TCM & Qigong!

Ikväll har vi haft en rolig och lärorik träff med vår hälsogrupp KASAM som ju är en ständig källa till glädje och utveckling! Förra gången var det min tur att låta deltagarna testa att stå på scenen och den här gången pratade Anita om TCM. Traditional Chinese Medicin! Väldigt intressant!


I den här läkekonsten ingår både Akupunktur, Örter, Qigong och Tuuinam som är en djupgående massage.

Det som är spännande med både detta och Ajurvedan är att man ska se till balansen i kroppen och att man går på djupet när det gäller att ta reda på varför någon har ont eller inte mår bra! En inblandning av detta i den västerländska läkarvetenskapen skulle alltså inte vara helt fel. Men vilken läkare idag har tid att gå till botten med problemen? Synd att det inte finns tid att se hela människan... Nåja, nu ska vi inte fördjupa oss i detta!

Anita var verkligen superduktig och gav oss mycket och bra information samt även möjlighet att testa Akupressur på varandra!


Här är en del av tjejerna igång! Och under tiden sjöng vi Lena Ph:s "Ont, det gör ont..." Haha! För det gör det! Men det blir bättre sen! Fantastiskt att man genom att trycka på vissa punkter faktiskt kan må bättre fysiskt!


Vad vi pratade om här kan jag inte ens skriva... Men vi skrattade gott och åt även (hälso?)godis vilket vi behövde en grå dag som denna!

Nu blev det inga mängder sötsaker och vi avslutade också med ett entimmes pass Qigong som var så mycket jobbigare än jag trodde! Det ser så lugnt och stillsamt ut men i slutet darrade både armarna och magmusklerna! Dessutom hade det en väldigt lugnande effekt eftersom det också går ganska långsamt... Och det är något jag verkligen behöver! Långsamhetens lov behöver jag nog besjunga varje dag! "Emma" brukar ju skoja om att hon börjat Qigong men att hon fick lov att sluta. Hon var för snabb! Haha!

Nu ska jag varva ned och så småningom ta mig till sängen. Hoppas att John Blund är snäll med mig eftersom jag inte känner mig ett dugg trött efter den superlånga sovmorgonen! Jag är hur som helst väldigt nöjd med dagen! Lite jobb, lite spel, lite hemmafix, handling, kycklingpaj, hälsogrupp och även shopping av både skinnjacka och kappa(!) på 20 minuter! Ja, ett par skor till maken hann jag också med på den tiden... Jag är nog för snabb jag också! :) Men väldigt glad och nöjd!

Imorrn är det dags för Julgalet igen och jag längtar! Sov gott alla!

Diplomati och tårar!

Somnade om och vaknade 11.00... Vad ska man säga? Utsövd? Nja... Känner mig krossad men inser att det nog inte är mer sömn jag behöver! Haha! Hur som helst är jag glad över att jag steg upp och bokade biljetter till Springsteen igår eftersom de tog slut i ett nafs! Extraföreställning är redan släppt och jag känner mig lugn och nöjd över att jag åtminstone kom mig upp i tid en dag den här veckan! Förmodligen den viktigaste dagen om man ska ha lite framförhållning! :) Och att planera nästa sommar måste väl räknas som att vara ute i god tid?

Annars rullar det på som vanligt idag! Ska fortsätta med lite pappersarbete som jag påbörjade igår. Alltid skönt att hinna ikapp och betala fakturor i tid... Det är också bra för den företagsamma framförhållningen! Men det går ganska bra just nu. Inte mycket biljetter kvar till återstående föreställningar av Julgalet och våren börjar också boka på. Jag överlever nog några månader till! Men jag sparar mina slutsatser tills allt är betalt! Haha!

Jag skrev ju igår om härskarteknik via tystlåtet "under-bordet-sittande" och tyst diplomati var nog ordet jag sökte. Tack Majbritt! Men det kan ju finnas fler sidor av detta. Som gubben som var gift med en riktig ragata och anmodades skura golvet under köksbordet där han satt när grannen kom in. Grannen skrattade och frågade om han var tvingad att sitta under bordet? Han svarade då: "Är man herre i sitt hus så sitter man var man vill!"

Och herrn i det här huset valde idag skinnfåtöljen (utan anmodan) efter att ha ätit lunch. Där får man hoppa upp om man är katt och gissa vem som var först?


Skrållan! Hon längtade nog efter detta och kröp som vanligt långt upp mot ansiktet! Hon älskar verkligen sin husse och följer gärna med honom var han än går! Det är fint! Vi hara faktiskt var sin katt numera. Oliver sitter helst hos mig så de är ganska rättvisa! Eller så har vi bara tur...

Nej, nu måste jag fortsätta med något praktiskt! Har redan börjat fundera på nästa show och tror att vi ska undvika en allvarlig och sentimental föreställning! Läste att Kicki Danielssons "Kickis tårar" inte säljer alls... Är man förvånad?

Nyordning...

Det är inte alla som tycker att den nya soffan är kanon... Eftersom den är gjord i tyg, och inte i skinn som den förra, så beslöt vi att katterna inte ska få komma upp. Kalla oss gärna elaka men våra katter löser mycket långt hår och det blir olidligt med all dammsugning! Nu är de ju så pass gamla att de faktiskt går att prata med och ett skarpt "Nej!" har funkat väldigt bra. Hittills... haha!

Ja, vi köpte ju nya fåtöljer förra året och en av dem lade Skrållan beslag på direkt! Det gjorde att maken gick på djuraffären och köpte en rund kattbädd som vi la i en av dem. Där har hon legat och den bädden går nog inte ens att dammsuga ren. När jag nu städade efter soffinflyttningen så flyttade jag ned bädden på mattan under bordet och rengjorde både fåtöljer och kuddar. Jag glömde lägga tillbaka bädden och tror ni inte att nu ligger hon i den under bordet istället! Otroligt! Vi har även fått tillbaka fåtöljerna!

I kväll kom Oliver in och gick fram till soffan. Efter att ha fått nej strök han omkring i rummet och landade till slut i Skrållans kattbädd där han aldrig har legat! Den är dessutom alldeles för liten. Gissa om nästa kisse blev förvånad över att se den upptagen! Hon gick inte till attack eftersom Oliver ju både är äldre och större men hon satte sig en bit ifrån och surade...


Tyst protest längst bort i rummet!


Och det funkade! Efter en stund kände han sig nog uttittad och gick därifrån. Hon tog tillbaka platsen direkt och har inte stigit upp än...

Detta påminner mig lite om min egen barndom och den eviga striden med storebror om leksakerna! Det här har jag bara fått berättat för mig men när jag lekte med något som verkade roligt kom han alltid och tog sakerna ifrån mig. Istället för att skrika och bråka tog jag en annan leksak och började skoja och leka med den. Resultatet blev att han kom och tog den också! Då kunde jag lugnt och stilla återgå till att leka med min första leksak som ju var den jag ville ha... Smart!

Kontentan av dessa båda historier är att man faktiskt kan få som man vill utan att bråka! Ha bara en plan och ligg lite lågt! Haha!


Bruce!

Uppe med tuppen (vilket för mig innebär före nio...haha!) för att vara på hugget när Live Nation släppte de första medlemsbiljetterna idag till konserten med Bruce Springsteen på Ullevi 27 juli nästa år! Eftersom antalet biljetter var begränsat till två så hade jag även sett till att vi har två medlemsskap i familjen... Kanke lite "fubbigt" men jag tror inte att jag är ensam om det!


Klart man vill se Springsteen in action! :)

Loggade in på slaget och fick snabbt två biljetter men sedan började krånglet. Blev lite stressad över att jag kanske också var tvungen att ha två olika medlemsskap på Ticnet så jag gjorde snabbt ett till maken medan jag fick två biljetter till! Yesssss!!! Men efter betalning och annat fix var de två senare biljetterna oåterkalleligen borta. Dessutom hängde sig sidan och efter tjafsande med olika datorer här hemma fick jag bara se att alla biljetter var slut efter en timme... Fanken också!

Men det är bara att vara på hugget imorrn bitti när övriga biljetter släpps på Ticnet. Trodde jag. Tills maken kom hem på lunchen och säger att han fått två biljetter på sin mail... Jaaaa! Jag lyckades alltså med konststycket att boka 0 biljetter på mig själv och 4 på maken! Haha! Shit happens men nu har vi i alla fall platser hela familjen! Alla älskar Springsteen!


Om det är bra platser på Ullevi vet jag inte eftersom man som "utböling" inte har en aning om var scenen brukar stå... Vi har sittplatser på sektion S och Q men det säger inte mig så mycket. Tror dock att vi kommer att se bra var vi än sitter! Och framför allt höra! Shit, så kul det kommer att bli! Nästa års semester kommer med andra ord att delvis spenderas i Göteborg! Det blir kanon eftersom vi då också kan hälsa på Emilia!


Det kommer att bli såååå bra! Synd bara att saxofonisten Clarence Clemmons inte längre finns i livet... Men man kan ju inte få allt. Vi får ju Bruce och det räcker bra!

Nu ska jag försöka hinna annat! Betala ut lön och räkningar är väl en bra idé! Man kan ju inte bara köpa biljetter för pengarna... Men musikåret 2012 börjar bra! Sting i februari och Bruce i juli! I love it!

Så in i kolan...

Hörde på sportsändningar igår och tycker att de har ganska kontrollerade uttyck när de tar Guldmedalj och tycker att det har gått "så in i kolan bra"! Haha! Men nu var det ryttare i dressyr och de kanske är lite mer städade?

Nåja, idag har det varit så in i kolan lugnt här hemma och det är hur skönt som helst! Jag har varit så trött hela dagen att det inte blivit mer än lite tvätt och handling. Maken har däremot städat och möblerat om i dotterns rum så det är i alla fall en av oss som haft energi. Det får räcka! Har vi tur kommer jag igång imorrn och rensar i kontoret. Hos oss tar städningen och röjningen aldrig slut. Måste bero på att vi periodvis jobbar mycket och då bara hinner stöka fram. Aldrig bort! Haha!

Inväntar just nu den kommande träningen och hoppas att mina kläder hinner torka så att jag har något att ta på mig. Fick lite julstämning så här i afton när vi skulle äta middag!


Julgröt, vörtlimpa och skivad julskinka med äppelmos! Gött! Vörtlimpa är säkert bra innan träning... Nu kan jag gasa på ordentligt!


Och på bordet blommar Amaryllisen så fint Tack Karin & Roger! :)

Jag skrev igår om våra busiga barn! Nu öppnade jag en skåpdörr i köket där det sitter en helt underbar bild som gör mig glad så fort jag ska leta ett recept.


Kan ni förstå hur man nånsin kunde bli arg på de här supersöta charmtrollen? Jag fattar det fortfarande inte... Men tålamodet hos småbarnsföräldrar prövas ju hela tiden.

När de var i den här charmiga åldern så fick jag en kväll besök av tjejerna på jobbet. Barnen satt i pyjamas i soffan och tittade på barnprogram när Gunnel gick fram och frågade: "Är det någon som har talat om för er hur söta ni är?" Båda barnen tittade upp och svarade: "Näääääeeee..." Haha! Där stod man med skägget i brevlådan! Men det gjorde vi naturligtvis! Hela tiden! Vi har ju fortfarande, precis som alla andra förldrar, världens sötaste barn!

Nu lite träning! Återkommer om jag överlever! :)

Sovmorgon!

