Helt galet - men kul!

Uppe med tuppen bara för att se att klockan bara var 04.20... Haha! Är man rädd för att försova sig har man lust att vakna för tidigt. Tur att jag är bra på att somna om...
 
Jag passade dock tiden för vårdmöte hos mina föräldrar och det gick väl ungefär som jag trodde... Det är inte lätt att bli gammal men det är heller inte helt enkelt att ha åldrande föräldrar. Man vill att de ska ta emot all hjälp och stöd de kan få och själva tycker de att de klarar sig bra... Helst skulle de nog vilja att vi barn var stand by eller närvarande hela tiden men det går ju inte. Nu provar vi oss fram och hoppas hitta bra lösningar. Tack Malin för att du driver detta! 
 
Kastade mig sedan i bilen och var framme i Umeå strax efter 12 för en lång dag med diverse fix - allt från bokning av brandvakter till iordningsställande av serveringsdel i ishallen där vi ska spela. Jag ordnade och beställde, köpte en röd matta till premiären, drack hur mycket kaffe som helst, svarade på frågor, anmälde specialkost, bokade fika, pratade med journalist, gick igenom publik- och premiärorganisationen med Västerbottensteaterns fina tjejer i Umeå och med cateringföretaget som ska leverera pausfikat, tog emot kören, ändrade bokningar och försökte peppa alla fina människor som jobbar med Norrländsk Passion! Ni är bara bäst!
 

När jag kom var bygget på plats efter att ha startat ett dygn tidigare. Strålande jobbat av våra underbara tekniker!


På aftonsidan kom kören för att första gången ställa sig på scenen. Alla var nog glada att vi bjöd in dem till genomdraget i Skellefteå i torsdags. Det är ju annars svårt att föreställa sig en så här annorlunda föreställning. Och det gick kanonbra! Nu har vi också filmat draget och skickar ut till övriga som får förbereda sig lite.


Jag har lite svårt att slita mig från repetitionerna... Det är mycket skratt och härlig stämning i hela gänget - och det är inte alltid självskrivet när man plockar ihop nästan 50 personer i en helt ny konstellation! Och sedan också lägger till 35 nya körsångare!


Ni ser ju hur jag trivs. Ja, det är inte varje dag man ska ta en selfie och det rusar fram tre belysningsmästare med var sin ficklampa för att ljussätta... Haha! Tack Peter, Claes och Kin! Ni är för sköna!


Gott om kloka och proffsiga tekniker i varje hörn! Jens är scenmästare och Petter är rekvisitör. Alla har exakta uppgifter för snabba lösningar i nästan komplett mörker. Tur att det finns pannlampor och headset för att kunna ha kontakt mellan varandra!

Körrepet fortsatte med ensemblen och det ska bli så roligt på lördag!
 
Fina Björn i förgrunden. Dansarna från Teater Barda är verkligen något alldeles extra och tillför så mycket!
 
Nu är jag hemma igen, trött efter en lång dag hade jag tänkt skriva - men jag är faktiskt pigg som en mört. Det är helt sanslöst så mycket energi man får tillbaka när man jobbar med projekt man gillar. Hoppas ni blir lika förtjusta. Premiären på lördag är utsåld och vi ser fram emot en härlig kväll. Men först ska vi fira Valborgs med lite goda vänner!
 
 
 

En sopa...

Jag är ju så hård med mig själv. Jag har gjort 1000 saker hur bra som helst till den här produktionen och nu när inte serveringen blev som jag hade tänkt så har jag varit så missnöjd - med allt jag gjort! En sopa!

Jag håller dock på att repa mig lite eftersom allt ordnat sig - och förmodligen till det bättre! Hittade fantastiska tjejer som driver catering i Umeå och som fixar mandelmusslor med grädde och hjortron som pausfika till den norrländska passionen. Kan det bli bättre? 
 

Passionerat! Och definitivt norrländskt! 

Förutom detta har jag fått min leverans av dynor (vem annars ringer 06.40?), fixat polistillstånd, specialkost, leverans av stolar och bord, gjort serveringsritning på lokalen, köpt in tejp till myggor, bokat om ännu några rum (ska detta aldrig ta slut?!), ändrat och fixat, delegerat köruppgifter, pratat med tekniker som bygger i Umeå idag, haft möte med Tage om kommande tekniska lösningar i lokaler framöver, hämtat nyckel till världens fulaste kontor (bilder kommer senare) och påmint folk om sådant jag planerat redan i februari men som många har glömt... Jag är trött.
 
Så när min kollega (efter att jag varit igång i 180 knyck i 10 timmar) bollade över frågan om blommor till mig för att jag förmodligen hade koll så höll jag på att få en hjärtinfarkt... Inte för att jag har något emot blommor - men för att vi är 5(!) hela regionteatrar inblandade i det här projektet och någon annan borde väl ändå ha tid att fixa blommor eller prata ihop sig om detta utan att jag ska måsta vara inblandad! Jag blev kanske onödigt irriterad men det var något som brast... Stress är inte bra. Nu har jag bett om ursäkt, svalt förtreten med serveringen och ämnar gå vidare! Mot nya, sköna dagar med gott kaffe och mandelmusslor!
 
Bröt av dagen med att åka till världens fulaste kontor med några lådor som jag packade igår kväll. Ska nu maila (irriterat?) om att det inte ens var städat(!) och åka dit nästa vecka igen för att börja på ny kula. Fortsatte sedan mitt nya liv på soptippen 18.40 - jättebra tid... NOT! Efter att ha slängt av kartong och tidningar noterade jag kön av släpar upp till alla containers och bestämde mig för att köra på baksidan av dem och slänga säcken jag hade med mig...
 
Det här är ganska högt... Men jag var lagom irriterad och satsade allt! Säcken slog i nästan längst upp men kom naturligtvis ned igen med ett moln av damm... Hahahahaha! Ja, man kan ju inte annat än skratta! Hoppas de som såg mig också fick ett gott skratt! Sedan körde jag fram och promenerade upp med säcken på rätt sida. Lugnast så!
 
Nu hoppas jag att allt ska vara i sin ordning inför morgondagen! Jag ska åka förbi pappa och mamma för ett vårdmöte och sedan direkt till Umeå för att fixa i ordning lokalen, träffa lokalfolk, cateringföretag, kören mm.
 
Och nu ska den här sopan lägga sig tidigt, läsa en bok och komma ner i varv igen! 

Arbetsmyra...

Somnade och kände mig rätt nöjd med gårdagen men vaknade mitt i en stressad tanke om allt som inte är gjort ännu... Kastade i mig frukost, greppade datorn och gick ut! Ja, en sån här vacker dag är det enda fördelen med att sitta och organisera!
 
Dagens utsikt var ett stadigt vårtecken:


Biltvätt! Jag är som ni förstår gift med en arbetsmyra!


Efter tvätten började han lyfta och rikta upp plattor... Ambitiös och händig! 

Här har jag haft min lilla hörna! Snyggt solskydd?
 
Dagens insikt:


Arbetsmyra 2. Rufsig men glad.
 
Numera helt slut efter fem timmars koncentrerad planeringsjobb! Laddar om med blogg och städning innan jag fortsätter. Jag har ju andra uppdrag som kommer framöver med specialskriven text... Hur kunde det bli så här? Jo, jag trodde inte att jag skulle jobba mer än halvtid. Nu önskar man att man kunde backa bandet och neka alla andra uppdrag... Men too late!
 
Mera ombokningar (ja, de första kom redan 23.00 igår...), jagat cateringföretag och skrivit organisationslistor, bokat premiärfesten och kollat specialkost, bokat flygbiljetter, bokat mer hotellrum, bokat biljetter, bokat syntolkning, skrivit till körer, bokat ståbord... Nu börjar alla mina mail med "Akut..."
 
Nån mer blogg lär det inte bli idag. Jag ska fortsätta att vara duktig. Men först en macka! Och kanske en chokladbit... Because I'm worth it! Största värdet är dock att det här kommer att bli en magisk föreställning! Annars hade jag gett upp för länge sedan. Haha!
 
 
 

Ledig dag?

Jo, men ganska! Jag har väl inte legat på latsidan men det har blivit helt andra arbetsuppgifter. Ombyte förnöjer ju som bekant och det var skönt att göra något som inte krävde så mycket tankearbete.
 
