Iggesund och sedan hem!

I måndags gjorde vi vår sista stopp i Iggesund och körde in på Ankarmons Camping som väl inte var riktigt öppen men vi fick info av ett par som skulle åka därifrån så allt ordnade sig med swish och koder. Vi var faktiskt ensamma där men det gör ju ingenting. Skönt att få tillgång till toa och dusch i deras enorma sporthall som låg bredvid.
 
På kvällen tog vi fram cyklarna och åkte en tur in till samhället för att kika lite mer. Och vi hamnade på det gamla bruksområdet.
 

Iggesunds bruk från 1685 är en tidigare skogs- och stålindustri som numera står kvar och inrymmer bruksmuseum. Nu var det inte öppet så här på kvällen annandag påsk men vi gick runt och kikade på den genuina miljön.


Help!


Vackra stenar på fasaderna kunde ibland tas för en sur gubbe...


Ja, här var det definitivt en!


Fiskmåsar!


Vackra fönster!


Vackra hus som kanske någon gång inrymt en godsägare?


Tisdag morgon åkte vi hem efter ett traditionellt stopp på IKEA i Sundsvall. Man vet aldrig vad man behöver - och köttbullarna mättar! Bilen har nu gått 1000 mil och känns som vårt andra hem.

Resten av veckan har jag jobbat - med event och med repetitioner av min och Sagas föreställning som faktiskt får premiär onsdag 15 maj 18.00 på Stadsbiblioteket! Såååå roligt! Material kommer!


I fredags hann jag med en Rotarylunch och vi hade celebert besök av bästa Svedjan Ost! Pär och Johanna Hellström är sådana kloka, varma, smarta entreprenörer och bönder och jag älskar deras ostar! Jag blir också glad bara jag ser dem... :)

Nu har jag jobbat hela helgen eftersom man på ett helt naturligt sätt ligger efter om man fyller dagarna till max under tiden man är bortrest... Men jag är snart ikapp och imorgon ska jag vara heeeeelt ledig! Jag går/springer några kilometer varje dag och det går bättre och bättre. Tror att det är därför jag också får så mycket energi och sover som en stock. Win-win.

Lördagkväll blev det mys med finaste syskonbarnen då föräldrarna skulle ut och äta. Sån tur att jag köpt lite presenter på resan!


Stoooora såpbubblor är alltid roligt!


Långa!


Många!


Och tillsammans!


Glada och fina Max!


Stora och fantastiska My med kompisen Emma!

Vi avslutade kvällen med att göra pyssel då jag köpt häften med olika figurer man kunde bygga ihop. Lite godis, lite tandborstning och sedan var det godnatt. En härlig kväll!

Nu återstår lite material till Café på turné och jag tror bestämt att det blir en lunch ute i solen. Älskar våren! Trevlig Valborgs på er alla! 

Hemresa genom Sverige!

Nu är det en vecka sedan vi började vår hemresa genom Sverige. Det är 145 mil enkel väg till finaste flickan i Köpenhamn och det gick alldeles utmärkt att köra. Vi valde att inte stressa utan gjorde två övernattningar på vägen.

Jag som i normala fall har lite bråttom att komma fram måste säga att det är behagligt att köra husbil. Tempot sänks så fort man sätter sig vid ratten och blir man trött är det bara att stanna - man har ju huset med sig.


Här har vi påbörjat resan över Öresundsbron! Fantastiskt bygge men inte helt billigt att nyttja. Det kostar 1050:- enkel väg att köra över med husbil...


Men vi fick se vackra vyer och Turning Torso när vi närmade oss Malmö.


Här har vi passerat Jönköping och påbörjat vägen längs Vättern.


I höjd med Gränna passerade vi ruinen Brahehus. Den besökte vi för många år sedan och den här gången blev det inget stopp.


Vi landade istället i Motala! Det finns en utmärkt App med Ställplatser i Sverige och där kan man också kolla vilka som har öppet under vintersäsongen. 


Det blev givetvis en promenad i omgivningarna och det är roligt att bara vandra omkring och ta in alla nya ställen. 


Intressant trädfällning...


Motala räknas som Göta Kanals huvudstad och kanalen byggdes av Baltzar von Platen i början av 1800-talet. Han grundade också Motala Verkstad och utformade den unika stadsplanen.


