Bra jobbdag!

Trött och sliten efter resan ångrade jag att jag hade bokat möten hela dagen men allt har gått som på räls. Nu kanske jag låter onödigt positiv men det blev faktiskt en bra dag! Utvärdering av reyvn på förmiddagen, arbetsmöte i Piteå med Åsa Persson på eftermiddagen. Vi gör en helt ny show tillsammans som har fått namnet "Mens Night"! Läs mer på www.mensnight.se  Jag ska berätta mer om projektet en annan dag.

Nu hade jag lite extra tur och fick också träffa sonen som läser i Luleå och gör en kort dokumentär om Åsa som ett skolprojekt. Jag blir så himla glad av att träffa dig Oskar!!! Nu bor ju ingen av barnen hemma längre och jag längtar väldigt mycket efter er! Ringde Emilia när jag kom hem och ska försöka åka till Göteborg så snart som möjligt för ett besök! Saknar dig gumman!


Emilia och Oskar på fjolårets underbara semester i KroatienStockholm

Arlanda igen. Det gick på ett nafs! Eller på 2 timmar och en kvart. Nu har vi slabbat i oss två pizza-slicar och ska hänga ett tag tills Skellefteåflyget går om ca två timmar. Testade internetuppkopplingen och det är fortfarande gratis! Jag fick ett tips på Facebook innan vi åkte om att askmolnet gjorde att alla Sweavias flygplatser bjöd på internet för att folk skulle kunna hålla koll. Användarnamn: internet. Lösenord: free. Det fungerar fortfarande!

Har redan nu bokat in möten hela dagen imorrn. Utvärdering av revyn på förmiddagen och sedan färd upp till Piteå för att träffa Åsa på eftermiddagen. Det roligaste blir faktiskt att träffa Oskar som håller på med en kort dokumentär om henne. (Ja, ja, jag lovar att inte vara pinsam och titta in i kameran och hälsa från mamma!) Ja, vi ska ju jobba lite också så det blir en tuff dag. Känns faktiskt som om man borde vara lite ledig nu för att vila upp sig... haha!


En sista bild från Paris där jag sitter och bloggar i hotellbaren. 

Au revoir!


Hemåt igen

Åkte ut till Charles De Gaulle flygplatsen redan 07.15 då hotellet hade en transport hit ut. Mycket prisvärd faktiskt - 18 Euro jämfört med flygbussens 15! Och då behövde man bara ta sig ner till receptionen. Vi missade med andra ord sockerfrukosten idag och tänkte att här finns väl ett enormt utbud, men icket. Efter att ha checkat in och gått genom security (man vill ju gärna göra bort det först) så kom vi till en liten vänthall innan det var dags att gå till gaten. Inte en servering i sikte och magen och kaffetarmen skrek. Jag var på väg att ge upp men DÅ dök det upp en liten kaffeskylt i ett hörn som vi följde och vips! En mycket liten men välförsedd cafeteria! Flera koppar kaffe, en kycklingciabatta och ett russinwienerbröd senare är vi nu i toppform!

Fötterna mår också bättre trots att jag nu tryckt ned dem i mina stövletter. Kanske beror det till en del på att jag punkterade ett par stora blåsor i morse… Vädret är fortfarande underbart och jag hoppas en del av värmen följer med oss hem. Parisarna tyckte nog ändå att vi var lite tidigt ute. Vi svettades i linne och de gick i jackor och tröjor… men så är det väl. Man följer sin egen årstid och sina egna vanor. De är nog bortskämda med mer värme än så här.

Nu blir det lite läsning innan det är dags att gå ombord. Tur att jag tog med två böcker! Den första räckte bara en dag… Återkommer i Stockholm!


Avslutar med en bild på favoritpromenadvägen på en långsträckt ö mitt i Seine!


Sista dagen!

Ja, tiden går fort när man har roligt! Vi har faktiskt hunnit med allt vi hade tänkt och har idag besökt Sacre Coeur (eller Sacre Bleu, som Ulf envisas med att säga). Högt upp med en fantastisk utsikt över Paris men ändå bara en gammal byggnad till. Tror att man kanske blir lite mättad också. På vägen tillbaka gick vi förbi kyrkogården på Montmartre och den var helt otrolig! En överraskning kan man säga. Massor med gravsättningar som bestod av små påkostade byggnader eller makalösa stenar som måste ha kostat en förmögenhet! Jag lyckades hitta Emile Zola och det var jag väldigt nöjd med! Jag läste ju Nana på gymnasiet och är fortfarande fascinerad. Många stoheter låg begravda här som Alexandre Dumas, Jaques Offenbach m fl. Svårt att hitta dem men ett besök värt besväret!

Fötterna smärtar och jag har ännu inte vågat ta av mig skorna för dagen... Har ett par blåsor som jag egentligen inte vill se... Vi har avverkat ett maratonlopp på knappt tre dagar och det får väl vara godkänt. Hop on-bussarna var ett klipp. 24 Euro för ett 2-dagarspass där man kunde hoppa på när och var man ville. Bra transport vissa sträckor. En härlig dag som i vanlig stil avslutas med en bok på en bänk i kvällssolen på vår favoritpromenad längs Seine. Imorgon blir det tidig uppstigning och hemfärd.


Ulf framför Sacre Bleu...


Brant stigning på väg upp...


Kyrkogården på Montmartre


Annorlunda klocktorn utanför Operan

Frukost...

