Gott Nytt År!

Eftersom jag har sovit så mycket de senaste dagarna har det varit en natt med lite vakentid. Jag har också varit uppe på toan ett antal gånger. Kan bli så när man pimplar varm dryck hela tiden... Men peppar, peppar, det känns liiite bättre i alla fall! Stort tack till Bengt som fiskade fram fyra Rhinexin till mig! Det är otroligt bra som avsvällande när hela skallen och halsen är tjock. Nu ska jag dricka lite mer och lägga mig en timme till innan det är dags att samla ihop sig för att åka på Nordanå.

Ett STORT tack till alla er som kommit med uppmuntrande ord och kramar! Allt stöd värmer gott när man känner sig ynklig! En förkylning är ju verkligen ingenting att hetsa upp sig för i normala fall men när den drabbar rösten förlorar man ju hela sitt arbetsredskap och det är ett större handikapp än man kan tro.

Nu vill jag önska er alla ett riktigt Gott slut och ett Gott Nytt År! Hoppas att ni alla får en bra kväll och att det nya året blir fyllt av positiva och roliga händelser!

Och ett stort Välkommen till alla er som kommer på föreställningarna idag!


Hej, hej!

Sover vidare!

Åkte ned för ett tekniskt genomdrag idag men det är också det enda jag har gjort. I övrigt har jag sovit! Under draget har jag också knipit igen så jag sparar rösten allt vad jag kan. Tur att man kan klappa händerna för att få uppmärksamhet... Nu är också Johanna blivit förkyld så jag håller alla tummar att det här ska gå vägen!

Efter min eftermiddagslur så fick jag god mat här hemma. Grabbarna hade lagat färsspett med kanel och vitlök, sås med mynta och cous cous. Riktigt gott! Och vitlök är ju bra för allt! Inte bara vampyrer...

Jag har dock en lite märklig känsla inför premiären. Man brukar vara lite pirrig och uppskrivad över att komma ihåg allt och att allt ska klaffa. Nu känner jag bara en lite deppig oro över rösten... Jag tycker att det är orättvist att bli sjuk nu när det gäller. Jag har ju jobbat så länge för det här och är värd att vara frisk! Så det så! Måtte gudarna läsa bloggen och lyssna till mina önskemål!

Nu ska jag dricka riktigt gott kaffe och sedan mera varmt vatten med honung och ingefära! Här får ni ett smakprov inför morgondagen!


Vilken studie i underbett... haha!              Foto: Oskar Lindgren

Det allra sista genrepet är över...

Det är lite ledsamt. Väldigt tråkigt att vara sjuk och ganska vemodigt att vara igång med den allra sista revyn. Kvällens genrep gick väl hyfsat men jag var verkligen inte i slag. Rösten var svag och jag kände mig helt slut. Inte lätt att vara på topp på något sätt alls. Men publiken var jättebra och det är ju en väldig kick att äntligen få lite gensvar! Vi avslutade kvällen med genomgång och jag vill tacka alla som stannade kvar och lämnade synpunkter inför premiären! Det var kanonbra!

När jag kom hem hade Emila också åkt hem till Göteborg så nu är jag dubbel-ledsen... Oj, så tråkigt! Jag måste boka en resa ner snarast! Men det har varit kul att vara hemma hela familjen en vecka och imorse hann vi ju fira Oskar som fyller 22 idag! Har är fortfarande hemma och det är jag väldigt glad för! Nu dricker vi te och surrar lite innan det är dags för sängen. Det blir inget långt inlägg eftersom jag känner mig lite låg. Hoppas på en bättre dag imorrn!

Här kommer dock några bilder som man kanske blir gladare av! Åsa har skickt över några knäppa knäpp!


Oooooops! Här har ni Bengt! Eller är det Thomas? Bakdelen är det i alla fall! :)


Det här är i alla fall Thomas, eller Slip-Sten! Redo att köra fram Kungen!


Åsa, som sagolik bybo!


Och här är lilla jag! Som inte är så liten... Min syster kommenterade min kroppshydda ikväll eftersom jag också klätt mig med fyra lager kläder för att hinna byta... Som en michelingubbe!

Nu är det kwälla!


Fortfarande sjuk...

Det går lite trögt med tillfrisknandet. Gjorde en riktig långnatt med 12 timmars sömn men det hjälpte inte helt. Vaknade med känslan av ett öppet sår i halsen och fick lov att koka lite varmt. Tur att vi har en spis som funkar i alla fall! Fick börja repa efter lunch och hade ett fotogenomdag som jag knappt minns. Man är verkligen borta när man inte är frisk. Jag gjorde väl mitt men det blir ju inte med någon större entusiasm och min närvaro gör inte någon annan gladare heller.

Det blir ju så att om man omger sig med människor som är positiva så blir man själv gladare. Nu var det snarare jag som drog ned tempot och stämningen. MEN det är en ny dag imorrn och alla gjorde kanoninsatser idag så vi håller tummarna för att det känns bättre när jag slår upp ögonen imorrn bitti!

Tur ändå att vi har Kågis! Han är en riktig klippa och tar ansvar för helheten på ett jättebra sätt. Nu ska jag läsa på lite texter och lägga mig tidigt. Det är nog det bästa jag kan göra i nuläget! När jag kom hem hade grabbarna lagat en "brunch-middag" med bacon, french toast, bananer mm. Kändes kanske mer som frukost än middag men det var väldigt gott!

Idag har vi också kört genomdrag med kostym och en del saker ser åtminstone väldigt roliga ut! Här kommer en bild på undertecknad och ett par av kamraterna!


Snygga? Nja... Kolla in mitt fläsklägg där överarmen ska vara... huga! Och visst är det fel att Thomas är snyggare som tjej? Haha! Ja, det blir nog bra när det är klart!

Nu ska jag tugga i mig lite mer ingefära... Ha det!

Seg dag...

Kände mig rätt krossad när jag vaknade så jag återgick till sängläge ett par timmar till. Huvudvärken vill inte ge sig men jag har ändå varit med på repen i eftermiddag. Viktiga dagar nu med genomdrag som man inte vill missa. Det gick rätt hyfsat idag även om jag verkligen inte känner mig på topp... Imorgon har vi rep igen och fotogenomdrag och onsdag är det genrep. Det håller på att dra ihop sig! :)

När jag kom hem möttes jag av en ny spis i köket! Den här gången ska det väl (peppar, peppar) gå vägen längre än ett par veckor! Spisen som vi fått som ersättning är dock desto bättre. Stektermometer, självrengörande ugn och andra finesser. Den låter heller ingenting så vi har nog bytt upp oss rejält! Tror att det skiljer några tusenlappar mellan den här och den vi först köpte. Bra att någon gång få gå på plus!


Oliver verkar dock mest bry sig om köttet jag har tänkt steka...

Persianpälsen har också kommit tillrätta! Tusen tack för alla erbjudanden om lånepälsar jag fått! Ni är för gulliga! Nu låg den i en annan låda som Mats redan hämtat i förrådet så nu får "farmor" vara med på scenen ännu en gång! Tack!


Huvudvärk...

...modell ihållande. Har dock varit på stan och köpt in diverse prylar som strumpor, tejp till myggor, sminkborttagning e t c. Har också varit till vårt förråd för att bl a leta efter min farmors gamla persianpäls som jag tänkte använda i revyn men då är den helt borta! Nu har jag vänt upp och ned på alla förråd här hemma men den lyser fortfrande med sin frånvaro... förbaskat också! Förlåt farmor, men nu är den på villovägar!


Ser ni så fin jag var i den... Thomas är för övrigt den spänstigaste pensionär jag har sett...haha! Här skuttar han i Henrys Arena 2007.

Nåja, jag avvaktar lite och gör ett nytt försök imorrn kväll. Det första man blir blind på är ögonen så det kan tänkas att den finns någonstans i alla fall. Jag har också plockat ihop lite privata kläder och upptäckt att julmaten och allt godis har gjort sitt. Helvetet så tjock jag är! Nu blir det späkning en lååååååång tid framöver!

Har också skrivit ett par fakturor till de företag som vill ha dem före nyår. Nu ska jag bara gå igenom räkenskaperna för Mens Night så att jag och Åsa blir kontanta. Bättre jobba än snaska godsaker... Ha det!


Somliga straffar Gud genast...

Skön juldag avlsutades med bastu i vår vedeldade. Hur härligt som helst! Vi satt där och surrade länge och det är hur avkopplande som helst. Och när vi hade tid att sitta och prata började vi också planera lite resor så nu har vi helt plötsligt bokat en vecka i Barcelona! Kul!


Ser lite kylslaget ut men inne i den var det jättevarmt!

Nu är det söndagmorgon och jag återkommer därför till rubriken om straff... Vaknar dyngförkyld med en historisk huvudvärk... Nej! Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu! Idag ska jag ju jobba några timmar, åka ned på stan för lite inköp till revyn och fixa lite bokföring. Känns inte så inbjudande just nu...

Nej, lite kaffe på det här ska vi se vad som händer...

Vilojuldag!

En riktigt skön dag i hemmets lugna vrå! Mycket behagligt och väldigt välkommet! Vi har småpysslat och småätit (lammfilé mm...) och kollat lite på klapparna som vi alla verkar vara väldigt nöjda med! Dottern sitter och degar i fåtöljen i nya älsklingsplagget, maken läser i fåtöljen och jag och sonen sitter just nu vid var sin dator. Vi gör med andra ord som vi vill idag och njuter av tillvaron!

Det blir ett kort inlägg idag och det gläder mig också att jag har rekordlåga besökssiffror. Det betyder att alla människor har fullt upp med att vara tillsammans med sina närmaste de här dagarna! Not bad! För att glädja de som dock tittar in här publiceras en läsarbild från Lövånger på årets absolut fulaste julgran! Familjen har gjort sitt yttersta för att hänga dit bollar och glitter men det kan fanimej inte ha varit enkelt när det knappt fanns några grenar... En riktig nitlott som med all säkerhet kommer att åka ut vilken minut som helst! Vi önskar i alla fall en god fortsättning på julen!


