Go'kväll, Julafton och Caféshow!

Igår var det sändning av Go'kväll och för er som missat ett glatt gäng kvinnor i högform är det bara att kika här: Go'kväll 29 okt
 
Jag och Fransesca tipsade om film och serier och jag hade även laddat med en lista bestående av alternativa priser - med betoning på humor såklart!

Den här veckan korsas mina och Västerbottensteaterns vägar på fler än ett sätt. I måndags var det dags att stiga in i ensemblen i "HasseåTages Julafton" och det är så otroligt roooligt! 
 

Glad och förväntansfull inför repstart i ljuvligt vinterväder! 

Fullspäckade dagar med jobb i en helt underbar ensemble gör att jag trivs som fisken. När man är ensamföretagare och frilansare värderar man ensemblejobbet högt. Det är roligt med kollegor och gemensamma sammanhang!

Jag har ju glädjande nog fler roliga samarbeten i höst med både Saga, Kågis, Peter och Profilteatern så jag klagar inte - men Västerbottensteatern är sedan många år mitt "hemställe"!


Jag har också passat på att ta lunchpromenader för att kunna njuta av detta fantastiska ljus! 


Vitt och vackert, krispigt och några grader kallt. Bonnstan' öppnar sig som en varm famn.


Och sooooolen! Landskyrkan är ju vacker i sig men i det här ljuset blir den något alldeles extra.

Mina promenader går lite långsamt men foten funkar och jag tar en dag i taget. Hälsenan är ju fortfarande skör men skam den som ger sig. Snart är jag tillbaka i full fart igen!

Och veckan är inte slut ännu. Det återstår två härliga repdagar med det sköna gänget i HasseåTage och imorrn ska jag och Saga också äntra caféscenen på Västerbottensteatern för att spela "Café på turné"! Längtar! 

Lunchföreställningarna ser ut att vara utsålda men det finns lite platser kvar torsdag 18.00 för er som ännu inte hunnit se vår biblioteksshow! Väääääälkomna! 
 
Och på lördag åker jag med Profilteatern till Luleå för att spela "Räkna med mord" som även kommer till Robertsfors nästa fredag. Sen är det HasseåTage för hela slanten fram till nypremiären 21 november!


 
 

Senare...

Även den här veckan har förflutit i racerfart och jag har fortsatt att ro med alla åror. Kanske inte riktigt ultimat att jobba så här mycket men hälsenerupturen har ju gjort att jag skjutit fram det mesta - till senare... Nu vet jag hur "senare" ser ut! Haha!
 
Är dock otroligt glad över att kunna gå i vanliga skor igen OCH att jag också sover så bra. Det gör hektiska dagar möjliga att genomföra. Och det kommer lugnare perioder framöver. Återhämtning är otroligt viktigt och vi har planerat en resa där jag inte ska göra ett dugg. Blir najs!
 
Måndag 21 oktober


Angenämt att tillsammans med Peter konstatera att den första konserten är utsåld! Det var lätt att fatta beslut om att släppa en extraföreställning lördag 25/1 kl 15.00! Såååå roligt! Att få fira Peter på detta sätt är fantastiskt kul! Biljetter bokar ni här: Ticketmaster  eller på Skellefteå Turistcenter 0910-45 25 15. 

I måndags var det också dags för "Café på turné" i Luleå! En fullsatt salong på "Lunchbiten" med suveränt arrangemang av proffsig personal gör att det är otroligt roligt att gå till jobbet.
 

Proffsig marknadsansvarig på Kulturens Hus: Finaste Oskar! Att både få spela och inkassera lite kramar är win-win! <3


Noterade också att min och Sagas logeplatser såg lite olika ut. Min hade en bokpåse från Edinburgh...


...och Sagas hade allt annat! Haha! Men den var självklart "überclean" när vi åkte därifrån.

Vi trakasserar varandra lite men det är heeeeeeelt ok. Jag får ju tillbaka med samma mynt och vi har väldigt roligt tillsammans. Dessutom är Saga en stjärna som levererar klockrent varje gång!


