Rep och blåbär!

Har sovit som en stock i den egna sängen! Det är konstigt att det tar ett par nätter att sova in sig i andra sängar men i den egna är man hemma direkt! Ja, det kanske inte är så konstigt egentligen. Allt runt omkring är tryggt och välbekant och det bidrar väl till att själva ron infinner sig.
 
Låg länge och bara njöt av tanken på fortsatt semester och sovmorgnar. Lite frukost och sedan har jag pluggat text hela dagen. Grabbarna åkte till farfars för att hälsa på och ta en tur i skogen. Det gick alldeles utmärkt:


De kom tillbaka med blåbär i hinkarna! Så härligt!

Nä, han är inget blåbär längre! Den här gossen är oerhört självgående och fixar det mesta. Även den egna sylten! 

Jag gjorde middag och sedan hade jag bokat in ett par sånglektioner hos bästaste (så kan man väl egentligen inte skriva men eftersom en del människor irriterar sig på "bästaste" så fortsätter jag att använda det! Haha!) Mia Sommar!


Voilá! Här har vi kommit igång och sonen Ture som hade feber ville vara med en stund. Han verkade inte ta någon skada av min sång - ser mest bara förvånad ut... Haha!

Men det är skönt att krypa in i mammas famn när man inte är frisk! Finingar! Hoppas du kryar på dig snart Ture och stort Tack till mamman för fantastiskt bra stöd! Du är bara bäst Mia! 
 

Under tiden hade pappan varit och hämtat Alma (prinsessan) som varit hos en kompis. Hon var dock oerhört upptagen med ett avsnitt av "My little Pony" så vi hade inget långt samtal... Den som kan fixa fram en billig, lockig, långhårig och rosa peruk till mig kan höra av sig. I så fall tar jag med den nästa gång och då borde jag ligga lite bättre till... Haha! 
 
Nu är sylten kokad och grabbarna har t o m varit ute och sprungit. Får väl bli min tur imorrn då! 
 
 

@home!

Hemma igen efter ännu en dag i bilen! Vi kom fram till Sundsvall sent igår och jag hade tänkt ta en bild av nya brodragningen men det blev istället en skorsten...
 
...som brann! Är det här vanligt på industrier? Vi såg i alla fall inga brandbilar eller något annat pådrag.

Sedan var det bara att lägga sig och sova innan vi vaknade vid nio imorse då IKEA börjar severa frukost! Kändes som ett bra alternativ då vi ändå skulle dit för att handla lite. Jag sov bra men har bara såååååå svårt att vakna...
 

Nyponros? Haha! Ja, det här var innan jag hade varit inne på piffat upp mig lite... 

Efter ett par timmars shoppande bar det av norrut och redan efter några mil kom tröttheten över mig igen. Måste vara värmen som gör att jag knappt kan hålla ögonen öppna.


Här passerade vi än en gång Veda-bron och jag är själv förvånad över att jag fortfarande tar bilder... Jag måste ha miljoner av bara den här! Får väl göra en fejkresa med alla bilder som blivit "över" nån gång! Haha! 

Men nu öppnade jag fönstret i 110 och stack ut huvudet och kameran för att slippa ha en smutsig bilruta emellan. Det är också bra för frisyren...


Tillbaka på ruta 1... Haha!

Det har pratats om oväder i HELA Sverige nu ett par dagar men vi har inte sett en regndroppe från Göteborg till Lövånger. Men där började det skvala...


Nånstans i närheten av Önnesmark. Torkarna kunde inte hålla undan!


Och det blev bara värre. Tills vi kom till stan igen! Här är det fint ikväll och underbart att vara hemma igen även om det kändes ledsamt att lämna Emilia i Göteborg. Nu hade vi dock turen att få ha Oskar hemma som mottagningskommitté!


Fiiiiiinaste sonen! Så härligt att få kramas och umgås med nästa barn! Det är ju alltid den största glädjen!

Oskar hade varit och handlat och började med maten på en gång! Service som gillas! Nu har vi avnjutit grillat och god sallad med både mango och melon! Super! 
 
Ska jobba en liten stund nu men sedan tror jag att dusch och sängen hägrar... Man bli trött av att sitta stilla en hel dag! Får börja röra på mig igen imorrn!
 
 
 

Udda utflyktsmål!

Framme i Sundsvall kan vi titta tillbaka på en alldeles utmärkt resdag! Vi hade ju tänkt besöka Kumla och deras skulpturutställning i Kvarntorp när vi åkte ner men nu fick det bli på tillbakavägen istället och det här var verkligen något jag kan rekommendera! "Konst på hög" var ett udda utflyktsmål som lämnade avtryck!

Kvarntorpshögen är en cirka 100 meter hög slagghög som består av rester från oljeskifferindustrin i området. Under andra världskriget så ströps oljetillförseln till Sverige och det här blev ett alternativ att utvinna egen olja ur oljeskiffer.

1966 stängdes allt och fortfarande, snart 50 år senare, så ryker det ur delar av skifferhögen som vid tiden för stängningen mätte upp mot 600 grader! Helt otroligt! Numera används området som slalombacke på vintern och Skulpturutställning på sommaren. 

Det finns en trappa med 427 steg som leder upp mot toppen och som har blivit väldigt populär för träning. Under sommaren 2012 uppstod begreppet "besegra trappan" som går ut på att klara tio varv, upp för trappan, runda toppen och springa körvägen ner. Puh! Vi siktade på ett varv i maklig takt!
 

Redan längst ned började installationerna och den här heter "Rum för resande". Men vi siktade ju högre!


Här börjar den! Trappan med de 427 stegen! Påminner om trapporna upp till vår lägenhet i den kuperade stan Dubrovnik! Den tog på krafterna. Nå, hur gick det då?


Ja, Ulf hade som ni ser inga problem... Haha!


Jag valde att ta det lite lugnare... Haha! 


Väl uppe fanns det mycket att titta på! Olika konstverk eller installationer av väldigt varierande slag. Här ser vi en kyrka!


Och här ett bygge av Lars Vilks - han har en egen stil som lätt känns igen. Här hälsa Ulf till Emilia och Abbe att det minsann inte behövs något vattenpass för att bygga hus,,,


Den här kvinnan påminde nästan om en Giacomettiskulptur med sin långa smala, men grovt tillhuggna kropp.


Bredvid henne fanns den här groteska mannen med ytterst vassa armbågar... Konstverket heter "Makt"... Och när jag gick runt för att kika förstod jag vad kvinnan kikade på egentligen...


Hela skrevet framme! Hennes replik måste vara: "Men klä på dig!" Haha!


Maken gick lite före mig och hittade några kompisar på en bänk.


Det var en ytterst välgjord installation som heter "Var är konstverket?" Haha! Mycket humor här och det gillar jag!


En ark. Men en man. Och en vidunderlig utsikt!


Stenblock med kvinna. Orginaltiteln är Ljusrum I och II av Pål Svensson. 
 

Intressant wokpanna! Haha! Joo, alla knopparna på skålen är bröst...


Den här var väl spännande? Rekommenderar dock inte att man kör över kanten...


Och här rök det fortfarande! Mest vattenånga men ändå coolt!
 

Och coolast av allt var Johanssons eget konstverk vid namnet "Utan titel". Men alla ser ju vad det ska föreställa...


Vi lämnade kråkslott och konstverk för att ta oss ner igen.


Maken gjorde det med hoppsa-steg...
 

Jag tog det lugnare men måste ändå ta en selfie för att bevisa att jag också har besegrat trappan!


Jag var också lite rädd om mina nya sandaler som jag köpte hos Emilia och som var djuriskt sköna!


Och här ser ni anledningen till att vi körde iväg en bit från konstområdet: Johansson! Värsta Hollywoodskylten uppe på högen! Hur fränt som helst!
 
Rolig utflykt och ett bra sätt att ta en paus under en lång kördag. Nu är vi drygt 70 mil senare framme i Sundsvall och ska knoppa in för att starta dagen på IKEA! 


 

Hej då Göteborg...