Började med att plocka undan inne, sätta igång tvätt och disk och röja lite på toan. Sedan ut och vårstädninig av uterummet! Det blir ju en hel del fönstertorkning på slutet men det är ändå skönt eftersom det är ett begränsat utrymme som man faktiskt till slut blir klar med!
 

Vi skulle väl ha bytt tak och målat och gjort en massa men nu kan man i alla fall sitta där och vi firade med att äta grillmiddag där ute när maken kom hem efter en arbetsdag hos farfars!


Men innan dess tog jag faktiskt en kombinerad gå/löptur och det var asjobbigt men väldigt skönt efteråt!

De senaste veckorna har jag jobbat mycket, ätit mycket och inte motionerat alls. Ingen bra kombo. Nu får det bli mer ihärdigt! Jo, jag tog på mig bikinin och det var inte kul. Inte i år heller... Haha!


Grillade ryggbiff av älg idag som blev riktigt bra! Lite rostad potatis, såser och sallad är en snabbfixad måltid och faktiskt väldigt gott. 


Och Skrållan var den första att ta plats - under bordet! Här har hon sin koja och trivs som fisken! Eller katten...

Nu är jag också nöjd med dagen! Funderar på att jobba lite men om jag väntar ett tag kanske "ilet" går över. Det här skulle ju ändå vara en ledig lördag...
 
 
 

Passionen reser söderut!

Vilken dag det var igår - och en likadan idag! Och nu tänker jag inte på vädret... Har inte hunnit blogga - men däremot jobba! Det har varit extremt mycket men gått bra och det blir så fint!
 
Började med jobb här hemma igår, produktionsmöte med efterföljande arbetsuppgifter, säkerhetsgenomgång, hämtning och utdelning av tröjor till tekniker (hade bara gissat fel på en storlek av 23!), hem för fortsatt mailkontakt om diverse bokningar och annat som ligger på min lista. Jag verkar aldrig bli klar och när jag tror att jag är det så dyker det upp något nytt! Idag har jag t ex ägnat halva dagen åt att färdigställa en Brandskyddsrapport som ska följa med turnén men även skickas ut till alla lokala hyresvärdar och Polisen. Det är tur att jag har Tage vid min sida! Han är den bästa Tekniska chef och samarbetspartner man kan ha! 
 
Ja, jag berömmer gärna andra och det har förmodligen lett till att jag får mycket tillbaka. Jag tror aldrig att jag tidigare blivit kallad "Ädelsten av finaste sort" och fått så många mess och mail där folk är glada och tacksamma! Det värmer gott och gör det lätt att jobba mycket! Särskilt när det också är så många proffs igång! Vilket team det här är! Man bara njuter!
 
Jag bildbombar som vanligt men kolla gärna in den här fina trailern som Seize the frame har gjort om föreställningen: http://vimeo.com/92914506
 

Skön stämning på eftermiddagen igår! Härligt att äntligen kunna fylla på med lite D-vitamin i pauserna! Här hade alla börjat ladda för kvällens genomdrag som var det första med publik!


Alla laddade också med lite mat! Igår hade vi även besök av Anders Wikström på Sveriges Radio som surrade med begåvade musikern Nina Nordvall Wahlberg!


Och Mimi Märak satt som ett vackert skogsrå mitt i smeten! Hon är 22 år och tar plats på scenen som en väl etablerad stjärna! 

När matserveringen var över blev det plats för lite småfix och sedan var det bara att ta emot publiken som bestod av körer norr- och söderifrån samt teaterombuden i Skellefteå. Glada och förväntansfulla bjöds de in till vår passionerade spelplats!


Olle tog emot i vanlig ordning och hade tänkt säga att det här skulle bli det första draget med alla närvarande. Men sedan kom han på att vi ju inte är fulltaliga ännu då Ola Stinnerbom blivit pappa och en annan skådespelare tvingats åka på begravning av en närstående. Medan vi jobbar pågår också livet runt omkring! 


Men vi kom igång och det blev även den här gången landsort och storslagen show!
 

Härliga bilder att spara på!


Och så Nina då... En världsartist som skrivit musik, sjunger fantastiskt och spelar allt man sätter i händerna på henne!  


Mimi... "Välkommen till förorten!". Hela den samiska ensemblen har en helt fantastisk utstrålning och Mimis rättspatos och samhällsengagemang genomsyrar texterna som blir slagfärdiga rop på frihet och demokrati!
 

Och Barda... Vilket magiskt gäng! Ni MÅSTE se den här föreställningen!
 

Johanna och Björn i "Tokdansen" som är oerhört bra!


Storslaget och samtidigt väldigt nära den lilla människan och vår ständiga längtan efter att bli älskade! Gammgossen Leif är flitigt uppvaktad... Kanske inte helt nöjd!


Men det skulle bli värre... Haha! 
 

Ännu en bild av fantastiska Nina!
 

Men nu är det dags att säga hej då för den här helgen! Alla gjorde ett fantastiskt bra jobb och direkt efter föreställningen började teknikerna riva inför flytten till Umeå på måndag!


Så här tomt var det när jag åkte förbi på eftermiddagen!


Tage tillsammans med Samljus fantastiske man Bosse Niemi! 

Ja, så här ödsligt var det när jag åkte hem. Bara det sista återstod!
 
Nu åker jag ner till Umeå efter helgen men innan dess måste jag göra undan en del lokalspecifikationer till övriga spelplatser och skriva några nya texter inför kommande jobb i början på maj... Jag hade ju bara tagit på mig en halvtid men den har, precis som jag själv, svällt lite... Haha! 
 
Nu blir det inget mer. Passionens Producent ska chilla lite...
 
 

Passion!

 
Boka hump, kolla tider, meddela tekniker, mata katten, köpa teknikertröjor, dricka kaffe, beställa servering, få ett hjärtslag av missat polistillstånd, beställa 300 dynor från ikea, avboka hotellrum, boka nya hotellrum, stämma av ekonomi, korrekturläsa program, ändra antalet biljetter till premiären, diskutera byggtider, kolla flygtider, betala fakturor, leta kvitton, leta flygbiljetter på mailen, skriva fakturor, mata katten, dricka kaffe, skicka hotellistor, boka mat till premiärfest, kolla försäljningsrapporter, maila körerna, söka cateringfirmor, handla mat, beställa 4G-abonnemang och göra bilder! Min dag! Nog måste man väl vara rätt passionerad för att hålla på så här? Men det är ju bara för att jag älskar teater - och tror att det här kommer att bli såååååå fint!
 

Bastuträsk och Hollywood igen!


Med en tvist!


Spoken word!


Med en stjärna!


Fantastisk körsång!
 

Och magiska dansare!


Starkt!
 

Vackert!


Norrländskt hemtrevligt!


Och lika tjurskalligt!


Storebror!


Och vanligt folk!


Stora steg mot framgång!


In the navy?


Och min favoritkompositör i bild igen... Var det inte han eller fotografen Patrick Degerman så var det Mias hår... Haha! Men som helhet: Fantastiskt! Det är bra med föreställningsbilder när man är trött. Jag blir så glad och stolt över alla fina!
 
Ny dag och nytt drag imorrn! Samt lite polistillstånd! Nu sängen! Jag har ett passionerat förhållande även till den. Älskar ju att sova! Haha!
 
 
 
 

Jobb och jobb och drag!!!

Härlig dag även om jag varit lite trött och både startat tidigt och avslutat sent. Började med hämtning på flyget av tekniker och regissör, besök ute på bygget för att kolla upp en del saker och sedan hem för lite jobb ett par timmar senare.
 
Möten på teatern på eftermiddagen och hem för lite mat innan det var dags att åka på genomdrag ute på Kopparhallen! Om det betydde att jag missade tilldragelsen på torget?


Ja, typ... För det var i alla fall lugnt när jag passerade... 
 

Tur att jag hann se lite glädjeyra och stressade pressfotografer igår! Och att jag har ett spännande vardagsliv i alla fall!
 

Ja, på väg hem körde jag t ex om ett växthus... Haha! 

Samling på Kopparhallen! Det kommer att bli otroligt vackert det här!
 

Ikväll lyfter jag den här ytterst begåvade tjejen som jag numera kallar för "Modesty Blaise"; Mimi Märak, mästare på Spoken Words och en stjärna med stor utstrålning och starkt samhällsengagemang! På vattenflaskan står det "No mines in Jokkmokk!" Så kallad protestplacering!


Olle samlade alla och startade upp genomdraget som ju är det andra hittills med alla medverkande. Nej, vi saknade en idag också eftersom Ola Stinnerbom har blivit pappa! Tur att det kom lite sol till hans hemstad Karlstad idag!