Så här nära kom vi också Jacob Hellmans turné... Haha! Vår tekniker Kaj rullar iväg vår dekor i samma vagn som artisten hade dagarna innan. Lite starstruck är vi allt.
 
Tisdag 22 oktober
Film, film, serie och listan. Ja, dagen innebar förberedelser inför kommande Gokvällsändning och jag både såg filmer, skrev sammanfattningar och jobbade färdigt min lista där jag skulle ranka väldigt roliga händelser. Kände mig lite stressad men ändå nöjd över att ha tänkt färdigt. Fint möte med Peter för avstämning och sedan var det godnatt.

Onsdag 23 oktober
Fortsatt jobb och höll manuset till "HasseåTages julafton" i handen flera gånger men hann inte mer. Tvätt, städning, mathandling och annat tar också tid. Lite shopping hann jag faktiskt med - klänning till mig (Från underbara Hedvig Ander som säljer sin kollektion på Ingmar) och en tunika och byxor till mamma - allt på ungefär 37 minuter...

Kände mig i faktiskt i fas men blev lite uppjagad igen då redaktionen ringer och säger att min list-idé spricker p g a sändningsrättigheter... Aaaaaaagghhh... Hade en timme på mig att skapa en ny idé och skicka uppgifter till SVT. Men tack vara en idé från Ulf (man ska gifta sig med en idéspruta!) gick min hjärna igång och jag lyckades skicka en kort sammanställning (puh!) innan det var dags att åka til Byske för...
 

Café på turné igen! Såååå glad över att också få träffa Löwes fina föräldrar Gunnel och Martin Lövgren som kom och tittade. Ni är för söta!

Härlig kväll på biblioteket i Byske och sedan hem för att packa ur dekoren och sätta sig med jobb igen. Jag vill gärna vara färdig kvällen innan då avfärd på morgonen inte är det bästa jag vet... Jag sover alltid bäst och helst på morgonsidan. 

Torsdag 24 oktober
FN-dagen och dags för bandning av tisdagens "Go'kväll"! Det betyder heldag i Umeå med både smink, repetition och inspelning som direktsändning. Programmet sänds på tisdag och blev verkligen en show med hög energi! Hur jag var och vad jag sa minns jag knappt - men tyst blev det inte! Haha!
 

Otroligt kul att träffa Sanna Lundell och Ann Söderlund som var programmets gäster. Vi surrade nog om allt men de tyckte att jag skulle komma till Stockholm med "Lyckligare nu" och nu är det väl ändå dags att åka söderut...
 

Dessutom var Fransesca med i denna Halloween-festande sändning och det var alltså två snacksaliga och högljudda filmtipsare! Haha!


Hög stämning redan på repet!


Bara finingar! Ann och Sanna är så otroligt fräscha att jag tänker att de ju är sååååå mycket yngre än mig. Jodå, de är yngre (10 respektive 16 år) men Ann har fem barn och Sanna fyra... Hur orkar de?


Och massor med selfiesar! Ni ser ju på filmaren i bakgrunden att det kan bli lite tröttsamt... haha!


Fix och trix innan bandning med ett gäng starka kvinnor! Hurra för oss! Jaa, åsså Johan förstås! Tekniker ibland och filmtipsare andra gånger. Det är alltid bra att ha många strängar på sin lyra.

Fredag 25 oktober
Jobb, träning, textläsning, provning av skor och kostym på Västerbottensteatern och äntligen en gooood middag i lugn och ro med både renfilé och kantareller... Hur gott som helst! Skönt att både ha sovmorgon (men ändå vakna 07?) och en ledig kväll med lite serier på TV.

Lördag 26 oktober
Plugga, plugga, plugga text till HasseåTage och till lunch få besök av finaste syskonbarnen som sovit över här i natt. 


Vi åt lunch och pysslade sedan ihop dessa ljuvliga pepparkakshus! 

Både Max och My var på bästa humöret och vi hann även iväg till mamma en sväng för att leverera dekorerade hus, pepparkakor och kläder som passade perfekt! 

