Jobb å snö...

Det har ju snöat hej vilt och har därför blivit en hel del skottning idag. Både jag och maken har varit ute i omgångar och jag tycker det är skönt att röra på mig nån timme. Sedan händer det att jag blir lite less... Då är det skönt att vara två.
 

Idag hade nog snöröjningen fullt upp eftersom det var en bred snövall nere vid vägen. Förr hade vi en tre meter bred sådan men sedan vi fick en ny traktor på området så är det ytterst prydligt. Därför är han förlåten idag. 

Efter skottningen förberedde jag möte och åkte sedan ner på stan för att träffa systrarna Lindqvist/Lindqvist Holmlund!


Marie och Anna arbetar med Svensk Campings Årsstämma som i år är förlagd till Skellefteå. Kul!

Jag och Åsa ska jobba med dem båda dagarna så vi hade ett bra och konstruktivt planeringsmöte. Känns skönt att dra upp riktlinjerna men mycket kommer säkert inte att göras förrän i sista minuten. Jag har ju lust att vilja ha kniven på den berömda strupen och arrangemanget är inte förrän i slutet av mars... Haha! Men nu är vi ovanligt tidiga och det kan också vara bra.

Nu riktar jag dock in mig på lördag då vi har ett annat uppdrag som jag måste skriva klart imorrn. En sak i taget och det viktigaste först! 

I afton kom det också blommor - den här gången till maken för han styrka och tålamod! Så fint av Eva och Roland att också uppmärksamma min bättre hälft! <3 Han har haft tur idag. Jag var en sväng på stan och kom hem med en kavaj och lite annat. Om jag inte hittar något åt mig själv så får jag i alla fall gå hem med en påse... Haha!

Nu ska jag jobba en liten stund och sedan blir det sängen! Den är väldigt attraktiv... Ha en fin kväll alla! 

Godingar!

Har haft en riktigt bra dag. Åkte först till Sara för att klippa mig och det är alltid ett rent nöje! Så skönt att bli ompysslad och få lite egen tid där man bara kan bläddra i Svensk Damtidning och inse att ingenting har hänt sedan sist... Samma kändisar, samma kungahus och samma sensationella men helt ointressanta skvaller. Haha!
 
Hem för att jobba lite och sedan iväg till Anna för att få träffa tvillingarna en stund medan hon skulle få gå till frissan. Det unnar jag henne verkligen! Dessutom hade vi väldigt trevligt - jag och knoddarna!


Nyvaken Alma innan det var dags för mamma att åka.


Aldrig soven Leo som visade upp några riktiga charmleenden. Men sedan åkte mamma och man inser att man bara har två armar. Försökte fördela gracerna rättvist.


Alma pockade på uppmärksamhet och jag gav henne en komplimang för klänningen!


Va? Menar du min klänning?


Nej! Den här gamla trasan har jag haft lääääänge... Haha!

Här kom det lite synpunkter från gåstolen:


Oh my God! Kör hon det där med "gamla trasan" igen... Jag blir så trött...


Och vill gärna komma upp!


Och ta en wefie! Haha! Ja, ni ser ju hur extremt nöjd han verkar...

Vi såg i alla fall lite konståkning, läste böcker och jag sjöng sedan sånger ur föreställningen. Bäst tyckte de dock om att jag berättade roliga historier. Fantastiskt fina och kramgoa' ungar med sagolik humor! Sedan åkte jag till teatern för att ladda om inför kvällen! (Ja, pappan kom hem först - vad trodde ni? :P) Kände mig verkligen laddad!

Man blir pigg av lite ny färg!

Fin publik även idag. Många bekanta, många vänner - alla glada och berörda. Man kan säkert säga mycket om min föreställning men inte att den går någon obemärkt förbi. Den väcker nog känslor av alla de slag - och mest hoppas jag den öppnar upp våra samtal. Alla har vi våra ryggsäckar och när man plockar fram saker i ljuset blir de faktiskt mindre farliga att titta på! Och lättare att ta hand om!
 
Tack alla som kommer! Ni är helt fantastiska och jag blir så glad! Nu ska jag ladda om för annat jobb ett par dagar. Möten och förberedelser imorrn och lite skrivjobb inför ett jubileum i Piteå på lördag - med Åsa! Längtar efter att jobba med dig min vän! Men först natt - och sovmorgon!
 
 
 

Semlor och show!

Mamma ringde redan när jag låg i sängen och frågade om jag var på väg... Haha! Hon är betydligt mer morgonpigg än jag. Men det var bra att komma sig upp. Åkte och handlade det hon hade beställt och åkte dit - bara för att se att hon hade fler saker på sin lista som hon inte läst upp för mig. Varför inte? "För att det inte skulle bli så tungt att bära för dig..." Mammor är omtänksamma.
 

Och duktiga på att baka! Jag fick hemgjorda semlor. Såååå gudomligt goda!


Pappa fick också! Här ser han lite stirrig ut men var annars i ganska bra form idag. Jag fick som vanligt med mig en bunt papper och har idag gjort deras pärm klar som nu ska iväg till revisorn.


Lite jobb och sedan iväg på teatern för ännu en föreställning. Det känns som om jag kommer att kunna spela den här läääänge. Och till slut borde jag väl också ha lärt mig texten... Haha!


Tur att jag har världens bästa Kågis vid min sida som kan sufflera! Hittills har jag dock lyckats komma mig igenom typ alldeles själv. Han tycker nog att jag är väldigt bra eftersom han gärna kallar mig för:


"Dumbass"! Hahahaha! Men med Kärlek! <3 Vad svarar man på en sån sak?


Inte mycket. Man tar på lite mer läppstift och kööööööör!

Det gick fint även ikväll och många bekanta i publiken. Barndomskompisar, vänner och även kusiner jag inte träffat på länge! Det bästa med det här lilla formatet är att man får träffa alla som kommer. Jag älskar ju människor! Och imorrn är det dags igen - för Kågis and the dumbass... Haha!
 
 
 
 

Upp och ned...

Firad och glad - men det håller ju inte i längden att bara sitta och insupa beröm. Jag behövde komma ned på jorden idag så jag tog tag i det kvarlämnade pappersarbetet... Varken glamouröst eller särskilt kul. Men nödvändigt. 
 

Hann ut och skotta en sväng mellan varven även om det verkligen inte kommit särskilt mycket. Frisk luft får man i alla fall!


Nya snöskulpturer eller marshmallows eller vad det nu är. Snön gör ju världen lite ljusare!

Lång och seg eftermiddag där jag blev ganska less på papper och irriterad över att jag inte fick ut pappas och mammas årsbesked från banken trots att jag har dispositionsrätt... Måste ju skicka förra årets bokföring vidare och borde ha kompletterat materialet. Men nu mailade jag banken och gav sedan upp. 

Och då! Då plingar det på dörren och där står en ung man med en blombukett! Nej, han hette inte Romeo utan var bara ett bud...


Tusen Tack fina Susanne och Ola för de vackra blommorna! Min starka och modiga familj hälsar så gott! Jo, jag kunde nog ha berättat tidigare hur det stod till för barnens närmaste kompisfamiljer - men en lång period i mitt liv så skämdes jag så fruktansvärt över mitt beroende. Nu känner jag mig istället stärkt och glad över friheten utan!

Ska sätta mig nu och gå igenom texten. Imorrn är det ju föreställning igen! Så kul! Och på onsdag släpps det fler då alla är utsålda. :D

LYCKLIGARE NU
3, 17, 18, 20/2 kl 19.00 samt 3, 10/3 kl 19.00. Biljetter på: Tickster, Receptionen Nordanå, Turistbyrån eller Västerbottensteatern. Hjärtligt välkomna! 
 
 
 
 
 

Vilken uppståndelse!

Jag har stått på scenen offentligt sedan 1981 då jag första gången var med i Lövångersrevyn. Jag har glömt att fira alla jubileum men så här 34 år senare blir 2015 ett år som jag sent ska glömma. Och då är det också första gången jag gör något som är mer än en komisk insats. Känns stort och väldigt spännande! 

Att kunna göra något vettigt av det värsta jag varit med om är också en oerhört tillfredsställande upplevelse. Jag ser framför mig många föreställningar och föreläsningar under en lång period framöver. Och kanske också någon sorts djuplodande fortsättning? Nu kommer också uppmärksamheten från alla håll! Jag blir nästan generad... Idag utsågs jag till "Veckans Kvinna" med den här fina motiveringen:


Stort Tack till alla andra glada och modiga kvinnor som utsett mig!

