Äntligen helg!

Fast jag ropar inte riktigt hej eftersom jag har en hel del skrivjobb som ska göras de här dagarna. Men det är ju sådant jag har valt och klagar därför inte heller. Men lite trött känner jag mig ändå efter ett par nätter med halvdålig sömn. KAN det vara så att jag INTE ska dricka en halvliter kaffe på kvällarna? Haha! Får väl testa ikväll...

Hur som helst har det varit full rulle sedan igår. Startade med lite telefonjobb inför nästa veckas uppdrag och åkte sedan ner på stan för att bli bjuden på jobblunch! Har inte träffat Maggan på tu man hand på evigheter och vi surrade snabbt bort en timme! Tack snälla - för mat och trevligt sällskap! Det gör vi om!

Flyttade sedan bilen och skulle göra ett ärende till. Gick snabbt trots att jag också shoppade lite till maken... En kofta i merionull på MQ var bara för snygg för att inte köpa hem - och han blev väldigt nöjd! Åkte iväg och noterar efter 20 meter att det sitter en lapp på rutan...


Neeeeeeeeej... Inte igen! Min bil är värsta magneten och nu var det ett nytt extraljus som fått möta en dragkula... Det här är faktiskt femte gången jag blir påkörd! Åååhhhh! Så det blev en tur till Forslunds. Med lack kostar det några tusen så jag är glad att jag fick ett telefonnummer att ringa. Killen som hade kört på mig blev väl mindre glad - men det är väl för detta vi har försäkringar...

Hem för lite mer jobb och sedan en akututryckning till blomsteraffären då jag fick klart för mig att det var igår som mina föräldrar firade 55-årig bröllopsdag! Det är en dag värd att fira och från oss barn fick de blommor och ett stort Tack för att de träffades. Ja, annars skulle vi fyra inte sett röken av dagens ljus... Fira tillsammans med dem ska vi göra på söndag. 

Gårdagen avslutades nämligen med en tur till Piteå tillsammans med Mie. Vi hade bestämt oss för att överraska Åsa när hon skulle vara programledare i "Vägen till nu" på Krokodil där förre programledaren Patrik Öhlund var gäst. 


Fint plank mitt emot där det nu byggs ett Bishops Arms. Mie kikade och jag fotade. Hon rapporterade att det igår kväll såg rätt mörkt ut... Haha!
 

Vi tog plats längst fram och fick en trevlig kväll med gott hembakt fika. Åsa intog scenen som den självklara stjärna hon är! Jättesnygg i den här fina klänningen och nyfixad i håret. Snyggt med mörkt igen!


Det blev lättsamt, småputtrigt, intressant och ibland också lite starkt då vissa frågor var rätt personliga. Patrik bjöd också på sig själv och på väldigt fin sång!


Jodå, Åsa lämnade glatt över scen och fokus till dagens huvudperson!


Flera snygga låtar och han har ju fin pipa! Man saknade kanske en ljudtekniker som hade kunnat sitta och parera ljudet men man kan inte få allt.


Och vid sin sida hade de också pianisten Rickard Tjärnlund som till vardags kompar både Åsa och Patrik. Han är bara nåt så sjukt bra! Lekfullt och roligt, svängigt och ösigt! 


Tillsammans med Rickard gjorde Åsa också en fantastisk version av "All you need is love"! Inte ett öga torrt... Snyggt jobbat!


Och jag fick glädjen att skjutsa hem fina Mie och prata, prata, prata om livet och allt som snurrar omkring oss! Härlig kväll!

Idag har jag haft ännu ett lunchmöte med en stark kvinna som jag verkligen beundrar: Britt-Inger på Näringslivskontoret. Hon är bara så begåvad och kompetent. Snyggt jobbat även här! Jag omger mig gärna med fantastiska kvinnor och gör härmed vågen till alla jag träffat de senaste dagarna. Nu äger!

I afton har jag varit och handlat blommor igen, uppvaktat min fina vän Anna som fyller år idag (Grattis älskade människa!) och delat ut en helgbukett till bästa Mie som stod i Gourmetbutiken på Food. Där vill jag gärna vara varje fredag... 


Gott om folk och god stämning och goa' smakprover och lika sköna människor! Jag blir helt lycklig av god olivolja och hemkokt kolasås med lakrits... Jeeeezus...

Mie skötte ruljansen och jag kom hem både med Gourmetpåse och lite annat smått och gott. De har bl a tagit in en glöggliknande dryck som var så god att servera kall. Blir ett måste framöver - kanske med lite apelsin och en isbit? Fick också en lite presentpåse från Louis som jag ska öppna i TV-soffan... Spännande! 

Ja, nu måste jag sätta igång med flanksteken så att det blir mat någon gång! Sedan kanske lite jobb... En liten stund i alla fall! Trevlig helg på er alla! 
 
 
 
 
 

Man är vad man tänker!

Jag är nog känd för att vara en ganska rask person och gillar själv när det går undan. På vissa punkter är jag dock helveeeeetiskt långsam. Och då pratar jag om min framfart broarna runt... Haha! Vad har jag egentligen gett mig in på som anmält mig till en halvmara? 
 
Lite crazy är det allt men utmaningar är ett bra sätt att komma vidare och utvecklas. Och jag VILL utvecklas hela tiden! Inte bara på bredden... Haha! Nej, livet är ju en enda lång utveckling där vissa dörrar stängs och andra öppnas. Ibland blir man besviken tills man inser att man kan välja nya vägar. Nyheterna tar liksom aldrig slut om man håller ögonen öppna. Spännande!
 
Tänker på kvällen vi hade med kunniga Susanne Lövgren där hon lärde oss mer om Personligt ledarskap. Otroligt intressant att inse att man själv kan förändra sina mönster (och sitt liv!) ganska snabbt bara man förändrar sina tankebanor.
  • Man är vad man tänker!
  • Man blir det man tänker på mest!
  • Vilka attityder och tankebanor VILL jag ha? 
Ja, vad är det vi har på hjärnan? Är det positiva mål eller grävande neråt? Fokuserar vi på problem eller möjligheter? Skillnaden i hur vi tänker för att lyckas kan vara jättestor! Och en del kan behöva göra förändringar långsamt och andra kan fixa det lite snabbare. Huvudsaken är ATT man tänker på att det är DET man tänker på som gör att man förändrar HUR man tänker... Oj då! Hur lät det där då? Lite rörigt, men ni fattar!
 
Det var väldigt givande att tänka på halvmaran i Stockholm när det gäller utmaningar. Nu är ju loppet inte det enda mål jag har satt upp framöver - jag har mycket saker jag VILL göra. Men den är nog mitt svåraste mål framöver och jag är inte redo ännu. Jag måste fokusera på målet, plocka fram mina starka sidor, se min egen potential - och därigenom nå det idela läget.
 
Idag tar det mig strax under 45 minuter att gå/springa 5 kilometer. Inte mycket att vara stolt över - men orkar jag 21 km i det tempot kan det nästan räcka. Vi har tre timmar på oss. 180 minuter. Med mitt tempo idag kan jag hinna 20 kilometer... Borde gå att förbättra löpningen så att jag hinner en bit till... Nåja, det är ett halvår kvar så jag kämpar vidare! Mitt mål är bara att ta mig runt! Jag har ju KOL så jag inser att jag knappast kommer att vinna... Haha!
 
Jag var ute efter lunch idag (vackert!) då jag behövde rensa hjärnan lite. Den gör inte alltid som jag säger och verkar behöva frisk luft och nya tankar då och då. Jag lyder... Eller rättare sagt VÄLJER att lyda! För det är bara jag som gör val i mitt eget liv. När det känns omöjligt får man tänka; "Vad behöver jag för att nå målen?". Kan man se en punkt i taget blir det lättare att omfatta. Man kan ju inte rå på allt men man kan förändra och förbättra - inte minst när det gäller ens eget beteende!
 
Susanne gav oss också utmaningen att själva sätta upp mål. Vad KAN jag förändra på 3 veckor? Vad VILL jag förändra? Vi fick lista punkter och skulle sedan själva stämma av när 3 veckor hade gått. Det var viktigt att göra egna punkter då man ju själv måste VILJA förändra. Vi måste ändra ord som "måste" och "borde" till VILL! Allt blir liksom lite lättare då.
 
Ja, nu blev det en lång harang som kanske verkar väl positivt för den som inte är där ännu - men jag tycker det är intressant att tänka personlig utveckling hela tiden. Jag är ju ofta själv mitt största hinder...

Fortsätter dagen med att tänka lite "rosa" och njuta av att jag faktiskt fixade tre av fem saker på min lista. Den sista var för övrigt "Städa färdigt" och den blir nog aldrig klar... Haha!
 
