Ståpäls!

Vilken kväll! Jag sitter i soffan, helt tagen av en fantastiskt stark teaterupplevelse: "Xenofoben"! Ni MÅSTE se den! Jag har fortfarande ståpäls... 
 
Egentligen skulle jag skriva om min dag och bubblat av glädje över att genomdraget vi hade idag gick så bra. När jag väl tog det lugnt satt texten där den skulle och det känns så bra inför premiären imorrn. 

Sedan skulle jag berätta om att jag bara hann hem en kort sväng för att ta upp portersteken ur grytan, göra en sås, äta ett ägg och sedan åka direkt till PRO-lokalen där de hade ett värvningsmöte och hade bokat underhållning. 
 

Det blev en lång väntan men till slut var det dags för "Emma" att presentera sin högst personliga lösning på alla pensionärers problem. Skattesänkningarna gick hem och jag åkte och handlade mat, åt ännu ett ägg och sedan mot teatern igen. Men just nu känns det väldigt banalt. Över till ståpälsen!
 
Ikväll hade Unghästen officiell premiär av "Xenofoben" på Västerbottensteatern. En förklaring av titeln kanske är på sin plats: Xenofob = främlingsskräck; främlingsrädsla; främlingshat; (sjuklig) rädsla för eller hat mot vad som är främmande. 
 
Rasism är ett ämne som engagerar - men sällan har den debatterats så här starkt! Det var äkta, "på riktigt" och vi som satt i publiken blev så otroligt drabbade! Tack, Tack, Tack och Tack igen till den fantastiska ensemblen som tillsammans med regissören Lo Kauppi skapat en föreställning som gör avtryck! Ni har aldrig varit så här bra! 
 
Vi fick se allt från scener med unga människor på flykt till exempel på den vardagsrasism som smyger sig in i samhället. Och även om jag verkligen tror på alla människors rätt och lika värde måste jag fråga mig; Har jag någon gång också generaliserat på samma sätt? Var går egentligen gränsen mellan yttrandefrihet och hets mot folkgrupp?
 
Jag har sett mycket teater de senaste 30 åren men sällan blivit så här tagen. Å ena sidan känner jag att jag aldrig mer ska stå på scenen eftersom det starkaste redan är gjort. Å andra sidan känner jag att teatern aldrig har varit viktigare. Det är just sådana här föreställningar och upplevelser som är teaterns verkliga vapen. Det här är teater när den är som bäst! 
 

Jag tror på teaterns möjlighet att lyfta tuffa ämnen som annars är för svåra att närma sig. Den här hösten är det också de svåra frågorna som dominerar. Jag gör ju min föreställning om alkoholism, Unghästen går från klarhet till klarhet och gör förutom Xenofoben också en föreställning om självmord. Ta chansen, gå på teater och se föreställningar som gör skillnad. Jag hoppas att ni blir lika drabbade som jag och sitter där med ståpäls i applådtacket!
 
På TV pågår galan "Hela Sverige skramlar" där insamlingen hittills inbringat nästan 39 miljoner kronor till människor på flykt. Det känns förhoppningsfullt!
 
 
 
 

Back to work!

Hemfärden igår... Ingen blodmåne men vackert ändå!
 
Fick en skön sovmorgon idag men sedan var det bara att slänga sig i bilen för att åka på teatern och repetera "Lyckligare nu"! Undrar bara om jag krympt på semestern?


Stolarna har blivit onödigt höga... Eller har jag fått stolhetsvansinne? Haha!


Så roligt att få tampas med bästa Mattias Kågström igen! Vi har så kul när vi jobbar och han är en så bra och gemytlig balans till allt det allvarliga. Och vi kom oss igenom. Mycket sitter redan men det blir bra med ännu ett par reptillfällen innan det är dags för oss att dra igång på onsdag kväll!

Nu hoppas jag att alla som frågat och väntat på föreställningen också upptäcker att vi ska spela igen. 30/9, 1, 15, 16 oktober 19.00 på Västerbottensteatern. Några extraföreställningar är inte inplanerade i nuläget då många av de övriga dagarna redan är abbonnerade så passa på! 

Och till er som bor i Luleå: 27 oktober 12.00 &  19.00 kommer vi till Norrbottensteatern! 
 

I afton gick vi ner till spelsalen för att träffa Unghästen som ska spela Xenofoben med premiär imorrn. Theresa som sitter längst fram ska också vara moderator när vi ska ha temakvällar med diskussion kring min föreställning. 


Och Jonas var på plats för att se till att allt också blir snyggt runt scenen. Tur att det finns så många fina tekniker på teatern!

Ikväll har jag struntat i träningen eftersom jag ville vara hemma och se TV! Inte vilket program som helst utan min finaste kollega Åsa Ivarsdotter som en av deltagarna i "Halv åtta hos mig"! 
 

Jättepirrigt... Men jag var aldrig rädd. Åsa var så naturlig, säker, snygg, rolig och gick genom rutan klockrent! Vi är så stolta över dig! 

Nu återstår bara hur jag ska lösa min premiär på onsdag... Jag missar ju programmet... Kan man ta en paus mitt i och återkomma efter sändning? Haha! Nej, det är ju tur att det finns Play!
 
Nu måste jag lägga mig tidigt. Ska både repa imorgon och showa på ett stort medlemsmöte för PRO, kanske hinna träna och sedan gå på teater på kvällen... Nåja, det är imorrn. Nu är nu och nu är det kvällsmacka och godnatt!
 
 
 
 

Slutsemestrat!

Igår kväll var vi ute lite tidigare för att ta bilder och säga hejdå till Nice - för den här gången. Vi har blivit så förtjusta att vi garanterat kommer tillbaka! Nice har både bad och stad och vi gillar den kombon. Dessutom kan man ju med tåget ta sig ganska snabbt till närliggande orter. 

Och vi stannade en stund på Place Masséna där statyerna inte hunnit tändas ännu och den här låg lite skitigt till... Haha!

Något som ni kanske inte visste är att Jaume Plensa (som gjort Nomade i Antibes) också är mannen bakom de här effektufulla installationerna. Göteborg har också några stycken men här kanske de är mer iögonfallande då torget i sig är så öppet och ger dem plats. 
 

Ja, här var var skymningen på G och därför också färgerna. Jag undrar om de samtidigt är solfångare och ger energi till sig själva? Vore ju en bra lösning i en så här solstark stad.


Skymning och mera vatten. Det blir nog lite tjatigt men vi kan hänga här en timme varje kväll. Måste nog tyda på att vi kan koppla av? 


Ibland kan man bara stå där och se allt förändras om och om igen. Huset i bakgrunden är förresten Turistbyrån! Bra läge!


Godnatt torget!

Och hej då vattnet!

Imorse fick vi också säga adjö till hotellet som var mycket enkelt men hade fina grannar - Louis Vuitton, Sonia Riekel, Max Mara och Chanel... Jag gick faktiskt aldrig in. "He lönsch int'!"


Vi åkte iväg på förmiddagen och mellanlandade i Zürich några timmar. Här passerade vi Mont Blanc och Matterhorn. Läckert att det ligger snö.
 

Och efter ett par timmars jobbande kunde vi glädjande nog kliva på planet till Stockholm! Swiss Air var alldeles utmärkt (om man bara ser till det faktum att de delade ut choklad) men också försenade hela tiden. Jag kopplade dock upp mig på internet till slut och har nu fri tillgång i sex månader... Bara att boka resor alltså! Haha!
 