Denna "hatthängare" måste väl gå under beteckningen "fulgran"...

Vilken julafton!!!

Oj, oj, oj! Vilken magisk julafton! Jag vill inte skryta men jag är bara så nöjd och lycklig över att den här dagen blev precis så bra som den bara kan bli! Vi raskade oss upp och gjorde oss klara för avfärd redan före 10.00 vilket är väldigt bra för att vara vår familj. Första anhalt blev Pappa och Mamma där alla fyra syskonen var samlade för första gången på 20 år... Jo, vi har ju setts alla tidigare men inte på själva julafton. Nu kunde inte mina bröders barn vara med men vi får hoppas att det blir så ett annat år. Till alla syskonbarn skickar jag extra julkramar! :)


I centrum denna dag fanns naturligtvis Malin och Martins lilla My! En sockergris!


Familjen redo att hugga in på det första julbordet för dagen!


Mina syskon och föräldrar samlade! Kul!


Pappa!


Jag och My sjunger lite ur nya boken.


Min bror Lars, Martin och Malin.


My är helt såld på iPhone! Här hittade hon Emilias telefon på laddning och öppnade den genast för att spela något spel med maskar... Hon är otrolig!


Och här är hon hos mormor, alltså min mamma!


Syrran öppnar mitt paket men har bara ögon för... Martin! Ja, det blir bröllop i sommar!


Mamma hade stickat så supersnygga sockar till alla! Och märkta var de också! :)


Lars som värsta schamanen när han testar den tigerfilt som de gav till My! Efter julklappsutdelningen åkte vi vidare. Ja, det är bara en kilometer mellan våra hemställen så det blir en kort tripp. Ganska skönt!


Farfar i samspråk med Mikael. Ljugarbänken?


Kusinerna tar för sig av julbord nummer 2. I förgrunden Ulfs systerson Victor.


Hela Ulfs familj samlad vid matbordet!


Mina svärföräldrar Sture och Sonja!


Sture visade glatt upp den klapp han redan öppnat! En ny motorsåg!


Emilia!


Berith och hennes grabbar Emil och Victor!


Oskar och Ulf öppnar mer paket! Sedan var det dags för övriga gänget att åka vidare så vi vände om hemåt för att öppna de sista klapparna och ägna oss åt fortsatt julmys!


Emilia ser nöjd ut! Fast mest nöjd var hon faktiskt över den "One piece" som jag köpt! Hon trodde inte ens att jag visste vad det var så det var kanonkul att överraska henne!


Äntligen i soffan! Så här är julaftonskvällen när den är som bäst! Samlade för Karl Bertil Jonsson och andra favoriter! Nu återstår lite sällskapsspel och annat kul! Tack alla för en fantastiskt fin julafton! Love you all!


God Jul, Merry Christmas!

Tidig morgon! Kan bero på att det blev sen kväll med dottern som provade kläder och ville ha smakråd. Hon var i läget att inget passade trots att det var jättesnyggt och då kan det vara skönt med lite stöd. Jag testade att plocka fram sensationer ur min garderob med det blev av någon anledning ingen hit... haha! Hon passar bäst i sitt eget!

Nu ska vi väcka älsklingsbarnen och traditionsenligt öppna morgonens första klapp. Hoppas den faller alla i smaken! Sedan bär det iväg på dagens turné! Vi ska åka om en timme och börjar dagen hos morfars där vi äter tidig lunch och öppnar klappar. Sedan direkt iväg till farfars där vi äter sen lunch (haha) och öppnar klappar. Längtar efter att träffa alla och längtar också efter kvällen då vi kommer att vara hemma bara familjen! Då är vi förmodligen också ordentligt mätta...

Önskar er alla en riktigt GOD JUL! Njut av dagen och kör försiktigt! Stora julkramar!

Dan före dan...

Jag ser mig själv sitta i soffan med en god bok. Julmusiken strömmar ur högtalarna på en lagom hög nivå. Godis, nötter och mandariner ligger i skålar på behagligt avstånd. Katterna kurrar, barnens ögon glittrar och ur köket kommer dofter av griljerad skinka och andra godsaker. Jag är klar med allt och njuter av en ledig dag så här dan före dan!

Så blir det naturligtvis aldrig... haha! Det är inte långt borta till stillheten men dagen har snabbt gått åt till besök på soptippen(!), en sista shopping på ICA, tvätt, städning och ett fortsatt plockande. Nu verkar det mesta vara gjort så jag ska bara (ska bara... haha!) slänga in skinkan för griljering och sedan njuuuuuuuta av uppesittarkväll med familjen!

Egentligen behöver man ju inte så mycket mat eller kringarrangemang när det är jul. Jag känner så mycket kärlek till min familj och den värme som finns här hemma går inte att ersätta med varken prylar eller pengar. Alla är friska, vänner och mår bra. Det är guld värt! Nu blir det en enkel grötmiddag med skinkmackor och fortsatt julmys!


Avslutar med en bild av vinterns första tulpaner! Det är en vardagslyx man ska unna sig ofta! Såvida man nu inte får dem av någon annan... God Jul på er!

Julgranen på plats!

Det där med granen är en lite speciell företeelse för mig. Min pappa är en riktig skogsmänniska och har alltid varit über-noga med granen. Så noga att det också bara var han som fick klä den. När jag blev lite större var jag den enda av barnen som tjurades och ville vara med. Medan jag bodde hemma var det således jag och han som tog hand om detta. Själva huggningen har jag bara varit med om enstaka gånger och då har det varit tillsammans med maken. Han har visat sig vara en riktig granfinnare även han så vi har haft verklig tur med fina julträd!

Jag blev lite skamsen när jag upptäckte att jag inte riktigt lät barnen vara med när de var små. Skulle jag bli lika egensinnig som pappa? Jodå... äpplet faller inte långt ifrån päronträdet! Emilia är den som visat störst intresse så det har mest varit hon som hängt med i svängarna. Med åren har jag dock blivit mindre petig och mest varit lycklig över att maken och sonen faktiskt gått ut och huggit granen själva. Och de har gjort det med den äran! Förutom förra året då. Det var knappt om tid och det började pratas om plastgran men det går ju bara inte... Alltså sa jag att vad som helst skulle vara bättre... Husets herrar gick således ut i skogen bakom huset och kom hem med något som såg ut som att det hade stått någonstans där skogsdöden dragit fram... haha! ("Emmas" kommentar). Men vi skrattade otroligt gott hela julen och granen fick vara kvar fram till trettonhelgen. Den blev inte så dum när vi hade fått upp allt "bling bling"!

Det här året har det för första gången blivit en köpes-gran. Man måste ju testa även det. Den har stått här ute på bron och sett ut som en strut och ikväll fick den komma in! Vi trodde att den ganska snabbt skulle veckla ut sig men det tog faktiskt lite tid...


Oroväckande strutformad...

Men efter ett tag fick vi börja pynta den och den blev jättefin! Den doftar dock så starkt att jag är rädd för att vi ska få allergiska besvär innan julen är över...haha! Men katterna verkar glada! Nya bollar och glitter att leka med!


Så där ja! Nu är den klädd och klar! Inte så illa. Paketen på plats och julstämningen på köpet! Imorrn blir det lite städning och griljering av skinkan och sedan ska vi bara njuta!

The future is unwritten

Idag går våra tankar till Joe Strummer - vokalist i världens bästa band; "The Clash"! Idag är det åtta år sedan han gick bort, bara 50 år gammal, och vi spelar naturligtvis hans musik här hemma för att hylla honom! "London Calling" måste vara världens bästa album och det skrev han (de?) på rekordtiden tre veckor!


"The future is unwritten" - så gör det bästa av dagen!

I övrigt så har det varit den kortaste dagen på året men nu vänder det och vi går mot ljusare tider! Jag hade också tänkt fota fullmånen men glömde tyvärr bort det. Kan bero på att jag jobbat inomhus... Vi har repat för fullt och i Kåge härjar magsjukan så vi blev en man kort eftersom Mats inte fick vara med p g a smittorisken. Ingen längtar efter att ligga sjuk nu när man äntligen blir ledig några dagar. Håller tummarna för att de blir friska snart och att ingen mer trillar dit!

Det är märkligt med magsjuka. Redan när man hör att någon har sjukdomen så känner man att det rör om i magen... Men peppar, peppar jag är frisk! Nu avnjuter vi kaffe efter maten som grabbarna har lagat till. Jag lade mig en stund och under tiden var det full verksamhet i köket. Det gillar jag! :) Ungstekt falukorv och potatis - jättegott!

Nu ska vi ta in granen och pyssla lite är hemma. Jag har tagit mod till mig och lånat ut nya bilen till dottern så jag hoppas hon kör försiktigt! Och ska hon köra på något vore det bäst om hon satsade på att skada kofångaren bak eftersom den ändå ska repareras. Haha!

Min stora familj!

Oj, så härligt!!! Nu är äntligen hela familjen samlad! Emilia kom med flyget till Umeå och bussen till Skellefteå mitt på dagen så nu har vi njutit av en gemensam middag! Mycket kärlek! :)


Här sitter hon nu! Med datorn och snusdosan i högsta hugg! Ser ni så glad hon ser ut? Haha!

Nu ska vi njuta av kvällen så här kommer en snabb rapport från dagens rep och min andra stora familj! Riktigt roligt har det varit idag! Nu längtar vi efter att ta på oss kostym och ha publik! :)


Fast jag tycker att Johanna och Åsa ser lite fundersamma ut. Varför?


Ja, nu förstår man... En del testar gärna kostymen direkt... Men vad tycker egentligen Johanna om att se sin pappa så här?


Blääää... haha!