Nu ska jag jobba lite till (för att jag VILL det) och sedan landa i soffan med lite "Homeland". På måndag kan vi nog se kommande avsnitt i vanlig ordning! (Och nej, det ingick inte i listan - men löste sig i alla fall! Haha!) Tackade nej till backträning på Vitberget då min sträckning inte är riktigt bra ännu - och jag VILL tänka att den snart har gått över! Kanske redan imorrn? :)
 
 
 

Oj, är det tisdag?

Livet rullar på och jag missar att både fota och blogga... Vad händer? En släng av lättja? Nja, kanske inte - men en del jobb, möten och mycket träning!
 

Igår gick/sprang jag broarna och förlängde rundan för att få en tid på fem kilometer. Inte för att jag är ute efter några rekord - jag vill bara veta hur lång tid jag behöver ha på mig för att ta mig 2,1 mil... Och det kommer nog att bli tight att fixa om jag inte fortsätter träningen... Så då gör jag det! 


Gillar i alla fall effekten som träningen får på mina biceps. Värsta bollen! Ni som har instagram har redan sett det här men jag har ju andra läsare så bilden blir publicerad igen. Jag är ju som en repris hela jag! 

Jag startade dagen med möten på teatern om min kommande monolog som vi försöker göra en överenskommelse om. Känns bra och det är nu klart att Anna Azcárate kommer att regissera. Känns stort och kul! 

Efter rundan blev det hem för att fortsätta jobba och när kvällen kom hade jag bokat in ett pass på 360. Jag envisas med att köra Indoor Walking för att det är så bra konditionsträning. Man ger kroppen en riktig genomkörning med crosstrainer enligt bana (som spinning ungefär)!


Hade tänkt tvätta bilen också men när jag körde hem kom dropparna och jag slapp... Haha!

Idag startade jag med lite skrivjobb igen och tog paus till lunch för... Just det! Indoor Walking!


Hela livet är ju en enda upprepning... 

I eftermiddag har jag varit på ett möte med offentlig information, fått ett roligt moderatoruppdrag och börjat förbereda nästa veckas uppdrag där jag är ganska inbokad. Känns faktiskt helt OK just nu och dagarna bara rullar på!

Jodå, allt löser sig! Kan inte låta bli att ta med den här gamla favoritbilden igen. Den inger hopp!
 
Mer än den här i alla fall... Haha!

Nu soffan där vi försöker komma ifatt i Homeland... Vi har det jättejobbigt... Haha!
 
 
 

Familjehelg!

Härligt att få ha Oskar och Lisa hemma! Det blir så mysigt och känns nästan som om det vore jultider när man tänder ljus och gör saker tillsammans! Längtar efter att få rå om heeeeeela familjen framöver!

Igår lagade vi middag tillsammans och gjorde Fish & Chips! Sååååå gott! Men lite pillrigt innan vi var klara. Vi har ju ingen fritös så det blev olja i panna till 160 grader. Då är det inte fel att vara många vid spisen så att någon kan hålla i det obligatoriska locket ifall det skulle bli eldsvåda... 
 

Koncentrerade...


...och glada! 


"Give me a hand"...
 

Jodå, Ulf fick också vara med! 


Det puttrade friskt och jag önskar nästan att jag hade gjort smalare fiskbitar - men det gick rätt fort och de fick rinna av på hushållspapper eftersom. Smeten innehåller både dill och lime och det blev så fräsch smak.
 

Middag i korgarna jag köpte i Antibes. Vi var lite kontinentala igår så botten utgörs av DN och inte Norran... 


Supergott med en hemgjort tartarsås till. Måste absolut testas fler gånger!
 
För er som vill prova kommer receptet:
 
Fish and Chips med Tartarsås
6-800 g fiskfilé (torsk, kolja)
1 kg potatis (4 bakpotatisar)

Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
2 st limefrukt
1 dl Öl
2 st dillkvist
+ 5 dl raps- eller frityrolja

Tartarsås:
2 st äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 dl matolja
4 msk gurka i bitar

1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. (Termometer är ett måste!)
6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
7. Upprepa samma procedur med potatisen. (Jag gjorde potatisen i ugnen)
8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med tartarsåsen.

Tartarsås:
1. Blanda äggulor, senap och vinäger.
2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. 
3. Tillsätt den finhackade gurkan
Smaka av med salt och peppar.
 
---
 
Idag har jag sovit länge och hämtade sedan upp Oskar och Lisa för en tur till morfars!
 

Roligt att kunna åka dit en stund nu då de bor så nära. Man hinner prata ett tag - och inte bara ligga efter vägen.


Oskar och Lisa är duktiga på att hinna träffa alla och vi blir så glada över att få ha dem hos oss! När de skulle hem blev det väldigt mycket ompyssling:


Jag och Lisa noterade att Oskars vinterskor var helt torra och aldrig insmorda... Haha! Nu är de som nya! 

Och nu har jag tömt alla blomkrukor ute (äntligen!), köpt ljung och planterat, handlat mat, bakat äppemuffins och betalat alla räkningar åt både oss, företaget och pappa och mamma. Tänker tagga ned i soffan nu och sedan göra en tidig kväll. Klockan är ju egentligen... Ja, nu vet man ju knappt vad som är rätt och fel - men man får väl ta sömntåget när det kommer!
 
 
 
 

Händelserikt dygn...

Hade inte mycket på agendan igår - men det blev mer än fullt till slut. Lite jobb på förmiddagen och sedan iväg för att träffa Marjo på Lilla Mari där vi åt en god lunch. Och pratade massor! Men det är lite farligt att gå just dit...


Frestelserna vid kassan är enormt svåra att motstå... Men jag klarade det! Och ångrar mig fortfarande... Haha!


Sedan iväg på Forslunds där mina vinterdäck kommit. De ser lite små ut just här men det är väl det här som kallas lågprofil? :P

Mötte upp maken för att åka till Jäders och titta på toastolar. Ja, vi hittar på skitroliga saker tillsammans! Sedan messade syrran och var med barnen på bibblan. En given anslutning!


Max Bergvall är stilla en liten stund och ett riktigt charmtroll!


Glad jämt! Men här kanske han hörde vad vi skulle avsluta med? 


Fiiiiiika! Jag och My är nog lika glada och den här gången blev det både kaffe och kaka. Because we're worth it!


Stor kaka men försvinnande god... Sötunge! Många tror att det är mina barnbarn men dit har vi inte hunnit ännu. Syskonbarnen funkar fint!

Förbi Food för att plocka upp en Gourmetpåse (bästa fredagsmyset!) och till Intersport för att köpa ett regnställ. Det skulle jag komma att behöva...


Ryggbiff och Ibericokorv med goda tillbehör. Därefter rabarberpaj och glass på toncabönor (som är to die for!). Enkelt att fixa och ljuvligt gott! Jag behövde ju ladda batterierna för nattjobb...


Massor med kläder under och regnställ utanpå försvinner jag här genom dörren för mitt första pass som Taxivärd åt Stadsmissionen - som i sin tur får betalt av Taxi för uppgiften. Känns bra att göra en frivillig insats för de som behöver det!


Vid min sida hade jag utmärkte kamraten Tomas Marklund som till vardags finns som lärare (och f d rektor) på Medlefors. Och vilken kväll det blev! Inte särskilt kallt och massor med trevliga människor!


Taxibilar och lååååååånga modeller som väckte uppmärksamhet! Det här är för övrigt den bil som min karaktär Borgmästaren åkte runt i när vi filmade "Skrotarna".


Kändes tryggt att Tomas provat på det här tidigare. Vi har också bestämt oss för att göra det igen då vi inte riktigt hann prata klart.... Det blev värsta utekvällen mellan 23 och 03.00 - en positiv erfarenhet utan incidenter. Tack för trevligt sällskap och bra jobb! 

Somnade nog inte förrän vid fyratiden och väcktes i morse av en röst jag blir såååååå glad av:
 

Oskar! Här sitter goa' grabbarna med morgongröten! Så roligt! 


De gick sedan ut för att ta hand om makens gamla bil som numera är Oskars. Den fick också vinterdäck så nu känns det tryggt att ha dem på vägarna i Luleå!

Jag kämpade länge för att inte gå och lägga mig igen men jag hade ju en inbokad tid med mamma hos optikern så det vara bara att ge sig iväg.


Roligt att få låna henne själv en stund och hinna hjälpa henne med det hon behöver. Malin hade bokat tiden och jag följde med. Win-win!


Jag tror faktiskt att hon hade riktigt roligt! Synen hade dessutom förändrats ordentligt så det var hööööög tid att byta upp sig! Vi ägnade också en bra stund åt att prova fina bågar:


Fina!

Och fina!
 
Ja, det blev en hel del provningar och mamma valde också att bestämma sig på plats. Är man 77 år och vet vad man vill ha så ska man slå till! Vilka det blev får ni se om ett par veckor.

