Entreprenörsdag!

Vilken dag! Tredje uppdraget på lika många dagar och nu tog det tio timmar innan jag var hemma igen! Och innan dess hade jag ju jobbat ett par timmar hemma så jag känner mig rätt mör vid det här laget - men också väldigt nöjd! Det har gått jättebra och jag har både nätverkat, varit moderator och underhållit! Tre saker i en? Betyder det att jag är ett Kinderägg nu då? Haha!
 

Började med frukost och kaffe i solen! Underbart varmt - kanske t o m rekord idag? Blommorna såg i alla fall lika glada ut som jag - och kanske lika rufsiga? 


Den bärbara dator som jag nu har är både tunn, lätt och har batteritid på minst 7 timmar vilket passar mig som handsken. Den får hänga med överallt och verkar också gilla att jobba ute. Kolla bara hur den strålar! Hann skriva en del innan det var dags att dra iväg på lunch tillsammans med arrangörer och alla medverkande.


Micke Winterqvist (till höger) är ordförande i Skellefteåföretagarna som tillsammans med Företagarna och Näringslivskontoret stod för dagens arrangemang. Mannen till vänster var en ny och rolig bekantskap: Pär Johansson som är verksamhetsledare för Glada Hudikteatern! Det här är en helt fantastisk människa som har gjort en mastodontjobb med en entusiasm som inte är av denna världen. Han är dessutom genuint intresserad av andra människor och jag hoppas att andra noterade hur han frågade upp och verkligen ville veta mer om övriga deltagare. Det visar också på stor ödmjukhet!


Britt-Inger Olofsson och Bengt Ivansson representerade Näringslivskontoret och Britt-Inger har dragit ett stort lass med den här dagen. Hon är verkligen en driftig och engagerad människa som jag gillar att samarbeta med! 


Erika Wikström jobbar på Skellefteåföretagarnas kontor och Jonas Dahlberg pratade försäljning utifrån sitt förra jobb på Zone Systems och sitt nuvarande på Arctic Kvartsit. Dessutom var Design Västerbotten, Zone Systems och Nordic Light representerade men de kom tyvärr inte med på bild idag. Kul att träffa er alla!


Underbar lunch i solen! Vi åt en fantastiskt god Caesar sallad alt sparrissoppa. Superbt! Sedan var det dags att gå över till Stadshotellet och starta dagen!


Vi började med det bästa först vilket kanske inte var det ultimata då det är svårt att ställa sig på scenen för vem som helst efter 90 minuter med den här mannen! Han brinner verkligen för det han gör och det sprider sig till alla som lyssnar. Man får ömsom gåshud, en tår i ögat - när man nu inte skrattar gott! Vilken resa han har gjort med sin ensemble som han själv säger består av "utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare"! Haha! En ny film är också på G. Efter succén "Hur många lingon finns det i världen" kommer nu "Hur många kramar finns det i världen". Måste man se!

Pär Johansson var själv värd hela anmälningsavgiften men följdes sedan av lokala entreprenörer som visade på nytänkande, initiativrikedom och handlingskraft! Min uppgift var att lotsa alla genom eftermiddagen, presentera och återknyta, fixa teknik och allt som behövdes för att arrangemanget skulle flyta. Gick faktiskt bra! Kan bero på att jag älskar den här typen av uppdrag! Man jobbar, träffar roliga människor och lär sig samtidigt nya saker! Helt perfekt jobb!

När vi var klara var det dags att gå en trappa ner och ta itu med själva festen som jag också höll i tillsammans med Åsa! Till vår hjälp hade vi idag också utmärkta bandet Färdtjänst och Peter Fjällström! Vilken enorm tillgång! Man är lycklig redan innan man börjar! 


Och det var inte bara vi som var lyckliga! Här greppade Näringslivschefen basen och jammade loss med bandet innan det var dags för oss att göra soundcheck. Vi hade ikväll den stora förmånen att få köra första passet med livekomp och det är bara hur roligt som helst! Efter middagen var det sedan dags att låta dem ta över helt en stund:


Och det blev nästan en religiös upplevelse när de körde igång med 45 minuter Stevie Wonder och västkustmusik! 


Peter Fjällström är en sångare i världsklass och man bara ryser och fryser omvartannat!


Jag älskar verkligen alla grabbarna i det här bandet! Det svänger nåt så oerhört och de har en sån spelglädje som smittar av sig på alla! Det är magiskt!!! På scenen runt Peter fanns Andreas Grenholm på gitarr, Tobbe Kågström på trummor, Löwe på bas och Kågis på piano. Ren och skär lycka!


Galet svängigt och bara så sjuuuuukt bra! Man kom nästan av sig och glömde definitivt bort att man jobbade trots att vi hade mycket kvar att göra!


Och det var inte bara vi som hade roligt... Fjällström såg ut att också njuta själv! 


Och jag och Åsa gjorde vårt bästa för att bidra med handklapp och luftgitarr. Nej, jag vet att det kanske inte gjorde så stor skillnad men vi hade i all fall kul!

Därefter var det dags att tacka grabbarna (Puss!), plocka fram desserten och köra våra sista inslag med en prata (Åsa) och besök av både "Emma" och "Belinda". En fullmatad dag som avslutades med skojande om arrangörerna och figurernas egen rock n'roll-hit! Puh! 


Och tio timmar senare åkte jag alltså hem... Så nöjd och glad men också helt svettig och trött! Nu blir det till att sova några timmar innan jag ska iväg imorrn för att vara med på Medborgarsamtal om nya Kulturhuset på Medlefors! Det har verkligen varit full rulle hela veckan!
 
Sov gott alla glada och stort TACK till alla fantastiska kollegor som gjorde den här dagen och kvällen till högst minnesvärd! Vi garanterar att det blir en ny Entreprenörsdag nästa år! Och för er som missade Pärs föreläsning så kan jag berätta att han återkommer till stan i november. Missa honom inte!
 

Härlig jobbkväll!

Nu verkar det vara kul nästan jämt - och det blir det ju när man får roliga jobbuppdrag! Jag är nog inne i ett stim just nu (tur?) och samtidigt får jag hålla på med det jag trivs allra bäst med: Att stå på scenen och möta en positiv och glad publik! Det är bara för obeskrivligt häääärligt! Ikväll hade jag också förmånen att få jobba tillsammans med Åsa och Peter igen och då blir det nästan löjligt roligt att jobba...
 

Efter att ha förberett program och text under dagen så åkte vi ner på Statt för Sundcheck! Och här kan det se ut som om Peter är ute med slagruta och söker vatten men han ska bara rikta om strålkastaren så att vi syns... I underhållningsbranschen får man ta till lite annorlunda knep! Haha!

Sedan dök publiken upp och idag var det KLK:s personal som hade haft konferens som avslutades med middag och underhållning. Ett glatt och positivt gäng som verkligen var med på noterna - och samtidigt så lyssnande. Det är kul eftersom man då kan göra lite mer lågmälda saker. Jag gillar när man också får vara privat och hålla i hela kvällen från mingel till mer partyunderhållning. Det gör ju också att arrangörerna själva får luta sig tillbaka och vara med på festen. Vi tar ju hand om allt!

Och jag måste ge en stor eloge till kvällens mat! Riktigt bra middagsbuffé med roliga smaker och tillbehör! Stort plus från oss alla!

Om de hade roligt?


Ja, hur tycker ni att det ser ut? Haha! Ett härligt gäng!


Jag smög in för att ta pulsen på Belinda innan det var dags för vår gemensamma avslutning och hon ser ut att ha blivit lite tagen på sängen...


Kan det bero på att hon just varit ute i publiken och delat ut idolbilder till hugade herrar... Hon måste ha fått hugg!


Jodå! Här har hon raggat upp en man som fick gå under namnet "David Letterman"! Han heter faktiskt Lettström och var den som anlitat oss. Tack för att vi fick förmånen att jobba med er ikväll och kul att ni blev så nöjda! Eller blev han kanske mest nöjd över idolbilden? Haha!

Nöjda och glada packade vi ihop och imorrn är det dags för jobb på Statt igen! Ska både vara moderator, toastmaster och underhålla på Entreprenörsdagen som Företagarna och Näringslivskontoret arrangerar. Ska bli väldigt roligt! 

Just hemkommen hittade jag Skrållan uppflugen i ett av tornen på framsidan. Hon älskar höjder och har bra koll! Nu har vi tillsammans tagit in tvätten och hon hjälper mig säkert också att se över morgondagens uppdrag.
 
Och så ska jag nog sova lite! Tack för ikväll alla! Det här gör vi om!
 

Solig jobbdag!

Idag har jag verkligen glassat i solen! Jobbat - men njutit av vackert väder och många härliga människor som jag fått frottera mig med! Började med textjobb i solen, tog paus och åkte ner för lunch med bästa Peter där vi planerade våra kommande jobb torsdag och fredag på Statt! 

Under eftermiddagen blev det väl lite oönskat planeringsarbete p g a en del ändringar men det är ju smällar man får ta och det löste sig också på bästa sätt. Och ikväll har jag varit med och invigt ICA Supermarket i Kåge som än en gång byggt ut butiken! De satsar verkligen stort och har en väldigt brett sortiment att erbjuda de som bor i området. Jag förstår varför folk handlar lokalt när det ser ut så där. Snyggt jobbat!
 

Började med att gå en sväng i den tillfälligt stängda butiken för att bekanta mig med personalen och butikens framtoning, historik och framtid. Här är Adam Sundin igång med att dokumentera en del av nyheterna! 


Och utanför hade folk börjat samlas för att äta gratis parisare och annat som bjöds. Men vem fick jag syn på då?


Jo, men är det inte den fantastiske Viktor Arvidsson i Skellefteå AIK! Med buckla och allt! Måste utnyttjas... 


Ja, jag tror han blev jätteglad över att få posera med en tant! Haha! Jag ser i alla fall så nöjd ut att ler jag mer så spricker jag...


Sundin och Bohman går igenom programmet!


Sedan startade allt från scenen och Mats plockade upp den utmärkta personalen för lite intervjuer. Deras specialitet är ju den personliga servicen och när det gäller kundservice ligger den här butiken topp 10 av 450 butiker i landet! Inte illa!


Naturligtvis fick hockeyesset också komma upp på scenen innan det var dags att börja skriva autografer till alla glada barn som samlats! Sedan var det min tur och här har jag fått låna några bilder av Carina Hedlund som både är fotograf och tvillingsyrra till Butikschefen Peter Jonsson!


Ett roligt uppdrag och Emma trivdes i solen! Här besiktar jag butikschefen och konstaterar att han håller formen! (Foto: Carina Hedlund)


Och här fick Emma autograf!!! Och faktiskt också kram!!! Han är väl för behändig!
(Foto: Carina Hedlund)


När det inte fanns något invigningsband att klippa för Kommunalrådet och Butikschefen så hittade Emma en elastisk binda och två nagelsaxar i väskan...
(Foto: Carina Hedlund)


Efter scenuppträdandet var det dags att mingla i butiken där det för övrigt var provsmakning på det mesta! Ja, även tårta... Haha! Emma och Henry testade allt! Här ser vi nästan "normala" ut...Annars är det ju så här på bettet som man vanligen ser oss! Kul att jobba ihop idag!


Fast Henry var mest intresserad av brudarna och den alkoholfria cidern som steg honom åt huvudet direkt...


Rolle från Nyhléns bjöd på kallrökt kött och korvar - samt visade också det nya skåpet där de hängmörar kött! Intressant!


Och jag fick träffa den yngsta Skrotaren som till vardags heter Miranda och var där med sina bästa vänner!


Det senaste tillskottet är också en fruktbar och det var ju inte Emma sen att koppla till fruktbarhet som hon trodde sig kunna köpa... Henry, han surrade och åt! 

Efter att ha pratat oss trötta och ätit allt som gick så vände vi hemåt och här avslutar jag med en bild av Henry och Fergusonexperten Yngve Furberg som ofta bistår oss med traktorhjälp! 
 
Kul jobb, glada människor och häääääääärligt väder! Nästan för bra för en invigning men kul ändå! Hem igen och ut för en löprunda som väl gick upp och ner. Det blir ofta lite intervaller men det är ändå bättre än inget! Skönt att ha fått röra på sig efter tårtätningen! Nu ska jag sova och ladda för morgondagens uppdrag. Hade kunnat skriva mer om allt som hände men jag är för trött. Sov gott alla glada - det ska jag! :)
 

Tjolahopp! 
(Foto: Carina Hedlund)
 

Kanooooondag!

Fint väder, glada människor, bra samtal, givande möten, gott humör! Kort sagt en kanondag! Jag sitter och känner mig riktigt nöjd! Detta tillstånd gör ju att jag i vanlig ordning också undrar vad det är jag då har glömt... Haha!

Nåja, nu ska vi inte vara pessimistiska! Började den här dagen med roligt samtal om ännu ett uppdrag den här veckan! Känns som om det börjar lossna nu och jag längtar efter att möta publik varje dag nu framöver. Det känns gött! 