Förseningen från Zürich berodde på en familj med 18 ungar som kom för sent och var så glada att de kom ombord - men sedan inte hade så bråttom att ta plats... Då var klockan en minut efter avgångstid... Sedan levde ungarna rövare hela tiden. Den yngsta skrek halva vägen (tjurgråt utan tårar) och de större syskonen pratade bajs och jävlades med varandra.

Och inte EN gång sa föräldrarna till på skarpen... Jag hade tänkt göra som i V75-reklamen då hästen sitter och ser TV i förtältet och en man kommer in och frågar om det blir många som ska se? Nej, säger hästen, det blir nog bara jag. MEN SÄNK LJUDET DÅ!!! Haha!

Ja, det hade varit roligt men jag valde den enklare vägen och tog fram öronpropparna... Nu är vi framme på Arlanda och jag och Kågis har just skjutit fram repstart till lunch imorrn. Blir heeeeelt perfekt med sovmorgon!
 
 
 

Italien och tillbaka!

Det rör på sig och just nu packar vi för hemfärd imorrn förmiddag. Det blir en lång resa med stopp i Zürich några timmar men det är smällar man får ta. Jag har ju lite jobb att ta itu med.
 
Glömde ju berätta att vi fick trevligt sällskap på tåget hem från Antibes i onsdags med ett par som jag gissade var svenskar. Jodå, jag frågade också (vad trodde ni?) eftersom hon var så bekant. TV-profil? Det också! Vi fick alltså en väldigt trevlig pratstund med Catrin Jacobs som ju ledde Sköna Söndag när det begav sig. Hon har ett ställe här nere och reste tillsammans med sin väldigt trevliga man/sambo. Vi hann ventilera mycket på den korta tiden. Kul! Tyvärr tog jag ingen selfie... 

Torsdag blev ju en dag på stranden som avslutades med en trevlig middag på Maison de Marie. Den här gången fick vi äntligen sitta i den fina uteserveringen!


Mysigt!


Maken åt grillad fisk och gjorde nog ett bättre val.


Jag ser glad och harmonisk ut men köttet var kanske inte det bästa jag ätit. Jodå, gott men lite väl senigt. 

Fredag åt vi en stadig frukost (kaffe och en croissant... haha!) och promenerade upp till tågstationen för att åka till Ventimiglia i Italien där det är en jättestor marknad varje fredag. Vi har hört mycket om den men blev nog rätt besvikna. Det var mycket trash - men ett och annat fynd av bättre kvalitet!
 

Här har vi just anlänt. Det är därför jag ser så glad ut! Haha!


Två klänningar för 30€ skapar lite kaos... Inte alla som vill slänga sig in i den här rea-röran...


Förutom Ulf då... Haha! Men det var bara ett anfall av tillfällig sinnesförvirring. Vi gjorde undan marknaden rätt snabbt och jag fick med mig en röd poncho i kashmir och maken ett skärp.


På väg tillbaka hörde vi musik och trodde det var en inspelning av Louis Armstrong. Men döm om min förvåning när det sitter en svart man som sjunger exakt likadant! Helt fantastisk!

Vår plan var att stanna i Ventimiglia lite längre men det var faktiskt en väldigt ful liten stad. Nja, kanske inte ful men o-charmig och lite skräpig. Lunchen vi åt var heller inte god... 


Palmerna vid stationen var väl heller inga skönheter... Haha! 

Nej, vi satte oss på tåget igen, kom hem och drog ner på stranden för att läsa lite i kvällssolen. Väldig avkopplande. Lite folk men vi var väl inte helt ensamma...


Maken hittade en ny skata... Haha!


Och jag hittade fler stenar... Den här är nästan som ett hjärta... Ja, man får ha lite fantasi!


Lite promenad på stranden.


Och en selfie i kvällssolen. Fast det kan ha varit maken som tog den här och då måste det väl vara en "Ulfie"? 


Solen gick ner och vi traskade hemåt.


Nomad men spelade på torget och trummade hej vilt. Otroligt svängigt och många intresserade åskådare. MEN kolla killen längst till höger som inte noterade spårvagnen! Den touchade ryggen...


Ännu en god kväll i den här fantastiska stan!


Fönstershoppade lite. Vad säger du Emilia? Är de värda 9000:-?


Och "Emma" som fått en ny klänning i Nice blev sugen på den här väskan - men det är tur att hon är snål eftersom den kostade 27000:-!! Jag skulle aldrig...


Idag har vi gjort vår sista dag här nere och den blev riktigt bra den också. Började med en "Mie-frukost" på stranden eftersom vi hittade ett McDonalds på vägen. Inget är som en saftig McMuffin...


Sedan njöt vi av solen och försökte bränna oss lite men det lyckades väl sådär. Jag har inte ont nånstans... Haha!


Vi kikade också på alla som åkte fallskärmar och annat galet på vattnet. Den här jet-ski-åkaren fick bra höjd!
 

Och så sammanstrålade vi med de här goa' killarna till lunch; Mió och Sebastian! Det var ett klipp! För det första är de så varma, fina, roliga och oerhört trevliga. Sedan känner de ju också till massor med bra restauranger. Vi åt gott och hann surra om livet och föräldrar och Italiens för och nackdelar och lite annat. Nice!

Mió bloggar också och här kan ni läsa dagens rader: http://www.evanne.se/2015/09/26/gayday-gaybeach-gaycation/ 

Vi åt på Papayou och jag tog in den här biff-thai-salladen. Sååå god och fräsch! Och sällskapet det bästa även om vi saknade Åsa allihopa! Men du var med på ett hörn!

Nu har vi fotat och ätit ikväll och om jag inte ger mig nu så hinner jag inte packa... Vi ses kanske imorrn! Tack för att ni hängt med på resan!
 
 
 
 

Torsdag på stranden!

Vi började bra med att röra på oss! Nu har jag ju insett att jag aldrig blir någon löpare och att min KOL verkligen bromsar utvecklingen - men jag går och springer omvartannat och det är bättre än den träning som inte blir av.


Men man skulle ju inte ha något emot en stol här och där för lite vila... Den här var för högt uppsatt!


Efter frukost drog vi ner på stranden och antagligen var vi inte särskilt fräscha eftersom vi efter ett par timmar insåg att vi var helt ensamma... Haha! Dags att bada!


Så sjukt härligt!


Jag saknade badskorna (som vi i vanlig ordning glömde hemma) men när man väl kommit ned i vattnet är det bara att flyta med!


Ja, en del hade ingen uppsikt över sina farkoster... Haha!


Och jag blev också förvånad när jag plötsligt spolades upp på land! Som en säl...

Ja, här befinner jag mig någonstans mitt i vågen... Min tanke om att inte blöta håret sprack direkt. Men vad gör det? Härlig dag (med solskydd i fejset) och en medhavd sallad på stranden. Riktigt nöjd!
 
 
 

Onsdag i Antibes!

Vi har haft underbart väder hela veckan och man skulle ju kunnat ligga på stranden hela tiden - men för det första brände jag mig i ansiktet första dagen (har väl inte hänt på 20 år!) och för det andra vill man ju också se andra saker.
 