Nu är modern återlämnad i hemmet, jag har sovit en timme och i soffan sitter Oskar, Lisa och Ulf och ser fotboll. Vi ska laga Fish & Chips tillsammans och bara myyyyyyysa! Det är gött att ha familjen omkring sig! Längtar efter Emilia och Abbe också! 
 
Ett händelserikt dygn närmar sig sitt slut och imorrn blir det kanske lite motion. Hög tid för det också!
 
 
 
 

monicalindgren.com

För varje dag som går blir man mer ödmjuk inför saker och ting man inte kan... Idag har jag t ex uppdaterat hemsidan och lagt upp nya sidor, bildarkiv och aktuella projekt. Det har tagit sin rundliga tid. Typ igår och idag... Men jag är ju lite tjurig - och tycker om att lära mig nya saker - så det blev klart till slut!
 

http://monicalindgren.com Framsidan är densamma men det har tillkommit ett par nya knappar! Och ja, den är tydligt egotrippad - men den är ju min! :)
 

Äntligen har arkivet uppdaterats med Norrländsk Passion - det största och svåraste jag gjort - samt ett stort företagsevent. Kommer att bli roligt att fylla på här eftersom. Eller roligt och roligt... Det kommer att bli jobbigt varje gång! Haha! 

Det har också blivit en ny sida med det som är på gång just nu! Där hittar ni White Christmas med datum och biljettuppgifter. Inte jättemycket info - men min bästa gren är väl själva komiken. 
 
Tog dock en paus för ett pass Indoor Walking och därför orkade jag kansek göra klart? Motion fyller på hjärnan också! Men jag trodde att jag var så energisk att jag också skulle orka börja med en hemsida åt en musikerkollega - men det får faktiskt vänta tills imorrn... Nu ska jag tagga ner!
 
 
 

Ligger efter...

Jag tycker inte att jag har så mycket att göra i höst men dagarna verkar inte räcka till i alla fall... Så nu kommer en tvådagars utan särskilt mycket innehåll. 
 
Igår var det i alla fall tisdag och äntligen dags för en riktig genomkörare till lunch med Indoor Walking! Oj, vad jag behövde det! Älskar när jag blir så där genomsvettig och högröd - när det känns i hela kroppen att man gjort något. Nu gäller bara att fortsätta så det blir ett pass imorrn också! Men först ska jag ut och testa min nya investering:

Icebugs! Ja, ska jag komma mig ut och träna i vinter så blir det dubbat! Jag vågar ju inte springa om det är snö och is av rädsla för att stuka eller bryta något. Då går väl mitt företag i konkurs... Återkommer med rapport!
 

Jag blev väl peppad igår när jag kom hem och såg tujorna helt snöiga!

Påminner mig också om att nästa investering är nya vinterdäck som jag beställt. Kör fortfarande med slitna sommarsulor och det är kanske inte att rekommendera... Den här hösten kan jag med andra ord sjunga: "Jag ska köpa dubbar för pengarna..." 

Resten av gårdagen ägnades åt utvärdering av Norrländsk Passion. Ja, vi hade ju möte i fredags men ett sammanfattande dokument måste göras och det är lika bra att hugga i direkt medan anteckningarna fortfarande är möjliga att förstå! Han renskriva lite annat och sedan dyka i säng efter ännu ett avsnitt av "Homeland". Ligger efter där också...

Idag har jag haft ett trevigt lunchmöte om ett kommande moderatoruppdrag åt AkademiNorr och avnjöt samtidigt god fisk- och skaldjurgryta på Bryggargatan. Not bad! Nu återstår bara lite förberedelser. 

Betydligt mindre snö den här eftermiddagen men ganska fint ute! 
 
Fortsatte eftermiddagen med skrivjobb som jag egentligen borde ha gjort på kontoret - men jag är så bekväm att när jag väl öppnat datorn här hemma så kommer jag mig ingen vart. Måste börja åka dit på morgonen eftersom jag vet att jag får mycket gjort när jag sitter koncentrerat. Å andra sidan så hann jag göra en älggryta i afton som fick puttra i godan ro medan jag jobbade. Det finns fördelar med att sitta hemma också!
 
Jag har också börjat uppdateringen av min hemsida som inte fått skötsel på ett år där det hänt mycket i mitt företag. Och uppdaterar man sällan tar det lite tid! Ikväll har jag och syrran varit hos pappa och mamma och fortsatt uppackningen som snart lider mot sitt slut - men det som återstår är saker som egentligen inte får plats - och absolut inte har någon given sådan. Vi saknar dock ett skåp som inte kommit sig dit ännu - men det ansvaret lämnar vi till våra bröder! Snällt va? Haha!


 
 
 

Gustav Vasa & Zlatan...

Vi avslutade vår Stockholmsweekend med en tur till Ulfs kusin och hennes man i Täby! När barnen var små hälsade vi ofta på men nu var det länge sedan - och desto roligare att ses!
 

Rolf är en hyvens kille och hämtade oss inne i stan så att vi skulle få mer tid tillsammans. Det tackar vi för! Här ser ni herrarna i det trevliga köket med den stora målningen på väggen. Hemtrevligt och högt i tak!


Gun-Britt är en så go' människa och man känner sig alltid välkommen! 

Efter fika, mat och massor med prat tittade vi också på film med svärfars när de uppvaktade nyss bortgångna Hjördis på 94-årsdagen. Så härligt att se och höra dem prata och skratta! Man borde filma sina föräldrar lite mer. Det är ju otroligt roligt att ha kvar!


Här kommer hälsningar till Sture och Sonia! Vi avslutade dagen med att åka ut och titta på deras stuga i Svinninge. Där har vi inte heller varit. På den gamla goda tiden fanns stugan i Roslagen och nu är den närmare Vaxholm och bara några minuters bilfärd hemifrån.


Här passerade vi Östra Ryds kyrka och orten där Gustav Vasa föddes och växte upp. Vi körde även en sväng till slottet Rydboholm men han var tyvärr inte hemma... Gick tydligen ut 1560 och har inte synts till sedan dess... :P

Så här ser slottet ut men vi kom aldrig så här nära. Kunde bara skönja lite rosa väggar och skyltar till den Engelska Parken som ju hade varit rolig att se. Slottet ägs numera av en av Sveriges rikaste människor; Gustaf Douglas - god för ett par miljarder... Jooooohååååårdasaaaattt...


Men vi besökte istället denna söta stuga i Svinninge - mellan Åkersberg och Vaxholm. Det finns ju en del vräkiga bostäder åt det här hållet men det här var mer fint och hemtrevligt. Läget är helt fantastiskt!


Hösten har kommit av sig lite och det fanns ett par prästkragar som blommade för fullt!


Här var vi på väg ner till vattnet och man ser tydligt höjdskillnaden. Det enorma burspråket har de byggt till och renoveringen pågår lite här och där.


Här ser man läget från vattnet. Den lilla Sjöstugan var hur fin som helst!


Läcker brygga!


Till höger: Vaxholm!


Till vänster: Svinninge Marina!
 

Och lite närmare marinan låg det här pampiga sommarhuset. Gisa vems? Zlatans! En liten nätt sovstuga... Haha!

Men tiden gick fort och vi fick t o m skjuts ut till Arlanda! Tusen Tack för en fin dag Rolf och Gun-Britt! Nästa gång är ni välkomna till oss! Det lär ju gå fortare att visa lekstugan, vedhuset och bastun men då hinner vi väl prata desto mer...


På Arlanda var trafiken i full gång och den här fågelflocken lyfte en timme innan oss...

Helt sjukt mycket fåglar! 

Men det fanns plats kvar i luften och vi kom oss hem med ett plan från Blue som flög för SAS. Ett finskt bolag tror jag med lite aggresiv personal i cockpiten... Vi landade med andra ord med buller och bång i Skellefteå. Alla satt kvar efter att personalen hälsat oss välkomna till Skellefteå men det tog en väldig tid att komma fram till ankomsthallen. När vi var framme började det lossas bälten och då hörs en HÖG röst: "VÄNLIGEN SITTA NED!" Då släcktes samtidigt skylten med säkerhetsbältena och rösten säger: "INGET...". Måste vara någon som var rejält trött på att folk ställer sig en kvart innan de ska gå ut... Haha!

Idag har det varit jobb och snö och sommardäck och ganska trött efter möten och förberedelser. Känner att jag är så slut att jag t o m ska strunta i träningen. Ibland orkar man inte och det är faktiskt helt OK det också! Ser fram emot en piggare dag imorrn - med dubbla pass?

Maken har varit till Önnesmark idag och som nybliven markägare också fått älgköttfärs efter den senaste slakten. Vi tackar högaktningsfullt - kommer att ätas med andakt! Eller med mycket smör... Haha!
 
