Jobb och fix och träning!

Det rullar på... Tidig telefonstart eftersom pappas rakapparat saknades efter flytten. Inte lätt att ens veta själv var man har packat ned och upp vissa saker... Den kom slutligen tillrätta och han kunde åka på Ögonkliniken för återbesök - rakad och klar! Efter starr-operationen har han faktiskt fått full syn igen! Fantastiskt!
 
Till lunch åkte jag också till mamma och pappa för att gå på Skebo och formellt kvittera ut nycklar till lägenhet och garage, flytta in deras bil, sätta upp ett par lampor, notera att det saknas både verktyg och lite elprylar som jag sedan fick införskaffa. En runda på möbelaffärerna och Rondellen. Det blir nog ett återbrukat skrivbord eftersom jag hittade ett som var utmärkt. Får kolla om det är kvar imorrn.
 
Jag har svårt att slita mig så här i början eftersom jag vill att allt ska vara klart nu! Men jag ska ju jobba också... Inte lätt att flytta koncentrationen en timme här och en timme där. Måste bli en bra jobbdag imorrn! Måste tvinga mig att kanske sitta på arslet ett tag!
 
Ikväll blev det dock välbehövlig träning och älskade Anki som vill oss så väl hade gjort en bana med cirkelträning som ju är det jobbigaste som finns - men som känns skönt i kroppen när man är klar! Jag var verkligen inte på mitt bästa humör - känner mig lite sliten efter flytten - men ber om ursäkt om jag var lite aggressiv när det gällde tidtagningen... Haha! Jaaa, min mun låter innan bromssignalen nått hjärnan...
 
När jag kom hem hade jag dock fått blommor av en hemlig beundrare... Då blir man ju rörd och glad direkt! Tusen Tack! Det var precis vad jag behövde idag! <3
 
Nu har jag bokat lite flygbiljetter eftersom jag blev kallad på ett möte i Stockholm - och i slutet av den här veckan åker jag på konferens i Luleå så det gäller att använda de närmaste två dagarna på ett bra sätt om jag ska hinna jobba undan lite!
 
Nu dusch och sängen tror jag! 
 
 
 

Den stora flytten...

Vilken helg! Startade upp tidigt på lördagen och hämtade upp syrran. Tillsammans med alla övriga var vi på plats redan innan nio för att packa ihop och flytta det sista. Vi gjorde en del nostalgitripper på vägen:
 

Ära vare Gud i höjden - har jag nånsin gått i slöjden? Nåja, skålen har min bror gjort och förklädet kan vara något jag åstadkommit. Jag minns faktiskt inte... Vi är ju fler som är händiga och har "god smak" i vår familj... Haha!


Sängarna ute i släpen och nu var det dags för köket!


Bettan och hennes hjälpsamme bror Tobbe bar för kung och fosterland! Malin röjde de sista skåparna...


...och här hittade hon en hel återvinningsstation! Haha!


Bettan blev nöjd över kaffeburken som hon fick - med kärlek - till sina fimpar... :)


Med fullastad släp och flera bilar kom vi så fram till Skellefteå och nya lägenheten! Brorsonen Per-Erik ser lite matt ut när släpkåpan åkte upp! 

Nu fick pappa och mamma också för första gången se lägenheten sedan den tömts och tapetserats om. Nöjda! :) Men att ha två äldre människor, varav en med rullator, gåendes bland alla lådor och möbler som både körts dit tidigare och igår, var inte riktigt görligt för effektiviteten... Därför hade vi bokat in dem på Aurum för hotellnatt och middag. En oerhört bra investering! 

Sedan satte jag och Malin igång med värsta lådröjet! Vi packade upp, diskade upp, tvättade och donade tills vi var helt krossade och behövde både vila och mat! 

Jag hade mer tur under inflyttningen! Den här lilla söta kroken var väldigt nära att komma långt in i min fot... Den är numera lika död som fisken den förmodligen lockat en gång i tiden!

Dags att byta fokus. Jag och maken var som tur var bortbjudna till Sjöbotten på surströmming! Underbart! 
 

Att bli bjudna till Per-Erik och Marika är ju bara hur cooolt som helst! Ni ser röken!


Den låg tät under hela middagen och sedan glömde jag bort att ta bilder. Det var bara så ljuvligt gott! Synd bara att man blir såååååå mätt... Och just när man tänker att man aldrig mer ska äta en endaste bit någonsin i livet...


...så kommer desserten! Wow! Den här tårtan var preciiiiiis lika god som den ser ut! Mmm....

En härlig kväll med mycket prat och skratt, lite hockeyförlust och mer prat. Så roligt att träffas och bara surra bort en lördagkväll! Det var faktiskt alldeles för länge sedan.

---

Idag var det "same procedure" som igår. Iväg till lägenheten för att fortsätta medan vi hade föräldrarna kvar på hotellet. Mamma hade iofs ringt syrran redan 07.30 och frågat om allt var klart och de fick komma hem... OMG! 


Inte förrän i eftermiddag hade vi fått ordning på alla möbler, strukit och satt upp gardiner, packat in allt porslin och alla kläder, fyllt skåpar och lådor till bristningsgränsen, bäddat rent i sängarna, inhandlat duschdraperi, hallmatta, hylla i köket och lite andra saker som fattades... Vi var redo! Och de blev nöjda! Skööööönt! 


Mest nöjd var jag med sovrummet som blev lite krispigt... Men det återstår en hel del och vi ska sätta upp tavlor och göra i ordning kontoret kommande vecka. Sen... Eller så är det här bara början? Haha!


I afton kom lillebror upp med saker vi glömt som vattenkokaren och perkolatorn... Här hälsade han pappa välkommen till Skellefteå och jag tror att det känns ganska bra för dem båda! Det är rent och snyggt, varmt och gott, hemtjänsten har gjort besök, tv-kanalerna är inställda, telefonen inkopplad och de flesta rutiner verkar rulla på! Nu önskar vi dem en god natts sömn i deras nya hem!
 
De är av förklarliga skäl ganska trötta och behöver nog vara ifred från besök någon vecka tills de bott in sig - så ni som tänkt överraska dem kan avvakta lite. Det är tufft att ryckas upp med rötterna från en plats där man bott sedan 1932 respektive 1959... Men det känns så bra att få ha dem på närmare håll! Imorrn eftermiddag ska jag fortsätta igen.

---

Över till lite mer nostalgi från packningen:
 

Undertecknad hade Foto som Fritt Valt i sjuan... Verkade jätteglad över det! Haha!

Och här gick jag i nian. Jag hade tydligen upptäckt både läppglans och kakmascara... Men ganska lik mig ändå!
 
   
Flyttnostalgi!  Monica i Åk 4, 7, 9 och 1 eller 2 på gymnasiet! Jag är glad att leendet från 10-årsåldern är det som kommit tillbaka för att stanna! :)
 
 
 

Fint avslut!

Idag har vi tagit farväl av Hjördis som nu fått somna in, 94 år gammal, och förhoppningsvis förenas med sin Erling (Ulfs farbror) som dog för ett par år sedan. Vi minns henne med mycket glädje och kärlek! Hjördis var min idol och den mest kvicktänkta och vassnäbbade kvinna jag har träffat. Här kan min "Emma" slänga sig i väggen. Hjördis var på riktigt! Tack för alla härliga möten och glada skratt!


För fyra år sedan uppvaktade vi henne på 90-årsdagen på själva Midsommarafton. En sommarflicka med glimten i ögat!
 

Idag fick vi säga adjö och lämna blommor. En fin begravning med mycket sång - värdig en underbar människa!


Efteråt blev det mat och tårta på Församlingshemmet och här ser ni svärfars - glada men givetvis tagna av stundens allvar.


Här sitter Johan med sin tremening Jenni som tog farväl av sin mormor.


Det blev god lax och sedan en hel del sång. Jag tycker att det var lite väl mycket "skuld" men det är ju bara att smälta in en sån här dag.


Fast lite busig var jag allt... Jag blir alltid lite fnissig av tonarterna som nästan är en oktav fel för min mörka stämma!


Ja, maken var också lite busig och det kan man vara i det här sällskapet. Hjördis hade velat att vi skulle vara glada tror jag. Det är ju så roligt att träffa alla släktingar även om tillfället är ledsamt.


Här en selfie med min sångkamrat! Kameran är som ni ser inte i ordning så det är bara att beställa en ny!

Och här är förre revymedlemmen Åke Hägglund som var dagens officiant. Han sadlade om till präst och sköter sig med den äran! Roligt, avslappnat och opretentiöst! 
 
Här är nästa selfie med Jennis bror Rody! Mest bara haka och tänder på oss båda... Haha! De här barnen har vi inte sett på många år och de är ju också tremeningar till våra barn.
 
Tack till Gun-Britt, Gudrun och Ellen som bjöd in oss för att vara med och ta avsked av deras fina mamma. En fin dag!
 
Begravningslunchen avslutades med tårta och sedan skjutsade vi hem farfars - bara för att fortsätta äta tårta och fira Johan som fyllde år i förrgår. Behöver jag säga att vi var sprängmätta? Och tror ni att vi hade beställt en Gourmetpåse på Food även den här fredagen? Jooodå! Några timmar senare kan man ju bli hungrig igen...


Mie tog emot i Gourmetbutiken och visade upp de senaste redskapen för snabba skivor! 
 

Hon kollade också in makens kavajfynd från Nice!
 

Och han kladdade tillbaka och berättade om när Oskar tvingade honom att ringa TV-shop... Joo, jag har fortfarande kvar "Kitchen Wisard"! Och den medföljande kniven! 


Här är kocken mitt i shoppen! Marcus och hans kollegor hade gjort en enormt god påse även idag med majskyckling, gnocci, grönsaker och päronsky... Mmm... Perfekt för fredagsmyset! Och vill man slå på stort kan man även göra det i butiken:

Eller vad sägs om en Champagnesabel? Ett måste i var mans hem! Not... Haha! Men det är kul att få titta på en. Ja, jag skulle nog gärna testa också men det avstod jag som tur var från.
 
Nu blir det inte mycket mer idag. Vi har ätit kalasgott, avslutat med en norrländsk Tiramisou och imorrn blir det tidig revelj igen då vi slutgiltigt ska flytta pappa och mamma till Skellefteå. Nu börjar en ny tid som jag hoppas ska bli riktigt fin!
 
 
 

Slutet gott och på rätt sida!

Det är inte så att jag lyfter orättvisor hela dagarna. Ibland hjälper jag mina föräldrar med flytten och andra stunder både tvättar jag och lagar mat - eller går ut och äter en ljuvlig middag och går på humorshow! Det blev en kanonavslutning på en ganska jobbig dag.
 

Hemma hos mamma och pappa hinner jag inte fotografera. Vi har fullt upp med att packa och rensa hela huset - men så ropade pappa att en räv passerade och jag rusade ut! För att se den försvinna... Den var i alla fall vid pilen för den som är intresserad... Haha!

Tillbaka till stan och en tur till soptippen med allt elektronikskrot och till lägenheten med tavlor och annat skört gods som man gärna vill ta separat. Sedan hem för lite jobb och snabbt ombyte innan jag hämtade upp Mie och vi drog ner på stan!


Vackert i afton men hösten är obevekligen här!


Sista bilden på fontänten? Ja, jag har ju ingen "första" så jag får väl kalla den för "enda" bilden på fontänen den här sommaren... 


Mie är ett ljuvligt sällskap och det var så skönt att få landa i en stol på en bra restaurang och både surra, skratta och äta en fantastiskt god bouillabaise! Mmm... Ni förstår ju att jag njuter av god och vällagad mat? Så mycket att jag inte ens kom ihåg att fotografera... Haha! Ibland har jag faktiskt fullt upp med att leva! 


En cappuchino och denna ytterst delikata chokladbit fick avsluta det hela. Tack Mie för en kalasmiddag! Sedan åkte vi vidare till Nordanåteatern för att se Klungans senaste föreställning!


"På rätt sida om okej" var mer än okej! Här har de bara börjat och min kamera är ju lite knas... Ser ut som om det kommer in ett spöke från höger. 


Birgitta Egerbladhs koreografi har blivit något av Klungans kännetecken och rörelserna helt unika. Underbar plastik och härliga silly walks!


Jag gillade också scenografin som var en avbild av servisen "Blå måsen". På kostymerna hade också alla fågelbajs. Har det kommit lite skit på folkhemmet?


Underbara figurer, galna påhitt och utsvävningar i "overkligheten"! Det är varmt, ombonat och sjukt roligt!
 
Som Lars Ring skrev i recensionen från Södra teatern: "Klungan är ett slags hemma, som en vind från glesa platser där det är okej att vara eljest. Där utanförskap odlas till detaljrikt absurda sagor och ensam hybris möter samtida modernitet." 

Men allt roligt tar ju slut... Tusen Tack för en galet bra föreställning! 
 
Nu ska jag bara landa i sängen, sova ikapp lite, tänka tillbaka, småfnissa och njuta av att det är "gött" att både leva och vara lite eljest!
 
 
 

Trams? Eller civilkurage?

Mina inlägg om Folkparken har resulterat i många reaktioner. De flesta positiva men också några som tycker att jag ägnar mig åt trams och smutskastning. Har också fått nedanstående kommentarer där också Sofia oförskyllt utses till syndabock:

"Eller så kan det bero på en ekonomisk kris pga att allas lilla ängel Sofia faktiskt inte har skött sitt jobb."
 
"Vad är det här för trams? Börjar likna något snubblande nära förtal på den här bloggen. Om du inte har någon insyn kanske du inte ska sprida skvaller/trams/dynga?"

"Antingen har man insyn, och då kan man ju dela med sig av den om man vill. Eller så har man det inte, då borde man absolut inte insinuera, antyda, anklaga osv osv till höger och vänster. Närmast ofattbart oseriöst och dessutom rejält oförskämt mot de som är inblandade."
 
Symtomatiskt med ovanstående kommentarer är att de är anonyma och därför också bör betraktas som nonsens! Vill ni som skriver kommentarer ha en stringent debatt så bör också ni sätta ert namn under texten! Det är att visa civilkurage! 

