Sista april...

Gårdagen gick som i slow motion efter bara tre timmars sömn. Det är kanske inte så smart att läsa mailen vid midnatt och inse att man fått ett problem på halsen... Men jag var i alla fall vaken i tid för att spela lunchföreställning! Alltid något!

Det var rätt spännande att spela på ett företag. Jag har sett fram emot det men den stora skillnaden är ju att publiken inte själva valt att köpa biljetter och kanske inte är lika intresserade som de människor som stått i kö för att jaga biljetter. Lite mer gruvsamt alltså men det gick över förväntan! Intresserade, lyhörda och fin känsla efteråt.
 
Det blir starkt varje gång - känns fantastiskt men tar också på krafterna. När jag kom hem sov jag ett par timmar och var helt utslagen. Behövde vila och orkade inte ens med pizzabakning med hälsogruppen - då är det illa... Haha! Hade tänkt gå en promenad men kom mig inte längre än ut på gården... ;)

Idag har jag dock varit betydligt piggare! Skönt att få en mellandag och hinna pyssla lite här hemma. Vi har städat upp uterummet, stökat utomhus, handlat, tvättat och annat nödvändigt. Avslutade sedan med en timmes promenad i Vitbergsterrängen. Härligt!


Vackert väder och nya vägar. Jag gillar ju inte att gå ensam i skogen så det var skönt att vara två. Måste ta med mig Åsa och Alma nästa gång de kommer. Här finns mycket för en vovve att undersöka.
 

Vackert!
 

Krokigt!

Och här hittade vi en grillkoja - med ved. Skulle ha haft med oss en korvring!


Tittade på bilden av maken och ser att han fått sällskap i bakgrunden. Eller så är det ett skogsrå i toppluva...


Och någon mycket liten person verkade tälta närmare OK... Kanske samma personer som också dumpat skräp?

Så här ska det väl inte se ut när det varit avverkningar i skogen??? Motorsågsbränsle, oljeflaskor och annat skräp. Är det kommunens mark precis ovanför parkeringarna längst E4 i Solbacken? Och vem har de i så fall anlitat för jobbet? Ledsamt är det i alla fall att folk inte har mer respekt och bättre miljötänk!

Nåja, nu är det kväll och vi har avslutat dem med Pichana och sallad, hallonpaj och vaniljsås... Inte en grillad korv så långt ögat når men det blev en bra valborgsmässoafton i alla fall! 
 
 
 
 

Miss nöjd...

Jag är så missnöjd med mig själv! Lat, okoncentrerad och förbenat långsam! Just nu väntar jag dessutom på försenade besked från andra vilket gör att mitt eget arbete inte är klart i tid. Grrr... Men, vänta nu! Sitter jag här och skyller jag på andra? Neeeej, men Monica, nu får du faktiskt rannsaka dig själv... Ta ansvar och gör ditt jobb!

Där fick jag så jag teg!
 
Den här våren har ju varit helt fantastisk och jag har verkligen njutit av varje speldag! Men självklart har monologen tagit mer tid och kraft än jag trodde - särskilt som det blev så många föreställningar (som jag ju ville spela!). När jag nu övergår i annat arbete är jag alltså rätt trött och slut. Kanske, kanske, kanske kan det också vara så att jag varit lite optimistisk och tagit på mig för mycket?? Mmm, det är möjligt. I ärlighetens namn hade jag säkert haft beskeden om jag också krävt dem lite tidigare... Alltså lika förbaskat mitt fel! Bättring!
 
En sån här dag kan jag straffa mig själv med att jobba till mitt i natten men det får räcka med timmarna ikväll (Eftersom jag var lat idag! Där fick jag igen!). Jag ska också omfokusera och ladda för en lunchföreställning imorrn som jag ska göra på ett företag. Ska bli jätteroligt! Hoppas fler ska inse att jag faktiskt kan komma ut till er! Men kanske inte den här våren... Nu har jag tydligt tagit på mig annat också! Haha! (Och där tränade jag mig på att säga nej...)
 
Ja, det blev ett resonemang med mig själv men det kan vara nog så viktigt ibland. Imorrn är en ny dag med nya uppgifter och möjligheter! Inte så mycket tid till produktionsjobb men det kan jag göra på torsdag! Valborgsmässoafton är ändå ingen stor grej. Jag vet ju att jag är ganska bra på det jag gör - men väldigt dålig på att acceptera att jag misslyckas eller inte hinner med. Alltså får jag nu träna mig, lösa det här så bra som jag kan och tycka att det räcker. Så!
 
Men nu ska jag lägga mig tidigt, gå igenom texten, sluta vara missnöjd och vakna imorrn som Miss NÖJD! Det är en betydligt trevligare kvinna! Haha!
 
 
 
 

Glada gäster!

Jag är väldigt ineffektiv nu... Och lite lat. Känns som om jag måste ha schemat fullt och kniven på strupen för att hålla uppe farten... Men man behöver ju tagga ner ibland och det är väl bara svårt för mig själv att acceptera att jag gör mindre vissa dagar. Så där ja, nu har jag både frågat och svarat... Haha!

Nåja, jag hinner i alla fall umgås med många godingar! Igår kväll kom syrran förbi för att låna en häftapparat och vem tror ni följde med?
 

Max! Här skulle vi ta en groupie... Han kan många moderna ord! Haha! Ja, det blev i alla fall ett skönt och kramigt avbrott i arbetet! Sedan tog det inte lång stund förrän nästa goding dök upp:


Åsa! Vi har inte setts på länge och hon hade mycket att berätta! Ska hälsa på henne i stugan nästa vecka också för det känns som om vi har mycket att ta igen.
 

Hon hade också nya glasögon! Snygga! Ja, det blev en stunds klädprovning då jag har gjort en del gemensamma inköp till kommande uppdrag...


...och mycket skratt! Haha! Det är för härligt! 


Idag har det varit lite grått ute men det har varit full fart på småfåglarna. Och jag måste ge maken rätt när jag nu tittar på bilderna; Det var domherrar som satt ute i rönnen och inte bofinkar... Jag måste tydligen ta på mig glasögonen för att se bra ut... Haha!

Annars har det varit lite lågt tempo idag med vardagspyssel och mathandling mm. Fixade till lite fiskmiddag och fick nya gäster:


Karin och Tina! Det här är också såna goa' tjejer och vi har blivit bättre på att ses. Det gillar jag!

Och det blir mycket skratt även i de här sällskapet! Jag och Tina skrattar högst och Karin är den snygga! Så kul att ni kom och tack för härliga samtal och sorry för en aning utlevd ilska...  

Det är skönt att umgås med människor där man kan vara sig själv, prata om riktiga saker, ge och få stöd och må gott! Jag är tacksam över att ha så många fina vänner! Imorrn tror jag att jag ska träffa några fler... :)
 
 
 
 

Gullungarna!

Nu är mamman igång... men jag måste bara få skriva om våra älskade barn! När de föddes och var så där ursöta satt jag där med ett nytt mirakel i famnen och känslorna bara svämmade över! Kunde det vara möjligt att älska så? Joo, och det blir bara värre... Eller bättre-värre som Anki skulle ha sagt.

Bebisarn växer, utvecklas och går till slut sina egna vägar. Det blir medgångar, motgångar, vänner, egna kärlekar och ett självständigt liv där man som förälder bara finns i perferin - som rådgivare om man har tur, som vän om man har ännu mer tur. Allt går ju upp och ner i den här träningsskolan som kallas livet!

Idag är jag i alla fall så där extra varm i hjärtat! Oskar och Lisa har varit hemma i stan ett par dagar och att ha dem omkring sig är så fint! Prata, skratta och kanske få ett par nödvändiga tillrättavisningar. Själv har jag alltid tyckt att det varit svårt att kritisera mina föräldrar eller berätta om vikten av att man får prova själv. Man vill inte ha svampen plockad eller däcken bytta. Man vill lära sig. Nu gör vi, av omtanke, ofta samma sak med våra egna barn men skillnaden är att de kan säga ifrån och vi kan kommunicera. Känns fantastiskt även om man får inse att man inte alltid har rätt! Haha! Nyttig skola som man aldrig växer ifrån.