Eftersom jag ämnar sova så länge jag kan imorrn så kommer här ett sent inlägg innan jag lägger mig med Lars Kepler! Han är verkligen bra i sängen... :) Om man nu vill ligga vaken alltså! Haha!

Måste rapportera från syrrans julkortsfotografering som nu nått kulmen! Bebisar är nog enklare än en 2, 5 årig tjej som börjar uppvisa klara trotstendeser...


Fina My i finblusen med fina krubban! Men humöret...

Ja, nu när man har stora barn kan man skratta åt eländet men när man är mitt uppe i denna krävande ålder har man problem med tålamodet! Jag minns när jag hade en hemsk kväll där jag försökte söva båda barnen som efter mer än två timmar inte hade lagt igen ögonen utan bara busade, skrek och "levde rövare". Maken jobbade och barnen var så nära i ålder att de peppade upp varandra enormt! Jag bar då till slut helt sonika ut båda två på bron och stängde dörren (eftersom de tydligen ville vara ute och leka...). Efter några sekunder öppnade jag igen och möttes av två storögda men väldigt tysta barn. På frågan om de ville gå och lägga sig svarade de båda ja. Tacka för det. Det var ju vinter...

Herregud vad jag har fått äta upp den där historien! Barnen brukar påminna mig och säga att de alltid blev utburna på bron... Jeeezuz! Det hände en gång... Det är alltså inget jag rekommenderar och jag kan skratta åt det nu men just då var jag nog i upplösningstillstånd! Tur att barnen nu är stora annars kanske jag blir anmäld när jag skriver detta på bloggen...

Nåja, jag hade ju lovat Katarina något att skratta åt och jag vet inte om den där historien duger. Annars kommer här några rader från Emma angående det ekonomiska läget. Hon handlar aldrig med värdepapper eftersom hon tycker att: "Aktier är som skogsplantering! Man ska aldrig få se någon utdelning medans man lever..." Ha en bra dag!

Snö!

I Göteborg hällregnade det idag när jag pratade med dottern som var på väg till jobbet. Här har det ju varit fritt från nederbörd, någon grad varmt och ganska torrt! Så torrt att jag tänkte tvätta bilen men kön var tyvärr för lång... Lika bra var det eftersom jag nu tittar ut och ser:


Snö! Inte mycket men det är lite vitt på marken och i gatlyktans sken så virvlar flingorna omkring!

Jag gillar när det syns eftersom det betyder att lampan är tänd! Haha! Jag kommer aldrig att förlika mig med tanken på att bara var tredje lyser efter 22.00 och att hela Höjdgatan är kolsvart efter 23.00! Men jag kommer säkert att bli glad när vi väl får snö eftersom Tekniska kontoret nu sparat så mycket att de kommer att ha massor med slantar över till plogning! ;) Men det blir väl precis som när det kommit mängder av regn - då är vattenförråden hos Skellefteå Kraft ändå av någon anledning tomma...

När det gäller Kraftverket har vi tävlat om fri elförbrukning under ett helt år genom att gissa vår förbrukning under november månad. Eller vi ska väl i ärlighetens namn säga att maken har gissat och jag har skrivit slogan. Men med det milda klimatet kommer det att bli svårt att ha rätt... Nåja, det finns mycket annat att glädja sig åt! Sonen har varit hemma hela min lediga helg och vi har både hunnit göra saker och slappa! Och från dottern kom det ett sent sms igår där hon skickade kramar och skrev att jag är Världens bästa mamma! Man blir varm i hjärtat av så fina barn!

Senare ikväll måste jag klura ut ännu ett skämt här på bloggen eftersom jag vill att Katarina ska få skratta innan hon sticker till jobbet! Inte lätt men jag ska börja tänka redan nu! :) Att jag skulle vara uppe 06.30 för att blogga är inte att tänka på... Så har ni kul vitsar kan ni väl kommentera och hjälpa mig lite!

Storm!

Ja, nu trodde jag ju att det skulle bli lite stomigt även här men den vinden verkar ha dragit förbi! Glömde t o m bort att skoja med svägerskan igår om hur det känns när alla varnar för ens ankomst... Ja, hon heter ju som ni förstår Berith! När det gäller stormen har jag också varit glad över att vi flyttat till stan eftersom alla prognoser säger att det ska vara värst i byarna... Haha!

Herregud vilken morgon! Två så dåliga vitsar i ett enda stycke! Hur ska den här dagen sluta? Den blir förmodligen skitbra eftersom jag också tänkt städa toaletterna! Haha! Neeej... en till!

Nu lyssnar jag på reprisen av "Så mycket bättre" och njuter av Lalehs version av
E-Types "Here I go again". Så fantastiskt bra! Hon är helt magisk den där kvinnan! Allt blir så känslosamt och personligt! Det är som någon sa: "Hon sjunger ingenting utan att mena det!" Lovely! Ni måste lyssna om ni missat den!

Gårdagskvällen ägnades åt ätning och sittning i soffan! Skööönt! Det blev ju lite sen middag så jag gjorde bara en sallad och lite ädelostdressing till köttet. Funkade!


Lammentrecôte, Nyhléns, 109:-/kilot! Klart prisvärt! Sedan blev det glass, godis och glögg så jag bör ta en promenad idag för att bli av med lite kalorier!

Men innan dess önskar jag alla en riktigt fin första advent! Här har vi firat med kalasfrukost igen och en mysig stund tillsammans med sonen!


Första ljuset tänt! Nu är det advent! :)

Om staken håller måttet tvekar vi dock om
Blockljusen från ICA verkar flöda som...
fanken överallt där vi tänt i staken
Snart är hela bordet värsta stearinvaken...

Ja, nödrimmen är lika bra som skämten idag! God Jul!

Långlördag!

Ledig lördag som för min del hade bokats in för ren och skär lättja - men det blev ändrade planer! Nu har det varit full rulle hela dagen. Hektiskt men roligt! Började med att grabbarna väckte mig alldeles för tidigt...


Men vad gjorde det när sonen hade lagat kanonfrukost med bacon och äggröra!

Efter denna stadiga första måltid beslutade vi oss för att flytta om sofforna och hämta den nya - nu när vi hade extra bärhjälp här hemma. Och det behövdes! Herregud så tunga pjäser vi har... Den grå soffan flyttades ut från kontoret, den svarta skinnsoffan bars runt hela huset för att ta över den platsen. På håret att vi fick in den men nu står den på plats! Sedan iväg för att låna släp och hämta den nya vräkarsoffan. Det blev lite stressigt eftersom maken hade jobbaktiviteter hela eftermiddagen.


Efter slit och släp med både soffa och emballage lyckades i alla fall jag och sonen montera ihop den och ställa den på plats. Stor, men den rymdes! Sedan blev det mest främmande. Först av farfars som varit på bjudlunch och invigning av Lejonstömsbron där en del av deras skog fått ny plats!


Oliver är nöjd över att få lite ompyssling hos farfar!


Farmor missade naturligtvis inte att Oskar kommit hem i helgen. Alltid roligt att få krama om barnbarnen!


Fina Oskar! Jag förstår henne!


Sedan kom Ulfs syster Berith och hennes son Emil för att hämta den grå soffan som nu fått nytt hem hos honom. De provsatte och godkände också den nya soffan. Den blir bra när vi ses alla till jul! Men var granen nu ska ta vägen får vi se... Det blir kanske lite trångt men det är ju inte jul hela året!

Nu har jag dammsugit, åkt iväg med skräp och handlat. Ska börja med maten men jag känner att jag måste sätta mig en stund i soffan för att se om jag kan koppla av. Skulle gärna sitta där hela kvällen om jag inte vore så förtvivlat hungrig! Jag har dessutom köpt lammentrecôte som ska bli spännande att smaka! Sedan blir det nog bara glögg och mera soffa!

Vi har dock ett problem. Eller två. Katterna. De har redan tagit sats flera gånger för att hoppa upp i soffan men ryggat tillbaka när vi ropat "Nej!". Vi får se hur länge det går...


De vände oss t o m ryggen! Suuuura... De hade ju också velat se fotboll! Eller?

Ha en skön kväll alla!


Tjohoooo! Vilken kväll!

Hemma igen efter en helt underbar spelkväll! Jag trodde att gårdagen var speciell och att publiken då var ovanligt snäll eftersom det var premiär men nu var det lika bra, eller kanske ännu bättre stämning! Sååå otroligt roligt! Sådana här dagar har man världens bästa jobb!!! Tack, tack, tack alla som kom och var så glada!

Föreställningen börjar också "sätta sig" vilket gör att vi blir mer avslappnade! Det blev t o m lite fnissigt idag och det är också härligt på något sätt! Just nu är jag bara lycklig!!! Och ännu gladare blev jag när jag kom hem och ser att Oskar kommit hem! Han stannar till söndag och nu är jag också ledig! Ska bli skönt att umgås ett par dagar med bästa "pöjtjen"!

Det har varit en riktigt bra dag! Har också hunnit att tillsammans med Bengt träffa revisorn och avsluta bolaget!


Bengt var ovanligt prydlig och mer "business-klädd"! Det tarvar ett foto!


Och rättvis som jag är så fick Micke Engström, vår kanonkille på E&Y också komma med i dagens blogg! Tack för allt jobb! Vi har känt oss omhändertagna! Och kanske också lite fattiga... haha! Det är ju inte helt gratis med revisionstjänster...

Jag och Åsa hann också med att köpa lite presenter! Gårdagens premiär kom och gick så snabbt att vi inte riktigt hann med! Kågis fick ett urval roliga ölsorter och Mie fick en blomma som jag komponerade!


Hon blev såååå glad! :) Ja, vi sjöng också! Kanhända blev hon tårögd av vår "kassa" sång men vi tror att det var av glädje!


Några minuter senare var hon igång igen! Blomman på bänken och kaffekokning igång för fulla muggar! Haha! Det där var ju riktigt roligt... Fulla muggar alltså... Med kaffe... Ja, ni fattar! Nej, den var kanske inte så bra...

Nu ska jag umgås med grabbarna! Ha en underbar fredagkväll alla! :)


Goooodellimooorning!

Tjolahopp världen! Somnade halv två och vaknade klockan sex! Vad är meningen? Nåja, nu åt jag frukost och drack kaffe med maken och sedan gick jag tillbaka till sängen! Så härligt! Mår mycket bra och känner mig fortfarande så nöjd med gårdagen! Ser fram emot kvällens föreställning och hoppas på lika glad publik! Men det vet jag ju egentligen på förhand att vi får! Människor som går på våra föreställningar är inga surkartar!

Och när jag ändå steg upp tidigt så hämtade jag tidningen för att läsa recensionen som måste betecknas som bra! Tack för det! Så kul att det man gjort uppskattas!!! Däremot är det kanske inte så lätt att bli av med revystämpeln! Jag vill poängtera att detta INTE är en revy utan en humorshow! Jag vill också understryka att Julgalet absolut INTE är en inofficiell fortsättning på Lövångersrevyn! Jag och Åsa försöker hitta nya koncept och idéer som måste kunna stå för sig själva! Det är lite viktigt för oss att stå på egna ben!


Här är vi i ännu en scen från gårdagen där vi öppnade årets julklappar!

Men jag kan också förstå att de har dragit den slutsatsen eftersom jag stått på scenen i Lövångersrevyn i 30 år och att Kågis och Åsa varit med i tre, respektive fem revyer... Kanske inte så lätt att se oss i andra roller! Det roliga med recensioner är också att vårt julmedley blev sågat... Haha! Samma sånger som fick beteckningen "lysande" i Piteå! Nåja, recension eller inte. Vi är nöjda med det vi presenterar och publiken likaså! Det räcker otroligt långt! Dessutom har vi skitkul!