Efter utflykten till Villefranche Sur Mer så styrde vi nu söderut till Antibes som ju egentligen är Åsas ställe sedan hon stod för ett Bed & Breakfast under ett halvår. Jag hälsade på ett par gånger och också väldigt förtjust. Men skulle jag ens hitta? Jodå, sa Åsa när jag ringde och frågade, du kommer att känna igen dig!
 

Jodå! Det såg ganska snabbt bekant ut och här är vi på väg för att se torget och huset där Åsa jobbade, och vi bodde.


Det var full fart på Place Nacional där man grävde upp hela asfaltläggningen för att göra fint framöver - och för att också ta vara på de arkeologiska fynd man gjort.


Maskiner i arbete bakom stängsel är något av det mest spännande som finns...


Och uppe i huset på Rue Sade kikade Margit ut! Så kul! Hon är också från Piteå och har tagit över sedan Åsa slutade. Roligt att få några ord men vi stannade inte då vi skulle kika runt så mycket som möjligt.


Vi gick en promenad i våra gamla fotspår Åsa! Saknade dig! Och Mie! Bästa fotografen!


Men grinden till Nomaden var öppen! Yezz! Här skulle vi gå in för att ta bilder vid statyn men trots att vi t o m gick till Polisen och kollade öppettiderna så var det lika förbaskat stängt när vi skulle fotografera... Nåja, vi hade större tur den här gången.


Genom muren kunde man se "äckelstranden" som vi kallade den efter att ha sett råttorna angripa soporna en sen kväll... Huga!


Men vi skulle ju kika på favoritstatyn som nog var största anledningen till att jag ville visa Ulf Antibes. Jag trodde nog att han skulle bli lika fascinerad som jag.


Ute på Bastionen stod den. "Nomade" av Jaume Plensa!


Det här är nog det läckraste konstverk jag vet! Alla som kommer förbi går in i den, kikar på den, klättar (vilket dock är förbjudet...) och fotograferar! Det här vore något att ha på torget i Skellefteå. Vilken marknadsföring av alla besökare!


Back in it!


Ja, lite klättring var jag ju tvungen att göra... Det här var faktiskt innan vi hade läst skylten... 


Tur det! Maken är ju som en spindel... Och bilderna blir hur kul som helst!


Två coola killar!


Efter en timme vid Nomaden så gick vi till stenstranden som var vårt favorittillhåll. Inte så mycket folk men skönt och bra bad.


Vackert! Men vi hann inte sitta här mer än en timme förrän det började blåsa något så galet mycket!


Ja, ni ser ju själva!


Förra gången förstörde jag kameran av sand och saltvatten så den här gången blev det färre bilder. 


Men vi blev helt sandblästrade i ansiktet och håret. Vår plan var att stanna och ta middag (Crispy Pork) men efter att ha gått runt och sett omgivningarna, Picassomuséet och lite annat så gav vi faktiskt upp. Det blåste fortfarande kniven... Middagen får vi ta nästa gång - och helst tillsammans med Åsa och Ola! Och Mie kanske tar med sig Pär?
 

Back in Nice igen! Maken smälter in... Bara goa' gubbar! 

Och sedan blev det lite shopping, ombyte och middag! Jag ska för övrigt aldrig ha vita byxor. Hann ta en tugga och sedan var tomatsåsen på villovägar... Haha! Men vi åt en supergod pizza och det var en glad överraskning.
 
Så här ser dagarna ut och det är vansinnigt härligt. Lite sol, lite textläsning, lite böcker, ganska mycket mat och en del bad! Dessutom promenerar vi något så kusligt mycket! Nästan varje dag har startat med en gå/löprunda innan frukost och plankan är nu uppe i två minuter. Men mer tror jag inte att jag klarar. Och eventuell viktnedgång bromsas fint med croissanter och pain au chocolat... Haha! Är man i Frankrike så är man!
 
 
 
 
 

Villefranche Sur Mer

Idag har vi varit på en walkabout hela dagen och kan glädja oss åt nästan 20 000 steg på räknaren - varav de första kilometrarna i rask takt - uppför... Vi ville göra ett besök i Villefranche som ligger några kilometer utanför Nice och se så mycket som möjligt på vägen. I receptionen var han tveksam till att vi skulle promenera men försökte visa oss en liten genväg - som naturligtvis var stängd när vi kom dit. Därför fick vi vackert knata runt hela udden och det är ju för tur att vi gillar att gå när vi semestrar!
 

Första vyn (det kommer äckligt många) över hela badviken i Nice.


Vi fick nog hjälp från ovan idag... T o m flygplanen gjorde korstecken! Haha!


Här har vi hunnit till hamnen och de stora klotsarna som man slängt i en enda röra ser ut som lego eller nåt. Nu är de väl vågbrytare eller något mer praktiskt. Längre bort ser man nästa udde och bakom den ligger vårt mål.


Skola i hamnen. En skylt för Skelleftehamn?


Vackra hus överallt!


Här börjar stigningen. Maken jer kàrut'!


Restaurang with a view!


Brantare kustlinje. Här träffade vi en äldre man som påstod sig vara "malade i huvudet" men som ändå var alert och med på noterna. Han trodde inte på någon stig utan tipsade oss om kringelikrokar upp på toppen och vägen. Vi ville inte riktigt tro honom men jag stoppade också två renhållningsarbetare som sa detsamma. Det hade varit något ras som gjorde det omöjligt. Så vi sökte en trappa.


Och fann en sjukt jobbig!


Enda mötet var detta med en liten bulldog! Ja, och hans eftersläntrande matte som visade sig vara hans husse i vit klänning och peruk. 


Uppe på vägen och ny vy över hamnen.


Här hade vi tänkt på Oskar och packat vatten, nötter och frukt. Skönt med en paus.


Sedan gick Ulf över på andra sidan gatan och vad skulle han nu hitta på?


Neeeeeeej... Jag behöver ju inte säga att det var tvärdjupt på andra sidan! Bara att knäppa bilder så att han steg ned... Jag får stjärtpirr av oro...


Men vyn var fin när han väl stigit ned. Jag skulle aldrig...


Elton John ska ha ett rosa slott på toppen av berget och vi trodde länge att det var det här. Men förfallet var ganska tydligt på nära håll.


Och jag tror aldrig att han skulle låtit tjänstefolket bo i en timmerstuga? Fast nu känner jag ju inte Elton heller...


Fort vidare! Svårt när det är hastighetsbegränsning...


Och hur kan någon anlägga gräsmatta och parkering med den här utsikten?


Eller parkera uppe i huset? Men parkeringar var det kanske inte gott om. Och Nice ligger som sagt ganska långt borta.


Djupt ner... Tur att jag hittade en stolpe att hålla i!


Nu börjar vi närma oss!


Bara en bit till på sur-trottoaren! Haha!


Wow! Här bredde hela viken ut sig! Vackert som tusan!


Vi gick sista biten längs Prinsessan Grace av Monacos Boulevard. Den byggdes året efter hennes krasch 1982 och folk lägger fortfarande blommor här.


Framme! Och äntligen fick man gå i 50...


Otroligt fint var det överallt och vi ville gärna kika runt lite - och se Frankrikes äldsta väg från 1200-talet, Rue Obscure.


Jodå, vi fann den och den ligger under jord. Kanske därför den också var så välbevarad? Den hade tjänat som skyddsrum till ortsborna på medeltiden.


Lunch med magiskt läge - faktiskt mycket bättre än maten... Haha! Och jag skulle beställa en San Pellegrino men fick hjärnsläpp och kom bara på Dom Perignon... Haha! Ja, jag fick en Perrier till slut. 


