Argsint...

Idag vaknade jag 07.00 - och kände mig frustrerad och arg... Kanske mest på mig själv. Men en del på omvärlden! Och på särskilda idioter i ledande ställning vars upptåg vi aldrig får acceptera.
 
Jag läste en artikel i DN av den ryska författaren och journalisten Masha Gessen som lämnade Putins Ryssland för ett säkrare liv i USA. Efter valutgången vädrar hon fara och ger sex råd för hur man kan leva i en auktoritär stat. ”Det är viktigt att behålla sin förmåga att bli chockad”, skriver hon. Läs artikeln och dela med er!
 
Ja, för varje artikel som baseras på utvecklingen i USA blir jag mer och mer arg och beklämd. Hon skriver också att vi ska lita på att han faktiskt menar vad han säger! När vi tänker att det inte kan vara möjligt att fatta sådana beslut - så kommer det att visa sig vara sanningen. Och de rättsinstanser som vi tror ska hjälpa kommer snart att vara nedmonterade. Nu har det också införts inreseförbud - trots att hans egen fru ju helt klart är en invandrad modell...
 
Masha Gessen är journalist och författare. Hon är född i Moskva 1967 och bor i dag i New York.
 
Jag är också besviken på mig själv, att jag inte jobbat eller hunnit så mycket som jag borde sedan i höstas - men det är faktiskt något jag både kan och ska ta tag i! Idag har det därför blivit en del städning och sedan sex timmar jobb med sådant som borde vara klart imorrn. Imorrn tänker jag göra det som ska vara klart på tisdag... Haha! Resten av veckan har jag mycket möten och träning som jag verkligen inte ska hoppa över!
 
Nu låter jag kanske inte så där väldigt positiv idag men det brukar gå över rätt snabbt. Jag har gjort en snabbvisit hos Fjällströms där jag både drack kaffe och var trevlig en (kort) stund. Inga överdrifter.
 
Imorrn är det ju måndag:
 
Living the dream...
 
Tror jag firar söndagkvällen med att betala lite räkningar. Någon form av nöje är jag väl ändå värd? Nej, nu får det räcka med bloggande. Jag blev så trött på mig själv...
 
 
 
 
 

Mat och maktfullkomlighet...

Det är en skön känsla när man vaknar en lördag och inser att almanackan är ren. Hade tänkt hinna på teaterns Öppet Hus men det blev lite plock och tvätt här hemma - i lugn och maklig takt.

Fick för mig att jag skulle köpa nya gardiner till vardagsrummet så jag åkte ner på stan. Ja, det var egentligen en ursäkt för att slippa städa... Jag tänkte att om jag hittar ett nytt tyg så ska jag sy nytt och innan jag hänger upp dem så måste jag städa och då blir det både roligt - och gjort.
 
Nu blev det inga gardiner - men väl en shoppingrunda med fina Lisbeth och Karin som jag träffade på Åhléns! De ville ha både sällskap och smakråd. Kul! Särskilt när de hittade så fina saker! Ja, ja... jag köpte också en snygg mohairtröja på rea! En "must have"...
 
Annars har det väl mest varit mat för min del. Jag gillar ju att både laga och äta.
 
Igår hade jag turen att få köpa en Gourmetpåse innan jag åkte hem. Lammrostbiff med pesto och madeirasås... Mmm...

Idag hade jag lekstuga i köket (det är ju en favoritsyssla) som resulterade i köttgryta med kantareller, ugnsbakad blomkål och friterad sötpotatis! Den röda såsen runt om är en lingonsirap som är vansinnigt god. Inte så vackert men smarrigt!

Har också ägnat världspolitiken några tankar. Kan man undgå? Har dock tänkt sluta kalla det stora problembarnet vid sitt rätta namn. Alla vet ju ändå vem jag menar...


Eller hur?
 
För övrigt så anser jag att Aristofanes "Lysistrate" har bäring även idag. Att kärleksstrejka vore väl bästa lösningen på all världens problem? 
 
Synes!
 
 
 
 
 

Svisch...

Den här veckan har bara svischat förbi i rasande fart och jag har inte hunnit blogga sedan i måndags. Nu kanske det inte är det viktigaste här i världen men jag gillar ju att samla ihop mig varje dag.
 
Svisch är förresten ett ord man nästan inte kan skriva på svenska då det engelska swish har tagit över. Det känns felstavat fast att det ju är rätt.
 
Nåja, det kan vi lämna nu och konstatera att veckan började bra med träning och skrivjobb. Resten har fortsatt med skrivjobb och obefintlig rörelse... Kanske inte bra när man tänker sig ett nytt liv - men jag har kämpat på med mitt manus och med min specialskrivna text. Den senare gick snabbt tack vare de givna faktauppgifter jag fick att förhålla mig till. Manuset är tuffare. Jag tänker väl för mycket...
 

Helgens almanacka sa det sååååå bra! Haha!


Onsdag klippte jag mig och fick ny färg och slingor hos bästa Sara. Tack! Jag blev ett glatt ljushuvud på en gång.

Igår var det dags att åka till Vännäs för att göra mitt uppdrag som underhållning för Stadsbyggnadskontoret med alla dess avdelningar. Det blev jätteroligt! Jag älskar att stå på scenen när jag vet att jag har innehåll som alla känner igen och när publiken är nykter, glad och intresserad! Bästa!


Dessutom satte jag nytt rekord i låg bensinförbrukning! Det kanske inte är något att eftersträva men det var så mycket trafik, regn, svart väg och bara att finna sig i att "go with the flow".

