Tack å förlåt å välkomna!

Nu har jag formligen bombat instagram och Facebook med den kommande föreställningen "Tillsammans" som vi ju ("ju" kan man skriva när det är verkligen är obvious...) ska spela på fredag. Det kommer att bli svinkul och anledningen till mitt myckna informerande är att jag verkligen vill att det ska komma in så mycket pengar som möjligt till Polio Plus som är ett fantastiskt biståndsprojekt.
 
Sedan är det ju (ju igen...) naturligtvis kul för oss på scenen om det kommer mycket publik. Det finns fortfarande platser kvar för den som känner sig hågad och vill komma in i vårt mysiga vardagsrum på Nordanå! Välkomna alla fina och förlåt att jag varit så påträngande... 
 
Ikväll känner jag mig faktiskt ganska trött och less på mig själv. När man hållit på och harvat med text, material, låttexter och planering en tid tappar man till slut lite av energin och börjar fundera på om det verkligen är det här man ska hålla på med? Men då gäller det att spela filmen klart och tänka på hur fantastiskt roligt vi har när vi står på scenen och vilken glädje det ALLTID är att möta en publik. Så nu peppar jag igång mig själv igen och ser fram emot morgondagens rep och genomdrag med hela gänget!
 
Det är tur att jag sällan gräver ned mig särskilt länge och det kan till viss del ha att göra med att den här kvällen fick ägnas åt bokföring vilket ofta känns som ett nödvändigt ont. Egentligen vill jag ju bara (som min gamla kollega Tage brukade säga) "jobba och ha kul"! Haha! Ja, vi hade verkligen roligt på jobbet och idag stötte jag på honom på stan och det gjorde mig glad!
 

Annars är det ulligt och gulligt här ute i kylan. Jag jobbar och tränar och känner att jag har en präktig träningsvärk på ingående efter kvällens mördarpass hos Anki i Kasamgaraget... Du vet hur en muskel ska plågas! Haha! Men träningsvärk är bra - då känner man att man har ansträngt sig och det gillar jag.

Jag gillar ju också mat så då får man balansera tillvaron. I lördags larvade jag mig lite i köket och lagade lammracks med varianter på gulbetor och chèvreostkräm. Kanske inte det snyggaste men det var riktigt gott.

Jag ville överraska maken som tillbringat mycket tid på lasarettet då svärmor legat inne för lunginflammation. Hon är på bättringsvägen och det känns bra! Den här veckan har jag också tagit hand om mig själv. Håret är klippt, naglarna och fötterna fixade efter resan, brunfärgen bleknar tyvärr för fullt och jag längtar efter mer av det härliga vårljuset som jag fick se idag. 

En blek sol kämpade sig fram men oj, vad fin den är! Vårvintern är den mest magiska tiden och kanske blir det en vintertur framöver med husbilen?

Ser fram emot en fin avslutning på veckan och sedan får jag ladda om för "Afternoon-Book-The" på Vindels Bibliotek, ny inspelning av "Go'kväll" som sänds 19 februari (måste lääääääsa) och "Räkna med mord" som drar igång senare i februari. Kommer att bli skoj det också och vi kommer äntligen till Skellefteå 29 och 30 mars! Det rullar på och nu rullar jag i säng... Ha det bäst! :)
 
 
 

Back to work!

Nu råder lite hektiska dagar så här efter sjukhelgen. Måste få ihop allt inför föreställningen så jag fixar det sista, skriver om, pluggar text och har repat musik med hela gänget. Det var så kuuuuul!
 

Glad och frisk! 
 
Jag förstår alla som sjunger i kör - det är underbart roligt att sjunga tillsammans. Att sedan få göra det till fantastiska kompet som bröderna Kågström, Löwe och Andreas utgör är en ren njutning!


Kågis rattar pianot med glans!
 

Bästa sångarna Mia, Peter, Mats och Saga tar självklart majoriteten av alla sköna låtar och det kommer även att bli allsång där alla får vara med! Att Löwe är en svängig basist kan man nästan se.
 
Min uppgift blir ju att hålla både låda och någon form av ordning - men jag kan förvarna er om att jag också kommer att ta ton... haha! 
 

