Lägesrapport!

Det börjar räta upp sig och tur är väl det! Jag är inte ju inte direkt van att vara på uselt humör mer än några timmar i taget. Det tar på... Ja, nu kanske andra säger att jag jämt är sur men det här är ju min blogg så då skriver jag vad jag vill! Haha!

Fortsatte eftermiddagen med lite ärenden och det är alltid bra att göra praktisk saker och ting. Det för tankarna på annat nödvändigt och ger mindre tid till eftertanke och självömkan! Det senare är ju inget konstruktiv tillstånd så det lämnar jag gärna ifrån mig. Ser fram emot en ny och bra dag imorrn!

Gick ut och skottade lite och känner att vaden inte är vad den har varit. Fortfarande ont. Men fågelhuset har återfått sin vinterskrud och det känns bra så länge det nu ska envisas med att vara vinter. Ja, jag publicerar det igen eftersom ni säkert undrat... Hahahahaha!

Idag hade jag också klätt mig ordentligt! Man vill ju inte sträcka skallen... Och är det inte ett litet leende som börjar titta fram? Jooo....

Avslutade eftermiddagen med en sväng till solariet och det är riktigt skönt när man behöver lite påfyllning! Har jag tur möter jag också morgondagen med lite rosor på kinderna! På väg hem fick jag middagsinbjudan och åkte till syrran. En låg dag kan man (precis som Maria skrev på FB) behöva träffa finaste My för några härliga bamsekramar!

Först åt vi en gooood "Chicken Korma" och My samlade ihop sig för en bild som skulle göra mig riktigt glad:

Kan man bli annat när man ser det här energiska leendet? Nääee... Hon är bara för go'! Och idag var jag "världens bästa Monica", den hon "älskar mest i världen" och massor med riktigt positiva saker! Hon känner på sig vad man behöver! Sedan såg vi Skrotarna tillsammans eftersom hon också "äääälskar Skotarna"! Det är mycket kärlek nu! Och det behövs alltid!


Avlsutningsvis kan jag säga att jag nu fått min första idrottsskada (hör och häpna!) och på Apoteket tyckte de att jag skulle smörja lite antiinflammatoriskt någon vecka. Så det är en stor dag! Snart kommer jag väl att vara med i OS också? :P

Annars så är det väl lugnt. Skellefteå AIK leder med 1-0 mot Växjö, imorrn väntar sopplunch på teatern och på kvällen bio med maken. Jag kommer nog att överleva minst en dag till! :) 

Skitdag...

Får börja med en replik ur filmen "Masdjävlar": Jag undrar vad det ska hända för skit idag då?

Nu är det inte roligt att heta Monica... Nej, jag är inte sjuk! Har väl inte direkt något att klaga på men känner mig på uselt humör! Sov som en kratta (kan vara en orsak) och var vaken i två timmar med en "senadrag" som gick till världshistorien! Det är som om sträckningen i vaden går ända ut i tårna och hela partiet drar ihop sig i kramp. Fick frågan om jag var gravid... Haha! Näääe, men alla symtom verkar stämma: Tjock, svullen och nattliga kramper...

Jag är väl också missnöjd med att träningen, min förbättrade kosthållning och mitt undvikande av godis (cupcakes var ett undantag!) inte gjort mer effekt. Missnöjd med det mesta när det gäller mig själv nu så jag får verkligen ta mig en funderare på hur jag vill att den här dagen ska sluta...
 
Kanske ska hålla mig för mig själv om jag får tro dagens horoskop (Tvilling)... Annars börjar jag väl kritisera andra... Också... Det räcker nog med mig själv!

Nej, man kanske skulle hitta på något kul? Någon träning blir det inte idag. Hade planerat in både en promenad broarna runt och ett pass Indoor Walking men jag får ta det lite soft med vaden och kanske sätta mig på motionscykeln i afton en stund för lite mer stillsam körning. Shopping brukar ju muntra upp mig men jag känner faktiskt inte för det heller...

Skor kan ju annars vara en höjdare... Men inte idag! Hova ligen...


Ska kanske börja planera för lite fix i trädgården till sommaren? Den här nypan borde åtminstone väcka uppmärksamhet? Kanske tar och gör en kulle av rabatterna och beställer en maffig dekoration? Nääeee, ingen lust till det heller! Ska göra bort lite nödvändigt jobb men det blir nog också allt.

Jag vill ju egentligen vara så här glad! Som jag tror att jag oftast är? Borde väl i rimlighetens namn kunna välja glädje? Ja, jag ska i alla fall göra mitt bästa. Alla får väl ha en skitdag ibland! I'll be back!

Vad-an detta?

Ja, man kan ju fråga sig vad jag har gjort för att förtjäna en sträckning i vaden...? Har ju skött mig så ovanligt bra men ändå är det något som har hänt och som gör så ont varje gång jag hoppar till på träningen... Aahhhrrrggghhh! Men jag åkte iväg och tränade i alla fall (kanske det som är felet?) och vägde in mig. Joo, det ger resutat! Har tränat fyra-fem gånger varje vecka sedan nyår och nu har jag gått ner (hör och häpna!) 2 hekto!!! Det är så man baxnar!

Min kropp kunde ju bjuda till lite tycker man... Eller bjuda bort...

Jag var t o m snäll mot mig själv till middagen och gjorde torskrygg på en bädd av morötter, selleri, lök, pakchoi och purjo. Till detta lite balsamico och lite chiliaioli! Så vansinnigt gott! Och medan detta stod i ugnen så hann jag duscha. Man ville ju vara äten och klar inför kvällens avsnitt:

Jo, jag har Skrotat på TV ikväll! Ser ut att trivas i limousinen... Haha!

Och även bakom mikrofonerna under presskonferensen! Jag gillar Hedvig Citys valspråk på talarstolen: "Det är aldrig försent att ge upp!" Haha! Nej, jag har ingen stor roll men det är väldigt roligt att få vara med och jag tycker att det blev en svinbra produktion!


Firade programmet, viktnedgången och min smärtande vad med en cupcake... Ja, jag vet att det är fel men kände att det var nödvändigt! Nu har jag frusit in de resterande så jag måste träna mycket innan jag får ta fram dem igen... Hoppas bara att jag är gångbar imorrn...

Nu blir det inte mycket mer idag. Tack till alla som besöker bloggen och ett extra välkommen till alla nya läsare! Så roligt att ni hittat hit! :)

Hund å katt!

Riktigt skitväder ute! Har varit ute och gjort lite ärenden och man ser knappt nåt...

Ja, ni ser ju själva! Eller det gör ni kanske inte...

Ett riktigt hundknu...-väder! Ja, jag skriver inte ut det. Ni får tänka själva! Borde väl egentligen vara lite sedesam när jag fått så många nya läsare... Haha! Men jag hoppas ni står ut med mitt språk? Ni kan ju alltid titta på bilderna... :)

Men det finns ett och annat ljus i mörkret! Tur är ju det!

Har också ägnat en stund åt skottning sedan jag kom hem. Inte kul. Man blir både blöt och oskarp... Haha!

Nu har jag också hämtat DVD-filmen med dokumentationen av "Mens Night 2" så jag borde sätta mig och titta igenom den. Liiiite gruvsamt... Börjar kanske kvällen med att kika på "Skrotarna" så man får se vad jag ställer till med idag! Jo, jag är med i det här avsnittet och nästa. Sedan får man nog vänta några avsnitt innan Borgmästaren dyker upp igen i sista avgörande! Kul är det i alla fall!


Och som rubriken anger så kommer katterna här! Jag har äntligen fått hämta min ljuvliga julklapp! Denna fantastiskt fina svarta katt av Lisa Larsson som jag fick av fina syrran! Tack!!! Men eftersom vi ju har haft två katter och det randiga busfröet är kvar i huset så var jag tvungen att köpa till den... Man vill ju inte att katterna ska vara ensamma...

Nu ska jag dock iväg för vägning och träning! Man borde väl ha kört ett lavemang men va fanken... Det får bli som det blir! Sedan blir det fiskmiddag och TV! Ute vill man ju inte vara... Synes!

Cupcakes!

I afton har jag gjort något helt nytt - åtminstone för mig! Jag är ju väldigt bra på att äta sötsaker men idag har jag också fått vara med på en workshop där vi fått lära oss att dekorera sådana! Ja, förr i tiden skulle vi säkert ha sagt muffins med dekorationer på - men nu är vi ju inne i 2000-talet och då får man ta till lite nya grepp! Vi har alltså gjort cupcakes!
 
Jag hade förmånen att få komma hem till Linda som driver "Mina Magiska Bakverk"! Hon är ju en stjärna och jag har lagt upp många bilder av hennes tårtor som ju är något utöver det vanliga. Idag skulle vi få en liten inblick i arbetet! Här pratar hon om olika formar och kvaliteter och det är ju som vanligt att det dyraste är bäst! Förvånade?

Vi var fyra ivriga kursdeltagare där jag både var den som var äldst och den som bakat minst... Haha! Jag är nog i ärlighetens namn bättre på mat. Men villig att lära! Nyfiken är man ju hela livet!

Här fick vi också vara med och göra egen smörkräm som ju blir fluffigare ju längre man vispar. Linda har också lite andra knep för att få sina bakverk att smaka bra - och en del av hennes yrkeshemligheter får förbli hemliga eftersom hon ju numera också är företagare och ska leva på det här!

Ambitiösa och duktiga tjejer överlag! Jag jobbade nog mest efter principen "Quick and dirty"! Haha! Tålamod är inte min starkaste sida...

Men här har jag dock lyckats göra några knappar som ska bli dekorationer. Här tänkte jag skriva: Jag konditor? Knappast! Haha! Var får jag allt ifrån? Kanske ska fortsätta som komiker i alla fall...

Jag var i alla fall koncentrerad på uppgiften och här stansar jag ut ett lock.

"Men har du inte kavlat lite väl tunt?" Oooooooooj då....

"Gör om, gör rätt!" Hon var hård med mig men det är tur att jag har gott humör! Man får inte ta saker och ting på för stort allvar...

Mina kamrater var nog mer resultatinriktade. Eller så har de aldrig sett en så välkavlad deg... Ja, deg och deg. Det heter faktiskt "Sugar paste", och det man gör dekorationerna av heter "Gum paste". Så nu vet ni!

Här ser ni min lilla låda med aftonens produktion! Tre timmar gick fort kan jag säga!

Min snyggaste! Eller åtminstone mest kreativa! Sybehörscupcake med nål och tråd. Notera gärna sömmarna... Haha!

En av tjejerna var född i Filipinerna och hade både talang och flinka fingrar!


Fler söta cupcakes! Alla gjorde så vansinnigt fina kreationer! En rolig och kreativ eftermiddag där jag både skrattat gott och fått samma sinnesro som när man målar akvarell (på tal om mitt förra inlägg). Man sitter och pysslar och kan inte annat än koncentrera sig på det man gör. Det var dessutom kul!

Kvällens slutledning är dock att min ödmjukhet nu är ännu större inför Lindas kunnande! Det här är inte lätt och jag väljer nog att fortsätta köpa mina bakverk av henne! Hon är ju ändå bäst! Tusen Tack för en bra workshop och trevligt sällskap hela gänget!

Vårkänslor!

Det må vara helgrått idag men jag fick ändå en sån där varm känsla i kroppen! Längtar efter vår, sol och vintervackert väder!

Kan också ha att göra med mina morgonrutiner... Spenat är värsta klorofyllet för kroppen!

Blev också glad av nya tulpaner! Vill ju helst ha vita! Och vasen var ett klipp på fyndavdelningen i lördags! Kanske inte passade bäst men det är alltid kul med något nytt!

Blev i alla fall tvungen att gå ut en sväng. Skottade lite, åkte till sopstationen och gick sedan en promenad för att få lite frisk luft och njuta av ljuset! Nu var det ju lite grått idag men va fan. Bättre än inget!

Vinterkala träd är också vackra!

En stackars klase rönnbär...

Ät inte snö som blivit gul... Tur att lekparken bredvid inte används av så många barn eftersom hundägarna verkar göra sina turer dit!

Nä, nu barkar det här inlägget snart åt skogen som ännu ett värdelöst vetande...

Black and white!

Här kom jag att tänka på min period som akvarellmålare. Det var en mycket kortlivad karriär där det svåraste ju är att utelämna det som ska vara vitt. Kanske får testa att göra den här bilden... Eller kanske ändå inte!

Bättre med lite grövre grenar! Ja, jag kanske skulle återuppta min konstnärliga bana? Det var hur som helst väldigt avkopplande!

Eller så kanske man skulle bli fågeskådare? Jag verkar ju ha fått pippi på det...


Vacker vintervägg! Tyder detta på att det är för bra eller dåligt isolerat? Eller blir det bara så här i ett visst väder? Ja, jag vet knappt.

Nu ska jag skärpa till mig, ta en dusch och åka till Mina Magiska Bakverk för en kurs i hur man dekorerar cupcakes! Nej, det är inte bra för min diet men man behöver ju inte äta alla! Fast kanske nån...

Januaris bästa...

Om man inte har gjort något exceptionellt under en dag (annat än tråkigt ekonomijobb vid datorn) så har man heller inget att skriva om... Sitter alltså med världens nyhetstorka och gör därför en återblick på årets första månad. Det är väl så man gör även i de stora sammanhangen? Reprisererar! Och sedan lägger man till nya rubriker?
 
1 jan. Mystiskt ljusfenomen på Morö Backe! Ufo?
 

3 jan. Man uppfinner ny idrottsgren: Kast med liten julgran!
 

4 jan. Kvinna reste till London - fann sig själv!
 
5 jan. Kvinna förstärkte högvakten. Glömde mössan!
 

6 jan. Senaste nytt från London: Bussarna är jääääättelånga!


