Kärlek och jobb!

Den här dagen började med värme och glädje och det har faktiskt hållit i sig hela dan'! Så härligt! En del av den positiva kraften kommer från sonen - det är jag övertygad om! - och en del säkert från att många saker faller på plats.

Det enda som skulle ha påverkat mig negativt idag var det "brak" jag hörde från en obestämbar plats i huset. Jag var övertygad om att katterna rivit ned något men jag gick runt och hittade ingenting - förrän jag kom in i sovrummet. Först tyckte jag att allt såg ut som vanligt men...


Lampan hade ramlat ned! Rakt på den bänk som står över sängen! Haha! Ja, man måste ju skratta eftersom det såg ut som om någon bara lyft ned den. Den verkar heller inte ha tagit skada och är nu upphängd i ny krok av händige herrn i huset! Tack!

I övrigt har jag jobbat med annonser, inbjudningar och annat. En del avverkat och annat återstår - men det är ju en dag imorrn också! I eftermiddag/kväll har vi också repat några timmar vilket var både givande och roligt! Ett nytt medley har fått plats i föreställningen så det blev genomgång av sång och stämmor vid flygeln!


Vi har ju världens bästa Kågis! Allt blir musikaliskt, roligt och lustfyllt! Sedan är det ju otroligt kul att sjunga tillsammans! Men vi hann också med en del sketcher och det känns som om vi börjar hitta rätt!

Nu sitter jag hemma och ska ta tag i mitt "Wordfeudande"... haha! Det har ju varit lite paus idag och jag har en del matcher igång... Sedan inväntar jag också en ung man som ska börja sälja en dammsugare med vattenrening och behöver några hem att praktisera i. Därför ska han komma hit och rengöra en matta. Vi har valt den stora, runda i sonens rum som är den värsta i huset. Ska bli intressant att se!

Tjolahopp!


Kärlek och kakor!

Somnade med värme i hjärtat och vaknar med samma kärlek! Sonen lade ju igår ut sin spartanska men ändå helt underbara inspening av en cover på "Thrown right at me" av "Tallest man on earth". Jag har nu spelat den ett antal gånger och blir bara så glad! Tack också för alla underbara kommentarer på FB! Det finns så mycket kärlek här i världen! :)

Jag vet inte hur man lägger upp filmer på bloggen men som ni ser så ligger den på Youtube. Gå in och lyssna! Alla behöver lite gädje så här på måndan'!


Oskar Lindgren - Thrown right at me (Cover)
www.youtube.com
Cover på Tallest man on earth. Spartansk inspelning med iPad.

Jag har ju också lovat att lägga ut receptet på "Dumlekakorna" som min svägerska Berith bakat! Hon är "femdjävlig" på bakning men säger att det här är enkelt. Och att de är goda kan jag intyga!!!

Dumlekakor
200 gr smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Rulla ca 20 bollar o lägg i folieformar.
Stoppa ner en ½ dumlegodis i varje "boll".
Grädda 12 min i ca 175 grader.
Ta ut kakorna och lägg en Nobless på varje kaka.

Gottgottigottgott:)

Julgalet
Nu är det bara hur kul som helst! Premiären i Piteå 111111 är helt utsåld och föreställning nr 2 är också väldigt bokad. Enligt Turistyrån där brukar inte Piteborna vara så tidiga med sina bokningar så de var lite förvånade. Vi är dock desto gladare! :) Och Christinasalen är faktiskt större än Nordanå!

Det bokar på otroligt mycket även här i Skellefteå och man känner att en sten faller från lillhjärtat! Det här kommer nog att gå det också! Mycket kärlek till alla er som köpt biljetter! Vill ni ha bra platser så är det Torsdagarna 24/11 och 1/12 som har bästa tillgången!

Nu ska jag samla ihop mig och lyssna på låten en gång till! :) Ha en fin dag!

Maaaaat...

Jodå, det blev både mat och främmande av bästa syrran med familj! Jag vet att det finns de som irriterar sig på formuleringen "bästa" men det skiter jag i! Jag använder den i alla fall! :) Och Malin är min bästa syster! Så det så!

Hur som helst lagade jag fylld köttfärslimpa med rostade rotsaker och ädelostsås! Det slog faktiskt gårdagen med hästlängder! Jag blev i alla fall så mätt att jag numera kan rulla lite lätt framåt... Och det behövs eftersom jag ska ta sikte på kontoret och jobba ett par timmar!

Det var så kul att träffa familjen! Vi har inte umgåtts på ett par veckor så jag hade många kramar innestående! Och det söta barnet hann bara komma in i köket innan hon hittade den låda med pusselklossar som jag hade köpt! De har näsa för leksaker!


Glad My och klossar med Bamsemotiv! Hon är nog för liten för att lägga pussel med dem ännu men man kan ju alltid bygga!


Högt! Och med sig hade hon naturligtvis favoritråttorna! Lite äckliga gosedjur men vad gör man? Det är ju hon som bestämt sig för att de är både söta och fina!


Pass på!


Men när det rasat är det bara att börja om!


Och under tiden fick jag hjälp av Mannen, Myten, Miraklet, Martin med att få tillbaka mina kontakter i telefonen! Tack, tack, tack! Du är en pärla! Nu har jag lite dubletter av en del men har fått tillbaka telefonnumren och det är hur "värt" som helst!

En trevlig afton där jag fick idel matnyttigheter! Både i magen och i telefonen! Malin skulle försöka göra reklam för röststyrningen men råkade säga: "Nu kan du även skicka sms!" Jaha... Jag var inte särksilt imponerad eftersom jag kunnat det tidigare men till slut kom det fram att jag nu ska kunna säga det jag vill skriva. Teknikens vägar är outgrundliga! Haha!

Nu lite jobb och kanske också lite TV!

Vinter...

Att skruva tillbaka klockan en timme passar en sjusovare som jag! Äntligen var jag uppe i någorlunda tid! Men dagen har ändå rullat på och inte har det blivit särskilt mycket gjort. Men det gör ingenting... Eller? Jag borde ha avverkat en massa saker men jag är bara hur trött som helst! Ska plugga lite text och göra några små jobbgrejor senare men nu räcker orken kanske bara till att åka och handla!

Jag måste nog matshoppa eftersom djuren i huset saknar kattmat och det håller inte särskilt länge. Jag har också bjudit hem syrran med familj på en enkel middag och den måste kanske både handlas och lagas! Ser i alla fall fram emot bättre mat än den vi fick igår! Det låter kanske snobbigt men maten var ingen höjdare!


Gårdagens renstek. Inte så kul... Ska det verkligen vara så svårt att laga läcker mat till 350 pers? Den måste gå göra roligare än så här. Nu ska jag ju inte göra så många portioner idag - men den här typen av mat har man ätit många gånger när man jobbat och man blir inte jätteimponerad...

Om det blir någon mat vet man egentligen inte. Jag har tolv matcher av "Wordfeud" som pockar på uppmärksamhet! Haha! Måste nog begränsa mig lite! :)

Swooosch....

Ja, så säger min nya telefon när den skickar iväg ett meddelande och tack vare den har den här dagen också försvunnit med samma hastighet! Och den största anledningen till det heter "Wordfeud"! Jädrar vad biten man blir! Men lite jobb har det också blivit! :) Man måste ju förena nytta med nöje även på lördagar om man är i den här branschen!

Efter sovmorgon och lite spelande (eller kanske ganska mycket) så träffades jag och Åsa på Folkparken där vi riggade lite ljud och gjorde soundcheck inför kvällens Jubilarfest där alla som jobbat 25 år inom kommunen skulle firas ordentligt! Vi var väl kanske inte jättesugna på att jobba men det blev väldigt lyckat och uppskattat! Det är egentligen alltid mest gruvsamt innan man ska iväg. När man väl är på plats är man 100% där! Ja, förutom "Wordfeud" då... haha!


Vi hann t o m iväg på macken för att köpa batterier och där serverades också det goda kaffet! Det kunde vi inte motstå! Bullen är bara dekoration... haha!


Sedan tillbaka igen för att byta om! Det är faktiskt väldigt roligt att också få vara lite fin till en början! Sedan tar ju figurerna gärna över...


Vi laddade med att spåna idéer till julshowen och dricka "bubbel"!


Fullsatt på Folkparken med en utbyggd scen för våra underhållningsinslag! Publiken var verkligen med på noterna och det blev härlig stämning! Kul!

Nu är jag hemma igen efter nästan sju timmar. Jo, det tar tid även om man bara befinner sig på scenen någon timme! Vi gjorde tre olika pass och kände oss väldigt nöjda med gensvaret. Tack ska ni ha för en trevlig kväll! Nu ska jag sjunka ner i soffan och fundera på lite nya ord... :)

Vilken dag!

Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja... Det har varit en händelserik dag med mycket nya upplevelser! En del lite stressande och andra avkopplande! Jag började med att hämta telefonen och det tog ju sin rundliga tid! Det var tur att jag fick god hjälp!


Killarna på Car Com är helt suveräna och Per tog sig verkligen tid med mig! Inte lätt att förstå allt när man byter system! Min gamla telefon har ju varit "a pain in the ass" och var det även idag eftersom det inte gick att synkronisera kontakterna efter många försök. Nu har jag alla mailadresser kvar men inga telefonnummer... Det gjorde mig ohyggligt stressad och detta pysslande tog hela eftermiddagen! Blä!

Jag tror säkert att telefonen kommer att bli jättebra men jag är inte helt såld ännu eftersom jag inte kan allt och det är lite frustrerande... För att inte säga mycket! Som tur var fick vi annat att tänka på eftersom vi efter middagen åkte direkt till Luleå för att plocka upp Oskar och gå på konsert! Det var nog precis vad jag behövde! Vägen dit och hem var väl inte så jätterolig eftersom det har hällregnade hela tiden men vad gjorde det?


Strax före halv åtta var vi på plats i Luleås fantastiska "Kulturens Hus" ännu en gång! Nu i Stora salen som tar ca 1000 personer! Och det blev proppfullt! Oskar skämtade om att det var många i vår ålder som hade kommit. "Mycket dinosaurier..." Vad menade han med det? Haha!


Men gubbarna som äntrade scenen var ju inte heller helt unga... Eldkvarn - nu 40 år som band! Imponerande!


Inlevelsen var det dock inget fel på! Inget slentrianmässigt "avrivande" av låtar! Här ser ni bröderna Carla och Plura Jonsson "in action"!


Till höger om Plura står basisten Tony Thorén och det var dessa tre grabbar som bildade bandet i Norrköping 1971!


Och konserten var bara hur bra som helst! Visst har de blivit äldre och inte stod vi heller och hoppade (som jag har gjort på en konsert i min ungdom) men låtarna och texterna är fantastiskt bra!


I slutet kom också ljudteknikern in och spelade trumpet! Ett skönt gäng och sååå bra musik! Vi var lyckliga när vi gick ut! Tack, tack, tack för allt! Roligt var det också att de inte lämnade scenen när konserten var slut. Det blev stående ovationer och stora applådåskor och Plura tillkännagav att de numera aldrig går av scenen. Det skulle bli för jobbigt att komma in igen... haha! Så därför fick vi tre låtar till och det säger man inte nej till!


En fantastiskt trevlig kväll som ju förgylldes extra av att vi njöt lika mycket alla tre! Så kul att vi gillar samma musik och kan göra så här roliga saker tillsammans! Tack för en superkväll Oskar! :)


I vimlet efteråt träffade vi min gamla kurskompis Anita Klockare och hennes man Tommy (som inte ville vara med på bild...). Kul!


Maken och sonen spanade in bordet med tröjor, skivor, böcker och annat som såldes. Och eftersom vi saknade ett par låtar under konserten (främst "3:ans spårvagn") så köpte vi en samling med fyra skivor. Det blev fullt ös i bilen på vägen hem! Hemma finns de mest på vinyl!


Och hela bandet kom också ut efter konserten för att signera! Vilka lirare! Jag fattar inte att de orkade!


Men man kunde ju se att även de var trötta efter att ha gett allt! :)


Här står också min gamla gymnasiekompis Anette och hennes man Anders i kön för att signera kokböcker! Plura kan ju allt! Hans mellansnack under konserten var också kul där vi bl a fick lite snack om "Så mycket bättre" och en skön beskrivning av Lasse Berghagen!


Efter konserten svängde vi förbi muséet där de nu har en projicerad ljusshow på väggen! Fantastiskt! Många av husen i centrala stan är upplysta på olika sätt och Luleå är förbaskat bra på att synas! Lyset är på överallt och de sticker ut! Det gjorde däremot inte det kolsvarta Morö Backe när vi kom hem... Luleå är verkligen bra på att ta för sig! Men så fick de ju också en enorm etablering i och med Facebooks satsning där (Bra jobbat Anders Granberg!)! Har vi fått något sådant till Skellefteå? Nja... Vi tänder ju inte ens lamporna!


Nu börjar klockan vara mycket och det är dags att krypa ned i sängen! Glad är jag i alla fall att ha kvar det här signerade albumet! Nu blir det mer Eldkvarn framöver!

Godnatt alla vänner och tack för en fin dag!

Äntligen?

Har fått besked om att jag nu, idag, om en stund, denna fredag får hämta min iPhone 4s! Ja, jag borde väl vara superlycklig eftersom jag aldrig ägt en sådan telefon men jag vet ju heller inte vad jag har längtat efter så jag sparar lyckokänslorna till lite senare!


Så här ska den nya alltså se ut. Inte för att jag kan se någon skillnad... haha!

Det enda jag egentligen förväntar mig är att kunna använda internet överallt, utan att betala något extra för uppkoppling, och att jag får en telefon som inte slår av sig själv fyra gånger/dag! Så ni förstår ju att jag med all sannolikhet kommer att bli väldigt nöjd! :)

Annars är det bra! Sov läääänge och njuter av att fortfarande sitta i nattskjortan! En kortare kris uppstod imorse när jag trodde att kaffet var slut men problemet är löst då jag hittade ett extra paket i förrådet! Sådana saker kan förstöra en ledig dag och det är just vad jag har idag! Jag behöver inte tänka på ett smack! Eller kanske lite. Jag och Åsa ska ju jobba igen imorrn så jag måste tänka över mina egna inslag men det är också allt.

Nej, mera kaffe och hämtning av telefon!

Jodå!

Det blev en bra dag med mycket och roligt jobb! Vi har hunnit kolla kostym, gått igenom scenerier, ett par nya sketchidéer, träffat ljussättaren och naturligtvis repat! Mycket effektivt och ännu mer tillfredsställande! Tack kamrater! Ni är bäst! :)

Åsa hann också åka iväg för att köpa kanongod lunchpasta från Guldfisken! Och när vi ätit oss mätta avslöjade hon att det även följde med en påse Juleskum! Jubel!!!


Jag och Åsa var naturligtvis först på påsen men Kågis kände suget...


Kanske bara en liten slick? Åsas vindögda uppsyn borde egentligen ha avskräckt! Haha!


Men han fortsatte! Frågan är bara hur Åsa hann trycka in fler under tiden?


Efter juleskum och bildserie skrattar man också gott! Socker är verkligen en kick! :) Det enda felet på den där påsen var att den var för liten... Men det kommer fler repdagar!

Nu väntar eget textarbete under helgen. Vi ska ju lära oss allt också! Dessutom blir det pappersarbete och jobb på lördag. Jag hann tänka att morgondagen ändå innebär en lugn kväll i soffan men då kom jag på att vi ju ska till Luleå för att se "Eldkvarn" tillsammans med Oskar! Så kul! Bäst att ta sovmorgon imorrn så att man orkar! Nu ska jag inte göra ett smack! Tjingeling!

Morrn...

Idag hade jag kunnat sova läääääääänge... När jag tittar på telefonen, efter att ha snoozat ett tag, och ser texten på alarmet "Skjut för att stänga" så tänker jag bara "Shoot to kill"! Men, men, nu är jag i alla fall igång och det ska bli en bra dag även idag! Så känns det i alla fall! Även om jag just nu är lite trött...

Men här kommer i alla fall lite morgonglädje! Samma dag som jag så energiskt närmat mig kändisen Johnny Logan så åkte jag och Mats på kemtvätten för att (äntligen) returnera lånad kostym till teatern. Där var jag fortfarande lite generad och berättade därför om min brist på farstu. Tror ni inte att Carola som jobbar där hade gjort samma sak - fast med Mats! Hon blev triggad av sina barn (tror jag) som sa att hon inte skulle våga hälsa på honom men hon gjorde det! Och nu tyckte vi att även hon skulle få en bild tillsammans med sin idol!


Excuse me Mr Bohman! Can I take your picture? Haha! Fina blev de i alla fall!

Ja, man blir lite glad! Och det ska jag fortsätta att vara hela dan'! Nu frukost och jobb!


Förlåt!

