Tillbaka!

Söndag kväll och jag börjar äntligen piggna till. Det har varit en hektiskt vecka med mycket jobb och material som jag både skrivit, memorerat och levererat. Det är ansträngande för lillhjärnan... Haha! Och det visar sig i kroppen som blir genomtrött. Men det har också varit många glädjeämnen!
 

Började gårdagen med att hämta maken på flyget. Välkommen hem!! 10 dagar har gått oväntat snabbt och det är skönt att ha honom hemma välbehållen - men jag var, som vi brukar säga, aldrig rädd... ;)


Hemma var det också någon som längtat... Skrållan!


Och Åsa! Ja, jag vet inte hur mycket hon längtat men vi brukar ju skoja om att Ulf har två fruar och nu fanns båda på plats... Skönt att komma hem till färdigt kaffe och lite gemensamma förberedelser inför kvällens uppdrag.


Sedan drog vi iväg till Aurum och firandet av Forslunds 90-årsjubileum! Här är det plåtslagaren Stefan Karlsson som under veckan tagit hand om min bil och nu hanterade basen i bandet Dick Janiels som skulle kompa oss och sedan spela under kvällen!

Vi som jobbar med White Christmas fick en passande loge... Haha!


Sedan drog det igång och under minglet ställde vi upp VD.n på en stol för att hälsa välkommen. Sedan fick vi ta över!

Roliga prator, presentation av folk, allsång och utdelning av presenter. Vi höll ångan oppe och höll även det tidsschema vi kommit överens kom. Det gjorde tyvärr inte köket. Verkligen jättegod mat men för lite personal i servisen. Det är inget bra ställe att spara på...

Åsa berättade om nätdejting!


Och Nisse, som är en storsångare, hade med sig CD med egna insjungningar. Julstämning!
 
Forslunds firar 90 år och här delade Stig ut blommor till Ann-Christin som jobbat halva tiden - 45 år! - på företaget. Snart dubbla guldklockor! Det är verkligen respekt.
 

"Emma" var i högform och besiktade hej vilt! Stig gick igenom...


Men Lena fick anmärkning på spindelleden. Lite glapp...


Inte ofta man får gapskratt på reservdelar och maskinfel men när man underhåller ett företag i branschen är alla med på noterna! Lena har för övrigt jobbat med svärfar Sture när det begav sig på Lantbrukscenter. Kul!


Därefter blev det dessert och dags för Belinda att ta över!


Hon vann såklart!


Och gick hem med prinsen och halva kungariket! Haha! Nej, här fick vi avtackning och blommor innan vi skulle riva av vår sista låt. En härlig kväll där alla var nöjda! 

Idag har det däremot varit desto segare... Maken är lite jetlaggad och vaknade 04.00. Två timmar senare väckte han mig för att få veta var jag gömt börsen med alla hans kort innan han skulle åka ner på Norran. Han samlar pluspoäng hela tiden... Haha! 

Nåja, jag har sovit ett par omgångar och sedan repeterat White Christmas med Åsa innan hon åkte hem. Dusch och matlagning är väl det jag orkat med idag. Hade inga andra planer men slutade ändå hemma hos Fransesca som hade Öppet hus och glögg första advent.


Jag kom lite på slutet men nye marknadschefen var kvar och vi hann prata lite. Det är fint och personligt med rätt mycket antika prylar hemma hos teaterchefen.

Eller vad säger ni om de här klassikerna som fanns på soffbordet? Fina!

Och fina Fransesca! Vi hann sitta och surra en stund och det var rätt rogivande. Tack! 


Hem för att avsluta första advent med lite ljus...

Och en präktig bit oxfilé med ädelostsås... Länge sedan - men gott! Maken var extra nöjd över att vara hemma igen!

Nu blir det Maria Lang och sedan sängen igen. Det stundar ännu en hektisk vecka så det är bara att ladda! Tack för i helgen och Åsa för fantastiskt bra jobb! Igen! :)


 
 

Textrep och jobb

Hemmadag med textrep och annat jobb. Behövde betala lite räkningar åt mig och maken, till företaget och till mina föräldrar... Tur att jag inte behöver stå för alla utgifter själv! Annars har jag legat lågt med spenderandet idag - och det bara i protest...
 

Black friday... Varför måste vi anamma alla seder från USA? Den här är kom ju till för att handlarna skulle vända sina röda siffror till vinst igen. Den infaller dagen efter Thanksgiving och det är ju inte ens en högtid här. Nu ska vi istället hetsas att börja julhandla i våldet eftersom det är extrapris på saker man inte hade en aning om att man behövde... Nåja, det var bara en parentes. Alla gör som de vill.


Annars en heeeeelt underbar dag! Ja, jag har suttit inomhus nästan hela tiden - men man njuter ändå!

Åkte ut i afton för att hämta ett nytt nätaggregat på Skellefteå Kraft, tvätta bilen och för att gå på Apoteket. Räknas medicin också som shopping? Njaaaa, det var i alla fall inget extrapris. Väl hemma funderar jag vad jag ska äta och gör det så länge att jag nu slängt i mig keso och några skivor julskinka eftersom jag blev ashungrig! Och så har jag bytt aggregatet:
 

Tadaaaaa!
 
Det lyyyyyyyyyser! Och vi är med nätverk igen! Bästa grejen idag!
 
Nu ser jag att det är "På spåret" på TV och då blir det soffan med text i handen! Neeeeeej, jag måste ju skriva lite inför imorrn... Får bli en mix! Som vanligt!
 
 
 
 

Yeeeeezzzzz!!!

Vilken mastodontdag! Inte så lång kanske men fylld med rätt ansträngande uppgifter. Som tur var gick jag och la mig innan 22.00 igår, sov bra och vaknade av mig själv redan 06.30. Det behövde jag! 
 
Har repeterat hela dagen, träffat alla vännerna på teatern och avslutat med ett första genomdrag med publik tillsammans med Mattias Kågström - som är en så underbar musiker att ha med sig på scenen! Det är alltid med en väldig anspänning man visar upp sin produktion för första gången och ännu mer i det här fallet då jag gör en monolog som är väldigt personlig. Den handlar om mitt livs resa och kommer att få premiär 22 januari på Västerbottensteaterns soppscen. Häng på låset ni som vill vara med!

Såååååå skönt att få feedback och känna att vi är på rätt väg! Nu kan man luta sig tillbaka några timmar, plugga text till White Christmas imorrn och jobba på Aurum i helgen. Jag blev så lätt på foten (nej förlåt, om hjärtat) att nu kommer allt annat att gå som en dans! Enormt stort Tack till Anna Azcárate som väglett mig med regi och konstnärliga synpunkter! Du är fantastisk! Ja, ni skulle få träffa henne. Ett kärnkraftverk som också kan ha en lugnande effekt. Kompetent och helt oemotståndlig!


Lyckligare nu!


Och glädjen fortsatte när jag kom hem. Stjärnan lyste i fönstret...


Och staken var på plats i köket! Ja, jag får väl låna ett citat av "Emma" som säger att: "Till jul är det ju mest synd om karlarna - för då är staken i fönstret och bollarna i julgranen.".  Ja, hon är då för rolig...


På tal om ju så hittade jag några nya boktitlar som jag nu tipsar familjen om. De här lovar jag att inte köpa själv... 

Skönt att komma hem och göra upp eld, läsa mess från maken som har det bra och börjar sin hemresa imorrn. Härligt! Undrar vad jag ska hitta på för sysslor åt honom då? Haha! Nej, det gör han faktiskt så bra själv.


Själv har jag svurit åt det trådlösa nätverket som inte verkar funka. Det ser tyvärr ut som om felet ligger hos Skellefteå Kraft eller Alltele så det blir väl en heldag i telefonkö... 

En seriös och ordentlig dag som avslutar jag nu med en galen bild från Göteborg där jag än en gång visade att jag aldrig kommer att bli vuxen:
 
Haha! Man måste ju... :)
 
Lev väl! Tack alla! Flyg försiktigt! Kör lugnt! Älska mer! Men inte i trädgården... Kärleken är blind, men inte grannarna... Haha!
 
 
 
 

Repdag och fortsatt trötthet...

Har känt mig trött och sliten trots sovmorgon - men nu har det varit så kul att repetera med Anna att man snabbt glömmer bort tröttheten och bara kör. Stannar man upp så somnar man väl... Haha! Och kanske är det bättre att jag somnar för gör regissören det så har jag verkligen tappat stinget!
 

Vi piggade upp oss med en sen lunch på Nordanå. Den här Konsumbutiken har jag inte sett tidigare. Superfin -men tyvärr stängd...


Fin dag men tyvärr inte mer än en kort promenad till lunchen.


Nästa sol mötte oss på parkeringen: Bästa Tage! Han var på plats för att fotografera spelplatsen till nästa års sommarteater. Spännande!


Vi åt god lunch och t o m en kaka till kaffet! Utsikten var dessutom väldigt fin:


Tage i Skyliften! Haha! Vi tyckte att det såg kul ut när han gungade men hade vi kikat ordentligt så hade vi sett att han kämpade för att få liften att sänka sig... Problem med strömförlust vid för lång skarvkabel. Nåja, han är nere nu och vi fortsatte resten av eftermiddagen!

Ska ha ett genomdrag för teaterns personal imorrn och vi har t o m bestämt premiärdatum som nu blir 22 januari kl 18.00 på Västerbottensteaterns soppscen! 23/1 spelar vi 12.00 och sedan blir det turné under våren. Ja, vi kanske kommer tillbaka i Skellefteå fler gånger men nu vet vi i alla fall när det startar! Kul!!