8 jan. Medelålders komikerduo utger sig för att vara het exportvara...


9 jan. Ny Borgmästare tar över i stan!
 

11 jan. Världens sötaste flicka lurade moster - fick vara uppe extra länge!
 

12 jan. Slamsig komiker lär sig bära tre tallrikar!
 

13 jan. Skelleftebor äter gooood renfilé! Igen! Detta är en repris på repriserna...
 
14 jan. Vårens första tulpaner gör entré på köksbordet!

15 jan. Kvinna sågs i bil på Morö Backe! Varför är hon så djävla glad?

17 jan. Kvinnans nyckelring ger oss en del av svaren...

18 jan. Rusning till fågelbord på Morö Backe! Tveksamt nyhetsvärde...


19 jan. Komikerduo ses underhålla på fest som nog hade kunnat sköta sig själv...


22 jan. Toppchark investerar - i en man med kamera! Han får pris!

23 jan. Fotbollsstjärna byter karriär! Blir rå bartender!

24 jan. Gulsparv sågs vid fågelbord! Men hallå... Nyhetsvärdet...

26 jan. Galen familj sågs på IKEA i Haparanda! Många är fortfarande illa berörda...
 
27 jan. Londonmusikal sätts upp på bio i Skellefteå!

27 jan. Kvinna åt pizza - fick barn - i knäet!

Nej, det här gick verkligen åt skogen. Förlåt! Nu ska jag gå och lägga mig! Haha! Hoppas på en mer händelserik dag imorrn. Ja, jag har faktiskt avverkat ännu ett träningspass ikväll och det är nog det bästa som har hänt den här dan! Tjolahopp!

Starkt och vackert!

Ja, jag är nöjd! En del i sällskapet tyckte kanske att det var lite jobbigt att det mesta av dialogen sjöngs även i filmen "Les Miserables" men jag njöt. Kanske inte mest av sången som bitvis faktiskt var sådär, men av musiken och storslagen film med fantastiska skådisar!

Vi började dock aftonen på Don Vito för att testa deras stenugnsbakade pizzor! Trevligt ställe även om det utifrån ser ut som en industrilokal... Vi pratade lite om att det varit kul om de låg närmare centrum - men kanske är det också smart att etablera sig i utkanten. Billigare hyra och mindre konkurrens. Dessutom gott om parkeringar. Och, inte att förglömma, väldigt goda pizzor!

Jag åt en variant med parmaskinka (vem fan vill stava till prosciutto...), pesto, soltorkade tomater och mozarella. Väldigt god botten, väldigt mycket vedeldad känsla och mindre flottig än en vanlig pizza. Den bästa jag ätit i den här stan! Rekommenderas! Maken åt en Antipasto som också fick mer än godkänt. Den var även täckt med ett lager färsk ruccola och det är ju både gott och fräscht!

Sedan fick jag ju besök vid bordet! Malin och Martin hämtade mat på väg hem från Boden och jag fick låna finaste My i knäet en stund! Hon är inte helt olik mig faktiskt... D v s hon pratar hela tiden! Haha! Gullunge! Det var mycket om Skrotarna och Mumien och skelettet i julkalendern idag. Lite spännande program för en tjej som bara är snart fyra. Måste hälsa på snart igen! Kram!

Sedan samlade vi ihop oss och gick på bio! Redan i trappan kunde man ana vad...


Ja, jag passade på att ta en närbild på Russel Crowe! Inte ofta - eller alltför sällan - man får komma så här nära... Haha! Han är en av mina favoritskådisar!

Och rollbesättningen var lysande! Crowe spelar elak polis som ägnar livet åt att jaga den förymda fången Jean Valjean (Hugh Jackman). Båda är väl i första hand skådisar och inte sångare men jag tycker att det fungerade förvånansvärt bra (förutom några riktiga bottennappstoner). Jackman är överlag otroligt bra! Anne Hathaway gör en underbar "I dreamed a dream" medan hon gråter floder men den säkraste sånginsatsen svarar Amanda Surfrey (stavning?) för. Hon gjorde ju också dottern i Mamma Mia och har en skolad röst. Roligast var dock Sacha Baron Cohen och Helena Bonham Carter som det märkliga värdshusvärdsparet Thenardier. Man behövde deras galna upptåg för ett skratt här och där. Annars hade det blivit för pretentiöst.

Så jag ger den nog en 4:a. Fantastisk musik som jag faktiskt hade lyssnat in mig på lite innan - det gör nog ingenting om man vill få ut så mycket som möjligt av upplevelsen. Man kan ju också läsa Victor Hugos roman "Samhällets Olycksbarn" som skrevs under senare delen av 1800-talet men där gick i alla fall gränsen för mig... Handlingen finns ju på Wikipedia för den som vill veta mer. Utmärkt film som jag önskar att jag också hade fått se på scenen. Det hade garanterat varit magiskt! Live är alltid bäst!

London revival!

Det var tyvärr en musical i London som vi inte fick tag på biljetter till: "Les Miserables"! Kändes lite tråkigt eftersom man gärna sett denna klassiker som spelats sedan 1985. Man hade också gärna hört "I dreamed a dream" live! Fantastisk låt som nog för de flesta kopplas till Susan Boyles genombrott i "Britains got talent" 2009. Nu kan hon gott köra den låten igen eftersom musikalen nu får nytt genombrott som film!


Vi såg reklamen på bussarna i London och bestämde att vi skulle gå och se den när den kom till Skellefteå! Idag är det därför dags för en liten London revival!


Ska bli otroligt spännande! Har hört att de sjunger live och att det inte är den allra bästa sången men va fan. Bra story, vacker musik, Russel Crowe, Anne Hathaway... Kan inte bli helt fel!

 Vi ska också premiäräta den vedugnsbakade pizzan på Don Vito! Ska bli smarrigt! Och nej, jag blir aldrig trött på att äta! Rapport kommer! Jag är också förberedd eftersom jag kört en mil på motionscykeln och lite övningar på golvet. Pizza here I come! Allt detta tillsammans med våra bästa kompisar kan ju aldrig bli en miserabel afton! Synes!

Ingen lek!

Otroligt nog var jag vaken först idag! Kan ha en del att göra att en shoppingtur i Haparanda väntade... Haha! Nöjd ändå att jag slog upp mina ljusblå redan 06.30! Det ni! På en lördag dessutom!

Luleå by morning! Utsikt från en balkong på Malmudden!

Det är så trevligt att hälsa på Oskar och Lisa! Vi satt uppe länge igår och surrade mera innan vi kom oss i säng. Jag gillar verkligen att man får känna sig så hemma när man hälsar på både i Göteborg och Luleå - det känns faktiskt som om båda barnen uppskattar att man kommer och det är ett gott betyg på en fungerande relation! Själv blir man ju också så där överfylld av kärlek när man ses! Den liksom svämmar över... <3

Jag introducerade alla i de nyttiga drinkarnas värld och mixade ihop denna som komplement till frukosten! Bra att grunda ordentligt när man ska shoppa... Det är ju faktiskt ingen lek! Haha! Sedan gick jag ut för att starta bilen, ta en cigarett och ta några bilder på de frostiga träden. Jag var dock inte ensam...

Haha! Maken smög sig på och tog denna "varmrökta" bild... Snyggt! Not...

Sedan åkte vi norrut och var framme när de öppnade varuhuset. Man vill ju inte gärna missa något... Och ganska snabbt blir man ju hungrig igen. Det måste bero på den goda maten...

Oskar och Lisa klämde en köttbullar i gammal god stil! Ja, det är faktiskt väldigt gott!! Kan bero på att man får precis vad man förväntar sig... :)

Och där fick jag syn på maken! Inte helt olik min fotostil... Haha! Bara cigaretten som fattades.

Ja, man tar ju mycket bilder när man får ha så här trevligt sällskap. Sedan är det ju en ganska skämtsam stämning och Oskar bidrar gärna till lite humoristiska inslag. När vi närmade oss sovrumsavdelningen så hörde vi: "Vet ni...?",  "Hörrni..." Ja, det var värsta Ernst som hade tagit plats:

Vakna till en bättre dag... Han skulle bara ha varit barfota! Haha!

Här hade jag tänkt samla alla framför spegeln. Lättare sagt än gjort! Men kul! Ja, några timmar senare hade vi kommit fram till kassan och betalat första svängen. Sedan skulle ungdomarna också ha en byrå så det blev en sväng till! Då var det dags för ett nytt sug i magen!

Grillkorv med bröd i kassakön uppskattades! Trots att IKEAs korvar har skinn som mest liknar papper... Men är man hungrig är det rena fyndet! Den här affären är rolig men tar på krafterna!

Och maken... Hallå, var tog du vägen? Jaaa, det är han som syns svagt bakom våra vagnar... Haha! Jo, han fick också korv!

Hemkörning till Luleå med dessa båda fina! Sedan fortsatte vi vidare hemåt. Så roligt att hälsa på men vi avstod ändå att äta middag i Luleå igen eftersom man blir såååå trött innan man är hemma. Nu gick hemfärden bra och när vi kom fram skickade Lisa första bilden från deras fynd till nya hallmöbeln:

Så fiiiint ni har gjort! Möbeln blev jättefin och papporna ska ha en stor eloge för snyggt arbete!


Vi avslutade med en lättare middag ikväll men sallad på spenat, pak choi, paprika, tomater, parmaskinka, haloumiost och en nötcrème som vi även hade i lasagnen i onsdagskväll. Gott och precis lagom tung mat efter en dag  men mycket tid i bilen.

Nu ska jag landa i soffan och inte göra så mycket mer. Känns bra att vi har söndag kvar att stöka lite här hemma! Ha en bra fortsättning på helgen alla!

Hårresande klipp...

Långhårig. Snäll frissa som går ut och jobbar på sin lediga dag. Avbruten sömn. Tid kl 10.00. Gissa scenariot? Just det! Försov mig... Studsade alltså upp ur sängen 9.30, kastade i mig en kopp kaffe, borstade tänderna och iväg!

Pigg? Näääääeeee... Men på plats i tid!

Ett par timmar senare var jag betydligt fräschare! Eller åtminstone så pass bra som det blir med de här förutsättningarna!

Jättesnygg färg Sara! Jag har redan fått flera komplimanger! Ja, den första fick jag av maken - som brukar glömma bort att se att jag har klippt mig. Idag var han förutseende och tog emot mig redan vid ytterdörren:

Hahaha! Tack snälla!

Fortsatte eftermiddagen med jobbmöten och ärenden. Sedan försökte vi montera takboxen (i kyla och mörker...) men ett fäste hade pajat så vi fick åka norrut utan den. Vi ska nämligen på IKEA imorrn och vi vet hur det brukar sluta... Kvällens stopp gjorde vi dock i Luuuuuleå!!!


Började med att leverera pappornas projekt till Oskar och Lisa! De här ungdomarna har tur och kunde beställa den möbel de ville ha direkt av "tillverkarna"! Lisas pappa jobbar i stål och Oskars pappa i trä. "Stålmannen" och "Träskallen"? Haha! Slutresultatet blev dock jädrigt snyggt och passade perfekt i hallen! Äppellådorna köpte jag på ICA. Läs mer om projetet på: http://uffes.blogg.se/


Jag hade också gjort ett besök på kupan för att skaffa lite partykläder till Oskar som ska på 70-talsfest. Ínte helt matchande men allt klär en skönhet!!!
Vi fortsatte sedan 70-talstemat och gick ut på en restaurang som verkligen andades "renoveringsbehov" eller "flydda tider" - kolla inredningen! Men det spelade inte så stor roll eftersom vi var superhungriga och mest glada över att få träffas och vara tillsammans! Fiiiiinaste Lisa och Oskar! Så roligt att få komma och hälsa på er! 

Ja, ni ser ju hur glada vi var! Jag har också fått en ny och supersnygg kofta av Lisa! Tack snälla!!! Och rödfärgen i håret sitter kvar!

Party all night long! Nja, en öl är väl kanske inte någon jättefest men det blev - som väntat - en trevlig kväll som vi avslutade hemma hos ungdomarna!


Jag hade nämligen köpt med mig en 4-bitars provtårta av "Mina Magiska Bakverk"! Underbart god och nog tillräcklig även för sex personer! Vi orkade i alla fall inte sätta i oss hela...

Lite yatzyspel och många glada skratt senare ska vi nu knoppa in och försöka stiga upp tidigt imorrn (jo, tjenare...) och åka upp till IKEA tillsammans! Nu säger jag bara Godnatt från Luleå!

Nya drinkar!

Har inte känt mig in nån kanonform idag. Trött och slut och lite låg. Jobbat lite men kanske inte gjort några storverk... Men Jag har försökt "bota" eller kanske hellre "boosta" mig med lite nya drinkar! Vi lärde ju oss nya saker igår!

Startade dagen med att fylla mixern med lite blandade salladsblad, lite råkost, några strimlor rödbeta, banan och frysta hallon. Tillsatte också vatten och mixade detta till frukostdrink! Jooo, riktigt gott! Maken drack också ett par glas!

Och efter kvällens träning (Indoor Walking, fjärde träningsdagen!) så gjorde jag en ny kompott! Nu blev det bladspenat, avocado, lite blötlagda cashewnötter, några torkade aprikoser och en banan (+vatten). Lite "matigare" men faktiskt väldigt god den också!

Jag tror att det här kan bli en bra melodi för mig. Jag lagar ju gärna goda maträtter men däremellan är jag en slarver! Startar dagen med kaffe, kaffe, kaffe och en påtår på det. Är jag duktig så blir det yoghurt med nötter, gojibär och lite müsli. Annars kommer min hunger någonstans på eftermiddagen och då kan jag slänga i mig något. När kvällen kommer är jag naturligtvis jättehungrig och lagar gooood mat som jag äter mycket av... Inte helt bra matvanor alltså trots att råvarorna är kanonbra! Jag är också usel på mellanmål... 