En riktigt, riktigt bra jobbdag med möten, repetitioner och många mysiga människor! Men det är efter en sån här dag när jag känner mig hyfsat lugn och nöjd som jag får ångest över hur jag uppför mig när jag är som mest uppjagad! Jag är en negativ, och argsint skitstövel när jag blir stressad! Ja, ni kanske tror att jag hittar på men det är helt sant! Fråga människor i min närhet... Eller så vet ni precis hur det är. Det kanske bara är jag som upptäcker det för sent...

Hur som helst vill jag be alla om ursäkt om jag på något sätt sårat er eller betett mig illa! Jag menar absolut ingenting illa och är nog mest arg på mig själv! Jag har ju svårt att släppa kontrollen i vanliga fall och när jag blir stressad blir det ännu värre! Mitt kontrollbehov bara ökar trots att jag hellre skulle delegera! Nu är jag dock mer på min vakt och inser att jag måste ta mig tid till avslappning och nedvarvning. Annars går jag under. Och där kommer jag att vara oerhört ensam... Så till alla er som kommit i min väg de senaste dagarna: Förlåt!

Till jul får jag väl önska mig lägre prestationskrav och ett jämnare humör! Haha! Ja, det är tur att man ibland kan skratta åt eländet! Det var länge sedan jag kände den här stressen men nu har det varit en period med mycket jobb och kanske också en oro både över att bli klara och att sälja biljetter. Man vill ju göra ett bra jobb! Nu verkar allt gå åt rätt håll och det kanske också är därför det börjar släppa. Men det innebär också ett uppvaknande där jag inser att jag inte alltid är så trevlig...

Men bättring kommer och efter den här dagen känns det i alla fall mycket lugnare! Det är tur att jag får omge mig med människor som jag verkligen trivs med och tycker om! Ni är ovärderliga!


Vi började med ett lunchmöte med Mie på Food! Det är verkligen mycket "girlpower" bakom den här produktionen och det känns bra! Maten och servicen kommer ett bli suverän!


Sedan fortsatte vi på Nordanå med att titta över antalet sitt- och ståplatser i foajén! Man måste ju ha någonstans att ta vägen när man fått mat och dryck! Det kommer att bli ett härligt mingel! "Dans i Novembermörkret" förberedde precis sin presskonferens och jag tror att Mie och Åsa skulle ha platsat som dansare! Eller hur?


Därefter ett möte på Folkparken och direkt vidare till Turistbyrån för att träffa dem om biljettförsäljningen. Och här gjorde Åsa en perfekt fickparkering i farten!


Efter ett par timmars repetitioner åkte vi för att införskaffa lite middag på ICA! Här har Åsa träffat några paket kakor som hon pratar med. Hur kan man döpa kakor till Chokladterapi? Fast det kanske är dessa jag borde ha ätit när jag har varit som värst?


Nu lyckades vi ta oss förbi och handlade istället av tacobuffén! Och att vi klarade oss utan att köpa godsaker berodde nog på att vi efter maten här hemma fick äta en av Beriths underbara Dumlekakor! Gött! Nu känns det inte bara bättre utan riktigt bra!

Ha en bra kväll alla!

Positiv!

Det gäller att komma ihåg att livet ändå är ganska "gött"! Det glömmer åtminstone jag ibland när jag är trött och stressad! Men små saker som funkar kan räcka för att man ska se saker ganska positivt!

En sådan småsak är t ex att vi har haft problem med digitalboxen som hängt sig och inte velat funka som den ska. Måndag kväll mailar maken ett par frågor om varför den beter sig som den gör. Tisdag förmiddag ringer det en trevlig ung man som tar sig tid att tillsammans med mig programmera om den och nu funkar den klockrent igen! Det är väl otroligt i dessa tider när man bara tänker "väntetider i telefonköer" om man ska göra en felanmälan?

Igår kväll kommer det ett meddelande på Facebook från en kvinna jag inte känner (tror jag) om att hon gillar det jag gör och att hon hoppas jag ska fortsätta! Så glad jag blev!

Sedan fick jag en TV-kväll i soffan som jag inte haft på länge. Och jag fick t o m med mig ett inredningstips! En småsak men ändå ganska fint:


Stoppa frukten i en vas! Ja, den borde ha varit "vidare" men det blev en kul detalj! Fjärrkontrollen i bakgrunden ingår ej i tipset... haha! Nu gäller det väl bara att antingen köpa en större vas eller mindre storlek på frukten...

Manuset blev också utskrivet! Vi har jobbat som attan de senaste dagarna med alla förberedelser och nu har vi äntligen det manus som vi känner oss tillfreds med! Än så länge i alla fall...haha! Det är mycket som har fallit på plats och jag ska nu bara duscha och plugga lite text innan det är dags att köra igång dagens jobb! Åsa är på ingående och vi ska träffa Food, åka och kolla en scen för ett kommande jobb, göra ett besök på teatern för att låna ett par saker och slutligen dra igenom hela föreställningen! En bra dag!

Har också hunnit prata med en god vän som ska göra en behandlig på lasarettet idag. Håller tummarna för att allt ska gå bra och att vi ska få "tillbaka" en bästis! Stora kramar kommer även här från bloggen!

Sooool!

Ja, det blev en lång förmiddag och helt plötsligt var det dags för lunch. Klockan går fort när man är sysselsatt! Jag skulle ju iväg för att äta med Med och kände mig lite lagom mosig p g a min tidiga uppstigning. Men när jag öppnade dörren fick jag se:


Solen! Oj, så glad man blir när den lyser så här starkt! Lovely!

Och det blev en jättetrevlig lunch! Vi strosade iväg på Nordanå och det var faktiskt riktigt skönt att inte behöva stressa. Jag skulle nog behöva gå lite långsamma promenader i solen då och då! :) Mycket prat och och god mat! Det är ju kul att träffa någon annan och byta samtalsämne när man är mitt uppe i ett projekt! Även om man älskar dem man jobbar med!

Jag fick i alla fall rensa hjärnan och gick därefter en sväng på teatern för att prata med lite olika personer. Kul! Åkte sedan för att beställa matta, hämta lite saker på kontoret och när jag sent omsider kom hem var jag helt borta av trötthet... En powernap fick det bli och jag var orolig över att jag skulle sova för länge men efter en stund bankade grannflickorna på dörren för att släppa in katten så det blev en lagom lång tupplur!

Jag fick i alla fall tillbaka en massa energi så efter att ha lagat raggmunkar och bacon började jag också städa så nu ser det inte så tokigt ut här inne! Du kan komma imorrn Åsa! Du slipper skotta dig in! Haha! Nu ska jag kolla mailen, skriva ut manus och sedan bara se TV! Tisdagar är det "Äntligen hemma" och "House"! Nice!

PS. Ni som funderat på att köpa Johan Theorins "Sankta Psyko" - gör er inte det besväret! Jag som brukar läsa ut en bok på ett par dagar harvar fortfarande på och ändå återstår en fjärdel... Inte bra! Inte alls samma klass som hans tidigare! Så nu vet ni! Ha en bra kväll och läs något annat!

DS. Ska försöka hitta receptet på Dumlekakorna! Om inte så får jag be Berith maila över! De är försvinnande goda! :)


Skamgräns...

Nej, jag gillar inte att stiga upp före klockan sex! Det finns en skamgräns som nog går vid åttatiden - för mig alltså! Men nu vaknade jag före fem och på den vägen är det. Alltså har jag hunnit massor på morgonen! Alltid något! :) Ja, ni tycker kanske att jag sover länge på förmiddagarna men jag jobbar ju nästan alltid på kvällen. Man har olika uppdrag helt enkelt!

Jag har gjort kostymlista, skrivit färdigt min sketch, petat i manus, bokat lokaler, listat saker som ska göras under dagen och letat fram både tomtesäcken och jul-kyrkan som ska få vara med i föreställningen. Det känns liiiiite tidigt att gräva i julsakerna men måste man så måste man...

Nu blir det pappersjobb, mera kaffe och möjligen lite städning innan dagen tar slut! Ser fram emot en trevlig lunch också som idag ska avnjutas tillsammans med teaterchefen! Vem vet, vi kanske får lite nya idéer?

  Ha en fin dag alla människor!


Reklamfilm!

Och nu är äntligen filmen ute! På Youtube och snart på vår hemsida http://mensnight.se/julshow/index.html !!! Jag, mitt nöt, skrev ju först fel adress... mensnight.se funkar också bra!

Länken till Youtube kommer här: http://www.youtube.com/watch?v=Ls0aUJJa-nA

Nu finns vi väl på riktigt va? Haha!


Aldrig klar...

Jodå, det blev en hel del gjort idag! Planritning över scenografin, ritning på ett par delar som ska tillverkas, manusgenomgång för sammanfattning, informations-material till en kund som vill bjuda personalen, logotypefix och slutligen har vi godkänt och skrattat åt reklamfilmen! Jag hoppas den duger! Bra dag, men det känns ändå som om jag aldrig blir klar...

Nu försöker jag skriva om en sketch och göra sista ändringarna innan jag skickar ut manus igen till alla inblandade! Det måste ju i alla fall bli klart om vi ska bli klara! Haha! Ja, det är bara små ändringar kvar men man vill ju vara nöjd också. Och det återstår en hel del annat på att-göra-listan. Imorrn ska jag åka och beställa matta, skicka inbjudningar och se över min egen kostymlista så att jag har allt som behövs. Helt plötsligt är vi framme vid premiär! Det går fort nu! Men jag känner mig ändå inte lika stressad. Det är bra med dagar då man faktiskt får pricka av saker man har gjort.

Och sedan tog jag en bra matpaus! Hade tänkt laga god middag igår men det blev inte av så varför inte förgylla en måndag?


Älgfilé, kyftpotatis och rödvinssås! Inte helt fel även om köttet nästan blev för överstekt... Ja, man ska inte springa mellan datorn och spisen när man steker filé... Men gott var det!

Nu blir det lite TV-tittande innan jag återgår till näringarna! Ha en bra kväll!

Träningsvärk?

Nej, jag känner inte av den särskilt mycket. Kommer nog imorrn! Eller så har hela skiten satt sig i huvudet eftersom jag vaknade med en förkyyyyylning! Blä! Nej, det går nog också över men jag är seg och tät i skallen och det är svårt att komma igång! Måste ha blivit smittad av maken.

Ska dock iväg för att kika på den färdiga reklamfilmen som ska börja gå på onsdag! Det blir kul att se! Och ni som tittar på 4:an och 7:an på TV får nog också stå ut med den ett par veckor! Grattis eller Sorry! Haha!

Vaknade tidigt med massor av saker snurrande i huvudet men lyckades som tur var somna om. Och då blev det som brukligt ordentligt! Halv elva! Ja, va fanken. Jag får väl jobba till midnatt istället! När man har ett jobb som mitt är ju arbetet alltid där man själv är. Bra när man har mycket att göra men också dåligt eftersom man aldrig blir ledig... Huvudet har man ju alltid med sig! Jag har en lite för ambitiös inställning till jobb ibland men så är jag ju också, som min kollega skämtsamt brukar säga, en mycket sjuuuk människa! Haha!

Hur som helst står resterna av gårdagens trädprojekt kvar på tomten och ser lite övergivet ut! Men det kommer en vår även för dig! Och att det är höst får man nog bara acceptera! Jag gick en runda på tomten och det sitter något enstaka löv kvar men annars är det mest bara en väntan på snön.


Lav (eller är det mossa?) på grenarna och ett ensamt löv...


Numera singel?


Lav älskar tydligen björk... They lav it!


Själv älskar jag min svägerska som skickade två burkar underbart goda Dumlekakor till mig!!! Så fantastiskt! Jag åt två direkt och nu känner jag att det snart är eftermiddagsfika igen... haha! Tack Berith! Du är för söt!


Nej, nu lämnar jag hösten, löven, laven, spindelnäten och sätter igång med lite konstruktivt arbete! Ha en bra dag!

Inga armar kvar...

Oj, oj, oj... nu kommer jag att få träningvärk imorrn! Och då förstår ni kanske att jag inte valde att måla naglarna... Nej, jag klädde mig och gick ut med bågsågen! Det är ju ett verktyg jag inte använder varje dag...


Har irriterat mig på den här Pilen ett antal veckor! Den växer hur krokigt som helst och måste få en nystart! Men grenarna har blivit tjocka och satt också så högt upp att jag hela tiden fick såga ovanför huvudet. Därav den nuvarande bristen på armar...


Nu är den ful som fanken, garanterat felaktigt "beskuren" men "kortklippt"! Och jag är "lämmen" men nöjd! Har t o m burit bort allt ris och krattat gräsmattan innan jag nu gav upp! Bra jobbat Monica! Det gäller att hålla upp sig själv trots att det inte blev så snyggt! Haha!

Ja, jag hade ju kunnat göra det här tillsammans med maken när han frågade igår men då var jag för trött för att ens tänka tanken! Nu får han istället detta som en liten överraskning när han kommer hem! Det var faktiskt också skönt att vara ensam en stund, harva på med praktiska saker och fundera lite över livet. Känner mig inte riktigt harmonisk och då behöver jag lite "egen tid"!

Ibland tänker jag kanske onödigt mycket men det är fortfarande reaktioner hos mig själv som jag måste analysera. Vad är det som gör att jag "stör mig" på vissa saker? Och vad kan jag själv göra för att undvika detta? Hur ska jag bäst välja det som är bäst för mig? Men det är definitivt tankar som kräver ett helt eget blogginlägg! I'll be back!

Sportkväll!

Ja, det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och goda vänner! Och av någon anledning också väldigt mycket sport! Men jag måste ju börja med det sötaste:


Wilma! Igår fyllde hon sex månader och är ju bara hur fin som helst! Här ser vi slutet på hockeyn och hon verkar redan lite less...


Marika försökte intressera henne för matchen men det gick väl sådär...


Nej, bättre att lägga sig! Jag tror att hon såg att Linköping ändå skulle vinna... Jag frågade inte men hon kanske bara är en medgångssupporter? Som jag då! Haha! Eller så förstod hon att vi också skulle kika på travet! Hur som helst blev det tyvärr förlust i hockeyn men sex rätt på travet! Ja, det låter bra men med femmorna gav det bara 573:-. Alltid något, men någon långresa kommer vi oss inte iväg på i första taget! Eller räknas Piteå?


Därefter blev det mat!!! Oj, så gott! En smarrig fläskfilégryta med god sallad, gelé, Anders "hembakta" bröd och Chèvrepotatis! Jag åt om vanligt för mycket och är fortfarande mätt! Den där potatisen gick inte av för hackor och kommer absolut att bli något jag ska göra hemma!


Skönt att sitta en stund efter maten! Men som ni ser i bakgrunden jobbade Carina på i köket och snart kom det kaffe, glass och varma hjortron! Jodå, jag åt av det också! För mycket igen! Haha! Supergod middag! Tack snälla för all god mat och för att vi fick komma!


Sedan blev det av någon anledning sittning i soffan igen! Kan det bero på att ingen orkade röra sig? Per-Erik gjorde reklam för bästa kör-drinken och vi började se fotboll! Eftersom dottern i huset befann sig på Camp Nou för att se Barcelona ta emot Sevilla ville vi ju också kika! Alla var nöjda! Ja, kanske alla utom Wilma...


Men hallå! Måste ni ser mer sport? Den där Messi är väl ändå inte så märkvärdig...

 
Bättre att ta en rejäl titt på kameran! Haha! Men Wilma, man ska ju aldrig röra objektivet...

Det blev en spännande match, tveksam straff, onödigt bråkigt uppror i Sevilla, flera röda kort och tyvärr en miss av Messi! Oavgjort! Så den sportiga kvällen slutade alltså med ett resultat av varje. Rättvist? Nja...

Hur som helst blev det en väldigt trevlig kväll! Tusen tack till värdarna och sällskapet! Nu ska jag försöka komma mig igång och funderar skarpt på vad jag ska ägna den här söndagen åt. Det kommer att bli några timmars jobb men innan dess väljer jag mellan att måla naglarna eller att gå ut och såga ned ett träd...

Hantverkare sökes!!!

Du som känner en händig människa i Göteborg som kan tapetsera (i första hand) och kanske även lägga golv (i andra hand) - hör av dig till undertecknad som nu är bulvan till världens bästa dotter som inte har världens bästa tålamod! Jag är övertygad om att hon skulle kunna lära sig detta men efter två problemvåder låter det inte som om läget är det bästa på Västkusten... Det är inte lätt när man aldrig har gjort det!

Jag vill vara där! Jag är ju jättebra på att tapetsera och tycker t o m att det är kul men, men, men jag har inte tid nu. Om det här hade varit 15 november så hade det funkat. Eller t o m 15 december. Men inte nu. Jag går ju igång på det mesta och har även kollat flygbiljetter men jag säger det igen (till mig själv): Jag har inte tid just nu. Måste försöka hjälpa henne att hitta en kontakt i Göteborg som kan rycka in!


Hade annars varit helt perfekt att åka tillsammans med min partner i renoveringsbranschen! Han är lysande! Bra på målning, byggen och golv! Själv är jag mest som en tapet! D v s uppåt väggarna...