Nu är det lite ledsamt idag... Vi har haft en fantastisk vecka och fått vara så mycket tillsammans med Emilia och Abbe att vi väl borde vara nöjda nu - men det blir man aldrig! Det sista Emilia sa var att hon tyckte att vi skulle flytta ner och man vet ju aldrig... Att få vara närmare varandra vore underbart - men då skulle vi ju vilja ha Oskar och Lisa där också! Nu kommer Oskar att vara hos oss när vi kommer hem så vi får glädjen att krama om nästa barn! Känns bra!
 

Igår var vädret fantastiskt igen även om det kom små moln. Vi startade upp med ett par timmar på stranden och åkte sedan in till stan för att käka lunch.

Det blev en ryggbiffsallad på Café Kosmos! En riktig favorit med lite asiatisk touch som jag nog måste göra hemma. Supergott!


Lite shopping som avlutades med att gå på nästa favorit! På Condeco har de en helt ljuvlig citronmarängpaj som man bara måste äta när man är i Göteborg! Det fick bli min sista synd när det gäller socker! 

Hem till kärlekarna för lite fortsatt arbete. Nu skulle jätte-TV:n upp på väggen och hål borras för sladdar och annat fiffigt. Blev efter lite pyssel sjukt bra! Jag var i och för sig aldrig rädd... Han är händig maken!


Armeringsjärnet som vi inhandlade för ett par dagar sedan skulle också upp på väggen och en hylla skruvas ihop. Alla jobbade på fantastiskt bra och vi blev också bjudna på en indisk hämtmiddag med mycket goda och heta smaker! Tack!


Hyllan färdig och på G att fyllas. Dags att säga hej då till kärlekarna och kramas massor!
 
Tack för den här veckan gumman! Ni är så otroligt fina och vi älskar er så mycket! Hoppas nu att vi får se er i Skellefteå senare i sommar. <3
 
Nu har vi packat ihop allt och påbörjat vår resa norrut! 
 
 

Mitt livs runda!

Bra dag! Helvetes varmt och fuktigt! Man tappar stundom lite energi men vi drog en stund på stan och då får man ju genast lite ny! Med ett par påsar i näven kan man bli hur glad som helst! Haha!
 

Åt god lunch på Kungstorget! 


Och kikade på många roliga människor som passerade! 


När vi kom tillbaka i afton så ville inte himlen bestämma sig för regn eller sol så det blev lite av varje.


Men vi deppade inte över några regndroppar. Vi fick ju besök av kärlekarna! Vädret var dock lite ostadigt så vi bytte den tänkta kanotturen mot minigolf på campingens äventyrsbana. En utmaning för tålamodet...


Men jag överraskade med at göra min bästa runda någonsin! Måste ha berott på sällskapet!


Maken målmedveten!


Och bollen rullade rätt ofta också min väg!


Emilia har snyggaste stilen i boots på banan!


Hon puttar också på ett intressant sätt! Haha!


Svåra banor men kul upplägg! Ja, det kan jag ju säga så här efteråt när det gick bra... Haha!


Alla puttar blev väl inte alltid så lyckade...


Medan andra var lysande!  


Maken tog hål åtta på två slag...


...och jag gjorde hole in one! Det var fan i mig första gången! Haha!


Nästa gång var det Emilias tur! Snyggt!


Glada tjejer vid halva rundan!


Hennes segerleende rack länge... :)
 

Och kroppsspråket är intressant. Om man lutar kroppen går bollen lättare i då?


Eller är det bättre åt anda hållet?

Ulf ser tveksam ut när han slagit...

...men slutar alltid som vinnare! Jag känner mig dock lika glad eftersom jag aldrig spelat så bra! Kul kväll med ungdomarna och nu blir det en tidig kväll och full fart imorrn igen!
 
Tack för fint sällskap, många skratt och en härlig dag alla! 
 
 

Föräldraskap!

Den tropiska hettan fortsätter och igår var nog varmaste dagen hittills! Eller kanske den som var mest vindstilla... Man behöver verkligen all blåst man kan få även om man som jag njuter av värmen och solen! Kanske för att slippa vara genomblöt på dagar som igår när vi skulle på stan...

Ja, vi väljer ju själva, men efter att ha legat i solen i tre dagar så behövde vi en paus från det och en dag för fix och hjälp till Emilia och Abbe. Vi har ju semester men Göteborg ligger en bit bort så det gäller att passa på när man är här. OCH när man har med sig den händiga pappan! 

När vi tog spårvagnen in till stan så tackade vi dock gudarna för att vi inte hade små barn längre...
 

Eller vad säger ni om 33 grader varmt och lååååånga köer bara för att komma in på Liseberg? Huga! 

Men vi var kanske inte så mycket smartare. Vi tog spårvagnen till Backaplan och en lång promenad till Biltema för att köpa det som fattades till lägenheten. 


Nästan två timmar senare hade vi både handlat, gått tillbaka och väntade på bussen. Ulf fick närkontakt med ett armeringsnät vi köpte...

Säga vad man vill om storstäder men här finns ALLT! Fast lite längre bort... Haha! Självklart skulle det ha varit perfekt att ha bil för att göra såna här ärenden men de flesta åker ju med den utmärkta kollektivtrafiken så det här är vardag för en Göteborgare!

Nåväl, vi lämnade av alla prylar i Nordstan där Emilia jobbar och åt en god lunch tillsammans. Sedan följde ett par timmars alldeles utmärkt shoppande i affärer med fantastisk AC! Jag blev både sval och sjukt nöjd med mina fynd! Haha!


Därefter åkte vi hem till lägenheten och satte igång! Här började maken med att laga till upphängningen av en skåpdörr i köket. Jag gick över gatan och handlade mat för att laga middag. Ungdomarna kom hem och det stökades överallt.


Och till slut fanns det både mat på bordet - men framför allt ett monterat underrede och lite annat smart! Emlia har konstruerat bordet själv och vaxat skivan i våldet. Jag tror att hon har lite drag av far sin!


Första middagen i vardagsrummet blev pulled turkey och lite annat smått och gott. Jag köpte Libabröd och det var en trevlig bekantskap!

Sedan var det bara att fortsätta. Att svettas... Herregud så blöt jag var! Och för er som tror att det är jag som är ragatan i familjen och som har en man som bara håller med så vill jag visa er en bild av hur det egentligen ser ut:


Han pekar med hela handen! Haha!

Här skulle vi upp med skåpet på väggen men behövde såga upp ett hål för vägguttaget. Jag agerade mothåll inne i skåpen men det är ju inte riktigt lika roligt att skriva som pekandet...


Om alla tar sats så kanske vi kan trycka fast det på väggen? Haha!


Ja, ingen ska säga att vi slappar... Här sitter skåparna uppe och imorrn ska vi ta tag i upphängningen av TV:n. De har bara en liten på 55"...
 
Men roligt att vara tillsammans i alla fall! Man får se det positiva i allt så går det lättare! Jag kommer ju att längta efter kvällar som den igår när vi bara får umgås. Ikväll hoppas vi på en kanottur men tar dagen som den kommer. Vi svettas gruvligt men har det alldeles underbart!
 
 
 

Magiska dagar!

Det här vädret är ju nästan overkligt bra och små, enkla badutflykter blir fina minnen att spara på när det är dags att skotta snö igen! Vi njuter! Och svettas... Haha!
 

Igår sken solen så där underbart igen! Ja, det vet ju ni som är hemma i Skellefteå och nog har ännu någon grad varmare. Den här bilden från Delsjön blev nästan "tecknad" på något sätt i solskenet.


Och jag badade! Nej, det är inte jag i baddräkt i förgrunden... 


Och kollade naturligtvis in fågellivet. Vi får ju lite pippi när vi är på badstranden och har för lite att göra... Haha!


Den här bjässen ser ut att kunna plocka upp personen i vattnet till lunch...


Och när vi promenerade tillbaka var det inte svalor på rad på telefontrådarna utan duvor. Fast nu var det ju också bara en...

Vi gick tillbaka för att slå upp förtältet då vi äntligen fått en plats där vi kan sätta upp det. Gick hur smidigt som helst! Ja, man vet ju aldrig. Vi gör det så sällan och om man är trött och sliten så kan det hända att man blir otålig och fräser ifrån... Ja, ni kan ju gissa vem... Haha!


Vi hann bara sätta fram möblerna så kom första gästen... Lite svår att få att gå hem... Men till slut så! Vi skulle ju in till stan och äta med kärlekarna igen!


