13 intensiva dagar...

...har gått sedan jag sist bloggade. Betyder det otur? Nja, det har nog mer med tekniska problem och fullt program att göra. Men nu är jag tillbaka och försöker komma tillbaka i gamla gängor igen!
 
Fast gamla och gamla... Jag har ju numera en helt ny look:

Voilà! Piffad och klar för pressfoto förra veckan! Med krullar i håret och ny kostym passar jag bättre in i ensemblen till Västerbottensteaterns "HasseåTages julafton" som får premiär på torsdag 21 november. Passa på ni som ännu inte köpt biljett. Det är superkul!
 
Jag såg fjolårets premiär och kan nog säga att föreställningen är ännu bättre i år då en del har stuvats om och den är nu både roligare och tightare. Och då syftar jag verkligen inte på min egen insats. Hela ensemblen är riktiga pärlor och fantastiska sångare!
 
Firelle Najjar är söt som socker och så fin! Roligt att få jobba tillsammans.
 
Stunderna i fikarummet är glada och varma. Jag trivs verkligen med att vara tillbaka i huset. 

Vi har repat väldigt intensivt och det så mycket som ska tryckas in i skallen på kort tid när man gör ett inhopp som mitt. Jag ligger efter hela tiden då övriga ju har spelat en säsong - men jag får god hjälp och börjar känna att jag nu fått lite koll i alla fall.
 

Ronald är glad och härlig musiker och Victoria vår regiassistent och sufflös.


Nils, Micke och David är några av de fina kollegorna på scenen! Skönsjungande...


...och lite crazy! :) Jag hann inte få med Kågis på bild men han är ju den som arrangerat musiken och ser till att vi vet vad och hur vi ska sjunga! Känns gött!


Här har fina Simeon tagit plats i centrum och se sån' stil de har! 


Jag och Firelle larvar oss lite - hon är bäst!


Härligt också att få träffa så många fina barn under den här perioden. När familjerna dyker upp fattar man ju att det är lite åldersskillnad... haha! Här har ni Hedvig och lille Algot!


Tvillingsyrran Tyra!
 

Och här med pappa Nils. Så söta allihopa!

Späckade dagar har också kompletterats med lite annat jobb. Förra fredagen spelade jag sista föreställningen med Profilteatern och det har också varit en glad och härlig spelperiod med "Räkna med mord".


Tack å hej till min skolkurator Lotta Sandell som under föreställningen stylat om sig till Frida Kahlo. Joo, jag hade ögonbryn också men de kom sig inte med på bild.

Tusen tack till fina kollegor för en fin spelperiod! Efter nyår åker jag till Umeå igen för att repa in en ny föreställning. Spännande!

Men nu har det varit Västerbottensteatern för hela slanten. Det känns i hela kroppen att jag matat skallen full med mycket information på kort tid. I onsdags var jag t o m tvungen att stryka matlagningskväll med fina Kasamgänget då jag inte ens orkade ha trevligt... Men det kommer fler träffar och allt blir lugnare efter premiär. 

Veckans räddning var en välbehövlig klippning (och färg) där jag kunde använda väntetiden till att i lugn och ro gå igenom manus och tänka igenom scenerierna. Därefter åkte jag och fixade naglarna så nu har ytskiktet i alla fall fått en översyn... Tack Sara och Cecilia för att ni finns!

När jag kom hem väntade både laxmiddag och blommor på bordet... Maken är en riktig pärla och förstår när jag behöver extra support! Vi har haft det lite tufft även i hemmet när vi bytte leverantör av både bredband och TV... Ingenting levererades i tid och det är knepigt (och frustrerande!) att jobba man är internetlös. En svår vecka är dock över och nu är ordningen återställd. 


Det är inte bara maken som är en pärla. Jag samlar också positiv energi av kollegorna. Här har ni fina killarna Simeon, Bruno och Nils!

Lille Bruno har jag fått låna några gånger och han är för go'! Han blev inte ens förskräckt att se mig i ny kostym...
 

Ljushuvuden så långt ögat når! Dessa heter Micke och David.


Regissören Bobo Lundén sliter inte sitt hår men kämpar hårt för att få oss att göra rätt saker på rätt plats och vid rätt tillfälle - och det blir bra det här. 