 
 
 
 

Fotografiska!

Härlig men lite gråmulen förmiddag i Stockholm! Vi valde att ägna dagen åt besök på Fotografiska Muséet och att också promenera dit för att få lite motion. Det behövs även om man får ont i benen bara av att traska på stan.
 

Med maken i mitten - eller mannen utan händer...


Bike and soul forever... Finns mycket att kika på när man promenerar.


Klassiska vyer!


Sveriges Riksdag! Övervägde ett besök för att säga ett och annat men alla är väl lediga på lördagar...


På bron över Strömmen var det dock många som sagt ett och annat till varandra! Massor med lås för att befästa kärleken!


Det är ju lite fint!


Kvarteret Korpen?


Ett misstag - men blev lite kul då jag fick med våra skor. Var sin... Haha!


Helga Lekamens Gränd. Här borde man hålla koll på kroppen!


Ja, det gjorde maken! Han är också lite crazy!


Passerade Åströms... Likadan neon som den i Lövånger?


Oj då! Men jag har ju aldirg gjort som någon har sagt... Haha!


Därför kom vi oss också fram till Fotografiska och en fantastisk utsätllning med Anders Petersens bilder. Det här är makens favorit och bilder med otroligt mycket känsla och närvaro. Vardagsdramatik när den är som bäst!


Många samlingar!


Och det är väl bara fotografer som intresserar sig för kontaktkartor av negativ? 


Men man ska ju minnas att all fotografering var analog och att Anders Petersen inte slösade med knäppen för att nå ett så här bra resultat! Jag knäpper massor och får inte många som går att använda...


Stockholm 1974. Ett par som hade bråttom...


Ulf kollar in samlingen "Fängelse". En av favoritböckerna hemma!


"Back home". Väldigt bra!


Och "Rom 2012". Kul att sätta sig en stund och också titta på folk som tittar på bilder.


Magnus Wennman, Årets pressfotograf, hade också utställning med sina bilder från Indien.


Helt otrolig kvalitet! 


Men man blir hungrig och då passar deras urgoda räkmackor fint! Sedan fortsatte vi med "Höstsalongen" dit folk har fått skicka in bilder. Urvalet var väldigt bra!


Djurserie...


Synvilla...


Och en till! De var skitbra!


Bacontop?

Sedan återstod Joyce Tenneson som fotograferat kvinnor och främst portträtt med fantastiskt ljus!


Hennes ord.


Den här var ju underbar! "I used to dance a lot but unfortunately all my partners are dead"...


Magiskt! Testade posen själv men det här funkar bara inte...


Övergick till ett mer stillsamt poserande! Fina bilder!


On our way! Maken är en bärare som alltid knyter ihop påsen på något märkligt sätt... Han tappar dock aldrig bort något!


Vackert vid Slussen på väg tillbaka genom Gamla Stan.


En del affärer vill man inte gå in i. Har kanske fått nog efter att ha packat ett helt hus... Man ogillar röra!


Det är något visst med gamla storstäder. Mycket vacker bebyggelse!


Annorlunda!


Fångade maken på slutet.

Och på Sergels Torg var det idag Skateboardtävling. Kul!
 
Lite shopping, lite slappande, lite ätande, lite mer kaffe och nu äntligen sängen. Bra dag med mycket avkoppling på vårt favoritmuseum! Ska läsa en stund och njuta av ledigheten!
 
 
 

Norrländsk Passion i storstan!

Finns det verkligen någon som trivs med att stiga upp 04.15? Ja, att det finns folk som gör det ofta fattar jag ju - men är det någon som tycker om det? Inte jag i alla fall... Men ska man iväg med första planet får man ju lov och idag var det dags för utvärdering av Norrländsk Passion i Stockholm. Det har visat sig vara det enklaste och billigaste sättet att träffa de övriga norrlandsteatrarna... Sjukt. Bygg Norrbottniabanan!

Hus som helst vill man ju, trots trötta ögon, ta en selfie redan på Falmark och då ser jag i ögonvrån en röd jacka komma rusande och tränga sig in i bilden...
 

Tage! Haha! Ja, han var lätt piggare än mig...


Och här är familjen Taikon frame på Arlanda! 


Träffade också Malins fina kompis Agnes som skulle ner och träffa lite andra HR-människor. Kul att ses och fräsch som en nyponros! Jag bad också Tage ta en bild av mig och maken:


Ville bara visa att han har packat större väska än mig.... Yezz! Men han avslöjade dock att jag lagt ner en ryggsäck i hans väska för eventuell shopping...


Vi anlände för tidigt på Kungsholmen och letade upp ett riktigt mysigt fik - Bageriet Bulleboden! Jonas bjöd hela gänget på fika och vi tog av alla sorter... Haha! Nääääe, bullarna var enorma... Hur som helst roligt att ses allihopa!


Ja, Tage och Ulf ser ut att vara jätteglada över att ses... 


Och världen är liten... In genom dörren kommer skådespelaren Marie-Thérese som ju var med i produktionen! Kul! Träffade sedan också Axelle Axell som var med i musikalen Blodsbröder 1987 eller 1988! Jätteroligt!


På G! Laddade till tänderna med papper och datorer!


Och här är det tekniska cheferna som tycker att det är kul att ses... De verkar ha så mycket att prata om... Haha!


Några timmar senare hade vi gått igenom alla punkter, redogjort för vad som fungerat bra, dåligt och vad som kan göras bättre nästa gång. Kommunikationen var rak och effektiv vilket sparar oerhört mycket tid. Vi avslutade med att klappa oss på axeln efter ett mycket väl genomfört projekt där allt gått så bra som det kunde med de resurser vi hade! Budgeten gick dessutom ihop så jag är helnöjd och tackar än en gång för förtroendet! Mitt största och roligaste projekt någonsin!
 

Avslutade med en sen lunch på Mäster Anders där jag avnjöt Kalvrostbiff som var otroligt god! Sedan skildes vi åt, en del skulle fortsätta andra möten och jag skulle övergå till en ledig helg med maken! Spännande att komma till Stockholm igen:


Nästan skrämmande? Haha! Nej, Ulf gruvar sig nog bara för mitt besök på Zara som brukarbli trevligt! Nej, förlåt, dyrt... Haha! Men det blev faktiskt inte bara shopping. Vi ska softa så mycket som möjligt den här helgen!


Fika smarriga kakor på mysiga caféer...

Och äta god middag - som den här ikväll på Belgobaren som är ett populärt och lagom surrigt ställe! Man ska väl egentligen äta musslor när man är där - men eftersom vårt hotellrum ligger ovanför restaurangen där det idag har serverats fisk så tyckte vi att det räckte med fiskdoft... Haha!
 
Och nu - soooooooooova! Tack alla för en fantastiskt konstruktiv dag där jag ikväll firade ett väldigt lyckat operativt projektledningsarbete!
 
 
 
 

Kort och fort...

Mycket nu. Träning, möten och hälsogrupp igår. Miljoners Tack till Susanne Lövgren som pratade om "Personligt Ledarskap"! Kvällen väckte också funderingar om varför en del människor reagerar som de gör? Vad är som styr beteenden? Och vad triggar ens egna reaktioner? Måste kanske ta tag i en del saker - och också lära mig släppa. Men livet är ju en träningsskola!
 
Idag full rulle! Började med underbar promenad broarna runt med finaste Karin! Tack för härligt sällskap och total vila från fotografering och annat. Det här gör vi om! När jag kom hem såg jag första vintertecknet:
 

Maken och hyndan... Haha! 

Fortsatt jobb hela dagen med genomgång av allt material kring Norrländsk Passion för en egen lista med synpunkter inför morgondagens utvärderring i Stockholm. Kom också på att jag kokade fläsklägg igår... Smart. Not. Måste ju ta hand om den. Hade inte lust att göra köttsoppa så den blev kokt utan den obligatoriska kryddpepparn'. Därför skapade jag idag något som mest kan liknas vid en Pytt eller "Grillad köttsoppa"... 


Mojsade in köttet med barbecuesås och skar upp rotsaker. Slängde allt i en långpanna på hög värme. 


Klart! Med pepparrotssås blev det en kalaslunch! 

Fortsatt jobb. Kom också på att världens finaste Lisbeth fyller 60 år imorrn och åker utomlands. Därför fixade jag snabbt en present som jag hängde på hennes dörr.


Det fick bli något personligt - en av de stentavlor jag målade när vi var i Antibes. Kanske inte är något stort konstverk men det är mycket kärlek i den! <3

Ombyte och iväg till teatern för ett sista budgetmöte inför morgondagen! Allt har gått runt och med Ylvas hjälp fick vi också ut en resultatrapport. Jag har bollat med nästan 18 miljoner och landar med ett mycket svagt plus. Otrooooooligt skönt!