Göta Kanalbolag har ett storstilat hus nere vid vattnet!


Framför huset ligger den här enorma vevaxeln som tillverkades till ett fartyg av Motala Verkstad i mitten av 1900-talet.


Och körsbärsträden blommade!
 

Jag passade på att posera även om det kanske inte var lika imponerande som Kungsan...
 

I hamnen står den här glasskulpturen Turning Cero.
 
Och på vägen tillbaka passerade vi de här söta fåglarna. En förbipasserande dam kunde ge oss det rätta namnet; Svarthakedopping! De var inte lätta att få med på bild då de mest befann sig under vattnet...

Ett mysigt stopp och nästa morgon var vi "on the road" igen. Bara att starta bilen och åka! Det här resebloggandet blir lite utdraget men imorgon bör jag ha hunnit tillbaka till Skellefteå igen. Rent fysiskt har vi ju faktiskt varit här sedan i tisdags...

Tjingeling!
Köpenhamn - påskmys!

Jag tömmer kameran och hittar hela tiden mer bilder att blogga och saker att skriva om. Ligger en vecka efter men det gööööööör ingenting! Det är ändå så kul att spara inlägg och bilder - som en dagbok man kan gå tillbaka och bläddra i. Och det gör vi ofta. Särskilt när vi haft förmånen att få vara tillsammans med barnen!


Påsklördag startade på bästa tänkbara sätt med frukost ute i solen! Lånar ett uttryck från Norrbotten: "Så här ska vi ha det när vi har det som sämst!" 
 
Vi hade bokat plats på DCU Absalon Camping som faktiskt var otroligt välbesökt så här tidigt på säsongen. Säkert 300 bilar och vagnar redan i april. Bra service och fräsch servicebyggnad - åtminstone på damsidan. En kilometer till närmaste tågstation och sedan var man inne i stan på 20 minuter. 


Vi stämde träff med Emilia och Ludde på Nørreport och sedan strosade vi ned till Strøget som är en av världens längsta gågator - proppad med affärer av olika slag.


Ljuvligt väder!


Lyckosam shopping på Samsø & Samsø som ju numera är Emilias arbetsgivare.

Hon sitter på huvudkontoret och är ansvarig (kan det heta Key Account Manager?) för konton utanför Norden och trivs redan som fisken! Ludde har fått jobb på analysföretaget Userneeds och båda har bara några hundra meter till jobbet. Så skönt när allt har ordnat sig så bra!
 

Maken shoppade också - och träffade folk. Ja, här hade han en dejt med Hr Frederiksen från Amager som fick följa med hem...


Paus för lite smørrebrød i solen! 


Vi avslutade dagen med en pilsner på Torvehallarna och inköp av råvaror till dagens grillmiddag. 


Inne och ute finns allt man behöver! Vi köpte lammkött, grönsaker...


...och färska blommor! Här står finaste flickan på Drottning Louises Bro som man passerar på väg hem till deras lägenhet.


Och som jag tidigare sagt är Köpenhamn verkligen en cykelstad! Hela stadsplaneringen är genomtänkt och det finns cykel- och promenadvägar parallellt med alla gator. Det går undan på cykelvägarna så ingen varken går eller cyklar mot rött. Full fart kräver viss disciplin för att man inte ska råka ut för en olycka. Imponerande hållbarhetstänk!
 

Sista kvällen satt vi i aftonsolen på deras innergård och grillade. Sååå mysigt!
 

En god sallad...


...gott lammkött - och naturligtvis Svedjan Löpeld som vi tagit med oss hemifrån! Det är en helt fantastisk grillost som slår den vanliga halloumin med hästlängder!
 
Har ni missat osten så passa på att köpa en bit på Reko-Ringen på Campus 9 maj. Kom bara ihåg att boka på Facebookgruppen innan: https://www.facebook.com/groups/346087959537528/ 


Det blev i alla fall jättegott och en supertrevlig kväll med lite frisbee och mys i solen! Här tog vi också adjö och det kändes trist att lämna kärlekarna... Men vi kommer tillbaka - var så säker!
 