Annars hade vi kanske kunnat åstadkomma en ansiktslyftning!

Så! Hör av er med tips! Alla seriösa förslag emottages å det tacksammaste! :) Skriv en kommentar eller skicka mail till monica.lindgren@brhenrys.com

Klassiker!

Nu har jag varit igång några timmar och bara gjort saker som varit riktigt trevliga! Saker och ting blir gärna roligare om man har tid för dem! Det betyder alltså att jag både helg- och veckohandlat (eftersom jag inte hann med veckohandlingen tidigare i veckan! Haha!), träffat många trevliga människor på vår stora kvartersbutik och tagit mig tid att surra litegrann! Trevligt!

Har också hunnit med ett par klassiker! Vad sägs om en mix av eftermiddagsfika och sen lunch i form av Bullens Pilsnerkorv?


Hur gott som helst! Jag var inte jättehungrig eftersom jag åt sen frukost men man kan ju inte komma utsvulten när man är bortbjuden på middag så det här blev det perfekta mellanmålet!


Och efteråt: En Co-Co! Nu tror jag att jag kommer att orka med fotboll, hockey och trav i eftermiddag! Fotbollen hör jag mest i bakgrunden eftersom maken följer Sundsvalls sista försök att komma upp i Allsvenskan. Hockeyn har jag tänkt se sista perioden på och travet ska vi väl, precis som hockeyn, bara vinna! Haha! Och om vi vinner måste det väl vara klassikernas förtjänst?

Nu ska jag luta mig tillbaka igen och sedan fräscha upp mig för en rolig kväll! :)

Lördagsmyyys!

Så härligt att vakna av sig själv och inse att man inte har sovit bort hela dagen men ändå känner sig utvilad! Hej på dig lördagmorgon! Jag är med! :)

Nu blir det äntligen lite tvätt och pyssel hemma innan det är dags att sätta sig med dagens travrad. Vi hoppas att det kan bli en storvinst ikväll eftersom vi ska se travet tillsammans med våra kamrater! Vi blev bortbjudna på middag med hela gänget ikväll och det ska bli supertrevligt! Så nu slapp jag laga middag även idag! :) Det här är verkligen en  ledig helg!

Vi avslutade gårdagen med en film! Vi såg "Junebug" som väl inte är helt ny men riktigt bra! Det var väl kanske mer min "cup of tea" än makens men han stod ut!
 
"Junebug" är ett familjedrama om mannen från södern som kommer hem med sin nya fru som både är diplomatdotter och ägare till ett konstgalleri i Chicago där de båda nu bor. Handlade om kulturkrockar och relationer. Jag gillade den även om den kanske inte var det bästa jag har sett. Ett bra sätt att avsluta fredagen!

Och när man ser film hemma så får man ju också sitta kvar i soffan tills eftertexterna och musiken rullat klart! Yess! Det är ju faktiskt en del av filmen och en avtoning man vill ha! Dessutom hade Stewie Wonder skrivit den underbara låten "Harmour Love" som Syreeta sjöng. Och den gav filmen en känsla av hopp och glädje så där på slutet! Lyssna gärna på den ni också! Man blir glad! :)

Ha en bra lördag! :)


Bento Sushi!

Äntligen börjar livsandarna vakna! Kan det bero på att det blivit fredagkväll? Kan också bero väldigt mycket på att jag satte mig i soffan - och somnade! Så skönt med en liten power nap! Det var precis vad jag behövde! :) När jag piggnat till började jag också känna att jag nog var lite hungrig ändå! Det blev som planerat hämtmat!


Idag "Bento Sushi" från utmärkta "Sushi Bar"! Det var en god kombination med några bitar Sushi, Yakitori (kycklingspett) och Yakiniku (strimlad entrecôte) - men den råa fisken vann ändå överlägset!

Sedan den här restaurangen startade har Sushi blivit en favoriträtt! Och det beror nog på att riset aldrig har varit kylt (säger Hanna och jag tror benhårt på henne!). Alla fiskbitar läggs ihop strax innan de levereras vilket gör att råvarorna har den ultimata temperaturen! Fisken kyld och riset ljummet. Gött som attan är det i alla fall!

Men. Jag ska prata lite med grabbarna eftersom jag tycker att de borde göra en egen dipsås och inte bara leverera soya. Om man blandar en egen med mycket lime, chili, ketjap manis och andra godsaker får man en syrligare, starkare och fräschare sås! Åtminstone tycker jag det! De kan ju ha lite olika valmöjligheter när det gäller dippen också! :) Eller bara göra en favorit till mig! Haha!

Nu känner jag mig såååå mycket piggare! Mat och vila är en utmärkt kombination för en trött människa! Nu har jag dessutom fått kaffe på nymalda bönor och en tryffel! Mår mycket bra - men bästa stunden den här veckan var nog ändå den efter frukosten i Göteborg i söndags!


Eftersittning med båda barnen och vacker musik på gitarren! Tack Oskar! :)

Heeeeeeelg!

Oj, vad jag är färdig! Nu vill jag inte jobba på flera minuter! Haha! Nej, jag tror att jag slår till med timmar av ledighet eftersom det nu blivit helg! Skööönt! Det blir nog jobb även de här dagarna men jag ska i alla fall ge mig för idag och bara njuta av att vara!

Jag har inte ens orkat ta upp kameran idag så det blir heller inga dagsfärska bilder i dagens inlägg. Är bara helt slut! Men samtidigt också nöjd eftersom vi börjar komma oss igenom hela föreställningen som känns riktigt rolig! Glädjande telefonsamtal fick jag också från en kund som bokade 190(!) biljetter!!! Stort Tack för den bokningen! Vår show kommer att bli den perfekta julklappen! Och upplevelser är väl det roligaste man kan få. Man har ju i regel allt annat man behöver!

Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och spela lite Angry Birds! Sedan blir det hämtmiddag och kanske en film! Skööööönt med fredagsmys!

Vi hörs när jag rörs igen... :)


Mina tankar går dock till Emilia! Lycka till med tapetseringen! Och stor kram!

Gäsp...

Himmel så trött! Vaknar överkörd av tåget... Hade hoppats det skulle vara Norrbothniabanan som störde mig men det verkar vara något annat... Nu ser vi dock fram emot fortsatt utbyggnad och hoppas att regeringen kan svälja stoltheten och ansöka om EU-pengarna! Man kan ju faktiskt prioritera om! Tycker fortfarande att det här är en jätteviktig fråga och om Bryssel verkar bry sig om norrland och transporterna så borde även Stockholm göra det. Men de förstår nog inte vad de går miste om... Eller?

Nu blir det fortsatt jobb några timmar, rep på Nordanå, lite ärenden på stan och sedan mathandling! Vi har tomma hyllor överallt och det är tur att maken gjorde lite stödinköp igår annars hade vi inte ens haft frukost. Det har varit lite mycket när jag inte ens hinner handla och laga mat! Fast egentligen tror jag att det blir hämtmat och Sushi idag! Det skulle kännas både fräscht och gott! Jag borde egentligen städa också! Men...


Eller hur?

Och jag ska väl inte beklaga mig så här på bloggen. Vi har ju valt det här jobbet alldeles själva och tycker fortfarande att det är fantastiskt roligt! Tro ingenting annat! Men periodvis kan det bli lite körigt och det ska det nog vara fram till premiären 111111 i Piteå! Och sedan nypremiär i Skellefteå 111124! Det kan inte hjälpas men att komma till Nordanå känns alltid som att komma hem! :)

Nej, lite mer kaffe på det här och så är man igång igen! Ha en underbar dag alla!

PS. Gläder mig stort åt att Khadaffi/Ghadaffi/Gadaffi är borta!!! Men hur stavade han sitt namn egentligen?

Reeeeeep!

Snart nio på kvällen och äntligen hemma efter en lång, men bra, repdag! Vi har gjort bort mycket fix och trix och även hunnit repa alla låtar! Kul! Det är så roligt att sjunga tillsammans! Man blir på bra humör vare sig man vill eller inte!


När vi kom på Nordanå började vi med att hänga upp lite affischer! Det måste ju synas att vi snart flyttar in! Träffade också teknikerna och hann prata om placering av bord mm. Alla gäster ska ju kunna mingla och äta före föreställningen!


Sedan kom Mies söta mamma Inger för att ta mått på oss och gå igenom vad som ska sys till föreställningen. Det blir lite ändringar av befintliga plagg och en del nysömnad! Känns jättekul att hon hjälper oss! En kvinna som har erfarenhet av både revy och teater är en ovärdelig tillgång!


Paus för en snabb middag! Gissa var? I fönstret ser ni också Robert som kom för att träffa oss och lyssna på repet. Han ska ju sätta ljus och det är bra att få en uppfattning om vad vi ska göra.

Nu har vi harvat alla låtar igen, lyssnat på den senaste mixningen som blev alldeles lysande! Bra jobbat Tobbe! Nu har vi också fått lite julig bjällerklang och trumpeter! Musikgrunderna är verkligen hur bra som helst! Det kommer ni att få höra när ni kommer! Och Nordanå har också fått en helt ny ljudrigg så det kommer att låta fantastiskt!

Stressad är jag väl fortfarande men jag känner att en del saker är avverkade och resten får jag göra i helgen. Hade tänkt jobba lite mer ikväll men nu har jag snart varit igång i 12 timmar och det får faktiskt räcka! Måste vila och ladda för morgondagen så att jag också orkar vara lite gladare!

Ha en bra torsdagkväll så ses vi imorrn!

Stressad... igen!

Nu är jag inte riktigt harmonisk... Det är så mycket som ska bli klart inne i mitt huvud att jag förlorar humorn... Det brukar bli så när jag blir för stressad! Därför väljer jag att avreagera mig lite här på bloggen istället för att bli "a pain in the ass" för mina kollegor under eftermiddagens rep! Grrr... Mest arg är jag ju på mig själv som (självpåtaget) gör för mycket!

Nåja, det ska bli bättre! Nu ska jag och Åsa gå igenom de praktiska punkter som är mest akuta och sedan ska vi träffa sömmerskan som ska mäta oss, hämta en bandspelare, lämna tillbaka lite lånade kläder, hämta nyckel på Nordanå och slutligen musikrepa senare i eftermiddag! Borde gå!

Vi har i alla fall haft en kanonrolig förmiddag när vi spelat in reklamfilm som kommer att sändas i TV från onsdag nästa vecka! Då kommer vi alltså att finnas på riktigt! För visst blir det så när man syns i TV? Haha!


Manus blev klart igår och Åsa är den som absolut vill vara Lucia...


Själv fick jag vara den glättiga presentatören! Och vi slängde på oss var sin boa. Måste kanske ordna ett par andra i bättre kvalitet eftersom vi nu lämnat röda spår i hela isladan...


Vi höll alltså till utanför logerna på "ladan" och här ser ni vår gullige filmare Mattias Sjöstedt! Jo, han skrattade flera gånger! Vi hoppas att det var för att han tyckte att vi var roliga... haha!


Lite pyssel innan ljud och bild stämde men efter en timme var vi klara! Sköööönt!


Och när jag sneglade ut genom en dörröppning fick jag också se lite hockey! Vem som tränade har jag ingen aning om! Alla ser ju nästan likadana ut...

Vi käkade lunch på Rinkside och började prata om vår spelperiod. Där fick vi en liten tankeställare. Är det så att vi har gjort fel som spelar föreställningar på torsdagar under tre veckor? Är det verkligen så att man inte kan arrangera saker på torsdagar eftersom alla ser på hockey? Visst måste det finnas fler människor i den här stan? Nu har vi en hel del bokat men ser fram emot fler bokningar just på torsdagarna. Vi vill ju ha publik varje kväll och lovar i gengäld att ägna andra torsdagar åt hockeyn! Det är väl OK?

Nej, nu är vilan över! Måste fortsätta med jobbet! Men jag blev faktiskt mindre irriterad av att blogga! Haha!

Världens barn!

Oj, vilken eftermiddag och kväll! Så mycket musikalisk glädje! Jag är alldeles varm i hjärtat!!! :) Nu har jag varit i Andertorpsaulan sedan i eftermiddags men är ändå inte trött. Alla barn och ungdomar ger så mycket energi tillbaka! Vilken kraft och vilka begåvningar det finns!


Det började med repetitioner och det var bra att sitta med för att få lite uppfattningar om vem som spelade och vad titlarna i mina papper stod för. Här är det Ulla Lundqvist som dirigerar Skellefteå Symphonic Band! Det ser lite ödsligt ut på scenen men vänta bara!


Rose-Marie Hägglund ledde mina favoriter: Körklara! Den yngsta kören i Musikskolan kommer från Åk 2! Och de började som rookies i augusti för att nu framträda (2 gånger!) som artister i oktober! Här värmer de upp!


Och här ska de framföra "En värld av vänner"! Helt ljuvliga!


Inte alltid lätt att göra samma rörelser samtidigt men till slut gick det! Och det här var ju bara repetition! :)


Jag hann ut en sväng för att köpa lotter! Inhandlade sex stycken och vann på fyra av dem! Bra utdelning! Och fiiina priser! Massor med företag hade skänkt både presentkort och varor! Med lotterier, fikaservering och entré drog vi in över 39 000:- ikväll!!! Helt fantastiskt! Ett stort Tack till alla som jobbat för att veckans konserter skulle kunna genomföras!


Och det kom mycket folk! Nästan fullt i salongen och lika fullt på scenen! Här avslutas hela konserten med ett stort och gemensamt "We are the world"! Men bäst var nästan låten innan där småttingarna från Körklara fick stöd av ungdomssyfonikerna i "Ge världens barn världens chans"! Man fick gåshud!


Fantastiska barn och ungdomar! Tack för att jag fick vara med och bidra till att fler barn i världen får bättre hälsa, utbildning och framtid! Det kändes "gött"!

Men det är ändå märkvärdigt svårt att glädja alla. Jag tackade och tackade, höjde musiklärarna till skyarna, barn och ungdomar ännu högre, gav eloger till alla som jobbat ideellt med detta arrangemang och för Världens Barn i stort! Tror ni inte att det ändå kom fram en dam när vi hade avslutat som sa: "Du glömde tacka oss som serverade fikat..." Ja, vad ska man säga... Ibland måste man inse att man själv spelar en väldigt liten roll! Det var ju världens alla behövande barn som var viktigast ikväll!

Stor kram till er alla!

Julgalet!

"Kära publik, välkomna till Julgalet! En helkväll på Nordanå med mat, mingel och humorshow!"

Oj, nu blev jag trött igen... Ska försöka få ihop några rader inför inspelningen av vår reklamfilm imorrn. Det gäller ju att på 20 sekunder ge så pass mycket information att de som tittar ska bli sugna på att gå! Men det viktigaste är nog faktiskt att den blir rolig! Om två komiker ska presentera ett arrangemang måste det ju finnas en gnutta humor också! Haha!


På bild ser vi i alla fall glada ut! :) Synd att inte Kågis kan vara med på inspelningen. Det hade varit bra med en man som kunnat hålla oss strama tyglar! Nu får det bli bra ändå!

Satt i alla fall med scenografin igår och har gjort en första modell av dekoren. Det kommer att bli ganska stiliserat men med lite roliga detaljer. Känns i nuläget ganska bra eftersom Åsa också gillade idén! Bara att jobba på! Vi har ju inte så gott om tid så det gäller att det som görs också blir rätt!

Annars då? Jo, jag jobbar på med allt möjligt! Skriver, pluggar lite text inför kvällens konferencieruppdrag, svarar på lite mail, planerar och ska nu också lyssna på lite musik eftersom vi faktiskt har musikrep imorrn efter filmandet. Ja, det räcker och blir över just nu men jag har ju valt det själv så jag klagar inte! Allt är ju roligt men det gäller att bevaka sig själv så att det inte blir "för kul"! Jag har ju trillat i "honungsfällan" (blivit utbränd) en gång tidigare och dit vill jag inte igen! Men jag känner mig faktiskt mindre stressad idag och det är bra!

Nu ska jag och Åsa ha lite telefonkonferens och sedan blir det Världens barn för hela slanten Jag ska ju sitta med på Genrepet från 16.00 för at se vad det är jag ska presentera. Konserten börjar 19.00! Kom till Anderstorp och ta med börsen! Det gäller att samla så mycket som möjligt och köpa mycket fika och lotter! :)

Tjolahopp!

Glad igen!

Jag var så trött och sliten i afton men så fick jag chansen att träffa några härliga människor på ett välbesökt möte och vips, så har jag fått massor med ny energi! Glad igen! Men, nej Jonas (om du nu läser min blogg), inte lika klämkäckt flåshurtig som Lotta Engberg. Bara helt vanligt glad!