Hur söta som helst! Det är ju för roligt att få umgås så här mycket! Emilia och Abbe har egentligen bara en egenhet...


De är alltid utan snus! Haha! 
 

Ja, vi har fått skratta mer än en gång åt både snuset och annat tillsammans!


Emilia blev lite trött på mitt "Selfie-smile" så här kommer en allvarligare! Men jag gillar ju att skratta! 

Här kom vi in på snörena som sitter i alla kläder för att de ska sitta på galgen. Emilia tycker att de är bra att spara och jag berättade om Åsas iver att klippa bort mina... Var var du igår Åsa? Jag hade båda kvar och försökte komma på vad man kan ha dem till:

    
Hänga upp blusen i öronen? Använda som låtsasmustasch? Eller varför inte tandtråd? Jaa, får nog söka patent! Eller kanske bara klippa bort dem! 


Ja,jag förstår att de blev lite bekymrade... Haha! Men vi analyserade en hel del igår.


Är det för att alkoholen tar så mycket plats som den ölen är större än den alkoholfria? Förmodligen...


Sedan kom den fantastiska maten och här ser ni mina och Emilias tapas! Gött!

Det blev en härlig kväll och vi kom hem sent. I morse var det dock hyfsat tidig revelj och vi åkte in för att möta upp Emilia som hade ledig dag!


Här har vi tagit spårvagnen ut till Saltholmen för att stiga på båten ut på Brännö! När det är så här hett vill man gärna vara ute vid havet!


Finaste på båten! 


En kort men härlig tur på havet!


Framme på Brännö! Och NEJ, det var ingen dans! Haha! Den är tydligen på torsdagar... Ikväll fanns det annan underhållning på tapeten och den får nog plats på listan över saker som jag inte vill se:


Är det här verkligen humor?


Nej, då tittar jag hellre på den här gamla grinden i två timmar. Den har i alla fall något att berätta!


På plats ute på hällorna efter en lång promenad på ön! Emilia laddade med plättar och sylt till lunch... Tror att jag måste byta diet... 

Sedan blev det givetvis bad i havet! Inte jättevarmt till att börja med men man vande sig snabbt så det var riktigt bra temp! 


Emilia ser en aning skeptisk ut... Haha!


Men till slut så... Hon kan vara en aning ambivalent ibland.


Men också världen gladaste! Så härligt att få tillbringa tid tillsammans!


Sedan var det bara fotografering av måsarna kvar innan det var dags att vända hemåt.


Finaste familjen på stigen tillbaka! Ser verkligen ut som en utlandssemester!


Vi stannade på värdshuset och åt middag och här börjar man skönja utland igen! Haha! Brännö har också eget öl; Brännöl såklart!

I väntan på båten tillbaka! Tack för ännu en magisk dag finaste Emilia! Imorrn ses vi på stan! 
Har fått pippi...

Nu kanske ni tror att solstinget har gjort oss lite kollriga men så är inte fallet. Vi har det fantastiskt bra och trivs i värmen även om man kanske inte känner sig superfräsch hela tiden. Man hinner bara klä på sig efter duschen så är man lika varm igen... Men vi klagar inte! Jag älskar sol, sommar och värme!
 

Efter gårdagens baddag så åkte vi in till stan för att träffa Emilia och Abbe som jobbat. Fint på campingen!


Och värmen klockan åtta kan man inte klaga på! Men nu berättade grannarna att det var ytterligare en grad hemma så jag ska skryta lagom... Haha!


Vi skulle ju ha picknick tillsammans och började därför med at gå på ICA. Där kom jag i full fart och möttes av... en duva! Men killen i personalen hade beväpnat sig med handskar och en varukorg!


Jag hindrade duvan från att gå åt vårt håll och han smög efter. Fånga duvan...


Måttade med korgen...


Och fick den! Snyggt!


Nu återstod bara att ta sig den långa vägen till utgången... Jag gav honom tipset att skjuta in en pappskiva så att han skulle få en botten.


Tadaaa! Dagens hjälte! 


Men vi skulle ju inte stanna på ICA. Här har vi samlats på deras bakgård som är ett stooooort grönområde! Hur fint som helst! Picknicken kanske inte ser så kul ut med alla påsar men vi hade köpt parmaskinka, kyckling, rostbiff, bröd, ostar, dressing, sallader och druvor...

Smakade helt underbart i den ljumma sommarkvällen! Jag glömde nästan ta fram kameran... Och när jag väl gjorde det så var det mest galningar som ställde upp på bild:


Knäppisar 1! Haha!


Och 2! Jag har så söt familj!


Jooo, det har jag! Sedan gick vi upp till dem för att koka kaffe och kika i lägenheten.


Fler stolar hade kommit och far och dotter fick äntligen umgås på det sätt där de trivs bäst; Skruvandes... Haha! 


Matgruppen blev kanonfin och här skulle Emilia instagramma. Inte lätt...


...när man har en pappa som är Stålmannen... Haha!


Vi satt ute länge men lämnade dem till slut för att hinna med spårvagnen. En hääääärlig kväll i hjärtat av Göteborg!

Och intressant belysning på campingen när vi kom tillbaka! 
 
Nu måste jag hinna duscha innan det är dags för middag igen! Baaaaaara stress heeeeela tiden... Hahaha! Åsså lite pippi då! Det kommer mer sånt men jag tar en paus nu!
 
 

Svettigt - men skönt!

Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarm dag i bilen igår! Så varm att vi beslöt oss för att köra hela vägen till Göteborg för att slippa ännu en dag i bilen! 


Raaaaaaaka spåret! Något matt i blicken... Jag blev oerhört trött så Ulf fick ta hand om den längsta körningen och det tackar vi för!


Vackert på vägen! Ja, jag tycker att även vindsnurrorna är prydliga!


72 mil senare... Varmt och gott i hjärtat också eftersom vi var framme!


Kobbarnas väg och kärlekarna! Så härligt att få krama om er igen finingar!


Och här skådar både pappa och sambo Emilias finurliga lampupphängning! Jag nöjer mig med att säga: Snyggt jobbat gumman!


Idag kunde vi därför ta en rask promenad till Delsjön! Tre svettiga kilometer senare var det bara att kasta sig i badet! Nice!


Det blåste lite så vi njöt av sol, läsning, medhavd lunch och bara tog det lugnt!


Ja, jag offrade mig också och tog en glass. Det är ju ändå semester!


Hittade ett vattenfall på vägen hem genom skogen! Stort!


Nej, väldigt litet! I ett dike... Haha!


Men det är väldigt fint i skogarna och massor med promenadstigar så vi ska ut igen. Nu bär det dock av till ungdomarna för middag. De har ju jobbat idag så vi har haft det tuffa jobbet att sola och bada åt dem också! Gick fint! 
 

Mot södern!

Har jobbat lite med monologen ett par dagar - och packat ihop det som ska med på resan till Göteborg! Fredag gjorde maken sista arbetsdagen så nu har vi båda semester! Skööööööönt! Och vi tog tjuren vid hornen direkt och åker bort några dagar. Det är också ett bra sätt att koppla av eftersom man inte kan göra annat än att möjligen blogga...
 

Det var ju helt underbart väder igår så vi åkte inte förrän på kvällen. Bra temp i bilen och mindre trafik.

Och vacker himmel! Körningen har gått alldeles fantastiskt bra! Kan bero på att jag suttit bredvid... Haha!


Vedabron i lite mörker. Det är betydligt mörkare på kvällen 35 mil söderut - men riktigt mörkt blir det ju aldrig.


Hej då...

Vi landade på IKEA:s parkering i Sundsvall och sov som stockar (jag) trots att Hells Angels verkade ha årsmöte en stund på parkeringen... Det varvades och signalerades vilt. Tror att det är någon som har som sport att hålla alla övernattande gäster vakna... Vi hade ju sällskap av många husbilar och vagnar.

Den stora fördelen är dock att man slår upp ögonen 9.00 och traskar in till en stor frukostbuffé för 39:-. Bra start när man ska köra hela dagen!


Goda "stolchanser" för alla turister även idag trots att vi nog vill ha molnigt när vi ska sitta i bilen. Hoppas komma fram till Kumla i eftermiddag och kika på "Konst på hög". Ska bli spännande!