Här repas det lite hockeyscener!


Och här är vi tillbaka i monarkin igen! Ja, vi kallar honom numera för "Gullspira"... Sedan har det varit helt snurrigt idag!


Bengt - i farten!


Johanna - som ett yrväder!


Kågis! Rock on!


Mats - you name it!


Lofgren! Nirvana?


Åsa! Why not?


Och Monica! En toppendag!En mellandag!

Ja, idag har vi varit replediga (men inte lediga) för att göra annat. För min del har det blivit lite fix och trix, beställningar och andra kontakter här hemma. Sedan har vi varit på Västerbottensteatern för att låna en del kostym och jag har gjort sista (?) räden på stan för att köpa in resten.

Kvällen har ägnats åt dekorfix så nu börjar det se ganska färdigt ut. Lidde och Sören höll också på att hänga ljus när jag lämnade Nordanå halv nio. Nu återstår två intensiva repdagar och sedan är det juluppehåll. Ska bli otroligt skönt!

Vädret är ju inte riktigt på min sida. Imorrn bitti kommer Emilia med flyget till Umeå och jag har just bestämt att hon får åka buss hem. Det känns ändå säkrare än att stressa iväg längst E4:an. Hörde på radion idag att den var avstängd nästan en timme både i Lövånger och i Sävar på grund av olyckor. Onödigt att ge sig ut med andra ord. Håller alla tummar, fingar och tår att planet kan landa så att hon kommer sig hem!

Nu blir det TV och sängen!

Padda!

Ja, nu har man nyätit igen! Och mätt som en...

Repetitioner hela dagen! Det blir bättre och bättre för varje dag! :) Under tiden växer också bygget fram.


Thomas håller koll och verkar ganska avslappnad. Det kan bero på att...


Leffe ligger under bygget och monterar! :)


Och Anna väntar på att få måla klart!


Johanna, vårt eget sockergull, håller koll på kakorna! Haha!


Men ibland måste man ta lite paus och här är det Mattias som visar ännu en app på sin fantastiska telefon... Äppelskrutt?

Och dagens roligaste bild är en liten film! Svågern är ju också Mac-frälst så där finns både dator, iPhone och naturligtvis en padda! Vi fick ett underbart julkort på My där hon håller i hans iPhone och har något lyckligt i blicken. Här har hon fått kontakt med en katt på iPaden. Ni måste kolla!

http://www.youtube.com/watch?v=e9fIH6wlcG0     

Försökte lägga upp själva filmen här men då uppdaterades aldrig sidan, så ni får klicka på länken...

Nu väntar en ledig kväll som jag i vanlig ordning har inlett med att sova en stund. Efter god lax med tillbehör ska vi nu bara häcka i soffan. Och imorrn är det sovmorgon!!! :D

Insnöade...

Nej, så farligt är det inte men nu har det väl ändå kommit nog. Jag har ju tur som har två karlar här hemma när jag jobbar så det är skottat och fint när jag kommer hem men nu var det tre fluffiga högar här ute igen där bilarna stod igår kväll. Har varit ute och sopat av men jag känner inte att jag har vaknat till i alla fall...

Det blev en riktig myskväll igår. Killarna såg fotboll och Åsa slog in julklappar. Själv skrev jag om sketcherna och blev sedan sittande vid datorn tills det var dags att krypa i säng. Men det var en härlig kväll med god mat och avslappnad stämning med massor med tända ljus. Jag gillar att ha en stoooor familj! :)


Nu tänder vi fjärde ljuset och ska duka fram lite frukost.

Bäst också att kravla sig in i duschen innan det är dags för en lång repdag igen. Jag är inte riktigt vaken... Ser fram emot morgondagen då det aviseras sovmorgon! Och tisdag ska jag åka till Umeå och hämta Emilia på flyget! Nu håller vi alla tummar att hon kommer sig hem! Nu får det vara slutsnöat!

Underbar middag!

Lång repdag igen som avslutades med ett genomdrag. Allt är inte klart ännu men vi är på god väg!


Här gör Thomas entré! Se sån stil han har! Dekoren ser lite spartansk ut men jag vill upplysa om att det är en hel del som fattas. Har vi tur så kommer det också att vara fler människor i publiken när vi väl är klara...


Tur att Sören och Kågis är glada!


Jag ser desto surare ut... Inga muntra miner när Bengt kommer in... haha! Jag har verkligen gått in i rollen!

Sedan blev det hemfärd och i vanlig ordning en timmes sömn direkt jag kom hem. Jag kan omöjligt hålla upp ögonen när klockan är fem... Men jag är desto piggare nu och tillsammans gjorde vi en riktig kalasmiddag! Lammracks, klyftpotatis, superläcker sallad och sås. Oj, så vansinnigt gott!


Här är vi samlade. Ja, det är en som saknas och Åsa har just upptäckt vem...


Oliver! Han tog min plats och vägrade stiga ned... Lite trångt men finns det hjärterum...

Oj, vad vi har ätit! Och till efterrätt hade Ulf gjort blåbärspaj! Nu är vi mätta och belåtna och ska sätta oss och skriva om lite sketcher som har ändrats under dagen. Det räcker till...

Ha det bra!

Skööönt!

Kvällens jobb gick alldeles utmärkt och storebror som bokat mig till firmafesten för Wist var över-super-nöjd! När han är positiv finns faktiskt ingen motsvarighet! Ja, det skulle vara lillebror då...haha! Glada syskon är verkligen härligt! :) "Den bästa föreställning jag har sett!" var hans recension och storkramen jag fick höll på att suga musten ur glasögonen...


Här är storebror Lars på bild från i somras med sin yngsta dotter Martina!

Jag hade tydligen hittat precis rätt ingång till skämten om de personer som nu skulle gå i pension och avtackas. Det blev mycket uppskattat och faktiskt riktigt rörande på slutet. Två av pensionärerna hade jobbat 48 på samma arbetsplats! Otroligt! Förstår att det måste kännas konstigt att lämna! De kanske skulle ha jobbat två år till och fått ännu en guldklocka...

Sedan blev det sent omsider äntligen fredagkväll och TV-soffan inbjöd till glass och film. "Sherlock Holmes" var faktiskt riktigt bra! Men bäst var det ändå att vi fick en kväll tillsammans med sonen! :) Nu känns det otroligt skönt att julen snart är här och att årets underhållningsuppdrag är avverkade. Nu återstår bara några dagars rep för mig och tre skift till för maken innan det blir julhelg och ledighet med familjen. Det ska bli så gött! Tisdag kommer också Emilia!

Time to hit the bed!


Repdag igen!

Det blev som vanligt en lite upphackad repdag, där Bengt och Mats avvek ett tag för att göra radio och Åsa åkte för att göra ett uppdrag åt Kommunledningskontoret, men vi fick ändå ihop rätt många timmar. Bra att få köra sketcher och sånger lite ordentligt innan morgonens genomdrag. Då blir det lite spännande igen!


Men roligt har vi i alla fall! Här är det Mats som visar upp några "poser"!


Bengt kan ju inte vara sämre... Men skillnaden är väl att när han kommit igång så går det inte att få stopp på honom... haha!


Han hamnade till slut på golvet...


En Belinda "wanna be"?


Definitivt! Ja, han blev lite fin... :)

Nu har jag kommit hem, tagit en tupplur, lagat middag (på en platta) och fått hem sonen!!! Så roligt! Ska bara iväg och underhålla Wist Last & Buss en sväng innan det är dags för fredagkväll. Ha det bra alla!

Reklambild?

Dagens blogg blir endast en reklambild (?) för Electrolux... Jag har ringt servicen och det är ett kretskort som har pajat. Kommer nog inte att kunna levereras före jul... Not happy! Därför lägger jag upp denna bild som kan symbolisera dagens moderna tekniska utrustning!


Undrar om Electrolux vill använda denna i någon kommande försäljningskampanj?

Här händer det grejer…

Äntligen gick det logga in! Jag blev lite panikslagen... Blev tvungen att ladda ned Firefox och då funkade det! Happy!

Tidig uppstigning och iväg på Nordanå där hela Kulturen var samlad för grötfrukost. Emma fick göra entré till levande ljus och julstämning vilket var riktigt trevligt! Jag blev förvånad över att de var nästan 70 personer men då var ju personal från biblioteket, muséet mm också närvarande. Stort tack till vaktmästarna som klokt nog hade riggat ljudanläggning för att alla skulle höra. Kul start men inte så lätt att vara alert på morgonen…

Sedan fick jag gå ungefär 25 meter för att vara på plats till dagens repetitioner. Lite praktiskt var det i alla fall! Kågis hade gjort repschema och vi kom oss igenom och löste en del svåra passager. Känns som om det här blir väldigt roligt och annorlunda! Här får ni några bilder från dagen:


Mats berättar lite historier i en paus.

 


Johanna är lite fnissig...:)

 


Kan bero på att Åsa lekte i dekoren...hahahaha! Vilken min!

 

Avslutade repdagen med en shoppingtur på MAXI där jag också hittade lite ”kostym” till Åsa och Johanna. Åsa stannar över hos mig i natt och det är skönt eftersom det var klass 2 varning i Norrbotten i morse och snökaos. När vi kom hem i afton var vi helt slutkörda och somnade på var sin säng en hel timme! Det behövdes!

 

Sedan lagade vi middag. Eller rättare sagt, vi hann laga köttfärssås och sallad. När jag skulle koka spagetti så pajade den nya spisen… Grrrrr! Det smällde till och sedan var den stendöd. En felkod som inte Electrolux Home kände till gör att jag nu får ringa deras service imorrn bitti. Spagettin kokade vi genom att värma vatten i vattenkokaren och hälla över. Den blev sådär… lite mjölig. Men nu har vi i alla fall ätit.

 


Felkod... grrrr!