På väg hem över bron igen... Köpenhamn ääääär en vacker och väldigt fin stad! Och de som bor där nu är ett par av de allra finaste!
 
 
 
 

Köpenhamn - Reffen!

Långfredag i Köpenhamn skulle kunna vara en stillsam dag då flaggorna vajar på halv stång och affärerna är stängda - men Emilia hade förberett en cykelutflykt och det passade helt perfekt då värmen och solen också gjorde livet lätt att leva!
 
Vår camping låg ca 10 km från Norreport så vi började med att cykla in - även om många också tar cykeln med sig på tåget när de ska lite längre. Det finns särskilda vagnar avsedda för detta och hela Köpenhamn har verkligen anpassats för cykling. Otroligt framsynt!
 

Här har vi kommit fram till "Reffen" som var målet för vår tur. Det är Köpenhamns största Street-food-market och något utöver det vanliga! Det är på ytan lite rått men ett otroligt trivsamt hamnområde som ligger ute på kajen på Refshaleøen.


Här finns nästan 50 olika matbodar, barer och kreativa workshops som drivs av entusiaster och gastronomiska entreprenörer. Alla är inhysta i gamla återvunna containers och diverse bilar.  Det hållbara konceptet bygger på att alla respekterar klimatet, miljön och människorna under temat "reduce and reuse". 


Och det är hur coolt som helst!


Att Köpenhamnarna gillar området råder det inga tvivel om. Det fanns inget skräp, ingen kvarliggande disk eller glas på borden. Alla plockade bort efter sig och som arrangör går man bara omkring och gapar... Vill ha! Här!


En del hade byggt ut med trädäck för barhäng och andra...


...ägnade sig åt konsthantverk.


Här hittade jag en skylt över området (om ni nu kan läsa det finstilta). Det fanns entreprenörer och mat från hela världen!


The fire beer bar... 

Andra bryggerier hade större utrymme:


Som Mikkeller!


Ett stort hamnmagasin och egen DJ som spelade skön musik medan folk åt och drack. Supermysigt!


Maken var imponerad av den genuina inredningen med ölfat. Coolt!


Och utomhus fanns också ett par ölvagnar där man kunde handla med kort och tappa upp sitt eget glas. Skulle man få göra så här i Sverige?


Köpenhamns Klättercenter fanns också beläget i området och Reffens besökare var i alla åldrar - från små barn till pensionärer. En riktigt skön mix av människor!


Chicken shed... But of course!


Och här köar jag för asiatiska lunch då de smakbitar som bjöds smakade ljuvligt. 


Jag blev verkligen inte besviken! Bao Buns och fläskspett som båda var magiskt goda!

Och när man ska äta kan man ta plats var man vill på området. Vi delade på oss för att handla och strålade sedan samman för att avnjuta. 


Sjukt nöjd!


Bredvid vårt bord fanns också en container avsedd för graffiti och där var det fullt med barn som lånade sprayburkar och skapade konst. 

Man kunde dessutom låna solstolar och gå längre ut på kajen för att bara softa. Och alla besökare bar tillbaka sina lånade stolar! Så imponerad över disciplinen och omtanken om området från alla som var där. En riktig pärla mitt i en av Europas största städer. Hit kommer vi garanterat tillbaka nästa (varje?!) gång vi besöker kärlekarna i bakgrunden!
 
Otroligt mysigt att få hänga tillsammans med Emilia och Ludde - och samtidigt unna sig en del sightseeing. Jag och maken cyklade ännu en tur för att titta närmare på Edvard Eriksens "Den Lille Havfrue" som har suttit på sin sten i Langelinie sedan 1909.


Stilla och lugnt...
 
...var det inte! Jag försökte ta en selfie med henne men det blev som ni ser en aning misslyckat... haha! 
 
En klassisk skulptur som sällan var ensam på sin sten. På de flesta av mina bilder hänger det barn och vuxna som vill posera tillsammans. Och nej, jag trängde mig faktiskt inte fram. 

Men till slut så...

En supermysig dag som avslutades med att vi blev utbjudna på middag av finingarna. Vi har verkligen njutit! Lördag blev det lite shopping som avslutning men det får jag skriva om imorrn. Nu ska här motioneras!
 
 
 

Köpenhamn - Skärtorsdag!