Sedan ilade jag iväg på 360 för ett lunchpass Indoor Walking och det var precis lika svettigt som jag hade trott! Träningsvärken i gäddhänget gjorde sig också påmint. Men "he ska ju kännes"...

Hem för en snabbdusch och fix innan jag skulle få besök av finaste Åsa som är hemma ett par veckor! Såååå roligt att ses igen! Ja, det händer ju annan tid att vi inte ses på en månad - men nu blir det så definitivt när hon är i Frankrike och därför saknar jag nog henne ännu mer. Hade gjort en snabb kycklingsallad på förmiddagen så vi åt lunch i solen och började vårt planeringsarbete inför hösten! Nice!
 

Sedan hade vi bokat in ett möte med den här fantastiska människan; Sofia Andersson Lundberg! Just hemkommen efter en dryg månads slit med schlagerfestivalen i Malmö var hon ändå i toppform! Hon blev lite trött på att jag tog bilder men jag är ju av naturen olydig...

             
Ja, ni ser ju själva hur söt hon är! Man måste ju...

Och naturligtvis la hon också beslag på kameran för att dokumentera:


Jag och min fina kollega Åsa! Back together i eftermiddagssolen! Bra möte med mycket intressanta planer som ni nog kommer att få höra mer om framöver!


Sedan larvade vi oss och tog lite nya bilder till vår kommande produktion! Eller?


Nja, jag vet inte... Vad ska den då heta? Livet på en pinne? 


Hyfsat positiv stämning var det i alla fall! Eller galet glad! Haha! 


Vi avslutade i alla fall med att fira våra idéer på en känd hamburgerrestaurang där vi klämde i oss en Lyxshake! Ja, vi tog bort grädden på toppen så den måste väl vara i det närmaste hälsosam? Nähä? Fast egentligen bryr jag mig inte - den var bara så god och vi var så väääääärda glass i solen!

Hem igen, vinka av Åsa, lite fix och sedan iväg på nästa möte som också var väldigt bra och insiktsfullt! Kände mig oerhört harmonisk och tillfreds när jag åkte därifrån så jag svängde förbi Lisbeth på vägen hem!

Här är vi - glada och coola på hennes härliga balkong!

Hon fick mer besök så vi hann också var smakråd till Mona som skulle välja glasögon. Svårt med många snygga bågar - men vi var ärliga och lämnade henne med de svåra valet mellan de två bästa... Glasögon är kul men svårt eftersom man ju måste ha dem ett tag då de är hyfsat dyra... Jag prioriterar gärna den kostnaden eftersom de ju blir som ett smycke.
 
Tack alla glada som jag stött på idag! Nu blir det bara att softa lite innan det är dags att nanna kudden. Ser fram emot en lika bra dag imorrn! Tjolahopp!
 

Djuriskt...

Kul träningspass ikväll! Ja, det ju är alltid roligt med det här gänget. Idag fick vi också skriva lappar och föreslå övningar för muskelgrupper som vi ville lägga lite extra krut på. Det höll på att ta musten ur oss helt eftersom många hade skrivit triceps och mage. Haha! Inte så märkligt kanske i dessa bikinitider. Man är ju sällan nöjd även om många (alla andra?) i gruppen inte alls har något överflöd!
 
Men det blev djuriskt jobbigt! Tänk er att ge järnet i tre minuter och sedan dra en lapp med samma övning igen... Det kommer att kännas imorrn - särskilt på vissa ställen.
 
Men som rubriken anger så blir det inte bara djuriskt jobbigt idag - utan även mer djur! Jag har ju flera gånger sagt att Skrållan verkligen är makens katt. Hon följer honom överallt och ikväll blev det än en gång rätt påtagligt. Hon ville inte gå ut så jag öppnade dörren och stod länge och väntade... Till slut sa jag sa att Ulf ju redan var ute. Då gick det bra!
 

Hack i häl... Hon leker verkligen följa John och han testade henne flera gånger. 


Här vände han om och tittade ner på någon tänkt sak och sa: "Vad är det här då?" Hon kom som ett skott!


Ja, hon kunde ju inte riktigt förstå vad han tittade på men stod artigt kvar...


Sedan gick han iväg. Och hon också. Man kan väl säga att hon går fot...


Och då måste man ju också få lite beröm! Jag lockade lite på henne för att se om hon också skulle komma till mig?


Icket! Hon la sig platt! Som om hon skulle ut på jakt, eller som om hon och Ulf skulle spionera på mig... Haha! Ja, jag väntade ett tag...


Men då gick maken in... Och hon också... Haha! Hon är verkligen vansinnigt rolig! Eller så är vi bara alldeles för barnsliga! Och då tycker jag nog att det är helt OK! Bättre att ha roligt när man kan!
 
Nu har jag ätit sen middag, degat i soffan och ska äntligen kravla mig iväg till duschen! Och sängen! Imorrn kommer Åsa hit och det ska bli såååå roligt att träffas igen och börja planera inför hösten! Djuriskt kul faktiskt!
 

Myrorna?

Läser att det kommer fler etableringar på Solbacken och att nästa på tur är "Myrorna". Det är väl ingen nyhet! Åtminstone inte för oss!
 

Här har myrorna varit etablerade läääääänge!


Snabba som få pilar de fram över stock och sten... Går under benämningen "Myrdjävlar".


Arbetssamma - men inte särskilt billiga! Kostar en förmögenhet i bekämpningsmedel...


Och precis när man trodde att man blivit av med dem hittar man en ny samling någon annanstans... Här måste de ha någon underjordisk nattklubb av något slag... Verkade rätt populär! Kanske får bjuda dem på en drink eller nåt?

Ja, det är knepigt med naturen. Ofta får man ju faktiskt gilla läget eftersom man valt att bo just här. Vill man ha skog omkring sig så får man djuren på köpet! Vi har ju haft både älgar och rådjur på tomten och jag tror att jag föredrar dem även om de äter upp lite växter. De är i alla fall inte så många på samma fläck...


Jobb idag! Har suttit klistrad vid datorn och bara gjort avbrott för att hänga tvätt. Känns alltid så fantastiskt bra att hänga ut och några timmar senare ta in samma plagg - torra och med en ljuvlig doft! Men jag hann väl inte mer än hänga ut den förrän...


Helmulet! Vad hände med solen idag? Hade ju en plan att gå ut så här på eftermiddagen...


Å så kommer det regn! Men va f-n...

Man har ju inte behövt plågas av detta särskilt mycket den senaste tiden men jag känner ändå att humöret inte är på topp idag... Nu tittade jag så ilsket upp mot himlen att det faktiskt kom av sig! Haha! Ja, det kanske inte bara var jag som blev upprörd... Så fort jag läst några besvärjelser så sprack det i alla fall upp! Tack!
 
Låter tvätten hänga ett tag och fortsätter jobba! Om ett par timmar är det dags för träning igen! Om jag nu har några torra kläder... Annars får jag väl åka på Myrorna...
 

Mors dag!

Ännu en härlig dag! Solen skiner som aldrig förr och jag hoppas bara att vi kommer att få en låååång sommar som ser ut så här! Man blir lite räddhågsen att det ska vara över till midsommar men jag håller tummarna för många sköna dagar! Vi behöver ju solen för att orka vintern.
 

Blev väckt och firad redan till frukost med kaffe, yoghurt, musli, surdegsbröd, pålägg och en omelett med bacon och parmesan! Värsta lyxen och såååå gott!

Maken påstod att det var barnen som varit hemma och fixat men tyvärr inte hade tid att stanna... Synd! Haha! Jag tycker det är väldigt roligt att de har humor. De beställde blommor som Ulf skulle köpa och han tog en bild på påsen och skickade över. "Fiiiina!" blev svaret, och "Hon kommer att bli nöjd!" Haha! Ja, jag tyckte att det var en jättefin påse - men innehållet var ännu bättre!


Tack sötingar! Jag tycker så mycket om vita blommor och blev jätteglad! Tusen Tack! Älskar er!!! Längtar till Göteborg då vi ska få ses allihopa!


Sedan blev det bikini på och fortsatt stök utomhus! Har idag grävt om den här grusrabatten som jag verkligen gillar! Det dyker upp ett och annat ogräs men är otroligt lättskött och blir snyggt när växterna tagit sig! Ska göra fler såna här i sommar tror jag. 


Blev också plantering av mer blommor till bl a bätterstället på baksidan. Här var det också lä idag så jag fick lite vilopaus i solen! Nice! Vi skulle bara ha skurat och oljat altanen igen. Ja, vi har svart olja men just nu ser den mest grå ut...


Gick in för att börja förbereda middag och upptäcker att "Fågelskådaren" från i fredags glömt sin mössa... Tar med den framöver! En egen kikare kan kanske bli en bra sommarpresent?


Hade tagit upp torskrygg ur frysen och kokat lite delikatesspotatisar så det blev fiskpaket idag med smör, fisk, potatis, kryddor, paprika, lök, sockerärtor, paprika och lite spetskål.


Sedan på plats i grillen! Skönt att göra mat som är "allt i ett"!


Ja, jag tjuvlyfte på locket och det doftade ljuvligt! Gick väldigt snabbt och termometern är oslagbar när man vill veta om det är klart! 53 grader ska fisken hålla.

Maken skulle ta en annan bild på långt håll men jag har hård konkurrens av någon som helst vill ha fokus hela tiden...


Skrållan! Alltid i centrum! Haha! Ja, hon är katten i våra hjärtan och trivs som fisken när vi är ute och stökar på tomten!


Underbar sol även ikväll! 


Maken hade dukat och tagit plats. Konstigt nog är det alltid fotboll på vår TV... Märkligt!


Paketen öppnas och det blev mer än varm mat!


En kall citronsås med zest, saft, lätt crème fraiche, salt, vitpeppar och socker. Fräscht! Medan vi satt och åt så fick vi besök igen...


Ja, är hon inte instängd så är hon utestängd och det går ju inte heller... Tur att hon kan banka på rutan! 

Den här helgen har ju gått rasande fort och nu väntar en vecka med rätt mycket jobb och det ska nog också gå bra. Jag har bara svårt att slita mig från solen så jag får väl jobba morgon och kväll! Fortsatt trevlig kväll och sov gott alla glada! :)

Mord, mat och motion!

Mysig morgon blir det automatiskt när man vaknar med en go' 4-åring i sängen! Hon fick, helt naturligt, en kort längtan efter mamma och pappa men när vi steg upp för att äta frukost så var det som bortblåst igen! Hon är bara för fin att ta hand om - inga problem någonstans! Ja, hon testar ju vart gränserna går men konstigt vore det annars!
 
Efter en kort stund i soffan med filmen "Bilar" så gick vi ut för att spela Boccia innan hon skulle bli hämtad. Ja, jag har köpt ett litet där det fanns gula bollar... Hon äääääälskar ju gult! Och spelade också riktigt bra! Tyvärr fick hon syn på en mordisk upplevelse i närheten av spelplanen:
 

Här har myrorna med samlad kraft anfallit en daggmask som kämpade för sitt liv. De bet sig fast och jag tror att den bara levde i ena "änden"... My blev förskräckt och krävde att vi skulle rädda den...


Här har jag på hennes order flyttat den till bron men en av myrorna vägrade släppa taget! Något större liv var det tyvärr inte i masken... Vi beslöt oss för att lägga den i rabatten och My lovade att hon aaaaaldrig skulle glömma den! 


Lite eftertänksam... Ja, man blir ju det när man varit med om en begravning... Men så kom mamman och pappan och då var det bara glädje igen! De skulle iväg till morfars idag och My hade tagit på sig bästa klänningen!

Själv klädde jag ner mig och åkte för att köpa blomjord. Idag har det varit plantering för hela slanten och jag har satt ut så mycket som jag vågar. Men man kan ju bära in eller lägga över så resten blir nog nergävt imorrn! Jag chansar!


Och på eftermiddagen blev det paus och då kom Anna förbi en stund! Trevligt! Maken kom också hem efter att ha varit hos farfars så vi fick en gemensam kaffe i solen! Tyvärr (eller glädjande nog?) dök det upp lite moln så att jag kom mig iväg på en motionsrunda! 


Gick hyfsat idag men jag har lite svårt med syresättningen. Om jag springer en kilometer och sedan går hundra meter så kan jag springa igen. Det är som att luften tar slut. Men det blir bättre och bättre - bara att hålla i! Skrållan hälsade mig välkommen hem! Eller så ville hon bara att jag skulle bjuda henne på snus? Nääääeeee...


Och om ni undrar hur det gick med dynorna så kan jag berätta att de nu är utbytta mot några riktigt färggranna! I beige... Haha! Det får bli blommor i färg istället!


Fast jag inser att många av blommorna jag planterat också är vita... Vilken färgsymfoni det blir i år... Här ska jag rikta ett tack till finaste svärmor som gav mig pengar till födelsedagsblommor! Det blev vita Solanum (Potatisblomma) på stam framför bron! Fiiiint! Tusen Tack! 


Och för att ni inte ska tro att vi äter renfilé hela tiden så publicerar jag kvällens middag! Nyhléns färska korvar med sallad och förvälld spetskål med en klick smör... Jooo, väldigt gott! Och framför allt fanns allt hemma i kylen! Jag hade ju tänkt fisk idag men glömde ta upp och då fick det bli så här.
 
