Vinterväder!

Förra helgen avslutades med en härlig och lång födelsedagspromenad med min finaste syster! Vi knatade nästan åtta kilometer från Sjungande Dalen, upp till Vitberget och tillbaka. 


Här ser ni oss flickor (på distans): Monica, Malin och Sara (längst bak i gul cirkel). Ja, det är härligt att se att kulturhuset tar plats överallt!


En skön och "höstig" promenad i skogen med bästa sällskapet. Kan man inte fira hemma så får man göra det tillsammans utomhus!

Nu ser det inte lika höstigt ut längre. I torsdags hade jag digitala möten inplanerade men vi började med att både promenera och skotta i ett helt annat väder:
 

Det kom väl tre decimeter snö som var hyfsat tung - men det var skönt att ta ut sig och få helt ny träningsvärk.

Mötesdeltagarna från södra delen av Norden var imponerade när jag visade upp allt det vita. Önskar att de också fått se våra tillfälliga gäster, men de dök upp fel tid:


Rådjuren! Som ett fullbordat julkort...

 

Det har varit ett par vackra dagar med både jobb och ledighet. 


Något ljus att tala om har det inte varit men igår kom även den efterlängtade solen.


Bäst!


Vackrast!

Idag blev det mildare väder men isigt och väldigt kyligt regn. "He sneigge" men vi kom oss ändå ut på förmiddagen och jag tror att det var bra att gå tillsammans. Annars hade man fuskat och smitit hem mycket tidigare... haha! 

Efter fyra kilometer i snålblåsten har det blivit idrott i TV-soffan med både sprint och slalom. Älskar när Vinterstudion har dragit igång och är så imponerad över alla fantastiska skidåkare! 

Annars är väl livet helt OK. Ofrivillig ledighet på grund av inställda föreställningar skulle man ju kunna tycka ska kännas skönt - men jag blir nästan mer stressad av att ha för lite att göra. Det har säkert mycket att göra med brist på prestationer och är garanterat något jag ska träna på... Så jag tränar just nu framför TV:n.

Det blev ett ganska engelskt inlägg idag, typ "lovely weather, isn't it?", men när man träffar färre människor live så krymper också ens tillvaro. Ibland får man dock chansen att reflektera över annat och idag handlade promenadsamtalet om den individualism som breder ut sig i världen. Det är inte bara Trump som tänker på sig själv. Massor med andra ledare och människor i ledande ställning grips av makthunger och missklädsam egoism - men vi måste fortsätta att vara medmänniskor och också se till de som har det sämre. Själv är verkligen inte bäste dräng.

Nåja, nu blir det fisk till middag och det blir en bra omväxling till den kötträtt vi åt igår - hämtad från Stadskällaren där kön ringlade lång. Många backar Skellefteå och det känns fint! Har själv inte hittat särskilt många nya sätt att dra in pengar och de stöd som delas ut passar sällan. Om man gjort företagsevent och förlorat allt så finns ingen form av ersättning - men är det någon som vill köpa digital underhållning så sänder jag gärna! Haha!

Fortsätter att njuta av snön så länge den ligger kvar. Livet är inte så dumt ändå!

Önskar alla en fin fortsättning på helgen!

Ljus i mörkret!

En spännande dag med filmprojekt för Skellefteå Kommun där "Emma" fick lära sig mer om ny teknik. Roligt att enstaka uppdrag faktiskt går att genomföra - annars känns det ju lite deppigt när läget ser ut som det gör. 

Ingenting är omöjligt när man får på sig den här outfiten! Haha! Filmerna kommer att publiceras i december och jag hoppas att slutresultatet också blir bra.

Glädjande nog tömde jag kameran och upptäckte att jag inte ens bloggat om det stora ljus i mörkret vi faktiskt upplevde i slutet av oktober när vi tog husbilen ned till Malmö för att hälsa på Emilia och Ludde. Såååå mysigt!


Första stoppet i Söderhamn där de smyckat det närmaste huset fint!


Och när det mörknade lyste nästa fasad upp på det här sättet! Utmärkt ställplats där alla faciliteter fortfarande var öppna trots att det ju knappast är högsäsong i oktober - men det var många husbilar ute på vägarna och på nästa stopp var det nästan fullt.
 

Vadstena och det gamla slottet! Vacker ort med många kulturupplevelser.


Vi traskade runt för att se oss omkring och ljuset var mäktigt.


Många vackra gamla hus!


Och det här huset hade blivit rejält tillspetsat. Inga räta vinklar alls.