En mysig kväll med barnen och läsning i storsängen innan båda slocknade. Har sovit med två goa' små kaminer i natt och då mår man ju som en prinsessa när man vaknar! Nu fortsätter jag med text, text och text idag. Imorrn börjar repetitionerna på riktigt. Såååå kul!

Mer om föreställningen och speldagar läser ni här:  http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/hasseatages-julafton/
 
Välkomna alla!
 
 
 

Raketstart!

Tio dagar fyllda av jobb, upplevelser och fantastiska människor! Så mycket har hänt att jag varken hunnit blogga eller ens riktigt fundera över vad som kommer härnäst... Tur då att jag numera tar en dag i taget - och även tar lite bilder så att jag i kameran (jo, jag är gammaldags...) kan göra en återblick.

Jag är ju tillbaka helt efter sjukskrivningen och tar korta men långsamma steg men försöker sakta men säkert återgå i full styrka. Svårast för mig är ju det långsamma... haha!

Måndag 10 oktober. Rep av "Café på turné" med bästa Saga! Det känns att vi inte spelat föreställningen sedan i maj men vi kom ihåg rätt mycket ändå. Sedan träning i Kasamgaraget med underbara PT:n Anki.
 
Tisdag 8 oktober. Nagelfix hos Cecilia och förberedelser inför kommande modevisning för Zonta. När jag fick höra att de skulle göra en 100-årig tillbakablick på modet genom tiderna så gick jag direkt igång och skapade musiklista och annan info om de olika epokerna. Det värsta med mig är ju att jag tycker att allting är så roligt och intressant...
 

Onsdag 9 oktober.
Jobb hela dagen med förberedelser inför kommande TV-sändning. Det gäller ju både att se filmer och serier samt sammanfatta både handling och åsikter. På kvällen en fantastisk modevisning där jag nog hade lika roligt som publiken och alla fantastiska modeller. Tack för vackra blommor!
 
Torsdag 10 oktober. Umeå hela dagen med bandning av tisdagens program. Jodå, vi gör så här ibland men man spelar in programmet som en direktsändning så det är bara att tuta och köra. 

Fredag 11 oktober. Rep och härligt fikahäng med fina Saga och Lina! Så fint att få dina synpunkter Lina och så mysigt att äntligen hinna ses. Jag var trött hela dagen men tittade i almanackan och förstod varför:


Hahaha!
 
Lördag 12 oktober. Nypremiär av vår biblioteksshow "Café på turné" på biblioteket i Burträsk. Så roligt och så fint mottagande och så gott fika och så trevlig publik! Lite sorgligt blev det ändå när vi innan föreställning fick höra att Sara Danius avlidit...
 

Tack för all plats du tog och alla gubbar du satte på plats! Låt oss följa efter. Jag säger som Edith Södergran: "Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är!"

Citatet kommer från inledningen till hennes diktsamling "Septemberlyran" som kom ut redan 1918! En föregångare även hon:

”Att min diktning är poesi kan ingen förneka, att det är vers vill jag inte påstå. Jag har försökt bringa vissa motsträviga dikter under en rytm och därvid kommit underfund med att jag besitter ordets och bildens makt endast under full frihet, d.v.s. på rytmens bekostnad. Mina dikter äro att taga som vårdslösa handteckningar. Vad innehållet vidkommer, låter jag min insikt bygga upp vad mitt intellekt i avvaktande hållning åser. Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”

Söndag 13 oktober. En tur upp till Luleå för att äntligen hälsa på Oskar och Emma! Vi fick fika och god jordärtskocksoppa till lunch, hann prata och även hjälpa dem med lite fix därhemma med uppsättning av hyllor och annat i kontoret. Det är på god väg att bli ett riktigt fint rum!
 
Måndag 14 oktober. Fortsatt jobb med Peter Fjällströms konsert "Stora C" där vi ska fira både födelsedag och tillfrisknande genom att bjuda in gäster och låta överskottet gå till Blodcancerfonden. Jag har lagt ned åtskilliga timmar på förarbetet och nu släpptes äntligen biljetterna. Det är i det närmaste utsålt så vi hoppas kunna släppa ytterligare en föreställning. Sååå roligt!
 