Mina matvanor måste vara det sämsta sättet att äta om man vill gå ner i vikt! Därför kommer jag att försöka se till att ha hemma lite frukt och grönt som man kan slänga i mixern för bra och snabb frukost och goda mellanmål . Superenkelt och jättenyttigt! Tack igen för alla tips Lisa!

Avslutar med en hälsning från talgoxen som bytte fågelbord när gulsparven kom... Men han har full koll på det andra för att se när de har gett sig av!

Nu ska jag landa i soffan en stund - nöjd med min träningsvecka men kanske mindre med biljettförsäljningen i Stockholm... Men det kommer! Man får ha lite tålamod! Den som väntar på något gott... Ska också kolla in de andra komikerna i "Allt faller"! Tjolahopp!

Gulsparv?

Jag är verkligen ingen fågelkännare! Det är därför det mest har varit talgoxar på den här bloggen! Haha! Men på förmiddan' såg vi denna pippi genom fönstret. Har inte sett den vid vårt fågelbord tidigare och funderar nu på vad det kan vara?

Gulsparv? Gulmes? Gulfink? Gulbeta? Haha!


Försenad julfågel? Alltså en saffranspippi? Man kanske skulle bli ornitolog i alla fall...

Ja, den första som vet vad det kan vara får ett stort Tack! Kommentera gärna!

Raw-rouwlit'!

När jag började skriva "Raw" så kom jag plötsligt att tänka på Hipp-Hipps kurser i engelska som var så vansinnigt roliga! Nu var det ju inte det jag egentligen skulle orda om men den här kvällen har varit lika rå-rolig som deras skämt! Vi har dessutom lärt oss massor med nya saker!


Dagen har flutit på med jobb, ärenden och hemgjord pizza till sen lunch. Sedan blev det att skynda sig iväg för att träffa kamraterna i hälsogruppen "Kasam" och Anki som bjudit in till lite nya aktiviteter!


De som ville fick nämligen inleda kvällen med att väga och mäta sig samt att köra ett effektivt träningspass med "Tabata" - man gör olika övningar som upprepas i högt tempo i 20 sekunder, sedan vilar man 10. Detta upprepas 7-8 gånger och med lika många övningar. Typ. Det var i alla fall djävligt jobbigt och jag känner att träningsvärken både ackumuleras och minskar eftersom man på något sätt håller sig varm när man tränar flera dagar i rad. Imorrn är vi tilbaka på Indoor Walking igen!

Därefter började det råroliga! Vi hade nämligen bjudit in kanonfina Lisa Renberg (för övrigt min favoritledare i Indoor Walking!) som skulle prata om Raw Food - och även laga mat tillsammans med oss!

Väldigt intressant att få lära sig mer! Ni ska få några axplock: När man lagar Raw Food värmer man bara upp maten till max 42 grader (om man inte äter den kall). Detta gör att vi lättare kan tillgodogöra oss näringsämnen samt frigör också enzymer som hjälper till att smälta maten bättre. Men inte nog med det. Den ger oss också ökad mängd (eller frigör bättre?) våra Biofotoner - det är energi i kroppen som får oss att spraka, lysa och vara mer spirituella! Ja, jag vet inte om jag uppfattat allt korrekt men om jag skulle få ökad mängd biofotoner så sprängs jag väl... Haha! Ja, ni förstår ju att jag pratade onödigt mycket även ikväll... (Måste bättra mig!)

Hon förespråkade också lokalproducerat, ekologisk mat och råvaror som gör oss mer basiska - vi är generellt oftast försurade (är jag förvånad?). Effekterna av Raw Food-kost är bl a lenare hud, bättre syn, bättre sömn, mer energi, bättre mage, man lever längre och får ökad energi! Det ni! Nu tänker ni väl alla att jag omedelbart ska övergå helt till detta men vi har ju ett par hakar... Kaffe och snus... Tror ni att det ingår? Nääääeeee.... Men man kan faktiskt äta denna kost till hälften och ändå må bättre. Det viktiga är dock att äta den kalla maten först.

Sedan tog vi plats i köket eftersom vi också skulle få provsmaka!

Här började Lisa med att göra en grön smoothie med spenat som bas. Gröna blad är generellt oerhört nyttiga! Och trots att vi distraherade med prat och skratt så behöll hon fokus!

Hon mixade det gröna med vatten, bananer och lite jordgubbar!

Sedan var det bara att hålla fram glaset och bli serverade!

Ja, det såg väl inte jättegott ut i färgen men smakade väldigt bra! Det här kan jag verkligen tänka mig att äta till frukost! Enkelt, snabbt och nyttigt!


Men vi skulle ju också få prova på att laga till en rätt och det fick bli en grön lasagne! Snabbt delade Lisa ut arbetsuppgifter - det var nämligen en mängd olika röror som skulle fixas! Här gör jag och Eivor en "nötost" av cashewnötter, pinjenötter, paprika, kryddgrönt mm. Nåt så djuriskt goooood! (Jag var däremot inte så snygg - men nytränad...)


Sedan lade Lisa ihop anrättningen! I botten la hon tunt skivad squash/zucchini, bredde över valnötsröra med soltorkade tomater...

...svarade på tusen frågor...

...fyllde på med nötosten...

...tomatsås...

...pesto på spenat (och en aning vitlök känner jag nu!)...

...svarade på mera frågor, lade på ett lager squash, mera nötost...

...mera tomatsås...

...för att till slut avsluta med marinerad spenat...

...mera squash och hackad avocado! Oj, oj, oj vilken anrättning! Den här kunde ha fått gå i ugnen om man hade velat (till max 42 grader) men vi skulle äta den kall.


Uppläggningen på min tallrik var inte den vackraste men jädrar så gott! Rörorna var hur smarriga som helst och till detta en kryddad vitkålssallad! Om vi blev mätta? Men nåååååååågot! Det här måste jag göra hemma!

Ja, vi fick ju också dessert som man faktiskt hade kunnat (och får!) äta hur mycket som helst av. En chokladmousse på cocosolja, avocado mm toppad med hallon! En helt suverän middag under lika suverän ledning av fina Lisa Renberg! Stort Tack till dig och alla i gruppen för att ni förgyllde den här onsdagkvällen med prat, skratt och goda smaker!
 
Nu är jag fortfarande mätt och börjar känna träningsvärken göra entré... Bara att gå och lägga sig med andra ord! Sov gott alla!

Bäst och sämst!

Bäst idag var väl maken som prydde "Ettan" på Norran med en intressant rubrik! Han har kanske en framtid som korvmaskin? Eller skinka?


Enligt redigeringen ser det i alla fall ut som om han är "Toppcharks största investering någonsin..." Haha! Nåja, jag förstår faktiskt att den svagt grå rutan ovanför honom tillhör bilden... Igår fick han också massor med glada tillrob på Norrans Webb där många gratulerade och gillade bilderna han tävlat med! Den roligaste kommentaren var dock den som refererade till Ulfs porträtt på samma sida: "Vem är mannen på bilden?" 

Själv har jag mest varit sämst idag! Jobbat, suttit i planeringsmöte inför kommande event, förberett andra möten men som vanligt inte hunnit allt jag hade tänkt... Har en lista med frågor och åtgärder som måste göras imorrn så då blir det att klistra sig vid datorn igen så att man får känna lite tillfredsställelse! Åsa, svaren på dina frågor kommer med andra ord imorrn!


Jag passade nämligen på att avsluta aftonen med dubbla pass (Core och Coreboll) tillsammans med Anki på Friskvårdskompaniet! Jo, jag tränar på lite olika ställen och kan väl benämnas som högst "otrogen" när det gäller faciliteter! Imorrn blir det träning på annat håll och på torsdag hoppas jag vara tillbaka på 360 igen! Jag skriver "hoppas". Om jag inte har haft träningsvärk tidigare så kommer jag definitivt att få det nu! Dubbla pass var rejäl en utmaning! särskilt som jag tog i ordentligt även igår... I feel pain...

Men vill man komma i bättre form så får man väl betala - i svett! Det är precis som i TV-serien "Fame"... Haha! Enda skillnaden är att de både var unga och smala när de började... Själv är jag dock glad om jag kan hålla ångan upp eftersom jag både mår och sover bättre om jag tränar! Och det är mycket värt!


Hann också en sväng på ICA för att handla mat (Igen! Jämt!) och lyckades köpa de två sista äppellådorna som jag tror ska bli fina hos Oskar och Lisa! Vi ska faktiskt åka upp och hälsa på kärlekarna i helgen! Såååå roligt! Och Årets Bild-galan kommer att vara i Trollhättan som ju ligger bara sju mil från Göteborg vilket innebär att vi kan kombinera resan med ett besök hos Emilia! Såååå roligt igen! Det är bra att ha saker att se fram emot - och att träffa barnen är ju en höjdare! Den insikten är nog den bästa av alla idag!
 
Nu ska jag samla ihop kroppsdelarna och försöka veckla ned dem i sängen. Kanske ska passa på att besöka toan medan man kan sätta sig ned som folk... Rejäl träningvärk i benen och bålen brukar ju innebära att man inte kan sänka sig långsamt utan får finna sig i att dunsa ner rumpan! Kan blir morgondagens bekymmer! Ikväll ska jag inte ha några fler utan bara gå och lägga mig. Känner mig - trots träningsvärken - i alla fall otroligt nöjd med att jag kommit igång med träningen! "He ska ju kännes!"

Grattis och kram!

Ja, det är mycket som ska firas idag! Först har det ju varit kramens dag och jag har gjort så gott jag kunnat med de som jag faktiskt har träffat. De man ser genom bilrutan blir svåra att krama - man måste ju tänka på säkerheten också... Haha!
 
En extra kram har dock maken fått idag eftersom det nu tillkännagivits att han blivit nominerad till någon av klasserna i Årets Bild - denna prestigefyllda tävling för pressfotografer där vinnarna oftast kommer från de stora drakarna i söder. Men nu är han med igen för tredje gången! Väldigt starkt!

Det är inte utan att man känner sig stolt och glad - särskilt också för att jag för en gångs skull fick stå bakom kameran... Ja, det är väl därför den här bilden inte är helt skarp... Haha!

Nej, skämt åsido är han fruktansvärt bra! Den fotograf som jag gillar allra bäst - och det säger jag inte bara för att vi är gifta! Han har en blick för situationer och komposition som inte bara imponerar på mig! Tidigare har han vunnit ett första- och ett andrapris i klassen "Svenskt Vardagsliv" och själv tror han nu att det tredje gången gillt blir ett tredjepris... Lite pessimistisk är han ju! Vad det än blir så har någon av hans sex inskickade bilder valts ut bland nästan 5000 andra och bara det är värt att fira! Sedan får vi ju glädjen att vara med på själva festligheterna i Trelleborg i slutet av mars. Det ska bli oerhört roligt!

Jag tror att jag ska ligga lågt det här året... Kanske... Jodå, eftersom jag saknar farstu så har jag ju varit upp på scenen mellan bl a Thomas Tengby och Galenskaparna bara för att berätta lite historier från norrland... Jag har svårt att hålla klaffen men nu har jag ju blivit äldre och kanske lite klokare? Eller? Nej, nu är det ju maken som ska firas och det brukar vi se till att göra ordentligt! Stort Grattis till dig Ulf och bra jobbat! Igen!

Annars har dagen flutit på! Jag har försökt vara ledig och tycker att tiden bara rusade iväg. Åkte för att handla toner till skrivaren som nu återgått till normalt läge, svängde förbi på stan för att kika på Asplundsutförsäljning, träffade syrran, köpte ett par skor till My (jag har svårt att hålla mig...) och fick sedan besök hemma av lillebror som kom och fikade semlor med oss. Han behövde surra lite och det känns bra att man kan vara ett stöd för andra i familjen! Försökte bjuda honom på middag men han hade inte tid att stanna så jag snodde ihop en god köttgryta här hemma och åkte dit med en middagsportion.

Sedan åkte jag för att köra vårens första SPYC-pass och det var verkligen ingen lek! Känner att jag fortfarande har lite träningsvärk efter fredagens Body Combat och nu lär det ju inte bli bättre. Eller så blir det det? Imorrn afton har jag också anmält mig till ett dubbelpass på Friskvårdskompaniet och ska köra både Core och Core boll... Är jag riktigt klok? Eller har jag bara smittats av Ankis härliga entusiasm? Tror att det är det senare och det kan ju inte vara så illa?


När jag kom hem fick jag också äta gryta och den fick faktiskt klart godkänt! Tror jag ska bjuda maken på en portion när han kommer hem från kvällsskiftet. Det gäller ju att börja firandet!

Kvällen har avslutats med Guldbaggegalan och Babben var en lysande ledare! Bra jobbat! Godnattkramar nu till er alla! Nu måste jag nog vila lite om jag ska orka med både jobb och träning imorrn! Om jag nu kommer mig ur sängen... Haha!

Var är tåget?

Någonting måste i alla fall ha kört över mig idag! Trots lång sovmorgon så tog det säkert två timmar innan jag fick upp ögonen ordentligt och efter frukost så slumrade jag också i soffan en stund... Måste ha blivit en rejäl urladdning igår - men jag hade ju andra uppdrag idag så det var bara att kasta sig i duschen och åka vidare! Nåja, kasta sig och kasta sig... Jag gick i duschen vid tretiden...Haha!

Tåget? Näääeeee, det här är korsningen i Sikeå när jag faktiskt är på väg hem! Jag hade lovat att besöka Robertsfors Teater & Musikteaterförening när de höll sitt medlemsmöte och presenterade vårprogrammet!