Nu ska jag använda den här nyunna energin till att knapra i mig lite godis (bara lite) och jobba ett par timmar med scenografin! Har också träffat flera människor ikväll som ser fram emot vår Julshow och det känns jättekul! Nu är ännu en dag slutsåld och nästa vecka börjar TV-reklamen gå (om vi kommer fram till något roligt manus, haha!) och då brukar det gå ganska fort med försäljningen! Ser verkligen fram emot den här spelperioden! Vi ska ge er allt vi kan! :)


Ser också fram emot soffan och ännu ett avsnitt av "House" men då måste jag nog börja jobba igen - om jag ska kunna vara ledig igen...

Avslutar dock lite klämkäckt med fyndigaste kommentaren på Facebook igår. Den handlar inte om House men väl om en annan pratglad person: "Han skulle Juholt sig till sanningen..."

Sliten...

Kanske är det ovana men jag känner mig lite överansträngd efter en heldag vid datorn... Hur som helst har jag jobbat på och fått ihop sju sidor text till morgondagens konferencieruppdrag. Det bör räcka! Jag tror kanske inte att jag behöver så mycket men det är alltid bra att ha lite extra material! Dessutom pratar jag ju ganska fort...haha!


Känns i alla fall kanonbra att kunna bidra! Och nu ska "Emma" också göra ett inhopp!

Jag har inte hunnit något annat än jobb idag. Hade tänkt packa upp och tvätta men det kanske blir senare ikväll. Jag har inte ens hunnit handla. Det är tur att man kan öppna frysen och hitta gamla "synder" som Porterstek med sås! :) Ibland är det väldigt bra att laga för mycket mat!

Nu ska jag äta och åka iväg på ett möte. Sedan fortsätter jobbet. Inte lika roliga blogginlägg men det kommer bättre tider! :) Ha en bra tisdagkväll alla glada!

Hemma!

Så hääääärligt att vakna hemma! Efter en helg fylld av aktiviteter, samvaro och mat är det ändå på något sätt skönt att återgå till vardagen. Man skulle aldrig orka hålla det där tempot varje dag. Glad och lycklig över en fantastisk familjehelg men när hjärnan igår började återgå till vardagen och jag vet att jag har otroligt mycket att göra blir det omöjligt att fortsätta att vara ledig! Lika bra att ta tjuren vid hornen!


Skönt var det i alla fall att se skylten på Falmark! Den lyste! Och det är mer än vad man kan säga om gatlyset här hemma! Tur att man inte var ensam när man klev av flygbussen! Jag blir förbannad varje gång! Måste ta tag i det där!

Nu väntar bl a förberedelser inför konserten för Världens Barn imorrn, manus till reklamfilm, omskrivning av en sketch och färdigställande av scenografiidéerna! Det kommer garanterat att ta två dagar! Men det får inte ta längre tid heller eftersom vi filmar och repar torsdag och fredag. Ja, är i alla fall utvilad efter en lång natt i den egna sängen och det är en bra förutsättning!

Nej, nu kan jag inte sitta här längre! Back to work!


Bye bye Gothenburg!

Varför jag använde engelska vet jag inte. Trött på svenska? Hur som helst har vi gjort av med våra allra sista krafter och pengar på stan idag! Och det går ju ganska fort! Jag gillar nog det där med shopping eftersom jag kan vara hur trött som helst och ändå känna energi när jag kommer in i en affär!

Vi började med lite inredningsbutiker! Det är kul att få inspiration också även om man inte kan ta med så mycket hem! Nu skulle vi börja med Bolagret och kom till rätt gata men när vi gått en bit bad jag maken ta fram den rätta adressen på iPhonen så att vi inte skulle gå åt fel håll. Innan han hann titta efter vände vi oss om...


Se där! Framme!


Och där var julskyltningen i full gång... Lite tidigt va?


Men vi hittade en "puff" som nog var gjord för två! Jättefin i kohud för 2000:- på rea! Men så stor resväska har vi inte! Och ingen plats att ha den hemma heller! Haha! Sedan fortsatte vi med kläder!


Jojo! Det gick ganska bra! Var tvungen att vara lite otrogen mot min favoritbutik i Skellefteå och köpa ett par saker eftersom den i Göteborg hade ett lite annat sortiment... Fina saker! Men hur trött ser jag ut? Lika trött som jag känner mig? Det vill man ju inte!


Men allt går att bota i Göteborg! Med stor kaffe och blåbärscupcakes! :) Sedan var det bara att fortsätta igen!


Ett par timmar senare hade vi en sen lunchdate med Emilia! Tack och lov för att hon valt ett ställe som serverade sallad! Här ser ni en superfräsch sådan från Slimfood!


Sista timmen med fina, fina Emilia! Vilken kanonhelg vi har fått ha tillsammans! Tack för det gumman!


Förutom att maten var jättegod så var också sopsorteringen av högsta klass! Ett genomgående ekologiskt och miljövänligt tänk! Nice!


Men sedan var det över! Många långa kramar och nästan tårar i ögonen... Hej då vännen! Nu ses vi till jul och det är bara att börja längta! Önskar dig lycka till med allt!

Det är alltid lite sorgligt att skiljas men det är inte mycket vi kan göra åt det. Gilla läget, njuta av att vi fått vara tillsammans och börja om med jobbet som nu hopats på mailen! Sitter på Landvetter och inser att jag faktiskt måste hem! Ha en bra kväll alla och njut av varandra!

Avsked!


Tidigt uppstigning eftersom vi ätit frukost med Oskar och tagit en promenad med honom till flygbussen. Idag blir det ständiga avsked och det är väl lika bra att vänja sig!


Surt väder i Göteborg! Men det är inte kallt. Och nog hade sonen tagit sig till bussen själv men man vill ju umgås in i det längsta!


Här umgås far och son... Eller? Haha!


Oskar 22. Äntligen rätt ålder på rätt person! Min tidigare publikation (mig själv och 25) kanske inte riktigt höll sig till sanningen... Önskar dig en vilsam hemresa så ses vi i slutet av oktober igen! Vi ska ju gå på Eldkvarns konsert i Luleå och det ska också bli hur kul som helst!

Annars har TV:n varit igång och jag är så trött på Juholts förklaringar att jag inte ens orkar höra hans röst... Först sitter han och säger att den enda kovändning han har gjort är den i Libyenaffären och sedan analyserar SVT:s politiska reporter hans intervju och säger att han började med kovändningar och snabba ändringar redan i sitt inledningstal som partiordförande! Och att han lagt ut snubbeltråd till sig själv hela tiden! Något som han hellre borde ha lagt ut till fienden...

Att han skulle ha så stort stöd bland sina medlemmar som han själv säger tror jag inte riktigt på då Socialdemokraterna har ramlat många procentenheter sedan han tillträdde. Om han skulle vara så rädd om partiet som han säger så skulle han ha avgått! Och nu ska han resa runt för att prata med partimedlemmarna. Jag hoppas inte att det sker på skattebetalarnas bekostnad! Vi kan ju inte ska betala (igen) för bidrag till politiker som gör misstag! Han säger själv att han har en bra inre moralisk kompass... Jag är mycket tveksam!

Nej, nu ska vi göra oss i ordning för en dag på stan, en sen lunch med Emilia och ännu ett avsked innan vi flyger hem ikväll! Jag skulle gärna stanna längre men börjar känna att det är dags att åka hem och jobba. Det är mycket att göra den här veckan. Också! Ha det bra alla människor!

Tapas!

Oj, vilket ätande vi har ägnat oss åt den här helgen! Fast det har vi ju lust att göra jämt... haha! Ikväll hade Emilia bokat bord på Mañana som är Göteborgs bästa Tapasrestaurang! Jag var där med henne i vintras och nu var det dags igen!


Ölet serveras i frostade glas som förvaras i en frys så de är iskalla! Nu kom jag inte på att jag skulle ta en bild förrän frosten tinat av... Men Emilia blev snygg så det gör ingenting! Lite bröd och färskost innan maten serverades! Det är verkligen ett jättemysigt ställe som ligger i Majorna!


Jättetrevligt att gå ut och äta med familjen även om det kanske inte ser ut så på den här bilden... Haha! Men det fanns tydligen mycket att titta på! Eller så var vi bara väldigt hungriga!


Men till slut kom maten! Maken fick allt på sin sida och det var verkligen inte lite! Smördegsrullar, ostfyllda tortillas, baconlinade dadlar, buffalo wings, lax i mojo rojo, chorizokorvar, fyllda rostade paprikor, kycklingspett, bläckfisk, parmalindad sparris och såser med massor av vitlök!

Det låter otroligt men vi tömde alla! Och vi hade tänkt beställa dessert eftersom de har en äppelkaka som inte går av för hackor men det slutade med att vi delade en dessert på fyra personer och orkade ändå inte äta upp hela... Gud, så mätt och så otroligt gott! Supernöjda åkte vi hem för att göra en tidigare kväll eftersom Emilia jobbar imorrn och Oskar ska flyga hem på morgonen. Tack alla för "gott" sällskap och ännu en trevlig kväll! :)

Röhsska!

Barnen kom även idag över till hotellet för att äta frukost! Trevligt och inte så dyrt när man som boende på det här hotellet bjuder in sina gäster! Och framför allt så jädra bra frukost! Man det bästa idag var nog stunden efteråt! Man skulle egentligen alltid ha tid att sitta och "eftermysa" innan man kastar sig iväg!


Vi tog en sittning ute i sofforna i den mysiga loungen och hängde med lite kaffe och surr! Det här är väl vad söndagmorgnar är till för!


Och lite experiment med spegelglaset i borden måste man ju få göra! :) Den här bilden blev nästan lite galen!


Vi hade också turen att hitta en gitarr som stod uppställd och det här är verkligen mysmorgon! :) Saknar ju gitarrspelandet där hemma sedan Oskar flyttade så jag såg det här som en ren bonus!


Sedan drog vi iväg till Röhsska muséet som är ett Design- och Modemuseum i Göteborg. Riktigt fint och ganska omfattande utställningar! Här ser ni Le Corbusiers köksinredning som restaurerats! En fläkt från en tid som flytt!


1900-talets design fanns representerad och här är det väl lite 70-tal som passerar revy! Men vad står det egentligen på skylten till höger?


"Vi vill ha en hårspray som dofta gott!" Och längre ned: "Vi vill ha Go Gay - den luktar inte hårspray" Haha! Och till höger ett yngre kungapar med första barnet 1977! Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess!


Så över till fotoutställningen av Carl Bengtssons modefotografier!


Fina bilder och snygga komposititoner! En del av dem är ren konst! Men synd att det inte fanns några fototekniska detaljer på beskrivningarna. Mest modeller och magasin som publicerat bilden. Jobbar man med fotografi är det ju intressant även med tekniken. Men snyggt var det!


Lite vila i trapphuset på väg till den japanska avdelningen!


Och den här stolen ville Emilia köpa - med det är ju ett museum...


Oskar hade stämt träff med en kille som läst tillsammans med honom i Luleå. Sebastian kom upp från Varberg och de hängde båda med för att se utställningarna. Nu gör de stan någon helt annanstans. Kan vara skönt att slippa familjen en stund också! :)


Fina masker från Japanska No-spel fanns också utställda! Det japanska är ju ganska rent och enkelt. Vackert!


Sedan delade vi alltså på oss, strosade längs Avenyn och följde Emilia på ännu ett café! Det blev en cappucino och lite kaka! Igen! Nu är vi så trötta att vi valt att vila lite innan kvällens middag! Det känns som en ren söndagslyx! Och lite lyx ska man väl unna sig när man är ledig?

Reakväll!

När vi kom hem sent om sider igår var jag så trött att jag inte ens orkade blogga... Störtade i säng och har sovit som en stock! Jag som åkte hit för att vila får nog se till att det blir en lugnare dag idag. Fast man vill ju göra roliga saker tillsammans och man vill ju shoppa! Svårt dilemma! Idag blir det dock lite lugnare med besök på museum och lite andra mer vilsamma aktiviteter.

Så över till gårdagen igen! Supertrevlig kväll eftersom det är underbart att göra saker tillsammans!


Vi passerade Göteborgshjulet när vi promenerade till Kajskjul 8 där föreställningen spelades. Fint! Jag har ju, trots min svindel, faktiskt åkt detta två gånger!


På plats! Jag var så där lagom förväntansfull och det var nog bra! God förrättssoppa var det dock med jordärtskockor och räkor!


Ladies in black! Emilia såg ut som en filmstjärna!


Efter förrätten drog de igång en "Förshow" som var sådär. Start av Ola Forssmed som körde dåliga vitsar och fejkskratt. Det hade man lätt kunnat stryka.


Maken noterade att man satt upp hängrännor i taket! Smart sätt att hålla upp kablarna!


Förshowen innehöll också ett nöjesfältinslag som var lite kul! Sedan var det paus igen för varmrätt och dessert. Riktigt bra mat, kanske lite ojämna portioner men det var oerhört effektiv servering och det är skönt!

Sedan drog föreställningen igång och man fick inte fotografera så jag bestämde mig för att vara lydig! Haha! Det var ändå så svårt ljus... Hur som helst var vissa saker riktigt bra och imitationerna av Ernst och Leif GW Persson var obetalbara! Det är ju alltid mycket imitationer i de här föreställningarna och vi har sett massor av deras produktioner under de här 12 åren. Kanske alla? Och den här var stundtals väldigt rolig men hade också lågvattenmärken och inslag som man känner igen från internet och youtube. Kändes lite billigt. Ett par nummer var lysande och ett par kunde jag verkligen ha varit utan.

Men vi hade en kanonkväll ändå! Kul att göra saker tillsammans och roligt att se saker även om man inte gillade allt. Det var liksom inte det mest högprioriterade igår!


Vid midnatt vandrade vi hem i natten belysta av både månen och hjulet!


Jag var tvungen att ta en bild av Emilias snygga frilla! En dougnut! :)


Och så mätta som vi var passade den här skylten perfekt! Haha!

En kanonkväll med familjen som nu fortsätter idag! Vi ska gå på Röhsska muséet för att se en fotoutställning och sedan får vi se vad vi kommer överens om. Men först kanonfrukost!!!


Shoppingdag!

Ja, det blev en rejäl runda på stan även om vi inte direkt stressade (vilket jag ju brukar göra i vanliga fall!)! Men även om man strosar hinnar man med en hel del! Allt från inredning och kläder till tidningar och skor! Jo, det blev några påsar och det är högst tillfredställande! Jag vågade t o m ha mina nya skor idag och de är supersköna! Tack för tipset Emilia! :)


Här är också den unga damen själv i "Dagens outfit"! Fiiiiiin!


Mättnaden efter den enorma frukosten satt i länge men efter några timmar blev det ett behövligt stopp på "Fröken Olssons kafé"!


Kaffe och äppelkaka med mycket vaniljsås... :)


Soligt både ute och inne när man får vara tillsammans!


Jag plågar mina stackars barn med fotografering hela tiden men det är bara för att ni är så fina! :) Gott var det i alla fall och sedan fortsatte shoppingen! Oskar var ute efter en ny mössa men hittade inte riktigt det han ville ha...


För de här två hade kanske lite väl mycket öronlappar? Haha! Nej, det blev inget mössköp men en del annat. Jag hittade den perfekta T-shirten men den blev heller ingen favorit:


Han kunde väl ha haft den i helgen? Haha!

Nu vilar vi en kort stund och laddar om för kvällens middag och föreställning! Ska bli kul! Jag har sett tidigare uppsättningar av R.E.A. och jag hoppas den här också håller måttet! Vi får se! :) Ha en bra lördagkväll!

Frukostmyyyyys!

Härlig dag i Göteborg! Lugn morgon och precis när vi var klara med rutinerna ringer telefonen och våra gäster dyker upp!


Man får bjuda sina barn på frukost för halva priset! Nice! Och vilken frukost! Riktigt, riktigt bra! Direktkontakt med det varma köket som också levererade nystekta plättar, omeletter och annat gott!


Mycket mat och prat! Väldigt trevlig start på dagen! :)


Maken hittade också en bild av sig själv bland celebriteterna på väggen! Nej, men det där är ju Bowie... Likt var det i alla fall!

Nu är vi mätta och ser fram emot en stund på stan! Lite shopping och sedan drar vi nog till Hagakvarteren för att strosa i antikaffärer och fika jättekakor! Men först ett travsystem med barnen så att vi kan dra in lite gemensamma pengar ikväll! Kvällen ska också ägnas åt humorshowen R.E.A. som spelar i Göteborg just nu! Great day!

Alla tillsammans!


Kväll i Göteborg! Nästan fullmåne när vi gav oss ut för att möta Oskar på Centralen! Vi missade tre spårvagnar men hann en buss! Kommunikationerna är fantastiska här!


Hittade en skylt med min ålder på Centralstationen... :) Och efter en stunds väntan:


Sååååå härligt! Nu är alla samlade igen för första gången sedan i somras! Det är en ynnest att barnen fortfarande vill träffa oss under en hel helg! Vi njuter!