Promenader i det vackra vädret försöker jag hinna med så fort jag får möjlighet!
 

Tisdag 15 oktober.
Berättarfestivalen i full gång och jag hade blivit ombedd att berätta lite om mitt liv i St Olovs-kyrkan. Det lät som en ganska anspråkslös tillställning och jag tänkte att det nog inte skulle vara så mycket publik - men när jag kom dit var kyrkan full! Helt otroligt! Jag sköt från höften och hann nog med det mesta från både barndom och mitt vuxna liv på en knapp halvtimme. Efter mig var det Melker Johnsons tur och han är en sagolik berättare! Så roligt att höra.
 
Vi pratade båda om livet och att det ibland kan ta oväntade vändningar - men ändå sluta med en positiv förändring. Otroligt fint att få träffa så mycket folk och att få prata i det storslagna kyrkorummet!
 
På kvällen var det dags för sänding av Go'kväll och ni som missat programmet kan se det här: Gokväll 15 oktober

Även om man varit med i studion vet man ju inte hur resultatet blir och det måste ha gått hyfsat för vi har fått mycket beröm efter sändningen.


Och jag blev sååååå starstruck av att få dela studio med Peter Jöback och Sussie Eriksson! Även om jag nog gjorde bort mig när jag kallade henne för Britta Bergström när hon anlände... haha! Jaa, jag vet att min mun ibland (ofta?) är snabbare än min tanke... Men jag blev förlåten och det var väldigt trevlig stämning!

Tryggt och roligt att få göra program med bästa Göran Everdahl! Han och C-G är ju verkligen gamla rävar när det gäller filmtipsande.
 

Bästa Linda Olofsson i samspråk med gästerna under genomgången.
 
Bea Szenfeld var också med och den här gången skapade hon nytt av gamla paraplyer - eller gjorde nytt av de som var trasiga. 
 
Ett regnskydd till sötaste nakenhunden (med päls!) Tage som var hur go' som helst! Ägaren Johan jobbade i studion och Göran och Tage verkar vara gamla kompisar. Mysigt och avslappnat!


Onsdag 16 oktober. Inlämning av bilen på Forslunds för att byta bromsok och sedan ta en tur till Radio Västerbotten för direktsändning tillsammans med Saga och Tune. Gick bara fint och på kvällen intog Café på turné" Lövångers proppfyllda bibliotek och det var så galet fin stämning och så roligt för mig att "komma hem"! Tack alla för en superfin kväll!

Torsdag 17 oktober. Jobb, jobb, jobb... och en tur till den bortställda husbilen för att hämta saker som jag glömt... haha! Kvällen ägnades åt Berättarfestivalbankett med inbjudna gäster och ännu en fantastisk föreställning.


Nordiskt Berättarcentrum arrangerar festivalen och de gör ett otroligt fint jobb under ledning av Robert Herrala som är verksamhetsansvarig. Stort Tack till er alla!


Kvällen avslutades med premiären av Ellenor Lindgrens Sara-Lidman-Manifestation "Lev!". Vilken produktion! Ellenor har samlat tal och texter av Sara och tillsammans med nyskriven musik och avancerad teknik gjorde hon en högteknologisk tolkning där slutkontentan var: Lev! 


Fredag 18 oktober. Jag inleddde med lite planeringsjobb och sedan iväg till Rotarylunch där jag lovat att dela berättarscen med Kaspar Sörensen från Köpenhamn. Vilken berättare! 


Jag inledde med lite minnen från barndomen och han fortsatte med att ge oss en berättelse från en resa till Mexiko. Obetalbart! En snabb tur till Medlefors efteråt för att rigga dekoren till "Lyckligare nu" som skulle spelas på lördagen.

Och 15.40 var det dags att åka ut till flyget för att hämta hem finaste flickan som tillsammans med Ludde varit hemma den här helgen! Lovely! 

Vi åkte direkt ut till Myckle där familjen förberett en överraskningsfest för Emma som blev 30 år igår. Vilken trevlig kväll! 
 