Idag har jag hunnit vara på medlemsmöte på Rotary och efter lunch med på Stora Styrelsedagen som är ett arrangemang av Styrelseakademien som alltid plockar hit goda föreläsare. Idag var det blandat - och bäst var denna fantastiska, och i jämförelse med övriga talare, unga kvinna:
 

Laura Vidje - Cirkulär ekonom från Tyskland och Umeå där hon numera bor. Hon pratade hållbar utveckling på ett sätt jag inte hört förut och drog allting till sin spets. Vi måste tänka hållbarhet redan när vi producerar något. Vi har inte råd med mer avfall!

I det biologiska kretsloppet ska allting vara nedbrytbart och i det tekniska så kanske man inte alltid ska köpa nya prylar - utan hyra av producenter som också tar hand om delarna igen och ser till att de får nytt liv i en annan produkt. Ja, hon förklarade allt så pedagogist och entusiasmerande. Kanonbra!
 
I övrigt har det varit en sorgens vecka och för oss kvinnor en fruktansvärd utveckling i världen. Det måste vara dags att sluta skratta åt Trumps fjanterier och ta honom på allvar. Media har ett jättestort ansvar att bemöta hans vansinnesidéer med utmanande motfrågor. Vad är sant? Vad kommer förslagen att kosta? Vem ska betala? På vems bekostnad? Vi måste låta hans infantila tweets passera utan kommentarer. Han ska inte få den uppmärksamheten. Karl'n är ju inte klok.


En gris... 
 
På samma vecka har Trump förändrat abortlagarna i USA och Putin förberett ett förslag där misshandel i hemmet ska tillåtas. Vansinne! Det här är verkligen två envåldshärskande gubbdjävlar! 
 
Plötsligt kändes mitt manus som en ganska bagatellartad uppgift... Nåja, det är tur att det är fredag och dags för "På spåret"!
 
 
 
 
 

Ny vecka - nytt liv!

Igår var jag mest bara trött. Somnade inte förrän 04.00 på söndagmorgonen och det brukar avspegla sig på resten av dagen. Lite tvätt och lite stök och diverse middagsfix. Fick räcka. I natt så började det nästan på samma sätt men jag ställde ändå väckningen och hoppas att en tidigare start idag kan leda till bättre sömn. 


Dessutom har jag nu varit och kört ett fruktansvärt Tabata-pass med Anki i Kasamgaraget... Därav den utsmetade mascaran. Hon är för jädrigt bra på att driva på oss att göra mer än vi egentligen orkar! Vi klagar givetvis - men till ingen nytta... Haha!

Annars har dagen ägnats åt skrivjobb. Jag håller ju på med en ny text och ska även göra ett specialskrivet jobb i Vännäs på torsdag. Bara att låta fingrarna knattra på! Tur att jag kunde ta en paus och äta god lunch med fina Mia Sommar på Stadskällaren! Trevligt och jättegott! Nu ska vi också dra igång sånglektionerna och jag längtar! Vill ju gärna sjunga igenom det jag tänkt ha med i den kommande produktionen - så att det också låter lite bättre. Hon är en lysande pedagog!

Handlade mat och passade på att köpa ett jättefång rosor till hemmet. Sååå härligt med färska blommor på bordet! Fanns inga vita (favoritfärgen) så det fick bli mer färgglatt! Känns att våren är på G och jag längtar verkligen efter ljuset!
 
Ha en fin kväll alla! Imorrn innehåller det nya livet ett YinYoga-pass!
 
 
 
 

Ullatti och kalasdag!

Fredag blev väldigt mycket resdag men naturligtvis också föreställning! Den här gången i Ullatti!
 

Framme vid ett mörklagt Folkets Hus - men vi var på rätt ställe och det kom folk och öppnade. Och gjorde fika... Man hinner fika en hel del på turnéer i mindre byar och samhällen. Alla bakar och vi äter... Haha!


Längre in i lokalen öppnade sig den här stora logen som i original är norrbottens äldsta. Nu är den renoverad och en perfekt samlingspunkt i byn.


I centrum! Här hade vi riggat klart och jag rantade runt för att hålla värmen.


I logen var det desto varmare och här skrattar Kågis gott åt "bloopers" från bl a Anchor man. Notera färgen på vaxduken som...


...matchade perfekt de lila nylongardinerna... Haha! Ja, det är tuffa inredningssmällar man får ta.

Men föreställningen gick bra och det kom ett tjugotal personer som lyssnade andäktigt och kom med intressanta frågor efteråt. Vi möter så fina människor och har så givande diskussioner bl a om vad man som medmänniska gör när man märker att någon i ens närhet dricker för mycket. Viktiga och svåra frågor värda att lyfta!

Efter att ha riggat av bar det iväg hemåt de återstående 35 milen. Lite drygt men vi landade hemma innan 01.00 så det blev några timmars sömn innan dagens kalas för finaste kompisen Karin som fyller 50!

Jag och Tina hade anmält oss frivilligt att servera och diska och Karin är väl en av de få som också vågar släppa in oss... Haha! Det är dessutom såååå roligt att träffas och vi skrattar mycket!

Tina lägger sista handen vid bordet som nu börjar vara klart! Vi var inte ansvariga för maten. Det hade Karin och Jörgen fixat så bra själva - men vi fyllde på, diskade, fotograferade och underhöll... Haha!
 

På ett par timmar kom det ett femtiotal personer och först ut var givetvis pappa och mamma och syrran med familj. 


Morfar Hans, Theo och Karins man Jörgen!


