Red light!

Varning utfärdas över Skellefteå! Nu är jag hemma igen! Haha! Nej, jag lovar att ligga lågt ett par dagar till och bara göra det allra nödvändigaste.
 
Vi har ju haft några helt ljuvliga dagar! Fått mycket gjort men också pratat, skrattat, umgåtts, ätit, fisit (joo...), skrattat mera, kopplat bort och bytt fokus. Jag behövde verkligen det! Passade också på att göra några val när det gäller mina framtida jobb där jag just nu faktiskt måste välja bort en del uppdag för att hinna ta hand om mig själv och alla kreativa idéer som poppar upp! Känns med andra ord väldigt bra!
 

Vi shoppade ju också en del saker på "Reprisen" och jag köpte bl a den här ljusstaken på metallfot med röd ljuslykta för tio kronor... Vilket fynd! Åsa blev kanske inte helt förtjust i den men jag hävdade med en dåres envishet att den verkligen lyser upp tillvaron! Njut min vän! Gåvor av det här slaget är sällsynta och eftersom jag också gett den med kärlek så måste den väl få stå framme... Haha!


Här var arbetet avslutat och bordet dukat för handlagd surströmming från Kallax! Och ni ser ju själva hur den fantastiska ljuslyktan liksom tar över bilden och bara lyyyyyyser... Lovely! Eller hur tjejer?


Medan vi väntade på burköppningen tog Mie kikaren vi hittade i en låda och låtsades spana på utsikten... Men vi vet ju att det bara är ljusstaken hon vill kika lite närmare på... Det får du vännen!


Till slut kom Åsa in med burken och här ser ni en typisk stugklädsel där Piteå mixats med Antibes! Hon har fantastiskt god smak - och det kanske är därför jag vet att den röda ljuslyktan blev så perfekt!


Numrerade burkar och galet god surströmming! Inte undra på att man slickar sig om munnen! Det gäller bara att stressa fram första rensningen så att man får sig en klämma!
 

Mie vann men jag kom god tvåa! Som ni ser ligger Åsa lite avundsjukt efter. Hon hade väl fullt upp med att njuta av ljusen... Herregud så gott - och så mysigt att klä sig väl och sitta i uterummet!
 

Alma var givetvis med! Hon är så sällskapssjuk och, som ni ser, också otroligt lycklig över den fina, fina presenten jag kom med. Känns stort på något sätt... 


Till kaffet fortsatte vi med att lägga kort och prata om livet, de val vi gör, de val vi kan göra, reaktioner på saker som händer och vår egen utveckling! Och nej, vi tror inte blint på några kort - men de blir en bra utgångspunkt för samtal. Och vi gillar ju att prata!


Otroligt mysig kväll med fiiiiiina vänner!

Jag mår så gott när jag får umgås med Åsa och Mie - och Christine Travels (ja, vi heter så eftersom alla heter Kristina/Christin i andranamn) har inte gjort sin sista gemensamma utflykt. Vi gillar ju att resa men man behöver inte alltid åka långt för att se något nytt!

Underbara dagar, underbara människor, underbart ljus (inte bara mitt... Haha!). Tusen Tack Åsa för att vi fick våldgästa och rå om dig så här! Kärlek och kramar min vän!
 
 
Nu blir det till att servera lite indisk kyckling när maken kommer hem från jourjobbet! Det har ju gått några dagar sedan han fick maten serverad. Hoppas att han känner igen mig... Haha!
 
 
 
 

Ikapp!

Nu har jag smitit igen... Men arbetsledaren gick precis iväg med hunden och soffan är dammsugen och lampan fixad så jag tar ett par minuter och bloggar ikapp den här regniga, men fina, fredagen. Jag kan avslöja att man sover väldigt gott efter såna här dagar. 
 

Man får också bästa väckningen! Finaste Alma vandrar mellan sängarna och pussar oss alla! Man kan inte ens bli irriterad... Dessutom var det nya hantverkare på väg in så det var bara att klä sig! Förra gången var det rörmokaren och nu var det Anticimex som skulle kolla myrtillgången i väggen...


En del sticker ju huvet i sanden men han försvann in i väggen... Haha! Hur som helst hade nog Åsa och Barbro lyckats skrämma iväg de som eventuellt hade varit där och fick högsta betyg för sin rådiga insats! Nu är det också behandlat på rätt sätt så vi hoppas att inga kommer tillbaka!


Han skulle även kika på tvättstugan och Mie satte igång med lite rivning! Ingen fara och behandlat även där! Christine Travels kunde med andra ord lämna byggnaden för mer transporter och shopping!


Shopping? Alltid redo! 

Hur gick det då? Ja, vi åkte på förråd och lämnade, backade tillbaka släpen helt perfekt, hämtade mer grejor och avslutade på Reprisen där man kan shoppa lite second hand-prylar. Det gick också bra!


Eller vad säger ni? Barbro rymdes nästan inte mellan en stor bäddmadrass och ett nygammalt soffbord! Haha! Det var tur att hon var på dans igår så att hon knappt tog någon plats själv!


Med hammaren i högsta hugg efter att ha bytt sladd och kontakt till lampan och även satt dit sladdklammer! Du skulle ha varit stolt Ulf! Fast du hade säkert varit mer noggrann. Mina reparationer är mer av kategorin "quick and dirty"! Haha!


Och nu står äntligen världens finaste skåp på plats i hallen! Det här kommer ju från en gammal sybehörsaffär och är hur snyggt som helst!
 
Och nu ska vi strax varva ner, koka potatis och äta suuuuuuuurströmming!!! Det är en fin restaurang det här! Tack älskade Åsa och alla fina för ännu en underbar dag i skogen! 
 
 
 

Arbetsläger?

Igår bloggade jag om i förrgår och idag bloggar jag således om gårdagen! Har vi tur kommer jag snart ikapp... Haha! Men det är ful rulle nu och såååå roligt! Vi är ju i Piteå i Åsas stuga och både myser och jobbar som illrar!
 

Gårdagen började med hämtning av släp och på gården fanns ett antal fina hästar som vi bekantade oss med! Hade jag vart 12 år hade jag varit saling eftersom jag var en riktig hästtjej! Kruxet var bara (och det upptäckte jag senare) att min koskräck även gäller hästar... Haha!


Kort stopp på vägen för mjukglass! Det var så varmt igår men vi hade så mycket idéer...


Christine Travels behöver bara kaffe och glass då och då för att orka!


Ja, Alma fick också!


Å jag! Gött!


Sedan började knoget i arbetslägret! Vi trodde ju att Åsa skämtade när hon sa det - men neeeeej... Vi hämtade soffor...


...bar i trappor......och torkade svett efter att ha lastat släpen full! Sedan hem och packa ur!


Därefter hade vi lite tur! Lasse och Sjöräddningen kom arbetsklädda och kunde flytta lite konsoler för att skåpet skulle passa! 


Så här glad blev hon över att bästa brorsan kom! 


Själv hjälpte hon till jättemycket... Haha!

Fantastisk eftermiddag med ytterst idoga insatser! Mie och Åsa tog sig an sovrummet och jag passade då på att ta en långpromenad med Alma!


Härlig prommis som slutade ute vid hamnen! Det är fint när skogen öppnar sig så här!


Lasse var i full gång och hade polerat båten. Han och hans fru har en fantastisk arbetsfördelning! Han målar och polerar och hon...


...tar hand om det tunga jobbet med solstolen! Men du gör det bra Berith!


Det gjorde Alma också! Hon lydde minsta vink och gick fot som aldrig förr!


I sovrummet hade en budoir vuxit fram med en Walk in closet vars ena del ni ser här. Superfint!


Och vardagsrummet är nu ett vardagsrum med soffa och allt! Alma testade direkt!


Det blev en paus med Tacos i uterummet innan vi fortsatte igen tills vi upptäckte att klockan blivit nästan 23.00... Tiden går fort när man har roligt!

Det blev ingen sen sittning här ute men det kommer! Här är Gudagott att vara!
 
Måste fortsätta nu. Jag har bara smitit iväg till köket för att svara på lite mail och blogga...
 
 
 

Norsjö och Piteå!

Gårdagen blev så hektisk att jag aldrig hann blogga. Vissa dagar har man ju fullt upp med att bara leva! Började dock lite illa med att försova mig!!! Skulle vara i Norsjö 8.30 men efter att ha blivit väckt (tack Ulf!) 07.20 med frågan om jag inte skulle jobba så kom jag fram 08.40! Not bad om ni frågar mig - och tvärvaken! Haha!
 

Sista Värdegrundsdagen med Norsjö Kommun blev precis lika trevlig och nu har vi gått igenom all personal! Positiv respons på alla fronter! Inte undra på att Personalchefen ser nöjd ut?
 