Och frisk blev jag av mycket dryck och lite medikamenter. När jag kände att det började vända tog jag också till det sista artilleriet; dusch, rena sängkläder och krispiga tulpaner på bordet. Man vill gärna rensa undan allt som känns sunkigt och bara ta in våren!


Efter repet i onsdags åkte jag direkt till Scandic för att lyssna på Olof Röhlanders föreläsning! Utmärkt talare med konkreta tips på hur man ska tänka för att få ett friskt (arbets)liv. Work WITH pleasure!
 
Promenad har det också blivit och jag njuter av att kunna gå som folk även om det är lite kallt.
 

Fluffigt och fint i träd och buskar!

I torsdags åkte jag en sväng till Fällfors för att kika på nya anläggningen inför sommarens STCC-tävlingar och det blir stort! På vägen tillbaka passerade vi Drängsmark och utanför Centrumhörnan fanns denna roliga Kundparkering... Åtta sparkstöttingar!
 
Nu har jag varit på Rotarylunch, gjort ärenden, repat lite musik igen och gjort en äppelpaj som ska avnjutas till "På spåret". Då blir man frisk på riktigt! :)
 
 
 
 
 

Cooooooold...

Det är inte bara kyligt utomhus - jag har också dragit på mig en riktig förkyyyylning. Tur då att man har goda vänner som tipsar om smarta saker. Nu har jag på rekommendation köpt en munspray på Apoteket (ColdZyme) som ska motverka virus och förkorta förloppet.
 
Jaa, jaa... ni tänker säkert som jag att det finns många som tycker att just deras produkter är de bästa - men jag måste erkänna att det faktiskt funkar! Efter drygt ett dygn är jag så mycket bättre! Nu återstår väl att se om det kommer några biverkningar... haha! 


Önskar mig likafullt tillbaka till solen och värmen igen! 
 
Förkylningen har i alla fall haft det goda med sig att jag färdigställt bildspelet till föreställningen (Tillsammans 1 feb) och vi har även sett ett par riktigt fina filmer. Det blir inga sena kvällar när man är krasslig och sonen blev ytterligt förvånad när han ringde och vi tittade på film redan 17.30... haha!
 

 "Roma" - poetiskt storverk! En film jag kommer att bära med mig länge... Alfonso Cuaron har gjort en film om sin barndoms hushållerska som tänkte mer på andra än sig själv och den rymmer så mycket kärlek!


"En sista semester" - Donald Sunderland och Helen Mirren som ett åldrande par på roadtrip i husbil - en finstämd film om livet, demens, kärlek och förlåtelse.

"Fyren mellan haven" är ett ödesmättat kärleksdrama baserat på boken av M L Stedman och Alicia Vikander är en så fin skådis. Lågmält och långsamt om svåra moraliska frågor och dess konsekvenser.

Annars rullar det på och jag ska försöka återgå till möten och mer externt jobb imorgon. Nu får medikamenterna visa sig från sina bästa sidor för jag har verkligen inte tid att vara sjuk längre. Filmerna får också vänta för jag måste ju ut och visa upp brunfärgen - annars är det väl ingen mening med att åka till utlandet? Hahaha... 
 
 
 
 

Amadores, Puerto Rico och hem!

Kylslaget i markerna så här års... Men jag klädde mig väl och har nu avverkat några kilometer. Det behövs då varje resa söderut har en benägenhet att påverka min kropp i positiv bemärkelse, Ja, vikten alltså... haha!
 
Härligt det här också! Och fler utfärder lär det bli. Det skiljer 40 grader mellan igår och idag - men jag vill inte vara utan någon årstid!


Förra dagen gick vi som vanligt också promenad!


Nya vyer!


Samma fina sol som gick upp!


En tur åt andra hållet där vi hittade en stig bredvid vägen. Tur det då trafiken inte direkt uppmanar till promenader längs vägrenen...


Grabbarna ledde!

Sol, sol och solstol. Lite lunch och sedan tog vi oss till Amadores för vidare promenad till Puerto Rico.


Enligt mig någon typ av träd. Enligt den allvetande (Google...) en "Flamboyant Delonix Regia" som också får röda blommor. Så nu vet jag det.


Fint i Amadores!
 