Syrran Maria med mamma Inga!
 

Och vår gamla chef och goda vän Åke som också är Karins farbror!


Den gooooda buffén!
 

Maria med äldsta barnbarnet Ingrid!
 

Och jag fick en selfie med fina Malin Burlin Lundmark!
 

Hon är gift med Dick som jag faktiskt skötte när han var liten. Ja, det blev folk av honom i alla fall! 


Finaste Karin som int ser ut att vara äldre än 25! Ja, möjligen 34... Puss!


Och finaste Tina som egentligen inte ville vara med på bild - men kolla in den glade mannen bakom henne!


Och notera minen när vi alla började skratta... Haha!


Även jag lättade på snusen och ställde upp på bild!

Jörgen fick också sitta en stund. Ja, han gjorde små visiter i köket men vi hade ju tagit över domänen... 
 

Underbara och härliga Karin!

Snyggaste 50-åringen! Stoooooort Grattis från dina gamla kamrater! Snart ses vi igen på den utlovade middagen! 
 
 
 
 

I <3 Hakkas!

Det blev en jättefin kväll i Hakkas! Ett tjugotal personer kom och jag är så tacksam över alla fina möten med varma och intresserade människor! Tack för att ni kom! 


Till syrran måste jag säga att jag tyvärr inte stal med mig de underbara retrodraperierna i sammet... Men vi var välkomna tillbaka... Haha!

En väldigt kär gäst ikväll var finaste Anna Åsdell från Girón Sami Theater som jag lärde känna under Norrländsk Passion. Jag kallade henne "solen" och när ni ser henne förstår ni varför:
 

Hon strålar! Och i så fint sällskap strålar Kågis lika mycket! Finingar!


Jag ville också stråla... Stor kram och tack för att du kom Anna! Jag blev såååå glad!


Kågis blev också glad över att träffa en namne från Teaterföreningen som även han var Liverpoolfan! Han hade t o m tatuerat "Yo'll never walk alone" på armen - och deras Liverbird på axeln... Klart avis!
 

Avslutar med den påse vi fick som tack och instämmer! Nu har vi kört upp till Gällivare för att sova på utmärkta Quality Hotel Lapland. Skööööönt!
 
Imorrn spelar vi i Ullatti och sedan blir det hemresa. En väldigt lyckad turnésväng så långt. Ser fram emot fortsättningen. Nu blir det godnatt!
 
 
 
 
 
 

Fin recension i NSD och nu Hakkas!

Ja, det rullar på för oss i norrbotten! Vi missade dock stormen i natt då vi sov gott i Överkalix och nu hoppas jag faktiskt att den har passerat... Det räcker med blidväder och halka.

Blev glad i morse då NSD hade publicerat en fin recension från vår föreställning i förrgår. Känns som om hon hajade hela grejen! Att jag sedan blev kallad för "humordrottning" gör ju inte saken sämre... Haha!


Tacksam!

Idag har vi laddat med raggmunkar och fläsk till lunch samt kört norrut till Hakkas där vi ska spela ikväll! E10:an är som en halkig tvättbräda men kanske har man skakat bort något gram på vägen? Det kan behövas då vi får hembakt fika överallt dit vi kommer... Haha!


Framme i Hakkas Folkets Hus där det också finns scen, lite retrofärger...


...och ljus! Riggade och klara testar vi ljud.


Kågis sticker ut hakkan lite...

Ute är det lugnt och stilla men har vi tur tinar det fram lite publik innan 19.00.
 
Siv har tagit väl hand om oss och bjudit på kalasfika - så nu ska jag rulla in på scenen. Håll tummarna! 
 
 
 
 

Övertorneå!

Ännu en turnédag avklarad med lyckat resultat! Härlig sovmorgon är ju en bra start på vilken arbetsdag som helst... Haha!
 

Här bor vi, i den gamla prästgården i Överkalix som numera går under namnet Tjers Gästgiveri. Superfint och hemtrevligt!

Alldeles intill ligger den här lunchrestaurangen och det är det första matstället (som jag sett) som gör reklam för att vara den "barnvänliga och alkoholfria familjerestaurangen"! Coolt! 

Sedan bar det iväg till Övertorneå där vi spelat ikväll. Har gruvat lite för den kommande stormen men den gör tydligen sitt värsta uppe i Stekenjokk där (enligt maken) det blåser över 47 sekundmeter. Nu är det nästan 60 mil bort så det känns lugnt! Haha!


Framme i Övertorneå där vi spelade på den här fina gamla biografen "Röda Kvarn"! Här har det visats en och annan klassisk film som t ex...


..."Som jag behagar" - enligt recensenten "En trevlig film man trivs med - värd att se på grund av sin uppsluppenhet..." 


Riggad och klar på väg ner till logen! En trevlig skådis man trivs med... Haha! 
 

Här har Kågis fått igång lamporna och jag passade på att kolla in det restaurerade taket:


Snyggt!


Publiken på ingång och teaterföreningens Marita Mattsson Barsk tog emot och såg uppsluppen ut hon också! Tack så mycket för bra arrangemang och fin service!
 
Röda Kvarn! Vackert hus som fått vara kvar sedan 1914!
 
Det kom väl ett 25-tal personer och det är inte alls så illa i ett så pass litet samhälle. Fina samtal efteråt och en trygg hemresa! Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Kågis håller koll på Liverpools bortamatch men det verkar han klara själv så jag drar mig tillbaka! Ses imorrn! I Hakkas... 
 
 
 
 

Lycklig turné till Överkalix!