 

Nu umgås vi vid köksbordet, med var sin dator… Vi har uppdrag båda två imorrn (förutom repetitionerna) så nu har vi båda skrivit texterna klara och sedan även hjälpts åt att klippa en av katterna som var full med tovor. Ja, det blir mycket gjort när vi ses och samtidigt har vi så otroligt trevligt!!!

 


Det blev lite dammsugning... En halv katt på golvet.

 

Men nu väntar kaffe och glass och sedan blir det inte så mycket mer. Får jag energi ska jag renskriva ett par sketcher som vi ändrat i men jag vet faktiskt inte om jag orkar… TV:n kändes mer lockande!

 


Godmorgon...

Morgonen är inte mitt rätta element... Jag har sagt det förr och jag säger det igen... Jag är trött! Men ett par koppar kaffe brukar räta upp det hela! Nu repar vi bara till i eftermiddag så jag får väl ta en liten "nap" igen för att palla kvällen. Eller, gud förbjude, gå och lägga mig tidigt!? Ja, det är väl det jag borde göra jämt men det går inte. Jag är så rädd om kvällarna och älskar att sitta uppe så det blir liksom inte. Nu kommer Åsa och sover över och det blir jättekul att hinna surra lite!

Igår köpte vi en lite oväntad extrajulklapp till barnen! Det ni "barner"! Vi var ju egentligen klara men det är alltid kul att köpa något som de absolut inte förväntar sig att få. Och nu har vi köpt det... ska bli kul med julafton! Det är såååååå kul att ge! Nu är det inte långt borta innan älsklingsbarnen kommer hem. Oskar fredag eller lördag och Emilia tisdag!

Ja, nu har jag inte så mycket mer att skriva men jag kommer ju tillbaka. Joooooo, jag hade besöksrekord här på bloggen i förrgår! Nästan 100 pers hade varit in och läst! Otroligt! Nu måste jag ut och jobba så jag har lite mer att rapportera om! Dags för "Emma" att kraxa upp sig! Idag startar vi redan 9.00!

Ha en bra dag alla människor!!! 


Mammas musiker!!!

Jag älskar våra musiker!!! Jag försöker med jämna mellanrum också agera låtsasmamma! Det är så "goa killar"! Nu har de suttit i Tobbe Kågströms studio och spelat in grunder. Fick just några av Kågis bilder som jag måste få lägga upp här. Här är mina älsklingsmusiker!

 
Anders "P" Pettersson! Men nu tycker mamma att du ska kamma dig lite... :)


Mattias "Kågis" Kågström! Nykammad! :)


Peter "Löwe" Löwgren och Tobias "Tobbe" Kågström!


Mera "Löwe"! Nu har han spelat sig suddig också...


"P" är koncentrerad. Inspelning...


Och ny kille (för mig i alla fall): Janne Lindberg på sax! Kul med blås!

Och här kommer Jannes mer konstnärliga bild på bröderna Kågströms ackompanjemangsorkester :)


Ni är super grabbar!!! Och jag längtar nästan efter att bli gammal och verkligen få skäl att ringa Färdtjänst!!!

Tack ska ni ha och bra jobbat med musiken!
Vilken padda!

Ja, nu har man nyätit igen! Och mätt som en...

Repetitioner hela dagen! Det blir bättre och bättre för varje dag! :) Under tiden växer också bygget fram.


Thomas håller koll och verkar ganska avslappnad. Det kan bero på att...


Leffe ligger under bygget och monterar! :)


Och Anna väntar på att få måla klart!


Johanna, vårt eget sockergull, håller koll på kakorna! Haha!


Men ibland måste man ta lite paus och här är det Mattias som visar ännu en app på sin fantastiska telefon... Äppelskrutt?

Och dagens roligaste bild är en liten film! Svågern är ju också Mac-frälst så där finns både dator, iPhone och naturligtvis en padda! Vi fick ett underbart julkort på My där hon håller i hans iPhone och har något lyckligt i blicken. Här har hon fått kontakt med en katt på iPaden. Ni måste kolla!

http://www.youtube.com/watch?v=e9fIH6wlcG0     

Försökte lägga upp själva filmen här men då uppdaterades aldrig sidan, så ni får klicka på länken...

Nu väntar en ledig kväll som jag i vanlig ordning har inlett med att sova en stund. Efter god lax med tillbehör ska vi nu bara häcka i soffan. Och imorrn är det sovmorgon!!! :D

Alla flyttar...

Dottern har hittat en annan lägenhet i Göteborg och är just nu mitt uppe i flyttstöket. Vi vill ju gärna hjälpa henne att komma i ordning men varför är det så långt till Götet? Det blir nog en tripp ner efter nyår för att bistå henne ett par dagar. Kanske tar vi t o m bilen för att rymma lite prylar. Lägenheten är lite äldre men har fin planlösning så jag tror att den kommer att bli kanonbra! Och den ligger supercentralt och det är ju lysande!

Syster med familj har blivit uppsagda från sitt utmärkta boende på Norrböle och flyttar till Sjungande dalen i helgen. Det blir nog också bra men varför ska alla flytta just när jag inte har tid att hjälpa till så mycket? Men det är nog bra att inse att jag inte kan vara med överallt... Det kommer ju en tid även efter nyår...

Själv har jag varit trött som stryk hela dagen trots nio timmars sömn... Mjukstartade imorse men sedan har det varit full rulle! Avslutade dagen med att hämta matta och jobba med dekoren tillsammans med Lofgren och Peter. Sedan har jag suttit på kontoret ikväll där jag äntligen fick skicka iväg programmet till tryck och göra klart bokföringen... phu! Nu är klockan nio och jag har just kommit hem. Hann en sväng på solariet på hemvägen tillsammans med syrran och det var så skönt!

Nu ska jag skriva ihop några rader till morgondagens uppdrag. Jag har ett underhållningsjobb kl nio på morgonen... hur smart är jag? Och sedan repar vi hela dagen. Men lovat är lovat så nu får jag ta tag i detta!

Nu är det panik...

Kollar dagens reklamskörd... och alla mail av kommersiell karaktär... "Sista chansen", "Julspecial", "Endast denna vecka", "Passa på"... De verkar närmast panikslagna när de gör utskick den här tiden på året men lång näsa på er alla! Köpte sista klapparna idag så jag är helt oemottaglig när det gäller xtrapriser och sistaminuten-erbjudanden! Haha! Höll på att skriva oemotståndlig, men det är ju något helt annat...
       
No thanks!

Jobbardag med mycket på listan även idag men jag kunde unna mig en "power nap" till lunch och det behövde jag. Det tar ett tag att vakna igen men man orkar lite mer på kvällen. Inte kul att sitta och sova i soffan halv sju heller... Nu ska jag kolla igenom mina jullistor så att det ser någorlunda jämlikt ut när det gäller barnens paket. Nån djä-a rättvisa får det vara tycker jag.

Såg att dagens lucia gick i mångfaldens tecken. Och tanken är väl bra men jag hade hellre sett att personerna varit av olika nationalitet. Det är ju det som är själva grejen. Nu blev det nästan ett lite fjantigt inlägg i debatten. Lucia kommer ju med ljuset och den vita särken får gärna fortsätta vara vit eftersom traditionen är gammal. Jag röstar på olika folkslag till nästa år istället!

Nu kanske jag retar någon men det kanska behövs. Jag tycker hur som helst att det rör på sig när det gäller klimatet i stan. Mycker mer ifrågasättande, många fler kontroverser som lyfts upp. Jag frågar mig om utgången hade varit densamma om det hade varit val idag? Det känns inte så. Och nu kommer Hilding till stan också eftersom han köpt upp hela Stadshotellfastigheten. Det ska faktiskt bli spännande att se vad som händer! Ser fram emot fortsatt utveckling av Skellefteå! 

Brrrr...

Ja, jag ska väl egentligen inte klaga. Jag sitter inomhus i värmen och tittar ut på det vackra vinterlandskapet. Temperaturen har stigit till -16 så om ett par timmar kanske också jag vågar mig ut... haha! Nej, jag väljer att knåpa på här hemma ett par timmar till så kanske jag åker ned efter lunch för att hämta lite saker på kontoret. Nu för tiden kan man ju sitta var som helst men kontorsdatorn är ju en RR jämfört med den jag sitter vid här hemma...

Avslutade i alla fall kvällen med att slå in julklapparna och blev förvånad över hur många jag ändå har hunnit köpa! Nu vaktas de av Svärmors tunga tills granen är på plats.


Ja, det fattas faktiskt en del grejor så lugna er "barner". Ni ska nog få så det räcker! :) Och jag vet att jag inte är någon muntergök när det gäller papperet... Det blev mer som svart/grått i år...

Nej, nu måste jag fortsätta jobba. Önskar er alla en fin dag!

Och till alla er som letar numret till våra biljetter så är det 0910-45 25 15, Turistbyrån.  Jag blir uppringd lite då och då så jag passar på att skriva det även här. Nyårsafton 15.00 är slutsåld men det finns kvar biljetter till övriga föreställningar så jag hoppas att ni passar på att komma nu när vi spelar revy för allra sista gången! :)

Behandlingsdag

Efter lussefirandet somnade jag om en stund (min "sömnsjuka", ni vet) och efter dusch och fix så åkte jag ned till Aqua Spa där jag bokat tid för ansikts-behandling. Oj, så skönt att bara ligga och bli omhändertagen i 90 minuter! Efteråt var hyn len som en babystjärt och håret stod rakt upp! Där fick jag för att jag fixade till det innan... Därför har jag sett ut som en sömndrucken hela dagen. Men det går ju bra att jobba ändå.

Efter lunchen åkte jag iväg på soptippen med svågern (nej, jag har inte sorterat bort honom) för att visa honom detta förnämliga ställe. Det gick rätt snabbt att bli av med det vi sorterat igår eftersom vi lastade båda bilarna fulla. Nu ska han bara åka iväg en sväng till imorrn men nu vet han ju var han ska lägga allt.

