Vilken Valborg?

Ja, inte är det som förr! Håller med syrran som skrev på FB om firandet för 20 år sedan som såg väldigt annorlunda ut om man jämför med idag. För min del är det väl ännu längre sedan jag cyklade omkring, drack medhavda drycker och eldade korvar! Idag blev det också mer jobb än förr om åren! Och träning! Ganska skönt faktiskt!
 
Gårdagens övningar känns i kroppen och jag började undra varför jag hade sån träningsvärk på insidan av låren... Tittade igenom bilderna och nu förstår jag!
Borde kanske göra det här lite oftare... Eller inte alls... Haha!

Idag blev det först jobbmöte på förmiddagen med lite planering av lokaler! Börjar kännas riktigt bra och mina ritningar verkar stämma överens med verkligheten - vilket ju är en förutsättning för att allt ska funka! Kul! Sedan ilade jag hem, bytte om och åkte ner på 360 för ett pass Indoor Walking! Hann väl med en timme på Crosstrainern idag och det kändes... så bra!!! Jo, jag har ont lite här och där men det blir bara bättre om man rör på sig igen! Imorrn ser jag fram emot broarna runt OCH tabata!


Efter lite upprustning åkte jag på Maxi för att handla och kände när jag kom in att jag blev så besviken! Vi har ju världens bästa Apotek uppe på Solbacken med superfin personal och fantastisk service! Nu ska ICA öppna ett eget apotek vägg i vägg! Ska det verkligen behövas? Jag frågade personalen och det här är faktiskt något som koncernen har tvingat på Solbacken! Om man börjar handla här så försvinner väl vårt vanliga apotek... Onödigt tycker jag!

Jobbat lite till och sedan drog vi iväg ner till Nordanå för att få lite vår-vibbar! Det blev ett ganska koncentrerat Valborgsmässorfirande på ungefär en timme. Lagom... Och under den timmen hann vi även upp på Vitberget en sväng eftersom jag vill fotografera himlen... En bra himmel kan man inte säga nej till!

Intressant ljus med tydlig nederbörd längre bort!

Det såg rätt häftigt ut och någonstans där borta hade någon också tänt första brasan! Men vi kunde ju inte stå kvar där uppe. Då hade vi missat vårtalet!

På Nordanå var det ännu mer vår och ett tydligt tecken är väl att isen har rivit...

...och att bänkarna börjar tina fram. Skicket kanske inte är det bästa! 

Men påskliljor och penséer lyste gult och blått! Man blir glad av lite blommor!

Vi var ändå ganska många som samlats framför trappan på innergården där regnet stundom strilade. Skellefteå Musikkår inledde och sedan var det dags för Carin Lundberg att hälsa välkommen. Hon är väl ingen muntergök direkt...

Sedan sjöng Manskören! Som ni ser fanns det ännu en fotograf igång. Den här mannen var något mindre diskret än undertecknad... Längst fram och åt fel håll! Haha!

Vad ska man säga? Studenterna har blivit äldre... Men sångglädjen var det i alla fall inget fel på!

Och underbare Ted Kjellsson höll vårtalet! Kanonbra! Roligt och tänkvärt om tiden, staden, utveckling och framåtanda i ett Skellefteå där han tycker att allt är möjligt! Snyggt jobbat!

Jag tackade och han framhöll vikten av mineralvatten! Då är vi överens!


Passerade också Landskyrkan inom den här timmen men där var brasan inte tänd så vi åkte hem och gjorde upp en egen! Skönt eftersom man blev rätt hurvig trots vinterjacka!


Blev också renfilé, sallad och lite gräddstuvade kantareller... Mmm... Ja, varför tror ni att jag tränar? Haha!

Nu TV och soffmys! Imorrn råder ledig dag och sovmorgon!


Träning!

Bra jobbtimmar i eftermiddag och avslutning på dagen med ett härligt pass cirkelträning!


Ett antal stationer med 4 upprepningar på varje station á 30 sekunder. 10 sekunders vila/förflyttning och sen köra nästa. Alltså jobbigt!


Men vi gjorde vårt bästa och eftersom Anki hade skadat ledbandet lånade hon min kamera och hade jättekul under tiden... Men ni ser ju hur stark jag ser ut? Haha!
 
Lisbeth är så sjukt vältränad! De här pinnarna är vissa deltagares skräck... Betydligt jobbigare än det ser ut.

Karin ger alltid järnet och det här är en ovanlig bild på henne eftersom hon vilar...

Extremt spänstiga Anna fick sällskap av dottern idag!


Fina Anita tog i för kung och fosterland!

Här måste Anki ha drabbats av tillfällig trötthet - eller så vill de här inte vara med på bild... Haha! Jaaa, det är jag som ligger på bollen längst bort! Lika bra att mina situps inte kom med...

Kicki och Monica gör bra övningar för axlarna. Anki är så genomtänkt och vansinnigt bra på att göra övningar där vi får använda hela kroppen och muskler som brukar behöva en genomkörare! Har man ont innan så känner man sig alltid bättre efteråt!

Balansövningar är bra bålträning och Sonia kommer nog att sluta som isprinsessa eller nåt.

Eivor gör magövningar med medicinboll! Det där ska ju vara jobbigt men ser faktiskt mest kul ut! Men hon är ju också i toppform! Alla verkar vara det... Utom jag... Haha! Men herregud vad vi blir bättre och bättre!


Sedan avslutade vi med att utsätta Anki för samma medicin! Jobba, jobba, jobba - så ska vi ta bilder! Haha! Nu är hon ju extremt stark så det var ingen match!

Ett superhärligt gäng och hög stämning hela tiden gör måndagarna till något man längtar efter! Och Anki är världens bästa ledare och pådrivare! Det behövs även om man själva valt att gå dit. Hon gör att vi ger mer! Tusen Tack för det! Och är det nu någon som absolut inte vill vara med på bild så säg till. Jag tycker i alla fall att ni är superfina allihopa!
 

In your dreams...

Ibland känns vissa saker oöverstigligt jobbiga (som att stiga upp idag) medans andra bara flyter på utan större ansträngning. Som i drömmarna... Där kan de mest komplicerade saker falla sig helt naturliga! Somnade om i morse och hade verkligen fullt upp ett par timmar! Ja, ni måste få en liten sammanfattning.
 
Jag repeterade en pjäs av något slag på Folkets Hus i Lövånger. Det var betydligt större än i verkligheten och där fanns massor med gångar och små rum med installationer och utställningar av olika slag. Av någon anledning kom en bekant till mig dit - en man som i vanliga vall är rätt proper men som nu hade vadarstövlar och stor ryggsäck. Han ville att jag skulle följa med på en utflykt och som om det var helt självklart så lämnade jag mina kamrater på scenen och tog på mig jackan (en vit rock från det militära!) för att gå!
 
Vi promenerade genom samhället som helt plötsligt inte hade någon väg utan bestod av klippor och stenrösen. Han gick före mig för att leda vägen men plötsligt var det min mamma som höll täten... Hon hade inga problem med rörligheten utan sprang likt en stenget över klipporna och tipsade mig om vilken väg jag skulle ta för att inte ramla. Vi kom längst ned på backen till slut och där fick jag telefon. Men det var inte min vanliga telefon jag plockade upp. Det var en smalare iPhone som inte hade någon knapp... Men jag lyckades svara i alla fall och blev på något sätt kallad tillbaka till jobbet.
 
När jag kom tillbaka dit fick jag ta mig genom en massa olika rum där människor spärrade vägen och när jag passerade köket så hade personalen hittat en telefon som förmodligen var stulen. Ja, det vara bara skalet som låg där - och den var ju naturligtvis min. Det var alltså därför jag hade svara i min iPod! Ja, det kändes väldigt naturligt i drömmen. Fick lite panik eftersom min telefon innehöll en massa affärshemligheter som inte fick komma ut! För att komma åt numret för att spärra telefonen (som jag ju hade i telefonlistan) så fick jag låna ett SIM-kort av Elisabeth Eriksson på Norran. Hennes mobil var gul med massor med sladdar och komponenter som hon kopplat in - men vi lyckades få loss hennes kort, kopplade in detta i mitt skal(!) och hittade numret.
 
Jag fick dock lov att ringa från en telefonautomat som fanns mitt i en bokhylla och där pressade sig tre kvinnor fram och tog plats före mig. Vid det här laget var jag ganska upprörd och sa att jag ju måste ringa och spärra min telefon! De bara skrattade och jag hotade då den ena med att jag faktiskt på allvar skulle slå henne på käften om hon inte flyttade på sig... Haha! Ja, det tog skruv! Jag hann fram till telefonen, lyfte luren och började samtidigt undra både var min bekant tagit vägen och var min mamma var? Där vaknade jag...
 
Ja, det blir rätt galet ibland... Vad den här drömmen betyder kan man ju fundera på men jag tror att det största hindret till att jag ska få saker och ting gjorda kanske är telefonen! Haha! Drömmen har inte släppt ännu men jag tog på mig en av tröjorna jag köpte i Barcelona och drog iväg för jobblunch på Verandan.
 

Jag och Anna köpte likadana, batiktonade tröjor med hål på axlarna. Trodde att min skulle kännas lite liten - men den var helt perfekt!

Bra jobbmöte kring ett projekt och nu ska jag sätta mig och beta av listan med allt jag noterade! Kanske måste strunta i telefonen ett tag... Haha! Man undrar ju ibland vad som rör sig i huvudet på mig? Men jag snubblade över en bild på FB igår som Johnaz Bäckman tagit när jag i min ungdom var med i en modellgrupp... Då förstår man kanske att hjärnan är full av allsköns konstigheter?


Här var jag väl 18-19 år och den här gången skulle vi framföra någon form av kattdans på Statt... Haha! Jag minns att jag tyckte att sminkningen blev rätt bra...
 
Nåja, back to work! Kan inte låta mig hindras av bloggen heller...

Ekonomikväll...

Hade ju tänkt fixa lite här ute på gården men när jag kom ut igen så ropade bilen på mig... Den var verkligen besviken på den senaste tidens bristande uppmärksamhet - måste åtgärdas!
 
Det blev en tur till biltvätten och den på Forslunds är både bra och snabb! Sedan hinner man tänka lite medan man väntar...

Och även uppleva "Vi hade i alla fall tur med vädret" - fast från insidan! Haha!


Nu har det mesta klarnat när det gäller kärran. Behöver bara lösa en hel del andra saker...
 
Som det här med ekonomin! Det har varit en tuff vår med alltför få uppdrag. Jag satte mig för att reda upp kvittoträsket och betala räkningar och fakturor ikväll och det gjorde mig inte särskilt mycket gladare... Jag vet att det är en övergående fas och att jag har fler uppdrag framöver som kommer att räta upp situationen - men ibland känns det som om man lever ur hand i mun och det är lite pressande. Tur att jag mår bra och laddar med nya idéer! Bästa sättet att möta motgång måste väl vara att vara lite offensiv!? Eller? Men behöver ni underhållning, moderator eller konferencier framöver så tveka inte att höra av er! Jag är ju insett att jag numera också är ganska bra som mig själv... Haha!


Önnesmark!

Någon har lagt till "Önnesmarkska Rivieran" som en ort på Facebook så jag checkade in där idag! Riviera är kanske att ta i men på sommaren är det verkligen ett bätterställe! Idag har dock vädret pendlat mellan gott och ont så jag är glad att det var uppehåll under besöket!
 
Tveksam himmel på vägen när jag och lillebror färdades tillsammans! Men vi försökte lysa som solen själva och det hjälper en del!

Hos pappa och mamma spirade krokusarna i rabatten och man blir glad över att möta lite vår och färg!

Allas vår favorittjej My var naturligtvis på plats och här har hon satt sig vid elorgeln tillsammans med Roland för att ge en liten "konsert"...

Ja, här kompade hon mig när jag sjöng "En vänlig grönskas rika dräkt"... Man kan väl säga att det var en symfoni av hittills icke skådat slag... Haha!


Annars var det Lars sambo Bettan som var favoriten för dagen! Här hjälper My henne att hälla upp bordsdricka så att det skulle bli mycket skum!
 

Hon är en riktig solstråle och det gör det alltid extra roligt att träffas!

Idag skulle vi gå igenom den kommande uppdelningen av hemmanet så det var egentligen svåra saker att diskutera - men pappa har förberett så noggrant och det tackar vi verkligen för! Han är ju den som ändå vet bäst hur det ser ut och hur man kan dela på ett vettigt sätt. Men vi hoppas givetvis få behålla våra föräldrar i livet länge än! Skönt ändå att få prata igenom saker och ställa frågor. En bra dag med mycket gjort men nu måste jag nog gå ut och stöka lite så att jag också får lite frisk luft! Kanske har jag också någon vårblomma som tittar upp i rabatten? Fast man kanske måste plantera såna först? Haha!
 

Berättarfestival!