Och efter hämtningen åkte vi tillbaka till Emilia för lite häng och tillverkning av cup cakes! Jag köpte nämligen ett muffinsjärn (som ett mackjärn med hål i) på Lagerhaus där man kan grädda sex muffins i taget. Funkade helt otroligt bra!


Spritsningen av toppingen skedde med en plastpåse och såg mest ut som små bajskorvar men de blev supergoda! Och eftersom vi drack kaffe när klockan var nästan 23.00 så vet jag inte när jag somnar men man känner sig ganska mosig så det bör gå bra! Imorrn bitti kommer barnen till hotellet på frukost och sedan får vi se vad dagen för med sig! Vi har det i alla fall kanonbra! :)

Göteborg!!!

Ja, mitt sura humör gick över när jag slocknade i stolen direkt vi lyfte från Arlanda! Det betyder med andra ord att jag är ganska lugn när jag sover! :) Nej, jag behövde nog faktiskt en power nap för att komma i form igen!


Trevligt sällskap hade vi i alla fall på vägen av Agneta som också åkte till Göteborg för att hälsa på sin dotter!

Nu mår jag dock som en prinsessa igen och det beror nog på att vi är framme och får vara tillsammans med Emilia! Så fantastiskt roligt!


Så glada vi blev att få ses igen! Här har vi överraskat henne på jobbet! Finaste kramarna! Sedan blev det en sväng på stan för att aktivera oss tills hon slutade jobba.

Jodå, lite skor måste man ju testa! Jag köpte t o m ett par snygga boots! Och en blus. Och lite annat smått och gott! :) Och maken en skjorta och en tröja! Nice!

En liten titt utomhus blev det också!

Och en cappucino med kanelbulle! Och en sväng till fiskaffären där vi köpte färskt torsk för att laga middag hemma hos Emilia!

Fisken under tillagning!

Och den färdiga maten! Det blev riktigt gott!

Och framför allt supertrevligt att vara tillsammans! Vi har bara kikat på Idol och ätit godis... Nu ska vi dock möta upp Oskar som är på väg med flygbussen! Snart samlade!

I'll be back!

Arlanda...

Ja, det blev en irritationens morgon i alla fall... Checkade in på nätet och skrev ut boardingkorten för att spara lite tid (varför ska man egentligen det när man faktisk är ledig och har den?) Då var det klart, tänkte jag i alla fall, men då får jag se att vår flight till Göteborg är framflyttad ett par timmar utan att vi fått något som helst besked om detta. Jag ringde Falmark och det visade sig att vårt ordinarie flyg var inställt. Ogillar att vi nu sitter på Arlanda en extra stund då jag hellre hade velat komma fram till Göteborg och käka lunch med Emilia!


Nu blev det en gratis burgare eftersom vi fick matkuponger som plåster på såren, men ändå... Den var väl helt OK men vi fick lägga till några kronor eftersom vi valde ramlösa istället för starköl! Otroligt! Men starkölen ingick i ett paket... Orka!

Hur som helst hade jag ju också beställt taxi till flyget eftersom jag både är bekväm och vill spara tid (igen!). Nu hade det ingen som helst betydelse då vi fick åka med en man som körde 30(!) hela vägen! Otroligt stressande att åka så sakta! Och maken till besserwisser har jag inte träffat på länge! Något fast pris ville han inte tillämpa trots att de skyltar med detta och sedan visste han allt om storstäder, ungdomar, resor... Orka igen! Jag varnade lite om att jag var på dåligt humör p g a förseningen men han blev inte ens rädd! Haha! Nåja, nästa gång blir det bussen bara för att slippa riskera att hamna i samma taxibil! Tur att jag oftast kör själv!

Och nya datorn rymdes inte heller i min reseportfölj... Ja, ni förstår! Men nu rätar jag upp mig igen, packar ihop och drar vidare! Man kan ju inte vara sur när man är ledig! :)


Godmorgon världen!

Ny dag, nya möjligheter, nya utsikter! Trött som attan eftersom det är svårt att somna om när man släppt ut katten i den här kylan men jag är upp och om en timme går taxin! Längtar både efter att vara ledig, att resa bort och se något annat men framför allt efter att träffa barnen! Emilia har vi ju inte fått krama sedan i somras och det ska bli så gött att få rå om dem båda i helgen! Jo, vi bjöd ju också ner Oskar till Göteborg så han ansluter ikväll! Är inte det det allra bästa, så säg?

Och grannarna sköter katterna och huset så det enda jag behöver göra nu är att duscha och gå igenom handväskan så att jag inte har några vassa prylar med mig... Jo jag har fått skämmas på Falmark jag också! Haha! Men nu är det rätt länge sedan. Väljer också att inte åka i stövlarna eftersom det alltid blir avklädning p g a alla spännen. Så! Då borde det mesta vara ordnat! Det som är glömt är glömt!

Ha en bra dag alla så återkommer jag senare från Götet! :)


Kwälla!

Har packat väskan så när som på necessären, plockat fram laddare och annat som ska med när det gäller den tekniska "arsenalen". Nya datorn ska naturligtvis packas men man måste ju kolla morgonhändelserna innan man stoppar bort den helt. Så nu sitter jag här. Jaa...

Man kanske skulle lägga sig med Theorin igen. Har ju läst och gillat hans tidigare böcker så jag borde väl egentligen tycka om även den här men det finns något osympatiskt i den som jag inte riktigt tycker om. Nåja, jag har bara börjat ännu.

Annars då?

Ja, när det gäller politikermoralen så blir jag mest bara beklämd. Nu ligger det ute bilder på alliansen där man räknar upp saker som riksdagsledamöter och stadsråd gjort sig skyldiga till. Det står också att ingen pratar om detta eftersom de sitter i regeringen men då glömmer man snabbt att flera stadsråd fick lämna in ganska omedelbart efter att de valts in. Med detta menar jag absolut inte att de skulle vara oskyldiga eller på något sätt bättre än andra. Jag menar att det är lika illa över hela linjen! För jag kan inte tänka mig att någon med moral heller kan försvara Juholt och hans förehavanden! Eller?

Att manipulera, förskingra eller avsiktligt avhålla sig från att följa lagen borde vara lika illa för politiker som det är för oss vanliga dödliga! Och man kan inte försvara sådana beteenden även om den personen skulle vara ledare för det parti man röstar på!

När det gäller politik känner jag att jag för varje dag blir mer och mer "opolitisk". Snart går min röst till den eller de som visat sig vara totalt ärliga! Men sådana politiker finns kanske inte? Jag blir också trött på de siffror och den statistik som redovisas i debatter. Det är snabba svar och vinklade så att de ska gynna ens egen politik. Naturligtvis. Men hur ser det egentligen ut under ytan? Reinfeldt och hans regering har haft mitt fulla förtroende när det gäller att leda Sverige under de här krisartade åren eftersom jag tror att Borg är den smarta person som vi har behövt på finansministerposten. Juholts snabba kast hade varit förödande.

Men när Reinfeldt å andra sidan pratar sig varm om minskade sjukskrivningar och förtidspensioneringar så finns det bakom en del av dessa siffror människor som inte får fortsätta att vara sjukskrivna trots att de inte är friska nog att jobba. Många har farit illa under de här förändringarna och det tycker jag är hemskt och orättvist! För vems är felet? Jo, alla de "vanliga människor" som myglat till sig bidrag för att de inte har velat jobba. Jag tror att de finns, lika mycket som det finns oärliga politiker. Och det är de oärligas fel att saker och ting förändras till det sämre för samtliga och det gillar jag inte. Och bland de oärliga finns både sossar och moderater. Kontentan blir att det är samma skit överallt. Både i riksdagen och i verkligheten! Och det är väl för sorgligt!

Man kanske får starta ett parti som kräver omutlig ärlighet? Men nu ska jag nog i ärlighetens namn närma mig sängen. Det här är ingenting man löser en torsdagkväll. Om man nu inte heter "Emma" förståss! Hon har redan löst alla politiska problem med att skylla allt på  männen och starta ett kvinnoparti: "BVK"! Eller "Bort ve karlarn'"! Om hon är särskilt rättvis vet jag inte. Men hon är ärlig!

Kalasdag!

Det är tur att jag har varit lite "hög" på gårdagens kändisupplevelser eftersom jag, precis som många andra, varit internetlös idag! Fruktansvärt irriterande! Nu kom jag dock på att jag faktiskt har mitt mobila bredband! Ja, jag är inte helt dement men jag trodde nog att jag hade slut pengar på detta. Nu finns det kvar så pass länge att jag t o m klarar mig över helgen! Det verkar behövas som ett ständigt komplement när man har Alltele...

Nåja, det blev en fixardag även idag! Har suttit med lite praktiska saker, ordnat med kläder och även köpt reklamtid på TV4 och 7:an! Jag känner ju en trevlig och samarbetsvillig man som jobbar där så efter att han bjudit mig på lunch var jag precis lagom mör för att börja shoppa igen! Haha! Jo, vi vill ju gärna tala om för fler att vi har en julshow på gång och då är TV ett mycket bra medium! Vi släppte ju biljetterna i så god tid att det nu kanske är dags att påminna igen om att vi kommer till stan innan advent! Nu gäller det bara att komma med lite filmidéer...

Men idéskapandet ska jag faktiskt försöka undvika i helgen då det äntligen är dags att umgås med familjen!!! :) Nu håller man på att längta ihjäl sig efter barnen och det börjar man egentligen med direkt man har bokat och bestämt att man ska ses! Imorrn smäller det! Göteborg!!!

I eftermiddag hann jag också med ett kalas! Mats och Kickis söta pojke Charly fyllde ett år idag och det ska firas som det anstår en... femtioåring, tror jag! Släkten var samlad och paketen haglade! Tårtan var dessutom hur smarrig som helst så tack för att jag fick komma på kalaset!


Vilken storkille! Och som födelsedagsbarn måste man ju få äta själv! Det gick hur bra som helst men det är nog tur att det finns förkläden!

Nu var han kanske inte jätteintresserad av att umgås med mig idag men det får man nog finna sig i eftersom vi inte ses så ofta. Han storasyster Tilly brukar dock bli glad åt att se mig men idag var hon inte på det humöret. Kusinerna hade kommit och hon hade fullt upp med annat, därför svarade hon också "Nej!" när jag frågade om jag fick komma in! Haha! Jaså, sa jag, vill du inte att jag ska komma och hälsa på? "Nej, jag tycker inte att du är så rolig!" Hahahahaha! Hon är en "oneliner" av stora mått! Helt obetalbar! Men sedan blev vi kompisar igen och jag fick också kramen innan jag åkte hem! Men jag skrattar fortfarande! Hoppas du fortsätter att vara så där skönt uppriktig Tilly! :)


Oh lillebror är verkligen värsta fotomodellen! Han kikar storögt rätt in i kameran när man säger till! :) Kameran var annars ett dilemma idag eftersom jag glömde stoppa i det laddade batteriet... Nu tog jag ett par bilder med telefonen och lyckades t o m hitta sladden för att föra över dem! Det är otroligt vad jag har blivit teknisk på "gammeldagarn'"! Men glömsk... haha!

Nä, nu måste jag packa lite kläder inför helgen och börja förbereda konferencier-skapet för konserten som jag ska jobba med nästa vecka! Onsdag 19 oktober på A-torp kan ni komma och lyssna lite på mig och mycket på Musikskolans duktiga elever! Alla intäkter går oavkortat till Världens Barn! Känns bra att ställa upp!

Jag har ingen farstu!

Idag har jag verkligen jagat runt som ett skållat troll på stan! Om jag hade shoppingabstinens tidigare så har den definitivt gått över! Avverkade samtliga affärer som kunde tänka sig erbjuda kläder vi kan ha på scenen. Ja, vi hade ju lite speciella önskemål så det blev till att springa runt för att hitta. Och jag kom hem med några kassar så det känns riktigt bra!

Eftersom vi bara har en manlig medlem tänkte vi skämma bort honom med lite snygga brallor! Kläder slits faktiskt en del på scenen så det är skönt att slippa ha privata uppsättningar. Och ska man hitta byxor som sitter bra på karlar så ska man absolut gå till stans bästa herrbutik: Benzon! Det gjorde jag också och fick kanonbra hjälp! Medan jag stod där så kom det in en man i butiken. Eftersom jag har hört hans namn tidigare i veckan så klickade hjärnan igång direkt: Johnny Logan! Och det var nu jag började uppföra mig hur barnsligt som helst... haha!

Jag klämde glatt i med att det här var stans bästa herrekipering och han svarade lika muntert att detta härmed var bekräftat! Sedan stod jag där i kassan och tänkte på bloggen... tvekade, men som jag sa till Kecka: Jag har ju ändå ingen farstu! Och det har jag verkligen inte! Alltså stegade jag efter honom: "Excuse me Mr Logan, can I take your picture?" Jodå, det var inga problem! Så när Kecka också ville ta en bild av oss tillsammans så var han med på noterna! Jag kan eventuellt också ha nämnt att jag var lite av en kändis i stan... Herregud! Idag var jag så framfusig att jag faktiskt rodnade! Haha!


Men vad säger ni? "Hold me now"? Haha! Och jag hade verkligen inte min snyggaste dag men han var mest förtjust i mitt rosa band! Fin kille! Men visst har han blivit lite gammal?

Nåja, jag kom mig därifrån till slut och skrattar fortfarande åt mig själv! När ska jag nånsin bli vuxen? Men så mycket som jag skrattar kommer jag kanske istället att leva länge? :) När jag hade åkt förbi Kågis för provning, åkt tillbaka för att byta storlek (Johnny hade tyvärr gått...) och tagit en burgare på stan var det dags att avsluta dagen med ett däckbyte!


Forslunds hade däckbytarkväll så det var värsta löpande bandet! Nu är jag rustad för vinterväg! Dubbfritt men bra ändå! Nu har det dock kommit resultat från någon undersökning som visar att dubbdäck är det bästa man kan ha på ishalka! Oj, så oväntat! Det hade jag kunnat säga utan att forska särskilt länge! Men dessa följde med bilen och får duga en säsong till! Sedan blir det dubbar igen!

Ja, nu ska jag samla ihop mig och se om det är något mer jag måste göra. Annars kryper jag upp i soffan och tittar på Arga Snickaren! Honom har jag dock inte träffat! Ännu! Haha! Jag undrar vem jag ska smyga mig på i Göteborg under helgens resa...


Jag avslutar med ännu en bild på Johnny! Min kompis alltså! Haha! Nu är det verkligen o-vuxen-varning! Haha!


Snoooooooze...

Snooze är ju bra. I alla fall de dagar som man har "råd" att sova lite längre... Idag hade jag inte tänkt få bruk för den funktionen eftersom jag skulle åka och hämta My och hennes faster för att skjutsa till Förskola och buss. Men... jag använde den tydligen i alla fall och vaknade med ett ryck samma tid som jag skulle ha hämtat dem!

Nu var det ingen panik eftersom jag tagit till ordentligt med tid men det var inte någon snygg moster som plingade på dörren... "Är du mormor?" frågade ett av barnen när vi kom på dagis! Haha! Nej, men det ser nog ut så, svarade jag! :)


Hur som helst var det en glad unge som ville åka! Men först visning av en fjäril som låg i fönstret på andra våningen!


Sedan snabbt iväg! My var, enligt egen utsago, lite "blyg" för fjärilen... :)


Och här kommer en bild till mamman och pappan så att ni ser att vi är framme på förskolan! Hanna är så fin med My och var nog en bättre extramamma än mig idag! Väldigt mycket piggare också!


Hon kom t o m ihåg att ta på mockasinerna! Och att lämna nycklarna! Kramar och pussar fick vi också innan hon kastade sig in i barnhögen för att kramas och visa hur fin tröja hon hade! Gula gruppen skulle måla stenar när vi åkte så jag undrar hur länge den där tröjan ser ut så där... Men det är ju som tur är inte mitt problem. Tvättmaskiner är till för att gå!

Nu ska jag samla ihop mig, ta en dusch och börja dagens arbete. Det blir nog lite roliga uppgifter som inköp av kostym idag. Känner att jag behöver varva arbetsdagarna med något lustfyllt - shopping!

Ha en fin dag alla!


At home!

Jag blev lite glatt överraskad i eftermiddag! Hade förberett mig på att repa även imorrn men vi hade tydligen strukit den dagen så nu får jag nog tid för lite annat istället! Kanske lite vila... Fast just nu njuter jag av att bara vara hemma!


Hur som helst blev det (inte helt oväntat) en bra dag! Jag och Åsa har både hunnit med praktiskt fix och sedan blev det en bra sittning med bästa Kågis!


Han presenterade också musikbakgrunderna! Jo, idag kopplar man ju in iPhonen till TV:n i samma rum och läser filerna direkt från dropboxen! Det är mycket som hänt på tekniksidan!