Sedan har jag träffat tjejen som körde på mig och skrivit skaderapport som jag nu ska skicka iväg. Skönt att göra bort. Jag har också besökt farbror doktorn för att kika på min rygg och nacke. Det verkar som om jag klarat mig hyfsat ändå. Han sa att det var bra att jag såg att smällen skulle komma. Då hinner man förbereda sig lite. Men eftersom jag var så stel och "hård" i bröstryggen och axlarna efter smällen fick jag ett par sprutor i alla fall så nu är jag mjuk och fin som en daggmask! Haha!

Det kan ju vara bra att ha fixat till ryggen eftersom jag ska sitta och peta i programmet även ikväll. Det är många delar som ska vara rätt på millimetern innan man kan lämna det ifrån sig. Men jag har inget emot att sitta hemma och jobba. Maken arbetar så jag har just ätit goda rester till middag samt gjort upp eld i kaminen. Nu är det varmt, skönt och mysigt här inne!


Lucia!

Ställde väckaren och steg upp ovanligt tidigt (ja, före maken!), kokade kaffe, tog fram saffransbullar och pepparkakor och slog på TV:n. Luciamorgon! Kan man så är det väldigt mysigt att sitta och morgonfika till fantastisk sång. Riktig julstämning!


Fikat framdukat!


Och Lucia på plats!

Fint är det också med Lennart Jähkel som parallellt läser historien om Lucia och varför vi firar just den här dagen. I gamla kalendern var detta nämligen årets längsta dag och man trodde också att djuren kunde börja tala den här natten. Därför klädde man någon i ljus för att skrämma bort de onda makterna. Ja, vi får hoppas att de håller sig borta även idag!

Ha en fin måndag!

Fler söndagsbilder!

Malin skickade över lite bilder från aftonens middag så nu har jag några där jag även får ha My i knäet! :) Ja, när jag gick till datorn så kom hon ju direkt! Hon gillar datorn... och iPhonen...


"Funka..." säger hon.


Fast helst skulle hon nog vilja ha den för sig själv...


Men man får ju stjäla lite kramar så det göööör ingenting!


Vi verkar vara lika koncentrerade! Det gäller att hålla tungan rätt i mun...

Ha en skön kväll alla och tack för trevlig samvaro idag!

Skön söndag!

Har varit hos syster och packat ihop skräp på vinden. De behövde mig eftersom jag är familjen sopsorteringsexpert! Ja, det kanske inte är så mycket att skryta med men det går fort att packa ihop när man vet vad som ska var på soptippen. Imorrn ska jag och Martin göra en repa dit upp. Man känner sig på något konstigt vis alltid rik när man har gjort sig av med skräpet!

My var på sitt "inte-humör" vilket också gällde mukarna till moster. Idag fick jag nöja mig med "Moooka, nej, inte". Bara att gilla läget.


Lite reserverad dam idag.


Närgången blev hon bara när jag tog fram kameran... Linslus! ;)


Men vi fick en skön dansuppvisning med Findus och kissen (ja, det är en låtsas).

I afton har de varit här på middag eftersom jag tänkte att de skulle få lite mer avlastning i flyttstöket. Lammfärsbiffar med getost och potatis & squashgratäng fick klart godkänt. Nu känner jag mig så där lagom lat och ska inte göra så mycket mer. Skönt med en riktigt slö söndag!

Snygga ben?

I direkt anslutning till min SATC-rapport måste jag publicera denna hysteriska bild av mig själv... Ja, den ser inte klok ut men på hotellet i Jokkmokk hade det gått en säkring vilket gjorde att dörrarna till hotellkorridoren inte gick att öppna utan hjälp inifrån. Åsa hade gått för att hämta något på scenen och jag bytte om när jag hör henne banka på dörren längre bort. Det var bara att slänga på sig jackan för att gå ut i korridoren och öppna. Nu hade jag bara hunnit få på mig ena benet i strumpbyxan...


Haha! Man är ju ingen Carrie Bradshaw direkt... Tur att Åsa kapade av mig strax under huvudet... :)

SATC

Nu har jag sett den! Sex And The City-filmen. Ja, det är väl inte så mycket att skryta över. Den har väl inte blivit hissad till skyarna direkt men det var ett alldeles utmärkt sätt att fördriva de sista timmarna på lördagkvällen sedan maken gått och lagt sig. Han var av någon anledning inte så jätteintresserad...

Man må säga vad man vill om filmen men det är lite kul att för en kort stund vara en del av det glamourösa liv tjejerna lever i New York med vackra kläder, miljöer och extravaganta skor. Roligt var också deras förskräckta miner när de upptäcker att Samantha fått en mikroskopisk valk på magen... "Hur kunde du släppa iväg det så?" Ja, hon måste ha gått upp 2 kilo, eller kanske ätit en palt... haha! Fast mer förskräckt blir man kanske i verkligheten över att se Carries avmagrade kropp. Hennes ben är som spagetti och det är faktiskt inte riktigt snyggt...


Ja, ni ser ju själva... I övrigt är de ju dock supersnygga!

Intresset för SATC är nog ändå större än man tror. För några år sedan låg Emilia på lasarettet ett par dagar eftersom hennes värden var helt åt skogen. Men hon var inte mer sjuk än att hon orkade se lite filmer och hade lånat boxen med serien. Vi såg ett par avsnitt åt gången och fick under tiden besök av hennes läkare som jag tror var från Polen. Jag urskuldade mig lite att vi såg lite "dravel" och att jag orkade max två avsnitt. Hon svarade: "Jag skulle kunna se hela natten!" Haha! Ett riktigt fan!

För övrigt tror jag min framtid inom bloggvärden skulle kunna vara festrapporter eftersom jag haft rekorartat med besök här efter Norrans hundraårsfest. Kul! Jag gillar ju tillställningar och är en social person så jag hoppas jag blir bjuden på nån fler! Haha! Jag ska hur som helst fortsätta rapportera från allt som händer på dagarna. Nu har jag sovit länge och ska väl försöka ta det lite lugnt ett par timmar. Sedan bär det iväg till käraste syster för att hjälpa dem lite med flyttpackningen. Känner jag henne rätt så är det inte så mycket kvar... :)


Repet gick som en dans!

Hemma igen från ett väldigt bra rep där vi idag koncentrerade oss på koreografin. Johanna är en utmärkt koreograf och pedagog och det kommer nog att bli bra när vi övriga också har tränat lite hemma... haha!


Ja, ni ser ju tydligt vem det är som jobbar... Johanna visar och alla killarna filmar med mobiltelefonerna... hoppas att det var något som fastnade!

Måste också publicera ytterligare ett par bilder från gårdagens fest. Dessa har jag fått låna av Bosse Fuhrman och hans blogg http://norran.se/bloggar/bossefuhrman/?iframeurl=http://bloggar-mu.norran.se/bofuhrman/2010/12/11/hundra-vilken-fest-08-53/#respond

 
Här ser ni mig och förre VD:n Cal Wikström sedan jag berömt honom för hans utmärkta tal! Själv ser jag ut som om jag publicerats i "wide screen"... Men ingen kan i alla fall säga att jag inte var glad! :)

Bästa bilden hade Fuhran tagit av Pär Nordlund och Per-Anders Israelsson:


Här är det verkligen grabbarnas glada tid! :) Två busungar på kalas!

Nu känner jag mig lagom mosig men ska försöka se kvällens match på TV:n. Först ska jag dock bjuda maken på en god fisksoppa när han kommer hem från jobbet! Ha en bra lördagkväll!


Vilken fest!

Nyss hemkommen från en supertrevlig och välarrangerad 100-årsfest! Det var verkligen ett arrangemang värdigt en hundraåring! Högkvalitativt program, trevliga människor och supergod mat! Jag är helnöjd! :)

Började med att komma i god tid (det hade alla andra också för ovanlighetens skull gjort), träffade gamla bekanta och gick sedan en trappa upp på Folkparken där vi minglade och fick välkomstbubbel och snittar. Där stod också stackars Roger Nylund och fotograferade alla gäster (kanske lite overkill) och vi får väl se om man fastnade på bild. Han gjorde i alla fall ett gott jobb!


Här ser vi David Nyberg i kö till "the photo spot". 

Sedan blev det bordsplacering och förrätt. Restaurang Bryggargatan i Piteå stod för kvällens fyrarättersmeny och det var allldeles utsökt gott! Vi började med förrätt bestående av Rökt forell med yoghurtcrème, brynt smör och & dillmarinerade grönsaker. Det brynta smöret serverades bl a i pulverform vilket var klart annorlunda. Gott var det och hungrig var jag så jag glömde att fotografera anrättningen... sorry!

Här började också det digra programmet. Med Reventberg var kvällens värd och hon lotsade oss skickligt genom Norrans första 100 år. Med hjälp av bildspel, skådespelare, musiker och sångare höll hon tre lättsamma pass där hon på ett småputtrigt och roligt sätt berättade om allt som hade hänt sedan den första tidningen kom ut.


Hon intervjuade också f d medarbetare och bjöd upp chefer som höll riktigt uppskattade tal. Bäst var förre VD:n Cal Wikström som passade på att berömma alla medarbetare - någon som han påstod att han aldrig har gjort under sin verksamma tid. Starkt, ärligt och från hjärtat!


Emelie Fjällström och Anders P Pettersson gav oss musik från 60-talet på ett alldeles lysande sätt! Och det här säger jag inte bara för att jag känner dem... De är superbra! Lite senare fick vi även musik av Steamin' Jesaja men de glömde jag förståss fotografera... Bra var dom i alla fall!

Dags så för varmrätt. Vad säger ni om Stekt reninnanlår, rotselleripuré, röstipotatis, enbär, syltlök och murkelsås?