Avslutade med teater! Min gamla chef Gustav Kling var på turné tillsammans med Ingrid Wallin (som jobbade på teatern i min första produktion 1986). De spelade Kristina Lugns "Rut och Ragnar". Såååååå otroligt bra!


Fantastisk text! Otroligt bra skådespelare - väldigt olika men tillsammans en dynamisk duo! 

Fint avslut! Så djävla bra! Hinner inte skriva mer nu - får bli senare. Jag är i alla fall otroligt nöjd!
 
Hem. Kväll. Kände mig stressad eftersom jag fortfarande sökte en informationspunkt i mitt material och inte hade packat en pinal inför helgen. Rafsade ut saker ur garderoben (varför är det alltid så att när man är stressad blir man också ful och tjock och inget passar? AAAhhhhhjjghthht!!) Tack för smakråd fina Malin! 
 
Då ringde mamma och hade inte hittat kläderna hon skulle ha på begravningen imorrn. "Jag kommer!" var mitt direkta svar eftersom jag inte hade tid att guida henne i telefonen... Mer stress. Då kom jag på att ringa syrran som egentligen är den som packat in alla kläder. Hon löste det. 
 
Då ringer lillebror som är på väg från Önnesmark med älgkött som jag lovat att packa tillsammans med honom. Stress!! MEN det var väldigt bra att han kom och jag fick avreagera mig lite med köttfärsen! Vi pratade och skrattade och jobbade snabbt ner allt i påsar som han kunde ta till mamma och pappa så att de också fick fylla frysen...
 
Sedan hittade jag infon, bestämde mig för kläder, åkte och köpte snus, packade och nu sitter jag här och taxin kommer 05.15... 
 
Ovanligt körigt idag och lite optimistiskt planerat från min sida. Kan bara bli bättre och nu väntar sängen! 
 
 
 

Juvelerna...

Det heter ju att "diamonds are a girls best friend" och idag har jag verkligen fått rå om mina "juveler". Jag är ju moster till helt fantastiska ungar! Började dock med att somna om imorse och drömma de mest märkliga drömmar om att jag och barnen var fast hos terrorister... Jag har nog sett för mycket TV... 

Hur som helst så sov jag för länge och hann inte med så mycket på förmiddagen utom att komma i tid till ett svettigt pass Indoor Walking!


Lånade Putte med på en bild så att ni som tror att det här är en tantig barnlek ska förstå att det är sjukt jobbigt och en riktig genomkörare av hela kroppen! Han intygade - och visade en skönt svettig T-shirt: 

Egentligen är min dröm att svetten ska synas igenom på det där sättet så att alla ser att man har jobbat hårt. Å andra sidan köper jag bara svarta träningskläder för att svetten inte ska synas... Haha! Hur som helst är det kul att ungdomarna också dyker upp och tycker att det är roliga pass. 

Hem för lite jobb och sedan iväg till syrran på middag och myyyyyyyskväll med My och Max! Det var föräldramöte på förskolan och skönt att båda föräldrarna kan vara med. Jag tyckte att det var rena lyxen att både få middag och massor med kramar och goa stunder med barnen!

Söta och glada! Nu förstår jag också varför mitt kamerafodral var genomblött... Haha!

Men sedan skickade vi iväg snygga syrran och hennes man så att vi kunde mysa ifred! :)
 
När Max hade ätit gröt och somnat så ville My att vi skulle spela spel. Hon valde Prinsess-spelet som vi nog körde sex eller sju gånger... Hon vann alla utom en... Jag kommer aldrig att bli nån prinsessa! Haha!

Nej, jag får nöja mig med det här porträttet som jag letade fram ikväll för att ha till en offert angående ett kommande uppdrag. Kul att det rullar på och att jag också blir anlitad för att vara "mig själv"! 
 
Tummen upp!
 
En svettig, skön och mysig dag med härliga människor! Kan inte bli så mycket bättre? Nu har jag fyllt resten av veckan med jobb, möten och träning och på fredag har jag bokat möte i Stockholm. Det rör på sig och känns därför extra skönt att ha fått en ledig kväll med fina syskonbarnen! Tack för lånet! :)
 
 
 
 

Ekonomijobb och familjeträff!

Jobb, jobb, jobb... Papper, papper, papper... Blev en nödvändig ekonomidag där jag bringat reda i diverse högar, konterat kvitton och annat. Har också hunnit titta över upplägget på ett kommande samarbete med Västerbottensteatern som jag hoppas få till. Jag har en lugnare höst (tack och lov!) och laddar för nya påhitt! 

Hann t o m läsa Norran idag och måste fråga om det bara var jag som reagerade på den här bilden? Norsjö Volley hade skickat in den själva och skulle säkert visa en bild av segerkramarna...


...men visst blev det mest rumpor och lår? Hade ju kunnat beskäras för att flytta fokus. 

Men jag ska inte bara gnälla. Skulle iväg till mamma och pappa i afton och passade på att hämta in ved när jag ändå var ute. Och blev så glad:


Maken gör ett fantastiskt arbete och har både byggt och fyllt det nya vedförrådet till brädden med knastertorra klabbar! Vill gärna ge honom en stor ELOGE så här offentligt! Jag har inte behövt röra ett finger... Kanske därför jag också har alla kvar... Haha! 
 

Och det blev en trevlig träff hos föräldrarna där vi samlades alla syskon för att tillsammans göra klart pappersarbetet med överlämningen av hemmanet. Känns lite märkligt - både stort och vemodigt - att vi nu inte längre har kvar något föräldrahem och att jag idag kan titulera mig skogsägare... Allt är uppdelat till allas belåtenhet och storebror tar över gården. Jag och syrran hoppas dock hinna åka dit och kika runt på "vindarna" för att se om det är något med affektionsvärde som man gärna vill ha kvar. Hela flytten har ju gått otroligt fort och vi har kanske kvar en del av vår egen historia som vi inte vill ska kastas bort.
 
Vi åt middag tillsammans och bjöd in ett par grannar på kaffe som bevittnade alla papper. Nu är det bara att skicka in och gå vidare. Pappa och mamma var oerhört samlade och de imponerade verkligen. Hoppas och tror att det beror på att de också trivs på nya stället! 
 
Hann iväg på behövlig träning och nu har jag fortsatt med papper hela kvällen och lite "Dicte" på TV. Känner mig nöjd med dagen och inser nu att jag inte har hängt upp tvätten så det ska jag göra nuuuu! Syyyynes!
 
 
 
 
 
 

Svisch! Eller Swish?

Nu kan man inte längre skriva svisch på svenska och tycka att det ser normalt ut. Sedan vi började skicka pengar via telefonen så har den svenska stavningen på något sätt dött... Nåja, det var inte det jag skulle skriva om nu. Jag skulle ju formulera mig om en aktiv dag.
 
Idag var det söndag och jag hade en längtan i kroppen efter att ge mig ut och springa - men också en diger lista som jag gärna ville avverka. Det blev listan. Och en halv påse Polly... Aaaaaahhhhhghghgh... Men jag fick mycket gjort.
 

Sakta men säkert har jag torkat alla fönster och man kan nästan se hur krispiga och blanka de är! Kommer att hålla i ungefär en dag eftersom Skrållan sitter på fönsterblecket och nosar/bankar på rutan när hon ska in...


Har flyttat Lisa Larssons fina katter till köksbrädan så att Skrållan ska få lite sällskap... 

Dammtorkning, städning, dammsugning och annat kul kan jag också bocka för idag. Hade tänkt ta bort alla blommor utomhus men då blev jag trött... och behövde laga mat! Idag jobbade maken till 21.00 och det var bra eftersom maten inte var klar förrän då. Jag behövde ju handla också!

Jättegod fisksoppa med rotsaker blev det idag! Älskar den här som jag tror egentligen heter "Sandhamnssoppa". Kan göras med nästan vilken fisk som helst. Jag tog torskrygg, skar i bitar, saltade, pepprade och lät ligga till sig i en bunke tills det var dags att åka i grytan.
 
Fräs rotselleri, purjo, lök och morötter i olivolja (jag väljer smör/rapsolja) i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt timjan och rosmarin. Häll i hönsbuljong och grädde. Låt koka några minuter. Lägg ner fisken och låt den koka ett par minuter tills den är klar (jag kokar upp och stänger av). Smaka av med salt, peppar och pressad citron Strö över hackad persilja, dill och basilika. Servera!
 
Och däremellan och lite då och då har jag jobbat, gått igenom Norrländsk Passion som ska utvärderas på fredag, gått igenom övertidslistor och budget och annat kul, renskrivit anteckningar från jobbmöte som jag ville förmedla till Åsa och hade tänkt göra förslag till upplägg av spelplan för våren - men nu blev jag trött och fick lite dåligt samvete för Pollypåsen... Men det kommer en ny träningsdag imorrn! Vilken tur! Beslutar mig för att vara nöjd med den svischiga dagen! 
 