Ja, nu kanske ni tycker att jag är orättvis som tog in den förra kommentaren av Anno Nyman men det kan ju faktiskt vara ett namn... Och fortsätter detta så får jag väl ta in teknisk hjälp för att söka de IP-adresser som kommentarerna skickas från. Idag är ju ingen riktigt anonym.
 
Min avsikt är givetvis inte att ägna mig åt förtal. Jag vill lyfta fram sanningen även om jag kanske inte har med den att göra. Jag ser i Sofia och Elin mina egna barn och skulle någon utsätta dem för något liknande så kan ni ge er fan på att jag skulle reagera likadant! Eller ännu starkare! 
 
Att det är något som inte går rätt till kan vi vara helt övertygade om. Vem som är syndabocken och hur lösningen ska se ut får vi komma till när alla börjar prata. För det kan väl inte vara så att människor i vårt demokratiska land och i den här kommunen förses med munkavle? Yttrandefriheten är ju det vackraste vi har och måste verkligen gälla alla! Och Folkparken är ju en offentlig verksamhet precis som många andra. Sätter man sig i en styrelse så ska man vid årsmötet ha ryggen så pass fri att man beviljas ansvarsfrihet. Det är i alla fall den ärlighet man förväntar sig av förtroendevalda.

Nu rundar jag av och skickar alla mina inlägg till Skellefteå Kommuns ledande politiker Lorents Burman och Ann-Kristin Westerlund samt till Kommunchefen Kristina Sundin-Jonsson och till pressen. Bollen ligger hos er och jag hoppas att ni alla fångar den på ett rättvist sätt där unga människor inte behöver fara illa. Jag kommer hädanefter att intressant följa debatten från sidan.
 
 
 
 
 

TasteLab irl!

Vilken dag! Och vilken kväll! Sååååååååå rolig och galet gooooood! :)

Allt har bara löst sig idag och jag har betat av en del jobb också. Började dock med att åka på besiktningen, sms:a in ankomsttiden (jo, det är nytt) och få ett svar att jag inte hade någon tid... Orka... Nåja, jag gick in till grabbarna och stötte på den här trevlige mannen som ju också besiktat mina bilar tidigare.
 

"Kör in du!" Jag tackar och höjer deras servicegrad till skyarna - särskilt sedan han gett mig ett näst intill rent protokoll trots att jag inte hann tvätta innan...

Det enda felet påpekade jag faktiskt själv sedan mitt halvljus blivit nästan obefintligt. Inställningen var helt fel så jag åkte förbi Forslunds som ju servat bilen. Det visade sig att deras nya programvara rensar ljusinställningen och att man därför måste göra den sist. Ett misstag som de snabbt rättade till så jag bestämde mig för att belöna bilen:


Med en tvätt! 


Och en livsfarlig selfie... Haha! Jag är bara för barnslig...

Hem för att jobba och göra undan lite pappersjobb, betala räkningar åt mina föräldrar och åka ner på banken för att göra klart om fullmakt och annat som behövs för att hjälpa dem att sköta ekonomin. Känns bra att kunna ge mer service!

Jag var lite seg i skallen idag och hade ont i halsen men jag tog mig ändå i kragen och tränade i afton. Så nöjd efteråt men inväntar träningsvärken från h-vetet... Haha!  Därefter var det dags för ännu ett möte med glada hälsogruppen! 


Avslutade även idag i Pär Johanssons matstudio TasteLab! Blev ett helmysigt ställe som känns varmt, ombonat och hemtrevligt. Man trivs!


Vi hade bokat in en kväll med vegetarisk matlagning och Pär hade radat upp råvaror!


Jag och Anita kollade in godsakerna!


Pär gick igenom alla rätterna som skulle lagas. Pedagogiskt uppdelat i grupper. 


Därefter var det bara att sätta igång! Det här är en grupp handlingskraftiga kvinnor så det var full fart. Ann-Katrin och Li steker squash.


Vi åkte direkt efter träningen och var nog snabba också på grund av hunger... Anki är koncentrerad.


Och Eivor gjorde sötpotatis och en annan sparrisrätt tillsammans med Anita. Allt blev så sjuuuukt gott! Ja, jag lagade också ett par rätter men hann ta lite bilder...


...och även få moteld från Pär! Haha!


Härlig stämning i köket!


Den här vinaigretten till min stekta aubergine blev riktigt god med ingefära, chili, vitlök och annat gott!


Ser ni så varmt och mysigt det ser ut? Vi var på väg att flytta dit allihopa! Ja, alla gjorde vad de skulle och ingen domderade...


Eller? Haha! Nej, det ser nog värre ut än det var. Jag och Sonia blev ett fantastiskt team! Sedan återstod bara att äta:


Sötpotatisen var helt ljuvlig!


Rullar av grillad squash med fyllning av fetaost och vårlök... Mmm...


Ugnsrostad potatis med massor av goda tillbehör!


Bönor - som jag inte gillar - fick jag fria händer med och det blev en dressing med kapris, rödlök, persilja och citron. Helt OK med bönor om man får dem med lite smak.
 

Ja, det blev sammanlagt åtta rätter och här är det Sonia som äntligen förser sig!


Gott, gottigott, gott... Vi ska få en lista på ingredienser och nu blir det mer vegetariskt i vinter. Här har jag lagt upp alla rätterna utom desserten och förutom de jag nämnt tidigare så gjorde vi en rätt med pumpa och mathavre, mandel och tranbär, en rätt med stekt sparris, päron, dadlar och nötter... Ja, ni hör ju själva hur gott det var!

Och dessert såklart! Här lägger Sonia upp äppelskivor som stekts i smör och råsocker och sedan toppats och gratinerats med en röra av mandelmassa och ägg. Till detta en egen yoghurtglass med honung och kardemumma... Mumma!

Hela nöjda och glada gänget bakom buffén innan det var dags att hugga in! Tusen Tack alla för en riktig kanonkväll tillsammans! Och stoooooort Tack till Pär som förberett så bra och guidade oss med van hand. Det här måste vi göra om! TasteLab kan vi verkligen rekommendera!
 
Nu har jag kommit hem, färdigställt en älggryta och ska bara duscha och sova... Länge... Tjolahopp!
 
 
 
 

Kommentar om Folkparken!

Det rör på sig angående Folkparken. Ja, egentligen alldeles för lite eftersom ingen ännu lagt korten på bordet och talat om vad som har hänt och händer - men idag kom det en ny (dock anonym) kommentar på mitt senaste inlägg i frågan (annonserna):
 
Hej, du har fått en kommentar på inlägget "St Paul de Vence - och Folkparken!" (2014/september/st-paul-de-vence-och-folkparken.html)
 
Jag vet med bestämdhet att hela styrelsen inte varit delaktig i detta framtagande av ny organisation, det är ledningsgruppen som arbetet fram detta och vem som sitter där kan du ju kolla, Sofia är som du skriver en otroligt kompetent tjej och likaså Elin som jag haft en del med att göra. Martin fick sparken säger säkra källor, när, ja det vet väl ledningsgruppen men det blev väl när sanningen om hans ledarskap kom fram. Jag tror inte att hela styrelsen vetat om vilka planer som ledningsgruppen haft men be att media kollar detta.
 

Vad ska man säga? Oj, då! Om det är på det här viset så är det väl hög tid att någon av nedanstående kommer ut ur garderoben:
 
Styrelseledamot Paul Mikael Johannes Stenlund (f 1965)
Styrelseledamot Anna-Greta Hedmark (f 1954)
Styrelseledamot Anders Mikael Svedjevik (f 1958)
Styrelseledamot Sture Ådin (f 1951)
Styrelsesuppleant Lilliann Monica Elizabeth Karlsten (f 1956)
Styrelsesuppleant Kent Tomas Ingemar Andersson (f 1957)
 
Vilka som ingår i Ledningsgruppen framgår inte men styrelseuppgifterna är ju offentliga på nätet så att publicera dem här kan inte vara särskilt kontroversiellt. Att kommentera den här frågan finner jag dock vara alldeles nödvändigt. 
 
Nu väntar jag, och många med mig, på svar... Beror allt på svaga män och deras rädsla för starka kvinnor eller vad handlar det om? Och är det någon som vill bevilja dessa ansvarsfrihet vid årsmötet? Eller ska Skellefteå Kommun dra in sina bidrag för att svaren ska komma fram?
 
 
 
 

Packad, klippt och mätt!

Den här dagen har väl rullat på i den ordningen. Började hos pappa och mamma med fortsatt rensning och packning. Man kan ju inte bara slänga sparade papper och annat hur som helst så det tar tiiiiiid - men går framåt! Till helgen ska vi försöka vara klara.
 
Ilade tillbaka till stan efter en underbar lunch med rökt sik, mandelpotatis, skagenröra och hembakt bröd... Hur gott som helst! Skulle klippa mig och det verkade behövas.
 

Himmel så mycket grått det är nu... Man blir ju förskräckt...


Aaaaaaaahhhhhhhggghhhh! Haha!

Nej, jag har inte särskilt mycket panik men det känns fortfarande som om jag vill ha lite färg. Inte redo ännu för helgrått. Jag är ju ändå bara 24?


Eller? Här hade vi kommit en bit på väg och nu var det bara klippningen kvar.


Voilá! Såååååå skönt att få bli kort- och rödhårig igen. Jag älskar den här färgen!

Hem för lite ombyte och presentköpande innan jag skulle (missa yogan...) och gå på invigningen av Pär Johanssons Matstudio på Risbergsgatan! Allt Pär och Mie gör är oerhört genomtänkt och smakfullt - och det här var kanonfint!


Hyllor av gamla pallar med allehanda redskap för de som vill komma och laga mat tillsammans. I den här lokalen kan man både ha möten, äta magisk mat och få hjälp med att laga rätter och varför inte tävla? Imorrn kommer vi att åka dit med vår hälsogrupp för att laga vegetariskt och det ska bli så kul!


Ikväll blev vi bjudna på ljuvlig plockmat! Här ser ni pilgrimsmusslor med avokadoröra... Mmm...


Melon och fetaost... Bara att stoppa rakt i munnen!


Haloumi med apelsin... Gott med flera... 


Små potatisar med kronärtskockshjärtan... Det är synd att man blir mätt...


Fina Pär som är en så begåvad och social kock har också japanska knivar till försäljning. Har köpt två och är supernöjd!


Och fina Mie med sin otroliga energi och goda smak har inrett och fixat helt fantastiskt!


Gammalt och nytt, mysigt och med många roliga detaljer!!
 

Superfina ljuslyktor, gammalt virke och skinnklädda kyrkbänkar. Lampan i taket kommer från nån loppis och är sparad till ett bra tillfälle - som det här!

Ny entré från baksidan och stor altan där man också kan ha fester! 

Ja, jag är som vanligt imponerad. Allt det här paret tar i blir bara så bra! De har fingertoppskänsla och kvalitetskontroll genom hela linjen. Snyggt jobbat! Igen!
 
Ses imorrn!
 
 
 
 

Gullungar!

Sov gott i den egna sängen och vaknade förvånansvärt pigg. Har mest stökat på idag, packat upp och tvättat, gjort i ordning lite papper och annat som behövde fixas. Sedan åkte jag på en besöksturné till många fina vänner och otroligt söta barn! 

Svängde förbi teatern och träffade glada f d arbetskompisar, planerade in en utvärdering i Stockholm och överlämnade fransk nougat till fina Mie som vi saknade på resan till Antibes! Jag är så tacksam för alla fina vänner och hinner inte alltid med att träffa dem - men idag passade jag på. Avslutade med gullungar för hela slanten...


Käraste Anna har ju fått helt underbara tvillingar och jag har bara sett dem på BB. Nu har flickan fått namnet Alma och är så lik sin mamma!


Pojken heter Leo och är pappa upp i dagen! Vilka sötingar... Lite trötta och nyätna när jag kom.
 

Men Alma piggnade till en stund och jag fick passa på att snusa lite...


En liten glad Barbaskön...

Fast det är ju lugnast hos mamma! Ja, man blir helt rörd över livets magi! Måste komma mig dit oftare och även låna med mig mamman ut på konsert framöver. Såååå roligt att träffa er!

Sedan blev det ett par ärenden, hem för att hänga tvätt och byta kläder och sedan iväg till fina syrran och gratulera Max som fyllde ett år medan jag var borta.
 

Nästa gullunge ser lite frågande ut men jag störde väl mitt i maten. Haha! En stund senare hade han den över hela kroppen...

Han blev glad över presenterna och efter att jag fått middag blev det tårta. Den äter man ju också själv:


Alla sätt är bra - men händerna bäst!


Och My ääääääääälskar marsipan!

Hann surra lite och spela lite Uno med My (som jag förlorade...), kolla in nya legot innan det var dags att åka till Kasamgaraget och träna!

Max gillar också legot  - men allra mest syrran... Vilka finingar jag har fått träffa idag och vilka goa' kramar! Känner mig rik!
 
Men inte bara rik... Det var ett håååårt tabatapass så jag har också ont i hela kroppen. Varvade ner med att storhandla på Maxi och laga till morgondagens middag. Nu ska jag dock varva mig i säng! Tack alla fina för en bra dag! 
 
 
 

Hemma igen!

Landat hemma efter en magisk vecka! Jo, jag vet att det gått troll i ordet magisk - men jag bryr mig inte. Det har varit magiskt i alla fall! Jag var inte riktigt klar med sommaren ännu. Jag ville tydligen jobba mig svettig och komma hem med svullna fötter en gång till... Haha! Älskar värme, älskar resor och vi lever ju bara en gång! 


Igår blev det en skön eftermiddag på stranden och jag stannade kvar någon timme efter att de andra gått bara för att njuta av vågorna, värmen och nuet! 
 
På vägen tillbaka fick jag syn på skylten med skulpturen och tänkte att jag ju måste gå upp i trappan och genom porten bara för att se att den var öppen... Ja, lite tjurig är jag nog allt!


Ni minns väl gårdagens fotografering? Här har ni ytterligare en variant.

Violá! Bara att stiga på! 
 