Och när det gäller musiken säger vi: Så bra jobbat grabbar! Vi har bara fått en första "slask-inspelning" för att kunna repetera stämmor på var sitt håll men är redan hur nöjda som helst! Manuset är klart och musiken ska nu mixas färdigt med lite blås och annat smått och gott - vi är på G! Det kommer att bli en show det här också!

Och varje gång vi går igenom texterna så kommer det lite nya idéer. Kan bli ytterligare en bearbetning av ett par inslag men i övrigt var vi ganska nöjda! Vi hann också gå igenom kostymförslag, fundera på scenografin och annat som också måste till! Vi pratade lite om att folk i allmänhet nog inte tror att det ligger så här mycket arbete bakom en föreställning. Det finns säkert de som tror att vi bara plockar fram några gamla texter och går upp på scenen men så är det inte! Och det är alla veckornas arbete fram till premiär som gör att man också blir så glad om det går bra!

Fast många förstår säkert att en föreställning inte är ihopslängd i ett nafs! Att det inte är något man bara gör utan erfarenhet. På vägen hem funderade jag lite över min egen tid på scenen och inser att jag i år faktiskt firar 30-årsjubileum! Oj! Borde man göra något av det? Så många år är det alltså sedan jag stegade upp på revyscenen första gången inför en betalande publik. Mina första trevande steg på bönhuset där hemma i byn räknas alltså inte! Haha!


I vanlig ordning blev det Sushi-middag men den här gången testade vi varmrätten "Yakiniku" (om jag nu kommer ihåg rätt). Fint strimlad entrecote med sås och grönsaker. Riktigt gott men kanske inte så stor portion. Nu räcker säkert matmängden men medge att de hade kunnat piffa till salladen en aning? Men bättre snabbmat än mackor och hamburgare är det garanterat! Tror att jag ska leta recept på detta eftersom smaken är något jag gärna återkommer till!

Tack till Åsa som idag bjöd på middag och tack till er båda för en superbra dag! Nu ska jag låta de svenska grabbarna i landslaget underhålla mig med fler mål på Råsunda medan jag själv tar fram Johan Theorins senaste bok! Myyyyyys!

Jeeeeeezus!

Jo, han är också med i föreställningen! En ganska central "julfigur" om jag får säga det själv! :) Men nu var det inte honom jag tänkte på i första hand. Mer mängden arbete. Jag har jobbat och jobbat och jobbat! Blev klar närmare 01.00 i natt och då kom jag på att jag inte hade hängt upp tvätten och lite andra saker... Blev med andra ord sent!

Vaknade som ett skott i morse och nu har jag hunnit vara igång några timmar även idag! Ekonomi, utbetalning av löner, sista genomgång av manuset och en massa utskrifter... Hinner fanken inte blogga heller! Men det ska bli kul att sätta sig med Åsa och Kågis nu även om man ju kunde ha varit mer utvilad innan man ska repetera...

Vi håller på idag och imorrn. Sedan ska det bytas däck och hela torsdagen går åt till planering av ett välgörenhetsuppdrag jag tagit på mig nästa vecka för Världens barn! Fredag bär det dock av till Göttllaböööööörg! Oj, så kul! Och oj, så nödvändigt med lite ledighet!!! Jag längtar nåt kusligt!

Ha en bra dag alla så återkommer jag i afton! Här får ni några ord på vägen:


Så sant! :)

Work, work, work...

Nu har det blivit kväll och jag sitter fortfarande med alla dessa justeringar och tillägg i manus som vi vill få med. Och i Piteå sitter Åsa och gör samma sak! Ja, inte på samma ställen i manuset som mig men samma typ av jobb. Nu har jag skrivit om sångtexter, ändrat och skrivit om sketcher hela dagen och är absolut inte klar ännu. Men det kommer så sakteliga...


Gjorde ett avbrott i eftermiddag för att åka till Bilprovningen! Här har jag satt två grabbar i arbete! :) Det stod en annan bil vid sidan om men jag vet ju att min pärla är...


Nr 1! Och det blev inte helt förvånande rent protokoll! Skönt! Sedan var det bara att åka hem och fortsätta!


Nu har jag suttit ute i arbetsrummet och frusit lite så jag flyttade in i köket och gjorde upp eld i kaminen! Nu är det varmt och gött, fingrarna springer lite snabbare och jag hoppas att hjärncellerna också blir lite mer aktiva! Ingen rast och ingen ro! More work! :)


Ljus i mörkret!

Att få sova länge, att maken redan hällt upp morgonkaffet i termosen, att det första samtalet som kommer i luren är ett från favoritsonen - det är verkligen ljus i mörkret! Och det behövs när dagen avslutades med en ny ilska över gatlyset!


Sonen! :) Man blir lycklig när man får lägga upp sådana här bilder på bloggen! Ja, jag frågade inte men nu kan jag se på den hur många gånger som helst - tills han eventuellt säger att jag måste ta bort den... Men han brukar vara snäll med sin mamma! :)

Han ska göra en telefonintervju med Plura i Eldkvarn idag och ville resonera lite om frågorna. Det känns hedrande och kul att bli tillfrågad ibland! Och ännu roligare är det ju att vi alla gillar samma artist och får följas på konserten i Luleå i slutet av oktober! På första bänk sitter vi också! Det ska bli så kul!

Mindre roligt med sovmorgnar är väl att man inser att jobbdagen får sträcka sig långt in på kvällen men det gör faktiskt ingenting! Idag ska texterna blir färdigbearbetade och imorrn får vi också tillgång till musiken! Det behövs eftersom man också ska lära sig stämmor innan det är dags för premiär! Mycket återstår men det känns egentligen bara inspirerande och roligt! Nu ska jag bara lära mig att hantera det nya tangentbordet så att det blir mindre felskrivningar...

Ha en bra dag alla människor!

Mörka hälsningar!

Ja, nu tror ni väl att jag deppat ihop fullständigt men så är det inte! Jag är snarare ilsken igen! Enda ljuspunkten som finns på Morö Backe just nu är den inomhus! Redan igår kväll retade jag upp mig på att hela Höjdgatan var kolsvart! "Oj!", sa Åsa som åkte med mig. Hon frågade vad vi har gatlysen till i Skellefteå och jag vidarebefordrar frågan till Kommunen! Redan 22.50 var det alltså släckt på genomfartsleden och runt om i området lyste var tredje lampa. Mörkt och ruggigt på ett välbefolkat område en lördag kväll! Man vill då inte gå ut till fots!

Och nu undrar ni säkert hur det ser ut ikväll, söndag 19.15? Så här:


Inte en lampa! Det är tur att det bor folk i området!

Jag har fått besked om att var tredje lampa släcks 22.00 och att det kl 23.00 ändras till att var tredje lampa lyser men det räcker inte!!! Kalla mig gärna uppviglare men det här är inte OK! Och nu är det väl något annat fel på lamporna. Något fel som inte kommunen rår för... Eller? Och hur ser det ut på Morön? I Bergsbyn? På Sörböle? Likadant? Snart måste jag ut och reka någon kväll! Grrr...


Det är tur att köttsoppan blev god! Höll mig i skinnet idag och lyckades stanna vid fyra liter präktig husmanskost! Det räcker länge när man bara är två... Jag lagar alltid för mycket mat! Tur att man har frys och att det ibland kommer "främmen"! :)

Nej, nu ger jag mig! Ser fram emot en lång natts sömn och en bättre morgondag! Jag har i alla fall maten klar och det känns ju som ett ljus i mörkret...

Främmen!

När jag hade suttit och degat en stund och till slut kände mig tvingad att börja ta tag i något så ringde som tur var bästa syrran och ville komma och hälsa på! Trevligt! Alltså slapp jag städa och göra annat tråkigt... :) Nu ville hon fara ut och springa så jag och My passade på att pyssla lite utomhus under tiden!


Vi bar bort lite frusna blommor och krattade! Hon visade rätta handlag direkt! Sedan blev ju lövhögen rätt rolig att hoppa i också... :)


Vi hittade en vattenpöl på släpen där det frusit is! Det måste man ju bara få känna på!


Vi hann också leka tittut under skärmtaket!


Och bästa kompisen "Råttan" fick åka i sittvagnen som vi fått av grannarnas flickor!

En riktigt trevlig eftermiddag eftersom de också stannade på middag! Någon teater blev det inte för min del men man kan ju inte hinna allt! Nu har jag satt igång med köttsoppan som får bli morgondagens skaffning. Men egentligen vill jag inte göra någonting alls. Jag är bara trött idag. Och hur jag ska uppanamma (är det ett ord?) någon energi till att skriva vet jag inte. Det får kanske vänta tills imorrn! Både det och biltvätten! Nu kanske jag istället ska vila mig i form en stund! :) Tjolahopp!

Söndag!

Oj, så skönt! Att få vakna och inse att man är så ledig som man bara vill under hela dagen! Funderar på att gå på en föreställning i afton bara för att slappa litegrann.


"Småstadsliv" spelas på Nordanåteatern 17.00 och jag har sett lite av deras tidigare filmer. En del saker är kul och andra är lite smaklösa. Jag vet ingenting om hur bra den här föreställningen är men man kan ju gå i pausen om man inte gillar den... Nåja, man kan köpa bljetter på Ticnet fram till kl tre och jag har några timmar till på mig att bestämma mig.

Nu har jag och Åsa ätit frukost och jag sitter och försöker komma överens med mitt nya tangentbord. Den nya datorn är en mellanstorlek och tangenterna sitter utspridda på ett annat sätt vilket gör att jag skriver ö istället för ä och det är lite jobbigt men det ger sig nog. Har tänkt se över texter och kanske skriva lite idag och imorrn eftersom manuset ska vara klappat och klart med alla ändringar på tisdag morgon!

Borde också tvätta bilen eftersom jag ska besiktiga den imorrn men dit har jag inte kommit ännu. Ska nog börja med en dusch av mig själv så att jag vaknar till! Ha en fin dag i det vackra vädret!

Livet är en show!

Tack för det goda rådet Ola! Livet är faktiskt en ny föreställning varje dag och tänker man så blir det kanske lite lättare att även gilla sig själv privat! :)

Hur som helst kom Åsa hit i afton för att åka med mig till giget i Lövånger och hon hade också haft en liknande dag. Vi beklagade oss för varandra och skrattade så mycket att jag nästan var hes innan vi ens hann lämna stan! Det är befriande! Väl framme så kopplade vi in våra mickar på dansbandets ljudanläggning och vill rikta ett stort Tack till Christer som fixade det mesta!

Eftersom jag ikväll återvände till "brottsplatsen" var det många bekanta ansikten som mötte oss när vi kom fram till Folkets Hus! Jo, vi spelade ju revy där i en herrans massa år innan vi beslöt att flytta helt till Skellefteå.


Erika har jobbat sedan starten 1986!


Och bakom bardisken jobbade som vanligt Jörgen och nu den yngre generationen Möller! Det är många bekantas barn som nu vuxit upp. Ett par av dem fixade också maten ikväll och gjorde det med den äran!


Till bords hade vi Kjellis, Annika, Peder, Sven-Axel, Ulla, Helena och Gunnar! Trevligt att träffa er alla igen!


Vi var kvällens värdar och skötte också underhållningen! Här är Åsa mitt i en "prata" om livet som komiker!

Det verkade på publiken som om alla var nöjda! Kul! När jag gick in som "Emma" var det faktiskt också lite som att komma "hem"! Bra stämning, mycket applåder och skratt både under våra monologer och sånger! Det är ett större lass att dra när man även är värd men vi gav faktiskt oss själva godkänt när vi åkte hem. Man vill inte direkt skämma ut sig på hemmaplan så det betyder ganska mycket att det känns bra!


"Belinda" tog även den här publiken med storm och hon och "Emma" fick avsluta kvällen!

Skönt som tusan var det ändå att komma hem igen och inse att det nu är fullt fokus på julshowen ett par veckor. Det behöver vi! Nästa showjobb har vi inte förrän i slutet av oktober och den kommande helgen ska vi bara vara lediga! Lovely!

Tack för ikväll Lövånger!
På med facet!

Jag gillar inte att se mig själv på bild privat. Däremot är det helt OK att se sig själv på bild när jag står på scenen! Och då kan jag se hur ful eller hemsk ut som helst! Det gör ingenting. Då har jag på något sätt tagit på mig "ansiktet" och har i alla fall ett uttryck! Den första tanken är väl att jag är lite schizofren men det vet jag ju att jag inte är. Däremot vet jag att min självkänsla är så mycket större när jag står på scenen - det är där jag verkligen gillar mig själv! Nu återstår alltså bara att börja tycka om sig själv privat också... Livet är fyllt av utmaningar!

Igår gick jag ju på teater och efter att ha duschat och sminkat mig tyckte jag inte att jag såg så tokig ut. Därför tänkte jag att det vore bra med en ny bild till Facebook och tog därför fram kameran. I helvete heller! Jag tog säkert 30 bilder och ser inte klok ut på någon av dem! Bara tillgjord eller uttryckslös... och lika attraktiv som en rynkig, bredkäftad groda... Nej, jag måste nog träna mig i att se mig själv och tycka om mig själv - även om jag blivit äldre och mindre smal. Ja, jag säger i alla fall inte tjock. Det var väl snällt?


Det här blev den enda jag accepterade men då fick jag tyvärr sällskap av en lampdjävel... haha!

Men jag är absolut inte ute efter bekräftelse! Så tänk inte ens att ni ska kommentera med ord som "du ser väl bra ut ändå"! Nej, det här handlar inte om bekräftelse från andra. Det handlar om bekräftelse från mig själv och det är det allra svåraste tycker jag. Tycker jag alltså! Jag skriver bara hur jag känner själv. Därför tvingade jag mig att sätta in en bild även om jag inte tycker om den. Bara för att träna!

Nåja, det jag egentligen ville säga är att självkänsla inte bara kommer från förutsättningslös kärlek från andra. Man behöver också tycka om sig själv på ett kravlöst sätt! Så därför ska jag ta på mig facet igen och "take it from there"! Jag och Åsa ska ju till Lövånger och fira Folkets Hus 25-årsjubileum! Det blir skoj att "komma hem" igen och jag återkommer med en mingelrapport! Undrar om det bara är jag som blivit äldre?Hohaj!

Kan inte hjälpa att jag fortfarande tycker att det låter som ett lockrop på korna men det är faktiskt namnet på byn som själva föreställningen utspelas i! Jo, jag kom just hem från "Hohaj" - en fantastisk upplevelse på Västerbottensteatern! Så pass tagen att jag måste sätta mig en stund innan jag kan sammanfatta mina tankar!


Jag börjar med att ge er Ulla Karlssons fantastiska scenografi! En scenbild som både symboliserar ute och inne, huset och skogen. Fint, suggestivt och oerhört spelbart!

Och själva föreställningen är en så stark berättelse om kärlek, sorg och längtan! Det handlar om kvinnan i nutid som flyr till byn för att bearbeta sin sorg och om den starka kärlekshistorien i dåtid som på något sätt väcks till liv i hennes närvaro.

Pjäsens två parallellhandlingar kan till en början kännas lite förvirrande men om man bara låter sig svepas med så klarnar det mesta! Och man behöver faktiskt inte heller förstå allt för att beröras! För man kan inte undgå att beröras! Jag blev helt tagen! En stark historia med fantastiskt bra skådespelarinsatser där Matthew Zajac och Ellenor Lindgren glänste! Vilken otrolig närvaro! Och tack vare dem blev jag helt fast i upplevelsen under de två timmarna jag var där! Jag var i nuet på ett sätt som jag älskar när teater är bra!

Ni måste se den här föreställningen!!! Det är faktiskt magiskt att få gå in i en lokal och hamna i en bubbla, en värld som är helt annorlunda! Allt stannar upp och man tänker inte på någonting annat än att vara just där och då! Ett andrum, en titt in i ett annat liv, ett avstannande av ens egen vardag. Se den och njut!

Ja, som ni förstår blev jag såld och jag kommer att se den igen! Välregisserat (bra jobbat fina Olle!), snyggt ljus, fin musik och ljudeffekter som borde ha gjort vilken tekniker som helst stressad men allt satt som en smäck! Ett "djävla bra kit" helt enkelt! Det var också vad jag sa till ensemblen innan jag åkte hem så nu hoppas jag att de får en fantastiskt lyckad premiär imorrn!

Nåja, jag fortsätter att bära detta med mig och har under tiden gjort en burgundisk köttgryta samt börjat kokning av älgben. Ja, det senare hade jag inte tänkt men jag tog upp en extra påse kött ur frysen som inte var märkt... Ja, det kan bli en köttsoppa en annan dag. Nu ska jag fräsa upp lite smålökar och lägga i grytan och sedan landa i soffan en stund. Det bästa med grytor är att de klarar sig själva och det sämsta är att jag alltid kommer igång så sent och därför inte kan gå och lägga mig... haha!

Segt men bra!

Det har varit lite lååååångsamt idag! Inte fått så mycket ur händerna men det gör inte så mycket heller! Nu har jag gjort bort matshoppingen och ämnar senare ikväll tillaga någon typ av boeuf bourguignon som ska ätas imorrn.