Nu ska jag återvända till verkligheten och åka på ett möte med revisorn där vi officiellt lägger ned det gamla revbolaget. Då måste den eran ändå betecknas som över. Eller? Men ingen av oss är bitter och alla grabbarna kom på gårdagens premiär så vår långa vänskap fortsätter! Det känns kanonbra!

Vi ses!

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Sååååå roligt! Äntligen har jag haft riktig premiääääääär! Känslan kanske inte infinner sig förrän man är på hemmaplan? Vad vet jag? Men det jag definitivt vet är att det idag kändes betydligt bättre och att hela produktionen hade höjts ett snäpp sedan sist! Framför allt var det ljuset som nu fått en ansiktslyftning och den nya ljudanläggningen på Nordanå går heller inte av för hackor!

Man kanske tror att det inte ska ha så stor betydelse, men för mig är det helheten som blir en färdig föreställning och jag känner mig nöjd med det vi presenterade idag! Dessutom hade vi en helt underbar publik! Tusen tack till alla vänner och glada människor som kom! Jag kände mig omgiven av en stor familj och det är ju alltid tryggt! Att ni dessutom hade tid att stanna för en skål med oss efteråt kändes som en härlig avslutning! :)

Men vägen till "stjärnorna" är kanske inte helt spikrak! Vi hann med både genomdrag och praktiskt arbete idag innan själva showen drog igång! Eller vad säger ni om min och Åsas tillverkning av ett nytt skydd för pianot?


Man tar en lämplig kartong i rätt storlek! Sågar sedan (med frenesi) till ett par reglar som kan fungera som mothåll för att fästa ett tyg.


Konstigt! Det blev kvar en bit som inte gick av...


Bäst att såga lite till (ännu mer frenetiskt...)!


Sedan var det dags att vika kartongen i 90 grader och skjuta fast reglarna! Ja, vi hade bara tillgång till häftpistol och tejp så det fick bli en mer spartansk lösning...


Tyget häftades fast och det är tur att ingen ser baksidan... Förutom nu då!


Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och vika så noga som möjligt... Eller? Hur noga är du egentligen Monica Lindgren? Jag är lite skeptisk...


Men se på sjutton! Ett nytt skydd är tillverkat av ett par kvinnor som inte räds utmaningar! Det där gjorde vi bra Åsa! Inte så ordentligt, men definitivt dugligt!


Lite mat, lite biljettfix, rätt mycket sminkning och hårfix och sedan var det dags att möta publiken! Så kul! Fullsatt och festligt med en härlig stämning redan under matserveringen! Det blev precis så puttrigt och trevligt som vi hade hoppats! Suveränt god mat från Food, glada människor, mingel, musik och mys! Efter någon timma var det insläpp och sedan kunde vi göra entré!


Scenen! We love it! Väldigt spelbart och numera också riktigt snyggt!


Och visst fick vi bli Lucior! Det kanske inte slutade riktigt som vi hade tänkt men vi hade väldigt roligt ikväll och det smittade nog av sig!


Stort Tack också för alla vackra blommor och tomtar vi fick! Det är värsta blomsterhandeln här hemma och jag njuter!!!

En underbar kväll med fantastiska kamrater! Stora kramar till Åsa, Kågis och Mie! Ett otroligt bra jobb! Nu får recensionerna säga vad de vill. Jag känner mig supernöjd och nu återstår sju lika härliga kvällar på Nordanå! Vi ses! Kanske redan imorrn?

Premiärdag!!!

Vaknade efter massor med konstiga drömmar om att Västerbottensteatern hade flyttat in på Nordic Light, Anki var gravid, nya ägarna hade gjort om hela inredningen och sänkt taket samt gjort ett vitt, taggigt "pizzatak" i hela huset! Alla hade dessutom fått byta jobb med varandra... Haha! Hur ska man tolka detta? Det som var mest intressant var nog att Anki också var den första som ringde sedan jag vaknat! Tankeöverföring?

Nåja, jag är upp och inte gråter! Gårdagens ironiska inlägg om att jag ska kliva åt sidan och låta Åsa ta all fokus på scenen kanske blev onödigt skruvat eftersom vissa faktiskt tror att jag menade allvar... Jag kommer aldrig att kliva åt sidan! Jag vill ju vara längst fram! Hela tiden! Men den där tuffa jargongen oss emellan är något som jag och Åsa kan ha och det är bara roligt! Vi trivs så bra och då kan man kosta på sig att vara lite galen! :)


Men nu är det äntligen dags! Och för att ni ska se att jag också tänker på mig själv så publicerar jag idag en bild - bara på mig själv - som Lucia - själv! Haha!

Håller tummarna för att allt ska gå bra och längtar som tusan efter att möta Skellefteåpubliken! Nu är det hemmapremiär! För mig! Själv alltså! Haha!

Vi ses!

Bygge!

Äntligen dags att dra igång på hemmaplan! Oj, så kul! Degade lite här hemma innan det var tid att bygga dekor på Nordanå men sedan var det full rulle! Skönt att inte vara ensam sådana här dagar! Nej, jag njuter verkligen av att bära fram, sätta upp, skruva fast och mäta ut placeringar! Och sedan när det praktisk är gjort dyker Åsa upp och kompletterar...


...med att tänka! Hon tänker så bra medans jag jobbar!


Här tänkte hon till exempel ta fram en stol till mig! Men det blev för jobbigt! Bra där Åsa! Jag vill absolut inte att du sliter ut dig! Inte ska väl du...

Åsa är ju som ni vet en mycket stor artist som trivs bäst längst fram på scenen! Ja, lite framför mig alltså! Och där ska hon få vara! Hon är ju mycket mer känd och uppmärksammad än vad jag är! Piteå Tidningen skriver ju om henne varje vecka, hon har högvis med priser och har t o m blivit utsedd till Årets Pitebo! Det ni! Och vad har jag att komma med? 30 års högljutt harvande på scenen som mest gjort andra irriterade! Nej, bort med mig! Släpp fram de som kan bättre!  

Jag borde egentligen inte alls vara på scenen! Åsa föreslog idag att jag kanske bara skulle skriva, fixa och sedan hålla mig i bakgrunden! Det finns ju jättemånga viktiga insatser som jag skulle kunna ägna mig åt. Riva biljetter och koka kaffe t ex? Jag lovade att tänka igenom saken och nu sitter jag här! Och skrattar ihjäl mig! Haha!

Nje, vi är inte ovänner och jag ska inte kliva av från scenen men jag kände mig bara lite "skruvad" och då blev bloggen därefter... Jag behöver nog få utlopp för all min galenskap så det är tur att nypremiären blir av imorrn! Vi ses! För jag får väl vara med? Åsa? Åsa. Åsa! Sablar också. Hon la på...


Jul, jul, strålande jul...

Bristen på julstämning är stor idag! Men medge att det är oerhört skönt att både slippa skotta och sopa bilen när man ska iväg? Det uppväger massor! Jag tänkte just skriva att det gärna får snöa i december eftersom jag då har mer tid men så inser jag att vi förutom "Julgalet" har bokat in en hel del andra jobb... Jag trodde inte att jag skulle vara ett så girigt pucko! Haha!

Nej, det är flera uppdrag som jag verkligen vill göra och som kan vara bra för framtida uppdrag! Vi ska t e x showa i Umeå för Folkets Hus alla kunder och det är ju superbra marknadsföring! Även om tiden, 08.00 på morgonen, kanske inte är att föredra för en sjusovare som jag! Men nu tar jag en dag och ett uppdrag i taget eftersom det är bättre för stressnivån.

Nej, dags att börja ladda! Efter lunch kommer Åsa och då är det dags att gå igenom alla texter och bygga dekor. Ikväll sätts ljuset och imorrn bär det av!!! Så kul för oss som älskar att stå i rampljuset!


Men hallå! Är det inte vi tjejer som ska stå i centrum? Hmm...

Hur det går får vi se men det här är första gången vi presenterar en julföreställning i Skellefteå så det blir en spännande utmaning! Välkomna!


Fixardag!

Mycket pyssel denna vackervädersdag! Kanske inte så mycket konstruktivt arbete men innan premiären på torsdag är det i alla fall en hel del fix och saker som ska bokas, ordnas och meddelas. Därför har jag suttit med mail och samtal samt ordnat och fördelat biljetter mm. Nu är det mesta klart! Tror jag...


Solen har dock lyst med sin närvaro vilket gör livet lättare att leva på alla sätt! Ja, alla utom den sadistiska del som lyser igenom de fönster som är fulla med tassavtryck... Hygglo! Jag skulle behöva torka fönstren jämt! 

Nåväl, jag också varit iväg på ett möte och innan dess hunnit hämta My på förskolan och lagat köttfärsbiffar! Om man sammantaget ska se till det jag är mest nöjd över idag så är det nog den sista uppgiften! Jag har svårt att vara nöjd med mig själv men när jag står vid spisen blir jag både lugn och tillfredsställd eftersom jag på något sätt fullgjort min plikt här hemma... Ja, jag vet att det låter löjligt men jag beskriver bara känslan i kroppen! Det är ingen som tvingar mig! Jag är nog en "hemmafruelig" och samtidigt mycket sjuk människa... haha! 


Vacker frost! Man ska nog hellre gå ut än sitta inne och titta på fönstren!


Solen är dock en energikick av stora mått! Varde ljus!

Nej, nu ska jag sätta mig i soffan för att läsa manus och se lite TV! Maken har diskat och städat bort efter middagstillagningen så han är nog lite "hemmafruelig" han också! Tur det! :)

Core!

I översättning från engelskan betyder ordet: Härd, Innandöme eller Kärna! Efter ett tufft corepass på träningen känner jag mig dock som det sista alternativet i ordlistan: Kärnhus! Haha! Nåja, äppelskrutt eller inte, jag är supernöjd med att jag har rört på mig så att det känns i hela kroppen! Tack för ikväll brudar!


Jag är också tillfreds över att mötas av lysande girlanger på bron! Lite snö hade kanske varit bra för stämningen men jag har inget emot barmark så länge som möjligt! Tids nog får vi skotta!

Nu har jag degat i soffan en stund med spel och TV, kvällsfikat och ämnar slänga mig i duschen och sedan i sängen! Har många saker på min agenda imorrn så det är bäst att vara utvilad! Kanske tar med mig manuset som kvällsläsning. Det skadar nog inte att man pluggar det några gånger innan torsdag! Jag har blivit så mycket latare och har väl inte läst ihjäl mig... Tur att jag har hyfsat minne!

Nej, sov gott alla! Återkommer imorrn!

Belysning?

Nu ska jag inte klaga på gatlyset! Det är nämligen ljust ute och alla lampor är släckta. Precis som det ska vara. Men det finns andra lampor som jag hellre skulle ha velat se blinka till! Utebelysningen! Detta skulle jag ha tagit hand om igår men den dagen försvann i ett nafs! Därför bestämde jag mig för att göra bort saken direkt på morgonen!


Så där ja! Girlangerna på plats! Nu fattades bara lamporna! Tror ni att slingan fungerade? Näääääääeeee... Blir jag förvånad? Näääääääääeeeeee...