Stiliserad scenografi skapar många miljöer. Här kom vi in mitt i en avverkning.


Och här ett ljusfenomen! Det blir fint!

Roligast ikväll var Cay Nyqvist som skrivit musiken. Han brydde sig inte om att det var fotogenomdrag utan traskade på för att kolla att kören kom in på rätt ställe och sjöng rätt stycken. Till vänster om honom gör Patrick Degerman allt han kan för att få fri sikt! Haha! 
 
Bra kväll med härliga insatser! Har massor med bilder men ingen ork så nu ska jag sooooooova som en stock! Bra jobbat alla!!!
 
 
 

SM-Guld!!!

Kort rapport ikväll efter en dag fylld med jobb - och hockey! Mest bilder! Mycket glädje! SM-Guld i år igen! Ni är helt fantastiska!!!
 

Jag åkte ner till Folkparken och anslöt våra kompisar som fixat bord! Härlig svartgul stämning!


En del gladare än andra - redan innan det började! 


En del mer välklädda än andra... Haha!


Spända av förväntan! Ja, vi hade jättebra platser längst fram!


Holmstedt på plats! Då kan vi börja!


Mållös första period och alla började skruva på sig... Det kan väl inte vara så att vi ska förlora? Färjestad bjöd upp till betydligt bättre motstånd ikväll men...


Där satt den! Så otroligt härligt!!!


North Power hade en kille ute som skulle hålla ångan oppe! Men vi var ju rätt intresserade av matchen... Man vill ju inte missa...
 

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! Jag blev tydligen lite upphetsad... Haha!


Bara kärlek och glädje!


3:an satt som en fläskläpp! Nu var det bara att jubla! Guld! I år igen! Magiskt!


Wow!


Fick också syn på maken! Han jobbade på - men var har du hjälmen?


Och han kom t o m med i närbild!


Vilken stämning! Det här har ni förtjänat allihopa!


Och utanför arenan stötte jag på två glada fans! Håkan knockade Rolle!


Åkte en tur genom stan på vägen hem. Fin hojflagga! Men jag skulle ju jobba ett par timmar så det var bara att vända.


Avslutar med glädjeyra!
 
Tack hela gänget för en trevlig kväll och en otroligt spännande avslutning på Elitserien 2013/14! Det här kan man ju börja vänja sig vid...  

Påskdag mot guld!

Ja, det blev ju vinst i hockeyn igår! Och inte så liten heller... 8-1 är väl (näst intill) förnedring i en finalmatch! Och eftersom det blev vinst så blir maken utkallad på jobb i Karlstad måndag-tisdag. The good comes with the bad... Men guld kommer det att bli igen och jag hoppas allt ska funka bra för dem!
 
När matchen var slut och allt godis uppätet så valde vi en kvällspromenad och det var min första på två veckor. Fortfarande trött men nu känner jag suget efter motion! 
 

Vi bestämde oss för att gå och kolla om motionsspåret hade tinat fram och eftersom maken numera är skogsägare så kommer det ständigt kommentarer som "skulle ha varit gallrat" så fort man passerar lite träd... Haha! Ja, det är nog sant men kanske bra för att sila bort ljud från E4:an? Vi var ju lovade en bullervall redan när Solbackens Handelsområde projekterades och den har vi fortfarande inte sett röken av...


Fläckvis var spåret också ganska ogallrat... från is och snö. Får nog vänta nån vecka till innan det både tinar och torkar upp.


Det blåste ganska friskt och när vi kom fram till nya grillplatsen såg landskapet kargt och nästan overkligt ut.


Men stan har ett guldskimmer över sig redan nu... Skönt att komma ut en sväng innan man skulle lägga sig. 


Idag har det varit helt fantastiskt väder och jag är glad att jag steg upp och kom mig ut! Började med att åka ner på lasarettet och vara med på pappas utskrivningssamtal. Han fick åka hem i eftermiddag och nu har jag inte hört något och då är det säkert lugnt eftersom han får mycket hjälp hemma första dygnen. Det känns tryggt!


Och när jag kom hem igen fick vi besök av ungdomarna som kom hem från sin London-weekend! Det hade varit kanonbra med både sevärdheter, fotbollsmatch och shopping!


Lisa hade inte handlat något... men när hon öppnade väskan dök det ena efter det andra upp! Haha! Hon är lika säker som jag! Snyggt jobbat!

Lite vila, lite sol, lite fotbad utomhus och en ganska skön eftermiddag innan det var dags att fräscha upp sig och åka till Lisas föräldrar på påskmiddag! Nice!


Började med något så ovanligt som "Kasta gris" medan maten blev klar... Det här har jag inte spelat sedan barnen var små och Oskar lyckades få två svinryggar... Barnsligt roligt!


Och full koncentration när grisarna sprättades iväg!


Till bords! I afton bjöds vi på lax, wb, bröd, underbar fylld lammstek och en citrusdoftande potatissallad! Den krämiga såsen av kronärtskocka var också suveränt god!

Mera citrus till dessert och den här citronpajen var "to die for"! Mmm... Men jag tog bara en gång. Mätt ändå efter en fantastisk middag och trevligt sällskap! Tack än en gång!
 
Nu laddar vi väckarklockorna för tidig revelj så att maken kommer sig iväg! Själv ska jag jobba några timmar och sedan åka på Folkparken för middag och match på storbild! Ska bli kul att dela stämningen med andra! För guldet ska hem nu!
 
 
 

Lammfärs!

Kände mig riktigt utvilad idag och satte igång med att plocka undan, städa toan och köra ett par maskiner tvätt. Kändes bra! Men varför känns en ledig dag så mycket bättre om man har gjort något? Jag tror inte att jag är ensam om den känslan men undrar ofta om jag kan försöka känna samma tillfredsställelse över en dag där jag bara suttit stilla? Måste jobba vidare på det där...
 
Sedan åkte jag och hälsade på pappa och han hade nu fått sällskap av en 90-årig dam på rummet. Ingen av dem hör särskilt bra och jag fnissade lite när jag gick och hörde henne fråga: "Visst var det Nygren du hette?" "Nej, Lindgren" svarade pappa. "Nygren..." fortsatte hon... Ja, nu har de i alla fall något att göra! Haha! 
 
Pappa var i alla fall piggare även om han säger att han blir slut av ingenting - men det är ju inte så konstigt! Han är snart 82 och ganska sjuklig. Lägg dessutom till en kraftig hjärtinfarkt på det så förstår man (dock inte han) att man nog inte ska orka så mycket... Mötte hans syster och man i foajén så nu har han nog haft fullt upp med besök hela eftermiddagen! 
 
Jag åkte hem och satte igång med middagen! Hade tagit fram lammfärs och fundera ett tag på vad jag skulle hitta på. Nu blev det "småbullar" av alltihop...
 

Blandade färsen med smörfräst lök, ägg, kryddor mm, plattade ut smeten på bakplåtspapper och strödde över getost och hackad basilika. Sedan var det bara att rulla ihop och skära skivor.
 

Påskbullar?


Men efter några minuter i ugnen på hög värme så doftade det gott och såg inte alltför illa ut heller!


Rostad färskpotatis och basilikaolja av det som återstod av krukan. Gott! Inget märkvärdigt men kul att hitta på lite nya saker!
 
Nu ska jag sluta äta och blogga för nu börjar matchen!!! Go, go, go SAIK!!!
 
 
 

Spånar vidare...

Vi såg våren, spånade på sommaraktiviter och barkade iväg alldeles åt skogen! Nej, inte då. Det där var bara några tappra försök att vara rolig över makens sysselsättning idag!
 

Helt underbart väder och lång sovmorgon - till halv tolv! Jag behövde faktiskt det! Känner mig ändå förkyld och tät och väldigt trött... Men det var bara att slänga i sig lite yoghurt, massor med kaffe och dra igång jobbet!


Fint väder innebär dock jobb utomhus och det är ju alltid en fördel! Mycket listor nu... Men det går framåt. Och i skogen på tomten har maken har fört ett herrans liv...


Här har det stått två stora granar som vi (inte jag!) tog ut i vintras!
 

Ulf har inlett projekt "förädling" och provar att såga egna plankor! Han har ett fantastiskt tålamod!


Och det lönar sig! Första plankan klar! Fint att kunna göra mer än ved av träden på tomten! Under tiden jobbade jag, åkte och handlade och gick sedan ut till grillen!


