Mellokväll!

Trevlig kväll igår med vårt gamla gäng där vi både åt middag på Rinkside och sedan kikade på sista deltävlingen i Skellefteå Kraft Arena. 


Här har vi tagit plats på läktaren och färgmässigt övergått till att vara rosa... Haha!


Vi var inte helt ensamma om det.


Och en del av kameramännen hängde i taket. Hade inte velat byta...


Och så startade kvällen - med en riktig reklamanons för Skellefteå! David Lindgren har verkligen gjort allt för att sätta sin hemstad på kartan och vi tackar och bugar. Du äger! 


Näst efter Davids insats så var ljuset helt magiskt!!


Och här skulle vi igång med låtarna.


Först ut var Jon-Henrik som nu hade gjort det smarta draget att ta med en...


...sångare/artist som verkligen lyfte numret! Jag är inte helt förtjust i deden här sången men tror ändå att det här kommer att vinna hela tävlingen och bli en bra och intressant representant för Sverige. Den gick också vidare direkt.


Alice i ett helt nytt ljus.


Och ännu ett!


Les Gordons blev en favorit hos delar av gänget - men de gick tyvärr inte vidare.


Victoria som ju gjorde en bra låt redan förra året gick också vidare direkt och hon är väldigt bra. 


Axel, som väl är en gammal Idol-deltagare gjorde bra ifrån sig och gick till andra chansen.
 

Och så ljuset igen. Snyggt!


Sara Vargas låt var rätt slätstruken och åkte också ut. 
 

Loreen stack verkligen ut i det här startfältet med Statements: "Vad vi menar är att vi inte behöver fina uttalanden som "make love". Vi behöver göra någonting!"


Hon gav exempel på många hsitoriska händelser där den här kvinnan med handväskan ska symbolisera kvinnan i Växjö som öppet visade sin ilska mot nazizterna.

Hennes nummer är starkt men kanske inte lika publikvänligt vid en första genomlyssning. Nu gick hon till andra chansen och vi får se hur det går. Egentligen är det en sån här låt med viktigt innehåll som vi ska bidra med men det är inte enkelt att charma en Mello-publik på 3 minuter. 
 
Och jag blir inte upprörd över vilka låtar som gick vidare eller inte - kanske ett ålderstecken? Jag säger som en kompis gamla pappa; "Je ha da reint slute bry me". Haha!
 
Nu är det full rulle här hemma. Vi fick nyss besök av Ulfs mamma och syrra med sambo. Nu anlände mamma precis med Färdtjänst och om några minuter kommer Malin med familj för att äta och fira Ulf. Samtidigt har jag fått ett A4 med ändringar från regissören så jag inser att det kommer att bli en lååååååång kväll...
 
Tjolahopp!
 
 
 
 
 

Time flies!

Hektisk torsdag och fredag! Vi har repat och haft genomdrag och de dagar jag tyckte mig ha till förfogande för Darling Dorotea har snabbt gått åt... Men det går framåt!
 

Onsdag hann jag ju förbi mamma som var på sitt soligaste humör och t o m förstod att jag hade mycket att göra under repetitionerna.


Torsdag fyllde maken 59 och han tackar så mycket för alla hälsningar han fått via mitt Facebook och Instagram! Jo, han fyller ju år - men ser fortfarande likadan ut...


Den här bilden är från 1978. Ja, ni känner säkert igen snyggingen till höger?

Vi träffades året efter och firade därför också 38 år i fredags. Coolt va? Tiden flyger verkligen iväg och jag har fått äta upp mitt svar mer än en gång på Ulfs fråga om hur länge jag trodde att vi skulle vara tillsammans; "Ja, två, tre månader kanske..." Haha!


Annars har det varit mycket tid på teatern. Här sitter regissören Bobo Lundén i mitten och visar vår filminspelning för Stina och David. De ser ut att tycka att det är jätteroligt... Haha!


Och här hade jag sminkat mig alldeles själv för ett genomdrag igår där vi också hade lite publik.

Herregud, vilken genomkörare! Min roll håller ju ihop föreställningen och när jag ockå repeterat så kort tid är det otrooooooligt mycket att hålla reda på... Tur att alla runt omkring är så duktiga! Men det gick vägen och nu har jag helgen på mig att sätta allting - text och scenerier!


Idag har jag unnat mig välbehövlig njutning. Tog en långpromenad i det galet fina vädret. Det här är norra Sverige när det är som bäst; Solen gnistrar i den vita snön och jag bara trivs!

Och under temat "Time flies" får jag också lov att presentera en annons från början av 80-talet där jag tydligen gjorde lite modelljobb...
 
"Värsta HM", var barnens kommentar... Haha!
 
Nu har jag handlat mat, tvättat en maskin och ska ta en dusch innan det är dags att åka ner på ladan och kika på Mello! Sååååå kul! Ha en fin fortsättning på helgen alla!
 