Idag får det bli som det blir eftersom jag ska iväg på teater! Har blivit inbjuden på genrepet av "Hohaj" och det ska bli väldigt trevligt! Jag har inte läst boken men litar på att Ellenor Lindgren (som dramatiserat) tagit sig an den med all den klokhet och humor som hon besitter! :) Sedan har ju Olle Thörnqvist regisserat och det ska bli så kul att träffa en ännu gammal bekant från min tid på Västerbottensteatern!

En annan, mer ung bekant, som jag både fått mms från och faktiskt träffat en kortis idag är unga fröken Bergvall!


Först kom en hälsning från frissan där hon blev fredagsfin!  Go-unge! :)


Sedan en nyklippt live-kram när de kom förbi för att hämta barnstolen då de ska ha familjefrämmande ikväll. Att ha alla barn i egna stolar är ju befriande för matfriden! Och kramar så här på eftermiddagen är befriande för helghumöret!

Nej, nu ska jag inte orda mer eftersom jag tänkte fräscha upp mig lite innan jag ska iväg. Måste bara avsluta med att gratulera alla som inte läst Jussi Adler-Olsen! Nu finns alla (de hittills översatta) på ICA Maxi för 149:- st! Jag blir så avundsjuk eftersom jag redan läst dem!


Min bästa kriminal-läsupplevelse i sommar!!! Spännande, välskrivna och med mycket humor! Längtar tills fler av hans böcker översätts från danska! Köp och läs! :) Men naturligtvis i rätt ordning!

Återkommer med en rapport från föreställningen! Hohaj på er!

Tääääääät!

Tänk om jag hade fått beklaga mig för att jag vore för tät rent ekonomiskt? Vilken glädje det hade varit! Men nu är jag bara tjock i hela skallen... Det gör ingen människa glad! Men idag är det en mellandag med lite telefonjobb och kanske lite skrivande. Jag skriver kanske eftersom jag ännu inte känt efter om det kommer något inspirerande ur det här huvudet...


Vaknade vid femtiden av en kämpande kisse som krafsade som en galning på altandörren i sovrummet. Jag måste säga att hon gjorde det bra som väckte upp mig! Skrållan må vara liten men hon är bra på att hålla reda på var man befinner sig i huset. Och vill man bli insläppt gäller det att knacka på rätt dörr! :) Nu ligger hon nog lågt hela dan'! :)

Nej, nu måste jag ta tag i mig själv så att jag piggnar till! Håller tummarna för Åsa som är i Arvidsjaur idag där det tydligen kommit en massa blötsnö... Kör försiktigt min vän! Det är med andra ord dags att lägga på vinterdäcken. Måste ringa och beställa tid. Och så måste jag duscha också! Oj, oj, oj, det är mycke' nu... haha!


Kul jobb!

Ännu en dag med världens roligaste jobb! Den här gången har det inte handlat om att stå på scenen utan om att förbereda material till julshowen! Det är roligt men också ganska krävande! Jag vet inte om någon förstår hur man kan bli så trött av kreativa diskussioner men det kan man. Känner mig just nu lite mosig men ändå väldigt, väldigt nöjd med dagen!

Det blev fortsatt spånande och improvisationer kring en scen som vi nu har löst. Vi gick också igenom lite texter för att se vad som skulle förändras. När man läser eller agerar upptäcker man saker som man inte sett när man själv skrivit. Helt plötsligt kan ämnen ändras eller ingångarna bli nya. Det är ett jätteroligt arbete och jag och Åsa är väldigt glada över all input som vi får från Kågis! Man behöver nya intryck för att gå vidare!

Men efter några timmars jobb både hemma hos mig och nere på kontoret blev vi hungriga och ännu en gång valde vi Sushi!


Den nya sushi-baren levererar verkligen! Gött!

Men eftersom jag jobbar tillsammans med två fantastiska singlar vill jag gärna visa upp dem för den breda massan! Jag fattar inte att jag fortfarande får rå om dem så mycket! Jag har tur! :)


Världens bästa Kågis!


Och världens bästa Åsa!

En supertrevlig dag! Och vi har också fått rapporter om inspelningen av all musik som skedde i helgen. Vi längtar som tusan efter att höra resultatet och att få börja repa lite låtar! :) Tills vidare får vi nöja oss med bilder från helgen!


Tobbe vid datorn och mixerbordet! Jodå, det är Kågis duktige lillebror!


Sötaste Löwe! Ännu en av mina fina grabbar!


Anders är en ny bekantskap men som jag ser fram emot att få höra! Har förstått att det är Lindas bror och att han är ett musikaliskt geni! Jag säger bara: Han också? :)


Och så finaste Kågis! Vi har verkligen tur som får anlita dessa proffs för att spela in våra musikbakgrunder!

Glädje har det också varit här hemma! Du skulle ha stannat Åsa eftersom maken hade gjort sin berömda äppelpaj när jag kom hem! Nu har jag ätit två portioner, som jag inte behövde, men är väldigt mätt och glad! Får också rapport om att fredag 2 december redan är slutsåld så passa på om ni inte köpt biljetter!

Gokväll på er alla! Vi hörs när det rörs!


Jaha?

Nu kan jag väl inte säga att jag har hållit särskilt stor reda på Steve Jobs men jag ska verkligen villigt erkänna att ett geni gick ur tiden igår! Han var tydligen sjuk i cancer - vilket ju är en helvetisk sjukdom som man inte önskar sin värsta fiende! Man kan undra varför han fortsatte att jobba fram tills han dog men jag tror att han verkligen brann för det han gjorde! Och kanske kunde han luta sig tillbaka nu när jag bestämt mig för att köpa en iPhone... (Nåja, det var kanske att ta sig själv på för stort allvar... Sorry!) Så till alla "fruktfantaster":


Rest in peace Steve Jobs!

Nu väntar en lång repdag tillsammans med Åsa och Kågis! Ska bli roligt att ta tag i det här manuset på riktigt! Det är ju först när man börjar repa som man också känner vad som funkar och inte. Men innan bästa Åsa dyker upp ska jag passa på att avverka lite praktiska saker, skriva en faktura och färdigställa min "Att-göra-lista"! Det är alltid bra att få en överblick så att man vet om man ska vara stressad eller inte... Jodå, ibland kan listor vara ytterst lugnande!

Och på tal om julen så fick jag sms igår kväll där Emilia skriver att hon kommer hem till jul!!! Så härligt! Bara fyra lediga dagar men det är ändå superkul! Nu får vi bara hoppas att Oskar får vara ledig... Han har ju lyckats få praktik på NSD i tre månader vilket är kanonroligt! Men det brukar väl vara praktikanter som får hoppa in när det är storhelger... Nåja, annars åker vi norrut! Jul ska det bli med familjen hur som helst! :)

Önskar alla en bra dag!

Skööööön kväll!

Oj, så härligt att vara ledig ikväll och att ha gjort bort alla måsten för dagen! Jag ägnade några minuter åt att laga korv strognoff och sedan gjorde jag ingenting alls! Fast det är ju också en lögn...

Jag läser avundsjukt om kvinnor som tar långa bad men i det här huset har inget legat stilla i badet sedan Emilia flyttade! Alltså gjorde jag slag i saken med ett hett bad och en lagom tinad glassbåt från frysen! Ja, jag skulle inte ha den som leksak. Jag åt upp den! Men njöt kollossalt av att bara ligga helt stilla i värmen!


Nu har jag både scrubat kroppen och ägnat mig åt fotvård och lite manikyr. Vardagslyx som inte kostar mer än tid! Och det tog jag mig faktiskt idag! Bra jobbat Monica! Och snart är mina "mysprodukter" slut Emilia... Alltså får jag önska mig fler till jul! En skön kväll som nu ska avslutas med lite TV!

Maskiner!

Hemkommen från ett trevligt möte med SKTF:s, eller numera Visions, pensionärer i Skellefteå! Precis så pigga och glada som man själv skulle vilja vara i den åldern! Tack ska ni ha för alla skratten! :)


Här ser ni några av dem! Träffade också en gammal kollega från teatern och det var väldigt kul! Hon såg inte ut att ha åldrats ett smack på 15 år... Det kommer jag knappast att lyckas med själv!

Nu har jag fått lite ny energi och dragit igång både mig och de övriga maskinerna! Tvättmaskin, diskmaskin, kaffemaskin, dammsugarmaskin och datamaskin (som det faktiskt stod på min nya garanti!)! De verkar leverera allihopa och jag bara njuter så länge jag kan! Har även städat på toan och torkat fönstren i köket. Det behövdes! Men nu ser jag bara ränder... Skit samma! De är ju renare i alla fall!

Vi skulle egentligen ha repeterat i eftermiddag och kväll men Åsas chef gav henne ledigt och jag lyckades själv med samma bedrift! Vi har fina chefer! :) Därför startar vi upp morgondagen med denna aktivitet istället! Tack och lov att man ibland får känna efter och inse att man faktiskt också behöver vila! Jag har ju redan haft ett updrag idag och det ska egentligen räcka! Dessutom blir jag mindre stressad av att göra bort saker hemma så det kommer nog flera goda saker ur den här dagen!

Gårdagens rebus var förresten "Pund-huvud" eftersom jag kände mig som ett pucko! En som inte gissat rätt men som ändå vinner första pris är Irene Granlund som svarade: "Million-dollar-baby"! Det är ju inte sant men det var nog precis det jag behövde för att kicka igång dagen! Kram på dig! :)

Tålamod...

...är kanske inte riktig min grej! Jag vill kunna allt på en gång och inte behöva vänta en sekund på någonting alls! Men jag hör ju själv hur omöjligt det låter! Alltså får jag backa bandet och gå igenom vad som funkat och inte.


Alstromeria. Blommor på köksbordet! Funkar! Skönt!

Jag har lyckats med det mesta när det gäller den nya "sata-datorn" (om jag nu ska drista mig till att använda Ankis underbara uttryck :) men får nog ägna nätverket lite mer tid en annan dag. Som läget är nu sitter jag inte i sjön då jag har andra datorer som funkar med den berömda skrivaren. Ja, den ska vi inte prata om heller... Jag har bytt trumma på den två gånger redan och nu signalerar den att det är dags igen! Men det måste jag lämna idag! Måste!

Jag har laddat ned en testversion av mitt gamla program men också en test av InDesign som ju måste vara det nya layoutprogram jag ska använda. Jag måste väl följa med i utveckligen jag också. Fast att jag inte riktigt vill... Det gamla inkörda är ju det enklaste! Särskilt när man har mycket annat att göra!

Hur som helst vill jag ha hjälp! Jag har nästan alltid klarat mig själv och hankat mig fram när det gäller både teknik och trycksaker utan att ha en utbildning som är nyare än 1985! Då fattar ni hur stenålders jag är! Men det är saker som jag vill göra och som säkert någon annan kan lära mig! Hör gärna av er! När jag är i krislägen kan jag t o m betala bra!

- Jag vill veta hur jag ska installera drivrutiner för Postscript! Det där är ett mörker och jag har ett gammalt Adobe Acrobat som har hjälpt mig att göra pdf:er men nu vill Windows 7 inte jobba med den ålderstigna modellen och den går heller inte att uppdatera från Adobes hemsida...

- Jag vill - och behöver verkligen - kunna göra pdf:er från alla program! Nu kan jag ju "spara som" i både Word och Excel eftersom jag köpt ett nytt Officepaket men jag vill ju kunna exportera även från PageMaker... Fast där får jag nog ge mig. Kan det vara så att om jag skaffar InDesign så behver jag inte fundera mera? Då kanske allt jag vill göra fungerar?

- Och hur ska jag kunna konfigurera min arbetsgrupp här hemma när det ser helt olika ut i XP och Windows 7? Ja, den här datorn verkar hitta den dator som skrivaren är kopplad till men det funkar inte trots att jag delat ut den och laddat ned drivrutiner...

Som ni ser är detta funderingar som jag kanske får återkomma till. Måste väl ta en dag i taget och se om jag antingen löser det mesta själv eller får kontakt med någon som kan bättre! Och det måste finnas många! Och kanske är det bara PageMaker som är problemet...

Hur som helst har jag "stressat av" med lite bokföring! Lika bra att avverka något annat för att listan ska bli kortare! Nu är allting "betalt och klart", skattedeklarationen fixad, reseräkningar skrivna och pärmen i ordning! Återstår bara att gå och duscha, stryka till den nytvättade "Emma-klänningen" samt plugga in dagens text! Jag är ju faktiskt komiker också! Det kan man inte tro när jag blir stressad! Haha!


Åhhhhh...

Jaha, varför skrattar Cecilia? Kan det vara den låga kvaliteten på min rebusar? Jag lovar att de inte kommer att förbättras ett smack! Just you wait and see my dear! :) Just nu känner jag mig i alla fall som ett:

 + 
Och det är inte särskilt roligt! Och kan ni inte gissa så är ni kanske i samma läge... haha!

Jag vill att mina programvaror ska vara kompatibla med Windows 7! Jag vill att min nya dator hittar skrivardjäveln! Och jag vill dessutom slippa känna mig stressad över att allt nytt ska ta sån tid... Jag kunde ju godta att jag inte har något layoutprogram men den delen av mig vägrar att lyssna! Jag vet att PageMaker är 1800-tal och borde därför inte vara så sur över att det inte går att installera men jag gillar det och har miljoner dokument som redan är gjorda i det programmet. Dokument jag skulle behöva kunna öppna i min nya burk! Annars måste jag ju jobba med flera datorer parallellt... Orka!

Ja, jag var tvungen att ge upp några timmar och sätta mig i kontoret för att få arbete gjort! Långt ifrån den nya datorn som just nu är skön att skriva på men som också suger energi... Nåja, mycket pappersarbete är gjort och en text skriven till morgondagens lunchunderhållning men jag har massor kvar och väldigt lite energi. Tror att det bästa jag kan göra är att lägga mig tidigt och vakna utvilad imorrn! Nya datorer kräver nya tag! Vi hörs!

Oh my God 3...

Det blir mindre och mindre glädje bakom de storslagna rubrikerna! Ja, jag saknar säkert tålamod men nu har jag äntligen haft tid att plocka fram min nyinköpta dator för att installera alla programvaror, få tillgång till internetbanken, konfigurera nätverket, installera skrivare...


Se där! En bild! Det beyder att jag lyckats installera Photoshop! Haha!

Och bara för att man har en bärbar dator vill man ju inte ranta runt och koppla in skrivaren medelst en sladd. Nej, man vill utnyttja det trådlösa nätverket och skriva ut var man än befinner sig. Jag vill också ha tillgång till mina andra datorer här hemma och nu har jag just fått Windows 7. Jag som bara haft XP i alla tider... Konfigurationen ser alltså helt annorlunda ut. Medan utvecklingen går framåt i en rasande fart käns det som om jag själv bara backar... Inte är det svin-enkelt att vara människa idag! Och jag som var trött och hade ont i skallen redan innan...

Det värsta är väl att jag har massor med saker som jag bara måste göra men om jag inte tar tag i det här så kommer datorn att ligga i en låda länge och där gör den väl knappast någon människa glad! Men, men, allt verkar komma igång och jag gillar verkligen själva burken. Alltid något! :) Så riktigt lika arg som jag låter är jag kanske inte... Ser fram emot en lite lugnare kväll! Med jobb men kanske utan tekniska installationer! :)

Oh my God 2!

167 unika besökare igår! Ni är helt fantastiska! Nog förstår jag att mina glädjetjut på Facebook gjorde sitt till men det är kul att se att man är läst när man har något roligt att berätta!

Mindre roligt är väl att "sata-telefonen" slagit av och inte alls ringt... Grrrrr.... Nu är det inget stort problem just idag men min planering för dagen blir lite förskjuten och det gillar jag inte! Måste förbereda ett besök hos en pensionärsförening imorrn till lunch och sedan repar vi i två dagar + kväll så jag har redan häcken full! Hade tänkt göra klart lite ekonomiska förehavanden från helgen och det måste bli i eftermiddag. Nu ska jag, glädjande nog, åka och klippa mig om en stund! Så otroligt skönt!

Ja, jag är ju korthårig och är vid första anblicken kanske inte särskilt långhårig men är man korthårig så vill man vara korthårig och det blir så otroligt mycket enklare att hantera - särskilt när man spelar och slänger på sig både peruker och hattar! Sedan kryper det också fram grå ränder i botten... Var kommer de ifrån?

Har fått redovisning från Robertsfors där vi ju chansade och spelade för dörren men mycket glädjande fick ihop precis så mycket som vi hade önskat! D v s lika mycket som om vi skulle ha sålt föreställningen! Sköööönt! Men jag vet ju att de är duktiga på att marknadsföra sina arrangemang så vi var inte jätteoroliga! Bra jobbat säger vi och tackar för en trevlig kväll!