Mycket medlemmar - säkert ett åttiotal som kom för att lyssna! Eller för att dricka kaffe och äta tårta? Jag lade i alla fall beslag på mannen längst till höger som är deras och även husets tekniker! Vi ska ju spela där 15 februari och det är bra att göra klart alla förutsättningar i god tid.

Och här serverade Lillemor tårta och kaffe! Längst bak ser ni hennes man Roger som är ordförande i föreningen! Vi har känt varandra sedan jag började på Västerbottensteatern och det börjar ju vara... 27 år sedan i höst... Herregud, vad tiden går fort!

Nåja, jag höll låda en knapp halvtimme och berättade om showen, mig och Åsa, drog lite roliga anekdoter OCH åt tårta... Vad gör man inte när man blir bjuden? Haha! Det ska i all fall bli väldigt roligt att komma hit och spela - alltid glada människor och alltid fullsatt!

Västerbottensteatern kommer också med sin "Den inbillade sjuke" och den ska bli spännande att se! Jag kommer nog att se den hemma i Skellefteå men jag gillar ju Molière och har sommarteatern "Tartuffe" i gott minne! Den var bara hur rolig som helst! Det här blir en clowninspirerad föreställning och jag längtar!

Sedan hann jag kika lite på scenen! De har köpt in fyra moving heads, fyra lead och 6 nya fresneller så vi borde kunna använda deras ljus! Kolla in detta Anna och Peter och hör av er så ska ni få telefonnummer till teknikern!

Nytt ljusbord! Inte lätt att sätta sig in i för en man som bara gått sju år i folkskola och inte kan engelska... Men sakta men säkert lär han sig! Fördelen med att vara pensionär är ju att man kanske har mer tid. Engagemang saknas verkligen inte heller!


Och nya ljudbordet! Vi har ju en perfekt och väldigt lätthanterlig anläggning med oss så jag gissar att det ändå blir enklast. Har också sagt till om rökmaskin så det här kommer att bli bra!

Ja, att de investerar i teknik beror ju på att de också producerar egna musicaler vartannat år! Mest amatörer från orten och träffar en gång varje vecka under ett helt år! Det här är verkligen ett livaktigt samhälle ur kultursynpunkt! Kul att träffa er alla! Nu ses vi snart igen!

Och under tiden... har tåget gått! Haha! Jag är med andra ord superpigg och kommer nog att få svårt att somna ikväll...

Ingen bal...

Ja, idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Kanske ska jag göra en parafras på Winston Churchills tal och säga att: "Aldrig har så få haft så många att tacka för så lite", men det är nog att vara onödigt elak. Jag måste dock säga att kvällens party på Folkparken nog var lite mindre bal och lite mer röj än gårdagen... Sådana här kvällar gäller det att komma ihåg att man har världens roligaste jobb! Fast man måste påminna sig många gånger... Haha!

Nåja, vi åkte ner på Folkparken redan på eftermiddagen för att göra soundcheck och det är alltid en viss förväntan i luften. Man både längtar efter att jobba samtidigt som man tänker "Varför håller jag på med det här när jag kan ta plats i TV-soffan...?"

Men så fort man får träffa sina fina och proffsig kamrater så är man på G! Här kollade vi igenom kvällens körschema för att göra ett par små ändringar och se att vi var överens om vilka tider som gällde.


Uppe i logen hade vi laddat friskt med paljetter som ni ser - sanningen att säga hade de nog passat bättre igår...

Vi blir numera ganska bortskämda på Folkparken! Sån här service i logen fick man aldrig förr! Nu vimlar det av pålitliga, proffsiga, serviceinriktade unga människor! Ni ska ha stort tack för allt!!! Vi kommer mer än gärna tillbaka till er!

Ombytta och klara, ljusen tända, förrätten på plats!

Vi startade med fördrink och mingel i foajén och så långt var allt väldigt trevligt och stämningen glad! Det här trevliga paret hade varit på vår föreställning och var fortfarande så vansinnigt nöjda! Kul!

Och här hamnade jag i samspråk med en av gästerna från Umeå som berättade om en hel företagsorganisation på ungefär två minuter... Haha! Jag upplyste honom dock om att jag nog bara skulle komma ihåg en bråkdel...


Sedan tog gästerna plats - och redan efter 15 minuter var det svårt att samla allas uppmärksamhet. Nej, jag kan inte säga att alla var fulla - de som satt längst bak var nog mest bara intresserade av röj och eget snack, om ni förstår vad jag menar...

Det borde man kanske ha räknat ut redan när man såg klädseln på en del av dem... Men man ska inte ha förutfattade meningar - det här var ändå det skötsamma bordet!

Nu är det ju tur att man har varandra och ett väldigt gott humör! Vi skrattade gott men fick verkligen jobba för att få deras uppmärksamhet ikväll - jag ska villigt erkänna att Emma och Belinda också slog Monica och Åsa när det gäller den saken! Men vi gav allt och behöver verkligen inte skämmas!

Peter hittade sig själv på en gammal dansbandsaffisch och vi tycker att han bara blivit snyggare med åren! Han är dessutom en trygg pärla att ha med sig såna här kvällar när volymen i lokalen är svårslagen! Då är det inte lätt att sitta vid spakarna!


Nåja, nu är vi hemma igen och jag vill än en gång höja Folkparken, finaste Sofia Andersson Lundberg (som t o m kom och hälsade på oss innan soundcheck trots att hon var ledig, puss!), Elin Burström och all personal som jobbade proffsigt och säkert! Det här har verkligen blivit ett bra ställe för arrangemang med flyt!

Att själva kvällen blev lite rörig är absolut inte deras fel - och faktiskt inte vårt heller. Ibland är det nog för folk att träffas, dricka öl och surra. Då behövs faktiskt ingen underhållning. Stort tack till halva publiken som ändå lyckades vara med på noterna! Och nej, det blev inget extranummer. Sparar det till nästa bal...

Vad är väl en bal på slottet...

En jävla dag... Full fart från början till slut! Vaknade lite sent och kände mig tät i skallen - men det var bara att sätta igång eftersom dagens lista har varit låååååång! Men mycket jobb eller inte - det finns alltid tid att ta ett par(arton!) koppar kaffe och titta ut genom fönstret och se vem som hälsar på i fågelhuset.
 
Maken hade fyllt på nya frön och då blir det rusning! Den här talgoxen fångade han på bild medans jag jobbade och sedan stod jag också vid fönstret en stund med kameran:

Se där! En domherre! De är lite mer sällsynta hos oss.

Och här är det värsta samlingen när talgoxen återvände!

Ja, nu hände det där under ett par minuter så ni ska inte tro att jag hängde vid fågelbordet hela dagen! Jag har gjort program inför morgondagens jobb på Folkparken, mailat, fixat och även gjort material som Skellefteå Kommun ska dela ut på måndagens mingel på Grand i Stockholm. Det är ju Västerbottensveckor och vi vill gärna passa på att sprida info till så många som möjligt!


Plåttrigt men hett! Haha! Dessa små flyers har jag nu klippt till och levererat några hundra av. När jag kom hem insåg jag dock att jag missat kvällens evenemang...


Alvargalan! Jag brukar ju aldrig kunna gå eftersom vi alltid har spelat men i år hade jag verkligen tänkt anmäla mig! Det där är typiskt mig. Jag kommer aldrig ihåg den mer flärdfulla delen av jobbet - för mingel och nätverkande är också viktigt, särskilt för en småföretagare!

Men, men... vad är väl en bal på slottet? Jag hade ju som tur var andra planer! Anki drog iväg mig på Body Combat på Friskvårdskompaniet! Ja, jag behöver verkligen träna och hakar gärna på det som är på gång! Och det var jättekul - men helvetiskt jobbigt! Tur att man är vältränad... Mooooaaahhhahaaaaahahhhaaa!

Ja, här ser ni mig! Energisk va? Och lite blond...

Och Anki! Brunbränd som vanligt! Snygga ben!

När jag kom hem möttes jag dock av en helt annan bild av mig själv - men det måste väl vara något fel på speglarna... Jädrigt svettig (och med en liten sträckning i vaden) men väldigt nöjd över att jag faktiskt har tränat tre pass den här veckan! Bra jobbat Monica! Och Body Combat var effektivt - det gällde bara att tänka på någon som irriterat en för att komma ihåg att slå hårt! Jag valde att satsa all energi på Q-Park och det måste ha funkat eftersom jag inte heller fick några parkeringsböter idag... Haha!

Nej, just nu är jag nästan glad att jag skippade balen. Den kan ju vara alldeles tråkig och trist... och förmodligen väldigt rolig! Men jag ska ta en dusch, se "På Spåret" och lägga mig tidigt eftersom det blir en lång arbetsdag även imorrn. Vad är väl en bal på slottet - när man kan dricka mer kaffe och se tävlingsprogram på TV!

Queen?

Underbart vackert ute - men jävelusiskt kallt! Hade tänkt mig en promenad men struntade i det. Det räckte med att sticka ut näsan för att ta en bild...

Ja, ni ser ju min bästa vän solen titta fram! Det gör en sååå glad!

Annars har det väl blivit lite småfix här hemma. Mer jobb, lite matlagning och lite lättja... Jo, det kommer små anfall då och då. Gäller att ta tillvara dem! Haha! Ja, själva matlagningen hade också en viss touch av lathet. När man jobbar hemifrån är det ju enkelt att sätta igång mat som sköter sig själv så idag blev det porterstek till middag!


Säga vad man vill men det är en god klassiker det här! Och inte en grönsak i sikte... Om nu inte smörgåsgurkan räknas... Det var i alla fall en passande maträtt idag eftersom jag skulle iväg och träna i afton. Och medan jag var borta hade maken fixat dukningen och potatisen. Bara att slå sig ned efter ett svettigt Indoor-pass!

Idag fick jag också sällskap av Anki och det var sååååååå roligt att träffas igen! Hon har ju varit borta från stan i sju veckor och jag behöver verkligen lite sällskap och pepp när det gäller träningen. Beach 2013 kommer innan man hinner blinka och jag trodde nog att jag skulle vara i bättre form redan nu - men det går inte att lata sig en hel månad och under den tiden både stoppa i sig julmat och en Londonresa... Men nu har jag ju varit iväg några gånger och imorrn ska jag hänga med på "Body Combat". Låter livsfarligt men borde passa en ragata som mig... Haha! Eller en drottning kanske jag ska säga? Jag fick nämligen en så lysande present idag:


En nyckelring heeeeeeelt i min smak! Jag säger bara: Watch out! Nu är det bara att bestämma sig!

Och jag bestämmer mig för att morgondagen ska bli extremt effektiv när den här dagen inte blev så mycket att skryta med. Bara att ta nya tag och jag har redan gjort en lista på vad som ska åtgärdas. Det är i alla fall en bit på väg! Och är man drottning får man ju också bestämma själv...

Slutledningar!?

Vilken dag! Klistrad vid datorn igen för allehanda bokförings- och marknadsföringsarbete! Om jag ska sammanfatta dagen så har jag väl fyra slutledningar:
1. Stockholm är en hyfsad stor stad...
2. Allt är dyrt...
3. Man blir inte miljonär på att vara komiker...
4. Det viktigaste är att ha roligt!
 
Om jag börjar med första punkten så verkar biljettförsäljningen ha kommit igång i Stockholm men ännu fattas det en hel del innan vi är nöjda. Igår annonserade vi tillsammans med några andra produktioner i Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. Det är väl något man skulle fortsätta med varannan dag för att nå den stora massan - men det är inte direkt snorbilligt... (tangerad punkt 2 där - den är ständigt återkommande...)


Vi är i alla fall i gott sällskap av Thomas Bolme, Boppers-Peter och Benny Haag! Och vi kompletterar detta med allehanda utskick, mail, andra kontakter via Piteå och Skellefteå Kommun samt information på det stora minglet under Västerbottensdagarna på Grand. Till slut kanske vi nått både utflyttade och inhemska besökare? Vi tror nämligen fortfarande att den norrländska humorn kan exporteras söderut! Precis som den skånska eller gotländska (fast norrut då). Det här ÄR en bra föreställning - värd en stor publik!


Och för er som inte kände igen oss i annonsen så kommer här en mer bekant bild. Vi använder oss både av figurerna och oss själva. Vad man taggar till på spelar ingen roll - huvudsaken är ju att man kommer och ser oss!

Om jag nu ska fortsätta med punkt nr 3 - miljonerna - så ska jag väl villigt erkänna att det dummaste man kan göra nog är att satsa pengar på en stor produktion... Det är väldigt, väldigt dyrt att producera, turnéra och annonsera. Detta konstaterar jag krasst efter en del av dagens ekonomiarbete. Men ger vi upp? Näääääääeeee!
 
Vi VILL ju utvecklas, bjuda publiken på nyheter och göra roliga saker hela tiden och då får det väga upp bristen på miljoner. Det ÄR viktigt att göra saker som man kan känna sig stolt över och som man mår bra av! Utan den påfyllningen är det också svårt att vara kreativ! Slutledning och tillika punkt nr 4: Inga pengar i världen kan väga upp lusten som jag känner till mitt arbete idag!

Så trots att allt inte är särskilt enkelt eller billigt så tycker jag ändå att jag håller på med det roligaste som finns! Känns ändå som en hyfsad slut-slutledning efter en dag med pappersarbete! Haha!
 
Så med den energin i ryggen tog jag fram en annan rygg ur frysen - torsken - och gjorde ett nytt experiment! Marinerade fisken en timme i soja, olja, riven ingefära, citron, vitlök, sweet chilisås och chiliflakes. Sedan i stekpannan med lite sesamfrön på. Blev klar på ett nafs eftersom den nog också blivit "delklar" av syran. Smörslungade lite purjo och pak choi, stekte lite haloumiost och skar upp lite avocado som tillbehör. Väldigt gott! En helt ny fiskrätt (för mig i alla fall) med lite asiatisk touch!