Nån timme på stranden i solen för att ta igen oss - men jag tror maken fick för mycket energi då han började prata om att även gå tillbaka... Nej, det blev buss!


I bergväggarna gömmer sig lite av varje.


Till slut att börja vända hemåt. Hej då kyrkan!


Och alla andra vackra och konstnärliga hus!

Vi tog bussen tillbaka, steg av vid Place Garibaldi och gick från Moderna muséet tillbaka längst parken till Place Masséna. Otroligt mycket värdefull tomtmark har alltså använts till grönområde, lekomparker och vattenlek. Snyggt!


Maken i drakens mage utanför muséet.


Och lite naket. David!


Tillbaka där vi började.


Maken speglade sig fint!
 
En fin dag och en en härlig promenad! Imorrn tänkte vi åka till Antibes (inte gå!), men nu ska jag lägga mig och plugga text innan jag somnar. 
 
 
 
 

Sol och mat!

Vi har det oförskämt bra - vädret är ljuvligt, maten utmärkt och värmen härlig. Vi är ju här för att må gott och med en positiv inställning så blir man för det mesta också väldigt nöjd. Den enda vi saknar idag är Åsa som fyller år och som vi skulle ha firat i Antibes... Men jag har ringt och grattat och vi får göra om det här nästa år!

Drabbades dock av stress idag då det kom fler mail och mess efter varandra med saker som jag egentligen inte hade tänkt bry mig om förrän jag kommer hem. Jag behöver egentligen inte åtgärda - men blir man påmind så drar magen igång... Ringde och mailade ett par från stranden för att få det ur världen på en gång.
 

Och det här fantastiska torget blir en ständigt återkommande glädje. Det är så fint, stort och öppet men ändå intimt och mysigt. Och jag älskar deras vattenleksaker...


Lite shopping har det blivit (med betoning på lite). Här trodde jag att maken intresserat sig för smycken men han kollade in lampsocklarna på skyltbelysningen... Haha!


Igår blev det pasta med anka till middag. Riktigt bra!


Och idag har vi fortsatt bränna oss lite på stranden. Köpte dynor och har legat lite längre bort vilket var betydligt mer avkopplande - och dessutom billigt. 


Många testar den här flygvarianten efter en båt som startade bredvid där vi låg. Dock inte jag... Höjdskräcken har blivit bättre - men knappast så bra att jag vill testa!


Ikväll gick vi till den lilla japanskan! Otroligt mysig restaurang med god och vällagad mat!

Jag tog en chèvresallad. Gott!
 

Och hennes hemlagade nougatglass med kanderade mandlar... Mmm...


Sedan blev det en sväng förbi Place Masséna igen. Vi bor inte långt därifrån så vi passar på. Och sedan är det ju för härligt att bara gå omkring i kortärmat sent på kvällen!
 

Älskar också de här statyerna som finns över hela torget. Som upplysta karameller!
 
Det blir inte mycket till bloggande men man hinner inte om man ska vara ledig (och sola och bada och motionera och äta och läsa och slappa i största allmänhet) - det tar tid... Haha!
 
Ses imorrn då vi ska ut på en vandring i grannskapet!
 
 
 
 

Träning och sol!

En alldeles underbar dag i värmen! Vad jag har längtat efter den - och soooolen!
 

Men innan vi gick till stranden så steg vi (även jag!) upp 8.30 (en söndag!) och tog en motionsrunda på några kilometer! Fy fasen så bra! Min PT kanske blir nöjd nu? Dagens planka var dessutom på 90 sekunder. Not bad!

Märk väl att jag inte nämner den efterföljande frukosten med underbara pain au chocolat som avslutning... Men we were worth it!
 

Sedan en ljuvlig dag på stranden! Oj, så härligt!


Jodå, jag badade! Inte jättevarmt men den som badat i havet i Byske för en månad sedan tycker att det är toppen!


Man blir som barn på nytt... 

Idag satsade vi på dyra solstolar, dyr lunch (god lax med mandelris och mynta) och dyrt vatten bara för att vi längtat så mycket och verkligen ville njuta. Annars är ju 250:- för en solstol under en dag helt hutlöst...


Skulle kanske ha satt mig här istället? Stol som stol... Haha!

Nu har vi gått tillbaka hem igen, passerade parken där man kanske får ta en picknick någon dag framöver? Härligt att vara ute och svettas!


Limeträd?


Och lite naket... Måste ju fortsätta gårdagens tradition. Nu är vi tillbaka på hotellet, ska duscha och slappa lite innan vi går ut på stan för middag. 

Och här kommer en felskrivning som jag tror att alla känner igen. Kanske inte franskan men en så uppenbar som att t i slutet av seulement har hamnat på andra raden. Händer tydligen överallt där man haft bråttom...

Hissen på hotellet är alltså pytteliten...
 
 
 
 

Resdag

Framme i Nice efter en bra resdag. Man kan tycka att det är en kort tripp - tre timmar med flyg mellan Stockholm och Nice - men det blir ändå 10 timmar från hemmet till hotellet. Har gått fint, vi har tagit det soft och hunnit både sova och läsa.
 

Stockholm. På Arlanda fick vi några timmars paus och jag hann jobba lite, blogga och äta gös till lunch på Oskars stamställe i Sky City. Jodå, inte illa!

Och på planet träffade vi de här finingarna:


Sebastian och Mió Evanne - frisörer från Luleå, underbara människor och kompisar till Åsa. De har lägenhet i Nice som är deras andra hem och skulle ned på kurs med alla på salongen. Här hälsar vi till finaste Åsa allihopa! Du fattas! <3 Jag och Mió har en del gemensamt. Om jag är Queen of selfies så är han The King!


Framme och installerade på hotellet tog vi en promenad runt Place Massena där vi också bor på en sidogata. Vackert - och riktigt varmt!


Tvingade maken till en selfie med de fina fontänerna. 


Lite naket... Stannade och åt en bit innan vi nu är tillbaka för att knoppa in. Man blir trött av att resa trots att man ingenting gör...

Roligaste gatumusikanterna! "Nomad men" kallade de sig - en cyklade och en spelade trummor. Kul!
 
Nu är det slut för idag. Vi mår gott, TV:n sänder en dokumentär om Jean Michelle Jarre och Wifi funkar som det ska. Då kan man sova lugnt... Haha! Har fått ett träningsprogram av min underbara PT (Personliga Tyrann) så imorrn börjar vi med en löptur innan det är dags för armhävningar, plankan och allsköns påhitt! Kramar till er alla! Saknar bara några kärlekar som var här med oss i april:
 
Älsklingsbarnen! We miss you! <3
 
 
 

Jobb, jobb, jobb, kalas, jobb, jobb, packning och iväg!

Det har varit ett par galna dagar! Jag har försökt hinna undan och jobba framåt och marknadsföra Lyckligare nu och planerat och skrivit och pappersjobb och ärenden och köp och betalat och hämtat och fan och hans moster... Helt slut just nu! Och jag vet att jag borde sätta mig själv i första rummet men nu har det bara inte gått med allt som snurrar runt om mig. Därför beger jag mig på träningsläger - i vila!
 
Själva jobbet har pågått långt in på nätterna men i förrgår hann jag i alla fall fylla på förrådet genom att gå på 2-årskalas! Mysigt!
 