Dukat och klart! Kattis, Åke, Mats och Marie hade förberett i byastugan och bröderna Ludde och Linus åkte för att röva bort syrran:


Chockad men väldigt glad Emma när hon äntligen fick ta av sig ögonbindeln.

Skratt, kärlek, omtanke med Emma i centrum!


Här har hon precis upptäckt att den viktiga sak hon tvingats ha runt handleden var ett cykellås... haha! 


En ovanligt omtänksam person fick verkligen vara i ett välförtjänt centrum!


Alla fina syskonen och vår älskade tjej!

Vi åt och surrade tillsammans och Kattis hade gjort ett så fint album med ännu mer kärlek. Och det kom fler överraskningar:


Plötsligt anlände ytterligare ett tiotal personer och det var hennes kära kusiner från Stockholm som överraskade! Här anförda av brorsan Linus.


Kramar och hög stämning! Stort Tack för att vi fick vara med och dela kvällen med hela familjen! Det blev tidig avfärd för oss då gårdagen också var fullspäckad för min del.

Lördag 19 oktober. Sovmorgon... Hur skönt är inte det? Och sedan en rask (nåja...) promenad, dusch och fix och iväg för sopplunch på Västerbottensteatern!
 

Kajsa Reicke gästspelade med en alldeles förtjusande föreställning! Vi har ju jobbat tillsammans på Västerbottensteatern förr i världen och nu gjorde hon en sångmonolog om ett långt livs längtan efter en pappa. Skör, stark och fin på samma gång!

Den heter "Brevet och Barbara" och bygger på den franska poeten och visartisten Barbara's sånger med underbara sångtexter av Rickard Wolff. Fina musiker, fin musik och fantastisk sång av Kajsa! Stort Tack!
 

Därefter åkte jag iväg till Medlefors för ännu ett bidrag till Sober October; "Lyckligare nu"!


Trött men glad redan innan föreställningen som spelades för Region Norrbotten och deras stödpersoner. 


Glad stämning blir det direkt spjuvern Mattias Kågström anländer och igår fick vi spela föreställning nr 86! Sååå oändligt tacksam!

God middag med familjen avslutade dagen och det serverades lammfilé och potatisgratäng med chèvreost. Härligt att få vara tillsammans!
 
Söndag 20 oktober. Idag får jag än en gång ägna mig åt sinnesro. Men jag ska faktiskt också jobba, se ett par filmer och förbereda morgondagen då "Café på turné" åker till Luleå för lunchföreställning på Kulturens Hus. Mest av allt längtar jag efter att krama Oskar!! 

Men innan dess ska jag passa på att krama om Emilia och Ludde som just vaknat och tyvärr åker hem ikväll. Underbart att få ha er hemma den här helgen. Snart är det jul och då ses vi igen! 

Hörs när det rörs - lite mindre... haha!
 
 
 

Rätt för mig!

Har det lite körigt nu fram till jul och känner att jag är en aning s t r e s s a d... Ja, jag vet ju att jag måste tänka mig för när det blir för mycket så därför tog jag nyss en härlig promenad i det vackra höstvädret. Såååå härligt ute och skönt med en paus.
 
Vi har ju alla olika sätt att hantera svårigheter och stress. Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig och vice versa - men sedan jag införde motion varje dag har jag klarat tuffa perioder så mycket bättre. Återhämtning är superviktigt och jag behöver verkligen stanna upp då och då bara för att djupandas och tänka på sinnesron...
 
Påminner mig varje dag... Nu går jag dessutom också så sjukt långsamt... haha!
 
Annars rullar det på med roliga saker. Ikväll kommer jag att göra en stödinsats för Zonta och vara konferencier på deras modevisning. Det är superkul och ikväll kommer vi också att gå igenom modet de senaste 100 åren!
 

Zonta firar ju också 100!
 
Annars förbereder jag en ny insats i Go'kväll som ska sändas på tisdag och jag är mest frustrerad över att måsta vänta på filmklipp och annat jag inte kan styra över. Men det mesta ger sig. I lördags var jag och min kära soulsister Anna på den traditionella konserten med Skellefteå Symfoniorkester, Mästerskapet och Ulf Wadenbrandt!