Trött men nöjd efter en bra dag! Anna Azcárate lär mig så oerhört mycket bra saker! Vem vet - jag kanske ska bli skådis efter det här? Haha! 
 
Nu har jag pratat med Oskar en lång stund och ska fortsätta med textpluggandet och en tidig kväll! Ses imorrn! 
 
 
 
 

Trött men tacksam

Jag har definitivt nån' skit i kroppen. Känner mig så trött och uppstigningen idag före sju var verkligen ingen höjdare! Lämnade in bilen på Forslunds för att få nya extraljus efter påkörningen och blev hämtad av världens bästa Tage för ett frukostmöte på teatern.
 
Jag hade bokat in mig för att informera all personal om min nya monolog. Eftersom jag springer i huset lite då och då och gör de mest varierade saker - ibland jobb, ibland nöje - så ville jag att alla skulle veta vad jag höll på med nu och att det blir en av teaterns ordinarie produktioner. Mötet drog dock ut på tiden och det gjorde att jag knappt hann börja innan det var slut... Kändes väl sådär. Men det kommer fler tillfällen. 
 
Hur som helst blev jag ganska tom av att göra ingenting och traskade sedan till radion för att vara med i en sändning om White Christmas. Hur den blev vet jag inte - men jag hade många ord över... Haha! Tur att Åsa Meijer är en sån pärla! Kanske veckans kvinna? Hon sliter som en häst och sparbetingen hänger även över redaktionen i Skellefteå. Vi vill ju verkligen ha den kvar! 


Nu var jag för trött för att bli riktigt arg så jag passade istället på glädja mig över att se Brinken och Stadsparken färglagda inför helgens Pride! Såååå fint! Jag och Åsa ska gå i paraden!
 

Hade tänkt lunchträna men orken tog slut och jag shoppade istället ett par superfina tomtar på Hemslöjden, ringde Anki och tiggde skjuts för att få ge henne en! Vi är inte helt olika för hon hade köpt en blomma till mig... Gulle! Tack för att du ställde upp! Jag har svårt att be om hjälp och jag blev så glad!

Väl hemma la jag mig på sängen och sov i två timmar! Fortfarande trött men med insikt om att jag måste hämta bilen. Ringde den här gången en taxi eftersom promenaden kändes oändlig... Olikt mig - men nu ska jag sova längre imorrn!


Älskade bilen med nya ljus! Fina killar på plåtverkstan' och bra service!! Tack!

Hem för att börja jobba på riktigt! Jag klagar ibland på att maken drar fram - men jag är inte så dålig heller... Haha!

Nu har jag gått igenom manuset, skickat vidare till alla inblandade, gjort om vår PPT med alla bilder och låtar, laddat upp, förberett lördagens jobb, mailat alla tidsscheman och en del andra saker. Hann inte allt men fick ny energi när bästa syrran ringde och frågade om vi skulle följas till solariet! TACK! Det var precis vad jag behövde!
 
Nu har jag pratat med maken i St Louis där de träffat en glad Jocke Lindström! Kul! Kändes bra och de har fullt upp och tuffa deadlines p g a tidsskillnaden. Match ikväll igen så vi får väl se om det blir något material i Norran och på webben. Men nu ska jag sova och imorrn blir det rep!
 
 
 
 

Ledig - och bara lite arg...

Nu blir det full fart resten av veckan så jag försökte vara lite ledig idag och pyssla här hemma. Ja, ledig och ledig. Det begreppet är säkert olika hos alla men för mig är det svårt att bara ligga i soffan så det blev byte av gardiner och strykning, tvätt och matlagning - och så lite ilska... Haha!

Åkte och handlade och bestämde mig för att göra en pulled pork under de timmar jag var hemma. Jodå, det gick alldeles utmärkt. I ungefär 60 minuter... Vi köpte ju en spis med induktion för ett par år sedan och den verkar bli en följetong. Det första spisen pajade direkt och vi stod utan ett par veckor över jul - inte jättekul... Vi fick så småningom en helt ny som var bättre och dyrare än den första vi köpt. Gott så.

Vi anlitade elektriker för att göra installationen korrekt och fick en sjukt bra spis! Jag är så nöjd med allt - UTOM med det faktum att jordfelsbrytaren slår till när man har mat i ugnen mer än en timme...

Grrrrrr... Inte lika bra längre! Jag har gett den ett par försök men ger nu upp och lagar köttet färdigt på plattan. Får ringa elektriker imorrn för att åtgärda felet.

När strömmen slog av fick också det trådlösa nätverket ett spel och vägrar fungera trots ett flertal omstarter... Grrrnummertvå... Tackar min lyckliga stjärna att fine svärsonen utrustat mig med ett mobilt 4G som går som en dans när vi blir tillfälligt utan. 
 
Har känt mig trött och slut några dagar och med dessa två nederlag kunde jag antingen lägga mig i soffan och sura eller åka och träna ett pass. Hmm... Lätt gjort att man slöar till och blir bekväm men jag tog mig i kragen och åkte!
 

Tack och lov! Nu känns allt så mycket bättre! Spisen och nätverket fungerar fortfarande inte tillfredsställande men jag har släppt det. Imorgon är en ny dag!
 
I övrigt så har jag börjat klura på ett Medborgarförslag angående belysningen och tittar nyfiket på andra städers lösningar. Det finns faktiskt kommuner som ser till medborgarnas TRYGGHET(!) först och har ritningar på hur de ska se till att det finns ljus överallt! Snyggt och välupplyst! Allt handlar inte om att SPARA PENGAR! Det är ju inte därför som vi har gatlyse? Det är ju för fanken för att det är mörkt!

Ja, nu hetsade jag upp mig igen... Men så kom det precis ett avledande mess från maken som landat i St Louis där de ska hälsa på Jocke Lindström! Fint hotell på någon ombyggd järnvägstation. Ska bli kul att se bilder senare. Till alla som oroar sig för resenärerna kan jag hälsa att de mår UTMÄRKT och att allt går som på räls!
 
 
 

Jobb och musikparty!

En härlig lördag, och en lååååång sådan där jag hann massor. Det blev både jobb och nöje och det är ju bara för roligt när man kan kombinera det bästa av två världar! Jag tror egentligen att jag försöker lägga in någon form av nöje varje dag - det tar sig bara olika uttryck.

Börjar dock med gårdagens rapport från Columbus där Ulf och Adam träffat Tim Erixon ännu en dag:
 

Det blev dock ingen match efter värmningen så jag förstår att det är tuff konkurrens over there då det här är en lysande spelare!

Det blev lite smolk i glädjebägaren men man kan ju inte påverka besluten. Nu har de rest vidare till Hartford för att träffa Oscar Lindberg och igår var det match och full rulle! Får se i morgondagens tidning vad som varit på tapeten. Alla här hemma hälsar!!
 

Vi fick också en redovisning av belysningskostnaderna i gårdagens Norran. Nu blir det till att skramla fram 1, 7 miljoner eller hitta på ett medborgarförslag som skulle vara en seriös lösning på problemet. Man skulle ju kunna tycka att kommunen ska ta hela kostnaden då budgeten faktiskt minskat från 9 ner till 5, 5 Mkr - men ett mellanting är nog något vi får acceptera. Jag klurar vidare för bättre ska det bli!

Sedan pulade jag på lite utomhus och satte upp ljusslingor och njöt av det utmärkta vädret. Det händer ofta att jag lämnar det här alldeles för länge och står där med stela fingrar i minus 20 och säger fula ord... Haha! Inget sådant igår eftersom belysningarna också fungerade! Wow!

Dusch och fix och iväg till Statt för att möta upp Åsa och resten av gänget som skulle jobba med Rönnskärs andra musikcafé. Soundcheck gick idag som en dans varför vi faktiskt hann äta god mat innan det var dags att dra igång!


God lax! Sitter bra innan hårt jobb i flera timmar. Även den här gången satt gästerna både uppe och nere så vi sprang i skytteltrafik och det gick alldeles utmärkt!


Vid ljuset satt också fina Anna Boström som är "vår tjej" även i White Christmas! 


"Emma" rantade runt och surrade med folk, fotograferade och gick sedan upp på scenen för att delge egna sanningar... 


Delar av banden med respektive!


Och fler musiker och någon chef!


Här har vi hunnit till avslutningen och Åsa är ombytt till sitt ljuvliga alter ego "Belinda"!


On stage!


Man bara älskar henne!


Här hade vi fått upp orkestern på scenen, "Emma" hade anslutit och vi fick livekomp till vår avslutningslåt av Rönnskärsbandet "Dangerous Act"! Kanon!


De fortsatte sedan med sköna låtar och flera av mina personliga favoriter!


Johnny på sång!


"Long train running" och "Still got the blues" kan ju få vem som helst att röra på påkarna och det dansades friskt!


Eskil på keyboard!
 

Urban på bas!
 
Pär på gitarr och allas trummis Anders Nilsson med stockarna i full gång. Han spelade även förra gången och lirar visst i fyra olika band. Jag förstår det!
 

Scenbyte och jag introducerade "Mr Quinn". De började med att presentera sig som allsångsband och jag trodde att det skulle bli fler covers.


Men det här var ett annorlunda och väldigt bra band som bara lirade egna låtar! 


Att efter ett ösigt coverband plocka ned stämningen och köra mer nedtonat med Cajun istället för trumset är starkt!


Och en gudabenådad sångare! 


Ja, nu har jag tappat bort servetten som de skrev sina namn på men jag tror att sångaren heter Jonas (eller Johan?) och att mannen som sparat ut håret sedan 1983 heter Christer. 


Vad killen på basen heter kommer jag inte ihåg men han skötte sig med den äran!
 

Här ser det ut som om han håller för öronen när det sjungs men jag lovar att det var en tillfällighet!