Jag har också de senaste dagarna fått gotta mig åt Emilias sällskap! Hon äääääär ju min favoritkvinna! Och när hon är hemma så vimlar det av fina tjejer hemma hos oss:


Igår kväll var det Maggan som kom på middag och lite mys i soffan!


Ja, maken får vara med på ett hörn och ni ser ju hur mycket de umgås... Haha!


Fläskfilé, sallad, rotsaksgratäng och ädelostsås smakade bra. Lite old school men bra! 


Fiiiina Emilia! Smulade den goda osten jag fick på premiären över salladen.

Idag har det varit full rulle från tidigt morgon (10...haha!) då maken redan varit ute och promenerat och hela huset vibrerade av aktivitet. Jag hade ju lovat sy gardiner till Emilia och borde väl ha förstått att det skulle bli komplicerat... Linnetyg i tre olika färger som skulle fållas, tvättas, tumlas (för en tvättad look som man bara ska ha) och sedan sys till veckbandslängder. Vad är det för fel på en enkel gardin? Haha! 

Nåja, det är klart nu men med vår gamla torktumlare tog det sin rundliga tid... Tur att vi fick lite sällskap under tiden!


Emilias barndomskompisar är så fina! Här är det djurvännen Amanda som alltid tar hand om katterna först. Numera har vi ju bara en och hon har fått uppmärksamhet idag. Jag hann också klippa henne så nu är hon också utan tovor. 


Maggan och Sara kom också och fikade! Sara är ju mer än populär då hon också bidrar till träffarna med sötaste ungen:

Ella... Vilket charmtroll!
 
    
Här fick jag med båda sötingarna i en serie...


Man kan äta upp dem... Söta och glada båda två!


Linn var också med och hon blir nästa mamma ut då hon väntar barn i april! De här träffarna vill man ju inte missa i framtiden. De blir bara bättre och bättre...
 

Men de får ju finna sig i att de får konkurrens om uppmärksamheten när de tar med såna här gullungar... 

Gardinerna blev till slut sydda och fisksoppa tillagad innan jag hämtade kvällens middagsgäst:


Anna Azcárate! Min fantastiska regissör och en kvinna det verkligen gnistrar om på scenen! Här spexar hon och gör vad hon kan för att matcha en soffa och filt på teatern - men hon är också skådespelare, smart, erfaren, kunnig, rolig, snygg, rak, tydlig och väldigt trevlig!

Ja, hon kan vara seriös också! Hon gillar inte att vara på bild i glasögon - men när man ser så här bra ut får man ibland skylla sig själv... Kram och tusen Tack för fantastiskt bra jobb!
 
Jag gillade verkligen samarbetet och det var roligt att äta en bit tillsammans och hinna prata lite innan hon åker tillbaka till Stockholm i slutet av veckan. Hon ska bara spela Västerbottensteaterns "Sara, Sara, Sara" i inlandet först. Hoppas verkligen att våra vägar korsas igen! 

Det blev också sista middagen med finaste dottern som just nu sitter på Arlanda och snart är hemma i Göteborg igen. Tack för att du och Oskar kom hem till min premiär! Att familjen var på plats betyder allt för mig! <3

Nu är jag trött igen så det blir en lång natt innan en ny jobbvecka drar igång. Hoppas också att vi kan släppa fler föreställningar imorrn då alla är utsålda... Synes!
 

Wow!

Vilken dag det blev igår! Jag är alldeles uppfylld av alla fantastiska hälsningar och lovord! Ni är så generösa och jag blir sååååå glad! Hoppas, hoppas, hoppas att min föreställning också kan väcka tankar hos andra och att man med tillförsikt kan inse att det går att komma ur ett av våra värsta folkhälsoproblem. 

Jag är också otroligt tacksam över fin recension där jag tycker att hon fångat problematiken på ett fint sätt och utan att avslöja för mycket. Själva historien vill jag ju bara berätta direkt till andra människor. Kanske kan den bli en bok någon gång? Jag vet inte. Världen ligger som sagt öppen!
 
Glad och tacksam!


Glad och tacksam också över att få ha finaste Emilia hemma några dagar! Skrållan är också nöjd... 


Gladast över att både Oskar och Emilia var med på premiären! Här säger de hej då eftersom Oskar skulle tillbaka till Luleå. Älskade barn!

Igår var det dags för föreställning nr två och jag var sååååå otroligt trött. Höll knappt på att ta mig upp ur sängen men innan klockan var 12.00 så var jag på G igen. Fin publik och varierande reaktioner. Det känns att det blir starkt både för mig och dem. Några kommer direkt fram för att kramas och prata, andra går ut eftersom man inte pratar högt om det här och en äldre tant grät... Vi fick kramas länge innan hon kunde åka hem. Hon måste bara få veta att barnen har klarat sig bra och jag kan säga att familjen nog är tightare än nånsin!

Ja, det är ju inte direkt någon solskenshistoria jag berättar även om den slutar lyckligt. Jag vill dock att folk börjar prata mer öppet om problematiken - men det är ju inte lätt att plötsligt bli öppenhjärtlig om man inte varit det tidigare.

Tycker dock att vi i högre grad borde säga fina saker till varandra och inte bara tänka dem. Att krama om någon som mist någon är bättre än att tyst gå förbi. Men jag har kommit förbi det där med tröstandet. Det sänker mig snarare än lindrar. Nu vill jag bara vara glad och stolt att jag kommit mig ur! Happy!

Suget efter biljetter är stort och nu finns bara platser kvar till 19, 20 februari på lunchen 12.00. Har bett Västerbottensteatern lägga in fler kvällar. Jag vill ju spela så mycket som möjligt!


Igår avlsutade jag dagen med att ligga i soffan och mysa tillsammans med Emilia och sedan åka på Food och hämta ett par Gourmetpåsar till middag. Såååååååå gott! Perfekta fredagsmyset!


Flankstek med portvinsmör, rotfruktchips, puylinser, madeirasås och potatis med getost och örter. Mmm... Desserten var också galet god! Chokladganache... Nej, jag måste sluta lägga upp matbilder. Jag blir så hungrig igen!


Idag är det ledig lördag och när jag blev ensam hemma gick jag ut i det friska vädret och skottade lite. Det har inte kommit många centimeter men det är skönt att få bort dem - eller koma sig ut och ha något att göra...


Jag blir glad även när det är skottat! Haha! 
 
Nej, ut och handla, laga lite mat och fortsätta min "äthobby". Det är ju ändå lördag! Återkommer med besked om fler föreställningar. Kram och stort Tack till er alla! <3
 
 
 

Vilken premiärkväll!

Om jag tidigare funderat på om det jag gör verkligen är rätt så blev jag ikväll helt övertygad om att min historia behöver berättas. Vilken publik och vilket gensvar och vilken lyssning! TACK ALLA!

Jag var nervös. Kanske inte så konstigt. Det här är det största och ensammaste och svåraste jag har gjort och det är viktigt för mig att det blir rätt - särskilt för min fina familj som också var på plats denna premiärkväll!

Och det gick vägen! Kom bort mig en gång och tvekade en annan men som helhet satt det och Anna har gjort ett fantastiskt jobb med att koncentrera föreställningen så att mina ord bär hela vägen. Och ja. Jag är så oerhört mycket lyckligare nu!


Blommor som den värsta 50-åring! Tack till familjen och alla vänner för underbara presenter och buketter! 


Tack också till Västerbottensteatern som fixat allt och även ordnat en liten eftersittning med god mat och trevligt sällskap!


Tack till världens bästa Kågis som är en så lysande musiker, människa och sidekick! Du finns där som stöd och glädje på ett oerhört svängigt sätt! Utan dig - Intet!


Maken underhöll damerna!


Och Emilia och Malin var givetvis med!


Och Oskar! Jag är naturligtvis mest lycklig över att hela familjen var på plats! Vilket stöd!


Älsklingsbarnen säger hej då innan Oskar ska köra tillbaka till Luleå. Kärlek till er våra båda fina! <3


Underbart att också Åsa kom! Jag har verkligen saknat dig idag! <3 Och Anna Azcárate... Bättre regissör kunde jag inte ha fått! 
 
Lyckligare nu! Och en aning trött... Nu blir det sängen och sedan lunchteater imorrn! Hej hopp och kram till er ALLA som kom! 
 
 
 
 

Denna trötthet...

Jag trodde inte att det här projektet skulle bli så kännbart rent fysiskt men det är sällan jag varit så trött och slut efter ett rep som nu. Ändå får jag ju göra preciiiiiiiis det jag vill. Genomdrag idag med finaste Karin som stöd i publiken. Så kul att du kom och tack för att du delgav dina synpunkter!

