Lugnt och fint!

Ett par härliga dagar i storstan där vi tagit dagen som den kommer och ändå i lugn och ro hunnit se och göra allt vi har haft lust till. Vekligen avkopplande! Inte särskilt mycket bloggande heller men det hör väl ihop.
 

Promenerade friskt igår och tog en lunch på Bouqeria i Moodgallerian. Där serveras tapas som var djuriskt goda! En helt perfekt lunch!


Ja, ni ser ju själva... Nöjda!


Vi shoppade lite men tog det soft och hann både äta glass i Kungsan, få fågelbajs i huvudet (Ulf), läsa böcker i solen och bara njuta av vädret!


Ja, vi tog ju med oss solen ner!


Avrundade med en kaffe tvärs över gatan där vi bor. Det finns ju alltid tid för en paus!

Degade lite i soffan tills det började kurra i magen och vi gick till Esperanza på Drottninggatan som är en bra liten italiensk kvarterskrog. God lammfilé och trevlig stämning där den trevliga och alerta ägaren sprang runt och servade med både mat och prat! Hon skördar också egna druvor och oliver till den olja som finns på borden - otroligt god - så jag köpte med mig en flaska hem.

Idag hade vi egentligen tänkt starta dagen med en löptur men vi skulle ju också promenera till Fotografiska så vi beslöt oss för att det räckte med den knappa mil som tur och returen innebär. Igår hann vi nog med 1, 5 mil och det blir väl något liknande idag. Tur att vi gillar att promenera!


Säger som citatet i "Folkmål i Skelleftebygden": "Vå jer hadderna för n'fabrik? sa han som passere Landskörka." Lite snarlik var den i alla fall!


Passerade slottet men jag missade att få med själva vaktavlösningen... Jag borde snart ha lärt mig att vara lite alert. Kanske borde fråga mer om råd?


Tag hjälp av ett proffs, det kostar inget extra... 


Framme! Varma och nöjda.

Första utställningen heter "Pretty much everything" och är signerad "Inez och Vinoodh" - ett par som ägnat sig åt lite spektakulär modefotografi, porträtt och stilleben av blommor mm. Lite blandat godis alltså!


Min första favorit är en mix av fotografi och skulptur med namnet "I love you":


Läcker!
 

Finaste poträttet var det av Clint Eastwood!


Bad hair day?


Och fantastiska blommor!

Sedan över till naturfotgrafen Nick Brandt som koncentrerat sig på det vilda och hotade djurlivet i Östafrika. Helt fantastiska bilder som berättar om en otrolig närvaro! 

<
Och kompositionerna var helt outstanding!
 

Man blir mållös. Det är så genomtänkt och proffsigt men samtidigt fotograferat med stor ödmjukhet inför djurlivet. Han har också startat insamlingar för att rädda arter.

Namnet på utställningen säger en del.


De här två bilderna är helt otroliga! Den senare kanske är ett arrangemang men det är snyggt och effektfullt.


Nästa utställning var "Zorn bakom kameran". Riktigt fina bilder med ett snyggt ljus som nog varit förlagor för en del av hans målningar. Här visades också etsningar som hämtat inspiration från foton. Fint!


Det här var också fint... Och sjukt gott! De har underbara räkmackor på det här stället!

Maken nöjd igen! 

Nu har vi gått en sväng på stan, shoppat skor (inte bara jag) och ligger utslagna i soffan innan vi ska samla oss för en söndagsmiddag på Grill! 
 
 
 
 

Upp å ner...

Känslomässig berg- och dalbana idag då oron för mina kära sjuklingar är stor! Pappa är trött och slut efter operationen och behöver nog mer än ett par dygn för att återhämta sig. Imorrn ska Malin gå dit med gullungarna och deras närvaro brukar ta fram glädje och energi som egentligen inte finns. Hoppas på det! Och min vän är inte heller i någon stor form jag håller tummar för alla och tänker vackra, starka och kärleksfulla tankar! 

En annan person som både tänker och agerar kärleksfullt är finaste Majbritt som bor i närheten. Idag plingade det på dörren och jag öppnade i nattskjortan men inte ens det skrämde henne... 


På väg till stugan i fina bilen stannade hon på en kopp kaffe och en stunds surrande. Sååå trevligt!


Hon hade också med sig blommor - utan särskild anledning... Jag blev så glad och rörd! Tusen Tack fina du!

Efter den här starten på dagen gick resten som en dans. Ja, eller dans och dans... Vi skulle åka bort och allt jag tänkte packa hade krympt eller kändes bara fel... Kanske hade jag också tankarna på annat håll?

Men vi hade bestämt oss för att åka till Stockholm i helgen och så fick det bli! När maken jobbat klart körde vi ner till Umeå för att flyga därifrån. Vi bokade visserligen i sista minuten men det är ändå helt sjukt att flyg från Skellefteå skulle kostat 3 500:-/person och med Norwegian kunde vi åka från Umeå för 2 500:- för oss båda! Vi borde verkligen få fler bolag att trafikera Falmark.

Och i Stockholm var det full fart på Sveavägen när vi kom med taxin. Massor med fina bilar som cruisade runt. Kändes som om vi flyttades 20 år tillbaka då vi åkte på bilträffar som Wheels Nats.


Falafelkungen?


Lite stilkrockar...


Fin rod!


Mmm... Mycket gult! Sponsrad?
 

Fin firmabil!


Det fanns både låga...


...och extremt höga!


Blanka...


...och matta!


Den här mattsvarta skönheten från senare delen av 30-talet hade också lackade kulhål. Coolt!

Men vi gav ändå upp till slut och gick upp till lägenheten som vi fått låna i helgen.

Framme! Vi säger som barnen gjorde när de var små och vi kunde bo i Norrans lägenhet när vi åkte på semester: "Äntligen är vi i Stockholm!" Haha!

Nu håller vi alla tummar för sjuklingarna i natt och ses imorrn!
 
 
 

Rörigt men ljusare!

Jobbat undan en del men inte allt (går det?). Hade tänkt fortsätta mitt manusarbete när alla räkningar också var betalda men på eftermiddagen blev det full rulle så den gick åt till mamma och pappa. Hon behövde handla mat, vi skulle säga upp garaget, jag skulle hämta lite papper och vi ville ju självklart träffa pappa efter operationen!
 
Och det har gått bra! Han fick lårbenshalsen spikad utan särskilt mycket blodförlust, mådde lite illa av narkosen men hade annars helt OK värden så länge vi var kvar. Skönt! Den som trodde att pappa skulle trilla av pinn på grund av cancer, parkinson, tre hjärtinfarkter, sömnapnéer och en bruten lårbenshals har helt fel. Han har lurat döden förr och ser ut att göra det igen! Han är ju oerhört trött och slut men jag förundras över hur stark han ändå är.
 