Lika nöjd var Kommunalrådet Mikael Lindfors och Komunchefen Katarzyna Wikström som initierat och jobbat fram hela arrangemanget tillsammans med ledningsgruppen. Bra jobb!


Bra och inspirerande föreläsningar också av Tina Hollstedt som igår nog gjorde bästa dagen av alla!


Jag var kanske inte i toppform till att börja med men när jag väl var på plats gjorde nog både "Emma" och jag det vi skulle. Känns otroligt bra så här efteråt och alla verkar tillfreds med vad vi åstadkommit!


Armar uppåt sträck och glada ansikten får avsluta min rapport från Norsjö Kommun! Jag återkommer till er med många fler bilder! Kul att ses och jag hoppas det blir fler gånger! Jag och Åsa fick också en inbjudan att komma till Medan i höst för att göra en show närmare jul! Kul!

Snabb lunch, tack å hej och så iväg hemåt där jag började med att proviantera för en resa tillsammans med "Christine Travels" - mina fina vänner Åsa och Mie! Kort om tid för utlandsresor gjorde nu att vi spenderar helgen i Åsas stuga! Men innan vi kom oss iväg blev det alltså ett besök på Moröhallen:


Möttes av kramar och glada tillrop av bästa "Mange"! Man blir glad bara man ser honom!


Sedan färd norrut där vi landade ute i kvällssolen på Renön! Lovely! Två av Åsas kompisar kom också och syrran Barbro är en given gäst! Glada brudar allihopa!


Här hade vi börjat elda inför den kommande grillningen!


Åsa presenterade miljövänliga grillkol av kokosnötter! Smart!


Mys i kvällssolen!


Joo, alla brudar fick vara med! Även Alma!


Köttet grillat och salladerna klara! Åsa presenterar hennes och Mies verk! De smakade heeeeeeelt underbart!


Sedan tog jag tag i eldningen igen. Man vill ju gärna sitta ute utan att slippa frysa. 


Finaste Mie! Helt underbar människa och vi har skrattat så mycket allihopa! Det är så hälsosamt att jag nog inte vet något bättre!


Hann fotografera alldeles för mycket och därför tog bildurvalet så lång tid att jag knappt kom mig till texten... Haha!
 

Vi larvade oss rätt mycket! Här försökte vi se lite fina ut...


Men mest såg det nog ut så här... Haha!


Eller så här... Ja, vi skapade nya, småländska scenpersonligheter när vi hämtade ved. Snart på en scen nära er... Haha!
 

Vi hann mycket! Även en tur ut till Renöhamn där Åsas bror Lasse har en sjöbod!


Hej där! Som ni ser ligger den alldeles närmast vattnet! Ljuvligt!


Och här är finaste Åsa och Alma tillsammans med finaste brorsan! Fantastiska, glada och roliga människor båda två! Det blev en magiskt rolig kväll och jag har skrattat tills jag blev hes...


Vi fick också besök av Sjöräddningen... Haha! Han trodde väl att vi var i nöd...


Sedan kollade vi också in Åsas kompis sjöbodar (Jo, hon har två!)

Och skratten fortsatte! Tills vi grät! Igen och igen!
 

Och igen! Hahaha! Här var vi tillbaka i stugan för ännu en sittning framför elden! 


Alma var ihärdig och vägrade lämna festen! Fiiina vovven!


Grillad korv avslutade kvällen och vi kom oss i säng seeeeeent! Eller tiiiiiidigt! Haha!
 
Tack alla! Helt otroligt roligt!!! Mer rapporter kommer! :)
 
 
 

Norsjö - dag 2!

Ännu en dag med fler delar av Norsjö Kommuns anställda! Glad stämning även idag och otroligt bra engagemang från alla! Emma var på sitt bästa humör och det var tur! Annars hade hon fått stanna hemma... Haha!
 

Och efter mitt och Katarzynas inlägg så var det dags för Tina Hollstedt igen! Hon är bra på att förenkla, förklara och förena värdegrundsorden med allas verksamheter och vardag. Det blev ett perfekt sätt att gå vidare och fördjupa arbetet!


Fler gäster på scenen och prat om professionellt bemötande! Och självklart reagerar man olika beroende på sinnesstämningen hos dem man möter. Därför har vi också själva ett stort ansvar för hur vi beter oss och hur vi säger saker och ting. Vi kan ju faktiskt sänka en hel arbetsgrupp om det vill sig illa...


Här visar Tina vad som händer när vi hälsar på varandra med mungiporna nere... Det är inte kul! 

Men reaktionerna efteråt blev desto gladare!


Mycket skratt, glada miner och en och annan tår... Haha!


Glatt och gemytligt trots att de nog matades med väldigt mycket substans - men lindar man in information i lite humor så blir det lätt att ta till sig nya saker!


Mer skratt!


Och mest! Haha!


Förväntansfulla deltagare!


Och lika levererande föreläsare!


Expertpanel nr 1 kom med kloka synpunkter på Värdegrundsorden!


Tina förklarade och gav respons!


Expertpanel nr 2! Jag blev glatt överraskad över hur mycket de ändå funderat på orden och effekten av dem innan dagen. Det kommer att bli bra det här!


Mera röstning!
 

Och lite lössläppt stämning! Haha!


Eller Ha-begär? Haha!


Det smittade i alla fall av sig på deltagarna!


Tack för idag Tina! Det gjorde du bra! Vi hinner numera med lite teamwork där vi hjälper varandra med att fråga publiken. Kul! Blir också lite mindre pretentiöst. 

Vi avslutade med Mentometerknappar igen och fick tydliga och väldigt positiva resultat. En bra grej, det där!


Avslutade med middag som jag fick äta tillsammans med nästa gymnasiekompis; Magdalena Sjöström, som numera är Bibliotekschef i Norsjö! Så kul att träffas och bubbla igenom de senaste 20... nej, 33 åren! Haha! Tiden rusar verkligen iväg och vi pratade om att kanske dra ihop klassen igen! 

En wefie fick avsluta dagen! Så roligt att träffas! 
 
Kram och Tack Norsjö! Nu ses vi imorrn igen då jag ska vara iväg redan i gryningen... Huga! Bäst att gå och lägga sig!
 
 
 

Heldag i Norsjö!

Det blev en rikigt bra dag med roligt uppdrag för Norsjö Kommun som idag inledde sina tre halvdagar med all personal för att jobba vidare med sin nya värdegrund och försöka hitta sätt att både överföra och sanktionera värdeorden i de olika verksamheterna! Jag har varit moderator och även haft med mig "kollegan Emma" som även hon jobbat med dessa frågor... Ja, hon jobbar ju med allt! Haha!

Började dock med att stöta på min favoritfaster Sonja och hennes man Ulf på parkeringen! De har stuga i Bastuträsk och hade varit inne i Norsjö för att träffa rörmokaren och äta lunch. 

Hann sätta mig och surra en stund med dem och det är alltid lika trevligt! Tycker att de såg oerhört pigga ut även om de klagar på att de blir äldre och inte orkar lika mycket - men så är de ju också ovanligt energiska! Hälsningar till alla fick jag också med mig!
 

Dags att börja ta emot personalen som alla fick en Goodiebag med lite bra-att-ha-saker!


Frukt och vatten till alla på vägen in!


Mycket skratt och härlig stämning redan i foajén! Här är det min gamla klasskompis från Gymnasiet, Inger Johansson, som numera är Kanslichef på Norsjö Kommun, som skrattar gott.


Här noterar fina och kompetenta Kommunchefen Katarzyna Wikström att alla har kommit!

 

Nya stolar i Biosalongen på Medan! Snygga och sköna! Hela salongen är väldigt fin och jag var med och invigde den i början på 90-talet när jag jobbade på Västerbottensteatern.

Nu startade Katarzyna upp dagen och sedan var det dags för Emma att orda om både Värdegrund och om själva Ledningsgruppen som fick lite annorlunda presentationer! Funkade fint även om jag nog måste korta lite imorgon.


Sedan tog Tina Hollstedt från Kompetenslaget över! Hon bröt ner Värdegrundsorden till mer konkreta handlingar och beteenden och gjorde även övningar med publiken! Mycket bra!


Och jag fick sitta i salongen och njuta ett tag - samt rycka in och utse "frivilliga"... Haha! Här har jag fått platsen bredvid Monica "Omnica" Holmgrens bror Lasse som numera är Näringslivschef!


Tina redogjorde för olika personlighetstyper där vi nog alla kunde känna igen oss! Jag är nog en typisk "Producer" med inslag av "Popcorn-hjärna"! Haha! 

Röstningar med röda och gröna lappar...
 

... och avstressande övningar! Heja!


Men allting har en ände och när Tina var klar var det dags för en Mentometerövning där vi "frågade publiken" och fick resultaten direkt på tavlan. Och jag kan bara säga att det är väldigt kloka människor som jobbar på Norsjö Kommun! Jag hade ju heller inte väntat mig något annat... 