Här är jag hemma hos syrran och födelsedagsbarnet följde pappa för att hämta pizza.


Finaste Max! Grattis på födelsedagen igen! Han valde pizza och tårta och det satt otroligt bra! Han har också fått gå till frisören och bli en riktig storkille!


Sedan blev det presenter! I mängder... Motorcykeln blev en favorit!


Det ser man!


Mycket paket! My och kompisen Nicole hjälpte till!


Och storasyster fick också paket.


En smurfdräkt är alltid bra att ha! Så söt mössa...


Och paket från farfars i Boden hade kommit på posten (därav NSD)...


Och tårta! Förväntansfull 1.


Förväntansfull 2.


Förväntansfull 3. Jag tog inga selfies men jag såg nog likadan ut... Haha!


Gott!


Sedan tog Malin fram verktygslådan och vi färdigställde gardinprojektet. Ja, jag var ju där och sydde förra kvällen.


Se sån stil hon har! Händig som få! Notera gärna att hon borrar i kavaj... Haha!


Lyckat resultat!

Och en kass selfie!
 
Nu måste jag gå ombord! Vi ses!
 
 
 
 

Äntligen Lyckligare nu!

Ni som köade i våras och inte fick plats på någon av de utsålda föreställningarna - passa på! Nu är dags igen och biljetterna finns ute till försäljning. http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/lyckligare-nu/
 
Det blir inte så många offentliga föreställningar så häng på låset. Varför inte en After Work under Sober October? Längtar efter att komma igång och träffa er alla! 
 
 

I övrigt har det varit en sjukt hektisk dag! Började dagen med ett trevligt frukostmöte med Britt-Inger Olofsson - denna fantastiska och kompetenta utvecklingsstrateg! Nu är hon klar med sitt jobb med att ragga finansiering till Science Center som ska etableras i Skellefteå och är redo att återgå till Näringslivskontoret. Den som tar henne för ett tok får mycket för pengarna!

När vi skulle gå berättade hon att hon har en tendens att lägga bort sina nyckar och därför har dem i ett band. Då tog jag fram mina:

Likadana! Haha! Skellefteå såklart!
 
Sedan har jag gjort ärenden, varit på teatern för att stämma av massor med frågor, åkt hem, ordnat affischering, gjort affischer och annat material, fortsatt arbetet med att skaffa alla papper och söka om bostadstillägg för mamma och pappa (det är dyrt som fan att bo på äldreboende...). Höll på med pappersarbete hela dagen igår och vill bara bli klar snart...

Mitt i allt jagande så hann jag träna igår, göra plankan och sticka till syrran med symaskinen för att sy en gardin till världens bästa Max som fyller 2 år idag! Kalaset i afton med pizza, paket och tårta (ersatte träningen... haha!) får jag berätta om imorrn för nu måste jag nog sova...
 
Sprid gärna info om föreställningen och välkomna! :)

 


Puh!

Vaknade tidigt, jobbade lite, åkte till Önnesmark och hämtade maken som kört hem lilla husbilen. Härligt att träffa farfars som nu kanske ska börja flytta. Det är inte helt enkelt men för Sonja ett måste av hälsoskäl. Men det är inte lätt då de har lite olika behov och inställning. 

Skönt (eller asjobbigt... Haha!) pass Stride till lunch med bästa Anki! Det rensar systemet.

Hem för pappersjobb och en del kompletterande planering inför den kommande spelperioden. Tänk att det ska vara så svårt att tömma "att göra"-listan... Den fylls ju på hela tiden! 

Paus för ett långt pass yoga (tisdagar är min bästa träningsdag) som avslutades med plankan här hemma. Kör 30 dagar och har hunnit till dag 8. Hur jag nånsin ska kunna stå i 300 sekunder fattar jag inte... 


Känns lite övermäktigt men vi kämpar på här hemma och jag blir garanterat slagen... Men det gör ingenting! Plankan stärker ju hela kroppen! 

Ikväll har jag handlat mat och fortsatt med jobbet ända tills nu. En dusch och lite sömn känns helt rätt men Skrållan har nu värmt sängen till överhettning så vi får se... Haha! 

Och på lördag tar vi lite semester igen! Känns otroligt skönt efter den här hektiska perioden! 

Pappa är nu installerad på Regnbågen och haft besök av mamma och brorsan - inga rapporter vilket måste betyda att allt går bra. Ska åka dit imorrn! Och sen ska jag klippa mig! Jezz!!! 

Mysdag!

En härlig måndag där jag vaknade på Renön (jodå, jag gick och lade mig där också!) och fick tillbringa stora delar av dagen med Åsa i stugan. Ja, inte bara med Åsa. Hon fick också besök av bästa främmandet till frukost:
 

Barnbarnet Valter! Han är som en dröm på dagarna och kommer glatt i allas famn. Särskilt mormors... Det här måste vara bästa friskvården!


Här med fina mamma Linda-Marie i bakgrunden. Vilka sötingar!

Sedan kokade mormor blåbärsgröt till oss alla och vi åt en härlig frukost! Ni ser ju själva att det var gott.

Promenad med Alma, en liten sväng på ICA för att bunkra mat och sedan fixade vi en fisklunch som smakade sanslöst bra. Ett lyckat lagarbete! Vi hann också surra om lite kommande roligheter (inte jobb) innan det var dags för mig att åka hem. Så härligt att ha fått vara tillsammans med dig och din fina familj Åsa! Nu blir det någon vecka innan vi ses igen.
 
Avslutade med lite jobb och ett hårt cirkelträningspass som verkligen tog musten ur mig på ett positivt sätt. Idag blir det mer jobb och mer träning, pappa skrivs ut från lasarettet och flyttar in på regnbågen och det ska bli spännande! Mamma och Lars ska dit för att ta emot så min tur blir väl imorgon. 
 
 
 
 

Vänner och hundar

Ännu en helg har gått och jag kan knappast säga att jag legat på latsidan när det gäller umgänge! Maken har jobbat hela helgen så jag började med att träffa några andra gräsänkor i fredags; Mie och Anki!
 

Att komma ut till stugan i Boviken är magiskt! Solen höll på att gå ner och havet bjuder på fantastiska vyer.


Mie är en riktig hundvän så hon började genast med att lära Cecilia och Tims hund Raija lite nya tricks!


Vilken goding hon är!


Sedan åt vi suring... Mmm... Det var sjukt gott även andra gången (på tre dagar!). Min mage har protesterat lite över veckans diet - men det är smällar man får ta!


Jag trodde ett tag att det var dimmigt ute men sitter tre kvinnor i ett glashus och pratar sju stugor fulla så immar det tydligen igen... Haha! Tack Anki för en fantastisk kväll med god mat och dessert! 


Det är t o m roligt att diska när man får vara ute vid havet! Ja, det är ju i och för sig lätt för mig att säga när det är Mie som gör det... :P

Ingen dimma - men det mörknade på. En helt underbar kväll som vi avslutade med bastu och ett dopp i havet!
 

Lagom till nattamaten och hemfärden (hur kunde klockan bli halv tre??) så var det både stjärnklart och norrsken. Usel bild men ni ser i alla fall Karlavagnen lite svagt... 

Somnade väl vid fyra och blev väckt av telefonen tre timmar senare. Kanske inte bästa förutsättningen för en pigg lördag men ibland behöver någon ens hjälp och stöd och då vill man gärna finnas till hands.