Här började jag packa ihop för att åka hem efter en bra jobbkväll men då öppnade "Keckas corner" och det bara vällde in trevliga och bekanta människor så jag stannade och minglade runt!


Eva och Lennart Persson kunde också rapportera att hockeyn (de är trogna supporters!) slutade 4-1 till SAIK och att hela matchen var en överkörning av Modo... Det är egentligen inte så rolig hockey. Man vill ju att det ska vara jämnt - bara vi vinner! Haha!


Susanne Nordin och Per Normark var också ute! Så kul att ses och höra att även deras grabbar Gustav och Leo numera håller till i Göteborg som är Susannes hemstad. 

Tjalle och Anders - bröderna Lidgren - var kvällens trubadurer och är ju bara så bra! Ett tips dock till Kecka är att se till att det finns belysning på scenen och inte bara på väggen bakom. Det är synd att inte få se så bra musiker. 

Ja, jag vimlade runt och träffade till slut nästa gäng som jag hängde med ner till Bryggargatan för en avslutning innan hemfärd!


Och här sitter Göran med en norrländsk Mojito! Men jag och hans fru var i det här läget mer intresserade av killen bakom honom... Förlåt Göran men det var ju Daniel Widing! Och som ni vet har jag ju ingen farstu... Haha! Har jag tagit en selfie med Martin Sevc på sopstationen så var det nu Widings tur:


Jajamen! Han ställde självklart upp och här gör vi tandkrämsreklam tillsammans! Jag som just lärt mig uttala Sevc frågade om han kunde det svåra uttalet... Men han hade gett upp och kallade honom bara för Marty! Haha! 

Mycket folk och trevlig stämning! Dit måste man gå fler gånger! Ett minus tyvärr för extremt långa väntetider i baren... Maggan var dock uthållig och köpte mig en kalasgod alkoholfri drink! Tack! Kul att surra en stund med hela gänget och mer pratvänligt än på Statt. Det blev också en hel del sefies...


Här är det kollegorna Kent och Tomas som tagit fast Jon-Oscar för en gruppbild! Kent "selfade" sedan med mig ungefär 30 gånger och jag undrar verkligen hur de bilderna blev... Haha! Förmodligen roliga!
 
Och här började det bli läge att hämta bilen och dra sig hemåt. En alldeles utomordentligt rolig kväll där jobb övergick i nöje och jag träffade massor med glada människor. Tack för sällskapet! Ännu gladare blev jag när jag körde hem:
 

01.20 och det lyyyyyyyyyser på Morö Backe! Thänx!!!

Det lyste även hemma och jag blev så pigg att jag nog inte somnade förrän 02.30... Idag har jag legat till mitt på dagen och även bestämt mig för att den här trötta kroppen och skallen inte ska göra annat än att laga middag. Så skönt att få en helt ledig dag, läsa tidningen, blogga, elda, tända ljus och njuta av livet! 
 
Härlig helg trots att jag var gräsänka. Det är kul med överraskningar!
 
 
 
 

Sport och kultur!

Bra dag igen! Har både hunnit jobba och och bli underhållen av berättarteater på hög nivå! Härligt!

Började med att få kaffe på sängen... (Jag och Åsa kommer väl snart att gifta oss... :P) och ligga länge innan frukost och lite repetitioner (och tillverkning av biffar nånstans däremellan för att Åsa skulle få lite mat i magen innan hon åkte till Lycksele - joo, klart gifta. Haha!).
 

Läste Norran och det är kul att se att resenärerna lyckas skicka hem material från sina möten. Då vet man att allt funkar. Fin bild på Tim! Har också mailat och pratat med Ulf idag och allt var bara fint! Imorrn åker de vidare till Hartford och Oscar Lindberg.

Försöker också uppdatera svärfars som alltid blir lite oroliga - men det finns ingen anledning till oro! Skriver det här också: Allt är baaaaara fint och det är bara att luta sig tillbaka och läsa tidningen. Snart är han hemma igen!


Bläddrade vidare och hittade även dem i tidningen idag från deras senaste reseservice med Sambulansen efter besök på Hörcentralen. Kul!

Nåja, Åsa åkte iväg på jobb och jag ner på teatern för praktiska möten kring min monolog samt kring organisationen av "Norrscen" - ett samarbete mellan de fem nordligaste regionteatrarna. Jag har fått förnyat förtroende och kommer att vara projektledare på deltid för detta samarbete och det är jätteroligt. Jag gillar ju både att stå på scenen och att vara producent. Det bästa av två världar - bra mix för mig i alla fall!

Bra och konstruktiva möten och sedan hem för att fixa till sig och vända tillbaka då jag hade bokat teaterbiljetter till den bästa av berättare:


Stig Östman! Denna pärla som kan förmedla en text ensam på scenen som ingen annan! Sedan har han goa' kramar också... :) 

Jag hade också glädjen att få med mig finaste Anna som jag hinner träffa alldeles för sällan! Vi gick ner i spelsalen och skulle naturligtvis ta en wefie... 


Gick sådär... Vindögda och knappt med på bild... Haha!


Sedan fick jag pussar och kramar och då gick det bättre. Så kul att gå på teater med dig Anna!
 
Och sedan började showen:


Stig Östman - denna gigant bland berättare i Sverige! Han började med historien om grannarna Roland och Bengt som kommer ihop sig å det grövsta! 


"Man tål ju inte vad som helst" är skriven av Martin Lindberg, sjukt rolig och Stig gör 14 olika karaktärer på ett helt fantastiskt sätt!


Med stora och små gester, underbart minspel, fantastisk känsla för både språket och människorna blir det succé och publiken jublade! Han avslutade sedan med den magiska historien om "Femfingermandeln" och Otto i Korpmyrberget av Torgny Lindgren. Vi var sålda! Som vanligt! 

Tack fina Anna för en fantastisk kväll och underbart sällskap! Du är en pärla och jag blir så glad av dig! <3
 
Nu ska jag dra mig tillbaka i min ensamhet, lägga mig och läsa och fundera på om det kommer någon inbrottstjuv jag kan underhålla i natt (Emma-maraton?) eller om jag får vara ledig tills imorrn och jobbet på Statt... Haha! Tack alla för en fin dag!
 
 
 
 

På krigsstigen...

"Jag undrar vad det ska hända för helvete idag då?" Ja, jag har ju varit uppretad på lite av varje den senaste tiden men så långt som till den här kända repliken ur "Masdjävlar" kommer jag faktiskt inte. Ni kan vara lugna! Haha! 

Mitt senaste utfall när det gäller gatlyset resulterade i att Norran ringde och jag blev citerad idag. Även om jag önskar ljus över hela Morö Backe förstår jag ju att det är knepigt för kommunen att göra olika på olika områden - så det får väl lysa överallt efter en viss tidpunkt då?! Att istället släcka allt dagtid kan väl inte vara så svårt?
 
De redovisade tydligt att belysningen som helhet kostar 5-6 miljoner men inte hur mycket av detta som nu sparats in tack vare nattsläckning... Om den nu är så viktig att det t o m tagits politiska beslut borde väl summan också funnits tillgänglig? Ja, man får väl skriva ett Medborgarförslag om saken. Jag, och många med mig, tänker inte ge upp...
 
Men jag är inte arg på allt. Jag är lite trött i skallen av allt som snurrar nu med olika produktioner och mixen av texter och kreativa uppgifter och då kan det hända att saker som legat och pyrt "poppar upp". Annars är jag ju faktiskt nästan alltid glaaaaaaad! Livet är för kort och värdefullt för att vara annat!

Har haft en fantastiskt bra dag tillsammans med Åsa! Vi har gått igenom White Christmas som ju nästan är samma föreställning som vi gjorde på Folkparken men i år har den blivit en helafton och vi har skrivit till och gjort förbättringar. Känns bra att få till gemensamma arbetsdagar, borra ner skallen och jobba!
 

Har suttit i köket och jobbat, eldat i kaminen och myst inne i värmen. Härligt!


Det har gått åt en och annan Ramlösa idag - vilket i Åsas fall verkar ha lett till bred käft och ett avstånd mellan ögonen som är tätare än Björn Borgs... 


Jag vill också rapportera till maken att det gått åt en hel del kaffe och att Mocca Mastern är prydligt avstängd... Haha! Ja, det där är en liten intern kommentar.

I afton åkte jag iväg på ett välbehövligt möte med andra pratsugna vänner och det är bra att byta fokus lite då och då även om det är kul att jobba.


Hämtade Sushi på vägen hem och det var så sjukt gott! Nyttigt tyckte jag - men efteråt åt vi pepparkakor med ädelost... Fy på oss... Och vi njöt också... Haha!

Åsa fick den gladaste risrullen! :)
 
Nu landar vi igen vid samma datorer för lite pyssel innan sängen och jag ser fram emot att kanske få mail från Columbus för att höra hur det har gått under Ulf och Adams möte med Tim Erixon. Avstår från att ringa så mycket eftersom det både är dyrt och svårt att komma ihåg tidsskillnaden... Det brukar alltid gå bra ändå! 

Ha en fin kväll alla! Innan jag somnar måste jag dock ut på Höjdgatan för att kolla om det lyser... "When you wish upon a star..."
 
 
 

Ingen snö i Chicago!

Uppe i ottan för att dricka kaffe med maken 04.30 innan han skulle åka till USA på reportageresa. Det var verkligen en högoddsare och jag har heller inte blivit pigg på hela dagen... Haha!


Hur som helst är det skönt att säga hej då och hoppas att han och Adam Savonen får en bra resa där det också finns plats för behövliga pauser. Jobbresa utomlands brukar inte betyda något viloläge - men det äääär ju också roligt med nya upplevelser!