Igår rullade dagen på och jag hann med både jobb och lite effektivt rep med Kågis. Den här veckan är närmligen "Lyckligare nu" på turné i Norrbotten och ikväll har vi landat i Överkalix!
 

Tack vare Anneli på Teaterföreningen fick vi tips om Tjers Gästgiveri som tillhandahåller fantastiskt boende! Mysigt, romantiskt (fast vi sover i var sitt rum), med superservice! 


Utanför våra rum ligger också det här stora samlingsrummet med öppen spis och TV. Här sitter vi i skrivande stund och avnjuter förträffliga mackor som ägaren Anna-Lisa gjort till oss som kvällsmat. Mums!

Men innan vi gjort oss förtjänta av denna lyx så har vi givetvis spelat föreställning!


Riggade och klara i Svartbyns Byastuga! Jag är klart på G!


Så även bästa Kågis som är en klippa att åka runt med!


Ganska mycket stolar i en fint renoverad bygdegård men vi var lite gruvsamma. Skulle det komma folk?


Teaterföreningens ordförande Anneli hade jobbat på bra och vi fick också fira hennes födelsedag! Grattis än en gång!


En av de första som kom var Karl-Wilhelm Eriksson som direkt ställde frågan: "Visst jer du fra Önschmarka?" Jaaaa, men hur vet du det?  "Je jer borti Löista!"

För de som inte hängde med kan jag berätta att den här mannen, som bor i Överkalix sedan 60 år, är barnfödd i min grannby Daglösten. Han är också bror till Sven-Erik Eriksson som gjorde stor succé som "Tjaljonken" i Kvarnspelet! Så roligt att ses! Här hälsar han också till alla bybor och andra som känner honom! 


Och det kom mer publik - när vi skulle köra var det fullsatt. Så kul när vi nu också spelade föreställning nr 70! NSD hade skickat reporter så vi hoppas att hon också var nöjd. Tack alla!


En helt misslyckad selfie framför Svartbystugan innan vi åkte tillbaka... Haha! 

Och Tjers är en driftig familj. Mamma Anna-Lisa hade gjort mackor och Kågis serverades öl som dottern brygger! Riktiga entreprenörer!
 
Och nu avslutar jag med att släcka lyset för ikväll. Ser fram emot en lika kolsvart natt som stouten på bilden. Trött, nöjd och väldigt tacksam!
 
 
 
 

Söndagsfunderingar

Ibland känner jag alldeles för mycket. Funderar över andra människors känslor och reaktioner, tar åt mig, reagerar, bearbetar informaton och tror inte sällan att det är mig det är fel på. Men det behöver ju inte vara fel. Det kanske bara är annorlunda. Det svåra är dock att låta känslan skölja över en och sedan låta den gå tillbaka medan man själv konstaterar att "det hände", jag noterar och går vidare. 
 
Vanligare är att jag blir ledsen eller arg, reagerar med att krypa in i ett hörn och vänta där tills styrkan kommer tillbaka. Och som tur är går det ofta rätt snabbt. Men jag är definitivt en känslomänniska med ganska tunt skal. Läste någonstans att sådana människotyper ofta betraktas som rätt hotfulla - hos de som inte har så nära till sina känslor. Hotfull? När jag bara känner mig fel?
 
Men. Livet är ju till för att vi ska träna oss, och utvecklas. Jag ska träna på att inte ta åt mig av allting. Träna på att inse och säga att; "Jag är så här - lite annorlunda men användbar, ibland svår att förstå sig på - men definitivt inte fel." När jag tänker så och följer "flowet" så mår jag också bäst.
 
Anledningen till mina funderingar är ofta mitt skrivande. Vill ju vara rolig men också att det ska finnas en viss substans där jag lär mig nya saker om mig själv och omvärlden - som också kan vara till nytta för andra. Går det? Ja, ibland. Men vissa gånger blir det snurrigt och komplicerat. Kanske får samla alla ratade texter i en bok? Men vem fanken skulle orka läsa? Haha!
 
Nåja, i övrigt mår jag utmärkt och tänker att vi alla är rätt - på vårt sätt. Vi är inte stöpta i samma formar, vi har inte samma liv och vi har inte samma drömmar. Men vi är inte fel - vi är bara olika. 

Tog dock en paus och fastnade framför TV:n och reprisen av Lalehs konsert på Globen. Hon är bara för magiskt bra! Blev lika lycklig nu och tänker att hon säkert brottats med samma frågor (om att vara rätt) men kommit ut med ett resultat som är mer slående än Socker-Connys järnrör. Världen häpnar och förundras!
 
Så där ja! Nu kan jag konstatera att söndagen nästan passerat, att väskan är uppackad, tvättmaskinen körd och att hostan och snuvan biter sig fast trots att vi fick skratta som tusan igår afton till Mammas nya kille. Man tycker ju att glädje och skratt borde göra alla friska? Men jag fortsätter kämpa.


Glad!

Ska plugga lite text nu då vi ska åka på turné igen med "Lyckligare nu" den här veckan. Ser fram emot nya publikmöten i Överkalix, Övertorneå, Hakkas och Ullatti. Spännande! Känner ni någon som bor i närheten så tipsa!


Ska bli underbart att få spela igen tillsammans med den här spjuvern! Ses imorrn Kågis!

I övrigt säger jag som Robin Williams:
  
 
 
 
 

Back home!

Hemma igen efter en skön vecka men känner mig lite "snuvad" på ett par av dagarna. Hostar och snörvlar fortfarande men har sovit elva timmar - vilket var behövligt efter gårdagens ynka två... 
 