Nåja, det där var en utvikning från ämnet men ibland kommer det funderingar medan jag skriver (hela tiden faktiskt men alla lämpar sig kanske inte i tryck...haha!). 
 

Jag fick i alla fall lunchbesök av finingarna som skulle hämta bilen som nu fått sommardäck. Oskar gjorde ingen tavla men fick bli en då jag har svårt att se mig mätt... Mamman... <3


Vi avslutade med att följas till macken där Oskar skulle fylla mer luft och jag skulle tanka. Tack för att ni kom i helgen! Nästa gång blir det vår tur att hälsa på - vi vill ju hinna gratta fina Lisa som snart fyller år! 

Men jag ska inte bara åka norrut - jag ska ju till Göteborg också! Längtar efter Emilia och blev så glad när jag såg att hennes fotbollslag Guldhedens IK lagt upp matchreferat och bilder på sin hemsida. De slog Öckerö med 7-1 och Emilia gjorde tre mål! Hon kallas tydligen för "Kobran från Norrland" och vi skrattade gott när vi läste en del av referatet:
 

Kobran... Ja, för oss var det som att bli flyttad tio år tillbaka i tiden när vi bläddrade igenom bilderna. I fotbollskläder ser hon ut som hon gjorde när hon var 15 och vi blev så nostalgiska och längten efter att träffas. Fining då och fining nu!


Samma vinnarskalle och målglädje!

Och samma snabba fötter! 

Ja, jag kan ju sammafatta dagens blogg med att vi, precis som alla andra föräldrar, fick världens finaste barn! Lyckan att de själva också träffat finaste kärlekarna värmer ett mammahjärta. Det är skönt att ha någon vid sin sida som backar upp en till hundra procent - och kanske också kritiserar en så att man kan utvecklas.

Nu ska jag sluta vara sentimental och glädjas åt att båda barnen faktiskt tycker det är kul när vi hälsar på. Den kontakten är guld värd även när gullungarna blivit stora! Kärlek och kramar kan man aldrig få för mycket av och det är ett bränsle som räcker länge!
 
 Nu har jag fått så mycket ved på brasan att jag ska jobba en stund. Ses imorrn! :)
 
 
 
 
 

Kärlek!

En av de bättre lördagarna! Vaknade i mig egen takt (d v s sent...) och kollade in instagram där jag plötsligt ser att Oskar och Lisa varit på väg mot Skellefteå en hel timme! Bara att kasta sig upp och jag hann precis få på mig kläderna innan de plingade på dörren! Underbaraste, finaste kärlekarna! - sååååå roligt att ni kom!
 

Kaffe med finaste sonen! <3


Och finaste svärdottern! Mitt hjärta svämmar verkligen över när jag får träffa familjen!


Inte bara mitt som svämmar över... <3

Jag hade tänkt göra massor med saker idag men det blev lunch och sedan lugn tid i soffan med mycket prat om livet och annat. Så skönt att inte behöva iväg eller lösa akuta svårigheter utan bara mysa och finnas till. Älskar de här stunderna!

Och glasögonen blev godkända! Jag måste lägga upp bilder för att också vänja mig själv... Har lånat ytterligare ett par bågar men jag vet inte ännu om jag ska slå till...
 
Röda! Ja, de var inte diskreta... Får prova mig fram lite och se var vi hamnar. 
 
Nu spelar ja musik (Beth Hart - högt) och njuter av att göra ingenting! Det är ju ändå lördag... Passar också på att göra lite reklam för min kommande spelning på Krokodil i Piteå 7 maj kl 19.00. Förköp endast på mail: josef@krokodil.nu Välkomna!!
 
Krokodil, Piteå, 7 maj 19.00! Vi ses!
 
Ha en fin helg alla glada!
 
 
 
 
 

Bara Myyyyyyys!

Ett härligt dygn med mycket mysigheter! I mitt förra inlägg skröt jag så där lagom om att jag numera vaknar så tidigt och därför bokat tid för fotvård 8.00. Nu säger jag bara: Gissa vem som vaknade 07.50 av makens röst där han frågar om inte jag ska iväg... Haha! Oförbätterlig...


Nåja, jag kom 2 minuter för sent, var stressad och nyvaken men hamnade i en sån harmoni. Susanne på Fothälsan tog verkligen hand om mina stackars fötter och jag går numera omkring på små moln! Fantastiskt! Jag köpte också ett par halvsulor som passar i alla skor. Kanoninvestering!

Hem för lite jobb och sedan iväg för att hämta kvällens nattgäst: Fina systerdottern My!


Här ska hon bara krama om lillebror innan vi åker. Underbara ungar och lik var sin förälder. Malin och Martin har verkligen var sin arvinge.
 

Max hade gärna åkt med han också. Eller åtminstone tagit hand om resväskan...


Hemma hos oss efter att ha handlat lite mat och en Hello Kitty-tidning. My ville gärna visa alla fina bilder och Ulf kontrade med reklambladet från Jula...


Tröttsamt och pinsamt... 


Efter middagen gjorde vi fruktsallad och hittade vår första tvilling-vindruva! Som ett hjärta! Eller en rumpa... Haha!


Färdigfixade framför TV:n där vi skulle mysa med "Frost". Här väntar vi bara på att Ulf ska bli klar i telefonen innan vi ska hugga in. Vilket tålamod...


Gullfia! Det var så roligt att få rå om dig lite! Sov som en stock och sedan firade vi lite med att dricka kaffe och äta yoghurt i sängen och kika i fågelboken. Härlig start på dagen!

I morse drog hon igång med pysslandet på en gång och vi klippte klippdockor och hade vädligt trevligt innan jag skjutsade hem henne till lunch. 

Jag hade ett lunchmöte med fina Saga och hann sedan också göra ett par ärenden, shoppa lite till pappa och mamma och åka på ett möte. En riktigt bra dag!
 

Nu ikväll åkte jag över till dem med nya skorna från Rieker. Tempursula och obefintlig snörning passar bra när man helst vill ta på skorna med skohorn. Kul att båda passade perfekt!


Jag hann också hämta mina nya coola glasögon från Theo! Roliga med matt och blank båge och obefintlig sådan över näsroten. Nu gäller det bara att vänja sig.
 
Nej, dags för lite TV. Imorrn är en ny bra dag och har vi tur dyker Oskar och Lisa upp! Lovely! :)
 
 
 
 
 

Plus och minus...

Tyckte att jag hade det så lugnt men inser nu att dagarna gått och att jag inte bloggat sedan i söndags! Ovanligt när det gäller mig men inte farligare än att man kan börja om. Haha!
 
Annars då? Jovars, det rullar på och jag betar av listan men den verkar tyvärr inte bli kortare... Jodå, det blir den! Men ni vet hur det är när man väntar på besked och inte kan gå vidare? Man blir liksom aldrig klar med det man har föresatt sig och då känns det som om man jobbat jättemycket men ändå inte gjort ett smack eftersom man inte får pricka av något. Men det är bara att gilla läget - jag har ju i alla fall något att göra!
 