Efter dagens uppfriskande långpromenad valde jag att proteinladda inför kvällens uppdrag! Det kanske är fel sätt - men kändes i alla fall heeeeelt rätt!
 
Bacon i ugnen, äggröra och avokado! Precis vad jag behövde!

Läste också Norran medans jag åt och blev extra glad att se att snygga kompisen Åsa som nu är tf vd på SQS! De har fått en stor order från mitt andra favoritland Kroatien! Jättekul! Det är väl för härligt när det går bra för företag från Skellefteå? Snyggt jobbat!

Sedan pluggade jag lite mer text, duschade och laddade upp för att åka ner på Nordanå! Jo, jag har nog gruvat mig lite för att göra det här mer personliga framträdandet men idag fick jag både roliga hälsningar som "Kick ass!" och en sååååå fin komplimang: "Du som dig själv är det bästa som finns!" Tack! Fick detta precis när jag behövde det som mest!

Kom fram till Nordanå och tog emot mina föräldrar som kommit för att lyssna på mig. Nu fick de verkligen vänta idag eftersom alla höll på lite längre än planerat - och jag var sist ut... Men de höll ut och blev både glada och rörda! Skönt också att de fick skjuts ikväll så att man slipper oroa sig för hemfärden!

Först ut var Lenka Morávková från Tjeckien som framförde samplade röster, ljud och bilder till eget saxofonspel. Ja, vad ska man säga? Lite svårtillgängligt men stundtals intressant! Dock inte helt lätt att förstå. Särskilt för dem som inte kunde engelska.

Nästa berättare var Musa Dalmar från Somalia som både berättade, läste egna dikter och förklarade dessa och berättade om den somaliska kulturen, sin egen upplevelse av svenskarna, om anpassning, kameler, kärlek och respekt. Jo, det var precis så där bubblande av entusiasm att han nästan snubblade på orden! Man blev glad! Men han pratade kanske onödigt länge när vi var så många...

Pone Shams Hakimi berättade historien om Vargflickan som växte upp med vargar. Hon är en av medlemmarna i Skellefteå Berättarförening och väldigt duktig men jag tycker kanske att texten var lite onödigt lång.

Det är väl kanske det vanligaste problemet med många berättelser. Man tappar intresse när storyn går ett varv för mycket. Jag ska inte säga att jag är bäst på att prata kort men jag har ju så pass lång erfarenhet att jag vet att man måste hålla intresset uppe och därför både variera sig och korta.

Sedan kom Johan Theodorsson och han är en driven berättare som hade två starka och intressanta historier! Synd att jag missade hans "Maria Johnsdotter"! Han har tydligen spelat fem föreställningar här och det har helt gått mig förbi!

Och sist i programmet kom alltså jag - som mig själv. Jag kände redan när jag gick upp på scenen hur fjantig jag har varit som gruvat mig för det här och hur roligt det skulle bli! Jag älskar ju utmaningar och ännu mera att stå på scenen! Där känner jag mig verkligen så hemma. Gjorde mitt bästa för att hålla mig kort och fick publiken med mig. Alla var i alla fall så nöjda efteråt och jag fick mycket beröm av de andra berättarna som tyckte att jag var en så stark scenpersonlighet. Kul!

Jag som mig själv! Duger tydligen bra! Tacksam för att jag fick vara med ikväll!

Avslutar dagens blogg med samma ord som jag gjorde ikväll. Några korta rader om livet av en annan diktande bonde i Övre Bäck, Sture Karlsson - en fantastisk människa som tyvärr inte finns med oss längre. Jag tycker att den här dikten säger mycket om livet och personlig utveckling:
 
För det jag har, det har jag fått
När jag har gjort, det jag förstått
För jag och vi
Finns inuti.
 

Vilken runda!

Låg kvar i sängen länge i morse! Ensam hemma, tyst i huset, memorerade lite text i huvudet, hämtade kaffe och bara njöt av att det var lördag. Planerade en promenad för att gå och rabbla text för mig själv men fick ett sms med ett bättre förslag av min kompis Lisbeth som ville att jag skulle hänga med och gå Bergsbyrundan på 12 kilometer! Självklart! Kastade i mig lite frukost och sedan iväg!
 
Lite grått väder men vad gör det när man har soligt sällskap! Och dessutom av en kompis som orkade höra min monolog två gånger! Haha!

När vi kom fram till Bergsbydammen ljusnade det lite!

Och där kan man ju stå och titta länge på vattenmassorna! Det är lite häftigt - och samtidigt skrämmande på något sätt. Man känner respekt för kraften!

Här ser det ut som om det är tjock, svart olja som rinner och övergår till vitt skum!

Finaste Lisbeth! Tack för att du drog ut mig och för att du orkade lyssna!

Ja, här försökte jag ta en kul bild av oss men glömde att jag hade zoomat in... Haha! Ja, vi är i alla fall glada!

Och på vägen fick vi också syn på ett par tussilago i ett dike när vi gick mot Anderstorp! Vår på G!


När vi nådde favoritbron på Älvsbacka gjorde jag ett nytt försök men det blev nog pannkaka det också... Vi skrattade för mycket. Det ser dessutom ut som om jag håller fast henne... Haha! Sorry, lovar bättring på fotofronten!
 
Tack och stor kram på dig Lisbeth! Nu är jag laddad och klar inför kvällens Berättarcafé på Nordanå! Fri entré, börjar 19.00 för den som är intresserad! Komsi, komsi!
 

Möten...

Mötesdag för hela slanten och hur trött som helst! Har suttit och pluggat text och nu somnade jag en halvtimme i soffan... Förmodligen för att jag behövde det. Annars har det varit full rulle och raka rör hela dan. Känner mig inte riktigt i någon kanonform men hade en utmärkt trevlig lunch där jag träffade många bekanta! Berättarfestivalen gör ju att det är mycket teatermänniskor i stan och det är alltid roligt!

Om mitt berättande passar in vet jag inte. Börjar fundera på texten men nu får det vara som det är. Jag är ju van att stå på scenen men kanske inte i det här sammanhanget. Är också i samma grupp som mer erfarna berättare som mannen på bilden:
 
Johan Theodorsson i en workshop om berättande.
Foto: Patrick Degerman/Berättarfestivalen
 
Så här ser i alla fall programmet ut imorron kväll på caféscenen på Nordanå:
 
19.00 Berättarlördag på Nordanå: Berättare härifrån och därifrån
Ett möte på scenen mellan våra egna lokala berättare och gäster från övriga berättarvärlden – med berättelser härifrån och därifrån, från nutid och dåtid.

En högst vänskaplig duell där berättarna inspireras av varandra och berättarkraften samsas med lyssnarglädje. Medverkande denna kväll är:

 

Lenka Morávková, från Pardubice, Tjeckien (Skellefteås vänort). Framför sin komposition "Touching Huesca " – ett kollage av samplade röster och livesaxofon. 

Musa Dalmar (Skellefteå/Somalia) läser dikter på sitt eget språk och på svenska. 

Pone Shams Hakimi (Skellefteå) berättar och sjunger om "Vargaflickan" som växte upp med vargar. 

Johan Theodorsson, berättare från Stockholm. Spelar även berättarföreställningen Maria Johansdotter under festivalen. 

Monica Lindgren, välkänd komedienne från Skellefteå – nu i en delvis ny roll.

Dessutom kommer en gästberättare från Skellefteås vänort i Tjeckien, Pardubice, att medverka. 

 

Fri entré. Fikaförsäljning.

 

Ja, jag ska i alla fall göra mitt bästa! Och nu ska jag äta lax!

 


Noll till hundra...

Rubriken kunde lika gärna ha varit "Från bra till uruselt" om man ska beskriva den här dagen! Men det som började så bra med tidigt uppvaknande slutar med stor trötthet... Inte mycket har gått min väg! Önskar att jag kunde göra som Skrållan - gå ut och rulla runt på uppfarten för att bli av med lite dålig energi!


Ja, jag satt ute och jobbade ett tag och då visade hon upp sina konster!


Men hon rullar inte. Hon "kuldrar" - precis som barnen sa när de var små!

Skööööööönt att sträcka ut!

Gosa lite med de härliga stenplattorna... Haha!


Och sedan vara på sin vakt igen! Ja, ni fattar hur fin hennes päls blir... Men jag hade verkligen inte tid att sitta och titta på henne hela tiden. Jag har gjort offerter, skrivit vidare på min text, gått igenom planering, bett om prisförslag och mycket annat som jag hade på agendan.

Och när det gäller texten så har pappa ringt och kommit med förslag på olika saker som han tycker att jag ska ta med... Ja, det är jättesnällt men när man väl kommit igång måste man följa sitt eget "spår" annars blir det bara pannkaka av texten. Men det är ju kul att han bryr sig - och också att de kommer och lyssnar på lördag!

Det var på eftermiddagen som det började skita sig... Vi har fått fel datum för ett jobb i Umeå (inte vårt fel) vilket innebär att Åsas resor dit och hem från Nice måste bokas om, vilket heller inte går så bra eftersom hennes kompis som delar på ansvaret inte kan byta dagar. Dessutom tillkommer extrakostader för resorna som arrangören naturligtvis helst inte vill betala... Ett av banden jag bokat till ett annat jobb har också fått bortfall så det blev byte till ett annat... Massor med telefonsamtal kring jobb som egentligen redan är gjort och som jag verkligen inte hade tid med.

Jag valde att ta en löptur och det gick så fruktansvärt tungt att jag undrar om det verkligen var meningen att jag skulle stiga upp idag? Ja, jag blev också sen så det var bara att kasta sig in i duschen och åka vidare till syrran där jag lovat passa My en stund. Det är dock något som alltid gör mig glad!


Jag fick också middag och vi hann prata mycket över korv och makaroner! Hon är en socialt geni med många bollar (och makaroner) i luften!

Lite soffmys med barnprogram hann vi också med innan föräldrarna kom hem och det var dags för mig att åka till Berättarfestivalens mottagning på Statt.

Fint mottagande av hela styrgruppen! Baaaara brudar!

Det var en mingeltillställning där man skulle knyta nya kontakter - men efter den här dagen var jag mest glad åt att återknyta gamla, säkra kort! Här satt Tage och Berit från teatern!

Och bredvid dem Stina och Tages sambo Helen! Kul att träffa er alla!

Gamla kollegan från teatertiden, Jonas Lundqvist, är projektledare för festivalen och skötte sina kort snyggt när han hälsade välkommen och presenterade höjdpunkter! Slutspelsskägget har han, enligt egen utsago, börjat spara till nästa års slutspel! Eftersom det växt på ganska bra redan nu måste det blir ett sjujävla långt slutspel 2014!


"Black Pearl", en fantastisk sångerska från Sydafrika, avslutade tillställningen och det svängde på bra med enbart ståbas som komp! Vilken röst! Intressant kombo Mikke - ett musikaliskt möte mellan Bureå och Kapstaden!

Nu ska jag skriva vidare och försöka bli klar med allt eftersom det är möten hela förmiddagen imorrn! Hoppas på en bättre dag!

Hög stämning!

Som vanligt blev det en ytterst trevlig kväll! Ja, kan det bli annat när man samlar ihop 11 glada kvinnor i ett rum med fem burkar surströmming... Haha! En del av oss träffades faktiskt också en timme innan för att träna ett pass - så att vi skulle rymma mer? Skönt att röra på sig eftersom det blivit en del sittande med skrivjobb idag!
 

Här har alla börjat anlända till Sonias fina ateljé mitt emot Brinken! Ja, hon håller till där det var någon änglaaffär tidigare och ni som inte besökt henne måste göra det! Hon är extremt kreativ och gör massor med fina saker!

Den här lampan blev Anita väldigt förtjust i och den var superfin!

Hennes kreativitet har inga gränser och hon blandar gammalt och nytt på ett väldigt roligt sätt! Eller vad säger ni om en takkrona av hästskor, ståltråd och prismor?

Den här tavlan vill jag bara ha!!!

Och den här också!!! Fina bilder, fina tavlor, fina lampor... Fint!

Och här ser ni hennes snygga tapeter! Jodå, de sitter också på Stadshotellet!


I Sonias ateljé är t o m toadörren dekorerad! Det här var ruffigt och jättesnyggt!

Den här blå bilden vill jag också ha! Kanske får ge tavlor till barnen?

Jag och Sonia är förresten tvillingar! Ja, förutom att vi verkar ganska gapiga är vi också födda i samma tecken - och faktiskt också på samma dag! Fira oss gärna 3 juni! Haha!

Lena och Mona är inte tvillingar - men väl systrar!

Nu börjar det dra ihop sig och vi var alla hur hungriga som helst! Medan potatisen kokade färdigt så bestämde vi oss för att börja rensa...

Och här har ni Anki som var kvällens gladaste surströmmingsälskare! Och det var bara hur gott som helst... Man nästan stressar innan man fått klart den första klämman och sätta tänderna i den!

Här är vi i full gång!