Annars var det ett helt normalt genrep, sa min regissör. Jag återberättade allt i rätt ordning men var inte så närvarande själv... Haha! Ja, det är väldigt bra med konstruktiv kritik och jag gillar att få utvecklas på scenen! Anna Azcárate är kanonbra och samarbetet med både henne och Kågis har varit synnerligen lyckat. 

Vi bröt tidigt och jag åkte hem - för att städa, trodde jag... Men det blev vila (duktigt Monica!) och en behövlig power nap på soffan. Jag har blivit bättre på att lyssna på kroppen. Sedan skulle jag ju tillbaka till teatern ikväll.
 

Det var ombudsträff för Västerbottensteaterns ombud och Fransesca inledde med att berätta om utbudet och beskriva det arbete som pågår. Hon är bra på det här och det blir aldrig tråkigt!


Unghästen presenterade också improvisationsteatern som de ska använda som ett sätt att jobba med teambuilding på arbetsplatser. Här pratade de om olika personlighetstyper och Nicklas visade på en som var extremt social och pratade med alla som han kände och inte... 


David fick representera en annan typ som knappt vågade sig fram och som väntat lite bakom sedan 04 i morse för att inte komma för sent... Haha! De är så otroligt bra på det här! 

Och jag och Kågis fick också göra starten på föreställningen, sjunga och säga några ord om "Lyckligare nu". Kändes som om jag fick bra respons och jag hoppas att publiken strömmar till trots att det kanske inte är det roligaste jag har gjort. Men kanske det bästa? I alla fall det viktigaste!

Nu ska jag bara samla ihop mig efter att ha varit och handlat och landat hemma. Maken har varit duktig och städat och nu bär det av till Falmark för att hämta Emilia som kommer hem till premiären och stannar över helgen! Såååååååå roligt!
 
Ses imorrn alla glada! Nu blir det premiääääääääär!! Och till alla mina vänner som kommer så upplyser jag ännu en gång om att maten serveras från 17.15 och föreställningen drar igång 18.00. Mina närmaste kommer dock att äta efter föreställningen tillsammans med mig - för det blir ju lite premiärfest efteråt! Lovely!
 
 
 
 

Värsta egodagen!

Man kanske inte ska säga att man har en egodag när man jobbar för fullt för att få ihop föreställningen... Men jag har fått mycket uppmärksamhet och det är väl det jag känner mig lite smickrad och uppfylld av.

Men jag har också fått samtal från medierna som jag tackar nej till. Den här föreställningen känns viktig att visa live för de människor som kommer och vill se och lyssna. Kanske ändrar jag mig på den punkten men just nu är det bara jag, Kågis och publiken.

Började hur som helst med att vara så enormt trött i morse att jag knappt tog mig ur sängen. Det tar på krafterna att ägna så här mycket tid åt sig själv... Kostar, som de säger, att ligga på topp! Haha! Men efter lunch tog vi en paus innan det var dags för fotogenomdrag i afton.
 

Lite piggare efter att ha sovit en stund på soffan hemma!


Och glad över att se affischen på plats bland de övriga. Snart smäller det! 

Och så kom Patrick för att ta föreställningsbilder och det gick hur geschwint som helst. Gjorde ett genomdrag igen och håller tiden! Yezz! Jag har fått se lite bilder och en del är skrynkliga (som jag) men de flesta alldeles fantastiska!

Jag tar med en av hans bilder här även om jag kanske inte får publicera dem... Joo, det får jag nog - men fotot är alltså Patrick Degermans. Och Kågis och Anna är så underbara att jobba med. Och jag är lycklig! 

Nu hade vi  tänkt städa ikväll men det blev så att jag satte mig med programmet där jag ska bidra med en del material. Nu har jag gjort det mesta och skickat iväg resten till teatern att färdigställa. Det är kanske konstigt att jag ska göra så här mycket praktiskt jobb men de har fullt upp och jag fick istället slippa åka till Umeå ikväll för att presentera föreställningen. Tack... Skulle ha tagit fem timmar för att prata 5-10 minuter. Det kändes drygt...

Nu blir det sängen igen! Jag triiiiiiiivs där! Haha! Och imorrn är det rep och ombudsträff på kvällen - och dan före dan... Ses! :)
 
 
 

Affischen klar och snart premiär!

Heeeeeeeldag med jobb och jag är såååååå trött och förmodligen ovan att arbeta... Haha! Att repetera blir faktiskt också något helt annat. När man skriver och gör annat jobb behöver man inte prestera på samma sätt och en repdag innebär att man är ganska urblåst i huvudet... Mer än vanligt alltså! 

Efter dagens slut har jag bistått teatern med att göra en affisch eftersom de inte skulle hinna med att få fram någon tills på torsdag då vi ju har premiär. Det ÄR ju kul att finnas på riktigt när man ska igång!


Jag blev i alla fall väldigt nöjd med Patricks bild - men vet inte om färgerna blev konstiga när jag gjorde en jpeg... Hur som helst är inte affischen viktigast, utan själva innehållet i föreställningen. Och det känns bra.
 
Det märkliga med mig är ju att jag funkar uruselt på förmiddagen och därför inte satte texten förrän efter lunch. Kanske berodde det också på att Kågis anslöt och det är sååååå roligt att sjunga med honom vid pianot! Nu ska jag klura lite mer på innehåll i programmet och sedan krypa i säng då vi har rep även imorrn. 

Jag var så trött i afton och hade tänkt hinna träna eller ta en promenad med syrran - men efter att ha hälsat på pappa och mamma och gått igenom lite papper så ville jag bara hem. Och nu bara i säng... Ses imorrn alla glada! :)
 
 
 

Friluftsdag!

Vilken härlig dag det blev! Vaknade tidigt och låg kvar i sängen och memorerade text tills jag glömde bort några rader och var tvungen att stiga upp och kolla i manus och göra kaffe... Såg på FB att syrran med familj skulle åka skridskor så jag letade snabbt fram mina gamla Prinsessgrillor som inte sett en is på 20 år. Måste testas!
 

Vackert ute men kanske lite märkligt ljus. D v s inget alls...


På Nordanå och den fantastiska isbanan som ju verkligen är ett av de bästa Medborgarförslagen! 


My började åka skridskor igår och blir snabbt säkrare. Till en början är det ju skönt att hålla pappa i handen.


Men det är inga problem att åka själv! Var det verkligen så här enkelt? Jag tyckte att jag använde spark och tränade länge - men så hade man ju ganska taskig utrustning där man stundom åkte på lädret... Haha!


Idag började jag med att köra barnvagnen... Här är jag tydligen på gång med en piruett av något slag?


Men han som skulle sova hade nog hört min röst för det lät; "Mona, Mona, Mona..." nere under sufletten... Bara att öppna och inse att det inte skulle bli så mycket sömn för lillebror idag. Pigg!


Han missade också wefien... Det gjorde av någon anledning inte jag. Haha!


Lånade ut mina skridskor till Malin en stund och se sån stil hon har!

Bara liiiiite galen... Haha!
 

Superfin stund med hela familjen! Underbara My!
 

Och underbara Max! Vilka sockergryn!
 

Sedan blev det fika på Nordanå och en tur till Marie-Louise Ekmans utställning i Konsthallen.


Det är alltid kul med konst och roligt att se med barnen som alltid hittar lite andra saker i bilderna. Max hittade också ganska bra in i tavlorna eftersom de hängde så lågt...


Vi skildes åt och jag valde att ta en broarna när jag ändå var nere på stan. Länge sedan sist och högst nödvändigt med motion. 


Skön runda med härligt väder, men när jag kom över på andra sidan älven såg jag på håll ett par herrar som inte såg ut som vanliga söndagsflanerare. När de hörde att jag kom stannade de upp, tittade bakåt och började gå extremt långsamt för att jag skulle hinna ikapp. Det kändes inte bra. Och det fanns inte en själ i närheten...

Kanske är jag paranoid men det var något märkligt med deras beteende. Gjorde en Emilia och plockade fram telefonen och låtsades prata. Till slut såg jag en man komma gående så jag väntade in honom och vi gick tillsammans förbi dem. De pratade ryska eller något annat slaviskt språk och såg kanske inte så särskilt farliga ut - men jag blev bara så där tvärrädd. Hade en obehaglig upplevelse när jag var ung och den har nog satt sina spår. Det var i alla fall en trevlig man jag fick följe med och vi pratade tills han skulle vika av. Eller så blev han kanske bara rädd för mig? Haha! Nåja, skönt med frisk luft i alla fall!