Nu säger läkarna att det kommer att bli tuffa dagar framöver och kanske ska jag inte ropa hej ännu - men vi tar en dag i taget och nu är den här avklarad. Man måste ju göra det bästa av varje stund här i livet! Jag har också en betydligt yngre vän på sjukhus på annan ort och den oron har varit nog så tuff. Nu ser det ut som om det går åt rätt håll även där så det känns lite ljusare så här på kvällskvisten. Skickar massor med kärlek och kramar så här rätt ut i cyberrymden och hoppas att ni som behöver suger åt er så mycket det går! Bli bra och kom hem! <3
 
Den enda fördelen med att ha en sjuk förälder är väl att man får spendera mer tid med den som fortfarande är på benen. Igår kväll hann jag och mamma prata mycket om hennes barndom och reda ut lite släktförhållanden i Nysätraområdet. Det känns som om jag lär känna henne igen. Är det hon som aldrig fått tillfälle att berätta tidigare? Eller är det jag som kanske aldrig haft tid att lyssna? Jag passar i alla fall på nu och tycker att hon är väldigt harmonisk trots att livet är stökigt.

Sedan är vi ju flera syskon! När jag åkte och lämnade mamma på lasarettet så anslöt syrran och tog även med sig henne hem på middag. Brorsorna var med igår och de ska nu ställa i ordning bilen och sälja den - så alla drar sina strån till stacken!
 
Mycket väntrum nu... Men det gäller att glädjas åt varje bra dag och komma ihåg att älska de man har omkring sig! <3 Livet är ju inte självklart. 
 
Säger som Sara Lidman: "Lev!"
 
 
 
 
 

Glädje och oro!

Gårdagen rullade iväg i rasande fart med jobb och ännu ett träningspass! Skönt (och sjukt svettigt!) att komma igång med Indoor Walking igen - eller Stride som det numera heter. Bokade även in ytterligare ett par föreställningar så nu börjar höstens turné med "Lyckligare nu" se riktigt bra ut!
 
30 sept och 1, 15, 16 okt  kan ni se offentliga föreställningar på Västerbottensteatern och nu ska vi spela nere på scenen för att rymma en större publik. Här kan ni läsa mer och boka biljetter: http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/lyckligare-nu/ 

Det kommer garanterat fler tillfällen under hösten och dessutom har flera företag bokat egna kvällar och det känns otroligt roligt! Ska lägga upp alla speldagar här senare. Nu har jag haft pippi på annat här hemma:
 

Full fart på den Sibiriska Nötkråkan som i vanlig ordning är tillbaka! Det var ett väldigt liv ute och det tog ett tag innan jag upptäckte var den satt...


Herre på täppan! 

Idag har det däremot inte blivit mycket jobbande... Började med att skjutsa mamma som fått en akut tandläkartid. Innan jag hämtade henne fick vi också besked om att pappa ramlat ur sängen och nu var på väg till akuten för en befarad höftskada. Åkte därför vidare och han var verkligen i usel form! Röntgen konstaterade också snabbt att det nog var ett brott på lårbenshalsen... 

Känns ju inte bra! Alla hans sjukdomar ger honom inga goda förutsättningar för en operation och vi håller tummarna för att det går bra imorrn bitti! Brorsorna löste av mig på akuten (än en gång så skönt att vi är fler syskon!) och jag åkte hem - och fick fint besök!
 

Min fina vän Anna kom med gullungarna Alma och Leo! Här pratar vi full fart! Om jag skulle ha hand om dem ett par dagar i veckan skulle jag aldrig behöva träna... Haha!


Leo - ville låna kameran...


Alma - skulle inte heller tacka nej...


Vi hann också ut på gården en sväng och här är det Skrållan som får lite uppmärksamhet! De här ettåringarna är riktiga mysproppar och hinner överallt på sekunden.


Smultronplockning!


Lite gungande! 


Lite flygande!


Lite snurrande med mamma!


Tufft grävande!


Men INGEN åt grus... eller hur Leo? Haha! Så roligt att ni kom och förgyllde min dag Anna!

Därefter blev det samtal med läkarna och hämtning av mamma igen för några timmar med pappa. Man vet ju aldrig hur han klarar det här och det känns fint att få så mycket tid som möjligt! Han var väldigt trött men ändå glad att vi var där. Men riktigt glad blev han inte förrän bästa besöket dök upp:

My och Malin! Pappa som inte haft så mycket tid att glädjas åt sina stora barnbarn tar nu (och får också) igen allt med My och Max och det är så fint att se vilken härlig kontakt de har. Här kollades det EKG och det blev spännande att titta på för en skoltjej!
 
På vägen hem kände jag att det mest blivit kaffe idag så jag sabbade all min nyttiga träning med ett skrovmål från Max... Akut hunger är inte bra för mig. Inte trötthet heller för den delen. Så nu blir det sängen! 


 

Papper och tvätt - och motion!

Hur varmt som helst idag men tvingade mig ändå att sitta inne och jobba. Gjorde bort en del pappersarbete och passade också på att tvätta och hänga ut tre maskiner mellan varven (kläderna alltså). Det hann väl inte riktigt torka så nu hänger det lätt fuktiga kläder och handdukar överallt... Nåja, det är i alla fall rent!
 
Handlade mat i afton och lagade också till de fina abborfiléerna som Sara kom hit med! Tusen Tack! Smakade fantastiskt! Firren vi åt igår var också god men nog lite mer tungsmält. Dagen efter surströmming är lite vansklig - åtminstone för magen. Den jobbar hårt och undrar nog vad det var som egentligen hände? Därför hann det bli kväll innan jag kom mig ut för att motionera. Man vill ju inte ta några risker...

Anki är på resa så det gäller att hålla i träningen även om "fröken" är borta. Kände mig faktiskt riktigt peppad!
 

Yezz! Maken fångade min positiva inställning på bild och Skrållan ser ut som om hon tycker att jag larvar mig lite väl mycket...

Kanske skulle tagit med den andra bilden istället? Den som maken tyckte blev bäst:


Haha! Huvudlöst roligt...

Det blev i alla fall fem kilometer i segt tempo där jag både gick och sprang. Jag blir aldrig någon löpare men är ändå glad att jag kom mig ut - och framför allt hem... Haha!

Högröd och svettig men motionerad!

Nu måste jag nog tagga ned efter stretchingen - och duscha... Ses imorrn! 

Semesterdagar...

Och vips gick det tre dagar och en helg fylld av sol, värme, vänner och fina familjen! 
 
Åkte från lugnet hos Åsa i fredags efter att ha fått meddelande om att pappa fått åka till akuten efter befarat handledsbrott...

Man blir lite trött på att det alltid är något som händer men det är ju bara att gilla läget. Tur att vi är fler syskon som kan turas om. Men det gick bra för pappa och slutade med en omlindad hand och retur till boendet. Det blir ju jobbigt för mamma också men hon är ganska tålig. Nyss ringde jag henne och då hade hon bitit sönder sin fjärde tand på lika många månader så imorrn ska vi tydligen till tandläkaren om det finns tid... 