På plussidan har vi numera:
 • Butiksbakat bröd från Maxi som heter Rieska (eller nåt) och som smakar som hembakt hällakaka... Himmelskt med mycket smör och ost...
 • Pappa - som kommit hem från lasarettet idag och mår riktigt bra! Kom därifrån nu och har väskan full med nya papper att ta hand om... Kanske får fira med en macka till? :P
 • Spelfria dagar! Ja, jag älskar att spela den här föreställningen men det ääääär skönt att utemellan gå omkring osminkad i mysbrallorna här hemma (nej, jag har inte smink i brallorna men ni fattar...).
 • Hittat nya klänningar till mig och Åsa. Ja, jag har hittat flera saker som vi behöver men nu blev jag också nöjd! Hoppas att hon också blir det.
 • Gjort undan alla papper och varit till revisorn! Nu är det bara att vänta på momsen...
 • Varit på massor med ärenden och pantat burkar och annat nödvändigt idag. Skönt! Och jag köpte snus för pengarna. Win-win...
 • Planerat och gjort turnéplan för hösten som ser ut att bli riktigt bra med mycket föreställningar!
 • Träffat en f d barnmorska på Maxi som kramades länge och gav mig en sådan energikick! En del människor är som bättre bensin! <3
På plus: Mamma! I måndags var vi på röntgen och nu verkar det gå undan med knäoperation. Då ställde hon för första gången också själv frågan: "Varför har jag inte gjort det här tidigare?" Haha!
 
På minussidan har vi:
 • Fel på badrumsvågen... Eller så är det brödet... Ahhhhgggh!
 • Ont i fotlederna och hälarna bara av att gå en snabb runda på stan! Det känns som om jag går på benpiporna... Pappa diagnostiserade mig med gikt - men det är bara för att jag är så välmående... Brödet igen då? Varvat med toblerone? Nej, det är något annat. Lättja kanske? Eller mest troligt för lite träning...
 • Tvättkorgen är full igen. I-landsproblem?
 • Började så storstilat med att röja sovrummet och garderoberna i lördags - men vad hände? Plötsligt har det gått nästan fyra dygn och arbetet med städningen har stått helt stilla. Får väl skylla på hockeyn... Fast den är ju redan på minussidan... Haha!
 • Räkningar och fakturor... Igen och igen och igen!
 • Inte hunnit planera så mycket som jag hade tänkt kring ett kommande event...
 • Inte hunnit läsa in mig på Norrscen inför möte i Västerås 6 maj...
 • Inte sovit längre än till 07.30 den här veckan... Är jag sjuk eller bara vuxen?
 • Hälspricka och nageltrång... Inte kul och ganska smärtsamt. I kombination med fotlederna ännu sämre.
På extraplussidan finns dock:
 • Bokat resa till Göteborg i maj och myshelg med Emilia!!! Ja, med Abbe också men det brukar bli rätt mycket fix och tid till tjejmys! Emilia har ju börjat om med fotbollen och gjorde hattrick på gårdagens match. När jag kommer ner får jag se hennes lag spela en match i Svenska Cupen. Kul!!
 • Fått akut fotvårdstid imorrn 8.00! Tur att jag lärt mig vakna. Haha!
 • Inga selfies på flera dagar... Ert plus alltså! ;)
 • Världens bästa My som kommer hit för att mysa och sova över imorrn! Nice!
 • Avslutningen! Man ska ju sluta när det är som bäst och därför gör jag det nu.


På extraplus: Skrållan! Fyller 13 år i höst men är fortfarande go' som en bebis! Väx aldrig upp! :)
 
 
 
 
 

Mycket firande!

En riktig kalasdag! Makens syster Berith har otroligt nog fyllt 50 (men ser lika ung ut som hon gjorde för 20 år sedan!) och idag åkte vi till Lövånger för att äta lunch och uppvakta. De har klokt nog sålt sitt stora hus och flyttat till en helt nyrenoverad lägenhet mitt i "city"! Klokt eftersom de numera också har en fin stuga att vara i och ta hand om på sommaren.
 

Efter upphämtning av svärfars var vi här på plats för paketutdelning. Berith är en mycket praktisk människa men vi hade köpt något mer onödigt bara till henne. Man behöver sådant också.


Och koftan blev helt perfekt! Så kul!


Jag tyckte att hon skulle posea lite tillsammans med Krister men han var mer intresserad av urringningen... Haha! Fina!


Dags att avnjuta lunchen och vi åt mer än vi borde men köttet och gratängen satt sååååå bra! Ja, det blev också god hallonpaj till dessert... Hon är bra på det här!

Hon hade fått många praktiska presenter och roliga saker av vänner och arbetskamrater. Det här utedasset i kartong  var helt ljuvligt välgjort men var egentligen bara en prototyp av det stora hon nu fått till stugan! Jo, de har toa men att sitta på ett utedass och se ut över havet måste väl vara en stund att längta till?


Fina Berith! Lätt att komma nära men svår att fånga på bild. Måste hon ha handen framför halva ansiktet hela tiden?

Va? Ja, men ta ner handen...
 

Sååååå! Glada fina svägerskan är en klippa på mycket och backar upp både barn och föräldrar. Varm, generös, kärleksfull och galet bra på att baka saker man inte kan sluta äta... Grattis än en gång från oss alla! <3


På vägen hem genom Önnesmark var jag tvungen att stanna vid min barndoms "vattenfall" ute vid E4:an. Vattnet forsade fint men något tragiskt hade hänt...

Det här lutande trädet som jag så chict lutar mig mot i 10-årsåldern (med mammas handväska)...


...och som jag knappt vågade mig ut på i maj 2012 när jag och syrran var där...


...hade nu gått av! Kändes lite ledsamt att se att min bild av platsen nu förändrats efter 40 år - men med den lutningen så var det kanske ingen överraskning. 


Fint var det i alla fall!


Hej då fallet! Hem till hockeyn som nu ger oss ytterligare en anledning att fira! 2-2 i matcher var väl att göra den här finalserien onödigt spännande men det som inte är bra för hjärtat kanske är bra för ekonomin... 

Tack för idag alla fina! Grattis Skellefteå AIK och bamsekram till Berith! 
 
 
 
 

Ledig lördag!

Så härligt att vakna 06.30 - och inse att man får somna om... Haha! Låg inte jättelänge men gjorde en mjukstart innan jag drog igång garberobsstädning. Jag hittar på så mycket kul...

Nej, det var resväskan som valde åt mig idag. Den var inte uppackad (märkligt!) och jag kände att det var lika bra att städa upp innan jag lade in nya kläder och allt som jag hunnit tvätta. Nu är jag på G och får jag fortsätta någon dag till så blir det nog riktigt bra. Tyckte att jag shoppade mycket men det var nog inte värst ändå...

Igår var jag så sjukt trött. Jag och syrran avslutade också dagen med ett möte tillsammans med föräldrar, biståndsbedömare och sköterska för att resonera om vilken hjälp som behövs när pappa kommer hem. Tror att det kommer att bli bra men vi får nog inse att pappa inte blir friskare - trots att hans personliga dröm bara handlar om att cykla och köpa en moped... Men det är ju drömmarna som ska hålla oss igång!

Sedan åkte jag och mamma och handlade mat till henne som jag sedan skjutsade hem. Nu klarar hon sig ett par dagar tills vi ska ses på måndag då hon ska få komma på röntgen. Inom tre månader ska hon få ett nytt knä och Malin har gjort ett jättejobb som legat på för att få det här till stånd. Hur vi sedan löser deras stöd och boendesituation får vi se längre fram. En sak i taget och det viktigaste först!

Jag vill passa på att rikta ett jätte-TACK till världens finaste syster som fick dra ett hästlass när jag var borta och pappa blev inlagd! Utan dig hade det inte funkat så här bra! Du är bäst! Jag var så trött igår att jag nog inte kom ihåg att uppskatta dig tillräckligt. Dags att göra bättring!
 
Jag tror att vi var rätt trötta allihopa igår och själv somnade jag i soffan en timme innan jag började med middagen. Idag är jag piggare!
 

Maken tog fram lilla gasol-Webern som funkar fint när man bara är två!


Och jag plockade fram de här fina skivorna av lokalproducerad och mörad entrecôte som jag köpte i Foods Fourmetbutik! Himmel vilket fint kött! 

Nu har vi smällt i oss en riktig grillmiddag och ska bara njuta av en ledig kväll! Tog också hem en storvinst på Dagens Dubbel (459:- haha!) så nu är framtiden säkrad för hela garagegänget... :P
 
Ha det fint alla glada! 
 
 
 
 

Slut soppa...