Jag säger fantastiskt gott! :)

Sedan var det dags för Med igen. Jag hann träffa henne innan det var dags och berömma henne både för värdskapet och den fantastiska outfiten!


Smakfullt och snyggt!

Med hjälp av bildspelet gick vi vidare och återblickarna innehöll också väl hågkomna nyheter. Den här mannen fanns givetvis med och ni minns väl alla hur det kändes när Sverige stannade?


Jodå, t o m i skolan var det avbrott i lektionerna när Ingemar åkte!

Det kom också videohälsningar från andra kända Västerbottningar. Först ut var den här mannen från Raggsjö:


Han berättade, som bara han kan göra, om tidningens betydelse för orten och människorna. Men han var inte ensam. Näste man ut var även han författare. Och nu förstår ni säkert vem jag tänker på?


Nej, det är inte tjuren Ferdinand! Jag pratar naturligtvis om P-O Enquist. Per Strömbro tog chansen att höja glaset när han inte trodde att någon såg... men bloggens utsända haffade honom naturligtvis på bild!

Därefter kom mellanrätten. En osttallrik som kanske inte luktade så gott... Ja, jag var ute i köket för att morsa på P och Emelie och tyckte att det luktade fruktansvärt mycket fotsvett där inne... Det var ostarna...  


Nu blev de faktiskt bättre när man stoppade dem i munnen! Smakrika sorter med olika tillbehör som balsamicoreduction, fikon e t c. Längst upp ser ni min bordsplacerings banderoll. Monica Johansson... Jojo, nu fick man byta namn också! Och till vänster om namnet fanns naturligtvis den nu karakteristiska älgen som jag inte är så förtjust i men som tydligen är här för att stanna.


Trevliga människor hade vi också till bordet! Här ser ni Ulf med sina bordsdamer Ingmarie och Birgitta.


Själv hade jag nöjet att sitta mellan Rolf och Kenneth! Längst till höger ser ni också Yvonne Rönngren. Det bästa har jag dock sparat till sist. En alldeles ljuvlig dessert! Det här var nog det godaste jag har ätit i den vägen!


Vanilj & Vitchokladmousse, åkerbärssorbet och havrekross. I mitten fanns också inslag av lakrits och hackad citronmeliss. Allt gifte sig på ett utomordentligt sätt och man ville inte att det skulle ta slut... Men det gjorde det naturligtvis. Nu har Ulf beställt samma dessert här hemma imorrn och det tror jag blir svårare... Men jag ska faktiskt försöka mig på att komponera ihop något liknande här framöver. Det var verkligen outstanding!

Tiden går fort när man har roligt och efter en middag som tog nästan fem timmar var det äntligen dags för Boliden Big Band att äntra scenen.


Och dans till storband är väl en höjdaravslutning på ett lyckad fest!

Nu är klockan snart 02.00 och det börjar vara hög tid att lägga sig eftersom det är jobbardag imorrn. Ulf har jour och jag repar så vi säger Godnatt och Tack för ikväll!


Påkörd...

Ja, nu har jag lite sorg... Fast egentligen ska jag inte ha det när ingen människa kom till skada... men jag är ju så rädd om min nya bil!

Åkte ned på stan för att gå in på kontoret och svängde vänster när jag kom nedför Lasarettsvägen. På Kanalgatan så ser jag att det bli rött ljus precis där Tjärhovsgatan korsar Kanalgatan. Jag saktar ned och ser att det kommer en bil från höger som ska köra rakt över så jag stannar en bit före korsningen precis som man ska. I backspegeln ser jag en bil komma i hög fart, jag sneglar till höger och ser att den korsande bilen står stilla. Förmodligen har han, precis som jag, upptäckt vad som kommer att hända. Jag kör fram en liten bit för att minska smällen men kan ju inte ta mig längre fram eftersom det kommer fotgängare på övergångstället framför mig... Bonk! Det finns inget ljud jag tycker så illa om som när två bilar ofrivilligt möts...

Jag hörde ju att bilen bakom mig bromsade men den hade säkert en hastighet på över 30 km i alla fall och smällen blir rätt ordentlig när man själv står stilla. Neeeeeej... jag blev så ledsen och besviken! Nu var tjejen i bilen också rätt förskräckt så jag brusade inte upp i onödan. "Det var ju så jättehalt", säger hon, "och jag har ju så dåliga vinterdäck...". Ja, jag skulle ha kunnat komma med en drapa om att hon precis av den anledningen skulle ha anpassat hastigheten! Men det gjorde jag inte. Sedan säger hon: "Men det blev nog ingenting..." Haha! Jo, det blev det sa jag. Det är ju ett synligt hål i kofångaren... Nu ska vi ses på måndag och skriva skadeanmälan men det är lika bra att jag skriver ned detta idag då jag har det i färskt minne. Det kommer ju att bli hennes fel men jag längtade inte efter att skicka min bil till plåtverkstaden redan en vecka efter att jag hade köpt den...


Sorg...

Nåväl, jag hoppas att nacken klarade sig. Jag känner ju att den har fått sig en ordentlig smäll så jag har ringt en läkare för att få remiss till röntgen, ifall att jag skulle få problem med detta längre fram. Lika bra att kolla upp.

Det här var kanske ingen bra början på dagen men då kan den väl bara bli bättre? Nu sitter jag hemma hos min syster nån' timme för att vara barnvakt åt en sovande gullunge och jag räknar med att få några fina kramar när hon vaknar upp! Det gör mig så glad! Sedan ska jag iväg och köpa matta till dekoren tillsammans med Thomas och sedan vidare till Nordanå där jag ska träffa Peter och ljussättaren "Lidde" för att diskutera projektorer, placeringar och dukar. Sedan blir det hem, dusch, tillfixning och 100-årsfest med Norran! Jag tycker om att klä upp mig och gå på fest så det ska bli riktigt kul att träffa folk och äta god mat! Jag vet dessutom att en av underhållningspunkterna är riktigt bra så jag ser fram emot kvällen!

Nåväl, till alla med dåliga vinterdäck säger jag: BYT! Och slutligen till tjejen som körde på mig: Kör försiktigt! En annan gång kanske det är en människa du har framför dig och inte en bil!

Superbra dag - igen!

Ja, nu är jag uppåt igen! Jag är som antingen eller... "Dit he bär, dit bär e"! Haha! Hur som helst har jag haft en bra dag som ni kanske förstår. Började med att lämna in bilen imorse för att montera motorvärmare. Jag tror att det är ett smart drag i alla fall. Bensinvärmaren är suveränt bra men om man bara kör korta sträckor så är ju risken att den drar ur batteriet så ett komplement är inte fel. Och blir det inte gjort på en gång så blir det väl aldrig...


Ja, jag publicerar bilden ännu en gång för er som undrar vad jag har köpt för bil... Fast så ofta som jag har skrivit om den så kan den väl knappast ha undgått någon... haha!

Sedan blev det morgonmöte med hotellfrukost på självaste Staaaaadshotellet! Utmärkt start på dagen! Mätt och mött på samma gång! Därefter fortsatt arbete med programmet vilket resulterade i att jag nästan är klar. Under tiden sålde grabbarna in de sista annonserna så nu kommer det att kunna skickas iväg efter helgen. Ska bli skönt!

Ja, det tog hela eftermiddagen så det blev inte så mycket mer... Jag har t o m haft så fullt upp att jag inte ens har hunnit vara inne på FB vilket jag gärna gör då och då för att kolla läget. Men efter gårdagens lägeskoll så kanske det är bra med en paus. Det jag tänker på är Lennart Perssons diskussion med Skellefteå nyheterna angående deras anonymitet. Jag stöttar Lennart till 100% och tycker att han har helt rätt när han tycker att de borde kunna tala om vem de är. Hur ska man annars kunna veta vem det är som granskar och utifrån det kunna bedöma deras objektivitet?

Många som läser nyhetssidor kan ju luras att tro att allt som står där är sant och så länge det inte finns någon ansvarig utgivare så känns sidan väldigt oseriös. Åtminstone för mig. Var och en får väl läsa vad de vill men sidan är i alla fall inte min grej.

Fast det kanske skulle vara en bra idé? Att starta en nyhetssajt där man själv kan bestämma vad man skriver och vem man ska granska? Man kanske ska kolla in vad grannarna har för sig? Eller skriva skitprat om människor på jobbet som man inte tål? Eller marknadsföra projekt i eget intresse? Neeeeeeej, det är ju vad jag gör här! Så jag beslutar mig snabbt för att bloggen får räcka för mig. Här skriver jag vad jag tycker och står för det alldeles själv.

Jag avslutar med ett citat av Oscar Wilde som jag gärna instämmer i: "Var dig själv, alla andra är redan upptagna!"

Första genomdrag! :)

En riktigt bra dag! Om jag igår var superstressad så har den här dagen verkligen gått min väg. Det gör att jag känner mig betydligt lugnare nu!

Först fick jag göra bort en hel del snabba ärenden via datorn på förmiddagen, sedan blev det jobb på kontoret där jag verkligen kom igång med programmet! Nya idéer poppade upp och jag har varit så kreativ! Kanske berodde det också på att Johanna, Bengt och Peter jobbade med biljettutskrifter och annat vid de andra skrivborden! Det var så himla skönt att få avlastning och även att kunna slänga lite käft under tiden som arbetet fortskred. Vi har ju väldigt roligt tillsammans och det glömmer man ibland bort när man är stressad...

Maken brukar säga att jag förlorar min humor när jag blir som mest uppjagad och barnen säger att jag aldrig har haft någon...haha! :) Nej, men de har helt rätt i det där med humorn. Så länge jag skämtar kommer jag att vara vid liv! :)

Sedan anlände också Åsa och jag fick prova kläder på alla för att kunna bestämma vilka vi ska använda av alla dem jag köpt. Det blev också riktigt bra. Inte snyggt men riktigt kul! Det svåraste har nog varit att handla damkläder till killarna... men de blev snyggast!!! :S

Därefter bar det iväg till replokalen där vi hade vårt första genomdrag! Det gick jättebra och vi ligger ovanligt bra till! Det är faktiskt sällan som vi kan genomföra ett drag den här tiden på året så jag känner mig supernöjd. Mycket av materialet är också riktigt roligt! Men det går väl över... när vi har repat det hundra gånger till... haha!