Passade också på att kolla utsikten från en av gluggarna i muren. Ja, jag kunde nog ha hittat någon roligare men jag skulle ju hem för att jobba lite.
 

Jag valde att göra mig en cappuchino och gå upp på terassen. Det här är ingen dålig arbetsplats! Jag var helt uppe i det jag gjorde och märkte inte att det efterhand börjat dyka upp lite moln. Plötsligt blev det bara mörkt...


Ja, ni ser ju själva... En minut senare kom de första regndropparna! Bara att avsluta - men då hade ju klockan också hunnit bli sex så det var hög tid. Otroligt omväxlande väder men väldigt roligt att vi fick en soldag till! 


Igår kväll skulle vi fira Åsa som fyller år idag och vi fick sällskap av Margit, som ju tar hand om "Rue Sade B&B" i år, och Sophia som tillsammans med sin man också öppnat Bed & Breakfast i Antibes den här sommaren! "La clé de la porte B&B" heter det! Superfint boende på båda ställena! Kolla hemsidorna om ni ska åka dit!
http://www.ruesade.se/ 
http://lacledelaporte.com/


Här är vi på väg ut i natten för att äta en sen trerätters på "Le Comptoir" som jag verkligen kan rekommendera! Supermysigt litet ställe med utsökt mat! Tyvärr hade jag kommit åt några knappar på kameran och ändrat inställningar som gjorde att bilderna är urusla - men ni kommer att förstå ändå!


Passerade ett galleri med gallerförsedda fönster och urfina och lite naivistiska tavlor!


Och här är vi framme! Ni ser att inredningen är lite uppåt väggarna...


I taket hade de också hängt upp glödlampor som dekoration. Fint!


Och här är vi igång! Det blev en hel del surrande, skrattande och sjungande! Mannen i bakgrunden är tysk och han och hans franska sällskap gissade länge på var vi kom ifrån och trodde starkt på Finland...  Nåjo, de va ju fel... De tyckte hur som helst att vi var väldigt glada!


Här hade vi också fått tillskott av Anita som har en lägenhet i Antibes och som Åsa lärde känna förra året. Hon kom direkt från flyget. Både hon och Sophia var otroligt sköna människor och det blev en jättetrevlig kväll!
 
Här tror jag dock att hon gick upp i rök... Haha!
 

Och så fina Linda-Marie! Så kul att få umgås lite mer den här veckan!

Och nu över till maten:
 

Till förrätt tog jag Makirullar med grönsaker - fantastiska smaker!


Till varmrätt en japanskinspirerad tonfisk som var något så sjuuuukt god! Den var inbakad i filodeg och lättstekt med rå kärna. I glaset är en ljummen dressing som hade soya och honung som bas. Man kunde känna smaken av sesamolja men servitören sa att det ingår massor med kryddor - så nu får man experimentera! 


Ja, jag tog flera bilder eftersom det var svårt att göra rätten rättvisa på bild. Jag vill bara säga att det var den godaste tonfisk jag har ätit! Och dressingen som skiktade sig lite skulle man röra om och hälla över fisken lite eftersom... Mmm... Måste prova att göra något liknande. Eller kanske uppdra till Pär Johansson som öppnar Matstudio på Risergsgatan nästa vecka?? 


Till dessert hade jag valt en caramel med krossade kakor, crème och glass... Mmm...igen!


L-M valde en glass täckt med hallonmousse och hon var salig! Vi fick hindra henne från att slicka tallriken... Haha!

Och så Åsa då! Fin, nöjd och glad - och så värd en härlig middag med goda vänner! Grattis än en gång på den riktiga dagen!
 

Det blev inte så mycket sömn i natt och vi var i Nice, incheckade och klara redan8.30. Det var rätt tjockt med folk och Åsa hittade en lugnare plats. Finns det på en flygplats?


Joooodå! Det roliga var också att vi satte oss precis i den gate som vi senare tilldelades! Jag tror att hon är lite synsk...

Jag fick också trevligt sällskap på resan när jag hamnade bredvid Irene och Lasse som också skulle tillbaka till Sverige efter en period i sin lägenhet i Antibes. De hade en såååååå söt hund!


Morris! Med lite korsbett... Han låg i sin väska men tittade upp när vi hade beställt in mackor. Det kunde ju ramla ner en smula...


2, 5 timmar senare var vi back in Sweden! Här står Åsa i den gate som får representera dagens ålder. :) 

Nu är jag hemma och har myst med Skrållan som jag tror har saknat mig - eller så var hon bara hungrig... Haha! Har gjort biffar till maken som jobbar sent och ska själv lägga mig tidigt. Nu väntar en hård vecka med mycket jobb och träning och lite mindre kolhydrater... Eller åtminstone inga croissanter... Haha!  

Äntligen foto!

Idag har jag väl satt personligt rekord som var duschad, sminkad, frukostäten och ute på fotoäventyr redan 9.30! Sista dagen i Antibes betydde också sista chansen att ta de bilder vi hade planerat. Nu var det bara att hoppas...


Fotograf hade vi redan fixat. Tack Linda-Marie för all hjälp, fina bilder och ditt stora tålamod med tanterna! JA, vi började larva oss redan på marknaden på torget utanför:


Här har ni Power-Pinglorna! Ja, det där med pinglor lade jag till för att det lät roligt. Power, det har vi däremot och här såg vi också riktigt mäktiga ut i designstolar på marknaden utanför Dolce & Gabbana
 

Vi hittade ocskå en rolig spegel - och LInda-Marie fångade oss i steget!


Åsa fångade en del juveler och bläddrade med sedlarna... Nej, hon köpte inte armbandet - det matchade bara väldigt bra.

Sedan gav vi oss av till statyn. Nu måste vi väl ändå ha lite tuuuuuuur. Första grinden låst...


Men den andra var öppen! Jezzzzzzz!!!


Här har ni den: Nomaden!


Den är så cool och öppen så att man kan gå i i den.


Snygg-Åsa!


Ja, jag lutade mig lite mot henne - men det var bara för att det var så sjuuuuukt varmt! Visst är det så att modeller har med sig någon som fläktar och ser till att man är fräsch? Vi hade ingen och jag svettades floder - i ansiktet...


En svettig selfie var ju given! Här har mascaran börjat flyta ner en bit... Haha!
 
Men det blev många bra bilder! Jag har bara kikat på dem som hastigast och får behandla dem när vi kommer hem. Känns i alla fall otroligt bra!


Vi larvade oss också i vanlig ordning...
 

Här ser det antingen ut som jag ska lyfta upp Åsa - eller så har jag gjort på mig... Sanningen är dock den att vi precis upptäckte varför det har varit stängt ett par dagar: Det var nymålat... Hahaha!
 
Här hade vi kommit närmare slutresultatet som blev en variant av denna. Kommer nog att bli riktigt bra. Håll utkik efter nyår då vi presenterar ännu en ny show som blir vårt 10-årsjubileum tillsammans på scenen!
 

Här ser ni också beviset på att det var en oerhört varm dag. Vi skyndade oss hem för att byta om och hade sedan tänkt åka ut till Cap d'Antibes men bussen hade just gått och vi orkade inte vänta. Blev en tur ner på vår favoritstrand igen. Nu ville vi ju ha några sista timmar i solen! Imorrn går flyget hem...

På väg! Kolla fina magen i bakgrunden!


L-M var först ut i vattnet och nu hade vi verkligen längtat efter bad! Så sköööööönt...

Enda nackdelen idag var att de senaste dagarnas vågor hade spolat upp massor med tång så när man låg ner på stranden kunde man tro att man hamnat mitt i en påse färska musslor! Eller kanske inte riktigt så färska... Haha!


Den här äldre farbrorn satt och njöt i vattenbrynet - med snorkel och cyklop... Fint!


Men till slut hade vattennivån hunnit ända upp till skuggan från muren och det var dags att gå hem. Har varit en fantastisk vecka! Stenkul! Haha! 

Ikväll har vi varit ute och ätit en helt otrolig trerätters som jag ska berätta mer om imorrn men nu MÅSTE jag packa färdigt. Vi åker ju med taxi redan 07.45...

Och nu återstår bara för mig att säga stoooooooooooort Grattis till min fina vän och kollega Åsa som fyller år idag! Ja, jag får ju vänta med att publicera inlägget tills klockan slagit tolv så att det blir rätt... Tack också för en fantastisk vecka! Det här gör vi om!
 
Au revoir Antibes!
 
 
 

Den gubben går inte...

Förra året när vi var här hade vi planerat in en photosession vid statyn som finns längst ut på muren. Den är helt gjord av bokstäver och ganska spektakulär på bild. Vi hade lite otur då och grinden var stängd båda dagarna vi hade klätt upp oss och fixat till oss inför bilderna till White Christmas. Nu tänkte vi ju att det skulle vara annorlunda så idag stegade jag iväg på morgonen för att reka bilder.
 

Gick det bra eller gick det bra? Nääääeee. Som ni ser är grinden längs upp på trappan stängd...Men jag vet ju att det finns ännu en öppning längre bort!


Men den här var otroligt stängd... Aaaaahhgg...

Och ingenting kan man göra. Jag frågade parkeringsvakterna och de som jobbade i hamnområdet men alla sa att den borde vara öppen och att den ju brukar vara det... Förra året frågade vi t o m på polisstationen och de kunde nästan garantera att den skulle vara öppen. Vi borde lyssnat mest på ordet "nästan"...


Nåja, jag traskade tillbaka och kollade lite på utsikten. Det blåste friskt även idag!
 
Bara att hålla i sig!


Jag gick ner till stenstranden och fångade några vågor. På bild alltså...


Jag var också helt ensam där tills det kom en man som ställde sig och tvättade sig i uteduschen och sedan satte sig på en sten och klädde av sig naken... Oj då... Men han satt fredligt kvar även när jag gick därifrån. Skulle jag kanske ha kastat mig över honom eftersom han får skylla sig själv när han klär av sig så där offentligt? Nej, knappast! 


Och hela tiden stod statyn inom räckhåll men oändligt långt borta...


Jag tog en promenad åt andra hållet och kikade på Picassomuséet som jag faktiskt inte har besökt ännu - men jag har sett flera sådana så det känns som om det måste komma en regnig dag för att jag ska prioritera Pablo en gång till. Men man vet aldrig vad morgondagen för med sig.


Runt muséet och på taket står också ett antal statyer. Fint!


Och lite galet! En cyklop? Eller en tjur? Han gillade ju att jobba med dem som motiv!


Och själva muren runt hela Antibes är så fin!

Efter lite akvarellmålning och ännu mer friska vindar så beslöt vi oss för att gå en tur på Monoprix. Ja, vi har ju inte ägnat oss särskilt mycket åt shopping... Honestly... Behöver jag säga att det gick bra?

Haha! Happiness in a bag... 
 

För att sansa oss lite så gick vi på ett jättemysigt café för en riktig go'fika! Innanför dörren stod den här apparaten och jag gissar på något man gjorde chokladpraliner med förr i tiden?


Men intressantast var deras kakdisk... Oj, så mycket läckra bakverk! Om ni undrar vad Linda-Marie gör så kan jag säga att hon dreglar... Haha!
 

Jag valde en miniatyr-igelkott-tårta som ju en del ur garagegänget känner igen (vi föråt oss på Gotland). Den här var dock inte fylld med smörkräm utan väldigt god!


Resten av eftermiddagen har ägnats åt arbete på terassen! Den här utsikten på jobbet går inte av för hackor!


Vackert! Och några väldigt kreativa timmar!


Åsa tycker förresten att alla mina idéer är jättebra... Haha!


Och pippin var på hugget ifall det skulle trilla ner några godsaker... Eller så tittade han på Viasat eller nåt...

Vi avslutade med middag hemma som Margit och L-M fixade. Det blev nygjord färsk pasta från pastabutiken med tomatsås, skinka, kronärtskockor och parmesan. Gott som tusan! Margit överraskade oss också med dessert...

Jeeeezus vilka bakverk! Om ni undrar vilka som var godast så svarar jag: ALLA! Haha!
 
Nu ska jag lägga mig och må som jag förtjänar - alltså bra! Sov gott alla så ses vi imorrn! 
 
 
 

Mycket vatten idag!

En riktig semesterdag med skön avkoppling där man bara fått vaaaaara... Började med fransk frukost vid niotiden (croissanterna är helt ljuvliga!) och sedan ett  besök på markanden utanför där man kan fynda det mesta!
 

Lyckades faktiskt köpa två linneklänningar för totalt 300:-! Det är också det enda jag köpt i klädväg! Otroligt va? Istället har jag handlat en oljekanna till köket och några trådkorgar man kan servera fish and chips i - och födelsedagspresent till Max som blev ett år igår och en sak till storasyster My!

Mitt på dagen hade jag och Linda-Marie bestämt oss för att gå ner till havet och måla akvarell i solen. Nu var kanske inte solen på sitt bästa humör men att sitta och höra på vågorna är ljuvligt bara det. Och det var inga dåliga vågor idag!


Vår stenstrand var nästan försvunnen...


Men det fanns en remsa kvar så vi satte oss och åt vår medhavda lunch innan vi började. 


Jag startade med kameran och då blir jag så uppslukad att jag nästan inte kan sluta! 


Jag skulle nog behöva en analog variant så att jag inte knäppte så vansinnigt mycket...


Men jag tycker att det är skithäftigt! 


Den som vill kan ju bläddra snabbt...


Mäktiga krafter igång!


Vackert!


Nu började vågorna komma närmare vår sittplats som jag hade försäkrat L-M att den skulle klara sig...


Vattnet kommer aldrig att nå upp till oss...


Men ta mig tusan... Bara att lyfta på rumpan och sittunderlaget som blev en aning vått...
 

Vattenstänket blir nästan tecknat.... Eller så har jag tittat för mycket! Haha!


Grädde?


Men längst upp mot muren var det fortfarande torrt! Vi hann med flera akvareller av varierande slag. Kul är det i alla fall  och väldigt avkopplande!


Dagens selfie blev glad och helt rufsig...


Fler vågor!


Och ännu fler! Jaaa, jag vet att det är för många men jag gillar vatten...


Och den här är som en målning! Min bästa idag!