Vi har det toppen och anländer till Göteborg imorrn för att krama om kärlekarna igen! Lovely!!
 
 

Familj och möten!

Det finns de som tycker att min blogg är alldeles för positiv och på gränsen till "skrytig" så jag börjar med att varna känsliga läsare... Det blir mycket aktivitet och glada nunor även idag! Haha! Den som tycker att det är jobbigt kan sluta läsa nu och ni andra kan hänga med på ännu en fullspäckad "semesterdag"!
 
Började med att åka på Maxi så fort de öppnade och handlade till den gemensamma lunch vi syskon skulle ha hos mamma och pappa. Åkte sedan till Önnesmark för att möta upp de andra!
 

Fint väder och pappa ganska pigg på bron med blommorna jag och Malin planterade till dem när de fyllde år.

Vi hade ju bestämt att vi skulle ses allihopa för att resonera om hemmanet och den uppdelning som pappa så förtjänstfullt har gjort. Vilken lättnad att det fanns en bra lösning som vi alla är nöjda med! Arv och gåvor kan ju annars vara en källa till evig träta men det här känns jättebra och han fick mycket cred för det jobb han gjort. 

Jag är också extra glad över att vi syskon verkligen kändes som en samstämmig enhet idag! Vi var inte bara överens - vi stöttade också varandra och jag kunde åka hem lite varm i hjärtat! En utomstående kanske hade trott att vi då och då var oeniga men min familj är lite "italiensk"... d v s alla är ganska högljudda och rakt på sak! Haha!


Sedan var ju Max med och med ett sånt här sockergryn blir stämningen alltid på topp! Han hade rivit ned en glaslampa i stugan och fått ett litet jack i huvudet som limmades ihop på Vårdcentralen en halvtimma innan - men jag tycker inte att han verkar särskilt medtagen... 


Han sprang gladeligen fram och tillbaka mellan syrran och lillebror! 10 månader idag och med ganska bra fart! 

Jag blev lite sen från affären och messade mina bröder att de skulle göra en dagordning innan de försenade syrrorna skulle dyka upp. Jag gillar särskilt slutet som ju är ett ständigt återkommande nöje när vi träffas hos mamma och pappa:
 

Haha! Och det kom flera tillfällen... Och många kakor... Jag unnade mig faktiskt lite glasstårta som var så sjukt god! Till lunch snodde jag och mamma ihop en god kycklingsallad med caesardressing och nybakt surdegsbröd! Det finns fördelar med att handla när de precis öppnat... 


Och unge herrn åt som en häst och var glad heeeeela tiden fast att han egentligen gått över sin sovtid. När pappa dök upp med vagnen så hann han knappt landa innan...


...han sov som en stock! Och med tanke på min högljudda familj så är det här verkligen en beundransvärd förmåga! Haha! 

På eftermiddagen hann jag också förbi svärfars och prata lite kläder inför bröllopet som de ska på nästa helg samt få med mig både älgkött och kantareller. Nu visade det sig tursamt nog vara en älgfilé... så nu är morgondagens middag också fixad!

Jag åkte ner på teatern för att repetera musik till min monolog tillsammans med den bäste av dem alla:

Kågis! Det är så roligt att ha honom som sidekick och han är en lysande musiker med stor spelglädje! Gick hyfsat fast det var första gången. Grundförutsättningarna börjar alltså vara klara så nu återstår rep och lite omskrivning av manus. Men det får jag nog ta tag i imorrn!

Ikväll har jag varit på ett annat planeringsmöte i nästan tre timmar, tvättat två maskiner, åkt till återvinningscentralen och lagat till kött och annat inför morgondagen. Nu är jag trött... Men glad! Hann mycket utan att ens känna mig stressad. Det är skönt. Sov gott alla!
Time flies!

Tiden går fort! Halva juli är gjord och igår gjorde jag nog inte så mycket. Glömde t o m bort att blogga... Men man ska väl ha lite mellandagar ibland. Har sovit väligt konstigt ett par nätter och jag skyller på fullmånen. Snurrat runt i sängen och förra natten vaknade jag mitt i natten av att jag låg med kudden på nattuksbordet och välte ned vattenglaset... 
 
Men det är mycket som rör sig i skallen. Jag har ju jobbat med min monolog och tittat tillbaka på delar av mitt liv som jag inte är särskilt stolt över - förrän nu! Det rör kanske upp tankarna också. Idag åkte jag till bästa Lillemor Skogheden för att gå igenom själva texten.
 

Hon är bara så bra på det här! Hon har ju regisserat oss tidigare och har världens överblick, kan se och rensa, göra tydligt, förändra och förbättra det man inte själv ser. Ovärderligt! Tusen Tack!


Jag fick också äntligen träffa hennes fina Alfred. Vilket sockergryn! Han är tre år och vi kom riktigt bra överens. Joo, jag skulle t o m få komma tillbaka!


Nu skulle han iväg till lekparken med pappa medan jag lånade mamman och han tyckte att jag skulle hänga med. Hade ju varit hur roligt som helst men det får bli en annan gång. 


Hem igen och röja lite i huset innan vi fick middagsfrämmande av fina Anna och hennes... mage! Haha!

Ja, José följde också med och det var så roligt att hinna äta och surra tillsammans! 5 augusti är det dags och eftersom de ska ha tvillingar blir det kanske länge innan man kan sitta och prata så här ostört. Längtar efter att se knoddarna som ju kommer att bli supersöta! 
 
Rolig dag med roliga och glada människor! Nu blir det lite TV och sedan sömn så att man är laddad inför morgondagen då jag både ska hem till mamma och pappa med syskonen, repa musik på eftermiddagen och ha ett planeringsmöte på kvällen... Men sedan drar det ihop sig till resa snart! Underbart! 
 
 

Träning igen!

Vaknade i Åsas stuga på Renön och vi hade lite mysmorgon med kaffe och skrivande för min del. Det är så skönt att bolla idéer och innehåll! Sedan skulle Åsa packa lite så jag och Alma gick en långpromenad ut till hamnen.
 

Inte lika fint väder idag men härligt ändå och fortfarande sol mitt på dagen!


Alma bryr sig inte om att det blåser lite utan tog ett bad även idag!


Hon är som en liten "männisch" och fattar precis vad man säger! Ja, om det inte dyker upp nåt intressantare förståss... Haha! 


Vi gick också en sväng ute på bryggan för att se om Åsas bror Lasse var på plats.


Alma luktade sig till rätt båt på en gång men han måste ha varit iväg på något ärende. Båten är i alla fall hur fin som helst! Hann också träffa Kent som jobbar åt Sjöräddningen och även har verkstad och fik därute! Han är en kul prick som man kan stanna och slänga käft med!


Sedan sprang jag sista kilometern hem och kände mig så nöjd! Ännu mer nöjd blev jag över att den kommande timmen skriva min monolog klart! Nu har jag skickat den vidare för fler synpunkter och det känns bra! Åtminstone tills alla svarat... Haha!


Sedan dök Åsas fina son Simon upp för att bistå med dator och äta lunch! En riktig svärmorsdröm det här... :) Tyvärr redan upptagen sedan flera år tillbaka - för den som nu fick idéer... Haha!

Hem igen och ikväll var det dags för ännu ett träningspass i Boviken. I regnet... Tur då att själva "Tränerskan" har altan - med tak. Kanonbra pass och jag blev genomsvettig för andra gången idag! Det var också så skönt luft därute efter regnet att man hade kunnat stanna och campa lite. Tyvärr var det antingen fullt - eller förbjudet! Haha!
 
Bra dag! Färdigskriven! Tränad! Duschad! Fått vara med fina Åsa (Tack vännen!!!) och nu blir det soffan! Nice!
 
 
 

Mot havet!

Det mesta är ganska ljuvligt nu! Fin dag igår och makalös himmel i natt! 


Så här såg det ut på vår gata när jag skulle gå och lägga mig.


Och norrut var det som ett norrsken fast på sommaren! Vackert! Om det betydde vackert väder behöver vi kanske inte fundera över eftersom den här dagen också har varit magisk!


Jag åkte och hälsade på min "tjocka" kompis Anna som snart ska ha tvillingar! Hon har så fin mage och snart är det dags! Jag trodde ett tag att jag skulle hinna gå ner lika mycket som hon har gått upp men jag är redan rökt... Haha! 