Svärfar har ringt ett par gånger och oroat sig över snömängden. Först ikväll såg jag på nyheterna att det kommit två meter snö i trakterna runt New York... Klass 1 varning?

Hur som helst har jag pratat med Ulf ikväll sedan de landat i Chicago efter att ha fått flyga första klass med SAS hela vägen.

Man kan ju tycka att det borde vara superservice men nu visade det sig att flygvärdinnan klantat sig och tappat ned datorn på golvet efter att ha erbjudit sig att lyfta upp ett av handbagagen... Allt ska man göra själv... Hoppas den funkar när de är framme i Columbus senare ikväll. Eller är de framme nu? Ja, det är inte lätt att hålla rätt på tidsomställningen och det brukar gå bra ändå. Jag behöver ju inte ha koll på allt. Jag frågade om han hade tagit namnuppgifter eftersom man säkert kan stämma någon ifall den gått sönder. Ja, när Oskar var liten sa han alltid att folk stämmer varandra i USA för småsaker som fel burgare eller mjuka pommes... Haha! 
 
Ulf hälsar i alla fall till alla och mår alldeles utmärkt! Han tackar också för alla lyckönskningar och kommer att höra av sig längre fram. Tyvärr fungerar inte de amerikanska sim-kort som de blivit utrustade med. Norran kanske blir en fattig tidning på de här 10 dagarna? Haha! Nej, det måste ju gå att köpa over there också. Det blir ju alltid lite samtal så att vi kan lugna alla här hemma. Förr hände det ju t o m att jag skickade brev när han var på jobbresa i USA. Känns liiiite antikt idag...

Skönt i alla fall att höra av varandra och skönt har det också varit här hemma idag med lite jobb, tvätt, mat och TV. Jag har unnat mig vila och det känns bra. Man måste lyssna på kroppen. Nu verkar den inte bjuda tillbaka med samma uppmärksamhet eftersom jag missade ett möte som jag kom en kvart sent till... Man får kanske inte luta sig tillbaka för mycket! Haha! 
 
Inväntar nu Åsa som kommer att landa här i natt efter jobbkväll i Umeå. Imorrn blir det rep av White Christmas, fredag lite planeringsmöten och teater, lördag har vi jobbkväll med Rönnskär på Statt och nästa vecka varvar jag rep mellan de två föreställningarna. Mycket att hålla i huvudet. Kanske därför man blir trött. Eller så har jag tappat kapacitet? Eller blivit slö? 
 
Jaa, jag tror att jag ska slöa mig i säng nu. Känns helt rätt! Och om maken läser det här så har vi ingen snö här heller! Ha det fint! :)
 
 
 
 

Det bidde ingenting...

Idag vaknade jag som Mäster Skräddare - med stora visioner i sikte - men med futtigt resultat... Det blev möjligen en lite tillfixad tumme. Haha!
 
Vaknade är väl en överdrift. Jag har gått omkring som en zombie hela dagen, så genomtrött och kanske med lite feber eller nåt' skit i kroppen. Valde att avstå lunchträningen och hade för avsikt att gå på yoga ikväll - men missade tiden... Jag blev inte ens förvånad. Det var bara en sån dag.
 

Vid tiden för yogan hade jag precis kommit igång med vardagsrummet. Sydde ju nya gardiner i söndags och vet inte om jag är nöjd. Snyggt tyg från Spira - men skulle jag ha gjort längder igen? 


Fast å andra sidan har vi en nyfiken katt och med tanke på de håriga längderna (jo, jag har dammsugit dem ett flertal gånger men Skrållan har hår som räcker längre...) som jag tog ned så var det nog bra att det bara blev kappa...


Köpte ett par kopparfärgade hus på Ingmar som fick komplettera de vi redan har. Vi gillar ljushus!


Satte ljusslingor i ett par större hus som fick bli fönsterbelysning. Här står också huvudet "Någon" som är inköpt på IKEA och en present från Lärkeryds. Jag älskar det!


Köpte också ett par korgar på Ingmar och plockade fram ett par av makens helgjutna ljusstakar. Han har mycket kul på "Tag själv-lagret"!


Den här höga ljusstaken är superfin och passade helt plötsligt! Tavlan av örnen har jag köpt av Sonia Sjögren. Jag älskar den också!
 

Just nu står både den och "Man måste ju få tid att leka" av Kajsa Reicke på skänken men ska få plats på väggen framöver (Självklart älskar jag den!). Jag har ju även ett par tavlor av Christina Lundström och tänkte att jag kanske skulle göra en vägg med bilder gjorda av mina oerhört begåvade vänner! 
 

Nästa kopparhus och ett stort vitt som fått ljus!

Det blev ingen stor omgörning och vi borde nog byta mattan men det är städat och får bli så här över jul. Längtar efter att fylla rummet med våra älskade barn och deras respektive! Det är bästa inredningen!
 
Annars har jag haft ett spel när det gäller gatubelysningen igen... Det är gott som räcker längre och jag inser att det är ett politiskt beslut som fattats och därför också måste attackeras den vägen. Får bli en skrivelse av något slag. Jag är inte ensam som irriterar mig på besparingar vi inte tycker är prioriterade på rätt sätt. Redan nu är det mer än 600 personer som gillat inlägget och mååååånga som kommenterat. 
 
På FB skrev jag igår kväll:
"Nu är läget akut!!! I en så pass stor (och rik) stad som Skellefteå ska inte stora bostadsområden som Morö Backe vara släckta nattetid!!! Andra städer lyser upp stan när mörkret kommer - vi släcker... Vad ger vi för signaler till inbrottstjuvar och våldsbrottslingar?? Nu har det varit minst 10 inbrott på Morö Backe senaste tiden och vi kräver LJUS!! Och poliser!! Skämmes!! Och jag vill inte ha ett svar om att nattsläckning tillämpas. Jag vill ha TÄNT!!!"
 
Har fått svar om att nästan all inbrott sker dagtid.... Då blir man ju bara förbannad! På landsorten ska lyset släckas 23.00 och jag som trodde att Morö Backe var en stadsdel? Sista ordet är inte sagt i den här frågan och jag går vidare! Vägrar acceptera en tumme...
 
Nu har jag tydligen också vaknat till ordentligt så då blir det ett par timmars jobb. Synes!
 
 
 
 
 

Snygga sopor...

Lite jobb, lite annonsering, lite affischering och snurrande på stan vilket betydde att jag fick lika många påsar med mig hem... Hmm... Jag ääääär oförbätterlig!

Kommande annonser i Norran! Och glöm inte att man också kan köpa Ticnetbiljetter på Nordanå! Föreställningarna i Piteå är i princip utsålda så häng på låset. Jag har lovat flera på stan idag att sjunga bättre än på Julgalan i fredags... Haha! 

Sedan hem en sväng och iväg med lite återvinning. Jag hade tur och fick trevligt sällskap:
 

Skellefteå AIK:s tjeckiske back Martin Ševc! Han lärde mig att uttala sitt namn (typ: Schäft(s)). Ja, det är inte lätt - men han var en glad skit som gärna ställde upp på bloggbild och jag önskade honom lycka till med säsongen! Snyggaste sopan jag hittat!
 
Avslutade dagen med en tur till mamma och pappa och det är förstås inte så enkelt att flytta till stan - eller att en av dem är mycket piggare. Mamma vill ju gärna att de ska komma sig ut och nu ska vi be om assisstans (måste ansöka) så att någon från hemtjänsten kan köra rullstolen så att de kan följas. Visst kan vi åka dit men vi jobbar ju också på dagarna. Ja, jag ska ta med dem ut senare i veckan. 
 
Träning ikväll och jag landade i soffan helt färdig... Somnade nästan men så började Dicte och det vill man inte missa! Ha det bra alla!
 
 
 
 

Lugna gatan!

Har haft helg, sovit lääääääänge och bara gjort mysiga saker! Igår spenderade jag eftermiddag och kväll tillsammans med mina fina syskonbarn och det livar upp tillvaron. Eller gör mig helt slut... Haha! Ja, man är ju inte 20 längre - men det var hur mysigt som helst!
 

Började med att ta med My på teater där vi skulle se "Sagan om den lilla farbrorn". Fint med ballonger i entrén!

Och fint att träffa förskolekompisarna Doris och Alicia! Alla var nog lite spända på vad som skulle hända...


Allan var också på plats tillsammans med pappa Nicklas!

Och helt plötsligt tittar Micke ut ur draperierna och förklarar att det är dags att komma in i Blå rummet! 

Spännande med rekvisita och dekor...
 

Sagan handlar ju om farbrorn som är så ensam och efteråt pratade skådespelarna med barnen för att se om de funderade över något. Det var ju lite sorgligt ett tag innan han fick vänner. Underbar historia och fint genomförd. En liten pärla! 


Sedan fick alla kort av ensemblen i present och riktigt gott fika i salen bredvid. En härlig barnlördag på Västerbottensteatern!


Och My som var så förtjust i flickan i pjäsen blev lite blyg när hon fick beröm för sin fina kjol...


Sedan drog vi hem till resten av familjen och fixade lite mat och mys innan vi skickade iväg föräldrarna på Bryggargatan!


Snygga syrran var piffad och superfin! Ja, Martin också men jag hann inte fotografera... 


Därefter var det föräldrafritt!!! Och vi lekte järnet hela kvällen!


Här har Max kommit på att man kan stoppa in alla leksaker man hittar innanför min tröja som var lite omlottlagd och ganska rymlig... Haha!


Målmedveten... 


Här hade jag fått både cowboyhatt och puckelrygg... Ja, vad gör man inte...