Här började jag bli lite blöt och samlade ihop mina saker för att ta några bilder uppifrån muren. Jag satte ner ryggan en bit ifrån och gick fram för att kolla läget:


Och jag kan berätta att den här vågen kom ända över kanten och landade över både mig, glasögonen och kameran... Jag slutade som Miss Wet Klänning... Haha! 


Med saltvatten fulla glasögonen såg jag inte så mycket och med saltvatten fulla linsen på kameran blev allt väldigt suddigt... Men coolt på något sätt!


Ja, jag gjorde ett försök till att fota vågorna upp mot den säkert fyra meter höga kanten. Ni ser ju hur det slutade. Den här vågen hann jag inte heller parera... Haha! 

Nåja, man är ju inte gjord av socker så med blött hår och fuktiga kläder traskade vi hem för att ta en kaffe på terassen och jobba lite. Åsa trodde att vi hade badat och det kan man väl säga att jag gjorde. Fast på land då... Efter en stund på terassen kände jag att benen ville iväg så jag tog en långpromenad mot Cap d'Antibes längst havet. Hur skönt som helst och helt magiska vågor. Havet både fascinerar och skrämmer mig lite. Det finns en sån oerhörd kraft!


En dusch senare så satt vi och hängde i köket och loungen. Så här ska vi ha det när vi har det som sämst... Mår man bättre än så här så mår man ihjäl sig! Haha!

Men vi kravlade oss till slut upp och gav oss ut för att äta middag:


Här är alla fina tjejerna på G! 


Och det blev sushi! Otroligt gott och alldeles nygjorda! Mmm... Vi åt många och efteråt var det inte bara Linda-Marie som såg gravid ut:

Vi var nog i vecka 20 allihopa... Haha! 
 
Underbar dag och kväll, skön avkoppling och trevligt sällskap! Lite sömn på det här så börjar vi om igen imorrn. Ser att Skellefteå AIK slagit Linköping med 4-1 så jag förstår att det finns många som också är nöjda därhemma. Not bad!
 
 
 

St Paul de Vence - och Folkparken!

Ja, jag är ju i Frankrike men innan jag berättar om dagen så måste jag än en gång skriva kort om Folkparken... Som många av er sett så har jag skrivit ett ganska irriterat inlägg för några dagar sedan om styrelseskandalen på Folkparken! Det kan inte kallas för annat än en skandal!

Kort resume: Efter en fantastiskt utvecklande och offensiv period med Sofia Andersson Lundberg och Elin Burström i spetsen  - ja, nu skriver jag inte Martin eftersom han säger sig ha varit sjukskriven sedan i februari. Enligt information på Solidinfo så har han dock slutat 7 februari. Eller har han också fått sparken?

Nåja, det har varit en enormt aktiv verksamhet och en väldigt lyckad upphämtning de senaste åren. Folkparken har varit en pålitlig partner när det gäller både arrangemang, fester och konferenser! Vad händer då? Jo, styrelsen bestämmer sig plötsligt för (utan dialog med personalen) att omorganisera verksamheten och sparka Sofia som är Produktionsansvarig! Hon som har gått i spetsen för allt!!! De ska sluta satsa på att vara säljande och börja vara mottagande... Som resultat av detta säger Elin upp sig från jobbet som Konferensansvarig - vilket innebär att de inte kan ta emot något alls! Själv frågar jag mig hur man kan agera så korttänkt och bakåtsträvande i en kommun som strävar efter att bli 80 000 invånare? Inga svar kommer.

Idag är de igång igen! Inga svar har synts till och jag har kritiserat Socialdemokraterna eftersom de förmodligen är i majoritet i styrelsen. Nu vädjar jag istället till ledande politiker att ifrågasätta styrelsens kompetens, och stötta alla unga driftiga människor som finns i stan! Var inte det en av era slogans inför valet? Nu har vi alla ett konkret exempel att jobba på.

Och varför kan inte styrelsen uttala sig i Norran? Det håller inte att säga att "Norran tolkar det vi säger som de vill". Man kan ju skriva en debattartikel eller insändare eller vad som helst där man använder egna ord! Nu måste informationen ut!


Idag annonserar nämligen (styrelsen!) i Norran att Folkparken är en pålitlig partner när det gäller samarbeten kring arrangemang i höst... Men hallå! Har ni gjort en kovändning? Ska ni vara säljande? Och vilka är det som har mångårig erfarenhet? Ni har ju sparkat eller sett till att de slutat! Annonsen var också något som styrelsen själva satt in - eller åtminstone inte informerat personalen om... Det är ju inte klokt!!!

Eller var hela den här cirkusen till för att bli av med Sofia? I så fall vill jag gärna veta vad det är för svaga människor (eller män??) som inte kan se och uppmuntra en ung, kreativ person (kvinna!) som lägger ned sin själ i jobbet? Vad är det för dolda agendor som vi inte får se?
 

Dessutom söker de en ny person istället för Elin som ska ha sökt jobbet innan septembers utgång då Elin slutar... Lite kort om tid - och vem i hela den här kommunen kan vilja jobba där om samma styrelse sitter kvar?  Nej, nu måste jag lämna ämnet innan jag blir galen!
 
---
 
Mot Antibes igen! Här är det betydligt lugnare trots att vi jobbar lite och planerar medan vi umgås. Det kommer att bli mycket kul framöver och med allt som händer i stan så lär vi inte sakna uppslag till text... Men idag bar det iväg till konstnärsbyn St Paul de Vence som ligger mellan Antibes och Nice en bit in, eller upp eller hur man nu ser det. 


Vi tog buss och jag och L-M stod för dagens färgglada inslag... Haha! Ja, det är tur att vi har rött i håret...
 

Väl framme gick vi förbi marknaden och det här ståndet med nötter av olika slag kunde vi bara inte gå förbi. Otroligt goda!


På väg in i byn. Här gömde sig flera kända konstnärer under nazisternas ockupation av Frankriken under andra världskriget. Det var judiska, som Marc Chagall, men även politiskt kontroversiella konstnärer som fann sin tillflykt här. Idag är det en konstnärsby med massor av gallerier och även ett Museum som drivs av Fondation Maeght.


Vi gick runt i flera gallerier och såg otroligt mycket bra konst! 


Man får inte fotografera men jag är sååå olydig...


Väldigt mycket roligt och modernt! 


Lek med färg, form och strukturer. Jag gillar hur tavlan fortsätter utanför bilden.


Allt från väldigt detaljsäkra skulpturer till mer modern konst. 


Skulpturer i det fria! Texten betyder ungefär "Det rör sig inte - Le!" Eller kanske Smile for the camera?


Underbara kullerstensgator och smala gränder!


Och den här konstnärens verk har vi sett bl a i Paris tidigare! Galleristen var dock den stroppigaste jag mött! Bara för att vi bara ville titta så vägrade hon svara på frågor om vad konstnären menar med tomrummet han gör i alla sina skulpturer? Ja, hon svarade till slut men tittade aldrig upp från datorn... I tomrummet ska vi i alla fall använda vår egen fantasi och själva bestämma fortsättningen.


Mera gränder...


Och det allra högsta kyrktornet!


Modern konst i det fria... Haha!


Och här blev Åsa uppraggad...


Men hon nobbade eftersom jag precis skulle ta en bild av henne... Och detta trots att han såg bra ut och hade mörk röst... Hon måste älska mig! Haha!


Finingarna!


Längst upp mot muren kunde man också se hela området!


Storslaget!


Och läckra hus och lika läcker L-M!


Kanske blir tjatigt men det är som att vara tillbaka i Medeltiden när man går på vissa ställen och jag gillar det! Historien sitter i väggarna!


Här hade man dock moderniserat staketet med lite smällkarameller...


Och den här hästen var verkligen skodd... Det var mycket svenskar där uppe idag och de tar inte hänsyn när man fotograferar utan gick fram och runt hästen och pratade fast att jag stod och väntade...


Så jag travade tillbaka till restaurangen på höjden där vi beställt en helt underbar anka med blått potatismos och varma fikon... Mmm... 


Mer utsikt i ett hål i väggen!


Och mer konst! Det här är ett hjärta gjort av tillplattade colaburkar... Coolt!


Utsikt åt andra hållet!


Och skulptur med högflygande planer!


Den här träbänken hade varit med lääääääänge...


...precis som takkuporna!


Låååååång mur!


Och inte så hållbar kasse! Jag hade köpt en oljeflaska och säger som min mamma skulle ha sagt om kassens kvalitet; "Je ha vorti lure..." 


Jag besteg ett litet berg...


...och blickade ner över stenkyrkogården där bl a Chagall ligger begravd.


Själva muren är inte heller så pjåkig. Tänk om stenar kunde tala...


Ett sista konstverk får avsluta dagen. Det här kluddiga och nonchalanta porträttet har en säker hand målat! Jag fick dessutom vara med i bakgrunden... Haha! Ja, den stod i ett skyltfönster.

Ikväll har vi ätit fantastiskt god Crispy pork och nu landar vi tidigt i sängen. Imorrn är en ny dag och skiner solen kanske det blir lite jobb på stranden! 
 
 
 
 

Konst i solen!

Idag blev det start med promenad/jogg i solen längst strandpromenaden, en goooood frukost och sedan en dag i solen på vår favoritstenstrand! Så härligt! :)
 

Blivande mamman Linda-Marie fix och färdig!


Vi stannade för att köpa badskor (vilket jag också gjorde i Nice men nu glömde hemma). Margit hittade värsta flugsmällan...


Åååååhhhhhh! Nu är det nära! En annan dag ska vi också gå till statyn för att fotografera!


Sedan hann vi inte mer än fram till stranden innan Åsa och Linda slägde sig i vågorna! Lite svalare nu men fortfarande ljuvligt!


Själv blev jag så här glad när jag kom ner på stranden - och upptäckte att jag hade kommit ihåg att ta med snusdosan... Haha!


Fina stenar! Passade på att måla lite akvarell idag och det var riktig kul - men svårt.


Varvade med att fotografera mitt favoritvatten...


...och bada! Barnsligt kul!


Hann också med att ta det lite soft och det var inte fel det heller.
 

I afton gick vi tillbaka hem, fixade till oss och gick för att ta bussen ut till stooooora Carrefour för att handla mat och annat. Det finns huuuur mycket som helst på den där affären som i storlek är som fyra ICA Maxi... Hyfsad värme, 27 grader!


Hälsningar från hela gänget - redo att ge sig i kast med kundvagnarna! Åsa passade också på att köpa en extra pizzabit till Linda-Marie så att hon skulle få i sig mat redan på vägen hem. Gulligt med all omtanke om lilla mamman...


Men hallå! Inte äta upp den själv! Herregud... 


Men vi köpte också kyckling, melon, ost, fikon, avokado och gott bröd och tog med oss upp på husets terass där vi suttit ikväll och ätit och surrat. Lugnt och skönt och väldigt trevligt!


Redo att skicka sista messet innan vi sätter tänderna i maten!


Och det var bilden på Linda-Marie som gick iväg till Thomas! Fining!


Här har vi lastat för oss och det blev en kanonmiddag - lätt mat är precis vad man behöver.


Mörkret sänker sig snabbt här och nu rundar vi av eftersom vi tänkt oss en tidig start imorrn med utflykt till konstnärsbyn St Paul de Vence! Mycket konst nu men det passar väl bra. Vi är ju lite konst-iga... Haha!
 
 
 
 

Rivieran och kändisliv...

Här skulle jag ha kunnat börja med ”rise and shine” och tidig uppstigning – men idag gick mitt första flyg från Skellefteå först 13.05 så jag hade all tid i världen eftersom jag med någon sorts inbyggd reseklocka vaknade redan vid 06.30… Jag har faktiskt missat ett morgonplan en gång och det gör jag nog aldrig om! Hur som helst hann jag ner på stan och hämta pengar, tanka bilen, pumpa däcket (har ett som läcker…) och lite annat innan maken skjutsade ut mig.

 

13.05 är kanske en ny flygtid eller kanske den minst utnyttjade för det var otroligt få personer på planet. Vi kom oss därför iväg nästan en kvart före avgångstid. Då tycker man ju att det blir lite överdrivet av personalen att säga att ”vi landar före tidtabell”. Vore väl fan så konstigt annars? Haha!


Och på Arlanda träffade jag Åsa och hennes söta dotter Linda-Marie! Ska bli så roligt att få haka på dem en vecka i Antibes. Vi var ju där förra året när Åsa var den som stod för det Bed and Breakfast som vi ska bo på. Då hängde också vår tredje medlem i Christine Travels med och nu saknar vi dig Mie Johansson! Det kommer förmodligen att lösa sig i alla fall men inte blir det riktigt samma sak…

 

Vem ska vi nu shoppa klänningar och njuta fransk nougat med? Vem ska nynna på alla tänkbara låtar till vår föreställning och vem ska vi skratta med så att vi gråter? Ja, vi ska försöka förlusta oss själva – men det blir fan inte lätt… Haha!

 

När jag stod i gaten och skulle gå ombord på planet till Nice så säger en kvinna bredvid ”att vi har höjdhoppare med på planet”. Jag tittade runt och sökte Stefan Holm men fick lyfta blicken och där stod E-type mitt i kön! Av någon anledning så ”måste” jag gå fram och hälsa. Ja, jag gör så där ibland och då är det som om min mun arbetar snabbare än min hjärna… Haha!

 

Det var som den där gången jag var inne på Benzon och får se Johnny Logan (schlagervinnaren från Irland) komma in. Jag tänkte tjuvta en bild men så säger min mun ”Excuse me Mr Logan!” och då var det ju kört… Jag berömde sångerna och kom in på bloggen och bad om en bild och fick naturligtvis en tillsammans med honom.

 

Den här gången hann jag ända fram till Martin Eriksson som han egentligen heter och börjar med att säga att jag måste passa på att hälsa. Jaha? Svarade han… Jo… Och det är här jag kommer på vad det var jag hörde om honom sist. Peter och Saras flicka Emelie körar med E-type och när de landade i Skellefteå senast mötte de vår dotter Emilia på flygplatsen när hon skulle flyga hem till Göteborg. Han gjorde stora ögon (och det förstår jag eftersom hon är så snygg). Direkt efteråt träffade de maken och Martin frågade om Emelie kände alla i stan? Hon beskrev Ulf som en kanonfotograf och även pappa till Emilia som de just hade mött. Jaha, sa han. Han är inte bara bra på att ta bilder – han är bra på att göra barn också… Haha!