Nu sitter vi fortfarande i uterummet och myser, bloggar och ser friidrott på TV! En ganska behaglig tillvaro! Ha en bra lördagkväll alla så hoppas vi på sol och mer plantering imorrn!
 

Fredagsmyyyys!

Jobb och nöje i en salig blandning - och under en gnistrande sol! Den gör det enkelt att leva! Började dagen med möte inför ett kommande jobb som kommer att bli hur trevligt som helst!
 

Ni som ännu inte anmält er till Entreprenörsdagen 31 maj - gör det! Det finns platser kvar och är en eftermiddags- och kvällsaktivitet där man bl a får chansen att lyssna till Pär Johansson från Glada Hudikteatern! Nätverkande, middag och underhållning av både Färdtjänst med Peter Fjällström samt undertecknad i sällskap av bästa Åsa! Kommer att bli hur bra som helst! Allt för endast 395:-!
Läs mer och anmäl er på: http://entreprenorsiskelleftea.se/
 
När jag var klar där råkade jag gå förbi min alldeles utmärkta optiker "Klarsynt", eller f d "Optiker Burman". De är så suveränt professionella, har så bra service och snygga bågar! Och det här får jag inte ens betalt för att säga. I love them anyway! Glädjande nog hade de visning idag och det kan man ju bara inte motstå...
 

Se där! Här har ni mig med mina nya vänner Jim och Mick från Belgien som representerade "Theo Eyewear"! Glada, pigga och pratsamma! Som jag! Haha! Plus i kanten för att de noterade att jag hade Leica-optik på kameran! 

En kompis till Jim har nåt ställe där de arrangerar Stand up-kvällar och även tar emot komiker från andra länder så nu är jag nerbjuden till Antwerpen! De ska också vara mina nya agenter... Thank you boys! Oj, vad de ska ångra sig... Och bågarna jag testade var helt perfekta! Kanske något att satsa på längre fram? När jag ska åka till Belgien? Nice meeting you!


Sedan hem och forsätta gräsklippningen! Maken hade startat och bara framsidan återstod. Det är ju min favoritklippning så jag njöt (jo, man kan väl göra det första gången på säsongen?).


Åkte också och handlade, köpte blommor till krukorna och även dessa dynor som maken kanske tyckte var helt förfärliga men som får vara hemma på prov tills imorrn. Alla blommor går i vitt och rosa så det kan bli snyggt... Eller? Ja, jag är inte helt säker ännu!


Därefter var det dags att hämta kvällens gäst: My! Här är hon på väg till min bil med väskan packad och matchande handväska i näven! Välkommen till oss vännen!


Här fick vi en bild av söta syrran (så fin ikväll!!!) som fick chansen att gå på Bryggargatan med sin man och testa deras nya meny! Och jag har fått bilder hela kvällen så att snålvattnet runnit... Måste dit!


My fick minsann hjälpa till att färdigställa kvällens middag! Här gör vi potatissallad och hon provsmakar tomaterna! 


På plats i uterummet! Hon ser ganska nöjd ut över salladen!


Eller så var hon bara glad över att få se Barn-TV under middagen? Haha!


Grillade fläskfilé och allt blev så gott! "Den här maten var god", sa My! Man tackar! 


Sedan hann vi busa och ta lite roliga bilder som vi skickade till mamman och pappan! My gick också in och fortsatte att tömma sin väska på kläder som hon skulle byta till...


Vad tror ni om den här outfiten? Inte i samma klass som sin mor ännu... Men här har hon också hittat en kikare, slagit sig ihop med maken och blivit:


Fågelskådare! Ett hårt jobb för en ung dam som mest hörde fåglar som skällde... Vad kan det vara för fågel? "En trana, tror jag", svarade hon! Haha! Hon blir inte svarslös...


Men man blir trött av att skåda fåglar så lite fruktsallad och glass smakade bra när det blev paus för dessert.


Fina My! Som snart också ska bli storasyster! Såååå roligt!
 
    
    
Sedan drog hon igång jobbet igen! Och det är minsann inte lätt att få mössan att sitta rätt väg...


Men det spelar ju ingen roll eftersom hon är så söt ändå! 


Vi avslutade med ett parti kort! Inte lätt att veta hur spelet gick till men jag förlorade ändå varje gång... "Jag är bäst på att vinna!" förkunnade hon stolt! Joo, jag märker det... 

Nu har vi läst lite saga, sjungit och pratat en stund innan det blev godnatt! Ska bli gött att vakna tillsammans imorrn! En härlig dag med mycket Myyyyyyys!
 

Sol och firande!

Fantastisk dag, skrivjobb i solen och sedan iväg på eftermiddagen för att fira mina föräldrar!  Igår blev mamma 76 och idag pappa 81. Ganska praktiskt att de fyller år dagen efter varandra och jag brukar försöka turas om att åka hem på rätt dag. 
 

Glad mamma!


Och glad pappa! 


De hade fått en så rolig present av min faster och hennes familj. En fågelbok med alla läten inspelade så att man kunde försöka känna igen dem även på "sången"! 


Nån skäggmes hade de inte sett - men nu vet vi i alla fall hur den låter! 

Och pappa fick skissa lite på ingressen till sin bok. Jag vill ogärna skriva texter i den eftersom jag tror att han vill ha sina egna ord. Jag är ju bara redaktör i det här fallet och snart är vi faktiskt klara! Ser ni hur han lyser upp när vi jobbar med boken nån stund? Väldigt roligt!
 
De blev också väldigt glada över blommorna och över fina verser som de fått. Särskilt avslutningen i den ena: "För vem skulle blommorna blomma - om ej för dig!". Pappa älskar verkligen vackra blommor - och mamma sköter om dem med van hand! En bra combo!

Åkte sedan hem för att byta om och direkt på 360 för ett pass Indoor Walking! Idag var vi inte många själar i det vackra vädret men vem bryr sig. Jag gillar ju att ta ut mig med jämna mellanrum!


Och så här galet glada var jag och Anki innan passet! 


Efteråt var jag så slut och genomblöt av svett att jag inte ens kunde hålla telefonen stilla. Ni ser ju också att halsbandet sitter som fastklistrat... Haha! Men vi var jädrigt nöjda med oss själva och det är huvudsaken! Åkte också förbi hemma hos Anki sedan och kollade nya tapeterna! Såååååå coooola! Det blev supersnyggt!

Nu blir det inte så mycket mer idag. Ska skriva ett par mail och göra klart en text innan det är dags att krypa i säng! Tack för en fin dag och härliga upplevelser!
 

Slitsamt...

Den var här igen... Hoppas inte att det är sista gången. För säkerhets skull utnyttjade jag den till max! Ja, ni fattar. Soooolen! Älskar att vara ute när det är så här underbart vackert! 
 

Björkar mot blå himmel! Lovely! Eller ska jag kanske reprisera VK:s rubriksättning för några år sedan: "Säkert vårtecken - Björklöven utslagna!" Haha!

Utsikten åt andra hållet var kanske inte lika vacker men jag tog mig i kragen (eller i foten) och gjorde en oerhört behövlig fotvård ute på altanen! Resultatet:


Fötterna! Det här kanske är lite äckligt?

Det där med fötter väcker ju blandade känslor. Jag minns när vi skickade julkort av våra bara vinterfötter med "God Jul" skrivet på tårna - det var inte helt uppskattat... Samtidigt kan ju fötter vara något oerhört sensuellt för andra. Mina är nog inte särskilt snygga och ni ska vara glada över att jag inte visade upp hälarna... Haha! Men nu är de i alla fall omhändertagna, slipade och mjuka som babystjärtar! Jaa, typ...


I eftermiddag fick jag spontanbesök av Anna som kom och drack lite kaffe - ute i solen! Ja, hon gillar också den! Och jag gillar både henne och den! Jag tycker att man har blivit sämre på att hälsa på och dricka spontankaffe. Det är ju väldigt trevligt!

Lite jobb och naturligtvis också träning ikväll där jag svettades floder under Ankis hårda ledning! Jag älskar den! Visst skulle man kunna träna hemma - men när någon jagar på en så ger man mer! Nu ska jag gå igenom lite mail och förbereda för morgondagen och sedan kanske se lite TV. Har mycket som jag ska hinna imorrn så jag hoppas nästan att det är lite mulet. Men bara nästan... Haha!
 
Njut av den här tiden om ni kan! Den är ju bara nu!
 

Back again!

Efter en dags uppehåll i så är solen tillbaka igen! Ja, det kanske är en onödig upplysning för alla som vistats i Skellefteå idag men va fanken - den gör mig glad och det räcker! Började dagen med att sätta mig ute med hårdrockstexten till bandet "The Bedlam Vault". Riktigt bra låt har de skrivit och efter en stund hade texten också ramlat på plats! (Och nej, den är inte på bondska! Haha!)
 
Vill ni lyssna lite på dem, klicka här: https://soundcloud.com/thebedlamvault#play 
Den nya låten heter "Surrender" och jag ser fram emot att få lyssna när de sjungit in den! Kul uppdrag att lägga till övriga ovanliga! Och extra glädjande att få bedömningen "skitbra" av bandet! 
 
Sedan bar det iväg till 360 och lunchträning med Indoor Walking! Ja, man kan kanske tycka att det hade gått lika bra att gå utomhus idag men att få ge kroppen en sån genomkörare på 45 minuter är "råvärt"! Bra pass idag!
 

Åkte därefter iväg till Kvantum där det skulle inhandlas plantor till bra pris. Svägerskan hade beställt och eftersom kassakön ändå ringlade lång passade jag på att även handla lite själv! Men nu måste man väl plantera också... Tänkte inte på det...


När jag kom hem lyste den här underbara och jag valde att luta mig tillbaka en timme i solstolen! Man måste utnyttja dagar som den här. Om man kan! Jag har ju förmånen att ofta kunna välja arbetstider och ibland känns det bättre att jobba på kvällen.


Fixade sedan god middag till maken eftersom vi idag har vår egentliga bröllopsdag. Presenter har vi valt bort sedan länge men mat njuter vi av båda två! Stekt marulkskind på en bädd av smörfräst purjo, sparris och timjan. Enkelt men sjukt gott!


Ja, han blev väldigt nöjd! Skönt att sitta i uterummet i kvällssolen! Men jag ser en del träd som skuggar och nog måste kapas ut... Kanske önskar mig det i födelsedagspresent? Annars får jag väl ta fram bågsågen... Haha!


Gött med fisk! Marulkskinden är fast i köttet och hade nog också gått bra att grilla. Får testa det nästa gång jag köper!

Ja, jag tyckte själv att det var gott! Ett bra sätt att fira!

Och nej, ni behöver inte gratulera igen - 19 år är ju inte särskilt jämt. Nästa år kan ni däremot skicka presenter och pengagåvor! Haha! Ja, det blev en bra dag och jag hoppas att den stora lampan även lyser imorrn! 
 

Måndagsmys!

Bra avslutning på den här dagen också! Man kan väl säga att stämningen höjdes och nådde toppen ikväll när jag träffade två f d arbetskamrater på middag! Vi brukar ses med lite ojämna mellanrum och fast att vi inte jobbat tillsammans sedan i mitten på 80-talet så känns det alltid som om man fortsätter där man var sist. Prat, skratt, goda minnen och nya händelser i en salig blandning!

Ja, vi var alltså toppenkassörskor en gång i tiden på ICA i Skelleftehamn! Oförglömlig tid i livet - kanske måste ta upp karriären om jag får för lite jobb framöver?
 

Tina och Karin i solen på Bishops uteservering! Ja, det blev bara mineralvatten ikväll men man kan väl säga att vi inte behöver alkohol för att våga prata... Haha!


Caesarsalladen smakade gott och man får väl säga att vi fick lite bonusväder! Ljuvligt att kunna sitta ute och kasta av sig jackan! Så ska det vara!


Och här är jag och Tina förhållandevis lugna... Fast egentligen såg det nog mest ut så här:


Gapflabb... Guld-Lasse Nyström firade hustruns födelsedag med familjen vid bordet precis bakom oss och jag hoppas inte vi skrämde iväg er... Nej, de skulle hem för att äta tårta! Sa de i alla fall... 


Sötaste spanet ikväll var den här farbrorn... Han hade hämtat pizza och fick vänta länge på att bli insläppt... Hade han egen skylt? Torsten?


Bra att ses och ta lite bilder på varandra! Medan Tina beställde kaffe så hade vi lagt upp en ny, snygg profilbild på hennes instagram! That's what friends are for! Ja, hon blev nöjd! 


Ja, mitt signum är väl desserter så det är lika bra att erkänna... En chokladsockerkaka med glass och jordgubbar. Lite kompakt - och mest lik ett par skivor blodpudding - men vad gör man inte för att få i sig lite socker? Haha!


Och Karin, som är mycket yngre än oss, hade skaffat glasögon! Haven't we all? Snygga! Enda skillnaden är väl att du bara ser yngre ut hela tiden... Hur gör du? 

