Späckade dagar...

Det blev full rulle den här veckan. Känns som om jag inte riktigt var beredd, men nu är vårens arbete verkligen igång på riktigt! Gårdagen försvann i ett hejsan när jag började med offertskrivning och förberedelser inför kommande event. Idag har jag fortsatt med fler möten och planering.

När det gäller event jobbar jag sedan ett tiotal år tillbaka i en så fantastisk konstellation där vi har en tydlig struktur, högt i tak och korta beslutsvägar. Dessutom har vi vansinnigt roligt på vägen!
 

Så här kul och skrattigt blir det när man får ha kollegor som Jögga och Pär! Bästa gänget!

Men den som tror att vi bara flamsar får revidera sin syn. Vi är väl förberedda så behöver ni en festfixare eller projektledning är ni välkomna! Vi har några projekt på gång och fler lär det bli. Är man positiv, lösningsinriktad och flexibel funkar det mesta.
 

Jag är benägen att hålla med. Varför inte?

Nu läser jag in mig på böcker inför nästa veckas Go'kväll och imorrn afton åker jag till Umeå för att repa "Räkna med mord" på Profilteatern. Det blir föreställningar i Lycksele (fredag) och Boliden (lördag). Kom och unna er en helkväll med god mat och teater! Hoppas jag hinner mata in texten igen... Haha!

Idag kom också Stina Oscarsons nya bok i min brevlåda och det ska bli så spännande att läsa! Hon har gjort ett samarbete med serietecknaren Sara Granér och vid första genombläddringen är jag imponerad. Bra jobbat Stina! Jag ska läsa med glädje.
 
Nu hinner jag inte mer. Älggrytan på spisen är klar och jag ska packa ihop lite prylar inför helgen. Ha det fint alla! 
 
 
 

God helg!

Igår gjorde jag ännu en sallad ur Myllymäkis bok och den blev god, fräsch och ganska het. Stekte lax på låg temp tills den var nästan klar och salladen innehöll meloner av olika slag, salladslök, lime, chili, mynta och koriander. Mums!
 

Det blev en lättare middag igår och det var tur då den här dagen mest ägnats åt fika... Haha!

Idag har vi skjutsat lilla mamma till Lövånger där hon skulle vara med på ett årsmöte. När vi ändå var där passade vi på att hälsa på svärfars och det blev ett kärt återseende då de ju hela sitt liv bott i samma by men numera inte ses så ofta.


Fikagänget samlat i det gemensamma uppehållsrummet på Kyrkren.


Sonja tyckte att det var trevligt med besök!
 

Vad Sture tyckte om damernas surrande framgår väl... Haha! Men han fick flera bullar så det blev en bra dag även för honom.

Kärt återseende!

Jag hann också titta in till en annan tant, Inga Brännström, som fyllt 98 år den här veckan och hon är pigg och klar i skallen - redo att ge fyndiga svar på tal! Leva ska hon i alla fall göra tills hon blir 100 för då får man ett grattiskort från Kungen. Mamma kommenterade med att hon fortfarande var så ung att hon inte hade börjat fundera i de banorna. Hon är ju bara 80... Ja, allt är relativt - och jag får väl se mig som värsta snorungen som bara är 55. 

Därefter skjutsades Mamma till ett ganska långt årsmöte och vi passade på att hälsa på Berith och Krister under tiden. Trevligt surrande och ännu mer fika... Det har inte gått någon nöd på oss och nu är mamman återbördad till hemmet och vi känner oss nöjda över att "gamlern´" fått ses och ha en fin dag. En riktigt god fortsättning på helgen!
 
 
 
 

Bästisar?

Fantastisk dag igår med underbart väder! Inledde med Rotarymöte och intressant föredrag av Pär Hultgren, VD på Gold Town Games, som lärde oss massor om managerspel och berättade om både spel och företagets utveckling.


Pär Hultgren.
 
Spelet heter "World Hockey Manager" och där iklär man sig rollen som Sportchef/Manager/VD/Tränare för en klubb. Hittills har de lyckats nå 200 000 nedladdningar och fortsätter nu utveckla befintligt spel samt skapa nya. Intressant!