 

Och eftersom jag nu ser att Martin har en tjej med sig så kommer jag liksom av mig efter att ha börjat säga att han ju mötte min dotter på Falmark… Skit också! Det är här min mun kan rädda mig! Den började genast berätta att jag och Emelie Fjällström jobbat tillsammans i vår revy och att jag känner hennes pappa väl och frågar om han har träffat Peter och det har han och var ska de åka nu och ska Emelie fortsätta att sjunga med honom och kan han hälsa till henne? Puh! Ibland är jag bara föööör impulsiv!

 

När vi kommer in på planet ska jag berätta för Åsa vad som hände – men vem tror ni sitter på samma bänkrad? Jag fick stoppa min mun från att krossa mig helt! Men, jag har ju som sagt var ingen farstu… Träffar man en känd person så borde man väl ändå ta en bild på honom? Samtyckte Johnny Logan så kan väl det här inte vara värre?

 


Det var det inte... "Jag är med på allt!" var svaret... 


Det blev en serie galna bilder och Martins tjej Anna och Åsa hade det gemensamt att de fick skämmas för oss andra hela tiden... Nu förstår jag då rent ingenting! Haha!
 

Fast kanske lite ändå... Men kul var det! Liite skämmigt, men kul.
 

Skål för en fin semester! Paret i bakgrunden ville dock inte vara med på bild... Jag förstår dem faktiskt! Nu har vi också hälsat till Emme och jag hoppas han framför våra hälsningar!


Resan gick hur snabbt som helst och plötsligt hade vi landat i Nice! Jag fick hjälpa en äldre och väldigt trevlig dam ut från planet och iväg för att hon skulle hitta utgången där hon skulle möta sonen. Sedan kom väskorna och det var som om vi kom från olika världar idag:


Grå, grå, svart, svart...


Och färgbomberna! Men det är helt OK. Vi har kommit överens om att vi får gilla hur olika som helst!


Taxin till Antibes tog 25 minuter och här sitter vi nu på Rue Sade igen! Såååå mysigt! 


Kvinnan som står för anrättningen den här sommaren är också från Piteå och heter Margit Mendiant. Väldigt trevlig bekantskap! 


Men sjön suger ju som det heter, eller flyget... Ja, det spelar ingen roll - hungriga blir vi hur som helst. Här var vi på väg ut i den lite svala kvällen (jojo, enda gången jag inte har packat en kofta...) för att leta upp en restaurang.


Det ääääär så fint här!


Vive la France!


Det blev en härlig kväll och jättegod friterad kycklig med sesamfrön - men utan den där tjocka degen. Riktigt bra!


Och Margit hängde med. Kul att också får träffa mamman till den enormt begåvade konstnären Amanda Mendiant. Margit har varit lärare på Framnäs Konstlinje så äpplet faller inte långt...
 
Det enda som faller just nu är dock mina ögonlock så jag passar på att lägga igen dem. Känns så skönt att vara här igen! À bientôt!

 

 


Besviken och nostalgisk!

Har suttit framför TV:n, som så många andra, och följt valresultatet... Jag är också, precis som 87% av svenska folket, såååå ledsen! Hur är det ens möjligt? Det känns som om någon kommit och våldtagit vårt land! När det gäller regeringsbytet känner jag faktiskt ingenting... Det andra överskuggar allt! Fy fan!
 
Jag hade tänkt skriva ett sista inlägg, ett glatt och nostalgiskt sådant, men det blev lite smolk i bägaren. Nu är jag dock inte den som ger upp i första taget och har därför förhoppningar om att övriga politiker kan släppa lite på prestigen och SAMARBETA! Det behövs för att Sverige ska kunna utvecklas som ett land där alla människor är lika mycket värda! Låt oss hjälpas åt att se och respektera varandra!
 
Därför fortsätter jag med några rader om dagen som jag tillbringat hos mina föräldrar där jag jobbat hårt några timmar och packat ner ett antal skåpar fyllda med allehanda prylar, papper, minnen, foton, skräp - och ungefär en miljon ljusstumpar som min mamma verkar ha sparat för att eventuellt stöpa ljus nån gång... Nu har de åkt i containern och jag kommer att köpa henne flera lådor nya ljus för framtida bruk!

Jag hittade också lite egna minnen:
 

Som huset jag målade av för 30 år sedan! Ja, det är inte så exakt - men som konstnär får man väl välja själv? Och det blev en bra julklapp det året. Eller? Det låg hur som helst längst inne i en skåp nu... Haha!


Hittade också denna extremt konstnärligt utformade ljusstake som jag måste ha gjort i mellanstadiet... Haha! Hur jag vet att det var jag som hade gjort den? Ja, den var ju märkt på baksidan...


Hyfsat tydligt... Haha!


Och så hittade jag det här fotot... Det finns nästan inga bilder kvar från när jag var liten eftersom vårt hus brann när jag var knappt fyra år. Och jag har bara sett en bild tidigare (från dopet) där mamma håller i mig. Fint! Jag blev glad och nostalgisk - och tycker att jag faktiskt var lite gullig med tjocka kinder och rosett i håret...
 
Nästa bild jag hittade var skolfotot från mellanstadiet. Hela klassen andades verkligen 70-tal och jag tycker att Stig i glasögon på översta raden var cooolast! 
 

Ung och oskyldig - men glad. Den lilla glipan mellan framtänderna måste ha växt igen senare. Här tycker jag att jag ser ut som Inger "Pippi" Nilsson!

Och tio år senare såg jag ut så här...
 
Idag är jag 52 och det känns ganska bra det också! 
 
Nu slutar jag vara nostalgisk och återgår till verkligheten! Väskan är hastigt packad (för mycket igen...) och imorrn bär det av till Antibes och franska rivieran igen. Underbart ställe! Glad att planet inte går förrän 13.05. Då hinner jag fundera på vad det är jag glömt - och kanske hinna packa upp något plagg... Haha!
 
 
 
 

Heldag med Kasam!

Gårdagen blev så ljuvligt lång att jag inte hann med bloggen - men nu kommer en rapport från hälsogruppens härliga lördag i Sonias stuga! Jag tror att jag måste börja med att visa hur hon har det. Man kan verkligen se att det här är hennes stuga: 
 

Smart loft och hennes underbara kreationer ööööööverallt!


Vardagsrummet med extrasäng. Lampan är väl bara för snygg!


Mer vardagsrum! Otroligt fiffiga gardiner som hänger dubbelt och kan vikas ner som när man vill ha mörkt. 


Matplats! Notera gärna det målade golvet. Ernst har gjort ett liknande - men Sonia var före!


Smarta detaljer! Varför inte göra en ljusstake av en gammal yxa?


Uterum med väggar av myggnät gör att man är både ute och inne! Öppna spisen är ju också för fin!


Mer ljusstakar! En räfsa behöver inte sluta som räfsa... 


Superfint, ljust och väldigt personligt och trivsamt. Vi trivdes!


Nu är också hennes tyger tryckta och här ser ni två av dem på pallar som hon också tillverkar för en femhundring. Snygga!


Tapeter av gamla tidningar och stolarna på väggen. Mycket fiffigt!


Sovloft med en av Sonias lampor!


Och längst väggen i stora rummet ligger denna stenkant som Ernst också gjort i sina program - långt efter Sonia... Hon har sinne för roliga detaljer!


Utsikten ner mot Bodaträsket är också magisk.


Samling på bron innan lunchen.


Det blev knytkalas-buffé där alla nog tagit med mat för 20 pers... 


Vi gjorde vårt bästa. Åt och pratade...


Och skrattade!


Och gapskrattade! Haha! Det här ääääär ett härligt gäng.


Underbart väder fick vi också. Bara att njuuuuuta...


Härlig eftermiddag med surr och personliga frågetävlingar i solen.


Sonia fick givetvis present och vi hoppas hon gillar fatet från Ingmar!


Lugnet och solen gav oss också tid och lust till pyssel. Jag valde att ta med mig akvarellfärgerna som nog inte varit framme på 15 år... 


Anita gjorde ett hänge med stenar och kottar.


Och Li lånade kameran och fotograferade en stund!


En del hade annat för sig på kvällen och här är Ann-Katrin på väg att åka för att hinna fixa till sig inför 70-talsfest. Synd - men vi ses ju fler gånger!


Ljuvligt!


Fiiiina, gästfria Sonia! Så roligt att du ville ta emot oss!


Hon har ju varit på Formexmässan med sina tyger och vi ville absolut se smakprov! Nu måste man bara klura lite på var man ska ha dem... Jag vill sy gardiner! Överallt!


Mera mys och här hade vi kommit till frågan om vad vi gör om 10 år? En väldigt kul aktivitet där alla fick gissa vad som skulle hända. Om man ska tro på allt som sas så kommer en del att bli rika som troll, andra jobba både utomlands och hemma och många vara FSF (Fit som fan! Haha!)

Och vem vann?


Sonia! Hon kände oss alla bäst. Snyggt jobbat!


Solen började gå ner, en del åkte hem och vi andra gick in för att fixa dagens middag: Surströmming!


Otroligt gott! I bakgrunden ser ni en som gärna äter det här en gång/vecka... Anki! :)

Glada och mätta allihopa! Sonia ser inte heller missnöjd ut med middagsrätten...

Efter Li's äppelkaka rullade jag hem - mätt och tre nummer större, men oerhört nöjd med en hääärlig dag! Tusen Tack Sonia och alla härliga kvinnor i gruppen!
 
Idag har det varit full rulle igen - men det får jag skriva om lite senare ikväll. Nu MÅSTE jag faktiskt packa lite eftersom jag åker till Antibes imorrn! Sååååååååå roooooooligt!
 
 
 

Genomklappning?

Det var uppåt igår - men idag är jag lite krossad och hoppar snart i säng... Blev en heldag hos mamma och pappa med rensning och mera packning. Idag har jag tömt garderober och peppat dem inför flytten! Jag hoppas verkligen att det här ska bli så bra som vi alla tror!

Jag var lite trött och skeptisk när jag vaknade. Kändes oerhört lockande att stanna kvar i sängen men så gick jag upp och läste horoskopet:
 

Jaså? Ja, då är det väl bara att starta upp maskineriet. Nu ska ni inte tro att jag normalt läser horoskop. Jag läser knappt Norran på morgonen eftersom jag ligger så länge att jag oftast blir lite för sen i starten... Haha! Men idag blev det hela tidningen och även serierna.

Jag har ofta funderat (och andra också!) om barnen ibland skäms för mig. Jag är ju lite väl uppriktig och på scenen också ganska utlämnande i min humor. Idag tror jag dock inte att problemet är så stort. Det var värre när de var tonåringar och jag hittade en strip som var så klockren:

Hahahaha! 

Nåja, iväg till pappa och mamma där jag tyckte att jag hann massor och att mamma var väldigt alert med matserveringen då vi nyss hade fikat... Men det visade sig att min klocka stannat och att jag hade varit där i nästan sex timmar! Time flies when you're enjoying yourself...

Bara att åka tillbaka till stan, hämta lite prylar hos glasmästaren och åka till lägenheten med alla tavlor som jag plockat med mig. Imorrn är det brorsans tur att packa och på söndag tar jag vid igen. Pappa och mamma är väldigt imponerade över att vi är så ihärdiga allihopa - men det känns oerhört bra att rensa och hjälpa till med något konstruktivt!

Hela dagen gick alltså åt och jag var dubbelglad att jag bokat en Gourmetpåse med "Härlagat" hos Food även den här fredagen!


Jag kommer att bli deras stamkund... Det är inte bara ett kalasgott alternativ på fredagarna - utan också sååååå vansinnigt trevligt att komma in där, prata mat, inspireras av alla varor och träffa Mie, Markus, Louis - och alla bekanta! 


Nästa stamkund är fina Lärkeryds! Så kul att ses! Våra söner har delat boende under studenttiden och vi försökte ha någon sorts delat ansvar för blomvattningen hos dem... En gång i halvåret... Haha! Nu bor de var för sig men båda i Luleå så vi har fortfarande mycket gemensamt! Och nu får ni äntligen vara på bloggen Susanne och Ola!


Ja, kockarna Marcus och Louis är värsta klipporna och inte bara duktiga - det är också väldigt gulliga! Men jag tog två knäpp och Marcus blundade på båda så jag tror att han behövde gå hem och sova... Haha!

Och maten var ännu godare idag! Vi äääääälskar alla Food's Gourmetpåse:
 

Och det följde också med lite sött... Haha! 


Kalasmiddag med flankstek som jag var lite skeptisk mot - men den blev supergod! Pommes Anna, haricot verts, rödvinsreduktion, selleripuré... Mmm... Djävligt gott helt enkelt!

Och sedan köpte vi till dessert även idag... Sååå sjuuuukt god! Tarte Tartin som man vände upp på tallriken efter värmning och då såg tallriken ut så här! Snyggt!
 
Ja, jag är såld på Gourmetpåsen men nästa vecka får vi göra en paus eftersom jag inte kommer att vara hemma. Jag och Åsa har hastigt och lustigt bestämt oss (igår!) för att jag ska följa med henne till Antibes en vecka för att skriva! Wow! Ja, jag kan ju sitta var som helst och att få vara på samma ställe när man spånar nya idéer är det mest kreativa som finns! Vi jobbar bra ihop och nu ska jag bara hinna packa lite åt mig själv. Vi sticker redan på måndag! Sååååååå kul!
 
Men nu blir det sängen! Lååååååång och rolig dag även imorrn då hela hälsogruppen ska åka till Sonias stuga! Sov gott alla och ha en fin helg! 
 
 
 
 

Genomslag - och fantastisk musik!

