konkurrens om "Queen-of-selfies"-titeln då Ella har lyckats så här bra innan hon ens fyllt två... Men det bjuder jag gärna på. 
 
Nu har vi ätit sen lunch och jag ska jobba lite innan hockeyn. Imorrn bär det iväg till Valvträsk, norr om Boden, för lite snack om, och smakprov ur, föreställningen för Bygdegårdarnas Riksförbund. 
 
Ha en fin fortsättning på helgen alla! 
 
 
 
 
 

Mat och kultur!

Började den här dagen med en tidig lunch då jag bjudit hem ett par fina tjejer! 
 

Mie och Anki kom direkt från jobbet och själv hade jag knappt vaknat... Haha! Men jag hann i alla fall fixa biffar och grönsaker så att de blev mätta. Kul att ses igen och ni får komma och äta lunch när ni vill. Det är ju bästa väckarklockan! 

Åkte sedan för att hämta mosaiken till köket - som tyvärr inte hade kommit... Typiskt när man längtar efter att göra klart! Men en kortis på stan muntrade upp mig och en fin kvist hortensia blev fräscht på bordet. Jag fick t o m tack för att jag handlade "hemma". Tror att jag kommer att få fler sådana etiketter om jag känner mig själv rätt... Haha!
 

Klart vi handlar lokalt! Vi vill ju ha servicen kvar! 

Lite fix hemma och medan maken hämtade Emilia på bussen så åkte jag till teatern för att se "I faderns, sonens och försäkringskassans namn" med Erik Löwenthal.

Här har han precis startat och det blev en stark, rolig och väldigt personlig berättelse om svårigheter, kommunikation och tungrodd byråkrati kring vardagen för hans utvecklingsstörda son. En ögonöppnare för många och en viktig föreställning att spela! Tusen Tack!
 
Avlsutade kvällen med hockey och det var mindre kul... Tur då att jag kunde ägna mig åt lite annat när det såg för mörkt ut. Jag har bestämt mig för att åka till Oslo på Nordiskt Landsmöte i mitten av maj och det ska bli riktigt roligt! En helg med sinnesro och fina möten kan aldrig bli fel!
 
Nu inväntar jag flickan som naturligtvis hann iväg till kompisar innan jag kom mig hem. På lördag kommer också Oskar och det ska bli härligt att ha barnen hemma! 
 
 
 
 

Måste tänka... Joooooo, Laleh!

Nu är det kväll och jag måste verkligen skärpa mig för att komma ihåg vad jag har gjort idag... Kan det bero på att jag jobbade till midnatt igår - eller att jag inte har åstadkommit särskilt mycket? Haha! Ja, sanningen ligger väl någonstans mitt emellan... Men nu minns jag:
 
Laleh!!
 
Jag blev ju så enormt glad när jag såg att Laleh kommer till Skellefteå 19 november som enda turnéort i norra Sverige! Jag älskar Laleh och hennes fantastiska musik, speciella stil och stora integritet. Hon är skör och stark på samma gång!

Jag har faktiskt en punkt i min idélista där jag vill skaffa företagssponsorer för att ge Trästockfestivalen en konsert med henne. Nu har bästa Sofia Andersson Lundberg greppat läget och då blir det en storslagen konsert på arenan! Hoppas verkligen att vi går man ur huse och visar att vi kan fylla den! Vi får väl se det som ett genrep inför nya Kulturhuset?
 
Nu blev jag glad en gång till... Haha! Ber om ursäkt att jag terroriserat alla mina Facebookvänner med tips om konserten men jag är bara entusiastisk och hoppas att ni bokar biljetter när de nu släpps på fredag (Tickster).
 
Det har varit en bra dag - åtminstone känns det så i kroppen, och den brukar inte ljuga. Har jobbat en del och även hunnit lite annat praktiskt; städat badrum, tvättat tre maskiner, lagat biffar, handlat åt mamma, besökt henne och fikat wienerbröd... Ja, man måste fika lite för att det ska kännas bra. För mamma... ;)
 
Vi har dessutom enats om lite belysning och hängt bilder i köket. Känns toppen! 
 