Därefter hann jag träffa en ny kund vilket kan resultera i ett större projektledningsjobb under hösten. Väldigt inspirerande! Det börjar röra på sig med jobb och är naturligtvis jätteroligt. 
 
Sedan försöker jag ju röra på mig själv också. En dag som igår inbjuder till härlig promenad innan middagen. Några minusgrader och solen som är på väg ner. Vackert!
 

Rosiga kinder några kilometer senare firade jag med att köpa nya tulpaner och laga en god middag!


Tulpaner och blåbärsris. Fint och krispigt!

Mindre krispiga blev dock mina pommes av potatis och sötpotatis - men ändå goda till den utmärkta älgkalvsteken och kantarellerna. En stadig fredagsmiddag... 

Idag känner jag mig lite motarbetad. Vi gick ut hårt på förmiddagen och tog en gemensam promenad i rask takt. Härligt! Trodde att jag skulle få glädjenotera fem kilometer i min hälsoapp - men där blev jag klart orättvis behandlad. Maken fick 5,7 km på sin men jag bara 3,7... Hallå... Vi promenerade ju tillsammans! Hur kan min telefon vilja mig så illa? Jag trodde faktiskt att vi var bästisar... Vi umgås i alla fall jämt. Haha!
 
Men jag ska inte klaga. Jag går ju i alla fall framåt och det kan man inte säga om Skellefteå AIK i dagens match... Tittar på hockey på TV och det är inte kul på arenan idag - men bara att bryta ihop och komma igen! Nu ska jag dock strunta i både sport och telefon och laga lax och melonsallad. Tjolahopp!
 
 
 
 

Snöööööööö - och regn?

Det bara öser ned - och vi skottar. Försöker hinna undan massor med jobb men tycker det är skönt att också få frisk luft. Maken skämmer bort mig så jag får hugga som en kobra för att hinna ut och få lite skottningsmotion. Haha! Men han drar också med mig på promenader och det är kanonbra! Vi har tänkt få ihop ett snitt på 4 km/dag det här året så det gäller att ligga i. 
 

Igår startade jag dagen med skottning och skulle precis bara ta en frisksportig selfie innan jag gick in. Tyvärr ställde jag samtidigt bort snösläden mot väggen och snön rasade från taket - rakt ner i nacken... Haha! Jag blev väldigt pigg på kuppen. Från -26 har det nu regnat idag och jag fattar inte vad som händer med vädret. 

Efter en heldag med pappersarbete var det underbart att få bli bjuden på middag och ljuvlig fisksoppa hos syrran. Dessutom hann jag kramas med mina fina syskonbarn och här är det Max som för dagen hade två svansar i sitt numera ganska långa hår! Söööööt! I bakgrunden står pappan som också hade svans - men han ville inte vara med på bild...
 
Härligt att få surra ikapp med fina Malin och nu känner jag mig laddad att ta mig an mer jobb och föreställningar. Nästa vecka är det rep i Umeå och sedan ska vi spela "Räkna med mord" i Lycksele och Boliden 2-3 februari. Ska bli såååå roligt!
 

Kom till Boliden 3 feb! Jag vet inte vem som arrangerar men gissar på Teaterföreningen. Har jag riktigt tur så kommer Suss för att hälsa på och hänga med. Längtar!
 
I februari ska jag ju spela i Umeå ett par helger också samt "Lyckligare nu" i Sörböle kyrka 9 feb. Planerar också möten och lite projektledning mellan varven. Nu börjar det roliga! :)
 
 
 
 
 
 

Pippi...

Iskallt i morse (-26) så det blev en dag vid datorn. Det är ju många projekt som drar igång så jag har en del att göra. Kändes dock inte bra att bara sitta stilla då jag verkligen ville komma mig ut - men jag fick i alla fall se lite uteliv genom köksfönstret:
 

Sidensvansarna länsade rönnen på bär.


Full fart!


Sedan tog alla plats på toppen av idegranen...


...för att på ett givet tecken ge sig iväg i samlad tropp! Fina!

Jag gjorde en utfärd till mamma på eftermiddagen och märkte att det blivit mildare. Ja, allt är ju relativt när man kallar -15 för mildare... Haha! Men det resulterade i alla fall i en aftonpromenad med maken.


Kallt och vackert!