Vi bollade bollar utan att krascha något och sedan hittade Max en "Kalle Anka-mask" som han bara måste ha på sig....

Haha! Ja, han kunde i alla fall se med ett öga... 
 
Massor med goa' kramar och pussar och snälla barn som somnade när de skulle. Jag och My hann bygga lego och ha lite annan lek när lillebror somnat och det tyckte hon var särskilt kul. Härlig kväll!
 
Jag var rätt trött idag och sov till mitt på dagen. Max som jag höll uppe ända till sju - och verkligen hade igång för att han skulle sova länge - vaknade innan 05.00... Det skulle jag aldrig ha pallat. Tur att man gjort bort småbarnstiden och bara får låna ibland. Då blir det värsta lyxen!
 
Idag har jag sytt nya gardiner till vardagsrummet, lagat fisk och tvättat massor. Maken ska på långresa och vi har inte varit i fas med tvättstugan trots att vi ju har den hemma. Nu är gardinerna uppe, Maria Lang avslutat och jag ska lägga mig och läsa. Bra vecka och bra helg på alla sätt och vis! Och jag inser att rubriken blev lite fel. Det händer alltid nånting! Haha!
 
 
 
 

Magisk julgala!

Vilken kväll vi hade igår! Heeeeeeeelt otroligt bra! Efter en heldag med repetitioner och genomdrag var jag så trött att jag sov en timme igår afton för att orka med kvällen. Jag var väl rädd att det skulle bli segt och jag inte skulle hålla ånga oppe... Helt onödig oro. Det var fullt ös heeeeela tiden! Sååååå nöjda! Vi fick till och med vara med och leka... Haha!
 
Nu får ni en bildbomb och inte så mycket text eftersom den här dagen också varit späckad och jag inte förstår var tiden riktigt tar vägen... 
 

Snyggt på ladan när vi kom!


Maken tog fokus direkt!


Och vi fick helt sjuuuukt bra platser framför scenen! Kan någon haft ett finger med i spelet? Ja, vi hade ju köpt platser längst fram men det här var mer än vi förväntade oss.


Marika, Åsa och Carina med fördrinken!


Och här hade vi lastat för oss årets första julbord!

Det var säkert mycket som gick att förbättra rent logistikmässigt. Vi fick t ex drinkbiljetterna när vi hade hunnit äta en lång stund... Och själva insläppet innebar avprickning på lista tre gånger... Kändes onödigt rörigt. Köerna till toaletterna gick också genom samma passage som den till stora buffén (gissa trängseln?) - men vi var på gott humör och inte så lätta att irritera. Maten var fantastisk och Food gör det igen; Nästan 3000 portioner mat som både smakar bra och är varm! Otroligt! Tack!


Här var vi ute på en runda (läs; toalettkö) men Åsa hann glittra ikapp med utsmyckningarna. Det var väldigt fint på arenan och riktigt "juligt"!


Janne glittrade också... Och visade nästan prillan... Haha!


Sedan drog det igång. Bo Kaspers var förshow och inledde med "Stilla natt". Fantastiskt! 


De körde sedan alla våra favoriter och vi som kommit för att titta extra på dem var supernöjda!


Åsa glittrar ihop med en annan pitebo... :) De har nåt speciellt tillsammans!


Och Bo klämde i med Santa Lucia - både på svenska och italienska. Starkt!


Bästa Sofia som arrangerade swischade förbi för att hinna kramas! Bra jobbat igen min sköna böna! Man blir också så glad att se dig!


Roligt under galan var att de mixade artister så att det blev nya konstellationer och duetter. Här ser det ut som om Bosse vill slita ner Ebbot men så var inte fallet.


Sköna lirare!


Och jag och Åsa fick tomteluvor som vi skulle få anledning att återkomma till...


Sjukt bra Bo Kaspers Orkester! Bara kärlek!

Därefter blev vi uppkallade på scenen tillsammans med ett helt gäng tomtar. Sångtävling... Oj! Och vilka applåder... Överväldigad!

Fast vi var mest glada över att få komma så där nära snyggingen David Hellenius... Haha!


Ja, här har vi kladdat lite båda två... Herregud vilka fula tanter vi blev. Men roligt hade vi!


Och sjöng för kung och fosterland!
 
Jag hann också krama dansken Sören Baggesen som jag träffat under mina uppdrag på Nordic Light och som visade sig vara en skön sångare!
 

Här verkar Åsa ha fått ihop det! Eller åtminstone närkontakt...
 

Och här gjorde jag några tappra försök...


Snälla... Haha! Men det gick bra för oss trots att man faktiskt får hjärnsläpp när man står där. Åsa blev trea, jag tvåa och vann gjorde:


Sören! Han är numera anställd på Nordic så det var väl en bra välkomstvinst!


Sedan drog det igång på allvar! Lena Ph! Vilken stjärna hon är!


Ja, ni ser ju!


Petra Marklund hade händerna upp i luften!


Och dansarna som var med i varenda nummer var bara något så fantastiskt bra! 


Timbuktu! Han ääääär en sån entertainer!
 

Och där kom Lasse Berghagen in! Nu tror ni kanske att kvällen tappade tempo - men icket. Här fick han alla att ställa sig upp och sjunga allsång till "En kväll i juni". Härlig stämning när vi sjöng "Han tog av sig sin kavaj..." 


Ebbot Lundberg! Cool som fan!


Och i skön duett med Lasse! 


Man blir lycklig när man ser hur roligt de också har på scenen!


Och Lena... Hon är bara så klockren!


Magnus Uggla började finstämt med "Jag och min far" och jag tror att det blev högtidligt även för honom...


Mera Timbuktu!


Och Girlpower!!!


Mannen, myten, miraklet - Magnus! Uggla alltså... Han gjorde ett medley och vi fick även här alla våra favoriter! 


Han rockade fett och ingen kan väl tro att han är 65! Vi älskar Uggla!


"Någonstans i Hökarängen, med ett fullblodsfnask i sängen..." Det är bara han som kan skriva såna här texter! Skönt provokativ.


Och ett jädra ös!


Mera duetter, ett julmedley, snöflingor och mera:


Uggla och Ph!


Petra Marklund körde sin Petter-låt!


Och Ace Wilder ville inte jobba idag heller. Ja, jag skulle också vilja "make money while I sleep"...


Festligt! Och fartfyllt fram till midnatt! 


Glitter! All over!


En magisk kväll på många sätt! Så otroligt nöjd efter en utekväll har jag inte varit på många år! Tack till hela gänget för sällskapet - men mest till galet bra artister som visade stjärnstatus! Respekt!
 
Ja, nu blir det inte mer idag. Jag ska knoppa in och får fortsätta livet och bloggandet imorrn! Sov gott alla glada!
 
 
 
 

Repdag igen!

Trött i hela kroppen efter en lång dag. Kan vara efterdyningar av gårdagens träning eller anspänning efter en heldag med repetitioner. Men det ska ju kännas att man lever! 
 

Började dagen med att bjuda Malin på lunch - min fiiiina lillasyster som fyller år idag!!! Grattis igen älskade du! <3 Roligt att ses och härligt att få surra en stund! Det blev överlämning av present och både lunch och mintchokladmarängkaka... Gruvligt god... 

Vansinnigt mätt anlände jag därefter till Nordanå för att ha möte med Kulturkontoret och Muséet inför Julmarknaden 7 december där jag ska vara konferencier. Kommer att bli väldigt roligt - och tufft att hinna vara överallt... Får ta på mycket kläder och snabba skor!


Sedan rep från 14.00 tills ikväll. Konstruktivt pass tillsammans med Anna Ascárate som verkligen ser mina möjligheter och inte är rädd för att gå in och ändra. Det uppskattar jag verkligen!


Vi har ju sällan möjlighet eller råd att ta in en regissör så det känns som värsta lyxen att ha en objektiv person som både tittar på texten och vad man gör med den. Love it!


Anna tycker själv att hon är snyggast utan glasögon men jag tycker att hon är snygg hela tiden! Och smart. Och otroligt kompetent!

Vi tog en middagspaus tillsammans med Mia som jobbade i caféet ikväll där det spelades föreställning. Hon är ju numera värdinna på teatern och tar hand om alla arrangemang. Känns som en perfekt plats för henne!
 
Nu fortsätter bearbetningen och kortningen av texten. Mitt material var ju ca 1 tim och 20 minuter och vi ska skala bort ca 25 minuter - utan att ta bort det viktigaste... Det är tur att jag har hjälp och vi kan göra en hel del på golvet. Lyx!
 
Sen ska jag sova eftersom morgondagen startar redan 9.00! 
 
 
 

Ny energi!

En dag fylld av fantastiska möten som både väckt tankar och gett mig såååå mycket ny energi! Positiva och kraftfulla människor har den effekten på mig. Andra kanske känner avundssjuka när man stöter på folk av den här kalibern och då säger jag bara: Tänk om! Det vore ju förfärligt om man bara omgav sig med menlösa ja-sägare utan eget driv! Vem ska man då lära sig nya saker av? 

Ja, det var en liten utvikning men jag blev så glad över att få äta lunch med Sofia Andersson Lundberg! Detta kärnkraftverk med fantastisk kompetens som Folkparken inte hade förstånd att värdera! Det bästa är att hon kommit hel ur striden efter fula påhopp av en oförstående ledning. 
 

Så här ska det se ut! Nu går Sofia vidare som egen företagare och For Events kommer vi att se mer av! 

Stärkt av ett härligt möte åkte jag hem för att sätta mig med pappersarbete, ekonomi och betala in alldeles för mycket moms... Haha! Bara att gilla läget!