Bra stämning och mycket positiv respons! Bra dag och trevliga människor! Bara att tacka för middagen jag blev bjuden på och sätta sig i bilen!

En sista vacker vy över Skellefteälven!  
 
Nu sover vi lite och laddar för en ny dag imorgon! Ha det bäst alla!
 
 

Mors dag!

Uselt väder men en utmärkt dag att fira med lite städning! Fick tidig väckning (jo, 8.00 är tidigt för mig en söndag) men med kalasfika och paket som barnen hade varit föbi med på morgonen! Så synd att jag inte hann krama om er... Haha! Presenten var desto bättre och jag hade verkligen önskat mig en:
 

Kärcher Fönstertvätt! Har varit på väg att köpa en flera gånger man kommit av mig eftersom fönstertorkning aldrig är något jag längtar efter. Alla som köpt denna har dock varit supernöjda så det var bara att sätta den på laddning och dra igång dagen!

Maken hann en sväng till farfars och jag hann städa badrummet innan den var klar. Men sen...


Vilken maskin! Jag är imponerad! Flaskan som man ska använda för att spruta på medel och duken man ska tvätta fönstret med kan man väl diskutera värdet av men själva "sugen"! Man drar den som en skrapa och den suger upp allt vatten! Kvar blir bara ett rent fönster utan ränder... Har väl aldrig hänt!

 
Vips hade jag tagit alla fönster på framsidan! Jo, både ute, inne och mellan! Supernöjd!

Tack älskade ungar för den fina presenten och ett ännu större tack och massor med glädje över att få vara mamma till just er och därför få fira den här dagen! Ni är helt underbara och jag blev så glad över att också höra av er idag! Jag älskar er sååååå mycket Oskar och Emilia!!!
 
Det är också bra att ni kommit igång med presentköpandet eftersom jag ju fyller år om en dryg vecka! Haha! Mycket firande blir det... Avslutade dock dagen med ett bra möte och nu ska jag bara titta över texten jag skrev klart igår. Imorrn är det ju jobbdag i Norsjö!
 
 
 

Jobbdag igen!

Heldag vid datorn igen för att förbereda och skriva färdigt nästa veckas uppdrag. Har jag tur kan jag faktiskt vara ledig imorrn... Vore skönt eftersom jag både behöver städa och plantera lite blommor!
 

Men som ni vet sitter jag som tur är gärna i solen och gör bort en del. Men hela kvällen har också gått åt så det blev en mördardag.
 
Hann i alla fall på Jula och köpa en pryl till farfar och fick också besök av dem på kaffe mitt på dagen! Trevligt!  Kort besök av Mats och Tilly piggade också upp eftermiddagen så jag blev inte helt ensam trots att maken har "gjort skillnad" på stan under en arbetsdag på fältet med Norran. Just nu har den stackaren också match... Champions League final... Jobbigt! Haha!
 

Annars har det varit polishelikopterns dag tror jag. Den har surrat runt ovanför oss och precis när jag skulle fånga den på bild så landade den på Brandstationen... Den är alltså nånstans bakom björkarna... Haha!

Bläddrade igenom min bildström för att hitta den här och råkade bläddra åt fel håll! Det här var nästa bild:

Vackert! Men känns otroligt länge sedan! Vi har magiska årstider här uppe!
 
Nej, nu ska jag ge mig för idag! Stort Tack till mig själv för visat tålamod! Och till er för att ni orkar läsa min ibland helt ointressanta blogg... Haha!
 
 
 

Sol och djurliv!

Helt underbar dag! Nu börjar jag också vara pigg på morgnarna... Haha! Ja, min trötthet kan påverkas av solen. När det är så här fint måste jag bara ut! Lite jobb i solen och en hel del njutning! Har också noterat att djurlivet i vår trädgård har utökats kraftigt!
 

Den här gynnaren var inte där igår...


Inte den här heller! Den ser ut att äta löven på buskarna men den behöver nog kraften för att göra ett "lysande" jobb på kvällarna... Ska bli intressant att se hur Skrållan agerar.


Och efter en härlig dag i solen, en shoppingtur på Solbacken (tillsammans med mååååånga andra) och ett möte om ett kommande arrangemang passade det bra att slå igång grillen och slänga på lite fläskfilé! 


Maken som jobbat med ved och sågning noterade att myrorna är ovanligt pigga - och många - i år! Måste kollas in! Röda...


...och svarta! De här är INTE roliga... Så länge de håller sig i skogen går det väl bra, men sen... Och nån lysande uppgift på kvällarna kan man nog inte hoppas på...


Men så här glad kan man se ut när man tar för sig av den hemgjorda potatissalladen till köttet!


Gött som tusan!
 
Nu blir det till att sitta kvar i uterummet och mysa i kvällssolen! Har också tvättat upp alla sängkläder och bäddat rent igen. En dusch på det här så kommer jag att sova som en stock! Och röstningen är också bortgjord så nu ser jag fram emot en helg med lite jobb inför nästa vecka - men också mycket vila! Tjolahopp!
 
 

Jubileum, kalas - och sex...

Det blir blandat bandat idag eftersom jag inte bloggade igår och inte vet var tiden tagit vägen - bara att jag har hunnit med lite av varje!
 

Underbar dag igår! Unnade mig ett par timmar i solen med datorn och lite text inför nästa veckas uppdrag! Ja, jag unnade mig faktiskt lite slappande också innan jag åkte ner på kontoret och fixade lite. Hade ju bråttom hem sen eftersom vi hade vår jubileumsdag igår!


20-årig bröllopsdag efter 35 år tillsammans! Det är fan inte dåligt! Haha! Vi firade ju med att åka till Sundsvall och hade kommit överens om att inte köpa blommor. Men...


Maken kom med en bukett!


Och han fick en liten plantering! Rättvist så det förslår!

Idag vaknade jag tidigt eftersom jag och Malin skulle följas till mamma och pappa för att fira deras födelsedagar och Mors dag! Ja, vi slog ihop allt. Lika bra! 


Syrran med söta mamma som fick kläderna i present och blev somrig och fin! Idag blev hon 77!


Pappa satsade allt på smörgåstårtan! Imorgon blir han 82!


Och när man får chansen att åka tillsammans med gullungarna så tar man den! Max var för dagen fin i jeansskjorta! Lika blå som hans vackra ögon... 


My lade beslag på lillebror Roland som snällt ställde upp som fotbollsspelare och annat man vill ha en kompis till en sån här dag!


När man är i den här åldern klarar man sig med ganska enkla leksaker. Jag hittade ett nytt cykelhandtag i leklådan och det blev en helt perfekt bitleksak för en kille som har tänder på G. Smakade OK.


Eller kanske ändå inte... Haha! Det hamnade i alla fall i munnen!


Det är väl mer än vad man kan säga om Biff Stroganoffen... Haha! När man får lunchen serverad utomhus finns det mycket att titta på!


Till My hade jag köpt med en Chokladboll... På ett halvkilo! Haha! Hon blev en aning paff och hade inget emot att dela med sig! Det hade hon inte haft om den hade varit liten heller. Hon är otroligt generös! Och rapp i tanke och handling. När mormor böjde sig fram och torkade bort chokladen runt hennes mun vände hon sig blixtsnabbt om och torkade mormor tillbaka!


Haha! Ja man får skratta gott när barnen är med!

Sedan hann vi också plantera blommorna de fick i krukorna ute och göra sånt pyssel som är knepigt när man är äldre. Roland och Lars hade klippt gräset så nu är det prydligt igen!


Jag och pappan och mamman! Tack för idag och alldeles för mycket gott fika! ;)

Tillbaka i stan hade jag ett möte om mina försäkringar men jag fick en lucka och åkte förbi finaste Anna! De har köpt ett jättefin hus och väntar också tvillingar!!! Huset håller de på att renovera och mycket är gjort men en del återstår att göra på deras tre våningar:


Dörren till Sadelkammaren... Nej, förlåt, Klädkammaren, måste kanske få ny beklädnad! Det här är bra att se för alla vars barn och ungdomar vill klistra klistermärken och större utsmyckningar på dörrarna. Man KAN bli trött på det i längden... Har knappt hunnit träffa Anna på länge för allt jobb men det ska bli ändring nu! Jag har längtat efter dig!!

Bra försäkringsmöte, hem för en power nap i soffan, middag och sedan iväg på teatern där jag såg "Nätsex" eller "XXX 2.0 - om sex och sånt" med Unghästen! 

Fantastiskt bra föreställning om det pinsammaste, svåraste men mest intressanta och tabubelagda som finns när man går i 8:an... Andra akten blev en frågeshow tillsammans med Ungdomsmottagningen där man fick veta allt man ville men kanske inte vågar fråga om!
 