Maken har mycket spring i benen... 


Själv hinner jag kolla in ljus mellan träden och ta en och annan bild.


Känner mig som en segrare i alla fall! Frisk luft och några kilometer i benen. 
 
Imorrn är det bara att fortsätta där jag avslutade idag - och förhoppningsvis kommer jag mig ut igen. Det var sååååå värt!
 
 
 
 
 

Vitt, vitt, vitt...

Det är ju för härligt ute! Liiite för kallt ännu men ett oändligt vackert vinterväder! Hade tänkt mig en prommis medan det fortfarande var ljust idag men jobb och möten och klippning gjorde att dagen rann ifrån mig - och nu känns det lite kallt och mörkt. Får starta dagen med det imorrn istället.
 

Det är tur att vi fått så mycket snö att man tvingas ut och skotta med jämna mellanrum. Blir lite gratis motion och frisk luft - och det är vackert med allt det vita! 


Ser verkligen fram emot vårvintern när man kan sitta ute och känna solens strålar värma frusna kinder. Det är som om livsandarna återvänder. Den långa våren är den bästa tiden här uppe i norr - särskilt när man också vet att sommaren till slut tar vid... 

Innan dess får man muntra upp sig med blomster inomhus och tulpanbuketterna byter av varandra på köksbordet.


Den här heter något kärleksfullt på "Lieber...". Namnet har jag glömt men kärleken består!


Det måste väl vara nyhetstorka när man bloggar om att man älskar vita tulpaner - men nu är det gjort!

Jag blir glad varje dag över färska blommor och krispiga tulpanbuketter är ett måste. För min del får de gärna vara lika vita som snön...
 
Imorrn blir det jobb hela dagen - ja, förutom promenaden då. Och sedan har jag en bok som måste läsas ut. Kanske hinner jag också tvätta och stryka - eller så inte. Nåja, det mesta löser sig och jag ska passa på att njuta av dagen mellan varven. Synes!
 
 
 
 

Alvargala!

Känner mig lite krossad efter en magisk galakväll på Folkparken! Det var länge sedan jag dansade mig så svettig (nej, det låter inte så fräscht - men det var bra musik och asroligt!). När vi kom hem hade jag dock svårt att stanna av och somnade inte förrän på morgonsidan. Därför trött idag, men väldigt nöjd!
 

Glad och lite oskarp innan start. Jag är ju van att gå ensam på tillställningar men var extra glad igår att maken hängde med och att vi kunde gå med Leif och Åsa. Tusen Tack för allt från fördrink till en trevlig kväll!
 
När jag kom hem kände jag mig mer så här... Full fart i skallen och en ljudnivå som fortfarande sjöng på hög volym. Haha! Men vi tar det från början. Bilderna är inte bra men jag lägger in dem i alla fall.
 

Folk bänkade sig efter mingel och fotografering.


På scenen fanns utmärkta husbandet "Cotton Club" och Fransesca Quartey som var kvällens konferencier!


Hon fick hjälp av roliga och galne radioprofilen Farao som var en frisk fläkt!


Prisutdelningen drog igång och Sabina Consulting blev Årets Nykomling. Grattis! Kul också att hon knutit till sig min favoritidrottare Elin Johansson! 


Lappvattnets snickeri blev välförtjänt Årets Tillväxtraket och här håller Göran Eriksson tacktalet. 


Farao älskar enligt egen utsago Skellefteå och här rusar han in för att gratulera just Skellefteå som blev Årets Varumärke. Såååå värt!


Och Stadskällaren stod för den fantastiska menyn till de 650 gästerna. Till förrätt fick vi en symfoni av jordärtskocka med majscrème och rökt burträskbacon. Mums!
 

Varmrätten var lika ljuvlig med långbakad fläsksida, rotselleri, fänkål och en madeirasky med balsamico och äpple som lyfte hela anrättningen till nya höjder!

Jag tyckte att maten var helt fantastisk och den avslutande desserten, en Glace au four med hjortronvariation, kunde jag ha backat på även om jag var mätt... Tack och så bra jobbat Stadskällaren! 