Ikväll är det verkligen soppatorsk på många sätt. Det har varit en tuff vecka där jag varit på tårna mest hela tiden. Måndagens kalaskväll med gullungarna finns fortfarande i färskt minne och resan med mina egna hjärtan ska jag leva på länge! Sååååååå mycket kärlek! <3

I övrigt är både orken och pengarna slut... Jobb, jobb, jobb och en del oförutsedda utgifter. Det är tur att jag får ha så underbara människor omkring mig hela tiden! Ni får en snabbresumé:
 

Torsdagssoppa igår med den bäste! Kågis verkar lite skeptisk men jag tror jag gjorde min bästa föreställning ever. Ibland är kontakten med publiken bara så klockren.


Eftermiddagen ägnades åt möten kring Norrscen och jag fick några minuter för mig själv i konferensrummet. Där står en del gamla scenografimodeller och den här stålkonstruktionen av Mirek Puhony var den första barnpjäs jag jobbade med (1987?); Sagan om den magiska pärlan. 

Efter mötet var det bara att börja ladda om för en kvällsshow. Fick tips om att luften verkade ha gått ur mitt däck så jag gick ut och kollade;


Jätteplatt! Aaaaaaahhhhggghhh.... tråkigt! Köpte punkteringsspray på macken men inget hände och den lät mest. Slutade spruta och upptäckte att det lät lika mycket ändå. Hmm... Allt vitt skum pös ut på baksidan. Måste varit ett jättehål! 

Nåja, tur att jag har en händig man som lovade att komma efter föreställningen. Bara att ladda för ännu en show!
 

Kågström. Här med två Olson. Snart med en Lindgren. 

Bra kväll men heeeeeelt slut när jag kom hem. Sov som en stock men vaknade tidigt för att hinna fixa mina däck innan jobbet. Tur att jag beställt nya sommardäck och att Forslunds kunde göra ett akut Formel 1-byte!


Hälsade på föräljarna och de hade en slitig morgon... Haha! Mycket humor i det här gänget!


Back to work! En Kågström med en Olson och en Sjöström som kom för att morsa! Saknar fina Stina på teatern men unnar henne allt gott som nybliven pensionär. Nu åker hon till New York med familjen. Kanske en idé till kommande resor? 

Foods Gourmetpåse räddade kvällen och den här hjortfilén var inte att leka med. Såååå smultert kött! Och svartrotspurén... To die for!
 
Nu TV  och mycket mer sömn under helgen! Tack alla fina som kommit på föreställningen! Nu är den här soppan slutspelad för våren och det återstår ett par interna samt en offentlig på Krokodil i Piteå 7 maj. Sedan vilar "lyckan" till i höst då vi fått måååååånga beställningar redan! Så roligt att få fortsätta! Trevlig helg på er!
 
 
 
 

Pippi...

Det är väldigt tur att jag får göra en del inköp i jobbet. Annars skulle jag förmodligen shoppa ihjäl mig eller nåt... Jag har säkert ett visst ha-begär men det som driver mig är inte att äga saker utan att fixa och styra ihop. Kanske tur att jag har en del projektledaruppdrag där jag kan göra allt detta utan att behöva bli ruinerad? Haha!
 
Så här såg det ut i Nice när jag tog selfie... Inte helt oväntat...

Ja, det var ju då maken passade på... Han är för gullig!
 
Man kanske kan säga att jag har pippi på shopping? Eller att jag gillar Nice? Det senare kan jag i alla fall skriva under på. Det är en helt underbar stad och det blir fler resor dit!

Nu planerar jag kommande event och spelar föreställning hela veckan så det är ganska fullt upp. Gårdagens show blev så fin tack vare alla underbara människor som kom! Ni är för gulliga! Jag fick också flera företagsförfrågningar och en del privata samtal efteråt. Känns otroligt fint att kunna vara stöd för någon annan!

Och om nån behöver kan jag säkert också shoppa åt er... Haha!
 
 
 
 

Mera familj!

Nu har jag fått rå om min egen familj en hel vecka och det har varit helt ljuvligt! Men jag har ju föräldrar och syskon också så jag har försök fördela gracerna lite denna lediga dag! Pappa är har varit inlagd medan jag varit borta och Malin har fått dra ett tungt lass så jag tyckte att det var min tur att ta ansvar för föräldrarna idag.

Började tidigt med att följa mamma till Vårdcentralen för provtagning. Vi hoppas ju på en operation och ett nytt knä så fort som möjligt. Det är helt utslitet och borde ha gjorts för länge sedan - men när hon fick tid blev pappa sjuk och på den vägen är det. Nu gäller nya tag!
 

Sedan hade hon bitit av en tand igår och på vägen tillbaka passade vi på att göra ett besök på Folktandvården på Anderstorp. Jag har ju gått där i alla år och är jättenöjd. Servicen var inte sämre idag och mamma fick ta en återbudstid direkt. 30 minuter senare var tanden lagad och fin!

Bling! Nöjd mor och lite hjälp av Photoshop... :) 

Lite fika och byte av glödlampor hemma hos dem och sedan tog jag tag i problemet med stödrätterna för den jordbruksareal som jag ska arrendera ut. De är plötsligt försvunna... Det här är ju en djungel och jag har kontaktat Jordbruksverket och lite andra parter för att utröna var de tagit vägen och hur jag ska gå vidare. Verkar dock som om det kommer att lösa sig men man är verkligen en rookie på det här.


Åkte sedan upp på lasarettet till pappa och han blev jätteglad! Han mår bättre och har varit på undersökningar för att se varför han blev så yrslig och illamående. Hoppas på bättring! Skönt också att kunna diskutera arrendefrågorna även om han aldrig varit inne på någon hemsida för att lösa dem... Det gick t o m bra utan papper förr! Haha! 


Och efter middagen var det hög tid att åka hem till finaste systerdottern som fyllde 6 år igår och hade fulla huset med folk! Jag valde att vänta en dag för att få lite mer gemensam tid. Paketen blev välkomna!


Photogenique!


Men kanske lillebror också ville ha ett paket? Jooooodå! Hade köpt kläder och det blev lite provningar:


Vilka finingar!! Allt blev godkänt!


Sedan fikade vi och åt fantastisk morotskaka, kramades och pysslade i nya boken jag köpt. Härligt att få rå om gullungarna - och Malin och Martin också!


Max var inte så intresserad av pyssel. Han ville bara vara i My's leksakskök och servera mat...


Glad som en lärka! 

Och söt som en karamell!
 
Tack för härliga kramar och mysig kväll tillsammans med er! <3 Nu laddar jag med lite sömn och ser fram emot föreställning igen imorrn kväll. Måste nog repetera lite när det varit så långt uppehåll... Annars får jag väl göra som jag gör varje spelkväll. Jag frågar Kågis innan vi ska dra igång: "Kan jag det här?" och han svarar "Jaaa!". Och så kör vi! Haha!

Sista kvällen...

Efter en shoppingdag i Nice ville vi gärna tagga ner och äta något riktigt gott sista kvällen tillsammans. Vi hade våra förhoppningar till Caffe Bianco men den lilla japanska kvinnan meddelade att det tyvärr var fullt. Synd att vi inte kom på tidigare vad restaurangen hette... Men vi knatade runt Place Massena och då dök det upp en nedgång mellan två restauranger; La Maison de Marie. Så supertrevligt ut och på innergården hade vi gärna suttit om det varit längre fram på säsongen. 
 

Familjen! Vi har bestämt oss för att göra om det här - någon annanstans i världen. Alla är jättenöjda och det känns som om vi haft en lång och väldigt varierad semester! Här lånade vi en engelsman som erbjöd sig att ta bild. Annars var det Abbe som greppade kameran och vi har ett hemligt tecken; När segertecknet åker upp så är det färdigfotat:


Sådär! Nu tog jag över igen och jag vet att jag tar alldeles för mycket bilder men jag tycker att det är så roligt att bläddra igenom bloggen och kika tillbaka, återuppleva och bli varm i hjärtat när man ser på kärlekarna!


