Tidigt firande!

Rotarylunch igår med besök av Per Bergman som är Verksamhetschef på Solkraft - en fantastisk verksamhet i Skellefteå som fungerar som en mellanstation eller arbetsplats för de som har fysiska, psykiska eller andra problem att komma in på arbetsmarknaden. De driver massor med verksamheter och tar på sig legouppdrag till olika företag.
 

Här berättar Per om hur de jobbar och påpekar också att den första och viktigaste regeln är att alla ska bemöta varandra på ett bra sätt. Att bli sedd, respekterat och känna sig hemma är oerhört viktigt för självkänslan. Och, som en av deras nysvenskar sa, det är också gratis! 
 
Idag är det ledig lördag och Valborgsmässoafton. Har sovit länge och kanske inte så bra men hörde att maken dammsög och stökade på så jag kände mig helt lugn. Magiskt väder idag men vi struntar i brasan ikväll och valde att istället bjuda hem "gamlern" på grillad lunch. Blev väldigt lyckat!


Fläskfilén på grillen sedan maken hämtat sina föräldrar och jag min mamma. 


De gillade anrättningen och här har vi hunnit till desserten och chokladtårtan!


Lilla svärmor!


Och lilla mamma!


Maken med sin pappa!


Det blev en hel del surrande och mamma tyckte att det var väldigt trevligt att få höra lite nyheter från Lövånger.
 

Och här fick jag också vara med!

Mamma vill gärna röra på sig så vi gick ett varv och kollade in vad som tinat fram på tomten.

Varmt i solen och massor med fågelkvitter. Kändes verkligen som en vårdag!

Nu har färdjänstbilen hämtat svärfars och mamma ska skjutsas till Anderstorpskyrkan där hon ville vara med på firandet. Jätteroligt att ha alla hemma hos oss och ett bra sätt att fira in våren. Sedan måste jag åka till Lövånger och fika med damerna på seniorboendet. Där händer det grejor och ska man få uppslag till nya föreställningar är det ett bätterställe. Det gäller att passa på medan det fortfarande finns järnladys i livet!