 
 
 
 

Styrkan finns!

Igår repade vi hela dagen och efteråt blev det filmning av figurer som ska vara med i föreställningen. Det ingår massor med projicerade bilder och filmer som blir hur roliga som helst. Men när jag kom hem vid åtta på kvällen var jag helt krossad. Hjärnan är på helspänn hela tiden och man blir lätt urlakad. Men det är otroligt kul! 
 
Idag startade vi upp med filmning och pressfoto och det här är nog den enda föreställning jag varit med i där jag inte behöver tänka på frisyrer eller skönsmink. Bara att börja dagen hemma med "backslick"...
 

...och en liten knorr! Resten av min galna uppsyn fick jag hjälp med - men tanken är ju att vi fr o m måndag ska fixa allt själva. Ja, jag får väl träna i helgen... Haha! Igår kom jag hem i den här utstyrseln och maken blev lite chockad...


Roligt att se Patrick Degerman jobba - både liggande och i stegar. Allt utanför bilden kommer ju inte med...


...och tur är väl det! Bobo, som är regissör, har full kontroll på vad han vill ha med och servade även med ljusfix. 


Fler fina i ensemblen i väntan på att vara med på bild!


Och vi är ju två Lindgren! Micke är en klippa!


Och den här bilden blev helt galen då direktkameran gjorde en närbild på Gunnar som direktprojicerades. En riktig "close-up"!


Här är föreställningens huvudpersoner Alexander och Tea - såååå fina!

Sedan repeterade vi hela eftermiddagen och det blev otroligt intensivt - så mycket information och sådan anspänning för att vara på rätt ställe och säga rätt saker - men jag kämpar på och försöker lära mig allt. Ibland känns det bra för att sedan gå helt åt skogen... Haha! Mitt första genomdrag på fredag. Det måste gå! 

När jag kom hem och kikade på almanackan fick jag också påfyllning av ny styrka:


Bara att plocka fram det man har inom sig!

Hann också åka förbi mamma en sväng och det kändes bra att få lite kramar och hembakta kakor. Tog också med mig räkningar som skulle betalas och hann surra lite. Hon berättade att hon nu fått ännu en tablett att ta på morgonen och när jag frågade vad det var för medicin så svarade hon; "Det är väl na' samma. Jag känner då ingen skillnad." Haha! Ja, när jag tror att hon ska vara lite ynklig så är hon starkare än någonsin. 
 
Nu har jag tvättat en maskin, betalat räkningar, sett Mästerkocken och ämnar gå och lägga mig - med manuset. Måtte det fastna något innan jag somnar... 
 
 
 
 

Crazy days...

Landade hemma mitt på dagen igår och satte genast igång med mer textpluggande. Har ju läst text och sett på filmade genomdrag i helgen men det är bara att tugga i sig allt, om och om igen, om det ska sitta. Ett jobbmöte på eftermiddagen hann jag också med. Veckorna är späckade nu så man får ta den tid som finns.
 
Galnast var det nog ändå att stiga ur taxin hemma och försöka ta sig in i huset. Vår uppfart är glashal och med den fjuniga snö som fallit var det heeeeeelt omöjligt att komma sig upp med väskorna. Det var värre än såpa... Det slutade med att Ulf genade över snön, gick in och bytte till icebugs, för att sedan dra mig upp... Haha!

Ja, jag vågar ju inte halka och bryta något. Har nog aldrig varit med om sådan halka - t o m icebugsen gled... Nu är det kallare och läget betydligt bättre men jag vågar inte gå ut i vanliga skor.
 
Idag har det varit intensivt rep hela dagen och sminkprov ikväll så jag kom hem som en helt ny figur. Maken blev lite förskräckt...


Ja, ni förstår ju själva... Haha! Jag blir en ganska skruvad figur men känner att jag får mycket hjälp av den "Cabaret-liknande" masken. Blir jag inte crazy nu så blir jag det aldrig... 


Men jag ser ju fortfarande helt normal ut mellan varven och passar på att presentera ännu en av mina fina kollegor i föreställningen; Evamaria Oria (spanskt påbrå) spelar Tea Marklund som är den unga kvinna som står för opinion och rättspatos - och hon gör det fantastiskt bra! 

Det är fantastiskt bra stämning och ett kul gäng men fortfarande ingen lek. Det är mycket som ska stämma; både text och scenerier, koreografi, musik och massor med projektioner och förändringar av rummet. Riktigt kul blir det! Och crazy!

Imorrn hoppas jag också få hjälp av min optiker att skära ner ett par av mina gamla glasögon för att få spelglasögon med rätt styrka. Ska man ha publikkontakt är det ju bra att också se publiken... Haha!
 