Oskar och Lisa!

Ett stort tack från mig och Ulf och miljoner kramar att ha i minnet till nästa gång riktar vi till:


Emilia! 


Abbe!


Lisa!

Oskar!

Ni är underbara hela bunten! Vi fick ju (precis som alla andra föräldrar) världens finaste barn och trodde väl aldrig att vi skulle ha turen att se den utökas med två så fantastiska människor som Lisa och Abbe! Vi känner oss rika och glada!

Men hungriga... Dags att återgå till middagen:

Jag tog in en côte de beauf som serverades med ruccola och parmesan. Jag åt något liknande på Teneriffa och blev förtjust. Den här var t o m bättre! 

En kladdig chokladhistoria till dessert satt som en fläskläpp!
 
Därför avslutade vi kvällen med en promenad nere vid vattnet. Skönt att få röra på sig även om vi sannerligen gjort 20 000 steg varje dag.
 

Vackert i bukten bort mot hamnen!


Märkliga statyer längst gatorna...


Hoppfullt! Ser ut som om de skjuts upp ur ljuset.


Maken vill ju inte vara sämre. Han har ett hoppsteg utöver det vanliga...


Tillbaka hem igen via Place Massena. Nu var vi trötta och nöjda.


Det fanns ju ett Hot Hotell i närheten om man inte skulle ha orkat gå...


Maken i nya kavajen! Tack för stort tålamod, egensinniga ordvitsar, starka armar och en riktigt fin vecka!

På väg tillbaka längs Jean Medecin så trodde jag nästan att Åsas barnbarn redan skaffat en egen butik:


Han heter Steggo i efternamn och visst var det nära?

Kort natt och iväg med flygtransfer imorse! Trötta allihopa och vi hade gärna varit borta längre men när man väl börjar vända hemåt så vill man hem. Synd bara att det blev lite drygt med väntan idag.


Hej då Nice! Ja, det blev Norwegian på hemvägen och vi är glada att strejken är över.


Kul att se attt det fanns en hänvisning till artikel om Facebook i Luleå i deras tidning.


Flera sidor Cold Data! Ovärderlig reklam också för platser, restauranger och aktiviteter i närheten. Kanske köpt men bra placerad!

Arlanda! Lisa, som förlorade väskan när de åkte till Dubai, blev glad att se sin komma bland de första på bandet! Nu har vi ätit, tagit farväl av Abbe och Emilia och väntar på planet till Luleå. Det gick ju inga flyg från Skellefteå under påskhelgen så vad gör man... Tur att vägen är bra och sällskapet det bästa!
 
Nu blir det nya tag och mer jobb. Jag spelar föreställningar hela veckan men inleder med att värma upp med två hemmadagar - lite ledigt, lite jobb, mycket tvätt... Haha! Synes!
 
 
 
 

Mer vandring - på led och på stan...

Onsdag blev en delad dag. Oskar, Lisa och Ulf ville vandra från Levanto ner till Monterosso och jag och Emilia ville på staaaaaaaaaaaaaaaaaaan... Nej, inte bara. Vi ville ligga lite på stranden också. Jag var trött och behövde en slapp dag. Det verkar jag behöva hela tiden... Haha!

Hur som helst blev shoppingen väldigt lyckosam och jag kom över ett par kanonsköna skor med sulor som stärker hålfoten och geldämpning i hälen. Mitt onda i fötterna har gått över som ett trollslag! Fantastiskt! 


Sedan tog jag tåget tillsammans med Abbe och Emilia upp till Monterosso.


En stekare på strandpromenaden!


Och fler nere på den ljuvliga stranden!


Lika fint överallt och det var så skönt att bara ligga och läsa. Plötsligt hörde jag: "Famiiiiiljen!" Haha! Och det känner jag igen:


Vandrarna hade kommit fram! 


Vissa siktade mot stjärnorna och nådde ända fram! Vandringen var längre än den vi gick tidigare men inte lika upp och ned. Den slutade dock med 300 meter brant stigning neråt och det är nästan lika jobbigt. 


Jag tyckte att det var lagom att köra ner fötterna i sanden...


Emilia och Ulf testade vattentempen. Max 16...


Och jag gick en sväng längst stranden och bara tittade, njöt, letade stenar och fotade vatten. Helt värdelösa bilder men otroligt skön avkoppling!


Ett litet skvitter fick jag med... Det blåste inte mycket.


Monterosso såg nästan ut som en engelsk badort på något sätt.


Det här skulle ha kunnat vara ett av hotellen?


De här små rutorna i berget kan inte ha varit mer än enkelrum...

Härlig dag som avslutades på samma sätt som dagen innan. På det perfekta köttstället där vi testade deras burgare. Husets var en variant med tryffel som var kanongod!


Fintjejerna...


Och finfamiljen! Jag får aldrig nog. Men vad har hänt med din näsa Oskar?


Inte har du väl bränt dig?


Nej, då... Jag bara sitter så här... Haha! Ja, att vara ute och vandra i full sol ger effekt!


Mamman och pappan fick också vara med!


Och även den högst personliga lampan i den ganska rustika inredningen. Kul! Och burgarna höll hög klass där brödet var hembakt och helt ljuvligt gott. Sedan rullade vi hem och förberedde lite för gårdagens avfärd. 


Igår visade sig La Spezia från sin allra bästa sida! Efter att ha packat ihop allt så gick vi en runda på stan där vi mest ögonshoppade. Det fanns ett Zara även här och det är en träffpunkt vi alla gillar. Jag stod där utanför och voilá:


Så dök det upp ett par snyggingar!


Vandrade hemåt via hamnen och här är turistbåten som kör till byarna.


Hej då hamnen och iväg till stationen för tågresa tillbaka till Nice!


Oskar tyckte att skinnet stramade men att det kändes bättre om han inte skrattade...


Fast han kan ju inte hålla sig...


Glada miner när vi kom iväg med ett snabbare tåg med färre byten! Skönt!


Och Oskar fick jättestora glasögon... Jag är bara så glad!

Efter några timmars resande längst kusten där utsikten inte gick att dokumentera p g a de skitiga fönstren så kom vi fram igår kväll, checkade in på hotellet och bara rasade i säng (jag). Ungdomarna gick ut och köpte lite mat men jag var rätt trött. Hade ju bokat hotellet och kollat att de hade hiss. På förra stället bar vi väskorna 4 trappor och jag packar ju alltid för mycket... Får ju skylla mig själv...

Nå, hur var det med hissen nu?


ca 1,20 x 60... Haha! Vi packade in väskorna och gick själva. Den minsta jag har sett!

Idag har vi mest gått på stan. Sista dygnet i Nice skulle ju vara shopping och det blev det!


Maken var värst! Näääääääeeeee... det där var ju inte riktigt sant... Vi var flera som lyckades bra!


Och vilken härlig känsla det är att komma ner till Place Massena och stöta på den här fina kvartetten! Jag blir alldeles varm i hjärtat över att ha fått rå om dem en hel vecka!


Och alla är precis lika glada och välshoppade! Haha! Den här bilden är inte alls arrangerad... 


Gemensam lunch med de finaste som finns!


Därefter tog jag och maken en paus och gick ner till Promenades des Anglais och faktiskt ända ner till stranden.


Skönt i solen och ett perfekt sätt att stanna världen och njuta en stund!


Tur att vi inte tog med något att äta. Duvorna är pigga på det här stället...


Hej då beachen! Vi började promenera tillbaka och hade ju kvar vattenkonsterna på Place Massena.


På ena sidan av torget sprutar det ånga och det ser ut ungefär som om man brassar på med rökmaskinen hela tiden. Effektfullt och kul!


Jag skulle ta en selfie med shoppingpåsarna och det missade inte maken...


På andra sida torget sprutar det vatten. Fint! Ja, vi satt på en bänk och bara softade en stund.