Så nu kan jag verkligen sova gott i natt! Avslutar med ännu en nostalgibild:


Här illustrerar vi rekordnederbörd i Bjuröklubb någon gång i början på 1900-talet. Fotot fanns med i almanackan 2000 och togs på hösten... Jag behöver väl inte påpeka att det var rätt kallt i havet? Brrrrr...

Swisch!

Ja, där for ännu en dag... Snart 23.00 och jag funderar på att lägga ned verksamheten. Jobba, jobba, jobba... Har strukit en del från min digra lista, shoppat kläder till revyn, beställt prylar, fixat biljetter, informationsmaterial, bokningar, dekormaterial och slutligen mailat och bett grabbarna om avlastning. Det blir för mycket för mig nu. Fick snabbt svar från Bengt som tar en del uppgifter direkt tillsammans med Johanna. Tack! Det uppskattas verkligen!

Jag brukar bli lite "rassan" när jag är som mest stressad men jag är inte det i dagsläget. Antingen har jag kommit över det stadiet eller så har jag slutat bli arg eller så räcker det bara med klumpen i magen den här gången. Nu har jag dock betat av så många saker att jag kan använda morgondagen till produktion av programmet. Det skulle jag redan ha gjort klart men jag kommer aldrig fram till den punkten eftersom det alltid är något annat som är mer akut...

Jag hann i alla fall åka förbi min syster en snabbis efter jobbet och när jag öppnar dörren hör jag min syster säga: "Men vem är det som kommer nu då?" Och jag hör också My svara: "Moooka!" Jag möts av ett stort leende och många kramar när hon springer fram till mig och slänger sig i famnen! Jag blir alldeles rörd bara jag tänker på det. Den här ljuvliga ungen har verkligen en positiv inverkan på min stress! Hon är terapi hela hon!


Så här glad var hon när vi ritade sist! :)

Hos Malin kom jag på att jag glömt att äta lunch så jag fick snylta lite av deras middag. Sedan åkte jag för att hämta köttfärs hos ett par kompisar som har slaktat. Sedan tillbaka till kontoret för några timmars jobb och till slut hem. Nu har jag stoppat i mig tre varma mackor och det är säkert jättebra att äta så här sent på kvällen... Men jag var hungrig...

Nu blir det ett par omgångar med "Spindelharpan" och sedan sängen! Måste ju först varva ned lite...


Vart tar dagarna vägen?

Himmel så fort det går nu. Jag betar av listor och tycker att det går i snigelfart trots att jag springer. Idag gjorde jag även en julklappsrepa på lunchen och kom hem med några påsar och en hamburgare från Torggrillen... Eftersom jag försöker vara effektiv så letade jag samtidigt lite kläder till revyn... Vi gör ett nummer med rätt mycket kostym och jag har ännu inte hittat riktigt rätt. Jag vet inte hur effektivt det egentligen är att leta flera saker samtidigt. Det blir lite spretigt... Tur att jag har listor att pricka av.  


Men vi har nog lite olika syn på det här med inköp. När jag kom hem med påsarna så säger maken att vi nog måste sluta handla snart så att det inte blir för mycket... Jag har ju just börjat!!! Nu har jag dock fördelat inköpen så han har fått några saker på sin lott. Resten tar jag hand om. Det går snabbast. Däremot han han varit på soptippen idag med gamla spisen och burit upp grejor på vinden och det uppskattar jag verkligen! Skönt att rensa lite i huset! Bra också att det händer saker fast att man inte är med!


Jag gillar ju att shoppa så egentligen har jag ingenting emot att handla. Nu tycker jag bara att det finns lite för lite tid. För allt! Men jag hörde en intervju på radion med någon professor som uttalade sig om stress och han tipsade alla att ta ledigt två halvdagar före jul, gärna tisdagar, och handla allt dessa eftermiddagar då det inte finns så många andra på stan. Det är bättre att planera in shoppingtid än att stressa ut en stund varje dag. Låter som en klok man. 


Han sa också att man inte ska tycka synd om alla som är stressade. En kategori som han verkligen inte hade mycket till övers för var de som satt i bilköerna och skrek och slog på ratten, frustrerade över att den framförvarande bilen inte kom sig iväg snabbt nog. Dessa borde istället stanna upp och tänka efter vad de håller på med! Istället gick alla hans varma tankar till alla som kommer att sitta ensamma under julen. De är stressade över att inte vara i ett sammanhang och inte ha någonstans att ta vägen. Så sant! Tur att det finns eldsjälar som arrangerar alternativa julfiranden. De är guld värda!

Ja, nu blev mina inköpslistor lite mindre viktiga... Bra att tänka efter ibland. Det viktigaste är ju faktiskt att få vara tillsammans!


Julmusik

Jag gillar julmusik! Men jag skulle nog kräkas åt den om jag jobbade i butik. Går man med "musak" (visst heter det så?) i öronen hela dagarna blir man garanterat less!

Den bästa julskiva jag vet är en som heter "Strålande jul". Den finns hemma hos mamma och pappa  och var den första LP-skiva som köptes i familjen samtidigt som den stora "Sonab"-stereon. Det är en klassisk "maskin" med jättehögtalare som står på golvet och den fungerar faktiskt fortfarande. När vi kommer hem på julafton går jag alltid och lägger på den plattan. Det gör min syster också. Den är kanske inte så bra egentligen men man får den rätta stämningen direkt!

Nu planeras julfirandet för fullt. Vi ska åka till mamma och pappa på förmiddagen och sedan vidare till svärfars. Vi brukar turas om att ta hand om julaftonsfirandet och det jag gillar bäst är när vi är hemma hos oss vart tredje år. Jag älskar att vara hemma även om det är mer stök och förberedelser. Så egentligen är det redan bestämt var vi ska vara men just nu synkas planerna med fler släktingar så jag vet inte hur det blir. Förhoppningen är att det inte ska bli så sent och att man får tid att njuta lite med barnen här hemma på kvällen. Men när man än åker hem kommer ändå alltid frågan: Ska ni åka hem redan...?

Jag har lovat mig själv att aldrig säga så till barnen. Och aldrig ringa och fråga: "Kommer ni inte hem snart?" Eller säga: "Ni kommer då aldrig hem..." Haha! Det har man fått höra alldeles för mycket själv. Glädjande nog verkar barnen komma hem i alla fall! :)

Nu ska jag planera lite julklappsinköp så att jag kan avverka detta till veckan!
Rensning...

Nu har jag gjort det - rensat bland mina Mattidningar från förra decenniet. Det var hög tid men det känns ändå lite vemodigt att skicka dem till återvinning... fast jag har ju så klart sparat några årgångar. Kan vara bra att ha...

Svårt är det i alla fall att inte göra någonting under en hel dag... Fast man gör ju alltid nåt. Började med att bli bjuden på kanonfrukost av maken som alltid verkar vara uppe tidigare än mig! Man har lite tur! Kaffe, gott bröd, kokta ägg mm smakade kalasgott! Sedan blev det skräprensning och en liten tur till sopstationen och Solbackens köpcentrum. Vi skulle ingenting ha med kom hem med lite småprylar i alla fall. Bland annat små julgranar till barnens rum så att de ska känna sig extra välkomna hem! :)

Maken är en ljus- och lyktmänniska. Han tillverkar lyktor och tänder ljus hela tiden! Och det är något jag verkligen uppskattar. Nu gjorde han i ordning ännu en skapelse som står på framsidan och sprider glädje när man kommer hem!


Den här är vacker även på utsidan! Men det kanske är blixtens förtjänst...

Sedan har det blivit lite plockning. Underligt att det ligger så mycket prylar framme trots att vi bara är två... men vi får väl skylla på katterna! Haha! Nu skulle man bara orkat ta fram dammsugaren så är huset i hyfsat skick. En hård arbetsvecka väntar och då lär det inte bli mycket gjort här inne. Men vi måste hyra en släp och bli av med den gamla spisen som står i tvättstugan. Det hjälper nog inte att hänga på den en ljusslinga... Den kommer fortfarande att se ut som något som ska på soptippen!


Och så här ser lyktan ut utan blixt. Varmt och gott är ljuset i alla fall!

Oj, vilket menlöst blogginlägg! Men det blir väl så när man inte har någonting att berätta... :) Nu ska det i alla fall lagas till viltskav med grädde och svamp. Till detta hemlagat potatismos och lingon. Gott!

Hektiskt dygn!

Oj, vilket dygn det har varit! Känner mig lite krossad. Fredag bar det av upp till Luleå för att hämta Åsa och för att äta lunch med bästa sonen! Det blev canneloni med oxfilé, svamp och ädelost på "Roasters". Riktigt gott och i helt suveränt sällskap! :)


Det här är vardagslycka! :)


Vi tog en prommis på stan och detta var det största julpyntet. Kanske nte det snyggaste man sett...

Sedan bar det av mot Jokkmokk. Vi skulle köra en show på kommunens årliga fest på hotellet och det här jobbet har varit struligt redan från början. När vi hade haft premiär på Mens Night i höstas så bestämde vi att det här var en föreställning som ska göras för sittande publik, men då var det här redan inbokat. Bara att gilla läget helt enkelt. När vi närmade oss Vuollerim ringde teknikern och sa att vi måste samsas med dansbandet på scenen... Vi skulle ha haft var sin scen men ingen hade kunnat föreställa sig hur litet det var där inne. Och hur mycket folk. En av scenern hade gått åt till dukning för gästerna...