Vi får se vilka galenskaper vi hittar på imorrn. Nu ska jag göra i ordning lite material och se Homeland - och sedan ska jag bara soooooova! Glad att maken gjort spagetti och köttfärssås som stod klar när jag landade hemma strax innan åtta. Tack!
 
Någon träning hinner jag inte med när dagarna är så här långa - men det får bli tid för det i helgen. Ha det fint alla och ta på broddarna!
 
 
 
 
 

Kungar och prinsessor!

Vi kört hårt med promenader de här dagarna - nästan en mil/dag. Igår gjorde vi en heldag på stan med lyckosam utgång!
 

Ja, Ulf spanade också in lite prylar och kom även han hem med ett par påsar. Bra jobbat! Men det bästa var ju lunchen som vi tog på Bouqeria i Mood-gallerian där vi hade stämt träff med:


Emilia som också var i stan! Fiiiiinaste! Vilka bonushelger vi har! Luleå förra helgen där vi fick umgås med Oskar och nu kramar och skratt med bästa dottern. Vi älskar er så mycket!
 

Emilia skulle gå på konsert på Globen och hade bl a med sig klasskompisen Hanna.


En kung med sin prinsessa!


Och här måste det väl vara drottningmodern med nästa prinsessa som är Emilias kompis Elin. Jättemysigt att ses och kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamas!

Sedan traskade vi hem och gjorde oss klara för kvällen då det var dags att åka till Cirkus och Magnus Ugglas senaste show, monologen "Hallå" Popmusik, kickar och kläder!"


Maken passade givetvis på att vara Kung i baren! Vad gör man inte?


Och här är vi på plats, förväntansfulla!
 

Andra hade förberett sig ordentligt... Haha! Tyvärr hade de också hinkat en del och man kan ju fråga sig vad det är för fel på folk som måste dra i sig så mycket att de måste gå på toan tre(!) gånger under 1.45 som showen tog. Otroligt irriterande - både för publik och den som står på scenen.


Men Magnus Uggla gav allt! Han gjorde en väldigt personlig monolog med sin egen historia och stannade till vid de ögonblick och personer som format honom och hans karriär. Starkt och roligt!


Och så sjöng han givetvis! Inte alla de förväntade dängorna men många bra låtar. Han har ju en del allsångsvänlig musik och publiken sjöng med i tid och otid. Ibland för snabbt men då hackade han friskt på fula röster... Haha! Ja, han var kanske lite nedlåtande ibland men när han också har distans att skämta om sig själv så gör det ingenting.


Och i bandet satt bl a strålande musikern och sångerskan Annika Granlund som har rötter i Skellefteå. Här presenteras hon och vi fick chansen att jubla åt hennes geniala egenskaper.


Ett fint extra extranummer efter en galen "Jonny the rocker" som skrevs för mer än 38 år sedan. Han har varit med ett tag och gjorde oss heller inte besvikna! Kanonbra!

Idag har vi promenerat igen och besökt Fotografiska muséet som är en riktig pärla! Där kan man strosa omkring länge.


På väg till Gamla Stan.


Och maken som älskar trappor blev fotograferad i fotoögonblicket. Han gillar faktiskt mest att gå uppför. Fort. Ja, det måste vara något medfött fel... Haha!
 
Och det var fina utställningar! "We have a dream" handlar om människor som inte låtit sig besegras och som har visat att ingenting är omöjligt. Utan någon organisation i ryggen och beväpnade endast med en enkel kamera har initiativtagarna Albert Wiking och Oscar Edlund under ett decennium samlat röster från världens alla hörn – med hopp om att inspirera människor att gå mot strömmen och stå upp för sina värderingar. Här samsades okända ungdomar sida vid sida med Nobelpristagare, politiker, artister, aktivister och entreprenörer. Det gemensamma budskapet är att allt är möjligt för de som vågar tro på sina drömmar! Starkt att lämna trygghetszonen och skapa förändring.
 

Noreena Hertz - en av världens främsta ekonomer tar ingen skit!
 

Hon tvättar heller inte herrstrumpor...


VD:n för Al Jaheera som hade stor betydelse under den Arabiska våren. Fina bilder, starka porträtt av kloka, starka och kämpande människor från hela världen. Otroligt bra!


Naturligtvis tittade vi också på Lennart Nilssons bilder som vi också sett tidigare. Den här bilden av ett 20 veckor gammalt foster för tankarna till vår egen Oskar som föddes i vecka 28. Fantastiskt!


Ren Hangs bilder under temat "Human love" var också över förväntan. Här presenterades bilder av ungdomar i Kina efter Mao och kroppar användes i ett fantastiskt formspråk. 


Genialiskt!


Roligt!

Och här tror man kanske att det under nödutgången finns ett landskap - men det betår givetvis också av nakna kroppar. Snyggt!