Helt suveränt när de gör teater för skolorna om ämnen som berikar ALLA! Tusen Tack för en suverän kväll!
 
Och NU ska jag sova! Ses imorrn!

Nytt kontor!

Jag har länge funderat på att skaffa ett kontor utanför hemmet för att kanske bli bättre på att sluta jobba när det blir kväll... Ja, det kan jag ju inte lova - men jag får i alla fall ett ställe att förvara papper och lite material, samt lokaler för möten mm och det bli kanonbra! 
 

Men när jag besökte kontoret med lite lådor för ett par veckor sedan var det inte urstädat och kändes som det fulaste jag har sett... Möblerna har jag till låns men jag fick en sån "bad feeling"... Nåja, jag ringde Polaris och bad dem städa ur det så att jag kunde flytta in och idag var det dags!


Snett mitt emot mitt kontor finns ett utmärkt konferensrum och där hade jag bokat möte i eftermiddags så att jag skulle börja pallra mig dit! 

Ikväll har jag varit tillbaka för att piffa lite med saker och gardiner jag ändå hade hemma. Köpte ett par gula stolar, nya gardinstänger och ett par tidskriftsamlare på IKEA men det är nog också allt.
 

Blev betydligt trevligare!

Notera gärna My:s fina målning av mig med "snoppa"! Haha! Och Broadwayskylten ska upp men jag hade fel skruvar med mig.
 

Utmärkt fikarum finns det också! Jag är i alla fall supernöjd och imorrn ska jag istallera skrivare och komma igång ordentligt! 
 
Känns väldigt bra! Enkelt men billigt och högst funktionellt! Ska upp med ett par tavlor också men jag tar en dag i taget!
 
 
 

Vänd rasismen ryggen!

Jobbdag med möten och genomgång av det som ska bli årets sommarteater! Ni kommer att få se Norrländsk Passion i ett enormt cirkustält som upptar hela Matfestområdet! Hur coolt som helst! Jag vill bara vara säker på att vi kommer ihåg alla detaljer och därför har jag och Tage haft möte i eftermiddag. Han tycker inte att jag behöver göra så mycket listor eftersom jag har så bra minne - men jag kan ju ramla och slå skallen eller vad som helst... Haha!

Eller så gör jag uppror på torget och blir häktad eller nåt! Det hade jag gärna gjort idag eftersom partiet vars namn jag inte ens vill ta i min mun besökte Skellefteå och jag och många andra gjorde en tyst protest med ryggen mot talaren. Känns dock som om man borde besöka ALLA andras valmöten på torget vänd åt rätt håll för att verkligen markera att ALLT annat är bra förutom det parti som vi inte vill ha i riksdagen! 
 

Många hade slutit upp! En en del säger 600 personer och det är väl bra men vi hade kunnat vara 10 000... Det viktigaste nu är dock att ALLA går och röstar 25 maj! Låt dem inte få plats i Europaparlamentet! Vi måste utnyttja vår demokratiska rättighet och visa var vi står! En blank röst är så mycket bättre än ingen röst alls!


Dagens bästa skylt!

Och vi har ju hunnit med två ryggmöten... Så här såg det ut i Sundsvall för två dagar sedan:


Många ryggar och många poliser även där. Fattar inte varför vi ska lägga skattepengar och beskydda någon som vi inte ens vill ska komma hit... Fast så kanske man inte kan resonera. Men det känns så!


Ungefär lika många här - och vissa ville jag bara korsa över! Det jag tycker är värst är ju att det står ett antal människor närmast kravallstaketet som faktiskt lyssnar... Nu vet jag inte om klientelet egentligen utgör något större hot - men de har också en röst... 

Jag blir faktiskt bara förbannad! Idag pratade han om att gränserna inte borde vara så öppna och att de vill att alla ska måsta visa pass även i Europa. De vill ha bättre koll... Och jag undrar när lägren ska öppna... Aaaaahhhggghhh!
 
Jag vill leva i ett samhälle där alla är lika mycket värda oavsett ålder, kön, hudfärg, ursprung eller sexuell läggning! Vad ska det ha för betydelse? Om människor är trevliga, ärliga och rättvisa så får de se ut hur de vill! Nej, nu ger jag mig. Annars måste jag starta ett parti eller nåt... 
 
 
 

Tack Lars Ring!

Att jobba med teater är lite speciellt. Det är nog lika mycket ett kall som ett arbete där de som blir kvar i verksamheten verkligen älskar produkten! Så är det i alla fall för mig även om jag varit ifrån teatern i många år. När jag började som Producent för projektet var jag omedelbart tillbaka igen! Både praktiskt och känslomässigt!
 
Därför ägnar jag dagens blogg åt denna fantastiska Norrländska Passion som Lars Ring recenserade i Svenska Dagbladet idag! Han är en oerhört respekterad kritiker och ordförande för kritikerkåren så hans ord väger tungt! Desto gladare blir man ju när han gillar föreställningen! 
En helsida i Kulturdelen med många kloka ord där han hyllar helheten och även berömmer Olle Törnqvist för det pussel han har lyckats sammanfoga till en stark föreställning om Norrland! Härligt!

”Norrländsk passion” blir

till sist ett projekt om stolthet,

förmåga och samtid. Norrland

kan, inte bara när Umeå är

kulturhuvudstad. Fem teatrar

slår samma hjärtslag och hittar

en själ och ett motstånd."

Lars Ring


Annars har jag suttit ute i solen och läst och inte gjort ett smack! Hur skönt som helst! Längtar efter fler dagar av den här kalibern! Älskar solen! Älskar värmen! Älskar sommaren! Man känner sig stärkt ända in i själen!


Ja, även rent fysiskt! Haha! Jag gör mig dock bäst som spegelbild i mina inte ännu torkade fönster... Har önskat mig en Kärcher och då ska ni få se! Ja, rena fönster alltså... Haha!
 

Björkarna har slagit ut och vill det sig väl kan man snart få börja klippa gräset! Ja, jag tycker faktiskt att det är kul - och så får man ju motion.

Och i brist på gräsklippning tog jag en kombinerad gå/löp-runda! Rosa i ansiktet, svettig som attan men nöjd med mig själv! Snabb dusch och lite grillad marulk fick avsluta dagen! Gött!
 
Nu blir det inte mycket mer. Hoppas ni njutit av dagen lika mycket som jag!
 
 
 

I backspegeln...

Så har vi kommit tillbaka på hotellet och jag tittar tillbaka på dagen som nu slutar i Sundsvall! Hann med ett telefonmöte på morgonen innan vi satte oss i bilen och styrde söderut! Maken greppade ratten (eller var det jag som släppte ifrån mig den? Haha!) och det var skönt att vila ett tag. Men då drog jag igång ett Resequiz på Instagram som höll mig sysselsatt... Jag har nog svårt att göra ingenting!
 

Och här sitter jag igen där jag brukar! På alerten över Vedabron!


Hej då!

Här följde några timmar på IKEA och där tog jag knappt fram kameran. Tog bara lite mobilbilder till vinnarna i tävlingen - de kammade hem några präktiga Sverigeservetter! Måste nog ha fler tävlingar... Haha!
 

På hotellet var det dags att spegla sig igen... Vi fick en minisvit med gott om både speglar och TV-apparater! Och bastu! Synd bara att man nu är så trött...


Egentligen firar vi 20-årig bröllopsdag och därför gick vi också ut och åt en bit! Här sitter jag med min solstråle! :)


Och här sitter hans! Haha! Ja, vi är ju för gulliga... I bakgrunden satt några av teknikerna till föreställningen! Ja, de var lediga ikväll och ute och tog en öl så vi hann surra lite med dem också! Kul! Efter mat och dessert behövde vi röra på oss och nu känner man sig rätt mosig.

Men det finns hopp om liv! Jag tycker att jag har medvind just nu! :)
 
Sov gott alla glada! Ses imorrn!
 
 

Lite trött...

Segt idag. Svårt att komma igång men jag lyckades till slut och har gjort undan en del saker på min lista. Nu börjar den vara rätt kort när det gäller Norrländsk Passion och lite längre när det gäller andra uppdrag.

Det viktigaste jag gjort är väl att se över min egen tid och fundera på vad jag ska tacka ja till under det kommande året. Man blir ju smickrad när man blir tillfrågad om olika uppdrag men idag är det viktigt för mig att jag också vill jobba med saker eftersom jag verkligen lägger ner min själ i allt jag gör - och därigenom också blir rätt uppslukad... Jag vill kunna säga att det är jätteroligt och verkligen mena det!
 
Nåja, jag planerar vidare och hängde på förmiddagen också ut årets första tvätt! Sent... men jag har liksom inte hunnit med att fatta att det är dags! Torkar ju hypersnabbt och doftar sååååå gott! 
 