Vi hade begärt att de skulle bygga ut scenen men den delen gick nu åt till dansbandets trummor. Vi skulle ha haft 5 x 3 m men det som återstod blev 3 x 1 m! Plus ett utrymme på 1 x 1 m där vi kunde byta om (stående) bakom våra skärmar...

Det blev alltså en mycket komprimerad show! Men vi gjorde vårt bästa och publiken var med på noterna! Det var i alla fall skönt!


Här samlar Åsa och Robert kraft inför kommande show. En av gästerna var lite förskräckt över min och Åsas klädsel. Hon tyckte att det var lite synd om oss eftersom vi, pinsamt nog, hade råkat klä oss likadant...haha!

Efter utfört arbete packade vi ihop för att åka vidare till Luleå igen. Åsa skulle med tidigt flyg i morse och vi hade varit tvungna att stiga upp halv fem om vi skulle ha sovit i Jokkmokk. Ute vid bilen kom en man för att ta adjö (trodde vi) men han ville komma med lite heta "fylletips"... När han hade varit på toan och i baren under showen hade han tyckt att alla nummer kunde har kortats 3-4 minuter... Ja, då skulle ju en del av dem i och för sig ha försvunnit helt... haha! Det finns alltid besserwissers och med lite alkohol i kroppen gör de verkligen ingen större nytta! Övriga i publiken var dock supernöjda.


Vi tog adjö av Jokkmokk som verkligen hade smyckats med ljus inför julen! Kanske behöver de detta extra mycket? Snyggt var det i alla fall med ljusen i träden! Det vore något för Skellefteå! Men vi har ju inga träd kvar i centrum...


Även husen hade fått sin beskäda del och längs "storgatan" brann det marschaller hela vägen. Fint!


Hej då! Nu full fart mot Luleå!

Efter midnatt landade vi på hotell Nordkalotten för te och en macka innan vi stupade i säng. En dryg dag med show och 45 mils körning. Bilen har dock gått som en klocka! Vilka extraljus! Och vilken njutning det är med automatlåda och bensinvärmare!

Imorse stack Åsa iväg efter klockan 7 för att passa flyget och jag somnade om till halv nio. Snabb dusch, frukost och färd mot Skellefteå och musikrep 11.00. Jag kom först av alla... 

Väl hemma känner jag hur trött och slut jag är. Kastade mig på sängen och sov i tre timmar... Under tiden hade maken lagat god pastamiddag med kyckling, curry och WB-ost.


Han har också köpt blommor och hunnit måla om en vägg i hallen medans jag var borta! Helt suveränt jobbat och tack för en väldigt god middag! Nu blir det soffan! Och imorgon ska jag göra som alla keno-vinnare - d v s ingenting!

Mot Jokkmokk!

Uppe med tuppen, frukost, dusch och snart iväg till Jokkmokk där vi spelar Mens Night ikväll på kommunens fest. Känns liiiiite motbjudande att ge sig iväg så långt norrut men det är bara att bita ihop! När jag väl är där så kommer det att gå som ett hejsan!

Som tur är ska jag mellanlanda i Luleå för att hämta Åsa och för att äta lunch med Oskar!!! Man måste se till att man får lite sidovinster också! Dessutom får jag testa nya bilen på långkörning. Ja, den kommer nog att gå bra men jag får se upp med kamerorna...

På tal om kameror så vet jag ju att körkortet förmodligen ryker någon månad sedan jag 11 juli blev fotograferad i Rosvik. Hittills har jag bara betalat böter men sedan har inget hänt. Jag väntar med andra ord på något besked från Transportstyrelsen. De verkar dock ha fullt upp med annat...

Och idag känns det lite "dagen efter". Jag läser tidningen och ser att gårdagen inte var en dröm... Nej, beslutet står fast men lite vemodigt känns det ju. Ser bilden i Norran på hela gänget i Henrys Garage 1997 och konstaterar sorgligt att Thomas Fossland som var legendarisk gitarrist en längre period inte finns med oss längre. Oerhört många roliga minnen poppar också upp och jag får nog ta tag i mina tidningsklipp här framöver. Det har hunnit bli en hel del.

Nu ska jag dock titta framåt idag! Luleå, Jokkmokk och sedan hem igen för repetitioner imorrn! Avslutar med en nostalgibild från revyn "Hääm nest morsan" 1994.


Snygga? Nja, men yngre. Och scenografin hade vi gjort helt själva... :)

Slut på det roliga!

Nej, vi ska väl fortsätta att ha roligt här i livet men vår långa era med Lövångersreyvn är alltså över! Vi har beslutat oss för att årets uppsättning blir vår sista... Så det gäller att se till att det här verkligen blir det bästa vi nånsin har gjort!!! :) Vilken sporre!

Bättre att sluta innan man blir gammal och patetisk och medan vi fortfarande är goda vänner och älskar det vi håller på med! Det är inte illa att lyckas hålla ihop ett gäng i 32 år! Det säger jag med stor stolthet! Sedan har vi hela tiden haft världens bästa publik! Tack ska ni ha som varit oss trogna under så lång tid.:)

Vill ni läsa Per Strömbros artikel i NV så gå in på: http://norran.se/noje/article1113041.ece

Vill ni se reportaget i TV4 går ni in på: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_skelleftea?title=lovangersrevyn_lagger_ned&videoid=1156230  Mitt uttalande är kanske inte det mest uttömmande men va fan...haha!

Ja, nu vet jag inte hur jag ska fortsätta men jag gör det med att säga att dagen varit fullspäckad av både jobb, press och jobb igen. Avslutade också med att äta ett helt fantastiskt julbord på Nordanågården tillsammans med tjejerna i diskussionsklubben Amores! Gott, pratigt, skrattigt och väldigt trevligt! Nu är jag så mätt att jag kunde ha rullat hem - utan bil! Haha!


Halva gänget samlat! Lena leder diskussionen! :)


Här sitter jag och Doris!


Ann och Maria! Agneta ville inte vara med på bild... :)

Tack alla tjejer för en utomordentligt trevlig kväll!!! Sov gott!


Trött igen...

Morgnar är inte riktigt min grej. Om jag inte hade så mycket att göra skulle jag kunnat ligga hur länge som helst... Tror jag i alla fall. Men det är tur att solen skiner! Det gör allting lite lättare!

Ser fram emot ännu en späckad dag. Ska åka ned på kontoret alldeles strax, presskonferens efter lunch, mera jobb och sedan julbord ikväll med Amores - en kvinnlig diskussionsklubb som jag är medlem i. Ska bli otroligt trevligt! Men det blir ingen sen kväll eftersom jag åker till Jokkmokk imorgon...

Brukar inte ta på mig jobb så långt bort men nu har jag ju Åsa som sällskap så det känns lite lättare. Dessutom ska ju nya bilen med och det ska bli väldigt trevligt att testa en långkörning! Dessutom - och detta är bäst - hinner jag med en lunch i Luleå imorrn med Oskar! :) Man måste ju se till att förgylla sin dagar om man kan!

Nej, nu måste jag ta mig i kragen, sätta igång bensinvärmaren (om jag kan) och göra mig klar! Ha en bra dag alla!

Lång dag!

Det blev en lång dag med mycket jobb... Hann också en sväng på Forslunds för att lära mig använda bensinvärmaren... ja, det var jag som hade tryckt fel... förvånad? Det är något så kusligt mycket knappar att lära sig att man skulle behöva en veckas semester! :)

Mycket fix och trix nu. Det händer saker hela dagarna och nya ärenden tilkommer oavbrutet så jag hinner inte beta av allt på mina listor. Det mest kritiska är väl programmet men som tur var finns ju nätterna också... Jag känner mig dock inte stressad och det är väldigt skönt!

Avslutade dagen med produktionsmöte och repetitioner. Himmel, vad vi har hunnit långt! Idag har vi gått igenom alla förändringar som jag skrev igår och nu är allt material så klart som det kan bli. Första genomdraget ska vi ha till veckan och scenografin byggs för fullt. Vi är ovanligt tidigt ute så det bäddar för en hyfsat lugn julhelg! Hoppas jag...

Vore skönt om man kunde få några dagar i lugn och ro tillsammans med barnen nu när de kommer hem! Jag längtar något så kusligt! :) Det var ett riktigt roligt rep ikväll och en del saker blir väldigt kul! Vi skrattar i alla fall fortfarande och det är ett gott tecken!

Måste också börja tänka ut vad jag ska köpa i julklapp. Har hittills bara inhandlat två stycken... och det räcker nog inte. Men jag brukar förbereda mig och sedan göra en effektiv attack på stan så det ska nog gå! Det blir ju faktiskt färre paket med åren. Nej, nu blir det soffan en stund. Gääääsp!


Längtar! :)

Vackert!

Vilken dag! Vackert som synden med solstrålarna i de snötäckta träden! Känner att det blir en riktigt bra onsdag!Men jag måste åka till Forslunds för att få lite hjälp med bensinvärmaren... Går ut och ser mig själv slå på den med en enkel tryckning men icket... Nej, det är nog inget fel på den eftersom jag testade den igår och och nu gör jag samma sak men i helvete... Det här är vad försäljarna brukar kalla ett typiskt HH-fel. Handhavandefel. D v s mitt eget... Pucko!

Och i instruktionsboken står ingenting eftersom det är extrautrustning... Det är tålamodsprövande att ha mycket "lull lull"... Egentligen gillar jag inte det. Jag tycker ju om "av" och "på" och "kör". Men man lär sig väl.

Fortsätter jobbet där jag slutade igår. Tittar över sketcherna en gång till och sätter sedan igång med programmet. Måste kolla med tryckeriet vad jag har för deadline - är rädd för att det snart är "nyss"... Ikväll revyrep med hela gänget. Ska bli riktigt kul! Hoppas bara att jag fått ordning på värmaren innan dess...

Ha en fin dag alla!

RSS 2.0