 
 
 

Skador?

Startade dagen med en broarna runt tillsammans med Anki. Härligt att få frisk luft även om vi inte höll högsta tempot - men hon har ont i ett knä och jag i en häl så det var kanske lika bra. Vi måste ju tänka på att inte skada oss innan den stora dagen... ;) Det var förresten det första Oskar sa när han hörde att jag hade anmält mig: "Bara du inte skadar dig...". Men blir det så kanske jag får lika stora rubriker som Zlatan... Haha!
 
Jag funderar på att göra prat-inspelningar under loppet så att jag får spara lite livekommentarer - som kanske hindrar mig från att göra om samma dumhet i framtiden? Eller som, Gud förbjude, får mig att upprepa den? Ja, det ska i alla fall bli galet roligt! Tänk mållinjen, alla står beredda, musik, jubel, kommentatorer som peppar alla, startskottet går... och så börjar jag strosa iväg - sist i fältet... Haha! Nej, jag får väl be "Emma" springa åt mig. Hon har ju inga betänkligheter när det gäller någonting! 

På väg hemåt så ringde mamma och behövde lite saker från affären. Hade inte tänkt åka förbi idag men gjorde det i alla fall. Mamma beställer lite matvaror och mjölk. Pappa beställer bara vetebullar... För att markera det orimliga (och onyttiga!) i att vilja äta bullar i tid och otid köpte jag sju påsar... Han tog det inte som en pik. Han blev bara nöjd! OMG!

Eftermiddagen har ägnats åt lite jobb och röjning i det fullproppade hemmakontoret där jag packat ihop diverse prylar. Skräpet är en enkel match men nu behöver jag maken som kan bära upp det som ska sparas på vinden. Fast när man nu flyttat föräldarna så inser man att inget egentligen bör sparas...

Och ikväll blev det kalasgod mat! Jag fick överraskande nog besök av Mie igår som erbjöd mig en Gourmetpåse som blivit över. Det säger jag aldrig nej till men vi hade ju redan ätit och Ulf jobbade kväll så jag sparade den till i afton och det var suuuuuuupergott! Älskar när man får testa lite nya saker!
 

Anka med mycket smak av apelsin, höstprimörer, confiterad potatis och apelsinsky! Ljuvligt! Det här är bättre än restaurangmat! Ja, om man räknar bort disken då... Haha! Tusen Tack fina Food och bästa Mie!!!


Och efter maten en bit peccorino-ost och lite hallonbalsamico! Mmm...

Nu taggar jag ner, loggar ut, kopplar bort och av och sätter mig i soffan! Imorrn får jag väl städa vidare, röja ute och torka fönster... Ja, om jag inte blir för rädd för att skada mig alltså... Haha!
 
 
 

Jobb, nostalgi och ingen träning alls!

Det blir ju "tjötigt" om jag ska skriva om träning varenda gång så idag låter jag bli - att träna över huvud taget! Man måste ju vila lite också... med jobb!
 
Haft en skrivdag vid datorn och fått en del ur händerna men ska fortsätta i helgen. Passar bra när maken också jobbar. Ska rensa i kontoret och lite annat men det får bli som vanligt - en dag i taget! Har också bokat lite jobbresor och hotell så att jag kan vara med på utvärderingen av Norrländsk Passion i Stockholm framöver. Håll tummarna för att budgeten har hållit!

I eftermiddag hann jag en sväng till mamma och pappa som fått främmande av mammas lillebror Erik och hans fru Laila!
 

Så kul att ses! Det var inte igår och jag tycker inte att de har åldrats ett dugg. Roligt att uppdatera sig lite om livet och kusinerna. Och varje besök hos mamma och pappa råkar också innefatta fika... Idag tårta! Haha!

I flytten kommer det också fram bilder så varje besök är lite nostalgiskt:


Utflykt med skoter påsken 1998. Minns den där soliga dagen - barnen var 8 och 9 år och sådana sötingar! Ja, det var nog vi också om man jämför med dagen.

Mycket har hänt på 16 år men det är roligt att se att vi var så glada och såg ut att trivas med livet. Egentligen började nog mitt "förfall" vid den här tiden. Jobbade hårt mot utbrändheten och här följde 10 riktigt slitiga år. Tur att de är över nu och att jag idag är en gladare (och latare) människa.
 
Alltså måste jag ladda för lite lättja en stund. Man kan ju inte bara arbeta... Tänkte se TV men nu sjunger Idol-deltagarna 80-talshits och man vill nästan inte höra... Många är snett ute... Ja, jag ska inte säga så mycket. Det kunde lika gärna ha varit jag... Haha!
 
 
 
 

Jobb å träning!

Åkte iväg till Piteå i morse för en jobbdag med Åsa! Hon var på ett ärende när jag kom så jag hann göra getostfyllda biffar och lite kantarellsås innan hon kom hem. Ja, jag gjorde ju precis som mamma och pappa alltid har gjort - tog med mig saker ur frysen... Hur man än gör så blir man ändå lik sina föräldrar på vissa punkter. Det blev i alla fall bra till lunch.
 
Vi hade en jättebra dag och skrev ett par dialoger tillsammans som ska ingå i "White Christmas". Den var ju gjord för julbord på Folkparken och därför i tre delar. Så kommer det också att bli i Piteå men i Skellefteå blir det en helafton. Men det känns som om vi är på G!
 
Det här ska bli såååå roligt!
 
Vi bokade också in ett par nya uppdrag och det känns alltid bra. Jag har en del på G och ska nog åka på turné med Västerbottensteatern till våren om jag får ihop allt. Det blir oerhört spännande!
 

Hann också på ett pass Indoor Walking när jag kom hem och jag tyckte att jag orkade liiiiiite mer den här gången. Fem pass hittills och några dagar kvar den här veckan. Nu ska jag inte träna varje dag men jag har 13 minuter löpning på mitt schema och det måste jag väl ändå fixa under helgen?

Blev akut kramsjuk på vägen hem så jag svängde förbi ett ställe där det alltid är gött att komma. Jag överraskade lite...


Men fullt så förvånad behöver du ju inte bli My... Haha! Goa' fina tjejen! Hon var egentligen inte My idag utan prinsessan Rapunzel... Att jag inte såg det?


Ven av dem som städat rummet vet jag inte men My har en helt otrolig ordning! Snyggt jobbat!
 
Och snygg prinsessa! Här hade hon t o m tagit på sig lösflätan... 

Skönt att träffa syrran en stund och otroligt skönt att få mysa med fintjejen! Lillebror hade somnat så jag får nog åka förbi igen! Nu blir det sängen för att ladda för jobbdag även imorrn. Och ett besök hos pappa och mamma. Det blir mest varje dag nu när de bor så nära! Sov gott alla glada! 
 
 
 
 

Tålamod...

Tog en broarna i morse (ja, faktiskt redan vid halv tio!) och jag vet inte vad jag hade inbillat mig. Kanske att det skulle gå lätt eftersom jag med glädje börjat min marathonträning... Men det gick precis så uselt som jag borde ha förväntat mig. Haha! Det här kommer att bli ett långsiktigt projekt - och det är ju också det som är meningen! Bara jag som också måste inse det - men tålamod har ju aldrig varit min grej...
 

Det blåste halvkallt men är ju ändå en fantastiskt fin runda! Enligt schemat skulle jag jogga lätt i 10 minuter och det gjorde jag också. Men sedan tyckte jag nog att det gick bäst att gå... Haha! 


Glad när jag kom hem! Frisk luft gör gott! 

Dusch och lunch och iväg för ett roligt jobbmöte på Statt. Hann sedan en liten runda på stan för att fixa mer prylar till mamma och pappa och åkte sedan dit med allt jag handlat både igår och idag. Mycket lampor behövs ju och ikväll har jag skruvat upp de sista och hängt upp 200 prismor i kristallkronan... Puh! Syrran var också på plats och packade upp lådor och någon gång måste de väl ändå ta slut? Men vi fick lön för mödan:


Mammas köttsoppa till middag. Hon är bara bäst på det här!!! Sjukt gott!


Syrrorna! I den här vinkeln såg det ut som om jag hade dubbelt så stor skalle som Malin - men hon tyckte inte att det gjorde nåt... Haha! Mamma, som gärna fäller en del dräpande kommentarer, tyckte att Malins nya hårfärg såg ut som Pippi Långstrumps - och då fick ju jag heta kortstrump... Ja, vad ska man säga? Hon är ju för gullig... Haha!
 