Nu har Sonia Sjögrens snygga Skellefteåkarta flyttat in och det känns helt rätt!
 
Hennes "Örn" fick plats på en annan vägg! Jag älskar den här tavlan och har på senare tid köpt på mig lite bilder av fantastiska kvinnor jag känner! 
 
Det här hörnet fick Amanda Mendiants porträtt av mig och måste väl lokalt kallas "a'Monica"... Haha! Ljuset blev lite märkligt men glödlamporna hittade jag på Ljusexperten och det ser finare ut i verkligheten. Måste nog be henne göra ett porträtt av maken också. Och hitta ett "n". Ja, han måste ju få en vägg med "n'Ulf"... 
 
Nu ska jag ge mig för idag. Ser fram emot morgondagen av flera anledningar. Har bjudit ett par fina tjejer på lunch, ska hämta mosaiken på eftermiddagen och även ta emot finaste Emilia som kommer hem några dagar! Såååå roligt! Jag ska dessutom gå på teater och se "I faderns, sonens och Försäkringskassans namn". Hoppas hinna lite jobb också men imorrn är det människorna som ska prioriteras! 
 
 

Otillräcklighet...

...är en känsla jag hatar och ändå tillåter mig att känna rätt ofta. Det var den som gjorde att jag gick i väggen och jag lovade mig själv att inte släppa in den igen - men lika förbaskat är den där. Men det är ju svårt att känna sig tillfreds när ens gamla mamma ringer och säger; "Jaså, kommer du inte...?" Aaaaahhgghh... Vi gör alla vårt bästa men jag tror att hon tycker att jag är första hjälpen. Alla andra "jobbar" ju... 
 
Det är svårt att stå upp till alla förväntningar. Vi skojade om det en kväll här hemma och maken myntade att vår generation nog är: "Born to be a disappointment...". Jag och min mamma har inte heller samma syn på saker och ting och jag tycker att dagens almanacksblad sa allt:
 

Haha! Klockrent!

Nåja, det är kanske svårt att förstå att mitt företag är ett jobb men det är det sannerligen. Har haft två heldagar vid datorn efter en jobbkväll i söndags så jag känner mig rätt mosig. Kanske också därför man suger åt sig som en svamp när saker och ting inte faller andra på läppen.
 
Hur som helst har jag hunnit en hel del och både planerat, bokat, sålt in, skickat fakturor, offerter, kontrakt och även bokat in ett intressant uppdrag under Berättarfestivalveckan. Jag ska fungera som moderator efter Göran Forsmarks föreställning "Grobianen" som tar ett grepp om kulturpolitiken. Är kulturen grädden på moset och kan man blir berörd på samma sätt av en hockeymatch? Kan blir en spännande kväll. Jag fick också frågan om att vara med på invigningen men då spelar vi norr om Gällivare... Även det ett spännande uppdrag.
 
Nu ska jag jobba en stund till men jag har faktiskt unnat mig träning två kvällar och kvällens yinyoga var helt fantastisk! Bästa Anki gör det igen och igen! Och detsamma kan man säga om Skellefteå AIK! Bra jobbat! Hade kunnat bli hur många mål som helst.

Svårt med spänningen dock. Det gick åt sex mariekex med smör och ost... Jag ska inte äta sånt men jag säger väl till mig själv som jag sa (på mess med bild) till Mie efter yogan: 

Vila och njut! Because you're worth it!
 
Ja, jag vet att jag är helt knäpp... Men det underlättar. Otillräckligheten är som bortblåst! Haha!
 
 
 
 
 

Full fart och fest!

Vilka dagar! Massor med jobb och planering, fix inför fest, resebokning, teater, teater, körning, mamma, tvätt och stök och fantastiskt väder även om jag aldrig hann sitta ute... 
 

Härlig sol i fredags! Inget aprilskämt alls... 