Och hemma hade Ulf börjat installera gamla TV:n i Oskars rum. Han fick, som ni ser, god hjälp av Skrållan... Hon är bra på det mesta. Haha!

Har nu suttit och valt affischbilder, ätit goda rester och ser fram emot sista repdagarna och premiären på torsdag. Det bästa är ju att familjen kommer och många goda vänner. Det känns tryggt. Har pratat med Oskar och messat med Emilia och längtar efter dem - som vanligt! 
 
 
 

Text och torskfyllda paprikor!

Har varit ensam hemma idag och det har passat mig alldeles perfekt då jag försökt tjata igenom texten igen och igen... Egentligen hatar jag att plugga text eftersom man lär sig mycket bättre när man gör saker på scenen men nu har jag inte så många dagar med regissör att jag kan unna mig den lyxen. Och sedan är jag väl bäst med kniven på strupen...

Men är man ensam hemma kan man prata högt och stoppa i tvätt och disk under tiden. Alltid något. Och ensamtid kan vara bra för huvudet. Nu kom jag också på att jag skulle testa att göra torskfyllda paprikor som vi åt på Mesón Castellano. De var magiskt goda och borde gå att göra. Första försöket idag.
 

Mixade färsk torskfilé (tufft för mixern) med grädde, salt, cayenne, lite getost och äggvita.


Fin (och gooood) gegga! Hackade sedan massor med gräslök och blandade i.


Här har jag börjat fylla spetspaprikor. Inte helt enkelt men man får pilla på en stund.


Kanske inte den vackraste rätten - men nu var det ju smakerna jag var ute efter.


Hackade paprikan som blev över samt ett par till. Kokade i grönsaksbuljong för sås. 


Stekte upp överbliven smet till biffar som smakade ljuvligt.


Hällde av spadet (spara om du behöver späda), mixade och passerade paprikorna genom en sil. Skalet är ingen höjdare. En rejäl klick smör och lite spad, salt och cayenne var allt som behövdes.


20 minuter senare var paketen i ugnen klara. Eftersom jag skulle leka fram fisken så köpte jag färdiga potatisbakelser i charken på ICA Maxi. Helt OK - men inte särskilt vackert till en rätt som mer liknar varm korv med bröd... Haha! Skulle nog bara gjort en sallad.

Men smaken var det sannerligen inget fel på! Såsen blev kanon! Paprikorna skulle jag nog ha flått innan jag fyllde dem. Då kanske man också skulle ha behövt göra "hela paket" så att inget rinner ut. Nästa gång kanske jag också struntar i äggvitan som jag tillsatte för att innehållet skulle bli lite fastare. Men ändå. Gott.


Ja, ni ser ju själva...  

Jag lägger upp receptet mest för min egen skull för att komma ihåg vad jag gjorde. Bilder är bra minneslista. Egentligen tycker jag inte om att laga samma mat flera gånger men det här ska jag göra igen och nästa gång kanske jag kommer närmare resultatet. Kul är det i alla fall att joxa på i köket ett par timmar! Kanske tar snackspaprikor nästa gång och gör detta till en liten förrätt? Hmm... Man vet aldrig!

På Maxi träffade jag också en av tiggarna och nu sålde han den nya tidningen som jag givetvis köpte. Riktigt intressant och bra! Snyggt jobbat alla! Och den som läser kan också notera att Skellefteå Kommun stöttat dem med 45 000:-. Så någon jättesatsning som tar pengar från barn och gamla är det alltså inte tal om.

De som tycker att vi bidrar för mycket kan sätta sig in i SEKAB-affären då kommunen satsade miljoner på något som inte ens blev en tumme... Men alla tycker olika och jag tycker i alla fall att det är bra att de har en tidning att sälja. Det ger dem mer människovärde och låter dem också utföra ett arbete för att få in pengar. Läs artikeln om träskedarna. Bra intervju också av Bosse Fuhrman! Kul att du och en del gamla kollegor var med i projektet!
 
Nej, nu har jag svävat ut tillräckligt. Kaffe och mer textplugg!
 
 
 
 

Mat å längtan!

Börjar med det senare. Gick igenom massor med bildmappar igår för att leta rätt på en speciell selfie som jag ville ha som utgångspunkt för dagens fotografering. Tror ni inte att jag bläddrade förbi en av sommarens höjdpunkter; Barnen!
 

Helt fantastiska allihopa! Här skojade vi vilt med en disborste i centrum och då kan man ju tro att det ska bli en ful bild - men inte med de här vackra människorna! Himmel vad jag längtar efter att ha er här allihopa! Nu blir det kanske ett par dagar nästa helg då de kommer till premiären. Så kul!

Igår blev det även en sväng på stan då jag och Malin skulle ansluta med pappa och mamma som varit hos optikern. Pappa behöver också glasögon och vi passade på att ta med dem på lunch.


Kycklinglasagne i gamla Domus-restaurangen smakade fint!


Och finaste syrran var med! Ja, Martin också men jag hann inte få med honom på bild. Däremot hann jag och han gå och köpa en vinterjacka till pappa medan Malin följde mamma och köpte strumpor. Effektivt teamwork på några minuter! 


Igår var det också såååååå vackert! Kändes verkligen som om man var mitt i ett gnistrande vykort. Jag höll dock inte på att hinna med solen...
 

Kvällen spenderade jag på Bishops med andra gnistrande stjärnor: Tina och Karin!


Jag fick gnistra lite med Karin!


Haha! Hon är fan så mycket roligare än mig... :P


Vi åt hälsoburgare...


...och avslutade med att försöka göra duckface... Gick inte så bra för mig (såg mer ut som ett rövhål) - men titta så smal hals jag fick! Hahaha!

Superkväll med bästa tjejerna! Jag har så många fina kompisar och är så otroligt glad över att få umgås med er alla! Ni är fantastiska!

Avslutade gårdagen med att förbereda ett föredrag som jag höll för Rotary på lunchen idag. Gick fint det också och jag kanske går med i den här klubben? Det är ju ett bra sätt att nätverka och träffa trevliga människor!


Programansvarig är ingen mindre än finaste Sonia Sjögren! Tack för sällskapet och den fina bilden!

Därefter åkte jag på teatern för att träffa folk och kolla av det lilla bygget som Leffe gör i snickeriet. Nu repas det i alla lokaler inför SENSE och jag stegade högljutt in i alteljén mitt i en scen... Sorry! Men det verkar vara en luttrad regissör och jag ser verkligen fram emot den här uppsättningen som ska spelas i många olika rum i hela teatern! 

Hade också en fotosession med Patrick Degerman som tog porträttbilder till affischen som nu ska göras klar. Har jag tur finns den till premiären - annars får jag väl göra den själv... 
 
Ikväll har jag skottat lite snö och sedan lagat till den här ljuvliga hälleflundran som jag fick tag på hos Food!
 
Rimmade lite och stekte - serverade med potatis- och palsternackspuré som jag gratinerat med lite vb och brynt smör. Ja, det ser kanske inte så brunt ut men jag lovar er att det var skillnad mot min första panna som gick alldeles för varm. Nu kan jag med andra ord även göra bränt smör... Haha! Fisken var helt magisk och jag saltade bara och stekte till 52 grader. Mmm...
 
Nu hockey och På spåret! Ses imorrn!
 
 
 
 

Vintervackert!

Det är vansinnigt roligt att resa bort och se nya platser och miljöer - men det är också kul att komma hem. Särskilt till det här vintervackra landskapet.
 

Jag och Mie avslutade uppe i myshörnan på SkyCity där det fanns både fåtöljer och eluttag för mig som behövde jobba. Vi hade kunnat boka om men vem vill slänga ut ett par tusenlappar på att slippa vänta ett par timmar?


Hemresan gick fint och maken hämtade hem oss till det här vintervita!


Undrar vem som blev gladast? Jag eller Skrållan?


Eller kanske maken som hade köpt tulpaner... :) Gulligt!


Min bil (som blivit avsopad en gång) såg ut som ett höghus! Haha! Idag var det därför dags för första skottningen på länge... 


Här har jag börjat titta upp ur drivorna...


Och så var det bilen då...


Hyfsat packat... Och flera kubikmeter på andra sidan...


Jag var ute och skottade ett par timmar innan det slutligen såg ut så här! Svettigt, men bra träning.


Har också iakttagit Sidensvansarna som haft fullt upp.

   
Fart och fläkt på alla utom en tjockis som satt längst upp och jäste... 
 