Vackert när solen började gå ned...
 

...och i motsatt riktning månen på väg upp!


Mellan Amadores och Puerto Rico är strandpromenaden verkligen superfin och solnedgången följde oss på vägen.


Fint!


Gran Canaria är ju en vulkanö och det syns nästan. Ön har varit spansk sedan 1483 och bebodd av olika folk mer än 2 500 år.


Här i Puerto Rico har dagens befolkning tillverkat egna vågbrytare. 


Vi åt gott och avslutade med vacker himmel och veckans bästa dessert! 

När man kommer till ett nytt ställe blir man förvånad över att man hunnit så mycket trots att man bara varit där ett par dagar. När veckan närmar sig sitt slut tycker man att tiden har rusat iväg! Maken har läst att det beror på alla nya intryck som man sedan vänjer sig vid och så är det nog. 
 

Sista dagen på Carlssons balkong som hade bästa läget!
 

Skönt att slappa i aftonsolen, äta ost och kex - och spela poängpoker! Det gick bra, åtminstone en omgång... haha! Carina var en tuff motståndare!


Det mörknade och havet blev som sammet...


Långsamt och lite luddigt.
 

Innan middagen hann vi sitta och läsa en stund på terassen. Mysigt!


Jag tog fram min nyinköpta stass och fick tydligen också en ny frisyr... haha!


Sista selfien! Stort tack till maken för en fantastisk vecka!

Och till fina vännerna för bästa sällskapet! Det här gör vi om!

Nu återstår massor med jobb innan vår föreställning 1 februari så det är bara att hugga i, skriva och repa!
 
I år har "Emma" gjort om sig (joo, på riktigt!) och hon kommer (tyvärr) också att sjunga... Det här kan bli hur kul som helst - eller inte... haha!
 
Jag ser i alla fall fram emot att dela scen med Skellefteås begåvade musikelit; Mattias Kågström, Tobias Kågström, Andreas Grenholm, Peter Löwgren, Peter Fjällström, Mia Sommar, Saga Eserstam och Mats Bergqvist! Bara att njuta!
 
Biljetter köper ni på Turistbyrån 0910-45 25 15 eller på Ticketmaster  Välkomna!
 
 
 

Puerto de Mogan!

Att ligga i solen och lata sig är härligt - nästan svårt att ta sig upp igen... haha! Men när man väl åbäkat sig ur solstolen på aftonsidan så passar det bra med lite utflykter i området. Förra året bode vi i Mogán och dit ville vi gärna åka igen.
 

Här står jag och Carina mitt i byn! Vi måste väl kallas för dagens bubblare? 


Det är vackert där och förra året gjorde jag och maken många vandringar uppe längst berget.


Så här såg det ut uppifrån... Bara att hålla i sig! Haha!
 

Kanarieöarnas mest pittoreska samhälle?


Och finaste vännerna!
 

Det är riktigt vackert där och vi hann också shoppa oss var sin påse... Not bad!


Kvällen avslutades med en supergod Tapasbricka med vällagade läckerheter. Riktigt gott!

Bussarna går ofta, taxi är billigt och avstånden korta så det är kul att åka och ta en middag och promenad på nya ställen. Playa del Cura har inte så mycket att erbjuda men är lugnt och skönt. Nästa dag åkte vi åt andra hållet! Men nu måste jag ta en bloggpaus för en promenad i kylan! 

Walkabouts!

Jag är ju en riktig sömntuta på morgonen men under semesterveckan har jag faktiskt lyckats komma mig upp hyfsat tidigt och kunnat haka på maken och Carlssons på lite morgonpromenader. Ett riktigt skönt sätt att komma igång.


Att dessutom få ha den här utsikten gör ju inte saken sämre.


Man tycker att de kunnat binda ihop hela kusten mellan Puerto Rico och Puerto de Mogan med strandpromenad men här tog vägen tyvärr slut... 


Bara att sikta in sig på nya höjder!


Eller gå åt andra hållet. Här finns en del space som säkert kommer att bebyggas framöver.


Små stugor som denna blir knappast kvar även om den nu hade sällskap av många fler.


Kraftigt lågvatten? Haha!