Men lite konstruktivt arg blev jag i alla fall. Tog in slingan (som är den enda jag hittat som inte är konstruerad i en cirkel) och testade i uttaget, bytte lampor, bytte stickkontakt... men nej! Så iväg för att köpa ny! Det gjorde jag även ifjol men då återfann jag slingan hängades i girlangerna i vedhuset...


Uppe! Det tog ett par timmar i alla fall med allt mekande... Och på affären tyckte de att jag skulle ta en slinga med små lampor men den här utsmyckningen ska se ut så här! Lite gammaldags! Vi får se om den lyser tills det blir mörkt så att jag kan kolla hur den ser ut då... Små lampor har vi däremot i granen inomhus! Haha! Konservativ på ett modernt sätt?


Årets adventsljusstake är i alla fall lite modern! Eller? Har i alla fall pysslat fram den själv och gläder mig åt att ljusen redan nu har olika höjd! Då är det väl snart jul så att vi får börja plocka bort allt igen?

Nej, nu blir det fortsatt jobb! Men jag ändrar inte så mycket på konceptet. Går från julpyssel till Julshow!

Soffkalas!

Jodå, det blev mysmorgon med god frukost och kokta ägg som det sig bör en ledig söndag! Men sen då? Inte mycket fast ändå en del... Efter en dusch och lite fix här hemma så åkte vi på ännu en soffrunda och den här gången bestämde vi oss för något vi inte hade tänkt köpa... Ibland går det bara så fort och bra! :)


Jättestor soffa! I tyg... Ja, vi hade ju bestämt oss för ännu en i skinn men den här var både skön att mysa i och kunde levereras på stört! Avgjort! Nu kan ni komma hem till jul barn för det finns plats för alla! Haha! Märkligt egentligen att köpa en större soffa när vi blivit ensamma i huset... Men vi ska väl också kunna sitta och njuta!


Sedan åkte vi på kalas för min käraste syster som fyllde år förra helgen men då var på jobbresa söderut! Själva uppvaktningen med presenter har jag redan klarat av men nu vankades det ju tårta! :) Och kramar! Närheten borde jag egentligen ha hoppat över eftersom jag inte vill ha hennes förkylning men jag chansar vilt och håller tummarna för premiären på torsdag!


Det söta och kramgoa' barnet hade gömt sig under slagbordet i köket! Tittut! En sprallig dag med mycket främmande gör att man kanske vill komma ifrån en stund...


Sedan blev hon oerhört upptagen med sin pappas gamla avlagda telefon! Jag frågade om hon skulle leka med mig men hon skulle spela på telefonen... Jaha, sa jag, ska du ringa? "Nej, den här är trasig, man kan inte ringa med den..." Ja, där stod man som ett otekniskt pucko igen! Haha! Barn idag är alldeles för medvetna!


Men båda brudarna hade tur! Mina bröder med familjer hade köpt presenter!


Fina små skålar för såser och annat plock! Föll damen i smaken direkt!


Och My fick en Mumintallrik med sugbotten som hon testade på en gång med lite fruktsallad! Trevligt att träffa alla eftersom pappa och mamma också var på besök! Lillebror och alla hans söta döttrar avlöste oss när vi åkte. Det är bra att turas om när man är många!

Nu är vi hemma, har ätit och jag känner att jag inte har någon energi alls! Vi har plockat fram lite mer ljus och julsaker men nu ger jag mig. Det får räcka för stunden! Viktigast är ju att ha tänt i fönstren och känna att vi nu närmar oss advent! Orkar jag ska jag jobba en stund senare ikväll men nu ska jag bara njuta!


Ljust och frostigt även i lillhuset på framsidan! Och nu kommer snöflingor! Det blir en vinter i år igen!

Oj, oj, oj...

Ikväll blev även jag imponerad av maten! Jag brukar vara svårtflirtad när jag själv står vid spisen men nu är jag nöjd! Herregud så gott! Men nu var det kanske inte helt min förtjänst - köttet var suveränt bra!!!


Reninnerfilé från Arvidsjaur! Helt fantastiskt bra kött! Nu måste jag beställa mer med svåger-Martin! Det bara smalt i munnen! Tack, tack, tack för den finaste presenten!


Till detta gjorde jag en gammal favorit: Potatis i smördegsrulle! Världens enklaste men väldigt god (och oerhört praktisk om man ska ha gäster!)!

Riv några potatisar, lägg rivet i en ren diskhandduk och krama ur all vätska. Lägg sedan det torra rivet i en bunke och rör om lite med en gaffel, tillsätt smält smör (eller smör/rapsolja) och salt. Rör ihop och klicka ut i en sträng på färdigkavlad smördeg. En rulle smördeg är lagom till sex potatisrullar. Rulla ihop löst och lägg dem med skarven ned på en plåt. Inget rinner ut så man behöver inte vara så noga och rullen ska vara öppen på kortsidorna. Går bra att göra i förväg och ställa in i ugnen före servering. 200 grader i drygt 20 minuter. Klart! Man kan om man vill hacka lite persilja i rivet, eller lägga i små bitar getost! Särskilt gott till lamm!


Mums! Kantarellstuvningen i mitten blev kanske inte så snygg på bild men var också jättegod! Nu är jag så mätt att jag knappast kommer att vara sugen på varken godis eller dessert... Eller? Haha!

Ha en underbar kväll alla!


At hooooome!

Slapparslöarsoftarlediglördag! Skönt som fanken! Känner mig fortfarande lite mosig efter gårdagen men har inte gjort så många knop! Jo, vi åkte runt för att kika lite på soffor och det passar väl bra en sof(f)tarlördag! Hade en idé om att bygga ut den soffa vi har vilket är fullt möjligt men vi insåg också att vi suttit i den i snart sju år och att det också syyyyns! Alltså blir det en ny och då återstår bara att bestämma sig... Nåja, vi fortsätter en sväng till imorrn!

Men det blev i alla fall lite julpyssel och det passar bra som förberedelse inför nästa veckas nypremiär! Vi kommer ju att ta upp julen ur lite olika synvinklar och en av dem är faktiskt alla dessa satans glödlampor som inte är hela... Tror ni att ljusstakarna som lyste när vi plockade ned dem fungerade när jag tog nu fram dem?


Noooooope! En av sju lampor lyste...


Bättre nu med nya ledlampor! Ser nu att jag fick med ännu ett ljushuvud i bakgrunden... haha!


Första stjärnan kom också upp! Ser trevligt ut när man kommer hem! :)

Nej, några fler julinslag blev det inte men det börjar ju vara dags så imorrn ska jag väl i vanlig ordning pynta bron och lite andra ställen med ljus och lampor. Vi får se hur många som håller måttet... Måste också justera i några texter eftersom jag kommer på nya saker som kan ändras eller läggas till! En föreställning är ju ständigt i en utvecklingsfas så det kan bara bli bättre! Ser fram emot nästa torsdag och hoppas att publiken gör detsamma! :)

Nu: Middagsfix och avnjutande av reninnerfilé (Tack Malin & Martin!) och kantareller! Det kommer att bli såååå smarrigt!

Det vackra folket...

Just hemkommen från ett synnerligen lyckat underhållningsuppdrag på Källan i Åmliden! Fullsatt, festligt och en publik som aldrig ville sluta be om extranummer! Till slut var vi dock tvungna att medge att vi var för trötta för att fortsätta... haha!

Det var riktigt roligt att vara ute med gamla revykollegan igen och trots bristen på gemensamma förberedelser hittar man rätt direkt. Det måste sitta i muskelminnet efter 30 år! :) Och slutsatsen efter att ha sett de två bilder som togs medan vi var igång är att det vackra folket verkligen har varit ute och rört på sig!


Underbett 1! Trots utseendet raggade Emma friskt och "fick hugg" bland en massa brandmän! Otroligt! Men de verkade ångra sig innan det blev "skarpt läge"! Haha!


Underbett 2! Brorsan Sven-Ture blev inte ens skarp! Men han ser ju heller inget i de där flaskbottnarna så det spelar ingen roll! Underbettet är nog värre än Emmas... :)

Roligt har i alla fall både vi och publiken haft och det är det bästa med kvällen! Mats körde också så jag har faktiskt mer vilat än jobbat! Men nu väntar sängen och det ska bli såååååå skööööönt! Sov gott alla glada!

Jobbåfixåunderhållning!

Tusan vad den här dagen har rusat iväg! Har suttit med biljettadministration och ekonomi, plockat lite här hemma och ska nu bara förbereda mitt uppdrag för kvällen! Ja, jag hade nästan förträngt att jag och Mats åker till Källan för att showa den här fredagkvällen! Och jag hade nästan hoppats att någon annan kollega med kort varsel kunde hoppa in... men det gick inte!

Nåja, det blir kul att träffa Mats och vi kommer att göra ett kanonjobb tillsammans så det oroar mig inte särskilt mycket. Det kändes bara oerhört jobbigt att inte få stanna hemma ikväll!


Men vem kommer att kunna motstå dessa underbara artister? Haha!

Alltså väljer jag att se fram emot trevlig samvaro och väldigt god mat! Slipper jag köra så kan jag ju alltid vila på vägen! Ha en bra fredagkväll alla!


Möten, mat och mys!

Ja, det blev en riktigt bra dag idag! Har även hunnit med en promenad i det vackra vädret! Helt otroligt att man kan gå en sväng i bara vindbyxor och tröja! I mitten på november! Ja, jag svettades väl inte ihjäl men jag frös absolut inte heller! Tog med kameran för att kanske möjliggöra en lite lugnare promenad och det blev faktiskt både motion och njutning!


Några fåglar i träden!


Och solen som trängde sig fram! Lovely!

Sedan har jag hunnit med ett par möten på stan och en tur till syster yster på hennes jobb! Eftersom jag kände mig lite snygg idag (joo... nu!) så tog hon en bild på "Dagens outfit"!


Måste visa Emilia min metallictröja som jag köpte på H&M! Men sedan fick vi in en underbar störning i bilden...


Malins kollega Martin! Haha! Han är för rolig!


Ja, ni ser ju resultatet! Ännu ett gapskratt! Sedan skjutsade jag hem syrran och hämtade My på dagis! Och eftersom de ändå hängde med så blev det en tur hem till oss för middag! Trevligt!


My hann leka med klossarna, stryka katterna, fila naglarna, äta lax och rotsaker och vara så där söt och go' som bara hon är! Hon surrar också rätt mycket nu och det är superkul!


Charmiga ungen! Och i bakgrunden hostar mamman! Tur att hon ska till vårdcentralen imorrn!


Bus och kramar hör till ett bra besök! Tack för att ni kom! Nej, nu har det inte blivit något spelande på hela dagen så jag slänger mig i soffan och hoppas att det finns ström kvar i telefonen!

Tjolahopp!

Sting!

Ja, nu blir det kanske huggsexa men jag har ju tre som jag gärna vill ha med mig på detta! Jag har, tack vare kamraterna på Facebook (Mie och Åsa), fått upp ögonen för att biljetterna till Stings konsert i Stockholm 12 februari släppts redan idag på Live Nation! Därför är jag nu glad ägare till fyra stycken!!! Wow!


Hörde nyheten om hans konsert på radio idag ett flertal gånger och tänkte att jag måste kolla biljetter. Nu fick jag lite hjälp på traven och tackar alla vakna vänner för detta! Stor kram!

Det blev platser på övre läktaren men WTF, nog ser man bra på alla ställen! Jag har ju glasögon nu för tiden! Haha! Så kära vänner, särskilt ni unga som jag älskar, hör av er om ni är intresserade! Annars får jag bjuda med mig några andra! Kul som fanken ska det i alla fall bli!!!