Lite mer shopping och kaffe med "pain au rasain"... De här wienerbrödsbullarna med vaniljkräm och russin är ju magiska!

Nu har vi landat en stund, packat lite och ska ut och äta med kärlekarna en sista gång. Imorrn bitti börjar hemfärden och det har varit en helt fantastisk vecka!  

Ett stycke kött...

Väl hemma i förrgår (efter båttur och Manarola hann vi även en kort runda på stan...) svidade vi om och gick ut på jakt efter en bra restaurang. Vi har väl inte haft jättetur med öppettiderna över påsken men ätit oss mätta ändå. Det går alltså ingen nöd på oss! Nu sneddade dock Emilia in på en sidogata eftersom hon tyckte att det så snyggt ut i lokalen... Tur! Det var en helt otroligt bra köttrestaurang! BIF - Burger Italian Factory.

Cool inredning och baaaaaaaaaaaaaara kötträtter med ursprungsland och ras på varje maträtt. Och personalen visste precis vad de sålde. Så roligt med ett proffsigt ställe och hög kvalitet!
 

Finbarnen!


Här bläddras det vilt i menyn! Man kunde få allt från burgare till 1000 g kött...


Två tjurskallar? Haha! Neeeeeej, jag skojar bara!


Här har Oskar en diskussion om olika rätter.


Skål! Här hade familjen fått in en Chianti som kyparen också rekommenderade - och som höll måttet! 


Abbe tog en köttbit på 600 gram med olika tillbehör... Hur ska du få i dig det där?


Ja, han såg lite frågande ut själv... Men jag kan säga att det bara var benet kvar när han var klar. 


Oskar satsade på samma mängd. Inte så lite förvånad han heller... Men maten smakade alldeles ljuvligt! Vi fick dessutom vårt kött perfekt stekt - som alla ville ha det!


Och dessert! En semifreddo sitter fint efter en saftig köttbit! Sedan rullade vi hem och när jag nu tittar tillbaka på dagen så hann vi alldele fantastiskt mycket! En lång tisdag tog slut och igår blev det nya aktiviteter. Men de ska jag skriva om en annan dag. Nu ska jag ge mig innan uppkopplingen gör det. Bra att somna nöjd och glad! Haha!
 
Sköt om er och njut av stillheten hemma. Snart är vi tillbaka igen: Faaaaaamiljen! :)
 
 
 
 
 

Manarola!

Det är verkligen hur gulligt som helst inne i byarna. Mycket är ju anpassat för turismen men de har verkligen utnyttjat sin särart och hittat ett sätt att också tjäna pengar på det! I Cinque Terre är bilvägarna inte direkt prioriterade och i en del byar kan man inte ens köra bil - så båt och tåg tar hand om det mesta. Ett husbygge som låg ensligt fick byggmaterialet levererat med helikopter! Lite annan stil här...


Vi klev i alla fall i land i Manarola efter tisdagens båttur och vandrat runt för att kika lite. Vackert och kuperat!


Inte bara jag som tar selfies... 


Inte bara jag som hamnar på bild...


Inte bara jag som njuter av solen heller... Familjen äger! <3


En magiskt härlig stund i solen!


Sedan traskade vi upp för att kika på tornet och kyrkan. Passerade Coop också... 


Klockstapel!


Och kyrka!


Och vidunderlig utsikt!

Emilia hittade en katt som njöt i solen! Som Skrållan... (Nu får ni se till att hon läser bloggen! ;)


Det är lite kors och tvärs och huller om buller. Många hus är sammanbyggda och jag fattar inte hur de har lyckats... De måste dessutom vara rätt goda grannar... Haha!
 

Kalaslunch på en härlig fiskrestaurang där jag tog pasta med hummer... Mmm...


Maken tog raviolikuddar med pepparsås... Och för er kännedom kan jag säga att det inte var tranbär som man hade strött över... Det var piri-piri... Svettigt!


Sedan lokaltillverkad glass i solen. Jag fick en i brioche. Intressant...


När dagen närmade sig slutet så vände vi hemåt - men med tåget. Och vackrare läge på en station kan väl inte finnas:


Helt magiskt!

Klippan som såg ut som en hund får avsluta det här inlägget. Jag hinner knappt blogga men idag har vi åkt tåg i fem timmar och då fick jag tid att fixa med bilderna. Nu ska jag bara hålla tummarna att wifi håller sig så pass stadigt att jag också kan publicera det här... Men jag kommer tillbaka! Och vi mår fint allihopa! :)
 
 
 

Italien tisdag!

Underbara dagar med hela familjen samlad! Vi umgås och skrattar, äter och upplever - och försöker jämka våra olikheter så att alla ska bli någorlunda nöjda. En härlig måndag med vandring följdes av en solig tisdag och en båttur för att se byarna från havet.


I sista minuten hann vi hoppa på båten! Härlig sol och alldeles lugnt på vattnet! Ja, nu blev det väl en aning blåsigare när vi väl kommit ut ur hamnen... Haha! 


Familjen!!!


Mycket båtar i hamnen men inte på långa vägar så många som i Nice eller Genua. Men så är ju La Spezia inte heller någon stor stad.
 

Glada mamman och pappan! Vädret under påsken brukar vara regnigt så vi tyckte att vi dragit en vinstlott som fick sol - men det var inte alla som vågade chansa:


Det fanns gott om vintermössor ombord också... 


Vi började med ett stopp i Lerici som är en by söder om La Spezia och inte ingår i Cinque Terre men nog är lika pittoresk.


Små båtar i hamnen och en mäktig borg!

När vi pratade med Massimo, som vi hyr lägenheten av, så tyckte han att vi skulle ta en dags-båttur och stanna tio minuter i varje by bara för att få det "bortgjort"... Haha! När vi frågade om vandringar så sa han att det mesta är stängt... Han ville att vi skulle njuta av La Spezia istället och besöka Lerici. Han tyckte att det var för dyrt i Cinque Terre och att upplevelserna inte var så märkvärdiga... Ja, alla är ju olika. Vandringarna kan man dock bara göra där uppe och vi hade redan valt det vi ville se.


Kul med båttur och inte lätt att måla läppstift utan spegel. Tur att Lisa har en sambo...


Här hade vi rundat udden och börjat färden norrut.


Kulturens Hus har nu varit representerade med mössa i Italien. Bara så att Oskars kollegor vet... Haha!


Första byn - Riomaggiore. Som en liten karamell den också! Vi stannade inte här heller utan hade valt Manarola för vårt stopp.


Vackert även åt andra hållet.


Efter ett kort stopp i byn för att plocka upp lite passagerare så fortsatte vi.
 

En fin borg längst ut mot havet. Kanske fungerat som fyr? Eller utkik?


När vi åkte längst kusten så började jag förstå färgvalen på husen. Även klipporna är fläckvis lite pastellfärgade.


Och en del bor sannerligen avskilt! 


Härlig dag på havet även om jag nog hade klätt mig för lite och därför blev en aning förkyld... Ja, det är kanske inte så jättevarmt och blåser nog kallare än man tror - och jag vill ju gärna sitta ute. Solen ni vet...


En liten strand och mur insprängd i berget.


En fining som satt inne i båten för värmens skull men hängde ut genom fönstret för att få sol... Hon är inte förkyld nu... Haha!


Vandringslederna ser väldigt olika ut och har verkligen anlagts med varsamhet för att inte störa originallandskapet. 


Nästa by - Corniglia! Den här hade man gärna tittat närmare på men man hinner inte allt. Vi njöt av den från båten.


Och jag njöt - av både utsikten, solen och barnen!


Det är så vackert här!

Här gick vi iland i Manarola och jag återkommer med en rapport om den fina byn. Alla mår bra och vi har bestämt att vi ska försöka resa tillsammans varje år! Jaaa, vi får se vad alla säger när vi åker hemåt på lördag... Barnen kanske har ångrat sig? Haha! Men vi vill gärna rå om dem!Cinque Terre - måndag!