Får återkomma senare. Nu ska vi ut och äta. Ja, vi ska tydligen gå en bit även ikväll! I'll be back!
 
 
 
 

Varning på stan...

Igår kom jag hem efter nio timmar på teatern där jag både repat och testat kostym. Gick nog rätt så bra men det är sjukt mycket text att plugga in... Det bästa, eller enda, sättet är ju att lära sig samtidigt som man rör sig på scenen men nu har jag ju fullt upp med att se var jag ska vara - sedan ska jag vara där vid rätt tillfälle också. Och säga rätt saker... 
 
Regissören sliter sitt hår men mitt verkar sitta kvar än så länge... Haha! Ja, han har pratat om att jag ska ha peruk så jag kanske ska få slita mitt också. Det är tur att vi båda två har rätt ordentliga kalufser. Känner mig inte stressad ännu över att allt ska bli rätt - men det kommer garanterat!
 

Passar på att presentera en av mina kollegor; Huvudpersonen, Alexander Lagerfeldt, spelas av fina skådisen David Andersson!

Fler personer kommer framöver men dagarna är så späckade att jag är glad att jag hinner äta lunch... Igår var jag heeelt knäckt och bara dråsade ned i soffan när jag kom hem. Fick ta mig i kragen och packa lite saker då vi hade bokat en weekend i Stockholm med avresa idag.


På väg i morse, hyfsat pigg - men så knoppade jag också in redan vid 22.00... Haha!


Vi åkte rakt in i solen!


Oj! Där kom en segerviss liten kanin upphoppande... Haha! Ja, jag är sååååå barnslig!

Vi har fått låna Norrans lägenhet och det kan nog vara för sista gången då maken fr o m i sommar inte längre än anställd där. Skönt att komma dit, slänga in väskor, sätta på lite kaffe och ta en titt i kylen för att se om man behöver kompletteringshandla...


Troligen! En burk sill... Ja, det är bättre en än massa gammal ost...

Idag har vi traskat på stan och jag fick med mig ett par påsar med bra saker. Sämre gick det för Ulf men det kan bero på att han riktade in sig på helt andra avdelningar:

Rea... Haha! Ja, jag kan nog gärna fynda men hittar tyvärr oftast fullprisvaror. 
 
Nu har vi bara softat här hemma ikväll och jag fortsätter plugga text... Egentligen har jag inte tid att vara ledig men det är tråkigt att måsta boka av allt. Vi är ju här för att se Magnus Ugglas show imorrn och jag längtar! Imorrn lär det också bli mer "Varning på stan"...
 
 
 
 
 

Puh...

Tuffa repdagar och fortfarande i jobb trots att det nu är kväll - men jag visste ju vad jag gav mig in på. Nu gäller det bara att synkronisera resten av livet... haha!


Det är i alla fall väldigt roligt och jag får ta en dag/en scen i taget. 

Idag är det första "Alla hjärtans dag" som jag inte riktigt hunnit med. Vilken tur då att maken greppat läget och köpt tulpaner och choklad till mig! Och fixat middag! Tack! <3

Måste fixa lite matlåda nu och sedan krypa i säng. Imorrn börjar jag tidigt - redan 9.00... Puh! :P


Oh, my darling...

Jag gav er en liten cliffhanger igår då jag precis hade fått en förfrågan jag nu tackat ja till. Jag kommer att göra ett raskt inhopp i Västerbottensteaterns stora vårsatsning "Darling Dorotea"! Så kul! 
 
Det här är ett väldigt roligt experiment där teatern vill testa tanken på hur det skulle vara om Norrland skulle bryta sig loss från resten av Sverige?
 
Regissören Bobo Lundén (som jag för övrigt längtat efter att jobba med!) har tidigare gjort "En julsaga" och "Sense" på Västerbottensteatern och är en teatermakare som inte lämnar något åt slumpen. Han har rest runt, samlat in västerbottningars berättelser och tagit massor med bilder och filmat sekvenser som också är med i föreställningen.
 
Det blir publikintegrering, projektioner och teater på ett helt nytt sätt. Jag har fått en väldigt rolig roll där jag gör spelledaren "Jamentjena" som både är med och lite vid sidan om där jag får ha mycket publikkontakt. Ni måste ju komma - kanske hamnar jag t o m i ert knä? Haha! Övriga ensemblen är fantastisk så jag har ett tryggt stöd.
 
Anledningen till mitt raska inhopp så här tre veckor innan premiär är dock sjukdom i ensemblen och det är aldrig kul. Jag håller givetvis tummarna för att hon ska tillfriskna snabbt men i dagsläget innebär det att jag är med hela spelperioden fram till 29 april.
 
Idag gjorde jag min första långa dag och så här glad var jag ändå när jag gick hem! Roligt men också en utmaning!
 