Supertrevligt, roligt, varmt, gott - en härlig kväll med två underbara människor! Så kul att ses och nu när vi också prelbokat lunch i augusti så blir det väl rekordmånga träffar det här året? Det gillar vi! Sov gott alla glada så ser vi fram emot mer hårdrock imorrn!
 
PS. När jag kom till bilen hade jag och ett par bilar till fått vita lappar på vindrutan. Jag visste ju att det inte kunde vara P-böter så jag kollade. En liten hopvikt lapp med små bilder på leksaker som inte får plats på min blogg av sedlighetsskäl... Intressant. Undrar hur de väljer ut vilka bilar som ska sättas på? Nej, förlåt, vilka bilar som de ska sätta lappar på? 
 

Måndagsblues...

Läste någon annans inlägg på FB och kände igen mig. Måndag, halvkallt och mulet, lite låg, rastlös, o-arbetsvillig... Blues! Vad gör man? Ja, man kan ju pigga upp sig med att gå ut och äta ikväll med ett par tjejkompisar jag inte träffat på länge! Det ska jag göra men hela dagen måste ju går först...
 
Alltså varvar jag jobb med fönstermålning. Blir jag gladare? Nääääeee...
 

Om det blev snyggt? Låt mig säga så här: Mitt estetiska sinne och min gnutta pedanteri har väl inte slagit några volter av glädje... Det är å andra sidan inget i min kropp eller själ som nånsin jublat av just fönstermålning... Men nu är i alla fall framsidan klar. Både utsida och mellan. Kluddigt men klart!
 
Och naturligtvis måste ju de målade fönstrena komma med på bild! Men varför? Nu ser jag bara massor med saker som jag också borde göra... Maken också. Han har redan haft upp det där med fönsterbläcken... 
 
Nej, nu återgår jag till jobb ett tag och ämnar skicka ett par fakturor! Det brukar pigga upp! Och betala momsen... Det är inte särskilt kul! Får väl inse att man inte kan vara glad jämt och att det här är en "mellandag" - både vad gäller vädret och humöret. Kommer solen fram så tror jag det lättar - men man kan ju aldrig veta säkert... 
 
Oj! Nu fick jag ett mess som gjorde mig glad! Och en fråga om att skriva text till en ny hårdrockslåt! Den här måndagen kanske inte är så tokig i alla fall! Haha!
 
 

Sommarsöndag!

Fjärde fantastiska dagen! Tänk om vi kunde ha det så här i åtminstone tre månader? Klart att man skulle vara mer laddad när hösten kom! Jag tycker att allt känns enklare och att det t o m går bra att jobba lite ute och inte bara ligga stilla. Jag har fortsatt målningen eftersom jag såg att det också gick att kombinera med att sola ryggen! Synd om grannarna bara som fick se mig i bikini halva dagen... De drog för övrigt ner persiennerna. Jag förstår inte varför? Haha!
 

Idag var det fönstren som fick ny lasyr. Jag gillar lasyr. Jag gillar inte brunt. Jag gillar inte bruna fönster heller - men va fanken ska man göra? Byta... Dyrt...


Efter! Som nya! Vaddå ingen skillnad? Titta ordentligt då. Det tog flera timmar och jag har inte hunnit hälften av alla fönster... Ja, jag erkänner. Jag målade bara de som var i solen... Haha!


Jag gjorde t o m ett studiebesök uppe på taket! Och ser med glädje att maken nu lagt igen helveteshålet med ny beläggning och snart är klar med hela reparationen! Otroligt bra jobbat!!!


Och maken gjorde ett studiebesök nere på backen! Men bara för att kapa till mer ytpapp. Han ligger inte direkt på latsidan!


Det gör däremot katten... Skrållan har bara gått mellan och kollat vad vi håller på med...


Middagen blev en enkel sallad med rester av grillkött och korv. Med lite soltorkade tomater, fetaost, oliver, sparris och avokado blev det riktigt bra!


Lyxade också till det på altanen genom att ta ut TV:n i uterummet. Här kunde jag sitta ute i solen och samtidigt se hockeyn! Men det såg lite mörkt ut - både på skärmen och resultatmässigt! Synd för Finland - nu hoppas vi på Sverige ikväll!

Har laddat med en löprunda som faktiskt gick lättare idag. Skam den som ger sig - bara att vara ihärdig! Underbar dag - nu fattas bara en dusch och VM-Guld!
 

Sommar 3 - Pingstafton!

Ännu en helt fantastisk dag! Så roligt att värmen kom när också helgen är här - annars brukar det ju inte sällan vara det omvända. Jag har njutit av dagen och ägnat mig åt mera målning och lite glassande i solen! 


Idag var det Adirondack-stolen och en bänk som fick ett nytt lager färg! Fast det är lasyr som blir mer och mer täckande för varje gång - ett bra sätt att slippa skrapa... 

Tog sedan en paus i solen och det är inte helt bekvämt att sätta på sig bikinin... När ska det nånsin bli det? Jo, 1991 var det helt OK men sen har det inte stämt riktigt... Haha! Ja, jag har ju tappat fyra kilo men det syns då fanken inte heller... Men jag har börjat bry mig mindre och det är ju också ett bra tecken!

Tog i alla fall en löprunda där jag blandade och gav... Väldigt varmt! Och väldigt trött blev jag. Och oerhört svettig! Men nöjd eftersom jag behövde bränna lite kalorier inför kvällen!

Pingstafton för 19 år sedan var nämligen dagen för vår vigsel efter 15 års noggrant funderande! Det året snöade det ett par dagar innan och vi fick ha björkarna i garaget för att de skulle slå ut. Idag har det verkligen varit ett drömväder för alla brudpar! Vi firar ett par dagar i förväg eftersom vi är lediga. Rätt datum är egentligen den 21 för den i intresseklubben som vill anteckna... Haha!

Vi avslutade i alla fall den här underbara sommardagen med att gå ut och äta på Bryggargatan! Och när jag parkerade upptäckte jag att vi hade gott sällskap:


Framför oss stod nämligen min gamla bil... Såg lite sliten ut! Tur att jag bytte.


På plats i restaurangen! Eller i utomhusdelen där det var helt magiskt ikväll! Vi hade inte kunnat pricka mer rätt!


Bara att njuta! En riktig utlandskänsla när solen också låg på!


Här sitter vi och väljer och vrakar... Det finns mycket gott!


Startade med lite gott i glaset och en tallrik charkuterier med bröd och ost. Alldeles utmärkt gott och en perfekt starter! 


Och på älven har gummibåtarna kommit fram och det gled förbi några medan vi åt. Massor med människor samlas nere vid älvsbrinken och jag tycker att det blev så fint med trapporna och trädäcken.


Det var kanske en lite vintrig meny men jag vet ju att de är bra på fisk så jag tog en bouillabaisse som var väldigt god - men kanske onödigt varm en sån här kväll...


Maken tog laxen och den färska sparrisen var ett utmärkt tillbehör! Gott men mättande!


Fortfarande så fint längst älven och nästan spegelblankt. 


Ja, vi var sjukt mätta men om man går ut för att fira så vill man göra det ordentligt - därför tryckte vi också i oss en citronpaj... Vilken tur att jag har rört på mig idag!


Annars fanns det närgångna gäster som inte hade haft något emot att rycka in...


Tack till maken för en alldeles utomordentligt trevlig kväll med god mat och Grattis på Bröllopsdagen i förskott! Det här ska vi göra om! Nästa år är det ju jubileum - Porslinsbröllop! Men jag vill ju inte gärna vänta ett helt år innan vi äter igen - även om det skulle vara bra för bikinin... Haha!

Nu rundar vi av kvällen med att ligga i soffan ochkika på schlagerfestivalen. Precis lagom jobbigt! Ha en fin fortsättning på helgen alla!

Sommar 2!

Hoppas få skriva den här rubriken måååånga gånger! Det är bara för härligt! Vaknade tidigt men såna här dagar kan man bara inte somna om. Jag hade ju lite planer på uteaktiviteter. Det var jag inte ensam om!Maken håller på att reparera taket och han har god hjälp... Men Skrållan! Du måste ju göra nåt! Hon bara maskar...


Tror att de till slut valde att gå skilda vägar... Kanske lika bra! Arbetsvägran är inte OK Skrållan!


Ja, jag var ju faktiskt upp på taket och tittade. Detta tack vare denna hyfsat robusta trappa som maken byggde för fler år sedan. Förr hade vi bara en stege och med min svindel så tog det väl nästan tio år innan jag vågade mig upp på vinden första gången... Benen skakade! Nu känns det betydligt bättre men den här höjden är kanske max!


Fick främmande av det här "brudparet" som idag firade 61 år som gifta! Respekt! Vi fikade lite ute i solen innan jag åkte för att köpa färg och hinna på ett möte.


Maken då? Jo, han höll till på taket men jag gillar inte att hålet han håller på med bara blir större och större... Du skulle ju laga det? Nåja, han var glad så jag lät honom hållas!


Varmt var det i alla fall så han fick sprätta en kall och ta en paus! Ja, det här är det närmaste kalla man får när man håller till på så höga höjder... Haha! 


Själv har jag ägnat mig åt målning av utemöbler. Den här gruppen har maken gjort och den är jättefin - men saker med så många ribbor bör inte tillverkas... Och måste de finnas så ska de i alla fall inte målas om! 


Tror att det här projektet steg mig åt huvudet... Haha! Eller så har jag fått solsting eller nåt. Ja, det tog i alla fall en stund och det känns i ryggen att man stått som en krok - men till slut var det klart! Och hur gick det för maken?


Still in the "hell hole"! Men det börjar tätna nu...


Precis när jag var klar fick jag besök av finaste Anna som var lika sugen på kaffe som jag! Anki kom också förbi och hon hade gärna fått kaffe - men tyvärr dricker hon inte den här typen av rävgift... I love it! (säger jag nu när jag är inne på kopp nr 18 för idag...)

Men ni ser ju hur välmående jag är? Så nog är det bra med kaffe! Haha!


Anna måste ha druckit ännu fler koppar som fortfarande kan gå ner i brygga... Kaffe ska kanske bli min nya diet? Fast det har ju å andra sidan varit min de senaste åren och det har ju inte gått särskilt bra! Jag kan inte ens vika händerna så här...


Sommarkänsla kräver dock sommarmiddag i uterummet! Tur att inte maken hakade på mitt förslg om pizza... Det blev istället sallad med haloumi, soltorkade tomater, rostade solrosfrön, sockerärtor och annat gott!


Grillad fläskfilé och Nyhléns färska chorizokorvar! Förvällde också vit sparris som serverades med brynt smör... En ren naturprodukt! Måste alltså vara helvetiskt nyttigt! Haha!

Nä, det blev som ni ser ingen träning och jag har lite dåligt samvete för det... Känns som om jag skulle kunna gå ut nu men det blir förmodligen en runda imorrn bitti istället! Och sen lite mer målning och inköp av ny torkvinda! Här ska tvättas! Inget gott som inte har något ont med sig... Tjolahopp!
 

Sommar!!!

Vilken underbart härlig dag! Har njutit så mycket av solen att jag t o m glömt ta en bild av den - så nu slipper ni en helt meningslös bild på himlen... Haha! Har haft en riktigt bra och ganska fullspäckad dag. Och träffat en massa roliga och glada människor!

Började dagen ute eftersom maken var igång med lite praktiskt arbete och jag gärna ville heja på honom så att han inte skulle tappa modet... Jag är inte alltid så hjälpsam - men snäll! :) 
 

I rabatterna börjar det dyka upp lite växter. Jag är ju ingen större trädgårdsmästare men tycker det är kul när saker och ting blommar. Här har det denna sommardag kommit upp en julros! Och för er som är lite mer kritiskt granskande så kan jag också bjuda på en matta av ogräs runt denna stackare... Haha! Funderar faktiskt starkt på att gräva bort rabatterna på framsidan. Känner numera ett större sug efter grus och sten... 

Drog sedan iväg på lunchmöte och när jag kommer fram till rondellen så ser jag att någon hade haft lite otur med skyltarna...


Hoppla! Och jag som alltid brukar slänga mig ut i vänsterfilen för att köra om hela kön... När jag tittar på bilden så ser jag ju vems fel det är: Borks... Haha! Fast han stavar väl med två o? 


Till vår kompis Urban säger jag att det nu är någon som har slagit dig i hög höjd! 


Jag skulle ju på Nordanågården för en trevlig lunch! Och där tog Anders emot och vi pratade lite om mingelbilder. Konstaterade båda två att det är trevligare att se folk när de är nyktra... Därför får ni en bild på Anders och även på min lunchkompis:


Bono! It's a beautiful day! Nja, det kanske ska erkännas att detta är Pär Johansson, mannen bakom importen av http://japanskaknivar.se/ Gå in och kika på hans sida! Fantastisk kvalitet! Idag var det dock inte knivarna som gav oss anledning att träffas - vi har ett projekt igång som nu ska skärpas upp. Det här kommer att bli så bra! Vasst! Haha!