Fredag kväll blev dock världen lite ljusare! Hade ju besökt Foods Gourmetbutik och köpt en Porter House Steak som vi lade på grillen. En skiva kött med ben på ett kilo som blev så sjukt god! Och sedan kom Oskar och Lisa för att stanna över helgen! Lovely!
 

Lördag var ju en fantastisk sommardag och de drog med oss till Byske för en heldag på stranden! Så skönt! Jo, jag badade också även om det kanske inte var jättevarmt.


Avslutning med mjukglass innan vi åkte hem och lagade till Gourmetpåsen som ju är helt perfekt när man både vill vara på stranden och äta en god middag. Lammrostbiffén och korvarna blev perfekta på grillen och tillbehören som vanligt så smarriga. 


Idag startade vi upp med finbesök! Sara kom förbi med sin söta flicka Ella - som ju charmar alla direkt! Vilket sockergryn!


Fina tjejer båda två! 


Hon busade också med Oskar och Lisa, spred ut lite pussel, sopade golvet och käkade ett ägg. Favoritmellanmålet... Haha!

Hackade lite lök och packade ihop mat och åkte sedan till Önnesmark för surströmming hos farfars! Vi hade tänkt bjuda hem alla men det blev faktiskt enklare för dem att vara hemma. En härlig eftermiddag!


Här har vi dukat och ser fram emot en surströmmingslunch!


Det ser ut som om jag och Krister tappat något i gräset...


Men det var bara burkarna som skulle öppnas...


Familjelunch där vi testade den delikatesser från Grand Kallax, Mannerströms och Oskars! Den handlagda Kallax-strömmingen vann! Såååååå gott!


Koncentrerade miner och mumsigt hummande...


Samma här! Svärfar hann knappt göra mackor utan åt ändå. Man blir ju så hungrig innan första mackan är klar!


Lisa gjorde den snyggaste! 

Men så har hon ju också en egen Oskar...
 
Fantastiskt kul att ha er hemma i helgen! Längtar redan till nästa gång älskade barn! Och i Göteborg har Emilia sprungit Midnattsloppet och avverkat milen på 55 minuter. Vilken bragd! Påminner mig om att jag inleder min fjärde träningsvecka och verkligen får ta tag i den då Anki är borta ett par veckor... Nu får man piska sig själv och det är inte det lättaste. Är ju van att ha lite slöa semesterdagar nu. 
 
Tjolahopp!
 
 
 
 
 

Vänservice!

Härligt att byta miljö ett par dagar och vi har tagit det sååååå lugnt! Åsa vilar mycket och däremellan pratar vi - och äter... Haha! Det är länge sedan vi sågs så vi har mycket att ta igen. Ja, kanske inte maten - men den slinker ner ändå.
 
Vi har också förberett ett kommande uppdrag och råkade ramla över de här gamla bilderna från Antibes. Ljuvliga dagar för två år sedan! Nu kommer vi att ses där igen på en dryg månad - och då ska också Ulf och Ola vara med. Ska bli roligt att visa upp alla fina platser.

Vi åker alltså till Nice på en månad och utan att vi visste om varandra så hade Åsa sedan tidigare bokat resa samma vecka. Vi är inte på samma ställe men det är inga avstånd och bra tågtrafik! Kul!
 
Men idag är vi i Piteå och har fått umgås en del med den här fina gossen! Åsa är helt uppfylld av "livets efterrätt" och jag förstår henne verkligen - fina Valter!

Linda-Marie och Thomas fick gå och bada och sedan äta lunch med oss. Jag hade förberett kalla plättar ihoprullade med en fyllning av philadelphiaost, gravlax, dill, citron och hackad rödlök. Helt OK och väldigt enkelt!
 

Och ikväll blev det biffar, rostad potatis och kantarellstuvning på svampen jag plockade i tisdags... Mmm... gott!


Nu är vi mätta och glada och sitter kvar och njuter i uterummet. 
 
Underbar kväll och fin utsikt! 

Jag tror att jag ska läsa lite bok och ta det ännu lugnare ett tag. Går det? Haha! Jag åkte hit för att serva sjuklingen men har det också oförskämt bra! Ses imorrn!
 
 
 

Jobbåträningåtjejkvällåskogen!

Härlig dag igår! Hann inte sitta i solen men en hel del annat. Jobbade ett par timmar, åkte och handlade åt mamma, hem för att byta om till träningskläder och sedan iväg på ett möte kring mitt manusarbete. Konditionspasset började nämligen direkt efteråt och jag ska försöka se till att inte missa mina planer kring träning. Jag vet ju hur bra jag mår efteråt!
 

Är man glad i hågen kan man komma i träningstights... Eller kan och kan... Jag gör det ändå!
 
Och efter det mest ansträngande passet på länge (Tack Anki!) var jag nåt' så sjukt svettig att jag efter en dusch knappt märkte någon skillnad... Men det var bara att klä om sig och åka till Boviken för träff med alla glada tjejerna i Kasam!
 

Där var det tält och uppdukat för grillbuffé! Skål på er! 


God mat och glada miner!


Härligt också med musikunderhållning av Kurre Söderström och hans kollegor!


Mycket skratt! Här är det Susanne och Sonja som kommit igång.


Anita och Li var t o m matchade!


Tack för ikväll alla glada! 


Mera musik och riktigt sköna gamla låtar! Kändes lyxigt att sitta på första parkett.

Idag är det dags för något helt annat! Packade ihop mat och kläder och åkte norrut imorse!


Nu blir det den här vyn ett par dagar! Not bad! Jag är alltså hos Åsa i stugan. Hon är nyopererad så jag ska serva henne lite! 


Men hon mår bra och när barnbarnet Valter kommer och hälsar på blir det bara bättre!


Handpåläggning och pussar funkar fint!
 
Vilka sötingar! Nu måste jag nog kramas lite!
 
 
 

Jobb och rekreation

Bra möten igår men de gav mig en del att fundera på och drog också ut på tiden så att jag missade träningen. Synd, men ibland måste man göra en sak i taget. Trött som stryk var jag i alla fall igår kväll och sov som en stock. Tur det eftersom det idag har också varit en späckad dag!

Började med att åka till Umeå för ett möte och lunch med en arbetsgrupp från Alkohol- och drogmottagningen och polisen. De ska använda min föreställning och mina erfarenheter på en inspirationsdag i höst och det känns kanonbra! Polisen var väldigt positiva och det kom fram att de ju aldrig får se hur det går sen - efter en blåskontroll - och hur människor kan tillfriskna. Det är också viktigt att belysa. Det finns hopp mitt i eländet!