Vi har svårt att sluta när vi väl börjat hemmafixa och hade nog kunnat fortsätta hela helgen om inte Emilia på skärtorsdagen utlyste ledig helg och det var naturligtvis alldeles ljuvligt - särskilt när ungdomarna också var lediga och solen börjat värma ordentligt!


Det blev en lång och härlig promenad ned till Nyhavn som är ett så mysigt område!


Pastellfärgade hus, vatten, båtar, serveringar och massor med människor!

Otroligt fint och en klarblå himmel!

Vi minglade runt ett tag och stannade för att smaka deras nya favorit:
 
Churros med vit choklad, glass och oreokross... Himmel så gott! Men det var tur att vi delade då det var en rätt mastig anrättning.
 

Och Dannebrogen (som sägs vara världens äldsta flagga) vajade i vinden!


Finaste flickan i solen! Så roligt att få hänga tillsammans!


Kvällen avslutades med smärdegsflarn med ostcrème, rom, sparris och annat gott. Till detta avnjöt vi Djurgårdens sista semifinalmatch som ju slutade med vinst och...
 
SM-final! Jag behöver väl inte säga att det blev jubel hos vissa? Haha! Ja, plötsligt följer även vi finalserien. Hur gick det till? Maken funderade på om vi också blivit djurgårdare men jag hävdar att man i brist på bröd får äta limpa... 

Nu kallar sängen på mig efter mycket motion och jobb. Fortsätter bloggandet imorrn! Synes!

 
PS. Mer info om Nyhavn för den som är intresserad: 
 
Nyhavn är en liten hamn i centrala Köpenhamn som ligger strax intill Kongens Nytorv. Om sommaren finns här ett antal uteserveringar, och härifrån startar Köpenhamns sightseeingbåtar. Hamnen grävdes ut 1671-1673 av svenska krigsfångar från Karl X Gustavs andra danska krig, som alternativ till den sedan tidigare existerande hamnen. "Nyhavnskanalen" invigdes av Christian V på 1670-talet, men idag heter hamnen endast Nyhavn. Det äldsta huset är Nyhavn nr. 9 från 1681.

 
Köpenhamn!

Vilken magisk vecka och påskhelg vi har haft tillsammans med Emilia och Ludde i Köpenhamn! Vi har jobbat hårt i deras lägenhet men också haft soliga och lediga dagar tillsammans. Såååå värt!


Bästa sällskapet i solen vid en av sjöarna i Köpenhamn. De bor centralt på Nørrebro och har promenadavstånd till sina jobb. Vill man åka längre i den här stan tar man tåget - eller cykeln!
 

Här har Carlsberg färgglatt sällskap och vi fick börja med att köra husbil inne i stan för att leta upp deras lägenhet och lasta av allt vi haft med oss. Min otillåtna vändning på gatan är kanske inte att rekommendera - men va fasen... Vi skulle ju fram! Haha!


Öl finns det överallt och det här är nog det närmaste jag kom första dagarna som präglades av hemmafix!


I det här huset bor de och spiran kan man se på långt håll när man promenerar den knappa kilometern från Nørreport Station.


Här hade vi tillsammans med finaste flickan burit upp allt - fyra trappor utan hiss... Puh! Hissen är under reparation men jag är misstänkt på att den fått en kronisk sjukdom då den stått stilla i flera veckor. Men man får ju motion!


Bara att sätta igång och jobba sig igenom prioriteringslistan! Först ut var takskenor för gardiner och det var faktiskt inte särskilt kul med vinklar, vrår...


...och kapning med järnsåg. Det är tur att Ulf är en så otroligt händig man! Vi jobbar dessutom väldigt bra tillsammans. 

Inget snabbjobb - men upp kom den! Hoppas den sitter kvar när gardinerna är dithängda... Haha!
 

Och så kom Emilia hem från jobbet, hämtade mat och hejade på oss!

Hela lägenheten är nyrenoverad och inga gamla borrhål finns kvar. Det gör att man både får vara rädd om ytskikten och se upp för dolda ledningar... Vi hade en regelsökare med oss men den uppförde sig högst märkligt så ibland var det bara att chansa...