Har också längtat tillbaka till Åsas fina stuga! Det här läget är helt ljuvligt i kvällssolen! Kommer nog att bli ett och annat besök framöver! :)

Tog dock chansen att jobba lite i solen i eftermiddag men det blev en kort sittning. Ingen riktig luftvärme ännu men det kommer!
 
Nu blir det tidigt sänggående. Jag är som sagt fortfarande lite trött - men jag känner också till ett perfekt botemedel... :)
 
 

I skogen!

Jag tog en time out och har även låtit bloggen vila! Det behövde den eftersom den började bli så trött på mitt tjatande... Haha! Nu är vi dock båda tillbaka - om än i något begränsad upplaga!
 
Det blev en lång dag även i måndags som slutade vid datorn strax innan midnatt. Tisdag ägnade jag åt jobb och möten och däckbyte och sen... Ja, sedan tyckte jag att det räckte och åkte jag norrut för att koppla av ett par dagar eftersom jag känner att jag verkligen behöver det nu! Känns bra även om jag nog tror att jag behöver ett par dagar till - och då tar jag det! Numera är jag mer angelägen om att också må bra och jag klarar hög arbetsbelastning fint - om jag får vila mellan varven!
 

I Byske möttes jag av störtskur som var högst lokal under 90-sträckan... Tur! 


Och när jag såg den här skylten visste jag att jag var på väg åt rätt håll! Ut i skogen!

Eftersom jag är ganska aktiv i sociala media så får väl alla vatten på sin kvarn när jag nu sitter vid datorn och bloggar - men det bryr jag mig inte om eftersom jag gör preciiiiiiis som jag vill när det gäller den här uppgiften och jag använder ju bloggen som en form av dagbok! Jag har också svarat på ett par akuta mail och telefonsamtal men det är ju svårt att koppla bort allt.


Vi har i alla fall haft ett riktigt tjejdygn i Åsas trivsamma stuga som hon precis har köpt! Ja, Alma var naturligtvis också med!


Och Åsas fina syster Barbro! Hon målar, krattar och stökar och hade jobbat ute hela dan! Skönt då att koppla av några minuter i uterummet!
 

Otroligt trivsamt och ljust! Fick också kaffe i nostalgikoppar - likadana som min kompis Yvonnes föräldrar hade när jag var liten! Underbart!
 

Rikt djurliv! En ekorre satt i en tall utanför och visade upp sig! Ingen bra bild men charmigt! Och det är hela stugan! Ingen lyx och många renoveringsprojekt som påbörjats eftersom hon nyss blivit ägare - men hemtrevligt, varmt och mysigt, med fantastiskt läge och utsikt över havet!
 

Vi lagade middag tillsammans och korv stroganoff med god sallad och grillad sparris smakade ljuvligt med den här utsikten!


En hundpromenad hann vi också med där vi stannade vid kallkällan för att hämta vatten på väg hem. DEn måste ju ha varit M-in?


Åsa fyllde flaskor med otroligt gott och iskallt vatten - och jag fotade! Vattnet kommer underifrån och det bubblar av tillströmning vilket gör att källan inte heller fryser igen på vintern. Helt otrolig grej egentligen!
 

En tur ner till den strand hon delar med två grannar! Lite jobb med vassröjning och sly men superfint läge!


"Allt he du si he jer mett"! Även den numera bortglömda grillplatsen som tack vare övertäckningen visade sig innehålla ett fullt fungerande specialgjort grillgaller! Perfa! 


En härlig eftermiddag och ljuvlig kväll! Här står vi nere vid vattnet och blickar upp mot stugan! Superfint! Ja, allt är kanske inte tipp topp så det finns saker att åtgärda framöver:


Som t ex den extremt dåliga men mycket personliga skorstensväggen till bastun... Här har man använt det man fått över och hittat... Förra ägarna sa att det var svårt att få upp värmen... Tror jag det! Man kunde ju se ut! Haha!
 

Själva stugan är hur mysig och personlig som helst! Liten?


Ja, det följde ju med ett tillhörande uterum, kök, sov- och vardagsrum! Tur! Lador med lutande väggar gör dock att ingen vägg är riktigt rak...
 

Jooooooo! Den här! Och här har Åsa tänkt ha ett stort skåp som hon räknat ut på ett ungefär att den förmodligen skulle passa... Kanske fattas ett par centimeter... Hahahaha! Ja, vi hade lite roligt med tumstocken sen. Det måste göras en del justeringar...


Fin kväll med ost och kex och fortsatt pratande om livet och annat! Att träffa Åsa var precis vad jag behövde! Hon är så fin och en otroligt kär vän och kollega! Man kan prata om allt!!


Fick också somna intill den här fina brasan... Man sover gott när det knastrar så där!


Och väckningen var minst lika bra! Haha! Goa', fina Alma! Sedan väcktes jag också av en försäkringstjänsteman och en rörmokare som kommit för att fixa ett par saker i stugan så det var lika bra att stiga upp... 


Jag och Alma tog en långpromenad efter frukost! Nordlig vind och ganska kyligt - men soool! :)


Och Alma skötte sig med glans och gjorde allt rätt! Hon ställde t o m upp på bild! Fast när jag skulle ta nästa knäpp var hon borta...


...eller nedanför mina fötter... "Hade du Frolic, sa du?"

Härlig start på dagen när man klär sig ordentligt! Nu blir det mer mys!
 
 
 

Jobb och kärlek!

Kort sammanfattning av den här helgen.
 
Idag har jag suttit klistrad vid datorn sedan i morse och med ett hektiskt tempo jobbat med ombokningar, information, ansökningar och organiserande med ett par pauser för dusch och middag. Jag försöööööööööker avveckla mig själv i projektet och då gäller det att vidarebefordra så mycket information som möjligt. Och jag kan inte sluta...
 
Nu har jag ju skickat information kontinuerligt sedan i september förra året men tiden går och folk glömmer. Viktiga mail från i februari är som bortblåsta - hos alla utom möjligen mig. Där är de fortfarande stämplade i pannan och jag kan inte bli av med att-göra-uppgifterna om inte någon annan tar vid... Jag är en MYCKET SJUK människa! Haha!
 
Jag får dessutom ta hand om allt jag inte hann innan premiär för att jag är så URUSEL på att delegera i tid! När jag har som mest att göra känns det som om tiden inte räcker till för att vidarefordra uppgifter och nu när tiden är slut är det nästan för sent. Jag skriver det här i bloggen så att jag ska komma ihåg mina egenheter! JAG ÄR USEL PÅ ATT DELEGERA I TID! Där hör jag! 
 
Hmm... Nu fick jag så jag teg. Haha!
 
Satt ute och jobbade en stund till det magiska ljudet av en motorsåg som först inte startade och sedan drog igång på allvar... Barnens kompisar sa alltid att hos oss var det alltid sågljud från garaget. Nu har det flyttat utomhus!
 

Maken blocksågar de stora granarna vi tog ned på tomten med ett sågverk för motorsåg han köpte för länge sedan. Jag minns det väl eftersom jag följde med in till försäljaren och fick en keps samt ett tecknat tryck med en bild av troll som sågade i skogen... Förmodligen det fulaste jag någonsin sett... Haha! Men timret blir fint! 


Och jag fick äran att i en paus hjälpa till att bära bort... Fy fanken så tungt! Jag som inte rört på mig på 1, 5 månad p g a jobb och tidsbrist blev sjukt andfådd efter tre stockar som jag nästan inte orkade bära... Nu börjar definitivt en ny tid! Igen! Imorrn är det i alla fall äntligen dags för träning! 

Observera bara att vi inte har köpt likadana skogsjackor!!! Jag lånade makens för att slippa smutsa ner mig... Det hade annars blivit lite för mycket med likadana jackor bara för tre granar... Haha!

Och jobbar man i tio timmar får man snabbfixa mat! Ikväll blev det därför snabbgrillad lokal lammentrécôte från Nyhléns! Jag grillade och maken gjorde resten! Funkade fint! 
 
Nu ska jag fixa ännu en kopp kaffe och sätta mig i soffan och bara dö bort en stund... Men hallå! Jag skulle ju skriva om kärlek också! Den kom över mig igår som ett varmt och gott brev på posten! Såg ju Schlagerfestivalen och blev så lycklig över att bästa låten vann och att därigenom också kärleken segrade! Kärleken till mänskligheten och möjligheten för alla människor att få vara precis som de vill! Lovely!
 
 
 
 

On tour again...

Mina turnéer är så korta att jag undrar om de verkligen kan kallas för det... Haha! Ikväll har jag bara varit iväg till Skelleftehamn - men det var ju ändå ett jobbuppdrag! Stora som små kräver ju samma laddning och engagemang!
 