På vägen hem svängde jag in i Lövånger för att träffa pappa en stund. Han blev glad över besök men är ju stundom lite deppig över att vara sjuk och inte kunna bo hemma. Jag förstår honom men vi kan ju inte trolla... Han blev desto gladare över att höra att jag skulle ut i skogen i Önnesmark för att gå och leta svamp tillsammans med lillebror. 
 
Underbart att får vara tillsammans med finaste Roland ett par timmar och bara gå och prata - och hitta kantareller!


Man blir lycklig när man kommer rakt på en sådan här grupp! Tyvärr har det varit för lite värme i sommar och när svampen skulle växa till och behövde regn så var det bara sol. Inte lika stora och lite torrare än vanligt. Men vi hittade!


Blev väl en tio liter eller nåt. Happy! 


Vi hann också gå lite svängar i den skog som jag nu äger. Ser fint och lite ulligt ut!


Mossan är ju bara för fluffig och läcker...


Finare i skogen än den som breder ut sig hemma på vår gräsmatta...
 

Men vad har jag gjort här då? Eller snarare inte gjort... Det finns gott om röjningsarbete om jag köper mig en röjsåg - särskilt om jag lär mig använda den! Haha!


Och här kommer vi till "Gissa bajset"! Vem tror ni har varit här då?
 
Vi hann traska några kilometer idag och det känns i benen - men det var så roligt att få vara tillsammans och härligt att vara i skogen! Jag är ju lite för mesig för att gå ensam och Roland är ett tryggt sällskap!


Därför var jag glad och nöjd efter en fin avslutning på dagen! Hann faktiskt också till yogan så nu är jag också avslappnad! 

Hade tänkt jobba en stund till men nu känns det ganska skönt att bara gå och duscha och sova. Fast jag måste väl ta hand om den rensade och förvälda svampen först. Dagens rekreation krävde ett par timmars efterarbete - men ack så gott att äta framöver! 
 
 
 

Lite trött...

Hektisk helg som igår avslutades med både föräldrar och jobb. Kände mig lätt krossad när jag vaknade i morse men försöker så sakta komma till liv genom att ta tag i allt arbete som inte är fixat ännu. Det är mycket som rör sig i skallen så jag börjar med att sortera för att känna mig mindre stressad.
 
Igår hämtade jag dock upp lilla mamman för en tur till pappa i Lövånger. Han är ju fortfarande kvar på Korttidsboendet och trivs inte alls...
 

Mamma var i alla fall uppklädd och fin i sommarklänning! Kanske lite "övervänt"... Jag skulle hämta 10.30 och hon ringde redan 9.05 och frågade om jag var klar... Haha!

Men hon är vid ganska gott mod och betydligt lugnare nu när pappa inte bor hemma. Med hennes egen form har hon ju fullt upp med att klara sig själv. Nu är det snart dags för nytt knä och vi unnar henne verkligen den fysiska förbättringen!

Men vi kom fram till pappa som att i köket och höll på att svälta ihjäl. "Ni kom i sista minuten" var orden vi möttes av. Mamma vet väl var hon har sin gubbe och hade tagit med sig tre mandariner som han slukade i rask takt. 

Det är ju knepigt när han inte gillar t ex gröt till frukost och därför ganska snart blir hungrig igen. Sedan är han ju van att mamma tar fram något annat ätbart när han inte gillar maten... Men är man på ett boende får man ju anpassa sig och det gillar han inte. Han längtar hem och jag hoppas att vi snart får till ett boende i Skellefteå så att det också blir enklare för oss att besöka honom.
 
Hur som helst åt vi lunch tillsammans i restaurangen och det blev väldigt lyckat. En söndagslunch med kalvsylta och kokt potatis satt faktiskt inte fel. Sedan åkte jag och köpte några kilo frukt så att han kan snaska när han vill. På hemvägen släppte jag också av mamma hos Malin så att hon skulle få se huset. En fin utflyktsdag för henne som säkert känns i benen.

För min del känns det mest i huvudet då jag avrundade söndagen med några timmars skrivande medan jag ändå var ensam hemma. Måste beta av saker och skrivandet är inte gjort i en handvändning. Man måste ju klura också så att det blir riktigt roligt.
 
Nu blir det planering och annat praktiskt innan jag ska iväg på teatern och träffa Fransesca för att prata om hösten och strategin för Norrscen. Teatrarnas regionala samarbete har väl inte legat överst på listan i sommar så jag får inleda med att uppdatera mig själv i frågan. Känner mig ganska trött och lite stressad i magen men det brukar gå över när jag väl kommer igång - och framför allt får strukturera och skriva listor på allt som inte är gjort!
 
 
 
 

Kärlek och insikt!

Min första produktion på Västerbottensteatern 1986 var "Hemmet" av Kent Andersson och Bengt Bratt. Förmodligen gjorde teaterlivet stort intryck på mig då jag fortfarande kommer ihåg en del av replikerna. "I den här rocken och utan ett öre i gage?", "Är det kaffe nu?" och "Hem, har vi fört nån' hem?". Får ni något sammanhang? Nä, jag tänkte väl det! Måste vara värdelöst vetande... Haha!
 
Nåja, vi hade en författare som praktikant och hon bidrog också med texter till programmet. På baksidan tryckte vi på hennes förslag ett citat av Stig Johansson: "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet..."
 
Idag kände jag att citatet blev väldigt aktuellt. Det har varit ett par späckade dagar med både jobb och familjeliv där jag trodde att jag skulle hinna mycket mer eller kanske, utan dåligt samvete, sitta ner och slappa i solstolen. Det blev lite av varje - men bara korta stunder av här och nu. Men vi tar det från början:
 
Igår startade dagen med ett jobbmöte tillsammans med fantastiska dramapedagogen Lillemor Skogheden som ska regissera den text jag skriver till ett företag. Hon har också gjort synopsis och vi kommer att jobba väldigt nära varandra med innehållet. Hon är otroligt bra på det hon gör! Vi åkte i alla fall för att träffa företagsledningen där en del var med på videolänk.

Jag fick presentera texten och alla kom med synpunkter och åsikter om olika detaljer. En del av de idéerna var kanonbra och andra kanske svårare att realisera - men nu är det ju kunden som får önska och vi som ska utföra. Jag fick alltså med mig massor med anteckningar som jag ska försöka överföra till olika muntrationer i texten. Tur att jag då får samarbeta med en kollega jag respekterar och kan använda som värdefullt bollplank! 

Jag ville egentligen hugga in direkt men resten av dagen hade jag planerat in andra roligheter!


På vägen hem svängde vi in på Food och här lyckades jag få med Lillemor på bild just när hon smiter in i deras fantastiska Gourmetbutik!


Goooooooodsaker av alla de slag!


Och underbara, proffsiga människor som jobbar där! Här ser ni kocken Louis och världens bästa Mie som är en av delägarna. Hon är för övrigt en fantastisk kvinna som hinner utföra mer än andra tänker...