High Chaparall! Ja, den heter ju så den här kaktusen.


Nya berg!


Märkliga byggen.


Min man, bergsgeten! Jag tror sonen har fått klättrandet efter honom. Själv trivs jag bäst på bredden... haha!


Surfare i viken.

Inga riktiga jättevågor den här dagen men de såg ut att ha kul!
 
Och solen hängde med mest hela tiden!
 
Det blir kanske inte så intressanta bilder då många påminner om varandra men ni förstår säkert att vi haft det alldeles toppen och jag skulle gärna åka till Playa del Cura igen. Kanarieöarna är kanske inte något större äventyr men vi tycker att det är en perfekt januariresa - lagom lång för uppiggande sol och värme.

Jag säger inte som den skrytsamma kvinnan framför oss i incheckningen som blev uppmärksammad av en bekant i kön. Den bekanta ropade; "Hej, så kul! Jag såg ju att ni också var här!" varpå kvinnan svarade; "Joo, vi har varit här. Har ni bara varit en vecka eller?" Betoningen på bara var ganska tillplattande. Naturligtvis lade hon till att de stannat två veckor och sedan dog liksom samtalet ut. Ja, ni fattar. Kvinnan kunde inte riktigt tåla att fler haft solsemester... Trist och missunnsam typ. 

Nej, bara att fortsätta vandrandet och njuta av sällskapet och vyerna!
 

Nästa morgon traskade vi upp i bergen igen.
 

Spänstiga vänner!
 

Storslagen soluppgång!


Högre och högre...

Man måste stanna upp då och då och bara njuta!


Toppengäng på toppen! Men hur många armar har jag egentligen?
 

Ja, ni måste ju få en front också!


Sedan var det bara att börja knata tillbaka.


Lite asfalt kan kännas bekvämt utemellan.


Fascinerande med ränderna som ju måste tyda på olika bergarter eller tidsperioder. Min gamla SO-lärare "Knubben" skulle säkert ha vetat exakt vad det var.


Själv kallar jag det för ränder och det får räcka.


Hemma på våran gata igen!


Och det är ju för lyxigt att kunna gå direkt till dukat bord och njuta av frukosten till den här vyn. Fina vänner, fin man och fin utsikt!
 

Och så solen då... vill ha den hela tiden!

Vi hade verkligen tur med vädret - både på Kanarieöarna och här hemma! Massor med snö och kyla i Skellefteå medan vi bara lyxade oss. Dessutom kom vi hem till den mest välskottade uppfarten och mest välskötta katten... Stort tack till våra fantastiska grannar! <3
 
 
 

Playa del cura!

En fantastiskt härlig vecka i Playa del Cura är avslutad och jag känner mig glad, utvilad - och lite tyngre... haha! Ja, det är väl så det ska vara.


Vi kom fram sent förra fredagen till det utmärkta hotellet Ocean Beach Club.


Fina lägenheter!


Gott om plats!


Och härlig terass med egen poolaccess. Den använde vi väl inte så ofta då det var skugga både morgon och kväll.


Ja, ni ser vår terass längst in i hörnet. Tur då att solstolar och strand var alldeles utmärkta och att solen sken heeeeeela tiden! 


Jag älskar ju solen och den här vyn gör mig glad!
 

Morgonpromenad längst upp på andra sidan viken. Skönt, och nödvändigt, att också röra på sig!
 

Maken tyckte att det var utmärkt att också hitta en irländsk pub som visade Manchester United mot Tottenham! 


Fint gym på hotellet som vi hann använda ett par gånger!


Hann dock aldrig ikapp hotellets PT när det gäller formen... haha!

Kan bero på att måltiderna var alldeles utmärkta... Här frukost i solen!


Till och med bananerna var dubbelt så goda!
 

Fix och färdig för middag i nya jumpsuiten! Den tål inte så många utlandsresor så det gäller att hålla i.... haha!

Supertrevligt, härligt sällskap, god mat, sol och fem böcker lästa! Kan det bli bättre? Massor med bilder finns på lager så jag får nog rekordblogga idag. Fler inlägg kommer!
 
 
 

Go'morron och Go 'kväll!