Ljuuuus!

Hänger tvätt, värmer den hemmagjorda köttsoppan, tänder ljus och inväntar makens hemkomst från jobbet som den värsta hemmafru! Där tog dock likheterna slut... Haha! Jag hade ingen lust att laga mat och då tackar man sin lyckliga stjärna för att man kom ihåg att frysa ned lite portioner när det storkokades sist!

Annars då? Lite jobb, lite kvar, lite tvätt och lite Wordfeud! Idag fick jag också trevligt besök av Ola Theander som har skrivit en pjäs som han vill att jag ska läsa! Kul! Vi har blivit bloggkompisar i cybervärlden och det är väldigt trevligt! Läs gärna hans inlägg och skarpa analyser på http://olatheander.wordpress.com/


Sedan åkte jag iväg en sväng ner på stan och var tvungen att stanna på vägen eftersom jag imponerades av det märkliga ljuset och himlen! Vackert, även om det inte är någon bra bild!

Jag hade bestämt mig för att ännu en gång besöka solariet. Det har varit lite frågor på FB om folk verkligen solar i solarium nu för tiden. Mitt svar är: Ja! Nu har jag varit där två gånger och det är fullt varje gång! De omskrivna skadeverkningarna ser i alla fall inte ut att förskräcka någon!

Nu hör jag bildörren slå igen! Dags för middag och sedan lite mer jobb! Avslutar med det jag kallar "Vy över Solbacken"! Haha! En liten parafras på min bardoms "Vy över Hökmarksberget"... Tror dock att barndomsvyn vinner i skönhet!


Käre värld!

Nu har jag legat så lågt och tagit det så lugnt att jag inte ens bloggat på ett dygn och det är faktiskt ovanligt! Men nu är jag här igen! Mer utvilad än vanligt och samtidigt hur trött som helst... Hur hänger det ihop?

Nåja, jag behöver nog ta det lugnt nu så det är bara att gilla läget. Imorrn ska jag börja ta itu med saker och ting som väntat! Men som kvinna (jag tror att vi har det värre) måste man verkligen anstränga sig - för att kunna vara hemma och inte göra något! Men nu har jag strejkat från både jobb och städning och det var faktiskt mitt mål!


Jag har mest gått omkring och varit drottninglik... Haha!

I afton blev det dock en utflykt till sportaffären eftersom jag behöver nya mysbyxor. Det hittade jag och även ett par vinterskor till maken så han blev väldigt nöjd! Sedan åkte jag till syrran för att träffa mina syskon. Vi har ju ett helt hemman som ska delas framöver och behöver prata ihop oss om hur alla vill ha det. Pappa har en plan som är ganska genomtänkt men det är viktigt att alla är "på banan"! Och det kändes som ett jättebra, ärligt och uppriktigt möte!


Här har ni mina bröder! Roland till vänster och Lars till höger bredvid sambon Bettan som även hade med sig nybakta bullar... Ett svårt val men jag klarade att avstå! Och nu är jag nöjd med mig själv samtidigt som jag naturligtvis ångrar jag mig....


Och här har ni fina syrran! Nu i nyfärgat hår! Men hon är ju alltid snygg! :)


Naturligtvis blev det också mys med My! Gullegumman!

 
Jag hann få hennes uppmärksamhet och massor med pussar och kramar innan "Mumin" på datorn lockade henne tillbaka! Ja, jag fick faktiskt också söva och läsa saga och det är så mysigt!


Men först lite sittning hos morbror! Här kollar hon in telefonen som inte har touch screen. Det är väl därför hon inte lagt beslag på den ännu. Hon är ju teknikfreak och "Äppelfantast"! Säga vad man vill om Apple men det är användarvändliga prylar och jag gillar verkligen min telefon! Den är så enkel att t o m en vuxen klarar av den... Att My gör det är snarare en självklarhet! Haha!

Tack för ikväll familjen! Hoppas vi ses snart igen!

Duktig!

Nu har jag varit så himla duktig som tränat ikväll! Ja, man kanske inte ska skryta när man bara varit där en gång på länge men vi kom överens om (och blev påhejade av bästa Anki!) att man ska var skitnöjd varje gång man ägnat sig åt fysisk ansträngning! Så nu är jag också det!

Ikväll gick hon igenom alla stackars muskler i kroppen så man lär väl känna av det imorrn men det får man som ett brev på posten... Och som ett komi-i-håg att man faktiskt gjort något! Se där!


Hon visade en del övningar som jag inte vågade (läs: kunde...) göra! Haha!


Vissa är dock oerhört spänstiga! Anna väckte beundran hos oss!


Och Ylva var inte långt efter! Ni imponerar verkligen!


Fast roligast är nog att vi skrattar så mycket! Ett härligt gäng och en superbra "fröken"! Vi älskar att du orkar med oss Anki!

Från det ena till det tredje så kommer här också ett knasigt pressklipp! Sonen praktisera ju på NSD och en lustig historia om några inbrottstjuar som gömt guldföremål i vattentanken på toan på ett hotell resulterade i att han fick med en bild i helgens Expressen! Bra jobbat Oskar!


Men att debutera med en bild på en toalettstol kändes kanske lite fjuttigt... I NSD hade han däremot ett helt uppslag i lördags och en mycket bra porträttbild på en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor! Vi gillar verkligen det du producerar!

Och jag vill också tacka för ett pressklipp där jag själv var med - även om det verkligen inte var det viktigaste!


Konsertveckan för Världens Barn inbringade hela 104 000:- vilket var fantastiskt bra jobbat av alla ideellt arbetande! Ert engagemang är otroligt viktigt och bra! Själv höll jag ju bara i en av kvällarna men hade samtidigt också väldigt trevligt! Musikskolans elever är ju underbara! Stort tack för applåden!

Så, nu får det vara slut för idag! Sov gott alla glada!Tjollerdag...

Jag småmyser och gör mest ingenting idag heller! Känns lite kymigt när maken målar tak och är så himla duktig men jag orkar inte riktigt rycka upp mig. Det får bli en vilodag till! Det enda jag har åstadkommit är en biltvätt! Förutom Wordfeud då... haha!


Och så försöker jag komma överens med min telefon! Här testar jag lite Hipstamaticbilder! De blir märkligt nog inte riktigt centrerade men jag får väl prova mig fram! Och bilen är i alla fall ren! :)


Eller bilarna! Jag blev inspirerad av maken som började med att spola sin!

Så nu återstår lite tvätt och sedermera träning! Vill också passa på att gratulera världens bästa Emilia på namnsdagen! Kramar i massor! :)

Fars dag!

Och fast man tänker sig att äta magert och leva hälsosamt vill man ju laga en god middag! Jag firar gärna alla fina pappor idag och helst av allt mina barns far! Oskar och Emilia har ju ringt och skickat present men jag såg till att han också fick blommor och mat! Och min egen pappa har jag firat i telefonen! Han blev nog mest glad över att jag hjälpte till med ett par lösningar i korsordet! Haha! Vi gillar båda att leka med ord!


Det blev ett mellanting! Lammrostbiff, sallad med rödbetor och mager getost! En klick yoghurt till så var måltiden komplett! Funkade bra och kan inte betecknas som särskilt onyttigt! Men sonen var inte långt efter! Han börjar bli en hejare på matlagning!


Ostfylld och baconlindad kyckling med pasta, dijonsenapsås och broccoli! Bra jobbat grabbar! Ni imponerar! Det gör även unga fröken!


Denna vackra skapelse är alltså vår dotter! Jag är verkligen stolt över barnen! Och för att ni ska veta vilka blommor bästa pappan fick så kommer de här:


Orangea rosor! Matchar clementinerna! Haha!

Nu händer det inte särskilt mycket mer här idag! Ser fram emot ännu en lång natt och en bra morgondag! Lev väl!

Eftertanke...

Denna söndag har ägnats åt nästan ingenting och det har naturligtvis varit riktigt skönt! Har bara fyllt upp kyl och skafferi, spelat Wordfeud, diskat en maskin och tagit hand om mig själv! Det behöver jag verkligen göra och det kommer nog knappast att räcka med en dag... Jag behöver längre viloperioder ju äldre jag blir och det kanske inte är helt onormalt!

Jag behöver också ta hand om mig själv på fler plan! Jag råkade hitta en bild från uppsjungningen innan föreställningen och blir förskräckt över hur tjock jag blivit! Nu vet jag ju att jag ätit som en häst den här veckan men nu får det vara slut med det! Inga sötsaker och inga onyttigheter från och med nu!


Ja, ni ser ju själva! Rolig uppsjungning men vilken padda! Så här vill jag inte se ut!

Nej, jag ska ska verkligen vara hård nu! Träningen börjar om imorrn och då även ett nyttigare liv! Det mår man garanterat bättre av! Men det är inte bara fysiskt som jag känner att formen sviktar. Jag har en ouppklarad diskussion som äter mig inifrån... Jag ställer höga krav på mig själv när jag gör en produktion och kräver detsamma av min omgivning. Ibland kanske jag är orättvis men ibland har jag också alldeles rätt. Nu känner jag att jag måste ta tag i en sak som annars kommer att göra mig till en bitter subba! Och bitterhet är inte riktigt min grej... För bitterhet är som att dricka gift och tro att någon annan ska dö av det... Med andra ord inte ett dugg livgivande!

Nej, det är mycket som rör sig i huvudet och jag ska försöka göra mitt bästa för att lösa saker och ting! Jag är ju en positiv och glad person och det vill jag verkligen fortsätta att vara! Nu gläds jag ju åt saker i alla fall! Maken målar om taket i köket, bröderna tog hand om farsdagsuppvaktningen, lediga dagar väntar och jag är fullt frisk! Det borde räcka långt! :)

I'll be back!

Positiv tvåa!

Föreställning nummer två kan vara en vansklig tillställning. Inte sällan är man seg och trött efter många dagars arbete och en premiär-urladdning! Men idag var det nästan tvärt om! Åtminstone för mig! Därför känner jag mig oerhört nöjd med dagens show! 

Eftermiddagsföreställningar kan ibland också vara lite mer stillsamma men idag hade vi en stor och härlig publik i den fullsatta salongen som verkligen var med på noterna! Kuuuul! :) Jag tror att jag personligen hade mer premiär idag än igår då jag var helt förbi av trötthet. Nu var det bara att ge järnet och njuta av att stå på scenen! Det är fantastiskt roligt och jag trivs verkligen! Tack alla glada som kom!


Vi var i alla fall laddade till tänderna och här ser ni mina kamrater i en fin bild framför toalettdörren... Haha! Ibland hinner jag inte välja snygga bakgrunder... Det är tur att Åsa och Kågis glittrar! :)


Efteråt blev det kramar och jag fick vara med och njuta av Åsas blommor! Fina!

Det var inte bara föreställningen som gjorde mig glad idag. Jag hade också besök av både maken och sonen med kompisar! Så kul att ni kom och tittade! Det förstärkte nog min premiärkänsla - man vill gärna ha några nära vänner i publiken! Och innan vi spelade ringde Emilia så jag har fått ha kontakt med hela familjen idag! Happy!


Här ser ni sonen och hans kompisar som tog bussen från Luleå för att komma och hälsa på! Josefin och Emilia kommer ursprungligen från Vilhelmina och är kusiner till Oskars kusiner... Ja, det blev kanske krångligt men de är båda syskonbarn till min
f d svägerska och alltså kusiner till mina brorsbarn! Studentkompisen Adam hängde naturligtvis också med! Kul att ni kom! (Och när det gäller att välja bakgrunder så ser det här ut som om Josefin har fått en krona...)