Ikväll har jag åkt för att hämta 20 kilo köttfärs som jag nu packat in i frysen. Känner mig rik och nöjd! Imorrn blir det jobbdag i Piteå. Ha det bra alla glada! :)
 
 
 
 

Mera träning!

Det är väl bara att öka tempot om det ska bli nån mara... Man kanske t ex ska börja springa? Hahaha! Joo, jag har hittat en länk som verkar bra och där någon tror att man ska klara det här med 20 veckors träning...: http://www.alltomlopning.se/index.php?special=article&id=118 Man får jag väl göra ett försök! Det är ju aldrig för sent att ge upp...
 
Idag blev det i alla fall ett pulspass Indoor Walking på 360 till lunch (ingen lek) och ett pass med Yin-Yoga med Anki ikväll. Det var en perfekt träningsform för en som redan har träningsvärk... Dras dock med en larvig sträckning på höger baksida efter att hastigt ha slängt upp foten på köksbänken för att visa maken hur svullen den var efter flygresan från Antibes... Haha! Gamla människor ska röra sig lååååååångsaaaaaaaaaaaaamt...
 
Efter passet! Såg faktiskt fräschare ut efteråt även om jag kände mig halvdöd... Hmm... Hur bra ska jag då inte se ut då efter ett halvmarathon? Hahaha! 

Sedan har det varit möteseftermiddag kring kommade projekt, lampinköp till pappa och mamma, Yoga och middagsfix. En stadig köttfärssås satt som en fläskläpp efter en hård dag! Jaa, jag har ju också bokat biljetter till Julgalan 14 november. Ska bli väldigt roligt!
 
Och nu blev det inte mer. Lite "Homeland" i TV-soffan kanske? Man ska ju inte överanstränga sig...
 
 
 

Korkad eller bara dumdristig?

Nu är det gjort! Jag har, tillsammans med flera lika galna medlemmar i min träningsgrupp, anmält mig till:
 
En halvmara... 21 098 meter... Hur tänkte jag? Haha!

Ja, man har tre timmar på sig och med en blandning av gång och löpning så borde man hinna. Även jag. Fast jag kan inget lova och jag gör så gott jag kan. Det räcker bra. En riktig utmaning ska det i alla fall bli och ett mål med årets träning!
 
Ikväll har jag kört ett pass med Anki och det känns just nu ganska smärtsamt i hela kroppen. Rätt åt mig va?! Haha! Nej, det var riktigt härligt att ta ut sig till max efter en heldag hos mamma och pappa där jag satt upp tavlor, monterat och satt upp lampor (bara en endaste kortslutning...), köpt skrivbord, packat upp i kontoret, strukit gardiner och annat fix. Snart, snart, snart borde det väl bli klart i lägenheten!

Nu måste jag pausa lite från uppackningen och jobba resten av veckan. Funderar starkt på att börja åka på kontoret varje dag för att fokusera bättre. Jag har ju massor på agendan men vill så gärna göra klart hos mamma och pappa. Jag går ju gärna "all in" på det jag börjat med... Borde kanske äta och träna på det sättet också? 
 
Ja, man blir aldrig färdiglärd och jag ska säkert förbanna min dumdristighet någonstans mitt på Djurgården - men just nu känns det bara som en kul grej! 
 
 
 
 

Dubbeltrubbel och enkelhet!

Har samlingsskivan "Dubbeltrubbel" med Olle Adolphsons underbara låtar snurrande på Spotify idag och det är musik som gör mig både glad och ledsen. Skönt dock att bli berörd medan man städar! Har farit runt och inte alls hunnit allt jag tänkt - men det gör ingenting. Det är bra att jag hunnit nåt'!

Vi blev bjudna på lunch av pappa och mamma idag. De idkar byteshandel på ett fint sätt; "Om ni skjutsar oss på OBS så bjuder vi?" Självklart! Det är så otroligt roligt att bara ha tio minuters körning tväs genom stan för att hjälpa dem eller bara träffas.


Coop har varit deras affär även när de bodde i Önnesmark och jag tror att det är skönt att komma till ställen där man känner sig hemma. Dessutom kan man låna rullstol och ha det ganska bekvämt.


Mamma var glad och lite fluffig i håret! Rent generellt har deras humör varit på den bästa sidan sedan de flyttade. Det blir mindre saker att oroa sig över och det märks. Imorrn ska jag dit och försöka göra klart i kontoret. Sedan borde jag ägna ett par dagar åt att sitta i mitt eget... Och jobba! Haha!


I afton har jag städat, blivit med duschdraperi i badrummet och är väldigt nöjd! Det är inget tip-top-badrum men jag har längtat efter att begränsa vattenstänket i ganska många år så nu ligger maken bra till! 

Nu händer inte så mycket mer idag. Taggar ned och tar plats i TV-soffan. Eller varför inte i duschen? Haha! Tjolahopp!


 

Skön konsert!!

Lång sovmorgon men ont i skallen och lite snuvig. Kan möjligen har blivit smittad av maken som varit "nära döden" den här veckan. Alltså förkyld... Haha! Ja, han är i högsta grad levande nu så ni behöver inte oroa er!

Idag skulle jag och Anna på eftermiddagskonsert på Nordanå med Skellefteå Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt, med komp av Mästerskapet och solister Magnus Bäcklund och Anna Sahlene. Förra årets konsert var nåt så sjukt bra så vi hade höga förväntningar.
 

Ulf Wadenbrandt - den mest energiska dirigent jag någonsin sett!


Här har han dragit igång orkestern och till höger ser ni Mikke Johansson och Tobias Kågström från Mästerskapet.


På vänster sida Andreas Grenholm och Mattias Kågström! Det här är så fina och svängiga grabbar!


Dags för solist nr 1 - Magnus Bäcklund! Och som ni ser till vänster så hade Ulf en egen liten show vid sidan om... Haha!


Solist nr 2 - Anna Sahlene! Hon är också fantastiskt bra men jag tror att hon kan ha varit lite förkyld? Kanske maken smittat? Haha! Eller så har hon bara lite hes pratröst.

Hade henne på arrangemang förra året och tycker att hon hade lägre energi idag - men som sagt, fortfarande otroligt bra! Det är bara svårt att komma in efter Magnus Bäcklund som litegrann "äger" den här konserten sedan förra året. LaGaylia hade varit en mer jämbördig medspelare. Ja, jag hoppas ni förstår hur jag menar. 
 

Magnus är en väldigt bra sångare och i de högre registren hur stark som helst! T o m Wadenbrandt ser förvånad ut. Och kvinnan i hörnet ser ut att vara inklippt... Haha! Lite märklig bild.


Men den blev bara ännu galnare ju mer jag försökte...
 

Dags för Anna igen! Ulf hade ett finger med i spelet hela tiden... 


Grabbarna ser ut att trivas!


Jodå, Mikke också!

Wadenbrandt in action! Jag tror inte att kläder är något han prioriterar. Den här smokingen såg ut att ha varit med massor med år och hade jag varit hans fru hade jag kastat den eller lagat till fodret... 
 

Men det kanske blir så när man hoppar så här...


I andra akt blev det ABBA-låtar för hela slanten och solisterna både turades om och sjöng tillsammans. Jättebra - men jag blir fort lite trött på deras låtar. Det är liksom bara för prydligt på något sätt. Det blir mer ös när det är råare rocklåtar.

Här började jag också tro att Anna hade förstorat läpparna? Inte för att jag har något med det att göra men förra året såg hon ut så här:

    


Men spela roll. Ursnygg är hon ju hela tiden! Jag vill verkligen inte låta som en negativ gnällputte. Konserten och sången var kalasbra! 


Waterloo på slutet då hela publiken stod upp! 


Otroligt skön stämning hela tiden och så härligt då ALLA sjöng med i ALLA låtar! Det är ju hur kul som helst!


Klassiskt hoppslut! 

Sammanfattning: Sjukt bra konsert igen! Om förra året var en 100-poängare med mycket Queen och Robbie Williams så var det här en 95:a. Längtar redan efter nästa år!

Tack till Anna för skjuts och sällskap! Det här var bara för roligt och vi sjöng högst! Eller jag då... Haha! Kram och tack för en fin dag! :)
 
 
 
 

Back home!

 Har varit på ett par dagars utflykt till Luleå och konferensen Lyft Näringslivet som arrangerades av Tillväxtverket, Länsstyrelsen Norrbotten, Region Västerbotten m fl. Det var avslutningen på ett projekt där man jobbat med att stärka kvinnors företagande och ett par innehållsrika dagar!
 

Start med inregistrering och lunch. Här börjar de hundratalet deltagarna ta plats.


Ingela Lekfalk var konferencier och även hon en erfaren företagare. 


Landshövding Sven-Erik Österberg hälsade välkommen och jag måste säga att det ser ut som om han har lite ryggproblem... Eller så har han köpt för stor kavaj... 