Åkte hem och packade ihop lite prylar och när jag stannade på OK så såg jag det här fina ekipaget. En 58:as Oldsmobile med tillhörande släp att sova i. Så fin! När jag kom närmare fick jag veta att det var en annan gammal Lövångersbo som ägde den; Marita Glenge! Jag går ju gärna fram och pratar med folk jag inte känner och det blir alltid intressanta möten. Kul att ses!

Men jag var på väg norrut! Mot havet - och skogen!


Här har jag anlänt till Åsa och hennes stuga. Underbart väder och en starter med lite melon på altanen!


Men hon bjöd inte bara på melon! Efter att ha pratat jobb ett tag så lämnade hon mig till skrivande och fixade kalasmiddag! Här mixas den goda såsen!


Och det här är väl bara för ljuvligt! Sitta i uterummet med god mat och denna underbara utdikt!


Nyfångad öring som hon fiskat tillsammans med kompisen Lars, vitvinssås och goda grönsaker - en helt perfekt middag!


Skål tamejfan! Bättre än så här blir det inte!


Hon har det så fint! Och här är det dansbandsinspirerade utedasset! 


Efter middagen körde vi ut till en annan strand, Gläntan, som ligger närmare havsbadet och så här på kvällen är tomt på folk och lagom långgrunt för en Lagotto att springa omkring och bada i! Här fick Alma sällskap av en Australian Aussie som hette Sture! Haha!  


Sture och Alma... Som ett gammalt par! Han försökte mästra henne lite...


Men då högg hon tillbaka! Ett rivjärn... Haha! Det var hur som helst en jättefin hund och ägarna hade stugan nästan på stranden. 


Sedan blev det dags för ett välförtjänt bad efter allt busande. Vilken härlig kväll! 


Mycket spring och bus!


Fina Alma!


Och här kom hon fram till mig...


För att skaka av sig... Haha!


Jag älskar havet! Särskilt när det är så här grunt och stilla...


Rogivande till tusen! Jag hade kunnat gå omkring här hur länge som helst! Jag blev t o m sugen på ett bad...


Andra blev mer sugna på hundgodis! 


Vackert!


Tack för ännu en underbar kväll finaste Åsa! Jag är så glad över att få vara din vän! 


Och här är vi! Långa och smaaaaaaaaaaaaaala! Haha!

Ett knasigt träd på vägen tillbaka fick bli dagens sista ram!

Nu har vi taggat ned, druckit kaffe och jag ser att Tyskland vann VM. Ja, de verkade klara sig bra utan mig ikväll och jag hoppas det var en bra match. Godnatt världen - hoppas på fint väder även imorrn! Nu ska jag slåss lite med myggorna... Haha!
Meeeeeeeeer...

Mera sol, mera läsning och mera vatten! Gillar verkligen semesterns väderutveckling! Jag slappar ordentligt när det är så här även om jag nu börjar känna visst dåligt samvete över att allting annat stannar av... Borde stöka i trädgården, torka mer fönster och städa... Men vem vill det när solen strålar och temperaturen stiger upp mot 27 grader? Inte jag i alla fall!

Fast jag har ju en del jobb som ligger på. Som egen företagare är det svårt att stänga av helt men jag kan å andra sidan vara ledig ganska länge... tror jag!
 

Igår kväll gick jag ut för att kolla in den polishelikopter som flög över vårt hus flera timmar... De måste ha sökt någon men jag fick ingen bild av den. Såg dock att månen var alldeles rund. Maken läser nu på nätet att det i natt kommer att vara "Supermåne" och att den aldrig ligger så nära jorden som nu. Måste väl ut i natt också! Eller så sover jag... Haha! 

När det är så här varmt vill man inte heller stå vid spisen så vi tog en promenad till Maxi och handlade sallad och grillad kyckling. Snabbt och gott!


Men den här snälle mannen bjöd mig också på en mjukglass och det kunde jag inte säga nej till... Försöker ju avstå socker men ett och annat avsteg måste göras! Det är ju ändå sommar.


Skulle avsluta med en selfie men maken kom med lite nya idéer som han nog lånat av sonen och jag gick igång alldeles... Jag gör ju gärna det!


Med en bild av sin egen mun kan man göra en del roliga selfies. Svårt bara att hitta rätt när man inte ser själv...


Vissa blev lite roliga...


Andra ganska misslycklade... Haha! Ja, bilden slocknar ju... 


Liten haka...
 
Och stor! Haha! 
 
Ja, man har ju inte roligare än man gör sig... Och jag är bara så otroligt barnslig! Haha! Tog säkert 40 bilder av vilka jag kunde ha användning för fem... Men nu har jag inte tid att larva mig mer. Jag ska skriva ett par timmar och sedan är det tydligen nån fotbollsmatch på TV... En till! Tjolahopp!
 
 
 
 

Urladdad...

Lite skrivjobb på min monolog i afton men i övrigt ingenting... Så skööööönt att bara njuta av solen, läsa och slappa! Till och med den energiske mannen har legat stilla och flämtat i värmen. Man behöver det! Eller man orkar ju inte göra något annat... Haha! 
 
Det blev så varmt på altanen, och även på de dynor som låg framme, att man nästan inte kunde gå och stå på dem! Otroligt! Har hällt i mig litervis med vatten men jag klagar verkligen inte! 
 

Till middag fräste jag upp de grönsaker jag hittade i kylen och det blev en mix av blomkål, purjo, lök, paprika och haloumiost! Helt OK tillbehör till det grillade köttet!


Och det är bara så skönt att sitta i uterummet när det är så här ljummet ute! Lite TV och lite mat. Man behöver inte så mycket mer.
 
En laddsladd till den urladdade telefonen så är allt på topp! Idag tog maken värsta sommarbilden med flaggspelet i förgrunden. Fick det till premiären och tycker att jag blir glad av det! Sedan hette det också "Sommar" och det passar bra!

Jag borde ta tag i motionerandet men idag var det för varmt. Får starta tidigare imorrn. Känner att jag ligger efter och jag gillar det inte... Träningsvärken från i måndags talar sitt tydliga språk. Så här länge brukar den verkligen inte sitta i! Bara att ta tag i mig själv! Kan man sätta i en laddsladd eller nåt så det kommer lite mer fysisk energi? Haha!
 
Ha det bra alla och njut av värmen! :)
 
 

Sol & Stjärnor!

Mycket kultur idag - allt från läsning och eget kreativt arbete till föreställning och konsert! Jag har med andra ord gått "all in" och det är kul! Jag gillar ju att göra saker och då menar jag inte diska eller hänga tvätt... Haha!


Maken åkte och jobbade och jag svidade om för att åka till Maskinhuset i Sävenäs!


Här stötte jag på fler som var tillbaka på brottsplatsen från lördagens trevliga fest: Irene och Engström! De kom tillsammans med Peter och Gunilla Viklund och jag fick det stora nöjet att dela bord med dem! Tack för utomordentligt trevligt sällskap!
 

Det är ett superfint ställe det här! Lite mer ljudabsorberande tyger i taket hade inte varit fel - annars är det toppen!


Och Engström hade turen att få hamna i bloggen igen! Haha! Han fick en klubba som belöning ikväll... Vi undrar dock fortfarande vad "konstverket" ska föreställa eller betyda? Såg ett liknande på Nordanå ikväll så det kanske finns en tanke?

Nåväl, nu var vi ju på plats för att se teater! Vi tog plats inomhus och blev serverade en kall sommartallrik - med mycket kolhydrater... Ooooooohhh... Ja, jag lämnade potatisen och desserten så jag klarade mig ganska lindrigt! För det är ju som Abbe säger om dieter och annat: "Go hard och go home!" Haha!


Sedan gjorde solstrålen entré! Saga Eserstam är en av de mest begåvade scenpersonligheter jag känner! Hon har en enorm närvaro, sjunger gudomligt vackert och lyyyyser där hon står! Jag bugar! När vi gick ut sa också en av kvinnorna i publiken lite träffande till mig att det varit fantastiskt bra och att jag kunde slänga mig i väggen! Hahaha! 


Det blev en härlig berättelse om Siw Malmqvist och man blev faktiskt nyfiken på att läsa mer om henne! Hon är en stjärna som varit med i 60 år på scenen - glad, begåvad och ganska blygsam... Inte helt olik Saga kanske?