Igår var det dags att ge sig iväg för att utforska en del av byarna på lite närmare håll! Solen sken och vi hade våra förhoppningar om vackert väder. Nu är det ju väldigt tidigt på säsongen och fortfarande lite kallt i luften. Inte lätt att bedöma hur mycket man ska klä sig...
 

Här har vi hunnit 50 meter och Emilia har redan lagt beslag på makens extratröja... Haha!


Vi tog en uppfriskande promenad till tågstationen och här kantas en del av gatorna av apelsinträd och det är ju bara för fint!


Lisa och Oskar var mer förberedda hikers och ser ut som riktiga frisksportare!


Vi hittade en våg på vägen. Jag testade den inte... Haha!


Jag har ju fullt upp med att ta fantastiska bilder - eller hur? Vi tog i alla fall tåget från La Spezia till byn längst norrut som heter Monterozzo.


Den visade sig från sin allra bästa sida och här finns nog den längsta sandstranden. Resan tog ju lite tid så vi beslöt oss för att äta lunch innan vi gav oss av.


En snabb men vällagad burgare satt förträffligt ute i solen!
 

Jag blir så glad när den kommer fram! Det är som om hela kroppen och själen fylls av värme! Lisa har typ samma längtan...
 

Men vi skulle ju vandra leden ner till Vernazza och det tar 2-3 timmar beroende på hur många gånger man stannar för att beundra utsikten. För oss tog det tre och det var rätt lagom. Det är också ordentliga höjdskillander!


Iväg! Mirakulös utsikt hela vägen!


Träd på g...


I starten hade man satt upp stenar med inskriptioner av alla namn på de som skänkt pengar för att göra lederna vandringsbara. 


Sååååå hääääärligt att få tillbringa så här mycket tid med barnen! <3


Jag njuter nåt alldeles oerhört!


Klassiska hänglås...


Och över dit skulle vi!


En del av leden är ganska ordentlig men de flesta bitar bara lagda stenar.


Och trappor! Många trappor... 50-70 steg i taget ger en härlig mjölksyra!


Tur att man kan njuta på vägen!


Kolla in citronträden!


Och njuta ännu mer!


Det gäller att fylla på med intryck och sol så att det räcker ett tag när man kommer hem!


Ja, där nerifrån kom vi!


Och dit upp fortsatte vi!


Abbe kollar in en av de små vingårdarna som producerar det lokala vinet!


Skön paus i solen med vatten, nötter och russin. Oskar såg till att vi var förberedda!


Ett par citronfjärilar fladdrade förbi och fastnade på bild.


Fina handlagda broar!


Och nu ser ni att vi kommit oss upp ganska högt! Tur att min svindel nästan gått över!


En del sträckor var leden oerhört smal och det var inte kul med möten... Kändes som norr till söder var bästa vägen och solen med oss. Nu tyckte tydligen inte alla det så vi mötte ganska många.


Bara att kämpa vidare! Här framme i huset bodde en gammal man med stort vitt hår och skägg. Ganska ensligt.
 

Och på ett par ställen satt varningsskyltar där det var mer riskabelt att gå. Ett par av lederna är också avstängda p g a rasrisken.


Finingarna!


Och finingarna! Herregud vad roligt det är att få vara tillsammans allihopa!


Lite anspråkslösa växter.


Och strålande sol! Men hamnade man i skuggan och det blåste skulle man inte sagt nej till en dunjacka... Det spannet alltså på vädret.


Modig svärson!


Och här har två trappers hittat vatten! 


Oskar är alldeles för pigg och tar alla chanser till träning... I de branta trapporna lovordade han arbetet för gluteus maximus och andra muskler... Jag flåsade mest! Haha!


Gubbe i träd...


Och till slut: Vernazza!


Som en liten karamell låg staden plötsligt framför oss! Nu skulle vi bara ta oss ner... Men först fram med selfiepinnen som jag burit hela vägen...


Jag tyckte att bilden blev jättebra och familjen tyckte att jag kunde ha fått med staden i bakgrunden...


Men här hade vi kommit nästan ända fram!


Provade igen! Yezz!


Det är alldeles otroligt vackert! 


Färgglatt!


Soligt - och blåsigt. Efter en liten tur till en restaurang så skulle vi ta tåget tillbaka. Det visade sig att Annandag Påsk är en ledig dag för många så vi var inte ensamma...


Herregud vad folk! Vi stod längst fram och kom oss in i en vagn men ihoptryckta som sardiner i burk ända ut mot dörren ville vi inte åka i 45 minuter... Ni ser ju att tåget var fullt redan när det kom.


Ja, hela den här folkhopen (som sträcker sig långt bort) fick vackert vänta på nästa tåg.

Men til slut så! Lisa och Emilia hann grabba var sitt säte (finfina armbågar!) och har ju möjligheten att sätta sin sambo underst. Det funkar inte riktigt i vårt fall men sonen är en gentleman och lämnade platsen till sin gamla mor efter ett tag. Nice! Vi traskade väl 20 000 steg igår, 15 kilometer - varav en del i tuff terräng - så vi var ganska möra...

Lite mellis och vila och sedan ut för att leta reda på någonstans att äta. Visade sig lättare sagt än gjort. Påskdagen gick det bra att hålla öppet - men Annandagen var det värre. Hittade till slut ett ställe som serverade lite lättare rätter. Idag ska det bli bättre än så!

Nu har vi åkt båt och haft en magisk dag - men med så här mycket upplevelser får det bli ett nytt blogginlägg. Bildbomberna tar tid men är en rolig dagbok att ha kvar för familjen! Vi har det i alla fall toppenbra! 
 
 
 
 

Resdagar!

Man hinner inte blogga när man har samlat familjen - det är för kul att ses och för mycket annat som ska upplevas! Vi har det hur som helst alldeles utmärkt och befinner oss äntligen i La Spezia, den lilla staden i södra Ligurien (7,6 mil från Pisa) som är en bra bas för att nå de fem vackra byarna Cinque Terre.
 

Glada miner på Arlanda när vi landat och mötte upp resten av familjen! Kärlek!


Checkade in på utrikes och hamnade med finingarna på O'Learys för en middag. Kan bero en del på att de visade Arsenal-Liverpool... Haha! (Ledsen för din skull Kågis att Liverpool fick spö...)


Fler finingar!


Och pappan är både nöjd och pratglad. Mycket som ska avhandlas när vi äntligen ses; "Hur gick senaste stryktipset och sånt..." Haha!


Vi grundade med en saftig burgare innan vi satte oss på planet till Nice.


Och jag tror aldrig jag har flugit med ett så tomt plan tidigare... Må vara Påsklördag men vi var väl kanske 10-12 personer! Ingen på Plus...


Här börjar vi närma oss Nice efter tre snabba timmar.


Jodå, man kände igen sig! (Det där säger jag bara för att visa på att vi varit här tidigare... Inte fan ser man var man är! :P)


Sedan checkade vi in på ett enkelt hotell bredvid Gare Nice. Vi skulle ju bara sova och sedan åka vidare idag. Enkelt ja, men färglatt!!!


Vårt pigga rum...
 

OCh Abbe och Emilias mer sobra...


Kul med målad EAN-kod på väggen!


Vi tog en promenad och här kom vi av någon outgrundlig anledning in på Jean Medecin - shoppinggatan... Haha! Nu var allt stängt men man kan ju fönstershoppa på väg ner till Place Massena!


Men var vi i Nice? Eller i New York? 

Härligt att bara strosa tillsammans!
 

Och Emilia kollade in Pharrell Williams kollektion för Adidas. Jodå, den kommer in på Scorett!


Place Massena - som vi minns det!


Fina statyerna står kvar och det var inga märkvärdigheter för Göteborgarna som har några egna framför Clarion Post.
 

Här sprutar det vatten på dagarna och nu blev det snygga spegelbilder!


Jag gjorde som Jesus... Gick på vattnet!


Sedan hittade vi en bra Libanesisk restaurang som passade bra en kväll som denna!