Ja, man har inte roligare än man gör sig - varken på jobbet eller i köket! Bara att fortsätta vara kreativ! Nu har jag också sett andra avsnittet av den spännande serien "Skrotarna" - ännu ett exempel på att det är väldigt roligt att utvecklas och göra nya saker! Ha en fin kväll alla glada!

Torka...

Det är lite nyhetstorka idag på bloggen. Borde ha hunnit en massa saker men har väl bara tänkt hälften... En anledning är väl att jag ägnat eftermiddagen åt mina föräldrar - och det är ju också viktigt! Nästa torka är väl den på bra bilder... Sorry, men idag är det inte någon hög kvalitet!

Här är jag i all fall på väg! Hann en sväng på Maxi för att handla till mamma innan jag åkte upp på lasarettet - och när jag hämtat pappa så ville han åka på OBS och Apoteket så det blev ännu en shoppingsväng. Bättre ändå att göra bort lite inköp i stan så att de slipper åka ut i onödan.

Men till slut så! Äntligen hemma vid köksbordet - och med mammas goda mat på tallriken! Pappa är fortfarande trött och slut (att ligga på lassa är heller ingen lek) men mår ju mycket bättre och jag hoppas han får sova gott i natt! Köpte med mig lite tulpaner - blommor brukar alltid göra honom glad!

Mamma var redan väldigt glad! Tror att hon tycker att det varit lite ensamt även om allt har funkat bra. Här har hon just gjort i ordning en liten påse till mig med äppelchutney, chokladmarmelad, svartvinbärsgelé och hjortronsylt. Allt hemgjort såklart! Hon shoppar på affären och jag får fylla förråden hos mina föräldrar! Bra byte!

Mycket olyckor idag! I Skåne har det varit värsta krocken i mannaminne och i Stockholm hade någon stulit och krockat med ett tåg. I Bureå var E4:an avstängd och man fick köra genom samhället p g a en olycka mellan en långtradare och en traktor... Inte kul. Man håller för dåliga avstånd tror jag. Och kanske också för hög fart... På bilden ser ni en räddningsbil som blinkar. Nu hann jag inte ställa skärpan men den får duga som illustration idag ändå. Det är ju lite torka...

Men det är också Tulpanens dag! Förmodligen ännu ett påhitt från blomsterhandlare eller köpmän... Nu spelar det ingen roll. Jag älskar tulpaner och helst viiiiita! Dessa har jag fått av mig själv och jag blev sååååå glad! Haha! Det här är en lyx jag verkligen unnar mig efter jul. Underbart fräscht och krispigt!

Nu ska jag tänka ut lite saker som måste åtgärdas imorrn och sedan inte göra något alls! TV kändes som en bra idé. Det är säkert inget bra på den - men är det torka så är det!

Klistrad...

Idag blev det en riktig skrivbordsdag! Har suttit med inbjudningar och tvingat på journalister och andra gäster information om vår kommande föreställning i Stockholm! Känns bra och vi har fått en del positiv respons! Vore roligt om den här föreställningen genererade fler besök söderut.
 
Jag har också peppat Skellefteå Kommun att använda vår föreställning som ett tillfälle att promota kommunen. Piteå Kommun som känner en enorm stolthet över Åsa har nämligen erbjudit sig att arrangera mingel, subventionera biljetter och lite annat som känns otroligt kul! Hoppas verkligen att jag också kan få lite stöd från mitt håll! Men man vet ju aldrig. Jag spelar inte direkt hockey...


Men förr eller senare ska vi väl ha lockat in tillräckligt många så att det blir fullt hus den här underbara kvällen! Det måste gå att vara lika rolig i Stockholm! Frågan är bara om stockholmarna är lite roliga som publiken här uppe? Haha! Jooo, det tror jag. De flesta är ju faktiskt inflyttade... Det där var inte snällt sagt men så är jag ju också komiker. Och vi får vara roliga - tills vi gör bort oss och blir plumpa. Det är ju då allt faller...

En annan glädjande händelse (under min fikarast!) var att jag lade ett nytt rekord i wordfeud på standardspelplanen. 196 poäng på ett ord! Alla bokstäver och över två trippelpoängare! Ja, jag vet inte om det är något att fira men jag hade väl inte så mycket mer att skriva... Haha!

Nu är jag också fotsatt klistrad - vid stolen och kläderna. Det beror på att jag varit på Indoor Walking och tagit ut mig så att jag är alldeles svettig! Åkte förbi pappa på lasarettet på hemvägen och en av gubbarna i fikarummet frågade om man inte fick duscha efteråt... Haha! Nääe, jag duschar helst hemma - så slipper man packa med sig så mycket prylar. Pappa mår i alla fall så mycket bättre och ska få åka hem imorrn! Skönt! Om allt går som det ska så skjutsar jag hem honom på eftermiddan! Nu borde jag fortsätta att jobba men det får bli imorrn förmiddag! Nu ska jag klistra mig in i duschen!

Bättring!

Hur trött som helst på förmiddagen trots att jag ju sovit som en stock! Men sedan gick solen upp och det är för härligt att både se och känna hur den lyser upp naturen och tillvaron. Man mår gott helt enkelt! Fixade sedan till mig och åkte iväg på lasarettet till pappa. Där hade han besök av två andra solstrålar:

My och Malin! Pappa är helt klart på bättringsvägen och kan man vara annat när man får raka sig och sedan ta emot de finaste kramarna:

"Bli frisk nu morfar!" Tjejerna sjöng också ett par fina sånger och pappa blev nog lite rörd under "Kärleksvals" som är så vansinnigt fin! Särskilt när den sjungs av ens yngsta barnbarn: "Jag vill le och jag vill dansa - med armarna om din hals!"

Och frisk tror jag han kommer att bli nu. Han mår sååå mycket bättre och har fått både äta och dricka. Sömnen har kanske varit sisådär eftersom en av de nyanlända patienterna varit rätt högljudd i natt. Men det finns ju som tur är hjälp att få. Imorrn hoppas vi att han ska få mer hjälp och remisser dit han behöver. Sedan ser vi fram emot att få hem honom igen!

När jag kom hem så rök julgardinerna och stakarna i fönstren. Det var det enda som återstod av julen och det känns otroligt skönt att börja välkomna våren! Imorrn ska jag köpa nya tulpaner och då kan snön också börja smälta! Haha!


Sedan blev det lammytterfilé till middag med en varm sallad där jag blandade ruccola och mangoldblad med smörfräst sparris och purjolök. En getostcrème kompletterade anrättningen! Väldigt enkelt och väldigt gott!

Nu blir det nog inte så mycket mer idag. Kanske lite jobb - om jag orkar - annars mest bara soffan! Ha en skön söndagkväll alla glada!

I fas?

Nja, jag vet inte om det - men är i alla fall äntligen hemma efter ett jobb jag verkligen inte längtade efter men som ändå slutade väldigt positivt! Skönt!
 
Jag har nån sorts inre aversion mot att åka upp till Källan. Det må vara hur fint som helst men jag har varit upp några gånger ensam för att underhålla under perioder när min panikångest var som värst och ni kan kanske räkna ut att det fortfarande sitter i kroppen. Tyckte då att det låg lite "bakerom" och bortom ära och redlighet och har svårt att skaka av mig känslan. Nu hade jag ju både Åsa och Peter med mig och det var inga som helst problem på det viset! Skönt som tusan att åka med dessa proffsiga och roliga människor! De gör alla jobb dubbelt roliga!
 
Började också avresan med go'fika hemma hos Peter och Sara! Hon hade bakat en bulle med många namn. Hos oss heter de "E-bullar" eftersom Emilia snabbt döpte dem efter sin första bokstav. Hos Fjällströms heter de "Flaat-oxa" och hos Åsa "Pite-pojka". Den sista varianten p g a att bullarna har tre ben... Piteå ska alltid vara värst! Haha!

Sedan kom vi fram och började koppla in oss på dansbandets ljudrigg. Gick sådär... Peter har satt ihop en superslimmad anläggning som vi åker med. Han kör allt från "paddan" och vi rymmer hela kitet i bagaget!  Men ikväll hade vi tänkt slippa bära in högtalarna.

Soundcheck på G! Men ljudet var väl inte riktigt till belåtenhet. Svårt att inte få rundgång när högtalarna står så långt bak och det inte finns plats för oss annat än framför...

Peter rattade... Kan man förresten säga det när han mest pekade på skärmen? Ny teknik kräver nog nya uttryck också!

Ja, han såg inte helt nöjd ut där han satt mitt i den vackert dukade lokalen. Sagt och gjort - bara att bära in vår egen anläggning för att det skulle bli perfekt! Och det blev det! Tack Peter för ännu ett suveränt jobb! Det är sååååå skönt att ha dig med!


Och innan showtime så fick vi också äta! Här hade kockarna lagt upp maten och jag fick även en snabbkurs i hur man bär tre tallrikar! Man är aldrig för gammal för att lära sig nya saker!

Middagen tog väldigt lång tid så vi fick (som vanligt) vänta ett bra tag men när vi väl drog igång så var alla med på noterna! Riktigt skönt jubel på slutet och extranummer! Vilken tur att vi hade med oss ett! Haha! Och nu ska jag kasta mig i säng - nöjd över att vara hemma igen och att jag kan ser fram emot en skön sovmorgon! Godnatt alla och Tack för idag!

Igår...

Herregud vad jag ligger efter... Med allt! Inget bloggande och inte alls så mycket jobbande som jag borde ha gjort... Det har mest varit ett "rejande" hit och dit med allting annat! Nu blir ju saker och ting inte alltid som man har tänkt när pappa ligger på lasarettet och mina tankar har helt klart varit där! Idag verkar han må bättre och både storebror och syster har varit där. Han har fått dropp och börjar så sakteliga återvända. Skönt. Återkommer om detta imorrn när jag varit där.

Idag är det jobb för min del och vi är just nu på väg till Källan i Åmliden för att köra show! Programmet blev klart några minuter innan avfärd och jag sitter fortfarande och frunderar på vad Emma ska säga... Inte i fas ännu men det kommer!


Igår kväll var jag i alla fall barnvakt hos eleganta och snygga syrran (eller hos My) eftersom de skulle ut och testa nya menyn på Bryggargatan! Näääe, jag är inte ett dugg avundsjuk... Haha!

Jag fick ju istället spendera kvällen med det här söta "trollet"! Eller tomtenissan... Hon ju bara för underbart rolig! Jag anlände innan middagen och sa spontant till Malin när jag kom att jag hade nya byxor. Då svarar My (utan att vända sig om) "Vad vackra dom var!" Haha! Hon är kvick som få!

Till middag hade Malin lagat en jättegod lax och när jag skulle lägga upp maten på tallriken så pratade jag väl på som vanligt och då utspelades följande dialog:
My: - Du är aldrig tyst!
Jag: - Haha! Du är för rolig du!
My: - Jaa! Jag är också söt!
 
Hon blir med andra ord aldrig svarslös!

Sedan blev det lite TV och fredagsmys med chips innan det var dags att börja byta om till nattlinne och borsta tänderna. Och kissa! Det måste man ju komma ihåg innan man går och lägger sig!

Så jag påminde lite:
Jag: - Nu måste du kissa också!
My: - Ja! Men jag vill vara ifred!
Jag: - Självklart!

Jag igen: Och nu måste jag kissa. Och jag vill också vara ifred!
My: (Går och stänger toadörren från insidan) - Nej, du vill ha en vän här...

Hahaha! Hon är bara för rolig, självsäker, smart och fyndig! Hoppas att hon aldrig släpper det här!


Full i sjutton men vääääärldens snällaste!!!

Nej, nu måste vi igång med showförberedelser! Synes!

Sjukdag!

Det blev en racerstart idag och direkt iväg till pappa på lasarettet! Trodde att han skulle må bättre men icket... Så slut och illamående! De har också haft så svårt att hitta kärl för att sätta nål så han hade inte fått något dropp under natten. Inte bra.

Men personalen gör allt som går - de kan bara inte trolla med fingrarna hur som helst. När jag och lillebror var där kom i alla fall en narkossköterska dit för att fixa droppet - som naturligtvis revs loss när han skulle på toan... Inte lätt för honom nu. Han är så yrslig och utslagen. När jag kom förbi i afton så hade han börjat få i sig någon sked buljong men väntade fortfarande på droppet. Provsvaren har dock kommit och det är glädjande nog inte någon vinterkräksjuka - alltid något! Nu hoppas jag han sover efter att ha fått både morfin mot huvudvärken och medicin mot illamåendet. Får han dropp i natt så kan det vara betydligt bättre imorrn!

Just nu sitter jag barnvakt hos syrran och ska åka förbi honom igen innan jag åker hem. Min förhoppning är ju att han sover och får vila i natt! Mamma har fått skottningsservice hemma av fina lillebror, bergvärmen har blivit igångsatt och bullar bakade så där verkar allt funka som det ska! Vi har varit så förskonade och haft så friska föräldrar att man nästan tror att det ska vara så för evigt - men de blir obönhörligen äldre och det här är nog situationer man får vänja sig vid.

Om pappa är bättre imorrn ska jag framföra alla positiva hälsningar från alla som brytt sig! Just nu är han så medtagen att det inte riktigt lönat sig. Men peppar, peppar, ny dag imorrn och nya tag! Det kommer att bli bättre och han är på ett bra ställe! Bara att hålla tummarna!

Återkommer med mer bloggande imorrn! Nu ska jag klura lite på morgondagens jobb och hoppas allt löser sig!


Jobb, träning och sjukbesök...