Det var slutligen också den enda som satt kvar. Jag tror inte att den orkade flyga... Haha!

Har hunnit handla och slänga in tvätt i maskinen, lagat fiskgratäng och ikväll var jag med på Skellefteå Teaterförenings Ombudsträff för att presentera min monolog. 
 
    
De gör sitt bästa i föreningen för att lätta upp träffarna och här blev det dans och musik för att illustrera ett Elvisprogram. Jan-Åke Tufvander gjorde en kul magister som pratade om Alice Babs. En del insatser skulle tjäna på att regisseras en aning men det är ändå roligare nu än förr när det bara var prat. 

Jag ska heller inte påstå att jag själv var särskilt rolig. Alla pratade om "feel good"-föreställningar, humor och lycka. Min monolog heter ju "Lyckligare nu" men jag tror att den kanske uppfattades som en "feel bad"-variant... Haha! Nej, det gick bra men folk blir lite förskräckta när man är så öppen om något så tabubelagt som alkoholism. En del kom fram efteråt och tackade men för andra kändes det nog som om jag hade tvingat på dem oönskad information om mitt sexliv eller nåt...

Det ÄR en svår fråga att prata om men jag tror ju att det är ett ämne som tjänar på att lyftas fram. Nästa vecka är det premiär och då får vi se vad andra tycker. Alla tycker ju som bekant olika.


Och när jag kom ut i den friska luften på Nordanå ikväll var det ett krispigt sagolandskap som mötte mig. Jag älskar den nya skridskobanan, belysningen och den klassiska musiken som strömmar ur högtalarna.

Det är så enormt vackert! Måste verkligen leta fram skridskorna! Hoppas isen håller... 

Nu har jag fått lite förfrågningar om fler informationstillfällen så på fredag ska jag nog chocka en Rotaryklubb. Känner mig lite som "Blues Brothers": We're on a mission from God! Haha! Och nu säger han visst till mig att det är dags att hänga lite tvätt och sova. Tack för det! Ses imorrn alla glada! :)
 
 
 

Extraföreställningar!

Sitter på Arlanda och vääääääntar på flyget hem - men man hinner jobba undan lite och det är skönt! 
 

Sista måltiden tillsammans för den här gången blev lite Yakinuki eller hur det nu stavas.


Min portion såg ut som en chokladfondant och det får väl stå för ett genomgående tema den här resan... Choooooklad... Haha! 
 
Nu har Åsa åkt och vi ska snart ha en reunion "på stugan". Ja, de säger "på" i Piteå och vi låter henne hållas. Hennes stuga har blivit "på stugan" även för oss. 

Tänkte bara komma med lite info om biljetter till "Lyckligare nu". I fredags släppte Västerbottensteatern extraföreställningar tis 27/1 19.00, onsdag 28/1 19.00 och tisdag 10/2 19.00. Lokal är teatercaféet och biljetter bokar ni på Turistbyrån, Västerbottensteatern eller Nordanås reception. Häng på låset!

För allas info så har jag inget att göra med arrangemanget och har därför inte tillgång till biljetter ellr friplåtar. Västerbottensteatern håller i allt praktiskt och det känns väldigt skönt! Jag har bara bokat undan till mina närmaste till premiären och det känns roligt att ha familj och vänner samlade! Info finns på deras hemsida: http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/lyckligare-nu/
 
Nu ska jag ta en promenad här inne på terminalen efter att ha tuggat i mig sista chokladbitarna... Cirkeln är sluten. Nu börjar det nyttiga livet på allvar!  
 

På väg hem!

Fantastisk morgon igår! Har ju fått sällskap av Mie på hotellet och hon både kokade kaffe åt mig samt gick till McDonalds och köpte värsta frukosten med McMuffin och en chokladvariant. Vilken lyx! Tack fina! Låg kvar och surfade lite i sängen tills vi beslöt att det trots det helmulna vädret "nog tar på ändå"!
 

Vi tog plats vid poolen och gjorde vårt bästa heeeeela dagen. Pausade bara för att köpa med lite lunch och sedan anslöt också Åsa och Anette som varit på en sista shoppingtur. Åsa ska ju bli mormor den kommande månaden så hon frossade på småaffärer...

Avbröt för en sista joggingtur innan dusch och middag. Vi promenerade över till Las Americas och strosade runt i butiker.
 

Mie hittade en julgran - men den var tyvärr inte till salu...
 
På väg ner i ett köpcenter för nästa ärende. Ser fint ut men det måste ligga en urinoar under trappan... Huga...
 

Christine Travels hittade en lämplig skylt för vår tredje gemensamma resa! Bättre sällskap kan man inte ha! 


Här blev det också ett besök. Åsa är ju född i Bershika så hon var som hemma...


Men det blev Mie som shoppade längst. Här börjar vi bli redigt hungriga!


Upp på hyllan för att leta en lämplig restaurang. Här kollas det menyer och vi beslöt oss för en italiensk restaurang som höll vad den lovade! 
 

Fräscht, gott och very sparkling!


God pasta, fantastiskt bra och trevlig service och sedan en fondant som trots den kitchiga dekoren smakade helt ljuvligt!


Dessutom varma våta och inplastade handdukar efter maten! Perfekt!


På väg hemåt poserar jag framför den stora fontänen.
 

Ja, ni ser ju själva! Jag gillar när man inreder med vatten utomhus. Eller heter det utreder då? Haha!


Ja, jag shoppade ju också en fin tröja. Guess where?


I morse var vi uppe redan 05.00 och så här snygg kan man vara halv sju på flygplatsen! Flyger ju Norwegian och passar på att blogga på planet - samt tacka mina fantastiska vänner för ännu en magisk vecka! Vart åker vi nästa gång?
 
Landar om någon timme men får en lång väntan på Arlanda så det kan hända att jag återkommer! Ha en fin tisdag alla! :)
 
 
 
 

Lite crazy...

Disig dag som började med en promenad i området. Mie åkte till polisstationen och fick vänta fyra timmar på att få ta emot en skriftlig kopia av den anmälan hon redan gjort... Sånt är lite irriterande.
 

Men jag traskade runt och gick upp till ett stort shoppingcenter där HM hade butik men otroligt litet sortiment. Mest konstigt var väl att de nästan bara hade stickade tröjor... 


Efter att ha suttit vid poolen ett par timmar och pluggat text så kom Mie tillbaka och vi gick till Mesón Castellano för att äta lunch. Tog in ett par olika rätter och de här torskfyllda paprikorna var heeeelt underbara!


Därefter tog vi lilla spiraltrappan ner till poolområdet igen. Åsa hade målarkurs idag så vi var lite spridda för vinden. Jag och Mie hängde dock här nere trots att det knappt var någon sol att tala om. Men det är ju skönt i värmen ändå! Vi hade tänkt ta ett dopp...


Men det var kö till poolen och det var andra ruggugglor som stod före... Sällskaplig dam det här. Tur att vi inte hade med oss något ätbart. Då hade hon adopterat oss...
 

Lite vila och piffning så blir man så här fin! Dags att ännu en gång gå ut i det restaurangtäta området!


Vi tog sikte på Watermelon som verkligen levererade sist. Maten var otroligt vällagad! Jag tyckte att det fanns kärlek i köket och Åsa undrade om kocken hade ihop det med servitrisen... Haha! Ja, hon var hur som helst gravid...


Fick Julius Caesar x 2 till bordet...


Och ett jättegrillspett på tallriken. Tycker ni inte att de ser lite avundsjuka ut?


Ja, Mie fick i alla fall den konstigaste min jag sett! Haha! Gott var det även idag och vi rullade proppmätta ut på gatorna igen för att se oss omkring. Tror ni inte att vi hittade en affär som var öppen? Tur!


Och Mie hittade en kossa till... Här inne fanns det massor med kul saker!

Glassiga glasögon!
 

Queen of selfies!


Närsynte bofinken Knut?


Cykelsemester nästa?


Crazy... Ja, vi skrattade gott och jag såg hur den unga personalen nog tyckte att vi var lite galna... Och det är vi ju! 


Sedan valde vi att inte vara med på bild... Haha! Ja, vi kom ut med var sin påse och traskade hem för den här dagen.


Promenerade med Åsa hem och tog en sista bild över stan och delar av stranden! Imorrn är det vår sista hela dag och tisdag morgon bär det hemåt igen. En vecka går alldeles för snabbt!

Nu har jag beställt bra sömn och en heldag med sol! Det kan väl inte vara för mycket begärt? Sov gott alla fina! :)
 
 
 
 

Äntligen sooooool!