Förväntansfulla satte vi oss i salongen och blev inte besvikna. Ett extra tack till Skellefteås alla strålande musiker och sångare! 


Kvällens soulsångare var Frank Ådal och Ida Sand. 


Frank rörde sig inte så mycket - men dirigenten desto mer... haha!


Det blev fullt pådrag även om den där riktiga kicken inte infann sig. Förra året var ju bröderna Rongedal solister och de är bara fööööör bra!


Närmast ser vi begåvade Anna och Simon Åkesson som körade - samt naturligtvis Kågis vid pianot!


Ida Sand från Piteå hade en ljuvlig röst och det var en väldigt trevlig bekantskap. Stort Tack alla för en härlig kväll!

Mest tack till min soulsister för det bästa sällskapet! Du och jag... <3
 
Nej, nu måste jag göra mig klar inför kvällens uppdrag! Synes!
 
 
 
 
 

All we need is Beatles!

Allt som hittills hänt den här veckan bleknade idag! Jag har visserligen jobbat, tränat, fått ta bort min ortosstövel efter nästan 12 veckor, besiktat både bil och husbil, haft möten, planerat, pluggat text, bla bla bla... MEN så hade jag bokat biljett idag till premiären av "All we need is Beatles" på Västerbottensteatern med Saga Eserstam och Hans Eriksson - och jag blev helt knockad! Allt annat bara försvann...
 
Ett heeeelt fantastiskt program! Saga och Hans - ni är så professionella, så oerhört begåvade och har en sådan balans och närvaro. Ni levererar som inga andra och om ni tycker att jag satt och gapade så var det bara av hänförelse! Tack, tack, tack!! 
 
Föreställningen handlade om Beatles - men inte om "Beatlarna" utan om kvinnorna runt omkring världens största band. Och Saga levererade starka berättelser som gick rakt in i hjärtat! Lägg till detta fantastiska musikarrangemang och ett gitarrspel som gör mig rörd... När Hans spelar och Saga sjunger så stannar världen. Tonerna är utsökta och deras framträdante så strålande att kompositörerna förmodligen hade gjort vågen - och gett upp sin egen karriär!
 
Stående ovationer på en sopplunch... När händer det? Idag! Och ni är så värda alla hyllningar! Att ett par, som också har en treåring hemma, lyckas sno ihop ett program av den här kalibern är fanimej respekt! Jag bugar och längtar efter att få se er igen!
 
Så vad gör man efter en knock av det här slaget? Lägger sig ned och ger upp sin sceniska karriär? Ja, nog är det nära. Bättre än så här blir det inte. Kääääärlek till er båda fina!
 
Men jag tog mig i kragen och kvällen har ägnats åt planering och budgetarbete inför ett kommande event. Var tvungen att ta tag i något mindre kreativt... 
 
Nu ska jag plugga text inför både "HasseåTages julafton" och min och Sagas "Café på turné - en biblioteksshow från A till Ö" som ska igång nästa vecka. Jag ska också göra ett nytt avsnitt av Go'kväll så jag kan inte sitta och gapa hur länge som helst... Haha!
 
Så glad över att få jobba ihop med den här stjärnan!
 
Här kan ni se oss i höst. Ta kontakt med ert bibliotek för biljetter och mer information. Välkomna!
 
12 okt Burträsk bibliotek 15.00
16 okt Lövånger bibliotek 18.00
21 okt Kulturens Hus Luleå 12.00 (Lunchbiten)
23 okt Byske bibliotek 18.00
31 okt Västerbottensteatern 12.00 (Sopplunch)
31 okt Västerbottensteatern 18.00 (Efter jobbet)
1 nov Västerbottensteatern 12.00 (Sopplunch)
25 nov Kåge bibliotek 18.30
2 dec Jörns bibliotek 18.00 (prel tid)
9 dec Bolidens bibliotek 18.00 (prel tid)
 
 
 

RSS 2.0