En hyfsad dag ur arbetssynpunkt. Vi har fått kontakt med flera personer som har bra kanaler till marknadsföring av vår föreställning i Stockholm. Åsa i Piteå och jag i Skellefteå. Sådana här gånger är det bra att vi kommer från olika orter! Har också satt ihop material för annonsering i DN och SVD - kommer på tisdag.

Samarbetet med Scala Teatern funkar utmärkt och spelplatsen blev helt rätt eftersom de redan har ett fungerande system för gästspel. Annars är det ju inte lätt att åka till en ort där vi är ganska okända. Nu håller vi tummarna för att alla sprider info! Jag har en pdf jag kan skicka till den som vill skicka vidare till bekanta i Stockholm. Hör bara av er till mig: monica@mensnight.se

Har också haft en "date" med världens bästa Ted! Han är ju som bekant regissören och drivkraften bakom Skrotarna och idag skulle vi lägga till lite speakertext från Borgmästaren som ska vara med i sista avsnittet.


Ja, ni ser ju själva vilken glad och energisk person han är!

Hoppas att Kommunen förstår hur mycket goodwill det här projektet sprider runtom i Sverige. Flera andra kommuner ligger på men vi vill ju gärna att en eventuell fortsättning också ska spelas in här! En stad måste ju visa upp sig på fler sätt - inte bara genom en bra hockeylag. I Skellefteå har vi faktiskt kompetens att göra det mesta - och det ska vi vara oerhört stolta över!


Vi spelade in ljudet i stans bästa replokal! Man blev sugen på att jamma hårdrock nån kväll. Synd bara att man inte kan spela... Haha! Om Ted kan vet jag inte - men han gjorde sig i alla fall bra på bild!

När det gäller pappa så mår han sådär. Jag och Malin var där ikväll och yrseln gör honom illamående. Det är inte kul men han är i alla fall på bättringsvägen! Skallröntgen visade inga förändringar och det är ju huvudsaken (det där var nästan roligt?). Ska dit igen imorrn förmiddag när ronden går så får vi se om han får åka hem eller stanna över helgen.

Har också hunnit köra ett pass Indoor Walking som verkligen tog musten ur mig... Saknade finaste Lisa Renberg som ledare men får finna mig i att hon ska gå utbildning i Stockholm under våren. Jag kanske också måste flytta? Tjejen som ledde idag hade inga pauser... Haha! 

Nu undrar ni säkert om jag inte har lagat någon ny och rolig mat och det har jag faktiskt! Rolig och rolig vet jag inte men rätt så god vardagsmat.


Hittade denna asiatiska omelett i ICA-bladet på affären (Billiga veckan) och kände att jag ville testa så jag gjorde den igår. Wokgrönsaker, purjo, vitlök, riven ingefära och bladspenat i botten. Äggstanning med matlagningsyoghurt, sambal oelek och tomatpuré. Kan serveras till vad som helst!

Och om man yrar omkring hela dagen med ärenden, sjukbesök och annat så får man ta vad som finns i kylen när man glömt ta upp saker ur frysen...


Falukorv! Funkade faktiskt hur bra som helst! Så nu har jag i alla fall stekt korv den här veckan också! Det var länge sedan. Och omeletten kommer att räcka i tre dagar eftersom det blev ganska mycket... Tur att man kunde hitta rester idag när det inte fanns någon tid över att laga middag!

Ja, så nu vet ni hur jag har det. Full rulle med jobb, träning och föräldrafix. Nu tror jag att jag ska sjunka ner i soffan en stund! Stort Tack till alla glada människor som skrutit upp Skrotarna! Ni är bara för gulliga och jag känner mig stolt över att få vara med!

Skrotarna!

Ja, det var verkligen ovanligt att bänka sig framför Barnkanalen ikväll - utan barn! Haha! Också ovanligt att våra stora barn satt på samma sätt hemma hos sig. Ingen ville ju missa SVT:s största satsning näst efter Julkalendern: Skrotarna! Mannen vi alla har att tacka för att hela serien utspelas just i Skellefteå är Ted Kjellson! Och det är också hans förtjänst att jag har en liten roll som Borgmästare.


Här är jag i full aktion! Förfärlig frisyr och ganska långhårig. Det var dessutom 30 grader varmt där inne... Mycket puder blev det... Men jag tycker att scenen ändå blev bra! Superproffsigt team och en bra slutprodukt! Jag gillar grafiken och klippen som jag tycker håller hög kvalitet!


Och sitter jag i "min" limousine! Fick avslag på strumporna av dottern men det är smällar jag inte har något emot att ta. Tycker att det var bra kostym till alla i serien även om man får ha på sig kläder man inte gillar. Det är ju meningen att man ska vara en karaktär och inte sig själv.

Extra kul var det att My fick vara uppe och se det här första avsnittet. Hon höll inte på att känna igen mig - det var ovanligt att jag hade läppstift... Hon vinkade också till mig i TV-rutan och tyckte att det var märkligt att jag inte svarade... Hon frågade också när Monica skulle komma hem från "Skrotlandet"? Sööööta My!

Jättefina barn är det ju också som spelar huvudrollerna! Inte lätt att vara i produktion under 7 veckor mitt i sommaren! Bra jobbat och övertygande karaktärer! Det kommer att bli spännande att följa fortsättningen och jag vet knappt vad som kommer att hända eftersom man bara läst sina egna avsnitt. Jag kommer att vara med i avsnitt 4, 5 och 10.

En väldigt rolig erfarenhet och jag tackar än en gång Ted, Happy Fiction och SVT för att jag fick vara med! Kul som attan! Och när jag nu varit på TV så måste jag väl ändå finnas på riktigt? Haha!

Oroligt och spännande!

Ja, idag blev min planering lite omkastad eftersom pappa åkt in med ambulans i natt p g a yrsel, huvudvärk och andra besvär. Man blir ju förskräckt varje gång och inser att man ska vara glad över varje dag man får tillsammans med sina åldrade föräldrar! Nu verkar det ha gått bra ändå men han blir kvar på lasarettet åtminstone tills på fredag så att de får göra fler undersöknignar och röntga skallen mm. Känns tryggt att de kollar upp honom ordentligt!
 
Lilla pappa! Här är en bild från julen där han läser en av sina dikter. När jag frågade om han behövde hjälp med något hemma så är det bara renskrivningen han nämner. Dags att sätta igång med andra ord! Får bli helgens pyssel eftersom han har måååånga!


Och när jag letade bilder på pappa så ramlade jag förbi denna på mig och barnen igen - sista dagen Emilia var hemma! Oj, vad jag saknar er mina älsklingar! Får börja planera in lite resor framöver. Vi börjar nog med Luleå och ser sedan fram emot att träffa Emilia i Stockholm när vi ska spela där!

Nu ska jag åka och hämta My så att Malin får gå upp på lasarettet och hälsa på pappa. Sedan blir det väl att ta fram skämskudden och se min TV-debut när Skrotarna börjar 19.20 i Barnkanalen! Ska bli otroligt spännande att se och Ted Kjellson har gjort ett fantastiskt jobb - både med regin och att få hela projektet förlagt till Skellefteå! Ni kommer att känna igen många medverkande!!! Och skämmas kommer jag nog bara att göra över min egen insats. Man vet ju inte hur det blev i slutänden. Kanske har jag tur och blev bortklippt?? Hahahahaha!


Här har ni i alla fall några som vi kommer att vara stolta över! Skrotarna!

Igång igen!

Låg kvar länge i sängen i morse och njöt av att inte behöva stiga upp så fort. Jag har ju jobbat idag men det var inget som behövde göras direkt på morgonen och det är alltid skönt! Känns ändå bra att vara igång igen. Nu har vi mycket som ska göras fram till vårt gästspel i Stockholm och inför kommande uppdrag den här helgen och nästa. Bara att sätta igång!
 

Därför blev det ett informationsblad (nej, inget nobelpris) som vi kommer att skicka ut till olika grupperingar av utflyttade Skellefte- och Pitebor. Vet ni någon som kan vara betjänt av info så kommentera gärna! Biljettförsäljningen är igång och idag öppnade också biljettkassans telefonservice efter att ha varit stängd under helgerna. 08-14 35 75 är numret. Man kan också boka biljetter via www.scalateatern.se
 
Jag har också hunnit en sväng ner på stan eftersom det blivit ett hål i min favoritkofta och den ville jag gärna ersätta. Nu blev det inte så lätt som jag hade hoppats men bra ändå. Var med andra ord tvungen att köpa en storlek mindre och man kan ju alltid hoppas att det funkar... Verkar dock som om det är Belindas år den här säsongen! Eller vad säger ni om det allra senaste som kommit hem på H&M? Mycket leopard blir det...

Har också fyllt upp matförrådet och på Maxi fanns det nu fina vita äppellådor! Något för er Oskar och Lisa? Och trots att vi just kommit hem från "Fish & Chips"-landet så blev det fisk idag. Nog så god faktiskt.


Torskrygg, kokt potatis och kall sås! Smakade bra och går under kategorin "lättlagat till vardags". Upptäcker att jag heller fräser på en bit fisk än att jag steker falukorv... Times are changing - och som tur är till det nyttigare!

Och nu blir det lite återblickar på London igen! Vi fick ju inga biljetter till Les Misérables men upptäckte att den kommer som film på bio med bl a Russel Crowe (och bara det är ju en anledning att gå och se den). Vi ska försöka ha en återsamling när den kommer på bio här hemma. Får väl bli ett besök på Bishops i anslutning till detta för att få den rätta stämningen!

Turerna med "Hop on/hop off"-bussarna är verkligen ett bra sätt att se stan och få en liten överblick på kort tid. Tyckte dock att de kunde ha haft ett lite informationshäfte i anslutning till detta. Det fick man i både Paris och Barcelona och det gjorde att man kunde läsa lite på vägen för att vara mer förberedd på var man skulle hoppa av.


Här frågade vi istället killen som sålde biljetterna och det här var en rolig och glad prick som ursprungligen var ryss. Vi ville gärna veta vad han rekommenderade eftersom vi inte hade tänkt hoppa av överallt. Towern var något vi absolut inte fick missa och besöket där blev både intressant och lärorikt så det var helt rätt!


När vi frågade om vi skulle se St Pauls Cathedral så svarade han: "Har ni sett en kyrka någon gång?" Jo, det hade vi ju. "Men har ni betalat 15 pund för att gå in i den?" Näääe... "Det är det som är skillnaden!" Haha! Ett bra sätt att sovra lite! Tack Aleksej!


Mest överraskande under turen (som vi gärna vill se från taket för att kunna ta lite bilder) var att maken plockade upp medhavd mössa OCH halsduk!!! Det har väl aldrig hänt och det hade inte ens jag... Därför fick jag också en rätt intressant frisyr... Åker man till London nu så kan det dra lite kallt trots att det är plusgrader.

Men man fick som sagt var se mycket! Garfunkel's restaurang! Men jag tror att det var en kedja och att det inte hade särskilt mycket koppling till artisterna. Eller?

Jättestor fruktbutik! Tur att vi inte stannade. Maken hade nog kunnat se på deras
olika äpplen länge...

Intressant sightseeingfordon...

Och London Eye igen! Tänk att jag varit längst upp...

Kul konst på väggen!

Och intressant arkitektur! Det här nybyggda lägenhetshuset var klart annorlunda! Lägenheterna var heller inte så billiga. Utgångsbudet var 35 miljoner pund...


Skiljde sig en hel del från de mer traditionella husen! Det här var very english!


Avslutar den här sessionen med bästa bilden! Eller vad säger du Oskar? Lika oskarp som den jag en gång tog i Bonnstan...

Nu blir det TV om norrlands riviera: Piteå och havsbadet! Skickar en extra grattishälsning till Emilia som fått veta att butiken blir ombyggd och utbyggd nu i februari och att hennes ansvarsområde bara kommer att öka! Kul för dig gumman! Tack för idag alla!

@Home!!

En rolig helg i London är över... Ja, det går fort men har varit roligt och händelserikt! Stort Tack till våra glada vänner för trevligt sällskap och många goda skratt! Kommer att göra en längre återblick imorrn men just nu är jag glad och tacksam över att ha kommit hem och ämnar göra en ganska tidig avslutning på dagen. Man är trött trots att man sovit på planet. Eller kommer man att ligga vaken nu och vänta på "sömntåget"? Ja, det återstår att se. Vi har i alla fall inte sovit bort tiden den här helgen. Men när vi har gjort det har det varit gott!

Vi bodde på ett ganska nybyggt hotell vid Paddington och jag kan verkligen rekommendera det här för den som vill bo fräscht men ganska enkelt.

Jag är ju inte så förtjust i gamla ruffiga rum med skitiga heltäckningsmattor och det finns det tydligen ganska gott om i den här stan. De som bott på hotell i London säger ofta att man kan förutsätta att standarden är låg... Då tycker jag att det är bättre att det inte finns så mycket "lull-lull" men att det är rent och snyggt Och det var det här! Tune är en ny kedja med fyra hotell i stan och det här var alltså ett av dem.

Fräscha (men inte så stora) rum där man kanske inte kan göra mer än sova men det gjorde man gott i sköna sängar! Badrummet var också snyggt och rent och enda nackdelen är väl att man måste köpa till badlakan och Wifi men det är smällar man får ta. Supertrevlig och serviceinriktad personal, ingen frukostmatsal men gott kaffe i foajén. Mycket bra!

Och bussarna passerar på gatan utanför! Längre upp ligger också Paddington Station och längre ned Marble Arch. Funkar att gå ner också!

Idag startade vi tidigt för att hinna till vårt frukosställe i kvarteret nedanför. Här har hela gänget fått en kopp av deras utmärkta kaffe! Enda felet är väl att det tog slut så fort. Jag älskar ju kaffe på morgonen och beställde därför två koppar. Och då hade jag avverkat en stor redan innan vi gick...