Hemma igen efter en magisk resa! Ja, vi har hunnit vara på Kanarieöarna en vecka och då förstår ni säkert att tisdagens Go'kväll faktiskt blev bandat innan vi åkte. Det händer ibland och är väl egentligen ingenting att hymla med. Vi bandar programmen som en direktsändning och därför får man iaf bara en chans att göra rätt. Har ni missat programmet 15 januari ser ni det här: Go'kväll


Här på plats i nya studion innan bandning. Vilka tulpaner!
 

Linda var programledare och dagens gäst Lena Kjérsen Edman.


Lena var en trevlig bekantskap - litteraturvetare, biblotekarie och författare med gedigen erfarenhet!


Linda är en klippa - både som redaktör och programledare!


Det bandades fler program den dagen och här sitter Johanna Westman, som lagade citrus, och Johan som jobbar i studion.


Gäst var också utmärkta skådisen Sanna Sundqvist som ni sett i "Andra åket" och en hel del andra filmer och TV-produktioner. Kul att ses!
 

Ja, ni förstår ju att Gunnel, som pratar trädgård, den här gången tipsade om tulpaner... Vårens intåg!


Sanna på plats i intervjuhörnan!


Och här sitter vi tillsammans innan det är dags att dra igång.


Böckerna är i centrum på tisdagar och det gillar vi!
 
Efter programmet! Cajsa Åkesson var redaktör så det blev stark kvinnodominans på alla plan. 

Jag var lite gruvsam inför sändningen då vi numera ska vara ensamma boktipsare och även vara med i diskussionen med gästen. Man får därför läsa på lite extra om personerna och jag hade också läst Lena Kjérsens utmärkta bok "Vad ska vi läsa i bokcirkeln?". En bokcirkel vore kanske intressant som en kväll i vårt Kasamgäng? Hoppas!

Hur som helst hade jag både munnen och huvudet med mig och det blev ett program som jag själv kände mig nöjd med. Det är lite ovanligt men kul när det händer. Ännu roligare var det att både Michaela Forni och Michaela Hamilton instagrammade mig så nu har jag fått vara lite influenser på gamla dar... haha!


Fin recension av recensionen!
 
Mina boktips var "På andra sidan natten" - Instapoesi av Michaela Forni och Michaela Hamilton och "Floden" av Markus Lutteman. Riktigt bra båda två!
 
Nu ska jag samla ihop lite bilder från resan och återkomma med ett nytt inlägg! Ha det fint i kylan alla!

Förbedelser!

Bloggandet går sådär just nu. Ett inlägg försvann och jag glömde skriva ett nytt - men det är mycket roligt som händer och då blir det så här. Och det "gööööööör ingenting" som Björne skulle ha sagt. Världen står inte och faller med mina inlägg.
 
Håller som mest på att skriva det sista till den kommande föreställningen "Tillsammans" som vi spelar 1 februari. Det kommer att bli så roligt och jag är så glad över alla fina vänner som ska vara med. Läser också böcker som ska med i morgondagens "Go'kväll" där vi ska få spela in i nya studion för första gången. Det ska bli spännande! 

Oskar har kommit hem till Luleå efter resan till Vietnam och Emilia och Belinda åkte hem efter en lång vistelse hos oss. Det blev tomt och lite ledsamt utan "våra flickor" men vi röjde bort julen ganska snabbt och har återgått till vardagslunken med jobb och annat. 
 

Finaste flickan! Så roligt det har varit att få rå om dig! <3
 

Gamla mamman bjuder in till show igen! Slå en signal till Turistbyrån 0910-45 25 15 och kom vetja! Hoppas på stor publik då överskottet också ska gå till välgörenhet och Rotarys Biståndsprogram Polio Plus.

Återkommer när jag kan rapportera från TV-sändningen! Ha det fint alla! :)
 
 
 
 

Nytt år, nya möjligheter!

Redan 2019 - time flies!
 

Igår firade vi in nya året hos Per-Erik och Marika i Sjöbotten och hade en härlig kväll!


Jättegod mat med getost till förrätt, oxfilé och läcker potatis till varmrätt och alldeles för god citronpaj till dessert. Mmm...


Glada miner är det alltid i det här sällskapet! Vi åt och pratade...