Äntligen är också gasolen igång! Kolgrillen är charmigare men den här är så praktisk! Särskilt när maken både startar och rengör... Haha! Men jag grillar ju så jag är inte alldeles overksam. 


Fint även ikväll men så skräpigt på gräsmattan att jag nog måste inleda krattningen för att kunna stå ut med bilderna... Därför bara himmel!

Och mat! Gött med grillat och nu blir det kaffe och soffmys!
 
Gladare Påsk önskar jag alla! 
 
 
 

Slitsam dag men Glad påsk!

Tuff start idag med problemlösning i produktionen som drog ut på tiden... I det här skedet i processen är det många starka krafter i omlopp och det är viktigt att ställa samma kurs - annars går den här atlantångaren inte i hamn i början på maj. Blev lite knepigt ett tag men löste sig till slut! Känner att jag nog är en bättre diplomat idag än för 15-20 år sedan - har en annan trygghet och försöker i alla fall både sprida glädje och lyfta andra! Sedan gillar jag verkligen hela teamet! Bara proffs! 

Men det tog ändå sina modiga timmar innan jag var hemma igen och då fick jag ju fint besök! 
 

Påskkramar och pussar och godis och mjuka kinder och glada leenden! Finaste My "Påsken" Bergvall! 

Ja, hon tål att tittas på fler gånger! En påskkärring värd namnet! Men hon kom ju inte ensam... Idag är lillebror på dagen sju månader och det börjar vara hög tid att iklä sig påskens mest lönsamma outfit:
 

Max "Peruken" Bergvall! Killen som gett hucklet ett ansikte! Vilken goding!


Och lika slagfärdig som en gammal tant! Haha!


Max med sin söta mamma som valde att vara civil idag! Och snygg!!!


Nästan hela familjen! Pappan hade just fått goookaffe och det vill man gärna njuta av!
 
Underbart att få träffa er en stund! Behövde lite positiv input efter en lång dag. Nu hade jag massor med jobb kvar men orken tog slut, så ikväll har vi bara ätit rester och sett Skellefteå AIK krossa Färjestad ännu en gång! 
 

Fick besök även ikväll av sötaste Ida och Tilde! Ida, som brukar passa Skrållan, hade med sig ett helt påskägg till henne! Fullt med Whiskas och en tofs att leka med! Så fiiiiiint! Tack Ida!

Äntligen påsk! Glad sådan på er alla! Kram från oss och Skrållan! Hon är väldigt "äggad" på maten! Haha! Tjolahopp! 
 
 

I get around...

Idag har jag mest flängt från punkt A till B och inte alls hunnit allt jag tänkt. Det kanske har gått lika bra för mig som för grabbarna i den här musikvideon med The Beach Boys... https://www.youtube.com/watch?v=w-0CS-T1HUQ Haha! Ja, den kanske är lite dubbad - men kul!

Började dagen här hemma med en mamma som flängde runt med sängkläder och dammsugare... Haha! Hon blir fort rastlös på sina stadsemestrar... Sedan iväg till Lasarettet för vårdmöte med pappa. Han har väl inte mer än kommit på fötter förrän de vill skicka hem honom. Insåg nu att när patienterna är färdigbehandlade rent medicinskt så släpper Landstinget ansvaret och låter Kommunen ta över kostnaderna... Inte underlig att patienterna får sitta emellan! Nu erbjuds han dock god hjälp när han kommer hem och vi hoppas att det ska bli bra när de nu ska utreda hans behov av hjälp i hemmet. 

Skjutsade mama till Malin, åkte och handlade mat som mamma skulle ha med hem och sedan iväg till Kopparhallen för första genomdraget av föreställningen! Spännande!
 

Olle inledde och idag var målsättningen bara att komma sig igenom för att börja känna på övergångar och se hur allt sitter ihop. Och det gjorde det!


Inledning med samiska ensemblen som ju har så skön musik och jojk!


Nina Nordvall Wahlberg bakom Cay Nyqvists stora limträorgel! Ljudet är jättecoolt!


Och här kom jag på en ny slogan för föreställningen som kanske mer beskriver den: Bastuträsk möter Hollywood! Ja, det handlar om den lilla människan men på ett väldigt storslaget sätt! 

Var tvungen att göra en paus och åka och klippa mig. Det är inte lätt att få tider så man vill inte gärna missa! Idag testade Sara också en ny färg på mig!

    
Typ knallröda slingor! Någon sa att det såg ut som om jag hade bacon i håret... Haha! Men det blev rött och blankt och fint till slut. Älskar att vara nyklippt! 

Och sedan tillbaka igen för att se slutet!


Nu fick jag äntligen se Teater Barda, den fasta utvecklingsstörda ensemblen från Jämtland. Sååååå fina! De gör delar ur sin dansföreställning "De sociala kongresserna" om samspelet människor emellan!


Samisk rock inledde slutet och nu längtar jag extra mycket till nästa vecka då jag får se hela föreställningen - med kör och allt! Bra jobbat alla!

Hem för att sno ihop Korv Stroganoff till middag som jag hade en beställning på . En beställning man gärna levererar när den kommer från:


Sonen!!! Oskar mellanlandade här ikväll eftersom han och Lisa åker till London över helgen och flyget går från Skellefteå. Det blev en bonus för alla föräldrar! 

Ja, han blir lite trött på min bildjakt - men jag njuter av att se på honom ofta! Lisa är på middag hos en kompis och kommer lite senare så att vi ska hinna krama om även henne!

Önskar er en härlig weekend i London och alla jag känner en Glaaaaaad Påsk!! Nu ska jag jobba undan det jag inte hann tidigare idag... I get around - too much?
 
 
 

Bara vinnare!!!

En vinnardag på alla sätt och för alla inblandade! Pappa mår bättre och har fått tillbaka färgen på kinderna och orken att ha egna åsikter om vad som komma skall när det gäller vårdmötet imorrn. Ett friskhetstecken!
 

Och projektet blev också vinnare idag! Vi fick äntligen besked om bidrag till det stora cirkustält där vi ska spela föreställningen på Nordanå!!! 200 000 sitter fint i kassan - särskilt som jag fick lite andra offerter idag... Haha! Ja, det är gungor och karuseller hela tiden!


Åkte ut till bygget och träffade nästa vinnare! Det här är Mimi Märak från den samiska ensemblen som också vann länsfinalen i Poetry Slam för ett par dagar sedan! Nu väntar SM-final och naturligtvis starka insatser i Norrländsk Passion!


Blev en vinnare själv när jag träffade det här glada belysningsgänget på teknikersidan!


Hann också kika lite på repet och ser fram emot draget imorrn trots att jag inte kan se hela. Jag har ju gu'bevars en klipptid att tänka på... Haha!


Och där borta går hon... Vinnaren...

Åkte iväg till nytt möte med nästa kund om ett kommande projekt som jag bollar lite samtidigt som jag jobbar med passionen. Vila får jag väl göra när solen kommer! Storebror skjutsade upp mamma till stan, lämnade av hos syrran och efter att de besökt pappa på lasarettet så plockade jag upp henne för middag och översovning hemma hos oss. Vi ska ju som sagt ha vårdmöte för pappa imorrn.

Och när jag hämtade mamma hos syrran så fick jag två förstapris:

Nr 1! Max Bergvall - glad som en lärka och full fart på "Lära gå vagnen"!


Nr 2: My Bergvall - sötaste systerdottern som nog för alltid kommer att vara nr 1!!!
 
Sedan blev det hem för att fixa midda och mamma dukade! Det blev som sig bör idag en hockeymiddag i svart och gult! Mamma tycker att hon har lite semester när hon kommer till oss barn och det är väl i så fall hög tid att också hon får vila!
 
Skellefteå AIK klarade inte helt oväntat biffen ikväll och slog Färjestad med 3-0 i första finalmatchen! Nice!!! Och nu när jag sätter mig här för att blogga får jag veta att Emilia och Abbe har fått kontakt med en kvinna som vill byta lägenhet och förstahandskontrakt då hon är ute efter ett mindre boende och vill byta bort sin jättestora tvåa på 70 kvadrat med 2,80 i takhöjd bara en kort bit från där de nu bor!!! De har kikat ikväll och alla är överens. Så otroligt roligt! De behöver verkligen en större lägenhet även om den de bor i är superfin!  
 