Och här också!

Lena gjorde kvällens snyggaste! "Som en pizza!" Haha!

Det blev mycket prat och väldigt mycket skratt! Det är bara så härligt och förlösande! Man skulle behöva ha en sån här kväll varje vecka!

Ylva, Eivor och Anita stod för kvällens underhållning och bidrog med "Vi har kastat alla sorgerna..." eller vad den nu heter. Är väl en gammal Frälsningsarmésång och brukar också med framgång framföras av min kära svärmor och hennes systrar!

"Jag är så lycklig! Jag är så lycklig!" sjöng de med stor inlevelse - och rörelser!


Alla hakade givetvis på och det var inga problem med att få fram orden efter en sån här kväll!
 
Tusen Tack alla för fix och iordningsställande samt ett extra plus till Lisbeth för den goda och kladdiga kakan till efterrätt! Såååå smarrig! Alla högg in med sådan kraft att plastgafflarna nästan gick av... Haha! Och maken tackar stort för att jag tog hem en bit även åt honom! Nu ligger du bra till Lisbeth! Ja, det gör du ju ändå!
 
Och nu ska jag också ligga bra till - i sängen! Ses imorrn!
 
 

Till låns...

Man får lov att njuta av alla ögonblick extra mycket ibland. Å ena sidan för att olika saker påminner om livets förgänglighet och å andra sidan för att det bara är vi själva som kan bestämma hur vi vill att vårt liv ska se ut! Vi har ju bara den här tiden till låns! Därför har jag suttit och skrivit idag men valt att göra det ute i solen!
 
Himlen är inte dum här hemma heller! Molnen tog dock över så nu sitter jag inne igen!
 
På lördag ska jag nämligen få delta i Berättarfestivalen! Som mig själv! Om mig själv! Hur kul kan det bli? Ja, lite roligt mellan varven men kanske också en annan sida av mig. Jag ser det som en kul utmaning och hoppas att folk inte ska somna... Haha!
 
Nu ska jag i alla fall inte sova utan iväg på träning och sedan surströmming med hälsogruppen! Hur vi tänkte när vi valde aktivitet? Inte alls! Och det är också helt OK!
 
Synes!
 
 
 

Igång igen!

Ja, det blev en racerstart på arbetsveckan! Ägnade kvällen igår åt att titta över och bearbeta texten och idag blev det tidig uppstigning för att vara med på "Chefsdagen i Norr" - ett arrangemang kring ledarskap och organisatorisk hälsa som hölls på Statt!
 
Här har en del av minglet kommit igång och det blev en hel del nätverkande bland de över 150 personer som anmält sig. En del hade också montrar uppställda där man kunde få information och knyta kontakter! Ett bra arrangemang där Anders Wistemar har varit motorn och initiativtagaren! Bra jobbat!

Anders Hettinger var uppskattad, kunnig, trevlig och smidig som moderator! Han är bra på det här och kan också med sin erfarenhet knyta an till talarnas olika föredrag.

Den mest intressanta och namnkunnige föredragshållaren var Johan Mathson, konsult och coach, som bara ger fyra föresläsningar varje år och fördelar resten av tiden till ett 30-tal länder där han jobbar som konsult åt olika företag när det gäller:
  • Strategiimplementering
  • Strategi- och affärsutveckling
  • Ledningsgruppsutveckling
  • Faktabaserat Ledarskap
  • Executive Coaching
  • Individuell chefs- och ledarutveckling
  • Föreläsningar mm
Ja, han var otroligt intressant att lyssna på och han gav också råd inför framtiden som han tycker vi ska följa med i, vara förberedda och inte bara stå där en dag och undra vad det var som hände!


Viktigt med ledningsgruppsarbetet så att företagets gemensamma strategi kan börja där och sedan sprida sig vidare i organisationen. Han tycker också att man måste gå från ord till handling mycket snabbare! Målsätt, mät och följ upp! Det långsamma förändringsarbete som t ex Nokia genomförde innebar också att de tappade 66% av marknaden... Kostar mycket att inte jobba aktivt med organisation, värdegrund och förändringar.
 
Det tredje rådet var: Målsätt, mät och belöna det som driver er affär! Det är andra och kompletterande faktorer som styr idag. Kunden kräver mer än vad den gjorde för ca 10 år sedan. Nu räknar man med att få bra priser, rätt leveranstider mm. Det man vill ha, för att också vara kvar som kund, är engagemang och intresse, värderingar, attityder och kundfokus! Mer mjukvara så att man känner sig sedd, omhändertagen och värdefull!

Ja, det var många kloka insikter och flera av de punkter som jag själv tycker är viktiga kom upp som verkliga framgångsfaktorer - intressant och roligt att se att ens värderingar håller! Ja, sedan gjorde jag ju också ett föresläsningsinslag där "Emma" var chef i sitt eget äktenskap och på det viset kunde ha synpunkter på olika ledaregenskaper. Alltid roligt att jobba i konferensmiljöer! Intresserade och engagerade åhörare och trevligt att vara färdigjobbad när det blir kväll!

Drog iväg lite tidigare eftersom jag hade ett uppdrag även ikväll! Ett jobb åt en kund där man inte kan göra en insats utan att visa stort engagemang... Och här lägger jag gärna ner stor energi i arbetet!


Skulle alltså hämta My på förskolan och passa henne en stund ikväll! "Det är alltid så roligt när du kommer och hämtar mig!" säger hon så fort vi har satt oss i bilen. "Jaaaa, det är alltid så roligt att hämta dig finaste My!"
 
Och hon var blöt och sandig ända in på bara skinnet trots att de nog hade bytt kläder flera gånger idag! Men det gjorde ingenting, tyckte hon, eftersom hon i samma veva berättade "att hon hade haft såååååå roligt!!!" Det är väl för härligt!


I vanlig ordning önskade hon sig pannkaka men idag blev det i alla fall inte långt därifrån eftersom vi stekte upp palt som hon fick vara med och skära upp. Hon både gillar att vara i köket och är en duktig medhjälpare!

Sedan hann vi också sitta i soffan och mysa med lite barn-TV! Vi gillar att vara tillsammans och idag var jag också hennes bästa vän! Förra gången jag var där så var det farmor! Ombyte förnöjer!

En bra dag på alla sätt och nu ska jag sätta mig i soffan och se Barcelona möta Bayern München! Äntligen är Messi på planen!

Home again!

Igår vid den här tiden började man fundera på att gå och lägga sig på hotellet i Girona där den dunkande musiken sedan höll mig vaken till fram på småtimmarna... Inte kul när väckaren ringde 04.30 men otroligt bekvämt med gratis transfer direkt från hotellet!


När vi checkat in väskorna (min vägde bara knappt 17 kg!!) så var det dags för kaffe och frukostmacka! Guuuud så gott! Vi köpte två koppar kaffe var på en gång och jag hade nog kunnat dricka två till...
I kön in till planet träffade vi också Mange och sonen Charles som varit och spelat golf utanför Girona. De hade inte sett annat än hotellet och golfbanan men var oerhört nöjda i alla fall! Det här direktflyget måste vara klockrent för en golfhelg! Kanske något man skulle slå sig på? Men Ryan Air har mycket egenheter...

Eller vad säger ni om insidan av deras broschyr ombord? Ja, här ska man sitta och välja vad man ska beställa in och den här bilden på VD:n gör ingen nytta för matlusten... Sedan ser det ju ut som om man klistrat på skallen på en annan kropp... Och varför måste han ha bara badbyxor?

Nåja, tur att jag hade med mig en bra bok! Sov först i nästan två timmar (präktigt nyvaken på bilden) så hemresan gick förhållandevis snabbt! Tur det eftersom vi båda började ha hemlängtan... :) 

Men vackert i morgonsolen utanför de blaskiga fönstren!

Riktigt fint när vi passerade den här bergskedjan! Och det var inte utan att man kände att vi var på väg hem till Guldstaden Skellefteå! Hela planet gick i rätt färger!

Även frisyren på kvinnan framför matchade både stolarna och Skellefteå AIK! Temat fortsatte när vi hade landat:

Här har jag förstärkt laget lite! Tyckte att de stod helt stilla på planen och så kan vi ju inte ha det... Tur att väskorna kom annars hade jag kanske börjat tacklas för att få igång dem! Haha!

Sedan sa vi hej då men kommer ju att ses snart igen! Det har varit otroligt trevligt och vi var båda två väldigt glada över att ha kunnat slappna av och verkligen njuta av värmen och allt vi har sett och upplevt! En bra resa!


Fortsatte på temat till middagen efter att ha varit och bunkrat mat igen! En ljummen sallad med Västerbottensostdressing! Hittade receptet här: http://vasterbottensost.com/mat-och-recept/sallader/ljummen-sallad-med-vasterbottensost-och-sommargront/ men valde att ta matvete istället för pasta och lägga till sparris, gurka, avokado och lite soltorkade tomater. Jodå! Dressingen blandade jag först med de nykokta grönsakerna och sedan med resten av den kalla salladen. Parmaskinka var givet idag!

Kom just hem efter ett möte och ska läsa lite text innan jag somnar eftersom det blir en heldag på Statt där jag anmält mig till "Chefsdagen i Norr" om ledarskap och organisatorisk hälsa. Det ska bli riktigt intressant! Sov gott alla glada - nu är jag tillbaka i stan igen! Och skulle detta faktum göra att ni sover mer oroligt så kan ni skicka över lite pengar så åker jag igen! Haha!
 

Tack å hej!

Dags att runda av för den här dagen/resan och säga tack och hej till alla er som följt oss på bloggen! Nu väntar en hektisk arbetsvecka men så brukar det ju bli när man varit ledig! Bara att ta nya tag! Men man har ju fått en massa energi av både trevligt sällskap och solen! Och jag och Anna har verkligen lärt känna varandra! På alla plan...
 
Kissa med öppen dörr? No problems... För övrigt en riktig skitbild... Haha!

Ikväll har vi ätit middag och som vanligt pratat om allt som är livet! Tusen Tack Anna för en supertrevlig semester! Det har varit helt perfekt och du är en så fin vän!!! Stor Kram!

Ja, ni ser ju hur nöjd jag ser ut! Jag har mått sååååå gott!

Och efter maten blev det mera kaffe! Vi var skyldiga ett antal euros bara för denna utmärkta dryck på det här hotellet! Vi svenskar dricker nog oerhört mycket kaffe... Näst mest i världen har Anna just googlat fram! (Ja, vi har wifi just nu... Haha!). Finnarna leder kaffeligan!


Nu kryper vi in på rummet och gör en tidig kväll med revelj 04.30! Ses där hemma!
 
Hej då!
 

Barcelona/Girona!

Sista dagen! Och vi väljer att åka till Girona för att övernatta. Allt för att slippa den katastrofalt tidiga flygbussen vid 04.00... Det var ingen höjdare! Inte ens taxibilarna har vaknat då... Det blev alltså packning imorse. Och det är ju alltid ett bekymmer - åtminstone för mig... Haha!

Jag hade ju inte shoppat så mycket... Vem har lagt dit alla påsarna? Jag har en inbyggd förträngningsmekanism när det gäller inköp... Nåja, det var ju mest tunna linnen. Borde väl gå!

Eller vad säger maken? Du skulle ha gett upp för länge sen... "Harna ska aller gå"!

Men tamejfanken! Med lite utbyggnad av väskan och en ordentlig bakdel ovanpå så gick dragkedjan igen! Jag tackar än en gång för bagebandet runt väskan. Det känns som om det behövs...

En sista titt på lägenheten och sedan gick vi ner för att ta en taxi! Men tji fick vi... Jo, det stannade en bil direkt men gatorna var avstängda så det skulle ta minst en timme innan han kunde köra oss... Bara att gå de två kilometrarna med väskor som vägde hur mycket som helst. Riktar ett tack till väskor på hjul men de blir tyvärr också tunga efter ett tag...

Anledningen till avstängningen visade sig dock ganska snart! Någon typ av stadsmaraton eller mil inne i stan pågick för fullt och det var massor(!) med folk överallt!

Polis och brandkår bevakade och här tog jag en bild av de snygga brandmännen! Kille längst bort är en tiopoängare! Eller vad säger du Åsa?


Tungpromenerat i den här massan...

Men vi kom fram till slut och här sitter vi på bussen! Ja, vi gav oss av mitt på dagen bara för att hinna softa lite här på hotellet. Nu har vi ju gjort stan så att det räcker!

Vackra vyer på vägen till Girona! Ovanligt bra bild för att vara tagen genom bussfönstret - och för att vara tagen av mig! De flesta av mina åkbilder brukar se ut så här:

Haha! Ja, det kan nog flera av er intyga!

Snygga rum på hotellet! Gratis wifi kanske var en överdrift då den fungerar ytterst sparsamt och ojämnt... Vi fick byta rum eftersom man var tvungen att hålla ut telefonen genom fönstret för att få kontakt. I det nya rummet är det marginellt bättre men inte bra.