På vägen hem kom jag på att jag fortfarande hade vinterdäck så jag ringde Forslunds som frågade om jag kunde vara där på 10 minuter? Självklart! Jag tror egentligen han skojade men jag varnade honom innan att jag är väldigt impulsiv... Haha! De fixade i alla fall sommardäcken som jag lagrat där och sedan blaskade jag av kärran i tvätten. Nice!

Åkte hem för att gå igenom mina anteckningar, sjönk ner i soffan och kände hur tröttheten började ta överhanden... Kanske skulle jag bara vara hemma och mysa och strunta i träning... Men NEJ! Lika bra att kasta sig iväg! 


Hann ett par ärenden på stan (i tajts!) och sedan på ett pass Indoor Walking som idag var så djuriskt jobbigt! Kan det bero på att jag också körde en kvart innan 45-minuterspasset började och att jag fortfarande har träningsvärk sedan igår? Kanske. Skönt som fanken var det i alla fall efteråt! Höll på att haka på ett pass Crossfit - men sansade mig. Tur! Istället fortsatte jag min turné i träningsbyxorna och åkte för att helghandla!


Kan berätta för gympagruppen att det här är Spetskål och inget annat. Kålrabbi är en grönsak som ser ut som en boll med taggar. Nu vet vi! Köpte ett par som jag tänker snaska i mig!

Träffade också Leif och Åsa på Maxi - vilket var typ hundra år sedan - och det var oerhört trevligt! Nu måste vi åka dit  snarast för att se deras nya familjemedlem Rex - en sååååå söt Golden Retrivervalp! Jo, jag såg bilder! Livsfarligt... Tur att vi har katt och inte kan haka på hur som helst!
 
Ja, matshoppingen gick bra men när man kommer hem tycker jag att det verkligt jobbiga börjar... Man måste rensa ur kylen på gamla rester och saker som dött eller fått nytt liv... Rensa i förrådet där vi förvarar rotsaker och torrvaror när jag behagar bunkra - vilket brukar vara jämt... Sedan var det diskat i diskmaskinen, torr tvätt, upptinade grytbitar i kylen... Ja, nu har vi i alla fall en fantastiskt god gryta att äta imorrn! Såg sedan slutet på hockeyn och den helt fantastiska straffen så nu känner jag mig tillräckligt utpumpad och nöjd för att slänga mig i duschen för vidarebefordran till sängen! Sov gott alla glada!
 

Dagen efter...

Man behöver tydligen inte partaja för att känna sig lite "bakis". Det räcker bra med att jobba länge och sent! Kändes jättebra när jag kom hem igår och efter bloggandet låg jag vaken eftersom det alltid är svårt att "stanna av" när man varit igång så där mitt i smeten. Klockan blev säkert 02.30 innan jag somnade. Och idag slog jag också ett nytt rekord och sov till 12.40! Helt otroligt!!! Förmodligen behövde jag de timmarna.
 
Idag har det därför inte blivit lite mycket som jag hade tänkt. Pysslat lite här hemma, lagat mat till kvällsarbetande mannen, ringt och mailat lite för att planera kommande jobb, laddat hem Google Chrome (eftersom Gmail slutade funka), klickat hem (jo, de heter väl så nu?) lite kläder till mig och Åsa inför nästa show (snygga klänningar!!!), tränat mig hur svettig som helst och till slut landat på ett kort besök hos syrran!
 

Finaste My var lite upptagen med att spela Pippi Långstrump "på pappas Nexus"... Ja, leksakerna ser inte ut som förr men är säkert lika pedagogiska! Hann surra med syrran vilket alltid känns bra och även planera med My om översovning nästa helg! Hon bestämde redan nu att vi skulle göra fruktsallad - utan apelsiner, men med blåbär. Så där ja!
 

Hann också en sväng på Moröhallen för att hämta paket och passerade den nu framtinade husvagnen som hyrs ut om man har med egen kvinna! Man kanske skulle ta med mamma... Haha! Nu verkar det hur som helst inte ha gått så bra med hyresgästerna eftersom någon också gjort in hela taket... Kanske har gått vilt till - åtminstone där uppe.
 
Nu har jag bara dammsugit och tvättat en maskin (går otroligt mycket träningskläder...) och duschat. Ska bara mysa lite i soffan tills mannen kommer hem och det är dags att börja tänka på sömnen. Kommer kanske inte att gå lika bra som på förmiddagen... Tur att jag har en bra bok igång!
 
Ses imorrn alla glada! Det verkar bli sooooooool! :)
 

Vatten, vatten...

En blöt dag på alla sätt - utom det man kanske först tänker på... Haha! Ja, att det har kommit skurar uppifrån har säkert inte undgått någon men dagens jobb har också haft samma tema.

Började morgonen med att få besök av finaste Karin som ringde medan jag fortfarande låg kvar i sängen och sedan kom förbi på en kopp kaffe och lite skönt surrande! Ett alldeles utomordentligt sätt att börja dagen på och skönt med en vän som tar en som man är - i både morgonrufs och nattskjorta (som jag också hade spillt ägg på...)! Så roligt att träffa dig och så nödvändigt att bubbla lite om allt som händer i livet! Kraaaaaaaaaaaam!!!
 
Sedan bar det iväg tillsammans med världens bästa Fjällström till Umeå och den stora Vattenstämman med 450 deltagare från hela Sverige. Vi skulle sköta konferencierskapet och underhållningen under den gemensamma banketten på kvällen.


Ja, det är ett stort nöje att få jobba med ett sånt här proffs! Peter är en strålande ljudtekniker och en ännu mer magisk sångare - så jag njöt! Här sjunger han upp samtidigt som han rattar ljudet i rätt nivåer. Han är som ett kinderägg! Ja, han är ju trevlig också - men det har ni nog förstått!

450 personer betyder en fullsatt restaurang. Vi höll till i Äpplet i Folkets Hus som har suverän service, god mat och kanonbra personal! Skönt att också få träffa en bra serveringsansvarig för att synka programmet för kvällen. Vi höll alla tider så när som på tre minuter i slutet. Helt OK!

Här sjunger han upp på nära håll... Jag säger bara: "I feel good!"

När vi riggat klart tog vi en paus och gick på "Rost" för kaffe och en ljuvlig macka med salami och brie. Ett bra ställe som man önskar vi skulle kunna ha i Skellefteå också!

Tillbaka igen och här är delar av oss ombytta. Gissa vem?

Jodå! Och lika glad som vanligt i nya outfiten från Barcelona!

Folk på plats och ljudnivån steg till ett skönt surr på några minuter. Det var absolut ingen fylla men sååååå pratglada och nätverkande människor. De hade verkligen mycket att resonera om och jag fick faktiskt ta i (Jodå!) för att få uppmärksamhet. Men det gick alldeles lysande och jag fick massor med beröm för min glädje, styrka och energi! Kul! De gillade också att det var en stark kvinna som höll i trådarna och det tar jag som en stor komplimang! Det var t o m en man som sa att det i företagen idag måste in mer kompetens och mindre impotens... Haha!

Och Peter då... Han var bara så sjukt bra! Som vanligt! Här är kvinnan som anlitat oss och hon sa till mig redan när han började sjunga att "det här är en man i min smak"! Sedan bad hon också om en bild tillsammans med honom och det får man ju bjuda på!

Men jag tror hon hade svårt att släppa honom...

Och här satt bordet från Skellefteå med Ola Burström i spetsen! Kul att träffa er och att få ett sånt stort bifall när jag berättade att när man gör stora event i Umeå så tar man underhållningen från Skellefteå... Haha! Ja, jag var nog ovanligt självsäker ikväll men jag vet inte vad som flög i mig. Tyckte bara att det var så kul att jobba!

Härifrån fick vi också det senaste Skellefteå-Umeå-snacket som sägs ha dykt upp på Umebornas tungor sedan vi tog SM-Guldet: "Vet ni vad det är för likhet mellan Skellefteborna och diskmedlet Yes?" Svar: "Nu ännu drygare!" Haha! Ja, det kan vi bjuda på.


Här har vi hunnit fram till varmrätten som bestod av favoriten Torskrygg med brynt smör, blomkål, sidfläsk och brandad. Otroligt gott! Tartaren på rökt hjort till förrätt var också smarrig. Inget fel på maten den här jobbkvällen!

Sedan avslutade Emma och tog alla i herrans tukt och förmaning! En man från Göteborg hade då redan efterfrågat "bondskan" eftersom hans fru var från Vindeln. Jo, de hängde med bra i svängarna - även om jag fick ta i då och då för att höras.
Ta i? Emma? Låter otroligt men är alldeles sant!

Lyckligt hemma igen och nöjd efter en bra jobbkväll! Bra jobbat och bra kört Peter! Ett rent nöje!
 

Mode och jobb!

Kommentar på Facebook idag: "Det verkar som att alla tjejer utan självaktning lever med den felaktiga uppfattningen att träningsbyxor i våtdräktsmodell är högsta mode..."
 
Kommentar tillbaka: Man har väl på sig vad man vill! Och om vi kvinnor tycker att tajta träningsbyxor är sköna så använder vi såna - även om de kanske visar alla eventuellt oönskade former. Vi har ju också självaktning nog att visa att vi duger som vi är!
 
Nog om detta.
 
Har varit en sån där helvetisk dag där jag just jobbat klart! Startade upp redan i morse med fortsatt planeringsjobb inför kommande jobb och ett uppdrag i Umeå imorrn. Samlade också ihop alla papper och åkte till revisorn eftersom det är dags för moms!

Vid frukosten pratade jag och maken om mer trädfällning och bestämde att granarna på framsidan måste ryka eftersom rötterna nu går ända under grannarnas hus... Inte bra. Inte bra heller om de skulle blåsa ut! Vi ska nog leja bort fällningen av de största men den mindre skulle fällas idag. Då fick vi ett väldigt passande besök:


Farfars! Ja, jag borde väl kalla dem svärfars men sedan barnen var små har det blivit så här. Sture är ju en gammal timmerman så han fick rycka in och hjälpa till!

Han började med lite kvistning! Förmodligen också för att komma åt...

Maken höll i snöret för att den inte skulle falla åt fel håll...


Så där ja! Ingen match för en som kan sin sak! Tack för hjälpen!


De hade dessutom med sig färska wienerbröd som vi fikade i solen! Just den delen av dagen var inte alls särskilt jobbig! Men jag har varit lite stressad nu eftersom det är mycket på. Åkte iväg på möte och sedan ännu en utfärd till pappa och mamma!

Jag behövde gå igenom lite ändringar i hans dikter och en del saker måste man göra tillsammans. Jag fick dessutom äta goda biffar och fika mammas underbara kakor... Kändes bra att vara där ett tag och hinna prata om annat som är på tapeten. Nu ska jag göra klart boken så att han också får den i handen snart!

Ilade hem och sedan iväg på vårt roliga måndagspass! Den sista tabata-övningen är en rolig historia som måste dokumenteras. Man tränar magen genom att ligga på rygg, hålla ihop händer och fötter och snurra i cirkel runt på mattan genom att gunga upp och ner. Ja, det är jobbigare än det ser ut och faktiskt rätt kul!

Hemma igen efter ett svettigt och bra pass! Måste ta en bild bara för att retas med Oskar som tycker att jag tar bilder på mig själv framför en gran hela tiden... Men ser du någon gran? Haha!

Borde egentligen tagit en bild av mina träningstajts om jag ska återkoppla till starten på blogginlägget men det kom jag på först nu och det har ju blivit mörkt... Ibland klarar man inte att sluta cirkeln...


Här ligger i alla fall delar av granen! Maken gjorde ett bra jobb idag och hann t o m iväg med ett av släplassen. Det blir en hel del ris... Och jag har gjort ett bra jobb ikväll och skrivit klart både program och text inför morgondagen. Sköööönt.
 
Nu är jag dödstrött igen och ämnar duscha och gå till sängs! Tack för idag alla glada!
 
 
 

Jobbdag!

Har varit fullt upp idag och svårigheter med koncentrationen då solen var på sitt allra bästa humör. Det gör ju att jag försöker sitta ute och jobba och det funkar bäst när jag ska skriva texter... Idag var det mer planering på agendan och då måste man till slut flytta in - och längtande titta ut!


Läste DN när jag åt lunch och såg finaste Sofia Andersson-Lundberg i ett reportage om människorna bakom kulisserna i Melodifestivalen! Så roligt! Hon är tillsammans med några andra Trivselansvarig och tar hand om artisterna. Det har hon gjort på många turnéer och även deltävlingarna som gått hittills. Hennes uppgift är att sprida glädje och det gör hon verkligen! :)

I eftermiddag bestämde jag mig för en motionspaus och åkte ner för att lämna några sista saker till ungdomarna som firat Lisa hela dagen! Märklig himmel... Här blir det lite omslag i vädret.

Hej då finaste ni! Så roligt att vi har fått rå om er under den här långhelgen!

Och tack än en gång till Eva, Joa och Yvonne för gårdagens festligheter! Suveränt trevligt!

Jag tog sedan en broarna runt och här har jag hunnit till Lejonströmsbron! Den är fin även i detaljerna! Och löpningen går bra under de två första kilometrarna men sedan får jag varva med att gå. Men det gör ingenting. Jag är glad över att jag kommer mig ut och att det är så härligt ute!!