Övriga projekt som ligger i pipen borde inte vara i fara då mars och april endast innebär föreställningar. Det är de kommande repdagarna som är de mest intensiva och ikväll har jag också repeterat sång för mig själv. Men jag njuuuuuuter! Att komma till Västerbottensteatern är för mig alltid som att komma hem - till min Darling... 
 
Vi ses!
 
 
 
 

Luleå och Winnerbäck!

Igår åkte vi ju norrut för att bo över på hotell och gå på Kulturens Hus för att lyssna på en akustisk konsert med Lasse Winnerbäck. Biljetterna var födelsedagspresenter till Malin och Martin och samtidigt fick vi chansen att umgås både tillsammans och med Oskar!
 

Här har vi tagit plats i restaurangen för att ladda med tapas innan konserten.


Och det äääääär så roligt att få träffa Oskar! Älskade sonen!


På plats i salongen! Snygga syrran bar ju ärmlöst och lyckades "knö" ned dunjackan i lilla väskan... 


Så började konserten. Winnerbäck är verkligen älskad och den fullsatta salongen jublade mer än en gång. Ensam med alla gitarrer framstod han nästan som Brasses enmansband...


Men om man får en bas som kompar... Nu var det i det här fallet ännu en gitarr och inslag av trummor och piano. Enkelt och sparsmakat men ändå fullödigt!


Vi fick en del nyare låtar men också "Söndermarken", "Elegi" och andra favoriter! Han har verkligen dokumenterat Sverige i sina poetiska texter.


"Du är resan som jag velat ska ta fart. Du är gåtan som jag aldrig löser klart.
Du är början på något nytt och någonting underbart."


"Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej.
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig."
 

Han bad lite om ursäkt för att han kom till Luleå med sina melankoliska texter mitt i mörkaste februari... Då hörs längst bak i salongen; "De är roliga för oss Lasse!" Haha!


På den här bilden kan man tro att han hade ännu en spökgitarrist med sig, men nej.


Vackert och fint! Jag gillar Winnerbäck och njöt verkligen av konserten! Och självklart sällskapet, även om det så här i slutet på kvällen inte var något större drag...:


Haha! Ja, så blir det om man avslutar med ett besök på Max... 

Syrrorna! Tack för en fantastiskt trevlig helgtripp! Det gör vi om!

Nu har jag jobbat resten av dagen. Det rör på sig och den berömda ketchupeffekten har slagit till när det gäller nya uppdrag. Därför kommer jag att inled något väldigt spännande imorrn. Återkommer när jag kan berätta lite mer...
 
 
 
 

Fint farväl...

Igår åkte vi till Umeå för att vara med på begravning av min favoritfaster Sonjas man, Ulf Lidén, som lämnade jordelivet alldeles för tidigt. Han skulle ha fyllt 75 i år och det är ju verkligen ingen ålder. Kändes fint att få vara tillsammans hela släkten och åtminstone försöka vara ett stöd för min faster som själv har sådan empati och stor omtanke om alla.

Sonja och Ulf har alltid funnits med! De har kommit på alla mina föreställningar och dykt upp när jag minst anat det eller behövt en extra kram. Nu ska vi överösa Sonja med kramar tillbaka!


Här kom de till premiären av Mens Night i Lycksele!


Här stötte vi ihop i Norsjö innan jag skulle göra ett jobb åt Kommunen!
 
Och här var vi ute i deras stuga där det finns såååå mycket värme och kärlek! Ulf var intresserad och nyfiken på det mesta och en riktig uppfinnare. Här frågar han maken om fotoråd. Alltid villig att lära sig något nytt! Du fattas oss alla!
 
Och igår var det alltså dags att säga farväl...
 

Fina Backens Kyrka.


Snygga lillebror och mamma åkte med oss och här är vi på väg in.


Vacker kyrka även på insidan - och det blev en så fin högtidsstund! Jag kanske inte är den mest högkyrkliga men det finns en trygghet i traditioner och att ta farväl i kyrkan känns fint!

Det blev sång och musik med så fint urval där min kusins version av My Way till sin pappa var det starkaste! Sedan är Psalm 256 "Var inte rädd" så tröstande på något sätt.

Efteråt åkte vi alla till Brännlands Värdshus för minnesstund och mat.
 

Syrran och "Mini Me" My! Ni var så snygga i håret båda två!


Och söta som socker!


Lillebror kom också med på ett hörn till slut. Inte alltid lätt att samla alla...


Det här är ju inget ovanligt... Haha!


Fina Malin och Martin! 

Här hade vi sat oss till bords för att få äta en fantastisk buffé! Tack! Vi fick också en presentation av alla närvarande - allt i en historisk resa genom Ulfs liv. Fint!


Och mamma fick låna kameran en stund. Jajamen, det blev en bild!


De hade tagit med sig alla blommor och fina bilder.