Hon gjorde i alla fall ett fantastiskt fint porträtt och hela kvällen avslutades med allsång och "Tunna skivor"! Det gillade jag och Irene som båda väntade på att få använda vår favoritstrof: "Amatörcasanova"! Vi sjöng nog högst! Just där i alla fall... Haha!

Sedan tog jag bilen och åkte in till stan, parkerade på teatern och traskade ner på Nordanå - fortfarande med träningsvärken från helvetet i benen... Måste ha blivit något fel i måndags? Nåja, jag har mycket att ta igen när det gäller träning så det är bara att fortsätta! 


Jag ville ju hur som helst lyssna till Wiehe en stund! Han är kanonbra och en man som både är politiskt aktiv och står för sina åsikter! När han pratade om den framväxande fascismen, som vi alla måste stå emot, fick han magiska applåder och det gladde mig! För det är en hemsk tanke att 10% av befolkningen faktiskt håller med... Vem är ni egentligen? Och varför?
 

Jag flyttade på mig lite och vad fick jag se? Jooo, en snygg fotograf i buskaget! Med tanke på hans objektiv så tror jag att han nog såg mig ännu bättre men det är kul att dokumentera honom en kväll på jobbet!


Stjärnan fortsatte och jag hittade nya filter i kameran... Haha!


Måste ha varit ett par tusen människor på plats! Vi såg även hans förra konsert och att ha honom som gästartist breddar verkligen Trästockfestivalen då genomsittsåldern nog höjdes betydligt. Inte långt därifrån spelade något punkband så det är bredd, värme och samspel som präglar hela festivalen! Här trängs alla och det är såååå roligt! Det är dessutom en festival där musiken är i centrum - och inte öltälten!

Till slut gick han nästan upp i rök och jag kände hur trött jag var. Nu blir det sängen och kanske en skrivdag i solen imorrn! Jag blev så peppad efter kvällens föreställning! Stora kramar till Kågis och Saga som verkligen är två erfarna naturbegåvningar på rätt ställe! De blir dessutom bara bättre och bättre! Bäst! Jag slänger mig inte i väggen - men väl i sängen - nöjd efter en bra dag med mycket input!
 
 
 

Värsta värmen!

Igår var det nog den hetaste dagen på många år: 31 grader! Otroligt! Jag njöt i fulla drag från hyfsat tidig förmiddag till sen kväll. Jag sover inte lika länge på morgonen och det beror kanske på att jag heller inte jobbar särskilt mycket heller... Bra kombo!
 

Solvärmen gjorde också att plastfilmen på rutorna började släppa lätt så nu har maken dragit bort reklamen för trädgårdsmöblerna! Känns OK att åka lite mer neutralt. Hoppas bara att 4Sign hör av sig om tid för ny film - annars får vi åka synligt den här svängen.


Nu hade han en idé om att sätta den på min bil istället... Inte helt uppskattat... Haha!


Sedan fick vi främmande av Ulfs föräldrar och syster med man! Kul att ses och lämpligt med en stunds vila i skuggan och vätskekontroll. 
 
De hade varit på lasarettet på ett besök och nu väntade ett par ärenden och sedan Café Kajutan i Stackgrönnan. Berith hann också med att testa lite klänningar och låna ett par inför kommande bröllop som alla är bjudna på. Ja, vi också men vi är bortresta då. Nu saknade Krister en kavaj men skulle inte hinna på stan idag - så när de hade åkt körde jag ner på stan för att göra ett par goda gärningar. Jag shoppade en hel kostym på MQ och till svärmor en fin klännig på Gordons. En halvtimme senare var jag och påsarna ute i Stackgrönnan och visade upp överraskningarna!


Det blev glada miner - och allt passade! Otroligt igen! Jag ska nog bli en "personal shopper" i framtiden. Det roligaste är ju ändå att bära hem påsar... Haha!


Fint att sitta ute på kajen en så varm dag som igår. Det svalkade lite och räkmackorna är fantastiska!


Nöjd svärmor som aldrig trodde att hon skulle hitta en ny klänning utan att behöva åka ner på stan i den ganska jobbiga sommarvärmen! 

Sdan hem i solen en stund innan jag upptäckte att syrran med familj återkommit till Läkarvägen efter många dagar i stugan (Facebook är bra!). Mååååååååste ju åka och kramas lite med gullungarna!


Max har ju alltid varit en stadig bit och nu är han sedan 9 månaders ålder mest på fötterna! Att han skulle börja gå tidit är ingen överraskning! Han äter som en häst och har alltid älskat att stå upp!


Här gick han på promenad med mina bilnycklar. Joo, han går bäst när han får bära något med sig. Jag blev lite orolig över att han skulle släppa ner dem i "kallkällan" men det var annat som lockade:


Baaaaaaaaaad! Barn som badar är ju bara det sötaste och gladaste som finns! Bara glitter i ögonen!


Och jag hann gå på kafferep med My en stund i hennes rum. Hon körde någon sorts "Look, no hands" med kaffekoppen... Tur att saker och ting är på låtsas!
 

Ta-daa! Det här vore kanske inte att rekommendera i verkligheten... Vi hann också med lite memory och massor med gooooa kramar! 
 
Och lillebror strålade i kapp med badankan! 

Så fint att f träffa er alla en stund! Det var alldeles för länge sedan. Massor med kramar till er och ha en fin fortsättning på semestern i både stugan och Boden! Vi ses framöver!
 
Idga har jag börjat dagen med lite ekonomijobb och sedan ska jag åka och titta på Saga och Mattias på Maskinhuset där de spelar en föreställning om Siw Malmqvist! Ska bli kul att få se "pärlan"!


 

Semester!

Att ha semester är väl att kunna bestämma sig för att inte göra någonsting alls? Det är i alla fall vad jag gjort idag och jag är sjukt nöjd över resultatet! Haha!

Helt underbart väder och bara ett par snabba ärenden på förmiddagen - sedan solen och en bok. Kändes precis rätt idag och jag har inte ens dåligt samvete. Jo, jag hade det en kort stund men då gick jag in och gjorde en sallad till middag och ställde in några saker i diskmaskinen... Nu har det gått över! 

Jag har med andra ord varit lika handlingskraftig som jag var igår... Jag ser ganska nöjd på den här selfien - och det var jag! Då också!

Ikväll ska jag faktiskt betala ett par fakturor och skriva lite på min monolog men det kan man lätt stå ut med när man fått ha det så här bra! Saknar dock ett vatten... Nån som vill att jag ska komma och bada? Haha! Jag är ju uppväxt vid en sjö och vi badade jääääääämt! Från 3 juni och framåt! Premiären skedde alltid på min födelsedag och då fick det vara vilket väder det ville... Lite annorlunda har det väl blivit med åren. Med barndomens mått mätt skulle jag väl kalla mig badkruka idag - men det kan också bero på att jag saknar en sjö...

Nu kom maken hem från jobbet och vi ska äta lite middag. Det blir väldigt få bilder nu men det enda jag kan fota här på altanen är mig själv och det tror jag att ni klarar er utan. Det får räcka med en från gårdagen. Svärsonen har taggat mig på Facebook. Han har nog noterat sedan länge att jag är Queen of selfies... 

Haha! Puss på dig Abbe!
 
 

Another day in paradise...

En heeeeeeeeelt underbar dag i Lisbeths stuga i Sundsviken dit jag och Anki åkte i morse! Vädret var verkligen på vår sida och vi har njutit av både god mat och trevligt sällskap!
 

Finaste Lisbeth! Hon har en sån oas där lugnet infinner sig så fort man stiger ur bilen!

Ja, ni ser ju själva! Och nedanför:


Sol och hav... Kan det bli bättre? Nej, inte för mig i alla fall!


Joo, Tindra trivdes också och rasade glatt runt på gräsmattan!


Underbart att bara sitta på stenarna eller titta på vattnet. När man får vara så här så behöver man inte särskilt mycket annan underhållning! Jag trampade dock lite snett på en lös sten så min stortå är lite öm men det går nog över - annars måste jag kanske ligga stilla i solen hela dan imorrn? :P


God mat är ju inte heller helt fel... Och idag vankades det suring utomhus i solen! Såååå gott! 