Och ikväll var det dags för ett härligt träningspass i Kasam-garaget där vi gav jääääääärnet under Ankis ledning! Tack!
 

Efter passet anslöt fler ut hälsogruppen och vi hade en härlig kväll framför oss - med sång!


Fina Karin och Lisbeth i soffan där de laddar upp med lite frukt och mys med Tindra... 


Ikväll hade vi anlitat sångpedagogen Mirjana Petrova från Luleå! Hon är ett energiknippe av stora mått och en fantastisk person som fick oss att sjunga trestämmigt med rörelser och allt.

Glada och fyllda av endorfiner tackar vi för en magisk kväll där vi alla blev minst 10 år yngre! Skratt, energi och kvinnokraft när den är som bäst!
 
Nu ska jag duscha och bearbeta lite manus innan det är dags att knoppa in för ännu en repdag imorrn. Ska bli väldigt roligt det också! :)
 
 
 

Repetitioner!

Idag började jag med att åka tillbaka till min gamla arbetsplats för att jobba med något helt nytt! Det här projektet är fortfarande så färskt att inte ens personalen vet särskilt mycket så jag ska berätta mer när jag haft genomgång med alla. Premiären ska heller inte ligga förrän i januari så vi har gott om tid.

Först ut är ju vår föreställning White Christmas som ni kan se på Nordanå 5, 6 december och i Piteå 12, 13 december. Vi börjar repa allt nytt som tillkommit nästa vecka. Kommer att bli så kul och ni är väldigt välkomna! Läs mer på: http://monicalindgren.com/aktuellt 
 
Men idag var det ju jobb på teatern. Känns alltid roligt att komma tillbaka - och kul att kasta sig in i nya utmaningar!
 

Jag jobbar tillsammans med regissören Anna Ascàrate och det är en ny erfarenhet. Funkade hur bra som helst och jag ser fram emot ytterligare två dagar den här veckan! På grund av ett stort länsteatermöte på Västerbottensteatern så fanns inte många rum att tillgå. Tage fixade därför till det här teknikerkontoret som tömts för renovering. Han laddade med både bord, stolar och loka... Gulle!


Här har han också gjort en provisorisk scen... Haha!


Efter en heldag som gick hur fort som helst var det dags att åka hem för att byta om till yogan. Skönt pass där Anki fick oss att både tänja lite extra och slappna av. Guld värt! Det hade frusit på lite ikväll och jag längtar nästan efter is så att jag kan testa mina nya "Icebugs":


Här ser du Anki! Rätt snygga när jag nu tittar efter... 

Och med världens bästa dubbar! Kan bli en bra vinter på många sätt.

Nu skulle jag bearbeta text men det kan hända att det får bli imorrn istället. Jag har ju redan jobbat en hel dag och känner att jag är nöjd. Och faktiskt lite trött... Ses! :)
 
 
 
 

Dagen efter...

Himmel vilken seg dag... Än en gång sov jag som en kratta! Somnade vid 03 och vaknade 05... Aaaahaahhhhhgg! På den vägen har det varit idag och nu sitter jag med jordens huvudvärk och hoppas att morgondagen ska bli både piggare och gladare. Jag ska nämligen vara på Västerbottensteatern och repetera min nya monolog som ska spelas i deras regi under våren - om vi får ihop allt! Kul!
 
Annars har det varit klippning, jobb och lite stök hemma för att komma ifatt efter jobbhelgen. Nu följer mer jobb men nästa helg ska vi gå på Julgalan och det ser jag verkligen fram emot. Ledig kväll där vi får underhållning av hög kvalitet. Härligt!
 
Inga nya bilder, ingen träning, ingen produktion, ingen ork men en skräckblandad förtjusning över att sätta igång morgondagens jobb med regissören Anna Azcàrate. Blir spännande! "Lyckligare nu" heter monologen och jag lovar att återkomma med mer information framöver!
 

Lägger ut en underbar bild som maken tog för Wheels 1985 och där både Per-Erik Morén och hans dragracingbil finns avbildade - men också ett av mina "lånbarn" (jo, jag har två) Jens Pettersson som fick agera domkraft! Haha!

Han lade ut bilden på Facebook och jag undrar var originalet tog vägen? Vi hittade hur som helst på mycket galenskaper när jag skötte dem och det roligaste grabbarna visste var när vi åkte ut på någon parkering på vintern och jag sladdade runt med bilen... Alltid bakhjulsdrivet!

Och Skrållan hälsar till Food! Hon är fortfarande glad över Gourmetpåsen men undrar varför den innehåller så lite mat... Haha!
 
 
 
 
 

Vilken helg!

Söndag kväll och jag har knappt fattat att det gått två dagar - eller varit helg... Men det har varit full rulle med jobb både lördag och söndag! Började igår med att Åsa kom och vi gick igenom kvällens jobb på Statt och smaskade i oss Gourmetpåsen som jag köpt. Gott med lammrostbiff!
 

Och det var jädrigt tur att vi åt en så här god lunch eftersom soundchecken blev tekniskt försenad. Trots att vi var på plats redan 15.00 så hann vi inte få någon mat innan det var dags att ta emot gästerna och starta underhållningen... Inte bra.


Men vi var glada ändå! Det blev dubbeljobb igår eftersom Rönnskär bokat oss för 300 personer på nedre plan - men efter många anmälningar blev ytterligare 150 personer en trappa upp... Oj! Vi sprang i skytteltrafik och hann faktiskt följa mitt väldigt tighta tidsschema! Puh!

Så otroooooooligt glad att få jobba tillsammans med Åsa! Att vara två och veta att allt funkar är ovärderligt när man är ute! Bästa! Tack för proffsigt kanonjobb kompis! <3


Även jag hade röd klänning och försökte vara lite snygg till att börja med men det slutar ju alltid på samma sätt: I den gröna... Haha! Emma blev lite "övervänt" innan sitt pass och valde att leka mingelfotograf en stund. Mycket glada människor!


En del skrämmande glada! Ja, Conny är ju Hökmarkare och de är speciella... Haha!


JR hade lämnat ranchen för ett musikparty! Jo, det var fest och Rönnskärs egna band skulle avsluta kvällen med ett par spelningar.


Här satt flera glada musiker och respektive! En överraskning att även Gary & More skulle spela men bra musik säger man aldrig nej till!


Och här ser ni "Emmas" bästa vän... Herregud vad hon skrattade gott och så kul det blir att stå på scenen när man har en sån här "maskin" bland publiken! På det hela taget väldigt bra publik och fin lyssning vilken inte alltid är självklart när det är firmafest.


Belinda tog alla med storm, leopard och ett fantastiskt självförtroende när hon inledde finalen!


Tobbe Häggmark blev helt tagen och kom upp för att krama om Belinda och Emma! Det säger vi inte nej till när det är såna här godingar från Hjoggböle som dyker upp! 


Han tog dessutom den här fantastiska artistbilden av kvällens stjärnor! Ja, det skulle jag aldrig förhäva mig och säga om oss som privatpersoner men Belinda och Emma ÄR stjärnor - oavsett vad folk tycker... Haha!


Sedan var det dags för banden att dra igång! Först ut var gänget från Syraverket: "New Acid"!


Skön stämning, bra drag och glada musiker! Hade tänkt ta bilder till alla banden - och gjorde det - men ljuset var lite knepigt och de blev inte så skarpa som jag hade tänkt. Men jag ska skicka över ett gäng till er alla. 


Därefter var det dags för Brandsektionens band "Fire"! Temperaturen steg!
 

Kul att få se och höra Olov Häggmarks pappa Tobbe spela bas. Han trivdes!


Dessutom var det kul för banden att få hjälp av tekniken och uppträda med en snygg ljussättning! Det gör att man känner sig mer proffsig redan innan!

Sedan var det das för bonusbandet "Gary & More" och det var självklart kul att avsluta med ett band och inte en DJ när man nu börjat med livemusik. Det här gänget har jag inte sett tidigare så jag stannade en stund för att lyssna på soundet och de låter bra!


Gary Miller är dessutom en oerhört karismatisk sångare!
 

Power! Och en hel del muskler...


Ronald Frank var en utomordentligt ösig gitarrist!

Kul också att se Noah och Olivias pappa Tomas på scenen! Vi har ju känt varandra sedan barnen var små men jag har aldrig sett/hört honom spela. Kul!
 
Fullt ös och mycket svett! Skönt att se att det inte bara är vi som blir varma... 


Flower Power? Näääeee, det var hårdare musik än så!


Och längst fram dansade fruarna! Här är det Maggan som diggar makens musik!


När det blev som hetast vände jag hemåt - helt slut efter en lång dag med mycket anspänning. 
 
Men nöjda och glada efter ett bra jobb med oerhört nöjd publik! Om två veckor gör vi samma sak igen - men med de övriga skiften!

Jag var lite uppskruvad när jag kom hem och hade svårt att somna. Därför var det svårt att komm sig upp idag men jag hade ju både jobb och Fars Dag på agendan! Hämtade upp mamma och pappa och tog med dem på Nordanå för att vara med på Ernst Vesterlund-dagen där jag också skulle underhålla!
 

Vi tog en selfie utanför... "Kan man det?" frågade pappa. Jo, det kan man! Haha!


Kristina Friberg och Ingabritt Lundmark visade bildspel och pratade om den lokala amatörteaterverksamheten från mitten av 1800-talet till idag.


Även revyerna presenterades och här är det glammiga Skellefterevyn som ser betydligt elegantare ut än...


...bondrockande Lövångersrevyn! Men vi hade i alla fall Pontare och mer fyrverkerier! Och väldigt, väldigt roligt!