Otroligt lite folk som bor här den här söndagen. Vi satt ensamma ute på baksidan vid poolen och fick dagens lunch utburen!

Lasagne och en tallrik grönsaker! Ja, att få en sallad till maten är inte det lättaste så vi bad dem improvisera. De är helt enkelt inte vana att man har grönsaker till maten och vi får ju närmast abstinens om vi inte får lite grönt! Samma gäller kaffet här. Otroooooligt små koppar! Gott men lite! VI har redan varit och köpt två gånger och slickat kopparna... Haha!

Utsikt från vårt fönster! På andra sidan ligger också ett spa.

Har dock tillbringat eftermiddagen i en solstol vid poolen och läst! Så sköööönt! Det här är riktigt lyxigt men nu börjar jag längta hem! När man börjar vända hemåt vill man hem direkt!

Middag och dusch väntar. Sen ska vi sova några timmar innan flygtransfern 05.30! Tjolahopp!
 

Barcelona 6 - inte så upphetsande som det låter...

Nu har vi gjort det! Och så här i efterhand måste jag säga att jag nog var mest nöjd med förspelet... Ja, ni vet den där begynnande upphetsningen man fylls av när man vet att man väntar på något riktigt stort! Det svåraste är dock när förväntningarna blir större än själva upplösningen... Nej, det var verkligen inget fel på själva akten - vi kunde bara ha timat slutet lite bättre!

Det jag pratar om är naturligtvis matchen på Camp Nou mellan Barcelona och Levante!
 
Här är Anna på plats utanför arenan! Kändes stort att äntligen få komma dit!

Ja, det kändes stort för mig också - i ny tröja och allt! Men jag tror knappast att jag attraherade vakten bakom mig... Haha!

Arenan! Så vackert i kvällsljuset! Här var det 20 minuter kvar till match och ännu gapade många stolar tomma... Var det så det skulle bli?


Men jag var i alla fall glad och positiv!

Anna också! Och det fylldes på eftersom. Tror att publiksiffran ändå blev nästan
71 000 personer!

Här gick det hål nånstans på planen... Måste bli jobbigt att spela i en fontän...

Uppställning! Ja, det är svårt att ta skarpa bilder på så långt håll med min kamera men vem som helst kan säkert se att grabbar som får på sig ett par shorts måste klia sig bak eller fram...

Jag tyckte personligen att Barcelona hade väldigt många spelare på plan... Märklig och lite grötig uppställning... Men jag är kanske inte kunnig nog att bedöma... Haha!

Men den bäste var bänkad... Nej, någon Messi på plan fick vi inte se och det var helt klart en besvikelse, men det fanns många andra namnkunniga!

Barcelona var helt överlägsna och gjorde anfall på anfall - men avsluten...

De fick också en straff - som målvakten räddade! Han gjorde i alla fall ett bra jobb!

Man undrade ju om luften gått ur topplaget? Inte riktigt det där lysande spelet idag.

Men vi följde allt med spänning och höll tummarna in till slutet för att vi skulle få se ett mål och hela arenan i jubelstämning!

Inte lätt heller att veta vem som är vem av spelarna... Vi kan ju bara nr 10... Haha! Därför tog jag bilder av en del ryggar och förstorade upp för att se Tello, Pedro och andra. Det här är nr 2 och han heter tydligen... Carl-Axel? Haha!

Med tanke på att vi var så många människor samlade så långt från centrum började vi fundera över hemfärden. Vi bad taxichauffören som körde oss dit att hämta oss men det vägrade han - eller han skulle ha 50 euro i säkerhet... Därför avvek vi när det återstod 5 minuter och jag hörde ett jubel på avstånd när vi gick ut... Naturligtvis kom målet då och Barcelona vann med 1-0! Skönt även om vi inte fick se och skönt också att få en taxi tillbaka. Det blir enormt mycket människor i omlopp! Men idrott kräver ju energi och vi var tvungna att fylla på depåerna innan vi gick hem från stan...


Inget är som näringsrik mat så här innan man ska slänga sig i säng! Haha! Double Cheeseburger... Because we were worth it! Bra avslutning på en bra dag!

Och jag är inte alls så besviken som jag låter över matchen. Det var stort att få vara där och jag är enormt imponerad över logistiken på arenan. Inga problem med att hitta eller komma rätt. Fantastiskt att ha fått sitta mitt i den härliga stämningen och se världsspelare på planen! Önskar bara att Messi hade varit med... Då hade allt varit helt perfekt! Nu ska vi packa ihop lite och åka till Girona imorrn! Tack Barcelona för sex helt fantastiska dagar!
 

Beach och Barca!

"Strunta i konserter, gå på ett kulturevenemang istället! Barca-Levante på Camp Nou ikväll!" Ja, så skrev maken i ett sms imorse. Vi trodde att den matchen inte spelades förrän söndag så vi har liksom gett upp tanken på fotboll. Nu vaknade den igen och vi valde att traska upp till Placa de Catalunya där biljettkontoret finns. Jo, det gick att boka på nätet men vi har ju ingen skrivare...
 
Framme! "Tickets here!" lät förhoppningsfullt!

Och här har vi fått boka! Sitter på jättebra platser på ena långsidan mitt emot spelarbänkarna. Ovanför dem var det redan fullbokat. Nu tycker ju jag att planen är viktigare än bänken så det här blir bra. Och Messi ska spela ikväll! Kommer att bli en upplevelse!

Anna köpte keps och jag en t-shirt. Ja, man kan ju inte komma helt "oklädd"!

Sedan drog vi iväg till stranden igen. Havet var lite mer vredgat idag och man ropade ut varningar om att inte simma för långt ut. Det är ju inte mer än 16-17 grader varmt heller så för vår del var det ingen risk...


Sista beachdagen! Jättesnygga i håret... Men glada!

Många fascinerades av vågorna och här står tre killar som förmodligen väntar ut den rätta... Vågen alltså!

Ja, många klädde inte ens av sig utan försökte blöta fötterna innan de sköljdes över.

En del hann inte undan... Haha! Jo, han hade tröja och shorts!

Den här lilla killen hade roligt! Retades med vågorna...

Kollade in när faran närmade sig...

Och sprang sen som fanken! Haha!

Killen i T-shirt och shorts låg fortfarande kvar... Vi gav dock upp för att hinna äta och gå hem innan matchen. Man vill ju piffa upp sig lite inför mötet med mästaren Messi! Tror ni han ser oss? Haha!


Kanonlunch på en uteservering! Foccacio med korvar och tomat/mozarellasallad! Gött!

Nu vilar vi oss i form fram till avspark! I'll be back! Forza Barca!

Mañana...

Intressant afton. Har förstått att Spanien kanske inte ändå är som Sverige. Eller så är vi alldeles för "precisa"... Nåväl, vi gick iväg i god tid för att leta upp katedralen där konserten skulle vara. Vi gick ju förbi där för två dagar sedan. Det kan ju inte vara så förtvivlat svårt att hitta den igen... Trodde vi!

Men då har man inte promenerat i de gotiska kvarteren där vi bor... Smala gränder med gator utan skyltar och kartor där dessa smågator bara är inritade utan namn...
 
Ja, så här ser det ut! Vackert, men lite omöjligt!

Här hade vi börjat närma oss! Trodde vi...

Men nu då! Det här måste ju vara katedralen vi såg... Eller? Ingen skylt om konserten... och ingången såg helt annorlunda ut...

Och Anna är verkligen ingen brevduva idag... Oss emellan har hon gått fel hela tiden men envisas ändå med att peka ut olika förslag på riktningar... Jag vet inte vad jag ska göra med henne... Kanske dumpar henne imorrn?

Ja, vi trodde faktiskt i vår enfald att vi skulle se tornet på kyrkan när det stack upp över alla andra tak, men det är ju så förbannat smala gränder att man inte ser ett skit!

Men här då? Jaaaa, det måste vara rätt! Men i helvete heller... Till slut frågade vi ett par poliser eftersom jag kom ihåg att torget där det låg hette Pi. Jodå, de visste t o m att det var en konsert där! Wow! Första livstecknet!

Glada i hågen stegade vi iväg, hittade Pi och en igenbommad kyrka! Men va fanken?! Frågade en kvinna ur lokalbefolkningen men hon skakade på huvudet och sa att det kanske var en annan dag... Stötte då på en trubadur som spelade gitarr och han måste ju veta! Han satt ju utanför kyrkan! Men han ryckte på axlarna och sa: "Maybe tomorrow?"

Så det där med "Mañana, mañana..." kanske inte är så fel ändå... Orkar vi så går i ut igen imorrn. Om vi nu hittar tillbaka... Vi har i alla fall hittat hem och det känns ganska skönt när det nu blivit kväll!

Sedan skulle vi trösta oss med shopping men Anna frös (vad ska jag göra med henne?) och vi hade också tappat den riktiga gnistan... Det låter otroligt men vi var inte sugna på att köpa nåt!!! Vi har blivit mycket sjuka... Haha!

Här gjorde vi ett sista desperat försök... Men ni ser ju själva att det var dömt att misslyckas... Det enda som var snyggt i den där butiken var det vi trodde var deras kassar:


Wow, tänkte jag! En så snygg påse till så fula kläder! Otroligt! Jag tog en bild men blev då tillsagd att inte fotografera-  konsten... Haha! Ja, det var alltså ett gäng tavlor som hängde på den här väggen...

Herregud, inte en siffra rätt ikväll men många glada skratt! Här ilade vi hem eftersom vi tror att det är lugnast. Fast inte särskilt lugnt här heller. Vi har faktiskt blivit tillsagda att inte smälla igen porten så hårt... Haha! En granne klagade över att han hört oss göra det "several times"... Ja, vi ville ju bara att den skulle bli ordentligt stängd!

Nä, nu blir det sängen! Lika bra...
 
 

Barcelona 5 - Motion och moln!

Avslutade gårdagens guldmatch med jobb och en liten intern festlighet här i lägenheten. Behövde skriva och därför blev det också sen middag hemma.


Vi hade köpt hem lite godsaker och åt Serranoskinka, avokado, lök, manchegoost, tomater, äggröra och ett gott bröd! Riktigt smarrigt!


Sedan blev det som ni förstår "party all night long"! Haha! Näääe, vi är ohyggligt skötsamma och sedan tycker jag inte heller att man behöver supa skallen av sig bara för att vi tagit SM-Guld! Säger inte att man behöver vara helnykter men jag vet att det finns människor som tar chansen att dricka så fort det finns en god (eller dålig) anledning...


Och skötsamheten belönade sig i morse! Vi tog på oss träningskläder och gav oss ut på en motionsrunda längs strandpromenaden! Ja, Anna promenerade och jag sprang - åtminstone nästan hälften av de drygt sex kilometrarna!

Hade tänkt överraska killarna på strandgymmet med lite kärringsällskap men ångrade mig... De blev istället glada över att bli fotograferade!


Och jag hittade ett annat depåstopp! Haha!


Sedan vilade vi en stund! Anna i den här roliga fåtöljen...


...och jag i en annan! Ja, egentligen satt jag mig bara för att spana in strandens läckraste kille:

Still going strong! Ett par underbara farbröder spelade strandtennis!


Gjorde sedan ett riktigt stopp på hemvägen för en frukost! Sååå gott! Ja, vi hittade en restaurang med perfekt utsikt:


Haha! Ja, det här är ofta det man längtar efter mest...


Och på vägen hem så gick vi förbi flaggorna igen... Men nu var det svartgula som bortblåst! Bara ljusblå kvar... Hmm... Kan ryktet om guldet nått ända till Spanien igår? Då såg det ju ut så här:

Märkligt...


Men jag vände mig om då vi gick vidare och där var de igen! Vinden blåste verkligen vår väg igår! Hade gärna varit hemma och firat på torget men man kan ju inte få allt...
 
Efter dusch och ombyte behövde jag jobba lite till och vi gick därför ned på strandpromenaden precis nedanför lägenheten. Inte dumt att kunna sitta ute och skriva!

Anna valde att vila sig i form!


Vi bestämde oss för en lunch vid havet och gick över till Maremagnum igen. Då stängdes hela bron av och vi började fundera om poliserna hade tänkt låta oss bli kvar därute. Men det visade sig att gångbron över var möjlig att dra in och detta gjordes på ett synnerligen sinnrikt sätt!

Bara för att en nättare fritidsbåt skulle passera... Haha! Den luktade pengar...


Men vi fick oss vår lunch som idag bestod av en helt ljuvlig Seafood-sallad! Hur god som helst och med en olivolja i dressingen som gjorde att jag också gärna hade slickat skålen... Men det var tur att vi hade bröd...

Lite mer shopping, kaffe, kaffe igen och lättare mat här hemma så har det nu blivit dags att traska iväg för en gitarrkonsert i en av katedralerna. Borde väl vara stämningsfullt! Hoppas bara att vi hittar dit...
 