På bron kan man pausa en stund bara för att kika ner i vattnet. Det är hyfsat strömt!

Fin bro även på håll!

Och en och annan fågel som lämnade vattenytan på älven! Den här får ingå i min serie "Fåglar på håll som man inte kan se så noga"! Haha!


Och så här glad är jag när jag är ute! Jooo, det är säkert! Trots att jag verkar ha fått en björk i skallen... Haha!

Nu har jag jobbat hela kvällen och är bara hur trött som helst! Ska äntligen ta en dusch och slänga mig i säng! Tack för idag alla glada!
 

On tour 2 - Kalas!

Kan man kalla det turné om man bara åker till en annan del av stan? Joo, om man skriver blogg där man bestämmer själv så får man väl kalla det vad man vill... Haha! Lisa fyller ju 22 imorrn och valde att bjuda in oss alla till sina föräldrar på middag! Det tackar vi för eftersom det alltid är glatt och trevligt med förträffligt god mat! Det är härligt att båda familjerna funkar så bra ihop. Det gör allt så mycket enklare!
 

Började i alla fall med ett rökmoln på Vitberget! Tur att Joa har varit brandman... Haha! Nej, det var ingen fara, bara grillen som börjar vara på G!

Och finingarna tog emot! Känner sån glädje och stolthet över er båda två och vi är alla så glada att ni fann varandra! Kunde inte ha blivit bättre! Ni sprider så mycket kärlek och glädje omkring er att man blir helt lycklig!

Och bordet stod dukat i deras vackra hem! Hela huset är väldigt smakfullt inrett!

Här har maken också anslutit efter att ha jobbat nio timmar(!) utan mat! Det visade sig att det inte bara är Ulf och Oskar som är intresserade av stryktipset - Lisas mormor Yvonne spelar också! Det gick tyvärr inte riktigt så bra som vi hoppades...

   
Men maten... Oj, så god! Önskar nästan att jag hade sparat mig hela dagen men om man ser till mängden jag åt så kunde man nästan tro det... Haha! Grillspett, lax i paket, haloumi, underbar potatis- och bulgursallad och en fräsch salsa! Ja, innan dess hade vi också fått en förrätt med räkor, melon och lime... Jag älskar lime!


Och födelsedagsbarnet hon bara strålade hela kvällen! Eller fjäskar hon för att få många paket? Ja, det funkar i alla fall! Vi gillar henne skarpt!

Vi gillade också den här otroligt goda tårtan som Yvonne hade gjort! Livsfarligt god!

Ja, både jag och maken var med! Här har ni beviset. Man ser nästan hur mätt jag är? Och min snygga skjorta från Zara ser nästan ut som en sjukhusrock... Haha! Näääe, jag ska inte vara så hårt med mig själv men jag såg en aning blek ut.

          
Sedan var det paketöppning och Oskar är ju en riktig lustigkurre... Haha!

Han är också väldigt kär! Och väldigt bra på att slå in roliga paket! Det här är varken blommor eller sockertopp...

"Vilken trevlig kväll vi har haft"! Detta pensionärsliknande uttalade från Lisa ledde till kvällens största skrattanfall där vi inte kunde sluta...


Det torkades en och annan tår och jag tror att Eva var den som "grät" mest... Underbart förlösande avslutning på en härlig dag! Tack för att vi har fått vara tillsammans och Tusen Tack till Eva och Joa som stod för ännu en kalaskväll! Det här gör vi snart om igen!

Nu mina vänner, nu är jag så trött och mätt att jag bara ska soooooova! Imorrn blir det motion och jobb för hela slanten! God natt!

On tour - Önnesmark!

En riktig turnédag där vi startade upp tidigt! Hämtade Oskar och Lisa och drog iväg till pappa och mamma. Där vankades det en tidig lunch med:

Nystekt färsk strömming! Oj, så smarrigt! Inte ofta man äter det nu för tiden. Potatismos, grönsaker och röror med diverse fetthalt därtill gjorde oss ordentligt mätta!


Roligt att vara ute med fina Oskar och Lisa som gillar att hinna med både morfars och farfars när de ändå är hemma. Synd att maken jobbade idag men vi gjorde vårt bästa och fikade och åt även åt honom... Haha! 

Och fina Lisa i sitt nyfärgade hår! Sååååå snyggt!

Fina mamma! Hon verkar också ha gjort lite slingor? Grå? Ja, så där ser jag också ut i botten men jag vågar inte släppa fram det ännu... Tusen Tack för vällagad och god mat igen!

Fina pappa! Han har definitivt blonderat hela kalufsen! Kul att hinna träffa er en stund och prata lite. Pappa är inte så pigg och får vila lite emellanåt men är på hugget när vi kommer! Han piggnade också till ordentligt när det dök upp ett par nya gäster som var på väg hem från Umeå:

Myyyyyyyyyy med familj! Underbara glada, roliga och söta unge! Alla blir liksom upplivade när hon kommer in i bilden och hon sprider gracerna mellan alla!

Här sitter hon hos Lisa och har börjat anlägga lite nya grimaser när man tar bilder... Det smittar av sig:

Blääääääääääää! Haha!

Fina Malin och Martin! Kul att ni svängde förbi så att vi hann träffa er också!

Och här fick mamma låna min kamera och skulle fotografera mig. Jo, jag fastnade på bild! Jag och en hel del annat... Men snyggt jobbat!

My hann också busa lite med Oskar! Här har hon tänkt att hennes låtsashamster skulle flytta in i Oskars tröja... Men jag tror att den kittlas... Haha! Och Oskar har ju egentligen bara ögon för en tjej...:

Lisa... Ni är för söta!

Efter några timmar åkte vi den långa vägen (en kilometer...) till farfars! Här passerade vi "tjäänn" där de har röjt upp ordentligt! Nu ser man bönhuset på håll och även vattnet som tidigare varit dolt bakom skogen. Fint och öppet!

Farfar var igång med vedklyvning som jag tror han har som en lämplig "sticksöm".

Män och deras maskiner... Den gamla skogstraktorn "Stornallen" står bara där för att han ska kunna lyfta över stockarna till rätt sida av klyven...

Och farmor blev som vanligt sååååå otroligt glad över att träffa Oskar! Hon älskar sina barnbarn och visar det också gärna!

En titt på gullgossen...

...och mer kramar!

De var verkligen i fin form idag och hade haft främmande i omgångar hela dagen. Jag tror att det livar upp! Här fick vi också kaffe och mera kakor så jag tror att vi bör klara oss åtminstone till kvällen... Joo, turnén har fortsatt ända tills nu!

Jätteroligt att ha er hemma! Jag har verkligen inte hunnit jobba det jag tänkt de här dagarna men jobbet är ju kvar när de har åkt hem. Man får passa på att umgås medan man har dem i närheten!

Farmor hade också fler bilder ur serien med reklambilder för Norran. Den här är väl ganska avslappnad? SÅ här ta man igen sig med tidningen efter en hård dag!

Eller varför inte en paus i gungningen med lite läsvärda nyheter? Så sööööta barn!


Ja, vi passerade tjärnen även på hemvägen och jag stannade för att ta en bild av en Storspov eller nåt. Nån vadare var det i alla fall med lång näbb. Oskar kom med små tips om att det knappast blir några prisbelönta bilder genom bilrutan - men man vet ju aldrig? Ni ser väl i alla fall att det är en fågel? Haha!

Skjutsade ungdomarna till Lisas föräldrar och åkte hem för att ta mig ut på en behövlig löprunda. Tyvärr satte jag mig i soffan, sjönk ner och somnade i nästan en timme... Därefter var det bara att slänga sig i duschen och fortsätta turnén till Vitberget och Lisas kalas! Mer om detta i nästa inlägg!

 

Fransyska?

Har just läst Åsas blogg där hon skriver om sitt liv som föreståndare för ett Bed & Breakfast i Antibes. http://ivarsdotter.blogg.se/ Följ henne gärna! Och hon heter alltså inte Persson längre utan har bytt till Ivarsdotter. Detta utan att blanda in varken man eller präst. Hon har liksom sin syster bara bytt till ett alldeles eget och eftersom deras pappa hette Ivar så blev det Ivarsdotter. Snyggt! Ja, nu var det inte meningen att jag bara skulle skriva om henne - hon kommer förhoppningsvis också hem igen eftersom vi ska göra ett nytt projekt i Skellefteå tillsammans! Pass på så där före jul så ska ni få se! Ska bli kul! :)

Hur som helst så skrev hon idag om sitt jobb och jag inser att våra dagar nog liknar varandra en hel del. Här har det också varit fullt upp med disk, tvätt, matlagning, service och annat kul... Man kanske skulle öppna eget? Haha! Har också ikväll varit iväg och hämtat drygt 40 kilo kalvkött som jag beställt. Jag är nog lite gammaldags men jag har bara köpt två förpackningar köttfärs i mitt liv - resten har var "hemslakte'". Jag gillar att man vet var maten kommer ifrån.
 
Och eftersom det blev så mycket matfix senare så hämtade vi Thaimat på Pairats! Riktigt gott! Var den här maten har sitt ursprung vet jag inte men ingen regel utan undantag! Jag är ju inte mer än "männisch". Oskar har som synes just smakat de heta räkorna... Som inte alls var så starka!

Sedan dess har jag varit i köttfabriken! Här är en del av köttfärsen paketerad!

Jag är nog lite pedant när det gäller packningen. Vill gärna väga så att alla är lika stora och köper också dessa lyxiga påsar så att man kan pressa ut luften ordentligt och slippa det där förbaskade knytandet!


Och här kommer vi alltså till dagens likheter med Åsa. Nej, inte att vi båda är ett stycke läckert kött, men i den här lådan fanns det också en fransyska... Långsökt? Jomenvisst! Vad trodde ni? Att jag bara skulle leverera smarta kvickheter efter att ha packat kött i några timmar... Nääääeee...

Saknade dock maken som jobbade ikväll. Han brukar alltid skriva lappar på påsarna och när det gäller fransyskan så brukar paketen i frysen heta "Parisiska" eller nåt... Det är lite kul när man ska inventera förrådet! Nä, nu behöver jag verkligen sova! God biff på er!
 

Klämdag...

Vad har jag klämt in nu då? Jo, igår afton hängde jag med ungdomarna på sportaffären och lyckades klämma in min lekamen i en ny bikini! Not bad! Eller "För bad" kanske det ska vara! Haha! Ja, helhetsintrycket är väl "bad" men ändå inklämt och klart på något sätt! Jag kommer i alla fall at kunna sola och bada och det räcker! 

Måste fråga varför det aldrig syns några "bullar" på sidorna där bikinibyxorna slutar när man kikar på bilder i kataloger? Fick t o m en länk på mailen med en sida för extra stora storlekar (!) (hur vet de?) och där var det minsann modeller som var större än mig! Utan bullar... Va? Photoshop måste ha varit igång! Måste lära mig mer om det där programmet. Haha!


I morse fick jag besök i sängen precis när jag skulle stiga upp och med en sån här go kisse inklämd bland täcken och filtar så är det svårt att komma sig igång... Men jag var ju tvungen. Hade både frukost och träning att tänka på!

Först åkte jag och Oskar iväg för att köpa present till Lisa som fyller år på söndag! Vi ska fira henne imorgon kväll och det ska bli så trevligt!
 

Idag har hon använt en av sina presenter från föräldrarna och färgat håret! Lite ljusa slingor kvar av hennes eget hår. Så fiiiiint! Oskar har just sett en kråka eller nåt men det stör inte en modell och hennes fotograf... Haha! Vi tog också en match i Yatzy och så här glad blir man när man får fem sexor när man spelar "tvångs":
 

Galen? Typ!
 

Har också rensat frysen, för att få plats med allt kalvkött jag ska hämta, vilket ledde till att jag nu också har kokat lingonsylt. Man måste ju ta upp lite saker för att få plats med andra. Jag är verkligen som en hamster när det gäller frysvaror...
 
Och ikväll blir det hämtmat från Pairats! Ska bli gott att klämma i sig lite Thaimat som omväxling!
 

Regn och energi!

Vad gör man när vädret blir sämre? Jo, man ligger läääänge och håller sig sedan inomhus! Härlig start på en ledig dag!

Men jag drömde igen... Jag vaknar ofta till på morgontimmarna och när jag då somnar om kan det bli fruktansvärt rörigt! Kom inte ihåg allt men vi gjorde nån teaterproduktion hemma hos Mats Bohman. Skådisen Susanne Hellström var med och även Anki Lundberg i någon roll som sig själv. Dessutom var det någon stjärna som skulle medverka och när han kom in i det jättestora köket så skulle alla skratta... Även om han inte såg särskilt rolig ut. Han gick för övrigt ut och in hela tiden så man fick vara på tårna... Haha! Ja, man undrar ju vad allt betyder!