Glada innan maten kom in - och ännu mer nöjda efter...


Herregud vad vi åt! Massor med smårätter eller Meze som det heter i Libanon.

Mätta och glada vandrade vi tillbaka och sov som stockar - men tyvärr alldeles för kort... Men nu är jag ju inte här bara för att sova...


Härlig fransk frukost med mycket croissanter och marmelader...


Iväg till tågstationen för att se om det gick några tåg. Vi googlade lite från restaurangen kvällen innan och där såg det ut som om det inte gick några tåg alls p g a påsken... "Stupido!" sa mannen som jobbade i biljettluckan. Tågen går hela tiden. Skönt!


Hela familjen samlad för vidare transport till Italien och första stoppen i Ventimiglia och Genoa där vi bytte tåg.


Egen kuppe!


Bästa platserna?


Mycket att se på vägen men eftersom jag inte satt på havssidan såg det rätt tråkigt ut... Bästa feelingen fick vi när vi klev av i Genua:


Soooooooooooooooooooooooool! Som vi längtat! Det är inte jättevarmt här ännu men solen värmer skönt.


Stationen i Genua var en fin gammal klassiker!


Familjen... Mycket kärlek hela tiden!


Genua är en riktig storstad med sjukt lååååångsträckt hamn. Hann inte plåta den eftersom vi skulle vidare!

Nytt tåg och maken upptäcker sevärdheter utanför kupén!
 

Härligt att tåget följer kustlinjen även om det kanske känns väl lyxigt att använda strandremsan till räls...


Framme och installerade i La Spezia fick vi uppleva påskens härjningar. Inte en affär öppen men med lite fantasi löste vi allt ändå.


Vi fick ju ny energi av solen!


Och maken en ny frisyr... Haha!
 

Fint med apelsinträd i centrum.


Och en jätteloppis... Men vi var ju hungriga så vi jagade en öppen restaurang...


...och upptäckte att Ulf och Oskar bär plastkassar på samma märkliga sätt.


Ulf var mest nöjd över att se en Transit... men det är han ju jämt!

Efter middag och annorlunda inköp (som kaffe och vin på ett café och mjölk till kaffet på en pizzeria) så gick vi hem. Nöjda med att kunna göra en espresso när vi vaknar! Hoppas på en öppen supermarcado imorrn.
 
Och hemifrån kom det mysiga hälsningar från grannarna där Skrållan njuter i uterummet! Hon älskar att vara där men går aldrig över när vi är hemma. Hon håller ju rätt på vem som har koll på läget!

Nu måste jag krypa ner i sängen. Väldigt trött efter en resdag med många skratt och upplevelser. Imorrn vandrar vi vidare på någon led som Oskar precis valt ut... Kan sluta hur som helst... Haha! Ha det fint och Grattis SAIK till ännu en SM-final! Skönt!
 
 
 

Packad och klar?

Jag är så sjukt seg att det har tagit hela dagen att packa väskan (kanske för att jag också gjort en massa annat)... När packningen också innefattar provning av kläder, irritation över att allt är så trångt, provning av andra kläder, strykning, packning av alldeles för mycket, uppackning av det som kanske är onödigt o s v så tar det tid. Nu struntar jag blankt i vad som är med och inte. He e bar å åk!
 
Jag har skrivit ut alla dokument, packat pass och betalkort och mer behöver man väl inte? Har ett nageltrång som inte är på sitt bästa humör men det tror jag inte att jag packar alls... Haha! Nåja, det blir nog bra den här gången också.

Glömde ju ta med ett annat aprilskämt i bloggen. Det här kom från Kulturens hus och var rätt genomtänkt tycker jag:
 

"De bästa gitarrsolon jag aldrig hört!" Låter kanon! Haha!
 
Trött även idag men jag steg upp och tog genast itu med Skrållan som har lite tovor igen. Hon ska ju ha främmande medan vi är borta så det gäller att putsa upp henne!
 

Ja, jag hann inte ens komma ut nattskjortan... Och hon njuter faktiskt av att bli klippt även om det är svårt när tovorna sitter så nära huden.
 
Efteråt fick hon tydligen skägg... Haha! 

Nu har jag fortsatt min säkerhetskopiering och ska bara packa ner datorn så det blir slut för idag nu. Ha en alldeles magisk påskhelg alla glada så ses vi när bloggen sänder från Nice eller Italien. Vi får väl se var vi hamnar... :)
 
 
 
 

Hinner ingenting...

Full rulle hela tiden. Jag hinner ingenting men håller på med allt. NU har jag i alla fall äntligen jobbat klart och imorrn blir det packning och fix inför Italien! Började skriva några rader till barnen ikväll så att de åtminstone ska få veta var vi ska bo... Det blev ett bra sätt för mig att komma ihåg själv också... Haha! 

Igår gjorde jag en del förberedelser och hann t o m med lite härlig shopping på MQ där jag hade ett par presentkort jag kunde använda! Gratis är väl ändå bäst? Hann också titta in till bästa Optiker Burman som varit på resa och köpt in nya bågar... Gissa hur det slutade? Jodå, jag behöver nya så det blev helt perfekt. Nu får ni se dem först i slutet av april.

Och så var det bara att laga lite mat och göra sig i ordning för kvällens föreställning!
 
*
Härligt att surra med S.E.N.S.E-gänget innan start. Vi spelade samtidigt. Har ni inte sett den så MÅSTE ni! Det är något utöver det vanliga. Mer än teater!


Ja, ibland kan det bli riktigt galet även innan... Haha! Teknikerna fixar ryggarna och gör det med mycket glädje. Det är så härliga människor!

Föreställningen gick fint och det fanns många bekanta i publiken. Så otroligt hedrande att bli vald före matchen mot Linköping!? Mina kusiner var på plats och ett par kollegor till maken, fina Löfgrens och många andra. Jag blir så glad över att ni vill dela det här med mig!

Tack också till Helena som hade köpt fina rosor till oss! Hälsningar här även från Mattias som tyvärr inte hann vara med på bild... 

Kände mig först så nöjd över att arbetsveckan var över men när jag kom hem insåg jag ju att vi inte hade något godis till dagens eventuella besökare! Bara att åka och handla. Sedan gjorde jag köttfärssås så det skulle finnas lite mat också. Trött som ett tok var jag också när jag vaknade men desto gladare och piggare blev jag när jag fick lunchfrämmande:
 

Vilka söööööta påskkäringar! Malin är så söt även när hon är utklädd. Och barnen...


Gullungar! Jag tog för mig alla kramar och pussar jag kunde få! Nu är jag rik... :)

Den här pussmunnen vill man inte missa - men Max är ganska snål med pussarna så jag kände mig hedrad som fick ett par. <3
 

Sötnöt! Nu var jag tyvärr lite korkad som tog fram godispåsarna INNAN lunchen... Goooooooooodis... Gissa om han ville ha mat? Jag gav honom ett par sockerärtor som tilltugg när jag gjorde sallad men han lämnade prydligt tillbaka dem igen. "Det var inte godis..." Haha!


Och finaste My har lärt sig ljuda bokstäver och skriva ord. Jag kan inte säga att jag är förvånad men blir alltid imponerad! Fin och söt och omtänksam och smart! En sån raring på alla sätt. Nu skulle hon upp till farfars i Boden över påsken så vi kramades mycket innan vi skildes åt. Nästa gång vi ses fyller hon 6 år!


Och den här gullplutten började bli trött och då är det ju bara för mysigt att få ha dem i famnen...

Tack alla fina påskkäringar för underbart besök! Nu tar jag minnena med mig under resten av helgen. Jag är galet trött hela tiden så ikväll landar jag redan 21.00 tror jag. Har jobbat undan några timmar och nu också tömt min gamla dator (eller håller på) som inte ens startade och är full med viktiga bilder. Överföringen tuggar på och kanske får jobba ett tag medan jag sover. Nån ska ju vila också. Glad Påsk på er alla!!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0