Ulf - med ett urval av den litteratur som betydde mest. Allt från Mikael Niemi till Masonitens historia. Ja, han hade ett brett intresse!


Storebror var också med. Här tillsammans med yngsta dottern Martina och frun Bettan.


Maken med glimten i ögat! Och i bakgrunden gapar en av bröderna...


...och här gapar den andre!


Här är det jag och Max! Haha! Ja, vad ska man säga när man får så god tårta?


My var betydligt mer sofistikerad.


Fina Kusin Maria som läste och pratade fint om sin pappa.


Fina Kusin Marlene gjorde detsamma och det är kul att få dela lite roliga minnen!


Älskade faster Sonja läste ur pappas bok. Du är ju bara bäst! Stora kramar från oss alla!

Idag har vi istället åkt norrut och landade i Luleå! Lovely!

En kaffe hos finaste Oskar och nu har vi dejtat Malin och Martin för att gå på konsert med Lars Winnerbäck!!
 
Synes!
 
 
 

Nya projekt!

En intensiv dag tillsammans med Arbetsmiljöexperten Mikael Rehnberg där vi gått igenom vårt gemensamma föredrag kring ett hållbart arbetsliv.
 
Vi var rätt taggade båda två och slets mellan datorer och kaffekoppar...

Det här är så nytt för mig men det känns oerhört spännande att kunna använda sina erfarenheter för att utbilda andra. Fler träffar kommer och jag längtar tills vi ska igång "på rikt". Känns som om vi verkligen kompletterar varandra då Micke är så kunnig och faktabaserad och jag mer känslomässig med personliga exempel. Blir bra det här.


Nöjd och glad - trots att jag just varit ute till bilen och konstaterat att dörren på förarsidan inte gick att stänga - nu heller... Funkar som tur är ibland så jag har låst - men måste lämna in den för att kolla upp vad det kan vara.
 
Slutligen vill jag utfärda en varning...

Den här glassen åt vi igår kväll till ett nytt avsnitt av Årets Mästerkock. Den är livsfarligt god! Vilken fantastisk tur att den nu är slut... Haha!
 
Nu blir det vila i soffan (utan glass) och sedan en tidig kväll då vi ska åka till Umeå imorrn för att vara med på begravning av min fina fasters man Ulf. Blir nog sorgligt - men känns fint att få vara med och ta farväl tillsammans med familjen. 
 
Ta hand om er!
 
 
 
 

Det är roligt nu!

Jag gillar ju att ha mycket jobb igång, beta av saker, göra listor, strukturera, skriva och planera - och nu har dagarna verkligen varit fullmatade. Lovely!
 
Det är väl en måtta med allting men att inte veta vad jag ska ta mig för härnäst stressar mig mer än själva jobbet. Och när jag har mycket att göra får jag också mer gjort. Det är som en gammal arbetskompis sa; Ska man be någon om hjälp med något ska man fråga den som har mest att göra - de andra har inte tid... Haha!
 
Idag vaknade jag redan 06.30, studsade väl kanske inte upp men, kom igång betydligt tidigare än vanligt så jag har hunnit massor. Missade iofs en sånglektion p g a sjukt barn (hennes, inte mina) men det hade det goda med sig att jag fick sitta och "blåjobba" istället. Och det kommer glädjande nog fler sångtillfällen!
 
Idag har jag planerat upp ett stort jubileum och även fått ett nytt uppdrag att vara moderator på en näringslivsgala. Jättekul! Ja, jag passar på att njuta och vara positiv nu när det känns bra. Att sura ihop och gräva ner sig är ju egentligen inte riktigt min stil...
 
Har också hunnit träna ikväll och Anki hade gjort ett mördarpass åt oss där rumpa och lår fick jobba ordentligt. Hon tyckte att det skulle "brinna" - och det gör det fortfarande... Ja, i det lilla som finns kvar... Haha! 
 
Ja lilla och lilla... Det är tur att jag också äter ordentligt. Gjorde ju Sous Vide i helgen och det blev två goda middagar. 
 
I söndags serverades köttet kallt med sallad och lite smörfräst broccoli och haloumiost. Kanske överdoserade vitlöken i guacamolen - men det smakade iaf bra!
 
Ja, fy fanken så positiv jag är idag då! Man blir nästan trött av att läsa... Haha! Därför ska jag nu lägga mig i soffan och titta på Årets Mästerkock - och kanske äta lite glass... 
 
 
 
 

Lättare sagt än gjort!

Pratade just med lillebror och vi kom in på min tidigare humörsvacka när jag inte ens orkade åka och träna. Han påminde mig då om mitt eget råd till honom; Ge aldrig avkall på din "egentid" med träning och återhämtning... Hahaha!