Igår var det sista kvällen i Puerto Rico och vi firade med att sminka upp oss för första gången. Att vara "naturell" är ju en skön del av semestern. Och fräschar man upp sig blir det genast dags för selfiesar... Haha!
 
Snygga Mie och Åsa in action!


Ja, jag var givetvis inte sämre... Men det hann bli lite väl mörkt.


En sista groupie! Ställde dock kameran på lite för ostadigt underlag så en av bilderna blev en aning spöklik:

Haha! Eller var jag och Mie verkligen med på din semester Åsa?

Oskarpast men gladast! Mie fångade mig mitt i ett asgarv...

Kvällen avslutades sedan med ett besök på mysiga restaurangen "Minanas" där vi fick sällskap av Åsas kompisar Lars och Ulrika!


Väldigt trevligt att träffa er båda! Och kul att gamla arbetskamrater kan resa tillsammans trots att de bor i olika delar av landet.


Jag åt lammkotletter som var helt OK men desserten vann. Den var så god att jag inte ens hann ta någon bild... Haha!

Därefter var det bara att åka hem, lägga sig i sängen ett par timmar (så varsamt som möjligt) för att kliva upp 03.00 och åka till flygplatsen. Sov inte mycket.


Men Mie såg oförskämt fräsch ut!


Och jag laddade med två baljor kaffe på flygplatsen! Gott!


Lång resa som blev ännu längre då landningsbanan i Luleå var för isig för att kunna användas. En av deras maskiner hade pajat så vi omdirigerades till Uleåborg i Finland för någon timmes väntan. Tur att vi hade böcker och telefoner...

Vi avgick 06.00 och landade till slut mer än tio timmar senare i ett snöigt Luleå! Tjejerna väntade på väskorna och jag gick ut för att bara hämta bilen...


Hahaha! Jag fick lov att trycka på varningsblinkersen på min nyckel för att överhuvudtaget hitta den... Men efter någon halvtimme så:


Gamla Bettan är tillbaka! Det tog nästan lika lång tid att få ut väskorna så vi var väl klara ungefär samtidigt. Skjutsade hem Åsa och Mie och landade hemma vid halv åtta för en Gourmetpåse med entrecôte som maken fixat och ett avsnitt av På Spåret! Sedan har jag bara sovit!


Tulpanens dag igår och både jag och maken hade köpt blommor - samma färg... Känns vårigt och krispigt!
 
Nu ska vi kravla oss iväg på Nordanå och se Mammas Nya kille! Hade gärna varit piggare men blir det väl nu!
 
 
 
 
 
 

Puerto de Mogán!

Igår avslutade vi med en sittning på terassen och Mies goda plockmat som hon snabbt fixat i ordning. Det var skönt att bara mumsa på skinka, ost och frukt. 
 

Sista fullmånen! Ja, för vår del alltså...


Och sista kvällsvyn från terassen! Det har varit en magiskt fin vecka med ljuvligt väder! Trist med förkylningar men bara att gilla läget. Synd att "bli snuvad" på semestern var makens fyndiga kommentar... Haha!
 
---

Idag är det sista hela dagen här och vi valde att börja med en liten utflykt till Puerto de Mogán! Superfint ställe och snabb shopping utan jobbiga försäljare (ja, förutom han med skorna som gick igång så inni he...). Blev ingen tid att datea Leif och Åsa som bor här men det är ju kul att vi har hunnit ses en gång i alla fall!


Otroligt vackert och pittoreskt med små blå broar över vattnet. Den äldre herrn fick vara med då han ju matchade klockrent!


En känsla av Venedig (tror jag bara eftersom jag aldrig har varit där - men det är i alla fall någon form av kanal...).


Kaffepaus med nästan alla med på bild!


Lyckliga shoppare!


Fina gator och gränder! Hit måste vi åka nästa gång!


Bougainvillean på balkongerna var verkligen svulstiga!


Den fina och blomman!

Den fina och havet! Tusen Tack Christines för underbara dagar och många skratt! Ni är bäst!
 
Nu blir det dusch och en sista middag på favoritrestaurangen!
 
 
 
 

Amadores!

Idag har vi gjort en heldag på stranden! Härligt! Men dagen började med att Mie fick lite främmande på terassen. Hon har ju ett par kompisar som brukar hänga här; Sven och Sonja...


Sven Duva alltså... Sonja är lite mer tillbakadragen (och man får inte mata fåglarna men ingen av oss gör ju som man säger...).


Här började Sven gå iväg men tvärvände när han hörde att det var mer mat på gång...


Efter en stund flög han dock iväg! 


Men bara för att sätta sig på räcket och bevaka sitt revir...


Till slut var det enda som återstod fotspår i morgondaggen...

Men vi skulle ju på stranden så vi åt en ljuvlig frukost med färska croissanter och knatade sedan iväg!


Härligt och soligt!


En cypress?


Ett träd utan krona blev en skulptur.


Och det här huset köpte vi - i tanken alltså. Snyggt och sparsmakat!


Vätskepaus! Ja, jag var redan klar... Vätskepaus för mig är två sekunders halsande ut vattenflaskan medan mina vänner faktiskt vill sitta ned ett par minuter... Jag tränar mig på det!


Vacker promenadväg till Amadores!


Det är några kilometers utmärkt gångväg.


Men till slut var vi framme! Ljuvligt!


Lite aktiviteter i vattnet men väldigt långt ifrån det vi sett på andra ställen. Det är otroligt lugnt! Kanske är det mest äldre och barnfamiljer som är här? Eller är det lågsäsong? Eller är folk bara ute och röjer på nätterna? 