Vi gick ut hårt och började med att rensa fyra var... Haha!


Min andra... Mmm... Anki låg lite före mig men hon är ju också en erfaren surströmmingsätare!


Ljuvligt att bara sitta och se ut över vattnet!


Ananaspaj var också sjukt gott till efterrätt! Som ni ser har jag lekt lite med effekter. Inte så kul kanske men tanken var att kunna ta med nästa bild i sin helhet när jag grovdiskar porslinet...
 

Nu blev det dock enklare att beskära bort delar som jag inte tyckte passade på bloggen... Haha! Diska är annars ett perfekt sätt att återfå en normal doft på fingrarna!


Fin stuga, fina prylar, fin miljö, fina människor!


En superdag helt enkelt!

Glada åkte vi tillbaka in till stan för att sedan träffas i Boviken för ett härligt träningspass på klipporna! Så skönt att kanske jaga bort en och annan kalori... 
 
Tusen Tack alla glada för en helt underbar dag i paradiset!
 
 
 

Vilket party!!! Grattis Pär!!!

Oj, oj, oj! En underbar dag i solen som jag nu avslutade med att bläddra igenom alla bilderna från en magisk kväll på Maskinhuset i Sävenäs igår! Grattis än en gång bästa Pär Johansson och STORT TACK till dig och Mie för en fantastisk fest! Vi hade såååååååå roligt! Härliga människor och glad stämning! Men jag var aldrig orolig - med er som värdar så kan det bara bli bäst!

Här kommer en bildbomb från årets bästa sommarkväll! 
 

Här har i anlänt! Mie och Pär tar emot alla gäster och Åsa ser ut som en filmstjärna!


Fina grabbarna Ludvig och Feliks grillade smarriga lammkorvar som tilltugg i en unik grill gjord av en björkstock!


Jodå! Jag var också på plats! Kände mig fin i en klänning från Cos med intressant rygg. Måste dock korta axelbanden eftersom halva underklänningen började synas... Haha! Och jag hade mina Vans Emilia! Klockrent!


Engström och Irene utan Hedvig (husbilen) men med skumpa!


Finaste Kågis var på plats! Och maken spaaaaaanar... 


Kicki och Mats glassade också i solen!


Och här står stjärnan själv! Mie Johansson som ägnade hela sin första semestervecka till att fixa ett jätteparty för maken! Du är bäst! Här tog hon emot Peter som nog hade kvällens snyggaste skjorta! 


Mts och mingel med idel pratglada gäster!


Markus trubadurade och han är bara så bra!


En annan Lindgren (Mats) kramade om värdinnan! Det var överlag mycket kärlek och värme bland alla de 160 gästerna!


Fina Åsa (min favoritexpedit!) och Håkan var också där!


Dags för Mie att hälsa alla välkomna in till bords!


Ingen bordsplacering men det hade inte spelat någon roll vart man hamnat. Alla var bara supertrevliga och det blev ett skönt surr redan innan förrätten!


Ja, här tränger jag mig på Engström och Linge (som blev en aning förvånad...)! Jag hade ju erbjudit mig att vara mingelfotograf och det blev ett par hundra bilder att överlämna till värdarna. Kan ju vara kul att ha kvar!


Åsa, som alltid påpekar att jag sitter för mycket med telefonen när vi är bland folk, tog jag på bar gärning... Men hallå! Sitter du och messar?


Neeeeeeeeeej.... Hahaha! Så himla roligt att vara på fest med dig!!
 

Sedan var det dags för födelsedagsbarnet - Världens bästa Pär Johansson - att hälsa välkommen och tacka för att det kom så många gäster! Han var själv förvånad över att vi var 160 personer - eftersom de bara bjudit 130... Hahaha! Så går det när man är populär!


Underbar matjesill till förrätt som serverades på vaxat papper!


Sedan gick personalen runt och hällde över brynt smör. Såååååå gott!!!

Och här hade vi tagit för oss av den somriga och helt ljuvliga varmrättsbuffén! Till bords hade vi också fina Susanne Lövgren!
 

Första inslaget stod Bullen och Claes för! Det blev hyllning till hembygden och en annan stämnings full låt.


Sedan var det dags för Åsa och stiga upp tillsammans med Kågis. Hon tog också med sig Mie upp utan att berätta särskilt mycket om vad hon skulle göra... Men mie är tuff!


Till slut frågade hon dock vad hon skulle bidra med? Haha! Joo, hon skulle doa "Aaaaaooouuum" vid lämpliga tillfällen...


Det blev Natural Woman i en sanslöst fin tappning! Snyggt Åsa!


Och Pär var nöjd och lite rörd...

Sedan var jag tvungen att avbryta denna prentiösa sångdel med lite påträngande humorinslag... Vi gnabbades lite och gjorde sedan Lionel Richies Hello!

 Ja, Åsa sjöng och jag översatte... Haha!

Sedan hann vi inte mer än ner och sätta oss innan det var dags för kaffe och hembakta tårtor - och kvällens överrskning:


Stefan Gunnarsson! Vilket mirakel den här mannen är! Han sjöng och spelade, fick med sig hela publiken i en så galet härlig allsång, imiterade andra artister och spelade låtar på beställning! Ett geni!


Och det var tack vare bästa Jörgen som vi fick chansen att ha honom här! Bra jobbat Jögga! Igen! 


Glad och galen stämning!


En Gunnarsson i toppform!


En publik som hängde med i svängarna!


Och en strålande vacker vädinna!


Mies föräldrar var också med och jag tog chansen att dansa samba med Harry! Han är en klippa!


Otroligt roligt hade också Jonas och Ulla-Karin!


Jonas bror Ola och hans Berith! 


Mies båtkompis "Kula"!


Nästa fotograf med fru, Patrick och Ann, fick finna sig i att komma på andra sidan kameran!


Härliga människor och glada skratt!


Alla ville plåta Stefan! Även Engan! Och Jörgen söta fru Helen är väl bara för härligt glad på den här bilden! 

Fler nöjda gäster!!


Men allting har en ände och slutligen tackade han för sig - för att byta instrument! Och när han svänger med håret så här såg han ut som en hundras som jag inte kom ihåg namnet på... Haha!
 

Han hanterar trummorna lika bra! 


Och vi dansade! Så himla kul! Under bensträckaren som följde var det bara att gå ut och lufta sig lite! Och träffa fler glada...


Som Ove!


Karin och Erika!


Och Engström igen! Här hade han bett mig hämta Åsa för att prata allvar med henne. Eftersom jag har ett visst ansvar för min vän hängde jag på för att försvara henne! Ja, han hade bett henne ta på hjälm... Haha!


Men det blev baaaaaaaaaaaaaaaara beröm för den fina sången! Med all rätt!


Glada grabbar! Men sedan började matchen...


Holland-Costa Rica... Ulf surfade hårt... 


Ja, det var det nog fler som gjorde! Här flankeras han av Patrick och Kroppen!


Själv gick jag in och dansade en sväng! Inte var dag man får lyssna på Jögga och Markus - tillsammans med Gunnarsson på trummor!


En stilstudie av världens bästa Jögga får avsluta den här bloggen! Tack för alla dina insatser! Du är fantastisk!

Nej, nu glömde jag ju att jag lovat Linge att han och den här nattmackan skulle få vara med i bloggen! Så där! Dags att fundera på lite middag här hemma!

Heeeeeeelt underbar kväll! Jag är fortfarande lite "hög" av så många glada och trelviga människor och härlig underhållning! Tack, tack, tack!!!
 
 
 
 

Sas... Så Asigt Sena...

På Arlanda! Efter en försenad flygbuss i Göteborg, försenad avgång till Stockholm så sitter jag nu här...


Ja, ni ser ju själva... Det enda som har hänt är att tiden flyttats fram till 19.15 och att en man gått omkring och ropat efter passagerare som ska med ett plan till Malmö 18.45... I Skellefteågaten... Vi får se var jag hamnar helt enkelt! Haha!

Lite ledsamt att lämna kärlekarna även om det gör mig glad att se att de har det bra och nu får ett fantastiskt fint boende! Vi har stökat på och det blir en del spring. Så mycket att Abbe gjorde en rondell utanför toan igår... 
 

Jodå, det blev rusningstrafik! Haha!