Oj, vilka positiva händelser den här dagen kantats av! Jag blir så glad även om jag har massor med jobb kvar och en påskhelg framför mig som nog inte bara innebär ledighet...
 
Men nu blir det sömn! En vinst för vem som helst!
 
 

Fetvadd...

Min fökylning har bäddat in skallen i nån sorts fetvadd och jag gör mitt bästa för att de små grå ska hålla sig vakna... Rätt less nu och väldigt sugen på att komma ut och röra på mig!
 
Började med möte ute på bygget för att sammanstråla med killarna från Humpab i Umeå som ska lämna offert på all bär- och bygghjälp! Hade från början tänkt gynna idrottsföreningar men det blir för komplicerat - och framför allt för farligt! Humpab jobbar ju med scenbyggen dagligen och har erfarna människor ute som också är försäkrade. Känns tryggt när det är kort om tid och mycket som ska göras!

Att åka ut på bygget innebär också glädjen att träffa teknikerna... Vilka fantastiska killar och tjejer vi har i den här produktionen! Otroligt proffsiga! Sedan iväg till Nordanågården för god lunch och möte kring serveringen på Nordanå när det blir dags för Sommarteater med Norrländsk Passion! 
 

Vi kommer ju att spela i ett jättetält på Nordanå! Jag har inte tänkt på hur stort det är förrän jag såg människorna längst ned till höger i bild... Det blir alltså en annorlunda sommarteater men lika härlig och festlig som vanligt!


I anslutning till det stora tältet blir det ett mindre eller flera små serveringstält där det kommer att finnas både fika och vin/öl innan föreställning och i pausen. Kommer att bli ett perfekt sätt att inleda sommarkvällen. Lite dryck och norrländska snacks blir en perfekt kombo! Sol rääääääknar jag bara med... Och blir det inte sol så har vi för första gången tak över huvudet!

Kan bli några såna här också... Men jag gillar det förra med tygtak! Utanför det kan man rymma små cafébord och sittgrupper! Myyyyyys!

Ja, efter lunchmötet åkte jag hem och stupade i säng i en och en halv timme... Somnade som en stock och behövde förmodligen alltihopa! Sedan dess har jag jobbat... Stolarna ska numreras och det ska beställas etiketter, alla hotellistor ska gås igenom ännu en gång med uppdateringar och ändringar, alla resor summeras och slutligen har jag också sett över budgeten och hur vi ligger till.

Det är lite gungor och karuseller men så länge saker och ting går jämnt upp så känns det helt OK! Vi är fortfarande på plus och imorrn blir det genomgång av lokaler och servering på övriga orter. Köp biljetter medan det finns! Kommer att bli magiskt!
 

Nu närmar jag mig sängen efter att ha gjort ett besök på ICA Maxi där jag insåg att fetvadden runt skallen fortfarande ligger som ett skyddanden hölje... Jag fick inte betalningen att funka och tillkallade personal eftersom jag trodde att det skulle bli avstämning men då hade jag glömt sätta ifrån mig "pistolen" i stället... Sedan drog jag fel kort och misslyckades även med att mata in mina återbäringscheckar... Hjärndöd å det grövsta! Haha!

Nu lyser fullmånen så där glasklart och det brukar betyda sömnsvårigheter - men jag hoppas vadden gör sitt! Omslut mig! Jag behöver dig!
 
 
 

Vilka tjejer!

Idag blev det mer firande och jag fick träffa såna fina tjejer! Började med att säga hej då till mamma som fick skjuts hem med min bror efter att ha hälsat på pappa igen! Idag hade han fått telefon och börjat ringa både mamma och sin syster. Känns positivt i tillfrisknandet! När jag kom dit i afton hade han blivit inskjutsad i dagrummet och skulle precis börja deklamera dikter för sina medpatienter... Haha! Otroligt för att vara en i övrigt ganska sjuklig 82-åring!

Innan jag åkte till pappa blev det ett besök hos syrran igen där jag skulle sammanstråla med lillebror och hans döttrar! Äldsta tjejen Linnéa kom upp från Stockholm för att hälsa på i helgen och jag passade på att skicka med lite hjortronsylt som jag hann koka på förmiddagen! Pappa hade ju plockat bären i höstas och det tyckte hon var extra kul!


Kul att få träffa hennes fina kille Lee som också är sjuksköterska! Det blir fler gånger hoppas jag! Linnea är en månad yngre än Emilia och en pärla vi önskar vi fick träffa oftare!

Lillebror Roland har ju gott om tjejer och hans fina Gabriella och Cornelia följde också med! Så glada och söta!


Alla hade givetvis med sig presenter till My... Himmel vilket jobb hon har haft med paketöppning...
 

Och såååååå nöjd hon blev med allt! Såpbubblorna som ligger på bordet var efterlängtade och hon visade än en gång en komisk ådra...


Jooohåååååårrrda! Haha!


Sedan blev det prat (ganska högljutt! haha!) och lek där Roland hamnade nånstans mitt i...


Och My hade närkontakt med Izzy!


Närkontakt även här! Finingar! Linnea varnade Lee för att han skulle hamna på bloggen... Jag kan ju inte göra dem besvikna va? Haha!


Och fina Cornelia som var så läcker idag! Här ser hon ut som en gammaldags filmstjärna tycker jag!


Ganska lik sin gulliga pappa!


Sist men inte minst vaknade Max efter att ha sovit i vagnen och då var barnaskaran fulltalig! Härlig stämning, mycket surr och skratt - och ännu mer gott fika... 

Tusen Tack än en gång Malin! Nu rullar vi fram en ny vecka tror jag! Förkylningen är en aning bättre och jag hoppas på träning imorrn! Jobb lär det bli hur som helst och jag har just avverkat några timmar med planering och rapport till alla! 
 
Och så var den helgen slut! Sammanfattning: Jobbigt, oroligt, stressigt, roligt, sjukligt - men mest av allt otroligt mycket härligt och väldigt positivt liv!
 
 

Bakslag och kalas!

Är det inte det ena så är det det andra... När jag igår kväll suckande satte mig i soffan och för ett ögonblick kände mig helt slutkörd så ringde mamma och berättade att pappa åkt in med ambulans efter att ha fått en hjärtinfarkt! Snabbt glömmer man sin egen trötthet och jag var nere på IVA som ett skott!
 
Han var väldigt dålig och vi blev ombedda att samla familjen men hjärtat lugnade till slut ned sig, vi kunde åka hem och sova ett par timmar och idag fick han komma upp på avdelning. Väldigt trött och slut men ändå vid bättre mod och framför allt vid liv! Vi är glada och tacksamma över att ha honom kvar och håller tummarna för att det kommande dygnet ska bli än mer stabilt!
 
Idag fick jag också besked om att en kvinna i min egen ålder igår hittats avliden där hemma och jag lider verkligen med barnen som förlorat sin fantastiska mamma alldeles, alldeles för tidigt! Vilken oerhört chock och en sådan förlust för vänner och bekanta! Det är så ofattbart och grymt när en yngre människa rycks bort på det där sättet!
 
Var rädda om er alla och njut av varje dag! Man vet ingenting om morgondagen och idag ska vi bara älska! Nu är inte det alldeles enkelt det heller... En del bryr man sig så mycket om men det är ändå svårt för dem att förstå att ens omsorger bara är positiva. Andra är så enkla att älska alldeles förutsättingslöst och där ingår naturligtvis alla underbara barn!
 

Därför var det extra roligt att åka på 5-årskalas för en alldeles underbar tjej: My Bergvall - allas älskling! Här sitter hon med sin söta mamma och öppnar ett av alla paketen! Hon har uppvaktats stort och det är självklart roligt att fira födelsedag när man är barn. Som medelålders vuxen börjar man faktiskt tycka att det räcker med både paket och fler år... Haha!


"Gittan och gråvargarna" blev väl emottagen och kanske ska vi också lägga pusslet imorrn? Och jo, det ingick en skiva också... Nu saknas bara filmen! Haha! 


Farmor och farfar, Martins fina föräldrar Birgitta och Erik hade kommit ner från Boden och hade med sig en hel säck med paket!


Däribland denna söta tröja som födelsedagsbarnet valde att byta om till efter halva tiden! I bakgrunden sitter mormor och faster Hanna! Grattis igen och miljoner kramar till vår älskade My! Tack också till mamman för fantastiska tårtor som jag nog åt alldeles för mycket av...