Lunchdags på en strandrestaurang som vi gissade var en turistfälla - men vem bryr sig?


Svensk turist i Spanien!


Jag beställde fajitas och fick in tortillas, såser och det här heta fatet med nystekt kyckling och grönsaker. Så gott! Det är roligt att bli överraskad när man har låga förväntningar.


Sven och Sonjas kusin Lydia hälsade på när vi låg på stranden.


Ja, hon gick givetvis fram till Mie... De måste ha skvallrat! Haha!


Och jag matchade helsvenskt idag! 


Till slut hade vi kämpat oss igenom dagen och upptäckte att det började bli rätt ödsligt omkring oss...


Bara vi tappra krigare kvar!


En fin dag på en fin strand avslutades med en taxiresa hem där vi hade allsång med chauffören! Haha! Han var en rolig prick och taxi är oerhört billigt!

Nu har jag suttit och läst mitt manus och tappat sugen... Måste börja om på flera ställen... Hmm... Antingen fortsätter jag självkritiskt eller så börjar jag om mer optimistiskt? Ja, vi får se vart det slutar. Ska jobba lite till och imorrn gör vi vår sista dag här. Har varit fantastiskt härligt!
 
 
 
 

Mat, marknad och svåra beslut!

Vi har det otroligt bra! Solar och läser och äter - men snörvlar och hostar... Tyvärr får man inte bestämma över förkylningar. Åsa börjar bli piggare nu och jag känner mig lite sämre. Men det går över och kunde ha varit värre!
 

Igår kväll var vi i alla fall så pass pigga att vi fick gå ut och äta tillsammans. Här kommer fina tjejerna i flygande fläng!
 

Tog en utsiktsbild och inser nu att hotellet tvärsöver förmodligen domineras av svenskar?


Och här har ni trapporna som jag har tagit uppför när jag avslutat mina rundor. Känns dock inte som om det blir någon tur ikväll.


I portalen innan vi gick ut ur hotellområdet! Vi hade en speciell destination i sikte. Restaurangen låg visserligen i en hörna i köpcentret men när Christine Travels åker på resa måste vi ju äta på:


Restaurang Christina! Ägarinnan tog emot oss och berättade allt - på spanska/engelska/svenska/norska...


Fin dukning och god Cava!


Åt också en helt OK Kummel med tillbehör!

---

Idag beställde vi taxi för att åka till marknaden i Arguineguin. Vi hade visserligen kunnat ta båten men vi har ju nästan två kilometer ner till hamnen.
 

Här är vi på väg och ni kan se playan - där vi heller inte har varit... Haha! Vi gör så lite som möjligt...


Framme på marknaden där vi strosade runt. Blev väl inte så mycket shopping men någon liten påse fick vi med oss.


Här provar jag lite!


En så här varm tröja måste man ju bara ha till kyliga kvällar!


Åsa hittade en handdockteater med djur som var superfin! Vet ett barnbarn som kommer att bli glad!


Mie hittade en pop-up-clown!


Och så mötte vi upp Leif...


...och Åsa som också är här nere den här veckan. Kul! Vi passade på att ta lite kaffe och surra en stund!


Pigga och glada!


Sedan strosade vi runt området (i cirkel skulle det visa sig), tittade på stranden och palmerna innan vi hittade ett bra lunchställe!


Det här var inget favoritställe. Åker hellre till Puerto Rico (där vi nu bor) eller till Mogan (där Leif och Åsa bor). Finns ju helt OK ställen om man bara behöver luftombyte och värme en vecka!


Det blev en dansk/spansk restaurang där jag åt ett smörrebröd med kycklingsallad. Leif tog dagens lammkotletter som var helt perfekt stekta! Ibland blir man glatt överraskad.
 
Sedan tog vi adjö och åkte hem för att softa ett par timmar och i skrivande stund ska vi ha överläggning om vad vi ska äta ikväll! Vi tar stora och svåra beslut... Haha!
 
 
 
 

Plus 26!

Lite svalare igår förmiddag och jag blev lite rädd att det kanske skulle komma sämre väder. Min privata väderspåman (Ulf) har sagt att det kommer att mulna på i slutet på veckan och han brukar ha rätt. Nu vände det och solen kom och sken på oss hela eftermiddagen! Ljuvligt att bara ligga på terassen och göra ingentiiiiiing!
 

Överraskade sedan mig själv med att ta en löprunda. Ja, det låter spänstigare än det är men det är bara såååå härligt att starta med att springa i nedförsbacke i två kilometer! Äntligen har jag också bra fart! Haha! 

Fick gå en del tillbaka men avsluta med att springa trappor. Nöjd ändå över att komma mig ut. Bästa träningen är ju den som blir av!


Lite senare hade vi fräschat upp oss och vinkade hej då till en lite febrig Åsa för att gå ut och äta. Tråkigt att hon inte är riktigt frisk men hon har sovit mycket och är betydligt piggare idag! Själv snörvlar jag men det verkar inte bli värre än så.


Jag och Mie hamnade på en rätt mysig restaurang där förrätten med getostfyllda filodegsrullar och svart honung var bäst. Gott! 

Ja, vi hann shoppa lite också även om det är otroligt jobbigt att gå i butiker där det vandrar en person två centimeter bakom och säger "very nice" om varenda sak man råkar pilla på.... Tur att vi hittade ett Mango.

Idag har värmen varit på vår sida och 26 grader är inte fy skam! En helt magisk dag där vi legat på terassen, lagat lunch här hemma och bara njutit av sol, lättja och ledighet.