Farao körde ett par bejublade Stand up-inslag om inresa i USA och besök hos Lill-Babs. Roligt! Vi fick också akrobatik och jonglering från Cirkus Cirkör men de kom nästan otacksamt sent i programmet. Otroliga prestationer men folk hade kommit in i surr-stadiet och då blir det svårt att få fokus.


Efter middagen kompletterades Cotton Club med Blossom Tainton!
 

Galdys del Pilar var tvåa ut och hennes röst är verkligen helt magisk!
 

Hon lyfte taket med sin Bond-låt!


Naturligtvis var också den tredje Afroditemedlemmen Kayo med!

Fransesca gjorde ett bejublat inhopp innan hon tackade för sig och sedan fortsatte bandet och tjejerna med härliga discolåtar och jag dansade som sagt var galet mycket. Det är så roligt med liveband och positiva och glada människor som ger allt!

Tusen Tack till alla - från arrangörer till medverkande! Och Grattis än en gång till alla som kammade hem både nomineringar och priser. Bra jobbat!

Idag händer det desto mindre och jag ska fortsätta att ligga i soffan och se andra idrotta. Det är precis lagom ansträngande så här dagen efter... Men nästa år kör vi igen!
 
 
 
 
 

Sallad och chili...

Känner mig lite degig i skallen och har kanske en förkylning på gång - men struntar i det och fokuser på det som är roligt istället - vänner och mat! Idag sov jag länge och fick därför trolla med knäna för att kunna bjuda Anna på lunch när hon slutat jobba. Ja, vi har lite olika tider men man kan ju träffas på mitten och det var så kul att prata ikapp sedan vi sågs sist!

Jag hade ju egentligen tänkt göra något ur min nya kokbok som jag fick i julklapp av Emilia! Det roliga var att vi faktiskt hade köpt samma bok till varandra och fick skratta gott över vår goda smak när vi öppnade klapparna.
 
Här finns massor med goda sallader och dressingar som jag ska testa framöver och det fick bli en av dem till middag istället. Åkte för att handla i eftermiddags och trodde att det hade brunnit någonstans då det var överfullt på Maxi och inte en kundvagn fanns att tillgå...

Jag var tvungen att fråga personalen om vad som hänt - men det var bara kundkväll och specialpriser. Jeeezus. Jag som bara skulle handla... Nästa gång ska jag läsa tidningen innan jag åker, men jaa, jag köpte givetvis fem pkt Zoega för 100:- när jag ändå var där. Jag är ju inte galen på det viset...
 

Nåja, tillbehöret till dagens middag blev en grillad sallad med en grov dressing med schalottenlök, persilja, chili, citronskal mm

Den blev supergod men jag har precis lärt mig vad som händer när man hackar chili, bara sköljer av händerna och sedan kliar sig i ögat... Haha! Det ska vi inte göra om. 
 
Imorrn är det dags för skrivjobb, Rotary och den årliga Alvargalan. Ska bli trevligt att gå på fest och äta gott!  Joo, det brukar alltid vara fantastisk mat och nu vet jag att Stadskällaren levererar så jag känner mig helt lugn. Vi ses i vimlet! 
 

Proportioner?

Bra dagar med jobb och fortsatta promenader. Nu är det ju ingen värme och gårdagens snålblåst manade inte till några millånga svängar - men bättre den motion som blir av. Har gjort undan pappersarbete och även hälsat på mamma som naturligtvis ville bjuda på fika. Efter bullar och syltkakor kan man väl säga att det ändå var tur att jag kom mig ut på en prommis... Haha!

Träffade Kågis igår och vi började planera en ny liten produktion som jag ser fram emot att jobba med. Den här gången ska vi få med oss Peter Fjällström och det vore en kul trio! Återkommer om detta. Vi pratade också om "Lyckligare nu" och den ständiga aktualiteten. Till er som vill se den igen eller missat vår musikaliska monolog om alkoholism - kom till Sörbölekyrkan fredag 9 februari kl 18.00! Roligt att kyrkan ville arrangera och jag hoppas att det kommer stor publik.
 

Välkomna!
 
I övrigt funderar jag lite över proportioner. Jag har ju alltid gillat att ha kavaj men under de senaste åren är det som om armarna blivit kortare i samma takt som bröstens omfång ökat... Köper jag rätt storlek ser ärmarna ut att vara gjorda för en orangutang...
 