I morse startade vi upp tidigt! Emilia hade tandläkartid 07.00 så hon la ribban. Jag tog vid och började montera TV-möbeln som senare ska upp på väggen. Gick fint!


Tre dörrar till och lite väggfästen till både TV och bänk så är det klart! Men soffan är försenad en vecka så det är lika bra att vänta med att sätta upp - annars brukar man som regel få göra om. TV:n är jättestor och det känns plötsligt som om vi har en mini... 

Hann inte mer eftersom det var dags att duscha och ge sig iväg till Bauhaus för att köpa en bordsskiva!


Nytt ställe för båe mig och dem!

Och det gick alldeles utmärkt! Sedan var det bara att åka buss... Och bära! Men nu är skivan på plats och jag sa hej då till finingarna! Hoppas nu komma mig hem. Snart är vi tillbaka i Göteborg igen och det ska bli kul att se hur mycket de har hunnit!
 
Bamsekramar till er och tack för att jag fått vara hos er! Älskar er och ser fram emot nästa resa!
 
 
 

Göteborg - synda långsamt...

Ännu ett härligt dygn i Göteborg! Vi stökar och piffar och handlar och håller på. Det enda vi unnar oss är sovmorgon - och till ungdomarna kaffe på sängen. Man måste ju sköta om dem lite extra när man har chansen! Till Oskar och Ulf vill jag säga att det faktiskt är jag som är uppe först! Herregud... Haha!

Sedan syndar jag också lite kolhydrater men det är smällar man får ta när man njuter god mat! Jag äter dock inga kakor eller sötsaker och det är nog helt unikt! I köket står en jättestor skål med "Polly" som jag inte har rört alls... Det är bara Emilia "rotfyllningen" Lindgren som testat den... Men så är hon ju också bäst!
 

Igår blev det mysmiddag på balkongen med pizza från restaurangen i bottenplan. Supergoda med fyllning av bresaola, ruccola och getoströra!


Idag åkte jag och Emilia till stan efter lunch och shoppade kläder! Jag fick ett presentkort på min favoritaffär Cos när jag fyllde år och det är nu upphandlat - med råge... Haha! Sååååå fina saker! Tack igen familjen!
 

Och så här verkar alla våra shoppingturer sluta... Med en jättepåse från Clas Ohlson bara för att få hem allt... 


Jodå, igår såg det ut på precis samma sätt! Haha! Och Abbe ska få alla eloger i världen som stått ut med sambo och svärmor på IKEA och stan i två hela dagar... Han går liksom från klarhet till klarhet!


I afton har jag klickat hem de här stolarna till köket hemma! Vilka färger frågar sig kanske maken? Lite olika... Haha! Nu var det lite leveranstid så han hinner nog få information när jag kommer hem!


Finingarna!!!

Lite mer pyssel och sedan sneddade vi över gården på baksidan för att komma till bästa kvarterskrogen!


På Leonardo Tapas & Lounge har vi varit tidigare och den vegetariska tapastallriken är bara sååååååå bra! 


Min syndigt goda är närmast och Emilia hade beställt lite andra saker. Gooooooda souvlakispett och annat smarrigt. Abbe tog en burgare som var hur läcker som helst och säkert 25 cm hög...


Mera pyssel ikväll! Här är en bild på köket och den rullgardin vi satte upp igår! Kan man ha sån tur att plugghålen från den gamla gardinstången passade precis? Joooo! Otroligt!

Ikväll har vi sänkt barbordet lite eftersom det blev en aning för högt och satt upp lite andra saker som klädhängare och spegel i hallen och lite annat. Måste tyvärr säga att väggarna i den här lägenheten nog är gjorda av diamant... Tungborrat! Men vi gav oss inte! Jag och Emilia är nog lite tjuriga båda två...


Fin tavla och hylla i köket!

Och på balkongen har Emilia och Abbe nu gått in i sollcellslampornas glada värld! Blev myyysigt! Här vill man hänga lite då och då - om man inte hade haft så mycket att göra... Hahaha! 
 
Nej, jag jobbar inte ihjäl mig. Har haft en kanonbra shoppingrunda, fått fantastiskt smakråd och hade fleeeeeera påsar med mig tillbaka! Det är ju också bara för härligt att få tid tillsammans med Emilia! Jag älskar dig gumman och saknar dig varje dag! Och lite humör visar hon fortfarande så hon är definitivt min flicka! Haha! 

Nu ska jag sova gott en sista natt! Imorrn afton blir det hemresa och mer semester! Ikväll har förresten Abbe gjort en rondell i lilla hallen utanför sovrummet... Haha! Den ska jag presentera imorrn! Vi har det bäst! :)
 
 

Göteborg!

Full fart nu! Igen... Haha! Men väldigt roligt att få vara i Göteborg hos fina Emilia och Abbe och kunna hjälpa dem med inflyttningen i nya lägenheten som verkligen var kanonfin! De hade flyttat klart så nu återstår "bara" att inreda, inhandla, inköpa och insupa atmosfären av det första gemensamma hemmet!

Vi har mycket på agendan och sedan är jag fortfarande trött så det blir inte mycket till varken fotograferande eller bloggande men jag ska väl ha semester över hela linje kantänka... Att hjälpa ungdomarna kräver dock en helt annan energi och innefattar så mycket kärlek att man bara inte kan stå emot!
 
Igår blev det både fix och shopping! Vi började med att hämta stolar på ett lager nånstans ute i Torslanda. Alla hade inte kommit ännu men Emilia är lika ivrig som mig och självklart skulle vi plocka upp de två svarta i alla fall!
 

Happy shopping! DE hade hyrt en liten lastbil och det var helt perfekt en sån här dag! Inte för att stolarna tog så mycket plats men vi skulle ju på IKEA också...


Blandat väder på västkusten! Vi har haft både sol och regn men mest fint väder!


Ett långt stopp på "bätterstället"!


Och en syndig lunch med köttbullar och pommes... Man behöver det när man shoppar! Därefter följde nämligen fleeeera timmars plockande och hittande och funderande - och allt som Emilia bestämde sig för (jo, det är hon som har den bestämda smaken - en god sådan!) fanns! Det är ju helt otroligt!
 

Därför slutade också utflykten så här... Haha! Och när vi lastat ur hissen (de har hiss!!! :) så kom grannarna hem - de grannar vars dörr vi hade barrikaderat... Men det var väldigt ödmjuka och trevliga killar! (Säger mamman som ju vill att dottern bara ska omge sig med idel snälla och trevliga människor!)

När vi burit in allt kom en annan goding på besök:
 

Bästa kompisen Maggan! Hon blev så för Emilias skull, att lägenheten var så fin, att hon började gråta... Så fiiiint! Mycketkärlek på den här bilden!


Sedan fortsatte vi meka hela kvällen och lät Abbe se fotboll hos en kompis. Jo, man kan göra det. Vi älskar ju honom!


Vi också! Haha!


Och voilá! Här har vi gjort ett barbord av ett par konsoler, lösa ben och en rostfri skiva! Hur snyggt som helst med nya barstolarna i skinn!


Och här hade Emilia lagt nästan hela golvet på balkongen! Idag blev det helt färdigt och nu har vi också köpt balkongbord. En myyyysig lounge!
 

Och så här ser det ut på baksidan! En jättepark! Så ljuvligt! Vi drog på stan mitt på dagen och har shoppat hela eftermiddagen med mycket positiv utdelning! Nej, inte så mycket kläder men andra saker till lägenheten.


Gooooooood ryggbiffsallad till lunch på Kafé Cosmos!


Sedan hem för att fortsätta monteringen! Vi kommer bra överens jag och Abbe! Det känns skönt!
 

Jaa, ni ser ju själva hur nöjda och glada de är över nya bordet... Haha! Nej, det var inte det Emilia ville ha men jag köpte det för 199 spänn på Clas O och vi kunde dricka kaffe i solen! Hittar de ett bättre framöver så får de skaffa ett nytt!
 
Nu ska jag jobba en stund och käka middag med brudarna! Abbe är på ett kalas ikväll för en jobbarkompis som fyller år - men vi har ju mycket catching up to do! Älskar att få tid tillsammans med älsklingsflickan! Bara kärlek!
 
 
 

RSS 2.0