Och tro det eller ej - jag tog en runda även i afton även om den blev kortare. Skönt att bli svettig genom att röra på sig och inte bara genom att ligga stilla... Haha!
 
Nu är det lugnt här, tjejerna vilar och vi ska väl snygga till oss och gå ut för att få oss lite mat! Precis lagom ansträngande. Kram på er alla därhemma! Vi har det toppen!
 
 
 
 

Mår gott!

Här kommer lite hälsningar från Kanarieöarna där vi mår alldeles förträffligt! Inte jättevarmt (lagom för en del) men sol, fint och ledigt tillsammans med finaste tjejerna! 
 

På planet i fredags! Jag kämpade med att ta en bild på oss alla tre. Det gick sådär...


Alltid var det någon som inte kom med... Haha! 

Men vi landade som vi skulle, åkte buss en timme och till slut kunde vi checka in i Puerto Rico på ett hotell som är bra - men det bästa är terassen!


Den är säkert 40 kvadrat och har sol hela dagen.
 

Här stod Mie igår och kollade in utsikten. Fast åt fel håll... 


Vi slappade, solade, simmade (fullsatt hotell men väldigt glest vid poolen), åt, läste och njöt av lugnet och ledigheten!

 

Igår kväll blev det en prommis i grannskapet där en del stenformationer ser lite intressanta ut.


Och palmer finns det gott om nere vid strandpromenaden.


Märkligt ljus på kvällen.

Vi hamnade i alla fall på Oscar's där det skulle vara OK mat. Själv har jag ju städat bort julen hemma men här var det som att komma till julbordet:


Med tomte och allt! Haha! 


Den automatiska (eller av någon delvis kunnig i svenska?) översättningen lockade oss att välja mellan Locktångsallad och Kanariefågel... Det fanns även Diande kalv... Haha! 


Och brödet såg ut som en liten palt! Åsa kände sig hemma...


Jag åt en gratinerad fisk med olika ostar, jätteräkor och sparris som var riktigt god! Sedan blev det tidig hemgång och lite matshopping på vägen.

Åsa är inte riktigt kurant men vi ska låta henne vila ett dygn så är hon nog tillbaka. Flygplan och bussar med hostande, snörvlande (och ett par packade!) människor kan smitta ned den mest härdiga. Känner mig lite snörvlig men fortsätter njuta av solen och bestämmer just nu att det inte kommer att bli värre än så!
 

Lite mulet på morgonen idag (därav tid till att blogga) men nu ljusnar det igen så jag ämnar fortsätta förmiddagen i solstolen! 

Vi har ju alternativ om det mulnar eller regnar. Huvidsaken är ju att vi softar och laddar batterierna. Och det gör vi!
 
Tjingeling på ett tag så hörs vi när det mulnar på!
 
 
 

Mot värmen!

Jobbat och fixat undan en hel del idag bara för att imorgon kunna åka till Gran Canaria med mina fina vänner i Christine Travels; Åsa och Mie! Vi ska ha en härlig vecka som jag hoppas blir ungefär 50 grader varmare än den temp som visas här hemma just nu; -24 grader... Brrr...
 

Ser kylslaget ut i lilla huset och jag är glad över att ha sluppit skotta. Fast när man klär sig väl och gör något fysiskt så känns det ju inte lika hurvigt...

Väskan är packad (inte vägd!) och nu saknas bara lite småsaker så är jag klar. Hoppas hinna läsa ut min bok ikväll då jag redan packat nya... Att ta med sig en inbunden bok med 50 sidor kvar är inte särskilt "värt". Och de viktigaste prylarna är med: Telefon, dator, laddare, glasögon, tandborste och...
 
...tandpetarna! Haha! 
 
Tjingeling så hoppas jag kunna maila från ett varmare ställe nästa gång! (Neeeeej, inte helvetet... det finns ju mellanting knasbollar! Haha!)
 
 
 
 

Snögaranti...

Så nöjd över att barnen och deras kompisar valde att köra hem innan snöovädret! Det hade inte varit kul att ha dem efter vägarna nu. I och för sig hade ju Emilia utlovat sörlänningarna snögaranti - men jag tror inte att de hade velat stanna och skotta...
 

Det har däremot vi fått göra. Inte bara i Stockholm det ser ut som ett julkort. Här är det också komplett med selfie och allt! Haha!

Har varit risig i kistan ett par dagar och därför mest hållit mig hemma. Det har alltså inte blivit någon träning den här veckan och jag tror att min almanacka känner mig väl. Gårdagens blad var klockrent:


Hahaha!

Nyårsdagen blev det faktiskt pizza men igår lagade jag en kycklinggryta med massor av grönsaker. Kändes skönt att återgå till vardagen på något sätt.
 
Nu kurerar jag mig, slappar i soffan och packar lite inför fredagens resa. Ska bli otroligt roligt med en tjejresa med "Christines"!
 
 
Definitivt slut...

Slog upp mina ljusblå redan halv sju idag. Och det var alldeles tyst i huset. Alla hade åkt... Kändes tomt! 
 
Det har varit full rulle här en tid och vissa dagar har vi kanske känt att vi skulle behövt lite egen space - men nu är det glömt och jag vill bara att ni kommer tillbaka igen... Tack för alla glada skratt, kramar och härliga samtal Oskar & Emilia! Extra tack också till Belinda, Fredrik, Elin och Sascha! Vi saknar er redan! 
 

Blev också extra lycklig över lappen som satt på kylskåpet när jag steg upp... <3 Vi har haft fina besökare.