Och efter ännu ett besök hos pappa så åkte vi hem till oss, vilade och lagade lite mat. Det blev en snabb kycklinggryta och middag till skenet av elden från kaminen. Mamma är vid gott mod och njuter av att ha myskväll i stan. Vi hoppas på en ännu bättre dag imorrn!
 
Och nu äter vi kakor igen... Hoppsan!
 
Vi ses!
 
 

Flerdagars...

Äntligen tillbaka på bloggen igen efter några dagar som varit mer än fullspäckade! Jag är också inne i ett skede där jag förutom möten mest suttit vid datorn och planerat, kollat, bokat, kollat, ändrat, strukturerat, listat... Ja, det betyder också att när jag varit klar (vid 23 på kvällarna) så har jag inte orkat blogga. Det har nog inte hänt särskilt ofta på de här fyra åren...
 
Men jag mår alldeles utmärkt och det går en dag i taget! Snart kommer en lugnare tid - då jag också hinner träna och ta en nypa frisk luft! Och det här projektet är slut sista maj för min del så jag passar också på och njuter! Att jobba med teater, på scenen eller med organisationen, är fortfarande det roligaste jag vet!

När jag är hemmavid har jag också god hjälp - inte bara med planeringsjobbet!  Ikväll hjälpte Skrållan t ex till med att laga renfilé... Haha!


Lite sugen är hon alltid... Och det här gör hon bara när det är fiiiiint kött... Haha!

Hur som helst blev det en vecka med mycket turnéplanering. Vi hade en idé om att skicka teknikerna med en Nightrider där man både kan sova, resa och komma fram till nästa ort utvilad. Vi hade turen att få kika på den som Norrdans var ute med i onsdags.
 

På utsidan en vanlig buss! Men inuti... 

      
Pentry, sittplatser för 16 personer, två flyglar med hörnsoffa, TV och 8 sovplatser. Riktigt fin och inuti som en större husbil! 

    
Vår längsta tekniker Niclas såg bara ett hinder på plan 2... Takhöjden... Haha! Hela eftermiddagen ägnade vi sedan åt planering av bygge och restider. Där fick Nightlinern stryka på foten eftersom alla ju måste vilja bo så där trångt för att det ska funka.

Jag tyckte att det var helt OK att de fick välja. Fyra veckor i en buss kan vara påfrestande även om alla är glada och trevliga. På jobbet vet man ju ingenting om folks vanor eller snarkningar eller, Gud förbjude, arm- eller fotsvett... Haha!


Här var planeringsarbetet i full gång. Jag hade ritat upp bygget för att vi alla skulle tänka på samma sätt! Jonas och Jens pekar och funderar...


Rörigt? Nej, vi tyckte att det var klockrent! Haha!

Sedan satt jag halva natten med att renskriva alla listor och maila över för godkännande. Igår startade jag dagen med att träffa skådespelarna för att göra samma genomgång!
 

Hela glada gänget (förutom dansarna) var på hugget och godkände det mesta! Många har lite egna önskemål men det ryms liksom inte när man ska förflytta en sån här atlantångare... Alla för en!


Jag stannade också en stund och kikade på repet! Det kommer att bli så djuriskt fint! Svårt att plåta ännu eftersom ljuset inte är klart men jag sökte en förgrund för att bilden skulle bli mer intressant...


Den kom som ett skott! Haha! Marie-Thérèse har jobbat här uppe tidigare och är, som ni ser, en glad tjej!


Samling med regissören! Han är så fin - men ändå bestämd! Det är inte många människor som har ett så fantastiskt driv och samtidigt ett så gott och jämnt humör! Alla älskar Olle Törnqvist!


Jag kikade på startscenen även om den inte var klar - men jag blev så där lycklig som man bara blir när man känner att allt är på väg åt rätt håll!


Och här är fina Nina i en jojk! Det är suggestivt, vackert, roligt och oerhört musikaliskt! (Och nej, det ska inte vara mörkt hela tiden. Ni får ta mina bilder med en nypa salt).

Mycket går inte heller att fotografera ännu men så här sprakande kommer det att bli! Eller är den här bilden upp och ner? Hmm...
 
Lämnade bygget när scenen fortsatte även om jag hade velat stanna längre. Men, men, jag har ju ett jobb att sköta! Och mitt är den här gången inte på scenen!

Idag har jag och bästa Stina på teatern bokat flygbiljetter... Puh! Och vi är inte klara ännu. Det blir sjukt många, helt olika avgångar och resor hittan och dittan... En del vill hellre åka tåg och andra hinna hem en sväng till Stockholm... Lite flexibel kan man vara när man planerat väl - men på vissa punkter är jag ganska bestämd. Annars blir man nog galen på riktigt! Haha!
 

Och nu har det blivit en krispig sallad med blomkål och annat gott! Och Skrållan fick inte hela renytterfilén...

Det blev lite över till oss också! Sååååååå gott!!
 
Nu blir det inte mer för idag! Har jobb med mig över helgen och ska försöka se var vi står ekonomiskt men imorrn stundar ett oerhört viktigt kalas!!! My Bergvall blir 5 år! Sånt vill jag inte missa för alla uppdrag i världen! Sov gott nu gumman så blir det paketöppning imorrn! Och tårta... Mmm... Det vill inte moster missa!
 
 

Jobba, jobba, jobba...

Ännu en dag vid datorn... Bara jobb för hela slanten! Planering, listor, planering, listor... Aaaaaaahhhhhhgggggghhh... Sedan känner jag mig inte hundra frisk. Har nåt skit i kroppen och det måste väl vara nån riktigt svår sjukdom eftersom jag tycker att den här eviga planeringen och struktureringen är rolig... Hahaha! Jag är, som min vän Åsa brukar säga, "En mycket sjuk människa"!

Mer blogg imorrn! Nu är jag bara nöjd med både mig själv och Skellefteå AIK! Snyggt jobbat grabbar! Jag har t o m gjort paus i arbetet under matchen. Det är ju nån del av mig som är frisk... Eller sjuk... Allt ligger väl i betraktarens öga? Haha! Sov gott människor!

Produktion!

Startade dagen med att ta emot bästa Åsa och åka till Norsjö. Så länge sedan vi sågs ordentligt och så kul det ska bli att få jobba tillsammans framöver. Vi hann surra massor på vägen och dra upp lite riktlinjer inför kommande samarbete! Fortsättning följer...

Men idag skulle vi besöka Trätrappor i Norsjö för ett kommande uppdrag. Oerhört trevligt möte med glada och öppna människor i ledningen. Kan bara bli bra!
 

Själva festen kommer att vara i en del av den enorma verkstaden!


Och här uppe blir scenen!


Åsa förklarar vårt förhållande till både höjder, cementgolv och räcken... Typ... Johan och Madde verkar förstå! Typ... Haha!


Efter möte och innan lunch fick vi också en guidad tur i fabriken! Här hade man trappat upp (Haha! Var får jag allt ifrån?) ordentligt och spikpistolerna gick varma!


Drömtrappor i parti och minut! Allt är specialbeställningar så det blir inga enkla fyrkantiga paket á la IKEA...


Lite rörigt i taket... Bra utsug? 


Och vad har vi här då? En toalett för hockeyfans?


Nääääääeeeee, en telefonkiosk där man får lugn och ro! Ljudnivån var annars ganska hög...


Och de gör också limträ till sina trappor. Åsa tyckte att jag skulle köpa en sån här liten maskin till maken... Hmm... Kanske blir snygg i vardagsrummet? Haha!


Mycket på kö... Vi förstod väl inte allt...


Schema för praktikanter... Kanske ska börja där?


Eller hämta oss ett par nya byxor? Hittade inte till Sannas kontor så jag är glad att jag tog egna på mig innan vi åkte! Haha!

Efter god lunch bar det av hem igen för lite kaffe och jobb, en sväng på lasarettet där svärmor ligger efter en sväng med andnöd. Hon var piggare idag så vi hoppas att hon snart får komma hem! Sedan iväg till Kopparhallen där det idag har varit soundcheck hela dagen. Ikväll var det dags för kören att testa ljudbilden.


Olle tog emot och förklarade. Eller så berättade han att han hade ont i örat? 


Han provgick i nivåerna för att berätta om placering och scenerier.


Och här verkar han hålla i skallen... Svindel? 


Ingen höjdskräck bland körmedlemmarna i alla fall! De sjöng både vackert och starkt!


Och deras alltiallo Christina satt ensam på läktaren... Hon verkar ha en särskild fallenhet för det... (Lite internt skämt efter att ha sett en bild av henne ensam i arenan...).