Har varit grundligt trött idag och känner stort behov av att göra ingenting... Trots detta var det bara att sätta sig och skriva klart kvällens monolog om en kvinna som jag som tur är verkligen gillar skarpt! Det blir så mycket enklare då! Och om jag börjar vara trött på firmafester med mycket alkohol så blir jag aldrig trött på de specialskrivna texterna till uppvaktningar och konferenser. Slår man an rätt sträng blir det bara så bra!


Och om jag var lady in red igår så var det idag dags att klä sig i den gamla gröna favoriten! Det bästa med min figur "Emma" är att hon vet precis vad hon ska säga och hon räds intet! Det är skönt när man själv inte känner sig i toppform. Hon är ALLTID i toppform! Haha!
 

Och ombord på båten M/S Stormvind satt Kerstin Johansson, husmor på Medlefors, som födelsedagsfirades av familj och vänner! Hon är en fantastisk människa och sååååå bra på det hon gör! Kändes "gött" att få skryta upp henne offentligt och både hon och alla festdeltagare blev så glada! Ja, alla utom Bosse Lerner längst bort... Kanhända för att Emma frågade honom om de släppte in vad som helst? Haha! Nej, vi känner ju varandra och hans fru (längst hit) skrattade ju desto godare!
 

Glad och nöjd hann jag stå och andas lite havsluft och titta på strandlinjen innan jag vände hemåt.
 
Känns bra att ha gjort bort två uppdrag som blev riktigt lyckade! Imorrn blir det planering av ett annat projekt som jag ska presentera efter helgen. Ja, det blir nog lite grillat och några timmars slappande också! Det behövs!
 
Och nu Mello!
 
 
 

On tour! Till Norsjö!

Kort turné till inlandet idag och Trätrappor i Norsjö som hade 90-årsjubileum! Hann slänga ihop en pannkaka och bjuda Åsa på lunch innan vi åkte iväg för att fixa allt och soundchecka! Hann också få syn på en skata som verkligen var angelägen om det sista som återstod vid fågelbordet...
 

Den gick in för landning...


...och attackerade talgbollen! Inte ofta de kommer så nära huset. Kanske dags att plocka bort vintermaten. Skator är inte mina favoritfåglar!
 
Men vi skulle ju iväg och det går snabbt att ta sig till Norsjö - trots att det idag var vägarbete längst sträckan! Men jag och Åsa har inte setts på länge så vi hade myyyyycket att ta igen! Så roligt att få jobba med dig min bästaste kollega!!!
 

Åsa glittrade som vanligt och lade direkt beslag på VD:n...


Hon blir lite tagen när hon träffar många män i ledande ställning... Haha! 


Ja, jag var ganska positiv själv också! Haha! Ler jag bredare så går jag väl av... 


Hur som helst så svarade vi både för toastmasterjobbet och underhållningen! Eller så var vi bara förspel... nej, förlåt, förband till "Hat over Hills" som tog vid när vi slutade. Stort tack till killarna som assisterade lite som ljudtekniker och tack till Peter som fixade myggorna - funkade fint!

Vår nyskrivna berättarpjäs om ledningsgruppen gick verkligen hem i stugorna och det är väl därför jag tycker att det är så roligt att komma med nytt och lokalt material - alla känner igen sig och isen är bruten på en gång! Vi skojade med de flesta, åt god middag och hade väl störst svårighet att hålla en del av dem borta från scenen... Ägaren fick blodad tand och ville gärna göra mer än att hälsa välkommen... När han började berätta historier om bordeller i byarna tyckte vi nog att det fick räcka! Haha!
 
Tack för oss Norsjö! Härligt gäng, nöjda kunder och så roligt att få stå på scenen med Åsa igen! Jag har längtat! Det bästa var väl också att vi kom oss iväg hem redan innan 21.00! Nytt rekord! Passar bra då jag ska skriva mer text och jobba även imorrn! Nu ska här sovas...
 
 

Från passion till pension...

Jag slappar inte direkt... Men jag känner mig inte så trött heller. Det beror kanske på att det går att jobba mycket när man behöver. Vi har ju inga småbarn längre och maken ser ut att klara sig bra själv! Haha!
 
Telefon och mail idag om biljetter, resor, löner och olika lösningar på olika saker... Trots detta lyckades jag, tack vare bästaste Åsa som hade samlat allt material och gjort program, specialskriva en kortare berättarpjäs om det företag vi ska jobba för imorrn och sätta ihop min Emma-text. Jag har också varit iväg och köpt CD-skiva och bränt all musik inför morgondagen! Det betyder att jag får sovmorgon! Vääääääärt!
 
När jag hade gjort klart det mesta med projektet gick jag faktiskt uuuut i det vackra men något kalla vädret. Jag behövde ljus!!

Och jag hann väl sitta i ungefär.... åtta minuter....
 
Då ringde en kvinna från Polisen i Sundsvall som fått min evenemangsansökan och tyvärr inte kunde handlägga den förrän jag hade betalat avgiften på 250 kronor... Inga problem, sa jag! Fixar omg! Vart kan jag sätta in pengarna? Nej, det gick ju inte... Hon skulle först måsta skicka ett mail med ett OCR-nummer och sedan skulle jag betala in pengarna och det skulle ta tre dagar och evenemanget är på onsdag nästa vecka... Enda alternativet var att åka ner på polisstationen i Skellefteå och betala summan och få dem att maila eller faxa kvittot...
 
Jag var nere på några minuter men de hade bytt kassasystem och det fanns inget givet betalningsförfarande till Polisen i ett annat län... Men de fixade självklart allt till slut och jag fotade av kvittot och mailade över. Inget svar. Bad om bekräftelse. Jodå, det hade kommit... Jag har väldigt svårt att hantera långsamma människor när jag själv är uppe i varv - men har nu andats lite djupt och lämnat detta bakom mig.
 
Fortsatte skrivandet och såg att rekvisitören Petter Karppanen hade lagt upp bilder från bygget i Örnsköldsvik som rullade på precis enligt planen! Det blir Norrländsk Passion i Fjällräven Center imorrn!
 

Trossen placerad!
 
Starka tjejer och killar från Humpab och Samljus svingade upp tornen!
 
Vad är det för sak när man får anlita så här bra människor! Det blir ingen billig turné men jag tror att de har ganska drägliga arbetsförhållanden och det måste man få ha när man är borta hela perioden! Bra jobbat alla!
 
Precis färdigjobbad och färdigbränd kan jag nu sova gott och inrikta mig på att skriva färdigt lördagens uppdrag under pauserna imorrn... Ja, jag har ju tydligen tagit på mig lite för mycket! Men jag sover bra och det ska jag göra nu! Dags att pensionera sig för idag! Godnatt alla glada! 
 
 
 

Jobb, jobb, jobb, jobb, jobb...

Heeeeelvetisk dag vid datorn! Lokalspecifikationer, akuta situationer och lösningar, bokningar och ändringar och mailande och en sjuk tekniker och massor med logistik som måste fixas mellan olika personer och myndigheter... Varför blir jag aldrig klar?
 
Det konstiga är att jag inte känner mig särskilt stressad... Är jag sjuk? Haha! Fast lite stressad är jag nog eftersom jag inte ens hann träna idag utan fick lov att göra klart det jag påbörjat. Jag fick också ställa in en trevlig lunch och ett telefonmöte eftersom jag inte kunde fokusera på annat än det jag höll på med. Och jag skrev ett argt mail... Hmm... Men det var baserat på kärlek, omtanke och lösningar och då kanske det ändå inte var så argt?
 
Rusade iväg på affären för att handla mat ikväll och insåg när jag kom hem att jag även tagit fram köttfärs så nu har jag också gjort biffar och lite stekt fläsk som vi kan ha till raggmunkar eller pannkaka. Kylen var helt tom och lite mat är bra att ha! 
 
Nu känner jag dock att jag måste låta projektet vara imorrn eftersom det gäller att skriva nya texter till mina jobb på fredag och lördag! Ska kika på detta nu så jag förbereder mig mentalt på det jag ska göra. Tur att jag jobbar med Åsa på fredag och att hon har tagit på sig att göra programmet! Det är bra att vara två och jag längtar efter henne!!! Ska faktiskt lyxa till mig och hälsa på ett par dagar i hennes stuga nästa vecka! Jag behööööver vara lite ledig och mysa och skratta tills jag gråter! Det gör man med Åsa! <3
 
Det blev kanske en händelselös blogg men jag är nog inte roligare än så här just nu... Haha!
 
Nu hälsar jag till alla fantastiska människor i Norrländsk Passion och hoppas att bygget i Ö-vik går bra imorrn och att föreställningen blir en kanonkväll för både er och publiken på fredag! Bilden är från gårdagens rep och soundcheck!
 
 
 

Från regn till solsken...

Tuffa dygn. Mycket jobb. Mycket prat. Lite tid. Mycket trött...
 