...eller såga bort delar av möblerna... Haha! Ja, TV-bänkens placering var ingenting flickan ville göra avkall på - och så har hon ju snällaste pappan...


I brist på matbord har de nu en loungehörna när man kommer in och de resonerar klokt när de avvaktar med vissa inköp. Man vill ju bo in sig och känna efter vilka behov som är störst.

Lampor behövdes dock - och det var naturligtvis inte heller helt enkelt. Men vi stegade in på en elektronikaffär och de förklarade gärna hur kontakterna funkade.  
 

Och med gemensamma krafter så kom den upp - och lyste!
 
Vi fortsatte fixandet och satte upp TV, TV-bänk, kompletterade garderoben (de har en walk-in-closet!! Såååååå avis!) och lite annat smått och gott. 

En takhöjd på 2,70 kräver en liten stege som vi köpte innan vi började. Glada i hågen fortsatte vi in i sovrummet för att sätta upp gardinskenor - men där var takhöjden 3 meter! Lilla trappstegen förslog inte alls så vi riggade en inte helt säker konstruktion som jag tror gör sig bäst i tanken. Vi kan väl säga att det är tur att både maken och Emilia väger lätt och inte heller är höjdrädda... Haha! 

Förra torsdagen flyttade Ludde in för gott efter att ha avslutat sitt tidigare jobb i Stockholm och vi kunde både träffas allihopa och umgås under påskhelgen. Såååå mysigt!
 

De bor nära Torvehallarna och där kan man köpa allt från grönsaker, kött, fisk och ostar till smörrebröd och färdiga läckerheter. 


Och öl... selvfølgelig! Mikkeller har även flera alkoholfria som jag verkligen kan rekommendera!

Och lite längre bort låg det här utmärkta ölhaket! Där kan jag inte bedöma kvaliteten men maken var nöjd och det räcker!
 
Påskhelgen fortsatte med sol och härliga cykelturer men det får jag återkomma till. När man väl är hemma igen väntar massor med jobb på att tas igen. Ha det fint alla och njut av solen! :)
 
 
 
 

Vi er røde, vi er hvide...

Snabba kast i tillvaron! Från dagar med förkylning och repetitioner har jag nu snytt klart och vi är på väg söderut mot en stad i ett grannland där vi ska få träffa finaste Emilia och hennes Ludde! I natt har vi gjort ett stopp på vägen i en annan röd/vit ort:

Gissa vilken? Haha! Men nej, vi har varken köpt eller ätit någon...
 
Helgen började dock med 10-årskalas för finaste My! Trots packning av husbil och annat fix ville jag inte missa söta systerdottern:
 

10 år är stort och det såg man redan i köket!


Som moster får man vara lite snäll och även ge lillebror paket. Det blev uppskattat!


Och efter blåsta ljus och önskade hemligheter åt vi god tårta innan det var dags för mig att ladda om hemma.


Påsken fick flytta in i bilen (snabbpyntat!) och lördag morgon styrde vi bilen söderut! Huset och katten har skötning av fina grannarna och det känns otroligt tryggt och bra!

Det blev en lång dag och vi hann 65 mil innan vi stannade för natten på en gammal favoritplats; Gysinge Bruk! Ja, det är inte så att det bubblar av nattliv där men det behöver man inte om man kört en hel dag. Middag, en bok och sängen funkar bra.
 

Idag startade vi upp dagen med frukost och en promenad i omgivningarna. Det är vackert och vimlar av fina hus och miljöer i denna del av Järnriket Gästrikland.


Hej hopp!


Dalälven forsade fint och drev tidigare både masugn och kvarn.


På vissa ställen är det dock mer stilla...


Många fina hus!


Och vackert med det spegelblanka vattnet!


Vi avrundade turen med lite mer kaffe innan vi fortsatte vår färd och har nu stannat i Gränna.


Fina ställplatser nere vid hamnen och vi tog givetvis en promenad även i afton.
 

Ja, här kan man sitta och vänta - vi fortsatte dock med samma sällskap som när vi kom!


Gränna är vackert och vi campade här med barnen någon gång för 20 år sedan. Minns att vi köpte hem många polkagrisar som nog inte blev uppätna. Det är rätt sött...


Fin kyrka!


Och många vackra hus!


