Minnesdag!

Igår var det Förintelsens Minnesdag och jag hade förmånen att få lyssna till Margit Silberstein och ge årets första boktips i Go'kväll. Alltid lika roligt att åka till Umeå för en heldag på SVT där det är varmt, vänligt och välkomnande! Om ni missat programmet finns det här: Go'kväll
 
Man får fin service i sminket och efter en god lunch var det dags att gå ner i studion för repetition innan bandning. Vi spelar in ett par timmar innan sändning men gör det som direktsändning så det är bara att tuta och köra.
 
Här är kvällens kvartett samlade innan start. När man får dela studio med skellefteåkocken Erik Brännström blir det aldrig tråkigt och vi larvade oss en hel del...
 

Mitt första program med Jovan som programledare och det funkade hur fint som helst! Han är genuint intresserad av andra människor och blev ett bra bollplank under min bokpunkt. Med anledning av dagen hade jag valt passande titlar som jag verkligen kan rekommendera.

Den här biografin om Anne Frank gav nya bilder av både nazismens framväxt och familjen Franks liv innan kriget. Fortfarande blir jag så upprörd över att Förintelsen fick ske. Det är ett så surrealistiskt folkmord att om det inte hade hänt hade man inte trott att det var sant... Ohyggligt!
 
Övriga titlar var "Hoppets tåg" av Viola Ardone och "Att överleva envälde" av Masha Gessen. Välskrivet och läsvärt!

Kvällens gäst var journalisten Margit Silberstein som precis kommit ut med boken "Förintelsens barn" - om sin egen uppväxt och om föräldrarna som överlevde kriget och kom till Sverige med de vita bussarna. Starkt!


Och gladaste kocken hade en klockren sås-skola igår. Med samma grund lagade han tre olika, och goda, såser som han serverade till biff, kyckling och fisk. Mums!

Jag är så glad över att jag fortfarande får ha det här uppdraget. Att få göra ett jobb, förbereda, planera och leverera är så oerhört tillfredsställande och jag saknar verkligen alla roliga och kreativa uppdrag som ställts in det senaste året. Jaa, jag har ju min producent-halvtid som jag trivs så bra med - men det ÄR extra roligt att få stå längst fram och leverera. Roligast är dock alltid live med en publik!
 

Annars går det åt rätt håll. Snötäcket är enormt men vi har sett solen flera gånger och det är som alltid en höjdare!

Var rädda om er och varandra! 
 
 
 

Allt driver...

...utom snöslungan... haha! Ja, man måste ju skratta åt eländet efter en helg med värsta snösmockan! Himmel vad snö vi har fått och vad det drivit och blåst rakt in på tomten.


Ihärdige maken ser liten (och lätt sliten) ut mitt i allt det vita. Gångarna på gården liknar numera den nyplogade Stekenjokkvägen.


Själv har jag varit fräsch som en nyponros hela helgen... haha!


Man förstår att Snurre tar skydd i lilla vedhuset på bron. Han känner ju inte längre igen sig.
 

Som vi skottat den här helgen! Korta pauser för ombyte av kläder och sedan ut igen.


Precis när vi fått av uppfarten i fredags så kom traktorn - och lämnade en enorm plogvall... Tack å bock!
 
Att skotta går väl egentligen bra om man har någonstans att lägga snön men nu är det fullt och högt överallt. Hör nu att traktorn är igång på gatan så kanske har vi bättre förutsättningar inför nya snöfall. Idag behövde vi handla lite men jag valde att inte ta bilen. Cykelvägarna brukar ju vara plogade.
 

Men nej. Det blev ett långsamt pulsande.


Nåja, vi har suttit inne i värmen och ätit både renskav...


...och goda chokladfondanter! Det gäller ju att återställa alla förlorade kalorier... haha!


Vitt och vackert ikväll. Kan vara bra att blicka tillbaka på när man klagar på sommarvädret.


Nu börjar det vara svårt att ta sig runt huset då man knappt kan skotta gången närmast väggen men maken har kämpat och varit en riktig hjälte! Vi är lite mörbultade nu men har å andra sidan sovit som stockar. 
 
Ser fram emot en bastu nu när den äntligen är framskottad!

Jag ska inte klaga på snön. Vi har ju valt att bo här uppe och jag gillar de olika årstiderna. Nu tycker jag dock att det räcker med snöfall för ett tag. Jag vill ha friskt och krispigt vinterväder med knarrande snö under skorna och en klar himmel med sooool som höjer humöret. Give it to me!
 
Sköt om er och njut av motionen. Snart ligger vi klistrade i solstolen igen! :)
 
 
 

Och så blev det vinter...

Var helt inriktad på att ta emot våren, men den kom liksom av sig under den senaste veckan...


När vi kom hem efter promenaden förra söndagen hade vi så lagom mycket snö och ganska välskottat. 


Tisdag morgon såg det ut så här!


Ja, vi är ju inte ensamma om att ha skottat och skottat - och fått massor med vardagsmotion de senaste dagarna.


Är man glad och välklädd går det i alla fall lättare!


Till slut var det i alla fall rent hus och nya gångar gjorda för att bli av med snön.


Vi kan t o m komma oss runt huset...


Men jag gör vad jag kan för att se framåt och med tulpaner på plats blev det ändå "ljust och fräscht".