Igår Norsjö tur och retur för möte med Kommunledningen och sedan hem där jag helt slut somnade på soffan tills det var dags att åka och informera pensionärer om Norrländsk Passion. Hem igen, pappersjobb hela kvällen och precis när jag skulle somna så ringde telefonen och jag fick ta hand om lite akuta saker i produktionen.
 
Somnade sent omsider för att vakna till fortsatta samtal vilket ledde till att jag till slut åkte till Umeå mitt på dagen för att träffa alla. Mycket prat, praktiskt arbete och diskussioner. Och intressant diet. Ingen frukost, ingen lunch, ingen middag men två wienerbröd på hotellet och två hårdmackor på spelplatsen... Åkte hem vid halv sju när allt var klart för kvällen. Höll på att få soppatorsk och stannade för tredje gången på en vecka i Bygdeå för att tanka!
 

Tog denna bild och skickade till Tage som bevis på att jag hann till macken. Hade annars hotat tekniska chefen med att han måste komma och rädda mig... Haha! 

Hungrig som en varg men jag minns den torra mackan från förra gången och styrde söderut ända till Skellefteå! Gick in på Statoil för att köpa en grillkorv och upptäckte då att jag var utan börs... Var tror ni den tagit vägen? Ja, ni såg den på förra bilden som jag var tvungen att dubbelkolla i telefonen:


På taket!!! Och nu borta!!! Fuuuuuula oooooord! Måååååånga! Men jag blev inte arg. Mest bara uppgiven... Ringde macken, ingen hade hittat någon börs så jag styrde än en gång söderut... Nio nya skitmil...

Närmade mig korsningen och började spana på andra sidan E4 för att se om det kunde vara möjligt att den (trots min fart) hängde med så länge...

Och tror ni inte att jag fick syn på den!!! Fast det kunde ju ha varit en svart jordklump... Men jag gjorde en U-sväng och stannade vid vägkanten.
 
Så här pass långt från korsningen låg den! Otroligt mycket tur får man nog säga att jag hade! Spärrade korten från Internetköp på vägen men avvaktade med själva spärrandet och det får man väl säga var rätt val så här efteråt.
 
Nu är jag krossad och nedsläppt. Slut men nöjd. Läget har inte ändrats särskilt mycket sedan i morse men jag är gladare än nånsin att se min börs i väskan. Tyvärr noterar jag att det här var den enda dagen jag kunde vara ledig och så blev det ju inte... Men den slutade i alla fall 47 mil senare med en solskenshistoria!
 
 
 

Fortsatt fest!

Idag hade jag verkligen velat sova läääänge - men vi hade ju lagt ett utvärderingsmöte med teatercheferna när alla ändå samlats i Umeå. Så det blev frukost redan efter 8.00 och möte fram till lunch/hemresa! Bra sittning med genomgång av vad som funkat bra och vad som skulle kunna förbättras. Viktigt att prata igenom detta inför eventuellt kommande gemensamma projekt!
 

Men vi börjar där det slutade igår! Här står alla i applådtacket och njuter av att ha klarat den första föreställningen med glans! Superbra jobbat alla fina medverkande och tekniker! Ja, jag vet att jag har skrutit upp er förr men beröm kan man aldrig få för mycket av!

Själv fick jag beröm för mina spontana informationsinslag i en kommentar på bloggen: "Fantastisk föreställning! Tack vare DIN kreativitet och spontanitet blev det sååå bra! Tack!"

Och den snabbaste recensionen stod Elin Larsson för! Hon brukar recensera för VF men jobbade inte igår kväll annat än som teatervärdinna. Läs hennes fina blogginlägg på:
http://frokenkultur.wordpress.com/2014/05/04/hela-norrland-i-en-forestallnig-norrlandsk-passion/

Hon avslutar med: "Det enda problemet är väl egentligen bara att föreställningen spelas just i Norrland. För ”Norrländsk passion” är en föreställning som borde spelas i hela Sverige för att på så sätt utmana den traditionstyngda bild som verkar dominera övriga delar av Sverige och visa hur komplext Norrland faktiskt är. Men kanske är detta bara början på en kamp som ska förena oss så att vi sedan kan erövra resten av landet."
 
Ja, vi var i alla fall oerhört nöjda och åkte efter föreställningen tillbaka till hotellet där jag bokat fest och mat för alla 150 gästerna!
 

Glada miner hos alla och supergod italiensk buffé!


Jag delade bord med fina Evelina som jobbar åt Västerbottensteatern och är stationerad i Umeå. Hon är numera också producent på halvitd åt Teater Bartolinis i Skellefteå.


Skådisar everywhere! Här en mix av Västerbotten, Jämtland och Västernorrland!


Magiska Ola Stinnerbom tillsammans med lika strålande teaterchefen Fransesca Quartey!


Chefer med fruar! Micael Flodsträm är VD på Scenkonstbolaget i Sundsvall och Yngve Nordin på Estrad Norr/Jämtlands Läns Musik och Teater i Östersund!


Stjärnan Mimie Märak fick se sig slagen när det gäller strålglansen av Ronny i Tetater Barda som för kvällen iklädde sig en dress i leopard... Du är ju bäst Ronny!


Folk i matkö! Begåvade scenografen Johanna Martensson tillsammans med lika begåvade ljussättaren Maria Ros Palmqvist och belysningsmästaren Claes Hilding med fru Monica! Hoppas du gratulerat frun på namnsdagen Claes! Det har i alla fall min man kommit ihåg! :)


Teknisk chef, skådisrespektive, Mia Nilsson som strålat på scenen och Mia Asserud som gör allt som krävs på turnén! I bakgrunden en annan maskör men den här från Västernorrland!


Två favorittekniker från Norrbotten: Petter och Anders (den senare med det vackra efternamnet Lindgren)!


Helgonet eller geniet Olle Thörnqvist!


Glasklara scenografen Johanna med assistenten Helena! Ja, det blev en herrans massa ätande och surrande innan de obligatoriska talen och presentutdelningarna tog vid. Först ut var cheferna och även jag fick en sommarpresent och fina ord!

Mimie Märak gjorde kvällens performance med spoken word om kulturarbetarna! Snyggt!
 
    
Hon är sjukt bra!


Sedan tog Helena Svartling över och det blev presentutdelning till regissören - och till MIG! Jag har aldrig fått premiärpresenter som Producent och kanske saknat det andra gånger. Den här gången känner jag att jag fått så oerhört mycket tillbaka redan att det faktiskt inte hade behövts. Men jag blev ju jätteglad!!! Tack sötingar!

Vi fick korgar med norrländska smakprover och annat överlevnadsmaterial för att klara oss i den norrländska passionens hemtrakter!

Ledarna i Teater Barda slappnade av i soffan - och dansarna delade även de ut presenter och tog bilder och selfies av alla intressanta festdeltagare! Jag kunde ju inte vara sämre...


Här minglar jag lite med Bengt Magnusson! Ja, han var inte där på jobb utan är gift med Norrbottensteaterns chef Karin Enberg sedan 39 år! Här ser ni också halsbandet jag fick av Barda. I guld och precis lagom långt för att hänga mitt i... synfältet... Haha!

Underbar kväll och kort natt men en frukost som avnjöts med en sooooolstråle!


Nina och Jeremys gullunge Linn! Hur söööööt som helst!

     
Ja, Mimie Märak får se upp! Snart får hon samisk/fransk konkurrens... 
 

Och jag kom hem med alla mina presenter och fina kort...Så mycket kärlek!


Och uppskattning!


Och den sötaste reflexälg jag nånsin sett! Tack! Måste ha den med ut på kvällarna på Morö Backe!
 

Recension i Expressen idag! Blandat godis och naturligtvis en höjning av de samiska stjärnorna!


Gunilla Brodeij bodde tydligen på samma hotell som oss och hade noterat Mimie Märak i baren... Gudinnelik eller inte - en stjärna är hon!

Och trots alla fantastiska presenter och kort fick jag den bästa hemma på diskbänken när jag kom hem:


Finaste Emilia! Så gött att ha fått krama om dig i helgen! Puss på dig världens bästa dotter! <3
 
 
 

Lysande premiär!!!

Vilken hektisk - men alldeles magisk dag! Äntligen premiär för Norrländsk Passion - detta fantastiska projekt som jag är så otroligt glad att jag fick uppdraget att producera! Och vilka människor jag fått chansen att lära känna - både på scenen och bakom! Proffsiga, ödmjuka, glada, kunniga och alla med en enorm utstrålning! Det här är teater när den är som bäst! Jag är sååååå stolt över er alla! Och publiken var tagen och helt lyrisk!