Glömde visa resultatet av min korta shopping igår! Det blev i alla fall ett snyggt halsband! Passar bra till mitt kornblå linne! :)

Återkommer lite senare med nya inlägg! Nu måste jag slänga mig i duschen om det här ska bli bra! Njut av dagen alla glada! Vädret gör det ju inte lättare men håll ut! Snart kommer snön...

Trött...

Oj, så svårt det var att starta upp sig själv idag... Förutom all denna glädje över Emilias boende har det inte blivit mycket. Om nu glädjeyttringar kan räknas som en aktivitet? Haha!

Hur som helst blev jag trött bara av att se att kattmaten var slut och att kylen gapade tom... Men efter ett par timmars gruvande åkte jag och storhandlade. Väl där blev jag lite sugen på att laga mat så jag köpte lammrostbiff! Ganska uppåt begav jag mig hemåt bara för att sjunka ned i soffan och nästan inte ta mig fram till spisen... Detta vakumliknande tillstånd måste bero på att man ger allt när man spelar. Eller? Det kan väl inte bero på att man blivit äldre? Nåja, det kommer en ny dag imorrn och då ska jag klippa mig! Alltid något att se fram emot!


Och mat blev det till slut tack vare att maken satte igång med skalandet av rotsakerna! Lammrostbiff med rotsaker och kantarellstuvning! En helt OK måndagsmiddag! Om man varit borta under helgen måste man väl få ta igen maten i alla fall?

Nu sjunker jag ned i soffan igen och tackar alla fantastiska läsare som följer bloggen! Idag är ni nästan 150 stycken och det är nytt rekord! Happy! :)


Oh my God!

Det finns saker som gör en glad och sedan finns det saker som gör en så superglad att man bara måste skrika högt! Det senare är inte sällan förknippat med att det går bra för barnen och så är det även idag! Emilia har fått förstahandskontrakt på sin lägenhet i Göteborg!!! Det innebär att en "stordjävlasten" föll från både hennes och våra hjärtan! Vilken lycka!


Äntligen får hon ta tag i renoveringen av sitt utmärkta boende! Så här såg det ut när jag åkte ned i Januari men mycket har förändrats sedan dess... Hittade ingen bra bild men den här lägenheten har så mycket potential att det kommer att bli jättefint! :)

Jag har haft en klump i magen länge eftersom hon inte skulle få förlänga sitt andrahandskontrakt. Hon har budat på lägenheter men det är inte lätt att få vettig ekonomi på ett boende som kostar upp mot 1, 5 miljoner... Därför har hon också sökt hyreslägenheter och idag blev det klart att hon fick ett förstahandskontrakt i ett helt annat område. Bra, men långt från centrum. Därför ringde hon (ännu en gång) till sin bovärd som då avslöjar att de har tänkt erbjuda henne ett kontrakt där hon nu bor eftersom övriga hyresgäster har hört av sig och rekommenderat henne! Det är alltså många som har haft omtanke om vårt "lillhjärta" och det känns otroligt skööööönt! Så ett stort, stort Grattis till världens bästa Emilia som nu inte bara ordnat fast jobb som butikschef utan även ett förstahandskontrakt på en lägenhet i centrala Göteborg! Du är bara bäst och vi älskar dig så mycket! :)

Det blir alltså en kanonresa vi kommer att göra dit hela familjen i mitten på oktober! Vi slipper titta på lägenheter utan kan istället gå runt och kolla in golv och tapeter! Det känns befriande och väldigt inspirerande! Att de kommer att renovera alla badrum i hennes hus kommer nu också som ett extra plus! Ja, jag skulle kunna orda länge om det här men det är förmodligen bara vi som är så här berusat lyckliga! Haha! Life is good!

I övrigt så är jag helt slut idag! Överkörd av tåget och en massa annat som också kom i min väg... Har ändå lyckats kravla mig igång och hållit ett helt OK föredrag för supertrevliga och glada människor i en Rotaryklubb! Berättade mitt livs historia (den korta varianten) och vägen fram till den julshow som vi nu presenterar i höst! Det kändes som om det fanns stort intresse och det tackar vi för! Ett tack även för den goda lunchen som jag blev bjuden på! :)

Besökte sedan revisorn och tog en kort runda på stan men där fick jag det glädjande beskedet från Emilia och då blev det svårt att koncentrera sig på något annat... Därför var det lika billigt och bra att åka hem! :) Här har maken dragit igång lite röjning av skräp ute men jag arbetsvägrar totalt! Idag orkar jag inte dra igång någonting alls! Ska sätta mig i soffan och njuta av ledigheten en stund. Kanske blir det t o m en tupplur...

I'll be back! :)

PS. Och gårdagens rebus fick ett par rätta svar! Visst var det "F + Roger" = Fråger... Lite usel stavning men det ska vi vara lite svårt. "Frog är" var annars en bra beskrivning på vad groda heter på engelska! Måste nog börja med lite priser - om jag nu orkar fortsätta att göra rebusar... Kram och tack för svaren!

Äntligen hemma!

Nej, jag refererar inte till Martin Timells program utan till den sköna känsla det alltid är att rulla in hemma på gården igen! Så härligt! Det har varit fullmatade dagar och vi avlslutade med en fullsatt salong i Robertsfors!


Oj då! Var tog alla vägen? Haha! Nej, den här tog jag innan föreställningen så att ni skulle få se hur det ser ut när vi kliver fram på scenen och hur fin salong de har i "Robban"! Ett kanonställe med glada och trevliga människor som tog emot!


Våra händiga grabbar på plats heter Roger och Per-Johan! Den senare av dem var också den som fick äntra den höga stegen på förra bilden för att byta projektor när den inte ville vara med längre... Snart 72 och still going strong! Inte illa! Roger har jag samarbetat med mycket under min tid på Västerbottensteatern så det var lite som att komma "hem"!

Träffade också gamla skolkamrater till min mamma och flera ditresta Lövångersbor som kommit för att kolla in oss! Däribland svärfars och makens syster med man! Kul! Jag hoppas att alla hade trevligt och att vi inte skrämde någon men vi tyckte nog att publiken till en början var lite försiktiga. Det tog sig dock och på slutet var alla med på noterna! Det kan hända att de behövde lite tid på sig att vänja sig vid vår ganska direkta approach! Hur som helst vill vi tacka för att vi fick komma på besök och med tanke på publikreaktionerna på slutet så får vi kanske också komma tillbaka! :)

Avslutar med att tacka för alla glada hälsningar från helgens publik och även dela ut ett hederspris till Johanna som knäckte dagens rebus! Visst var det "Ljushuvud"! Ola får tröstpris för de utmärkta gissningarna! Här kommer en ny chans där man dock kan ifrågasätta stavningen...

  + 
... på det? Haha!

Nu ska jag slänga mig i sängen och sooooova! Imorrn blir det lunchinfo för Rotary och sedan ska jag bara göra ingenting! Tack för den här helgen! :)

Mot Robertsfors!

En riktigt hälig dag där vi både hann ta det lite lugnt och även träffa Åsas gullige son Simon och hans flickvän Jenny!


Det blev ett besök på "Skogis" - Skogshögskolans Kårhus där de har fik på söndagar med hembakta delikatesser! Kön ringlade lång men kakorna var både stora och kladdiga så vi stod kvar!


Äppelkaka, kladdkaka med grädde och kolakaka! Jag gick ut stenhårt och betalade för detta mastodontfika endast 60:-! Otroligt billigt och otroligt gott! Men jag fick bara i mig hälften... Och tur var väl det! :)


Sedan drog vi vidare till Robertsfors där vi togs emot med öppna armar, kaffe och mackor på hembakt mjukkaka! Gott! Det har blivit en riktig vräkarhelg men det gäller ju att få i sig lite energi inför föreställningen. Det behövs! Nu har vi sminkat oss och fått hit en ny projektor så det ska bli kul att köra igen! Sista stora offentliga föreställningen är slutsåld till sista plats!


Och dagens rebus! Kan ni svaret? Det är i alla fall Åsa i ett nötskal! :)

Nu samlar vi ihop oss till matchstart! Välkomna alla som ska hit! :)

Gooodelimörning!

Nu börjar man känna sig utvilad när man inte ens kan sova tills väckaren ringer! Men jag gillar ju att man kan göra lite kaffe på rummet och softa en stund innan man slänger sig i duschen! Så över till gårdagens rebus som kanske var en aning långsökt... Ja, vi gick igång och tyckte att allting var solklart men kanske ändå inte.


Till vänster om Robert ser ni en ask, eller på engelska en "box" och eftersom vi var så slarviga med vårt uttal blev det naturligtvis "Boxer-Robert"! Enkelt va? Men jag måste ge en eloge till Mikael Lundgren som hade hoppats att killen hette Joplin. Scott Joplin hade ju varit hur bra som helst! Men jag kan ju inte gärna be Robert byta namn så att det passar mina rebusar...

Jag bad faktiskt Arne att dra ned byxorna så att vi kunde ha boxerkalsonger bredvid Robert men det tyckte Åsa var lite väl mycket... Tack för det! Nu fick vi ju sitta kvar och skratta en stund till! :) 

Men jag lägger ändå in en varning. Det kan bli fler rebusar! Haha! Och nu ska jag njuta av att göra mig klar i lugn och ro innan vi ska träffa Åsas son och sedan dra vidare till Robertsfors där det är utsålt ikväll!

Härlig kväll!

Vi har haft en riktigt härlig kväll! Kul att gå ut och äta och skönt att göra det med dagens alla glädjebesked i bagaget! Dagar som den här har man nära till skratt!


Hängde naturligtvis med sötaste Åsa! :)


Och Robert och Arne! Här gör de sitt bästa för att se coola ut men vi vet ju redan att det här är snälla grabbar! :)


Vi hamnade i alla fall på Lottas Krog där det var tjockt med folk och supertrevlig stämning! Flera hade sett föreställningen och jag fick bl a hälsningar till Peter och Sara från Lena och hennes syster vars pappa har hängt ihop med Saras mamma. Ja, det blev lite långsökt med jag tror att ni förstår! :) Alla var i alla fall väldigt nöjda! Även de män som hade tvingats dit! Haha!


Och i ett hörn myste Tatja med sin Jocke! Det gäller att passa på när man har barnvakt! Efter middagen gick Jocke för att köpa Cola till Tatja och då räknade jag snabbt ut att det var en ny kotte på gång! Grattis! I mars blir livet förändrat för deras del när Elmer ska få ett syskon! Kul!


Jag längtar efter min iPhone och tittade avundsjukt på när Åsa spelade "Wordfeud"! Här ser hon också ut som en smart skolfröken! :) Och vi var faktiskt lite smarta ikväll!


Eller vad säger ni om hennes nya rekord som vi lyckades få ihop tillsammans? Med trippel och dubbel ordpoäng gav "Trixa" inte mindre än 216 poäng! Härligt!


Och maten var gudomlig! Renrostbiff med svartvinbärsås, gratängpotatis och västerbottensufflé! Mmmmmmm.... Bara att njuta!


Och servitören var en skön kille med världens fluffigaste hår! Det var hans egna lockar "all the way" och det var jättefint! Träffade också min gamla gymnasiekompis kille som tog hand om oss i baren! Jag hälsade vidare till Catrine som var hemma och hade tjejmiddag. Hade varit så kul att träffas!

Det blev mycket skratt och historier! En riktigt trevlig kväll även om den inte blev så sen. Men innan vi gav oss för ikväll åstadkom vi två rebusar. Här har ni dagens första:


Inte så svår kanske... Åsa + Persson! Haha!


Men den här då?

Ja, det kan ni klura på en stund... Men jag kan avslöja att det hjälper att man vet namnet på mannen som sitter där! Rätt svar kommer imorrn och då kanske jag även har hunnit tänka ut någon ny! En mycket bra dag närmar sig sitt slut och jag ska lägga mig i sängen och bara mysa med en bok! Och imorrn serveras frukosten till 12.00! Älska bo på hotell!

Vilket ös!!!

Jag är superlycklig! Vilken föreställningsdag och vilken publik! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det här är det bästa jobb man kan ha! Och visst var det roligt igår men idag var det en speciell stämning som var helt magisk! Vissa dagar blir det bara så här bra!


Kanske berodde det på laddningen med detta underbara kaffe från "Costas"! Hur gott som helst! Måste gå dit och köpa lite kaffebönor imorrn. "Godfathers blend" var helt i min smak!


Vi sjöng upp och hann också kika lite på gårdagens filmsekvenser! Emil filmade och det kommer att bli roligt att ha kvar lite dokumentation!


Lite eftertänksamhet innan starten kan också vara bra även om det mest bara blir skoj och slams... Jag testade lite och det är svårt att ställa skärpan i en spegel... Men det duger inte att sitta stilla! Vi tar ju alltid emot publiken och idag kom jag även ihåg kameran. Även om jag inte kom ihåg att plåta alla...


Fina Tatja och trillingmamman Johanna kom för att skratta och vara barnldiga en eftermiddag! Kul! Cool frisyr Tatja!


Åsa fick besök av en kompis som kallade henne "läckerbit". Och det hade hon tydligen bara betalat 500:- för att få honom att säga! Offentligt! Billigt! :)


Och här har vi fina Hannah, Erik och Birgitta Bergvall från Boden! Det är min systers svärföräldrar och svägerska och jag blev så glad att ni ville komma! Stor kram!


Åsa tillsammans med "gammsvågern" och hans söta fru!


Publiken! Ja, vi tog den här bara som ett bevis på att det ändå var mycket publik även om det inte var utsålt idag! Glädjande nog hittade vi Ingegerd och Rune Eriksson från Daglösten längst fram! Det kom flera Lövångersbor också och det känns hedrande att ni åkt så långt för att se oss! Tack!

Jag glömde ju fotografera flera älsklingar men jag måste ju få nämna dem här!
F d Flygplatschefen Karin Larsson-Tängden och scenografen Ulla Karlsson är två fantastiska kvinnor som tog sig tid att komma idag och det var jag verkligen glad för! Kram både till er och till Jöggas söta föräldrar som t o m hade med sig blommor! Jag förstår nu hur Jörgen kunde bli så fin! :) Hur som helst blev den en magisk föreställning där vi var överens på alla plan! Skitkul! Men det roligaste hände nog efteråt:


När vi gick från teatern till hotellet hör vi: "Oooooohhh, där är dom!" Det var Lena, Bibbi och Aila - tre skönsjungande sjuksköterskor - som hade varit på föreställningen och blivit 10 år yngre! De tyckte att vi var så bra att de inte kunde förstå hur vi kunde vara kvar ens i Sverige! Vilka underbara kvinnor! De berömde oss så mycket och tackade för att vi gjort deras liv rikare att vi blev nästan generade. MEN det är den här typen av publikmöten som gör att man vet att vi håller på med rätt saker! Vi vill ju göra underhållning som ger människor kickar och gärna ett lyft till kvinnor i vår egen ålder!

Så det är med en viss lyckoberusning som jag nu sitter här på rummet och firar med mörk choklad och mineralvatten! Om en stund ska vi träffas igen för att gå ut och ta en matbit. Men jag hade egentligen inte behövt något tilltugg alls för att fira. Det känns som om vi dragit världens vinstlott idag och det är gott som räcker oerhört länge! Kram och tack till er alla!

Godmorgon Umeå!

Vaknade och kände att jag behövde på toaletten. Förbannade mig själv för att jag inte gick dit en extra gång innan jag somnade för att slippa avbryta en underbar sovmorgon. Ligger kvar i sängen och funderar på att sova ett par minuter till. Då hör jag väckningen! 10.00! Hög tid att kliva upp med andra ord! Jag har alltså sovit som en stock och kastade mig in i duschen och snabbt ner till frukosten som ju serveras läääääänge här! Så skönt!

Nu har jag gjort en travrad till vårt gäng och ska om några minuter knata iväg till Sagateatern för uppsjungning innan showen kl 14.00! Ska bli väldigt roligt igen! Vi är ju inne på den sista spelhelgen för i år så det gäller att njuta! Det blir ju teatersoppa längre fram men då måste vi korta den lite eftersom det där finns en magisk lunchtimmesgräns. Men idag ger vi allt!

Läste recensionen och jag tror att det var en yngre kvinna som skrev den. Mycket var bra men hon förstod nog inte allt. Hon tyckte t ex att PMS-sången var kvinnonedsättande och det är den ju inte. Den är tyvärr alldeles för sann! :) Men hon gillade också att vi gjorde kvinnlig humor på kvinnors villkor utifrån våra personliga upplevelser och det var ju bra! För det är ju också sant!


Men det här kallade hon "en avslutning med lyteskomik"! Haha!

Hela recensionen kan ni läsa här:

http://www.folkbladet.nu/269276/2011/10/01/trillar-inte-i-fallan

Nåja, vi kommer att få besök av roliga människor i publiken även idag och ämnar göra vårt bästa i en föreställning som vi älskar att spela! Så välkomna alla glada till Sagateatern 14.00! Vi ses! :)

RSS 2.0