Vi tog en promenad genom samhället och siktade sedan mot toppen. Vi brukar göra det...

 

Här har vi kommit halvvägs uppför en trappa som ledde till deras friluftsmuseum.


På toppen!


Med hyfsad utsikt!


Ja, längst bort mot Vätterns strand står vi i natt.

Strosade hem och fortsatte att se oss omkring och noterade statyn av Amalia Erikson:


Polkagrisens moder blev 99 år så kom inte och säg att socker är farligt för hälsan... Haha!


Postnord hade en man på plats. Lika snabb som övriga... 


Vackert i solen! Men det faktiskt rätt kyligt även här...


På väg tillbaka - och förskolan hade ju ett givet namn!

Vackert nere vid Vättern! Nu har vi ätit och slappat en stund. Blir tidig start och spännande att köra över Öresundsbron för första gången... Imorrn blir vi "røde og hvide" med Emilia och Ludde några dagar!
 
 
 
Back again!

Nu börjar jag äntligen känna mig hyfsat frisk. Det känns som om jag har snytt ut halva hjärnan men de stackars celler som återstår tycker i alla fall att det börjar vara hög tid för en kombinerad promenad/löptur igen.
 

Piggade upp mig med nya tulpaner och blåbärsris. Älskar våren på alla sätt!
 

Det här ljuset blir man ju bara helt lycklig av. Lite varmare temperaturer är kanske önskvärt men det kommer. Så länge nätterna är kalla hinner inte heller utejobbet tina fram. 
 
 
Det har inte varit så mycket rörelse de senaste dagarna - mer vila och mat... haha! 
 

God entrecôte i helgen med lite karamelliserad lök och rotsaker och i afton en snabb paj som blev jättegod!
 

Den ser inte så märkvärdig ut - särskilt inte när vi hade börjat ta för oss innan jag kom på att jag skulle dokumentera... Jag skriver om mat i bloggen mest för att jag själv ska komma ihåg vad det var jag hittade på...
 
Det blev lite kylskåpsrensning. En färdig pajdeg fylldes med lax i kuber som fått ligga och gosa till sig med dill och kryddor, räkor, smörfrästa morötter och purjo i strimlor, vb-ost och en äggstanning med mer ost och lite grädde. Nej, det var kanske inte den magraste anrättningen men jag säger väl som min pappa sa när han hade cravings efter fett och socker;  "Jag behöver näring..." Haha!
 
Det roligaste som hänt den här veckan är väldigt glädjande repetitioner tillsammans med Saga! Vi har kört igenom föreställning och det känns väldigt roligt. Ser fram emot premiär på Skellefteå Stadsbibliotek under maj månad. Återkommer med mer info!
 
Och gårdagens Go'kväll blev ett så fint och viktigt program om svåra frågor. Jag är glad över att jag fick vara med i den här diskussionen - och särskilt över att få dela studio med min idol Elaine Eksvärd. Hon är en stjärna på så många olika sätt! Och fina Helena Fjellström som delade med sig av berättelsen om dotterns bortgång. Så starkt! Beppe ledde laget med glans och nu är det färdigtipsat om böcker för mig den här våren. Men läsningen fortsätter!
 
Ha en fin kväll alla!
 
 
 
 
 

Teaterglädje - och schnooooor...

Jag fick tips om ett lite ruskigt botemedel när det gäller bihålorna och har nu inhandlat och testat "Sinoclear" - vilket måste vara det närmaste kokain man kan komma. Nu har jag aldrig provat drogen men känslan var typ Uma Thurman i "Pulp fiction"... Haha! Ja, vill ni också testa något som bränner till ordentligt i näsan och tömmer den på snor så kör hårt!
 
Har nu tillfälligt stoppat flödet för att kunna skriva... Haha! Det står att man ska ta den innan läggdags men då tror jag knappast att man får sova.

Annars känner jag mig lite seg och ligger lågt - ja, förutom min dagliga promenad och en uppfriskande teaterfestival då. Har man vant sig vid att komma ut varje dag är det svårt att avstå och jag blev glad över att träffa på en betydligt piggare Eivor som varit ute på skidtur.
 