Barcelona 4 - Guld!

Nu gäller det! Har mina tankar hemma - eller rättare sagt i Luleå idag. Hoppas på Guld även om det nog har varit roligast för grabbarna i laget att ta det hemma på lördag. Norrans reporter tippar också att Luleå tar hem kvällen med 3-1... Nääääeeee, nog ska vi vinna! Håller i alla fall tummarna för det!

Vi drog iväg till stranden även idag! 25 grader varmt och stekande sol!
Så häääärligt!


Anna tog ett dopp även idag. Jag valde att vara lite rädd om mitt sår som ömmade en aning igår. Man vill ju inte dra på sig något elände. Och nej, jag är ingen badkruka!

Själv tog jag hand om alla försäljare och valde "arga rösten" redan från början! Hyfsat effektivt faktiskt! Haha! Ja, vi fick väl frågan om massage varannan minut första timmen... Vatten köpte jag dock - brukar vara kallt och gott. Nu förstår jag varför... Idag räckte han över flaskan och sa att den skulle bli bra på fem minuter... Stenfrusen! Haha!


Men precis när vi valt att äta lunch hände det något med vädret. Det blev dimma och molnigt. Detta kombinerat med mer blåst gjorde att det blev rätt hurvigt! Alltså gick vi hemåt igen!

Och även här uppmärksammar man Skellefteå AIK:s guldchanser! Bara svart och gult! Jag tar ut segern i förskott och jublar redan nuuuuuuuu!!!

Efter en tur på stan där vi förstört för mycket pengar - igen... Ja, det blir ju så... - så satte vi oss på ett café vid Placa de Catalunya och tog en så god kaffe och glass!

Mysigt, soligt igen, avslappnat, varmt, gott... Livet på en pinne! Ni ser att jag trivs!

Vid det här torget ligger också Banco Español! Kan passa bra om man shoppar för mycket... Jag tror jag ska boka en tid redan nu! Haha!

Fina fontäner!

Jag älskar vatten!

Ja, några bilder senare så traskade vi vidare. Hoppas hinna gå med kameran fler gånger innan vi åker hem. Nu blir det dock fullt upp! Ska följa matchen på webben och samtidigt försöka jobba lite!

Nu håller vi tummarna!
 

Barcelona 3 - Över ån...

Den här dagen kan väl kännetecknas av fel väg... Jag har ju "skrytt" om mitt fantastiska lokalsinne och att jag kommer ihåg var allting ligger i den här stan... Det kan man väl säga att jag nu har fått äta upp! Haha! Vi har med andra ord pratat och gått och helt plötsligt kommit åt helvete fel... Men vi har fått ganska mycket motion! Började denna underbara dag med att gå till stranden!


Passerade en av många fantastiska konstverk längs strandpromenaden. Och för er som vet var den här hummern står så kan jag säga att vi bor en kort bit väster om den.
 

Den här skulpturen är också en av mina favoriter! Lika crazy som kvinnan som tidigare stod i Nordanåteaterns trappuppgång men som nu fått en undanskymd plats bredvid Campushallen...


Måste också visa att vi är vid Medelhavet och inte bara i en storstad. Idag visade sig den här stan från sin allra soligaste sida! Man kan tro att vi är inne i juni!


På plats på stranden! Och dit tog vi oss på en gång! Raka spåret! Vi måste ha drabbats av nån sorts högmod när vi skulle tillbaka... Haha!


Underbar sandstrand! Port Vell längre bort.


Så här såg det ut! Vi låg så fint och runt om oss sprang 127 försäljare av saronger, massage, vatten, öl, kokosnötter och mosquitos (nej, mojitos, men han sluddrade...). Alla måste ha haft sin försäljning koncentrerad till den lilla plätt där vi låg. Åtminstone kändes det så... Vi har nekat massage tills jag till slut var tvungen att ta fram "arga rösten"... NO!!!!


Man låg ganska bra! Och här hade Anna varit och köpt kycklingwraps med avokadoröra... Men så himmelskt gott!


Hon tog också ett dopp efter maten - fast att jag sa att hon kunde få kramp...
Hon lyssnar inte på mig... Haha!


Ja, jag badade faktiskt också! Det ser ni ju själva! Och tjuvdoppade mig senare trots att jag inte fick bada med mitt operationssår... Jag överlevde dock och benet sitter kvar!


Gott kaffe hade de också i den lilla strandbaren! Men dricker man ett par flaskor vatten och lite kaffe så börjar det trycka på... Dags att ge sig av hemåt men andra ord! Det var här det började skita sig... Haha!

Vi gick och gick och gick... Jodå, vi hade karta med oss men det måste ha varit nåt fel på den. Jag tyckte heller inte att den behövdes eftersom vi har lokalsinne som en brevduva... Nu händer det väl också att såna flyger fel? Haha! Ja, vi gick en o-nöööööödigt lång väg för att komma tillbaka. Så lång att vi nästan tänkte ta en taxi för att hinna på toan. Då dök räddningen upp:

Havanna Club! WC för två pers = 1 Euro! Rååååååvärt!!! Sedan kunde vi lugnt och fint gå raka vägen hem. Såååååå lyckliga!

Tog en siesta, piffade till oss och gav oss ut igen! Nu blev det en tur ned till vattnet igen och området kring shoppingcentret Mare Magnum. Åt vilket håll vi skulle gå?

Ja, men ditåt! Första gången vi var överens! Även med statyn i bakgrunden!

Ja, det kryllade av fisk och måsar precis som förra gången!


Och här hade gubbklubben ett stilla årsmöte!


Framme! Havet låg som en spegel... :)

Efter lite shopping blev vi hungriga och tog plats på terassen. Underbar utsikt men vi beslöt ganska snabbt att vi INTE behövde åka linbanan! Vi har ju ändå varit upp i tornet i Sagrada Familia! Det måste räcka långt! Även om det var kort! Haha!

Lätt rosa och väldigt nöjd med dagen!

Här fick vi in makalösa hamburgare! Riktigt bra mat hela dagen! Anna funderade dock på hur hon skulle attackera burgaren utan att den skulle falla i bitar...

Mat och prat, kaffe och ännu ett besök på det vi nu kallar damrummet! Ja, vi har blivit lite mer väluppfostrade... Lite... Sedan strosade vi runt i butikerna ända tills de stängde vid 22... Nån ska ju vara sist också!

Det blev alltså solnedgång på hemvägen!


Och jag fick chansen att testa mina snurriga blixtbilder...

På väg hem över bron!

Hej då hamnen! Ses imorrn!
 
En fantastiskt härlig sommardag i Barcelona! Nu ska vi lägga oss i sängen och spela lite Wordfeud! Vi har sååååå roligt tillsammans!

PS. Behöver jag tillägga att vi gick fel även på hemvägen? Näääe, då säger jag inget! Haha!
 

Barcelona 2 - Tro, hopp och kärlek!

Klockan är snart halv elva och vi kom just tillbaka efter en heeeeeeeeeeeeeeldag ute i den här innehållsrika stan! Haft en riktigt härlig dag med värme säkert kring 25 grader och sol. Ikväll var det i alla fall 19. Känns ganska helt OK faktiskt! Idag blir temat precis som rubriken anger - en salig blandning!
 
Började med att traska upp till Placa de Catalunya och passerade bl a den här affären som sålde bollar... Eller lampor... Eller bollar som lampor... Eller lampor som bollar. New balls anyone?

Idag blev det busstur med turistbussarna. Här har Anna tagit plats i kön. Ja, det är lite köer nu också men inte alls på samma sätt som för två år sedan då vi var här under påsken.

Blir lite husfasader och tak mot blå himmel... Ja, det har lust att bli det man ser mest av när man åker buss!

Mera tak och ganska mycket soooooool! Underbart väder!

Flickor bak i bussen! Vi har det bra....

Passerade stranden Barceloneta och här vid pilen låg vi och solade hela familjen förra gången efter att ha promenerat runt halva stan... Minns ni?

New balls please?

Fasad i sol!

Camp Nou? Tycker inte att det såg så märkvärdigt ut... Skabbigt! Anna sa att det var Messi som passerade i förgrunden... Han måste ha lagt på sig lite... Haha! Jag tror faktiskt att hon har fel. Han har ju inte glasögon.

Så här såg det väl ut egentligen från bussen. Grönt ljus och hus!

Forum är en av mina favoritbyggnader! Läckert!


Och så Agbar såklart! Sticker ut! Eller upp! Så här kunde väl Skellefteå Kraft ha byggt sin skrapa också? Här är det vattenverket som satsat på ett eget hus som verkligen bryter av mot det övriga. Kul!

Avstigning vid Sagrada Familia! Quesadillas och kaffe i solskenet! Ljuvligt! Den här kyrkan jobbade Gaudi med i 40 år och den är fortfarande inte klar. Han dog 1926 så ni förstår att det har tagit några år - och att den är ytterst anmärkningsvärd!

I parken bredvid "härjar" gatukonsten! Den här gången var det mer sevärt än sist! Den här killen med jättesåpbubblorna var riktigt skön!

Snyggt! I bakgrunden ser ni för övrigt fasad mot himmel... Haha!

Nu gick vi också in i kyrkan. Sagoligt vackert! Storslaget och imponerande!

Underbart ljus överallt!

Och här genom hålet i taket strömmade ljuset ner över en hängande Jesus.

Orgelpiporna! Som en regnbåge.

En sista bön innan vi skulle stiga in i hissen och åka upp i ett av tornen. Jooo, vi har svindel båda två men en del saker ska bara övervinnas! Kanske dock inte idag... Haha!

Skickar man upp två höjdrädda som får syn på marken nedanför genom fönstret i hissen så åker de tillbaka med vändande post... Haha! Det var det kortaste tornbesök någon genomfört genom tiderna... Ja, vi kan skratta åt det nu - men det kändes inte bra... Man kan inte vara bra på allt. Vi är däremot ganska bra på att åka hiss. Nedåt... Haha!

Så här kändes det i alla fall... Huga! Här drog vi vidare...

I bussen får man guidetips i hörlurar och framför det här gamla sjukhuset fick vi tips om att man ju kunde ta oerhört vackra bilder framför den magnifika entrén! Jo, jag tackar jag! Jättesnyggt! Haha! Lyftkran, lastbil, sopcontainer... Vad ska man fokusera på? Svårt att välja...

Vi åkte i alla fall till Gaudiparken "Parc Guell" och där skulle alla ta bilder av varandra tillsammans med den här fina krokodilen... Så även vi. Fiiiin vovve!

AAAAAjjjjj! Inte biiiiiiiitas!

Fin vy över stan från parken som från början skulle ha blivit ett stort bostadsområde signerat Gaudi men som avslutades efter bara två hus där Gaudi själv bodde i det ena. Sedan köpte kommunen upp marken och gjorde en rekreationspark för invånarna. Den finns numera på Unescos Världsarvslista.

Anna på en av de fina bänkarna som alla är täckta med krossat kakel.

Och här är jag igen. På samma ställe som för två år sedan! Ska jämföra bilderna imorrn men nu är det snart natt...

Nu skulle det här inlägget handla om tro, hopp och kärlek. Tron borde vi väl ha klarat av i kyrkan. I parken fixade Anna hoppet:

Wow! Hur högt som helst! Eller blev du biten av nåt? Haha!

Dags att säga adjö efter att ha intagit kaffe och lite glass i solen! Dags att övergå till kärleken! Alltså shoppingen! Haha!

We "Loewe" shopping! Här fick också finaste basisten Löwe en egen affär! :) Men det är ju mycket vi älskar. Förutom att handla så är det även:

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat! Den här salladen som vi tog in före lammracksen var bara hur god och fräsch som helst! Precis vad vi behövde! Några påsar senare traskade vi hemåt. Perfekt att kunna shoppa fram till 22.00... Eller kanske inte så bra - för varken börsen eller packningen...

Nu är det natt! Sov gott alla glada och Tack Anna för en hääärlig dag!!!

Barcelona!

Äntligen resdag! Uppe i ottan - vilket gick ganska lätt! Det brukar göra det när man ska göra nåt kul! Och idag bar det ju iväg söderut!
Samling på Falmark med min fina reskompis Anna! Ja, vi kom alldeles för tidigt eftersom jag trodde att flyget till Barcelona gick 11... Men det var 11.25.

Ingen fara att komma i för god tid dock. Värre var det för två ungdomar som skulle till USA och som kom för att checka in 8 minuter före avgång till Stockholm... Det blev kalla handen och de skulle förmodligen missa utrikesflyget! Hur kan man vara så tidsoptimistisk? "Jaha... det har ju alltid gått förr..." sa en av dem...


Lite vila på planet och naturligtvis lite Yatzy! Jag älskar Yatzy!


Här närmar vi oss den spanska kusten och Anna började inse att Barcelona faktiskt inte ligger ovanför Portugal... Haha! Ja, lite roligt är det ju eftersom hon är lärare...