Hemma ligger Snurre på Emilias säng och väntar på att hon och Ludde ska komma hem... Och jag längtar som tusan efter både dem och Oskar och Emma! Det kommer att bli en fin jul och nyår!
 
Den här helgen är jag dock helt ledig och njuter i fulla drag! Startade dagen med att ta en lång promenad, shoppa en dunkappa och pyssla lite här hemma. Nu ska jag hämta pokebowl till middag och ansluta maken i TV-soffan. Sporten måste väl ta slut nån gång? Haha!
 
Njut alla fina! Livet går, som bekant, inte i repris.
 
 
 

Värsta bästa veckan...

Jag älskar ju mitt jobb och tycker verkligen att varje dag är en gåva - men den här veckan har varit hysteriskt välfylld... Därför är det skönt att börja denna lediga söndag med en härlig promenad i ett soligt, friskt och krispigt Skellefteå!
 

Älskar det här! Och att kunna gå som vanligt är en underskattad glädje...

Repetitionerna med "HasseåTages Julafton" har gått bra, även om allt inte sitter ännu för min del, men vi har tid kvar och övriga ensemblen är fantastisk så det kommer att bli kalasbra! Första akt har blivit omstuvad och fått lite kortning så det känns som om det här blir en ännu bättre föreställning än den som gavs förra året. Andra akt med Karl-Bertil Jonsson är fortfarande helt ljuvlig!

I torsdags började jag med att rigga dekor, sedan repade vi, dansade tango och sjöng för full hals tills det var dags för mig att smita iväg och spela "Café på turné" som lunchföreställning i teatercaféet. Gick bara fint och efter en tallrik soppa repade jag vidare med ensemblen tills vi skulle fixa i ordning inför nästa föreställning kl 18.00... Gissa om jag var trött när jag kom hem efter detta 12-timmarspass?


Men som ni förstår omger jag mig bara av idel stjärnor och Saga är verkligen en sådan! Hon levererar alltid och det är så kul att spela tillsammans. <3

Fredag blev nästan en lika hektisk dag med genomdrag av HasseåTage och sedan lunchföreställning. Den senare blev dock så galet kul med härlig och uppsluppen publik! Tack alla fina!

Ja, vi var nog lite crazy vi också... haha!
 

Fredagen avslutade sedan med en tur till graven - man vill ju att det ska lysa den här speciella helgen. Maken åkte till Lövånger och tände ljus på gravarna där så alla de våra har fått tankar och hälsningar. 

Sedan hem för att varva med att sy gardiner till sonen, lägga upp byxor till mamma och installera ny TV-box och internetleverantör... Det här är INTE något man ska göra när man är trött efter en hektisk vecka! Haha! Nej, jag blev inte arg men var tvungen att ringa och fråga bästa Peter ett par gånger tills vi fick besked från Telia att A3 inte släppt vårt abonenmang... Inte konstigt att ingenting gick som det skulle. 

Det mest kritiska var ju makens sportlördag men tack vare play-tjänster löste sig allt till det bästa och jag kunde åka till Luleå på turné med Profilteatern och "Räkna med mord". Innan dess hann jag med ett besök till mamma som blev glad över nya brallor i rätt längd.


Gardinerna till Oskar och Emma blev klara och jag tycker att tyget och kuddarna från Spira är så snygga. Packade med allt i turnébussen och mötte upp dem för leverans utanför Statt. Hoppas att det blev fint i nya kontoret!

Efter att vi packat in dekoren på Stadshotellet var det bara att göra sig i ordning för ännu en föreställning. Jag har verkligen fått kasta mig mellan olika manus men det har gått riktigt bra att omfokusera.

Igår hängde Tobias dotter Noomi med oss på turnén och hon ritade även av ensemblen. Tycker att vi blev ursöta!

Vår mordgåta är en lång föreställning så vi var inte klara förrän 22.30 och då rasade jag i säng. Idag blev det frukost och tidig hemresa vilket gör att jag får en heeeeel söndag att spendera som jag vill. Njuter av både väder och vila! Om ni inte stuckit ut näsan ännu - gör det. Ljuset är fantastiskt!


 
 

RSS 2.0