     
   
Fantastifulla kreationer på våra cappuchinos! Betydligt roligare än makens svarta... Men vi åt ju förståss en stadig frukost också! Den engelska med bacon, äggröra, svamp, korv, bröd och grönsaker är riktigt bra! Och sedan gick vi tillbaka för att hämta väskor och ta en taxi till Victoria Station där Gatwick Express gick vidare till flygplatsen. Trevlig taxichaufför som hade rest över hela jordklotet men ännu inte besökt Sverige. Vi försökte locka över honom och han blev sugen eftersom han tyckte att vi var en glad och trevlig "familj"! Haha!

På tåget och på väg ut ur stan. Det är här det fula börjar... Måste säga att jag får någon typ av "lappsjuka" när jag kommer ut ur stan... Skitigt och fult på många ställen. Ska jag bo i London så vill jag nog bo inne i själva stan. Eller så måste man åka hit när det är sol och vackert sommarväder! Allt blir ju lite snyggare då.

För det här känns inte kul... Usel bild men det är ju inte som att åka ut ur Dubrovnik direkt... Nåja, vi har haft det kanonbra och sett mycket fint så jag ska sluta klaga! Det har varit en kanonhelg! Och tåget var ett snabbtåg den här gången så vi var framme på flygplatsen på en halvtimme. OCH jag måste lägga till en fantastisk sak med London: Det finns personal öööööööverallt där det ska visas biljetter i tunnelbanan eller på tåget. Alltid någon som tålmodigt svarar på frågor eller hjälper okunniga turister tillrätta. OCH de är trevliga hela tiden!  En otrolig service!

Så jag tänkte väl kanske bjuda tillbaka eftersom jag började klä av mig redan i kön till säkerhetskontrollen! Haha! Inte snyggt men jag måste alltid ta av stövlarna... Lika bra att börja!


Sedan var det ju dags för Taxfree-shopping! Alla är inte lika förtjusta men vi handlade bra och jag köpte massor med smink till "jobbet" samt en snygg klocka! Maken hittade fina solglasögon och resten av gänget kom också ut med flera påsar. Nöjda och glada!

Det fanns mycket att välja på - mer än vi hade trott! Men det kostar på...

Även de mest entusiastiska shopparna kan bli lite trötta...

För det är ju bara så att shoppingen aldrig tar semester...  Enda sättet att få stopp på den var att gå ombord på planet... Haha!

På väg hemåt! Här ser man också tydligt att jorden är rund... Eller norsk...

Intressant spricka i molnet när vi närmade oss Stockholm... Lampa från en industri? Eller hade solen ramlat ned? Fort går det i alla fall. 2.10 till Stockholm och en timme senare åkte vi vidare mot Skellefteå! Skönt att landa hemma! Även om flygtiderna är korta så tar det ju tid att resa.

Skönt att komma in på Falmark men det kändes lite "bonnigt" efter London. Bagagebandet repareras (och det är helt OK eftersom det kommer att bli så mycket bättre) men någon har roat sig med att dekorera i ankomsthallen... Oj, oj, oj!

Så fult! Här är det meningen att folk ska ta bilder och göra något kul... Man har t o m angett vad man ska ha för hashtag om man twittrar...Gissar att det är tänkt att detta ska marknadsföra Skellefteå som en av orterna i Melodifestivalen men jag skämdes... Kunde vi inte ha gjort något roligare?


Avslutar därför med en snurrig bild från London och tackar maken för fint resesällskap än en gång! Nu måste vi planera nästa resa som kommer att bli Rom! Det gäller ju att ha saker att längta till hela tiden...
 
Nu ger jag upp för idag! Have a nice evening everyhopa! It's nice to be @ Home!

London 3!

Tredje och sista hela dagen här! Imorrn bär det ju av hemåt igen. Därför får man ju försöka suga ut maxmalt av de dagar vi är här!
 
Startade tidigt med att gå och äta en "Full english breakfast"! Gott som tusan! Men sedan började jag undra om det var så bra att fylla magen egentligen? Vi skulle ju vidare till:

London Eye! Maken verkade taggad!

Och jag började gruva mig när jag kom närmare... Helvetet så högt! Jag har ju åkt Göteborgshjulet ett par gånger och jag tror att det är 55 meter högt? Rätta mig om jag har fel. Det här var i alla fall 135...

Men jag är ju en tjurskalle och här är vi på väg upp! Big Ben i bakgrunden och hyfsat stabila ben på mig också!

Det var faktiskt lugnt och jag blev inte ens skakis. Stora "kapslar" som man åkte i gjorde också att det kändes mindre "hurvigt"! Här ser man en del utsikten!

Och här har i kommit ännu längre upp!

Nästan på toppen kan man börja blicka ner på korgarna nedanför.

Det gäller ju att följa skyltningen! Luta inte mot dörrarna! Nej, jag tror inte det är någon risk för det - åtminstone inte när det gäller mig...

Sedan samlade vi ihop gänget igen och tog tunnelbanan (Snygga skyltar!) till Knightsbridge! Vad tror ni att vi hittade där då?

"Harrods" såklart! Alla verkade inte lika nöjda... Haha!

Men man måste ju gå en runda även om man kanske inte har rätt typ av innehåll i börsen. Eller åtminstone inte lika mycket innehåll som det krävs för att göra en riktig shoppingdag här... Det fanns massor med saker att köpa och allt under tusenlappen får betecknas som ett rejält fynd!

Men vi kollade in många väskor och blev mer och mer luttrade när det gällde prislappen. Efter en stund började man tycka att allt under 2000 var ett riktigt klipp! Haha! Men nej, jag köpte ingen väska ändå! Blev istället ett par små smycken som jag blev väldigt nöjd med!

Maken var både tålmodig och stark! Han hängde med och kollade in saker han också... Som tur var fanns de inte i hans storlek... Haha!

Men tror ni inte att han fyndade han också! Snygg T-shirt som ni får se en annan gång.

Sedan kollade vi in möbel- och designavdelningen och kunde konstatera att allt som är dyrt inte behöver vara snyggt... Eller åtminstone inte i vår smak!

De här golvlamporna var dock väldigt snygga!

Och takarmaturerna! Jag vet i alla fall minst två stycken som inte skulle ha något emot att ha dem hemma!

Men även tålmodiga män blir trötta och här fick han äntligen närma sig vägen ut! Bra jobbat Ulf! Vi gillar ju att promenera omkring i storstäder och eftersom vi delat upp oss så började vi traska genom stan!

Nej, inte underground! Ovan jord den här gången! Det är ett bra sätt att lära sig hitta och även för att få se mer av stan och intressanta saker som dyker upp.

Som denna "djuriskt" lackade husbil...

Eller detta mikroskopiska fordon! Smart dock att kunna parkera på tvärsen!

Vi såg också en demonstration i Hyde Park. Eller demonstration var väl att ta i. De hyllade martyren Hussein som dog 681 eKr. Eller om det var före...

Engelsk fasad. To good to be true?

Vi ramlade också över James Street. Gatan som vi sökte i fredags för att hitta en bra restaurang... Vi hade varit ungefär 20 meter därifrån - men naturligtvis gått åt andra hållet...

Efter lite mer shoppande så hade vi kommit fram ända till West End där vi skulle se kvällens föreställning! Efter att ha träffats allihopa för en pilsner på puben så gick vi till Ambassador Theatre för att se:

Stomp! En slagverksföreställning med humor och koreografi som jag lurat med mig hela gänget till...

Och vi kom in i världens minsta teater! Mysigt, gammalt men lågt i tak vilket gjorde att balkongen ovanför oss skymde en del av sikten mot scenen... Haha! Men vi såg bra från platserna där vi satt.

Sedan startade ensemblen med humor, närvaro och taktkänsla utöver det övernormala, en fysisk föreställning där de spelade på allt som gick och fick hela publiken med sig utan att yttra ett enda ord. Sååååååå bra!

De var oerhört skickliga och spelade på burkar, kundvagnar, tidningar, diskbänkar(!), sand, innerslangar från traktordäck mm

Ja, även på den skrotfyllda scenografin där de hängde i selar. Snyggt! Vad tror ni att de fick för omdöme?


Fenomenalt! Helt suverän föreställning som man kommer att bära med sig länge!

Efteråt gick vi och tog en bit mat på en italiensk restaurang (blev en jättegod pizza!), satt och surrade en stund tills vi valde att dra oss tillbaka. Resten av gänget är fortfarande ute och strosar på stan. Vi är bara så enormt trötta och väljer därför sängen! Tråkiga? Förmodligen! Tack alla för en trevlig dag och kväll! Nu laddar vi för en längre natt och hemresa imorrn! Bye!

London 2!

En lång och händelserik dag med många sevärdheter! Tyvärr hinner jag aldrig sitta vid datorn så bloggen blir lite lidande... Men man ska väl uppleva saker också när man är på semester! Nu får ni mest bilder och lite kommentarer eftersom klockan snart är 2.00... Ja, det kostar på att ligga på topp! Haha!

Startade dagen på en frukostrestaurang där jag bad om en jääääättestor cappuchino och verkligen också fick det! Upp till brädden...

Sedan tog vi oss ned till Marble Arch för att åka Hop on/Hop off bussar runt stan. Man får ju se mycket på kort tid på det viset! Ett hästhuvud t ex...

Vissa blev glassugna trots att vädret kanske inte inbjöd till detta... Men jag klämde också i mig en!

Det är kanske därför jag ser så glad ut när turen börjar!

Mycket gamla och fina hus i den här stan. Massor av kyrkor och historiskt intressanta byggnader. Kommer att återkomma till detta en annan dag när jag har mer tid.

Och var det fasader under renovering så hade man snygga "dukar" att klä in husen med!

Burberrys... Hann inte stanna...

Hömarknaden granne med kungens hus? Hmm... Nej, de har ju drottning!

Trafalgar square!

Big Ben!

I bakgrunden ser ni London Eye - det stora hjulet som vi ska åka imorrn... Huga! Det ser högt ut men man måste ju utmana sina rädslor...

Här spelas Mamma Mia!

St Pauls!

London Bridge! Eller The Tower Bridge tror jag de kallade den.

Och vad har vi här då? Första långa stoppet:

The Tower! Historiskt och ganska blodigt slott/fängelse/begravnings/avrättningplats... Väldigt intressant!


Vi valde en guidad tur och det var väldigt bra! Den här helt suveräne guiden förde oss runt och berättade massor med roliga och spännande annekdoter! En riktig showman som tillbringar 26 år i den Brittiska militärtjänsten innan han fick det här jobbet som Befeeter!

Här ser vi ovandelen av den viadukt som förde in vatten och sedermera fångar till Towern. Han kollade nationaliteter på turisterna och hänvisade den här platsen till ett gäng amerikaner som han trodde skulle känna igen sig. Den hette nämligen "Watergate" - och hade mycket läckor... Haha!

Del av mur.

Och här förvarades kronjuvelerna!


Och här slutade fototillståndet... Synd! Vi såg bl a världes största diamant "The Spirit of Africa" som var på 530,2 karat!!!

Och vår guide David poserade gärna med oss 50-åringar som vill tacka alla våra kamrater för den här trevliga resan! Han fyllde själv 50 i december så ni ser fyra st 62:or! Bra årgång! Själv beskrev han sig som "Used to be happy. But now I'm married..." Haha!


Han fick i alla fall tummen upp och vi var supernöjda!

I bakgrunden ser ni det vita tornet. Jag tyckte själv mest synd om det främre... The wardrobe Tower måste ha slitits enormt...

Hann också med lite vaktavlösning innan vi åkte vidare! Haha!

Sedan bar det av på hotellet för ombyte och vidare ut i Londonnatten! Vi åkte taxi till West End!

Pubmiddag på "The rising sun"!

Hela gänget samlat igen! Gott och trevligt!


Kvällen fortsatte sedan på "Dominian Theatre" där vi såg Queenmusikalen "We will rock you"! Ohyggligt bra! Bäst i London sa några inhemska män som jag träffade på Picadilly Circus efteråt. Och jag måste hålla med - det var bara helt lysande! Den är nu inne på tionde året och det måste ju betyda något. Imponerande på alla sätt!

Ska berätta mer om detta en annan dag för nu måste jag sova om jag ska våga åka det stora hjulet imorrn. Men jag får väl trösta mig under tiden med att vi ska gå på Harrods efteråt... Sov gott alla!!!

London!

Uppe i svinottan för avresa till London! Ja, det känns faktiskt OK att stiga upp 04.25 för att resa bort - annars vet jag inte om jag skulle ha gillat det... Haha! Men vi kom oss upp och iväg!
 
Samling på Arlanda för att hämta upp bagaget!

Julskyltningen hänger med ännu! Eller är det någon sorts helgongloria Urban och Helena?

Ja, vi fick vänta på väskorna ett tag - men mest angelägna var nog de här barnen som hängde i luckan för att se väskan först...

På planet! Glaaaaada och lite trötta! Jo, jag tror att jag somnade innan vi hade hunnit lyfta klart...

Men innan dess tog jag upp en tidning ur stolsfickan och började fundera på var vi var på väg egentligen? Svalbard? Nääääeeee...

Och här ser ni ett exempel på Norweigians sätt att spara pengar? Den här kvinnan tog emot i gaten, kikade på pass, anropade - och kom även ut i planet för att göra en sista check. Vi trodde ett tag att hon också skulle köra planet... Haha!

On top of fucking everything!

Och på väg ner! Här skymtar vi den engelska marken! Snabb resa på drygt 2 timmar! Lite grått ute men inget regn! Skönt!

Och vackra vyer... Nej, förlåt, parkeringar...