Dags att inleda talarlistan och här är det Jenny Idebro från Tillväxtverket som väntar på sin tur. 


Men det ser ut som om Jenny fick vänta länge... 


Workshops där vi fick veta mer om de projekt som genomförts och här var det musikprojektet "Du är Queen" som presenterade en av de kvinnliga musiker som det hjälpt och pushat!


Namnkunniga talare som Camilla Wagner som har en bakgrund som redaktör på Veckans Affärer. Roligast var ju att lyssna till henne, Maud Spencer och Caroline Nyström som alla tre berättade om sina resor som företagare. Alla vi andra kanske inte slutar lika framgångsrikt men det är skönt att se att det finns kvinnor som tar plats bland de stora industrijättarna!


På kvällen hann jag en sväng till Oskar och Lisa för att byta om till middagen. Skickade en bild till maken så att han skulle få se delar av sin vackra familj... Haha! Sedan iväg på hotellet igen!


Här har Åsas syster Britt och några andra Piteåkvinnor samlats för att mingla - innan minglet... Haha!


Elena Peverada och Carina Wedin - kunniga kvinnor! Elena som är italienska har lärt sin omgivning att ta komplimanger (som är ganska naturligt i Italien). När någon berömmer henne för hår eller kläder så svarar hon inte så där blygsamt svenskt som "den här gamla trasan". Nej, hon svarar "Jag vet!" Coolt!


Vi höll till på nya hotellet Clarion Sense och coolt är nog något man kan säga om belysningen där också. Kul!


Hela trapphuset!

Sedan anslöt Åsa och det är alltid roligt att umgås och peppa varandra inför våra kommande projekt! Nu har vi också fått tips om var vi kan söka pengar för att utveckla våra koncept!


Hon kom tillbaka efter ett lite tungt jobb med svår publik men tog det med fattning (och ursnygg klänning!). Bara att bita ihop och komma igen!
 
Det är mycket jävlar anamma i den här kvinnan! Haha!


Cool belysning även i restaurangen! Lite problematiskt var det dock för kvällens artist att ta plats. Hon var duktig - men när ett sjuttiotal kvinnor fått mat och ett glas vin och bara vill nätverka så är det svårt för ballader att få fokus...


Åkte sedan till Oskar och Lisa för att sova över! Bästa hotellet i Luleå och finaste kärlekarna! Så mysigt att hinna hänga lite!


Kalasfrukost i soffan med Nyhetsmorgon som underhållning är inte fy skam! Åsså alla kramar... <3

Skjutsade Oskar på jobbet (mitt emot hotellet) så jag kom faktiskt 20 minuter för tidigt! Otroligt!
 
Idag var programmet enormt späckad och Maud Spencer var den som gav mest. Hon sitter i styrelsen för Svenskt Näringsliv och leder också industriföretaget Svalson. Vi hade även sällskap på middagen och hon är inte bara smart - hon är kul också!

Dessvärre blev det väl mycket prat på förmiddagen och nästan 2, 5 timmar till första paus... Det kan få vilken intresserad åhörare som helst att somna in. Särskilt i en lokal med lågt i tak och utan fönster. Och jag tyckte att moderatorn pratade för länge både före och efter alla talare. Det kanske är konstigt att jag som är så pratsam anmärker på att andra surrar för mycket - men som moderator ska man ju låta andra få fokus.

Vi avslutade med lunch som jag åt tillsammans med Harriet Classon som avslutade konferensen (och skulle göra det på 1,5 minuter eftersom vi var så sena i programmet...). Inte proffsigt att låta folk flyga upp från möten i Stockholm och sedan dra ut på tiden så mycket att hon nästan inte fick tid alls. Hon tog dock några fler minuter och skötte sig snyggt! Man blir ju gärna lite stolt över att kunniga kvinnor från Skellefteå gör avtryck!

Jag fick lite tid över i eftermiddag och hann en sväng på stan för en fika tillsammans med den här urbegåvade ljussättaren Maria Ros Palmklint som satte ljus till Norrländsk Passion och nu också gjort La Cage aux folles på Norrbottensteatern! Måste hinna se den! http://www.norrbottensteatern.se/repertoar/hosten-2014/la-cage-aux-folles 

Men vad var då bäst med dagarna? Jo, att träffa andra kvinnliga företagare och nätverka i norrbotten som inte helt är mina hemtrakter, att få surra med Åsa och Maria och att...
 
...få träffa, umgås och ikväll gå ut och äta med de här fina ungdomarna! Alltid mycket värme och kärlek i både hjärtat och bagaget när jag lämnar Luleå! Tack för hotellvistelsen fina Oskar och Lisa! Jag kommer tillbaka! <3
 
 
 
 
 

Spenderbyxor, rom och glada föräldrar!

Idag har plånboken glappat som en abbarkäft - jag behövde nämligen köpa både telefon och kamera... Maken frågade om jag hade spenderbyxorna på och jag tittade ner på mina mjukisbyxor och svarade "förmodligen"! De är dessutom väldigt rymliga... Haha! Men kanske inte nu längre...


Nej, jag hade inget val eftersom mina tekniska hjälpmedel börjat rasa ihop och jag kan inte klara mig utan varken det ena eller andra. Kameran blev en exakt likadan som jag haft men till ett betydigt bättre pris. En del saker blir ju bara billigare! Telefonen blev inte nya iPhone 6 men jag är lika glad ändå!

Spenderbyxor... Ett bortglömt uttryck som jag var tvungen att kolla upp: Uttrycket spenderbyxorna går tillbaka till tyskans ”spendierbüchsen, spendierhosen”. Även verbet ”spendera” kommer ifrån det tyska verbet ”spendieren” (att bjuda på något, att betala för något som en annan får). Talessättet taga fram spenderbyxorna är ifrån det tyska idiomet ”die spendierhosen anziehen”. Så nu vet ni!

Jag hade nog samma byxor på mig i förrgår när Maggan hörde av sig och frågade om jag var intresserad av löjrom från Kalix... Då kan man bara svara jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Igår fick vi dessutom kalasbra hemleverans av Tomas så det blev ett perfekt teamwork! Tack till er båda! :)

När barnen var små hade vi en bekant med kontakter i Kalix som hämtade ett par kilo åt oss varje höst. Nu var det många år sedan vi hade chansen och den här löjrommen är bland det godaste som finns! Har testat att köpa på affären men den är inte i närheten... 


Igår åt vi därför en gammal god rätt som också barnen känner väl igen:


Fylld bakpotatis med ost, skinka, löjrom, rödlök och crème fraiche! Det här har vi inte ätit på evigheter men det var precis lika gott som förr!

Emilia älskade det här som barn och blev snabbt väldigt förtjust i "det orangea"... När dagispersonalen frågade vad familjen åt på helgerna så var det ingen som fattade vad hon menade. De föreslog, apelsiner, ketchup och annat rödaktigt... Hon blev ganska upprörd (fiiiina E!) och sedan glad när vi förklarade. Kanske inte så vanligt att 3-åringar gillar löjrom...


Nu är vi dock rika med de här guldburkarna i frysen! Ska spara till Emilia... <3
Ja, till Oskar också - om du nu börjat gilla löjrom?

Hade en oerhört effektiv och lång jobbdag igår med massor av pappersarbete och planering inför kommande projekt. Tog en paus för välbehövlig yoga och sedan var det bara att fortsätta! Idag har jag också varit igång och tog även en tur till kontoret där jag håller på att flytta om lite eftersom jag fick tag i mer möbler. Missade dock kvällens träning eftersom jag åkte till pappa och mamma en sväng för att sätta upp lampor jag hade köpt. 

Det är så roligt att komma dit och de trivs verkligen! Nu har jag både monterat elkontakter, dragit om sladdar och satt upp både den här kökslampan och en annan jag hade köpt. Här hälsar de till alla övriga barn och var i full gång med att skriva flyttkort! 

Måste försöka hinna vara där i helgen och göra klart kontoret mm. Det är ju roligt att göra fint och de säger själva att de borde ha flyttat för 10 år sedan om de hade vetat att de skulle få det så här bra! Kul! Mamma har också tagit en promenad idag och jag var väl lite rädd att hon inte skulle hitta hem... Men hon svarade att hon följde husnumren till 100 och sedan vände hon och gick tillbaka. Det mesta ordnar sig alldeles utmärkt och de får massor med besök av barn och barnbarn när de nu bor så nära till. Bara vinster!

Imorrn får jag en liknande vinst då jag åker på konferens i Luleå i två dagar och får sova över hos Oskar och Lisa! Ska passa på att äta middag med dem också på fredag och kanske stanna på en konsert. Livet är bara för underbart! 

 

 

 


RSS 2.0