Vaknade för första gången till klarblå himmel igår och det ska utnyttjas! Gick ner på stranden där Mie redan tagit plats och njöt av värmen! Vi ligger som två lik där nere bland alla brunbrända långliggare och ännu vitare tyska barnfamiljer. En intressant kontrast...
 

Vi njöt också av en burgare på McDonalds till lunch! Sååååå gott! Passade på när Åsa och Anette inte skulle äta med oss. De är av någon anledning inte lika förtjusta i McDonalds som vi... Kanske klokare? Haha!
 

Sedan anslöt Åsa och igår var det så varmt att huvudsjalen kom fram. Den är användbar på lite olika sätt:

    
Nunna, Burka eller Rödluvans mormor... Bara att välja!
 
Och efter en hel dag på stranden var vi lite rosiga om kinderna - men jag kände mig inte så trött som jag borde så det blev ännu en bra löprunda i området. Kom lite för långt bort så den blev också längre än jag tänkt - men det går ovanligt bra att springa här. Jag har ju KOL och brukar tycka att jag syresätter dåligt eller att det tar emot i halsen men här är det otroligt mycket bättre. Bara att fortsätta. 
 

Kvällen avslutades på en bra restaurang nere vid vattnet tillsammans med Anette och hennes kompisar. Coolt place.


De serverade Fresh fish - och Wifi... Haha!


Tydligen också Tapas - men vi tog lite annat. Jag valde lammracks.


Här kom de fram till bordet och högg upp köttet. Tyvärr tog det alldeles för lång tid och det lilla som var rosa i köttet (vi beställde medium rare) hann gå klart innan vi fick tallrikarna..
 

Uppläggningen kan väl diskuteras... Men det smakade OK och grönsakerna till var fräscha!


Mie valde ett kycklingspett med jordnötssås! Snygg hängning!

Sedan satt vi och surrade, fick besök av en trollkarl, hade trevligt - tills Mie upptäcker att hennes väska inte längre hänger på stolen... Jodå, mycket riktigt var den stulen. Fan också! Restaurangen hade dock övervakningskameror så tjuvarna kunde identifieras. Nu hjälper det kanske inte om man inte får tag på dem men restaurangen gjorde vad de kunde för att hjälpa till. Ett par av servitörerna tog t o m sina mopeder och körde runt.

Och de ringde också polisen som kom för att ta upp anmälan. Tråkig avslutning på en annars bra dag, men ingen har kommit till skada och korten är spärrade. Vi hoppas på det bästa och Mie är just nu på polisstationen för att hämta en kopia av anmälan som man måste ha med hem till försäkringsbolaget.
 
Trist men vi ska njuta av våra två sista dagar i alla fall! Jag beklagade mig över att ha hämtat ut för mycket euro men nu räcker det till två! Ingen sol idag men vi tar en frukost/lunch ute och ser vad det blir! Har i alla fall ingen snö som maken rapporterar om hemma:
 
Huga! Bara att njuta av värmen! 
 
 
 

Roadtrip!

Så var det dags att kika lite mer på Teneriffa och med bil köra runt ön. Det är ingen lång resa men höjden på den gamla vulkanen Teide gör att det blir en del serpentinvägar. Den är med sina 3 718 meter Spaniens högsta berg, och den tredje största vulkanen på jorden. Vulkanen betraktas som vilande, och det är fullt möjligt att den i framtiden kan få nya utbrott. 
 

I bilen på väg norrut - eller uppåt!


Första stoppet i Vila Flor som är öns (Spaniens?) högst belägna by.


Soligt och vackert! Synd att vegetationen dolde den vidunderliga utsikten.


Men Mie var framme och kikade.


Och jag hann hitta en stackars vallmo som fått besök av ett bi. 
 

Sedan körde vi vidare och stannade till vid en helt enorm tall nedanför vägen. Svårt att förstå att den är så stor om man inte får jämföra med en människa. Jag valde två!


Här är det Mie som plåtar med intressant vinkel!


Ju högre vi kom desto mer kargt blev landskapet.


Vilda västern?
 

Definitivt!


Och plötsligt hade vi nått fram till en utkikspunkt där man kan se Teide. Att köra upp och runt den innebar att köra på snö och is och det var vi inte så sugna på med sommardäck... Får räcka så här!


Den är häftig! Man kan se hur det ringlat lava och det finns lavasten överallt i landskapet. Senaste utbrottet var 1909.


Vackert! Både Mie och stenformationerna!


Här låg också någon form av museum.


Jag tog ju en selfie med vulkanen. Givet! Min lugg är lika hög... Haha! Här blåste det kniven och var inte mer än 5 grader varmt...


Vackra fröstänglar.


Och här kanske ni ser linbanan som man också kan åka för att komma nästan längst upp. Vi valde bort den... Tack och lov!
 

Det fanns flera utgångshål och här ser man tydligt att lavan runnit.


Baksidan var snötäckt. Coolt på ett så varmt ställe som Teneriffa!


Vi körde vidare och stannade till i byn Santiago del Teide för att ta lite kaffe och mellis!. Vackra färger på husen!


Mindre vackra juldekorationer... Haha!


Men betydligt varmare! 


Det här ääääääär en sån njutning. Man riktigt känner att energin fylls på.


Fortsatt färd runt en del mindre berg.


Inte mycket att spela på men en del bilar körde om rätt friskt i alla fall.


Så kom vi äntligen fram till småstaden Puerto de la Cruz på norra sidan (nästan mitt emot där vi bor) och då kom regnet... Mie körde någon form av soldans till Singing in the rain och det slutade...

Intressant balkongdekoration...
 

Och Löwen har tydligen öppnat bar - med Skellefteås färger... Mycket ska man se...


Ganska vredgat hav uppe i norr. Här badar man inte vid stranden utan i pooler som ligger i direkt anslutning till havet. Vi valde att strosa runt och shoppa lite. Jodå, jag kom hem med en påse - OCH en present till maken! Nu du!


Men här hade vi fått syn på något...


Våfflor... med nötter och choklad... Mmm... Sååååååå sjukt gott! Men svårätet...


Alla skrattade åt att jag åt med hela kroppen...


Och havet var superfint! Det är så starkt och mäktigt. 


Respektingivande!


På gränsen till skrämmande och klart fascinerande! Jag hade kunnat stå här länge men vi skulle ju iväg hemåt.

Jag avslutade med att dubblera en staty nere vid hamnen - och plötsligt var det tomt på folk... Haha! Jag är ju bara för barnslig... 

Hemresa på östra sidan där det är motorväg och vi landade hemma vid niotiden. Härlig dag med mycket storslagna upplevelser! Tack Anette för att du tog oss med och körde så bra! Nu blir det sovmorgon imorrn och jag ska redan nu landa i sängen efter en lång dag. Ses imorrn då jag tänker både jobba, springa och sola - så jag får väl göra en soldans innan jag lägger mig. Hoppas på fint väder kan man ju alltid! 

Sol och moln och tapas!

Härlig start på dagen med lite sovmorgon innan jag gick ner och mötte upp de andra på stranden. Inser dock att vädret dockär bäst på morgonsidan så jag får nog börja ställa om dygnet... Men det började bra och det är skönt!
 

Fina kompisar ger mig också mycket uppmärksamhet...


Eller? Haha! Nej, jag läste faktiskt en bok så jag klagar verkligen inte!


Inte så mycket folk på strande och lagom till lunchtid så rullade vemodet in (d v s molnen...) och vi lämnade beachen för lite mat och prat!


Åsas kompis Anette beställde in godaste ölen! Såg i alla fall otroligt frostig ut!


Och jag tog en macka som på bilden såg ut precis som "Jupiter" som vi och Carlssons beställde när vi var i Spanien. Den var tyvärr inte lika bra på tallriken men funkade!


En annan i svenskgänget är härliga Ria från Göteborg och hon och en annan långliggare hängde med på lunch. Hon pratar med hela kroppen och skrattar så "gött"! 

Sedan strosade vi vidare mot Las Americas och hann en sväng i affärer... Ja, och jag tillbringade nästan en timme på Zara första readagen utan att komma ut med en enda påse! Alla tjockisar hade redan varit och köpt mina storlekar... Haha! 

Det blir en en hel promenader och 20 000 steg varje dag är inga problem. Mie var ute redan innan frukost eftersom hon hade en "Good foot day"!


Eller vad säger ni? Vig som få...


Här hade vi stannat till för kaffe och jag råkade beställa in min första dessert... Våfflan kunde ha varit varmare men den italienska glassen var magiskt god!
 

