Lugnt och fint!

Ett par härliga dagar i storstan där vi tagit dagen som den kommer och ändå i lugn och ro hunnit se och göra allt vi har haft lust till. Vekligen avkopplande! Inte särskilt mycket bloggande heller men det hör väl ihop.
 

Promenerade friskt igår och tog en lunch på Bouqeria i Moodgallerian. Där serveras tapas som var djuriskt goda! En helt perfekt lunch!


Ja, ni ser ju själva... Nöjda!


Vi shoppade lite men tog det soft och hann både äta glass i Kungsan, få fågelbajs i huvudet (Ulf), läsa böcker i solen och bara njuta av vädret!


Ja, vi tog ju med oss solen ner!


Avrundade med en kaffe tvärs över gatan där vi bor. Det finns ju alltid tid för en paus!

Degade lite i soffan tills det började kurra i magen och vi gick till Esperanza på Drottninggatan som är en bra liten italiensk kvarterskrog. God lammfilé och trevlig stämning där den trevliga och alerta ägaren sprang runt och servade med både mat och prat! Hon skördar också egna druvor och oliver till den olja som finns på borden - otroligt god - så jag köpte med mig en flaska hem.

Idag hade vi egentligen tänkt starta dagen med en löptur men vi skulle ju också promenera till Fotografiska så vi beslöt oss för att det räckte med den knappa mil som tur och returen innebär. Igår hann vi nog med 1, 5 mil och det blir väl något liknande idag. Tur att vi gillar att promenera!


Säger som citatet i "Folkmål i Skelleftebygden": "Vå jer hadderna för n'fabrik? sa han som passere Landskörka." Lite snarlik var den i alla fall!


Passerade slottet men jag missade att få med själva vaktavlösningen... Jag borde snart ha lärt mig att vara lite alert. Kanske borde fråga mer om råd?


Tag hjälp av ett proffs, det kostar inget extra... 


Framme! Varma och nöjda.

Första utställningen heter "Pretty much everything" och är signerad "Inez och Vinoodh" - ett par som ägnat sig åt lite spektakulär modefotografi, porträtt och stilleben av blommor mm. Lite blandat godis alltså!


Min första favorit är en mix av fotografi och skulptur med namnet "I love you":


Läcker!
 

Finaste poträttet var det av Clint Eastwood!


Bad hair day?


Och fantastiska blommor!

Sedan över till naturfotgrafen Nick Brandt som koncentrerat sig på det vilda och hotade djurlivet i Östafrika. Helt fantastiska bilder som berättar om en otrolig närvaro! 

<
Och kompositionerna var helt outstanding!
 

Man blir mållös. Det är så genomtänkt och proffsigt men samtidigt fotograferat med stor ödmjukhet inför djurlivet. Han har också startat insamlingar för att rädda arter.

Namnet på utställningen säger en del.


De här två bilderna är helt otroliga! Den senare kanske är ett arrangemang men det är snyggt och effektfullt.


Nästa utställning var "Zorn bakom kameran". Riktigt fina bilder med ett snyggt ljus som nog varit förlagor för en del av hans målningar. Här visades också etsningar som hämtat inspiration från foton. Fint!


Det här var också fint... Och sjukt gott! De har underbara räkmackor på det här stället!

Maken nöjd igen! 

Nu har vi gått en sväng på stan, shoppat skor (inte bara jag) och ligger utslagna i soffan innan vi ska samla oss för en söndagsmiddag på Grill! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0