Ja, jag skulle väl egentligen använda den här platsen till att sälja annonser eftersom tusentals besökare de senaste dagarna verkligen har varit en toppnotering när det gäller min bloggstatistik. Men nu är det ju inte därför jag skriver om saker och ting. Jag går helt enkelt igång på orättvisor och oegentligheter och då blir jag som en bomb - jag måste skriva av mig innan jag sprängs... 
 
Bomb? Kanske skulle jag hellre jämföra mig med en ballong då jag känner mig som en sådan efter en mastig middag så här på kvällskvisten... Fräscht va? Haha!
 
Jag har fått massor med reaktioner på mitt inlägg och även synpunkter på att jag hängde ut Socialdemokraterna som syndabockar. Nu ställde jag ju mest frågor och anledningen till att jag ifrågasatte sossarnas agerande är ju för att de är i majoritet - och förmodligen också både dominerar Folkparkens styrelse? Eller?
 
Om detta har jag alltså ingen aning utan gör antaganden och ställer frågor. Det är inte förbjudet och den som vill får svara - vilket Kommunfullmäktiges Ordförande också gjort. Folkparken har väl dock bidrag från Skellefteå Kommun? 
 
Socialdemokraterna har dock 60 år vid makten i Skellefteå Kommun och då får man väl finna sig i att bli ifrågasatt då och då? Att gå in i politiken är ju ett val man gör precis som jag själv väljer när jag ställer mig på scenen och utsätter mig för andras tyckande. Det är inte kul när folk ifrågasätter det jag gör men det är bara att gilla läget. Man kan inte bli älskad av alla - men man kan försöka vara sann mot sig själv och göra det som känns riktigt.
 
Min avsikt var inte att krossa någon. Det viktigaste i mitt inlägg var och är ju faktiskt att jag tycker att unga, driftiga kvinnor som Sofia och Elin har blivit orättvist behandlade och att styrelsen agerat huvudlöst! Det står jag också fast vid i tider när vi verkligen måste hjälpas åt att göra Skellefteå till en attraktiv kommun! Då kan vi bara inte lägga ner...
 
Nåja, vi ska lämna den där diskussionen för idag och återkomma när vi börjar få svar på vad som egentligen pågår. Någon MÅSTE veta vad som händer och jag tycker generellt att vi är för dåliga på att ställa frågor. 
 
---
 
Idag har har ägnat mig åt något helt annat! Jag och Åsa har jobbat på och landat en del saker inför julen och påbörjat funderingarna inför nästa år. Ja, man måste ha hyfsad framförhållning även i vår bransch då vi också skriver allt material själva. Nästa vecka blir en skrivarvecka och det känns väldigt nödvändigt att gå in i bubblan några dagar. 


Det blev paus för att laga lite lyxlunch med lammfilé (som vi ju skulle haft till middag igår men som inte hanns med eftersom dagen blev helt galen). Här ser ni bästa Åsa i köket där hon testar min japanska kniv som jag köpt av Pär på http://japanskaknivar.se Helt otrolig kvalitet! 

När Åsa åkt så blev det lite fix innan det var dags att åka iväg på teatern där jag hade biljetter till Peter Bryngelssons föreställning om Peter Green - gitarristen i Fleetwood Mac! 


Mia, som bytt jobb och nu agerar teatervärdinna, tog emot och i bakgrunden ser ni också ett collage av olika föreställningsaffischer genom åren. Det blev en nostalgitripp då jag både sett, jobbat med och även gjort en del av dem. Kul!


Och finaste Lisbeth hade jag bjudit med mig. Vi ses för sällan och jag blev så glad när hon hakade på! 


Och så Peter Bryngelsson då... Han skrev den roliga musiken till "Frysta tillgångar" - den fars jag spelade två somrar på Västerbottensteatern så det var kul att ses igen. Han är ett musikaliskt geni och känd från grupper som "Ragnarök" och "Urban Turban". Nu hade han valt att göra en föreställning om en av rockens mest mytomspunna gitarrikoner - Peter Green. Det sägs att vita människor inte är tillräckligt olyckliga för att kunna spela blues men att Green bevisade motsatsen.
 

Peter berättade avslappnat och utlämnande även om sin egen karriär, sina misslyckanden och sitt förhållande till gitarren. Eftersom han blev lite trött på instrumentet hade han konstruerat nya och helt crazy varianter! Som den här på bilden ovan med dubbla halsar, trumma, munspel och strängar stämda i ackord. Jag ska inte ge mig in i några tekniska detaljer eftersom jag är helt borta på den fronten - men han spelade på allt och spelade även in bakgrundskompet samtidigt. Komplicerat och otroligt proffsigt!


Den spelades liggande och med ett keramiskt tillbehör som jag inte heller känner till. Men coolt ljud!


Med värme och kärlek gjorde han en musikalisk tillbakablick på 60-talet och pratade om både musiken och den drogvänliga kultur som rådde. LSD förändrade både musiken och musikerna. Många hamnade snett och Peter Green blev djupt deprimerad - men  skrev också flera av sina allra bästa låtar då som "Albatross" från 1969.
 
Mörkt, gripande, varmt, lekfullt, personligt, roligt, lärorikt och genialiskt! En fantastisk föreställning med en lika fantastisk musiker! Jag skulle kunna skriva "magisk" men han började med att berätta att det gått troll i det adjektivet som blivit alldeles för välanvänt... Och jag som älskar det ordet! Haha!
 
 
 
 

Denna dagen, ett liv...

Jag säger som farbror Melker och tittar lite eftertänksamt tillbaka på en dag som verkligen innehållit allt! Den började väl kanske inte så bra - även om jag har svårt att bli riktigt upprörd över materiella ting. Jag skulle till tandläkaren i morse för att justera min bettskena som jag har för att minska mitt snarkande (det där lät väl fräscht? Haha!). Den fungerar i alla fall fantastiskt bra och gör att jag för det mesta kan vakna riktigt utvilad. Att snarka med andningsupphåll är inget jag rekommenderar.
 
På väg till Seminariegatan körde jag över Erikslid och helt plötsligt står det en polis på vägen! Med laserkamera! Oooooops! Hur fort körde jag nu då?? Jag hade noll koll och min första tanke var att "nu ryker körkortet!". Nu blev det blåsning och lite käftslängning med poliserna som ju helt riktigt gör sitt jobb. Jag sa att jag var på väg till tandläkaren men att jag var lite sen... Svaret kom direkt: "Jodå, det märktes!" Haha!
 

Blåskontrollen var inga problem men jag kan upplysa er om att kör man 62 där det är 50 så får man böta 2 400:-! Sjukt onödigt! Men garanterat en lärpenning som jag tjänat ihop till... Trevliga poliser var det i alla fall och jag berättade att de nu fick vara med på min blogg! 


Ja, jag var ju redan lite sen och då förstår ni säkert vad som hände i Lasarettsbacken... Tåget! Det kommer väl aldrig i rätt tid... Haha!

Ja, skenan blev justerad och sedan kom Åsa för ett par arbetsdagar inför våra kommande projekt! Alltid så roligt att ses även om det var lite svårt att koncentrera sig idag... Därför tog vi en paus och åkte till skogen! Man kan ju vara kreativ var som helst!


Och det gick bra! Vi fick lite gula kompisar med oss hem! 


Ren och gul lycka! Det finns nästan inga kantareller i skogarna runt Piteå så det blev en liten högtidsstund för Åsa! 


Vackert i skogen och oerhört lugnande! Eller lugnt och lugnt... Vi gick ju vilse! Haha! Men med Guds hjälp och en iPhone kom vi tillbaka till civilisationen igen! 


Tur! Annars kanske vi hade slutat så här... Upprostade och lutade mot en gran... Haha!
 
Efter hemkomsten började vi laga mat och jag hann också iväg en sväng till finaste My för att smaka tårta! Pappa Martin, bästa svågern, blev 35 år idag och det vill vi ju fira! Om jag åt tårta? Självklart, jag kör ju GI - Godis Innan middag... 


Nu har det rensats och här vill vi visa alla frågande människor skillnaden mellan en gul kantarell och en svamp som är lite mer beige och slät ovanpå...


...och mer orange under. Den har heller inte samma krullade kant och känns en aning svampig (Haha!)när man tar i den. Den till vänster är en helt ofarlig svamp som heter "Narrkantarell" och är oätlig men inte giftig. Den till höger är en gul kantarell som just nu puttrar tillsammans med sina kompisar på spisen! 
 

Jag fick också helt oväntat presenter ikväll från den mest gulliga människa jag känner! Tusen tack Maha! Du är alldeles för snäll! Hoppas kunna återgälda dig framöver med något i gengäld men börjar så här! Tack och Kramar!!!

Ja, nu måste jag nog börja avrunda - men det var en sak till! Selfien... Den får verkligen spegla min dag då jag glömde att jag hade zoomat in:

Den blev precis som jag idag; En uppstickare!

Jag har ju, som många också noterat, bloggat en gång tidigare idag. Det livade verkligen upp tillvaron och det har haglat reaktioner, telefonsamtal och mail som både stöttat och ifrågasatt mitt upprop där jag ställde många frågor om Folkparkens förändrade organisation. Jag har inte fått så många svar men de kommer nog. Det är MÅNGA som reagerat och jag tycker att det är friskt. Vi måste våga ifrågasätta och ha åsikter! Nu är det upp till andra att ge svaren.
 
Den som säger att en blogg inte kan göra avtryck har inte sett min statistik idag... Flera tusen besökare på en dag! Wow!


 

SKÄRPNING FOLKPARKEN!!

 

FOLKPARKEN – INFÖR VALET 2014

 

Jag blir beklämd, frustrerad och rent ut sagt förbannad när jag läser dagens Norran och ser att Folkparken ska lägga ner sin fantastiskt expansiva verksamhet och återgå till att ligga i malpåse! För det ÄR ju resultatet när man går från ”säljande till mottagande”. Man kan heller inte inbilla sig att det går att fortsätta vara en mottagande anläggning när man har sparkat de som ska ta emot och se till att arrangemangen fungerar!

 

Förr var det med vånda man åkte till Folkparken för ett underhållnings- eller Konferencierjobb. Man kunde nästan på förhand räkna ut att ingenting skulle fungera. Ingen skulle ta emot och ingen skulle ha upplyst vaktmästarna om vad som krävdes teknikmässigt. Ingen skulle vara den som ”visste”… Det var lite ”ur hand i mun” och man klarade allt tack vare den rutin man själv bidrog med.

 

Sedan kom SOFIA och ELIN! Ja, naturligtvis också MARTIN - men du får ursäkta när jag säger att det är tjejerna som starkast drivit utvecklingen framåt de senaste åren! De har stått och gått i framkant och tagit både ris och ros! Sofia och Elin m fl har gjort ett fantastiskt jobb och jag förstår att du måste ha varit galet nöjd med din personal Martin!

Allt förändrades till det bättre! Det har varit slut på skivad karré/fläskfilé på uppläggningsfat med potatisgratäng. (Ska Folkparken, Gud förbjude, återgå till detta?). Det har varit professionellt bemötande av kunnig personal som haft enorm koll på allt som händer från soundcheck, tidplaner till biljettförsäljning, mat, servering och bordsbokning. Det har varit samma tjejer som funnits där när man anlänt, som stått i dörren och tagit emot, som LÄRT UPP MASSOR MED BRA SERVERINGSPERSONAL, som fått allt att rulla!

 

Samarbetet med FOOD som ansvariga för köket har också varit lysande! Plötsligt har vi fått mat som både är god och som överraskar! Bufféerna och julbordet har varit så över förväntan att jag inte förstår hur Folkparken ska klara sig utan det samarbetet (som ju givetvis också försvinner när ingen har hand om arrangemangen) och samtidigt försöka locka företag att ha sina fester där?

 

Det har varit ett maskineri som aldrig tidigare skådats på Folkparken och som verkligen fått anläggningen att lyfta! Folkparken har varit en partner att räkna med i Skellefteå och de har rott hem stora konserter och konferenser som annars skulle hamnat på andra orter! Jag har jublat och gratulerat till alla framgångar! Det har varit såååå roligt och Folkparken har varit så LEVANDE! Sofia var ju också nominerad till titeln Årets Näringslivsprofil på Alvargalan – så hon har gjort enormt avtryck!

 

MEN nu måste jag ställa massor med frågor. Jag vet att det kanske är dumt att ha åsikter i den här frågan och det kanske för med sig att jag förlorar uppdrag men jag kan inte stillatigande se att en av Skellefteås mest framgångsrika konferensanläggningar faller platt! Vi har ju alla ansvar att se till att vi blir 80 000 och det här är verkligen ingen väg vi ska gå!

 

Vad hände? Och har Socialdemokraterna, Gud förbjude’ igen, utövat någon form av svågerpolitik? Vad är sanningen? För det kan ju inte vara så att de har misskött ekonomin så katastrofalt att det helt plötsligt blir en akut kris? I så fall vill vi nog att detta kommer ut i ljuset. Korten på bordet är alltid bättre.

Jag läste tidigare att Martin Hedqvist byter jobb och börjar som Marknadschef på Medlefors. Jag tänkte då att ”det ju är roligt för honom” och att Arbetarkommunen garanterat värvat någon i de egna leden till en skola som de också står bakom. Inget konstigt med det – om det nu inte var någon annan som var mer kompetent? En kvinna? Jaa, idag måste vi kvinnor (tyvärr!) alltid ställa den frågan!

 

Jag tänkte då att Sofia Andersson Lundberg garanterat blir den person som får axla hans roll på Folkparken eller att de tillsätter någon som passar i det fungerande teamet! Att anläggningen fått nytt blod har gett otroliga resultat! Det hördes inga rykten om ny chef och jag har avvaktat – så händer detta!

 

I dagens Norran säger ordförande Mikael Stenlund att verksamheten inte kommer att förändras särskilt mycket… Men vad säger du?! Ni har ju just förändrat ALLT! Inte kommer ni att kunna återgå till en gammal och väldigt sovande organisation och tro att den expansiva verksamheten ska fortsätta?? Så okunnig får ju ingen styrelse vara!