Tillbaka för en siesta på stranden där det nu klarnat upp. Så härligt!


Fina Åsa framför hotellet i bakgrunden som vi ska köpa... Haha! Översta våningen har varit till salu länge så vi tror att vi får den för en spottstyver... En selfie är ju också given i solen och idag fick jag hjälp med förbättringar:


Hahahaha! Du är ju för fin!

Sedan drog vi oss tillbaka och jag gick hem för att byta om till träningskläder och springa en runda. Gick riktigt bra så det blir nog fler dagar. Rätt kuperat här så man får verkligen träna i backe...


Efter en snabb dusch gick jag upp till de övriga och anslöt hemma hos Anette där vi var bjudna på middag!


Så härligt att sitta ute även om det drar lite kallt på kvällen. Hon hade gjort jättegoda tapas och kycklingen var to die for! Tusen Tack Anette! När vi skulle plocka undan så krockade Åsa med glasdörren in eftersom hon trodde att den var öppen... Gick bra - men herregud vad vi skrattade!


Ja, ni ser ju själva!


Med Åsa och Mie får man skratta tills man gråter och det är så befriande!

Fantastiska vänner på en härlig semestertripp! Kärlek till er flickor! <3
 
Nu blir det tidig kväll eftersom vi hyrt bil imorrn och ska ut och kika på ön. Hade tänkt åka upp på Teide men det är snö och minusgrader där just nu så sommardäck och serpentinvägar kändes inte så lockande. Vi ser var vi hamnar och hinner nog runt hela ön innan vi är hemma igen! Ses imorrn! :)
 
 
 
 

Teneriffa!

Underbar morgon och vackert väder! Upptäckte att jag inte bara hade gatan som utsikt från min balkong, utan även Teide!


Typ en vulkan. Mer som slocknad. Den ska vi besöka innan veckan är slut!


Hann sitta en stund på stranden i solen innan den gick i moln och Åsa gjorde några försök att tillkalla bättre väder... eller nåt... Men det gick inget vidare. Vad gör man då? 


Tar en sangria och äter lunch! Sedan gick jag och Mie iväg en sväng för att utforska stan.


Food is everywhere! Här en hel stad!


Mie hittade också en kossa hon blev väldigt bekant med!


Jag hittade en säl...


Men den var lite för halkig för mig... Haha!


Blev en fantastiskt bra shoppingrunda och Mie leder starkt! Snyggt jobbat och snygga saker! Jodå, jag hittade jag också... 
 
Tillbaka igen och och piffade och klara inför kvällens middag och kalas!


Åsa hade en Good Hair Day och såg helt strålande ut! Men så hade hon ju vilat också när vi rantade på stan... Smart tjej det där!


Ner mot Casablanca! Nja, eller restauranggatan.


Hittade ett kanonställe med snygg mosaik och fantastisk mat! 

Min Sirloin steak med parmesan var fantastiskt god!


Sedan avslutade vi kvällen på ett scandinaviskt ställe som förde tankarna till Sällskapsresan... Men vi följde med Åsas kompis Anette som hade dragit igång ett firande för en av svenskarna där nere som fyllde 75 år. Mer om det här ska jag berätta senare men just nu får ni bara ett par bilder eftersom jag är så trött... 
 

Åsa var i alla fall i sitt esse och har på de här två veckorna blivit tjenis med hela svenskkolonin! Hon sjöng allsång, dansade, underhöll och höll upp stämningen! Lyyyyysande bra jobbat vännen! 


Föremålet för firandet anslöt efter en middag med familjen och blev både överraskad, glad och rörd!


Alla ville fram för att gratulera!


Och Åsa drog igång sång och ett pass med sin bejublade striptease! Gick hem så det sjöng om det! Tror inte det där stället har haft så mycket drag någon gång!

Tror inte heller jag sett en så nöjd jublilar!
 
En härlig dag och kväll som nu oåterkalleligen måste sluta i sängen om jag ska orka med en ny imorrn! Tack för en fin dag brudar! Ni är bäst! 
 
 
 

Framme!

Så här många blogginlägg kommer jag verkligen inte att skriva men nu vill jag ju berätta för min familj att jag kommit fram och är installerad! Har t o m fått wifi - men bara för en enhet i taget... I-landsproblemen hopar sig... Haha!
 

Fin bild från landningen! Ja, det blir så här när man sitter mot gången... Haha!


Fint hotell där vi möttes upp av Åsa och Anette! Så kul att ses och de är jättebruna! Vi får väl kämpa för att komma ikapp - eller bara njuta av lugnet och stranden. Det känns mest lockande!


Här i hörnet vid pilen bor jag om ni vill komma och hälsa på!


Här vet jag inte vad som hände men jag var ute och handlade en sväng. Mjölk till kaffet och mineralvatten ni vet...


Fin liten studio i två etage! Passar bra!


Och balkong. Mot gatan. Får se imorrn om jag ska byta men jag tror att det här kommer att funka bra för mig även om jag hade bokat en lägenhet med balkong mot polen. Men man får väl vara lite panscho och sitta här och titta på folk... Haha!


Och Röda korset verkar ha varit här och rengjort toan! Så där slutar jag för idag. Ämnar sova som en stock och möta upp brudarna imorrn!
 
Hola!
 
 
 
 

På väg!

Äntligen på väg! Fördelen med Norwegian är att man kan ha uppkoppling ombord. Nackdelen är att det ser ut som om det bara är Norwegians sida som går att öppna... Haha! Men jag är ju en tjurskalle och nu verkar jag ha fått nån form av kontakt i alla fall. 
 
Hej på er! Hoppas allt är bra där hemma! Här sitter jag väl en 10 000 meter upp i luften och omges av idel pensionärer och barnfamiljer... Det där sista har man inte upplevt på länge men att resa till Teneriffa verkar vara populärt. Det vi kan vara överens om är att barn generellt sett inte tycker om att flyga. Särskilt inte bebisar... Och de kan både gråta, skrika - och lukta skit... En omisskännlig doft sprider sig nu runt platsen där jag sitter - och det är inte jag! Vad ska man säga? "Spännande?" Haha!  Nu blev jag minsann en riktig kärring. Haha! 

Nåja, de kommer säkert att somna. Eller så gör jag det. Slocknade några minuter när vi lyfte och det verkar räcka ett tag. Det är tur att jag kan underhålla mig en stund med bloggen.

Sista synen av snö på en vecka - får man väl i alla fall hoppas. Tror att det blir lite kyligare än vanligt där nere men det ska bli skönt att vara ledig från annat och slappa, skriva och ha det bra i solen. 


Lugn och fin nu! Mie blev lite överklass när vi skulle checka in på utrikes - eller så ville hon bara beklaga sig över att det bara är vi som hunnit ta bort julen... 


Upptäckte också att jag både packat för mycket (ovanligt? :P) men att jag glömt mitt viktigaste redskap hemma: Selfiepinnen! Hur kunde jag? Men det gick som ni ser bra ändå.

Kul att komma sig iväg och roligt att få åka med Mie! Tyckte först att det var tråkigt att vi satt så långt ifrån varandra på planet men jag använder tiden till att lösa korsord och bara vara för mig själv en stund. Tror att jag behöver det - och vet att hon definitivt gör det. Är det någon som nästan jobbat ihjäl sig den här hösten så är det Mie! En magisk kvinna på alla sätt! Öppning av Gourmetbutik, introduktion av nya Gourmetpåsen, öppningen av Pärs Tastelab där hon stått för all inredning och julgalan där hon koordinerat 1800 mat och alla andra matleveranser och fester under hösten! Omänsklig arbetsbörda... Vi får se till att skämma bort henne den här veckan! Jag utser henne i alla fall till Veckans Kvinna - alla kategorier!
 

Därför var det med glädje jag såg henne shoppa på Arlanda! Jaa, det blev inte jag som bar en påse den här gången och hon hittade sååååååå fina saker! Snyggt jobbat! 
 
Nu kommer matvagnen så jag ska se till att få mig något i farten... Ses!
 
 
 
 

Mot södern!

Jaha, då var det dags att packa väskan igen och resa söderut. Känns faktiskt inte helt fel även om Teneriffa inte har varit något drömresmål - men alla ställen kan överraska med nya upplevelser! Nu är jag kanske mest ute efter att få umgås med Åsa och Mie, vara kreativ, slappa och njuta av solen!


Åsas bild av solnedgången förra kvällen såg rätt magisk ut så det blir nog bra! Och ni som är uppmärksamma noterar M:et längst ned till höger. Det betyder att det också finns mat där! Haha!