Ja, det är minsann lättare att råda andra än sig själv. Det är tur att han kan spegla mig. Nu kan vi vara nöjda båda två eftersom jag tränade igår och även tog mig tid till ett 90 minuters YinYoga-pass i afton. Det var helt ljuvligt!
 
Hittade en så fin bild av oss när jag letade bilder till hemsidan. Ja, man förirrar sig snabbt... Här var vi i alla fall i svampskogen i höstas. En mysig afton med mycket kantareller! 


Hittade också den här underbara bilden av mig med Max och My i famnen. Kärlek och galenskap med sötingarna!

Den här bilden där jag läser bok för Annas tvillingar var ju också lite galen... Man kan tro att de inte är nöjda med läsningen... Haha!

Ja, jag har förirrat mig lite då och då med bilderna men har också jobbat sjukt effektivt idag med planering, organisation, ansökningar och annat nödvändigt. Känner mig nöjd med dagen och ska bara skriva lite till, duscha och sedan lägga mig i nytvättade och lite krispiga sängkläder. Det är ju bara för härligt! 
 
Ser fram emot en hård jobbdag även imorrn och jag längtar! Det är något med att man trivs med det man gör som får hjärnan att bete sig på ett väldigt motiverat sätt. Bara att "go with the flow". 
 
 
 
 

På väg!

Det sägs ju att livet är en resa och jag är definitivt på väg mot en ny station! Har fått en hel del jobb att ta tag i och dessutom äntligen kommit igång med träningen... Det behövs! Söndag blev en skön dag där jag både jobbade lite och slappade mycket. Hann även med en skön prommis med finaste Anna och där bestämde vi oss också för att åka på Hälsoresa i höst tillsammans med Anita Wallberg och Anneli Nygren! Såååå roligt att du följer med mig!

Den här gången går resan till Kreta och jag tycker att det ser heeeelt ok ut! Nu ska vi bara längta lite!

Ja, jag bokar kanske onödigt mycket resor men det har visat sig vara det perfekta sättet att koppla av och koppla bort. Jag kan alltid ta med mig jobb men försöker att inte göra det. Jag vill ha sol, mycket promenader - och under den här resan också ett och annat träningspass. Det blir helt underbart!

Idag hann jag med ett träningspass med Anki och all annan tid har jag ägnat åt att uppdatera hemsidan... Ja, det ska ju inte ta en hel dag men jag behövde byta ut bilder och skriva in ny text och lite arkivmaterial.

Tyvärr hängde sig sidan ett par gånger (typiskt?), internet dog mitt i och plötsligt försvann en halv sida... Gggrrrr... Jag var nära att gå i taket men valde att istället att åka och träna. Klokt! Ikväll har jag fixat klart med ny energi och nu blir det dusch och sängen.
 

Känns plötsligt som om jag är på väg till en ljusare plats! Det är ju så att de känslor man göder frodas - och nu väljer jag att må bra! 

När jag valde och letade bilder till hemsidan kom jag dessutom över den här helt underbara från ett träningspass utomhus med Anki. Mitt under brinnande aktivitet öppnade sig himlen och vi valde att fortsätta...
 
Hahaha! Herregud så blöta vi blev - och vad vi skrattade! Ett underbart träningsminne som jag tar med mig på resan. Ja, den genom livet alltså! Det gäller att samla på sig så mycket roligheter som möjligt.
 
Sov gott alla glada! 
 
 
 
 
 

Egen tid och mycket mat...

En fin lördag där jag bara varit i min egen bubbla och pysslat på med det som fallit mig in. Lite städning och dammtorkning, lite sopsortering (ja, det är ju skönt när det är gjort), pantning, matshopping - och en lång och härlig promenad!

 
Behöver få kontinuitet i mina promenader - det är ju så skönt att komma sig ut medan det fortfarande är ljust. Man blir lite trött av att gå fort - men piggare av att vara ute i friska luften! Win win.

Och så har jag ju som vanligt lagat mat... 

Igår blev det en bit filé, rostad potatis, broccoli och en ädelostsås.
 

Idag satte jag igång sous vide'n och lät den gå i tre timmar medan jag stökade på. Marinerade sedan köttet en stund och snabbgrillade en yta i ugnen. Blomkålspasta och grönsaker fick komplettera. Enkelt och riktigt gott.

Nu blir det Mello och maken som älskar ostkrokar fick en påse hjärtan att mumsa på!
 
En bra dag med mycket egen tid men nu börjar festen! Jag hejar självklart på David Lindgren! :)
 
 
 
 

Sol igen!

Efter ett par dystra dagar har det (som vanligt) rätat upp sig. Jaa, det brukar ju göra det så länge jag kommer ihåg att göra det viktigaste först. Gårdagens jobbmöten blev ovanligt lyckade - och så även dagens - vilket gör att jag kan andas ut och ta helg.