Är lite trött på att jobba hemma även om det ju går fantastiskt bra - men man saknar att träffa sina kollegor live. Vi har en hel del digitala mötet där det svåraste för mig nog är att vänta på min tur när det gäller att prata... haha! Tålamod är väl inte min starkaste sida men jag tränar mig.

Mest frustrerande är det att jag inte håller upp den kreativa energinivån på det sätt som jag vill. Nu när jag har tid borde jag ha skrivit massor med nytt material men det kickar liksom inte in idéer på samma sätt i isolering. Vi är i alla fall rädda om oss och ser fram emot vaccinering och en mer öppen fortsättning på året. Pandemin är som nykterheten. Man får ta den en dag i taget!

På kvällarna blir det mycket film och serier - och godsaker... Det går fort att skaffa sig vanor - och ovanor! Det bästa med 2020 var dock vanan att motionera varje dag så pandemin och hemmajobbet har i alla fall en positiv effekt.


Snurre gillar kanske inte alla våra program... haha!


Vackra himlar...

...och dagens klart lysande morgonsol ger hopp!

Nu ska det tydligen komma mer snö men vi borde ju kunna det här nu. Det är med andra ord bara att skotta och hålla sig borta från vägarna. Take care!
 
 
 

Välkommen ljuset!

Vilka dagar det har varit. Kallt och klart med glimtar av det kommande, och alldeles magiska, vårljuset! Här uppe är det ju den allra vackraste tiden på året - särskilt när man också vet att hela våren ligger framför oss. Lite vaccin på det här så... :)
 

Kyligaste promenaden igår men när det inte blåser känns -17 inte särskilt kallt. Det är bara att bylsa på sig - eller öka takten!
 
Frosten skapar nya bilder i trädgårdens olika rum.


Och skogen är som en tavla!
 
Det här året ska jag försöka slå mitt rekord med 8,5 kilometer/dag under 2020. Det borde ju inte vara några problem när det ser ut så här?
 

Ibland syns ljuset som vackra ljusgula glimtar...
 

...eller fula mörkgula fläckar... haha!


Ja, jag njuter i alla fall av varje solstråle. De behövs som motvikt till allt som händer. Politiker håller inte måttet och vårt förtroende naggas i kanten när de säger en sak och gör en annan. Idag fick Dan Eliasson gå och det var väl väntat... Han är ju inget geni.

Anmärkningsvärt också att olika partier kastar skit på varandra men glömmer att först sopa rent på den egna bron. Ja, jag tänker på moderaten som kritiserade Löfvens besök i Gallerian - men gjorde det i en telefonintervju - från Spanien! Trumps envåldshärskande är ännu inte över och nu eldar han massorna en sista gång i samband med senatsvalen i Georgia. Han är verkligen farligt korkad!

Nej, tillbaka till verkligheten och ljuset i mörkret - betydligt positivare att vila i. 
 

Granen lyser på sista versen utomhus...
 
..men inomhus har det blivit vår! "Swoosh", som sonen sa när han kommenterade vår raska omgörning i söndags. När barnen åkt är det bara att ladda om för nya projekt här hemma!
 
Ha det bäst alla - och håll ut genom att gå ut. Ljuset är en riktig batteriladdare!
 


 

God fortsättning!

Ännu ett fantastiskt år har tagit slut och jag lever och mår alldeles utmärkt. Vill inte kalla 2020 ett skitår även om jag ju förlorat nästan alla mina uppdag och därför har en annan ekonomisk situation - men pengar är inte allt här i världen och det gäller att fokusera på det som ju är och har varit bra!
 
Har fått resa, umgås med min fantastiska familj och kära vänner, boktipsat i SVT:s Go'kväll, fått nytt jobb på Nordiskt Berättarcentrum, spelat med Profilteatern, producerat Berättarfestivalen, gjort härliga turer med husbilen och också tagit körkort för mellantung lastbil. Dessutom har jag firat 10 år som nykter alkoholist och det är det allra viktigaste! Då funkar också allt annat precis som det ska.
 
Under pandemin får man också tänka nytt. Inte ställa in - men ställa om. När man inte kan ses och äta gemensamma middagar får man istället ses utomhus. Nyårsafton var inget undantag och vi hade ett fint firande hela dagen!
 
Samling hemma hos oss redan innan lunch!
 

Bubbel och olika snittar blev dagens starter.

 

Efter "Ring klocka ring" skålade vi in 12-slaget redan mitt på dagen. Gick fint det också!


Grillad korv till varmrätt...
 

...och en avslutande match i kubb som damerna vann med den äran! Det här måste vi göra om! :)


Lite småfrusna efter en långpromenad eldade maken bastun och det blev en perfekt avrundning  på dagen. 
 
Nyårshälsning från värmen! :)
 

Gott nytt år bästa maken! Vi firade men en god middag med bubbel, löjrom...


...och en smarrig älgfilé till middag. Jag gjorde dessutom chokladfondant till dessert och den var försvinnande god... :)

Nu har vi lagt om vanorna i samband med nya året. Promenaderna har bivit mer intensiva och vi kompletterar med lite core/styrka. Men att helt sluta med desserter tror jag inte är riktigt bra... haha! Härligt är det i alla fall med lediga dagar trots att vi nu vinkat av barnen. Det är bara att planera in nya möjligheter att ses. Världen ligger öppen och tänker man positivt kan det här året kan bli hur bra som helst!
 
 
 

RSS 2.0