Men som sagt, mysdag i regnet. Oskar och Lisa kom hem till oss för lunch och det är precis som förr. Vissa får extremt mycket energi när de inte får vara "ute och leka"... Sonen ägnar sig gärna åt någon form av hopp där han klappar händerna under det ben som är i luften. Ja, det är hur jobbigt som helst men han är nog i bra form:
 
Eller vad säger ni? Han kommer väl att slå skallen i taket en vacker dag... Vi blev lite slamsiga och skrattade mycket. Försökte ta lite fler bilder på ungdomarna:

   
Oskar fick ha Lisas hår som mustasch men innan jag var klar hade han börjat larva sig igen...

Ni ser ju hur det slutade... Värsta gapflabbet! Men det är så skönt att de kan skratta och larva sig tillsammans! Man blir som lycklig i deras närhet! Finingar!

En match Yatzy kan man ju inte undgå att spela. Tror Oskar har fört traditionen vidare även till Luleå. Lisa var lite spänd...

Men Oskar helt oberörd? Haha! Ja, de hade inte behövt vara nervösa. De vann båda två med exakt samma poäng... Nu har de åkt till nästa föräldrahem för att äta middag. Jodå, de sprider gracerna tämligen rättvist!

Vi fortsatte att kura inomhus efter en shoppingrunda på Solbacken. "Och det är baaaara regn hos oss." Inte ens "Kungsörnen" verkade vara i någon vidare form...


Snart mitten på maj och man är fortfarande glad över att man kan göra upp eld i kaminen för att slippa vara så frusen. Men nog kommer värmen. Jag fick i alla fall så pass mycket energi av brasan att jag gjorde en god middag!
 

Sallad med gurka, paprika, avokado, sparris, physalis, parmesanost, surdegskrutonger, balsamico och stekt, skivad marulkskind! Oj, vilken god fisk!
Ett fast kött som nästan kan tas för kyckling på bilden. Älskar den!

Men nu får det kanske bli mer kött framöver. Har ikväll köpt en kvarts kalv som jag ska hämta imorrn. Bara att fortsätta grilla!
 

Kom med solen!

Vi fick bästa tänkbara gäster igår kväll! Så härligt att få rå om er lite under den här långhelgen!

Välkomna hem till stan Oskar och Lisa! Nu ska vi och Lisas familj dela på er de kommande dagarna och det är bara för mysigt!

Det blev en kvällsfika och lite surrande igår innan sängen. Skönt att ha er på plats i soffhörnet!

Och när jag väl lagt mig ringde Emilia och vi fick en lååång pratstund! Skönt att också kunna ringa hem när man behöver stöd och råd. Hon har ju tagit på sig enormt mycket jobb nu och har höga krav på sig själv. Jag vet att om hon bara gör allt hälften så bra som hon tänkt kommer det ändå att bli lysande! Andas djupt och ta en sak i taget gumman! Du är så bra!


Idag har det varit alldeles underbart väder och efter att ha skjutsat och varit en kort sväng på stan så satte jag mig ute för att jobba i solen! Jag gillar verkligen det även om man kanske inte ser allt så tydligt på skärmen... Ja, jag gjorde ett försök att ta bild av min spegling men den blev kanske inte den skarpaste.

Matshopping och andra förberedelser innan det var dags för kvällens Tabata-pass! Vi var inte många själar som dök upp idag. Var var ni alla? Stugor och ledighet? Nåja, Lisa hängde på och tillsammans med Anders och Anna-Lena blev vi fyra tappra som gav allt tillsammans med världens bästa Anki! Tusen Tack för ett suveränt pass! Igen!


Här är vi hemkomna igen! Nej, jag tränade inte i Emilias badtofflor... Och när vi bad Oskar ta bild av träningstjejerna så dök även Skrållan upp... Men hallå! Du har ju inte tränat! Hon är så sugen på att vara med på bild...

Medan vi var borta hade grabbarna dukat, fixat grillen, potatis och annat - och gjort upp eld i uterummet! Så underbart härligt med första grillkvällen där för säsongen!

Sallad med sparris, chilihaloumi, lammytterfilé och färska korvar! Så otroligt gott! Ja, jag tror inte att det hade smakat hälften så bra om vi suttit inomhus. Det är något speciellt med att sitta där ute. Jag tror att det är ljuset. Man blir liksom lycklig i hela kroppen! Jag passar på att ge maken en eloge för det bästa bygge du gjort!


Ja, ni ser ju! Så här glad blir man när man får ligga på en kudde i värmen och vara tillsammans med nästan hela familjen! I sommar ska vi se till att samlas alla - längtar efter att få hem Emilia och Abbe också! Snart så...

Nu blir det lite soffmys med hockey och sedan sängen! Underbart med helg mitt i veckan!

Gapflabb?

Ja, jag skrattar ofta och mycket! Och oftast är jag nog faktiskt också glad. Men inte alltid... Vissa dagar är man verkligen ingen "kung" och vissa saker tar ju mer ont än man tror - men jag lever med den övertygelsen att om man pratar igenom saker som känns svåra så går de snabbare över. Eller så förstår man åtminstone sin egen och andras reaktion bättre. Det är det man har sina fina vänner till. Att bubbla, fråga, ifrågasätta, få medhåll, få kritik - utvecklas! Det behövs. Åtminstone för mig som har massor med fel och brister som behöver förbättras!
 
Anledningen till att jag skriver om gapflabb är Mia Skäringers krönika om lyckofasaden. Läs den gärna: http://www.expressen.se/kronikorer/mia-skaringer-lyckofasaden-tar-dod-pa-oss/
Och anledningen till att jag skriver om vänner är att jag idag träffat en fin och väldigt kär vän! Jag har också hälsat på finaste syrran som också är en av mina bästa vänner! Nära och goda vänner växer inte på trän' så jag vill bara tacka er för att ni finns! Ni gör mig glad och betyder mycket för mig! 
 
Annars har det varit städning på schemat idag! En väldigt nödvändig sådan! Ja, hur ofta skriver jag om städning egentligen? Ni ser där! Vi ser fram emot synnerligen välkommet främmande ikväll och man vill ju inte gärna att de ska få astma när de dyker upp... Vem det är ska ni snart bli varse!

Jag har också hunnit iväg för att träna ett pass Indoor Walking! Lite svettigare look idag! Blev t o m kallad "brutta" på Facebook! Haha! Tur att det också stod "mogen" i samma mening...

Snabb middag med spagetti och köttfärssås som vi inte ätit på länge. Sedan iväg på möte och ett snabbis till syrran!


Ja, det är ju inte bara syrran och hennes man jag hälsar på... Finaste My får ju mesta uppmärksamheten! Nu vill hon komma och sova över hos oss och det ska bli jättekul! Bara vi får föräldrarna att planera in en barnfri kväll... Haha! Hon viskade också i örat på mig att vi skulle göra chokladbollar men inte säga något till mamma och pappa... Troligen kommer hon att linda mig runt alla sina små fingrar!

Fick också kaffe på deras nyinredda balkong! Så fint det blev med nya möbler! Ett nytt "bätterställe"! Och från ett sådant direkt hem till ett annat:

På baksidan hade Skrållan klättrat upp på räcket för att ha full uppsikt på husse när han monterade nya grillen:


Ta-daaa! Ingen märkvärdig sådan men en ny med gasol eftersom den gamla rostat sönder. Man har ju läst historier om hur folk gått åt när de grillat inomhus - är det därför det står "Outdoor" på kartongen? Ja, den här ska i alla fall inte in i huset!
 
Nu ska jag sätta mig i soffan och invänta gästerna! Ska bli fantastiskt roooooligt!
 

I blåsväder...

Ja, vad gör man helst när det blåser som mest? Man åker först till frissan eftersom frisyren blir förstörd direkt man kommer ut! Sedan åker man till soptippen eftersom vissa saker på släpen flyger till containern alldeles av sig själva... Sedan kollar man naturligtvis in alla träd på tomten för att se om man inte kan avverka lite när det ändå är så motstridigt väder! Haha! Nej, det är naturligtvis ingenting vi kan rekommendera...
 

Men den här björken (en av många) som bara står i vägen bakom garaget är en vi länge velat ta ut! Och för att skona grannarnas bilar så tog mannen i huset fram stegen och knöt ett rep i toppen. Jag hävdade att grannarna ju var borta just idag så vi hade säkert hunnit reparera skadorna på deras bil ändå... Men han är en ordningens man!

Och vem ställer man längst ut där snöret slutar? På den plats dit björken ska falla? Självklart någon man inte är så rädd om - d v s hustrun! Haha!

Men jag är ju numera ganska vältränad så jag hann undan! Lite nöjd blev han i alla fall när björken hade fallit!  "He's a lumberjack and he's OK..."

Mycket ris blev det också! Då passade jag på att gå in och jobba lite... Haha!

Ja, jag kollade först in björksaven. Den flödade! Precis som sig bör på våren.

Ja, vi hann ju också en sväng på soptippen och där härjar fortfarande parkeringsfascismen! Alla ställer sig kors och tvärs utan tanke på att andra ska kunna komma förbi...

Roligast var ett par gubbar som skulle slänga ett skrivbord med stort stålunderrede och en tunn bänkskiva. "Det här är trä!" bestämde den ene av dem. "Tror du det?" sa den andre. "Man ska utgå från det material som den består mest av" inflikade jag "så den bör nog vara bland järnskrotet". Den något överviktige av de två tittade efter och såg hur långt bort stålcontainern stod och sa: "Då får det bli brännbart!" Haha! Ja, det är inte lätt...

Det är inte lätt att vara fotograf heller... Jag skulle bara gå ut och ta en bild av mig själv i den mycket förkortade frisyren - ja, ni ser säkert ingen skillnad, men det gör jag! Tog mobilen och knäppte av några bilder, tittade efter och såg:

Att jag råkat vända på kameran när jag pillade med avtryckaren! Haha! Ja, det blev en del skumma bilder på delar av huset...


Men så här blev klippningen och färgen och jag är supernöjd trots att den nu blåst hit och dit under dagen. Kortklippt är otroligt lättskött när man tvättar det ofta. Och det gör ju jag eftersom jag tränar hela tiden... Vilket påminner mig om att kvällens pass börjar om 10 minuter! Oooooops! Måste iväg! Hej hopp!


Ledig dag!

Skööön söndag! Vaknade för tidigt och somnade om med massor av drömmar igen. Inte lika tydliga som sist men jag tror att jag åt godis... Haha! Det har jag dock lyckats undvika idag. Det har blivit mer fix och stök här hemma!
 

Vi började med att tömma uterummet som jag nu städat upp ordentligt. Vet inte om det var när jag startade dammsugaren som Skrållan stack upp på taket... Hon gillar den inte! Efter en stunds "tjörmande" tog maken fram stegen så att hon skulle kunna komma ner.


Hmm... Den här känner jag igen! Men hur var det nu man gjorde?

Sedan gick hon därifrån och spanade en stund till. Hon är lite "hög"-modig! Haha! Men då ingen av oss kom upp igen så var det bara att ta tjuren vid hornen:

Försiktigt så här i början på säsongen - men ner kom hon! Hon tar sig ju egentligen upp och ner på ett annat ställe men ibland ids hon inte gå tillbaka dit och lurar oss att ta fram stegen... Jag tror inte att hon är så korkad som man ibland tror. Snarare smart och manipulativ... Haha!

Några timmar senare hade maken fyllt släpen med allehanda skrot som ska till tippen och jag hade dammsugit och torkat alla fönster och möbler i uterummet! Så härligt det ska bli att få börja sitta här igen! Ett riktigt "bätterställe"! Kanske måste vi byta tak i år men man ska ju alltid ha nåt projekt igång.

Hann med en kort stund i solstolen också! Ja, jag hade nog hunnit ännu mer om inte solen hade gått i moln... Kollade in Facebook och insåg att jag lovat gå på vernissage på "Galleri 1" så det var bara att klä på sig! Raggade upp Anna som hakade på både på vernissage och Broarna runt!

Sonia var inte där idag men väl Carita som tillsammans med några andra konstnärer just nu visar utställningen "Utanför ramarna"! Jo, det var verkligen lite annorlunda och nyskapande konstverk! Carita målar tavlor med blommor som man blir glad av och andra visade både tavlor och andra skulpturala föremål. Sonia gör ju, som jag tidigare visat, massor med fina saker och visar just nu en så cool lampa som är gjord av toppen på en AGA-gastub! Den var så läcker! Måste ni se!


Sedan tog vi oss broarna runt och det är skönt att få följa älven när all snö tinat bort! Här är vi nästan tillbaka och hittade en hel backe med den underbara vårblomman Scilla! Nej, den svarta i mitten liknar mer en spyfluga... Haha! Lite ont i höften idag så det blev mest gång. Har fått lite löptips av Anna så jag ska igång snart igen och inte sätta ned foten så tungt. Svårt dock när kroppen inte är så lätt...


Lånade Annas fina bild av blomman i närbild! Härlig färg mitt i allt det gråa!


Ja, det var vackert runt älven idag! Nästan vindstilla och en parkbro som speglade sig i vattnet. Anna, hon lyser ju alldeles av sig själv! Tack för idag vännen! :)


Efter lite matshopping landade jag hemma och gjorde en sallad toppad med getost och avokado. Till denna en god vinaigrette och:


Lammracks! Nu kommer du att bli så avundsjuk Oskar... Delade i bitar, brynte, kryddade och in i ugnen tills de var drygt 50 grader. Efter att de vilat en stund var det bara att skära upp!