På tåget mellan Gatwick och London. Vid första anblicken måste jag säga att allt tyvärr ser väldigt fult ut i det här landet... Fula bakgårdar, orenoverade hus, skitigt och lite skräpigt... Men det blev bättre!

Hotellrummet var kanonfint! Inte stort men nybyggt och fräscht! Tack för tipset Anders Steinvall! Och jag upptäckte att jag hade tagit på mig ett linne där det faktiskt stod "London"! Haha!

Det tar några timmar att ta sig fram men på eftermiddagen kunde vi traska iväg ut på stan! Nu börjar det kännas lite mer storstad och lite mer engelskt!

Oxford Street! Neon och massor med röda bussar - och naturligtvis affärer! Joo, jag har redan shoppat flera saker! :)

Meeeeer juuuuul!

Urban hittade en egen affär...

Och alla hittade en engelsk pub för en stunds vila! Nice!

Snygg belysning på vissa byggnader och rätt mycket folk ute ända tills affärerna stängde vid åtta på kvällen! Vi hade tänkt jaga rätt på en restaurang som vi fått tips på men den där gatan hittade vi aldrig... Det slutade som vanligt med att vi till slut gick in i första bästa restaurang som den här kvällen blev gregisk... Ja, det går det också!

Den låg i det här gulliga huset och var riktigt trivsam med god mat! Och utsikten från fönstret var också intressant:

Polisbil! Stod där läääänge...


Men byttes till slut ut mot en ambulans... Det är ju en hyfsat stor stad det här så man får finna sig i att det åker runt lite blåljus!
 
Nu är vi trötta som få men ämnar sova som stockar och imorrn se betydligt mer av den här stora och vackra staden! Sov gott alla!

Körning och moln!

Ja, så var julen slut på riktigt! Inga mer pyntnedtagningar men tidig uppstigning och skjutsning av Oskar och Lisa tillbaka till Luleå! Kändes sådär... Men kul ändå att se att de längtade hem till sitt eget boende och var glada när de öppnade lägenhetsdörren!
 
Vackert väder gjorde resan lätt och här har vi svängt av mot Gäddvik! Intressant moln... Påminner mig om Ronny Erikssons monolog om "molnet" som gjorde att alla invånare i en by lämnade stället...

Och ja, det var jag som tog bilden - medans jag körde... Fick påpekande från baksätet och även en bild som Oskar tog när vi såg renarna på julafton...

Ja, ja, ja... Jag körde då också... Man kan tro att vi aldrig har sett en ren på nära håll men alla twittrar och instagrammar så varje nyhet ska ut!

Urpackning i lägenheten och sedan skjutsade jag paret till Storheden för att handla mat! Solen sken vackert över Maxiskyltarna... Jag tar verkligen fiiina naturbilder... Haha!

Och sedan var det hej då... Lite sorgligt att lämna älsklingarna men vi ses ju snart igen! Nu väntar nya skoldagar och nytt jobb! Ska bli spännande att höra hur det går!

På väg söderut över Bergnäsbron. Fint idag! Och jaaaaa, det är jag som kör... Men jag tittar faktiskt alltid framåt! Blir det någon bild så är det bara tur!

Närmar mig nästa moln - Piteå! Mer förväntat kanske...

Men moln eller inte. De har i alla fall snyggare skyltar än Skellefteå! Nej, inte logga. Skyltar! Vår nya Skellefteålogga är supersnygg och borde fått en snyggare inramning! Kan man verkligen skriva snygg så här många gånger efter varandra?

På plats hos Åsa i Piteå! Tog en bild på hennes snygga ljuskrona i köket som är gjord av gamla silverbestick. Så fiiiiin! Blev dock inga fler bilder eftersom vi pratade och jobbade under de timmar jag var där. Skönt att få ses igen! Nu planerar vi ju också för Stockholm!


Och från Stockholm kom den här bilden i afton! Peter är där nere och besökte Scala Teatern där vi ska spela! Ja, vi är i gott sällskap på anslagstavlan! Och sitter vi på en anslagstavla i centrala Stockholm så måste vi ju finnas på riktigt? Haha!

Nu har jag kommit hem och packat färdigt eftersom det blir en fakirresa ner till Arlanda för vidarebefordran till London! Återkommer med reserapporter. Ska bli otroligt roligt och skönt med lite semester! Och har ni bra restaurangtips - hör av er eller kommentera! Vi bor ganska nära Paddington Station - och inte långt från Oxford Street som ju är shoppinggatan... Är ni förvånade? Haha! See ya!

Nu är glada julen slut...

Konstig dag. Den där långa sovmorgonen igår gjorde att jag inte kunde somna och när jag till slut fick ro i kroppen så sov jag i tre timmar och vaknade vid sex... Onödigt! Sedan har den här dagen gått i slow motion. Känt mig trött, slut och lite deppig. Har nog ingen anledning att vara det egentligen men har inte haft en gnutta energi...  En konstig ledsendag med ständigt missnöje över min egen prestation. Ganska bortkastad!

Som tur är har jag aldrig varit särskilt långsint - inte ens när jag är arg på mig själv! Haha! Därför har det ändå blivit lite jobbärenden och arbete med information kring vår Stockholmsföreställning. Ska bli väldigt roligt när vi väl är där! Nu återstår bara att sälja biljetter! Inte så bara...

Egentligen borde jag vara glad eftersom vi åker till London på fredag men jag är inte riktigt där ännu. Först blir det lite mer depp imorrn då jag ska skjutsa Oskar och Lisa till Luleå... Har ju varit så roligt att ha barnen hemma!!! Men nu är ju glada julen slut för den här gången. Lika bra att göra pinan kort!

Gjorde kycklingsallad till middag och det är ju nyttig och bra. Efteråt tog dock Lisa fram chokladfondanter som hennes mamma hade gjort och skickat... Väääääldigt gooooda! Tack Eva! Räddade den här dagen! Sedan fick jag så mycket energi att jag tog tag i julgransplundringen (utan godis!);


Här är sista bilden på årets gran - påklädd! Några minuter senare var det mera naket:

Nja, inte särskilt snygg strippad! "Kläderna" gjorde verkligen den här installationen!


Då var det dags för maken att göra entré! Med ett handfast grepp tog han tag i resterna!

Mot dörren! Han ser lite vild ut i blicken och man undrar ju hur det här ska sluta?


Jojo! Kast med gammal gran! Ny gren i årets julmästerskap! Haha! Och nu återstår bara att dammsuga barr! I ett halvår framöver...
 
Ja, jag blev faktiskt både piggare och gladare av lite rensning! Hinner jag så ryker också julgardinerna imorrn kväll - men jag har å andra sidan inte packat en pinal och vi åker fredag morgon... Man kanske inte hinner allt! Ska i alla fall lägga mig tidigt och försöka göra en bättre natt den här gången! Ser just nu på Fjällbackamorden och det är ett riktigt sömnpiller... Tjolahopp!

Dag 1!

Jaha, så var första dagen på det nya året över! Kanske var det också den slappaste av dem alla? Det här verkar i alla fall vara den dag på året som man gör minst...  Sov länge, degade omkring i nattskjorta, värmde lite rester, åt lite ur chokladasken, spelade lite på telefonen... Väldigt lugnt!


Men jag kände mig faktiskt så onyttig och förslappad att jag gick ut och skottade bort all den blöta snön. Inte särskilt jobbigt när man inte heller har någon press på sig att bli klar i tid. Det hade ju heller inte kommit särskilt mycket. Jag tycker bara att det är skönt att slippa köra fast snön med bilarna så att hela uppfarten liknar en berg- och dalbana... Blir så jobbigt att skotta då - för jag tror ju knappast att vi har fått den snö vi ska ha ännu.

Och i kvarteret var det väldigt lugnt idag! Knappt en människa ute och alldeles tyst. Träffade bara vår hundägande granne som inte verkade ha blivit störd av nyårsaftonens fyrverkerier. Varför inte? Ja, det kan bero på att de tog bort hunden höstas... Hur bra koll har man egentligen? Jag tyckte bara att jag inte sett den på länge...

Skönt var det i alla fall att röra på sig lite så jag satte på mig lurarna och tog en promenad när jag ändå var klädd. Skönt ute. Lugnt överallt - som om hela Morö Backe sov idag.

Och vackert med vattendroppar som stelnat i björkarna! Usel bild men det såg nästan ut som ett fyrverkeri det också!

Nu har jag jobbat lite, tittat igenom det som är mest akut eftersom det inte blir mycket tid den här veckan. Morgondagen blir vikt för jobb och torsdag ska jag skjutsa tillbaka ungdomarna till Luleå och stanna i Piteå för lite gemensamt jobb med Åsa. Fredag bär det av till London med hela gänget! Ska bli superkul! Därför har jag också suttit och skrivit ut alla bokningar jag gjort på flygbiljetter, hotell och showbiljetter. Jag är lite arbetsskadad (av att ha jobbat med glömska människor eller av för mycket kontrollbehov?) så jag skriver ut papper åt alla ifall någon skulle ha glömt. Så nu vet ni att reseledaren är förberedd! När vi kommer fram ämnar jag dock ta ledigt för shopping, sevärdheter och föreställningar! Såååååå roligt!

Och nu ska jag försöka sova även om det känns väldigt långt borta... Detta är våndan med sovmorgnar... Natti natti!

Nyårsafton 2012!

Äntligen är jag här igen! Det blev en lång och otroligt rolig kväll igår med så många glada människor och sköna skratt! Tack alla som kom och gjorde nyårsaftonen till en härlig avslutning på året! Idag ligger vi ganska lågt. Har sovit länge och myst i nattskjortan till halv fyra... Andra ligger i soffan och halvsover till backhoppningen. En bra och lugn start på det nya året!
 
Gårdagen ägnades dock mest åt matlagning och fix inför kvällen! Här är dukningen klar och sedan pysslade vi på i maklig takt och hann inte ens bli stressade! Maken tog hand om städningen och jag om köket och till slut var allt bara klart! Skönt! Jag har faktiskt också blivit mindre petnoga med åren - det viktigaste är ju faktiskt att träffas och ha trevligt!

Här har alla samlats för en första välkomstskål! Glad stämning redan här!

Sedan var det dags att lägga upp förrätten! Jag ser lite sur ut men var nog mest koncentrerad på att dilloljan skulle hamna på rätt ställe... Och jag måste fråga syrran om det där med att "våga bära ärmlöst" verkligen är en så bra idé? Nåja, nu är "skadan" redan skedd... Haha!

Voilá! Mandelpotatisstubbe med löjrom, crème fraiche, lök och dillolja! Sedan glömde jag bort att fotografera maten... Glömde också bort alla sociala medier... Måste ha betytt att jag bara var i nuet och det är ju faktiskt alldeles tillräckligt!

Samling till bords! I det här glada sällskapet var skratten redan igång! Nu fick jag också ett par bilder av svägerskan så här kan ni få se maten.


Till varmrätt blev det cajunkryddad oxfilé på en bädd av pasta, karljohansvamp, vitlök, bacon, tomat, parmesan och basilika toppad med friterad lök. Blev faktiskt riktigt gott även om det inte var så väldigt vackert...


Och desserten blev en repris från min sommarfest med hallonpanacotta och vit choklad på en rätt knallhård botten (haha!) av digestivekex och cornflakes. Jag gillar verkligen den här desserten men det var tur att jag delade ut gafflar också... :)

Sedan drog spelandet igång! Anders hade med sig datorn och Jeopardy där vi möttes i lag herrar mot damer.

Tävlingsledningen! Ja, de fick nog några glada skratt åt våra ibland tveksamma svar...


Och så här glada blev herrarna! Inte av att vinna utan bara av att klara en endaste fråga... Haha!

Här ser ni däremot de glada, och ganska överlägsna, vinnarna!

Därefter följde godisätandet under ett parti "När då då".

Koncentrerade miner...

Glädje över att placera rätt årtal!

Ett ständigt motiverande...

Och till slut... Seger? Hur fanken gick det till? Måste vara ett turspel! Haha!

Strax innan slaget tolv var vi samlade vid TV:n för att se Malmsjö lägga tyngd bakom orden i "Nyårsklockan".

Hela gänget med pommacen i högsta hugg! Ingen verkar tycka att Malmsjö är särskilt rolig... Tur att det var mer skämtsamt i vårt eget gäng! Gott Nytt År! Skål och kram på er alla!!!

Sedan drog grannarna igång värsta krevaden! Vi har slutat helt med fyrverkerier men det verkar heller inte behövas eftersom man får se dem i alla fall. Håller bara tummarna för att grannarna med hund tvärsöver gatan var bortresta...

Snyggt men svårplåtat! Röken steg aldrig och det såg mest ut så här:

Helt dimmigt!

Men den här var lite maffig!

Och här trodde jag att de hade satt eld på hela huset mitt över! Nej, det verkar stå kvar idag så det gick nog bra.

Vi brukar inte alltd vara så pigga men igår kväll var det ingen som ville sluta och åka hem. Därför öppnade vi mitt julklappsspel "Ryktet går" och det var bara hur kul som helst! Man ska rita och skicka runt och gissa vad det är man ser och det blev bara helt galet ibland! Eller oftast! Haha!

Någon hade skrivit "Gök" när det i själva verket föreställde något helt annat. Var det bäver eller? Ja, jag minns faktiskt inte. Kan ha varit bläckfisk också! Haha!

Och det här skulle nog föreställa kinamat men slutade som en hårig fotboll... Ja, det går kanske inte att förklara men det var jädrigt roligt! En bra avslutning på en synnerligen trevlig och glad kväll! Tack alla fina gäster!


Och Gott Nytt År på er alla! Önskar er lycka i allt det ni företar er och en riktigt bra år där alla får vara friska!

RSS 2.0