Rätt proportion? Haha!
 
Nej, jag vet mycket väl att jag borde gå ner några kilo så att jag kommer mig i rätt storlek - men igår lyckades jag med gott resultat sprätta upp och för hand korta ärmarna på en favorit som nu ska bli använd. Blev faktiskt lite imponerad över att jag var så ihärdig. Den kommer å andra sidan inte längre att passa någon orangutang, men det är väl smällar man får ta. Mina armar kommer ju knappast att bli längre även om jag går ner i vikt. 
 
 Nu måste jag jobba vidare. Lev och må alla fina! 
 
 
 

Back in business!

Hej alla glada och roligt att se att min blogg varit välbesökt trots att jag faktiskt tagit en tio dagar lång paus från skrivandet. Jag behövde återhämtning och är nu tillbaka från min årliga resa - laddad till tänderna!
 

Hej igen! Måste ju börja med en selfie ifall ni har fått abstinens... Haha! 
 
Har haft det väldigt lugnt och skönt; Läst flera böcker, suttit i solen, promenerat en mil varje dag och mått väldigt gott!
 

Bodde bra med egen terass mot innergården där det fanns en servering och pool. Vädret var inte det bästa hela tiden men om man jämför med snön och kylan här hemma så var det ju magiskt!


Det blev ett besök i det bergiga landskapet på Gran Canaria och den lilla turistorten Puerto de Mógan. Passade behoven oerhört bra. Ibland behöver man bara koppla bort och av!


Gulligt och pittoreskt!
 

Fina hus och många backar!


Och det blev många promenader. Här ser ni viken uppifrån en av utsiktsplatserna.


Mycket bergsformationer. Den här påminde mig om "Draken" som spelades på Västerbottensteatern en sommar. Kågis gjorde en lysande roll!


Blommor kantade staket och husfasader - här ner mot hamnen.


Fint!


Men från hamnen kunde man se att det fanns en bergsväg längre upp. Den måste givetvis inspekteras!


Och det var en magisk utsikt!


Lite riskabelt kanske då delar av vägen var avstängd - för att den också saknades... 


Det har nog varit ett och annat ras. Räcket var inget man lutade sig mot.


Men vackert!


Och storslaget! Här på väg ner igen.


Som ett sagolandskap. Från den övre vägen kunde man se gamla ruiner som ju måste kollas in.


Jodå, ett och annat hus - och ännu mera sten...


Hajen?


Och när man tagit sig ner är det bara uppåt som gäller igen.


Många grottor och ett och annat klotrunt hål. Hur har dessa uppstått?


Fin skorsten!


Och bergspromenad igen. Här är nästa vik där det finns en längre sandstrand.


Stilleben längs vägen!


Och den skadade vägen sedd från andra hållet. Nätet längst berget kändes ju bra - men hjälper nog knappast om det kommer ett nytt ras.


Antar att det är stora bumlingar som krossat det här.

Det blev en vecka med många vandringar och mycket avkoppling. Känner mig utvilad och arbetssugen så till veckan ska jag dra igång på allvar!


Började redan igår med att kasta ut det sista av julen och sy nya gardiner. Nu får våren komma - det är bara tulpanerna som fattas!


Jag lagade också den godaste torsk jag någonsin gjort - med brynt smör och riven pepparrot... Såååå gott! 

Idag har jag sovit länge och sedan medverkat i "metoo - ljuset på makten - fackeltåg i Skellefteå". Och det blev en riktigt fin och stark manifestation! Vi var nästan 300 personer som gick från Nordanå in till torget.


Uppställning och fackeltändning. I mitten längst fram står Matilda Kjellmor från Unghästen som styrt upp allt och är värd en extra applåd!


Äntligen på väg!


Här har vi kommit fram till torget där vi var några som tackat ja till att läsa upp ett axplock vittnesmål från alla de grupper som samlat sig inom "metoo-kampanjen". Det är starka berättelser från en alldeles för obehaglig verklighet men det sker en förändring nu. Kvinnor kommer aldrig att ta skit igen!


Starkt att få stå enade i vår hometown! Tillsammans gör vi skillnad!
 