Så djuriskt gott! Kött eller fisk och sallad är nog min favoritmat! Både fräscht och smarrigt!

Nu blir det kaffe - och ingen dessert. Det är ju inte lördag... Bra dag som får avslutas i soffan! Ha en skön kväll alla!

Monica-dagen!

Nu kan gratulanterna ställa sig på kö - jag har ju namnsdag! Haha! Näääeee, det är verkligen inget jag brukar fira men något jag noterade efter att ha fått ett grattis på Facebook! En trött men mycket bra dag har det i alla fall varit. Började med att skriva färdigt texten till kvällens uppdrag och plugga lite. Sedan åkte jag iväg för soundcheck och praktiskt fix.

Jag skulle också motionera och som tur är har jag likasinnade vänner! Fick ett mess från Anna som ville ut på en promenad och det passade helt perfekt! Kul att både gå i rask takt och samtidigt surra om sådant som rör sig i skallen. Och det är inte bara jag som blir glad när Anna kommer...


Skrållan blir både insläppt och genomgosad. Hon trivs som fisken! Men vi gick ju också 5, 5 kilometer och det var väl inget superväder men ändå skönt.


Såg ett helt gäng tussilago som växte längre ned på Morö Backe. Man blir glad av de gula prickarna som lyser upp i naturen - härligt vårtecken! Nu fattas bara värmen och en större portion grönt.


Men de här kala alarna är också vackra! Bildar ett stilla rum på något sätt.

Efter promenaden så pluggade jag lite till och tog sedan en power nap i soffan. Såååå skönt! Jag kände verkligen att jag behövde det. Därför gick det lättare att fixa middag och ge sig iväg på uppdrag! Ikväll träffade jag ett glatt gäng och allt gick som en dans! Det är så härligt när alla är med på noterna och skrattar från första stund.

Tyvärr blev jag lite irriterad mitt under passet. Många fotograferade och "Emma" ställer gärna upp och "posar" men det satt också en man och filmade hela monologen, vilket inte är ok... Det här är inte bara en kul grej jag håller på med - jag har ju också upphovsrätt på det material jag gör. Så jag sa till, men han vägrade sluta... Här går man balansgång på en ganska tunn lina. Det gäller att bli lagom upprörd... Nåja, alla var glada och jublade när jag var klar så jag gick hem som en segrare! Nu firar vi detta med kladdkaka! Ha en bra kväll alla!
 

Full rulle!

Jag vet inte varför det blev så mycket att göra just idag? Kan det bero på att jag bokat dagen full med möten och insprängt till lunch även lite träning? Jaa, kan faktiskt ligga nåt i det... Allt har dock gått som en dans men jag är lite trött så här på kvällskvisten. Man är inte alltid kung på fredagkvällarna! Fast om jag hade varit bokad ikväll så hade jag ju varit igång... Nåja, sparar kvällsjobbet till imorron!
 

Började med ett möte med denna engagerade, energiska och effektiva kvinna;
Britt-Inger Olofsson på Näringslivskontoret som vi ska göra ett uppdrag åt framöver! Ytterst trevligt och väldigt raskt marscherat. Det gillar vi! Kommer också att bli en kanontrevlig kväll tillsammans med Företagarna!

Och när jag planerar event eller arrangemang har jag oftast bästa Jögga vid min sida. Vi jobbar så bra ihop och har verkligen hittat en perfekt samarbetsform eftersom vi är bra på lite olika saker. Och när det väl är dags kommer också Peter och Åsa att vara med så det kan inte bli annat än bra! Jag är, som ni förstår, väldigt nöjd med mina arbetskamrater!

Ilade hem för att skriva ut lite dokument till nästa möte och bytte också om till träningskläder. Ja, jag hade egentligen inte tid att lunchträna idag men om man inte avsätter tid för friskvård så får man snart finna sig i att ha almanackan fulltecknad med sjukvård... Och det har jag verkligen inte tid med!


Ja, så här sur och trött kan jag se ut innan ett pass... Är det verkligen jag? Haha!


Nytränad! Glad som en lärka och ont i lite nya muskler efter Indoor Walking! Hade tänkt hinna med Body-Pump också men det gick inte att trycka in tidsmässigt...

Hem för en snabb dusch och lite matnyttigt! En kvart senare var jag på väg till nästa trevliga och effektiva möte! Bra och snabba beslut även här! Kan bero på att de hade väldigt fullt upp med företagets övriga verksamhet... Ja, jag fick den tid jag behövde så jag är nöjd!
 
Är det förresten bara jag som tycker att folk har mindre och mindre tid igen? Inget bra tecken egentligen. Det är ju inget fel med att vara snabb men jag hoppas att alla med lite tid tänker sig för en extra gång så att man inte effektiviserar sig till sjukskrivning! Jag har ju varit utbränd eftersom jag vägrade lyssna på kroppens signaler och det var heller inget att eftersträva. Ja, jag ger er bara tips att tänka efter - före...


Efter diverse ärenden landade jag i soffan och kände bara att jag blev jättetrött... Men efter en halvtimme, och lite tillfälligt uppiggande chokladbitar som jag råkade hitta, så var jag igång igen! Torskrygg med grädde och purjo i ugnen, hemgjort potatismos med lite VB mellan tortillas som jag stekte i pannan och sedan skar upp i tårtbitar! Gott som tusan - särskilt som jag åt en mycket minimal fruktlunch!

Nu blir det TV och lite Hockey-VM! Kanske ska jag skriva lite på morgondagens uppdrag eller ännu hellre lägga mig tidigt! Ha en bra fredagkväll alla så ses vi glada imorrn!
 
 

Satadatorer...

Var tog den här dagen vägen? Kände mig snuvig och tät i skallen när jag vaknade, övervägde att inte gå och lunchträna, fick precis de påtryckningar jag behövde och kom mig ändå iväg efter att ha jobbat ett par timmar! Det ÄR bra att träna tillsammans med en kompis - då kan man dra varandra!

Det blev i alla fall uppvärmning på cykel och crosstrainer, sedan ett bra Core-pass som känns i kroppen! Imorrn lär det väl kännas ännu mer eftersom vi bokat både Body-pump och Indoor Walking... Ja, man kan i alla fall inte säga att jag ligger på latsidan! Haha! Och tro det eller ej men jag känner mig friskare nu!
 

Fortsatte med jobb och fick detta undersköna sms där jag tydligen vunnit lite pengar... Haha! Det cirkulerar en del mystiska saker nu för tiden. Fick förra veckan ett mail från en kvinna jag känner litegrann. Hon var enligt mailet strandad i England och behövde låna massor med pund oerhört snabbt för att ta sig hem igen... Väldigt troligt att hon skulle vända sig till mig... Och jätteintressanta översättningar...

Mer jobb hela eftermiddagen och en snabb middag bestående av rester av grillat kött och grekisk sallad! Funkade bra! Skrållan var lite sällskapssjuk och ville gärna hjälpa till med olika saker idag. Hon har ju vissa specialkunskaper som hon gärna bistår med:


Läsa reklamblad på golvet med husse... Här är hon expert! Haha!

Sedan har jag hunnit iväg på ett planeringsmöte ikväll inför ett arrangemang nästa höst och efter lite telefonsamtal har jag nu jobbat några timmar till. Det har inte gått jättebra... Jo, det har gått bra men satadatorerna (jag har 3 st!) har varit lite i olag. Den stationära vägrade plötsligt göra pdf:er så jag fick maila över till min bärbara i kontoret, men den vägrade koppla upp sig utan direktlina och den satt ju bak i fan på den andra datorn... Orka...

Flyttade hårddiskar och mekade på ett tag innan jag nu har det material jag behöver inför morgondagens möten! Ja, jag hade ju kunnat öppna dokumenten på den dator jag sitter vid nu, tänker ni. Men den här datorn har Windows 7 och vägrar installera programmet eftersom den tycker att det är för gammalt... Nån dag när jag har gott om tid ska jag laga till allt detta och (som maken sa) ha samma programvaror i alla! Vilken tipsare! Han kunde ha fått en utskällning för ett sånt uttalande förr - men nu orkade jag inte ens bli upprörd... Håller jag kanske på att tackla av som ragata? Haha!

Nu ska jag sova mig i form inför morgondagens hektiska schema! Och jag ska INTE drömma om satadatorn!
 

Norran-nostalgi!

Maken röjde letade några papper idag och ramlade över bilder som verkligen gjorde oss glada och nostalgiska - och faktiskt nästan lite tårögda... Dessa måste ha varit tagna hösten-92 och barnen var 2,5 resp 3,5 år gamla. De måste ha varit rätt lättregisserade eftersom Ulf fick en idé om att ta några reklambilder av dem som man kunde använda i annonser för att öka antalet prenumeranter. Bilderna användes aldrig och jag förstår faktiskt inte varför. De är helt underbara! För att inte tala om hur söta barnen var! På bilderna är också deras kusin Victor som är samålder med Emilia.

Prenumerant?


I så fall förmodligen också rätt nöjd!

Nöjd och glad - Norran varje dag!

Snabba nyheter! Här är två som läser sporten...

Roliga nyheter! Skogspriserna verka ha gått upp...

Ledig dag - med Norran... Haha!

Ja, det var verkligen helt perfekta minspel - trots att de förmodligen inte förstod vad bilderna syftade på... Men vi har ju alltid skojat rätt friskt och de har alltid varit med på noterna! Så även nu! Det ska böjas i tid...

Och här är Oskars första egna foto på mamma! Måste ha varit 1991-92 eftersom jag var så smal... Joo, sånt minns man! Haha! Jag gick ner otroligt mycket efter att ha fått Emilia. Tog väl på att ha två heltidsjobb och lika många små barn... Men leendet är nästan detsamma!

Och Oskars första bild på pappa! Han var latare då? Här sitter han på vår jättealtan som var ytterst sparsamt möblerad... Ingenting är sig likt och maken är numera oftast i rörelse! Haha!

Ja, det var härligt att kika på bilder av barnen. Man är så oerhört glad över att ha fått två sådana fantastiska ungar. Bara vetskapen om dem gör oss faktiskt lyckliga varje dag. Kramar till er älskade barn!


Och efter ett hårt träningspass blev det en snabb grillmiddag. Enkelt men helt underbart gott! Lite sommarkänsla måste man unna sig den första dagen i maj!

Nu ska jag hänga tvätt och lägga mig tidigt. Måste ju jobba imorron - och träna! Det kostar på även om man inte ligger på topp...

Maj!

"Sköna maj välkommen" borde man väl sjunga idag men det blåser så förbaskat kallt att man helst inte sjunger alls... Glad ändå att jag och Anna hade bestämt innan att vi skulle ses och gå Broarna runt! Hade jag fått frågan nu hade jag nog backat ur... Haha! Men är sällskapet varmt och gott så går det lätt ändå!
 
Fina Anna! Vi har inte setts på över en vecka (sedan vi kom hem från Barcelona) så det var hög tid! Jag saknar ju min "sambo" och reskamrat!

Det blåste kallt men med mössa på och god fart så stretade vi oss ändå runt! Här passerade vi som vanligt Landskyrkan! Och brasan från igår hade heller inte brunnit ut. Måste ha varit en sur hög...

Kort stopp på Lejonströmsbron för att kika lite på älven och vattenvirvlarna!

Och var är vi nu då? Kyrkogården på Sunnanå! Här började vi också få medvind...

Därför var vi ganska snabbt tillbaka igen på Nordanå som idag så lite grått ut. Längtar efter att det börjar grönska i träden! Det är så vackert när det börjar "schaa" i träden. Ja, jag vet inte om jag stavar det rätt men man säger så på bondska när det börjar skimra så där fint och ljusgrönt strax innan löven slår ut.

När jag kom hem hade jag ändå fått upp någon sorts värme och energi! Tog fram räfsan och började kratta lite på tomten. Skönt att få bort riset från rabatterna närmast i alla fall.

Ni ser ju att det återstår en hel del snö ännu... Och om ni tror att det gröna som nu tittar fram är gräs så tar ni fel. Vi gödslade och mossbekämpade förra året men det verkar inte ha hjälpt nämnvärt. Mossan spirar som aldrig förr!

Planterade också penséerna som maken hade köpt. Hoppas att de lyssnar på lådans budskap... Just nu ser det lite ynkligt ut. Och ja, det är samme man som tillverkat lådan! Han är både händig och klok!


Själv ser jag massor med jobb när jag börjar vara ute. Kanhända dags att torka fönstren? Det här är Skrållans favoritplats där hon sitter och klappar på fönstret när hon vill bli insläppt. Syns det? Haha! Hon borde få torka själv...

Nu laddar jag för ännu ett träningspass i afton och sedan blir det nog grillmiddag! Har träningsvärk överallt men jag biter i det sura äpplet och vet ju att det är bättre att träna mer än att ligga stilla! Let's go!
 

RSS 2.0