Kom fram till Girona, tog bussen till Barceona, taxi till lägenheten och gick den lilla gatan som heter "Simon Ollar" eller nåt åt det hållet... Haha! OK lägenhet men ingen lyx. Internet har vi i alla fall och det är numera ett måste!!! Kvällsprommis med middag blev prio 1!
Ale-hop! Här kände man sig hemma...

Och här sitter vi i kvällsolen på en uteservering inte långt från Las Ramblas! Ser härligt ut va? Och vilken utsikt:

Hahahahaha! Teater under ombyggnation! Snyggt... Kan nog bli bra.

Lite livsfarligt matställe... De här gynnarna satt ovanför oss...

Anna var sjukt hungrig!

Svalde allt! Men hallå, det är ju ben...


Sedan traskade vi gatan upp ända till Placa de Catalunya (ursäkta stavningen)

   
Hö-Sangria! Kan vi ändra oss? Nääee... Utgång för känsliga. Förstår ni? Ja, vi studerade, som ni förstår, lite skyltar och blev inte särskilt mycket klokare. Tycker dock att spanska verkar ganska enkelt...

Operan! De gav Nibelungens ring av Wagner (intresseklubben kan anteckna)...

Men hallå! Vad gör jag här??? Och vem tog bilder???

Oooooooooohhhhhh! Maken kommer att fatta min glädje: Nutellafyllda crèpes!


Avslutade med att handla lite förnödenheter till vår spanska frukost imorrn!

Nu är vi dödströtta och ska slänga oss i de hårda sängarna.... Haha! Om jag kan veckla ut kroppen imorrn så hörs vi igen! Hola!
 

Packad och klar!

Heldag med reseförberedelser inför morgondagens avfärd till Barcelona! Tog tag i det viktigaste först: Fötterna! Haha! Ja, man har väl blivit äldre... Men nu är de mjuka som babystjärtar och jag hann få lite sol under tiden. Sedan blev det matshopping så att maken och katten överlever och apoteket, packning, strykning och spännande hockeymatch. Herregud vilket fräckt mål Viktor Arvidsson gjorde! En höjdare! Skönt att se att de är så bra!!!
 
Ja, det var dagens korta sammanfattning!
 
För ganska precis 2 år sedan var vi i Barcelona med familjen! Nu är det alltså dags igen!


Kollade snabbt lite bilder för att se hur varmt det var. Här ser det ju bra ut! Men jag vet att det också var mulet och svalare vissa dagar. Det blir nog bra. Jag har packat alldeles för mycket!!! Hahahahaha!
 
Återkommer imorrn!
 

Pirrigt!

Vaknade med ett ryck redan 05.25! Insåg att det var lördag och att jag skulle få somna om... men då går inte det! Började fundera på allt jag måste hinna göra innan jag ska åka bort på måndag - och när man väl börjat fundera är det kört! Bara att stiga upp! Därför har jag suttit och skrivit, samlat ihop allt diktmaterial, monterat i olika kapitel med lite bilder och gjort en färdig mapp med alla texter till pappa! Så skönt!

Jag visste ju att de skulle upp till stan för att uppvakta My och jag ville gärna skicka med dem nästan 100 sidor material (han har verkligen varit produktiv!) för korrekturläsning under veckan jag är borta. Han blev såååååå glad! Känns väldigt bra! Nu återstår bara fler bilder och ett vettigt sätt att ge ur dem på.

Hos My var det full rulle med kompisar, farfars, morfars, kompisar, mostrar, morbröder och faster! Och födelsedagsbarnet var också i toppform:
 
My Bergvall 4 år! Nu med egen cykel! Hon är verkligen en stor tjej nu!

Här hann jag få i mig en kalaslunch med lax och lite chokladtårta innan jag åkte hem och kände tröttheten komma smygande... Men nääääeee, jag kunde ju inte sova bort en bra lördag. Tog därför på mig träningskläderna och kastade mig ut! Trodde ju att jag skulle springa som en gasell med lite tårta i kroppen men det var tungt... Riktigt tungt! Trodde nästan att jag besegrat KOL-en men det går nog inte. Nåja, 40 minuters motionerande med två kilometers löpning får duga.


Jag och Skrållan har också haft besök av fina Anna idag och gått igenom våra resplaner! Skrållan vill gärna följa med men jag vet inte... Nån ska ju ta hand om Ulf också!

Nu är jag laddad till tänderna inför den första SM-finalen och ska ta plats i soffan! Det var ju jädrigt svårt att bli bjuden till en loge men ni får nya chanser när jag är tillbaka från Barcelona! Om vi inte redan har tagit SM-guld då? Det behövs väl egentligen bara 4 matcher?


Hoppas på lika mycket spelglädje och lika många gulsvarta mål idag som My satte igår! Nu köööööör vi!
 

Kalasdag!

Idag har jag ilat runt som ett skållat troll men också hunnit med ett alldeles underbart fyraårskalas! Började med lite skrivjobb och en massa fix till resan som överföring av pengar till lägenhetshyran, bokning av hotell i Girona, hämtning av kvitto på banken, incheckning och utskrifter av alla dokument, mailkontakter med lägenhetsinnehavaren som förmodligen inte heller hinner få några pengar innan vi kommer eftersom det är en aning kort varsel... Men jag tror att jag lyckades övertala honom om att vi var pålitliga... Haha! Det brukar ordna sig.
 

En del av hyran ska dock betalas kontant i Euro och eftersom bankomaterna blivit utbytta fick vi vänta på att den med utländsk valuta skulle öppna. Det gjorde jag och Anna med en kycklingwrap på Waynes! Gött! Kommer att bli en synnerligen trevlig resa även om jag kommer att jobba en del.

Efter att ha inhandlat lite presenter och hämtat den obligatoriska silverskeden så åkte jag på Leos Lekland för att ansluta familjen Bergvall och uppvakta My som fyller 4 år idag! Himmel vad tiden går fort!

Skeden väckte inte lika mycket uppmärksamhet som den billiga vindsnurran... Haha! Här visar hon den glatt för Martins söta syster Hanna som kommit för att vara med på kalashelg med My! Ja, det är inte alltid det dyraste som är bäst!

Kramarna kostar ju ingenting men är värda miljoner!!! Här tackade hon också för mikrofonen som jag hade köpt. Den tror jag däremot att föräldrarna kommer att plocka ut batterierna ur ganska snart... Haha! Efter fikat blev det full fart!

My visade vägen och tog med mig på en runda på Leos! Först ut var rutschkanan!

Sedan blev det studsmattan! Ja, ni ser ju att hon är i rörelse heeeeela tiden!

Sedan full fart mot innebandyplanen! Jag och My skulle vara i samma lag.

Vi mötte Malin och Hanna men My var tyvärr inte helt intresserad av att lämna ifrån sig bollen... Hon tyckte heller inte att de skulle göra mål på oss... En sann idrottskvinna! Haha!


En sväng förbi bilspelen - ja, hon styrde rätt snabbt här också! Och då hade vi inte ens lagt i pengar...

Bollhavet! Dit hade man ju längtat själv! Ja, det var några år sen sist...

Syrran trivdes!

Och det gjorde jag också! Jag förstår att barn gillar det här. Man behöver vila lite...

Syrran vilade också en stund bland de stoooora bollarna...

...medan jag och My tog en sista tur i rutschkanan! Coolt va?

Efter att ha lekt så länge börjar det kurra i magen och jag blev bjuden på middag på Wok & Roll. Tusen Tack! Träffade också massor med folk som jag kände och däribland vår kusin Michael som vi inte sett på länge. Kul!

Avslutade med att dricka kaffe hemma hos Malin och Martin där My körde stenhårt med sin nya mick. Inte stilla nånstans...

Förutom när vi fikade Hello Kitty-kakorna!

Och Malins underbara cupcakes! Tack för allt familjen!
 
En sån dag! Helt slut och ändå är jag inte riktigt klar... Men nu blir det inte så mycket mer. Jag hann ju på Bokia också för att köpa Jussi Adler Olsens senaste deckare. Tror nästan att jag måste avsluta dagen med den! Ses imorrn!
 
 

Varnar känsliga...

Startade dagen med en löprunda eftersom jag därefter skulle göra en enorm operation! Haha! Ja, eftersom jag skrattar så förstår ni säkert att den var ganska marginell... Det gick hur som helst helvetiskt tungt att springa idag och kändes i hela kroppen som om jag legat under en ångvält i natt... utan att bli ett dugg smalare... Men jag var ändå ute och förbrände lite och det känns alltid skönt! Och här kommer varningen till alla äckelmagade:
 
Mina stygn! Och för er som tror att jag äntligen sytt igen munnen... I'm sorry! Haha!

Nej, det är en mycket förstorad bild av det som tidigare var en hudförändring på benet... Det blev alltså ingen uppvakning, inga blommor, inga sjukbesök... Men jag kanske gick ned i vikt? Haha! Nej, nu får jag ge mig. Jag har verkligen usel humor numera... Och smaklösa bilder! Ska aldrig upprepas!

Så jag fick fortsätta att jobba när jag kom hem och nu är det lite tungskrivet. Börjar bli lite trött eftersom jag är van att stoppa upp och tänka ut nya saker med jämna mellanrum. Tog i alla fall en paus i afton innan middagen och åkte förbi syrran!

Och när man fått träffa det här kärleksfulla energiknippet så blir man sååååå glad!!! Sötaste My som imorgon fyller 4 år!!! Själva kalaset ska vara på lördag men jag ska nog få dejta dem på middag redan imorrn! Lovely!


Jag fick också träffa senaste tillskottet i dockarsenalen! Det är en ponnydocka som heter... Just det, Sally! Alla hennes extradjur och figurer heter Sally! Haha! Den här kunde också prata och säga att hon var hungrig mm. Därför fick hon också smaka lite kall korv innan middagen...


Har också bokat en bra och väldigt billig lägenhet till nästa veckas resa! Den här ligger inte så långt från stranden Barceloneta i Barcelona och kommer att bli perfekt eftersom det också finns wifi! Det behöver man ju om man också ska kunna jobba lite mellan varven. Ska bli väldigt roligt att åka och återse Barcelona!

Den här gången ska vi dock bo på hotell i Girona sista natten eftersom bussresan mellan 3 och 4 på morgonen inte var någon höjdare innan flyget skulle gå 07.00... Så ni som har hotelltips i Girona - shooot! Vi vill ha förslag! En missräkning är ju dock att AIK spelar finalmatcher hela veckan... Det kommer att bli ett hårt jobb för alla FB-vänner att hålla mig uppdaterad... Tror självklart på finalvinst och det är jag inte ensam om. Åkte förbi ICA Supermarket Morön och där hade Mange gjort allt för att piffa upp skyltningen utomhus:


Lulekross, Lulefärs och Krossade Luleförhoppningar! Haha! "Vad som än krävs..." gäller överallt! Snyggt jobbat Mange!

Nu ger jag upp för idag. Känner att jag verkligen behöver sooooooova! Jag är ju ändå nyopererad... Haha!
 

Ingen panik - allt på en gång!

Herregud vad min spontanitet leder in mig på roliga saker - och stundals också alldeles för mycket arbete! Haha! Ja, jag är en "all in"-person. Eller som gamlern' skull' ha sagd: "Dit he bär, dit bär e"... Idag blev det så mycket av allt att jag inte ens har hunnit hit till bloggen. Började redan igår om jag ska vara ärlig. Bestämde mig ju för att vara spontan och gå på en annorlunda föreställning på Nordanå. Och den var verkligen galet rolig!
 

"Crack" - A Variety of Comedy"! Engelskt, burleskt, ekivokt, chockerande, härligt, fräckt och med en underbar publikkontakt! Här ser ni "Miss Behave" som var konferencier och värmde upp publiken på ett strålande sätt!

Först ut var "Kalki Hula Girl" - från början bara en punkig och ganska packad tjej men som både klädde av sig och hanterade ett tiotal rockringar - samtidigt!

Här har hon bara börjat...

"Mr Jones" kombinerade teater, cirkus och gatuteater på ett eget sätt. Han improviserade stand-up-ade samtidigt som han gjorde en del fungerande konster. Här började han blåsa en ballong som vi alla förstod skulle spricka till slut...

Men jag blev lika rädd och överraskad ändå! Haha!

"Miss Behave" är också en av världens (nu levande) kvinnliga svärdsslukare. Lite läbbigt - men hon fimpade också cigarrer på tungan så...

Sedan kom han tillbaka igen! Hans partner var ett gosedjur i form av en gris som han ville att en kille ur publiken skulle skicka upp till honom för att fånga...

Ja! Här ser ni gosegrisen komma flygande!

Högt över! Haha! Ja, det tog ett tag men hans misslyckade trix var också vansinnigt roliga! Riktigt skön scenpersonlighet!

"Jon Hicks" hade en ganska lågmäld approach - ja, han var helt tyst... Haha!