Tack för en fantastisk eftermiddag allihopa! Nu blir det TV och imorrn är det vardag igen med jobb och träning. Känns bra det också!
 
 
 
 
 

Dags för återhämtning!

Summerar det föregående året som riktigt bra med många roliga upplevelser och fantastiskt trevliga jobbuppdrag! Nu är det dags att börja ladda för ett nytt år och hoppas att det ska bli lika roligt.

Så här i början av januari är det alltid som mest oroligt men jag vet att det mesta löser sig på bästa sätt. Bara att fortsätta vara glad och lite smågalen...


Så sant!

Under 2017 har jag hunnit med projektledningsuppdrag, spelat föreställningar, gjort flera resor, sett mycket bra teater och konserter och träffat så många fina människor!

I januari åkte jag och Kågis på en härlig turné i Norrbotten med "Lyckligare nu" och här i Hakkas fick vi också träffa underbara Anna Åsdell!

Februari besökte vi Cirkus i Stockholm och såg Ugglas bejublade show!
 

Mellan varven har det ätits (för?) många goda måltider...


Och Trump svor presidenteden... 

I februari kom också Mello till Skellefteå. Vi var givetvis där!
 
I början på mars hade vi premiär på "Darling Dorotea" på Västerbottensteatern och det blev två månader fyllda av föreställningar med en härlig ensemble!

På Littfest i Umeå inleddes mitt läsande år som en av länets förebilder och det har varit otroligt roligt! Här kamperade jag med bl a Sverker Olofsson.

Galet god lax...

Och såå roligt att få dela scen med Micke och de andra skådisarna på Västerbottensteatern!

I slutet av april inleddes också mitt projektledaruppdrag för Matfesten i Skellefteå. Det blev hektiskt men väldigt roligt! 

Äta har ju alltid varit min grej... Haha!

Till påsk kom också båda barnen hem! Det bästa!

I maj åkte jag och maken till Kroatien och hade en magisk vecka!

Lilla mamma fyllde 80 och vi ordnade stort kalas!

Härligt att få samla syskonen på bild!

I juni hann vi med en tur till Göteborg och fick träffas hela familjen!

Och en och annan mysig tjejträff har vi också haft! Här med Tina, Karin och Cissi.

I juni firade vi svärfars Krondiamantbröllopsdag!


Och juli började på bästa sätt med mitt stora projekt tillsammans med Nordic Light och mina kamrater Jögga och Pär!

Samuel var också med... :)

Kort med glad semester i husbilen till bl a Göteborg!

Fina dagar med finaste flickan!

Härlig utflyktsdag till Gåsören med bästa gänget väntade när vi kom hem!

Sommartårta med Max och My!

Utflykt till Avan med maken och hans släktingar.

Och i slutet av augusti var det dags att dra igång Matfesten på allvar med de här finingarna!

Sommarjazz med de här sköningarna!

Och finaste Oskar bestämde sig för att byta jobb och flytta till Stockholm!

Matfest med strålande väder!


Fick en del kritik mitt i all glädje men fortsatte att vara positiv!

Hundpromenerade Rex!

Och samlade familjen igen i Stockholm när vi flyttade sonen!

Magisk invigning av nya fontänplatsen hemma i Skellefteå!

Debut i SVT:s Go'kväll som boktipsare! 

Och en helt underbar träningsresa till Kreta med fina Anna! Ja, september blev verkligen en händelserik månad.

I oktober firade vi Annas 50-årsdag!

Fick träffa Suss och Åsa när vi åkte med Peter och Sara till Piteå och såg deras starka föreställning!

Mera Go'kväll - här med Agneta Norrgård!

Mera musik med Anna när det var schlagerkonsert på Nordanå!

Härlig kväll på Nordanå med Zonta och deras modevisning. Kerstin var den sötaste modellen!

ABBA-helg med bästa gänget!

Mamma Mia vilken trevlig kväll!

Champions of rock på ladan här hemma!

76:e föreställningen av "Lyckligare nu" på Västerbottensteatern! Och fler ska det bli Kågis!


November tillbringade jag mest i Umeå där jag repeterade "Räkna med mord" på Profilteatern. Såå roligt!


Premiär med det här härliga gänget!

Och jag får vara Frida Kahlo!