Vi hämtade gourmetpåsar och vår ska avnjutas ikväll då maken jobbat klart. Igår blev det fredagsmys av ett helt annat slag med biffar och stuvade makaroner. Gullungarna kom ju för att sova över! 


Vi inledde med att gå en tur i blåbärsskogen! Väldigt uppskattat även om det bara var jag som hade bär kvar i hinken... Haha! 

Det blev lite smultron också.
 

Och välförtjänt paus på bron med lite yoghurt. Det är tufft att vara bärplockare hos moster...

Därför avrundade vi med att rita lite och My har redan kommit på att om man samlar alla pennor så blir det en perfekt regnbåge!


Max ritade förmodligen också en regnbåge även om jag inte är helt säker...

Pappan och mamman jobbade hårt med inflyttningen i nya huset och tog bara paus för att äta middag tillsammans med oss. Jag och barnen lyckades också få ihop en blåbärspaj till dessert. Tack för hjälpen! Sedan skickade vi iväg föräldrarna och och tog ett kvällsbad! 


My badade mer stillsamt och hann surra lite om nya huset och allt spännande.


Max laddade hårt för att allt skulle bli blött. Jodå, jag också... 


Men han är ju så söt att det inte gör något...


Mamma kom också och åt middag med oss så det blev en riktig familjedag! Imorrn bitti ska jag hämta henne och åka till pappa i Lövånger. Han blir snabbt ensam och lite uttråkad och vill hem trots att det inte riktigt funkar. Nu väntar vi på ett boende i stan så att vi kan komma oftare.


Sedan slutade kvällen så här...  <3 Max vaknade till och var lite orolig precis innan My skulle gå och lägga sig så hon kröp ner och somnade tröstande som den storasyster hon är. Så vansinnigt fina! 

Idag har vi varit igång här ute igen och efter en lunch med parisare fick barnen följa med hem till nya huset! Jag åkte dit på kaffe och glass i afton och det är verkligen superfint!!


En entré med klassisk humle och en söt unge!


Uppvuxen och lummig trädgård, fin markis, bra läge, stort hus, ljust, luftigt... Ja, det är heeeeelt perfekt!


Nöjda husägare! Med all rätt! Jag och syrran bråkar lite om vem som bor mest ocentralt och tyvärr måste vi nog medge att vi har nästan lika långt till centrum båda två... Haha!


Mycket möbler har kommit på plats sedan igår och det är en kanonfin planlösning med härlig utsikt! Grattis till huset Malin och Martin! You're definately worth it! :)

Men nu tillbaka till inledningen. Anledningen (till inledningen.. vilken ekvilibrist jag är...) är att jag kom hem och satte mig med min kära kollega Åsa Ivarsdotters Sommarprat i lurarna. Det är P-Town i Piteå som engagerat några lokala pratare och Åsas skulle lätt kunna platsa i P1!

Här står hon med producenten på bilden som jag lånat från P-Towns hemsida. Hennes fina sommarprat hittar ni här: http://p-town.se/summer-talks-1-asa-ivarsdotter/
 
Personligt, känslosamt, underfundigt, varmt, roligt, sorgligt, ärligt och hur bra som helst! Jag tänkte flera gånger att "Fan, vad bra hon är!". Hon har hunnit fundera och analysera sin uppväxt mycket mer och jag önskade flera gånger att jag hade kommit lika långt. Om jag skulle prata om samma saker skulle jag nog hoppat alldeles för snabbt mellan vissa bitar - bara för att jag inte bearbetat dem färdigt!

Därför kom citatet till mig. Jag rusar stundom runt och gör många saker samtidigt men stannar alldeles för sällan och lyssnar till mig själv - eller är i nuet. Men livet är ju alla de här dagarna som kommer och går så jag ska påminna mig själv att njuta mer av dem - en stund i taget! Kärlek till er alla fina som jag fått njuta av de här dagarna! <3 

Trött men nöjd!

Nu har jag äntligen fått till ett par fina arbetsdagar med hyfsat resultat! Jag hade ju tänkt ha semester längre men när alla andra börjat om så vaknar telefonen och mailboxen fylls. Lika bra att sätta igång! Sådana här gånger är det också väldigt tur att jag har världens roligaste jobb! :)
 
Håller på att skriva text som beställts och det är vansinnigt roligt. Inte helt enkelt då innehållet berör en helt annan bransch men otroligt stimulerande och lärorikt! Många frågar ju fortfarande vad jag jobbar med och jag kan själv inte ge något kort svar. Det ena uppdraget är inte det andra likt. Ibland anlitas jag som producent eller projektledare, andra gånger som artist, skådis eller moderator, den här gången som textförfattare - men alltid som komiker. Jag försöker i alla fall tro att det jag gör är ganska humoristiskt! Haha!
 
Långa fina dagar har det varit där jag har kunnat sitta ute och jobba i solen. Har passat på att tvätta flera maskiner sängkläder och sprungit mellan datorn och tvättstugan. Det kanske inte är att rekommendera men jag har sååååååå mycket som legat efter. Fast det har jag å andra sidan jämt... Sedan tycker jag också att det är bra att inte sitta stilla hela tiden. Bra att resa på sig en stund och komma tillbaka med ny energi!
 

Den här veckan har jag tränat i Kasamgaraget hos Anki tre kvällar på raken. I tisdags var det dukat så här fint för yoga och igår jagade hon skiten ur oss i ett tabatapass som känns i hela kroppen....

Svettig och rufsig - men nöjd! Jaaa, jag hade den här bilden på Instagram igår men va fan... Det har varit för mycket att göra för att hinna ta nya bilder. Den förra har jag också lånat av Anki. Tack!

Idag har jag planerat, skrivit och gått igenom texten med bästa Lillemor - men jag hade ju också tänkt hälsa på pappa, plocka svamp och göra en del ärenden. Av detta blev det intet. Eller bara en shoppingtur på Maxi åt mig och mamma. När jag kom till henne med kassarna hade hon just gjort kantarellstuvning som jag fick på hårdmacka. Herregud så gott! Pappa blev naturligtvis lite besviken men det får bli besök i helgen istället. Han har haft besök nästan varje dag så jag är inte så orolig. Nu ser jag fram emot jobbmöten imorrn förmiddag och sedan får jag besök av gullungarna som ska sova över! Sååååå mysigt!
 
Nu ska jag lägga mig tidigt och känna mig nöjd med dagen!
 
 
 
 

Livet är inte rättvist...

Det där med att hjälpa sina medmänniskor kan vara komplicerat. Även om människor kan ha likartade behov så tar en del gärna emot den hjälp som erbjuds medan andra vill fixa allt själva. Ja, sedan finns det ju också de som alltid bara ger och de som alltid bara tar - och de som heller inte kan ge utan att få något tillbaka. Men det är en helt annan historia.
 