Men så gjorde han sig i ordning och började måla med ett enormt tempo!

Man blev mer och mer fundersam över vad det skulle föreställa. Och till slut vred han på bilden:

Haha! Ett porträtt av Elvis - målat upp och ner! Skickligt!

Lite snygg akrobatik av en kille som bytte om samtidigt som han gjorde konster! Snyggt! Och väldigt starkt!

Paul Morocco var en komiker som jonglerade med ägg och apelsiner, spelade pingis med ett par killar ur publiken som fick finna sig i att bli kallade "Carlos" - båda två! Ja, det var hejdlöst roligt och jag skrattade alldeles för högt igen! Men det var omöjligt att inte dras med! Galet kul!

Och som sällskap fick jag med mig fina Anna!

Vi började prata om allt möjligt och kom in på Barcelonaresan som jag skulle ha åkt på efter helgen tillsammans med Åsa och Mie. Den blir inte av men jag har ju kvar biljetten... Och hon ville gärna åka! Hmm... Sagt och gjort! Idag har hon fixat vikarie på skolan och jag har bokat om Åsas biljett till henne, sökt lägenheter i Barcelona ett par timmar och hittat ett par olika. Nu har jag mailat och har vi tur får vi också ett boende! Så på måndag bär det av! Har inte riktigt vant mig vid tanken ännu men det ska bli jätteroligt!!! :) Måste ju jobba lite men internet finns ju över heeeeeela världen! Haha!

And now over to something completely different!

Det blev det också fullt upp med saker som jag gärna vill färdigställa innan jag åker. Det ena är ju pappas samlade dikter... Har renskrivit ett par dagar och nu återstår också att hitta alla hans alster som antingen finns i hans huvud eller i diverse byrålådor...


Därför åkte jag hem till mina föräldrar och satte igång! Jag tog med mig datorn och skrev för brinnande livet medan mina föräldrar pratade både med mig och med varandra...


Pappa läste också några av sina dikter medan jag renskrev helt andra... Ja, de var så glada över att jag kom hem att jag inte hade hjärta att stoppa dem - men det gäller att ha simultankapacitet! Haha! Det är kanske härifrån jag har fått den?

Ja, nu är jag i alla fall en bit på väg! Imorrn skriver jag det sista och sedan ska jag söka vettiga bilder och kolla olika utgivningsmöjligheter. Det ska äntligen bli en bok! Åtminstone ska närmaste familjen få var sitt ex. Känns jättekul det också! Han är ju inte så pigg längre och det här muntrar verkligen upp honom! Han har också skrivit några riktiga pärlor! Är uppe i mer än 75 st nu tror jag...
 
Näääeee, nu får jag nog ge mig för idag! Fortsätter med allt möjligt imorrn också! Tjolahopp!
 

Spontan!

Härlig dag igen! Sitter och skriver och gjorde ett avbrott till lunch för ett nytt motionspass!

Ja, det blev Indoor Walking och så här glad var jag när jag kom hem! Gick faktiskt bättre än sist och dessutom är det jättebra för de muskler som ömmar efter löpningen. Det är som om hela kroppen blir uppvärmd på ett skönt (och stundtals lite smärtsamt) sätt! Jag gillar det verkligen!

Har ju varit härligt väder också så jag fortsatte att sitta ute och jobba en stund när jag kom hem. Behövde dock inte vara helt ensam:

Ganska orädd fågelunge bara en meter ifrån mig. Den var inte det minsta rädd så jag fick vara lite närgången för att den skulle flyga iväg eftersom vår "jättetiger" Skrållan var på god väg...

Att sitta ute och jobba har ju sina klara fördelar. Man får njuta av all solenergi och frisk luft samtidigt som man får mycket gjort! Har hittat en perfekt arbetshöjd för axlarna med skön stol och datorkudde i knäet. Kommer nog att bli vårens melodi det här! Skulle ta en bild och visa hur fantastiskt skönt och avslappnat det är...


Då flög manuset ner på vänster sida och musen på höger... i en vattenpöl... haha! Där har ni nog ett par av nackdelarna. Och när man ska hämta kaffe så måste man ta med sig hela "skrivbordet"...
 
Nåja, nu är jag inne igen, duschad och igång! Upptäcker plötsligt att det är en kul föreställning på Nordanå ikväll! Vad tror ni om "The Crack - A Variety of Comedy"? Låter väldigt spännande tycker jag så jag bestämmer mig för att fortsätta vara spontan och sätta mig i publiken! Har precis raggat upp Anna som är lika "lätteggad" som jag! Blir kul! I'll be back!
 

100%

Man tror ju ibland att man gör saker och ting fullt ut - och jag är ju en person som gärna förespråkar att leva livet på det sättet eftersom det bara är här och nu. Därför har jag ibland många projekt igång samtidigt (men också vissa dagar som är extremt lata... men säg inget till nån...haha!).
 
Nu har jag dock kikat på allas absoluta överman i den danska serien 100% bonde (eller Bonderöven som den heter på originalspråket). Det är en serie som gått flera säsonger och som nu börjat om igen. Handlar om en ung man som driver ett ganska gammaldags, men också helt självförsörjande, jordbruk i Danmark. Han har genom åren skaffat familj och nu är det två vuxna och två barn som bor på gården - förutom alla djur då. Allt är rätt spartanskt men han är så lycklig och entusiastisk att man blir helt tagen... Och så heter han också Frank Ladegaard...
 
Han har alltid extremt många projekt igång och tillverkar allt från äppelmust till egna verktygskonstruktioner. Han är inte bara händig, han orkar också handvända en hel jordåker, kan samla och torka sina egna frön och allt vad man nu behöver för att driva en gård som ska bära sina egna kostnader.
 
I dagens program har han bl a gjort egen ost, barkat träd, påbörjat att garva skinn (han blev sugen på att göra egna stövlar...), börjat göra eget öl, tillverkat en korntork... Herregud! Och vi som ibland tycker att det är jobbigt att gå och handla mjölk... Ni måste se det här programmet! Han är så positiv och ödmjuk hela tiden, glad över allt han lyckas med och går in för varje uppgift med sådan entusiasm! Programmet har blivit ett av dansk TV:s största succéer och man blir lite lycklig själv när man ser det. Går i SVT1 måndagar.

Jag har gjort mitt bästa för att vara entusiastisk själv men kommer inte i närheten av "bonderöven"... Har börjat renskriva alla pappas samlade dikter och ska tillsammans med honom äntligen göra en bok. Det känns riktigt kul! Vädret har dessutom varit helt underbart så jag tog ut datorn och satt i solen och skrev. Funkade bra att förena nytta med nöje!


Hann därför vara nyttig och ta en löptur i afton där jag gjorde en 50/50 (inte 100!) - springa 2, 5 kilometer och gå nästan lika långt. Ja, det får duga - mitt motto blir väl ofta och lite... Hur som helst så har man ju bättre och sämre dagar. Ibland känns det så lätt och man springer så fort... ända tills man får se sin uppenbarelse speglas i glasrutan på en busskur och undrar vad det är för pensionär som stultar förbi... Haha!!! Men antalet "utflykter" kan jag inte klaga på.

Dagens middag har skött sig själv. Såg en repris av Tinas matprogram igår och hon gjorde "Pulled pork" som jag länge velat testa. Oskar har gjort det och tyckte att det var fantastiskt gott. Ska stå i ugnen i gryta över natten men funkar ju lika bra att stå en hel dag. Benfri karré, en flaska barbecuesås med lite rökig smak, cayennepeppar och paprikapulver. Mojsa runt köttet och låt stå i ugnen med lock på grytan i åtta timmar på 110 grader. Sedan river man bara sönder köttet (supermört), blandar det med lite mer sås och äter det som tacos eller på ett gott bröd med grönsaker, avocado e t c.

Vi gjorde en tacovariant med sallad, melon och lätt crème fraiche. Skar av det långtrådiga köttet och det ska man säkert inte göra men det blev riktigt gott! Och extremt lättlagat!

Nu har jag varit iväg på ett möte och landat i soffan där jag nog blir sittande tills jag somnar... Har hittat Emilias datorkudde som ju funkar perfekt som underlag både utomhus och i soffan. Nu kanske jag inte ens behöver nåt kontor... Haha! Jag kan ju bli som Carina Berg; 100% Bärbar!
 

Soft söndag!

Ingen sol idag! Istället var marken täckt av ett lager ny snö... Men det sägs ju att den nya tar med sig den gamla när den smälter så det kan bara ses som en positiv händelse! Ja, igår grillade vi till middag och idag:
 
Man ser i alla fall spåren... Den elektrisk grilltändaren har dock gjort kolgrillningen till en fröjd! Känner fortfarande doften av tändvätska lite här och där i området - men oss emellan är det väl bara för äckligt...

Har också ägnat lite tid åt katter idag. Vi har passat grannens katt och när jag kom hem därifrån så var Skrållan extra gosig! Svartsjuk? Haha!

Jag hade henne faktiskt innanför jackan ett tag men när maken skulle ta bild så såg hon lätt hysteriskt ut och ville bara ned. Hon trodde väl att han skulle gå ut och göra nåt kul... Utan henne... Ja, det här är verkligen "a one man cat"! Ständigt i husses fotspår!


I mina fotspår var det dock bara jag som gick! Väntade till i afton då barmarken tinat fram och tog en löprunda! Bilderna är bara ett bevis eller kom-ihåg för mig själv - så att jag ska se hur glad jag är när jag kommer hem igen! Men ni kan se att jag också fixat till naglarna idag! Ovanligt snygg snustumme... Haha!

Det har varit en sån dag. Lite nagelvård, pyssel och plock här hemma, vikning av tvätt och matlagning. Känns skönt att man har dagar när man också har tid att göra saker i sitt eget tempo ibland. Har också pratat med barnen och det är alltid roligt! Det är inte bara vi som tränar. Oskar skickade bild och påstod att kraften kommer från "Henrys Monarki":

Haha! Ja, jag tror att om han byter T-shirt så kan han satsa på vikterna i bakgrunden istället...

Gjorde fisk till middag idag. Perfekt att förbereda innan löpturen och sen bara slänga in i ugnen. Receptet kommer från Brobergs igen: http://brobergsfisk.se/2012/01/15/vasterbottensvitling-med-svamp-och-purjo/


Torskrygg med purjo, svamp och västerbottensost! Till detta bara en sallad. Gött! Inget märkvärdigt men goda smaker och enkelt att tillaga. Ni måste testa! Idag är det förresten sista dagen att beställa om ni vill ha leverans 18 april! http://brobergsfisk.se/ Jag måste köpa mer torsk och deras goda fiskkrydda!

Nu är det dags för "Mästarnas Mästare" och "Brottet!" Skönt att njuta i soffan en stund och se andra ta ut sig! Haha!

Snö och sport...

Så här i efterhand kan man fråga sig om jag verkligen har rätt att kommentera matcher som semifinalen igår - eller sport över huvud taget? Jag är ju verkligen ingen nörd och har heller aldrig varit bra på någon idrott. I mellanstadiet sa min brorsa att jag kanske (kanske!) kunde nå viss framgång som tung back (haha!) om jag satsade... Men det gjorde jag ju inte. Jag var heller inte särskilt tung på den tiden så han måste ha menat hård? Hoppas jag...
 
Men jag har funderat lite. Skillnaden mellan mig och fotbolls- eller hockeyspelare kanske ändå inte är så stora? Av det lilla jag har sett av olika matcher så kan jag konstatera att det finns hyggliga skådespelare även där... Nåja, det var en liten reflektion. Men jag konstaterar också att alla ju inte kan vara bra på allt! Så spela bollen grabbar! Nej, förlåt, pucken ska det vara... Haha!


Underbart väder idag gjorde att jag fick hänga ut första tvätten som nu doftar ljuvligt! Torkvindan har dock kraschat så det blir till att köpa en ny.

Sedan satte jag mig i solstolen för att vila mig i form. Har fortfarande inte varit ute på någon runda och kanske blir det heller inte av idag. Man KAN faktiskt vila en dag också. Men vi får se... När man sitter ute har man också bra koll på sin hemmamiljö. Och det gäller miljön så ska vi väl alla tänka på att "det som göms i snö kommer upp i tö"! Alla är dock inte riktigt medvetna om detta...


Här har Skrållan grävt en ordentlig grop ungefär tre meter fram på gräsmattan. I den satt hon länge och pratade skit...

Sedan steg hon upp och kollade in resultatet... Fräscht...

Trodde att hon skulle lämna gropen orörd men hon började skotta med vänstern...

Sedan högern...

Och vänstern igen! Ordentlig! Riktigt snyggt - om hon bara hade träffat gropen...

Nåja, man kan inte begära allt av en kisse! Här traskade hon iväg till sitt och jag åkte på affären för att handla. Nytt rekord idag - och då menar jag låg hastighet... Hela Maxi håller på att byggas om så det tog mig 1, 5 timme att fylla vagnen idag! Åhhhh! Men det blir väl bättre med tiden. Kanske tinar det fram en ny butik samtidigt som kattskiten blir synlig...