Sverige är avlångt. Vi åkte från ett snötäckt Skellefteå och i Vadsten blommade det fortfarande.


Cool stenvägg!


Här hittade jag en utmärkt plats för en selfie med maken. Nu tyckte han att jag skulle jobba lite mer med placeringen av oss...


...och då blev det så här bra! Hej hopp!


Mycket att titta på. Här ett vackert fönster i de gamla lokstallarna!


Och en antik snöröjare. Tror jag...


Vi strosade runt och vissa tog tåget!


Många vagnar mitt emot väntsalen och vissa kunde man t o m bo i under sommaren.


Slottet fick flera besök och här innanför murarna låg också toaletterna - fint med sällskap på kvällen... 


Vi tog det ganska piano... 


...men hann ändå med ett besök på klostret! Det vill man inte missa.


Fantastiskt även inuti! 


Det medeltida klostret planerade och ritades av Heliga Birgitta och invigdes 1384. Det är häftigt att befinna sig på samma plats mer än 700 år senare.


Och här är en av de två kyrkorglarna. Mäktig!


Utanför fanns gravplatser, murar och byggnader där munkar och nunnor varit inkvarterade.


Vackert inramat och en lite engelsk känsla.

Följande morgon körde vi de sista 35 milen och kom så fram till Malmö och Limhamn!
 

Så här vacker utsikt hade vi från ställplatsen.


Och 4,5 km därifrån, med detta riktmärke att gå efter, bor Emilia och Ludde! 


Så underbart att få ses och kraaaaaaaaaamas då de också testat sig innan vår ankomst. Det tackar vi för! Som ni ser fotade vi allt vi kunde båda två.


Vi promenerade omkring en del under helgen och här blev det en tur i Slottsparken. Malmö må vara en stor stad men det finns otroligt gott om grönområden och parker. Fantastiskt!


Vackra omgivningar!


Och vackraste flickan! Som vi älskar dig!


Och som de älskar varandra! Ni är ju för fina båda två!


Vacker park och färgstarka höstlöv.


Bästa maken mitt i idegranarna...


...som också hade bär! Det har jag aldrig sett.


Vi stannade till för lunch i parken. Fint med färska blommor på borden och eldar man kunde värma sig vid.


Rååååbra alkoholfri öl!


Och fantastisk husmanskost med långbakad fläsksida och äppelkompott.


Det fanns även gäster på taket... haha!

Vi strosade runt och gick sedan hem till ungdomarna för att sätta upp ett par hyllor och fixa middag. När de flyttade in i Köpenhamn var vi där en vecka för att fixa i lägenheten men nu hade Kattis och Åke redan varit där och det mesta var gjort. Otroligt skönt!


Det blev blomkålssoppa med rostade nötter och ugnsbakad blomkål på toppen. Gott!
 

Vi hade ju också cyklarna med oss så när ungdomarna behövde jobba promenerade och cyklade vi runt stan för att se oss omkring. Fint!


Det här såg ut som en målning.


Mycket alléer!


Och den här orkestern har vi fotograferat förr när vi besökte Malmö för massor med år sedan för att ta bilder till revyalmanckan. Kul!


Grafitti i Möllevången!


Inte alls särskilt ond!


På kvällen bjöd vi på husbilsmiddag där vi inledde med minitacos på kålrabbi med löjrom och gurksalsa. Det här bjöd Anders Samuelsson på i Go'kvällstudion och det var helt magiskt!

Det blev en supermysig kväll där vi hann spela spel och bara rå om varandra. Nästa gång vill de åka med på en tur och det skulle vara superkul!


Nästa dag promenerade vi till Limhamn och vandrade runt i hamnen där gammalt möter nytt.


Vissa har lagt beslag på alla flaggorna...


Vackra färgkombinationer på det här huset!


Snygga fönster!


Och ännu snyggare!


Rostrött och blått. Fin puts!


Men allting har en ände och även den här resan. Vi tog adjö av kärlekarna och det här fantastiska grönområdet i Ribersborg och styrde norrut.


Första stoppet gjorde vi i Kalmar och här blev det ett besök på nästa slott!


Vackert över vallgraven!


Och många vackra miljöer.


Dörr för kortväxta!


Och fängelse för Prosten?


Gamla och nya slitage.


Kanonerna som försvarade Sverige på 1100-talet stod kvar! Kalmar slott var ett av Sveriges fyra viktigaste fästen.


Entré inne på gården.


Och fåglarna tog plats längst upp!