Segade på hela dagen och fick sedan besök på aftonen av lillebror som kom med älgkött och lillasyster med familj som skulle hämta en ranson. Jätteroligt att ses (och tusen tack för köttet Roland!) men vi skiljdes väl 17.30 och en halvtimme senare skulle jag vara piffad och klar på teatern... Det är tur att jag är snabb och har kort hår!

Det var premiär på "Warner Oland" - föreställningen om Bjurholmspojken som åkte till Amerika och blev känd Hollywoodskådis där hans främsta roll var den som (kinesen!) Charlie Chan. Publiken inbjöds komma i 30-40-talskläder och jag var inte sämre:


Här äntrar jag röda mattan tillsammans med Anna-Lena Lundmark!


Alla var piffade och här tog Mia emot med snygg klänning och rätta frisyren!


Jag raggade snabbt upp unge herr Thomas som till vardags jobbar på teatern. Tyckte att vi blev ett mycket snyggt par. Det roliga är ju att när man klär ut sig så här börjar man också prata tidsenligt och vi hade många av oss en del roliga konversationer! En kul grej!


Alla var där! Lite mingel i baren och vips kommer nyhetsankaret Bengt Magnusson gående för att hämta lite luft. Han är för övrigt gift med Norrbottensteaterns avgående chef Karin Enberg. 


Och Fransesca älskar den här tidsepoken! Hon passar dessutom fantastiskt bra i både frisyren och den här eleganta klänningen!


Sedan började föreställningen som handlar om mycket mer än Warner Oland. Den speglar det slitiga livet bakom kulisserna och även tidsepoken där kineser inte fick spela kineser och en filmkyss mellan en vit och en svart var helt omöjlig. Warner spelade alltså kines och blev hyllad i Kina trots att han inte kunde mer än en mening på deras språk.

Greger Ottosson gör Warner med den äran och Margaretha Niss hans hustru och en del andra roller där hon också var galet rolig! En fin kväll med en föreställning som både underhåller och väcker frågor. Bra jobbat allihopa!


Idag åkte jag äntligen norrut för att hälsa på min bästa vän Åsa som legat på sjukhus och nu är hemma för att rehabilitera sig efter sviter av en operation och blödande magsår... Huga vad rädda vi var när det var som värst och nu är det lång kämpig vila som gäller. Jodå, vila är bland det svåraste som finns för en människa som är van att ha tusen järn i elden.

Så roligt att ses! Vi har suttit och kluddat lite tavlor, pratat, skrattat och jag har fått gå/springa en lång sväng med Alma som är världens finaste Lagotto. Hon blev också så glad när jag kom!

Finaste Alma! En stund senare kom Åsas kompis förbi med sin boxer Doris och då blev det livat i holken!
 

Doris - the boxer! Sex månader gammal och ett väldigt gulligt energiknippe!


Doris var både valpigt leklysten och påflugen - men Alma sa ifrån till slut. Det är så bra när hundarna får tukta varandra.


Här började Alma ge upp... "Men ta bort henne..."


Och Doris jagade runt så att tandköttet inte hängde med... Haha! Här ser hon ut som en gädda... Men en söt sådan!


Drinking problem?


Smoking problem? Nej, det är bara ett ben... För övrigt Almas, som hon sedan tog tillbaka.

Åsas fina kompis Marie tillika Doris matte. Kul att ses igen!
 
Kvällen har vi avslutat med middag tillsammans med finaste sonen Simon! Han har varit och röjt i skogen åt sin mamma och stannade för att smaka renfilé, rotsaker och kantareller som jag lagade till. Det satt riktigt bra och dessutom hade Åsa gjort blåbärspajer... Mmm... Det går alltså ingen nöd på mig! 
 
Nu är det ganska lugnt i stugan. Jag blir kvar till imorrn och här är det två trötta damer som knoppar in tidigt. Därför säger jag godnatt så ses vi kanske imorrn? Ha det fint alla!
 
 
 
 

Goooood kväll!

Det rör på sig hela tiden. Igår skulle jag ha en heldagssittning vid datorn men jag hann inte mer än duscha innan mamma ringde och hade kommit till tandläkaren fel dag... och till fel ställe... Tar dock på mig en del av skulden. Skulle ha skjutsat henne och även dubbelkollat tiden - men vi gjorde det bästa av situationen och handlade mat när jag ändå hade åkt för att hämta henne. 
 
Sedan hem för att fortsätta min försenade manusbearbetning. Åker bort om en vecka och vill så gärna ha en ren "att göra"-lista. Nu har det ju aldrig hänt... men så nära som möjligt då. Kom i mål med jobbet och hann också på ett härligt träningspass på Kasamgaraget. Vi älskar cirkelträning! Och träningsvärk... Haha! 

Sedan åkte vi vidare till kvällens träff med fina Kasam-gänget! Vi var hemma hos Anita för att köra ett kort pass Qigong och sedan vräka i oss surströmming! Mmm...
 

Och vem är det som gömmer sig här då? 


Fina Mie! Glatt överraskad tror jag...


Samling på gräsmattan utanför huset. Qigong är mycket jobbigare än man tror men det märkliga är också att ju mer man slappnar av desto mindre jobbiga blir samma rörelser... Härligt!


Och så på plats i inglasningen där dukningen gick i turkos. Sonia hade matchande glasögon som Eivor genast lade beslag på. Tyvärr stämde inte styrkan...


Jag försökte påkalla allas uppmärksamhet (men jag var kanske för lågmäld? Haha!) men här pågick koncentrerad rensning... Ingen har tid, alla är hungriga och snålvattnet rinner.


Äntligen! Eivor åt med hela kroppen... Sötaste näsan!


Och mycket skratt! Det här är en samling fantastiska tjejer!


Nu då? Nja, en del hade tid och andra var kanske inne på just andra rensningen...


Jag fick umgås med finaste Lisbeth och även äta den här smarriga skapelsen! Sååååå gott! Jag har försökt hålla igen lite i veckan men igår blev det både suring och Lis fantastiska äppelkaka med vaniljsås! Att avstå går bara inte...

Och vi hade tydligen med oss present! Tror det är Kicki som varit duktig och handlat den här fina brickan! Tusen Tack Anita för din gästfrihet och härligt sällskap!

Vi hittar på rätt kul saker och nästa gång ska vi träna självförsvar. Spännande! Om jag nu inte jobbar... Men man får vara med när man kan. Idag har jag jobbat desto mera och avslutat dagen med ännu mer träning. Ett pass Stride på 360 är en så skön och jobbig genomkörare! Ni måste verkligen testa! 
 
En riktigt goood kväll igår och en lika skön känsla i kroppen nu - dock ej lika mätt... Haha! Imorrn blir det nya uppdrag, träning, möten och så jag ska hinna upp till pappa en sväng. Malin och barnen var där igår och han blev så glad och rörd! Sänkan har gått ned en del och han mår lite bättre. Skönt! 
 
 
 
 

Teknikens under...

Jag älskar när saker och ting fungerar - särskilt tekniska lösningar. Det är ett lite mindre problem nu när jag är mindre stressad men det kan ändå driva mig till ett liiiitet vansinne. Jag tror inte heller att jag är ensam om detta. Lillebror ringde igår och var galen på comradion under älgjakten där inga kanaler fungerade. Jag fattar precis hur frustrerad han blev.
 