Slängde ut riset och hejade på Skellefteå AIK som tog hem första matchen mot Växjö! Jag hann tyvärr inte se matchen då jag hade teaterbiljetter till en föreställning om... hockey! Haha!


Äntligen hann jag se Västerbottensteaterns "Istid" som är en pjäs om idrott, ledar- och föräldraskap, personlig utveckling, självinsikt och förväntningar placerad i en hockeyklubb där 16-åringen Viktor inte når upp till de högt satta målen.

Tyckte att den började trevande men förstår nu att det var långt mellan spelningarna och då blir det knepigt att hålla tempo. Kanske därför som andra akten var mycket tightare och slutet jättefint! Tusen Tack alla! 

Lördag var det dags för mer teater då jag hade bokat biljett till Tantteatern i Umeå som spelade "Gertrude och Alice" - en kärlekshistoria om två fantastiska kvinnor som levde i Paris konstnärliga kretsar under tidigt 1900-tal. Ända sedan jag såg Margareta Krook på Dramaten i "Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein" har jag fascinerats av hennes och Alice B Toklas historia och liv. Nu fick jag chansen att möta dem igen i Karin Larssons och Kajsa Reickes tappning. Och det var så fint!
 

På Tantteatern dekorerar man med små handväskor... Det gillar jag! <3


När man kommer in från gatan kommer man också direkt in i den lilla salongen som är både teater och café. Liten - men ett fint rum som har allt! Längst fram ser ni den minimala scenen. Som en karamell!


Och så fick jag träffa fina Kajsa igen! Såååå roligt! Hon målar ju också och en del av hennes talande bilder finns på väggen här hemma! 

Och det var en otroligt fin historia! Man blev alldeles varm i hjärtat av den kärleksfulla relation som de två kvinnorna hade. Gertrude Stein var en av Paris mest berömda personer i de konstnärliga salongerna, och hon umgicks i samma kretsar som bland andra Pablo Picasso, Henri Matisse, och Ernest Hemingway. Förmodligen var hon en av de första som var öppet lesbisk i modern tid; hennes livskamrat Alice B. Toklas var även ämnet för den enda bok som spreds utanför den egna kretsen. 


Här är Kajsa efter föreställningen, utan peruk och i samspråk med publiken. Stort och varmt TACK till både dig och Karin! Ljuvligt! Nu hoppas vi att Västerbottensteatern tar in den på soppscenen i höst!

Maken hade jag droppat på IKEA och nya köpcentrat på Söderslätt och han hade klarat sig alldeles utmärkt. Vi passade på att ta en fika där innan vi åkte norrut igen. Och eftersom det här stora varuhuset är en "dragare" så blev vi inte förvånade över att stöta på fina tjejer från staaaaan:


Berith och Maggan som fyllde 30+ hade blivit bortrövade av Åsa, Mia, Carina och Eva för en weekend i Umeå med shopping och party! Så kul! Det här är ett fantastiskt gäng som hållit ihop i många år och fortfarande både firar och reser tillsammans. Imponerande! Grattis till er båda igen och jag hoppas det blev en lyckad helg!

Vi skulle också fira på lördagkväll och åkte därför direkt till Uttersjöbäcken (efter att ha gjort en snabbvisit hos Sonja och Sture i Lövånger) där Helena hade 50-årsfest!


Jag trodde aldrig att hon skulle hinna ikapp oss men nu får hon betecknas som vuxen även hon! Grattis igen och Tusen Tack för en kanontrevlig fest!


Urban försökte också få en syl i vädret...


...men vi var många kvinnor som höll låda... Jag var nog faktiskt värst... 


Glada människor, numera stora barnen, fina grannar och många skratt! 

Jag hade också förberett lite fjantiga tävlingar (jag kan tydligen inga andra) men alla gick in till hundra procent och gjorde strålande insatser!
 

Urbans syster visslar! Ja, det är inte så lätt när man tuggat i sig några mariekex...


Robert och Kent spelar idiotpingis.
 