Idag medverkade också finaste systerdottern My i Teaterskolans uppvisning där alla grupper fick visa upp sina produktioner för en stor publik på Nordanåteatern. Det missar man inte!


Margaretha Hörnqvist och övriga teaterlärare hälsade välkommen och vi fick också en tillbakablick på den gedigna verksamheten som fostrat många framgångsrika människor. Att teater är positivt för den personliga utvecklingen skriver jag verkligen under på.


Första gruppen bestod av högstadieelever som hade gjort en riktigt spännande saga som Max tyckte var jättebra!


Ja, han följde handlingen med spänning - men softade lite i trappan mellan varven.  


Han ville dock inte att jag skulle ta så många bilder... haha! Vilken hans favoritfärg är? Grön...


Och så blev det äntligen dags för My's grupp. Hon spelade ett av dessa två söta får som äter gräs i en park i New York. Det såg man ju direkt!


Ett par barn kommer på picknick och fåren (som hette Bu och Bä) bestämmer sig för att dra igång lite musik. 


Det blev fullt ös direkt med...


...Lordis "Hard Rock Hallelujah"! Heeelt underbart!


Här hade de blivit inbjudna till prinsessans stora fest och drog självklart igång stämningen!
 

Det ser ut som om dansarna i bakgrunden tyckte att ljudet var i högsta laget...


Men vem kan motstå den här entusiasmen? Inte jag.


Tack My och alla fina kompisar för en fantastisk debut!

Nu fortsätter lördagen med lite god mat och en och annan snyt(n)ing! Visste ni förresten att det finns en designer som heter Sophie Schnoor? Råkade ramla över en bild och undrar om det inte blivit förkylt även för henne:
Nu är jag säkert gammalmodig men jag blev i alla fall inte shoppingsugen... Tjolahopp!
 
 
 

Däppt i däsan...

Jag brukar sällan och aldrig vara förkyld - men man ska tydligen aldrig säga aldrig. Nu rinner snoret och jag känner mig rätt "däppt" i hela skallen... Men jag ger det ett par dagar och sedan räknar jag med att gå för fullt igen. 

Annars har veckan varit utmärkt på alla sätt. Solen har tittat fram och mamma skulle säkert säga att jag klätt mig för lite och därför blivit förkyld... 
 
Nåja, måndag morgon började vi med att gräva fram husbilen från vintervilan - ja, snöras från taket gjorde att vi fick ett ordentligt motionspass innan isen framför skjutdörren var borthackad - men är man två tjurskallar så ger man sig inte. Nu står den på uppfarten igen och laddar för nya utfärder! 
 
Sedan har det varit möten och förberedelser inför kommande event och skrivtid för mig och Saga som nu planerar för premiär i maj av "Café på turné - En biblioteksshow från A till Ö". Det ska bli sjukt roligt!
 
I onsdags bandade vi vårens sista "Go'kväll" och jag fick glädjen att återigen träffa min idol Elaine Eksvärd som är en galet bra retoriker och en fantastisk människa! På tisdag 9 april kan ni se programmet som ju handlar om en del tuffa frågor.
 

Bästa Elaine är en stjärna och har hunnit både skriva böcker och bli trebarnsmamma sedan vi sågs sist. 


Glada och lite crazy tillsammans med Beppe i bakgrunden! Haha!

Igår åkte jag till Västerbottensteatern på lunchen för att se Kågis och Göran Hansson i deras föreställning "Har du tid?". Såå fin!
 

Kågis har tonsatt några av Görans fina dikter och det resulterade i en hel del musikaliska guldkorn! Stor musik i en liten föreställning som lockade många. Riktigt roligt att se! Stort tack!

Eftermiddagen ägnades åt manusbearbetning tillsammans med Saga och sedan kände nog kroppen att jag kunde koppla av för då kom förkylningen som ett brev på posten... 

Men lite god fisk lättade upp aftonen och nu har maken hittat en glömd toblerone... Hoppla, det blir nog en bra kväll i alla fall!
 
Imorgon ämnar jag ta mig ned till Nordanå då framtiden ska säkras för teaterfamiljen Lindgren. Finaste systerdottern My ska stå på scenen och det vill jag verkligen inte missa! Trevlig helg på er alla!
 
 
 
 

RSS 2.0