Per-Erik Wikström och Arvid Staaf var nästa par ut och berättade skrönan om skogshuggarna och deras situation när det gällde konflikten i Lossmen. Bra, men lite väl långt med en timme en sån här dag. Eller så var jag bara för trött. 


Sedan dök också syrran upp med älsklingsbarnen! Kul att få fira pappa en sån här dag där alla bara kan komma och vara med!


Max... Sötunge!


De fick också stifta bekantskap med "Emma" som skulle upp på scenen och berätta lite sanningar så här på Ernst Vesterlunds 114-årsdag! 


Glada miner hos både mamma och My!


Sedan kom Lars Andersson, Chefredaktör på Norran, upp för att tillsammans med Bo Renström dela ut stipendiet till årets person som hängivet ägnat sig åt att bevara vår lokala historia. Priset gick välförtjänt till:


Rolf Granstrand! Så himla roligt!

Han avslutade dessutom dagen med den snabbaste historiegenomgång jag någonsin sett - på overhead! Jag skratta och njöt! Med den där hastigheten hann han både berätta allt och göra en uppvisning i klass med Gösta Ekmans "Papphammar"! Snyggt jobbat!
 
Nu är föräldrarna tillbaka i hemmet och jag är helt slut... Borde ha hunnit på möte ikväll och handlat och gjort en massa saker men det blir bara lite god middag till husets pappa som inte slutar jobbet förrän vid 21.00. Nu har vi varit värsta arbetsmyrorna i helgen så jag ser fram emot soffan, Maria Lang-deckare och sömn! Ses imorrn!
 
 
 
 

Tid att leka...

Det är mycket som krävs av oss människor. Alla dessa val vi ska göra och alla plikter som vi så otroligt samvetsgrant ska fullgöra. Barn, familj, arbete - allt i en önskvärd balans. Livet snurrar på och ibland händer det att man tappar bort sig själv eller varandra på vägen. Då måste man stanna upp. Och leka lite! 
 
Den här veckan stannade jag upp i Umeå och köpte en tavla som jag förälskat mig i. Den har den underbara titeln "Man måste få tid att leka" och är målad av Kajsa Reicke som var skådis på Västerbottensteatern när jag jobbade där. Numera driver hon "Tantteatern" i Umeå tillsammans med utmärkta skådisen Karin Larsson. Hoppas kunna se en föreställning här framöver men upptäckte i Facebookflödet att Kajsa också målar! Fint!
 

Visst är den bara helt underbar? Jag vet inte vad det är som tilltalar mig så mycket. Tveksamheten i deras uttryck eller bara slitningen mellan allvar och lek? Eller att man kan läsa in massor med samtal? De här flickorna har verkligen en historia - som man själv kan skapa. Jag älskar den!

Idag har det dock inte varit så mycket lek. Eller bara? Jag hade massor med jobb att göra men hamnade hos mamma och pappa som behövde hjälp med bankkort som inte funkade, mathandling, genomgång av ekonomi och papper. Det tog nästan hela dagen och sedan raggade jag upp syrran för en behövlig broarna runt. Hem för att upptäcka att jag ju borde beställt en Gourmetpåse från Food då jag inte förberett så mycket...

Måste vara tankeläsning för då messade Mie och frågade om jag ville köpa en påse som de fått över! Yezz! Nu blir det lite tapas ikväll och middagen till lunch imorrn då vi jobbar både två i helgen. Ska skriva lite ikväll och se till att jag är förberedd inför morgondagens uppdrag. Därför blir det ingen lång blogg. Avslutar med något jag INTE köpte till farsdagspresent på Coop:


Vill du känna igen din väska? Eller går dekalen att ta bort? Nåja, det blev inga affärer och jag ska nog ta med mig far på Ernst Vesterlund-dagen på Nordanå på söndag där jag också ska underhålla. Han blev glad över förslaget och det kändes som en kul grej. Nu ska jag bara tänka ut vad jag ska säga... Haha!
 
Lek och var glada! Har ni roliga historier ni vill dela så hör av er... ;)
 
 
 
 

Värdefulla vänner!

I mitten av 80-talet jobbade jag på Holmgrens Livs i Skelleftehamn. Det var ingen lång period men perfekt med extrajobb då jag pluggade en sväng. Det bästa var dock människorna - och ett par av tjejerna har jag fortfarande kontakt med. Vi träffas inte ofta men har liiiiiiika roligt varje gång! Karin och Tina är så fina vänner och i deras sällskap kan man alltid kan vara sig själv. Oerhört värdefullt!
 
Ikväll skulle vi äntligen få ses igen och nu åkte vi till Tina för att äta, skratta och surra om livet och allt som rör sig omkring oss. Fantastiskt trevligt!
 

Fina Karin i spegeln hemma hos Tina! Hon har verkligen sinne för inredning och det är så snyggt överallt! Ja, ja, jag skriver inte om "fulrummet" Tina. Vi var bara så glada över att du hade ett sådant... Haha! 
 

Fina detaljer och en skön blandning av gammalt och nytt! Det här skåpet har både fått glasrutor och ny färg. Blev superfint! Man kanske skulle ta upp några gamla skåpar igen. Vi har ju några på lagret...


Och så fina Tina! Ikväll bjöd hon på en vansinnigt god morotssoppa med räkor och kladdkaka med hallon och grädde... Mmm... Soppan har jag tagit receptet på och det kan snabbt bli en ny favorit! Tusen Tack! 

Nöjd och glad sitter jag nu hemma och ska knoppa in tidigt efter en bra dag med sovmorgon, jobb, bokföring, tvätt, biffar, lite nödvändig shopping och tjejmiddag. Imorrn blir det mer jobb och om jag orkar syr jag kanske också nya gardiner i vardagsrummet? Jag sa kanske... Man ska inte lova för mycket.

Avslutar med ett par bilder på kvällens märkliga himmel:

Magnifik! Med lite modifikation kan det se ut som...

...gubben i månen? Eller möjligen Turtles... Haha!

Sov gott alla glada! 
 
 
 
 

Tillbaka i stan'!

Ett intensivt dygn är över - och jag känner mig nöjd och glad över fina möten, trevliga människor och ett lyckat uppdrag i skön miljö. Jag kunde möjligen ha surrat lite mindre vid middagen - men det är väl smällar man får ta när man anlitar mig. Jag gick nämligen igång på spännande kulturhusdiskussioner med Luleås förra Kommunalråd och höll inte på att kunna sluta. Det var tur att jag blev lite trött... Haha!
 

På väg upp på rummet tog jag en bild av nedre foajén med denna fantastiska utsikt i bakgrunden. Otroligt vackert!


Kul med akvarium!


Stannade och morsade på fiskarna ett tag...


Alla ville snacka... Haha!


Utsikt från mitt fönster igår kväll!


Och i morse!


Lite tröttare i ögat idag men ändå fix och färdig när vi skulle igång. Jag startade upp, introducerade och släppte sedan lös herrar som var minst lika pratsamma som mig... 


Johan Graffman pratade utvecklingsprocesser och attraktionskraft!


Anders Granberg visade roliga sätt att bygga varumärken på. Här ser ni 2 500 luleåbor som gör en facebook-tumme på isen. Efter fem minuter sa det brak och isen satte sig - men gick som tur var inte sönder. Hade inte varit lika kul att bygga varumärke kring så många förlorade ortsbor...


Sedan följde workshop där man i grupper fick diskutera attraktionskraft för den egna kommunen och sätt att försöka stärka den.


Bra diskussioner och intresserade deltagare som verkligen var nöjda med dagarna då de fått mycket inspiration och värdefull input. Projektledaren Martin Bergvall har gjort ett fantastiskt bra jobb!


Strålande vackert vinterväder!


Vackra vyer!


Och den magiska solen över parkeringen dit jag gick för att "gräva fram" bilen och sätta igång värmaren. 


Anders Granberg pratade sedan om att förfina erbjudandet? Haha! Ja, han ser inte så nöjd ut men hade positiva tips om hur man paketerar och levererar sina varor och verksamheter.


Andra tyckte att det var väldigt kul att vara i vägen för mitt fotograferande... Haha!


Här har jag börjat runda av och vi höll tiderna även idag.


Ord att ta med sig på vägen: Det är bättre att faktiskt GÖRA saker än att aldrig bli klar för att det inte blev perfekt...Fuska lite och gå framåt!


Lika vackert när vi åkte hemåt efter en god lunch. Ångermanälven ringlar så fint.

Hej, mitt vinterland!

Så där ska det se ut, lite vitt på marken, gnistrande sol och fem minusgrader. Jag är nöjd. Så nu kan det få bli sommar igen. Och i brist på det, sovmorgon imorrn. Tjolahopp!
 
 
 
 

Jobbdag i Sollefteå!

Härligt att vakna upp och vara framme på den ort man ska jobba i! Jag blir inte människa om jag måste upp 04.30 för att starta och sedan inte veta vad det är för väder eller dåligt före. Inte för att jag är rädd att köra fort (haha!) men ska man vara på alerten bör man sova som folk.


 Fint hotell och fina rum! Finns tydligen ett spa också men det har jag inte hunnit undersöka. Jag är ju här för att jobba...


Surt väder och inte så kul utsikt från mitt rum - men det var bara att duscha och äta frukost! Jag ringde maken, som ju älskar croissanter (gärna chokladfyllda) och annat gott till kaffet, för att berätta att här inte fanns en enda kaka på frukostbuffén... Kanske lika bra för mig? Haha!
 

Pigg och redo för dagens uppdrag i fint konferensrum with a view! Synd att det inte var klart ute. Jag gillar verkligen uppdrag som moderator! Man får läsa in sig på helt nya ämnen, träffa roliga människor och lära sig nya saker! Och för varje ny input inser man hur lite man egentligen vet... Det är bra för ödmjukheten!


