Minnesdag!

Igår var det Förintelsens Minnesdag och jag hade förmånen att få lyssna till Margit Silberstein och ge årets första boktips i Go'kväll. Alltid lika roligt att åka till Umeå för en heldag på SVT där det är varmt, vänligt och välkomnande! Om ni missat programmet finns det här: Go'kväll
 
Man får fin service i sminket och efter en god lunch var det dags att gå ner i studion för repetition innan bandning. Vi spelar in ett par timmar innan sändning men gör det som direktsändning så det är bara att tuta och köra.
 
Här är kvällens kvartett samlade innan start. När man får dela studio med skellefteåkocken Erik Brännström blir det aldrig tråkigt och vi larvade oss en hel del...
 

Mitt första program med Jovan som programledare och det funkade hur fint som helst! Han är genuint intresserad av andra människor och blev ett bra bollplank under min bokpunkt. Med anledning av dagen hade jag valt passande titlar som jag verkligen kan rekommendera.

Den här biografin om Anne Frank gav nya bilder av både nazismens framväxt och familjen Franks liv innan kriget. Fortfarande blir jag så upprörd över att Förintelsen fick ske. Det är ett så surrealistiskt folkmord att om det inte hade hänt hade man inte trott att det var sant... Ohyggligt!
 
Övriga titlar var "Hoppets tåg" av Viola Ardone och "Att överleva envälde" av Masha Gessen. Välskrivet och läsvärt!

Kvällens gäst var journalisten Margit Silberstein som precis kommit ut med boken "Förintelsens barn" - om sin egen uppväxt och om föräldrarna som överlevde kriget och kom till Sverige med de vita bussarna. Starkt!


Och gladaste kocken hade en klockren sås-skola igår. Med samma grund lagade han tre olika, och goda, såser som han serverade till biff, kyckling och fisk. Mums!

Jag är så glad över att jag fortfarande får ha det här uppdraget. Att få göra ett jobb, förbereda, planera och leverera är så oerhört tillfredsställande och jag saknar verkligen alla roliga och kreativa uppdrag som ställts in det senaste året. Jaa, jag har ju min producent-halvtid som jag trivs så bra med - men det ÄR extra roligt att få stå längst fram och leverera. Roligast är dock alltid live med en publik!
 

Annars går det åt rätt håll. Snötäcket är enormt men vi har sett solen flera gånger och det är som alltid en höjdare!

Var rädda om er och varandra!