Det finaste som finns är väl när man kan hjälpa en annan människa bara för att det känns bra? När man skickar matcheckar eller kläder till behövande familjer som aldrig kommer att veta vem jag är men som ändå blir tacksamma för min anonyma gåva. Då mår man gott ända in i själen.
 
Igår hade jag i alla fall en servicedag där jag använde min tid och mina livserfarenheter för att hjälpa andra. Jag hoppas att det blev ett bra steg på vägen för en människa som, precis som jag, helst fixar allt själv. Jag var trött och lite sliten är jag kom hem men åkte ändå iväg på ett yogapass och det var precis den återhämtning jag behövde!
 

När jag kom hem plingade det på dörren och utanför stod några tacksamma människor som överlämnade den här fina blomsteruppsättningen! Så roligt! Tack! Att få när man inte förväntar sig är fantastiskt! Önskar er alla lycka till! 

Idag skulle jag dock göra vad som helst för att spola tillbaka tiden och hjälpa den familj som så tragiskt förlorade två personer på IKEA i Västerås... MEN DET GÅR INTE! Fina Carola, som varit vår distriktssköterska och som alltid funnits där när man behövt fråga om råd... Nu finns varken hon eller hennes son i livet längre och det är så fruktansvärt orättvist!


Naturligtvis är vi tacksamma över att det inte hände dagen innan då Oskar av en tillfällighet var där med svärföräldrarna - men det är ändå så ledsamt och blir så påtagligt när våldet kommer nära.
 
Tankarna går till den drabbade familjen och alla släktingar, vänner och arbetskamrater. Det blev en svart dag i Sverige och vi kan bara försöka vara rädda om varandra. Livet är inte självklart - och absolut inte rättvist!
 
 
 

Byxad fisk och kakmascara...

Ja, så gick det ett par dagar igen... Jag hinner inte göra allt jag tänkt men ändå mer än vad jag planerat. Kryptiskt? Nja, det betyder att det tillkommer saker och att jag till naturen är ganska spontan. När jag engagerar mig i något som känns rätt så gör jag det i en svinblink och det brukar jag heller aldrig ångra. Så har det varit idag när jag har använt mina erfarenheter för att försöka hjälpa andra.
 
Igår var det dock söndag och vi blev bjudna till mamma på sommarlunch! Trevligt initiativ även om hon nog jagar på för mycket med förberedelser. Vi gjorde i alla fall det sista tillsammans och gick sedan ut för att dricka kaffe på uteplatsen.
 

Glad som en lärka och väldigt nöjd över att också Ulf följde med!

Kanske var hon också extra glad över presenten? Strax innan lunchen åkte vi nämligen till Bjässviken för att hämta ännu ett gäng abborrar och tre fina sikar fick följa med till mamma. Hon hälsar och tackar än en gång! Pappa har ju alltid fiskat och och sik har funnits på menyn åtskilliga gånger under min uppväxt. 


I Bjässviken var det hur fint som helst och läget på deras stuga går inte av för hackor! Kan det bli bättre?


Lyckades fånga storfiskaren på bild också trots att han var på väg bort... Bosse Fuhrman kallar mig Skellefteås roligaste kvinna och själv måste han väl vara Skellefteås meste fotbollspelare då han fortfarande är aktiv på fritiden - senast som coach för det fantastiska lag som mötte TV-laget! En klippa!

Så efter lunchen hos mamma blev det hem för fiskrensning! Ni får en snabbkurs i något jag fuskar mig fram i; Byxning av abborre. Man kan säkert göra det här bättre men jag hugger in för glatta livet när det gäller det mesta:


Ta ur fisken och skär filéer bakom huvudet och längst med ryggbenet.


En filé... Vänd och gör samma sak.


Skär sedan bort de långa benen som sitter runt magen på fisken. 


Ta tag i stjärten på filén och sätt ner kniven tätt mot skinnet och skär loss. 


Kvar får man inte mycket men mitt i filén sitter en liten benrad som man ska ta bort. Det här är själva byxningen och inte alls speciellt komplicerat. När den här strängen är borta är det bara att skölja och torka av fisken!


Byxad abborre! Ursäkta skärbrädan men det blir så här... Fiskkniv är bra men den här flexibla varianten funkar bra då den är lite böjlig. Nu har vi massor med styckfrysta filéer i frysen och nästa gång ska jag bara rensa upp en kasse till Fuhran och Solan som tack för all fantastisk fisk! Mums!

Idag har det varit full rulle och mycket möten men en skön avslutning med första SPYC-passet för i höst hos bästa Anki gör att jag lägger mig nöjd och trött! Roligast idag var dock meddelandet jag fick från Catharina på teatern som hade googlat "kakmascara" och fick upp det här resultatet:

Kakmascaror, undertecknad - och Audrey Hepburn... Hahaha! 
 
Sov gott alla! Det ska jag - helt utan mascara...
 
 
 

Sommardag!

Igår var väl första (inte sista hoppas jag!) sommardagen där solen och värmen var med heeeeela dagen och vi utnyttjade den maximalt! Ja, maken använde värdefull tid till att måla ladugård i Önnesmark men jag utförde mest tankearbete i solstolen...
 
Det var ljuvligt även om jag drabbades av dåligt samvete. Ja, man är ju inte van att sitta stilla på det där sättet och bara gotta sig i värmen. Läste ut en bok och drog sedan ut en femkilometersrunda på eftermiddagen. Den fjärde den här veckan och det var bara (nu tror ni att jag ska skriva skönt...) hur jobbigt som helst! Jag hade inte bara orken att slåss med. Jag blev också såååå nödig! Ja, ni kan skratta ni men den som sprungit och varit bajsnödig samtidigt vet att det inte är någon lek... Haha!
 
Nåja, jag kom fram och hem igen (fattar ni hur skönt?), duschade, fixade snabb mat (fisk) och åkte med maken till Kyrkholmen för konsert med Sarah Dawn Finer!
 
Vi hade tur och träffade också de här Smådamerna, Camilla och Sara, som var ute på galej och hälsade hem till barnen! Ja, det gör vi ju alla tre!
 

Sedan drog det igång och Sarah var mer än imponerad över uppslutningen (mer än 750 pers) på den lilla holmen! Kul!


Sedan bjöd hon både på sig själv och sin stora låtskatt. Hon har en fantastisk röst som bar långt ut över älven denna fina sommarkväll!


Det blev naturligvis "Remember love" och "Moving on" men även lite mer okända låtar och andras fina som Håkan Hellströms "Valborg" och "What a wonderful world". Passade bra!


Vi traskade iväg under slutnumret då vi började känna oss lite frusna och bron bara kan ta tio personer åt gången. En magisk kväll med mycket prat (ja, hon pratar mer än mig! Haha!) och fantastisk sång och musik! Musikerna var bara hur bra som helst och får man åka med Jonas Gröning som kapellmästare kan det inte bli annat än bra. 
 