Dansteater hemma i Skellefteå med syskonbarnen! 

Biblioteksbesök i Holmsund!

Mysiga musikrep med finingarna i "Tillsammans"!

Och föreställning!

Himmel vilken fin kväll det blev! Nu laddar vi för en ny version 2018.

December och julen har ju rullat alldeles nyligen och nu är det bara att ladda om för det här året. I måndags kände jag att det skulle börja bra:

Haha! Ja, det blir roligt hur man än gör det.
 
Lev och må alla - nu ska jag ägna den kommande veckan åt återhämtning och uppladdning. Vi ses när vi ses! :)
 
 
 
 

Så var de bara två...

Nu har vi myst med Oskar det sista dygnet och i skrivande stund sitter han på planet hem. Julledigheten började bra med hela familjen men nu är det bara vi två kvar... Lite ledsamt är det ju men vi ska ses snart igen - det är ju bara att röra på sig!


Igår blev det gemensam fiskmiddag med rostade rotsaker. Riktigt gott och trevligt att sedan landa i soffan och se den första delen av "Bron". 


Idag fick vi besök både i rönnen och vid fågelbordet. Vi har ett gäng som vandrar mellan tomterna och förser sig med det som finns. Vackra djur!

Sedan tog vi en promenad och besteg ett (mkt litet) berg som finns mellan Morö Backe och Alhem. Det heter tydligen Solbackens Friluftsområde men jag har inte varit där tidigare.
 

Till topps bestefar!


Oskar tog ansvaret för eldningen och det skötte han med glans.


Och jag hittade en solstol! Haha! Lite för kallt för att njuta men ändå förvånande att någon orkat bära upp den...
 

Elden tog sig och det blev korvgrillning till lunch!
 
Kanske inte så mycket glöd ännu - men rökt korv är ju också gott...

Nu har jag jobbat ett par timmar med förlagskontakter och beställt böcker inför vårens Go'kväll-sändningar. Blir mycket spännande läsning! Måste göra undan lite pappersarbete också men nu blev jag trött så jag tror inte att det blir mer idag. Det är väl den friska luften och bergsbestigningen som tar på... Haha! Önskar alla en fin kväll så ses vi imorrn!

Ny dag - nytt år!

Så har 2018 startat - med sovmorgon, skidor och backhoppning! Personligen var jag mest förtjust i det första... Haha! Känns ändå bra att börja ett nytt, oskrivet blad. Vad månde det här året ha i sitt sköte? Förmodligen lite mindre jobb men kanske mer upplevelser? Det känns som en bra ingång.


Igår piffade vi till oss och samlade oss för ett par mer och mindre lyckade selfiesar. Den här blev hyfsad så vi passar på att önska alla vi känner ett riktigt Gott Nytt År! 


Känns som om det är dags att kasta ut julen för att möta våren - även hemmavid.

Men igår kväll firade vi nyårsafton med goda vänner och hade en fantastisk kväll med supergod mat och många skratt!


Dukat och klart när vi anlände!


Bubbel och fantastiska snittar inledde kvällen!


Flickorna hade hakan på rätt ställe...


...och jag var inte ett dugg stor i käften! Som ni ser blev det spel och "Speak out" var bara hur roligt om helst! Vi beslöt oss för foto-förbud men en selfie där man är som vackrast måste man väl lägga ut... Haha!  Himmel vad vi fick skratta!


Desserten var ljuvlig och efter mer surr och spel var klockan plötsligt slagen.
 

Tack för ett fantastiskt 2017 och välkommen 2018!

Tackar också hela gänget för en supertrevlig kväll - och kul att vi dragit upp riktlinjerna för nästa års firande redan nu. Det gäller ju att planera i tid så att man kan vara spontan när den dagen kommer... 

Själv ska jag gapa lite mindre idag och laga en god middag så här Oskars sista kväll hemma. Det har varit så härligt att samla familjen men nu måste vardagen igång igen för oss alla. Vet inte riktigt hur året kommer att se ut för min del - men det har ju löst sig över förväntan sedan jag blev egen för tio år sedan så jag ser framtiden an med tillförsikt! Ny dag, nytt år, nya möjligheter! 
 

RSS 2.0