Det fanns många fina hus i området. Det här var ganska slitet men när man ser den vackra dörren förstår man att det verkligen haft sin glansperiod en gång i tiden.  


Lite halloweenkänsla innan vi gjorde kväll!


Sista natten på resan stannade vi i Söderhamn igen. Det är precis lagom långt bort och vackert vid vattnet!


Vi tog en kvällspromenad och det är ju för fint med alla ljusen!


Vackra speglingar och snabba bilar...


Ja, ni har säkert fattat  grejen men när man väl börjat fotografera och testa lite längre slutartider kan man inte sluta... haha!


Godnatt!

Och ännu en vacker morgon! En härlig resa med minimalt umgänge och maximal utdelning! Husbil är fantastiskt i dessa tider och med välfylld kyl och frys kan man vara på väg länge. När jag nu tittat igenom bilderna känner jag mig redan på bättre humör. Dessutom har jag haft ett långt samtal med sonen och all kontakt med barnen gör mig varm i hjärtat! 

Sköt om er alla och var försiktiga nu!
 
 
 
 

Novembermörker...

Ökad smittspridning och hårdare restriktioner. Läget är mörkt igen och precis när den här månaden skulle rätas upp ekonomiskt med tio inlagda föreställningar så ställs allt in ännu en gång. Det är tur att jag är en optimist - annars skulle man verkligen deppa ihop det här året. Mest tur är det dock att vi får vara friska!
 
Man kan tycka att jag borde ha mer tid över till att både blogga och skriva nytt men den tid som varit över har mest ägnats åt hemmet och ett idogt motionerande. Inte fel det heller.
 

Bilen har fått lite översyn och jag tog en lång löptur till södra sidan stan för att hämta den. Vackert över älven och bytet av framrutan blev mycket lyckat - tills jag åkte till Umeå dagen efter och direkt fick ett nytt stenskott... Haha!


Men det blev en fin dag på SVT så jag är glad ändå! Här ser ni mig med bästa Carro som är en av tjejerna i sminket som ser till att vi är så snygga!


Johanna Westman lagade gott med pumpa. Pajen var underbar!

Johan fotograferade...

...och jag delade sändningen med Pia som programledde och Caroline Farberger som har gjort en riktig livsresa. Hon har också gett ut en ny bok där hon titulerar sig "Yrkeskvinna och Familjefar". Cool och inspirerande kvinna!
 

Promenader till frukost eller lunch är nu livsviktigt då jag laddar mycket kraft när solen tittar fram!


Fars dag har vi firat och maken fick blommor och underbar uppvaktning av barnen! Jag gjorde ett ryck och torkade fönstren och sydde nya gardiner i köket. Maken sydde...


...ett pannband! Haha!


Snurre kramade om husse...

...och jag bakade toffifeekakor till eftermiddagsfikat. Så sjukt goda!
 
Vi har också genomfört ett Nordiskt Baltiskt möte med andra berättarorganisationer. Tanken var ju att alla skulle komma till Skellefteå men det fick bli ett digitalt möte som blev väldigt lyckat!
 

Vi hade fixat en studio på teatern och Willys Media från Norsjö filmade och sände allt live. Här sitter Robert och laddar för starten på två dagar med möten på engelska där jag var moderator och alla kollegor gjorde lysande insatser! Men himmel vad man blev trött i skallen... 

Såååå skönt att ta en lång promenad/löprunda när jag kom hem! Ja, jag varvar fortfarande och är glad för varje kilometer jag lyckas springa.
 
Nu är det soffhäng med hockey innan vi ska ta en helgbastu och äta Supersallad från Råvara. Det är spännande nu mot Oskarshamn - men vi hoppas på vinst som sist mot Växjö. Roligast under den matchen var annars när vaktmästarna lagade plexiglaset:


Och Erland Segerstedt fotograferade å det grövsta! Haha!

Ikväll skulle jag ha spelat "Den sista måltiden" med Profilteatern i Skellefteå men det blev ju ledigt istället och tid att se skidskytte och ta en tur i motionsspåret.

Igår tog jag på munskydd och följde mamma till vårdcentralet för återbesök. Allt gick fint och nu ska vi bara se till att hon äter lite mer ordentligt. Vi fick ett par trevliga timmar tillsammans och hann också ringa till käraste syster Malin som fyllde år. Imorrn ska vi ta en försenad födelsedagspromenad och jag längtar efter att ses! <3
 
Önskar er alla en härlig helg!
 
 
 
 

RSS 2.0