Nu verkar tekniken inte vilja vara på min sida heller. Ugnen får spader och jordfelsbrytaren slår till med jämna (och ojämna) mellanrum - särskilt när man gör "långkok" som tjälknöl, pulled pork och annat. Igår slog den dock av efter att vi försökt torka blåbär på knappt 70 grader i 20 minuter... Aaaahhhgggg!

Nu har jag ring E/S som kopplat elen till spisen så att de får komma och kolla att ingenting är fel. Är elen i sin ordning så är det spisen... Fem år gammal (Electrolux Induktion) och en ersättningsvara för den spis som gick sönder efter två veckor... under julhelgen... Ett felköp redan från början?


Och nu pajade mitt träningsarmband Up2 helt utan anledning! Mitt förra Up24 gick sönder och det fanns inga nya på lager. Jag fick då pengarna tillbaka och beställde ett nytt band direkt från Jawbone. Det var tyvärr trasigt redan när det kom så de skickade ett nytt (efter ett antal mail med supporten - på engelska...). Nu har jag haft bandet en månad och till lunch gav det upp! Men tack för det kaffet...
 
Jag har mailat supporten och bett dem att inte skicka sitt standardformulär igen utan ge mig ett nytt band direkt. Annars kan det hända att jag blir irriterad... Det här är inte ok för en pryl som ska tåla både bad och stötar. Nu har mitt band inte behövt stå ut med denna behandling utan bara suttit runt min handled. Kanske får jag slänga det i badet så helar det sig själv? Det börjar i all fall likna en klassisk julgransbelysning! Haha!
 
Gladare blir man när saker och ting fungerar över förväntan! Och då räknar jag inte bara in teknik. Jag fick ju fantastiska rosor av Majbritt för en tid sedan och när vi kom hem från Stockholm trodde jag att vi skulle hitta en torkad bukett med nickande blommor på köksbordet...
 

Nä! De var utslagna allihopa och hur fina som helst! Nu har det gått nästan två veckor och idag fick de flytta ut i komposten - men det var ett nytt rekord! Måste vara laddade med kärlek eller nåt... <3

Annat som funkar bra är också träningen (förutom att jag inte kan använda armbandet!). Idag blev det ett lunchpass Stride på crosstrainern och när vi kom ut påpekade B-O att jag också fanns i en upplaga i skyltfönstret:

Sedär! Lika svettig nu som då! Undrar om jag kommer att få gage för reklamuppdraget? Haha! Nej, jag får väl nöja mig med bättre kondition... 

Ett härligt pulspass på 45 minuter känns i hela kroppen och blöt i svett sprang jag upp på lassa för att hinna hälsa på pappa innan jag skulle hem och jobba. Han var inte i någon vidare form idag och nu fick vi veta att hans sänka varit uppe i över 400! Oj, oj, oj... Inte undra på att han är dålig. Den har nu sjunkit till 179 men det är ändå högt. Vi hoppas att antibiotikan fortsätter att verka. Han blev dock både glad och rörd över brödernas jaktgemenskap och Rolands fina skjutning av första tjurkalven! :)

Därifrån fick jag också göra en akututryckning till Regnbågen för att hämta upp hans nya Apodosrulle, tillbaka på ortopeden och sedan hem. Något försenad. Hann laga en middagsgratäng till maken innan det var dags att åka på yoga... Tror dock att jag verkligen behövde långsamhetens träning i 90 minuter! Nu känns det bättre och ny teknik får komma på posten. Huvudsaken är ju att kroppen håller och gör som jag säger.

Imorrn blir det en lång dag vid datorn och jag tackar min lyckliga stjärna att jag har min lugnaste september på många år. 30/9 drar dock "Lyckligare nu" igång och vi ska spela så det ryker! Många interna och några offentliga 1, 15, 16 oktober. Blir det efterfrågan så blir det säkert fler. Jag längtar i alla fall efter att spela med Kågis igen och möta alla fantastiska människor i publiken! Hoppas bara att tekniken är med oss... Haha!
 
 
 
 
 

Jobb, träning och föräldrafix!

Jag varvar nu mellan att jobba, röra på mig och fixa praktiska saker till föräldrarna. Går hyfsat alltihopa och jag tror personligen att det är mina träningsdagar som gör att det flyter på. Senaste veckan var jag igång varje dag så hösten har börjat bra med "Stride" på 360, SPYC/Yoga/Pulspass hos Anki på Kasamgaraget och promenader- och jag mår fint!

Ja, ni ser ju själva hur uppåt jag var när det var dags för arbetslunch! Eller var det bara för att jag blev bjuden? Haha!
 
Hade i alla fall ett jättebra möte kring projektet jag skrivit manus till och jag ska bara skriva om några småsaker. Känns bra. Så bra att det kanske blir svårt att släppa... Haha! Nejdå, det blir ju bästa Lillemor som tar tag i det stora jobbet och då är jag helt lugn. Hon är bara så bra!

Sedan försvann min eftermiddag i en rasande fart. Gjorde ett par ärenden på stan, åkte förbi teatern och hamnade mitt i ett födelsedagskalas (synd att jag försöker undvika socker!), sedan till Rondellen där jag hittade ett passande matbord till pappas boende, hem för att byta om och sedan tog jag mamma med mig för att åka dit och titta, montera och ställa i ordning. 

Jag var ju där igår också och bröderna hade hämtat alla kläder och saker i Lövånger så jag och Roland kunde packa in och hänga upp. Nu är det bäddat och så pass klart att det går att flytta in men vi tar en dag i taget då pappas mående går lite upp och ner. Hann inte hälsa på honom idag men Malin var där med barnen och det är det roligaste besök han kan få!

Imorrn ska jag gå upp till honom och berätta att Roland sköt en fin tjurkalv tidigt imorse och att Lars och en annan jägare skjutit på en tjur som dock verkar vara en aning seglivad. Men det löser sig garanterat. Det roligaste är ju att mina bröder äntligen jagar tillsammans i Önnesmark igen! 


Bäddat, lite gardiner, bord och stolar. Hittade en vaxduk hemma som ju är sjukt skrynklig men jag får ta med ett strykjärn nästa gång. Om den inte ligger och slätar till sig alldeles själv... Haha!

Det är lite kalt ännu men det blir bättre och bättre. Ett par av hans tavlor fick komma upp och vi ska komplettera med fler framöver. Mamma tyckte i alla fall att rummet var fint och gillade närheten till skogen som man också ser genom fönstret! 

Nu ska jag varva mig i säng efter ett svettigt träningspass och lite soffhäng. Inte så värst mycket jobb i eftermiddag men jag fick prioritera annat och är glad att jag ibland kan göra så. Sov gott alla glada! 
 
 
 
 

Kort resumé

Jag går snabbt men dagarna tydligen ännu fortare och jag har tydligen haft precis lagom fullt upp för att INTE hinna blogga. Numera KAN jag ju tycka att jag är helt ok ändå... 
 
Torsdag blev en riktigt bra skrivdag där jag faktiskt kom ända fram till slutet i det manus jag håller på att skriva. Yezz! Kanhända får jag göra om en del saker men det känns ändå riktigt bra. Avslutade dagen med ett skönt pass "Stride" som ju är det nya namnet på "Indoor walking". Innehållet är detsamma och man kör i grupp precis som i spinning fast här på Crosstrainer. Den som tycker att det verkar mesigt är oerhört välkommen för att bli motbevisad! Jag har faktiskt ett par fribiljetter om det är någon som är sugen på att haka på? Säg bara till!
 