Urban som är ljuddesigner pratade ljudbild och medhörning!


Torbjörn verkar vilja byta ljudet mot belysningsavdelningen - eller så tycker han bara att det är snyggt med pannlampa... 

Cay som komponerat musiken diskuterar med Leif Åkesson och kören om detaljer. Det gick i alla fall hur bra som helst och jag ser fram emot nästa rep på torsdag! 

Bra jobbat alla som gjort lååååång dag idag! Köpte lite varm korv och läsk till trötta ljudtekniker som inte haft middagspaus. Man vill ju sköta om sina "pojkar"! Haha! Men nu ska "mamman" gå och lägga sig efter en bra och intressant jobbdag! Det tar på krafterna att vara "mitt i produktion", som Tage skulle ha sagt!
 
 

Sol och jobb och förlust...

Njöt av att stiga upp och känna att det var hyfsat bortstädat! Hade tänkt fortsätta men tittade ut och insåg att jag inte alls skulle tillbringa dagen inomhus även om jag hade massor med saker på agendan!
 

Det här är ju bara för magiskt härligt! Lite kallt men det var hög tid att öppna uterummet!


Heeeeeeej! Jag har saknat dig! Har ju inte hunnit städa ur rummet men så länge det finns en stol och en sol och en dyna så klarar man sig bra! Nästa helg blir det kanske utemiddag?


Lite drygt va? Men notera att jag sitter vid datorn och både planerar resor för alla i projektet samt ett Värdegrundsarbete för Norsjö Kommun... Så att 'e... Int' är det så roligt! Dessutom måste jag nog torka av skärmen eftersom jag ser helt prickig ut i spegelbilden... Haha!

Det har verkligen varit fullt upp sedan i höstas och igår var nog första dagen jag inte ägnade mig åt annat jobb än städning. Alltid är det nåt' som dyker upp! Jo, jag pratade ju med ett par personer och bokade lite hotellrum - men det var så lite att det nästan inte räknas. Är man spindel så är man nästan alltid igång.
 

Men mellan kaffekopparna och skrivandet så hade jag tid att kika på Skrållan som trivdes med att vara ute! Mycket spännande som rörs - allt från gamla löv till andra djur. 


Hon har en del högtflygande planer - mot taket! Och nu när stegen inte stod mot uterumstaket så hoppade hon resolut ner där taket var lägst. Och vi som burit fram stegen och inbillade oss att det var för högt... Vilka mesar! Haha!

Efter en shoppingrunda (mat!) satte vi oss tillrätta för att se Skellefteå gå till finalspel! Jag messade storebror som fyller år och gratulerade honom till finalpresenten... Jo, hejsan! Ta aldrig ut något i förskott! Första perioden var högst tveksam och sedan var det lögn i helvete att kvittera! Vi får med andra ord se fram emot en ny match på tisdag. Och det är ju ändå alltid roligast att vinna hemma... Haha!
 
Nu har jag jobbat ytterligare ett par timmar så nu väntar sängen! Imorrn blir det avfärd till Norsjö med bästa Åsa! Vi ska träffa lite folk inför kommande projekt. Känns bra! Längtar efter att få jobba tillsammans igen! Och på kvällen åker jag nog ut till repetitionerna och ser första körrepet. Sedan kommer det att rulla på. Ska flytta ut ur ett kontor och in i ett annat och däremellan bokat in både möten, träning och jobb. Lär bli fulla dagar hela veckan. Men vi ses!
 
 
 

Sommarlängtan!

Det är väl inte så att det direkt har varit soligt och fint ute och att jag därför känner suget efter sommar och ledighet. Nej, snarare beror det på att jag ägnat den här dagen åt jobb och stääääääädning vilket var i allra högsta grad nödvändigt - men tyvärr ganska tråkigt! Haha! Ja, jag är nöjd med torkade golv och rena ytor men när jag nu satte mig vid datorn och började rensa gamla filer ramlade jag över så härliga och somriga bilder från semestern 2012. Åsså bilder på barna'... Man blir bara helt lycklig!
 
Därför får det här bli en längtan till sommaren! Vi gjorde många roliga saker det året!
 

I solen hos farfars strax innan vi åkte söderut!


Träffade Oskar i Stockholm och här sitter grabbarna i Globen och väntar på Paul Simon! Hade inte bokat biljett till Emilia eftersom vi inte trodde att hon skulle hinna. Det blev inte fel eftersom hon på frågan om hon ville se honom svarade: "Vem är Paul Simon?" Haha! (Nej, hon fattade när jag förklarade - men det lät roligt)


Vi stämde träff med Lisa och gick en skön shoppingtur!


Sedan iväg till Göteborg och några underbara dagar med Emilia! Här på Saltholmen!
 

Och här på väg tillbaka! "Pappa, kan du knyta mitt skosnöre?" "Ja, men jag kan bara knyta från ena hållet..." Haha! Vilket skönt skratt!


Sedan anslöt Oskar igen och här är vi på väg in på Ullevi för att se Bruce Springsteen! Vilka härliga upplevelser! Och att få göra dem tillsammans med barnen är dubbelt roligt!

Min glada, söta och knasiga familj! Älskar er! 

I år blir det väl en sväng söderut igen! Vi har ju av förklarlig anledning förälskat oss i Göteborg och kommer garanterat att åka dit några dagar - men jag hoppas också på aktiviteter tillsammans allihopa med Oskar, Lisa, Emilia och Abbe! Vi ska faktiskt försöka träffa de två senare hos Abbes familj i Kalmar också så det lär bli lite körning den här semestern!

Ja, nu ska jag sitta och sukta ett tag och återuppleva underbara minnen! Slocknade i soffan en stund under hockeyn så jag kanske får jobba en stund - eller dra igång mer städning om jag inte kan sova... Längtar i alla fall otroligt mycket efter sommar och värme! Kom nu!


 

Mys och vinst!

Fortsatte dagen med att åka på ett par ärenden, svänga förbi teatern och sedan träffa nästa fantastiska kvinna: Min syster Malin! Hon är en pärla på många sätt! Både smart, empatisk och en oerhört god vän! Hon ställer upp för mig och jag för henne!

När hon skulle gå och hämta bilen som varit på en oplanerad "kräksanering" fick jag chansen att mysa med barnen! Det gläder mig att också lillebror nu accepterar att jag kommer! Tror inte att han ens märkte att mamman "left the building".
 

Vi lekte i My:s rum som hon också städat så noggrannt! Det var t o m ordning och reda inne i dockskåpet! Undrar hur det blir när Max börjar gå (inte långt borta nu) och snabbt tar sig in i hennes rum? Klåfingriga småsyskon kan vara påfrestande... Än så länge är det dock inga problem!


Just nu duger det också bra att sitta och smaska på dinosaurier i plast... Han är verkligen supersnäll och så nöjd!


Vi hann också bolla badboll!


Full fart och glada miner! Man har aldrig tråkigt i deras sällskap! Vi hann också spela spel och jag hade turen att bli bjuden på middag! Tack sötingar!


Och innan jag åkte så bytte My om till sin nya pyjamas som hon fått av mormor och morfar i födelsedagspresent! En mycket lyckad sådan! Nu måste jag klura ut vad vi ska köpa till femåringen... Nästa helg är det dags!

Åkte hemåt och insåg att alla människor var på väg till ladan för matchen. Då åkte jag till biltvätten - ingen kö! När AIK spelar är det dött på många ställen i stan... Kan man nu statistiskt säga att Volvoägare med automatik är Hockeyfantaster? Haha! Jag vet inte men jag hann i alla fall hem och se matchen på TV. Inte lika enkelt idag men det slutade med vinst och lysande spel av hemmalaget! Härligt! Och jag har ren bil!
 
Nu ser jag fram emot sovmorgon och en hemmadag med lite pyssel, jobb, motion och städning! See you!
 
 

Dessa kvinnor! Fantastiska!

Har missat att lägga upp "Veckans kvinna" ett par veckor. Kanske för att jag under några dagar träffat den finaste kvinnan i mitt liv (min dotter Emilia!) och sedan jobbat arslet av mig... Icke desto mindre har jag naturligtvis, och varje dag, stött på fantastiska kvinnor jag gärna lyfter! Idag blir det två stjärnor på sina poster!
 