Vi tackar Sarah, For Events och Smådamerna för en superfin sommarkväll! :)

Idag är solen med oss igen och vi njuter för fullt innan det är dags att åka till mamma på söndagslunch! Synes! 
 
 
 

Hektiska dagar!

Ett par racerdagar igen med mycket aktiviteter! Igår startade jag upp ganska sent eftersom jag sovit så uselt. Kan det vara fullmåne igen? Eller bara varmt? Ja, värmen kan ju komma som en chock för kroppen efter en sån här sommar! Haha!
 

Dagen började i alla fall alldeles utmärkt med lunch hos Tina dit jag och Karin var bjudna. Tina har flyttat och det här var första besöket i nya lägenheten som ju var som en karamell. Hon har så god smak och alla saker passade som en smäck! Dessutom kom ljuset från alla håll. Ljuvligt! 


Ett nytt skåp hade tillkommit och det var superfint! Måste nog göra ett besök på SE-Produkter där hon handlat.


Vi gick husesyn och tittade på alla rum. I en garderob hade hon gjort en fiffig sminkhörna till dottern. Perfekt när man vill stänga dörren och slippa städa undan allt!


Fina sovrummet där Karin pekar ut kristallkronan.


Snyggt kök och alla matlagande människors dröm: Ett walk-in-skafferi! Lite avis...


Det blev mycket surrande och skrattande till den här ljuvliga salladen med parmaskinka och chilihaloumi... SÅ gott! Tusen Tack Tina och nu hoppas jag att vi ses snart igen! Vi måste ju planera "fiskeresan"... Eller hur Karin?

Sedan ilade jag iväg för att hämta mamma ("Du är sen!") och åka till pappa i Lövånger ("Jag har väntat så länge!")... Hur som helst hade jag aviserat eftermiddag redan från början och det blev till slut en bra sådan där vi stannade i flera timmar innan vi åkte hem. Köpte lite saker som behövdes och mamma hade tagit med äppelkaka som hon bjöd på efter middagen. Perfekt då en av de boende också firade 89 år!


Mamma var glad och tacksam när vi åkte hem och själv var jag rätt slut... Man kan tro att det är jag som blivit gammal! Haha! Jag brukar säga att det finns en vits med att få barn när man är ung och orkar ta hand om dem. Man borde vara ung även när man har gamla föräldrar... De är fina men det tar på krafterna att vara med överallt.


Därför var det skönt att komma sig ut på en femkilometersrunda där jag sprang betydligt längre! Bra! Ja, jag varvar med att gå men belönar ändå mig själv med positiva tankar över att ha motionerat tre dagar av fyra! Känns som om det här kan bli en vana?
 
Idag har det också varit full rulle! Startade tidigt med tvätt och disk och gräsklippning och ogräsborttagning med mitt nya gasolverktyg, bildbehandling på datorn ute och fotbad och telefonsamtal tills jag insåg att jag inte behöver vara Queen of Multitasking så fort jag ska göra något... Haha!
 
Fortsatte därför eftermiddagen med enbart möte tillsammans med fina Lillemor som ska regissera ett projekt där jag ska skriva text. Ett roligt och annorlunda uppdrag som känns som en kul utmaning! Men jag är nog inte van att jobba... Efter tre timmar var jag rätt slut i rutan så nu blir det en snabblagad middag på grillen och sittning i uterummet som avslutning denna ljuvliga sommardag! Ha det bäst alla! 
 
 
 
 
 

Feels good!

Idag firar jag hela fem år varav de två senaste också rökfria! Känns otroligt bra - så det löns inte att ni kommenterar snuset eftersom jag inte ska sluta med det. Ännu... Det viktigaste först!
 
Jag mår som en prinsessa - go' och glad (kan man väl säga när man kanske inte ser ut som en). Jag tror inte jag har känt mig så här tacksam, harmonisk, fri och nöjd på 20 år! Borde äntligen kunna säga som en av de gamla vaktmästarna på Nordanå, som när jag frågade hur läget var, svarade; "Jag mår som jag förtjänar! Alltså bra!" Haha! Han var störtskön och en förebild när det gäller att vara nöjd med livet!

Att jag sedan trampar folk på tårna ibland, eller lyssnar för dåligt, eller är för lite ödmjuk gör mig kanske inte till en dålig människa - men ger mig uppgifter att jobba vidare med! Ingen är perfekt och hela livet är ju en enda lång träningsskola i självinsikt och ödmjukhet. Mest tacksam är jag dock idag för min otroligt fina familj som är mitt bästa stöd!

Och ska man fira ska man ju göra det ordentligt! I måndags på väg hem från Luleå stannade vi och köpte mjukglass! Och en stuga! Man vill ju gärna ha lite fin miljö att äta den i...
 

Hur härligt som helst med havet skvalpande utanför!
 

Idag har jag också unnat mig själv en tvåtimmars helkroppsmassage med varma oljor hos Ingalill Hultdin (Hultdins Ayurveda & Friskvård). Såååååå otroooooligt skönt! Varför unnar man sig inte sådana här njutningar oftare? 750 kronor för ett komplett välbefinnande och ett lugn jag verkligen behövde!

Sedan gled jag vidare och hamnade på Anderstorp där jag skjutsade mamma på OBS för en storhandling! Det var kanske ett bryskt uppvaknande men jag behöll lugnet hela tiden så jag tackar massagen för ett ovanligt jämnt och fint humör. Hon fick åka rullstol och ha en handikappvagn framför - funkade hur fint som helst. Imorrn ska jag hämta upp henne igen och besöka pappa i Lövånger. Sedan måste jag nog börja återgå till jobb - för att vila upp mig! Haha!
 

Finaste familjen hade köpt blommor och barnen har skickat hälsningar och jag är stolt och glad - över dem som stod ut och att jag får ha dem kvar! Älskar er!

Men det är inte bara jag som firar idag! För precis ett år sedan föddes de allra sötaste tvillingar som jag fick nöjet att träffa ikväll då jag hade lite tårtbjudning:


Anna överraskade med att dyka upp och här är det Alma som spanar in mig!


Leo undrade nog vilken galen tant han hamnat hos... 


Men det gick över och jag fick många goa' kramar! Vilka fina knoddar!

Nu återstår inte mycket av dagen. Ska landa i sängen och njuta av en go' känsla i kroppen! Har väl egentligen bara haft ett bakslag och det är den där stugan...


Mitt i glassätandet åkte den tyvärr iväg... Haha! Men det var kul så länge det varade!

Tack alla fina vänner för varma hälsningar och en fin dag!
 
 
 

Älsklingsbarnen...