Sitter vid frukosten som ju verkligen inte går i hälsans tecken. Det enda nyttiga är en halv apelsin och några slemmiga tomater. Och det grövsta brödet är en baguette som vi ju faktiskt ätit med en lokal lufttorkad skinka som var god samt ost i bitar. Sedan är det mest croissant, smördegsrullar med vanliljkräm och russin eller choklad! Vår bordsgranne tog minst sex stycken...  Ja, det är ingen dålig frukost men lite sliskig.Testade ett ägg men det var t  o m för hårdkokt för Oskar. Modell grönare... Nåja,det går ingen nöd på oss! Igår kväll åt vi ute och valde en riskfylld laxtartar med dijonsenap som visade sig vara mycket lätt gravad, mer rå. Ulf var skeptisk men vi mår bra även idag!

Gårdagens roligaste händelse var ett sms från Berith. Vi hade skickat ett meddelande för att hälsa till våra föräldrar och skrev att det var en härlig sommardag i Paris, att vi hade det jättebra och promenerade så att fötterna blöder. Svaret var underbart: "Kul för er. Här är det svinkallt, det enda som blöder är Kristers fingrar sen han klämt sig i kluven. Alla hälsar." Jag skrattade en kvart... Nej, inte för att vara elak men Krister har en benägenhet att råka ut för allt möjligt.

Nu ska vi till Sacre Coeur och sen till nån kyrkogård!

Bilder

Dag två har hittills varit helt fantastisk! Sommarvärme och mycket sevärdheter. Vi har promenerat en hel del även idag men också åkt hop on-buss där man kan åka vissa sträckor när man vill under två dagar. Gick till Eifeltornet igen, tog buss och åkte förbi en del monument. Stannade vid Notre Dame och fotograferade och promenerade sedan till Louvren och vidare förbi Place de la Concorde och upp till Triumfbågen längst hela Champs Elysée! Vilka parker och underbara rekreationsområden på vägen! Mat har vi ätit när vi blivit hungriga så de mest lyxiga restaurangerna har fått vila. Mycket mackor och snabba rätter och framför allt mycket vatten!

Här kommer några bilder från dagen. Jo, jag har faktiskt gått trapporna ända upp på Triumfbågens tak!


Notre Dame


Louvren. Varmt...


Blommor längs Champs Elysée


Trasig gubbe i ett shoppingcentra. Han har nog varit där för länge...


Smakar det så kostar det... Stöveln till vänster 60 000:- och skon ca 30 000:-... Dyrt!


Utsikt från Triumfbågens tak! 284 trappsteg, ca 50 meter över marken.
Nytt höjdrekord "pour moi"!


Vid Trocadero. Hoppet är det sista som lämnar människan...
Med tanke på bandaget verkar en del landningar bli våldsamma...

Slut för idag! :)


PARIS!

Äntligen kom vi oss fram till Paris! Jag ville verkligen så gärna åka och det gick vägen! Man kan ju aldrig när man bokar i februari gissa att det ska komma ett askmoln från Island i april som ska lamslå flyget i hela Europa... Nåväl, vi skulle ha åkt igår torsdag men när vi sitter på flygbussen får jag ett sms om att flyget från Skellefteå är inställt... tråkigt... Jag ringer överallt och kollar flyg från andra platser men det finns inget som går så att vi hinner med flyget till Paris 16.05. Men ge upp? Icket! Vi bokade buss till Sundsvall och vidare med nattåg kom vi fram imorse till centralen 03.40... okristlig tid. Som tur var hade Ulf lånat nyckeln till Norrans lägenhet och vi kunde åka dit för att sova ett par timmar till och fräsha upp oss.

Vi kom så till slut fram till Paris idag vid 13-tiden och jag har faktiskt lyckats plocka fram en del av min skolfranska och köpt biljetter, beställt mat mm. Vi hittade t o m rätt flygbuss till rätt plats så att vi startade dagen vid Tiumfbågen. Därifrån har vi strosat, nej man kan väl inte kalla det strosa när man har bagaget med sig, men traskat och fotograferat, ätit ,tittat och tittat och gått igen. Det är en så vacker stad!

Bra hotel, i centrala Paris, nära till det mesta. När vi kom fram till hotellet var vi tvungna att spola fötterna i kallvatten. Det blir varmt när det är 25 grader ute och man är klädd för vår i Sverige... Men efter en kort vila bar det av ut igen, gympadojorna på och Eifeltornet. Det är väldigt vackert och vi har sett det från flera håll idag, både när vi kom och senare ikväll när vi gick en helt annan, vacker promenadväg mitt i Seine. Det är ju hyfsat stort här så avstånden är stora även om det såg nära ut på kartan. Kul ändå att gå så att man får se saker på nära håll! Runt Eifeltornet var det inte så mycket folk ikväll men säkert ett 50-tal mörkhyade försäljare av Eifeltorn i olika storlekar från 1 Euro och uppåt... Jag tänkte säga att han skulle skaffa sig ett jobb istället men det var ju det han hade...

Nu relaxar vi i baren (enda fria internetzonen) och kollar in vad som hänt på nätet och pratat med älsklingsbarnen på msn! Det är ju fantastiskt och vi saknar er! Känns ändå skönt att ni är med på något sätt i alla fall! Kram, kram på er alla!!!
Vad tycker du?

Nu har jag fifflat lite med designen här, hoppas du tycker det blev bra. KRAM!!!

RSS 2.0