Emma Lundqvist! Så roligt! Emma träffade jag på i diskussionsgruppen Amores och när hon var egen företagare i Kubera Konsult! Mitt spontana intryck var att det här är en alert och vass tjej som vet var hon pratar om! Hon är på hugget, i tiden och däremellan oerhört trevlig!

Därför blev jag inte förvånad förra året när hon återgick till sin gamla arbetsplats på Nordic Sport men den här gången som VD! Nu reser hon jorden runt, promotar friidrottsutrustning och vinner mark! Imponerande! För ni vet väl att Nordic Sport är en av världens ledande leverantörer av friidrottsutrustning? Under OS-finalen i Peking använde nio av tio spjutkastare spjut som kom från Nordic Sport. Emmas mål är nu att totalleverera till OS! Emma är en tjej som visar framfötterna och står längst upp på prispallen i en för övrigt ganska manligt dominerad värld! Härligt jobbat Emma! Vi är stolta!!


Nästa stjärna har jag precis ätit lunch med: Britt-Inger Olofsson på Näringslivskontoret! Vilken kvinna! Hon är så oerhört kompetent, kunnig, driftig, trevlig, smart och påläst när det gäller näringslivsfrågor och specifika ärenden som gäller Skellefteå men även regionen!
 
Hon jobbar dessutom på ett mansdominerat kontor där ledningen inte alls kommer upp i hennes klass... Bara det är värt en miljon medaljer! Här vill jag i alla fall hylla både hennes ödmjukhet och stora kapacitet! Imponerande insatser Britt-Inger i en alldeles för mansdominerad värld! 
 
Sådär! Nu känns det som om det kan bli en riktigt bra helg! Världen är full av kvinnor som bara "gör det"! Låt oss imponeras och höja dem till skyarna! Ni är bäst!!!
 
 
 

Rester...

Har jobbat på idag och pendlat mellan två olika projekt. Eller kanske tre... typ. Har gått riktigt OK idag eftersom ett logistikproblem modell "major" löste sig! Så skönt! Hade annars varit tvungen att tänka om och kassera ett antal dagars jobb och goda idéer - inte kul. Men nu blev det bra till slut! Ja, en bra början alltså. Jag ska inte inbilla mig att jag är klar med nåt' än!
 
Ägnade också en stund åt att tömma min telefon på några hundra av de tusentals bilderna (måste uppdatera). Det är inte första gången jag gör detta och ändå använder jag ju kameran också - jämt... (Ja, jag sa det själv! Haha!) Bland de kasserade bilderna väljer jag idag att publicera lite rester... 

De första två bilderna låg efter varandra i telefonen så jag fick mig ett gott skratt!
 

Skrållan jagar en låtsasmus som hon fick! Hon blev helt galen av lycka!


Hahaha! Den här hoppiga älgen sprang framför sonen och hans kompisar när de körde hem från Hemavan tror jag. Till slut kom de i alla fall förbi. Undrar om den också fått en låtsasmus... Haha!

Annars hittade jag också mycket fula selfiesar (förvånade?) där jag tränar, klipper mig, ser glad ut, är på semester o s v... Mycket bortkastning blev det. Sen kom vi till "klokorden"... De dyker ju upp här och där och jag sparar för mycket...


Men den här var så bra! Haha!
 

Och det här är en favorit! Snobben är klockren!


No words needed!

Inte här heller! Haha!
 
Nej, nu ska jag lägga mig tidigt och ladda för en ny dag imorrn! Jag hann i alla fall köra ett pass Indoor Walking i afton och det var hur skönt som helst! Den här helgen är jag ledig och kanske kan det bli en löptur ute? Hoppas på bra väder och mycket energi! Har också hunnit med ett planeringsmöte ikväll, gjort en laddning köttfärsbiffar och nu är jag helt enkelt trött! Sov gott alla glada! Ses imorrn!
 
 

Full dag!

Tidig start och sent avslut på den här dagen. Däremellan mycket av allt... Ja, jag har t o m hunnit känna mig låg och trött och sovit en timme i soffan - men nu är jag glad igen, och långt ifrån sömnig... Haha! 
 

Startade redan vid 8 imorse och anpassade mig till tiden för Produktionsmötet! Inte illa av en gammal sömngångare... Haha! Nu hade golvet också kommit på plats och det händer mycket! Kul!


Och regissören vandrade lite i bygget för att känna på. De längtar efter att komma och repetera på plats!


Den här miljön är lite svår att föreställa sig när man repar på ett plant golv...


Och jag vågade mig faktiskt upp på kullens allra högsta topp! Allt för att gratulera Anders som fyllde år igår och Jens som fyllde idag! Fina grabbar måste ju få uppskattning och sång! 


Här har ni hela den heta teknikerstaben! Att den är het förstår ni när ni ser brandsläckaren till vänster... Att de är oerhört professionella och lätta att ha göra med kan jag intyga många gånger om!!!

Drog sedan iväg in till stan för att möta upp pappa och mamma på lasarettet. Pappa hade återbesök idag för att få en ny spruta och det är skönt för dem att man dyker upp, följer med till apotek och mottagning. Dessutom måste någon pumpa däcken på rullstolarna... Lite tungjobbat med en stor pappa i men mamma slapp ju köra och då gick det bra.

Skjutsade dem sedan till syrran där vi skulle få en tidig lunch! Ja, jag bjöd in mig själv också... Vad gör man inte då hon bjuder på en kalasgod fiskgratäng? Haha!


Medan jag hämtade My på förskolan så hann mamma mysa med Max! Hon har verkligen längtat efter de yngsta barnbarnen och jag förstår henne! 


Och pappa hann överlämna kort och present till My som alldeles snart fyller fem år! Att börja med kalas redan nu är bara bra då man hinner rå om varandra lite mer! Fin bild på dem tycker jag!


Och fin bild på mamma också! Man ser att hon trivs!


Max är inte ens sju månader och en ganska stadig pjäs som helst vill stå och gå!


Idag var vi också de allra bästa vänner! Sköööönt! My greppade kameran. Hon är säker!


Och ett riktigt sockergryn! Att hämta henne på förskolan och se glädjen och känna kramarna är faktiskt helt magiskt! 


Max var också magisk idag! Så glad att man bara ville skratta med! 

Han surnade bara ihop när My fick dessert... Biskvier... Jag förstår honom! Men du har många desserter som väntar Max! Var så säker!
 
Underbart att få äta god mat och kramas lite! Åkte sedan hem för att jobba men kände mig plötsligt helt slut... Att ta hand om och samsas med åldrade föräldrar tar på krafterna så jag la mig i soffan och dånade av en stund. Sedan gick det bättre! Nu har jag jobbat hela kvällen, hunnit iväg på Lindex där jag trodde jag skulle köpa en blus på rea men kom hem med en bikini!! (Hur fanken gick det till? Haha!), fått besök av lillebror på kaffe, jagat resor och planerat turné. Inte lätt när alla ska flyga från olika orter och olika tider hela tiden... Men det går framåt och jag tycker fortfarande att det är oerhört stimulerande att organisera och styra det här projektet! Alla är dessutom oerhört trevliga!
 
Men nu organiserar jag mig själv i säng... Tack för en lång dag! Synd var det att jag inte hann med varken träning eller hälsogrupp idag - men det kommer nya dagar och imorrn ska jag träna igen!
 
 
 

April!

Det går undan nu! Den här dagen försvann... utan skämt! Haha! Ja, den började sent och sedan blev det ett träningspass till lunch - jag hade även ett igår kväll med bästa Anki! Känns som om den här veckan har startat bra! Sedan har jag jobbat och jobbat tills nu. Bra att avsluta dagen med en liten rapport.
 

Har också hunnit en sväng ut till bygget som växer fram! Fantastiskt!


Nu möts kulturen och idrotten!


Teknikerplatser på G!


Full fart och in med nya delar!


Trodde ett tag att alla gått in i väggen... Haha!

         
Ja, man blir ju lite orolig... Men då såg jag Lindgren från Norrbotten:


Glad! Ingen fara alltså!

Ja, det var fler glada miner och härlig stämning! Åker dit på Produktionsmöte imorrn bitti och då gissar jag att de har hunnit ännu längre! Snyggt jobbat!
 
Det blir bra och här står den bakre delen av bygget uppe!
 

Här kommer också läktarna att stå!


Man får inte vara höjdrädd... Därför har jag valt ett jobb på marken...

Det tar sig... Jag längtar tills allt är uppe! Mot premiär nu Norrländsk Passion!
 
Mot sängen Monica! Haha!
 
 
 

RSS 2.0