Jag köpte i alla fall entrecôte idag så det blev grillmiddag och det är ju bara fööööör gott! Den ser kanske lite svart ut men var helt perfekt röd/rosa inuti!

Nu är det fotboll på en TV och hockey på den andra så jag känner mig tvungen att slänga ett getöga... Kanske får jag se någon bra skådis idag? Haha!


Fiiiiiiinaaaaaaal!!!

Vilken härlig avslutning på seminfinalserien! Grattis Skellefteå AIK och bra jobbat alla starka, energiska och duktiga spelare! Man känner sig stolt! Och samtidigt lättad över att slippa en förlängningsperiod som verkligen tär på krafterna...

Snart är det kanske dags igen:
 

Så här såg det ut på torget när vi gick upp i Elitserien igen 6 april (tror jag det var eftersom min bror fyller år) 2006 (tror jag också att det var men är inte säker). Massor med fans samlades på torget och jag och Mats hade förmånen att hålla i arrangemanget som hyllade laget! Stort och kul! Nu kan det bli ännu roligare! Bara att samla kraft och ladda inför nästa helg då finalserien börjar!


Föräldradag!

Idag har jag ägnat hela dagen åt mina åldrade föräldrar och det har känts riktigt bra! Pappa skulle på lasarettet och jag vet hur stökigt och jobbigt de tycker det är att parkera, hitta rätt och göra ärenden på stan så jag erbjöd mig att skjutsa och serva dem. Det blev både läkarbesök, banken, god fredagslunch på Arken och sedan beslöt jag mig också för att skjutsa hem dem med ett stopp i Bureå på vägen för fler ärenden. Jo, de tyckte nog att det var helt onödigt - men ändå ganska skönt!

Väl hemma så anslöt maken och vi fick fika mammas goda bullar och titta igenom pappas dikter som jag lovat att renskriva för en kommande bok! Nu måste jag sätta igång! Han minns alla utantill men man vet ju aldrig hur länge man får ha ett sånt fantastiskt minne när man är över 80 år och alla dikterna (det är mååååånga) är en skatt vi alla vill bevara!


Men vi hann också med ett besök hemma hos makens föräldrar eftersom de ju bor i samma by. Och ett besök till innebär ju fika och fler hembakta bullar... Underbart goda även här men det dåliga samvetet börjar gnaga... Man kan ju bara inte tacka nej!

På en hylla i köket hade Sonja också ställt fram den här underbara bilden av maken när han var liten... Och med originalhårlock och allt... Nog blir man lite kär... :)


Väl hemma hade jag en kort överläggning med mig själv. Handla och laga mat eller ut och springa... Eftersom maken är ledig och var på hugget så tog han hand om matlagningen (Tack!) så jag gav mig ut på en runda!


Bildbevis! Orkade lika långt (eller kort) idag också så man kan väl säga att jag vann igen! Tummen upp!

Undrar vad jag ska hitta på imorrn då? Gå broarna? Man borde ju kunna motionera varje dag... Eller hur Anki? ;) Och det borde märkas... Nåja, jag mår bra och hann precis duscha innan maten var klar och hockeyn började! Nu är jag laddad vid TV:n och förväntar mig fler mål i Linköpings kasse! Fortsätt nu grabbar! 1-1 står vi inte ut med... Inte 2-2 heller... :P
 
PS. Är det fler än jag som irriterar sig på att Bud Holloway alltid får heta Baaaad Haaaalloway...? Lär er uttala rätt!
 

Små, små steg...

Att tro att en människa ska förändras på en pisskvart är nog att hoppas för mycket... Själv känner jag mig i ständig utveckling men den tar nog längre tid än jag vill. Helt plötsligt har jag gått ett steg tillbaka och blir både frustrerad och irriterad. Det gäller väl att ha tålamod, se lite långsiktigt och ta ett steg i taget! Ett litet... Haha! Har jag verkligen det tålamodet?
 
Jag tycker t ex att jag borde ha fått ännu bättre kondition och gått ner mer i vikt och blivit yngre och snyggare... Haha!

Men jag får inse att de två sistnämnda nog är omöjliga mål att uppnå. Istället försöker jag peppa mig själv när jag varit lite duktig och rört på mig! Idag blev det en löptur igen och jag ska nu berömma mig själv för att jag orkar 2, 5 km i en stöt och inte bli besviken över att jag måste gå resten av vägen... Ja, jag känner mig faktiskt som en vinnare varje gång jag motionerat så jag ska inte beklaga mig! Den här veckan har jag ju vunnit varje dag...


Ikväll så har jag dejtat Anna igen och bjöd med mig henne på teater! Vi såg musikern Pia-Karin Hellsing som berättade om sitt liv och sitt utträde ur Jehovas Vittnen. Inte heller en lätt förändring!


"Med små små steg" heter föreställningen och Pia-Karin är en gudabenådad cellist och sångerska så hon varvade sin berättelse med fantastiska musikstycken! Vi hade kunnat sitta kvar lääääääänge och bara njuta!

När det gällde hennes historia så hade jag gärna velat veta ännu mer. Hur bestämde hon sig att gå ur? Varför? Vad hände? Hur lång tid tog det innan familjen kunde träffa henne igen? Hur ser hon på rörelsen idag? Ja, en del saker fick man svar på men jag hade velat veta mer så det vore kul med en fortsättning!

Ett par tänkvärda saker var bl a att varje människa nog bär på en kris av något slag, eller ett "tvärstopp" som hon kallade det eftersom hon liknade livet vid en tågresa där resan är själva livet och vi är den som kör. Ibland stannar vi vid en station, ibland reser vi på av bara farten och ibland tar det just tvärstopp! Men av stoppet kan vi också lära oss mer om både livet och oss själva. Jag har också gjort mina tvärstopp och tycker att livet har tagit fart igen. Kanske går inte tåget tillräckligt fort men jag får väl lära mig att jag inte har större motor än så här... Haha!


Fina Pia-Karin och jag efter föreställningen! Hon är så lysande på scenen och jag har sett henne i många av teaterns uppsättningar där hon har sån energi och scennärvaro. Hon strålar!

Tusen Tack för att vi fick vara med på din resa ikväll! Jag tar med mig lite tankar och ska försöka inse att jag också måste ta små, små steg - även om jag helst vill skynda!


Ja, det är bra att se föreställningar som får en att tänka till och rensa undan lite skräp i huvudet! Alltid lär man sig nåt' och ibland behöver man fundera över sina vägval och tvätta bort lite felaktiga uppfattningar.

En annan kris är också avhjälpt idag eftersom bilen fått gå igenom en egen rensning i tvätten! Skönt! Nu ska både jag och den börja morgondagen med nya, friska tankar! Men om Pia-Karin åkte tåg så åker nog jag bil och tyvärr (måste man väl säga) så har just min en jättestooooor motor... Inte undra på att det går fort ibland! Haha!
 

Friskt!

Härlig dag! Jobbat undan en del, bokat möten, fått bekräftelse på de offerter jag skickade innan Göteborgsresan, röjt kontoret på skräp, åkt till soptippen, pantat flaskor och burkar, handlat, gjort kycklingtacos och är nu mitt i fjärde semifinalen borta mot Linköping! 0-0 efter första perioden men ungtupparna ser starka ut så jag håller tummarna för att det här ska gå vägen!


Hann också ut på en härlig promenad Broarna runt på förmiddan' tillsammans med finaste Anna! Älskar hennes rosa jacka! Dressed for success my dear!

Lite kyligt trots det soliga vädret. Man hade kanske behövt en mössa - eller ännu hellre öronmuffar som vi pratade om att väcka liv i! Anna skulle naturligtvis haft rosa fluffiga... Haha!


Lite läckert att stå på Lejonströmsbron och titta ned i vattnet som nästan kokar nedanför. Ser lite ut som svart asfalt.

Läckert också på andra sidan med lite längre slutartid... Måste dock läsa instruktionsboken till kameran! När ska det bli...?

Älven har lite olika skepnader den här tiden på året! Från sommar till vinter på några meter!

Avslutade rundan med en lunch på Verandan! Gott och trevligt! Tack snälla du!


Till kaffet vill jag ju gärna ha en kaka... Men kolla hur ståndaktig jag var! Lämnade halva! Anna vräkte naturligtvis i sig heeeeela.... Men det är väl därför hon är så tjock och jag är så smal... Hahahahaha! Jag är då för rolig...

Nej, nu börjar andra perioden! Synes!

Ondska?

Jag brukar inte skriva politiska inlägg men nu måste jag komma med en mycket liten analys av situationen i Nordkorea. Det verkar ju helt vansinnigt att de förmodligen laddar upp med nya kärnvapen och ska utmana världen i ett nytt krig. Det är ju ett jättelitet land - kanske en tredjedel av Sveriges yta... Varför, kan man verkligen fråga sig? Jag tror att det är ondskan som slagit rot i landet och här kommer en lite svår vits...
  
    
Il                                       Un

Titta på ledarnas namn. Den dåvarande Kim Jong Il och den nuvarande, sonen, Kim Jong Un. Den sista stavelsen är förmodligen deras förnamn. Il och Un. Jämför dessa med bondskans uttryck för elak, djävlig och illvillig: "Ill-Onn". Just det! Tror väl fan att det blir krig när de har satt såna elaka djävlar vid makten! Haha!
 

Nej, det kanske inte var så mycket att skratta åt men jag kom på sammanträffandet under en diskussion i fredags och gjorde en notering som jag nu hittade. Måste ta med den i bloggen i alla fall även om ingen fler än jag tycker att det är kul... Jag är ju, som Åsa brukar säga, en mycket sjuk människa! Haha! Men det verkar å andra sidan också Kim Jong Un också vara...
 
Annars då? Ja, jag har inte tänkt på koreaner hela dagen. Har faktiskt kört ett pass Indoor Walking till lunch och sedan suttit ute en timme innan jag tog mig i kragen och åkte ner på stan. Neeeeej, inte för att shoppa!


Jag har börjat röja ur kontoret som jag inte suttit i det senaste året utan mest haft kvar som arkiv. Det var hög tid att hämta hem lite prylar så att det blir ännu mer proppfullt i det kontor som jag har här i huset... Nu ska jag fortsätta att jobba en stund och se om jag får nån ordning. Eller om det blir krig även där... Haha!
 

Gastkramande...

Nog är det tur att mitt hockeyintresse inte är lika stort under resten av året. Jag skulle aldrig orka... Jag håller givetvis på vårt AIK hela tiden men det är först när slutspelet kommer igång som jag riktigt aktivt följer matcherna. Kanske är jag en medgångssupporter eller så har jag inte tålamod att hålla ångan oppe i 55 omgångar...

Hur som helst har semifinalmatcherna mot Linköping varit gastkramande... Inget för en människa med svagt hjärta! Tycker aldrig att jag sett AIK så bra som nu (nej, jag är ingen expert!) - men det vore bra för oss veklingar om de kunde avgöra tidigare. Förlängningar tär på krafterna!
 

Tur att vi fick stärka upp oss i periodpausen med sallad och renrostbiff! Oj, vilket fantastiskt kött! Det var bara hur mört som helst!!! Hade inte tid att göra någon potatis men med en vinaigrette och lite fetaost klarar man sig bra!

Ilade iväg på ett inplanerat möte så jag missade Oscar Lindbergs mål i förlängningen men har ju fina kamrater (Tack Katarina!) som rapporterar. Jag hade dock kunnat se den eftersom det fanns fler som kom sent p g a hockeyn... Haha! It's everywhere these days!

Nej, nu har jag träningsvärk och känner mig lite utslagen så jag gör en tidig kväll! Tack solen för en fantastisk dag!

Magisk dag!

Ännu en helt fantastisk dag! Man tror nästan inte att det är sant! Blogginläggen blir lite enahanda men det beror också på att jag inte gör särskilt mycket... Haha!


Det är någon som hindrar mig... Tack och lov!
Men jag kom mig i alla fall iväg på en löprunda på förmiddan'! Maken åkte till Önnesmark och då tänkte jag att jag skulle vara lite duktig jag också. Kändes bra! Eller bra och bra... Det var jädrigt jobbigt! Haha!

Sedan har jag ägnat eftermiddagen åt att vara ute i det vackra vädret! Lekt lite med Skrållan och kollat in den smältande snön. Fläckvis är det väldigt vackert!

Gnistrande! I grått eller blått!


Som ett molnlandskap!

Ja, jag har också suttit alldeles stilla ett tag... Riktigt varmt i solväggen! Värsta lyxen!

Nu pågår matchen för fullt och det ser bra ut även om det ännu inte blivit några mål. Så här i periodpausen blev det ett snabbt inlägg medans renrostbiffarna steker på spisen! Klart! Mat och mera match!

RSS 2.0