 

Eller är det någon som hållit någon om ryggen i den här frågan? Nu kommer det ju också att se ut som om Folkparken stod och föll med Martin Hedqvist och så är det verkligen inte. Det blir som kvinnorna i Bibeln som bråkade om vem som var mamma till barnet. Den ena såg hellre att barnet dog än att någon annat fick det…

 

Är det så här det går till i Socialdemokratiskt styrda verksamheter är jag också glad att vi nu går till val och kan avsluta deras långa era som allsmäktiga i den här stan’! Vi måste ju tänka expansivt på alla fronter om Skellefteå ska utvecklas och om vi ska kunna nå målet med 80 000 invånare!

 

Så jag ber er att tänka om. Jag är inte den enda som reagerar på händelserna och Folkparken behöver Skellefteås Företagare! Jag kan bara se en enda vinnare i den här omorganisationen och det är Städet som nu får mindre att göra…

 


Tvätt och träning!

En dag som bara försvann... Var seg i skallen när jag vaknade och då finns det bara ett sätt att vakna: Träning! Haha!
 

På plats i Indoor-salen på 360! Ser glad ut men det beror nog på att Anki också dök upp! Alltid kul att få med en kompis!

Efter en timmes trampande och Kickis nya pulspass... Svettig och lite snurrig! Haha!


Medan jag eftersvettades åkte jag vidare till pappas och mammas lägenhet där min bror och hans fru bott. Nu har de fått nya tapeter och golv överallt och det kommer att bli superfint! Så roligt att få flytta in där allting är fräscht! Nu har vi bokat lastbil till nästa vecka så det börjar dra ihop sig. Kul!

Lite jobb och ett par tvättmaskiner senare var det bara att laga mat och åka på ett nytt träningspass - den här gången yoga med bästa Anki! Hon körde ett så bra stretchpass och det var precis vad jag behövde! Ser fram emot en god natts sömn och ett nytt pass imorrn.

Sedan är det ju val och jag hade tänkt förtidsrösta under veckan om jag hinner. Ser fram emot att allt är över och att få sluta bli matad med alla politiska klyschor och floskler där alla pratar illa om varandra eller tolkar samma svar på olika sätt... Alla vill ju ha ett samhälle där alla är lika värda, där barn, familjer och gamla ska ha det bra, där skolan är fantastisk och där alla har mer pengar kvar i plånboken. Skillnaden (i mycket stora drag) mellan partierna är egentligen bara på vilket sätt de vill komma fram till (nästan) samma lösning! Det är snart som med bilmodeller - alla blir mer och mer lika varandra...

Såg på Nyhetsmorgon i helgen där det gjordes jämförelser på olika plan och det har t ex varit så mycket prat om att pensionärerna fått det sämre och ingen sänkt skatt - men då kom det fram att de fått höjt grundavdrag och därigenom samma slutresultat... Vem ska man tro på? Och kan inte någon objektiv ekonom ta hand om statens finanser och fördela resurserna på ett vettigt sätt utan att blanda in politik!

Ta bara det här med skolan...


Så här annonserar Socialdemokraterna i dagens Norran... Kris!


Och den här jämförelsen hade Dagens Samhälle gjort... Den visar att 80% av de 50 kommuner som uppvisar bäst skolresultat styrs av Allianspartierna och att 76% av de 50 sämsta styrs av S och V... Kris?

Allt blir väl till slut tolkningsfrågor och man får väl som vanligt rösta lite olika i valen och följa sina egna grundvärderingar! Eller ägna mer tid åt frågorna än vad jag gjort för att vara riktigt säker. Fast det finns så mycket oärlighet i politiken att jag inte vet om det skulle hjälpa heller... Nåja, huvudsaken är ju ATT VI RÖSTAR! Vi måste utnyttja vår demokratiska rätt och det vore skönt om vi gemensamt kunde se till att SD åker ut! De har verkligen ingenting i riksdagen att göra!
 
 
Men tillbaka till den bättre verkligheten! Åsa kommer imorrn för ett par dagars jobb och det ska bli så kul! Kanske kan vi gå en sväng i skogen och se om det finns några kvarglömda kantareller... Mmm... Blev inspirerad då kompisar åker till Hemavan för att plocka. Man får ju aldrig nog av livets goda! Eller åtminstone inte av svamp! Det är skogens guld!
 
 
 
 

Happis-Luleå-Opera-Hem-Önnesmark...

Det har varit ett evigt farande ett par dagar så bloggen har fått välförtjänt vila! Ibland blir den faktiskt lite trött på mig men nu ska den få igen... Haha! Det blir en tvådagars med början igår då vi vaknade i Kukkolaforsen som brusade lika starkt. Vi startade upp med kaffe och ännu en promenad.


Kollade in grillarna och maken fick bli dagens konstverk - i ram och allt!
 

Fascinerad över att bryggorna är så sporadiska trots att de ju ligger på samma ställe varje år. Kan det bero på att det som inte sitter ihop heller inte kan brytas loss av vattenmassorna?


För vatten finns det gott om och jag fortsatte att fotografera, säkert helt meningslösa bilder, men jag tycker att det är så vackert!


Som en tavla!


Man borde ju kunna måla det här? Om man kunde måla alltså... Haha!


Mer rackliga bryggor och här under hade de gillrat lite gammaldags ryssjor för att fånga fisk. Vad tvättmaskinstrumman gjorde där har jag dock ingen aning om... Haha! 


King of the road, eller man framför kyrktorn, eller nåt...


Kvinna bakom "almöke"!


Och det här konstverket hette "Gråt inga tårar mer"... Ett hjul med en spegel som hänger från mitten där bak. Jag fattar inte varför... Jag säger som Pia Risan sa i en recension av Sälteatern: "Jag skrattade så jag grät, men mer var det inte!" Haha!


Gratiskonst! Haha!


King of the road eller Ulf går plankan eller nåt...


Kvinna i vattenfylld båt...

Nåja, det blev lite vandring, en tur in till Haparanda igen och lite mer shopping hem. Joo, vi är lika farliga på att köpa saker hem båda två och hittade både gardiner och ett par snygga pappelinamattor i Ittalabutiken! Sedan åkte vi söderut och landade i Luleå!


Efter fika hos fina Oskar så åkte vi in till stan för att gå på Opera! Här ser ni mina fina grabbar!


Och här också! Jag är lite svag för den här unge mannen och kan inte sluta fotografera... "Men mamma...." Haha!


Kungliga Operan besökte Kulturens Hus med sin uppsättning av Trollflöjten och det ville jag inte missa även om jag kanske inte betecknar mig som operanörd. Jag gillar den här musiken och det mäktiga i att 97 oerhört professionella personer befann sig på samma scen! Magiskt! 


Det blev dock inte en traditionell operauppsättning. Handlingen var förlagd till någon sorts modern tid men ändå inte. Scenografin hade de lämnat hemma (synd!) så det vi fick se var en konsert med symfoniorkestern och en opera som framfördes på den lilla delen av scenen som var kvar. Men det var oerhört bra! Här är det Papageno som gör entré och spelade på allehanda flöjter och pipor. Det var lekfullt och humoristiskt!


Papageno är en liten buse och fick någon sorts dumstrut på sig i form av ett ägg... Haha! 


Ägget är löst och de här tre damerna som både räddade Tamino, delade ut uppgifter och den magiska trollflöjten var också kanonbra - och så roliga! Inte ofta man skrattar till en opera (ja, det var heller inte alla som skrattade... Haha!). Jag skiter dock i vad som är comme il faut och skrattar när jag tycker att saker är roliga! 
 

Efter pausen fick vi släppa förbi några personer i bänkraderna... Chaplin x 3... Haha!


Sedan drog det ihop sig! Tamino och Papageno får utstå prövningar för att bli riktiga män och här var Sarastros brödraskap scouter... Magisk sång men det är inte vackert med män i knästrumpor... Haha! Den mäktiga basstämman räddade dock knäna...


En prövning att sova i tält och sedan hålla tyst trots att ens älskade kommer på besök och att kunna motstå dessa tre fantastiska fruntimmer som verkligen gjorde allt för att komma nära...


Den här scenen när Papageno möter björnen var också fantastiskt rolig!


Pamina får hjälp av tre gossar som dyker upp då och då för att hjälpa till och föra handlingen vidare. Så det är alltså inte något luciatåg om ni nu trodde det...


Jaaa, sagan slutade lyckligt och Tamino och Pamina får varandra och hyllas högtidligt! Den här maffiga kören var helt enormt bra! Det ÄR häftigt med röster som inte förstärks och ändå låter kraftfulla!


Papageno som inte hittar sin Papagena blir besviken och tänker hänga sig i en ballong men stoppas i sista minuten av att hon dyker upp - och pratar skånska! Det användes en hel del dialekter under föreställningen och det var också ett kul grepp!


Papageno och Papagena var en aning svältfödda på kärlek och kastade kläderna direkt! Haha! Här fick dirigenten gå in och stävja deras lusta... Ja, han skickade helt enkelt ut dem! 


Och här kommer Paminas mamma Nattens drottning in med sitt följe. Hon var bara för jädrigt bra och den klassiska arian rev ner enorma applåder och stående ovationer på slutet! 

Jag saknade scenografin men gillade verkligen föreställningen eller konsertvarianten av operan väldigt mycket! Fantastiskt!


Och här är vi på väg tillbaka till bilen. Oskar skulle plåta något och jag passade på att tjuva mig en wefie... Haha!Vacker kväll och somrig värme! Vi åkte och hämtade Sushi och for hem till Lisa som slutat jobba för dagen!


Fiiiinaste Lisa! Här i full gång med att fixa sojan och wasabin.


Glade maken fattade pinnarna!


Och här är kärlekarna samlade igen! Såååå roligt att få träffa er även om det blir korta stunder. Jag älskar er och vill ju ses ofta! Tack för en fin kväll! 


På vägen hem var det dimma och vacker himmel men det går ju inte att fånga på bild i 110... 

Skönt att sova i den egna sängen och det gjorde jag länge idag! Vaknade vid sextiden men lyckades somna om så jag steg inte upp förrän 11 och det var hur härligt som helst! Nu känner jag mig mer i fas efter att ha sovit dåligt en hel vecka. Idag var det dags att ännu en gång åka till önnesmark för att fortsätta hjälpa pappa och mamma med packningen inför flytten!


Jag beställde en container i fredags och den hade kommit nu! Skönt! Att åka i skytteltrafik till soptippen tar tid och det blir en hel del skräp när man rensar och packar ett hus som de bott i sedan det byggdes för nästan 50 år sedan.


Man blir också nostalgisk då och då. Den här dammsugarkartongen kanske inte ser så betydelsefull ut men det var här alla julgranskulor packades och det var en högtidlig stund när den kom ner från vindan och granklädningen skulle påbörjas 23 december varje år! Det var alltid pappa som klädde och jag var väl den som var mest intresserad av att vara med på ett hörn!


Och man behöver inte heller gå hungrig... Mamma gjorde köttsoppa efter att ha kokat älgkalvben som storebror tagit hem! Såååååå gott! Det här är RIKTIG MAT!


Fina mamma! De gör det bra och är ovanligt sams trots att det är mycket som händer i deras tillvaro nu!


Fina pappa! Han är väl inte i någon superform men det är otroligt skönt att packa och rensa kontoret (tog tre dagar!) tillsammans då man inte vet vilka papper han vill ha kvar och inte. Han satt ju i Kommunstyrelsen i 17 år, var ordförande i Vuxenskolan, ordförande i Centern, ordförande i SPF, vice länsordförande i LRF och lite annat - så det blir en del papper...


Och vad hittade vi här då? Monica Lindgren modell 1980-81 skulle jag tro (18-19 år). En tjusig tid!

Det här året åkte jag och Ulf också på en lång semester till Florida (som jag lyckades spara till trots att jag gick i gymnasiet och hade flyttat hemifrån...). När jag visade mitt körkort som legitimation på en restaurang så trodde de inte att jag var jag...

Det blev lite frustration då jag inte trodde att jag skulle kunna lösa in min resecheck - men det enda de egentligen ville säga var att de tyckte att jag var Marie! Marie Osmond... OMG! Finaste komplimangen! Själv tycker jag att jag är mer lik Donny... Haha!
 
Nu har jag tränat och gått igenom bilder ett par timmar så nu väntar dusch och sängen! Tack för idag!


 

Mest bara vatten...

Uppe med tuppen igen! Det här får verkligen inte bli nån' vana... Haha! Men när bilen ska packas och kosan styras till Haparanda så har man en bra anledning att kravla sig upp! Och det gick snabbt! Kan bero en del på att maken körde och jag bloggade... Plötsligt var vi i alla fall i Kalix!
 

Vindstilla och spegelblankt på älven! 


Sjukt snyggt! Här hade vi kunnat sitta länge i solen men vi traskade runt lite och jag hittade flera klistermärken med texten "Sverige åt svenskarna" och då kände jag mig lite illamående... När vi såg huset bredvid vattnet förstod jag att vi hade kommit till ett "sämmerställe":


Sjöbo! Har Kalix blivit så förgiftat att t o m d:et på "sjöbod" har trillat ner av sig själv eller är det någon som hjälpt till? Obehagligt var det i alla fall! Jag blir så frustrerad och arg över alla rasistiska åsikter! Sverige räcker åt alla!

Men vi åkte vidare och landade på IKEA där shoppandet gick bra och inte heller blev någon "värsting"! Kan bero på att vi även hade en lista från Oskar och Lisa och då känns det ju som om man handlar mycket även om man inte ska ha allt själv... Haha!

Och vi följdes åt hela tiden. När jag kom ut från damtoan stod också maken precis utanför... Efterhängsen? Förföljd? 


Nej, han var bara ute efter kontakt med det trådlösa nätverket som jag hade med mig i handväskan... När vi var i Göteborg så hittade han mig på affärerna trots att jag försvunnit i provrummet... Haha! 

Sedan var det dags att gå ut med vagnen och packa in allt i bilen! Jaha... Ryms vi verkligen att sova här i natt?


Inga problem! När det gäller den här bilen är Ulf extremt optimistisk! Haha! Så vi åkte iväg på ICA för att handla lite mat att ta med oss till campingen.


Kan vara spännande att gå på Maxi och spela...