Och jag hann också presentera Oskar och Marita för varandra! Två så underbara människor måste ju få träffas! :)

Nu är jag dock hemma igen och det är hur härligt som helst! Borta bra men hemma bäst! Har fått äta middag och umgås med maken som jag nog ska förhöra lite längre fram. Han är min bästa kritiker och jag vill ju gärna putsa lite på föreställningen innan den ska upp i Skellefteå! Det som kanske var lite ojämt måste jämnas till och piffas upp! Full fart framåt men först ett par dagars ren och skär vila! Nice!

Stort Tack till alla som jobbat så bra i Piteå!


Goooooodmöööörning!

En lång natts sömn kan göra underverk och det känns bättre på alla sätt idag! Jag var så slut igår att jag inte ens kunde njuta ordentligt. Det är väl självplågeri om något? Nåja, det känns bättre idag och jag ser verkligen fram emot att få spela igen! Fullsatt även i eftermiddag och skönt att spela 15.00 eftersom jag nu börjar längta hem! :)

Startade dagen med hotellfrukost i sista minuten och dagens PT där det fanns en recension från gårdagen. Ja, vad ska man säga? Han gillade showen men tyckte att den var lite ojämn. Ja, vi har ju blandat friskt bland "humorsorterna" så en del saker kanske inte faller alla på läppen men vi gläds naturligtvis åt alla positiva rader:

"Andra stunder är superproffsiga, som Monica Lindgren i sin delvis sjungna monolog om julen som ett "högtidligt helvitte" för kvinnor - med julklappsköp, släktmiddagar och specialkost. Lysande. Många poäng plockas även när trion sätter sig framför tv:n och tittar på samma film, men med helt olika utgångspunkt. "Erica Amarillo" i en alldeles, hmm, egen version av "Om sanningen ska fram" är rasande rolig, både i rörelseschema och den text som sjungs."

Hela recensionen kan ni läsa här:
http://www.ptnoje.se/Article.aspx?a=6521792

Nu längtar jag också efter mina grabbar, Ulf och Oskar, som kommer till föreställningen idag! Sonen skulle även ta med sig lite kompisar från Luleå så det gäller att skärpa till sig! Haha!

Nu: Lite Wordfeud och sedan mera Julgalet! Let's go!

Det gick vägen!

Tro det eller ej men vi fixade allt! Premiären är avklarad inför fullsatt salong! Publiken var med på noterna, skrattade och berömde! Tack alla glada som kom! Så jag ska väl känna mig nöjd även om jag nog också är lite "tom". Nu är det inget nytt. Jag har svårt att ge mig själv cred för det jag gör och allt arbete har nog tagit mer på krafterna än jag trodde.

Hur som helst hade vi hur roligt som helst på scenen och det är det allra viktigaste! Där trivs jag som fisken och vi är ett superhärligt gäng! Det är egentligen efteråt som jag har svårast att ta åt mig det positiva. Jag måste vara helt felkonstruerad... haha! Men lite nöjd är jag nog!


Kanske beror det på att jag äntligen fick bli "påsatt" före föreställningen! Haha! Märklig bild där Kågis också fotar från andra hållet...


Roligt var det också att träffa Britt-Inger som jag inte träffat på 30 år! Hon bor i Piteå och hade i vår ungdom stuga i Hökmark. Vi hittade varandra på FB och nu fick vi alltså ses igen! Jättekul!


Glada supporters skålade med oss efter föreställningen! Till höger ser ni underbara Marita Henningsdotter-Lovnér som jag jobbat med och som också är gift med vår ljudtekniker!


Fler glada medarbetare som fixade kvällens föreställning! Bra jobbat!


Vi avslutade kvällen på Statts restaurang igen! Ja, jag vet att det är tredje kvällen i rad men maten är ju sååå god! Och en premiärfest måste man ha! :)


Det var så roligt att surra med glada Marita igen! Underbar flöjtist med stort sinne för humor! Hon har också gett munnen ett ansikte...


Eller vad säger ni? Läppförstoringar kan slänga sig i väggen! Haha!

   
Cognacsgravad Oxfilé, Den underbara Duvan (igen!) och en vanilj- och basilikapanacotta! Med dessa i magen lär jag sova gott! Och länge! Hoppas jag...

Tack alla för en kanonkväll! Jag ska lägga mig och smälta allt igen! Imorrn får man väl slå upp tidningen och se vad som egentligen hände... haha! Skönt ändå att allt gick så bra!
Premiär 111111!

Äntligen premiärdag och detta på dagens unika datum! Vi samlade ihop oss för ett sista genomdrag med teknik 111111 kl 11.11!


Ja, ni ser ju själva! Ni kan även notera att Linda-Marie lärt mig att göra en skärmdump på iPhonen! Learning all the time... :)

   
Men jag var inte den enda som höll koll på tiden... Hade gott sällskap av dessa underbara personer! Och ni ser ju att vi håller ångan oppe en dag som denna! Premiären ska vara fylld av kärlek och spelglädje och det får man inte om man går omkring och oroar sig eller irriterar sig över saker som inte funkar... Därför gäller det idag att välja glädje! :) Vad som än händer...

För inte har det varit helt friktionsfritt idag heller. Jag hatar att göra fel eller att misslyckas med något man kommit överens om. Därför var det med ett fult ord jag vaknade av att det knackade på hotellrumsdörren och jag insåg att jag försovit mig! Jag stänger alltid av telefonsignalerna när jag går och lägger mig och igår tänkte jag faktiskt att det kanske inte var så smart när man är mitt uppe i slutproduktion, men så blev det. Jag behövde ju verkligen sova! Och slår man då av väckningen istället för att snooza så händer detta. Det hade väl vem som helst kunnat räkna ut...

Nåja, snabbt var jag duschad och klar och det beräknade genomdraget kunde utföras på rätt tid! Tur! Och jag har också släppt misstaget så nu ska jag bara vila, ladda och glädjas över att vi äntligen får ha premiär idag! Vi längtar så kusligt efter publik!!!


Jag hoppas att ni också längtar efter oss! Vi är ju så snygga! Haha!

Och jag har också lärt mig hur man ska klara sig utan mat från lunch till sen ikväll! Man måste äta dessert efter lunchen! Och i den här stan består ju efterrätten av:


Palt! Haha! Nu är jag mättare än mätt så jag lägger mig på sängen en stund!

Håll tummarna för ikväll så ska jag se till att göra mitt allra bästa!

Genrep?

Ja, vi samlade ihop oss för att göra ett genrep men det blev inte riktigt som vi hade tänkt... Det visade sig att ljussättningen var långt ifrån klar och att teknikstrul orsakade en hel del väntan och omtagningar. Det roligaste var dock att publiken skrattade och att vi faktiskt kunde alla texter!

Annars började det bra! Åsas underbara och stora familj kom för att se och ge oss feedback! Tack ska ni ha! Det var ovärderligt att få lite publikkontakt och åsikter om de olika inslagen! Åsa hade för övrigt fler anledningar att vara nöjd:


Jodå! Här är det vår gullige ljudtekniker som gör "närmanden" där bak för att kolla att hon är "påsatt"... Jo, jag tackar jag! Min mygga fungerade tyvärr alltför oklanderligt... Haha!

Nej, skämt åsido blev det en lång dag eftersom vi fick avsluta med att än en gång gå igenom ljuset tillsammans med tekniken. Resultatet av detta blev att vi inte fick middag förrän 21.30!


Men en hjortfilé med potatispuré räddade kvällen! Gött!

Nu ska jag lägga mig för att ladda inför morgondagens premiär! Det kommer att bli hur kul som helst att spela för utsåld salong och vi kommer att ge järnet!

Dan före dan!

Nog känns det som om morgondagen är lite av en julafton för oss! Det pirrar lite i magen och man börjar fundera på vad Tomten har stoppat i våra paket? Säkerhet, självförtroende och skratt? Jag kan ju inte på allvar önska att det ska vara något annat... Dagen har i alla fall varit riktigt bra! Vi har både sjungit, dragit igenom och repeterat - allt känns mycket bättre och lugnare!

Nu har vi en paus innan det är dags att träffas igen för ett genomdrag 18.00! Det kommer några inbjudna gäster som vi ska få testa föreställningen på och det blir väldigt nyttigt för oss. Återstår bara att ställa i ordning så att alla saker är på rätt ställe innan vi startar!


Lite röjning bland rekvisitan på sidoscenen kanske blir nödvändig...


Men vi hann med några förlösande skratt innan vi skildes åt och det är alltid skönt!


Kågis borde vara trippelnervös som både är skådis, regissör och musiker men han verkar fortfarande vara lugnet självt! Det tackar vi för!


I dag fick vi glädjande nog en helsida i PT och delade uppslag med både Flinck och Ranelid... Vilken kombo! Haha!

Nej, nu lite vila innan vi drar igång igen!

Middag!

Jeeeeezus! Nu börjar premiärveckan för första gången likna den vi hade i Lycksele med "Mens Night" då vi åt gott varje kväll! Här har vi t o m lyckats hitta en restaurang som serverar ännu bättre mat! Lovely!

Efter att ha skrivit en ny vers på en av sångerna och bloggat lite gick vi en trappa ned på Stadshotellets Restaurang och åt en riktigt "fläskig" trerättersmeny! Guuud, så gott!


Här bläddrar i förväntansfullt i menyn - ännu omedvetna om hur mycket vi ska stoppa i oss... haha! Men otroligt hungriga! Det kan ha avgjort saken...


Jag och Kågis åt inkokt röding med löjrom och äpple till förrätt! Ljuvligt och fräscht!


Åsa och Linda-Marie delade ett fat med "Norrlandstapas"!


Sedan blev det baconlindad och svampfylld skogsduva! Helt underbart!


Åsas Havskatt såg också ut som en höjdare och smakade lika bra!  


Nu tror ni väl inte det är sant men vi tog in dessert... Här hjortron med valnötsglass!


Panacotta!


Själv klämde jag i mig en suverän chokladkaka! Mmmmm..... Och jag har inte ens dåligt samvete! Har jobbat som ett tok och ska fortsätta i samma stil hela veckan. Den här middagen åt vi bara "because we were worth it"! :)


Avslutar med sockersöta Robert och Linda-Marie!

Tack för en trevlig kväll alla! Nu återstår lite jobb innan sängen kallar. Med denna smarriga middag i magen kommer jag att sova som en sten!

Jobb å rep!

Jag vet inte om någon förstår hur mycket en hel repdag tar på krafterna... Eller så är det bara alla andra som förstår eftersom vi envisas med att utsätta oss för den här typen av jobb hela tiden! Haha! Nåja, det har gått jäkligt bra men vi är helt slut! Mycket som ska sätta sig, mycket som ska funka och mycket som man ska tänka på!

Jag började tänka redan i natt när jag vaknade vid halv fem och kom på att jag glömt ett par saker där hemma... Skickade sms till maken och till Kågis för att se till att en av dem lade fram prylarna och att en av dem hämtade. Trodde inte att någon skulle vara vaken för att ta emot detta meddelande men Kågis svarade och avslutade med "Sov nu..."! Haha!