...och spelade julklappsspel där Carina också fick sin kommande födelsedagspresent. Jodå, det blir en resa i maj! Så roligt för oss alla!


Gott Nytt År till Nyårsklockan! Tusen tack alla för en trevlig kväll! 


Snurre softade hemma med en av hans kära mjukisråttor... 


Bästisar!


Och ikväll kom ungdomarna hem efter att ha firat nyår i Gällivare. Så roligt att få rå om Emilias kompisar Anna, Mattias, Belinda och Ludvig!
 
---
 
Jag måste ju också titta tillbaka på fjolåret. 2018 bjöd på massor med minnesvärda upplevelser och möten med fantastiska människor. Tittade igenom min digra bildsamling och plockade ut några dagar som betytt mycket. Familjen, resor, konserter, vänner, mat och mycket skratt. Jag tror att jag repriserar det även 2019!
 
JANUARI

Resa till solen med mycket promenader!


Ett av alla möten med mina fantastiska kollegor Jögga och Pär!

FEBRUARI

Krispiga tulpaner!


Snöiga promenader!


SVT:s Go'kväll med bästa Ingalill!

MARS

Resa till London för att fira makens 60-årsdag!
 

Hela familjen hängde med och vi frös... 
 

...men njöt av att se både teater och bra fotboll!
 
Första turen med husbilen ner till Stockholm för att flytta hem Oskar!
 
APRIL
En annan tur för att hälsa på Oskar och se teater i Luleå!


En härlig kväll med Suss och Gunnar!
 
MAJ
Vi tog adjö av min favoritfaster Sonja som gick bort. Hon fattas!
 
Mamma fick följa med på utflykt till Bodbysund!
 
Och vi åkte till Prag med hela vårt gäng som firade maken. Födelsedagar är såååå bra! Här i hissen till Astronomiska uret.
 

Och Franz Kafkas huvud. En magisk stad att besöka!
 

Redo för middag och båttur.

JUNI

Firade födelsedagen med husbilstripp!

Spelade 80:e föreställningen av "Lyckligare nu" i Svedjan!
 

Arrangerade en eventvecka som hade allt - underbara kollegor och alla sorts väder!
 
Artisterna höll hög klass och här sitter jag med Mamma Mia-ensemblen!

JULI

Husbil och nya cyklar. Här börjar foten vara ett stort problem.


Helt underbar konsertkväll på Nordanå med finaste familjen!
 

Magnus Carlsson och First Aid Kit levererade!


Och vi fick hänga med de finaste: Emilia med kompisarna Angelica och Maggan!


Och Oskar såklart!
 

En gemensam cykeltur till Vitberget med barnen, lite hinderbana, lite utegym och alldeles underbart väder. Sommarens bästa kväll!

AUGUSTI

Ännu mera husbil och nu åkte vi till Göteborg för härliga dagar med Emilia! Här på Saltholmen.
 

Och ännu en magisk konsertkväll med finingar och GES!
 

Sjukt bra konsert!


Myskväll när vi fick barnvakta gullungarna!
 

Mera TV - här med Göran Everdal.
 

Mera semestertrippar!

SEPTEMBER

En egen hälsoresa till Kroatien med maken!


Och vi fick besöka Zadar och se vattenorgeln igen - och spänstiga turister!


Snurre flyttade hem till oss!
 
Suring med Kasamgänget!

OKTOBER
Härlig konsertkväll med fina Anna och Bröderna Rongedal!
 

Stort och lyckat företagsarrangemang där vi firade Fastec 40 år!
 

Ännu mer TV med Agneta Norrgård och min nya vän Sophie Dow!

NOVEMBER

Äntligen blev foten opererad!
 

Rolig kväll med Kasam på Lowima!


Och vinterbesök av barnen och nyopererad Emilia. Vi tog kryckorna och gick på Hasse & Tage-premiär på Västerbottensteatern!

DECEMBER

Ett antal föreställningar under hela året med härliga gänget i Profilteatern!

Jul - och så många gånger vid min sida; ovärdeliga och fina syster Malin!
 
Ja, det är nog mycket som inte kom med men nu är det dags att knoppa in för idag. Önskar er alla ett fint 2019!
 
 

RSS 2.0