Och till slut: Kukkolaforsen! Jag älskar vatten och den ro som finns här!


Men man fick tydligen inte bada...


Nåja, vi traskade runt och tittade på husen, konstutställningarna och forsen! Vi gillar ju att fotografera båda två så det här är ett "bätterställe"!


Konst fanns det på flera ställen - men alla utställda föremål kanske inte föll mig i smaken.


"Jorden är en syndfull sång"... Nja...


Gillade bättre ljuset som speglades i den här gamla ramen!


Och så forsen då! Kul att leka med slutartider och försöka lära sig mer!


Favoritstenen!


Som ett odjur! Eller ett ostron? 


Gångar och spångar!


Och vackert vatten i rörelse!


Stilla vatten är inte så dumt det heller! 
 

Mer konst! Den här ängelns ögon lyste var man än stod i rummet...


Fönster i fönstret!


Och vackraste tavlan!


En selfie måste ju också hinnas med... Haha!


Mer vatten! Ja,sedan var det dags att gå och värma middagen så vi gick tillbaka!


Passerade bryggan där det håvades fisk - men även här var det stopp! Det nästan kliar i fötterna att överträda alla förbud, men vatten och forsar ska man respektera!

Fiiiin himmel ikväll! 

Nu har vi ätit och njutit av lite godsaker. Ska bara kolla TV:n en stund och sedan blir det nog sängen. Jag har sovit alldeles för litet den senaste veckan och det känns i kroppen. Ha en fin kväll alla så ses vi imorrn! I Luleå...
 
 
 

Röjer och äter...

När jag börjat komma ifatt hemma (jaaa, jag sa "börjat"...) så känns det lite lugnare (jag blir väldigt stressad när det är rörigt överallt!). Därför kunde jag starta upp gårdagen med att strunta i förrådet och istället åka till pappa och mamma för att fortsätta packningen. Skulle ha haft med mig syrran men hennes familj dras med magsjuka... Inte kul! Hoppas ni kryar på er alla!

Blev en bra dag och mycket röj! Har man bott i ett hus sedan det byggdes 1966 så blir det en hel del papper och annat som samlas. Om jag tycker att vi har mycket prylar så är det här faktiskt värre... Men de var duktiga på att kasta saker så nu har jag beställt container och börjat bära ut lite lådor. Kan väl säga att ett rum börjar vara på G i alla fall. 

Men det blev också en "ätardag" igår. Ja, jag äter väl i regel varje dag men ibland meeeeeeer... Haha! Börjar man med att åka till mamma så får man finna sig i att det blir både fika, lunch och fika igen... Gott! Hann också träffa bröderna som passerade till och från olika älgslakterier. Egentligen tror jag att våra föräldrar tycker det är rätt kul nu eftersom alla barnen är hemma väldigt ofta. Hoppas de tycker att de ska bli lika kul att bo i Skellefteå!

På vägen hem började det kurra i magen och jag gladde mig åt att jag bokat en Gourmetpåse på Food! Igår öppnade de också upp sin gourmetbutik och nu kan man boka (senast onsdag 16.00) en fredagspåse med råvaror och färdiglagade tillbehör och såser. Bara att värma och sedan steka kött hemma - helt perfekt!


Började med att överlämna en "fransk blomma" - ja, det var min egen variant (en rostfri tratt fylld med lite larviga småsaker...) och krama finaste Mie och Markus som nu startar upp ännu en verksamhet! Såååå roligt!

Ja, maken Pär passade också på att kramas! Han är inte längre delägare i Food utan är på G att öppna ett tillagningskök på Risbergsgatan dit man nog kan komma i grupper och laga mat (och köpa japanska knivar). Det ska också bli oerhört spännande och Kasamgruppen ska dit i slutet av september för att lära oss laga vegetariskt! Kul! Allt som har att göra med mat tycker jag ju är vansinnigt roligt! (Och gott... Haha!)

Många bekanta som passade på att göra ett besök i Gourmetbutiken! Här har Eivor hittat deras alkoholfria bubbel med flädersmak som var supergod!  


Fjällströms var också på plats och här ser ni spjuvern själv! Pär var för dagen mingelfotograf och har bytt kamera igen... Han är nu värre än mig! Vojne, vojne... Haha!


Sara funderar - och det var minsann inte enkelt att välja. Helst skulle man ha velat köpa allt! Det finns massor med oljor, kryddor, läckra tillbehör, geléer, såser mm och en hel kyl med korvar, ostar och goda styckningsdetaljer! Fantastiskt bra med en sån affär när man vill äta nåt' extra! (Vilket i och för sig är jämt...Haha!)


Det var också provsmakning ute där grillarna gick för fullt! Köpte en kalasgod grillsås, "locket på rostbiffen" (Pinana? Pinata?) och ska garanterat dit fler gånger...


Louie, som är en av kockarna, grillade, bjöd, tipsade och serverade!


Eivor ville gärna ta med kocken hem och det är hon inte ensam om... ;)

Hem för att duscha och sätta igång! 30 minuter senare hade vi denna varma parmesanpotatis, sparris, ibericokorv och en färdigkryddad skiva ryggbiff som vi bara stekte och serverade med den bifogade madeirasåsen. Såååååå perfekt! Nu glömde jag slänga på örtgarnityret innan jag fotade men det göööööör ingenting. Allt smakade himmelskt! Och desserten med rabarberpaj med pistaschparfait var "to die for"... Bland det godaste jag ätit!


Sedan raskt iväg till Folkparken då jag hade biljett till "Koalitionen" och Politisk impro med Unghästen! Här är det en av mina favoriter, David Åkerlund, som hälsar välkommen och förklarade kvällens tre akter = tre olika val... Smart!


Per Wernolf och Lasse Nielsen inledde med sin föreställning "Koalitionen" där de kokat och ner och granskat den svenska politiken från starten till idag! Sjukt bra! Det blir kanske inte lättare att gå till valurnan - men betydlgit roligare!
 

I pausen träffade jag flera journalister som inte längre jobbar kvar på Norran och här är det Ulf, Tobias och Valle som hälsar till maken som de saknade! Kul att ses grabbar!


Själva pausen var andra akt där vi fick ägna oss åt lappskrivning med repliker till skådespelarna i Unghästen. Och när tredje delen startade så var det Kommunvalet som stod i centrum. Därför fanns också lokala politiker till hjälp på scenen och det blev ett lyckat grepp där alla bjöd på sig själva!

Unghästen bjöd på ALLT och här är David mitt i en sång i ett Ingmar Bergman-avsnitt! En vansinnigt rolig kväll där man fick skratta nästan hela tiden! Tusen Tack alla begåvade människor!


Väl hemma fick jag se makens senaste alster! Nu kommer det säkert beställningar från Göteborg och Luleå men just den här lampan hoppas jag att vi får behålla hemma! Superfin! Livet är, som Ulf brukar säga, en "gjutning"! Haha!

Just nu är vi uppe tidigt igen trots att det är lördag och är snart i Kalix på väg till Haparanda och ett besök hos Ingvar i kvartersbutiken på gränsen... Haha! IKEA är ALDRIG fel! Ha en fin dag mina vänner! :)
 
 
 
 
 

Hälsningar från en skurhink...

Nej, jag har kanske inte skurat så mycket men väl fortsatt mitt garderobsprojekt och sen städat och tvättat hela dagen! Lite golvtorkning blev det väl på slutet men jag känner mig ändå inte klar. Vi har prylar öööööverallt! Ska åka iväg med lite skrot efter helgen och förhoppningsvis fortsätta att röja förråd och andra ställen där vi har en tendens att bara "ställa in saker tillfälligt" och sedan låta detta tillstånd bli permanent... 
 
Nåja, även solen har sina fläckar... Hahahaha!  Därför kom jag mig inte ut förrän 21.30 då jag åkte med återvinningen, postade paket och handlade kattmat.
 
Det här var dagens roligaste utflykt! Haha! Jag lever ett oerhört glamoröst liv...
 
Nu blir det sängen eftersom min älskade syster och jag ska samåka till pappa och mamma imorrn. När tror ni att vi ska fara? 8.00... Den här hösten börjar tidigt! Haha! Längtar till måndag då jag ska ha sovmorgon! Jobbdagar är bäst för då bestämmer jag själv... ;)
 
 Tjolahopp!
 

Försöker hinna ikapp...

Om man jobbar mycket hela året, hittar på en massa saker och reser under semestern så återstår oåterkalleligen hur mycket saker som helst att göra här hemma! När jag kom hem igår möttes jag av den kalla verkligheten och idag har jag börjat - med att rensa garderober... Om man som jag gillar att shoppa så blir det ett evighetsarbete!
 
Måste tagga ned med handlandet nu eftersom jag också hittar många snygga saker jag faktiskt glömt bort! Haha! Och nu blir det både skräp, myrorna och en säck till några vänner! Det är skönt att veta att någon annan faktiskt kan ta över det man kanske inte använt särskilt mycket. Jag blir fort trött... :S

När jag kom hem igår kväll stod en polisbil på gatan och jag undrade om något hänt? Idag fick jag veta att det varit inbrott på vår gata - hos två av våra grannar längre bort! 


Jag blir såååååå frustrerad och arg! Pratade med en av grannarna och han berättade att de hade röjt runt och förstört en del i huset i sin fruktlösa jakt på smycken eller pengar! Men vem har pengar hemma idag? Jag tror att jag ska skriva en lapp att det enda guld vi äger är det som sitter på ringfingret - som vi förhoppningsvis har med oss! Det är tur att vi jobbar oregelbundet och ofta är hemma! Bara att larma om man ser okända bilar och personer som stryker omkring! Obehagligt är det i vilket fall!

Nu har jag varit och tränat med bästa Anki och ätit en svettig men sen middag! Dusch nu och lite mer garderobstädning! Skynda dig hit Åsa - jag har en säck till dig och syrrorna! 
 Kalle och Ejda...

Har haft ett par underbara dagar hos Åsa i hennes stuga på Renön! Tusen Tack för allt fina du!

Vi har jobbat undan massor och bokat och bestämt dagar för vår föreställning "White Christmas" som ska få åka på lite turné närmare jul. Jätteskönt att jobba intensivt och sedan ta pauser och gå i skogen. Igår var vi helt slut och jag orkade inte ens blogga. Lika trött är jag idag men hemma igen och ska landa i den egna sängen!

Nu har vi skojat till det ytterligare och presenterar en tung show... Haha! Övriga orter presenteras snart!
 

Igår kväll var det skönt att sitta i uterummet och titta på solnedgången!


Åsas dotter Linda-Marie och hennes Thomas kom för att äta lite middag och mysa en stund. Den största nyheten är ju att Åsaska bli mormor! Sååååå roligt!

Idag kom vi oss upp i hyfsad tid (ja, jag alltså... Åsa är ju uppe med tuppen...) och gjorde bort massor med jobb på förmiddagen! Därför kunde vi belöna oss med en ledig eftermiddag i skogen och plocka svamp!


Hel ljuvligt väder! Och i Karl-Johan-markerna är det lite glesare mellan träden och väldigt rofyllt att ströva omkring! Man måste också gå sakta för att se dem i mossan...


Åsas syrror var också på plats och här är det Mona som visar upp en del av skörden. De är lite effektiva och rensar på plats! Smart! Jag har egentligen aldrig plockat Karl-Johan utan är mer en gul kantarell - mycket beroende på att pappa alltid varit helt suverän på att hitta dem. Men jag gillar ju båda sorterna!
 

Och idag var det bara för härligt! Vi hittade ett par kassar och de här gynnarna väger tungt!


Fina!


När man gått i skogen ett tag är det också så mysigt med lunch/fika ute! 
 

Sedan var det dags igen! Alma har fullt sjå med att hålla rätt på och valla in alla...


Iväg till nytt ställe och ännu större modeller! 


Vi körde en kombo eftersom Åsa har ont i ryggen. Jag plockade och hon rensade! När vi var nöjda så åkte vi hem för att äta middag och göra klart det sista innan jag skulle åka hem. Medan Åsa satt ute och rensade så fick hon plötsligt främmande:


Av en sjöfågel!


Vi hade ju ingen aning om vad det var utan fotade och googlade denna som visade sig vara en Ejderhona! Våra försök att sjasa iväg den var ganska fruktlösa... 

Hon måste ha varit modell eller nåt... Kom nära och stod stilla!
 
    
Ja, hon visade också lite yoga-tricks! Haha! 
 

Så gick Åsa in och hon blev direkt orolig och sträckte på halsen för att se var hon tog vägen. Hon satt t o m utanför glasdörren till uterummet och väntade på oss... Så vi gick ut och sjasade igen!


Men jag tror inte att hon hade någon respekt för oss... Hon la sig! Haha!


Vid det här laget hade hon fått namnet "Ejda" och här talar Åsa om för henne att det är hemgång till sjön på andra sidan vägen!


Två minuter senare var hon dock tillbaka...


Vacker! Så här nära en vild fågel har jag aldrig fått komma - men det gällde att få henne att gå hem till sig. Ikväll var Alma borta hos hundvakten men imorrn blir det nog tufft att vara ejder och komma och hälsa på...


Så vi tog en pinne i skogen och gick med henne över vägen och ner till vattnet!


Hon knatade motvilligt på (försökte vända flera gånger) och till slut var vi framme! Skönt! Det kändes som om vi hade gjort världens välgärning...


...tills vi upptäckte att hon också följde oss tillbaka! Hahaha!


Eftersom hon följde oss så bra gick vi över till en granne som har brygga! Här MÅSTE man väl gå i om man är en Ejder!


Och till slut! Ejda var hemma!


Härligt att se henne simma bort i solnedgången! 


Hon tvekade lite så jag följde henne ända ut innan jag vände om.


Men fasen också! Hon vände hon också! Nu sprang vi hem och såg faktiskt inte till henne mer... Hoppas det går bra för dig i framtiden!

En sak är säker: Det händer grejor i skogen och vid havet! Det händer saker här hemma också: Jag går och lägger mig! Nej, det gör jag inte heller... Svampen är klar och ska paketeras för frysen! Men sen...
 
 

RSS 2.0