Helena, Marina och Carina får här instruktioner i hur man fixar pokerfejset... Inte helt enkelt att förflytta ett gummiband utan att använda händerna...


Men Carina hade helt fantastistk teknik!


Och gick glad hem med segern!


Det byggdes fina pyramider av plastmuggar!


Fast Janne verkar ha missuppfattat uppgiften... Haha!


Och slutligen fick Urban och hans svågrar tävla om vem som var mest kvinnlig...


De skulle alltså ta på sig ett par damstrumpbyxor utanpå kläderna så fort som möjligt.


Det gick i ett rasande tempo! Här ser alla ut att ha hunnit ganska lika långt...


Men vips var Urban klar och Bert inte långt efter! Vad Kjell hade pysslat med vet jag inte men han kom inte längre än in med en fot... Han påstod sig vara bättre på att ta av strumpbyxor. På andra... Haha!


Urban var i alla fall mäkta stolt och både han och Bert såg ut att trivas i nya byxorna...
 

Robert och Marina hade förberett  musiktävlingar med intron där man skulle sjunga låten när man gissat rätt. Och det gjorde vi - men i alla möjliga tonarter... Haha! Damerna var dock på hugget och tog hem segern!


Ingemar, som en gång i tiden var kapellmästare i Lövångersrevyn, greppade sedan pianot och vi sjöng en del gamla godingar. Jag och Kjell nappade direkt och här tror jag vi försökte med  "A whiter shade of pale". Det är tur att man kan ha texten på telefonen. Kul tyckte vi!


Andra kanske skämdes... Haha!


Nejdå, det var nog bara tillfällig trötthet... Ni ser ju hur piggögd P-E är!


Finaste bilden blev den av Urbans pappa tillika Helenas svärfar Allan som är 88 år och var med hela kvällen. Han tyckte vi dansade för lite och bjöd upp dottern Ingrid. Jodå, än sitter takterna i! 


Lite paketöppning med många roliga presenter och upplevelser. Vi ska åka till Berlin hela gänget och bjöd Helena på en flygtur trots att hon egentligen inte är så förtjust i själva flygningen... Men vi gillar ju att göra roliga saker tillsammans och jag tror att hon blev glad.


Här en kort paus i soffan med pappa Tore som även han var med hela kvällen. Riktiga krutgubbar.

Otroligt trevlig kväll och tiden gick hur fort som helst.Tack för vansinnigt god mat, fantastiska tårtor och trevligt sällskap! Vi kom oss hem i ordning och jag har sovit som en stock efter hektiska dagar!
 

Idag var solen återigen på sitt allra bästa humör men jag hade fortfarande en del jobb kvar och så skulle jag till mamma för att hinna ut på promenad. När jag var där i fredags var hon inte så pigg men det var bättre idag.


Därför gick vi en runda tillsammans. Det går inte fort och hon blir väldigt trött efteråt men det är bra att få komma ut lite. Jag tror att det är trångt i något kärl eftersom hon har svårt med orken. Hoppas kunna åtgärda detta längre fram. Hjälpte henne att stryka kläder och byta om då hon senare skulle till Malin och hennes familj på middag,


Vår middag blev en varm sallad med älgfilé och italienska chilikorvar. Intressant kombo men filén tog jag fram i fredags men hann aldrig laga till...

Nu tog vi middag i soffan mellan andra och tredje perioden för att hinna heja fram Skellefteå AIK till andra semisegern. Det gick dock inte så bra... Förlänging och jag hade ett inbokat möte på stan så jag fick lyssna på slutet i bilen. Shit! Växjö avgjorde ganska snabbt så nu blir det fortsatt spänning i slutspelet!

Bra möte och gott kaffe på Espresso House gjorde att jag nu kommit vidare i planeringen av näst projekt. Hann också förbi Mie för ett kort snack och lite kramar på vägen hem!
 
Nu är jag så in i norden trött att jag ska börja morgondagen med sovmorgon! Känns klockrent! Jag kanske t o m bestämmer att jag tar en söndag till... Haha!
 
 
 

RSS 2.0