 
Har rott hem två stora projekt och ser fram emot ett tredje som också verkar gå min väg. Dessutom har Talarmäklarna hört av sig och vill gärna sälja min och Micke Rehnbergs föreläsningsdag om ett Hållbart arbetsliv. Såååå roligt! Nästa vecka ska vi lägga sista handen vid materialet och det känns nytt och väldigt spännande.
 
Det verkar med andra ord lösa sig med jobb framöver och det känns väldigt skönt. Kanske t o m blir mycket att göra men jag är så suuuugen på att ta tag i nya utmaningar. Efter en svacka ser jag ljuset; "Som en boll kommer jag tillbaks..." Haha!
 

På väg lämna gårdagens andra möte och träffa bästa grabbarna:


Jögga och Pär! Jaaa, vi får samarbeta än en gång och det känns hus kul som helst!

Ja, vi tog även ett par selfiesar (en tradition) men det var en av dem som blev extra rolig. Pär hade hunnit gå ur bild men Jögga fick en intressant utväxt:

Horn! Haha! Och jag log så mycket att jag nästan sprack... Men vi matchade fint!

Åkte hem och jobbade undan lite och plockade sedan upp bästa Mie på Stadskällaren där hon just slutat jobba för dagen:


Ett par minuters lugn och ro innan det var dags att åka iväg till Anki där vi skulle ha lite utvärdering och äta surströmming! Mmm...


Första klämman klar och snålvattnet rann... Sååååå gott! Det blev mååånga strömmingar och mycket prat. Oerhört nödvändigt!


En minisemla avslutade middagen och sedan satt vi länge och bara surrade... Nice! Tusen Tack för en kanontrevlig kväll!

Idag inledde jag med möten på förmiddagen och sedan passade jag på att hälsa på hos mamma som nog ringt varje dag och velat att jag skulle komma.


Nu hann vi både prata och prova lite kläder inför nästa vecka då vi ska åka på begravning i Umeå. Tog en bild så att hon kan få se en "före och efter" när hon har permanentat sig på torsdag. 


Sedan firade jag helg genom att köpa färska blommor och även göra ett lyckat besök på Ingmar Inredning där jag kom över en såååååå snygg vas! Tack för god service Marie! 

På plats tillsammans med den söta ljusstaken som också fick följa med hem...
 
Nu har vi ätit gooood mat och ser fram emot "På spåret", någon film och imorrn en rejäl sovmorgon. Räknar kallt med att det också är sol. Önskar er alla en skön helg!
 
 
 

Skam den som ger sig...

Har haft ett par "sämmerdagar". Skriver på en föreställning om skam - och inser att jag faktiskt föll på eget grepp. Ämnet är svårt, min prestationskrav höga och när det inte blev så bra som jag ville blev jag så knäckt...

Skambelagd? Ja, faktiskt. När vi är på väg mot ett mål och hindras att uppnå det eller misslyckas så kommer skammen som ett brev på posten. Men det går som tur är över ganska snabbt!
 
Jag tycker att det är intressant med våra affekter och hur de påverkar oss. Jag hamnade i ett svart hål ett par dagar, kände mig dålig, blev stressad, tröståt, kände mig tjock, blev dålig i magen, kunde inte träna, kände mig ännu tjockare och ännu sämre som människa. 
 
Igår kväll gick jag på ett möte för att bubbla ur mig frustrationen och sätta ord på mina känslor. Det är ett så bra sätt att analysera, komma över och gå vidare. Idag förstår jag ju att jag inte alls är någon dålig människa och jag har kommit upp ur hålet, gått igenom manus med Lillemor på teatern, insett att jag måste låta skrivandet ta tid - och t o m tränat ikväll! Nöjd!

Jag är ju en ganska självkritisk känslomänniska och då får man väl finna sig i att det blir så här ibland. Det viktiga är ju att erkänna skammen på ett medvetet plan och reflektera över dess orsaker. Skam är knäckande för självkänslan och därför så intressant att göra en föreställning om. En rolig... Haha! Ja, jag gillar ju utmaningar.
 

Igår fick jag dessutom så fint brev med en teckning som Max målat! Den föreställer mig och husbilen. Ja, ni ser mig längst till vänster med håret stående rakt upp... Tack! Hämtade syskonbarnen från förskola och skola idag och passade på att också kramas ordentligt! Det mår man väldigt bra av!

 
Muntrade upp mig i måndags med vita tulpaner och idag har jag också unnat mig fotvård hos bästa Susanne på Fothälsan! Såååå skönt! Det sägs ju att det på en mätt mage sitter ett glatt huvud - men för min del är fötterna en riktig värdemätare. Jag mår gott!
 
Imorrn har jag möten om ett par helt andra projekt så det var hög tid att stiga upp ur hålet.Skam den som ger sig! Nu är jag på topp igen! :)
 
 
 
 

RSS 2.0