Det är mycket barn på bloggen nu - men vad gör man inte när man får tillbringa dagar med det allra käraste man har? Alla bilder på dem (och oss) är också till för att jag själv ska kunna bläddra och återuppleva möten igen och igen. Man kan väl säga att det var tur att jag inte bloggade när de var små. Då hade ni förmodligen kräkts vid det här laget... Haha!

Ja, det är ju roligt med bilder på barn men när det blir många varje dag och skillnaden mellan bilderna inte är annat än det man själv ser som förälder så kan det ibland bli för mycket. Inte så att jag irriterar mig. Alla föräldrar har ju rätt att glädjas åt sina mirakel men det finns kanske gränser för bildernas nyhetsvärde? Ni som är trötta på våra kan genast sluta läsa eftersom gårdagen blev en riktig familjedag!

Emilia skulle åka tillbaka och hade bokat hemresa från Luleå. Det gjorde att vi kunde slå två flugor på smällen och både skjutsa henne till flyget - och träffa Oskar och Lisa! Syskonen hinner ju inte heller ses så ofta så det blir kära möten:
 

Bamsekramar när vi kom till Oskar på Kulturens Hus!


Oskar visade oss runt och tyckte att jag skulle tänka på att han var i tjänst men jag kan inte låta bli att fota kärlekarna! <3 Underbara som små och lika fina som vuxna! 


Ja här sa jag att jag plåtade väggen i bakgrunden - men jag tror att de fattade att jag ville ha en bild på familjen... Fotokonsten i bakgrunden är dock superfin! Precis som hela det fantastiska huset. Jag ser fram emot vårt nya i Skellefteå och hoppas att det ska bli lika välbesökt och trivsamt.


Vi passade ju på att äta lunch när vi ändå var på plats och fick bord på Hemmagastronomi som vi längtat efter att besöka. Oskar oh Lisa var i och för sig där på middag i fredags men ett bra matställe kan man besöka många gånger.


Och här sitter resten av familjen - nöjda över att ha fått in dagens husmans.


Thaibiff med nudlar och krispiga grönsaker. Det här kanske inte ser så märkvärdigt ut i era ögon men det är något av det godaste jag ätit!!! Rosastekt, god biff och såsen hade en majonnäsbas med tillsatser som jag skulle betala bra för att få ta del av! Och grönsaker som bara studsat i pannan är så goda... En kulinarisk höjdare för 110 kronor!


Mätta, glada och nöjda! 


Det är många som trivs på Hemmagastronomi och några av dessa "surrkusar" hängde vid bordet men brydde sig som tur är bara om lavendeln.


Betyget blir M som i Mycket bra! Eller bara Mmm...


Men säg den glädje som varar för evigt... Dags för Oskar att återgå till jobbet och för oss andra att åka till flyget...


Men vi hann förbi Storheden också där Lisa jobbar i sommar! Hade tänkt överraska henne men jag tror hon hörde min röst... Haha! Kul att hinna krama om dig finaste och hoppas att vi kan ses alla tillsammans snart igen!

Kändes lite konstigt att komma hem till ett tomt hus igen... Men TV:n visade fotboll och jag tog mig faktiskt för en nästan fem kilometer lång gå/springrunda! Skönt, smärtsamt men härligt efteråt! Målet för hösten får bli att åtminstone varannan dag röra på mig ordentligt! Jag har gjort det förut och vet att jag klarar det. Nu behövs det dessutom mer än nånsin!


Idag står klippning på schemat. Somnade med halvblött och för långt hår. Vaknade som "Svampbob Fyrkant"... Haha!


Men solen sken så jag tog på bikini och gick ut för att blogga (och bekämpa lite myror). När myrorna dött fick jag klä mig igen eftersom vädret än en gång gjorde ett omslag:
 
Jaha... Ni som återgått till jobb behöver därför inte känna någon ångest. Det är nästan lika surt som vanligt!
 

Passa också på att glädja er åt att ni inte jobbar på Trafikverket i Sundsvall! Nyss visade Aftonbladet den här bilden av en av stödpelarna i betong som rasat vid norra brofästet och krossat en parkerad bil! Hur kan sådant hända? Hållbarheten i övrigt ska inte ha påverkats men man blir ju förskräckt!
 
Nä, nu blir det klippning för hela slanten! Sedan ska jag väl börja längta efter älsklingsbarnen igen... :)
 
 
 
 

Augusti

"Nu blir kvällarna kyliga och sena..." om man nu ska använda ett citat ur Tove Jansson Höstvisa. När det regnar och är surt känns också hösten nära men när solen tittar fram så tycker jag att den är ovanligt stark? Känns i alla fall så men det kanske är önsketänkande. Vi önskar väl alla att sommaren ska komma någon gång... Haha!

Men solen lyser hos oss i alla fall när vi får ha Emilia hemma! Man blir glad så fort man slår upp ögonen. Fredag gick vi på stan tillsammans och sedan satt jag ute i solen en stund på eftermiddagen innan det var dags att ta tag i matlagningen och kvällens skjutsning.

Dressed for success!

Vi köpte var sin röd klänning på stan. Min var kanske inte lika tight men det är kul att tänka att jag i början på 90-talet faktiskt var så här smal i en annan tight klänning i samma färg. Den gav jag senare bort till Thomas Löfgren (Haha!) som skulle ha den när han spelade Lena Ph. Han blev hur snygg som helst!
 

Sedan skjuts till tjejfest! Solen kämpade fortfarande och det blev en härlig kväll!

Jag borde inte ta selfiesar med den här snyggingen men jag älskar henne för mycket för att låta bli! 

Själva satt vi i uterummet och njöt av sommarvärmen tills det var dags att gå in och avsluta kvällen med Tyst vittne.
 

Igår var det en ny dag med nytt väder... Surt. Man blir som håglös och utan energi när det ser ut så här. Vi städade lite men det var så seeeeeeegt... Fast man behöver kanske också sådana här dagar - bara för att det ska bli skillnad när det roliga kommer sen? 
 

Men är det dåligt väder kan man ju alltid äta... Vi hade bokat in en trerätters tillsammans med Emilia och Maggan!


Ja, hon heter Emelie men kärt barn har ju många namn. Hon pluggar i Umeå nu och det är så kul att också få träffa Emilias kompisar när hon är hemma! 


Finingar med förrätten!


Olivstekt surdgsbröd med löjrom och tillbehör. Gott!


Grillade hängmörad entrecôte till varmrätt och skar upp i skivor. Gott igen!

Sallad, rotsaksgratäng och chilibearnaise satt som en fläskläpp!

Och som grädde på moset hade maken varit ute på morgonen och plockat blåbär igen för att återigen servera sin magiska blåbärspaj till dessert! Godast!
 
Sedan låg vi bara i soffan och kippade efter andan... Haha! Tjejerna åkte iväg till en kompis och vi såg en film (Tommy) som inte var mycket att hänga i julgranen. Ikväll får det bli något annat! Synes!
 
 
 
 

RSS 2.0