Uppstart och inledning med presentation. Sedan släppte jag in Årets Projektledare 2013; AndersGranberg som fick ge deltagarna lite förväntningar på dagen.


Första talare ut var f d Kommunalrådet i Luleå, Kalle Petersen, som rott hem både Kulturens Hus och Facebookinvesteringen under sina mandatperioder! Det är fan i mig inte illa!


Stor respekt för hans kraft och energi! Utan honom hade hallarna inte varit på plats idag! Och vad var det då som var viktigt när det gällde det strategiska arbetet?


Raka besked och tydligt ledarskap är nyckelord!

Han berättade också att Mark Zuckerberg, grundaren av Facebook, delat bilden av istummen i Luleå och att den på några minuter nått en miljon likes och nästan lika många delningar... Där kan vi snacka om att sociala medier har genomslagskraft!
 

Jörgen Eriksson, Invest in Norrbotten, pratade om regionens betydelse för internationaliseringsarbetet. För övrigt också vice ordförande i Svenska Fotbollsförbundet!


Smart och påläst! 


Sist ut var Bodens kommun och som ni ser var det bara män på talarlistan... Det har de fått höra och äta upp idag. Jag har gjort ett enormt jämställdhets- och mångfaldsarbete och representerat både Västerbotten och kvinnorna! Bosse Strömbäck (bilden) var för övrigt världens bästa högerback i IFK Luleå. Spelade (enligt Jörgen) alltid med nedhasade strumpor för att visa upp sina snygga vadmuskler... Haha! 


Boden har också gjort ett målinriktat etableringsarbete i kommunen och det var inte lätt att börja locka dit utländska företag när det överallt sitter skyltar att utlänningar inte ens får vistas där...


Erik Svensson, VD för Bodens Utveckling, berättade om alla vändor innan de nu sitter med företagsetableringar över förväntan! Snyggt jobbat!


Anders Granberg, som varit insyltad i det mesta kom med kloka synpunkter och såg till att vi lyfte arbetet i Boden då de i vanlig, svensk, ordning inte tyckte att det var så märkvärdigt...


Så tog dagen slut - på minuten enligt schemat. Projektledaren Martin Bergvall var oerhört nöjd och här tar han adjö av finansiärerna från Tillväxtverket som också var på plats idag.

Jag är också väldigt nöjd efter en bra dag med oerhört intressanta talare - ja,  t o m hyfsat nöjd med min egen insats. Mindre nöjd är jag dock över att jag hittade en påse non-stop som jag inte kunde motstå... Haha! Men nu blir det middag här på hotellet och sedan bara lite mys på rummet. Jag njuter av att ligga i sängen och läsa och bara ta det soft. Imorrn måste vi ju starta redan 08.30... Det är tufft för en sömntuta att vara på konferens!
 
Tjolahopp!
 
 
 

Selfie on tour!

Full fart idag med packning och fix inför morgondagens uppdrag. Sedan jobblunch på Statt där jag och Åsa ska jobba med Rönnskär på lördag och måste kloona oss då det blir mycket folk - men det löser vi! Åkte också förbi teatern för att hämta Ola Stinnerboms trumcase som blivit glömd efter Norrländsk Passion och skulle vidare till Umeå. Tog den med eftersom jag ändå åkte söderut.


Hann också med en ny selfie, eller wefie, med bästa Tage som är värsta klippan! Always!
 
Nästa stopp gjorde jag i Robertsfors då jag också tagit med mig pappas bokföring för att lämna på LRF Konsult. Inser att jag nog också måste anlita dem framöver då jag blivit skogsägare. Det är tur att det finns de som kan sådant bättre än mig!
 

På vägen beställde jag kaffe hos Cay som jag skulle hälsa på i Umeå för att lämna case och för att hämta en heeeelt underbar tavla som jag köpt av hans (ex?) Kajsa (Ni får se en bild när jag kommer hem)!
 
Fick träffa deras fina dotter Nelia och Cay bjöd på finska "grisar" som hans mamma bakat. Anisbullar med äppelmos... En höjdare! Det är roligt att åka mot jobb och inte känna sig så stressad. Resan tar längre tid men man hinner ha kul på vägen!
 
I Ö-vik blev det obligatoriskt stopp för bensin nere på mackarna - och ännu mer kaffe! Kan man få för mycket? Haha!

Sista biten mot Sollefteå blev lite segare då det var tjockt med dimma vissa bitar. Inte helt bra sikt... Men jag kom fram och Hotell Halstaberget ligger högt med en helt fantastisk utsikt!
 

Eller vad säger ni? Jag var tvungen att stanna på en parkering och fota.


Här kan man också se dimstråket som ligger som bomull över stan.

Men nu säger jag klart slut från Sollefteå! Har ätit middag och haft möte inför morgondagen och nu ska jag bara ligga i sängen, se Dicte (jag fick göra kanalsökning tre gånger för att hitta kanalen...) och Homeland!
 
Känns bra att få sova lite längre imorrn och slippa stressa iväg. Nu är jag ju på plats och det ska bli kul med moderatorjobb! Eller "Ska du bli moderat?" som min mamma frågade... Haha!
 
 
 

Så enormt trööööööött...

Jag har sovit nio timmar och är fortfarande helt osannoliiiiikt trött... Ingen bra dag att ha familjeträff hos pappa och mamma. När det blir mycket folk och lite rörigt orkar jag inte riktigt med - även om det är kul att träffas. 

Började med att handla lite till dem och åka dit för att förbereda kalaset och gå igenom bokföring med pappa. I ett svagt ögonblick lovade jag också att göra den klar ikväll och ta med den till Robertfors imorrn när jag åker söderut... Men hallå Monica! Inte hinner du det! Ibland (ofta) glappar min mun innan jag tänker och jag har ju alldeles tillräckligt med jobb som inte är klart innan imorrn. Som tur är kom jag på det innan jag åkte. Ibland vill jag bara lite för mycket...

Pappa har inte heller varit så pigg i natt. Han har ont och får en del smärtstillande. Känns inte kul men sköterskan kommer dit regelbundet och vi valde att ha ett kort kalas för att fira deras 55-åriga bröllopsdag. 
 

Finaste gästerna kom direkt från Boden efter en hel helg hos farfars: Max & My!


Lillebror Roland fullföljde Halloween och kom som "Cat Woman"! Haha! 

Hans fina flickor Hannah och Gabriella blev favoriter när det gällde leken på golvet. Eller så är det bara de som kommer sig ner och upp igen... Haha!
 
Smörgåstårta, äppelkaka och en stund där alla barnen var på plats. Känns bra att ha samlats för pappas och mammas skull men jag bröt upp tidigt då jag är så trött att jag knappt tål mig själv... Men det blir bätre det också! Nu jobb! Imorrn bär det av till Sollefteå tre dagar!
 
 
 
 

Ljus i mörkret!

Börjar igår kväll då vi lagade till Foods fantastiska Gourmetpåse än en gång. Det var flankstek på menyn igår som smakade helt ljuvligt! 
 

Prickigt upplägg!


Och den här tartinen är något så försvinnande god... Notera den lilla klicken kolasås med lakrits som gifte sig bra med vaniljsåsen och äpplena! Jag var mätt men hade nog ätit en till om det hade funnits... GOTT!


Fick ruskigt besök igår kväll - och trots att de såg skrämmande ut gick de att muta med godis! Det kom några ruskprickar ikväll också. Jag frågade om de inte var ute på fel dag och då svara de att "Jooo, men vi var på fest igår..." Haha! Sötingar! 

Idag åkte vi till Lövånger där vi brukar ses på Allhelgona. Alla de våra ligger begravda där och man vill ju gärna tända ljus och skicka tankar en sån här dag.


Här är vi hos makens syster Berith och Krister som också hade en av sönerna hemma. Han och hans tjej har just blivit med hund... Men himmel vilken gullplutt! En liten Siri som var hur fin som helst!


Fina svärfars!


Och Siri igen! Här i Beriths knä där det nog var lite tryggare. Jag hade kunnat stjäla hem henne tror jag...

Det blev också pizza och sedan en hembakt citronkaka... Berith är så väldigt bra på det där... Och vi är så bra på att äta... Haha! Tack snälla för allt!


Sedan åkte vi till kyrkogården för att skicka en tanke till alla våra änglar! Makens storasyster gick ju bort i cancer alldeles för tidigt och det är hennes grav som alltid får vårt första besök.


Fina Ulla-Mai! Bara 38 år gammal när hon dog och såååå saknad!
 

Jag gick också till min farfar och farmor - där även min faster ligger begravd. Tände medhavda ljus från mamma och pappa också nu då de inte kan åka iväg. Min farmor var min stora idol - och är det nog fortfarande! Önskar att hon levde.


Det började skymma och brann nog ljus nästan överallt!


Fint kors vid minneslunden.

Sedan åkte vi hem och jag for en sväng till Alhem där vår före detta granne och fina vän Maggan ligger begravd.


Hon dog i Skelleftesjukan och hann bara bli 37... Känns så oerhört onödigt när unga människor mitt i livet rycks bort! Jag stod en stund där i min ensamhet och tänkte på tiden när barnen var små och allt var annorlunda. En fin tid!


Och en fin kyrkogård.


Så mycket ljus överallt!


Även här hemma brann det lampor och ljus när jag kom hem. Känns fint!

Har jobbat ett par timmar ikväll och snabblagat lite fisk med frästa grönsaker och basilikaolja. Lagom tungt efter en pizzadag.
 
Imorrn blir det till att motionera igen - det behövs verkligen! Nu säger jag tack till alla fina för idag!
 
 
 
 

RSS 2.0