Idag har vi mest ägnat åt att röja bort julen och tvätta sängkläder och handdukar. Det blir ju en del tvätt på några dagar men snart är det också gjort. Lite risig i kistan idag så jag valde att hoppa över kvällens träning men imorrn är jag på G igen!
 

Köpte hem lite fräscha tulpaner och det är så vårigt och härligt att ställa på bordet när julen åker ut! Jag blir glad och saknar inte julgranen som nu är ute i kylan. Julen är bäst innan jul! Haha!

Nytt år och nya föresatser. Kollade almanackan och noterade att läget är oförändrat:


Ska man förändra sig själv får man också göra det själv!

Nu blir det lite slö tid i soffan och en lång natt innan det vanliga jobbet tar vid! Julen och ledigheten är definitivt slut... 
 
 
 
 

Gott Nytt År!

Så skriver vi 1 januari 2017! Helt otroligt vad året gick fort - men det är väl så när man har roligt? De sista dagarna har också varit intensiva med mycket folk i huset och massor med god mat. Fredag blev en fixardag som avslutades med god torskrygg:


Fisk, salt och peppar, räkor, dill - och sedan ett degtäcke av vitt formbröd, smör och Västerbottensost som man kavlar ut till en platta och lägger ovanpå. Jag älskar den här rätten och alla ungdomar blev också nöjda!

Igår var det så dags för nyårsafton! Hemma var det full fart med förberedelser inför kvällen då vi lånat ut huset till 18 glada ungdomar! Kändes väl lite gruvsamt men man måste försöka träna sig att släppa kontrollen... Jag kan inte säga att jag är bra på det - men jag överlevde! Och huset också... Haha!

Fint dukat på morgonsidan och längst bort höjde Elin glaset inför den kommande champagnefrukosten.


Partygänget med skumpa och toast skagen som start. Fina ungdomar allihopa - men när någon tar över ens hus är det lika bra att lämna det, så vi åkte till Piteå för att bo på hotell med hela vårt gäng!

Det blev Hotell Kust och där inledde vi med att varva ned på deras Spa. Skönt! Vi hann också med en timmes sömn innan det var dags att byta om och gå upp till deras Sky Bar för en drink innan maten.


Partystart i spegelhissen!


Här har Åsa och Ola fått sig ett glas skumpa!


Carina och Marika var givetvis också med!


Liksom Per-Erik, Anders - och maken i fluga!


Glaset i örat?


Kaffedrink med mustaschgaranti!


Och fina färger på den här drinken som hette "Höstsol"!


När vi surrat ett tag blev det dags att gå till restaurang Tage och inleda kvällens middag! Trevligt ställe med god mat och suverän personal! 
 

Yo! Jag och Åsa var glada och uppsluppna!


Och inte blev det sämre när vi fick in Kalixrom med tillbehör... Mmm...

Tyvärr glömde jag ta med en av mina viktigaste laster; Plasttandpetarna... Aaaahhhgghh... Chansade lite och frågade servitrisen om det möööööööjligen skulle kunna finnas? "Självklart!" blev svaret.


Liten förpackning med fyra paketerade plasttanpetare. Otrooooligt bra service!


Till varmrätt blev det en fantastisk ren...


Mysigt och lagom surrigt!
 

Desserten med chokladkaka, caramelsås och mandel var ljuvlig!


Och här kommer ett Gott Nytt År från mig och Ulf! Ser fram emot ett roligt och händelserikt 2017!


Det riktiga tolvslaget firade vi på deras terass på 13:e våningen där vi hade magisk utsikt över stan och fyrverkerierna.


Lång slutartid gav lite spännande resultat.


En stormvind?


Både fyrverkerier och rök från Munksund som lyste ikapp...


Piteå såg verkligen ut som en storstad!


På väg ner igen!


Partyhissen - del 2! Haha!

Ola och Åsa verkade bli utpekade som kvällens lirare!
 
En supertrevlig men ganska lugn kväll följdes av en lång natt i supersköna sängar! Oj, vad vi sov gott! Frukostbuffé och fortsatt surr innan vi vände hemåt.
 

En sista utblick över takåsarna i Piteå. Och pappersbruket...


Hej då från Partyhissen!


Stort Tack till hela gänget för trevligt sällskap! Igen!

Det var sedan med viss vånda vi öppnade dörren till hemmet. Vi hade väl en bild av "dagen efter festen" - men bedrog oss å det grövsta. Det var så bortstädat överallt och golven torkades febrilt när vi steg in. Fantastiskt! 


Vi fick dessutom skumpa och Gourmetpåse som Tack för lånet! Vi bugar och tackar för fantastiskt fint sällskap de senaste dagarna! Nu åker Oskar ikväll och resten av gänget imorrn bitti. Kommer att bli tomt...
 

Vi hann också med att hälsa på mamma i afton! Hon var på bästa humöret och bjöd på fika och bär med grädde.


Hjortron är alltid gott!


Oskar hängde med och är ju familjens lustigkurre! 

Nu har vi hängt lite här hemma och inväntar de obligatoriska Nyårsdagspizzorna. Det ska ju vara den maträtt som "alla" äter idag - så även vi.

Men blev det några skador på huset efter festandet? Nja... vi har egentligen bara hittat en...

...haha! Ett brutet ljus får betecknas som ytterst marginellt!

Önskar er alla ett riktigt bra start på det nya året! Ser fram emot att dra igång träningen imorrn - och på fredag åka söderut! Lovely!
 
 
 
 

RSS 2.0