Ja, sedan sov jag som en stock i Åsas sköna soffa och när jag stigit upp var det någon annan som tog plats... Alma! :)

Rep och teknik hela dagen där Robert jobbat med ljus och Oscar Lownér med ljudet! Bra grabbar som vet vad de sysslar med och Oscar är också gift med underbara flöjtisten Marita Henningsdotter-Lownér som jag jobbat tillsammans med på Västerbottensteatern! Kul!


Här har jag lånat Oscar till lunch! Nu längtar jag även efter att träffa den söta frun!


Vi fick också ett besök av Pitetidningen som skulle göra ett förhandsreportage och här är det Åsa och fotografen Jens Öqvist som klurar över bildidéer!


Det verkar som om de blev nöjda till slut!


Till vår hjälp under veckan har vi också Åsas söta dotter Linda-Marie! En pärla som fixar, sufflerar och gör ärenden till några trötta och stressade premiärlejon... :)

Nu har vi en kort paus innan vi ska gå och ta en bit mat. Kvällen ska sedan ägnas åt fortsatt textläsning. Jag överdriver verkligen om jag säger att jag kan allt... Det är långa och fullsmockade dagar den här veckan! Ser fram emot en låååååång natt i hotellsängen! Bra jobbat alla!

Öppet hus!

Dagen har rullat på och nu sitter jag hemma hos Åsa i Piteå efter att vi tillsammans med Robert lastat in allt och ställt upp dekoren! Känns bara hur skönt som helst! Har också fått supergott kvällsfika så jag är väldigt nöjd och belåten! Det blev en bra dag där jag hittills vekar ha fixat det mesta! Hann också med ett härligt besök på My:s dagis (Nej, Förskola! som hon säger) där det idag var Öppet Hus!


Här har ni det gråtande barnet... Nej, hon var inte ledsen fast att hon ramlat ute och fått en bula i pannan! Hon ville bara att vi skulle ta en bild av bulan! :)


Sedan blev det full fart och hon visade upp allt! Här är pärmen om henne!


Go-fikat avnjöt vi tillsammans med söta mamman! Och även idag blev jag "beskylld" för att vara My:s mormor... men Malin är fortfarande min (mycket) yngre och urgulliga syster!


"Hela kakan på en gång" är det tydligen som gäller!


Och bus med bästa kompisen! Servetterna flög i luften och mjölken till slut ut på bordet - men det gööööör ingenting!


Här visar My sitt handavtryck!


Och sin figur av målade stenar som hon själv har plockat och målat!


En sån fin liten gubbe! Jag vill ha den! :)


Och efter full fart i lekrummet skjutsade jag hem damerna och packade ihop för att åka till Piteå! Det blev i alla fall en skön "time out" på Förskolan! Kram på er brudar! :)


Nu är vi alltså uppställda i Christinasalen och här får ni en liten "teaser" av scenografin! Det kommer att bli så fint när den är ljussatt!


Och här sitter Robert som ska göra det! Men han spelar tydligen också "Wordfeud" mellan varven... Åsa tog plats på scenen för att jag skulle få ta en bild på henne men det gick inte...


Alma kom direkt och ställde sig i vägen! Hon är värsta linslusen! Haha!


Vid anmodan satte hon sig i givakt! Det gjorde matte också! Så fina tjejer!

Nu orkar vi inte mera idag! Dags att tänka på refrängen, spela lite på telefonen, kolla lite FB, läsa lite i min medhavda bok och soooooova! Godnatt Piteå och världen!

Full fart!

Idag får man känna att man lever! Ja, det gjorde jag ju igår också. Levde alltså! Men nu är det lite skarpt läge när allt ska packas och iväg! Har vi allt? Har vi skrivit klart? Blir det bra? Är vi roliga? Saknas något? Vad har vi glömt? Jag tackar alla mina listor för att det finns en möjlighet att pricka av det som är gjort men det som inte är noterat på listan kan snabbt falla bort... Det är väl det som är mest oroande!

Hur som helst har jag nu hämtat ihop det sista! En sväng till sömmerskan återstod och nu har vi också fina kostymer att ta med till Piteå! Nice!


Hon och hennes man bodde för övrigt hur fiiiint som helst! Litet hus vid vattnet! Jag blev rätt avis! Man kände lugnet och friden i samma stund man klev ur bilen! Underbart ställe!

Annars mår jag alldeles utmärkt! Ska klura på det sista innan jag åker i afton och om en kort stund kommer Robert med lastbilen så att vi kan packa dekoren! Ja, jag borde kanske ha med mig lite privata kläder också när jag nu ska vara borta hela veckan... men det går ju rätt snabbt att slänga ihop! Vi ska ju ändå mest jobba...


Vill också tacka Sara för ett jäkligt bra jobb igår! Håret var hur snabbfixat som helst efter klippning och nya slingor! Lite färg på ögonen så är jag kanske i toppform? Haha! Ja, kanske inte fysiskt - men det kommer... Kanske samtidigt som huset vid vattnet?

Nu, fortsatt packning! Piteå, here we come!

Snaggat och slutsålt!

Fredagens premiär i Piteå är slutsåld och till lördagens föreställning finns det bara 15 biljetter kvar! Helt otroligt roligt!!! Vi tackar Åsa som drar en stor hemmapublik! Jag hoppas jag och Kågis kan komma i närheten här hemma... Köp, köp, köp! Haha!

Nej, försäljningen är ju inte det viktigaste men nog får man bättre självförtroende under premiärveckan när man också vet att det kommer massor med människor som vill titta! Det är en höjdare! Och det kommer att bli bra! Nu börjar också texterna sitta där de ska (i huvudet) och då är vi snart "hemma". Ska ändå bli skönt med ett par riktiga repdagar i scenografi! Det kommer vi inte att göra förrän på onsdag! Snacka om att man längtar! Ja, vi börjar ju inte från scratch men utmärkningarna på scenen som vi har gjort med stolar och annat smäller inte lika högt som den riktiga dekoren! Jädrar så kul!

Annars då? Jo, har pluggat text och även fixat frillan så här på eftermiddagen! Också skönt! Maken brukar skoja om att han inte ser någon skillnad men han tycker väl att jag är snygg jämt! Haha!


Jodå, det skulle färgas också! Vilken kulör jag har vet bara Sara och det är helt OK! Hon hittar på så mycket snyggt! :)


Före! Ni ser att texterna är med!


Under behandling! Och nu har också snuset kommit fram...


Julgran på tork?


Klar!!! Jag ser inte så nöjd ut men det är jag! Nu får det komma vilka hattar och peruker som helst! Mitt hår är redo!

Uppsluppen som jag var åkte jag iväg till solariet (jo, jag vet att det är skadligt men WTF) och när jag slappnat av där en stund vände jag hemåt men först en tur till:


Biltvätten! Det kommer säkert inte att räcka särskilt länge men jag ska packa bilen imorrn och den var helt sjukt skitig! Inte kul med svart jacka... Nu blir det genomgång av kostym och lite skrivarbete! Ha en underbar kväll!


Måndagsrush!

Då var helgen över och premiärveckan har börjat! Så spännande och hektiskt! Nu rör det på sig och jag har redan gjort en liten rusning för att göra bort de översta sakerna på listan! Vad jag hållerpå med? Ja, ni kan ju alltid gissa:


Lite matt...


Men fortfarande med båda fötterna på jorden...


Stadig!


Målerisk... Eller heter det kolerisk? Haha!


Färgstark! Om nu svart är en färg...


Städad?


Packad?


Röd!

Ja, jag håller alltså på att plocka ihop hela föreställningen som ska flytta till Piteå imorrn! Har åkt runt och hämtat lite prylar och nu ska jag gå igenom min egen kostymlista så att jag också har det jag ska ha! Med mig - och inte liggande här hemma! Ska också plugga text men det tänkte jag göra hos frissan! Ska ju ändå sitta med färg i håret så varför inte förena nytta med nöje? Jag återkommer garanterat!

Snäll?

Jag vet inte om jag är snäll eller bara lite förvirrad... På förmiddagen ringde det på dörren och helt inställd som jag var på en försäljare av kvällstidningar öppnade jag dörren i andra änden av huset och ropade: Vi ska inte ha någon tidning! Tack snälla!

Nu ser jag inte jättebra utan glasögon men efter en stund ser jag att det inte är en, utan två tidningsförsäljare. Och de säljer inget. Det är "Jehovas Vittnen" med broschyrer i högsta hugg... Men min vänliga avrådan fick dem ändå att vända på klacken! Otroligt!

Nu är det där inga favoriter! Jag tycker att de får tro på vad de vill men kom inte hit och lägg era åsikter på mig! Att jag inte gillar dem vet mina vänner som när jag fyllde trettio hade skickat två mycket påstridiga herrar som tryckte på mig broschyrer och även frågade om jag var en "lycklig människa"? Nu var jag mitt uppe i ett kalas och inte så intresserad så jag gav dem "kicken" på en gång. Då sätter en av dem foten emellan dörren och då blev jag rasande! Efter ett "Och hit behöver ni aldrig komma igen!" slängde jag igen dörren bara för att se hela gänget garva läppen av sig!

Herrarna blev sedermera inbjudna och de hade blivit förvarnade: "Efter ett par minuter kanske hon blir lite irriterad." Men det tog bara 30 sekunder! Haha! Ja, vi har skrattat gott åt detta men nu slapp jag ju ifrån dem utan att ens vara arg! Skönt eftersom det alltid frestar på att ilskna till och jag vill ju gärna vara glad på min lediga dag! :)

Har dock jobbat lite! Gjort en logga till en programpunkt i föreställningen och skrivit om lite text. Känns bra och jag tycker att jag hinner ikapp när jag får sitta så här. Det skulle faktiskt vara mer stressande att inte få jobba undan... Så kan det gå! Nu ska jag sticka ut en stund. Lite luft kan man behöva även om vädret är surt. Jag är ju som sagt var inte det! :)


Laxmiddag!

Jag plockar fram en gammal favorit och lagar lax på grönsaksbädd! Sköter sig själv och fisken blir så saftig!


Jag kom dock inte ihåg vad jag hade i den sist. Hittade den här bilden på bloggen (den är bra som ett komihåg) och inser att jag inte har någon salladslök. Blir bra med rödlök istället.

Jag noterade också att jag serverade naturell yoghurt till men nu har jag redan gjort pepparrotsås så det får bli så idag! Jo, jag hade ju gjort ett ris med rostat paprika och zuccini men idag slänger jag i något annat. Mer lök? Eller serverar som det är. Gott är det i alla fall med fisk och jag ser fram emot att maken snart kommer hem från kneget!

Det har varit en superhärlig och lång ledig dag. Jag har hängt tvätt och handlat men inte mer. Mycket mys och mycket härligt att inte känna några större krav! Texterna mal på i huvudet men det får jag så att säga "inpå"! Det är så när man närmar sig premiär. Svårt att släppa helt!


Nu har jag tänt massor med ljus och ser fram emot middag och fortsatt mys! :) Ha en bra lördagkväll alla!

Nice!

Det är väl för ljuvligt att få vakna när man vill och sedan sega på hela förmiddagen med lite "Wordfeud", kaffe och soffmys! I love it! Jag som älskar att vara ledig borde egentligen inte jobba så mycket... haha! Men så gillar jag ju både matlagning och shopping så pengarna behövs! :)


Nåja, nu har jag ätit helt OK lunchrester av den snabba pizza jag gjorde igår. Jag var ju så trött att jag inte ens orkade åka och handla så jag rensade lite i kylen och hittade ett pizzakit, bacon, ost, paprikor och fetaost! Det blev en riktigt god anrättning!