Fredag blev det mer jobbande och lunchträning tillsammans med Anki där vi gav järnet... Puh! Ja, vi var i alla fall blöta av svett men jag åkte ändå direkt till lasarettet för att hälsa på pappa. Tänkte titta in som hastigast och sedan åka hem för dusch och mer jobb men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Mamma var också där och pappa på gott humör, så glad för alla besök. Ännu mer nöjd blev han när han fick höra att han ska skrivas ut nästa vecka och att han fått plats på Regnbågens äldreboende på Anderstorp. Hoppla!
 
Så plötsligt blev det liiiiite bråttom! Följde mamma ner till restaurangen eftersom hon ville gå och fika, pratade med personalen på ortopeden, tog kontakt med äldreboendet, åkte dit, kikade och bestämde mig! Kanske ska jag inte fatta beslutet ensam med det spar tid... Avrundar bloggen med lite bilder till syskon och släktingar. Det här är ju ett bra sätt att kommunicera med flera. OBS! Köksbord och 4 stolar saknas. Har någon ett gäng över??
 

Gårdagen avslutades i alla fall med renytterfilé och kantareller. Hann inte handla och det här var faktiskt vad som fanns i frysen. Ibland är det bra att bunkra - och det var riktigt gott efter en lång dag!

IDAG har jag städat och stökat här hemma, plockat ihop lite saker till pappa och skulle precis tänka mig en promenad för att hämta energi då fina Maria Bohlin hörde av sig. Därför kom jag mig ut och hann också ha trevligt under tiden!


Vi gick broarna på andra sidan idag och det här är en intressant vy. Skulle ta en bild av nya bron men det kom nå' skit i vägen... Haha!


Nu blev det bättre! Både bron och Maria!


Vackert väder och trevligt sällskap! Kom hem laddad och hade tillräckligt med energi för att skura badrummet. Nu ger jag mig för idag.

---

Och här kommer bilder på lägenheten till mina syskon! Vi ska ju inreda denna senast måndag och jag har plockat ihop gardiner, handdukar, filtar, överkast och sängkläder som jag ändå inte behöver. Nu gäller det att bröderna plockar upp alla hans kläder som är i Lövånger och att vi får tag i ett köksbord och 4 stolar (helst buntade). Jag ska köpa täcke och kuddar imorrn.
 

Här kommer man in. Regnbågen - gröna avdelningen.


Fint och ljust! Men tomt...


Säng finns och vi kan väl ta dit saker eftersom men nu ser ni hur det ser ut.


Stort badrum med dusch!


Tre garderober och ett pyttepentry dit vi kan ta lite porslin om vi själva vill fika med pappa på rummet. Hoppas att det här ska bli bra!
 
Nu ska jag varken blogga eller göra något mer idag! Ha en fantastisk fortsättning på helgen alla glada! 
 
 
 
 
 

Beklämmande...

Jag ska inte bli långrandig om det vansinniga i att Mediahuset Norrbotten sparkar alla sina fotografer utan istället låna den utmärkta text som Paulina Holmgren skrev på Facebook idag:
 
"Är just nu i bildjournalistikens mecka, fotofestivalen Visa Pour L'Image i Perpignan och lyssnar på fotografer, ser bilder från världen och inser gång på gång hur viktigt det är med bildjournalister som ibland offrar sina liv för att berätta vad som pågår ute i världen. Samtidigt i skrivande stund, hemma i Sverige, kickas fotografer och man skojar till det i en radiointervju och bjuder på en "selfie".

Alla kan ta bilder nuförtiden heter det. Alla kan vi också alfabetet, men i
nte blir vi skrivande journalister för det. Alla kan fysiskt trycka på en knapp, visst är det så. Men det är ju innehållet/storyn vi borde prata om. Att kommunicera visuellt med bild - det är det vi fotografer kan och ska göra. Vi samlar inte på lösryckta pixlar i form av en digital fil. Vi berättar en historia. Med bild." 
 
Väl talat Paulina! Man blir väl inte en bra hantverkare bara för att man äger en snygg verktygslåda heller...
 
Läs gärna Umeåfotografen Johan Gunséus (vice ordf SFF) utmärkta inlägg: http://www.sfoto.se/f/kronikor/be-dina-medarbetare-om-ursakt-din-tanklosa-selfie
 
Jag tycker att hela situationen är beklämmande! 
 
---
 
Något som är mer glädjande är att jag efter lång dag med skrivande åkte för att hälsa på pappa och han sitter uppe! Den som räknat ut honom får allt tänka om!
 

Därför hann vi umgås vid middagsbordet och umgås med Tage Stenlund som också befinner sig på ortopeden.

Jag servade lite, hämtade koftor till patienter och hade en riktigt trevlig stund innan det var dags att handla mat och åka och träna. Anki körde ett riktigt hårt tabatapass och det känns i hela kroppen. Ja, den är väldigt nöjd alltså! Haha!
 
Nu blir det TV och kanske lite mer skrivjobb om jag inte bestämmer mig för att det räcker för idag. Kan faktiskt bli så. Hjärnan verkar också vara nöjd för idag! Tjolahopp! :)
 
 
 
 

Back in business

Ett par riktigt bra och slöa dagar fick avsluta vår långhelg i Stockholm som blev precis den avkoppling vi behövde. Nu kommer det fler resor framöver - för ibland kräver livet en "time out" då man bara kan tillåta sig att vara. Hörde att det finns människor som blir stressade av att läsa bloggen och det är ju inte meningen. Kanske gör jag för mycket - eller skriver för mycket om det jag gör... Haha!

Nåja, söndagen avslutades med en kalasmiddag på Grill som ju är ett favoritställe. Jag gillar kanske á la carte-menyn bättre men söndagar är det stoooor grillbuffé och det finns mycket godsaker där också. 
 

På väg in! Men var jag ensam?


Nejdå, maken var inte långt borta. Bara att sträcka ut en hand!


Kalasgott - även om den här överfulla tallriken kanske inte ser så aptitlig ut. Men det var mycket olika sallader! Och såser... Haha!

Måndag strosade vi i inredningsbutiker utan att handla en endaste pryl! Otroligt va? Men det var skönt väder och vi drack kaffe och åt en hälsosam lunch på Systrarna Voltaire som öppnat restaurang i Åhlénshuset. Sedan var det bara att packa och städa. Men det sistnämnda går geschwint. Jag är ju gift... 


Maken är både pålitlig och påhittig... Haha!


Tack för en riktigt fin helg! Nu är jag laddad för ett par tuffa veckor!

Och vi fick lite nya vyer vid landningen i Umeå. Vackert där också!

Idag har jag kört ett pass "Stride" på 360, hälsat på pappa och fick en riktigt fin stund tillsammans med honom! Mycket beroende på att Oskar ju har tonsatt en av hans dikter och skickat över. Nu kunde jag spela upp den och pappa blev så glad och rörd! "Mycket fint!" blev hans återkommande kommentar. Hade också med mig många kramar från resten av familjen så nu kanske han klarar sig tills imorrn.
 
Själv har jag jobbat resten av eftermiddagen, ska åka på yoga och sedan hålla ett föredrag ikväll för ett gäng glada kvinnor! Ses imorrn!
 
 
 
 

RSS 2.0