Det började lite spännande eftersom någon noterade att biljettnumren blivit felaktiga... Det visade sig att min numrering från 1-160 på läktarna inte stämde och att biljettkontoret sålt numrerade biljetter med nr 1-20 på varje rad!!! Det betydde att den som satt på rad 4, plats 12 nu skulle sitta på plats 72... Heeeeeeeeeelveeee... 
 
Samtidigt upptäckte vi att serveringspersonalen inte kommit ännu! Ringa, ringa, ringa och maila... Puh!

Medan mina kollegor tog hand om foajén ansvarade jag för att placera publiken och både räkna om och hänvisa dem till rätt plats... (Jag är väl högljuddast och oräddast...). Ett par av värdinnorna och en producent från Jämtland hoppade in och hjälpte till och vi kom igång bara ett par minuter försenade! Vilken chockstart! Jag hann inte ens gå på toan innan... Men det gick det här också! Skönt!
 

Och så kom vi igång! Och jag njöt! Allt hänger ihop och alla var på tårna och presterade sitt alla bästa! Ni är bara så braaaaa! 


Och Mimie Märak... Hon försvarar sitt ursprung och hennes spoken word drog ner jubel!


Dansgruppen Barda ger den här föreställningen ytterligare en dimension och var klockrena ikväll!

När vi skulle igång igen efter paus så hängde sig ljudbordet och jag fick göra ännu en akututryckning för att berätta för publiken vad som hände och att vi skulle igång på ett par minuter... Mycket skratt gjorde att det hela blev ganska avdramatiserat... Efter dessa två akuta händelser blev kvällen tack och lov ganska lugn! Haha!


Ola Stinnerbom och Nina Nordvall Wahlberg är två av de samiska stjärnorna och förvandlar allt till guld när de kommer in...


När Ola avslutade sitt nummer med att jojka och samtidigt klättra sex meter upp i trossen reste sig håret på armarna...

Slutet... Stående ovationer och magiskt jubel! Ni är bara bäst och jag är så stolt och nog lite kär i er allihopa!!! Bamsekramar!!!
 
Nu kom jag upp på hotellrummet efter en kanontrevlig fest där jag fått massor med presenter och kärleksfullt beröm på ett sätt jag aldrig varit med om. Sitter och känner mig lite rörd och högtidlig på något sätt... Och sååååå lycklig över att vi kom i MÅL! Men jag var aldrig rädd... Haha!
 
Det här mina vänner, är NORRLÄNDSK PASSION när den är som bäst! Stolt, stark, storslagen och rakryggad! Missa inte den här unika upplevelsen! 
 
 

Surprise!!

Upp och iväg till Umeå för att hämta tekniker på flyget och vara med på sista repetitionerna innan genrepet! Planen var att stanna där till söndag eftermiddag men vi fick ett roligt sms från Emilia som överraskande nog kom hem till lunch idag - för att stanna till söndag mitt på dagen - samma tid som jag skulle varit borta... Och maken jobbar ikväll och hela helgen... Vilket missflyt! Därför åkte jag hem idag för att hinna mysa och kramas med världens finaste flicka!

Men först en dag i Umeå!
 

Idag var äntligen Ola Stinnerbom på plats! Han är verkligen en samisk trollkarl!


Jojkande och dansande till Ninas fantastiska musik!


Det blev rep och en hel del ljudteknik. Här är det teknikerna Henrik och Torbjörn som kollar myggan och ser till att allt låter som det ska!


Nästa ljudtekniker Åke rusar förbi! Det är snabba fötter och rappa lösningar!


En del snack med regissören som gav direktiv!


Mer jojk och den här gången till dragspel. Det blir samisk rock på slutet och det är världens drag!


Ola i skuggan - av sig själv! Det märkliga är att hans högra skugga är bilden av en kvinna... Ja, jag sa ju att han var en trollkarl!


Han är också musiker av rang! Den här coola trumman är något kapellmästaren längtat efter men sedan de blev populära har priset stigit till 100 000 kronor...

När allt började snurra och de skulle göra sista sånginsatserna innan paus och genrep så passade jag på att åka hem, sitta i telefon hela vägen och göra en del ärenden inför premiären innan det var dags att plocka upp Emilia som spenderat eftermiddagen hos kompisen Sara som blivit mamma!


Grattis Sara och Danne! Och jättekul att också träffa Maggan som är den enda i tjejgänget som fortfarande också är kvar i Göteborg. Hon hade lånat entt gosedjur som substitut. Lilla Ella hade Emilia lagt beslag på:


Åhhh herregud så mysigt! Vilken liten docka! Tre veckor gammal och hur söt som helst! Ja, jag fick också hålla henne ett tag innan jag återlämnade henne till mamman.
 

Så fint! Tänk att det nu börjar komma bebisar i gänget... Otroligt vad tiden går fort!
 

Glad och kärleksfull stämning! Det är så fina tjejer!


Sedan åkte vi hem och lagade mat tillsammans! Det blev lite repriser eftersom Emilia älskar pilgrimsmusslor! Den här gången gick allt också så rasande snabbt eftersom vi båda har ganska högt tempo i köket! Kul! Jag njuter av varje minut jag får vara tillsammans med världens finaste flicka!


Soppa även idag!


Och ett par skivor oxfilé!


Den här synen i soffan har jag saknat! Älskade barn så roligt att du kom hem!

Massor med kärlek Emilia! Nu har hon åkt till kompisar och jag ska landa i sängen! Bra dag! Bra jobb! Underbar kväll! <3
 
Nu sömn!
 
 
 

Valborgsfirande!

Nä, nu ljög jag allt. Inte har vi firat Valborg... Vi hade däremot en trevlig kväll med goda vänner och när smällarna började låta sent på kvällen ryckte jag till och tänkte "varför?" innan jag kom på att det ju var sista april... Haha! Att fira vårens ankomst utomhus i 2-gradig värme kändes inte heller så intressant...

Ha de tänkt unna mig två lediga dagar men med ett så här stort projekt igång så får man finna sig i att det inte riktigt går. Gårdagen började också med telefon, mail och mess om arbetsfördelningslistor, inköp, servering, genrepsdetaljer, brandvaktsproblem p g a förbyggda rökdeckare, fler premiärbiljetter, avbokning av biljetter, inköp av blommor (lät mailet susa förbi mig...), körtider på andra orter, samarbetsproblem, organisation, bygge, övernattningar och ändringar...

Åkte och handlade mat och var i telefon mest hela tiden. Ingen vill något illa och enskilt är sakerna inte så stora - men de blir mååååånga... Kände när jag kom hem att jag nog går sönder av stress om jag inte bromsar allt nu. Skrev därför ett mail till alla inblandade om att jag kopplade bort mig från jordens yta och ägnade hela eftermiddagen åt matlagning! Mycket uppfriskande!
 

För första gången på länge så jobbade vi också tillsammans i köket och det gick hur bra som helst! Kanske insåg även jag att jag kunde behöva hjälp? Haha! Ulf hade också städat medan jag handlade så det blev en bjudning med bra teamwork! 

Jag vill annars gärna vara ensam när jag lagar mat. Har ofta bråttom och vill vara effektiv. Det gör att jag mest springer på andra och blir irriterad - men igår var jag mest bara glad så det blev en jättebra ledig eftermiddag och kväll!


För att säkra upp trevligheten hade vi också bjudit hem de här glada människorna! Bästa "Garagegänget" och bästa Peter och Sara! Goda och glada och öppna för nya matexperiment! Haha!


Det här försöket blev extra lyckat! Hittade en soppa på nätet - en grön gazpacho på avocado, spenat, selleri, koriander (inget för Åsa...), chili, vitlök, citron mm. Toppad med friterad lök och ett spett med citrusmarinerade och stekta pilgrimsmusslor som blev så sjukt goda! Ja, nu skryter jag kanske men det är egentligen inte meningen. Jag blev bara så glatt överraskad själv! Å det är väldigt rolig när man stått vid spisent! Haha!

Sedan blev det helgrillad oxfilé, potatissallad med citron och parmesan och till dessert Ica Maxis sjukt goda chokladtårta med jordgubbar, hallon och vaniljkesella. Alla blev mätta... 


Avslutade efter midnatt i gammal god stil med spel! Här ser ni våra motståndare i "När då då?". Tufft...


Och här mitt bästa lag som tog hem första matchen! Det slutade 1-1 med mycket surr och glada skratt! Vi har väldigt fina kompisar! Ja, nu skryter jag tydligen igen men det får man när man pratar om andra! :)

Roligaste bilden blev kanske inte så vacker - men kul! Förlåt Carina men jag var tvungen att ta med den - särskilt eftersom det var ett försök att ta kort av maken... Hahaha! 
 
Tack alla för en superkväll och för fina blommor och skön gemenskap! Nu blir det jobb och sedan drar jag kanske till Umeå redan ikväll? Vi får se hur dagen fortlöper. Ha en fin första maj alla glada!
 
 
 
 

RSS 2.0