Men jag hittade också saker i kylen som borde ha slängts bort för länge sedan... Är det inte alltid så?


Den här sprängfyllda mozzarellan ville jag inte använda... Jag undrar om den till slut smäller? Inte värt att chansa!

Nu har jag satt igång tvätt- och diskmaskin, skrivit en shoppinglista och ämnar laga lite lax till mig och maken som jobbar idag. Jag ska också försöka åstadkomma lite ändringar och repetition av text. Det behöver jag! Den här dagen brukar ju annars ägnas åt alla som vi saknar men det blir ingen resa till Lövånger idag. Ni finns i mina takar ändå! Maken åkte dock dit en sväng igår och tände ljus på gravarna.


Här lyser det på min farfar, farmor och fasters grav! 

Varma tankar idag till alla som lämnat oss för tidigt! Vi saknar er!

 

Pyspunka!

Äntligen, äntligen är det ledig helg efter en helt enorm arbetsvecka! Och ledighet behövs verkligen! Jag är nu lika "spänstig" som en tom cykelslang så jag behöver ett par dagars ren och skär vila! Lite jobb med föreställningen kommer det att bli men nu ska jag bara sminka av och relaxa!

Nu har vi i också spelat vår allra sista (?) föreställning av "Mens Night" på Västerbottensteaterns soppteaterscen och det gick hur bra som helst! Fullt med folk och glada människor i publiken! Jag hoppas alla besökare får en härlig helg! Det måste väl vara bra att börja en långhelg med att skratta? Tack för att ni kom och får vi några nya infall till våren kanske vi kommer tillbaka. Man vet aldrig!

Tanken är dock att lägga ned produktionen, göra klart "Julgalet", njuta som fanken av spelperioden och samtidigt dra igång arbetet med "Mens Night 2" som ska få premiär i vår. När vet vi inte men det kommer!

Efter dagens show var vi rätt slutkörda men hade ett sista möte med vår söta sömmerska Inger!


Här har hon börjat packa upp lite tokigheter som hon producerat! Hon är en klippa!
I bakgrunden ser ni också världens bästa tekniska chef Tage! :)

Tack alla på teatern för god service och trevligt sällskap! Vi kommer gärna tillbaka på ett eller annat sätt! Om vi hinner... Nu verkar det vara fullt upp med annat! Ha en skön fredagkväll alla glada så hörs vi när jag orkat resa mig upp igen!


Och ni missar väl inte att det finns gott om showbiljetter kvar till "Julgalet"! Välkomna!

Heeeeeeldag på scenen!

Idag har vi verkligen gjort "full dag"! Man tackar sin lyckliga stjärna för gårdagens lekfulla övningar - det gjorde nog att energin räckte hela den här rejäla jobbardagen! Men vi var inte de enda som jobbade. Maken tillverkar diverse saker till dekoren och när vi imorse gav oss iväg var han redan igång med målningen!


Det här ska bli klädhängare! Han är en riktig klippa som hjälper oss! :)

Vi drog i alla fall iväg till teatern där vi samlade ihop kläder och prylar för ett första genomdrag med kostym! Det var väldigt skönt att komma sig igenom och nu vet vi bättre vad vi ska jobba med de sista repdagarna i Piteå nästa vecka! Nu hade vi också ljusättaren på plats för att han skulle få en bättre uppfattning om föreställningen. Det återstår naturligtvis lite jobb på Julgalet men så har vi ju inte premiär heller förrän nästa fredag... Vi hade också besök av ett par fina elever från TV-utbildningen i Piteå. De ska göra ett reportage om Åsa och fick kika på genomdraget. Tror ni inte att de också skrattade? Kul!

Sedan tog vi en promenad till Nordanå för välbehövlig lunch! Till bordet fick vi en kändis! Eller vad säger ni?


Jack Nicholson! Fast egentligen heter han ju Rolle och jobbar på Nyhléns! Men vilka "look alikes"! :) Supertrevlig människa som glatt delade med sig av erfarenheter från både resor och jobb!


Det var en riktigt fin dag idag och vi försökte "tagga ned" genom att strosa tillbaka! Här är Åsa också dagens höstflicka!


Genomgång av ändringar, mera sång och sedan en kort vila innan vi gick ner i caféet för att dra igång förberedelserna för dagens soppföreställning av "Mens Night"! Nu är den föreställningen inne på sista versen och idag och imorgon spelas sista föreställningarna på Västerbottensteatern.

Det blev kanonlyckat! Vilken härlig publik som kom ikväll! Tack för alla glada skratt och era positiva kommentarer! Hälsogruppen var också på plats och gladde sig åt att de igår delade scen med skådisarna! Haha! Ni är för gulliga! :) Ja, det var väldigt mycket glada kvinnor på plats och de få män som hade dykt upp blev därför synnerligen populära! En superkväll!


Vi avslutade kvällen med att äta en sen middag tillsammans med vår gullige och duktige tekniker för dagen: Petter Nilsson! Tack för ett bra jobb! Han tyckte t o m att vi var roliga! Han måste ha fått en god uppfostran... haha! Nej, nu ser vi fram emot den allra sista föreställningen imorrn och ännu ett samarbete!

Bra jobbat idag alla glada kamrater! Det blev superlyckat och vi är helt slutkörda... Nu soffan och sedan sängen!


Wow! Vilken härlig kväll!

Ja, nu är jag så där äckligt positiv igen! Och det är väl för störtskönt! Den här jobbardagen har varit lika hektisk som vanligt men har avslutats tillsammans med Hälsogruppen och det blev så vansinnigt kul! Tack alla tjejer! Vi försöker ju använda våra egna förmågor för att hitta aktiviteter som kan vara utvecklande och ikväll var det min tur. Det kändes först väldigt stressande att ha en sak till på agendan men allt löste sig på ett förträffligt sätt!

Tanken med kvällen var att alla skulle få prova på hur det kändes att stå på scenen på Nordanå och även att enskilt framföra en kort presentation med efterföljande feedback. Det krävde väl inte så mycket av mig men innan man gör en sån där sak är det bra att leka lite och där hade jag den stora turen att få hjälp av Kågis som också jobbar som amatörteaterkonsulent det här året! Du är så suveränt bra och entusiasmerande Mattias!

Om det var roligt?


Ja, ni ser ju själva! Vi har skrattat så himla gott!


Kågis samlade i alla fall först ihop oss och gav instruktioner.


Han är en god pedagog! Ni ser ju hur tydlig han är! Eller så var det bara för att han ibland fick peka med hela handen... haha! Vi surrar ju ibland... (läs jag...).


Men han fick också skratta ikväll! Det är ett superhärligt gäng av självständiga kvinnor som jag verkligen trivs med! Ikväll fick också Åsa vara med och vi behövde verkligen de här lekarna! Efteråt var jag helt avslappnad! Det var så lekfullt, avkopplande och roligt! Jag hoppas att alla i gruppen var lika nöjda!


Jo, jag fick också vara med men just då rörde vi oss väldigt snabbt! Haha!


Och det var inte bara jag som skrattade under övningarna!


Här se det ut som om vissa inte var överens... men så var inte fallet! Bara lite frågor om övningarna.  Och jag vill ha den här blusen!!! Så snygg!


Härliga tjejer! Ni är för goa!

Sedan fick alla framföra sina presentationer och det gick som en dans! Roliga och intressanta ämnen! Av eventuell nervositet märktes inte ett dugg och jag tror att lekarna var bra för den fortsatta aktiviteten! Tack alla för en härlig kväll! Ser redan nu fram emot nästa träff!

Biljettsläpp! Igen!

Ja, nu börjar det vara slut för idag men jag är ju som piggast när jag ska sova... Därför förbereder jag lite inför morgondagen och presenterar även den annons som kommer imorrn! Nu har vi sålt nästan alla matplatser och släpper därför kvarvarande showbiljetter till "Julgalet"!

Vi ville ju helst att alla skulle få chansen att äta men efter att ha räknat och placerat bord i tanken så måste vi ge upp och inse att de resterande biljetterna bara kommer att gälla för showen som börjar 19.00! Det kan ju också vara bra för dem som inte vill äta eller som har svårt att hinna till Nordanå redan 17.30.

Så: Nu har ni chansen att ännu en gång boka biljetter till vår föreställning! Lite billigare och lite "magrare"! Haha! Otroligt välkomna ska ni hur som helst vara allihopa! Det ska bli stenkul!


Vi ses på Nordanå! :)

Verktyg!

Det blev en seg dag men nu när kvällen kommer börjar jag bli pigg igen! Haha! Det har väl blivit en del gjort men kanske inte allt som jag tänkt... Nu är det dock full huggning resten av veckan så man behöver en "mellandag" där jag tvättat, bytt sängkläder, dammsugit, skaffat färg till delar av dekoren och sedan mekat med telefonen! Den tar lite tid men vi kommer nog att komma ganska bra överens när jag fått installera allt jag vill ha (samt en del saker som jag inte hade en aning om att jag behövde! :)

Musikrepet har dock blivit väldigt mycket enklare när vi igår kunde spela in stämmorna på telefonens "röstmemo"! Herregud vilket bra verktyg! Ja, jag har säkert kunnat spela in på min förra telefon men det har aldrig varit så här enkelt!


Look! Bara att spela in! :) Nu börjar stämman sitta där den ska!

Men när jag skulle använda en röststyrning (som tydligen heter Siri och bara finns på engelska) för att hitta Norrans hemsida på Google gick det lite sämre. Jag tyckte att jag uttalade det så tydligt men istället för norran.se fick jag:


Haha... Jag tror jag fortsätter med knapparna tills jag kommit underfund med den här funktionen!

Nu fortsätter kvällen med lite mer textrep och lite pappersjobb. Pärmen ska in och då vill jag ha allt klart. Imorrn blir det både genomgång av veckans soppföreställningar av "Mens Night", repetitioner och samling med min hälsogrupp som ska få testa att stå på scenen! Kul! (Hoppas jag att de tycker att det är... :)

Nej, nej, nej!

Måste, måste träna mig i konsten att säga nej! Nej, nej, nej! Anledningen till detta är att jag, för att vara snäll, tog emot en dammsugarförsäljare igår som jag tyckte skulle få praktisera hemma hos oss för att få erfarenhet. Jodå, det var en trevlig kille som verkligen gjorde sitt jobb. Och med det menar jag att han gått hela kursen!

Hela kursen innebär att han verkligen lärt sig allt försäljarsnack och det gör mig närmast allergisk! Och med allt jobb som legat på den senaste tiden var inte mitt tålamod på topp. Alltså hann vi inte riktigt klart eftersom jag bara blev trött... Nu ska jag inte orda mer om detta. Det gör mig bara irriterad.

Nå, vad händer annars då? Jo, jag sitter med telefonen och försöker rensa i mina kontakter som nu fått dubletter. Detta kan man nog inte hålla på med hela dagen eftersom det inte ger någon större inkomst... Nu blir det textläsning och lite annat kreativt arbete! Känner mig dock otroligt mosig och seg så jag tror inte att jag kommer att kunna inkassera några nobelpris för det arbete jag utför det här dynet...

Läser på FB om en kontakt som säger sig vara drabbad av "letargi" och det känner jag igen! Åtminstone känslan av att befinna sig i nämnda tillstånd! Letargi är alltså en sjuklig medvetslöshet eller dvala som är ihållande... Haha!

Nej, ryck upp dig människa! Lite lunch och lite jobb! Återkommer!

RSS 2.0