Igår irrade jag omkring, packade, fixade och ordnade. Hann en sväng upp på Nordic också och träffade världens sötaste kille!
 

Diesel! 


Vi fann varandra direkt!


Massor med pussar!


Och några till... Vilken goding! Tacka matte Lina för lånet och hade nästan tänkt ta honom med i väskan... 

Men istället åkte jag vidare till andra godingar som också har världens finaste pussar och kramar! Hade ju inte hunnit ge Max julklappen (och han verkar å andra sidan inte ha saknat den heller... Haha!).


My och Max (och syrran någonstans i bakgrunden). Här står stora killen i nya fleecedressen som passade precis!

Han tyckte själv att den passade bra och att han kände sig fin! (Joo, han pratar med mig... :P)
 
Nu har jag jobbat undan det sista, säger jag hej då till alla, stänger väskan, ser fram emot hämtning på någon timme och tar en vecka i solen! Har jag otur blir det här en utmaning utan wifi men det brukar ordna sig! Ha det så fint alla!  
 
 
 

I steget...

Det där med att man ska gå 10 000 steg om dagen verkar inte vara några problem för mig. Jag är nog rätt rörlig på dagarna - utan att ens motionera. Det är det som händer mellan stegen som är problemet för mig... Ja, mellan stegen ligger ju köket och spisen och kylskåpet och allt vad man kan tänka sig förstöra en hälsosam dag med. Haha! 
 

I förrgår klarade jag galant både stegen och sömnen. Idag är vi väl inte riktigt där ännu men om ett par timmar kanske?

I går blev det mer skottning, lite annat fix, tvätt, handling och strykning innan jag tog en tur till Skelleftehamn för att tillsammans med Karin hälsa på Tina. Vi jobbade ju tillsammans för typ 30 år sedan och vänskapen består!

Här sitter hon i "Fina huset" som vi valde att kalla det vackert inredda hemmet! Hur mysigt som helst att träffas, prata och peppa henne som plötsligt blivit ensamstående!?! Ingen lätt situation och det gäller att hela tiden inse att det inte är ens eget fel! Tina ÄR fantastisk och värd ett mycket bättre öde! Här kommer fler bamsekramar till dig! <3

Idag hade jag lovat att åka till pappa och mamma för att med Malin tömma de sista kartongerna och sätta upp de tavlor som återstod. Det blev som vanligt också en liten nostalgitripp:


Mamma, Malin och jag i bagarstugan typ 1980? Kan känna doften fortfarande och det var roliga dagar där man fikade varmt bröd med riktigt smör som smälte... Mmm...

Idag var det nästan samma känsla då mamma hade kokat fläsklägg till lunch. Vi kunde inte låta bli att doppa i grytan och äta mer smöööööör... 


Sedan jobbade vi på! My och mamma spelade kvartettspel och jag och Malin både rensade och satte upp saker. Quick and dirty är vår melodi! Haha!


Malin fyndar i kontoret...


...massor med psalmböcker! Hur många behöver man egentligen?


Och jag hittade bilder som Ulf tog på mig i början av vår "karriär" från 1979 och framåt.

Jag minns att han var fascinerad av att ta bilder när det regnat och här fick jag sitta modell. Det fick jag göra ofta på den tiden. En annan vanlig situation var när vi åkte till stugan i Fjälsjön för att sova över efter att han jobbat kväll. Vi kom dit vid midnatt och om det var dimma på sjön så skulle jag ut och ro... Vad gör man inte för att kärleken ska få lite bra bilder? Fast ibland blev jag säkert lite trött: 


Hahaha! Slutfotograferat!

Nåja, allt gick bra idag och efter att ha packat ut överblivet gods i deras fina förråd så åkte jag hem och fortsatte med tvätt och strykning. Åker ju till Teneriffa på tisdag och Oskar åker hem imorrn så vi packar den här sista kvällen när maken ändå jobbar. Men sista kvällen skulle naturligtvis firas med god middag:


Fläskpannkaka med blåbärssylt! Haha! Ingen lyx men väldigt gott! Om man tar mycket smöööööör... Herregud, jag blir ju rädd för mig själv! Tur att jag fått detta armband och kan jaga steg. Sonen gör i skrivande stund också ett träningsprogram åt sina föräldrar. Kan behövas efter den där middagen! 

Ha en fin avslutning på helgen alla! 
 
 
 
 
 
 

Ännu lyckligare!


Det rullar på bra med biljettförsäljningen till min egen monolog "Lyckligare nu" Västerbottensteatern. Jättekul! De två första föreställningarna är slutsålda, efterfrågan är stor så nu släpps fler datum. Ni är så otroligt välkomna till min livs "resa"! :)
 
22/1 18.00 Premiär (Slutsåld)
23/1 12.99 Sopplunch (Slutsåld)
27/1 19.00 Caféscenen
28/1 19.00 Caféscenen
10/2 19.00 Caféscenen
11/2 19.00 Caféscenen
18/2 19.00 Caféscenen (prel)
19/2 12.00 Sopplunch
19/2 18.00 Efter jobbet m mat
20/2 12.00 Sopplunch
  4/3 19.00 Boliden
Dessutom 23, 24, 25/2 i Umeå som sopplunch. Fler datum kommer. 
 
För biljetter och mer info:
http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/lyckligare-nu/
 
Allt löser sig - känns bra! 

Annars har det varit mest jobb idag. Har suttit med uppgifterna till Norrscen, haft möte på teatern och gjort en del ärenden. Maken har också återgått till jobb så jag är gräsänka ikväll. Tur att Oskar är kvar och kunde äta middag tillsammans med mig. Det blev Sushi! 
 
Såååååå gott! Och så välkommet efter alla godsaker man har satt i sig.
 
Hade tänkt promenera också men nu blev det skottning av den blöta snön istället. Riktigt skönt! Men nu harjag inte tid längre för nu börjar "På spåret"! Synes!
 
 
 
 

Gott Nytt År!!

En härlig kväll i Sjöbotten hos Per-Erik och Marika fick avsluta 2014 och nu sparkar vi på allvar igång ett nytt år! Själv sparkar jag så lagom mycket eftersom jag forfarande inte gjort mer än druckit kaffe och funderat på vad jag ska göra årets första dag - som ju snart är slut... Haha!
 

Ännu en samling med vårt gamla gäng! Känns tryggt och bra - särskilt när vi också fick skjuts av Carlssons i halkan. Tack!


Underbar förrätt med fyllt pajskal med löjrom och lax... Behöver jag förresten säga att jag är mätt fortfarande och att all mat var fantastiskt god? Nääee, ni fattar ju. Helstekt oxfilé med whiskeysås och potatissnurror och en ljuvlig chokladdessert. Smarrigt!


Ja, det gick hett till och här har jag redan kastat koftan! Haha! Nu har de installerat jordvärme och jag kan berätta att den funkar hur fint som helst... ;)


Maken fick varmt sällskap av Sibiriska katten Alice... 


Kvällens misstag... Jag köpte det här spelet på Ingmar som gåbortspresent och det var hur tråkigt som helst. Eller så skulle man ha varit packad... Tur att vi kunde prata om drömresor istället!


Kvällen gick fort! Sverige slog Schweiz i hockey och snart var det dags för tolvslaget.


Rosa mousserande från Domaine d'Estoublon blev kvällens skål! Den kommer från Foods gourmetbutik och var hur god som helst!


Ny favorit! Tack Mie! :)
 

Höjer glaset för maken!


Och för hela gänget när klockan slår! Här kan man ju tro att "gamlern" skulle ge sig men nu började vi bli pigga!

Det blev spelande av detta roliga och galna rit-och-gissa-spel! Det mesta blev ju fel och rätt galet!
 

Mycket skratt och felaktigheter... Noterar här att vi nog såg att kickboxaren hade kortbyxor! Hur min tennisspelare kunde sluta som Triumfbågen har jag däremot ingen aning om... Haha!

En rolig kväll som avslutades med att jag ändå tog bilen och hämtade ungdomarna på stan när vi kom hem! Skönt! Nu ligger vi alla lågt idag. Nej, kanske inte alla... Maken har haft någon bokstavskombination (U L F?) och hunnit både promenera och dammsuga. Det har inte jag - men jag tror att jag ska plocka bort julen nu. Känns som om det är dags.

Avslutar precis som på julafton med en bild på heeeeeeela fina familjen som jag önskar ett magiskt fint år! Roligast blir en gemensam resa till Italien! 
 
 
 

RSS 2.0